Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2013

Καληνύχτα... ΈΛΑ - Δέσποινα Βανδή


Απώλεια... με όποιον τρόπο και αν φύγει κάποιος άνθρωπος που είναι κομμάτι της ζωής σου, νεκρώνει και κάτι μέσα σου...
Και συνεχίζεις και πορεύεσαι και χαμογελάς και χαίρεσαι, όμως τίποτε δεν είναι πια το ίδιο, καθώς έχεις χάσει και είσαι λιγότερος...

Καληνύχτα και αύριο να είναι καλύτερη η μέρα και για εσένα και για εμένα... Για όλους...
Read more

Όσοι δείχνουν ασέβεια στους νεκρούς της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, ας ακούσουν με προσοχή τη γιαγιά Παρθένα, που εξιστορεί τα εγκλήματα των Τούρκων!

Read more

Ποιός έκλεψε τα μήλα;!

Την παλιά καλή εποχή που υπήρχε ακόμη ο θεσμός του Επιθεωρητή και καταργήθηκε στις αρχές της μεταπολίτευσης, επισκέπτεται ένας επιθεωρητής κάποιο Δημοτικό Σχολείο.

Μπαίνει σε μια τάξη η οποία εκείνη την ώρα είχε μάθημα  για την Ελληνική Μυθολογία. Ρωτάει το δάσκαλο αν κάνανε τους άθλους του Ηρακλή και μετά από καταφατική απάντηση του δασκάλου, απευθύνει στα παιδιά την ερώτηση: 
Ποιο παιδάκι μπορεί να μου πει ποιός έκλεψε τα μήλα των Εσπερίδων;
 
Άχνα από την πλευρά των
  παιδιών, κανένα χέρι δεν σηκώνεται για απάντηση. Ο επιθεωρητής υποθέτοντας ότι τα παιδιά έχουν κάποιο τρακ, προσπαθεί να τα ενθαρρύνει:


Ελάτε παιδιά, μη διστάζετε, είμαι βέβαιος ότι το ξέρετε.

Καμμία κίνηση από την πλευρά των παιδιών. Ο επιθεωρητής αποφασίζει να απευθυνθεί σε ένα παιδάκι και το ρωτάει:
 
 - Εσένα πως σε λένε παιδάκι μου;
 
 - Γιαννάκη κύριε.
 
- Για πες μου Γιαννάκη,
  ποιος έκλεψε τα μήλα των Εσπερίδων; Για σκέψου λίγο. Προσπάθησε να θυμηθείς.

Ο Γιαννάκης χάνει το χρώμα του και τραυλίζοντας απαντάει στον επιθεωρητή:
 
- Κύριε δεν τα έκλεψα εγώ. Να, ρωτήστε και τα άλλα παιδιά να σας πουν. Δεν ξέρω τίποτα.

Ο επιθεωρητής στρέφεται με απορία στο δάσκαλο, ο οποίος του απαντά:
 
 - Κύριε επιθεωρητά γνωρίζω το Γιαννάκη εδώ και πέντε χρόνια. Γνωρίζω και την οικογένεια του. Είναι πάρα πολύ καλό παιδί. Ποτέ του δεν έκανε μια τέτοια πράξη.

Ο επιθεωρητής οργίζεται, είναι έτοιμος να εκραγεί, το αντιλαμβάνεται ο δάσκαλος ο οποίος του λέει: 
- Κύριε επιθεωρητά, δεν πιστεύω να υποψιάζεστε εμένα ! ! !

Ο επιθεωρητής με δυσκολία συγκρατεί τα νεύρα του και καλεί το δάσκαλο έξω από την αίθουσα όπου του ανακοινώνει  ότι θα τον αναφέρει και από εκεί πηγαίνει κατ' ευθείαν στο γραφείο του όπου συντάσσει σχετική αναφορά προς το Υπουργείο Παιδείας.

Μετά από 15 μέρες έρχεται η απάντηση του Υπουργείου στην αναφορά του Επιθεωρητού.
 
«Κύριε επιθεωρητά, το περιστατικό που αναφέρετε εμπίπτει στις αρμοδιότητες της Αγρονομίας και όχι του Υπουργείου Παιδείας. Σας εφιστούμε την προσοχή να αρκεσθείτε στα εκπαιδευτικά και λοιπά καθήκοντα της αρμοδιότητος σας αλλιώς θα αναγκαστεί το Υπουργείο να λάβει τα προσήκοντα μέτρα προς αποφυγήν επανάληψης παρομοίων φαινομένων.»
 

Ο επιθεωρητής παθαίνει ένα βαρύ εγκεφαλικό και έπεσε σε κώμα,  από το οποίο δεν συνήλθε ποτέ. Το ίδιο και η παιδεία. Από τότε καταργήθηκε και ο θεσμός του επιθεωρητού.
Read more

ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟ ΤΟ Ν/Σ ΕΚΤΡΩΜΑ - ΔΕΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ!

15Στο φρικαλέο "αντιρατσιστικό" νομοσχέδιο που κατατέθηκε στην Βουλή, αναγνωρίζονται (και σωστά) το Ολοκαύτωμα των Εβραίων και γενοκτονίες άλλων λαών (όπως στη Ρουάντα,και πάλι σωστά) αλλα ΔΕΝ αναγνωρίζονται οι Γενοκτονίες των Ποντίων και του Μικρασιατικού Ελληνισμού, όπως και των Αρμενίων και των Ασσυρίων ,από τους γνωστούς και συνήθεις ύποπτους τους Τούρκους.

Έχουμε δηλαδή "δύο μέτρα και δύο σταθμά" και αυτομάτως το "αντιρατσιστικό" νομοσχέδιο μετατρέπεται σε ΑΚΡΩΣ ρατσιστικό εναντίον του Ελληνισμού, και των Ελλήνων πολιτών.

Δεν θα ασχοληθούμε με τους περιορισμούς που μπορεί να επιβάλει στη δημόσια έκφραση και την επιστημονική ιστορική έρευνα. Αυτό είναι ένα άλλο θέμα το οποίο έχουμε ήδη θίξει ως defencenet.gr πολλάκις.

Θα μείνουμε στην ποινικοποίηση του εγκωμιασμού, της επιδοκιμασίας και της κακόβουλης άρνησης της σημασίας των εγκλημάτων γενοκτονίας ή κατά της ανθρωπότητας και των εγκλημάτων πολέμου, καθώς και του Ολοκαυτώματος και του ναζισμού, όπως αναφέρονται στο άρθρο 2 του νομοσχεδίου.

Το πρώτο ολίσθημα, γίνεται με το διαχωρισμό της γενοκτονίας που έγινε εναντίον των Εβραίων από τους Ναζί, στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, έναντι των άλλων γενοκτονιών που υπέστησαν έθνη και λαοί της περιοχής. Αν θυμόμαστε καλά  γενοκτόνία υπέστησαν και οι Έλληνες από τους Τούρκους, όπως επίσης και από τους Ναζί κατά την διάρκεια της Κατοχής, όπως και οι Τσιγγάνοι, και οι Αρμένιοι, και οι Ασσύριοι κ.τλ.

Συγκεκριμένα, αναφέρεται ονομαστικά το Ολοκαύτωμα, ενώ δεν αναφέρονται ονομαστικά οι γενοκτονίες των Ελλήνων του Πόντου και της Μικράς Ασίας, καθώς και των Αρμενίων, οι οποίες έχουν αναγνωριστεί με νόμο του ίδιου κοινοβουλίου που θα ψηφίσει και το εν λόγω νομοσχέδιο!

Μιλάμε για παίστευτες αυτοαναιρέσεις που δεν "φωτίζονται" και δεν θίγονται σχεδόν από κανένα νεοταξίτικο ΜΜΕ. Λες και έχουν πιει το "αμίλητο νερό". Ούτε καν να στριμωχθούν με ερωτήσεις βουλευτές κυρίως της Αριστεράς που βγαίνουν λαλίστατοι κάθε μέρα στα κανάλια.

