Σάββατο 26 Μαρτίου 2011

Εξεταστική για τα υποβρύχια ζητεί η ΝΔ


Η ΝΔ κάνει λόγο για «ύποπτη σιωπή και αδράνεια της κυβερνητικής πλευράς»

Picture 0 for Εξεταστική για τα υποβρύχια ζητεί η ΝΔ

Τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τη διερεύνηση της υπόθεσης τωνυποβρυχίων ζητεί με πρόταση που κατέθεσε η Νέα Δημοκρατία, κάνοντας λόγο για «ύποπτη σιωπή και αδράνεια της κυβερνητικής πλευράς».

Όπως τονίζει σε δήλωσή του ο εκπρόσωπος της ΝΔ Γιάννης Μιχελάκης, «ενώ η Δικαιοσύνη διαβιβάζει στη Βουλή το φάκελο για το σκάνδαλο των υποβρυχίων και ενώ οι συνεχιζόμενες αποκαλύψεις πιστοποιούν μία τεράστια λεηλασία του δημόσιου χρήματος, η κυβέρνηση δεν τόλμησε να αναλάβει -όπως όφειλε- καμιά πρωτοβουλία για τη διερεύνηση του σκανδάλου από τη Βουλή».

«Πρόκειται, άλλωστε, για μια απευθείας ανάθεση από την τότε κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ για την προώθηση και την εφαρμογή της οποίας διαμοιράστηκαν, όπως αποκαλύπτεται, δεκάδες εκατομμύρια ευρώ. Μπροστά στην ύποπτη σιωπή και την αδράνεια της κυβερνητικής πλευράς, η Νέα Δημοκρατία αναλαμβάνει πρωτοβουλία με την κατάθεση σχετικής πρότασης, προκειμένου να συσταθεί Εξεταστική των Πραγμάτων Επιτροπή, να λάμψει η αλήθεια και να αποδοθούν οι ευθύνες, όπου ανήκουν», προσθέτει.