Σάββατο 23 Απριλίου 2011

ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ!!!!!!!!
Read more

Ολέθριο χαστούκι από Μόσχα στην Ελλάδα

“Στο κόκκινο” οι ελληνορωσικές σχέσεις, με την Ρωσία να ανακοινώνει ότι σταματά να αγοράζει ελληνικά ομόλογα σε μια δραματική εξέλιξη επιδείνωσης των ήδη κακών σχέσεων των δύο χωρών, κάτι αναμενόμενο από την στιγμή που η ελληνορωσική αμυντική και ενεργειακή συνεργασία ουσιαστικά έχει “παγώσει” με ευθύνη της Αθήνας.


Ο Ρώσος υπουργός Οικονομικών Αλεξέι Κούντριν μιλώντας από την Ουάσινγκτον στο αγγλόφωνο ρωσικό δορυφορικό τηλεοπτικό δίκτυο Russia Today μίλησε με βαριά λόγια για την ελληνική οικονομία: “Η Ρωσία διαθέτει αποθεματικά της σε ευρωπαϊκά, αμερικανικά και ιαπωνικά ομόλογα, διότι τα θεωρούμε πλήρως αξιόπιστα. Πλέον εξαιρέσαμε από τη λίστα τα ελληνικά ομόλογα, αλλά όλα τα υπόλοιπα θα έχουν εκ μέρους μας ζήτηση”!

Με την πρόσφατη απόφαση να “παγώσει” το υπουργείο Εθνικής Άμυνας την συμφωνία για τα BMP-3HEL με δήθεν αντάλλαγμα να προταχθεί το πρόγραμμα των SHORADS, μπορεί κάποιοι στην Αθήνα να θεώρησαν ότι στην Μόσχα “έχαψαν” το ελληνικό κόλπο, αλλά η Μόσχα “έβραζε”…

Στην πραγματικότητα η ελληνορωσική συνεργασία που οικοδομήθηκε μεταξύ 2004-2008, τραυματίστηκε ανεπανόρθωτα μετά τον πόλεμο την Γεωργία, όπου η τότε υπουργός Εξωτερικών Ν.Μπακογιάννη βρήκε την ευκαιρία και “πάγωσε” όλα τα κεφάλαια για να έρθει το καλοκαίρι του 2009 και να ματαιωθεί η υλοποίηση της διακρατικής για τα BMP-3HEL από το δίδυμο Μεϊμαράκη-Βασιλάκου.

Η Μόσχα δεν είχε ψευδαισθήσεις για τις προθέσεις της νέας κυβέρνησης: Με την ομιλία του στην Αλεξανδρούπολη τον Σεπτέμβριο του 2009, ο νυν πρωθυπουργός μίλησε με σαφήνεια για την ανάγκη επαναδιαπραγμάτευσης του αγωγού Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολης, δηλαδή για την ματαίωση και αυτού του project.

Kαι όμως η Μόσχα προειδοποίησε εμμέσως πλην σαφώς στις 18 Δεκεμβρίου 2008 με δήλωση του τότε πρεσβευτή της Μόσχας στην Αθήνα, Αndrey Valentinovich Vdovin ότι “η συνεργασία προηγείτο του δανεισμού” από το τεράστιο ρωσικό θησαυροφυλάκιο.

Ακολούθησε το ταξίδι στην Μόσχα του Ε.Βενιζέλου τον Μάρτιο του 2009, όταν πλέον κατέστη σαφές ότι δεν υπήρχε πρόθεση από ελληνικής πλευράς να τηρηθεί η διακρατική συμφωνία.

Το εντυπωσιακό είναι ότι η Ρωσία είχε δηλώσει από τον χειμώνα του 2010 στην ελληνική κυβέρνηση ότι “Θα στήριζε την ελληνική οικονομία, αρκεί να τηρούντο οι ελληνορωσικές συμφωνίες”. Αυτό δεν συνέβη.

Το κτύπημα για την ελληνική οικονομία είναι ισχυρό, όχι τόσο σε επίπεδο οικονομικού αντίκτυπου, όσο σε στρατηγικό επίπεδο. Ήδη ο ρωσικός κρατικός οργανισμός τουρισμού κατευθύνει σε άλλες χώρες τους Ρώσους συνταξιούχους που το 2009 και το 2010 είχαν σώσει Κρήτη και Ρόδο, από άποψη τουριστικής κίνησης.

Ο Ρώσος υπουργός Οικονομικών εξήρε την ισχύ της ρωσικής οικονομίας: “Το χαμηλό επίπεδο δημόσιου χρέους της Ρωσίας δεν υπερβαίνει το 11% του ΑΕΠ, ενώ η συνθήκη Μάαστριχτ επιτρέπει έως και 60%. Τα επόμενα πέντε έτη θα δούμε ότι κατά μέσο όρο το χρέος των ανεπτυγμένων κρατών θα πλησιάσει το όριο του 100 % του ΑΕΠ, δηλαδή θα βρίσκεται στην επικίνδυνη ζώνη, που είναι άβολη για τις παγκόσμιες αγορές”, δήλωσε ο κ. Κούντριν, θυμίζοντας ότι το χρέος της Ιταλίας είναι ήδη πάνω από το 100% του ΑΕΠ και το χρέος της Ιαπωνίας από το 200%. Σε αυτό το σκηνικό στην παγκόσμια αγορά η Ρωσία προβάλλει “σημαντικά πιο ελκυστική”, είπε ο κ. Κούντριν, σημειώνοντας ότι “αυτό το πλεονέκτημα θα το χρησιμοποιήσουμε τα επόμενα χρόνια”.