Στην δε αιτιολογική έκθεση, όσον αφορά στο συγκεκριμένο άρθρο, αναφέρει τα εξής:

Στο άρθρο 3 προβλέπεται ειδικότερα η ποινικοποίηση των ξενόφοβων και ρατσιστικών συμπεριφορών που εκδηλώνονται με αφορμή τον εγκωμιασμό ή την κακόβουλη άρνηση ή την εκμηδένιση της σημασίας των εγκλημάτων γενοκτονίας, των εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας και των εγκλημάτων πολέμου, όπως αυτά ορίζονται στα άρθρα 6, 7 και 8 του Καταστατικού του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου, το οποίο έχει κυρωθεί με το Ν. 3003/2002, ή στο άρθρο 6 του Καταστατικού του Διεθνούς Στρατοδικείου που προσαρτάται στη Συμφωνία του Λονδίνου της 8ης Αυγούστου 1945, εφ’ όσον θεωρούνται πρόσφορες να οδηγήσουν στη θυματοποίηση ομάδων ή προσώπων σύμφωνα με τις προϋποθέσεις του άρθρου 3.

Η ποινική απαξία των συγκεκριμένων συμπεριφορών συνίσταται στην κακόβουλη άρνηση ή εκμηδένιση ιστορικών γεγονότων, χωρίς, σε καμία περίπτωση, να επιδιώκεται η απαγόρευση ή ιδεολογική χειραγώγηση της επιστημονικής έρευνας. Γι’ αυτό άλλωστε οι πράξεις αυτές τιμωρούνται μόνον εφ’ όσον έχουν αναγνωριστεί ως εγκλήματα με αμετάκλητη απόφαση είτε ελληνικού είτε διεθνούς δικαστηρίου 

Δηλαδή, αν ψηφιστεί αυτός ο νόμος, όποιος στην Ελλάδα εγκωμιάζει ή αρνείται το Ολοκαύτωμα των Εβραίων και τη γενοκτονία οποιουδήποτε λαού, που αναγνωρίστηκαν από διεθνές δικαστήριο, θα τιμωρείται από το συγκεκριμένο νόμο, ενώ οι κεμαλιστές και οι Τούρκοι γενικότερα, αλλά και οι φίλα προσκείμενοι σε αυτούς "προοδευτικοί" θα είναι ελεύθεροι να λοιδωρούν τα θύματα και τους απογόνους της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου και της Μικράς Ασίας και των Αρμενίων και των Ασσυρίων, αφού οι γενοκτονίες αυτές ΔΕΝ έχουν αναγνωριστεί από ελληνικό ή διεθνές δικαστήριο!

Το Μάιο του τρέχοντος έτους επιχειρήθηκε να κατατεθεί το ίδιο νομοσχέδιο, στο οποίο αναφερόταν ότι τιμωρείται ο εγκωμιασμός, η επιδοκιμασία και η κακόβουλη άρνηση της σημασίας των εγκλημάτων γενοκτονίας που έχουν αναγνωριστεί από το Ελληνικό Κοινοβούλιο. Άρα προέβλεπε (ως όφειλε) την Γενοκτονία του Μικρασιατικού Ελληνισμού.

Επέστρεψε τώρα προς το χειρότερο, ως μέσο φίμωσης των Ελλήνων αλλά όχι των αντιπάλων τους.Οποιοσδήποτε θα μπορεί να μας χτυπάει αλύπητα, "νομίμως" και εμεις να μην μπορούμε να αντιδράσουμε ούτε με την...σκέψη μας που θα έχει ποινικοποιηθεί!


Να υπενθυμίσουμε ότι τότε η γνωστή και μη εξαιρετέα βουλευτής Μαρία Ρεππούση της ΔΗΜΑΡ είχε αποστέιλει ηλεκτρονικό σημείωμα σε βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, με το οποίο ζητούσε να απαλειφθεί η συγκεκριμένη προβληματική διάταξη, η οποία, σύμφωνα με την άποψή της, θα μπορούσε να έχει στη χώρα μας πολύ σοβαρότερες συνέπειες, αν χρησιμοποιηθεί όχι για την άρνηση εγκλημάτων του ναζισμού αλλά για εθνικιστικούς λόγους!

Δηλαδή για την κυρία Ρεπούση έγκληματα υπάρχουν μόνο για τους άλλους, εμάς ότι και να μας κάνουν θεωρείται "ως μη γενόμενο"

Στην ουσία νομιμοποιείται ο χασάπης της "Ανατολής" Κεμάλ Ατατούρκ κάτι που έιχε ήδη ξεκινήσει, με την αναγόρευση της οικίας που έμεινε για μερικά χρόνια σε μουσείο, στην Θεσσαλονίκη, και τώρα έρχεται στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, στον ίδιο χώρο που ψηφίστηκαν οι νόμοι που αναγνώριζαν τις Γενοκτονίες Ελλήνων και Αρμενίων, να ψηφιστεί ένας νόμος-έκτρωμα, που είναι ό,τι πιο άθλιο, ανήθικο, αντεθνικό, ενάντια στην ελευθερία, και με τελικό σκοπό να μας αναγκάσει εμάς τους Έλληνες να πεθανουμε σιωπηλά χωρίς να ενοχλούμε την Νέα Τάξη Πραγμάτων, σε μια γωνία, και προπαντώς χωρίς θορύβους.

Είμαστε περίεργοι να δούμε ποιοι βουλευτές απο την μεγαλη "πατριωτική" παράταξη θα ψηφίσουν αυτό το αίσχος με αυτή την διάταξη έτσι διατυπωμένη. Και τι δικαιολογίες θα βγουν να πουν μετά. 
http://www.agioritikovima.gr/arxeio/33146-ratitiko-to-n
Read more

Πέθανε από την πείνα, ετών 16, στην Πλατεία Αμερικής! - Δυστυχώς... η δικαιοσύνη κι οι εισαγγελείς είναι όργανο προστασίας των Μνημονίων και του κάθε έντιμου Πάχτα κι όχι του Συντάγματος. Τέλος το παραμύθι έκδοσης αποφάσεων στο όνομα του Ελληνικού Λαού!


Παρασκευή 22.11.2013. Πλατεία Αμερικής, παράδρομος Σκαλιστήρη, φούρνος γειτονιάς: ενα παληκάρι 16 χρονών (όπως αποδείχθηκε αργότερα) μπαίνει μέσα και ευγενικά ζητάει από τον φούρναρη κάτι να φάει γιατί έχει μέρες. Ο φούρναρης σπεύδει να του δώσει τις δύο τελευταίες τυρόπιτες. Το παιδί κάθεται στο κατώφλι και με βουλιμία τρώει και τις δύο. Δευτερόλεπτα μετά αφήνει εκεί στο κατώφλι του φούρνου την τελευταία του πνοή. Είχε πολλές μέρες τελικά να φάει και ο εξασθενημένος του οργανισμός δεν άντεξε.
Συγνώμη, αν σας χαλάω το Σαββατοκύριακο, αλλά ο νεκρός 16άχρονος από την πείνα δεν θα μάθει ποτέ τι σημαίνει το πρωτογενές πλεόνασμα του τεχνοκράτη. Αλλά και δεν θα...
βρείτε την ιστορία του σε κανένα ΜΜΕ. Όπως και δεν διαβάζουμε τις τραγικές ιστορίες εκατοντάδων χιλιάδων Ελλήνων.
Αυτό όμως είναι το πραγματικό success story της ελληνικής κοινωνίας. Όσο κανένας δεν παραδέχεται ότι η Ελλάδα – όπως το αναγνωρίζει επακριβώς η Unicef στην τελευταία έκθεσή της – βιώνει μια βαθιά ανθρωπιστική κρίση, η οποία μάλιστα είναι η χειρότερη σε δυτικό κράτος μετσπολεμικά, οι έλληνες σιωπηρά θα οδηγούνται στον κοινωνικό και στη συνέχεια στον αληθινό αφανισμό…
Status στο facebook
facebook_status
"tsantiri"
http://hfaistos.blogspot.gr/2013/11/16_23.html
Read more

Ο Τατσόπουλος αποκάλυψε τον σχεδιασμό του νεοφασιστικού τόξου της διαπλοκής.

ΤΑΤΣΟΠΟΥΛΟΣ“Κεντροαριστερή κυβέρνηση” με την ΔΗΜΑΡ και το ΠΑΣΟΚ θέλει το νεοφασιστικό τόξο της διαπλοκής που έχει εγκαταστησει κλόουν πολιτικούς – μα άκρως επικίνδυνους όπως αποδεικνύεται στην πράξη – σε όλο το εύρος του πολιτικού συστήματος.

