Σάββατο 26 Μαρτίου 2011

Τρόικα: "Η Ελλάδα ψηφίζει νόμους που δεν εφαρμόζονται"


Νέες «φουρτούνες» προκαλεί στο Μέγαρο Μαξίμου το «ρήγμα» που έχει ανοίξει στη σχέση του υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου με τον εκπρόσωπο της Ε.Ε στην τρόικα Σερβάς Ντερόουζε, με αποτέλεσμα να αποδυναμώνεται ακόμη...
 περισσότερο η διαπραγματευτική ικανότητα του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου στην Ευρώπη.

Μετά το «διπλωματικό» επεισόδιο που δημιουργήθηκε, κατά την τελευταία επίσκεψη της τρόικας στην Αθήνα, το κλίμα μεταξύ των δύο ανδρών, αντί να εκτονώνεται γίνεται «ψυχροπολεμικό».

Όπως αναφέρει δημοσίευμα της «Real news», ήδη ο Σερβάς Ντερόουζε διαμηνύει ότι δεν θέλει να έλθει ξανά στην Ελλάδα με την αποστολή των ελεγκτών, όχι μόνο λόγω του τρόπου με τον οποίο αντιμετωπίζεται από το οικονομικό επιτελείο, αλλά-κυρίως- γιατί «κουράστηκε» από την αδυναμία της κυβέρνησης να εφαρμόσει το Μνημόνιο και να «φορτώνει» όλα τα μέτρα στην τρόικα.

Ο Ντερόουζε μάλιστα, «βομβαρδίζει» τους κοινοτικούς με στοιχεία που πιστοποιούν, όπως υποστηρίζουν κορυφαία στελέχη των Βρυξελλών, ότι η «Ελλάδα ψηφίζει νόμους που δεν εφαρμόζονται»

madata.gr
Read more

Βίντεο: Αυτοκτονία εκπαιδευτικού. Κάρφωσε μαχαίρι στην καρδιά του, λόγω χρεών !



Σοκαριστικό το περιστατικό στην Κρήτη όπου ένας εκπαιδευτικός, καθηγητής ξένων γλωσσών, άνεργος επί μήνες και βουτηγμένος στα χρέη, αποφάσισε να αυτοκτονήσει καρφώνοντας ένα μαχαίρι στην καρδιά του.
Δείτε το βίντεο του ΑΛΤΕΡ:


http://www.spnews.gr/index.php/koinonia/society-roi/local/6274-xrei
Read more

Ένα παραμύθι για χαχόλους που βάζουν "το κόμμα" πάνω από την υγεία των παιδιών τους


To air-condition (κλιματιστικό) μάρκας "VASIPAP", στο σπίτι του κυρίου Μπαγιάτη ήταν χαλασμένο. Τον τελευταίο καιρό, είχε μεν σταθερή απόδοση, "φούσκωνε" δε το λογαριασμό της Δ.Ε.Η. ΄Ολο και πιό αυξημένος ερχόταν ο λογαριασμός της Δ.Ε.Η. που επιβάρυνε πολύ τον οικογενειακό προϋπολογισμό του δύστυχου Μπαγιάτη.

Μια μέρα, ο ήρωάς μας, είδε μια διαφήμιση σε ένα φυλλάδιο, που έλεγε "ΜΠΟΥΤΑΡΟΘΕΡΜΙΚΗ: Έχουμε τη λύση για το πρόβλημα του κλιματιστικού σας! Εμπιστευτείτε μας".

Ο κ.Μπαγιάτης, δεν έχασε καθόλου χρόνο. Τηλεφώνησε στην "ΜΠΟΥΤΑΡΟΘΕΡΜΙΚΗ":


-Κοιτάξτε, έχω ένα σοβαρό πρόβλημα. Το κλιματιστικό μου δουλεύει μεν, αλλά πληρώνω τα μαλλιοκέφαλά μου στη ΔΕΗ. Μπορείτε να κάνετε κάτι;

-Βεβαίως κύριε, δουλειά μας.

Κλείνουν ραντεβού και την άλλη μέρα έρχεται ο τεχνίτης. Εφοδιασμένος με όλα τα σέα και τα μέα, τον πιό σύγχρονο εξοπλισμό, φόρμες με τα λογότυπα της ΜΠΟΥΤΑΡΟΘΕΡΜΙΚΗΣ, μπαίνει στο δωμάτιο.

-Καθίστε, αναλαμβάνω εγώ, είπε στον κ.Μπαγιάτη. Δεν είναι δυνατόν αυτοί οι απατεώνες της VASIPAP, να σας έστησαν τόσο λάθος το μηχάνημα και να πληρώνετε τα μαλλιοκέφαλά σας. Εγώ είμαι εδώ.

Ο κ.Μπαγιάτης, έβγαλε έναν στεναγμό ανακούφισης. Η ώρα είχε πάει 11 κι έξω ο ήλιος έκαιγε. Το δελτίο καιρού μιλούσε για 42 βαθμούς Κελσίου. Πήγε στο υπνοδωμάτιο, αφήνοντας τον τεχνικό να κάνει τη δουλειά του.

Μιά ώρα μετά και ενώ η ατμόσφαιρα στο σπίτι, άρχισε να γίνεται αποπνικτική από τη ζέστη, πήγε στο σαλόνι, όπου ήταν στημένο το μηχάνημα. Είδε τον τεχνικό να παιδεύεται.

-Τι γίνεται μάστορα; Άρχισα να καίγομαι. Αργείς πολύ με το μαραφέτι;

-Μα -του απαντά ο τεχνικός- ξέρετε κ.Μπαγιάτη, τι κοστοβόρες πλακέτες σας έβαλαν αυτοί οι απατεώνες της VASIPAP; Εγώ είμαι εδώ και θα τις διορθώσω.