Επίσης ο Ρώσος υπουργός Οικονομικών είπε ότι η Ρωσία δεν την ενδιαφέρουν τα ιρλανδικά ομόλογα (ποτέ δεν είχε έκθεση σε τέτοια ομόλογα), αλλά άφησε να εννοηθεί ότι θα εξακολουθήσει να αγοράζει πορτογαλικά ομόλογα.

Προσπάθεια Γ. Παπανδρέου για κατευνασμό της Μόσχας  

Στον απόηχο της απόφασης της Ρωσίας να παγώσει τις ελληνο-ρωσικές σχέσεις μετά την κίνηση της ελληνικής κυβέρνησης να μην τηρήσει τις συμβατικές της υποχρεώσεις στο θέμα της αμυντικής συνεργασίας των δύο χωρών, σήμερα και με πρωτοβουλία της ελληνικής πλευράς ο έλληνας πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου επικοινώνησε τηλεφωνικά  με τον ρώσο πρόεδρο Dmitry Medvedev.

Η απόφαση της Ρωσίας να πάψει να αγοράζει ελληνικά ομόλογα ήταν ένας και από τους βασικούς λόγους της έκρηξης του spread του δεκαετούς ελληνικού ομολόγου καθώς η Μόσχα ήταν ο μεγαλύτερος εκτός ΕΕ αγοραστής ελληνικών ομολόγων.

Αν και το Μαξίμου διαρρέει επίσημα πως ο λόγος για την τηλεφωνική επικοινωνία των δύο ανδρών ήταν οι ελληνορωσικές σχέσεις και οι προοπτικές επίσκεψης του Ρώσου προέδρου στην Αθήνα, σε συνδυασμό με τις διεθνείς εξελίξεις, ειδικότερα στη Βόρεια Αφρική και τη Μέση Ανατολή, εντούτοις η κυριότερη αιτία για ήταν πρωτοβουλία του πρωθυπουργού ήταν η παύση αγοράς των ελληνικών ομολόγων, αλλά και η κρίση στις αμυντικές σχέσεις των δύο χωρών.
Read more

Μαθήματα Ηθικής από το Θέμα ;;; !!!


Μια και μιλάμε για το (μισό...) πρωτοσέλιδο του Θέματος , ας μήν ξεχάσουμε το άλλο μισό που αφιερώνεται στην συμπάθεια των εκδοτών του .

Στον ΥΠΟΙΚ ...


Εμείς να θυμίσουμε σχετικά άρθρα στο blog αυτό :


Οι χρήστες των Ιδιωτικών Τζέτ ...


Read more

Θα ζήσουμε καταστάσεις Mad Max


Διάβασα μερικές αναρτήσεις, και άκουσα και διάφορους να λένε, πως η παρούσα κρίση, η επερχόμενη πτώχευση κλπ. μας οδηγούν σε βουκολικές καταστάσεις, όπου θα πάρουμε τα βουνά και τα λαγκάδια, θα ξαναγίνουμε αγρότες, θα έρθουμε και πάλι σε επαφή με τη φύση, και πάει λέγοντας.

Διαφωνώ.

Η κατάσταση που έρχεται κάθε άλλο παρά βουκολική θα είναι. Θυμόσαστε τις ταινίες Mad Max; Ε λοιπόν, κάπως έτσι μας φαντάζομαι σε ουκ ολίγα χρόνια από σήμερα.

Καλά θα ήταν να ξαναγίνουμε απλοί αγρότες και τσοπάνηδες, να καλλιεργούμε τη γη, ή να βοσκάμε τα πρόβατα παίζοντας φλογέρα. Αλλά δυστυχώς, δεν θα γίνει έτσι.

Η Ελλάδα μπορεί να ήταν κάποτε αγροτική χώρα, με κατοίκους που αρκούνταν στα λίγα, και με μια γενική λιτότητα να χαρακτηρίζει τη ζωή τους.

Μεσολάβησαν όμως πολλά. Μεσολάβησε μια (τεχνητή) ευμάρεια, και μια δυο γενιές νέων, που γαλουχήθηκαν μέσα στο κλίμα του υλισμού που σάρωσε τη χώρα μας σαν τσουνάμι.

Ποιος νέος που μεγάλωσε με δυο κινητά, το τζιπ του μπαμπά, και τις διακοπές στο Μπαλί, θα καταδεχτεί να γίνει γεωργός και να καλλιεργεί μπάμιες;

Ποια νέα, που πίνει νερό στο όνομα της Ρούλας Κορομηλά, της Σάσας Μπάστα, και που θεωρεί το λάιφ στάιλ φιλοσοφία ζωής, θα πάει να βοσκήσει γελάδια; Μη τρελαθούμε.

Αυτό που βλέπω εγώ να γίνεται, δεν είναι όμορφο. Προβλέπω σκηνικό τρόμου. Με κλειδαμπαρωμένα διαμερίσματα, οδομαχίες, μαχαιρώματα, και δολοφονίες ακόμη και για ένα μπιτόνι σούπερ αμόλυβδης.

Οι εποχές άλλαξαν, όπως άλλαξε και ο χαρακτήρας του νεοέλληνα.

Υπάρχουν τριαντάρηδες με οικογένεια δικιά τους, που δεν θυμούνται εποχές χωρίς κινητό. Δεν πιστεύουν πως για να αγοράσεις κάποτε αυτοκίνητο έπρεπε να πουλήσεις χωράφια, ή πως για να αγοράσεις βίντεο χρειαζόσουν δυο μηνιάτικα. Τα ακούν και γελάνε, όπως άκουγα κι εγώ και γελούσα, όταν ο παππούς μου μου έλεγε, πως για να πάει από τη Καλαμαριά στη Θεσσαλονίκη περπατούσε μιάμιση μέρα, και κινδύνευε από τα άγρια ζώα!!!!!