Άνθρωποι που σε συνθήκες πραγματικής και όχι διαπλεκόμενης δημοκρατίας δεν θα εκπροσωπούσαν παρά μόνον τον θλιβερό εαυτό τους, προωθήθηκαν και εγκαταστάθηκαν ως “εκπρόσωποι του λαού”, ώστε να είναι

απόλυτα ελεγχόμενα ανδρείκελα στις στοχεύσεις της διαπλοκής.

Είτε σε θέσεις υπουργών είτε ως “αντιπολίτευση” οι εκπρόσωποι του νεοφασιστικού τόξου συνεχίζουν αυτό που παραδοσιακά αποτελεί στόχο του φασισμού από την ίδρυση του: Την καταστροφή του Ελληνισμού ως κοιτίδα Δημοκρατίας, δικαιοσύνης και ανθρωπισμού. Από τον Μουσολίνι, τον Κεμάλ εως την Ρεπούση και τον Τατσόπουλο, τα μέσα επίτευξης αλλάζουν. Το ότι π.χ. βουλευτές – ανδρείκελα της ΔΗΜΑΡ υποστηρίζουν το κλείσιμο πανεπιστημίων ή σχολείων αλλά υπερθεματίζουν στην λειτουργία τζαμιών, απέχει μόλις ένα βήμα από την γενοκτονία του Συριακού λαού ή την απόπειρα εθνοκάθαρσης στην Αίγυπτο. Δεν είναι τυχαίο ότι τα κόμματα που απαρτίζουν το ιδεολόγημα της διαπλοκής που μεταφέρει ο κ. Τατσόπουλος, αναίσχυντα τάχθηκαν στην υποστήριξη της εθνοκάθαρσης που τελεί ο παράφρονας ναζί Ερντογάν στις γειτονικές χώρες, αδιαφορώντας για την ευθεία απειλή στην Κύπρο!

Εδώ θα φανεί η αποφασιστικότητα του Έλληνα: Θα διαφυλάξει την δημοκρατία και την ελευθερία του ή θα υποταχθεί στον φασιστικό σκοταδισμό που επανιδρύει η καλοπληρωμένη διαπλοκή;

Read more

Πόσο μειώνονται τα εφάπαξ στο Δημόσιο



Σχέδιο αποτροπής των μεγάλων μειώσεων στο εφάπαξ του Δημοσίου επεξεργάζονται το υπουργείο Εργασίας και η Εθνική Αναλογιστική Αρχή, στη βάση τριών εναλλακτικών σεναρίων σχετικών με τον τρόπο εφαρμογής του νέου μαθηματικού τύπου υπολογισμού του βοηθήματος, προκειμένου τα νέα ποσά να κινούνται κατά μέσο όρο στα επίπεδα των 17.000 ως 19.000 ευρώ (από 29.000 ευρώ που είναι σήμερα).
 
Το σχέδιο προβλέπει την αναλογική μείωση του βοηθήματος όχι με ετήσιο συντελεστή βιωσιμότητας, όπως αναφέρει η αρχική απόφαση για την εφαρμογή του μαθηματικού τύπου, αλλά στη βάση μιας περιόδου 4, 8 ή και 10 ετών, προκειμένου στο διάστημα αυτό να συνυπολογιστούν και οι υποχρεώσεις 900 εκατ. ευρώ για την πληρωμή 40.000 αιτήσεων που είναι σε λίστα αναμονής από τα μέσα του 2012 και εντός του 2013.
 
Το εφάπαξ θα υπολογίζεται από το 2014 ως εξής: Εσοδα από εισφορές συν περιουσία μείον κόστος αποχωρήσεων και σε κάθε περίπτωση αν το κόστος των αποχωρήσεων είναι μεγαλύτερο από τα έσοδα, θα γίνεται αυτόματη μείωση ώστε να μην υπάρχουν ελλείμματα στα Ταμεία Πρόνοιας. Αν ο τύπος εφαρμοστεί όπως ακριβώς περιγράφεται στην απόφαση, και με συντελεστή που θα μετράει σε ετήσια βάση τις αντοχές του Ταμείου Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων, τότε οι μειώσεις θα υπερβούν το 50%, καθώς τα έσοδα και η περιουσία του δεν επαρκούν για να καλύψουν την πληρωμή του εφάπαξ για όσους έχουν ήδη αποχωρήσει καθώς και για όσους πρόκειται να συνταξιοδοτηθούν από τη νέα χρονιά.
 
Με το σχέδιο του υπουργείου και το «μοίρασμα» των υποχρεώσεων σε βάθος 10ετίας οι μειώσεις κόβονται στη μέση και, όπως τουλάχιστον δείχνουν τα παραδείγματα της αναλογιστικής αρχής για την εφαρμογή της νέας τεχνικής βάσης υπολογισμού του εφάπαξ, οι περικοπές «φρενάρουν» στο -25% για τα έτη από το 2014 ως το 2016, ενώ μετά το 2017 που μειώνονται οι αποχωρήσεις των δημοσίων υπαλλήλων η κατάσταση εξομαλύνεται και οι μειώσεις μπορεί να είναι μικρότερες.
Αν όμως η τρόικα απορρίψει το «καλό σενάριο» και αποφασιστεί 4ετής προσαρμογή, τότε οι μειώσεις θα κυμαίνονται στο 30%, ενώ στην περίπτωση που οι δανειστές δεν αποδεχτούν τίποτε από όσα επεξεργάζεται το υπουργείο και απαιτήσουν την πλήρη εφαρμογή του μαθηματικού τύπου με συντελεστή βιωσιμότητας σε ετήσια βάση, τότε οι μειώσεις θα ξεπεράσουν το 50%.
 
Το σχέδιο για το μοίρασμα των υποχρεώσεων σε βάθος δεκαετίας (σ.σ.: για το οποίο έγινε αναφορά στις συζητήσεις με την τρόικα χωρίς όμως να υπάρξει απάντηση) μπορεί να κατεβάζει το εφάπαξ στα επίπεδα των 17.000 - 19.000 ευρώ, αλλά όπως εξήγησαν στον Τύπο της Κυριακής αρμόδια στελέχη του υπουργείου Εργασίας είναι το μη χείρον βέλτιστον για τους δημοσίους υπαλλήλους.
Η εφαρμογή του σχεδίου όμως στην πράξη δεν είναι εύκολη, καθώς προϋποθέτει τον ακριβή υπολογισμό των συνταξιοδοτήσεων κάθε χρονιάς και το συσχετισμό τους με τα έσοδα, ώστε να μη δημιουργούνται ελλείμματα. Αυτό σημαίνει ότι οι υπάλληλοι θα παίρνουν το εφάπαξ με καθυστέρηση άνω των 15 μηνών (όπως αναφέρεται σε πρακτικό των συζητήσεων που έχουν γίνει μέχρι τώρα στο υπουργείο Εργασίας) ώστε το μέσο ποσό να μην πέφτει κάτω από τις 17.000 ευρώ.
Στο πρακτικό αυτό -που αποκαλύπτει σήμερα ο «ΤτΚ»- πάνω στο οποίο βασίστηκε η επεξεργασία του σχεδίου για τη 10ετή προσαρμογή των οικονομικών δεδομένων ώστε να φρενάρουν οι μειώσεις, αναφέρονται και οι αδυναμίες που παράγει ο νέος τύπος υπολογισμού του εφάπαξ από το 2014 και είναι οι εξής:
 
Ο υπάλληλος που θα κάνει αίτηση για το εφάπαξ τον Ιανουάριο του 2014 θα περιμένει τουλάχιστον 15 μήνες για να το εισπράξει, δηλαδή θα περιμένει μέχρι τον Μάρτιο του 2015 για να δει τι ποσό θα πάρει. Αυτό θα συμβεί επειδή, με το νέο σύστημα, πρώτα θα βγαίνει ο συντελεστής βιωσιμότητας του έτους εντός του οποίου υποβάλλονται οι αιτήσεις και μετά θα πληρώνονται οι δικαιούχοι. Στην πράξη θα πρέπει να κλείσει το 2014 ώστε να υπολογιστεί ο δείκτης βιωσιμότητας σύμφωνα με τα έσοδα και τις αιτήσεις συνταξιοδότησης και στη συνέχεια να καθοριστούν τα εφάπαξ που θα πληρωθούν με τον απαράβατο όρο να μην υπάρχει μηδενικό έλλειμμα για τη χρονιά στην οποία ανάγονται αυτές οι πληρωμές, δηλαδή για το 2014! 