-Ναι, αλλά άρχισε να ψήνει, μη ξεχνιόμαστε έτσι;

-Μην ανησυχείτε, εγώ είμαι εδώ, για να διορθώσω τα εγκλήματα των προηγούμενων αλμπάνηδων. Πηγαίνετε στο δωμάτιό σας και θα σας φωνάξω.

Πέρασε άλλη μια ώρα, ιδρώτα και δυσφορίας. Η θερμοκρασία έξω έπιασε τους 39.

Αγανακτισμένος ο κ.Μπαγιάτης, μπούκαρε στο σαλόνι.

-Τι θα γίνει ρε φίλε; Θα τελειώσεις καμιά φορά; Κοντεύω να λιποθυμήσω από τη ζέστη!

-Ναι, αλλά ξέρετε τι κομπίνες έκαναν οι προηγούμενοι με τις πλακέτες σας; Ξέρετε πόσα λεφτά παραπάνω πληρώσατε τζάμπα; Ξέρετε πόσα λεφτά έφαγαν;

-Ναι, αλλά τελείωνε. Κάν' το επιτέλους το ρημάδι! Κοντεύω να πεθάνω. Για αυτό σε φώναξα. Για να το φτιάξεις, όχι για να μου εξηγείς 2 ώρες τι λάθη έκαναν οι προηγούμενοι ! Μηχανικό ζήτησα, όχι εφοριακό ! Αν ήταν απατεώνες αυτοί στη VASIPAP, ας τους καταδικάσουν τα δικαστήρια. Εγώ δεν σε φώναξα να μου αναλύσεις τα οικονομικά τους, σε φώναξαν να μου φτιάξεις το aircondition. Κατάλαβες ρε μαλάκα;

-Μην ανησυχείτε κ.Μπαγιάτη, πηγαίνετε στο δωμάτιό σας.

Με βαριά καρδιά ο Μπαγιάτης ξαναπήγε. Όμως πέρασε ακόμη τρείς-πολύ δύσκολες- ώρες, με 42 βαθμούς έξω, με το σπίτι να βράζει, με τον Μπαγιάτη να ψάχνει για δροσιά με παγάκια στο κεφάλι, με παγωτά και άλλα κολπάκια.

Αλλά δεν ήταν κατάσταση αυτή! Πόσο ακόμη θα περίμενε; Τι ήθελε και πήρε αυτούς τους παπατζήδες; Πλήρωνε δυό φράγκα παραπάνω, αλλά τουλάχιστον είχε αιρκοντίσιον !

Μάζεψε όσο κουράγιο είχε και πήγε σέρνοντας από τη δυσφορία στο σαλόνι:

-Τι θα γίνει ρε μάστορα, θα τελείωσεις καμιά φορά με την επισκευή;

-Α, φίλε μου, για το καλό σας παλεύω και μου βάζετε τις φωνές; Αναδιοργανώνω το σύστημα ψύξης, ώστε να μην σπαταλούν άλλο τα λεφτά σας, διάφοροι απατεώνες όπως οι προηγούμενοι της VASIPAP.

-Ναι ρε μαλάκα, αλλά εγώ είμαι 6 ώρες χωρίς αιρκοντίσιον στους 42 βαθμούς! Πότε στο διάολο θα τελειώσεις; Τι να την κάνω την αναδιοργάνωση του συστήματος ψύξης, όταν δεν έχω αιρκοντίσιον; Αν είναι να πεθάνω μέχρι να το αναδιοργανώσεις, κατέβα και ξεκουμπίσου από δω. Ουστ, μαλάκα !
Read more

«Όχι» στις πρόωρες εκλογές από Λυκουρέντζο


Ο γραμματέας της ΚΕ της ΝΔ καλεί τον πρωθυπουργό να αλλάξει πολιτική

Picture 0 for «Όχι» στις πρόωρες εκλογές από Λυκουρέντζο

Πρόωρες εκλογές θα οδηγήσουν σε πολιτική αβεβαιότητα εκτιμά ο γραμματέας της ΚΕ της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Ανδρέας Λυκουρέντζος, αν και τονίζει ότι η ΝΔ είναι έτοιμη.

Σε συνέντευξή του στη Real News ο κ. Λυκουρέντζος καλεί τον πρωθυπουργό να αλλάξει πολιτική «αν διαπιστώσει ότι δεν μπορεί να βγάλει τη χώρα από το αδιέξοδο που την οδήγησε ο ίδιος και όχι να προκηρύξει εκλογές».

Ακόμα, επιμένει στην ανάγκη για επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου λέγοντας ότι «είναι μια κορυφαία επιλογή για να επιτύχει η Ελλάδα δημοσιονομική εξυγίανση και παράλληλα ανάπτυξη της οικονομίας».

Τέλος, υπογραμμίζει τη στάση του προέδρου της ΝΔ στη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος λέγοντας ότι «εμείς στηρίζουμε την πατρίδα και όχι την κυβέρνηση».
Read more

Εξεταστική για τα υποβρύχια ζητεί η ΝΔ


Η ΝΔ κάνει λόγο για «ύποπτη σιωπή και αδράνεια της κυβερνητικής πλευράς»

Picture 0 for Εξεταστική για τα υποβρύχια ζητεί η ΝΔ

Τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τη διερεύνηση της υπόθεσης τωνυποβρυχίων ζητεί με πρόταση που κατέθεσε η Νέα Δημοκρατία, κάνοντας λόγο για «ύποπτη σιωπή και αδράνεια της κυβερνητικής πλευράς».

Όπως τονίζει σε δήλωσή του ο εκπρόσωπος της ΝΔ Γιάννης Μιχελάκης, «ενώ η Δικαιοσύνη διαβιβάζει στη Βουλή το φάκελο για το σκάνδαλο των υποβρυχίων και ενώ οι συνεχιζόμενες αποκαλύψεις πιστοποιούν μία τεράστια λεηλασία του δημόσιου χρήματος, η κυβέρνηση δεν τόλμησε να αναλάβει -όπως όφειλε- καμιά πρωτοβουλία για τη διερεύνηση του σκανδάλου από τη Βουλή».