Πως θα δεχθεί αυτή η νέα και καλομαθημένη γενιά τη στέρηση; Εδώ φοβούνται να πάνε φαντάροι για … 9 μήνες, με τα κέτερινγκ τους και τους ψυχολόγους σταντ μπάι. Τι να λέμε;

Μια γενιά που τα καίει όλα εν ριπή οφθαλμού επειδή αδικήθηκε ο …. ΠΑΟΚ, ή επειδή δεν ξέρω τι, ε λοιπόν αυτή η γενιά δύσκολα θα συμβιβαστεί με σκηνές αγροτικής ευτυχίας.

Και επειδή οι πολιτικοί μας θα την έχουν κάνει από καιρό, αυτοί που θα πληρώσουν τη νύφη θα είναι όσοι έμειναν πίσω. Δηλαδή εμείς όλοι.

Προβλέπω κανιβαλισμούς. Εμφύλιες συρράξεις.

Προβλέπω σκοτάδι μαύρο για τα επόμενα 10-20 χρόνια.

Πάω  να αγοράσω κονσέρβες, σταφίδες, και κονιάκ.

Οι καιροί ου μεναιτοί.

Strange Attractor
Read more

Τζιτζικώστας: Η αναδιάρθρωση δεν ειναι ταμπού, ίσως ειναι αναγκαίο κακ

Apostolos_Tzitzikostas

Πολλές ειδήσεις έκρυβε η συνέντευξη του αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης Απόστολου Τζιτζικώστα στην «Μακεδονία». Ο κ.Τζιτζικώστας λέει πως η αναδιάρθρωση του χρέους  δεν είναι ταμπού αλλά ίσως αναγκαίο κακό, αναφέρεται σε κυβέρνηση εθνική ενότητας για την έξοδο της χώρας από την κρίση και σημειώνει πως ο Κώστας Καραμανλής πρέπει να παραμείνει παρών καθώς αποτελεί πολιτικό κεφάλαιο και έχει λόγο για το μέλλον της ΝΔ και της Ελλάδας.
Συγκεκριμένα, ο αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης και πρώην βουλευτής της ΝΔ δηλώνει:
Για την αναδιάρθρωση του χρέους: δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται ως ταμπού. Ίσως είναι αναγκαίο κακό
Για κυβερνητικές συνεργασίες: Σε μια περίοδο κρίσης όπως η σημερινή δεν θα έπρεπε κανείς να αποκλείει το ενδεχόμενο μιας κυβέρνησης εθνικής ενότητας
Για τη διαφάνεια: όσα περιουσιακά στοιχεία πολιτικών δεν δικαιολογούνται από το πόθεν έσχες να κατάσχονται υπέρ του δημοσίου
Για τον Κώστα Καραμανλή: αποτελεί κεφάλαιο για τον τόπο και την παράταξη. Πρέπει να είναι και πάλι βουλευτής στην επόμενη Βουλή, έχει λόγο για το μέλλον
Για τον Παναγιώτη Ψωμιάδηη στήριξη της παράταξης είναι δεδομένη
Για τον Γιάννη Μπουτάρη: έπρεπε να είναι πιο αποτελεσματικός σε θέματα καθημερινότητα
Ολόκληρη η συνέντευξη στο http://www.makthes.gr/news/politics/72572/
Read more

ΕΞΙ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΙ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ... ΠΟΥ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΟΛΟΙ ΙΔΙΟΙ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ


ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ 1974-1979

Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΕΒΑΛΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΗΝ ΕΟΚ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ.
ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΑΚΟΥΣΑ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΤΗ ΛΕΞΗ ΛΙΤΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΦΗΤΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ :

ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΓΙΑΤΙ ΚΑΤΑΝΑΛΩΝΟΥΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΟΣΑ ΠΑΡΑΓΟΥΜΕ.
ΠΡΟΣ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΤΟΥ ΒΙΟΥ ΕΙΠΕ ΤΟ ΕΠΙΣΗΣ ΠΡΟΦΗΤΙΚΟ ΟΤΙ :
Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΟΥ ΘΥΜΙΖΕΙ ΕΝΑ ΑΠΕΡΑΝΤΟ ΦΡΕΝOΚΟΜΕΙΟ.
ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ ΔΑΚΡΥΖΟΝΤΑΣ ΕΙΠΕ ΤΟ ΕΞΗΣ:
Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ.

ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ 1981-1989, 1993-1996

Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΤΙΝΑΞΕ ΤΗΝ ΜΠΑΝΚΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ.
ΑΠΟ ΤΗΝ ΛΙΤΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΕΛΕΓΕ Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΠΕΡΑΣΑΜΕ ΣΕ ΜΙΑ ΕΠΟΧΗ ΑΦΡΩΝΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ, ΔΑΝΕΙΩΝ, ΔΙΟΡΙΣΜΩΝ, ΛΑΙΚΙΣΜΩΝ, ΜΙΖΩΝ, ΡΟΥΣΦΕΤΙΩΝ, ΚΟΜΜΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΩΝ ΠΑΝΤΩΝ, ΕΦΗΜΕΡΟΥ ΠΛΟΥΤΙΣΜΟΥ ΜΕ ΔΑΝΕΙΚΑ, ΕΚΤΟΞΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ, ΚΑΤΑΠΤΩΣΗΣ ΤΩΝ ΗΘΙΚΩΝ ΑΞΙΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΤΣΟΒΟΛΑ ΔΩΣ'ΤΑ ΟΛΑ.
ΥΠΗΡΞΕ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΕ ΜΙΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ 1990-1993

