Σάββατο 22 Δεκεμβρίου 2012

Αυξήσεις 13% στα τιμολόγια της ΔΕΗ



http://img.protothema.gr/AB10D9107F1148957D0C4716E44FB575.jpgΜεσοσταθμικές αυξήσεις 13% στα τιμολόγια της ΔΕΗ προτείνει για το 2013 η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας στο υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.
Οι αυξήσεις, σύμφωνα με πληροφορίες που έγιναν γνωστές, θα προσεγγίζουν ενδεχομένως και το 20% για τιμολόγια της ΔΕΗ που διαμορφώνονται σήμερα κάτω του κόστους, στα οποία περιλαμβάνονται και αρκετές κατηγορίες οικιακών.
Ανατιμήσεις κυρίως για τις χαμηλές καταναλώσεις προκύπτουν και από τη σταδιακή κατάργηση των κλιμακίων με βάση τα οποία τιμολογείται η ενέργεια.
Τα κλιμάκια που ισχύουν σήμερα είναι 0-800 κιλοβατώρες, 801-1000, 1001-2000 και άνω των 2000 kwh τα οποία σύμφωνα με τις προτάσεις τόσο της ΡΑΕ όσο και της ΔΕΗ σταδιακά θα καταργηθούν, προκειμένου να υπάρχει μία τιμή ανά κιλοβατώρα για όλες τις καταναλώσεις (ανεξαρτήτως ύψους) στη χαμηλή τάση και άλλη μία για τη νυχτερινή κατανάλωση.
Οι αυξήσεις στο ρεύμα την επόμενη χρονιά προβλέπεται να γίνουν σε τρεις δόσεις: Ιανουάριο, Μάιο και Ιούλιο οπότε τα τιμολόγια της ΔΕΗ απελευθερώνονται πλήρως (με εξαίρεση εκείνα που θα ισχύουν για τους ευάλωτους καταναλωτές) και θα ελέγχονται απολογιστικά για υπερβολικό κέρδος ή τυχόν κατάχρηση δεσπόζουσας θέσης από την πλευρά της επιχείρησης.
Τον τελευταίο λόγο για τα τιμολόγια θα έχει πάντως το ΥΠΕΚΑ πηγές του οποίου ανέφεραν σήμερα ότι οι αποφάσεις δεν αναμένονται πριν τα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας και αφού κοινοποιηθεί επίσημα η εισήγηση της ΡΑΕ.
protothema.gr
Read more

Nomura: Πρόωρες εκλογές στην Ελλάδα στα μέσα του 2014


20121222-162014.jpgΤο δημοσκοπικό προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ, αλλά και η ασταθής κυβερνητική πλειοψηφία δεν θα δημιουργήσουν προϋποθέσεις για πρόωρες εκλογές το 2013 ούτε εκλογική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ, ούτε αναβίωση του grexit, εκτιμούν οι αναλυτές της Nomura.
Όπως αναφέρουν οι αναλυτές του ιαπωνικού οίκου, οι δύο μικρότεροι της κυβερνητικής συμμαχίας, το ΠΑΣΟΚ και η Δημοκρατική Αριστερά, δεν έχουν κάποιο εμφανές κίνητρο ώστε να προκαλέσουν εκλογές, όσο οι δημοσκοπικές τους επιδόσεις είναι άσχημες.
Ωστόσο, προβλέπει «πολύ υψηλή πιθανότητα» εκλογών στο διάστημα μεταξύ Ιουνίου 2014 και Φεβρουαρίου 2015. Ως πιθανούς καταλύτες προς αυτή την κατεύθυνση προσδιορίζουν ένα ενδεχόμενο κακό αποτέλεσμα για την τρικομματική κυβέρνηση στις ευρωεκλογές του Ιουνίου του 2014 ή την εκλογή νέου Προέδρου της Δημοκρατίας το Φεβρουάριο του 2015.
Read more

Ποιοι κρύβονται πίσω από την παρακολούθηση Ερντογάν…


Ποιοι κρύβονται πίσω από την παρακολούθηση Ερντογάν…
Προβληματισμό προκαλεί το νέο περιστατικό παρακολούθησης του Τούρκου πρωθυπουργού κ. Ρετσέπ Ταγίπ Ερντογάν, ενώ και πάλι γίνεται λόγος για ανασύνταξη του πολιτικο-στρατιωτικού κατεστημένου με την εύνοια ενός προσώπου που φιλοδοξεί να αναλάβει πρωταγωνιστικό ρόλο στην πολιτική σκηνή της Άγκυρας.
Ο λόγος για τον εμπνευστή του μυθεύματος περί «οθωμανικής κληρονομίας» σε όλες τις γραμμές των οριζόντων που συνορεύει η γειτονική χώρα αλλά και τον συγγραφέα του «Στρατηγικού βάθους», τον Αχμέτ Νταβούτογλου. Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας φαίνεται να αναλαμβάνει, όπως λένε καλά πληροφορημένες πηγές, ολοένα και περισσότερες αρμοδιότητες χωρίς να δίνει και πλήρη αναφορά στον κ. Ρετσέπ Ταγίπ Ερντογάν.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας “Sözcü” βρέθηκε «κοριός» και στο όχημα του Τούρκου πρωθυπουργού. Λίγο καιρό πριν είχε βρεθεί παρόμοιος μηχανισμός πάνω σε άνδρα της προσωπικής φρουράς του κ. Ερντογάν που υπηρετούσε στο γραφείο της Κωνσταντινούπολης. Μόλις αποκαλύφθηκε αυτό το σκάνδαλο, αντικαταστάθηκε εν ριπή οφθαλμού ο υπεύθυνος ασφαλείας και όλοι οι φρουροί του Τούρκου πρωθυπουργού.
Ενδεικτικά να αναφέρουμε ότι εκείνο το διάστημα υπήρξαν δημοσιεύματα και σχόλια σε σελίδες κοινωνικής δικτύωσης που ανέφεραν διάφορες πληροφορίες που πρέπει να ληφθούν υπ’ όψιν των ενδιαφερομένων. Για παράδειγμα, εικάζεται ότι δεν ήταν τυχαίες οι αιφνίδιες ασθένειες και μεταφορές του κ. Ερντογάν σε νοσοκομεία, όπως και η σεναριολογία για το πολιτικό μέλλον από «θεσμικά» ΜΜΕ τα οποία έχουν παραδοσιακά καλές σχέσεις με πρόσωπα του πολιτικοστρατιωτικού κατεστημένου.
Οι ενδείξεις περί πιθανής δηλητηριάσεως του πρώην προέδρου της Τουρκίας Τουργκούτ Οζάλ ήρθαν μάλιστα να δώσουν βάση στις υποψίες προσώπων που θα επιθυμούσαν πραγματικό εκσυγχρονισμό και εξευρωπαϊσμό στη γειτονική χώρα. Οι ίδιοι υποστηρίζουν ότι πολλά από τα στελέχη δίπλα στον κ. Ερντογάν πιθανώς να σχεδιάζουν την πρόωρη ή την αιφνίδια αποχώρησή του από το προσκήνιο.
Υπάρχουν βεβαίως κι άλλοι που δίνουν μια διαφορετική διάσταση στην υπόθεση. Θέτουν ερωτήματα που θα απασχολήσουν.
Θέματα εθνικής ασφαλείας
Στην Τουρκία υπάρχει εμμονή σε δύο θέματα. Το πρώτο αφορά στη διαμελιστική δράση ορισμένων ομάδων και το δεύτερο στην Εθνική Ασφάλεια. Όσον αφορά στην ασφάλεια, λοιπόν, πώς είναι δυνατόν να μην έχει εγκατασταθεί συσκευή παρεμβολής «κοριών» μέσα στο πρωθυπουργικό αυτοκίνητο; Εκτός αν υπάρχουν ενδείξεις εμπλοκής ξένων υπηρεσιών, ειδικά τώρα που διακατέχει έντονη καχυποψία τις σχέσεις της Τουρκίας τόσο με τις ΗΠΑ, όσο και με το Ισραήλ. Στρατιωτικές αναλυτές επισημαίνουν μάλιστα ότι αν υπήρχε τέτοια συσκευή εντοπισμού στο πρωθυπουργικό αυτοκίνητο και δεν εντοπίσθηκε ο «κοριός», τα πράγματα είναι ακόμα πιο σοβαρά.
Σε τρίτο επίπεδο, διπλωματικοί αναλυτές ξανανοίγουν το κεφάλαιο που φέρει τον τίτλο «Κράτος Συμμορία» και αναφέρεται στην εμπλοκή πολιτικών, παρακρατικών και στελεχών της ΜΙΤ, όπως φάνηκε στην υπόθεση Σουσουρλούκ. Ποιος εγγυάται ότι όλη η ιστορία δεν αποτελεί επιχείρηση της ΜΙΤ ώστε να αποδοθούν ευθύνες σε πολιτικούς αντιπάλους του Ερντογάν, σε πρόσωπα που βρέθηκαν στο περιβάλλον του κι ενοχλούν, σε στρατηγούς αλλά και σε εκσυγχρονιστές που θέλουν την Τουρκία πιο κοντά στην Ευρώπη κι όχι παρατηρητή των ΗΠΑ για τις εξελίξεις στην περιοχή.
Χρειάζεται να πούμε ότι η δίκη για την (επίσης σκοτεινή) υπόθεση «Εργενεκόν» βρίσκεται στην κρισιμότερη στιγμή της. Πάλι στρατηγοί και ανώτατοι αξιωματικοί σε αποστρατεία κάθονται στο σκαμνί των κατηγορουμένων, απειλούμενοι με ποινές φυλάκισης όχι σε «καταστήματα» όπως αυτό στην Καλόλιμνο (Ίμραλι) όπου κρατείται ο Αμπντουλάχ Οτσαλάν.
Το σίγουρο είναι ότι είναι όλοι οι σχολιαστές και οι πολιτικοί παρατηρητές των τουρκικών ΜΜΕ σκιαγραφούν τον κ. Αχμέτ Νταβούτογλου ως τον μόνο που μπορεί να γνωρίζει τι ακριβώς συμβαίνει αφού θεωρείται ως ο συντονιστής της πρωθυπουργικής καμαρίλας και ο σύνδεσμος με το παλιό κατεστημένο. Κάποιοι λένε μάλιστα δεν αποκλείεται να εμφανιστεί ο κ. Νταβούτογλου ως ο εγγυητής της ενότητας στην τουρκική κοινωνία.
Νταβούτογλου και Φιντάν
Την απάντηση θα μπορούσε να δώσει ένα πρόσωπο μόνο: ο στενός συνεργάτης του κ. Ερντογάν, ο κ. Χακάν Φιντάν, ως προϊστάμενος των μυστικών υπηρεσιών. Ο κ. Φιντάν γνωρίζει πολύ καλά τι συμβαίνει με τους στρατηγούς και τους παλαιούς διπλωμάτες, οι οποίοι φαίνεται να εμπιστεύονται πολύ περισσότερο τον κ. Νταβούτογλου συγκριτικώς με τον κ. Ερντογάν.
Άλλωστε ο υπουργός Εξωτερικών της γείτονος μπορεί να εκτιμήσει πολύ περισσότερο τη λειτουργία ενός συστήματος ραδιογωνιομέτρησης DFINT-3Aγια την υποκλοπή επικοινωνιών από ελληνικές στρατιωτικές μονάδες στη Θράκη και στο Αιγαίο, παρά τη σταθερότητα στην περιοχή. Όπως άλλωστε ο κ. Νταβούτογλου είχε δείξει ενδιαφέρον σε υποθέσεις όπως οι υποκλοπές και το σχέδιο δολοφονίας που είχε στηθεί το 2008 εις βάρος του πρώην πρωθυπουργού κ. Κώστα Καραμανλή με την εμπλοκή ξένων μυστικών υπηρεσιών. Σε όλα υπάρχει ένας συνδετικός κρίκος…


