Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2012

Οι Έλληνες θα μετανάστευαν ακόμη και για 1.500 ευρώ


Σύμφωνα με έρευνα του ομίλου παροχής υπηρεσιών ανθρώπινου δυναμικού Adecco, σχετικά με τις τάσεις αναζήτησης εργασίας στην Ελλάδα, σχεδόν οι μισοί από του Έλληνες που βρίσκονται σε «εργάσιμη ηλικία» αναζητούν απασχόληση στο εξωτερικό.
Η Adecco διεξήγαγε την έρευνα σε  δείγμα 400 ατόμων άνω των 18 ετών πανελλαδικά. Το 36% προβάλει ως κύριο λόγο την ανεργία και την αδυναμία πρόσβασης ή επανένταξης στην αγορά εργασίας, το 29% την έλλειψη προοπτικής και μόλις το 12% τους χαμηλούς μισθούς στην Ελλάδα.
Από τους ερωτηθέντες το 39% δήλωσε ότι δεν εργάζεται τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο, ενώ από το υπόλοιπο 61%, ποσοστό 48% εργάζονται με σχέση πλήρους και 13% με σχέση μερικής απασχόλησης.
Σε σχετική ερώτηση της έρευνας για τον ελάχιστο επιδιωκόμενο μισθό, το 29% του δείγματος απάντησε ότι θα μετοικούσε για ένα μισθό ύψους 2.000 ευρώ, με ποσοστό 28% να δηλώνει ότι θα μετοικούσε ακόμη και για ένα μισθό της τάξεως των 1.500 ευρώ!
Από την έρευνα προκύπτει ότι το 70% των ατόμων φαίνεται να προτιμούν ως χώρα προορισμού τις ανεπτυγμένες χώρες της ΕΕ(Αγγλία, Γερμανία κλπ), το 45% τις ανεπτυγμένες χώρες εκτός ΕΕ (ΗΠΑ, Αυστραλία κλπ), ενώ ένα 12% δείχνει να επικεντρώνει τις προσπάθειές του σε αναπτυσσόμενες χώρες εκτός ΕΕ (Μέση Ανατολή κλπ).
defencenet.gr