Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου 2010

Ο Καλλικράτης είναι υποθηκευμένος στο μνημόνιο...

Καταπέλτης ο Μητρόπουλος χθες στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA.

Μίλησε για την υποψηφιότητά του, το ΠΑΣΟΚ, τον Καλλικράτη και το Μνημόνιο.
- Έχω στείλει επιστολή μου στον Πρωθυπουργό, στην οποία αναφέρω την διαφωνία μου με το μνημόνιο.
- Υπάρχουν πολλά μέλη του ΠΑΣΟΚ που δεν θέλουν να ρίξουν το ΠΑΣΟΚ, που στηρίζουν τον Γιώργο Παπανδρέου, αλλά θέλουν να πουν ότι υπάρχει άλλος δρόμος..
- Το μνημόνιο είναι αυτοκτονικό, αυτό το λένε και οι σύμβουλοι του Πρωθυπουργού.
- Ο Καλλικράτης είναι υποθηκευμένος στο μνημόνιο...
Θα σπρώχνει (Ο Καλλικράτης) για το 2011, 2012 και 2013, 500 εκατ. ευρώ.
Αυτό εννοεί ο Μητρόπουλος..
ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ



Δείτε το VIDEO με τις δηλώσεις του Μητρόπουλου


http://exomatiakaivlepo.blogspot.com/2010/09/blog-post_1702.html
Read more

Ο Νομάρχης Κοζάνης Γιώργος Δακής στον αγιασμό σε σχολικές μονάδες

Στον αγιασμό των σχολείων, για την έναρξη του νέου σχολικού έτους, θα παραστεί τη Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2010, ο Νομάρχης Κοζάνης Γιώργος Δακής.

Πρόγραμμα του Νομάρχη Κοζάνης:

08:30 π.μ. :

09:00 π.μ. :

10:30 π.μ. :

2ο Δημοτικό Σχολείο Κρόκου

2ο Γενικό Λύκειο Κοζάνης (Ανδρέα Κάλβου 1 – στο δρόμο προς Κρόκο)

1ο και 2ο Γενικό Λύκειο Πτολεμαΐδας (Κων/πόλεως 2)


http://kozanitika.gr/archives/11419
Read more

Πέρσι έγραφαν με χοντρά γράμματα ότι μας περνάει η Αίγυπτος... φέτος γράφουν με ψιλά και γκρί ότι μας περνάει η Ρουάντα

'Αλλο ένα δείγμα της ασύστολης προπαγάνδας που κάνουν, ακολουθεί και αφορά το πως παρουσιάστηκε η έκθεση του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ πέρσι επί Καραμανλή και φέτος επί ΓΑΠ.

Σημειώστε ότι πέρσι πέσαμε από την 67η στη 71η θέση ενώ φέτος παρά τους νόμους τις "τιτάνιες" προσπάθειες του ΓΑΠ, και τις αλλαγές του πέσαμε από την 71η στην 83η θέση...

Πέρσι αφιερώθηκαν παράγραφοι και δόθηκε έμφαση για ποιες χώρες μας πέρασαν... με έντονα γράμματα γράφτηκαν τα ονόματα του Μαυροβούνιου, της Αιγύπτου, της Κολομβίας και του Καζακστάν που ήταν από πάνω μας...

Φέτος αντίθετα μούγκα στη στρούγκα... η είδηση αναλώθηκε στο τι ανακατατάξεις είχαμε στις πρώτες θέσεις, ενώ η υποχώρηση κατά 12 ολόκληρες θέσεις αποδώθηκε στην "στη μεγάλη επιδείνωση του μακροοικονομικού περιβάλλοντος"... με μια απλή αναφορά ότι "πολλές χώρες από την περιοχή της Μέσης Ανατολής, κυρίως του Περσικού Κόλπου, και της Βόρειας Αφρικής βρίσκονται στην πρώτη 50άδα" καθάρισαν... α κάπου έγραψαν με μικρά γράμματα και γκρι για να μην φαίνεται και καλά:

