Σάββατο 12 Φεβρουαρίου 2011

Αποθεώθηκε ο Καραμανλής στην κηδεία του Έβερτ!

Για μια ακόμη φορά, σε δημόσια εμφάνισή του, ο Κώστας Καραμανλής "έκλεψε" το χειροκρότημα του κόσμου. Κατά την προσέλευση του στο Α' Νεκροταφείο για την κηδεία του Μιλτιάδη Έβερτ, ο Καραμανλής, που συνοδευόταν από τη σύζυγό του Νατάσα, χειροκροτήθηκε τόσο κατά την είσοδό του στον περιβάλλοντα χώρο του Νεκροταφείου όσο και κατά την είσοδό του στην Εκκλησία. 
Υπήρξαν και μερικοί που προσήλθαν στη κηδεία του Μιλτιάδη Έβερτ μάλλον κάνοντας αγγαρεία, όπως ο Πάνος Παναγιωτόπουλος, που ενώ η κηδεία ήταν στη 1:00, εκείνος ήρθε 2 παρά, κι όπως και η αντιπροσωπία της ΟΝΝΕΔ με επικεφαλής τον πρόεδρό της, που ήρθε στη 1 και 25. Εντύπωση προκάλεσε σε πολλούς, η διακριτική παρουσία της πριγκίπισσας Ειρήνης, αδερφής του βασιλιά Κωνσταντίνου, πρώην βασιλιά των Ελλήνων. Η πριγκίπισσα Ειρήνη όπως και ο Κωνσταντίνος και η βασίλισσα Σοφία, συνδέονται με μακροχρόνια φιλία από τα νιάτα τους, με το ζεύγος Έβερτ.

http://dexiextrem.blogspot.com
Read more

“Σσσστ! Η κυβέρνηση κοιμάται” ... ξεκουράζεται για τις εκλογές!


Όταν η Τρόικα κάνει μαγκιές, η κυβέρνηση κοιμάται! 
Με ώρα ΗΠΑ και καθυστέρηση 12 ωρών (!) αντέδρασε ο Γ. Παπανδρέου και το επιτελείο του στον τσαμπουκά της Τρόικας. 
Έτσι, σχεδόν τα ξημερώματα του Σαββάτου, ο κυβερνητικός εκπροσώπος κ. Γιώργος Πεταλωτής, έδωσε σκληρή απάντηση στα όσα είχαν ανακοινώσει οι άνδρες του ΔΝΤ το μεσημέρι της Παρασκευής.
Με μια ιδιαίτερα ...
αυστηρή ανακοίνωση ο κ. Πεταλωτής επιτέθηκε κατά των εκπροσώπων των δανειστών μας με άγριο ύφος.  
«Η συμπεριφορά των εκπροσώπων της ΕΕ, του ΔΝΤ και της ΕΚΤ, κατά τη σημερινή τους συνέντευξη, ήταν απαράδεκτη. Τους ζητήσαμε να βοηθήσουν και τιμάμε στο ακέραιο τις δεσμεύσεις μας. Δεν ζητήσαμε όμως από κανένα να παρεμβαίνει στα εσωτερικά της χώρας. Θα πρέπει όλοι να αντιληφθούν τον ρόλο τους. Και αυτό θα το καταστήσουμε σαφές σε όλους τους εταίρους μας. Έχουμε ανάγκη αλλά έχουμε και όρια. Και τα όρια της αξιοπρέπειάς μας δεν τα διαπραγματευόμαστε με κανέναν. Εντολές παίρνουμε μόνο από τον ελληνικό λαό».
Η δήλωση αυτή για πολλούς αποτελεί προμήνυμα εκλογών. 
Για πρώτη φορά η κυβέρνηση επιτίθεται με τόσο βαριά λόγια εναντίον της Τρόικας.
Όλα τα κόμματα από καιρό βρίσκονται σε προεκλογική προετοιμασία, ενώ τις τελευταίες ημέρες οι προβλέψεις για προσφυγή στις κάλπες μέχρι τις αρχές Απριλίου έχουν πάρει φωτιά.
Η ανακοίνωση του κυβερνητικού εκπροσώπου σε συνδυασμό με την άρνηση των κομμάτων της αντιπολίτευσης να συναινέσουν σε νέα συμφωνία με τους δανειστές φαίνεται να ανοίγει τους δρόμους για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες.
Με τον φόβο της κοινωνικής αναταραχής, η κυβέρνηση εξετάζει πλέον πολύ σοβαρα το ενδεχόμενο προσφυγής στις κάλπες τον Μάρτιο- κάτι που όπως αποκλειστικά μετέδωσε ο πολιτικός συντάκτης κ.Σκουρής ,μέσα από το Real Fm- μοιάζει πλέονμονόδρομος για τον Γιώργο Παπανδρεόυ!
Read more

ΝΔ: Ο Παπακωνσταντίνου, όχι μόνον συμφωνεί με την τρόικα, αλλά και ήταν εν γνώσει του οι χθεσινέςδηλώσεις τους


«Δυστυχώς για τον κ. Γ. Πεταλωτή, η διάψευση των υβριστικών επιχειρημάτων του έρχεται από τον ίδιο τον κ. Γ. Παπακωνσταντίνου.

Το χαρτί που κρατάω στα χέρια μου είναι το ενημερωτικό σημείωμα που έδωσε στη δημοσιότητα ο ίδιος ο Υπουργός Οικονομικών, λίγη ώρα μετά την προκλητική συνέντευξη Τύπου της τρόικας.

Με αυτό αποδεικνύεται ότι ο κ. Γ. Παπακωνσταντίνου, όχι μόνον συμφωνεί με την τρόικα, αλλά και ήταν εν γνώσει του το σύνολο των χθεσινών δηλώσεων των εκπροσώπων της.

Δηλώσεις που προσέβαλαν την αξιοπρέπεια του Ελληνικού λαού.