Read more: http://www.newsbomb.gr/apokalypseis/story/264285/poioi-kryvontai-piso-apo-tin-parakoloythisi-erntogan#ixzz2FnVmrinc
Read more

«Δεν γνώριζα για τον λογαριασμό της συζύγου μου στην HSBC»



Η «ΑΠΟΛΟΓΙΑ» ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΟΥ ΠΑΠΑΝΤΩΝΙΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΕΛΒΕΤΙΑ
Επιβεβαιώνει ο Γιάννος Παπαντωνίου την ύπαρξη του λογαριασμού της συζύγου του στην τράπεζα HSBC ο οποίος περιλαμβάνεται στη λίστα Λαγκάρντ, ωστόσο εξηγεί ότι πρόκειται για λογαριασμό 
που άνοιξε η κυρία Σταυρούλα Κουράκου με τον πρώτο της σύζυγο για την αποκατάσταση των δύο γιων τους.

Σύμφωνα με τα όσα κατέθεσε γραπτώς ο πρώην υπουργός στον πρόεδρο της Επιτροπής Ελέγχου της Βουλής, Αθανάσιο Νάκο, τα οποία αποκαλύπτει το «Βήμα της Κυριακής»,ο ίδιος δεν γώριζε την ύπαρξη του λογαριασμού εφόσον δεν περιείχε δικά του περιουσιακά στοιχεία και γι' αυτό δεν τον συμπεριέλαβε στις δηλώσεις τού "πόθεν έσχες".

Διευκρινίζει επίσης, σύμφωνα πάντα με το ίδιο δημοσίευμα, ότι όλα τα χρήματα τοποθετήθηκαν το 2000, 1,5 χρόνο προτού αναλάβει υπουργός Εθνικής Αμυνας.

Το συνολικό ποσό που εμβάστηκε στον αρχικό λογαριασμό είναι 1.311.000 ευρώ.

Read more

Ding An Sich - A hollow Image Of Fulfilled Desire

Read more

Δέκα φόρους σε 12 μήνες θα πληρώσουν οι ιδιοκτήτες ακινήτων


Δέκα φόρους σε 12 μήνες θα πληρώσουν οι ιδιοκτήτες ακινήτωνΚαι με μια και με δύο και με τρείς και με 10 διαφορετικές επιβαρύνσεις θα βρεθούν αντιμέτωποι οι ιδιοκτήτες από το νέο έτος. Υποχρεώσεις του 2012 αλλά και προηγούμενων ετών, προστίθενται στα νέα βάρη του 2013 δημιουργώντας εκρηκτικό κοκτέιλ. Και μόνο η καταγραφή, τρομάζει