«Πρόκειται, άλλωστε, για μια απευθείας ανάθεση από την τότε κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ για την προώθηση και την εφαρμογή της οποίας διαμοιράστηκαν, όπως αποκαλύπτεται, δεκάδες εκατομμύρια ευρώ. Μπροστά στην ύποπτη σιωπή και την αδράνεια της κυβερνητικής πλευράς, η Νέα Δημοκρατία αναλαμβάνει πρωτοβουλία με την κατάθεση σχετικής πρότασης, προκειμένου να συσταθεί Εξεταστική των Πραγμάτων Επιτροπή, να λάμψει η αλήθεια και να αποδοθούν οι ευθύνες, όπου ανήκουν», προσθέτει.
Read more

Μια είδηση που δεν θα μεταδοθεί ποτέ από τη ν τηλεόραση.


Του Δημήτρη Μ.
Αναβλήθηκε για δεύτερη φορά η επιβολή στα τηλεοπτικά κανάλια του ειδικού φόρου 20% για τις τηλεοπτικές διαφημίσεις.
Ο φόρος επρόκειτο να επιβληθεί την 1η Ιουλίου 2010, αναβλήθηκε για την 1η Οκτωβρίου και αυτές τις μέρες αποφασίστηκε να εφαρμοστεί την 1η Ιανουαρίου του2013!!.

Την ώρα που οι εργαζόμενοι μετατρέπονται με αλλεπάλληλα νομοσχέδια -και επίσημα πια- σε σκλάβους.

Επί ένα χρόνο έχει γίνει χαμός με τους δημοσίους υπαλλήλους που είναι υπεράριθμοι, τους κουβαλάμε στην πλάτη μας και δεν μας αφήνουν να πάρουμε ανάσα. Ωραία, το εμπεδώσαμε ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι είναι κακοί. Μπορεί κάποιος τώρα να μας εξηγήσει γιατί θα πρέπει να συνεχίζουμε να κουβαλάμε στην πλάτη μας τους νταβατζήδες της διαπλοκής και τα τσιράκια τους;
Είναι κακό να πληρώνουμε περιττούς δημοσίους υπαλλήλους, αλλά δεν είναι κακό να πληρώνουμε τον Μπόμπολα, τον Πρετεντέρη και όλο αυτό το σκουπιδαριό που έχει μαζευτεί στα ιδιωτικά κανάλια. Τα ιδιωτικά κανάλια είναι επιχειρήσεις σε ελεύθερη αγορά. Όποια δεν αντέχουν, ας βάλουν λουκέτο, όπως βάζουν λουκέτο τόσες και τόσες επιχειρήσεις Ελλήνων πολιτών.
Ακούσαμε για ελέγχους σε γιατρούς, σε δικηγόρους, σε εστιατόρια – παντού γίνονται έλεγχοι. Στους τηλεοπτικούς σταθμούς πότε θα γίνει έλεγχος; Τις περιουσίες των καναλαρχών και των τηλεδημοσιογράφων ποιος θα τις ελέγξει; Με τα εικονικά τιμολόγια στο Alter τι έγινε;
Ήδη, οι ιδιωτικοί τηλεοπτικοί σταθμοί έχουν τεράστια χρέη και επιβιώνουν εξαιτίας της κρατικής διαφήμισης. Τα χρήματα της κρατικής διαφήμισης είναι δικά μας χρήματα. Αν θέλει η κυβέρνηση να πληρώνει την Τρέμη, τον Πρετεντέρη, τον Τσίμα, την Μανωλίδου, την Κορομηλά, τον Λαζόπουλο, ας τους πληρώσει από τα δικά της λεφτά, από αυτά που φάγαμε μαζί, όπως είπε ο Πάγκαλος.
Αυτοί οι σκουπιδοτενεκέδες που ονομάζονται «τηλεοπτικά κανάλια» συνεχίζουν να υπάρχουν επειδή τα ταΐζει το κράτος, επειδή δεν πληρώνουν τους φόρους που τους αναλογούν και επειδή χρωστάνε παντού. Γιατί δεν ισχύει το ίδιο και για τις επιχειρήσεις των απλών πολιτών; Κι από πού κι ως πού οι κλέφτες τηλεδημοσιογράφοι γίνονται κάθε βράδυ κριτές όλων των κοινωνικών και επαγγελματικών ομάδων;
Ο ειδικός φόρος στα έσοδα από τις τηλεοπτικές διαφημίσεις πρέπει να εφαρμοστεί τώρα. Τι; Θα χαθούν θέσεις εργασίας στα κανάλια; Ας χαθούν. Τι προσφέρουν τα κανάλια; Μήπως προσφέρουν ενημέρωση; Προπαγάνδα του κερατά προσφέρουν. Μήπως προσφέρουν ψυχαγωγία; Κάθε χρόνο η αποβλάκωση γίνεται όλο και περισσότερη.
Όσο η κυβέρνηση συντηρεί άχρηστους και ζημιογόνους τηλεοπτικούς σταθμούς και τελειωμένες εφημερίδες, ας μην της κακοφαίνεται όταν κάποιοι μιλούν για χούντα.
Έχουμε μια χούντα πολιτικών, μεγαλοεκδοτών και καναλαρχών.
Read more

"40ωρο στο Δημόσιο - Ανοικτά και τα απογεύματα", προαναγγέλει ο Γιάννης Ραγκούσης