Ακόμα: Ο ασόβαρος πρωταθλητής του ψεύδους κ. Γ. Πεταλωτής καλά θα κάνει να πάψει να βγάζει ανακοινώσεις λάσπης.

Για του λόγου το αληθές θυμίζω τι είπε ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Α. Σαμαράς στο Ζάππειο, τον Ιούλιο του 2010, για την αξιοποίηση της Δημόσιας Περιουσίας, και σήμερα διαστρεβλώνει ο κυβερνητικός Εκπρόσωπος:

Λέει ο κ. Σαμαράς: “…αξιοποίηση δεν σημαίνει «εκποίηση». Δεν σημαίνει «να πουλήσουμε ασημικά».

Δεν σημαίνει να «βγάλουμε στο σφυρί» μνημεία ή χώρους που συνδέονται με την ιστορία μας ή με την εθνική μας ασφάλεια. «Αξιοποιώ» σημαίνει δίνω αξία σε κάποιο περιουσιακό στοιχείο που ως τώρα παραμένει ανενεργό ή απαξιώνεται...

…Και χωρίς το δημόσιο να χάσει την κυριότητα των ακινήτων του…”

Λυπούμαστε τον ασόβαρο κ. Γ. Πεταλωτή που κάνει ότι δεν καταλαβαίνει την τεράστια διαφορά των θέσεων της Νέας Δημοκρατίας από την άνευ όρων παράδοση της χώρας στους δανειστές της από το ΠΑΣΟΚ…»
Read more

Δύο βόμβες σε λίγο από τον Στέφανο Χίο στο “Κόντρα”.


Στις 10 στο Κόντρα και στην εκπομπή “Μακελειό”, ο Χίος παίρνει το όπλο του και αποκαλύπτει:
  • Αποδείξεις ότι το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας είχε ήδη αποφασιστεί και η δήθεν ανένδοτη στάση της κυβέρνησης ήταν ένα θέατρο.
  • Φαινόμενο Λαυρεντιάδη: Οι άγνωστες πτυχές και σκοπιμότητες.
Δείτε το και μέσω διαδικτύου εδώ:http://www.live24.gr/webtv/kontrachannel/
Read more

Οργανωμένο σχέδιο... εν πλήρη γνώση του ΠΑΣΟΚ

Read more

Tους ένωσε όλους ο Μίλτος μετά θάνατον...

ImageΤο τελευταίο αντίο στον Μιλτιάδη Έβερτ είπε σήμερα ο πολιτικός κόσμος της χώρας. Η κηδεία του πρώην προέδρου της ΝΔ έγινε το μεσημέρι στο Α' Νεκροταφείο,  δημοσία δαπάνη.
Στην τελετή παραβρέθηκε ο πρωθυπουργός κ. Γιώργος Παπανδρέου, ο πρόεδρος της Βουλής κ. Φίλιππος Πετσάλνικος ο πρώην πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κωστής Στεφανόπουλος, ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Γιώργος Καμίνης αλλά  και το σύνολο της κεντροδεξιάς και δεξιάς παράταξης. Εκτός από τον κ. Αντώνη Σαμαρά και τον πρώην πρωθυπουργό κ. Κώστα Καραμανλή παραβρέθηκαν η κυρία Ντόρα Μπακογιάννη, ο κ. Κωνσταντίνος Μητσοτάκης ,ο Γεώργιος Σουφλιάς όπως επίσης και δεκάδες βουλευτές, πρώην βουλευτές και κομματικά στελέχη της ΝΔ αλλά και πολλοί απλοί πολίτες.

Τους επικήδειους εκφώνησαν ο κ. Σαμαράς, ο κ. Πετσάλνικος και ο κ. Καμίνης. Ο κ. Σαμαράς μίλησε για την πληθωρική προσωπικότητα του Μιλτιάδη Έβερτ και τόνισε ότι ήταν αγωνιστής, ασυμβίβαστος και πολιτικός που δεν μάσαγε τα λόγια του και πάντα αφοσιωμένος στις αρχές του ιδρυτή του κόμματος Κωνσταντίνου Καραμανλή.

Ο κ. Πετσάλνικος στάθηκε στην μακρά κοινοβουλευτική παρουσία του εκλιπόντος και επισήμανε ότι δεν περιορίστηκε στην διεκπεραίωση όταν ανέλαβε κυβερνητικά πόστα, εξασφάλισε την ενότητα της ΝΔ και τον χαρακτήριζε πάντα η συνέπεια, ο δυναμισμός, η εντιμότητα και το ήθος.

Ο κ. Καμίνης υπογράμμισε ότι ο Μιλτιάδης Έβερτ διεκδίκησε ρόλο καινοτόμο στην πολιτική ζωή του τόπου και συνέβαλε στην αλλαγή του επικοινωνιακού τοπίου με την ίδρυση του 9,84.

Η οικογένεια του Μιλτιάδη Έβερτ είχε ζητήσει αντί στεφάνων να κατατίθενται χρήματα στους λογαριασμούς φιλανθρωπικών οργανώσεων.
  
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
Read more

ΟΛΜΕ: Επιστολή προς τους εκπαιδευτικούς


Ο.Λ.Μ.Ε.

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ

Αγαπητές Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι,
 
            Βιώνουμε καθημερινά όλο και περισσότερο τις συνέπειες της παράλογης και αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης και της τρόικας. Οι ιθύνοντες επιχειρούν να φορτώσουν την κρίση του συστήματος στις πλάτες των εργαζομένων αμφισβητώντας δικαιώματα και ξεθεμελιώνοντας κατακτήσεις ενός ολόκληρου αιώνα. Η επιδρομή στις μισοάδειες τσέπες μας δε λέει να τελειώσει, ενώ ό,τι είναι δημόσιο πλασσάρεται ως επιζήμιο για το κοινωνικό σύνολο τη στιγμή που οι μίζες και η απληστία του κεφαλαίου καλά κρατούν.
 