  1. 1.Φόρος ακίνητης περιουσίας 2010
Τα εκκαθαριστικά ταχυδρομήθηκαν και αφορούν σε όλους τους ιδιοκτήτες που είχαν ακίνητη περιουσία άνω των 400.000 ευρώ. Η αξία της ακίνητης περιουσίας υπολογίζεται με τα δεδομένα της 1/1/2010. Τουλάχιστον η πρώτη δόση θα πρέπει να πληρωθεί μέχρι το τέλος του χρόνου ενώ το υπόλοιπο ποσό στις αρχές του 2013.
  1. 2.Υπόλοιπες δόσεις ειδικού τέλους ακινήτων 2012
Μετά το νομικό ξεκαθάρισμα, η ΔΕΗ θα στείλει και τους υπόλοιπους λογαριασμούς συμπεριλαμβάνοντας σε αυτούς το χαράτσι. Άρα στην καλύτερη περίπτωση, θα πληρώνουμε μέχρι και τον Απρίλιο ή τον Μαίο του 2013. Ότι μείνει απλήρωτο, θα πάει στην εφορία κάτι που σημαίνει ότι θα γίνει ληξιπρόθεσμο και θα το κουβαλάμε για πολύ καιρό στην καμπούρα μας.
  1. 3.Ληξιπρόθεσμες οφειλές από ειδικό τέλος ακινήτων 2011
Περίπου 350.000 Έλληνες δεν έχουν ξεμπερδέψει ακόμη με το χαράτσι του 2011. Η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων έχει στείλει τα ειδοποιητήρια. Η οφειλή έχει βεβαιωθεί και για όποιον δεν πληρώσει θα αρχίσουν να «τρέχουν» οι προσαυξήσεις.
  1. 4.Φόρος ακίνητης περιουσίας 2011
Τα ειδοποιητήρια θα σταλούν στις αρχές του2013. Ο φόρος θα υπολογιστεί με βάση την αξία των ακινήτων κατά την 1η Ιανουαρίου 2011. Υπάρχει αφορολόγητο 200.000 που σημαίνει ότι ειδοποιητήρια θα αποσταλούν σε περίπου 600-700.000 Έλληνες.
  1. 5.Φόρος ακίνητης περιουσίας 2012
Και αυτός ο φόρος έχει αφορολόγητο 200.000 ευρώ οπότε και πάλι θα τον πληρώσουν όσοι είχαν ακίνητα στην κατοχή τους πάνω από αυτή την αξία κατά την 1/1/2012. Θα πληρώσουμε τον φόρο προς το τέλος του 1ου εξαμήνου σύμφωνα με τους σχεδιασμούς που υπάρχουν μέχρι τώρα.
  1. 6.Ενιαίο τέλος ακινήτων 2013
Το νομοσχέδιο για τον νέο φόρο που θα αντικαταστήσει το ΦΑΠ και το χαράτσι της ΔΕΗ θα έρθει στη Βουλή μέσα στο πρώτο τρίμηνο. Ο φόρος θα πληρωθεί με βάση την αξία των ακινήτων μας (και των αγροτεμαχίων) κατά την 1η Ιανουαρίου 2013. Αναμένεται να τον πληρώσουμε προς το τέλος του χρόνου. Στις αρχές του έτους θα αποφασιστεί αν το αφορολόγητο θα είναι 50.000 ή 100.000 ευρώ.
  1. 7.Τέλος Ακίνητης Περιουσίας
Το ΤΑΠ εισπράττεται μέσα από τους λογαριασμούς της ΔΕΗ. Όμως, αποτελεί έσοδο των δήμων. Με βάση το μνημόνιο, οι δήμοι έχουν το ελεύθερο να αυξήσουν το ΤΑΠ για να καλύψουν τις μαύρες τρύπες στους προϋπολογισμούς τους. Θα δούμε ποιοι δήμοι θα προχωρήσουν στις αυξήσεις και ποιες θα είναι αυτές μέσα στην χρονιά. Οι συνέπειες, θα φανούν άμεσα δηλαδή από τον επόμενο λογαριασμό.
  1. 8.Νέος φόρος ενοικίων
Χιλιάδες ιδιοκτήτες ακινήτων, που έχουν εισόδημα από ενοίκια, μέχρι τώρα δεν πλήρωναν τίποτα στην εφορία. Από το νέο έτος, το εισόδημα από ενοίκια, θα φορολογείται με συντελεστή 10% μέχρι τις 12.000 ευρώ και από αυτό το όριο και πάνω με συντελεστή 26%. Καλό είναι να βάζουμε χρήματα στην άκρη καθώς εκτός από τον νέο φόρο θα πληρώσουμε και προκαταβολή επί του φόρου με συντελεστή 55%. Η πληρωμή θα γίνει με τα εκκαθαριστικά του 2014.
  1. 9.Φόρος υπεραξίας
Θα απασχολήσει μόνο όσους πουλήσουν ακίνητο το οποίο θα αποκτήσουν μετά την 1/1/2013. Άρα δεν αφορά σε όλους ανεξαιρέτως όσους θα πουλήσουν ακίνητο από τη νέα χρονιά. Αυτή είναι μια από τις ευχάριστες ειδήσεις στο φορολογικό νομοσχέδιο. Ο φόρος υπεραξίας θα υπολογίζεται με συντελεστή 20%
  1. 10.Νέες αντικειμενικές αξίες ακινήτων
Ο μεγάλος γρίφος: στις περιοχές που θα υπάρξει αύξηση των αντικειμενικών αξιών, θα υπάρξουν αλλαγές σε τουλάχιστον 28 φόρους που συνδέονται με τις νέες αξίες. Μένει να φανεί αν θα υπάρξουν και μειώσεις σε ορισμένες περιοχές. Θα φανεί τον Μάρτιο οπότε και αναμένονται οι σχετικές ανακοινώσεις.
Read more

«Η ΠΑΓΩΝΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΕΤΟΥΤΟΥ ΜΕ ΣΚΟΤΩΝΕΙ»

Όταν ήμουν παιδί μικρό ονειρευόμουν και πίστευα ότι οι άνθρωποι αγαπούν ο ένας τον άλλον και βοηθά ο ένας τον άλλον όταν υπάρχει στεναχώρια και πόνος, πίστευα ότι τα σπίτια σε όλες τις γειτονιές έχουν ανοικτές πόρτες για τον γείτονα, ότι ο ένας βλέπει ως αδερφό τον άλλον, πίστευα ότι κακό λόγο κανείς δεν έχει για τον άλλον να πει μόνον χάδι αγάπης και ζεστασιάς, πίστευα ότι οι άνθρωποι γεννήθηκαν για να αγαπούν, για να προσφέρουν, να σέβονται ο ένας τον άλλον και να ζουν σε αρμονία με την φύση και τα πλάσματα αυτής, έτσι πίστευα ότι όπως ο θεός έφτιαξε τον άνθρωπο έτσι θα έμενε πάντα.  

Νωρίς όμως είδα ότι όλα όσα νόμιζα δεν είναι έτσι, είδα κλειστές πόρτες σπιτιών στον πόνο του αλλού, όπως είναι και οι καρδιές τον ανθρώπων κλειστές πλέον. Aν βοηθήσει κάποιος έναν άλλον θα το κάνει για να πάρει από αυτόν κάτι άλλο. Aπό νωρίς είδα την κακιά του κόσμου, την αγένεια. Ψάχνω να βρω αν ακόμα υπάρχει αγάπη ανιδιοτελής μα μάταια τίποτα όλα πλέον έχουν ημερομηνία λήξεως, όλα στερεύουν απότομα, η αγάπη πλέον είναι μια λέξη δίχως νόημα, την λένε όλοι μα δε την εννοούν, έτσι έχασε την αξία της πλέον.

Πόσο λάθος τότε είχα κάνει και τώρα πονάω και κλαίω γιατί οι άνθρωποι φαίνονται στα μάτια μου άγρια θεριά με δόντια και νύχια έτοιμα να ξεσκίσουν τον διπλανό στον νόμο πάνω του εγωισμού και του συμφέροντος. Τρομάζω βλέποντας πάντα συννεφιασμένες ψυχές, τρομαγμένες καρδιές που τρέμουν τι θα συμβεί αύριο, ένα μέλλον που μυρίζει χειμώνα αντί για αιώνιο καλοκαίρι που έπρεπε να είναι η ζωή μας.

Όλα είναι πλέον μια τυπική συναλλαγή μου δίνεις σου δίνω και αυτό τις πιο πολλές φορές με δόλιο τρόπο πως ο ένας να πάρει πιο πολλά και να επιστρέψει λιγότερα στον άλλον είτε υλικά είτε συναισθηματικά. Αυτή η μαυρίλα της ψυχής που πονά μουτζουρώνει και τις άλλες ψυχές που έχουν ίσως ακόμα λίγο χρώμα μέσα τους, έτσι χάνονται οι ελπίδες για κάτι όμορφο γιατί οι άνθρωποι κουμπώνονται και φοβούνται να δώσουν στον άλλον τρέμοντας μην πληγωθούν.

Όπου γυρίσω και κοιτάξω βλέπω γύρω μου δυστυχία, πόνο, θυμό νεύρα, κλάματα, φωνές απόγνωσης, αχαριστία, μίσος, κακία, ένα τοπίο μουντό και απρόσωπο σκοτεινό, μου βγαίνει τότε το παράπονο που σιγοψιθυρίζει γιατί όλα αυτά;;; Γιατί που αποσκοπούν όλα αυτά;;; Τι κερδίζεις όταν ξεσπάς στον δίπλα νου τα νεύρα σου τον θυμό σου;;;  Τι κερδίζεις με το να σκοτώνεις τον διπλανό σου ψυχολογικά κι σωματικά ώστε να φανείς εσύ καλύτερος του;;; Την στιγμή που ο θεός είπε είστε όλοι ίσoι κανείς ανώτερος κανενός ούτε κατώτερος.

Όταν ακούω ότι ο τάδε αδίκησε τον τάδε και τον ώθησε να αυτοκτονήσει ή τον έκανε να τρελαθεί αναρωτιέμαι πως εγώ θα ένιωθα αν ήμουν στην θέση εκείνου;;; Τρέμω μόνον να σκεφτώ ότι άθελα έστω κάποιον άνθρωπο βάρυνα με τον τρόπο μου τον άσχημο και την συμπεριφορά την κομπλεξική πως υπάρχουν άνθρωποι που ευχαριστιούνται να βλέπουν τον άλλον να κλαίει και να τον κοιτούν με ικανοποίηση και βλέμμα υποτιμητικό.

Εγώ ένα μήνυμα θέλω να στείλω κι αυτό είναι ένα, να ανοίξουμε μάτια ψυχής πλέον να βγάλουμε την βρωμιά της ζωής μας έξω να την πετάξουμε σα τον παλιό Αδάμ, την παλιά Εύα, να γεννηθούμε μέσα από τα λάθη μας να μετανοήσουμε ως άνθρωποι που κάναμε πράματα που μαύρισαν την ψυχή μας, το οφείλουμε στον δημιουργό μας αυτός είπε μόνον τούτο αγαπάτε αλλήλους από εκεί όλα ξεκινούνε είναι η βάση ώστε να έρθουν κι τα υπόλοιπα. Όταν εγώ αγαπώ τον συνάνθρωπο μου ως εαυτό μου τότε θα προσέχω μην τον προσβάλω θα τον νοιάζομαι θα τον εκτιμώ δε θα τον κοροϊδεύω, δε θα τον εξαπατώ δε θα τον μειώνω ως άνθρωπο, θα του στέκομαι θα τον βοηθώ όταν χρειάζεται κι εκείνος από την μεριά το ίδιο θα κάνει αυτό είναι αγάπη αυτό είναι ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ.