"Πίσω από Ρουάντα, Μποτσουάνα"
ψάξτε λίγο θα το βρείτε εύκολα


http://dexiextrem.blogspot.com/2010/09/blog-post_1456.html
Read more

Κατάσταση πολιορκίας για τη Θεσσαλονίκη

Σε κατάσταση πολιορκίας θα βρίσκεται από σήμερα μέχρι και την Κυριακή η Θεσσαλονίκη, με κορύφωση το απόγευμα του Σαββάτου, όταν η μισή πόλη θα βρεθεί αποκλεισμένη, λόγω των μέτρων που αποφασίστηκαν χτες από την Αστυνομική Διεύθυνση και την Τροχαία.

Ουσιαστικά, η πόλη τίθεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης από τα ξημερώματα σήμερα, λόγω της αναμενόμενης άφιξης του πρωθυπουργού και των μελών του υπουργικού συμβουλίου που θα συνεδριάσει αύριο στη Θεσσαλονίκη.

Στις προγραμματισμένες απαγορεύσεις της Τροχαίας, πρέπει να προστεθούν τα αυξημένα αστυνομικά μέτρα, από 4.500 αστυνομικούς που έχουν επιστρατευτεί για την 75η ΔΕΘ, καθώς και η άφιξη χιλιάδων διαδηλωτών για τις αυριανές και κυρίως τις μεθαυριανές συγκεντρώσεις και πορείες.

Συγκεντρώσεις και πορείες

Οι συγκεντρώσεις και πορείες θα ξεκινήσουν από αύριο, Παρασκευή, στις 18.00 με το συλλαλητήριο των ένστολων (αστυνομικών, λιμενικών, πυροσβεστών, απόστρατων) που θα πραγματοποιηθεί στο Λευκό Πύργο.
Το Σάββατο, το «χορό» των συγκεντρώσεων αναμένεται να ξεκινήσουν νωρίς το πρωί οι ιδιοκτήτες φορτηγών που συνεδριάζουν στο λιμάνι και ενδέχεται να πορευτούν προς τη ΔΕΘ.
Το απόγευμα του Σαββάτου θα γίνουν τουλάχιστον τέσσερις διαφορετικές συγκεντρώσεις και πορείες με κατάληξη το συνεδριακό κέντρο «Ι. Βελλίδης» (ουσιαστικά την πλατεία της ΧΑΝΘ όπου θα παραταχθούν οι αστυνομικές δυνάμεις), από το οποίο, στις 21.30, ο πρωθυπουργός, Γ. Παπανδρέου, θα εγκαινιάσει την 75η ΔΕΘ.
Στις 18.00 στο άγαλμα του Βενιζέλου στην Εγνατία θα γίνει το συλλαλητήριο που οργανώνουν ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, ΕΚΘ, ΕΔΟΘ κ.ά., ενώ στον ίδιο χώρο στις 18.30 θα συγκεντρωθούν και τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ. Την ίδια ώρα στην πλατεία Αριστοτέλους (Λ. Νίκης) θα πραγματοποιηθεί η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ και σωματείων εργαζομένων. Στις 18.30 στην Καμάρα θα γίνει η συγκέντρωση των κινήσεων της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς, ενώ στις 19.00 στην πλατεία Συντριβανίου έχει προγραμματιστεί η συγκέντρωση των αντιεξουσιαστικών κινήσεων, καθώς και όσων συμμετέχουν στο φεστιβάλ «Αμεσης Δημοκρατίας (Fest2010) που διοργανώνεται στο ΑΠΘ.