Το νέο ωράριο (40ωρο) ισοδυναμεί με 45.000 προσλήψεις, ενώ, όπως σημειώνει, ο κ. Ραγκούσης θα εισαχθεί και νέο ωράριο λειτουργίας των υπηρεσιών «ώστε να διευκολύνονται οι πολίτες τις απογευματινές ώρες».
Ο υπουργός Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης με συνέντευξή του στην «Καθημερινή της Κυριακής» υποστηρίζει ότι το μισθολογικό κόστος στο Δημόσιο στο τέλος της θητείας της κυβέρνησης θα έχει μειωθεί κατά 6 δισ. ευρώ (16 δισ. έναντι 22 δισ. το 2009), δηλαδή, όπως εξηγεί, μείωση κατά 30%.
Για το ενιαίο μισθολόγιο δηλώνει πως στόχο έχει «την αρχή της ίσης αμοιβής για εργασία ίσης αξίας».
Ο υπουργός Εσωτερικών ανακοινώνει ότι εντός του 2011 θα αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση για την πραγματοποίηση του πρώτου εθνικού γραπτού διαγωνισμού, βασικό κριτήριο «για την επιλογή γενικών διευθυντών, διευθυντών και προϊστάμενων».
«Είμαστε η πρώτη κυβέρνηση που δεν έκανε ούτε μια πελατειακή πρόσληψη, εκτός ΑΣΕΠ και δεν έκανε ούτε μια κομματική προαγωγή προϊσταμένου», δηλώνει ο κ. Ραγκούσης.
Για τον εκλογικό νόμο λέει οτι είναι απαραίτητη η αλλαγή του καθώς «η σκοτεινή πλευρά της μεταπολίτευσης είχε δύο δίδυμους πυλώνες που πρέπει να γκρεμίσουμε: "το πελατειακό κράτος και το πελατειακό κομματικό σύστημα".
Σημειώνει ότι "δεν χρειάζεται αναθεώρηση το Μνημόνιο, αλλά η νοοτροπία μας" και προσθέτει «αυτό είναι το μείζον, όχι οι όποιες διορθώσεις κριθεί ότι είναι απαραίτητες στο Μνημόνιο, οι οποίες ασφαλώς θα γίνουν».
Επισημαίνει ότι με την εφαρμογή του "Καλλικράτη" καταργήθηκαν πάνω από 30.000 οργανικές θέσεις υπαλλήλων, πέραν των 25.000 θέσεων αιρετών και των δεκάδων χιλιάδων θέσεων μελών διοικήσεων των νομικών προσώπων.
Διαμηνύει ότι το έργο στην Κερατέα θα πραγματοποιηθεί πάση θυσία, καθώς, αν δεν προωθηθεί μαζί με του Γραμματικού, «θα καταρρεύσει η διαχείριση των απορριμμάτων στην Αττική και 5 εκατ. πολίτες θα βρουν τα σκουπίδια έξω από την πόρτα τους».
Προτείνει οι άδειες παραμονής των μεταναστών να δίνονται μόνο με διακομματική πλειοψηφία, ενδεχομένως και με συνταγματική πρόβλεψη. «Το ουσιώδες είναι με ποια κριτήρια, πως και κυρίως πόσες άδειες θα δίνονται. Αυτό δεν μπορεί να αφήνεται στις αντοχές της εκάστοτε κυβέρνησης, πολιτικές και προσωπικές, απέναντι σε πιέσεις και κινδύνους», τονίζει.
www.newsit.gr
http://amanpoiare.blogspot.com/2011/03/40_26.html
Read more

Υπάρχουν Άγγελοι;




Ένα από τα πολλά περίεργα βιντεάκια που κυκλοφορούν στο youTube...

Η εικόνα ενός αγγέλου να κατεβαίνει από τον ουρανό, να επισκέπτεται το σπίτι ενός ετοιμοθάνατου, να παίρνει την ψυχή του και να εγκαταλείπουν μαζί τα εγκόσμια είναι μια εικόνα που μέχρι χθες συναντούσαμε σε εκκλησιαστικά κείμενα, αλλά από σήμερα βλέπουμε και σε βίντεο που προκαλεί σοκ και δέος σε όποιον το παρακολουθεί. 
Το βίντεο που ακολουθεί έχει προκαλέσει παγκόσμιο επιστημονικό και θρησκευτικό ενδιαφέρον και μέχρι τώρα η γνησιότητά του δεν έχει αμφισβητηθεί από κανένα τεχνικό μέσο, απ΄όσα εξετάστηκε, λένε... και όποιος θέλει το πιστεύει...δείτε το video...

Read more

Ανοιχτό το δίλημμα εκλογές ή ανασχηματισμός...


Μετά την Σύνοδο Κορυφής τα ερωτήματα είναι πολλά σε ότι αφορά τη…μοίρα αυτής της κυβέρνηση και η αγωνία μεγάλη για τη γραμμή που ακολουθήσουν οι αγορές

Picture 0 for Ανοιχτό το δίλημμα εκλογές ή ανασχηματισμός...