Αναγνώστης
http://www.agioritikovima.gr/eipan/13802-i-pag%CE%BFnia-tou
Read more

Ο χορός των δημοσιογραφικών «πορνών»…

Του Θύμιου Παπανικολάου
Το καθεστώς της κατοχής που ζούμε θα προκαλέσει μεγάλες αναταράξεις και συγκρούσεις ανάμεσα σε μερίδες του εγχώριου κεφαλαίου, ιδιαίτερα ανάμεσα στους «νταβάδες» της «ενημέρωσης»…
Οι διεθνείς «νταβάδες» και τα πλανητικά κέντρα εξουσίας ανατρέπουν τους παλαιούς συσχετισμούς, προωθούν και επιβάλλουν άλλους. Και πρώτα και κύρια προωθούν και ΕΠΙΒΑΛΟΥΝ τους δικούς τους μηχανισμούς προπαγάνδας: Μηχανισμούς υπό την ΑΜΕΣΗ και απόλυτη κυριαρχία τους.
Οι πλανητικοί μηχανισμοί του νεοταξικού φασισμού θα μετατρέψουν την Ελλάδα σε απόλυτο προτεκτοράτο. Δηλαδή δεν θα αφήσουν κανένα περιθώριο, μιας κάποιας σχετικής ανεξαρτησίας, ούτε στους πολιτικούς και τα κόμματα, ούτε στα καθεστωτικά μέσα προπαγάνδας (ΜΜΕ).
Ο πλανητικός ΦΑΣΙΣΜΟΣ δεν ανέχεται πλέον στην ΑΠΟΙΚΙΑ-ΕΛΛΑΣ, την πολυτέλεια των διαμεσολαβητών και μεταπρατών: ΘΕΛΕΙ απόλυτες μαριονέτες που θα χορεύουν ΑΜΕΣΑ στους ρυθμούς των πλανητικών κέντρων εξουσίας…
Αυτό θα προκαλέσει διαφοροποιήσεις, αναταράξεις και «αντιστάσεις» στην «εγχώρια» πολιτική αγορά: Στα κόμματα και τους Έλληνες «νταβάδες» της ενημέρωσης…
ΠΡΟΣΟΧΗ: Μια εξέλιξη που θα κινηθεί και θα επικεντρωθεί πάνω στα δύο βασικά μέτωπα του χρηματιστηριακού πολέμου ανάμεσα στο ευρώ και το δολάριο: ΕΕ (Γερμανία)- ΗΠΑ.
Αυτό μη το ξεχνάμε. Οι δυνάμεις του καθεστώτος και τα προπαγανδιστικά τους ιερατεία είναι υποχρεωμένα, για να μην ΣΒΗΣΟΥΝ, να διαλέξουν στρατόπεδο πλανητικού «υπερ-νταβά», και οι οποιεσδήποτε «αντιστάσεις» τους είναι ΥΠΟΤΑΓΜΕΝΕΣ σε αυτή την επιλογή του «νταβά» ή στη μεταπήδηση από την κηδεμονία της ΕΕ (Γερμανίας) στην κηδεμονία των ΗΠΑ…
Για όλα αυτά, όμως, έχουμε ήδη γράψει πολλά κείμενα. Εδώ θα περιοριστούμε μόνο στον πόλεμο που ήδη έχει αρχίσει ανάμεσα στους «νταβάδες» των ΜΜΕ (εγχώριων – διεθνών).
Διαβάσαμε ένα αποκαλυπτικό άρθρο με τίτλο:
«Καραμπό(μπο)λα στη δημοσιογραφία»
ΕΔΩ:
Το θετικό του άρθρου: Αποτυπώνει καθαρά και τελεσίδικα τον «πολιτισμό» της δημοσιογραφικής πορνείας…
Τα αρνητικά είναι πολλά και πρώτα απ’ όλα η δωσίλογη πονηρία του: Χρησιμοποιεί την κακουργία των εγχώριων «νταβάδων» για να εξωραΐσει και ξεπλύνει την κακουργία των πλανητικών «νταβάδων»: των δημοσιογραφικών πρακτορείων της Νέας Τάξης…
Απροκάλυπτα ο αρθρογράφος, εμμέσως πλην σαφώς, εξυμνεί την πλανητική δημοσιογραφική πορνεία (τα ΓΝΩΣΤΑ προπαγανδιστικά διεθνή κέντρα του νεοταξικού φασισμού), κερδοσκοπώντας, σαν τοκογλύφος, πάνω στη ελεεινότητα των εγχώριων…
Και με μια αφόρητη φλυαρία: Το χαρακτηριστικό κάθε εντεταλμένου υπαλλήλου…
Κτυπάμε δηλαδή την κακουργηματική χοντροκοπιά των εγχώριων προπαγανδιστικών λακέδων του κεφαλαίου, για να προβάλουμε τα ΜΕΓΑΛΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ της παγκόσμιας κακουργίας και του παγκόσμιου ΨΕΥΔΟΥΣ: Τους δημοσιογραφικούς μηχανισμούς των διεθνών χρηματιστηριακών δημίων και αρπακτικών, τους διεθνείς μηχανισμούς της ΚΑΤΟΧΗΣ μας…
Μόνο ένας «εγκάθετος» των κατοχικών δυνάμεων θα επικέντρωνε ΜΟΝΟ στην εγχώρια δημοσιογραφική πορνεία και θα άφηνε στο απυρόβλητο την πλανητική δημοσιογραφική πορνεία, ακόμα πιο μακάβρια…
Θα αφιερώσουμε στη μαριονέτα της πλανητικής δημοσιογραφικής «μαφίας» το παρακάτω απόσπασμα:
«Είμαστε διανοούμενες πόρνες»
Του Eric Jon Phelps
ΡΕΣΑΛΤΟ 24, Ιανουάριος 2007
O John Swinton, προσωπάρχης των New York Times με τη φήμη του «κοσμήτορα του επαγγέλματος», καλούμενος να κάνει μία πρόποση το 1953 ενώπιον της Λέσχης του Τύπου της Νέας Υόρκης, προέβη στην εξής αποκαλυπτική εξομολόγηση:
Δεν υπήρξε στην παγκόσμια ιστορία, στην Αμερική, αυτό που λέμε ανεξάρτητος τύπος. Το ξέρετε και το ξέρω. Δεν υπήρχε ούτε ένας από σας που να τολμά να γράψει την ειλικρινή του γνώμη, και αν το κάνατε γνωρίζατε προκαταβολικά ότι ποτέ δεν θα εμφανιζόταν εκτυπωμένη. Πληρώνομαι έναν εβδομαδιαίο μισθό για να κρατώ την ειλικρινή μου γνώμη εκτός της εφημερίδας στην οποία γράφω. Άλλοι από εσάς πληρώνονται παρόμοιους μισθούς για παρόμοια πράγματα, και όποιος από σας θα ήταν τόσο ανόητος ώστε να γράψει την ειλικρινή του γνώμη, θα βρισκόταν στο δρόμο και θα έψαχνε για άλλη δουλειά. Εάν επέτρεπα την ειλικρινή μου γνώμη να εμφανιστεί σε μία έκδοση της εφημερίδας μου, πριν περάσουν 24 ώρες θα βρισκόμουν χωρίς δουλειά. Το επάγγελμα του δημοσιογράφου είναι να καταστρέφει την αλήθεια, να ψεύδεται εντελώς, να διαστρεβλώνει, να δυσφημεί να φέρεται δουλοπρεπώς στα πόδια του μαμμωνά και να πουλάει την πατρίδα του και το γένος του για τον επιούσιο. Το γνωρίζετε και το γνωρίζω, και τι είδους βλακεία είναι αυτή να κάνουμε πρόποση για ένα ανεξάρτητο τύπο. Είμαστε τα εργαλεία και οι δουλοπάροικοι πλουσίων ανδρών πίσω από τη σκηνή. Είμαστε οι μαριονέτες που τους τραβούν τους σπάγκους και χορεύουμε. Τα ταλέντα μας, οι ικανότητές μας και οι ζωές μας είναι όλα περιουσιακά στοιχεία άλλων. Είμαστε διανοούμενες πόρνες.
Από το βιβλίο “Vatican assasins” του Eric Jon Phelps. Mετάφραση:Ν.Π.
Θα ζήσουμε πολλά τέτοια ξεμαλλιάσματα μεταξύ των διεθνών και εγχώριων δημοσιογραφικών πορνών: Όπως είπαμε ο πόλεμος γύρω από την κατοχική αναδιάταξη των ΜΜΕ τώρα αρχίζει να οξύνεται…
ΠΗΓΗ:
Read more