Για παράδειγμα, ο υπολογισμός του εφάπαξ για τους δημοσίους υπαλλήλους που θα κάνουν αίτηση τον Φεβρουάριο του 2014 θα είναι δυνατός όταν οριστικοποιηθούν τα αποτελέσματα του 2014 (περιουσία Ταμείου, έσοδα έτους από εισφορές, σύνολο αποχωρήσεων). Η οριστικοποίηση των μεγεθών αυτών θα γίνει εντός του πρώτου τριμήνου του 2015, που σημαίνει ότι οι πληρωμές για τα εφάπαξ του Φερβουαρίου του 2014 θα γίνουν μετά τον Μάρτιο του 2015.
Το εφάπαξ θα είναι διαφορετικό από χρόνο σε χρόνο καθώς θα αλλάζουν τα δεδομένα. Για παράδειγμα, αν τα έσοδα του 2014 είναι 400 εκατ. ευρώ και του 2015 πέσουν στα 300 εκατ. ευρώ, τότε θα είναι διαφορετικά και τα εφάπαξ που θα δοθούν σε όσους έχουν υποβάλει αίτηση μέσα στα έτη αυτά! Ετσι, μπορεί οι υπάλληλοι που έχουν τα ίδια έτη υπηρεσίας και έχουν πληρώσει τις ίδιες εισφορές να καταλήγουν με διαφορετικά εφάπαξ ανάλογα με τη χρονιά που πληρώνονται!
 
Ορισμένα Ταμεία Πρόνοιας που δεν έχουν περιουσία θα αντιμετωπίσουν τον κίνδυνο να πληρώσουν σημαντικά μειωμένα εφάπαξ καθώς λόγω μειωμένων αποθεματικών θα βγαίνει αρνητικός ο συντελεστής βιωσιμότητας και, προκειμένου να τηρείται η ρήτρα του μηδενικού ελλείμματος, θα χρειαστεί να μειώνουν ανάλογα και το εφάπαξ ή να καθυστερούν για περισσότερους μήνες τις πληρωμές!
Το μεγάλο πρόβλημα που ανακύπτει όμως είναι οι αιτήσεις των δημοσίων υπαλλήλων που έχουν συνταξιοδοτηθεί από τα μέσα του 2012 και βρίσκονται σε λίστα αναμονής για εφάπαξ. Σύμφωνα με εκτιμήσεις, οι εν αναμονή υπάλληλοι για το εφάπαξ θα φτάσουν τους 40.000 ως το τέλος του 2013 και το κόστος που θα απαιτηθεί για να πληρωθούν φτάνει τα 900 εκατ. ευρώ.
 
Το ποσό αυτό είναι εκτός προβλέψεων και δεν καλύπτεται από τις ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις που πληρώνει το Ταμείο Πρόνοιας. Μέρος των αιτήσεων αυτών (υπολογίζονται σε 5.000) μπορεί να γλιτώσει από τις επερχόμενες μειώσεις καθώς στο Ταμείο Πρόνοιας εκτιμούν ότι θα προλάβουν να τις εξοφλήσουν εντός του 2013. Οι αιτήσεις προέρχονται από υπαλλήλους η πράξη συνταξιοδότησης των οποίων πήγε στο Ταμείο Πρόνοιας μετά τον Ιούνιο του 2012 και εκτιμάται ότι μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου θα έχουν πληρωθεί οι πράξεις συνταξιοδότησης που έφτασαν στο Ταμείο μέχρι και τον Σεπτέμβριο του 2012.
Από εκεί και πέρα όμως και κυρίως όσοι έχουν αποχωρήσει μέσα στο 2013 θα πάρουν το νέο εφάπαξ, αυτό δηλαδή που θα αρχίσει να πληρώνεται με το νέο τρόπο υπολογισμού και βέβαια με τον «αστερίσκο» τού αν το μοίρασμα των υποχρεώσεων θα γίνεται σε 10ετή βάση ή σε μικρότερη περίοδο.
 

Επιστροφή εισφορών σε όσους βγουν σε διαθεσιμότητα και δεν έχουν θεμελιώσει δικαίωμα
Καθοριστικός παράγοντας για το ποσό του εφάπαξ δεν είναι μόνο οι αποχωρήσεις αλλά και οι απολύσεις καθώς και όσοι δεν θα θεμελιώνουν τις προϋποθέσεις για να συνταξιοδοτηθούν. Η εκτίμηση που υπάρχει αυτή τη στιγμή είναι ότι μέχρι το 2017 αναμένεται η έξοδος από το Δημόσιο 70.000 υπαλλήλων με σύνταξη ή διαθεσιμότητα-απόλυση. Ενας αριθμός 10.000 υπαλλήλων από όσους πρόκειται να βγουν σε διαθεσιμότητα δεν θα συμπληρώνει τις προϋποθέσεις συνταξιοδότησης και σε αυτούς αντί για εφάπαξ θα πρέπει να τους επιστραφούν οι εισφορές και μάλιστα κατά προτεραιότητα.
 
Τα δεδομένα αυτά είναι ρευστά αυτή τη στιγμή πλην όμως θα επηρεάζουν κάθε χρόνο το ύψος του εφάπαξ.
Προκειμένου να αποσυμφορηθούν οι αιτήσεις που είναι σε αναμονή εξετάζεται (ή τουλάχιστον συζητήθηκαν στα σενάρια που επεξεργάζονται στο υπουργείο Εργασίας) να πληρώνονται οι παλιές και οι νέες αιτήσεις με «ειδική ποσόστωση» ώστε, για παράδειγμα, κάθε χρόνο να πληρώνεται το 30% των νέων μηνιαίων αιτήσεων και το 70% των μηνιαίων αιτήσεων που είναι σε λίστα αναμονής.
Πέραν αυτών εξετάζονται και άλλες λύσεις, όπως η λογιστική συνένωση των Ταμείων Πρόνοιας του Δημοσίου, ώστε να αθροίζεται μεγαλύτερη περιουσία και να βελτιώνεται ο δείκτης οικονομικής βιωσιμότητας. Η πρόταση αυτή όμως δεν βρίσκει σύμφωνη την ηγεσία του υπουργείου Εργασίας.
 
ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΙΚΟΣ - ΤΥΠΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ
Read more

Βόμβα Σαμαρά: Ακόμα και εαν χάσουμε έναν βουλευτή υπάρχουν έτοιμοι άλλοι

Στην ετήσια «Συνάντηση Ηγετών» που διοργάνωσε η εφημερίδα Sueddeutsche Zeitung ο Έλληνας Πρωθυπουργός κλήθηκε, μπροστά στα μάτια του Σόιμπλε, να πείσει το γερμανικό κοινό για τη συνέχεια των μεταρρυθμίσεων, όμως η μεγάλη είδηση που έβγαλε ήταν για την κυβερνητική πλειοψηφία στη Βουλή.

Ο Α. Σαμαράς αποκάλυψε πως εκτός από το ΠΑΣΟΚ υπάρχουν και άλλοι βουλευτές – ''καβάντζα'' έτοιμοι να βοηθήσουν την κυβέρνηση εαν χρειαστεί, σύμφωνα με την Καθημερινή.
''Ακόμη κι αν υπάρχει διαρροή ενός βουλευτή, υπάρχει πάντοτε ένα «μαξιλάρι» καθώς υπάρχουν άλλοι έτοιμοι να βοηθήσουν'' ήταν τα ακριβή λόγια του που σίγουρα δημιουργούν αίσθηση.

 Πιθανότατα έτσι εξηγείται και γιατί ο Α. Σαμαράς έβαλε στοίχημα πως θα είναι Πρωθυπουργός και στο Μουντιάλ της Βραζιλίας. ...

''Μπορείτε να στοιχηματίσετε ότι θα είμαι Πρωθυπουργός, η εθνική Ελλάδος μπορεί να μην έχει το Ρεχάγκελ αλλά εξακολουθεί να πηγαίνει εξαιρετικά καλά''.