Του ΣΠΥΡΟΥ ΝΑΝΝΟΥ

Όταν σε μια κρίσιμη Σύνοδο Κορυφής, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής, μετά από σχετική ερώτηση, διαψεύδει τα σενάρια του ανασχηματισμού ωστόσο αφήνει… ανοιχτή τη χαραμάδα όταν λέει πως τα περιθώρια βελτίωσης του κυβερνητικού σχήματος είναι πολλά, τότε από τη Δευτέρα όλα είναι πιθανά. Ακόμα και οι εκλογές αφού τα όσα αποφασίστηκαν με τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης, με μαθηματική ακρίβεια μας οδηγούν ως χώρα το 2013 σε ένα νέο μνημόνιο με σκληρούς όρους, εφόσον δεν πείσουμε τις αγορές, κάτι που βεβαίως γνωρίζουν πλέον στο Μέγαρο Μαξίμου. Και το ερώτημα "πόσο θα αντέξει αυτή η κυβέρνηση;", παραμένει αναπάντητο...
Πιο συγκεκριμένα, από τη Δευτέρα, ο Γιώργος Παπανδρέου πρέπει να θέσει το χρονοδιάγραμμα των δράσεων αυτής της κυβέρνησης που όπως έχει δείξει τους τελευταίους μήνες παραπαίει με ευθύνη συγκεκριμένων υπουργών που σκέπτονται το πολιτικό κόστος και αντιδρούν και σήμερα στις μεταρρυθμίσεις που θέλει να φέρει ο πρωθυπουργός και επιτάσσει η τρόικα. Η σκέψη για ανασχηματισμό και με σχήμα το οποίο θα τραβήξει κουπί μέχρι το 2013 παραμένει, κάτι που άλλωστε και όπως προαναφέρθηκε, άφησε να εννοηθεί ο Γιώργος Πεταλωτής όταν είπε τα εξής: «Είναι παράταιρο τη στιγμή που η χώρα μας δίνει μια μεγάλη μάχη με θετική έκβαση, να ασχολούμαστε με σενάρια για ανασχηματισμό». Ωστόσο, πρόσθεσε ότι: «τα περιθώρια βελτίωσης είναι πολλά σε μια κυβέρνηση που δουλεύει…».
Στην κυβέρνηση εξάλλου περιμένουν με αγωνία τι ακριβώς θα συμβεί την Δευτέρα με τις αγορές, μετά τα όσα συνέβησαν στη Σύνοδο Κορυφής καθώς είναι άγνωστο αν  τα 500 δισ.ευρώ που φέρεται ότι μπορεί η Ε.Ε. να διαθέσει για τη διάσωση των χωρών που έχουν πρόβλημα, θα φτάνουν όταν στο παιχνίδι μπει η Πορτογαλία και η Ισπανία.
Εξάλλου, με δεδομένο πως το 2013 θα έρθει το νέο μνημόνιο, είναι σίγουρο πως οι αντιδράσεις θα είναι αρνητικές απέναντί μας, φουντώνοντας έτσι τις φήμες για εκλογική αναμέτρηση μέσα στο 2011, με το Φθινόπωρο να είναι κοντά.
Να σημειωθεί ιδιαίτερα πως σύμφωνα με το κείμενο συμπερασμάτων, τα κράτη μέλη της ευρωζώνης που θα καταφεύγουν στο Μηχανισμό θα δανείζονται υπό αυστηρές προϋποθέσεις και θα εφαρμόζουν ένα αυστηρό πρόγραμμα οικονομικής προσαρμογής το οποίο θα αποφασίζεται μαζί με την Τρόικα (Επιτροπή, ΕΚΤ, ΔΝΤ). Υπό αυστηρές προϋποθέσεις και με την υπογραφή μνημονίου θα δίνονται και τα δάνεια για την εξαγορά κρατικών ομολόγων από την πρωτογενή αγορά. Οι αποφάσεις θα λαμβάνονται ομόφωνα από το πολιτικό διοικητικό Συμβούλιο του ΕΜΣ, το οποίο θα αποτελείται από τους υπουργούς οικονομικών της ευρωζώνης.
Πρέπει να σημειωθεί ωστόσο πως η κατάσταση και στην χώρα μας μπορεί να αλλάξει όταν θα κληθεί η Βουλή να επικυρώσει την συμφωνία για τις αλλαγές που αφορούν τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης και που προβλέπονται βεβαίως νέα μέτρα.  Σημειώνεται, πάντως, ότι στην ΕΕ αλλά και στις αγορές επικρατεί έντονη αβεβαιότητα για τις πολιτικές εξελίξεις στη Φινλανδία, εν όψει των επικείμενων εθνικών εκλογών στις 17 Απριλίου, ενώ στη Γερμανία η Άνγκελα Μέρκελ ετοιμάζεται να δώσει μία δύσκολη και μάλλον χαμένη εκλογική μάχη στο κρατίδιο της Βάδης-Βυτεμβέργης την ερχόμενη Κυριακή.
Read more

Παρασκευή 25 Μαρτίου 2011

Κατάρρευση...


Ηρθαν στην εξουσία εντελώς απροετοίμαστοι. Κανένα πρόγραμμα, κανένα σχέδιο, καμμία προεργασία, έστω και για τα στοιχειώδη. 
Κι έτσι, 
-στην ανάπτυξη μηδέν. 
-Στη βελτίωση των δημοσίων υπηρεσιών, μηδέν. 
-Στην αντιμετώπιση προβλημάτων που χρονίζουν, μηδέν... 

Απόδειξη, ..
η κατάσταση στα φορολογικά: «Πρωτόγονος ο φορολογικός μηχανισμός», είπε ο κ. Ράπανος, πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας. Και τα στοιχεία τον επιβεβαιώνουν: απόκλιση 860 εκατ. ευρώ στα έσοδα. «Είναι θέμα ανικανότητας», όπως επισήμανε κάπως όψιμα και το «Μέγκα»

*** Ηρθαν στην εξουσία φέρνοντας φρέσκο αέρα. Ετσι έλεγαν. Καθαρές κουβέντες και σταράτες εξηγήσεις... Αποδείχθηκε το αντίθετο: κάθε «δεν» που έβγαινε από το στόμα τους (π.χ. «Δεν θα πάρουμε νέα μέτρα»), άνοιγε τον δρόμο για ένα νέο ψέμα. Κι όμως έτσι, με ψέματα και κοροϊδίες, πήραν τις εκλογές για την Αυτοδιοίκηση

*** Ηρθαν στην εξουσία τάζοντας τα πάντα, ενώ ήξεραν πλήρως τη δραματική κατάσταση της οικονομίας. Και στο μόνο που αποδείχτηκαν συνεπείς ήταν η δέσμευσή τους απέναντι στους δανειστές και στους δυνάστες... Δεν είχαν το σθένος να διαπραγματευθούν και να πιέσουν, να ρισκάρουν για να κερδίσουν. Εβαλαν τη χώρα στον εγκληματικό αυτόματο πιλότο του Μνημονίου και την οδήγησαν στην άβυσσο: η κατάρρευση είναι γεγονός. Σε όλους τους τομείς. Η αγορά νέκρωσε, η ανεργία πήγε στα ύψη, τα δημόσια έργα σταμάτησαν -ή συνεχίζονται λιπόθυμα-, οι δήμοι πτωχεύουν βυθισμένοι στα χρέη και μια καταθλιπτική σκόνη τυλίγει ολόκληρη τη χώρα...