            Κι όμως, συνάδελφοι, αυτή η πολιτική της «σοσιαλιστικής» κυβέρνησης και των προθύμων συμμάχων της (εντός κι εκτός Ελλάδας) δεν είναι μονόδρομος ∙ τη στιγμή μάλιστα, που βασικοί της συντελεστές, επιχειρούν μάταια με παραπλανητικές εξεταστικές επιτροπές να αποσείσουν τις τεράστιες ευθύνες του πολιτικού προσωπικού για το δημοσιονομικό χάλι και τα σκάνδαλα. Πολύ δε περισσότερο δεν είναι μονόδρομος η λογική που λέει ότι πρέπει η παιδεία, η υγεία, η συγκοινωνία, να πληρώσουν τις απαιτήσεις των δανειστών μας και να κορέσουν τις επιθυμίες των άπληστων τραπεζών και των πολυεθνικών.
 
            Το Υπουργείο Παιδείας επιδίδεται σε μια εναγώνια προσπάθεια να μας πείσει για τον «παιδαγωγικό» χαρακτήρα των ρυθμίσεων, που προωθεί. Ισχυρίζεται  ότι είναι παιδαγωγικά ορθός ο αριθμός των 30 μαθητών ανά τμήμα σε συγχωνευμένα μεγάλα σχολεία (κι ας προβλέπει ο ν.1566/85 σχολεία με 9 τμήματα το πολύ). Επιθυμεί καθηγητές με αυξημένο ωράριο, χωρίς αρμοδιότητες (πέραν βεβαίως της μετατροπής τους σε γραφιάδες), με περιορισμούς στο δικαίωμα της μετάθεσης, κακοπληρωμένους και χωρίς επιμόρφωση. Καθηγητές ευάλωτους στο ιδιαίτερο, αναγκασμένους να πληρώσουν βασικές ιατρικές εξετάσεις και υποχρεωμένους να δουλεύουν μέχρι τα βαθιά γεράματα για μια σύνταξη που θα ταιριάζει σε εξαθλιωμένους. Εκεί άλλωστε οδηγούν η χρόνια καταλήστευση των ασφαλιστικών μας ταμείων και το νέο μισθολόγιο – φτωχολόγιο, που θα υποβαθμίσει ακόμα περισσότερο το δικαίωμά μας να ζούμε αξιοπρεπώς.
 
            Αν ένα τέτοιο σχολείο ονειρεύεται η κυβέρνηση, χωρίς  επιπλέον δημόσια χρηματοδότηση και με ελαστικές σχέσεις εργασίας, τότε είναι δεδομένο ότι προετοιμάζει τους αυριανούς πολίτες για έναν εφιάλτη. Οι ισχυροί χρειάζονται νέους χωρίς όνειρα και δικαιώματα για μια αξιοπρεπή ζωή.
 
            Σ’ αυτόν τον ολισθηρό μονόδρομο δεν μπορούμε παρά να αντιτάξουμε το δικό μας μεγάλο «ΌΧΙ». Απαιτούμε λοιπόν να φύγει η τρόικα από τη χώρα μας (μαζί με όσους τη στηρίζουν) και ενώνουμε τη φωνή μας με τους άλλους εργαζόμενους που μάχονται με τον ίδιο σκοπό. Ταυτόχρονα συμμετέχουμε στο νέο προσκλητήριο για την υπεράσπιση της δημόσιας Παιδείας. Η εκπαίδευση δεν είναι εμπόρευμα για να πουλιέται σε όσους μπορούν να το αγοράσουν. Είναι δικαίωμα, που αφορά όλα τα παιδιά, όποια κι αν είναι η κοινωνική και πολιτισμική τους προέλευση.  
 
            Για να μπορούμε να κοιτάμε τους μαθητές μας στα μάτια, ήρθε η ώρα ν’ αγωνιστούμε για το μέλλον μας αλλά και για το μέλλον της νεώτερης γενιάς.
 
            Αξίζουμε μια καλύτερη τύχη – και εμείς και το Δημόσιο Σχολείο.
 
Είμαστε να αποφασισμένοι να διεκδικήσουμε αυτό που μας ανήκει.  
Όλοι μαζί στον αγώνα που αρχίζει!

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ 22 – 23 ΦΛΕΒΑΡΗ
ΜΑΣ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ ΜΕΓΑΛΟΙ ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΚΥΦΤΟΙ.
ΑΣ ΞΕΣΗΚΩΘΟΥΜΕ!
Read more

Εκλογές κυριακή 10 Απριλίου


Μετά την επιστολή προς του αρχηγούς των κόμματων για διάλογο  για την παράδοση  της χώρας στην τρόικα  και τους γερμανούς  ανοίγει ο δρόμος για τις εκλογές. Ο διάλογος αυτός λογικά αναμένεται να ναυαγήσει ενώ στο ενδιάμεσο η κοινωνική ένταση θα αυξάνει.
Συμφωνα με πληροφορίες μας λοιπόν ως πολύ πιθανή ημερομηνία  εκλογών είναι η  κυριακή 10 Απριλίου μια εβδομάδα μετά την εκπνοή της δυνατότητας του πρωθυπουργού για εκλογές με λίστα.
Στο στενό οικογενειακό περιβάλλον όπου λήφθηκε η απόφαση εκτιμούν και μάλλον ορθά  ότι σε περίπτωση όπου οι εκλογές γίνουν νωρίτερα δεν πρόκειται να κουνηθεί φύλλο από το ΠΑΣΟΚ, ενώ με το  κίνητρο της επανεκλογής   του βουλευτή τους θεωρούν ότι κάποιες εκατοντάδες χιλιάδες υποστηρικτών βουλευτών θα ενεργοποιηθούν θα οργανωθούν και θα τρέξουν.
Αναμένεται επιπλέον πρόβλημα στην στελέχωση των ψηφοδελτίων καθώς δεν αξιοποιήθηκε σχεδόν κανείς από τους υποψηφίους βουλευτές του 2009 καθώς επικράτησαν στενότερα από τα αξιοκρατικά κριτήρια.
Η πληροφορία ότι εκλογές θα έχουν δημοψηφιστικό χαρακτήρα με βασικό  ερώτημα  “με του Γερμανούς ή όχι”  δεν επιβεβαιώνονται μέχρι στιγμής
Read more