ΗΤΑΝ Ο ΠΡΩΤΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕ ΑΠΟΤΟΜΑ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΕΝΑ ΦΡΕΝΟ ΣΤΟΝ ΚΑΤΗΦΟΡΟ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕ Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ.
ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ Η ΔΙΑΠΛΟΚΗ ΤΟΝ ΕΦΑΓΑΝ ΓΙΑ ΠΛΑΚΑ.
ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΠΕΡΑΣΑΝ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΑΡΚΕΤΑ ΔΙΚΑΙΩΝΕΤΑΙ.
ΑΝ ΤΟΤΕ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΙΧΝΑΝ ΩΡΙΜΟΤΗΤΑ ΙΣΩΣ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΧΑΜΕ ΦΘΑΣΕΙ ΩΣ ΕΔΩ.
ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ Η ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ ΤΟΥ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΗΤΑΝ ΑΝΙΚΗΤΑ ΟΜΩΣ.

ΚΩΣΤΑΣ ΣΗΜΙΤΗΣ 1996-2004

ΕΠΙ ΗΜΕΡΩΝ ΣΗΜΙΤΗ ΕΓΙΝΕ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΠΑΡΤΙ ΛΕΗΛΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΩΝ ΣΚΑΝΔΑΛΩΝ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ.
ΗΤΑΝ Η ΧΡΥΣΗ ΕΠΟΧΗ ΤΩΝ ΕΡΓΟΛΑΒΩΝ, ΜΕ ΤΟ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΑΝΥΠΟΛΟΓΙΣΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΤΩΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ, ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΝΑΔΙΑΝΟΜΗ ΠΛΟΥΤΟΥ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΦΤΩΧΟΥΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΠΛΟΥΣΙΟΥΣ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟΥ, ΖΙΜΕΝΣ, ΥΠΟΒΡΥΧΙΑ, ΑΚΗΣ, ΜΑΝΤΕΛΗΣ, ΤΣΟΥΚΑΤΟΣ, ΠΑΠΑΝΤΩΝΙΟΥ ΚΑΙ Η ΔΙΑΠΛΟΚΗ ΕΡΓΟΛΑΒΩΝ ΜΕ ΜΜΕ ΚΑΙ ΕΞΟΥΣΙΑ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΤΗΣ.
ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ 2004-2009
ΟΙ ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΤΟΝ ΣΤΟΧΟΠΟΙΗΣΑΝ, ΥΠΗΡΧΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΣΩΘΕΙ;
ΜΕ ΤΟΝ ΒΑΣΙΚΟ ΜΕΤΟΧΟ ΚΑΙ ΤΗ ΛΕΞΗ ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΕΣ ΤΟΝ ΣΤΟΧΟΠΟΙΗΣΑΝ ΑΥΤΟΙ.
ΜΕ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΝΑΝ, ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ, ΑΓΩΓΟΥΣ ΚΑΙ ΚΙΝΑ ΤΟΝ ΣΤΟΧΟΠΟΙΗΣΑΝ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ.
ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΚΑΙ ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΕΣ ΣΕ ΑΓΑΣΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΩΝ ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙΩΝ ΤΩΝ ΜΜΕ, ΤΟ ΒΑΘΥ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΡΑΤΙΚΟΥΣ ΕΡΙΞΑΝ ΤΟΣΗ ΛΑΣΠΗ ΣΤΟΝ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΠΟΥ ΘΑ ΛΕΡΩΝΑΝ ΚΑΙ ΤΟ ΘΕΟ.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ 2009-;
ΕΔΩ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΤΗ ΤΗΣ ΧΙΛΙΕΤΙΑΣ.
ΣΑΤΑΝΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΩΝ ΞΕΝΩΝ ΤΟΚΟΓΛΥΦΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΝ ΤΟΝ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΜΕ ΤΗ ΣΕΙΡΑ ΤΟΥ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟ ΔΝΤ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΤΑΤΡΕΨΕΙ ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ΤΩΝ ΤΟΚΟΓΛΥΦΩΝ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΑΠΛΑ ΚΟΥΡΕΛΟΧΑΡΤΑ ΣΕ ΕΝΥΠΟΘΗΚΑ ΔΑΝΕΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΤΩΡΑ ΝΑ ΠΟΥΛΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΚΡΟΠΟΛΗ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ.
ΕΠΙΛΟΓΟΣ.
TA ΓΡΑΦΟΜΕΝΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΡΙΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΕΝΔΕΛΕΧΟΥΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΖΩΗΣ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΑΠΟ ΤΟ 1979 ΕΩΣ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ.
ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΙΔΙΟΙ ΟΥΤΕ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΙΔΙΟ ΜΕΡΙΔΙΟ ΕΥΘΥΝΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΟΠΩΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ Η ΔΙΑΠΛΟΚΗ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΝΑ ΕΛΕΓΧΕΙ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ.
ΔΕΝ ΕΞΙΣΩΝΟΝΤΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΜΕ ΠΤΑΙΣΜΑΤΑ, ΔΕΝ ΤΑ ΕΞΙΣΩΝΕΙ Η ΙΔΙΑ Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ.
Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΘΑ ΑΠΟΔΩΣΕΙ ΤΑ ΤΟΥ ΚΑΙΣΑΡΟΣ ΤΩ ΚΑΙΣΑΡΙ, ΑΛΛΑ ΟΣΟ ΠΙΟ ΣΥΝΤΟΜΑ ΘΕΡΑΠΕΥΤΟΥΝ ΟΙ ΕΓΚΕΦΑΛΟΙ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΛΟΒΟΤΟΜΗ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΥΠΟΣΤΕΙ 30 ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΣΥΛΛΗΠΤΗ ΣΕ ΜΕΓΕΘΟΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ , ΤΟΤΕ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΟΥΜΕ ΝΑ ΠΟΥΜΕ, ΟΤΙ ΘΑ ΣΩΣΟΥΜΕ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΠΟΥ ΣΩΖΕΤΑΙ ΑΚΟΜΑ.
ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ.
Read more