Αντίδραση; Η γνωστή: πρόσθετα μέτρα, νέες περικοπές, νέα χαράτσια (έκτη έκτακτη εισφορά μέσα σε 18 μήνες)... Οντως, δεν ήταν εύκολο το έργο τους. Ούτε μέσα σε λίγο διάστημα είναι δυνατόν να αρθούν όλα τα παθογενή.

Ομως, οι άνθρωποι που κυβερνούν -αποδείχτηκε ότι- δεν είναι ικανοί ούτε περίπτερο στο Σύνταγμα να κουμαντάρουν... 

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ
http://taxalia.blogspot.com/2011/03/blog-post_4202.html
Read more

Στα συμπεράσματα της Ευρωπαϊκής συνόδου κορυφής, δεν υπάρχει καμιά απόφαση για την Ελλάδα.


Aυτό είναι το επίσημο κείμενο των συμπερασμάτων  της Ευρωπαϊκής συνόδου κορυφής, σήμερα στις Βρυξέλλες.
Προσέξτε τι δήλωσε πριν λίγες ώρες ο κ. πρωθυπουργός:
Την εκτίμησή του ότι οι αποφάσεις της συνόδου δικαιώνουν την ελληνική προσπάθεια, εξέφρασε ο πρωθυπουργός, στη συνέντευξή του, αμέσως μετά τη λήξη των εργασιών της συνόδου κορυφής στις Βρυξέλλες.
"Πιάνουν τόπο και ανοίγουν μια θετική προοπτική για το μέλλον" τόνισε ο Έλληνας πρωθυπουργός και αναφέρθηκε αναλυτικά στον αγώνα που έδωσε η Ελλάδα για "να αποτρέψουμε τη χρεοκοπία της χώρας μας, την οικονομική καταστροφή".
Για να είστε "μέσα στα πράγματα" και να μην τρώτε το κουτόχορτο που μας σερβίρουν τα πράσινα ΜΜΕ, διαβάστε στο άρθρο μας τι ..

ακριβώς περιλαμβάνουν τα συμπεράσματα για την Ελλάδα και τα οικονομικά θέματα που απασχολούν έντονα την χώρα μας.
Δείτε τώρα σε ένα κείμενο 35 σελίδων, που είναι τα συμπεράσματα της συνόδου κορυφής, πόσες φορές περιλαμβάνεται η λέξη Greece και Greek....
Μόλις δυο αναφορές και μάλιστα για θέματα άσχετα,με την επιμήκυνση και την μείωση των επιτοκίων. 

Η λέξη Greek υπάρχει στην τελευταία σελίδα (34) και αναφέρεται στο ποσοστό συμμετοχής της χώρας μας στον μηχανισμό στήριξης (European Stability Mechanism -ESM).

Η λέξη Greece υπάρχει τέλος στην σελίδα 32 και αναφέρεται και πάλι στον μηχανισμό στήριξης και την ημερομηνία ενεργοποίησης του.
http://exomatiakaivlepo.blogspot.com/2011/03/blog-post_3646.html
Read more

OI ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΗΣ ΣΥΡΟΥ ΠΗΡΑΝ ΤΗ ΡΕΒΑΝΣ - Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ



 Αποστρέφοντας το πρόσωπο του απο τους επισήμους και γυρίζοντας το αριστερά προς το άγαλμα του Μιαούλη, οι μαθητές της Σύρου έδωσαν τη δικιά τους απάντηση στα κανάλια της Αθήνας, στο κύριο Ρήγα και τα πράσινα παπαγαλάκια. Το ζεστό χειροκρότημα των γονιών τους τους δικαίωσε!! Μετά το τέλος της παρέλασης, παρέλασαν με μαύρα ρουχα και φιμωμένα στόματα οι μαθητές των δύο λυκείων που συγχωνεύονται. 
Ακολούθησε διαμαρτυρία στα σκαλιά του Δημαρχείου και πορεία, πάντα κάτω απο το χειροκρότημα του κόσμου. 
Τώρα κύριε Ρήγα τί θα ανακοίνωση θα βγάλετε; ότι τα παιδιά που παρέλασαν ήταν και αυτά μεταφερόμενα;.
Read more

ΒΙΝΤΕΟ: Παρέλαση με μαύρες σημαίες


ΒΙΝΤΕΟ: Παρέλαση με μαύρες σημαίες
Στο Νιοχώρι Κυλλήνης οι μαθητές παρέλασαν μεμαύρες σημαίες, διαμαρτυρόμενοι με αυτόν τον τρόπο για το κλείσιμο του σχολείου τους. Το πανό τους έγραφε «Δεν φεύγουμε από το σχολείο μας» και καταχειροκροτήθηκαν από τους συμπολίτες τους. [το βίντεο είναι από το iliapress]
http://www.tsantiri.gr/
Read more

ΒΙΝΤΕΟ: Ο Βενιζέλος έφυγε από την παρέλαση πριν την ολοκλήρωσή της!


ΒΙΝΤΕΟ: Ο Βενιζέλος έφυγε από την παρέλαση πριν την ολοκλήρωσή της!
Μεγάλο παλικάρι ο υπουργός Εθνικής Αμύνης,Ευάγγελος Βενιζέλος, έφυγε από την παρέλαση πριν την ολοκλήρωσή της. Πρώτη φορά συμβαίνει κάτι τέτοιο στα ελληνικά χρονικά, ο πολιτικός προϊστάμενος των Ενόπλων Δυνάμεων, να την… κοπανά από την παρέλαση από το φόβο των εξαγριωμένων πολιτών! Είναι μία κυβέρνηση φυγάδων, αρχίζουν και το συνειδητοποιούν! Λέτε να προθερμαίνουν και τα ελικόπτερα διαφυγής; [βίντεο από το seleo.gr]
http://www.tsantiri.gr/
Read more

Δεν πήρε επιμήκυνση και μείωση επιτοκίου ο Παπανδρέου.


