Δευτέρα 7 Ιουνίου 2010

Παπαρήγα: Δεν είναι θέμα ταμπού η έξοδος από το ευρώ

«Σοβαρές ενδείξεις ανάκαμψης του εργατικού κινήματος», διαβλέπει η γ.γ. του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, η οποία μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου, εκτίμησε ότι θα έρθουν αλλεπάλληλες δέσμες μέτρων και έκανε λόγο για απόλυτη επιδείνωση της θέσης των εργαζομένων.

Η κ. Παπαρήγα υπογράμμισε ότι πλέον, η αποδέσμευση της Ελλάδας από την ΕΕ δεν είναι θέμα ταμπού, αφού ήδη τα σενάρια υπάρχουν και σημείωσε ότι ο λαός πρέπει να σκεφθεί και αυτή την προοπτική. «Η Ευρωζώνη παραπαίει», παρατήρησε και τόνισε πως «η ανάκαμψη, όταν έρθει θα είναι αναιμική».

Επιπλέον η γ.γ. του ΚΚΕ είπε ότι μέσα σε αυτές τις συνθήκες κρίσης πιθανόν να αυξηθούν και οι τοπικές συγκρούσεις και στο πλαίσιο αυτό, υποστήριξε ότι θα οξυνθούν οι αντιθέσεις μεταξύ χωρών, επικαλούμενη το παράδειγμα της κρίσης στις σχέσεις Τουρκίας – Ισραήλ.

Πρόσθεσε επίσης ότι η ελληνική κυβέρνηση επιλέγει να γίνει δορυφόρος της Τουρκίας και να δώσει κυριαρχικά δικαιώματα, προκειμένου να εξυπηρετήσει τις επιδιώξεις των μεγάλων κεφαλαίων.

Η κ. Παπαρήγα υποστήριξε ακόμα ότι το ΚΚΕ σταδιακά έχει εκσυγχρονίσει το πρόγραμμα και τις θέσεις του και τις έχει προσαρμόσει στις σημερινές εξελίξεις.

Σχετικά με τα σκάνδαλα επανέλαβε ότι σκάνδαλα βεβαίως υπάρχουν και είναι υπαρκτά, ωστόσο πρόσθεσε, «ο λαός παγιδεύεται γιατί με όλη αυτή την εκστρατεία διαστρέφουν τη βαθύτερη αιτία της κρίσης», «Τα σκάνδαλα είναι σύμπτωμα της κρίσης και όχι η αιτία», συμπλήρωσε.

Σε ερώτηση σχετικά με το υπό συζήτηση νομοσχέδιο για την άρση του καμποτάζ, η γ.γ.του ΚΚΕ εξέφρασε την αντίθεσή της, κάνοντας λόγο για ημίμετρα, ενώ απαντώντας τέλος σε ερώτηση για τις τοπικές εκλογές του φθινοπώρου είπε, ότι πρόκειται για μια πολιτική αναμέτρηση και ότι στα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ θα υπάρξουν και πρόσωπα τα οποία δεν θα είναι στελέχη του ΚΚΕ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

http://www.antinews.gr/?p=48891