==========================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

http://stoxasmos-politikh.blogspot.gr/2013/11/blog-post_4336.html#more
Read more

Ελα ηλιε μου


Με λίγες νότες
τραγούδι έχω γράψει
να σου τραγουδώ, 
όταν θα βλέπεις πουλιά
μακριά σου να φεύγουν στον ήλιο, 
κοροϊδεύουν τα κλουβιά

Read more

Τι αλλάζει στις συντάξεις: Ποιοι έχουν τη δυνατότητα να φύγουν μόλις συμπληρώσουν τα 55 Πηγή: Τι αλλάζει στις συντάξεις: Ποιοι έχουν τη δυνατότητα να φύγουν μόλις συμπληρώσουν τα 55

Τι αλλάζει στις συντάξεις: Ποιοι έχουν τη δυνατότητα να φύγουν πρόωρα στα 55
Τη δυνατότητα να πάρουν πρόωρη σύνταξη από τα 55 έως τα 60 έχουν οι δημόσιοι υπάλληλοι, που συμπλήρωσαν 25ετία μέχρι το τέλος του 2012. Ωστόσο, σε περίπτωση που το δικαίωμα θεμελιώνεται φέτος, η «έξοδος» γίνεται στα 62.
Ιδιαίτερα σημαντικό είναι πως η απαιτούμενη 25ετία μπορεί να αποτελείται τόσο από τον χρόνο ασφάλισης που έχει διανύσει ο ασφαλισμένος στο Δημόσιο όσο και από εκείνον του ιδιωτικού τομέα που έχει διανυθεί σε φορείς ασφάλισης αρμοδιότητας του υπουργείου Εργασίας (ΙΚΑ, ΟΑΕΕ κ.α.).
Επιπρόσθετα μπορούν να χρησιμοποιηθούν και πλασματικά έτη για την ταχύτερη έξοδο στη σύνταξη. Οσοι θεμελιώνουν δικαίωμα μετά την 1η Ιανουαρίου 2011 μπορούν να αναγνωρίσουν τα «νέα» πλασματικά έτη που προβλέπονται από τον νόμο 3865/2010 (τέκνα, σπουδές), ενώ οι υπόλοιποι ασφαλισμένοι μπορούν να αναγνωρίσουν πλασματικά έτη που προβλεπόταν σε παλαιότερους νόμους (στρατός, προσόν διορισμού κ.λπ.).
Πέναλτι
Προσοχή, καθώς όσοι θεμελιώνουν δικαίωμα στο Δημόσιο μέχρι το τέλος του 2010, έχουν «πέναλτι» 4.5% για κάθε έτος πρόωρης εξόδου (και μέχρι 22.5% για την πενταετία). Για όσους θεμελιώνουν δικαίωμα μετά την 1η Ιανουαρίου 2011, η μείωση είναι 6% τον χρόνο και 30% την πενταετία.
Συγκεκριμένα τα όρια ηλικίας για πρόωρη σύνταξη στο Δημόσιο έχουν ως εξής:
Αντρες. Τυχεροί είναι όσοι συμπληρώνουν 25ετία τη διετία 2011-2012, καθώς προβλέπονται μειωμένα όρια συνταξιοδότησης. Ειδικότερα για θεμελίωση το 2011 η «έξοδος» γίνεται στα 56 και το 2012 σε ηλικία 58 ετών.
Οσοι άντρες συμπληρώνουν την 25ετία μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2010, μπορούν να αποχωρήσουν στα 60 με μειωμένη σύνταξη. Οπως ήδη αναφέρθηκε, από φέτος το όριο πάει στα 62 για πρόωρη σύνταξη (καθώς πλήρης σύνταξη δίνεται στα 67).
Γυναίκες. Κερδισμένες είναι οι γυναίκες που θεμελιώνουν δικαίωμα μέχρι το τέλος του 2010, καθώς αποχωρούν με πρόωρη σύνταξη στα 55. Τη διετία 2011- 2012 προβλέπονται μεταβατικές ρυθμίσεις, ενώ από φέτος πρόωρη σύνταξη καταβάλλεται στα 62.
Συγκεκριμένα εφόσον η θεμελίωση γίνεται μέσα στο 2011 το όριο πάει στα 56 (δηλαδή ισχύουν ενιαίες ρυθμίσεις με τους άντρες). Σε περίπτωση που η 25ετία συμπληρώνεται το 2012 το όριο ηλικίας πάει στα 58.


Πηγή: Τι αλλάζει στις συντάξεις: Ποιοι έχουν τη δυνατότητα να φύγουν μόλις συμπληρώσουν τα 55 | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/node/131786#ixzz2lUS5F1YP
Read more

Έδιωξαν τον τούρκο πρέσβη από το Κάϊρο εξαιτίας του Ερντογάν! Κρίση Αιγύπτου - Τουρκίας

Σε ξαφνική επιδείνωση των τουρκο-αιγυπτιακών σχέσεων με υποβάθμιση των διπλωματικών τους σχέσεων οδήγησε δήλωση του Τούρκου Πρωθυπουργού Ταγίπ Ερντογάν, πριν φύγει για τη Ρωσία, ο οποίος είπε για τον πρώην Αιγύπτιο Πρόεδρο ότι «σέβεται τον Μούρσι». Όπως αναρτήθηκε στις 
ιστοσελίδες και όπως μεταδόθηκε από τα τηλεοπτικά δίκτυα σήμερα Σάββατο, η Αίγυπτος ζητήσε εξ αιτίας της φράσης αυτής από τον Τούρκο Πρέσβη να φύγει από τη χώρα.και έτσι η ένταση μεταξύ Άγκυρας και Καΐρου πήρε νέες διαστάσεις. Σε ανακοίνωση που έγινε από το Τουρκικό ΥΠΕΞ τονίστηκε ότι θα ανακοινωθούν αργότερα τα βήματα που θα γίνουν έναντι της απόφασης της Αιγύπτου. 

Η ανακοινωση για αναχώρηση του πρέσβη έγινε από τον εκπρόσωπο του ΥΠΕΞ της Αιγύπτου στο πλαίσιο απόφασης να υποβαθμιστεί το επίπεδο των σχέσεων με την Τουρκία. Ο εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ της Αιγύπτου, κ. Abdelatty, κατηγόρησε την Τουρκία λέγοντας ότι δημιουργεί κοινή γνώμη κατά των συμφερόντων της Αιγύπτου. Επίσης κατηγόρησε την Άγκυρα λέγοντας ότι υποστηρίζει θεσμούς που επιθυμούν να δημιουργήσουν αστάθεια στην Αίγυπτο.

Ο Πρέσβης της Τουρκίας στο Κάιρο, κ. Μποτσαλί, μετά την απόφαση αυτή της Αιγύπτου, σε δήλωσή του τόνισε πως η σταθερότητα της Αιγύπτου είναι αναγκαία για την περιοχή και είπε «Οι λαοί της Τουρκίας και της Αιγύπτου είναι αδελφοί. Θα συνεχίσω να προσεύχομαι για το καλό της Αιγύπτου. Η Αίγυπτος είναι πολύ σημαντική. Η παραμονή της Αιγύπτου στο δημοκρατικό δρόμο είναι αναγκαία για την περιοχή». Στη συνέχεια αναφέρεται ότι η Αίγυπτος θα ανακαλέσει και τον Πρέσβη της στην Άγκυρα.

Η πρώτη αντίδραση από την απόφαση αυτή της Αιγύπτου προήλθε από τον Τούρκο Πρόεδρο κ.Γκιουλ, ο οποίος απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων είπε «Στην Αίγυπτο υπάρχει μία έκτακτη κατάσταση. Ελπίζω οι σχέσεις με την Αίγυπτο να ευθυγραμμιστούν». 
Read more

Τόμσεν: Στοχευμένα μέτρα την περίοδο 2014-2016 Προκειμένου να μην πληγούν οι πιο αδύναμες ομάδες του πληθυσμού