Ενώ το καθεστώς των ΜΜΕ ετοίμαζε την επιστροφή του "τροπαιούχου" κ. Παπανδρέου από τις βρυξέλες, τελικά δεν τους βγήκε. Για τον Ιούνιο παρέπεμψαν τον κ. Παπανδρέου τα κράτη της ευρωζώνης, προκειμένου να μας δώσουν το «κοκκαλάκι» της επιμήκυνσης της αποπληρωμής των 110 δις ΕΥΡΩ και της μείωσης του επιτοκίου κατά μια μονάδα και (ενοοείται πιστεύουμε) με την προϋπόθεση ότι προηγουμένως θα έχουν γίνει πλήρως γνωστά τα περιουσιακά μας στοιχεία αξίας 50 δις που θα εκποιηθούν, για να μην πούμε ότι  θα πρέπει να έχει αρχίσει και η εκποίησή τους.

Ταυτόχρονα και μέχρι τότε θα πρέπει να έχει περάσει και να έχει εγκριθεί από....
τα κοινοβούλια των χωρών μελών της ευρωζώνης η απόφαση της ΕΕ για το σύμφωνο του ΕΥΡΩ. Αντιλαμβάνεστε πως αν ένα κοινοβούλιο αντιδράσει, τότε δεν γίνεται τίποτα. Προφανώς οι κυβερνήσεις της ΕΕ σέβονται τα κοινοβούλιά τους, τα οποία αποτελούνται από πραγματικούς λαϊκούς αντιπροσώπους και όχι μαριονέτες και θέλουν να έχουν τις λαϊκές εγκρίσεις για οποιεσδήποτε δεσμεύσεις.

Δεν συζητάμε βέβαια για την «πελώρια» ελληνική «δημοκρατία». Εδώ είναι γνωστό το θεατρικό έργο που θα παιχτεί. Η μεν κυβερνητική πλειοψηφία θα ψηφίσει, με τους κυβερνητικούς βουλευτές να κάνουν προηγουμένως τις επικοινωνιακές ατάκες τους, η δε αντιπολίτευση δήθεν θα αντιδράσει και θα καταψηφίσει για να κρατήσει την κοινωνία σε καταστολή και να μην επαναστατήσει. Απόλυτη συναίνεση που λένε.

Μέτρα άλλα δεν θα ληφθούν δήλωσε ο πρωθυπουργός από τις Βρυξέλλες, αλλά δεν υπάρχει πλέον ούτε ένας αφελής που να τον πιστεύει. Εξάλλου κάθε μέρα περνούν δεκάδες νομοσχέδια που στόχο έχουν την αφαίμαξη του ελληνικού λαού.

Πάλι για μάχη έκανε δήλωση ο «πολεμοχαρής» πρωθυπουργός που αρέσκεται συνεχώς να μιλά για μάχες, αλλά για καμιά "μάχη" εκεί στο Καστελόριζο δεν ακούσαμε, μέρα πού ‘ναι σήμερα.  
Αλλά εκεί τζιζ….
Read more

ΑΓΡΙΟ ΓΙΟΥΧΑΡΙΣΜΑ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΛΑΣΗ

Read more

Μιχελάκης: Ας θυμηθεί το ΠΑΣΟΚ ποιος μίλαγε για "Τιτανικούς" και "διεφθαρμένη χώρα" στο εξωτερικό


http://t1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcRtqPPGarzK7drbXXwHiGzahqwjTmU4zA8ZUhZyz1l-kEYKTOc7rw&t=1Απαντώντας στον Πεταλωτή, που πριν λίγο κατηγόρησε τον Σαμαρά επειδή τόλμησε να πει στις Βρυξέλλες, ότι η πολιτική ΠΑΣΟΚ "δεν βγαίνει" και χρειάζεται αλλαγές, ο Μιχελάκης είπε:

«Ο κύριος Πεταλωτής, πριν μιλήσει για τη Νέα Δημοκρατία, ας θυμηθεί το τι έλεγαν ο ίδιος ο κ. Παπανδρέου, αλλά και ο κ. Παπακωνσταντίνου για την Ελλάδα και τους Έλληνες στο εξωτερικό.

Μιλούσαν για “Τιτανικό”, για “διεφθαρμένη χώρα”, για “οικονομία στην εντατική”.

Αλλά επειδή αμφισβητεί το αν η οικονομική πολιτική της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ “βγαίνει”, τον συμβουλεύουμε να ρωτήσει τους χιλιάδες άνεργους, συνταξιούχους, τους ελεύθερους επαγγελματίες, τους αγρότες.

Και έτσι θα μάθει»
Read more

Έκραξαν την Νταλάρα στο Περιστέρι.. (Bίντεο)


Έκραξαν την κ. Νταλάρα στο Περιστέρι.
Η κ Νταλάρα εκπροσωπούσε την κυβέρνηση στην παρέλαση.
"Να φύγει η κ. Νταλάρα απ το Περιστέρι, είναι ανεπιθύμητη.."
Δείτε το video
http://exomatiakaivlepo.blogspot.com/2011/03/b_25.html
ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΜΠΛΟΓΚ:
ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙΣ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ! ΠΡΟΣΕΞΤΕ  ΤΗΝ ΕΚΦΡΑΣΗ ΤΗΣ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΡΙΑΣ ΝΤΑΛΑΡΑ!!!
Read more