Το ΠΑΣΟΚ είναι καθεστώς και ο Γιώργος δεν θα πέσει με χαριτωμενιές

Ακούω πολλά, διαβάζω περισσότερα και σκέφτομαι... μα μπορεί τελικά να είμαστε σαν λαός τόσο αφελείς; Είναι δεδομένο πως σήμερα η Ελλάδα, η πατρίδα μας, βρίσκεται υπό κατοχή. Και η κατοχή έχει συντελεσθεί, επειδή μία παρέα από μηδενικής ικανότητας πολιτικών, σχεδιασμένα και μέσα από πολλά ψέμματα, κατέλαβαν την εξουσία στην χώρα. Ήταν η πρώτη κατάληψη, η πρώτη κατοχή, έστω και με δημοκρατική μάσκα... Στη συνέχεια ακολούθησε πλειάδα "πολιτικών παρεμβάσεων" και ανακοινώσεων, κατ΄επανάληψη παραβίαση του Συντάγματος της χώρας και τέλος ήρθε η επιβολή του ΔΝΤ (ενός μηχανισμού οικονομικής αποψίλωσης) που κυβερνά την Ελλάδα μέσω των "υπαλλήλων" του...


Η πολιτική της επικοινωνίας απέχει παρασάγγας από την ουσιαστική πολιτική, δηλαδή την θεσμική λειτουργία μέσω της οποίας δίνονται αγώνες για την διασφάλιση των δικαιωμάτων των πολιτών, για την διασφάλιση της ανεξαρτησίας του κράτους και για την προσπάθεια απόκτησης ακόμη περισσότερων υπέρ της χώρας και όχι παράδοσης των πάντων, στο όνομα του συμφέροντος των "δανείων" (βλ. κατοχικών) δυνάμεων. Σήμερα η χώρα βρίσκεται υπό κατοχή, οι πολίτες φοβούνται να μιλήσουν ελεύθερα (σας θυμίζει κάτι από φασισμό), η οικονομία καταρρέει λόγω της επιβαλλόμενης οικονομικής αστάθειας στο επενδυτικό περιβάλλον... οσονούπω οι πολίτες θα γνωρίσουν (ήδη πολλοί βρίσκονται σε αυτή τη θέση) τι σημαίνει πείνα και φτώχεια... Αλλά, όλα αυτά -και άλλα πόσα που απαιτούν τεράστιο χώρο για να καταγραφούν- αυτή η κυβέρνηση ηθελημένα τα αγνοεί, τα προσπερνά και φερόμενη εγκληματικά προς τους πολίτες επιδεικνύει ταυτόχρονα μία πρωτοφανή αλλαζονεία στην διαχείριση του οικονομικού πλούτου της χώρας...

Αυτή η κυβέρνηση είναι καθεστώς. Σκληρό καθεστώς που δεν έχει καμία διάθεση να απωλέσει την εξουσία. Η εξουσία τρέφει αυτό το καθεστώς και όχι οι πολίτες που γίνονται θύματα πολιτικών που "δεν χρωστάνε σε κανέναν" και πολιτικών που μέχρι στιγμής δεν έχουν πει ΟΥΤΕ ΜΙΑ αλήθεια στον λαό. Αυτό το καθεστώς θα κάνει τα πάντα για να παραμείνει στην εξουσία. Δεν ενδιαφέρεται ούτε καν για τα προσχήματα, δεν ενδιαφέρεται ούτε για τον χαρακτηρισμό του! Γιατί να ενδιαφέρεται άλλωστε; Εάν δεν συμβεί κάτι ώστε να σταματήσει αυτό το τσίρκουλο να (δια)κυβερνά, τότε, όταν θα έρθει η ώρα να αποχωρήσει, η χώρα θα έχει ήδη καταστραφεί.

Τα καθεστώτα δεν πέφτουν από μόνα τους. Τα καθεστώτα τα ρίχνουν οι λαοί, οι συνειδητοποιημένοι λαοί που έχουν διάθεση να απαιτήσουν έμπρακτα την ύπαρξή τους. Και το σημερινό καθεστώς που έχει έρθει στη χώρα γνωρίζει πολύ καλά να διαχειρίζεται (μέσω προπαγανδιστικών μηχανισμών βλ. ΜΜΕ) καταστάσεις ή να δημιουργεί κρίσεις.