http://apotinarxi.blogspot.com/2010/09/blog-post_4461.html
Read more

Με αναπληρωτές τα σχολεία

Του Φ. ΝΑΚΟΥ

Σε ετοιμότητα βρίσκεται η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας για να αντιμετωπίσει τα άμεσα τα όποια εκπαιδευτικά κενά παρατηρηθούν την ερχόμενη Δευτέρα, όπου 1.400.000 μαθητές θα ξεκινήσουν μαθήματα στα Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια της χώρας. Λίγες μέρες πριν την έναρξη των μαθημάτων υπάρχουν συνολικά 2.645 εκπαιδευτικά κενά, τα οποία το υπουργείο δήλωσε ότι μπορεί ανά πάσα στιγμή να καλύψει με αναπληρωτές.
Σύμφωνα με το υπουργείο, την περασμένη εβδομάδα στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση υπήρχαν 2.843 κενά και 4.277 πλεονάζον εκπαιδευτικό προσωπικό. Από τους 2.843 οι 1.380 ανήκαν στις βασικές ειδικότητες, στις οποίες προσλήφθηκαν 1.064 εκπαιδευτικοί.
Στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση την περασμένη εβδομάδα είχαμε 3.047 κενά και έγιναν 2.554 προσλήψεις αναπληρωτών. Στα Νηπιαγωγεία είχαμε 1.677 κενά και έγιναν 1.304 προσλήψεις. Σύμφωνα με την κ. Διαμαντοπούλου: «Τα κενά που έχουμε αφήσει είναι όλα τριψήφια και την επόμενη εβδομάδα θα γίνει μια τελική διαχείριση, ώστε να πάμε στην ολοκλήρωση των τοποθετήσεων. Στα 800 ολοήμερα σχολεία με ενιαίο αναμορφωμένο πρόγραμμα υπήρξε η αναγκαία μετακίνηση και διορίζονται 815 στο χώρο της Φυσικής Αγωγής, της Πληροφορικής και των Αγγλικών και αντίστοιχα 1.000 άτομα στην Αισθητική Αγωγή, δηλαδή στο θέατρο, στη μουσική και στα καλλιτεχνικά».
Σύμφωνα πάντα με την υπουργό θα τηρηθεί απαρέγκλιτα ο νόμος και στα Δημοτικά οι μαθητές ανά τμήμα θα είναι έως 25 και σε εξαιρετικές περιπτώσεις , θα είναι +10% (το προβλέπει ο νόμος) και στη δευτεροβάθμια έως 30 μαθητές. Αναφορικά με τα σχολικά βιβλία η κα Διαμαντοπούλου δήλωσε: «Το ποσοστό των βιβλίων που είναι ήδη στα σχολεία είναι 87%. Σύμφωνα με τα αναλυτικά στοιχεία που έχει στείλει ο Οργανισμός Εκδόσεως Διδακτικών Βιβλίων, αυτά τα οποία δεν έχουν πάει, είναι Βοηθήματα, Ασκήσεις και Τετράδια, τα οποία δεν είναι αναγκαία στην αρχή του χρόνου. Η καθυστέρηση αυτή που έβγαλε τον προγραμματισμό έξω λίγες μέρες, είναι γιατί υπήρχε η απεργία των φορτηγών δημόσιας χρήσης».
Σε ερώτηση για το πώς σχολιάζει το γεγονός ότι πανεπιστημιακοί καθηγητές που έχουν καταγγελθεί ακόμα και για σεξουαλική παρενόχληση φοιτητριών η κ. Διαμαντόπουλου επέκρινε ανοικτά την τακτική υπηρεσιακών συμβουλίων: «Ως μητέρα, ως άνθρωπος και ως υπουργός, έχω επανειλημμένα εξοργιστεί και πραγματικά απογοητευτεί από τις αποφάσεις πειθαρχικών οργάνων. Αυτό το διάστημα των 10 μηνών έχω επιστρέψει πάνω από 50 αποφάσεις, έχω παραπέμψει πάνω από 50 αποφάσεις σε ανώτερα πειθαρχικά ή στην Αρχή για την Επιθεώρηση των Δημοσίων Υπηρεσιών, γιατί δυστυχώς σε αρκετά αδικήματα - κάποια από αυτά πραγματικά εξωφρενικά και για να τα περιγράψει κανείς- οι ποινές ήταν απογοητευτικές για το κύρος και την ευθύνη που έχουν τα πειθαρχικά όργανα».
Αδέσμευτος
http://teachers-limnou.blogspot.com/
Read more