O μισθός των εκπαιδευτικών πάει κάτω από τα 1.000 ευρώ











(Από τη σημερινή Ελευθεροτυπία)

Συνάδελφοι και συναδέλφισσες ας αφυπνιστούμε. Την στιγμή που οι δύο κυβερνητικοί εκπρόσωποι κος Μπράτης και Πεταλωτής μας διαβεβαιώνουν ότι θα λάβουμε αυξήσεις άνω του 1ο%, την ίδια στιγμή δημοσιεύονται πίνακες, από τους οποίους αποδεικνύεται ότι ο μισθός μας βαίνει μειούμενος στα επίπεδα του βασικού, δηλαδή στις περισσότερες των περιπτώσεων κάτω των 1.000 ευρώ.
Ας αναλογιστεί ο καθένας από εμάς τις ευθύνες του έναντι της οικογενείας του, του κλάδου και τις κοινωνίας κι ας προβεί σε ενέργειες.
Μία από αυτή είναι η επικείμενη απεργία της 22-23ης Φεβρουαρίου.

Δεν υπάρχουν χαμένες υποθέσεις,

εκτός από εκείνες που οι ίδιοι εμείς εγκαταλείψαμε
Read more

Ο γιος της Λούκας δηλ. δεν είναι πατριώτης, αλλά είναι προδότης;


Εκτός εάν η δήλωσή της: "Πατριωτισμός δεν είναι καταθέσεις στο εξωτερικό, αλλά επενδύσεις στον τόπο"αφορά τους υπόλοιπουςκαι όχι την ίδια ή τους λοιπούς "ευπάτριδες" της Κυβέρνησης όπως την Αννούλα που στέλνουν πχ. τα παιδιά τους να σπουδάσουν στο εξωτερικό επενδύοντας έτσι τα λεφτά τους σε ξένα πανεπιστήμια...

Να θυμήσουμε ότι ο γιός της Λούκας Κατσέλη εργάζεται στο Λονδίνο σε ένα από τα μεγαλύτερα δικηγορικά γραφεία στον κόσμο για θέματα πράσινης μαϊμού ανάπτυξης, το οποίο όπως έχουμε γράψει παλαιότερα το έχουν κάνει και σύμβουλο του Μαξίμου (Σύμβουλος του Μαξίμου η αγγλική εταιρία που δουλεύει ο γιός της Λούκας Κατσέλη), και δεν νομίζω να επενδύει στην Ψωροκώσταινα τα μπόλικες δεκάδες χιλιάδες ευρώ που βγάζει...

Να προσθέσουμε επίσης ότι η Λούκα στις χθεσινές της δηλώσεις είπε στους μικρούς επιχειρηματίες να κάνουν μέχρι τον Ιούνιο υπομονή και αν δεν έχουν πεθάνει από την πείνα θα τους δανειοδοτήσει από το ΕΤΕΑΝ... δηλ πάρκαραν το ΤΕΜΠΜΕ για να κάνουν δύο χρόνια να ιδρύσουν νέο φορέα (ΕΤΕΑΝ), μόνο και μόνοεπειδή το είχε ξεκινήσει και λειτουργήσει ο Καραμανλής παραβλέποντας ότι τη διετία 08-09 το Ταμείο είχε δανειοδοτήσει μερικές χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις με επιδοτούμενα δάνεια...
Read more

Επίσημα η Νέα Δημοκρατία ζητά την απομάκρυνση Παπακωνσταντίνου


Ο Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας κ.Γιάννης Μιχελάκης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Είναι αργά για ψεύτικα δάκρυα από την κυβέρνηση.

Η μεταμεσονύκτια θεατρική παράστασή της αποτελεί φαρσοκωμωδία.

Η χθεσινή τηλεοπτική κατάργησή της από την Τρόικα, που προσέλαβε την αξιοπρέπεια του Ελληνικού λαού, είχε ήδη συντελεστεί με το Μνημόνιο, που υπέγραψε πανηγυρίζοντας.

Η καθυστερημένη “ιερή αγανάκτησή της” δεν αποσκοπεί σε τίποτε άλλο παρά στην εξαπάτηση του Ελληνικού λαού, που αισθάνθηκε οργή για την ταπεινωτική συμπεριφορά των ξένων κυβερνητικών εταίρων.

Γιατί, ήδη η κυβέρνηση ήξερε πολύ καλά και τις προθέσεις και τις αποφάσεις της Τρόικας.

Μαζί της είχαν αποφασίσει, όπως κατ΄ επανάληψη, δημόσια έχει δηλώσει ο κ. Παπακωνσταντίνου.

Και προφανώς πήρανε χθες γραμμή από τον ίδιο τον κ. Παπανδρέου, όταν τον άκουγαν να λέει ότι “δεν θα απολέσουμε βασικά στοιχεία της εθνικής μας κυριαρχίας”!

Άλλωστε, ήταν η ίδια η κυβέρνηση που δεν είχε αντιδράσει όταν ο κ. Τόμσεν, στην προηγούμενη συνέντευξη Τύπου της Τρόικας, είχε βάλει ευθέως κατά του θεσμικού ρόλου της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και των θέσεων της Νέας Δημοκρατίας.