Νέα μέτρα, τα οποία ωστόσο θα είναι στοχευμένα και όχι οριζόντια, θα χρειαστεί να λάβει η Ελλάδα κατά την περίοδο 2014 – 2016, δήλωσε ο επικεφαλής του προγράμματος του ΔΝΤ στην Ελλάδα, Πολ Τόμσεν.
Σε συνέντευξή του στη «Καθημερινή της Κυριακής», ο κ. Τόμσεν τόνισε ότι τα μέτρα θα πρέπει να είναι στοχευμένα ώστε να μην πληγούν οι πιο ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.
«Θα χρειαστούν περαιτέρω μέτρα κατά την περίοδο 2014 - 2016. Αλλά αυτή η ανάγκη για άλλα μέτρα είναι αρκετά μικρή σε σχέση με το παρελθόν. Κατανοούμε ότι τα νέα δημοσιονομικά μέτρα είναι πολύ δύσκολα, πολιτικά και κοινωνικά. Και συμφωνούμε με την κυβέρνηση ότι πρέπει να αποφευχθούν οριζόντια μέτρα, και αντίθετα τα μέτρα να επικεντρωθούν σε τομείς όπου παραμένουν σπατάλες ή υπερβολικές δαπάνες, και να είναι προσεκτικά στοχευμένα, ώστε να προστατεύονται οι πιο ευάλωτες κοινωνικές ομάδες» επεσήμανε.
Ο κ. Τόμσεν έκανε λόγο για «άνευ προηγουμένου» δημοσιονομική προσαρμογή της Ελλάδας, σύμφωνα με όλες τις διεθνείς συγκρίσεις και πρόσθεσε ότι έχει σημειωθεί τεράστια πρόοδος προς την αποκατάσταση της δημοσιονομικής βιωσιμότητας. Παράλληλα, έκανε λόγο για σημαντικό ορόσημο, καθώς αυτή τη χρονιά αναμένεται να υπάρξει πρωτογενές πλεόνασμα.
Ο επικεφαλής του προγράμματος του ΔΝΤ στην Ελλάδα επιμένει στις απολύσεις στο Δημόσιο, ενώ δηλώνει έκπληκτος από το ότι σε μια χώρα με 60% περίπου ανεργία στους νέους και με «συχνά κακές δημόσιες υπηρεσίες», το πολιτικό σύστημα είναι απρόθυμο να αποδεχτεί ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι που δεν αποδίδουν μπορούν να αντικατασταθούν από νέους, μορφωμένους ανθρώπους που «αγωνιούν να τους δοθεί μια ευκαιρία». Σύμφωνα με τον κ. Τόμσεν, η ευελιξία στην εφαρμογή υποχρεωτικών απολύσεων, όταν αυτό είναι αναγκαίο, αποτελεί μια κρίσιμη πτυχή του προγράμματος, τόσο από οικονομική άποψη, όσο και από άποψη κοινωνικής δικαιοσύνης.
Απελευθέρωση συλλογικών απολύσεων – άρση απαγόρευσης πλειστηριασμών
Ο κ. Τόμσεν επίσης επέμεινε στην απελευθέρωση των συλλογικών απολύσεων στον ιδιωτικό τομέα, καθώς και στη αναγκαιότητα άρσης της απαγόρευσης των πλειστηριασμών. Συγκεκριμένα, υπογράμμισε ότι πολλοί «έχοντες» εκμεταλλεύονται την υπάρχουσα νομοθεσία για να μην αποπληρώνουν τα δάνεια που έχουν λάβει.
Ακόμη, ζήτησε από την κυβέρνηση να θεσπίσει μέτρα στήριξης αυτών που πραγματικά αδυνατούν να πληρώσουν.
Παράλληλα, κάλεσε την ευρωζώνη να τιμήσει τη δέσμευσή της σε ό,τι αφορά στην απομείωση του ελληνικού χρέους.
«Υφίσταται ένα πλαίσιο που συμφωνήθηκε πέρυσι με το Eurogroup για να μειωθεί το χρέος της Ελλάδας, με την πρώτη δόση στα μέσα του 2014, υπό την προϋπόθεση ότι η Ελλάδα θα παραμείνει στην σωστή κατεύθυνση με το οικονομικό πρόγραμμα. Αναμένουμε το Eurogroup να επαναβεβαιώσει αυτό το πλαίσιο» κατέληξε.
Πηγή: ΑΜΠΕ

Read more

«Για όποιον βουλευτή δε συμφωνεί υπάρχει αντικαταστάτης»

«Για όποιον βουλευτή δε συμφωνεί υπάρχει αντικαταστάτης»
Τις μεταρρυθμίσεις και τις διαρθρωτικές αλλαγές προέταξε ο πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς μιλώντας  στην εκδήλωση της «Sueddeutsche Zeitung» υπογραμμίζοντας ότι το πρώτο βήμα έχει γίνει, ωστόσο, η χώρα έχει πολύ δρόμο ακόμη μπροστά της.
Σε ερώτηση για το αν η κυβέρνησή του θα παραμείνει στην εξουσία ο κ. Σαμαράς απάντησε ότι η κυβέρνηση είναι σταθερή, τα δύο κόμματα ΠΑΣΟΚ και ΝΔ που στο παρελθόν ήταν πολιτικοί εχθροί τώρα είναι σύμμαχοι στην ευρωπαική πορεία της χώρας. Σημείωσε ότι η δημοκρατία είναι ισχυρή και ότι για κάθε βουλευτή που αποχωρεί υπάρχουν άνθρωποι που θέλουν να ενισχύσουν την προσπάθεια.
Οι μεταρρυθμίσεις, είπε, είναι πολύ περισσότερο απο μία λέξη, αποτελούν το επίκεντρο της λειτουργίας του πολιτικού σύμπαντος. Δεν υπάρχει τέλεια συνταγή για επιτυχημένες μεταρρυθμίσεις υπάρχουν όμως τέσσερις βασικοί κανόνες:

-Είναι στρατηγική που ακολουθείται βήμα προς βήμα και δεν είναι μία μηχανική διαδικασία είναι πολιτική γιατί αφορά ανθρώπους.
-οι μεταρρυθμίσεις μπορούν να γίνουν μόνο με την πλήρη υποστήριξη του λαού και ποτέ ενάντια στην θέλησή του.

-οι μεταρρυθμίσεις σε κάθε βήμα πρέπει να δημιουργούν την δική τους λαική συμμαχία και κοινωνική δυναμική. Δεν πηγαίνεις στην κορυφή του βουνού με τη μία, πηγαίνεις από το ένα οροπέδιο στο άλλο.

-πρέπει να είσαι τολμηρός και προσεκτικός ταυτόχρονα. Το πρόβλημα είναι ότι οι εχθροί των μεταρρυθμίσεων αντιδρούν αμέσως και αυτό είναι πρόβλημα των μεταρρυθμίσεων τις πολεμούν από την πρώτη ημέρα ενώ η υποστήριξη έρχεται σταδιακά.«Πρέπει να πεις την αλήθεια στον κόσμο για τους στόχους. Το μήνυμα της στρατηγικής των μεταρρυθμίσεων είναι εμπιστοσύνη, ειλικρίνεια, ελπίδα».

SAMARAS
Τι απάντησε ο Πρωθυπουργός  στο ενδεχόμενο νέου μνημονίουΟ πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι στην Ελλάδα τα προηγούμενα χρόνια θα έπρεπε να γίνουν περισσότερες διαρθρωτικές αλλαγές και λιγότερες δημοσιονομικές προσαρμογές και σημείωσε ότι, στο εξής, η προτεραιότητα της κυβέρνησης θα είναι οι μεταρρυθμίσεις. Επανέλαβε ότι προσπάθεια της ελληνικής κυβέρνησης είναι να κλείσουν οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα μέσα στον Δεκέμβριο, ενώ για το ενδεχόμενο νέου προγράμματος στήριξης εκτίμησε ότι δεν θα χρειαστεί εφόσον μετά την πιστοποίηση του πρωτογενούς πλεονάσματος η ΕΕ, όπως έχει δεσμευτεί στο Eurogroup του 2012, να πάρει μέτρα για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους.
Ο κ. Σαμαράς μίλησε για την ελληνική εμπειρία τονίζοντας ότι τα τελευταία χρόνια επιτύχαμε την μεγαλύτερη δημοσιονομική προσαρμογή που έχει γίνει, κόψαμε το έλλειμμα κατά 12% αλλά παράλληλα χάσαμε 25% του ΑΕΠ κάτι που αποτελεί παγκόσμιο ρεκόρ, κουρέψαμε συνολικό χρέος 68% του ΑΕΠ. Ταυτόχρονα όμως εξαφανίσαμε την υστέρηση ανταγωνιστικότητας με μείωση του Μοναδιαίου Κόστους Εργασίας. Παράλληλα, η έκθεση του ΟΟΣΑ έχει την Ελλάδα στην πρώτη θέση στην εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων. Είπε ακόμη ότι «διορθώσαμε διαρθρωτικές ανισορροπίες, φέραμε νέο επενδυτικό νόμο προχωρήσαμε στο άνοιγμα κλειστών επαγγελμάτων, συνεχίζουμε την φορολογική μεταρρύθμιση».