Διάβασα κάπου και επικρότησα με όλη μου την καρδιά:
"Αν νομίζετε ότι οι ΠΑΣΟΚ θα σηκώσουν τα χέρια και θα φύγουν έτσι απλά, κάνετε πολύ μεγάλο λάθος.
Μιλάμε για τον ορισμό του τέλειου νεοταξίτικου κόμματος-εργαλείου: φέρνει σε πέρας οποιαδήποτε αποστολή του αναθέσουν (ΔΝΤ), κάνει το άσπρο-μαύρο για πλάκα (ποιος δημιούργησε το χρέος;), δε λέει σχεδόν ποτέ την αλήθεια και έχει παράλληλα εκατομμύρια πιστούς (και εγκεφαλικά ανεπαρκείς) που είναι ικανοί να πανηγυρίσουν και για τη μεγαλύτερη αποτυχία, ικανοί να χαίρονται ακόμη κι αν τους κοροιδεύουνε στα μούτρα τους (λεφτά υπάρχουν), αν τους γονατίζουν οικονομικά, αν τους κλέβουνε (χρηματιστήριο).
Αν αναλογιστεί κανείς και το αδιανόητο γαι δημοκρατικό πολίτευμα αβαντάρισμα από τα ΜΜΕ της διαπλοκής, ένα συμπέρασμα βγαίνει: Αυτό δεν είναι κόμμα, είναι η χαρά της νέας τάξης.
Θέλει πολύ αγώνα για να πέσουνε.
Το βέβαιο είναι ότι θα κάνουν τα πάντα για να μη πέσουνε".

Το ζητούμενο μέσα από όλα αυτά είναι: Εμείς τι σκοπεύουμε να κάνουμε για να πέσουνε οι "πρόθυμοι του ΔΝΤ"; Ή μήπως έχουμε χάσει την αίσθηση την υπερηφάνειας και δεν αντιλαμβανόμαστε πως για καθεστώτα τύπου ΠΑΣΟΚ εμείς είμαστε υπάνθρωποι και αναλώσιμοι προς ικανοποίηση των στόχων του καθεστώτος;


http://kostasxan.blogspot.com
http://citypress-gr.blogspot.com/2011/04/blog-post_23.html
Read more

Αυτό το Πάσχα φοριέται πολύ...


Τί έγινε ;;;

Όλος ο τύπος μιλά γιααναδιάρθρωση και εμείς το έχουμε κρυφό καμάρι ;;;



Ακόμα και το Θέμα αυτό έχει σαν (μισό...) πρωτοσέλιδο...


Η δίωξη τι λέει για αυτό το πρωτοσέλιδο ;;;



Υ.Γ: Για το άλλο μισό αργότερα...
http://antilogos-gr.blogspot.com/2011/04/blog-post_23.html
Read more

Για το Email του Τορναδόρου και του υπάλληλου της City έφθασαν στην Interpol...


Για το σημερινό πρωτοσέλιδο του Βήματος που μιλά ξεκάθαρα για αναδιάρθρωση θα ενοχληθούν η θα το αφήσουν να ... περάσει έτσι ;;;

Για να δούμε δηλαδή αν μόνο τα email ενοχλούν και "ρίχνουν" το Χρηματιστήριο ενώ ο τύπος κάνει  "καλό" στην αγορά...
http://antilogos-gr.blogspot.com/2011/04/email-city-interpol.html
Read more

Μα γιατί βρε λαοπροβλητοι κρυβεστε σαν τα ποντίκια;


2010040801265-preview_425x.jpg
Φέτος στην περιφορά του επιταφίου οι πλειονότητα των βουλευτων και των τοπικων ερχόντων της πόλης έπιασαν το μύνημα και έλαμψαν δια της απουσίας τους.
Μέχρι και πέρσι στην πρώτη γραμμη μοίραζαν ματιές και χειραψίες οι Ψωμιάδης, Παπαγεωργόπουλος, Τσοχατζόπουλος, Βενιζέλος και πολλοί άλλοι .
Απο τους παραπάνω έλειπαν όλοιφοβουμενοι την κατακραυγή του κοσμου και πιθανάγιαουρτοκεράσματα.
Δυστυχως έλλειπε και ο νεοεκλεγείς δήμαρχος που ανεξάρτητα απο τα θρησκευτικά του “πιστευω” ήτταν υποχρεωμένος να τιμήσει σημαντικές εκδηλώσεις της πόλης και των συμπολιτων του.
Read more

Παρασκευή 22 Απριλίου 2011

«Ετοιμες» για την ελληνική αναδιάρθρωση οι τράπεζες...


«Πιο έτοιμες από ποτέ» για την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους φαίνεται να είναι οι ευρωπαϊκές τράπεζες. Η αμερικανική τράπεζα Goldman Sachs εκτιμά ότι τώρα θα ήταν πιο υποφερτό το «κούρεμα» του ελληνικού χρέους για τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα εκτός Ελλάδας καθώς αυτά έχουν περιορίσει σημαντικά την έκθεσή τους σε ελληνικά ομόλογα.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις της Goldman Sachs οι ξένες τράπεζες θα επιβαρύνονταν μόλις με....
13 δισ. ευρώ σε περίπτωση «κουρέματος» κατά 20%, ενώ σε περίπτωση που έφτανε το 60% του χρέους, η συνολική επιβάρυνση των τραπεζών θα έφτανε τα 40 δισ. ευρώ. 

«Για τα δεδομένα του κλάδου τα ποσά αυτά είναι μικρά» εκτιμούν οι αμερικανοί αναλυτές. Προσθέτουν δε ότι με τις κινήσεις της ΕΚΤ «οι τράπεζες του πυρήνα της ευρωζώνης έχουν αποδεσμευθεί από την περιφέρεια».
«Αυτό σημαίνει ότι οι συνέπειες μιας αναδιάρθρωσης θα ήταν πιο ήπιες από ό,τι ένα χρόνο πριν» αναφέρει έκθεση της Goldman Sachs.