Η ΚΡΙΣΗ ΧΡΕΟΥΣ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΤΟΥ Δρος ΦΑΟΥΣΤ


του
Προκόπη Παυλόπουλου
Βουλευτή, Καθηγητή του Πανεπιστημίου Αθηνών
(στο περιοδικό ΕΠΙΚΑΙΡΑ)
​Η αγωνία της βαθειάς κρίσης χρέους στην ευρωζώνη –και όχι μόνο, πλέον- τείνει να μετεξελιχθεί σε πραγματικό εφιάλτη. Ιδίως λόγω των εμμονών της -φαινομενικώςοικονομικώς κυρίαρχης σήμερα- Γερμανίαςκαι ως προς τα αίτια της κρίσης αυτής αλλά και ως προς τα μέσα έγκαιρης και αποτελεσματικής αντιμετώπισής της. Οι περισσότεροι οικονομολόγοι αποδίδουν τις εμμονές της στην τραγική εμπειρία του αντίστοιχου εφιάλτη πληθωρισμού κατά την μεσοπολεμική περίοδο. Όταν δηλαδή η θνησιγενής Δημοκρατία της Βαϊμάρης «έπνεε τα λοίσθια». Όπως όμως εύκολα μπορεί ν’ αντιληφθεί όποιος διατρέξει επιμελώς την πορεία της πνευματικής κληρονομιάς της Γερμανίας, οι προαναφερόμενες εμμονές έχουν βαθύτερες, αλλά και πολύ προγενέστερες, ρίζες. Μια πιο προσεκτική ανάγνωση του «Φάουστ» αναδεικνύει μ’ ενάργεια πώς ο Γκαίτε φέρνει στο φως τις πραγματικές βάσεις των εμμονών αυτών καιπώς μας κάνει ν’ αναρωτιόμαστε: Μήπως, άραγε, την Καγκελαρία και το Υπουργείο Οικονομικών στοιχειώνει, ακόμη και σήμερα,το «διαβολικό» φάντασμα του Μεφιστοφελή;
.
Πριν απ’ όλα η κρίση χρέους δεν αφορά μόνο την ευρωζώνη και την Ευρωπαϊκή Ένωση, αφού εκτείνεται και πέραν του Ατλαντικού. Ενδεικτικώς, το δημόσιο χρέος των ΗΠΑ αγγίζει πια το 110% του ΑΕΠ. Και το δημόσιο χρέος των κρατών-μελών της ΕΕ υπερβαίνει, κατά μέσον όρο, το 80% του συνολικού της ΑΕΠ, ενώ το αντίστοιχο χρέος των κρατών-μελών της ευρωζώνης υπερβαίνει το 85%…
Α. Η γενικευμένη αυτή διόγκωση του δημόσιου χρέους στη Δύση προέκυψε ωςβασανιστικό αποτέλεσμα του υπερδανεισμού, τον οποίο είχε προκαλέσει η ραγδαίως επιταχυνόμενη τάση υπερκατανάλωσης, όταν πια ο πραγματικός πλούτος, ήτοι κυρίως τα μέσα παραγωγής και οι θέσεις εργασίας, «μετακόμισαν» από τη Δύση στην Ανατολή.
1. Και οι μεν ΗΠΑ φαίνεται ν’ αντιμετωπίζουν επιτυχώς, τουλάχιστον ως τώρα, τη δική τους κρίση χρέους, όπως αποδεικνύει και ο σημερινός θετικός ρυθμός ανάπτυξης της οικονομίας τους. Κατά γενική ομολογία τούτο οφείλεται στους χειρισμούς των κεντρικών ομοσπονδιακών οικονομικών μηχανισμών. Πρωτίστως δε στη Fed. Η τελευταία,λειτουργώντας ως πραγματική Κεντρική Τράπεζα, όχι μόνον εποπτεύει ουσιαστικάτο τραπεζικό σύστημα των ΗΠΑ αλλά καιπ.χ. τυπώνει χρήμα, αγοράζει ομόλογα καιενυπόθηκα δάνεια και αυξάνει τα τραπεζικά αποθεματικά. Διαδραματίζοντας, έτσι, ένα ρόλο «απελευθερωμένου» διευθυντή της «χρηματοπιστωτικής ορχήστρας» των ΗΠΑ, και μολονότι από τη μια πλευρά το ελεγχόμενο απ’ αυτήν επιτόκιο είναι σχεδόν μηδενικό και, από την άλλη, το δημοσιονομικό έλλειμμα των ΗΠΑ παραμένει μεγάλο –ξεπερνάει το 7% του ΑΕΠ- ο πληθωρισμός διατηρείται, προς το παρόν, σε χαμηλά επίπεδα. Ταυτοχρόνως,η συνακόλουθη ευελιξία του δολαρίου στο παγκόσμιο και παγκοσμιοποιημένοοικονομικό σύστημα «ταλαιπωρεί» επίπονα το ευρώ, όπως αυτό περιχαρακώνεται στην, γερμανικής έμπνευσης, «αγέρωχη» νομισματική στατικότητά του.
2. Στην ευρωζώνη οι ρόλοι, δυστυχώς,αντιστρέφονται: Την εγγενή αντίφαση τηςκατά τ’ ανωτέρω «μοναχικής» πορείας του κοινού νομίσματος, χωρίς το έρεισμα της αντίστοιχης οικονομικής ενοποίησης –και μάλιστα υπό όρους τεράστιου δημοκρατικού θεσμικού ελλείμματος- επιτείνει ο «αναιμικός» ρόλος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Τον οποίο δεν φαίνεται να ενισχύουν επαρκώς οι αναδυόμενες πρωτοβουλίες της σύγχρονης «περιόδου Ντράγκι»: Η ΕΚΤ δεν συνιστά πραγματική κεντρική τράπεζα. Πρωτίστως επειδή δεν διασφαλίζει τον αντίστοιχο εποπτικό ρόλο ως προς το συνολικό ευρωπαϊκό τραπεζικό σύστημα. Ούτε μπορεί να τυπώνει χρήμα κατά την εκάστοτε συγκυρία, αφού είναι δεμένη στο άρμα του παντοδύναμου προτύπου τηςBundesbank. Η οποία πάντα θεωρεί τηνπρομνημονευόμενη προσφιλή μέθοδο τηςFed ως πραγματικό ιό μιας«θανατηφόρου» επιδημίας πληθωρισμού.Κάπως έτσι, και έχοντας απέναντί του ένα διαρκώς μετακινούμενο και υδραργυρικώς συμπεριφερόμενο δολάριο, το ευρώ μοιάζει με «ιδανικό» σταθερό στόχο στον,ήδη υπό έκρηξη, παγκόσμιο οικονομικό πόλεμο.
Β. Το ακόμη μεγαλύτερο κακό για την ΟΝΕ είναι ότι η, έχουσα το «λύειν και δεσμείν» Γερμανία, δεν φαίνεται, παρά τα βαριά σύννεφα που προμηνύουν οικονομική καταιγίδα, διατεθειμένη ν’ αντικρύσεικατάματα την αλήθεια για την καταλυτική κρίση χρέους στην ευρωζώνη. Μια κρίση που την οδηγεί, σχεδόν μαθηματικώς, στη διάλυσή της.
1. Έχοντας αποκομίσει, ακόμη και μέσα στην κρίση, την «μερίδα του λέοντος» από τα ως τώρα κέρδη στο πλαίσιο της ευρωζώνης, η Γερμανία αρνείται να δεχθεί και, πολύ περισσότερο, να ομολογήσει -ιδίως στον γερμανό φορολογούμενο- ότι για να μην εκραγεί ηβόμβα του ευρωπαϊκού χρέους οφείλει να διαθέσει μέρος των κερδών αυτών. Έτσι,αποκηρύσσει «μετά βδελυγμίας» κάθε σκέψη καθιέρωσης κοινών κανόνων δανεισμού- π.χ. μέσω «ευρωομολόγων»- και, συνακόλουθα, κάθε προοπτική ενός είδους αμοιβαιοποίησης των συνεπειών της κρίσης χρέους.