«Πολλοί θεωρούσαν την Ελλάδα χαμένη υπόθεση τώρα όλο και περισσότεροι μιλούν για θεαματική επιστροφή» είπε ο πρωθυπουργός και έφερε σαν παράδειγμα την αποκλιμάκωση των σπρεντς.

Ο πρωθυπουργός είπε ότι η Ελλάδα έχει ολοκληρώσει το πρώτο στάδιο των μεταρρυθμίσεων ωστόσο έχει ακόμη πολύ δρόμο και «δεν βάζουμε τη χώρα στον αυτόματο πιλότο, όμως τώρα μπορούμε να δούμε το φως στην άκρη του τούνελ γιατί η ύφεση τελειώνει και αρχίζει η ανάκαμψη. Του χρόνου θα έχουμε ανάπτυξη 0,6% μικρό μεν αλλά πολύ σημαντικό ποσοστό. Η ανεργία που είναι 27% στο γενικό πληθυσμό και 60% στους νέους σταμάτησε να αυξάνεται και θα αρχίσει να αποκλιμακώνεται. Το κυκλικά διορθωμένο πρωτογενές πλεόνασμα είναι το μεγαλύτερο στην ευρωζώνη αν η Ελλάδα έπιανε το παραγωγικό δυναμικό της σε αυτό το πλαίσιο θα μπορούσε να καλύψει πλήρως όλες της τις υποχρεώσεις. Την ώρα που μιλάμε ετοιμάζουμε το την επόμενη μεγάλη φάση των μεταρρυθμίσεων που περιλαμβάνει το 70% της εργαλειοθήκης του ΟΟΣΑ».

Ο προϋπολογισμός του 2014 προβλέπει πλεόνασμα 1,5% ενώ το 2013 είμαστε πολύ πάνω από τον στόχο και πιστεύω ότι και το 2014 θα υπερακοντίσουμε τον στόχο είπε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε: «ότι κάναμε το πετύχαμε με τις θυσίες του ελληνικού λαού και το πετύχαμε με την στήριξη των ευρωπαίων εταίρων. Αυτό είναι μήνυμα ελπίδας από την Ελλάδα προς την Ευρώπη και μήνυμα της Ευρώπης. Πριν από ένα χρόνο πολλοί στοιχημάτιζαν ότι η Ελλάδα δεν θα τα καταφέρει και θα αναγκαστεί να εγκαταλείψει το ευρώ και πολλοί επίσης ότι η Ευρώπη δεν θα τα καταφέρει και η ΕΕ θα διαλυθεί όλοι διαψεύστηκαν. Αποδείξαμε ότι οι πιο σαρωτικές μεταρρυθμίσεις μπορούν να γίνουν μέσα στα πλαίσια της δημοκρατίας και της δημοκρατικής νομιμότητας».

Έκλεισε λέγοντας ότι ο εξτρεμισμός και ο λαικισμός κέρδισαν έδαφος ωστόσο το μήνυμα είναι ότι «μπορούμε να νικήσουμε τους εχθρούς της δημοκρατίας σήμερα δεν βρισκόμαστε στην δεκατία του 1930 αυτός είναι ο 21ος αιώνας».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση για το αν ζήτησε χρόνο για την εφαρμογή του προγράμματος από την κ. Μέρκελ ο πρωθυπουργός απάντησε ότι «η Ελλάδα έκανε το καλύτερο δυνατό για να τιμήσει την υπογραφή της. Παραδέχθηκε ότι υπάρχουν προβλήματα στην διαπραγμάτευση με την τρόικα ωστόσο πρόθεση της κυβέρνησης είναι να κλείσει μέχρι το τέλος του χρόνου για να πάμε πολύ γρήγορα στο επόμενο στάδιο».

Αναφερόμενος στο εσωτερικό πολιτικό σκηνικό είπε ότι η δημοκρατία είναι ισχυρή και έχει όπλα για να αμύνεται έναντι των εχθρών της και έναντι του λαικισμού και του εξτρεμισμού. Έφερε σαν παράδειγμα την σύλληψη της ηγεσίας της Χρυσής Αυγής για να υποστηρίξει ότι αντιμετωπίζονται οι ακραίες συμπεριφορές που προσβάλλουν την δημοκρατία.


Read more: http://www.newsbomb.gr/politikh/story/373643/gia-opoion-voyleyti-de-symfonei-yparhei-antikatastatis#ixzz2lUOGA0tj
Read more

Εθνική ντροπή: “Ντύστε καλά τα παιδιά σας, δεν έχουμε λεφτά για πετρέλαιο!”. Σουξέ στόρι ’41-44

Read more

ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΠΟΥ ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΙ ΞΕΝΟΙ - Φράσεις ξένων λογίων για την Ελλάδα


Έχει πολύ ενδιαφέρον να δει κανείς την άποψη της Λόγιας διανόησης των ξένων για τον Ελληνισμό. Τελικά φαίνεται ότι την χειρότερη γνώμη την έχουμε εμείς οι ίδιοι για τους εαυτούς μας.

“Deorum lingua est lingua Graecorum”
(Η γλώσσα των θεών είναι η Ελληνική γλώσσα)

“Totum Graecorum est”
(Όλα είναι Ελληνικά) *['Ολα προέρχονται από τους Έλληνες]

“Nihil Graeciae humanum, nihil sanctum”
(Τίποτα δεν είναι πιο ανθρώπινο, πιο ιερό από την Ελλάδα)

Marcus Tullius Cicero (106 b.c. – 43 b.c.) [Λατίνος Κλασικός]

“‘Though Greece was conquered, she defeated the conqueror
and imported the arts in the uncivilized Latium””

(Παρ’ ότι η Ελλάς κατακτήθηκε, αυτή νίκησε τον κατακτητή
και εισήγαγε τις τέχνες στο απολίτιστο Λάτιο)

Quintus Horatius Flaccus (65 b.c. – 8 b.c.) [Ρωμαίος λυρικός ποιητής]

“What the mind and the heart is for a human being, Greece is for humanity”

(Ότι το μυαλό και η καρδιά είναι για το ανθρώπινο σώμα, είναι η Ελλάς για την ανθρωπότητα)

Johann Wolfgang von Goethe (1749-1832) [Γερμανός συγγραφεύς]

“Damned Greek, you found everything; philosophy, geometry,
physics, astronomy… you left nothing for us”

(Καταραμένε Έλληνα ανακάλυψες τα πάντα, φιλοσοφία, γεωμετρία,
φυσική, αστρονομία… δεν άφησες τίποτα για εμάς)

Johann Christoph Friedrich von Schiller (1759-1805)
[Γερμανός ποιητής, φιλόσοφος και Ιστορικός]

“Greece was the real cradle of liberty in which the earliest
republics were rocked. We are the pupils of the great men,
in all the principles of science, of morals, and of good government”.

(Η Ελλάς υπήρξε το αληθινό λύκνο της ελευθερίας στο οποίο σφυριλατήθηκαν
οι πρώτες πολιτείες. Εμείς είμαστε οι μαθητές [αυτών] των μεγάλων ανδρών,
σε όλες τις αρχές της επιστήμης, της ηθικής και της καλής διακυβέρνησης)

William Cullen Bryant (1794-1878) [Αμερικανός ρομαντικός ποιητής]

"If in the library of your house you do not have the works of the ancient
Greek writers, then you live in a house with no light”.

(Εαν στη βιβλιοθήκη του στπιτιού σου δεν έχεις τα έργα των αρχαίων Ελλήνων συγγραφέων,
τότε ζεις σε ενα σπίτι χωρίς φως)

George Bernard Shaw (1794-1878) [Ιρλανδός θεατρικός συγγραφεύς]

“If it is true that the violin is the most perfect of musical instruments,
then Greek is the violin of human thought”

(Εαν αληθεύει πως το βιολί είναι το τελειότερο των μουσικών οργάνων,
τότε Ελληνικό είναι το “βιολί” της ανθρώπινης σκέψης)

Helen Adams Keller (1880-1968) [Αμερικανίδα συγγραφευς, "ακτιβίστρια" και λέκτωρ]

“The only way for us to become great, or even inimitable if possible, is to imitate the Greeks”

(Ο μόνος τρόπος για εμάς να γίνουμε σπουδαίοι ή ακόμη και απαράμιλλοι, αν αυτό είναι δυνατό, είναι να μιμηθούμε τους Έλληνες)

Johann Joachim Winckelmann (1717-1768) [Γερμανός ιστορικός και αρχαιολόγος]

“We have to admit that the whole Islam, except the religion, was Greek.
Betrayal against the Greeks by the Islamic nations, equals betrayal against their own nature”

(Πρέπει να παραδεχτούμε πως όλο το Ισλαμ, εκτός της θρησκείας, ήταν Ελληνικό. Προδοσία
ενάντια των Ελλήνων από τα Ισλαμικά έθνη, ισούται με προδοσία ενάντια στην ίδια τους τη φύση)

Ibn Khaldun (1332-1406) [Άραβας ιστορικός, λόγιος, θεολόγος και πολιτικός]

“Except the blind forces of nature, nothing moves in this world which is not Greek in its origin”

(Εκτός των τυφλών δυνάμεων της φύσεως, τίποτα δεν κινείται σε αυτόν τον κόσμο
που να μην είναι Ελληνικό στις καταβολές του)

Sir Henry James Sumner Maine (1822-1888) [Συγκριτικός νομολόγος και ιστορικός]

“In the Greeks alone we find the idea of that which we would like to be and produce… from the Greeks we take something more than earthly – almost godlike”.