Έγραφο-σοκ για τις υποβρύχιες μίζες αποκαλύπτει το "ΒΗΜΑ"


http://www.tovima.gr/politics/article/?aid=391822&h1=true


Απόφαση - «βόμβα» του Ειρηνοδικείου του Μονάχου αποκαλύπτει ότι μέρος των 138 εκατ. ευρώ που καταβλήθηκαν στις εταιρείες των επιχειρηματιών κκ. Αλ. Αβατάγγελου και Μ. Ματαντού δόθηκαν ως μίζες σε ελληνικά υπουργεία, αλλά και στο Πολεμικό Ναυτικό της χώρας για την παραγγελία των υποβρυχίων. Στην απόφαση που εκδόθηκε πριν ακριβώς από έναν χρόνο, στις 25 Μαρτίου 2010, από τον δικαστή Σταϊκενμπέργκερ αναφέρονται επί λέξει τα εξής:

«Τουλάχιστον ένα μέρος των χρημάτων, τα οποία καταβλήθηκαν στην εταιρεία Dolmarton (σ. σ. : του Αβατάγγελου) εν μέρει μέσω της εταιρείας ΜΙΕ (σ. σ. : του Ματαντού) και εν μέρει απευθείας, χρησιμοποιήθηκε για να συγκαλυφθούν μίζες.


Τα χρήματα αυτά διαβιβάστηκαν σε φορείς λήψης αποφάσεων οι οποίοι ήταν στην κυβέρνηση, σε υπουργεία, σε υπηρεσίες ή στο Πολεμικό Ναυτικό της Ελλάδας, προκειμένου να επηρεάσουν θετικά την ανάθεση της παραγγελίας των υποβρυχίων υπέρ της κοινοπραξίας. Για την ανάθεση της παραγγελίας χρειαζόταν η βοήθεια ειδικών οι οποίοι έχαιραν της εμπιστοσύνης των φορέων λήψης αποφάσεων στην Ελλάδα.


Ηταν απαραίτητο να χρησιμοποιήσουν κάποιο σύμβουλο, ο οποίος είχε πρόσβαση στους υψηλόβαθμους φορείς λήψης των αποφάσεων. Ενα τέτοιο άτομο έπρεπε να διαθέτει καλή φήμη και να έχει πρόσβαση στους σχετικούς κοινωνικούς κύκλους.

Το καθήκον αυτό το ανέλαβε ο δόκτωρ κ. Αβατάγγελος. Ο κ. Ματαντόςείχε άριστες σχέσεις και εξασφάλισε τις επαφές με την κυβέρνηση. Ηταν υπεύθυνος να διανέμει τα χρήματα που καταβάλλονταν σε αυτόν».
Στην απόφαση καταγράφεται επίσης ότι για τη διερεύνηση και άλλων πράξεων δωροδοκίας γίνεται έρευνα για την ανεύρεση συσκευών κινητών τηλεφώνων και άλλου τεχνικού εξοπλισμού.

Οπως αναφέρεται στην απόφαση, που είναι μέρος πλέον και της ελληνικής δικογραφίας, τα χρήματα δίνονταν από τη Ferrostaal προς τις εταιρείες συμβούλων των δύο επιχειρηματιών για να καταλήξουν σε εκείνους που θα μπορούσαν να βοηθήσουν το έργο. Στις 15 Φεβρουαρίου 2000 η κοινοπραξία πήρε την παραγγελία για την προμήθεια υποβρυχίων στο ελληνικό κράτος, στο πλαίσιο ενός προγράμματος που έφερε την ονομασία «Αρχιμήδης».

Στις 31 Μαΐου 2002 συνήφθη και άλλη σύμβαση για τη συντήρηση των δύο υποβρυχίων, το πρόγραμμα «Ποσειδών», και η συνολική αξία των δύο συμβάσεων (παραγγελίας και συντήρησης) ανερχόταν σε 2,06 δισ. ευρώ.

Η εταιρεία Dolmarton, με έδρα τις Βρετανικές Παρθένους Νήσους, του Αλ. Αβατάγγελου ιδρύθηκε το 1997 με αποκλειστικό σκοπό τη συνεργασία για τα υποβρύχια. Η σύμβαση μεταξύ της Ferrostaal και της Dolmarton κατατέθηκε για λόγους εμπιστευτικότητας και ασφαλείας σε θυρίδα της τράπεζας UBS στη Ζυρίχη.


Μαρτυρία Γερμανού για τις μίζες
Ιδιαίτερα σημαντική και για την ελληνική δικογραφία θεωρείται η κατάθεση στην Εισαγγελία του Μονάχου του στελέχους της Ferrostaal - Man κ. Ερβι Ερμπσλεχ που συνεργάστηκε με στελέχη της εταιρείας τα οποία ήταν υπεύθυνα για το έργο των υποβρυχίων. Χαρακτηριστικά καταθέτει στις 15 Φεβρουαρίου 2010: «Οπως και στην Πορτογαλία, έτσι και στην Ελλάδα καταβλήθηκαν μίζες σε δημόσιους λειτουργούς για την ανάληψη του έργου. Οι μίζες καταβάλλονταν μέσω εικονικών συμβάσεων συμβούλων, μεταξύ άλλων και του κ. Ματαντού ως αχυράνθρωπου, στους δημόσιους λειτουργούς και στους φορείς λήψης αποφάσεων.

Η δωροδοκία γινόταν τελικά και με τη συμμετοχή του διοικητικού συμβουλίου, δηλαδή με τη συμμετοχή του Γκεζίν Κεμπέκ της οικονομικής διεύθυνσης αλλά και του δόκτορα Μίτσερλιχ ως προέδρου του διοικητικού συμβουλίου».
Με βάση αυτά τα έγγραφα εκλήθησαν 37 ύποπτοι και από την Εισαγγελία της Αθήνας, αφού τα παρέλαβαν οι εισαγγελείς κυρίες Πόπη Παπανδρέουκαι Ευγενία Κυβέλου διά της δικαστικής συνδρομής.
http://www.kourdistoportocali.com/default.aspx?pageid=5196
Read more