2. Ακόμη χειρότερα, «νίπτοντας τας χείρας» ως άλλος Πόντιος Πιλάτος, θεωρεί ως αποκλειστικώς υπεύθυνες της κρίσης χρέους στην ευρωζώνη χώρες με διαχρονικώς μεγάλο δημοσιονομικό έλλειμμα –π.χ. Ελλάδα- «ξεχνώντας»,επιτηδείως, ότι το έλλειμμα αυτό οφείλεται, τουλάχιστον σε μεγάλο βαθμό, στο ότι μέσω αυτού γιγαντώθηκαν οιδικές της εξαγωγές. Επέκεινα, η γερμανική πλευρά «καταγγέλλει» τέτοιες χώρες για «δημοσιονομική ανευθυνότητα», κηρύττοντας με περισσή υποκρισία «από οικονομικού άμβωνος» την, δικής της έμπνευσης,«δημοσιονομική χρηστότητα». Μόνο που η τελευταία περνάει μέσα από «Μνημόνια», τα οποία εμπεριέχουν«τιμωρητικής» νοοτροπίας προγράμματα λιτότητας, στηριζόμενα αφενός σ’ εντελώς αντιφατικές «υποθέσεις εργασίας» από πλευράς δημοσιονομικών προβλέψεων. Και, αφετέρου, σε πολιτικές που επιτείνουν την ύφεση, ανακυκλώνοντας κι επιδεινώνοντας το πρόβλημα του χρέους. Πολιτικές οι οποίες, τελικώς, πυροδοτούν τους, δυστυχώς, προκατασκευασμένουςεκρηκτικούς μηχανισμούς στα θεμέλια του οικοδομήματος της –ούτως ή άλλως ετοιμόρροπης- κοινωνικής συνοχής των υπό ταπεινωτική αλλά και καταστροφικήεπιτροπεία χωρών της ευρωζώνης.
.
Ας αναζητήσουμε στον «Φάουστ» -και μην ξεχνάμε ότι αυτό το έργο αποτελεί ένα είδος «εθνικού μύθου» για τη Γερμανία- καθώς και στις ενδόμυχες σκέψεις του Γκαίτε τιςκαταβολές και, άρα, την βαθύτερη εξήγηση του ιδιότυπου γερμανικού οικονομικού σολιψισμού.
Α. Κυρίως στο συγκεκριμένο έργο του ο Γκαίτε προβάλλει, εμμέσως πλην σαφώς, πολλές από τις βασικές οικονομικές πτυχές του προτεσταντισμού, τις οποίες ανέλυσε εκτενώς ο Max Weber στην κλασική μελέτητου «Η προτεσταντική ηθική και το πνεύμα του καπιταλισμού» (1904-1905).
1. Αρκούμαι να επισημάνω την πιο εμβληματική: Αντιθέτως προς ό,τι πρεσβεύει η ορθοδοξία και ο καθολικισμός, η προτεσταντική ηθική«διδάσκει» πως τη «σφραγίδα της δωρεάς» κερδίζει ο άνθρωπος πρωτίστως«επί της Γης». Ένα δε σημάδι της είναι η οικονομική επιτυχία. Συνακόλουθα και το κέρδος. Μόνο που η ιδιοσυστασία του κέρδους αντιτίθεται, εξ ορισμού, προς τη λογική του χρέους και των συνεπειών του, όπως είναι ιδίως ο πληθωρισμός. Οοποίος, κατά τη λογική αυτή, συνιστά,κυριολεκτικώς, το «διαλυτικό οξύ» του κέρδους.
2. Κατόπιν τούτου είναι τυχαίο, άραγε, το γεγονός ότι στη γερμανική γλώσσα οιλέξεις «χρέος» και «ενοχή» ταυτίζονται; Πραγματικά «schuld» σημαίνει «χρέος» και «ενοχή». Και «schuldig» σημαίνει«ένοχος» αλλά και «οφειλέτης». Με τον ανάλογο συνειρμό, ότι όποιος οφείλει χρήματα έχει διαπράξει, ενσυνειδήτως ή ασυνειδήτως, το «αδίκημα» του χρέους!
3. Και ποιος έφερε στο φως τον Φάουστ που, μάλλον, υπήρξε ιστορικό πρόσωπο; Μα ο Λούθηρος, ο οποίος στους συνδαιτυμόνες του, κατά τις συζητήσεις μαζί τους μεταξύ 1535-1537, ανέφερε ότι: Κάποιος «Φάουστ» -εκλατινισμένο όνομα λογίου με μεγάλες μαγικές ικανότητες- ο οποίος γεννήθηκε μεταξύ 1460 και 1470 και πέθανε κάπου μεταξύ 1536 και 1539, είχε κάνει συμφωνία με τον διάβολο. Μια συμφωνία η οποίακατέληξε στον στραγγαλισμό του από τον επιτήδειο «μέντορά» του, στο Μπράισγκάου.
B. Επιστρέφοντας στο «θρυλικό» έργο του Γκαίτε δεν χρειάζεται, νομίζω, για τις ανάγκες της σύντομης αυτής ανάλυσης να μείνουμε στο πως ο Μεφιστοφελής «έβαλε σε πειρασμό» τον Δρα Φάουστ όταν αυτός, καίτοι βαθειά μορφωμένος, μην έχονταςόμως τι να διδάξει πια στον κόσμο, δέχεται να καταφύγει στη μαγεία, αναζητώνταςενστικτωδώς τη βαθύτερη γνώση. Αντιθέτως, πολύ μεγαλύτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει, σχετικά με την γερμανική «ψύχωση» απέναντι στο χρέος και τον «δίδυμο αδελφό» του, τον πληθωρισμό, η στιχομυθία μεταξύ Μεφιστοφελή καιΑυτοκράτορα.
1. Ο Αυτοκράτορας, αντιμετωπίζοντας οικονομικά προβλήματα αλλά καιθέλοντας να οργανώσει στρατό στα μέτρα των φιλοδοξιών του, ζητά από τον Μεφιστοφελή συμβουλές για την εξεύρεση ανάλογων πόρων. Ο τελευταίος, πλάθει το μύθο του χρυσού που βρίσκεται, δήθεν, στα βουνά τηςχώρας του Αυτοκράτορα. Και τον πείθεινα κόψει, χωρίς κανέναν απολύτωςπεριορισμό, νόμισμα. Ακολουθεί το όργιο της αλόγιστης σπατάλης το οποίο καταλήγει, νομοτελειακώς, στο ασυγκράτητο κοινωνικό χάος.
2. Συγκεκριμένα ιστορικά δεδομένα τεκμηριώνουν πως και γιατί η ως άνω γερμανική «ψύχωση» βρίσκει το έρεισμα που εντέχνως αναζητά στην επιλεκτική ερμηνεία της πράξης.
α) «Intra muros», ο Φρειδερίκος της Πρωσίας υποτίμησε πολλές φορές το νόμισμα για να οργανώσει και να διεξαγάγειτον «Επταετή Πόλεμο» (1756-1763).
β) Και, «πέραν του Ρήνου», μετά τη Γαλλική Επανάσταση η Εθνοσυνέλευση χρησιμοποίησε τη «φούσκα» του χρήματοςπου τύπωσε με, δήθεν, νομισματικό στήριγμα την εκκλησιαστική περιουσία, ηοποία είχε κατασχεθεί το 1790…
​Εν είδει επιλόγου και εν είδει «ηθικού διδάγματος» από τη σύγχρονη «οικονομική»ανάγνωση του κατά Γκαίτε «Φάουστ»: Το μείζον σύγχρονο πρόβλημα των λαών της ευρωζώνης –και όχι μόνο- συνίσταται στο ότι η σημερινή Γερμανία βλέπει στους «αδελφούς» λαούς που κείτονται στην«προκρούστεια κλίνη» του ελλείμματος και του χρέους τους απογόνους του θεατρικού Μεφιστοφελή. Ταυτοχρόνως, φοβάται μήπως ο γερμανικός λαός χρησιμοποιηθεί όπως ο «ευκολόπιστος» Δρ. Φάουστ. Όμως η αλήθεια είναι πως όσο γρηγορότερα απαλλαγεί η Γερμανία από το μύθο που η ίδια καλλιέργησε και καλλιεργεί, τόσο γρηγορότερα θ’ αντιληφθεί ότι στο παρελθόν, με τις ίδιες μυθοπλαστικές φαντασιώσεις, η ίδια υπέφερε τα πάνδεινα. Και ότι, κυρίως με γερμανική υπαιτιότητα, η Υφήλιος πλήρωσε, δύο τουλάχιστον φορές,βαρύτατο τίμημα. Με τελικό θύμα τον Άνθρωπο. Και αυτό είναι το κύριο και το καίριο διακύβευμα για την πορεία και το μέλλον της Ανθρωπότητας.
Read more