ΟΜΠΑΜΑ: O xαφιές της CIA

Συγκλονιστική αποκάλυψη του εγκυρότατου γαλλικού ηλεκτρονικού περιοδικού:

http://www.voltairenet.org

La biographie cachée des Obama: une famille au service de la CIA

Ο αμερικανός δημοσιογράφος Wayne Madsen, μετά από εξονυχιστική έρευνα στα επίσημα και αποχαρακτηρισμένα αρχεία της γνωστής CIA, επιβεβαιώνει και τεκμηριώνει την «αμερικανική λογική», αυτή που όλος ο κόσμος υποψιάζεται και βιώνει στους εθνικούς του χώρους: Ότι οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ ασκούν άμεσα ΠΟΛΙΤΙΚΗ και επιβάλουν τους πολιτικούς ηγέτες που θέλουν, όχι μόνο στα προτεκτοράτα τους (Ελλάδα, κ.λπ), αλλά και στην ίδια τους τη χώρα…

Περιττό να πούμε, ότι αυτή την πάγια πολιτική των εφιαλτικών μηχανισμών των ΗΠΑ, την ιστορικά επαληθευμένη πολλές φορές, την χαρακτηρίζουν «συνωμοσιολογία», οι ποικιλόχρωμοι δωσίλογοι της Νέας Τάξης.

Ο Wayne Madsen αποκαλύπτει με ντοκουμέντα ότι όλο το «σόι» του Ομπάμα, γονείς, γιαγιά και πατριός, ήταν στρατολογημένοι χαφιέδες της CIA, συμμετείχαν στις βρόμικες «επιχειρήσεις» της στην Κένυα.

Συμμετείχαν επίσης σε «επιχειρήσεις» αντιμετώπισης της «Κινεζικής» και Σοβιετικής κομμουνιστικής επιρροής στα αμερικάνικα Πανεπιστήμια και στο χαφιεδισμό εναντίον Αφρικανών ηγετών του Κινήματος των Αδεσμεύτων»!

Η οργάνωση Business International Corporation, που χρησιμοποιείται ως «κάλυψη» της Cia, χρησιμοποίησε τον Ομπάμα, ως χυδαίο πληροφοριοδότη από το 1983!

Τα αποχαρακτηρισμένα απόρρητα έγγραφα της Cia, μας εξηγούν έτσι το πώς…βρέθηκε πρόεδρος των ΗΠΑ ένας χαφιές!

Και εμείς καταλαβαίνουμε γιατί υπήρξαν τέτοιες υμνολογικές υστερίες για τον άνθρωπο της CIA στην Ελλάδα: Εδώ υπάρχει στρατός ολόκληρος, δικτυωμένος σε όλο το πολιτικό, δημοσιογραφικό και πνευματικό οικοδόμημα, που εκτελεί τις εντολές των αμερικανικών υπηρεσιών και προωθεί τα μακάβρια σχέδιά τους…

Δεν πρέπει, λοιπόν, να απορούμε γιατί ο πρωθυπουργός μας, οι υπουργοί του και οι ηγεσίες ΟΛΩΝ των κομμάτων συμπεριφέρονται σαν ανδρείκελα, επενδύοντας συχνά αυτές τις «εξαρτήσεις» τους με το «λίπος» ρητορικών φράσεων εναντίον της παγκοσμιοποίησης, της Νέας Τάξης, του ιμπεριαλισμού και ακόμα εναντίον του αμερικανισμού.

ΟΥΤΕ να απορούμε για το ποιοι κατασκευάζουν και καθοδηγούν την ποικιλία των τρομοκρατικών ομάδων: «αντιεξουσιαστικές» υπογραφές της CIA…

ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ να απορούμε, αλλά να καταλαβαίνουμε και να γκρεμίζουμε τις μυθολογίες της Νέας Τάξης.