Πως αλλιώς, λοιπόν, να εξηγήσει κάποιος την απίστευτη πρόκληση της Τρόικας η οποία ούτε λίγο ούτε πολύ μας κάνει τη χάρη να μην συμπεριλάβει στη γενική εκποίηση τα αρχαία μας μνημεία

Πως αλλιώς, λοιπόν, να εξηγήσει κάποιος την απίστευτη ευκολία με την οποία θέλει να βγάλει στο σφυρί όλη τη δημόσια περιουσία.

Πως, αλλιώς, λοιπόν να εξηγήσει κάποιος τις προσβλητικές αναφορές για τις αντιδράσεις του λαού στα σκληρά μέτρα.

Θυμίζουμε ότι, όταν η Νέα Δημοκρατία ανακοίνωσε τις προτάσεις της τον Ιούλιου του 2010, είχε επιμείνει ότι την περιουσία του Δημοσίου πρέπει να την αξιοποιήσουμε και όχι να εκποιήσουμε τα ασημικά της χώρας.

Μετά το χθεσινοβραδινό κλαυσίγελο τίθεται πλέον άμεσο θέμα απομάκρυνσης του κ. Παπακωνσταντίνου».
Read more

κ. Παπανδρέου να πάρετε αμέσως πίσω τα περί βασικής και μη βασικής κυριαρχίας




Ξαφνικά ο πρωθυπουργός κ. Παπανδρέου χθες στη Βουλή πέταξε μια «πυρηνική βόμβα», η οποία δεν σχολιάστηκε καθόλου από τα ΜΜΕ του καθεστώτος. Συγκεκριμένα είπε: «Θέλω να ξέρετε, να το τονίσω και πάλι, ότι δεν υπάρχει θέμα να απολέσουμε τα βασικά στοιχεία της κυριαρχίας μας» Και στη συνέχεια κάλυψε αυτή την αναφορά με διάφορες εθνικοαπελευθερωτικές κορώνες του στυλ:.....
 «Σε αυτό θα δώσουμε μάχη, όπως έδωσα μάχη και θα ξαναδώσω και θα ξαναδώσουμε μάχη, όποτε χρειαστεί, για να εγγυηθούμε την κυριαρχία μας»   

Τι  θέλει να πει ο «ποιητής» εδώ; Τι υπονοεί η αναφορά του στα «βασικά στοιχεία» της κυριαρχίας της Ελλάδας; Για πρώτη φορά στην παγκόσμια ιστορία, έρχεται κάποιος και βάζει διαβάθμιση στα στοιχεία της εθνικής κυριαρχίας ενός κράτους και δυστυχώς, εδώ πρόκειται για τη χώρα μας;  Ποια είναι λοιπόν τα βασικά στοιχεία της κυριαρχίας; και ποια δεν είναι βασικά στοιχεία της κυριαρχίας; Τι επικίνδυνο παιχνίδι παίζεται εδώ πέρα;;

Για παράδειγμα ποια είναι τα βασικά στοιχεία της κυριαρχίας μας στο Αιγαίο;  Είναι και οι βραχονησίδες βασικά στοιχεία ή όχι;  Είναι βασικό στοιχείο της κυριαρχία μας η τήρηση του Συντάγματος ή όχι; Ή είναι βασικό στοιχείο της κυριαρχίας η τήρηση εκείνων μόνο των διατάξεων που νομιμοποιούν και συγκρατούν το καθεστώς από την κατάρρευση, ενώ δεν είναι άλλες, όπως για παράδειγμα η προστασία της δημόσιας περιουσίας ή η κυριαρχική άσκηση οικονομικής πολιτικής από τον ελληνικό λαό;; Δηλαδή θα έχουμε μια κυριαρχία φυσαρμόνικα, η έννοια της οποίας θα χρησιμοποιείται μόνο όταν βολεύει το καθεστώς;;

Καλούμε τον κ. Παπανδρέου να πάρει πίσω αμέσως αυτή την πρωτοφανή διαβάθμιση της έννοιας της εθνικής κυριαρχίας, διαφορετικά, αν μπούμε στη λογική της συζήτησης για το ποια είναι ή όχι τα βασικά στοιχεία της εθνικής κυριαρχίας, τότε μπαίνουμε σε ολισθηρούς εθνικούς κατήφορους.

Read more

ΡΗΓΜΑ στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ...



Π. Κουκουλόπουλος: Δεν είναι ντε φάκτο αποδεκτά στο ΠΑΣΟΚ αυτά που λέει η Τρόϊκα... 
Ένας βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, ο Πάρις Κουκουλόπουλος, απάντησε απόψε στη βαριά προσβολή των ξεδιάντροπων τροϊκανών που ζήτησαν το ξεπούλημα της δημόσιας Περουσίας. "Θα υπάρξουν αντιρρήσεις στο... εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ" είπε στην εκπομπή "λαβύρινθος" (ΕΤ-3).
"Δεν είναι ντε φάκτο αποδεκτά στο εσωτερικό του κόμματος αυτά που λέει η Τρό
ϊκα", πρόσθεσε ο βουλευτής. Ο Κουκουλόπουλος κάνει την αρχή και μάλλον θα τον ακολουθήσουν κι άλλοι. Ίσως και σε πιο έντονο ύφος.
Ο Παπανδρέου, ο Πρωθυπουργός ένιωσε απόψε αυτή την βαριά προσβολή προς τον Ελληνικό λαό που έκαναν οι δανειστές μας?
Μια προσβολή που ήδη αρχίζει να δημιουργεί βαθιά ρήγματα στο ίδιο του το κόμμα...

http://nonews-news.blogspot.com/2011/02/blog-post_8362.html
ΣΧΟΛΙΟ ΤΗΣ DAKEPEKOZ: ΤΩΩΩΩΩΡΑ ΜΑΣ ΕΠΕΙΣΑΝ!!!!!
Read more

Παιχνίδι προπαγάνδας η κόντρα κυβέρνησης Τρόϊκας.