«Μακεδονική σαλάτα» στον ΣΥΡΙΖΑ με το Σκοπιανό



H κ. Ιωάννα Γαϊτάνη

«Τώρα θα γελάσουμε και θα κλάψουμε πολύ». Η φράση ανήκει σε κορυφαίο παράγοντα του ΣΥΡΙΖΑ και ελέχθη αμέσως μετά τις εκλογές του Ιουνίου, όταν η Κουμουνδούρου εξέλεξε 71 βουλευτές, καθώς, ήδη από τότε, πολλοί στο επιτελείο Τσίπρα προέβλεψαν ότι… τα «φάλτσα» θα διαδέχονται το ένα το άλλο. Πριν από μερικές ημέρες, την εν λόγω ανησυχία φρόντισε να επιβεβαιώσει η βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ, Ιωάννα Γαϊτάνη.
Μιλώντας προ τριών εβδομάδων στην εφημερίδα της ΠΓΔΜ, «Nova Makedonija», η κ. Γαϊτάνη έδειξε ότι δεν έχει κανένα πρόβλημα να ονομάζεται η γειτονική χώρα «Μακεδονία» και, μάλιστα, έριξε το φταίξιμο για το διπλωματικό αδιέξοδο σχετικά με το Μακεδονικό στην Ελλάδα. «Το πρόβλημα δεν έγκειται μόνο στην ονομασία. Εάν τα πράγματα είχαν έτσι και εάν ήταν τόσο απλά, τότε δεν θα υπήρχε πρόβλημα. Πίσω από το ζήτημα της ονομασίας υπάρχει η επέκταση της οικονομίας της Ελλάδας», απεφάνθη η Ιωάννα Γαϊτάνη, η οποία, στη συνέχεια, καταδίκασε τον… επεκτακτισμό της χώρας μας. «Η Ελλάδα επιχειρεί να καταστεί υπερδύναμη στα Βαλκάνια και να επεκταθεί σε όλη την περιοχή της Βαλκανικής Χερσονήσου. Αιτία για αυτό που συμβαίνει με το όνομα είναι τα συμφέροντα των Ελλήνων καπιταλιστών στη Μακεδονία. Το όνομα συνιστά απλώς άλλοθι και χρησιμοποιείται ως προκάλυμμα προκειμένου να καλυφθούν άλλα πράγματα που συμβαίνουν», τόνισε.
Με άλλα λόγια, για τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ η Ελλάδα φταίει για τη διπλωματική εκκρεμότητα διευθέτησης του θέματος της ονομασίας της ΠΓΔΜ. Και συγκεκριμένα, όχι μόνο οι ελληνικές κυβερνήσεις, αλλά και… οι Ελληνες καπιταλιστές που έχουν συμφέροντα στη Μακεδονία.

Πολιτική σύγκρουση



Η αποκάλυψη της «παραφωνίας» της κ. Γαϊτάνη, η οποία έως προχθές δεν είχε απασχολήσει ποτέ και για κανέναν λόγο τα κεντρικά της Κουμουνδούρου, προκάλεσε άλλον έναν πονοκέφαλο στην αξιωματική αντιπολίτευση. Μάλιστα, κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, με δηλώσεις τους, έσπευσαν μεν να αντεπιτεθούν στη Ν.Δ. αλλά φρόντισαν με… διακριτικό αλλά εμφανή τρόπο να κρατήσουν αποστάσεις από την κ. Γαϊτάνη.
Τις δηλώσεις της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ εντόπισε η Ν.Δ., η οποία, διά του γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής, Μανόλη Κεφαλογιάννη, ζήτησε εξηγήσεις από την Κουμουνδούρου. «Δεδομένης και της συμμετοχής της Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ σε διαδήλωση υπέρ του σκοπιανού “αλυτρωτισμού”, αλλά και σειράς ανάλογων δηλώσεων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, καλούμε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να ξεκαθαρίσει, επιτέλους, τη θέση του. Υιοθετεί αυτές τις ανιστόρητες και επικίνδυνες τοποθετήσεις;», διερωτήθηκε ο κ. Κεφαλογιάννης, επιτιθέμενος στον ΣΥΡΙΖΑ. Η ανταπάντηση του εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνου Σκουρλέτη, ήταν εμφανώς αμήχανη και άφηνε ακάλυπτη την Ιωάννα Γαϊτάνη. Ο εκπρόσωπος της Κουμουνδούρου καταλόγισε στον Μανόλη Κεφαλογιάννη «άσφαιρο αντιπερισπασμό, που αποσκοπεί στη δημιουργία ψεύτικων εντυπώσεων και δεν πείθει κανέναν» και, κρατώντας αποστάσεις από τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, επισήμανε ότι θέση του κόμματος για την ονομασία είναι η «σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό». Δηλαδή, το ακριβώς… αντίθετο από αυτό που είπε η Ιωάννα Γαϊτάνη… Ακάλυπτη άφησε τη συνάδελφό του στη Βουλή και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, επαναλαμβάνοντας ότι η θέση της Κουμουνδούρου «ήταν και είναι σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό».



Δεν τα πήρε πίσω


Σε κάθε περίπτωση, το διακριτικό άδειασμα από την Κουμουνδούρου δεν αποθάρρυνε την Ιωάννα Γαϊτάνη. Σε δηλώσεις της σε ραδιοφωνικό σταθμό, επί του θέματος, διευκρίνισε μεν ότι εξέφρασε προσωπικές απόψεις, αλλά… επέμεινε στις απόψεις αυτές. Επανέλαβε ότι «δεν συνιστά πρόβλημα η ονομασία (σ.σ. της ΠΓΔΜ») και σήκωσε το γάντι της Κουμουνδούρου υπογραμμίζοντας πως «ποτέ η Αριστερά δεν ενέδωσε σε εθνικισμούς, απ’ όπου κι αν προέρχονται».

Ποια είναι η Ιωάννα Γαϊτάνη

Σε κάθε περίπτωση, το «φάλτσο» της κ. Γαϊτάνη απλώς επιβεβαιώνει τους φόβους όλων όσοι προέβλεψαν από την αρχή ότι… η 71μελής Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ θα κρύβει πολλές εκπλήξεις για την ηγεσία του. Είναι γνωστό ότι μεταξύ των βουλευτών αυτών εκπροσωπούνται για πρώτη φορά στο ελληνικό Κοινοβούλιο όλες οι «φυλές» της Αριστεράς: μαοϊκοί, τροτσκιστές, σταλινικοί κ.ά.
Η Ιωάννα Γαϊτάνη προέρχεται από την τροτσκιστική συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ ονόματι ΔΕΑ (Διεθνιστική Εργατική Αριστερά), επικεφαλής της οποίας είναι ο γνωστός συνδικαλιστής στο χώρο του Τύπου, Αντώνης Νταβανέλος. Αν και βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης, γεννήθηκε το 1959 στη Βέροια και είναι έμπορος στο επάγγελμα. Δραστηριοποιήθηκε στην Αριστερά από πολύ νωρίς, καθώς συμμετείχε ενεργά στο φοιτητικό κίνημα στη Γκρενόμπλ της Γαλλίας (1977-1981), ενώ στα τέλη της δεκαετίας του ’80 εντάχθηκε στην ΟΣΕ (Οργάνωση Σοσιαλιστική Επανάσταση), η οποία ήταν επίσης τροτσκιστική. Από το 2001, η κ. Γαϊτάνη συμμετείχε στην τροτσκιστική συνέχεια της ΟΣΕ, τη ΔΕΑ, η οποία ήδη από το 2003 εντάχθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ, όταν ιδρυόταν επί προεδρίας Νίκου Κωνσταντόπουλου. Παράλληλα, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, εκτός από ευαισθησίες για την ονομασία της ΠΓΔΜ, έχει αναπτύξει έντονη δράση και στο φεμινιστικό κίνημα, ενώ αποτελεί εξέχον στέλεχος της Πρωτοβουλίας Γυναικών Ενάντια στο Χρέος και τα Μέτρα Λιτότητας.