Το πρακτορείο Bloomberg φιλοξενεί δηλώσεις αναλυτών της Citigroup σύμφωνα με τους οποίους «οι πιστωτές της Ελλάδας συνειδητοποιούν πλέον ότι όσο νωρίτερα γίνει η αναδιάρθρωση τόσο το καλύτερο». Ακόμα επικαλείται εκτιμήσεις της μεγαλύτερης αντασφαλιστικής εταιρείας στον κόσμο, της γερμανικής Munich Re καθώς και της Ένωσης Γερμανικών Τραπεζών του Δημοσίου σύμφωνα με τις οποίες «οι γερμανικές τράπεζες μπορούν να αντέξουν τώρα την αναδιάρθρωση». Αντίστοιχες εκτιμήσεις για τις γαλλικές τράπεζες έκανε ο διοικητής της Τράπεζας της Γαλλίας Κριστιάν Νουα.


Read more

Το Παρόν της Κυριακής

Read more

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΕΗ ΚΑΙ ΟΙ ΓΚΑΙΜΠΕΛΙΣΚΟΙ ΣΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΜΜΕ



 

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ
του Σεραφείμ Π. Κοτρώτσου 
Όλως τυχαίως, η έκθεση Ρακιντζή για το «πάρτι» με τις επιδοτήσεις του σωματείου εργαζομένων της ΔΕΗ ήρθε στη δημοσιότητα την καταλληλότερη στιγμή για την κυβέρνηση.
Την ώρα, δηλαδή, που αρχίζουν παρασκηνιακώς οι διαπραγματεύσεις για την εκχώρηση μεγάλου μέρους της συμμετοχής του Δημοσίου (πιθανώς στη γερμανική RWE σε κοινοπραξία με έλληνες (υπερ)εργολάβους) στο πλαίσιο των αποκρατικοποιήσεων που επιβάλλει η τρόϊκα.
Και την ώρα που η κυβέρνηση αναζητούσε εναγωνίως ένα επικοινωνιακό χτύπημα στον –ούτως ή άλλως απαξιωμένο ως παρακολούθημα του διεφθαρμένου πολιτικού συστήματος- συνδικαλισμό του ευρύτερου δημόσιου τομέα.
Για να εξαφανιστούν, έτσι, τα τελευταία εμπόδια στην επιχείρηση εκχώρησης της δημόσιας περιουσίας. Στο μεγάλο σχέδιο των 50 δις!
Η σκηνοθεσία –για τον σκοπό αυτό- είναι άριστη.
Ο  επικοινωνιακός "καταλύτης" Ρακιντζής παρουσιάζει την έκθεση, σύμφωνα με την οποία το σωματείο του πράσινου συνδικαλιστή Φωτόπουλου έλυνε και έδενε στη ΔΕΗ, εισπράττοντας έμμεσες επιδοτήσεις εκατομμυρίων.
Φοβερό και πρωτότυπο!!!
Ακολούθως, συγκεικριμένα φιλοκυβερνητικά μέσα ενημέρωσης, προεξάρχοντος του Mega channel (που μαζί με την κρατική ΝΕΤ και απόντος, πλέον, του Alter, κυριαρχούν στο τηλεοπτικό τοπίο επιβάλλοντος την ηγεμονία της «μοναδικής άποψης») , αναλαμβάνουν να «σηκώσουν» το θέμα.
Και να αποδείξουν πως οι «Φωτόπουλοι» είναι διεφθαρμένοι, αφού εκβίαζαν τις κυβερνήσεις για προνόμια και επιχορηγήσεις πέραν των αμοιβών τους, συμβάλλοντας, έτσι, τα μάλα στην σπατάλη του δημοσίου χρήματος.
Οι αναφορές είναι σωστές. Αλλά είναι μόνο ένα μικρό μέρος της αλήθειας. Η υπόλοιπη αποσιωπάται και αποκρύπτεται από τους τηλεοπτικούς σχολιαστές...
Ουδείς, φερ΄ ειπείν, αποκαλύπτει πως οι προκλητικές επιχεορηγήσεις εδίδοντο από συγκεκριμένους υπουργούς και συγκεκριμένες διοικήσεις της ΔΕΗ στο πλαίσιο ενός «παζαριού» μεταξύ κόμματος και κομματικού συνδικαλισμού. Υπουργοί του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ. και διορισμένες διοικήσεις έδιναν όσα έδιναν στο σωματείο της ΔΕΗ.
Γιατί κατηγορείται ο «δωρολήπτης» κι όχι αυτός που δωροδοκεί;
Και σε κάθε περίπτωση, οι «Φωτόπουλοι» ανέβαζαν κάθε χρόνο την τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος και έσφιγγαν τη θηλιά των οικογενειακών προϋπολογισμών;
 Ή οι «Φωτόπουλοι» παρέδιδαν την αγορά της ηλεκτρικής ενέργειας σε οικονομικά συμφέροντα με ονοματεπώνυμο και κατασκεύασαν πεπαλαιωμένες μονάδες με ρυπογόνο λιγνίτη επειδή αυτή την τεχνολογία είχαν εκείνοι που επηρέαζαν υπουργούς και διοικήσεις;
Ή, μήπως, τελικά, οι επιδοτήσεις και τα προνόμια είχαν, μεταξύ άλλων, σκοπό να εξασφαλίσουν και τη σιωπή των κομματικών συνδικαλιστών;
Στην περίπτωση της ΔΕΗ μάλλον ισχύει το «όλοι μαζί τα έφαγαν»του Πάγκαλου. Ένα είναι βέβαιο: δεν τα έφαγαν μόνοι τους οι «Φωτόπουλοι». Εκείνοι, μάλιστα, έφαγαν τα λιγότερα. Πολιτικοί και διοικήσεις ήταν αυτοί που καταλήστευσαν τη ΔΕΗ, την οποία, τώρα, θέλουν να ξεπουλήσουν.
Οι γκαιμπελίσκοι της κυβέρνησης του Μνημονίου και των μέσων ενημέρωσης, όμως, κάνουν καλά τη δουλειά τους. Στρέφουν το ενδιαφέρον προς τον διαβρωμένο κομματικό συνδικαλισμό για να αιτιολογήσουν το ξεπούλημα της ΔΕΗ. Γι αυτούς που δημιούργησαν τον κομματικό συνδικαλισμό και βύθισαν στα χρέη τις ΔΕΚΟ θα μιλήσει κανείς;
Φυσικά όχι. Πως, άλλωστε, όταν κάποιοι εκ των ιδιοκτητών καναλιών και εφημερίδων «φιγουράρουν» στις κοινοπραξίες που θα διεκδικήσουν μερίδια της πίτας της ΔΕΗ και της απελευθερωμένης αγοράς ενέργειας την επόμενη ημέρα;