Η μεταμεσονύκτια ανακοίνωση του κυβερνητικού εκπροσώπου εναντίον του κλιμακίου της τρόϊκας, σε ότι αφορά την εκποίηση ή την απλή αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας, αλλά και οι σκληρές υποδείξεις του κλιμακίου της τροϊκας, εμείς εκτιμούμε ότι είναι προπαγανδιστικό τέχνασμα. Η εκτίμησή μας αυτή ενισχύεται και από το γεγονός ότι τα παπαγαλάκια του καθεστώτος στα ΜΜΕ στράφηκαν με δήθεν οξύτητα εναντίον του κλιμακίου της τρόϊκας.

Δεν γνωρίζουμε γιατί η κυβέρνηση προσπαθεί να μας γεμίσει με αίσθημα εθνικής υπερηφάνειας, ότι δήθεν.....
δεν παίρνει εντολές από τρίτους αλλά μόνο από το λαό και άλλες πομφόλυγες. Αν ήθελε η κυβέρνηση να παίρνει εντολές από το λαό, αφενός δεν θα συνέχιζε, ελλείψει αντιπάλου, να κυβερνά χωρίς λαϊκή νομιμοποίηση και αφετέρου θα προσέφευγε σε κάποιο δημοψήφισμα. Για ποιο λαό λοιπόν μιλάει η κυβέρνηση. Εδώ ο ίδιος ο εκπρόσωπος της ΕΕ μας είπε χθες στη συνέντευξη ότι "Η κυβέρνηση από το τέλος Ιανουαρίου έχει συμπληρώσει μια λίστα από ακίνητα και μέσα με εμπορική αξία". Μήπως τελικά αυτό ενόχλησε την κυβέρνηση; Ότι την αποκάλυψαν;

Πάντως αυτή η «ξαφνική» ενέργεια της κυβέρνησης μας βάζει σε υποψίες ότι κάτι σημαντικό θα συμβεί. Δεν μπορούμε ακόμα να εντοπίσουμε τι θα είναι αυτό. Είτε θα είναι μια σκληρή επέμβαση σε μισθούς του Δημοσίου ή απολύσεις δήθεν για να γλιτώσει η δημόσια περιουσία, είτε θα είναι πράγματι εκχώρηση της δημόσιας περιουσίας, σε συνδυασμό με αυτό που είπε ο κ. Παπανδρέου περί βασικής εθνικής κυριαρχίας, είτε θα είναι εκλογές με προπαγανδιστικές ενέσεις εθνικής υπερηφάνειας.
Πολύ σύντομα θα το δούμε.  
Read more

Με χέβυ μέταλ απαντά ο Σαμαράς στην πρόκληση της Τρόικας ζητώντας παραίτηση Παπακωνσταντίνου.


Posted by olympiada στο Φεβρουαρίου 12, 2011
Αναμένονται από στιγμή σε στιγμή οι εξελίξεις (καιρός ήταν) που σηματοδοτεί το τέλος της όποιας συναίνεσης για το καλό της χώρας. Είναι πλέον ξεκάθαρο ότι οι άνθρωποι είχαν οργανώσει το ξεπούλημα από την πρώτη στιγμή. Η αξιωματική αντιπολίτευση αλλά και όλες οι καθαρές δυνάμεις οφείλουν να τους απαντήσουν.
Read more

Οχετός λάσπης εναντίον του Σίμου Κεδίκογλου…


Φαίνεται ότι κάποιοι έχουν βάλει στο μάτι τον συμπαθή κύριο Κεδίκογλου και προσπαθούν να προβοκάρουν την προσπάθεια του να καταλάβει το διαδίκτυο διαδίδοντας απίστευτα ψεύδη και αλητείες, όπως αυτή που διαβάζουμε στο antinews: Χατζηνικολάου και Κούλογλου εισηγητές σε ημερίδα για το διαδίκτυο στη …ΝΔ; (!!!)
Η σκοπιμότητα είναι προφανής, αφού διαδίδουν αυτές τις κωμικές ειδήσεις και μετά τις χρεώνουν ως …σκέψεις του κυρίου Κεδίκογλου!! Θέλοντας να τον παρουσιάσουν προφανώς ως πνευματικά δολοφονημένο…
Από που ξεκινά η λάσπη, είναι ξεκάθαρο. Από την αιώνια αρρώστια της ΝΔ, κάποιον που θεωρείται αδικημένος επειδή ο Κεδίκογλου του έφαγε την θέση. Το να συκοφαντείς όμως με τέτοιον άθλιο τρόπο έναν “συνάδελφο”, ότι δήθεν ΣΚΕΦΤΗΚΕ και μόνο να φέρει τονΚούλογλου και τον Χατζηνικολάου σε ημερίδα της ΝΔ, δείχνει ότι κάποιοι έχουν ξεπεράσει τα όρια της αλητείας. Πάλι καλά που δεν είπαν ότι θα ερχόταν η ίδια η Ντόρα…
Καλά θα κάνει ο κύριος Κεδίκογλου να απαιτήσει τώρα να αποκαλυφθούν οι συκοφάντες, γιατί με τέτοιες συμπεριφορές χαμένο βγαίνει το κόμμα και όχι τα πρόσωπα.
Χάλκινος Μετάλλιος

(σσΟ: Άκου τι σκέφτηκαν οι άνθρωποι ρε παιδιά για να ξεφτιλίσουν τον άνθρωπο… άκου ο Κούλογλου…)