«Διακρίσεις σε βάρος “Μακεδόνων προσφύγων” από την  εθνικιστική πολιτική της Ελλάδας»

Πάντως, το «φάλτσο» της κ. Γαϊτάνη σε σχέση με το Μακεδονικό δεν είναι το μόνο που έχει ακουστεί από τον ΣΥΡΙΖΑ. Η Κουμουνδούρου έχει πολλές φορές πρωταγωνιστήσει αρνητικά στην επικαιρότητα, αφού οι «παραφωνίες» στελεχών της σε σχέση με την ονομασία της γείτονος είναι συχνές. Το 2010 προκλήθηκε πολιτικός σάλος όταν μέλη της Νεολαίας του ΣΥΝ μετέβησαν στην πρωτεύουσα της ΠΓΔΜ, τα Σκόπια, και συμμετείχαν, μαζί με σκοπιανούς «συντρόφους» τους, σε… διαδήλωση υπέρ της ονομασίας της ΠΓΔΜ ως «Μακεδονίας». Παράλληλα, πολλούς πονοκεφάλους στην Κουμουνδούρου έχει προκαλέσει και το στέλεχος της Επιτροπής Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Θεοδωρίδης, που δεν έχει κρύψει τη «φιλοσκοπιανή» στάση του. Μιλώντας στο κρατικό κανάλι της ΠΓΔΜ τον περασμένο Οκτώβριο, ο κ. Θεοδωρίδης «καθησύχαζε» τους γείτονές μας πως… «όταν επικρατήσει ο ΣΥΡΙΖΑ θα υιοθετηθεί άλλη εξωτερική πολιτική, η οποία δεν θα έχει καμία σχέση με την εθνικιστική που επικρατεί έως και σήμερα» και προανήγγελλε ότι… «ο ΣΥΡΙΖΑ θα βάλει ένα τέλος στη διάκριση που υφίστανται οι “Μακεδόνες” πρόσφυγες που θέλουν να επιστρέψουν στην Ελλάδα και δεν τους αφήνει το κράτος»!
«Πιστεύω ότι θα βρεθεί λύση που θα ικανοποιεί και τους πολίτες της Μακεδονίας. Η προσωπική μου θέση είναι ότι η χώρα σας, και κάθε χώρα, πρέπει να διαλέγει όποια ονομασία επιθυμεί, χωρίς να την εμποδίζει μια γειτονική χώρα», συνέχιζε ο κ. Θεοδωρίδης, υπογραμμίζοντας στη δημοσιογράφο της ΠΓΔΜ ότι μπορεί η γειτονική χώρα να… ελπίζει στον ΣΥΡΙΖΑ. «Υπάρχουν πολλές πολιτικές απόψεις μέσα στο ΣΥΡΙΖΑ. Υπάρχουν αυτές οι φωνές που μιλούν για σύνθετη ονομασία, υπάρχουν όμως και άλλες φωνές, όπως οι δικές μας, που μιλούν για αυτοπροσδιορισμό», έλεγε ο Νάσος Θεοδωρίδης.


Γιάννης Γεωργίου στον Τύπο της Κυριακής
http://kostasxan.blogspot.gr/2012/12/blog-post_5410.html
Read more

Στυλιανίδης: Δεν θα υπάρχει σχολείο χωρίς θέρμανση


Στυλιανίδης: Δεν θα υπάρχει σχολείο χωρίς θέρμανση
Μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή ο υπουργός Εσωτερικών δεσμεύτηκε ότι «δε θα αφήσουμε τα σχολεία χωρίς θέρμανση, ήδη έχουν προβλεφθεί τα σχετικά κονδύλια» και τόνισε ότι στις 4 Ιανουαρίου που θα ανοίξει το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, θα εκταμιευτούν τα απαραίτητα χρήματα προς τους δήμους.

Ο κ. Στυλιανίδης πρόσθεσε ακόμα ότι ήδη 42 δήμοι που ήταν στα όρια της χρεοκοπίας έλαβαν 255 εκατ. ευρώ από ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου.

Μέρος των χρημάτων, υποστήριξε ο υπουργός, θα μπορούσε να διατεθεί για αγορά πετρελαίου για τα σχολεία.
Διαβάστε επίσης:


Read more: http://www.newsbomb.gr/politikh/story/264316/stylianidis-den-tha-yparhei-sholeio-horis-thermansi#ixzz2FnCq7EKs
Read more

ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΟΙΚΟΥΣ Α(ΝΟΧΗΣ)ΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ και την Κύπρο.


Η Standard & Poors υποβάθμισε την Κύπρο για Τρίτη φορά… Σιγά την είδηση…
Ο οίκος αξιολόγησης Standardand Poor‘s (S&P) υποβάθμισε την Παρασκευή για τρίτη φορά από τον Αύγουστο την πιστοληπτική ικανότητα της Κύπρου μειώνοντάς την κατά δύο βαθμίδες, από το «B» στο «CCC+». Σύντομα θα επακολουθήσουν και οι υποβαθμίσεις άλλων οίκων, ώστε να απομειώσουν κάθε αξία στο νησί της Αφροδίτης και να την ετοιμάσουν για την σφαγή…
Είναι η ίδια πάγια συνταγή των οίκων αξιολόγησης, οι οποίοι σε συνεργασία με το
ΔΝΤ
 και τα παγκόσμια χρηματοπιστωτικά και τραπεζικά κοράκια, δίνουν το τελειωτικό χτύπημα στα κράτη που χωλαίνουν οικονομικά, ώστε μετά να ορμήσουν και να τα κατασπαράξουν, μέχρις μυελού οστών και να τα καταστήσουν ανίσχυρα υποζύγια στις ορέξεις της παγκόσμιας τάξης πραγμάτων…
Το παραμύθι αυτό, το βιώσαμε και το μάθαμε καλά στην Ελλάδα, της επιπτώσεις του οποίου ζούμε και θα ζούμε για πολλά χρόνια, με τον ελληνικό λαό να σηκώνει το βάρος του πειράματος και αυτό διότι αφού μας έβαλαν στο «λούκι», χωρίς να ζημιώσουν οι εμπνευστές και οι εφαρμοστές αυτού του σχεδίου, το προχώρησαν και σε όλα τα κράτη της νότιας Ευρώπης, σε ηπιότερες μεν μορφές, αλλά «
το καλό το πράμα αργεί να γίνει
», όπως λέει και ο σοφός λαός…
Τώρα έβαλαν στο μάτι και την οικονομία της Κύπρου για πολλούς και διάφορους λόγους, οι κυριότεροι των οποίων είναι όχι τόσο τα οικονομικά, όσο τα γεωπολιτικά κέρδη, από τα οποία θα υπάρξουν και πολλαπλά οικονομικά οφέλη, με προεξάρχον την αποβολή κάθε ρωσικής παρουσίας, (οικονομικής και στρατιωτικής) από την ανατολική Μεσόγειο και από τα κράτη που βρίσκονται στην εγγύς περιοχή, αφήνοντας το πεδίο ελεύθερο στους βορειο-ευρωπαίους και στις ΗΠΑ…
Ταυτόχρονα θα «τακτοποιήσουν» οσονούπω και το κυπριακό πρόβλημα με τρόπο που θα εξυπηρετεί τα σχέδια των οικονομικών νικητών και έτσι η Κύπρος θα μπει «στο μαντρί» των υποταγμένων κρατών, για πάντα…
Άρα, στην ανακοίνωση 
της S&P
, ότι η οικονομική κατάσταση της Κυπριακής Δημοκρατίας «επιδεινώθηκε περαιτέρω μετά την τελευταία υποβάθμιση του Οκτωβρίου, ενώ η χρηματοπιστωτική πίεση εντάθηκε» και ότι «η αβεβαιότητα παραμένει, όσον αφορά τους όρους κάθε επίσημης υποστήριξης, εν αναμονή των προεδρικών εκλογών που θα διεξαχθούν το Φεβρουάριο του 2013», δεν σημαίνει τίποτε παραπάνω, από το να ξέρουν ποιόν κύπριο θα χρησιμοποιήσουν να υπογράψει τα κυπριακά Μνημόνια και να του φορτώσουν την ευθύνη της καταστροφής της χώρας…
Είναι ένα πολύ καλό παράδειγμα οικονομικής διάλυσης και υποταγής ενός κράτους στο παγκόσμιο οικονομικό κατεστημένο, το οποίο σήμερα πιθανόν και να διδάσκεται στο πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ από τον διάσημο και βραβευμένο, από τους γερμανούς τραπεζίτες, επισκέπτη καθηγητή κ. Γεώργιο Ανδρέα Παπανδρέου, γνωστό και ως Γ.Α.Π
Ο συμφοιτητής του Γ.Α.Π. και συνεχιστής του έργου του στην Ελλάδα, κ. Αντώνιος Σαμαράς, επελέγει τιμής και εξυπηρέτησης ένεκεν, ως ο «Ευρωπαίος πολιτικός για το 2012», από τη γερμανική οικονομική εφημερίδα «Handelsblatt»!!!
Σπεύσατε να (συμ)μορφωθείτε…
 

Ανεξάρτητος Έλληνας πολίτης

Read more