(Στους Έλληνες και μόνο βρίσκουμε την ιδέα αυτού που θα θέλαμε να είμαστε και να παράγουμε… από τους Έλληνες παίρνουμε κάτι περισσότερο από γήινο – σχεδόν θεϊκό)

Wilhelm Von Humboldt (1767-1835) [Διπλωμάτης, φιλόσοφος και λόγιος]

“It is great to descent from Greece, the land that gave the light to the world”

(Είναι σπουδαίο να κατάγεσαι από την Ελλάδα, τη χώρα που έδωσε το φως στον κόσμο)

Victor Hugo (1802-1855) [Γάλλος ποιητής]

“We are children of the Greeks”

(Είμαστε παιδιά των Ελλήνων.)

Frederich II Βασιλιάς της Πρωσσίας (1712-1786)
(ellinikoarxeio.com)
defencenet.gr
http://www.triklopodia.gr/2013/11/blog-post_6903.html
Read more

Φταίνε οι διεφθαρμένοι και τεμπέληδες Έλληνες; Διαβάστε λοιπόν τώρα και την αλήθεια.


Untitled-11740Στη 15ετία 1994 έως 2008, το δημόσιο χρέος της Ελλάδας, ως ποσοστό του ΑΕΠ (αυτό που έχει πραγματική αξία) παρέμενε σταθερό και περιστρεφόταν γύρω από το 110%. Σε απλά μαθηματικά αυτό σημαίνει ότι σ’ αυτά τα 15 χρόνια ξοδεύαμε όσα παράγαμε και η χώρα μας είχε πιστοληπτική ικανότητα ΑΑΑ. Τι συνέβη λοιπόν ξαφνικά το 2009; Τι ξαφνικό και εγκληματικό έκανε η κυβέρνηση Καραμανλή ώστε να στείλει τη χώρα στην χρεοκοπία; Γιατί δεν βγαίνει ο ίδιος να μας εξηγήσει;
Πρέπει ακόμα να μας προβληματίσει το γεγονός ότι αυτό που ονομάζεται πρόβλημα δημοσίου χρέους δεν εμφανίστηκε μόνο στην Ελλάδα το 2009, αλλά σε όλες της χώρες της ΕΕ ταυτόχρονα. Μέχρι τότε τόσο η Ελλάδα όσο και τα υπόλοιπα κράτη της Ευρώπης εξυπηρετούσαν κανονικότατα τα χρέη τους. 
Δυστυχώς, υπάρχει ένα φοβερό κοινό μυστικό μεταξύ των ευρωπαϊκών ελίτ που τώρα κάνουν κοινώς την «πάπια» σε βάρος των λαών τους και το οποίο μυστικό άρχισαν να το υποψιάζονται αλλά δεν το γνωρίζουν επακριβώς οι λαοί της Ευρώπης. Όπως ξέρουμε πλέον όλοι (και όσοι δεν το ήξεραν τους ανάγκασε η κρίση να το μάθουν), το χρήμα παράγεται από το χρέος που δημιουργούν οι ιδιωτικές τράπεζες, μέσω της χορήγησης των δανείων. Αυτό το πράγμα, μαζί με κάποια άλλα παράγωγα χρηματοπιστωτικά προϊόντα, δημιούργησαν μια δυσθεώρητη φούσκα χρέους, στα χέρια των ευρωπαϊκών τραπεζών που οδηγούσε με μαθηματική ακρίβεια σε κατάρρευση ολόκληρου του χρηματοπιστωτικού συστήματος στην ΕΕ και όχι μόνο.
Όπως διαβάζουμε σε άρθρο του δημοσιογράφου Γ. Δελαστίκ στην εφημερίδα «ΕΘΝΟΣ», το έτος 2009 οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις και η ΕΚΤ (προφανώς έπειτα από απαίτηση των ευρωπαϊκών ελίτ και κυρίως των τραπεζιτών), ξόδεψαν από 5 έως 8 τρισεκατομμύρια ευρώ (οι σχετικές μελέτες ποικίλουν για το ακριβές ποσό), προκειμένου να σώσουν τις γερμανικές, τις γαλλικές, τις αγγλικές κ.λ.π. τράπεζες της Ευρώπης. Τι έκαναν λοιπόν; Έκαναν το εξής απλό. Κρατικοποίησαν τα χρέη των ιδιωτικών τραπεζών. Και τούτο γιατί δεν κυβερνούν οι λαοί στην Ευρώπη αλλά οι ευρωπαϊκές ελίτ.  Επειδή η ΕΕ έχει περίπου 500 εκατομμύρια πληθυσμό, αποφάσισαν να επιβαρύνουν με 1000 ευρώ κάθε ευρωπαίο επί 10 χρόνια, για να βγουν 5 τρισεκατομμύρια ευρώ. Στην ουσία δηλαδή, αποφάσισαν να σκάσουν τη χρηματοπιστωτική φούσκα στα κεφάλια των απλών ανθρώπων. Αυτό ακριβώς γίνεται αυτή τη στιγμή σε όλη την ΕΕ και γι’ αυτό όλα ξεκίνησαν ξαφνικά το 2009. Η εφαρμογή του προγράμματος άρχισε από τους πιο αδύναμους κρίκους και κυρίως την Ελλάδα, χωρίς προς το παρόν να μπορεί να εξηγηθεί γιατί το δέχτηκε αυτό η κυβέρνηση Παπανδρέου.
Η Ελλάδα λοιπόν συνεχίζει να χρησιμοποιείται ως πειραματόζωο προκειμένου να τρομοκρατηθούν και να “συνετιστούν” οι υπόλοιποι ευρωπαϊκοί λαοί, ώστε να δεχτούν χωρίς πολλές διαμαρτυρίες αυτή την επιβάρυνση. Τα υπόλοιπα περί τεμπέληδων και διεφθαρμένων Ελλήνων είναι εντελώς παραμύθια και χρησιμοποιούνται για να μας ακυρώσουν. Επειδή «ουδείς αναμάρτητος» ανάμεσά μας, κατάφεραν με την προπαγάνδα να μας κάνουν να αισθανόμαστε όλοι ένοχοι, ενώ δεν είμαστε περισσότερο ένοχοι από τους Γερμανούς, Ιταλούς κ.λ.π.. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να προσπαθήσουμε να γίνουμε καλύτεροι, αλλά ο ίδιος λαός και με την ίδια νοοτροπία ήμασταν και στην 15ετία 1994 – 2008. Τι άλλαξε λοιπόν ξαφνικά και γίναμε τόσο εξευτελισμένοι σε όλη την Υδρόγειο;
Όσο όμως και αν υποφέρουν οι ευρωπαϊκοί λαοί για να διασώσουν το ιδιωτικό χρηματοπιστωτικό σύστημα, επειδή αυτό το σύστημα είναι αδιέξοδο, σε λίγα χρόνια θα καταλήξουμε στα ίδια. Γι’ αυτό, από εδώ από την Ελλάδα, από το κέντρο διεξαγωγής του πειράματος, θα πρέπει να τους εκπλήξουμε. Θα πρέπει να πρωτοστατήσουμε ώστε να ξεσηκωθούν οι λαοί της Ευρώπης από τα κάτω (η θέση των ελίτ είναι δεδομένη), ώστε να αλλάξουμε μοντέλο οικονομικής ζωής.
Πέτρος  Χασάπης
Read more