Read more

Η λεηλασία μιας χώρας


Η ελληνική κυβέρνηση αποφάσισε να πουλήσει τα πάντα έναντι 50 δισ. ευρώ. Στον βωμό της μείωσης του δημόσιου χρέους, το οικονομικό επιτελείο ήρθε σε συμφωνία με την τρόικα των δανειστών για την πώληση:
Οι εθνικοί μας εκποιητές λαμβάνουν θέσειςΟι εθνικοί μας εκποιητές λαμβάνουν θέσεις1 Κάθε εισηγμένης ή μη δημόσιας επιχείρησης. Και ως τέτοιες μπορεί να καταγραφούν (εξ όσων έχουν απομείνει στο Δημόσιο) οι ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ (Εταιρεία Υδρευσης Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης), Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, ΟΠΑΠ, ΟΤΕ (μειοψηφικό πακέτο), Οργανισμός Λιμένος Πειραιώς, Οργανισμός Λιμένος Θεσσαλονίκης, Αγροτική Τράπεζα, Ελληνικά Πετρέλαια (μειοψηφικό πακέτο). Αναφερόμενοι ειδικά στις τράπεζες είπαν πως πρέπει να εκχωρηθούν μη βασικές δραστηριότητες (όπως των συναλλαγών στην περίπτωση του Ταμείου Παρακαταθηκών).
Αιγιαλός και παραλία
2 Η ακίνητη περιουσία του Ελληνικού Δημοσίου. Φιγουράρουν δημόσιες εκτάσεις «φιλέτα» στην ηπειρωτική ή στη νησιωτική χώρα, οι βραχονησίδες (πρώτη φορά είχε επιχειρήσει να τις πουλήσει το 1991 ο Κων. Μητσοτάκης). Σε περίπου 72.000 ανέρχονται τα δημόσια κτήματα και 41.000 τα ανταλλάξιμα. Αξίζει να αναφερθεί ότι ως δημόσια περιουσία θεωρούνται ο αιγιαλός και η παραλία.
3 Τα εμπορικά ακίνητα. Εκατοντάδες δημόσια κτίρια που βρίσκονται σε κάθε πόλη ή εκτός αυτών μπαίνουν στην τεράστια λίστα τής προς πώληση δημόσιας περιουσίας της χώρας.
Μια «προφητική» αφίσα που είχε εκδοθεί από το ΠΑΣΟΚ επί Ανδρέα Παπανδρέου και επί διακυβέρνησης Ν.Δ. Η διαφωνία του Κ. Σημίτη με το περιεχόμενό της είχε αποτελέσει την αιτία διαγραφής τουΜια «προφητική» αφίσα που είχε εκδοθεί από το ΠΑΣΟΚ επί Ανδρέα Παπανδρέου και επί διακυβέρνησης Ν.Δ. Η διαφωνία του Κ. Σημίτη με το περιεχόμενό της είχε αποτελέσει την αιτία διαγραφής τουΜας αφήνουν την... Ακρόπολη
Οι επικεφαλής της τρόικας, Σερβάζ Ντερούζ της Ευρωπαϊκής Ενωσης, Πολ Τόμσεν του ΔΝΤ και Κλάους Μαζούχ της ΕΚΤ, ερωτηθέντες σχετικά ξεκαθάρισαν πως «σε καμία περίπτωση δεν μιλάμε για αρχαία μνημεία» και ειδική επισήμανση έγινε από τον κ. Τόμσεν: «Κανείς δεν θα ήθελε να διακυβεύσει την πολιτιστική κληρονομιά της Ελλάδας».
Το μεγαλύτερο πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων και εκποίησης της ελληνικής δημόσιας περιουσίας που θέτει σε εφαρμογή η κυβέρνηση στοχεύει στην άντληση 15 δισ. ευρώ τη διετία 2011-2012 και συνολικά 50 δισ. ευρώ την πενταετία 2011-2015. Η αρχική εκτίμηση της ελληνικής κυβέρνησης ήταν για 8 δισ. (απαισιόδοξη, κατά την τρόικα) έναντι των 7 δισ. που έχουν εγγραφεί στο Μνημόνιο και των 3 δισ. ευρώ αρχικώς.
Χαρακτηριστική είναι η προτροπή του κ. Τόμσεν προς τους Ελληνες: «Μην επιτρέπετε στους λίγους που κερδίζουν από το γεγονός ότι ελέγχουν την κρατική δημόσια περιουσία να αποκλείσουν τους καρπούς των ιδιωτικοποιήσεων από τους πολλούς».
Η κυβέρνηση ξεπέρασε τους «αρχικούς δισταγμούς» της, κατά την τρόικα, και προχωράει στην καταγραφή της περιουσίας του Δημοσίου και τη δημιουργία χαρτοφυλακίου συμμετοχών και εμπορικά αξιοποιήσιμων ακινήτων. Κατά την τρόικα, το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων και εκποιήσεων είναι πραγματοποιήσιμο.
Ιδέα του Σαμαρά
Αξίζει να αναφερθεί ότι ανάλογη πρόταση έγινε τον περασμένο Ιούλιο από τον πρόεδρο της Ν.Δ. Αντώνη Σαμαρά για την άντληση 50 δισ. ευρώ από περιουσία συνολικής αξίας 300 δισ. ευρώ.
Σε πρώτη φάση προχωρούν στην ανεύρεση συμβούλου που θα αναλάβει το όλο εγχείρημα.
Η πώληση οτιδήποτε «κινείται ή δεν κινείται» είναι η λύση στη μείωση του δημόσιου χρέους, προκειμένου -κατά την τρόικα- να μη χρειαστεί να γίνουν και άλλες δύσκολες κοινωνικές περικοπές. Εν τούτοις η εκχώρηση της δημόσιας περιουσίας γίνεται, αφού έχουν προηγηθεί οι περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, καθώς και οι αυξήσεις φόρων.
Τα χρήματα που θα αντληθούν από την πώληση επιχειρήσεων και ακινήτων θα μειώσουν ανάλογα το δημόσιο χρέος. Πρόκειται για μία από τις συνδυαστικές λύσεις, στις οποίες καταλήγει το οικονομικό επιτελείο ύστερα από συμφωνία με τους δανειστές. Οι άλλες δύο είναι ο ευρωπαϊκός δανεισμός για την επαναγορά του δημόσιου χρέους και οι μεμονωμένες συμφωνίες με τραπεζικούς οίκους που έχουν το μεγαλύτερο ποσοστό του ελληνικού χρέους (Γερμανία, Γαλλία, Αγγλία και ΗΠΑ).
Read more

Η κυβέρνηση έχει έτοιμη την λίστα του ξεπουλήματος...