Read more

Ενοχλημένος ο Καραμανλής στέλνει μήνυμα: "Η απογραφή ήταν κεντρική πολιτική απόφαση"


Ενοχλημένος ο Καραμανλής στέλνει μήνυμα: "Η απογραφή  ήταν κεντρική πολιτική απόφαση"
«Η απογραφή το 2004 ήταν κεντρική πολιτική απόφαση, δεν ήταν μια απόφαση την οποία έλαβε μόνος του ο Γιώργος Αλογοσκούφης» διαμηνύει ο Κώστας Καραμανλής μέσω στενών συνεργατών του.
Μάλιστα όπως επισημαίνουν καθημερινοί συνομιλητές του πρώην Πρωθυπουργού ο κ. Καραμανλής έχει δυσαρεστηθεί από την δήλωση του εκπροσώπου της ΝΔ, αφού θεωρεί ότι αιχμές  αφορούν τον ίδιο και όπως εκτιμάται έχουν στόχο την περιθωριοποίηση του αλλά και την πλήρη απαξίωση της πενταετούς διακυβέρνησης από την ΝΔ.
Από κορυφαίο πρώην Υπουργό σημειώνεται ότι « η απογραφή έγινε μετά από απαίτηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης αφού ήδη είχαν αποσταλεί δυο επιστολές στην ελληνική κυβέρνηση-επι Σημίτη- ζητώντας την απογραφή και την δημοσιοποίηση των πραγματικών οικονομικών στοιχείων.
«Αυτό που έκανε η Κυβέρνηση Καραμανλή με την απογραφή ήταν να πει την αλήθεια για την οικονομία στον ελληνικό λαό αλλά και να αποκαταστήσει το κύρος της χώρας στο εξωτερικό. Και το έκανε με συνέπεια. Εν πολλοίς επρόκειτο για κεντρική κυβερνητική απόφαση  άλλωστε γι’ αυτό το ζήτημα ο κ. Καραμανλής είχε δεσμευτεί απέναντι στο ελληνικό λαό από την προεκλογική περίοδο των εκλογών του 2004» επισημαίνει στενός συνεργάτης του κ. Καραμανλή. Ο ίδιος πολιτικός παράγοντας  απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τα περί του αντιθέτου λεγόμενα από πλευράς Προκόπη Παυλόπουλου σημείωσε ότι «ο καθένας προκειμένου να γίνεται αρεστός σε διάφορα περιβάλλοντα μπορεί να ισχυρίζεται ότι θέλει, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι εκφράζει τον κ. Καραμανλή. Φυσικά ο πρώην Υπουργός επικοινώνησε με τον κ. Καραμανλή και τον ενημέρωσε σχετικά. Ο πρώην Πρωθυπουργός έχει δυσαρεστηθεί σφόδρα από την συγκεκριμένη εξέλιξη».
Ο κ. Παυλόπουλος μιλώντας στο newpost. gr  επεσήμανε ότι μίλησε με τον κ. Καραμανλή ο οποίος του είπε: «Ως εδώ. Να μην τροφοδοτηθεί η εσωστρέφεια δεν πρέπει να ρίξουμε νερό στον μύλο των εσωκομματικών αντιπαραθέσεων». Όπως ο ίδιος ο κ. Παυλόπουλος επεσήμανε επικοινώνησε με τον κ. Μιχελάκη και το θέμα θεωρείται λήξαν.
Read more

«Ω! Γλυκύ Μου Έαρ» - Βαγγέλης Παπαθανασίου!


 Αι γενεαί πάσαι, ύμνον τη Ταφή Σου, προσφέρουσι Χριστέ μου.
Καθελών του ξύλου, ο Αριμαθείας, εν τάφω Σε κηδεύει.
Μυροφόροι ήλθον, μύρα σοι, Χριστέ μου, κομίζουσαι προφρόνως.
Δεύρο πάσα κτίσις, ύμνους εξοδίους, προσοίωμεν τω Κτίστη.
Ούς έθρεψε το μάννα, εκίνησαν την πτέρναν, κατά του ευεργέτου.
Ιωσήφ κηδεύει, συν τω Νικοδήμω, νεκροπρεπώς τον Κτίστην.
Ω γλυκύ μου έαρ, γλυκύτατόν μου Τέκνον, πού έδυ σου το κάλλος;
Υιέ Θεού παντάναξ, Θεέ μου πλαστουργέ μου, πώς πάθος κατεδέξω;
Έρραναν τον τάφον αι Μυροφόροι μύρα, λίαν πρωί ελθούσαι.
Ω Τριάς Θεέ μου, Πατήρ Υιός και Πνεύμα, ελέησον τον κόσμον.
Ιδείν την του Υιού σου, Ανάστασιν, Παρθένε, αξίωσον τον δούλο σου.
Read more