Το http://www.voltairenet.org έχει κάνει συνταρακτικές και τεκμηριωμένες αποκαλύψεις γύρω από τη πολιτική των ΗΠΑ στη Μέση Ανατολή, τα Βαλκάνια και τις χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης.

Ένας από τους στυλοβάτης του περιοδικού είναι Thierry Meyssan ο οποίος από πρώτος γκρέμισε τη μυθολογία γύρω από τη μεγαλύτερη προβοκάτσια του αιώνα: ΤΗΝ πτώση των Δίδυμων Πύργων».

Το Ρεσάλτο έχει μεταφράσει πολλά κείμενα από http://www.voltairenet.org

Τα σπουδαιότερα:

α). Thierry Meyssan: 5 χρόνια πολέμου. Απολογισμός και προοπτικές στο Ιράκ

http://resaltomag.gr/228.mag

β). Pierre Hillard: Το Κόσοβο και η γεωπολιτική των Βαλκανίων

http://resaltomag.gr/225.mag

Ρεσάλτο

http://olympia.gr/2010/09/10/%CE%BF%CE%BC%CF%80%CE%B1%CE%BC%CE%B1-o-x%CE%B1%CF%86%CE%B9%CE%AD%CF%82-%CF%84%CE%B7%CF%82-cia/

Read more

Θέμα: Αποσπάσεις Εκπαιδευτικών

ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς την Υπουργό Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων:
Θέμα: Αποσπάσεις Εκπαιδευτικών.

Μείζον κοινωνικό θέμα έχει προκύψει από τη μη ικανοποίηση αιτήσεων αποσπάσεων εκπαιδευτικών Α/θμιας Εκπ/σης, ούτε και με τη διαδικασία επανεξέτασης των αιτήσεων. Εκπαιδευτικοί με πολυετή υπηρεσία και...

2 ανήλικα τέκνα, με σοβαρά προβλήματα υγείας, αιρετά μέλη Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης και σύζυγοι στρατιωτικών δεν αποσπάστηκαν για να καλυφθούν τα υπάρχοντα κενά στα σχολεία.

Στο Νομό Φλώρινας το πρόβλημα παρουσιάζεται εντονότερο. Για τα 22 κενά, σύμφωνα με την εισήγηση της Δ/νσης Α/θμιας Εκπ/σης, δεν αποσπάστηκε κανένας εκπαιδευτικός των παραπάνω κατηγοριών. Μάλιστα πέρα των 22 κενών, έχουν κατατεθεί 33 αιτήσεις συνταξιοδότησης και μέχρι το τέλος του χρόνου υπολογίζεται να ανέβει ο αριθμός αυτός στις 50 αιτήσεις.

Είναι αδιανόητο, ενώ υπάρχουν οι προϋποθέσεις, το Υπουργείο να εμμένει πεισματικά και να αρνείται να προχωρήσει σε αποσπάσεις, δημιουργώντας έντονο κοινωνικό πρόβλημα. Κυριολεκτικά διαλύονται οικογένειες, αφού καλούνται εκπαιδευτικοί να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους μακριά από τα σπίτια τους, σε αποστάσεις εκατοντάδων χιλιομέτρων στις πιο απομακρυσμένες περιοχές της χώρας. Δεν λαμβάνονται επίσης υπόψη σοβαρά προβλήματα υγείας αλλά και ειδικοί νόμοι, που επιτρέπουν τη συνυπηρέτηση των συζύγων ενστόλων του στρατού και των σωμάτων ασφαλείας, όπως και την απόσπαση αιρετών μελών των ΟΤΑ για την άσκηση των καθηκόντων τους στην περιοχή που εκλέχτηκαν. Το παράδοξο είναι ότι οι συγκεκριμένοι νόμοι που αφορούν τους αιρετούς των ΟΤΑ και τους ένστολους εφαρμόστηκαν για τις αποσπάσεις, στους περισσότερους Νομούς της χώρας και σε άλλους Νομούς, μεταξύ αυτών και ο Νομός της Φλώρινας, δεν εφαρμόστηκαν.