'Εγινε χαμός όταν ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος της Τρόικας, ότι : 
"Ας πάμε τώρα σε ένα νέο τομέα.. Με σκοπό την μείωση του χρέους και την υποστήριξη της ανάπτυξης και επενδύσεων, είναι απαραίτητη  η σταθεροποίηση της οικονομίας. Η κυβέρνηση θα πρέπει να υποβάλλει ένα αναλυτικό σχέδιο, που πρέπει να οριστικοποιηθεί, με στόχο αποκρατικοποιήσεις 50 δις για την περίοδο 2011-2015.

Το 2011-2012 θα πρέπει να περιλαμβάνει την 15 δις ευρώ.
Τα πιο πάνω μας τα είπε τρεις φορές για να τα εμπεδώσουμε ..  
Προσέξτε τι είπε ο επίτροπος της Ε.Ε. Deroose :
"Η κυβέρνηση από το τέλος Ιανουαρίου έχει συμπληρώσει μια λίστα από δημόσια ακίνητα και μέσα με εμπορική αξία.."
ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO (υποτιτλισμένο)


http://exomatiakaivlepo.blogspot.com/2011/02/blog-post_12.html
Read more

Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου 2011

Γιατί το “σύστημα” πολέμησε τον Έβερτ




Όπως ακριβώς συνηθίζουμε στην Ελλάδα, ο θάνατος κάποιου σημαντικού ανθρώπου, πολύ περισσότερο πολιτικού, λειτούργησε ως εφαλτήριο… λήθης. 
Οι πιο πολλοί από τους «τρίτους»που μίλησαν για τον Μιλτιάδη Έβερτ, επένδυσαν στη κοντή μνήμη μιας ολόκληρης κοινωνίας, για να προσθέσουν και τη δική τους φιγούρα σε όσους αφιέρωσαν μια καλή κουβέντα, στον πολιτικό ηγέτη ο οποίος δεν κράτησε κακία σε κανέναν. Ούτε καν… σε εκείνους.
Τον Μιλτιάδη Έβερτ τον πολέμησε το «σύστημα»
Το ίδιο «σύστημα» που οι εσωκομματικοί αντίπαλοί του υποστήριζαν ότι του έβαζε πλάτη, για να τον ...
οδηγήσει στην κορυφή.
Το «σύστημα» βρήκε τον Ιανουάριο του 1996, στο πρόσωπο του Κώστα Σημίτη, τον «Chosen One»
Εκείνον που θα αναλάμβανε να συνεχίσει την πρόθυμη συνδρομή του καθεστωτικού ΠΑΣΟΚ, στο να διευρυνθούν οι κοινωνικές ανισότητες ανάμεσα στους Έλληνες. Να συντελεστεί η πιο βίαιη αναδιανομή πλούτου, που επέτεινε το χάσμα. Να εξελιχθεί η χώρα σε ένα απέραντο… εργοτάξιο, που έμελλε να βγάλει όνειρα χτισμένα από… μπετό.
Από τη στιγμή που ο «εκσυγχρονισμός» κατάφερε να πάρει το «μαγαζί» του ΠΑΣΟΚ, ο Μιλτιάδης Έβερτ ήταν χαμένος από χέρι. 
Τον λοιδώρησαν. Τον υποτίμησαν. Τον υπονόμευσαν. 
Έφτασαν στο σημείο ακόμη και βιβλίο να εκδοθεί, με τα φραστικά λάθη του! Την ώρα που ο αντίπαλός του, ο… καταλληλότερος για πρωθυπουργός, μας μιλούσε για έργα… μακέτο, και μετέτρεπε τα πολλαπλά σαρδάμ στην ίδια φράση, σε βίωμα με το οποίο μεγάλωσαν ολόκληρες γενιές. 
Καημένη Μαλβίνα, πόσο δίκιο είχες.
Το «γιατί» συνέβησαν όλα τα παραπάνω, είναι μάλλον προφανές. Τόσο από την εξέλιξη της ιστορίας, και της πολιτικής ζωής, όσο και από τα όσα λένε σήμερα για τον Μιλτιάδη Έβερτ, εκείνοι που τότε τον λοιδωρούσαν
Ο «μπουλντόζας» ήταν έντιμος
Και όπως έχουμε μάθει πια, το «σύστημα» δεν αντέχει πολύ τέτοιες αρετές.
Επειδή μάλιστα, πολλές φορές, μια μικρή λεπτομέρεια… γερνάει και εξελίσσεται σε μεγάλη αλήθεια, θυμηθείτε το σκηνικό του πρώτουdebate πολιτικών αρχηγών. 
Είναι Σεπτέμβριος του 1996, λίγο πριν τις εκλογές. 
Ο Κώστας Σημίτης και ο Μιλτιάδης Έβερτ προσέρχονται στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ, για μια «τηλεμαχία» που θα περνούσε στην ιστορία. 
Τις ερωτήσεις απευθύνουν ο Παύλος Τσίμας, ο Θοδωρής Ρουσόπουλος και ο Γιάννης Παπουτσάνης. 
Τον ρόλο του «διαιτητή» όμως, εκείνου δηλαδή που συντονίζει τη συζήτηση και επηρεάζει την έκβαση της μονομαχίας έχει ο… Πέτρος Ευθυμίου.  
Μετέπειτα θεματοφύλακας του «εκσυγχρονισμού». 
Για να μην  ξεχνιόμαστε, δηλαδή…
ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ

http://emprosdrama.blogspot.com/2011/02/blog-post_3660.html
Read more