Η κατάσταση που δημιουργείται είναι ανεπίτρεπτη και η αναλγησία της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου πρωτοφανής. Μάλιστα, προκειμένου να διασφαλίσει τη μη πραγματοποίηση αποσπάσεων, μηχανεύτηκε το διορισμό αναπληρωτών στα συγκεκριμένα κενά με αποτέλεσμα το ΚΥΣΠΕ το οποίο συνεδριάζει ανά χρονικά διαστήματα για την έγκριση αποσπάσεων σε λειτουργικά κενά, να μην έχει πλέον αντικείμενο λόγω απουσίας κενών.

Η δικαιολογία ότι διορίζονται αναπληρωτές για την κάλυψη των κενών είναι πρόφαση, αφού θα μπορούσαν να διοριστούν στις θέσεις από τις οποίες αποσπώνται οι μόνιμοι εκπαιδευτικοί με αποτέλεσμα και διορισμοί αναπληρωτών να πραγματοποιηθούν και οι αιτούντες απόσπαση να ικανοποιηθούν.

Κατόπιν τούτων ερωτάται η αρμόδια Υπουργός:

1) Προτίθεται να ικανοποιήσει τα αιτήματα των εκπαιδευτικών, επιδεικνύοντας ευαισθησία και λαμβάνοντας σοβαρά υπόψη τα κοινωνικά κριτήρια;

2) Προτίθεται να εφαρμόσει τους ισχύοντες νόμους που επιτρέπουν την συνυπηρέτηση των συζύγων ενστόλων και την απόσπαση των αιρετών των ΟΤΑ;

3) Πως είναι δυνατόν ισχύοντες νόμοι, όπως αυτοί για τους ενστόλους και τους αιρετούς των ΟΤΑ αλλού να εφαρμόζονται και αλλού να μην εφαρμόζονται και συγκεκριμένα να μην εφαρμόζονται για τις αποσπάσεις εκπαιδευτικών στο Νομό Φλώρινας;

4) Θα συνεχίσει να εκπληρώνεται ο κοινωνικός χαρακτήρας των αποσπάσεων ή θα παραδοθεί στο ανάλγητο και αντικοινωνικό πνεύμα του μνημονίου ;

Αθήνα 10/09/2010 Ο ερωτών Βουλευτής
Ευστάθιος Κωνσταντινίδης



http://taxalia.blogspot.com/2010/09/blog-post_3600.html
Read more

Η ΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΛΕΣΧΗΣ BILDERBERG ΑΡΧΙΖΕΙ ΝΑ ΞΕΣΚΕΠΑΖΕΤΑΙ

Η διαβόητη λέσχη Bilderberg έχει έρθει και πάλι στο προσκήνιο, μετά τη δημοσίευση άρθρου του Fidel Castro, στο οποίο προειδοποιεί πως η «…κλίκα αυτή έχει μετατραπεί σε ένα είδος παγκόσμιας κυβέρνησης, που ελέγχει όχι μόνο τη διεθνή πολιτική και οικονομία, αλλά ακόμη και τον πολιτισμό…».

Αυτό το διάστημα ζούμε μια παγκόσμια αφύπνιση για το θέμα της....
νέας τάξης πραγμάτων, καθώς εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο ανακαλύπτουν τη πηγή της πραγματικής πολιτικής κυριαρχίας και το λόγο για τον οποίο ο πλανήτης μας οδηγείται προς την υποδούλωση και τη δικτατορία.

Ο Castro μιλάει για ένα σχέδιο «εγκατάστασης μιας παγκόσμιας κυβέρνησης χωρίς σύνορα, που δεν θα δίνει λόγο σε κανέναν…». Αναφέρει ακόμη την άποψη ότι «η σοσιαλιστική φιλοσοφική σχολή της Φραγκφούρτης συνεργάστηκε στη διάρκεια της δεκαετίας του`50 με την οικογένεια Rockefeller, έτσι ώστε να στρωθεί ο δρόμος για την επικράτηση της μουσικής ροκ, μέσω της οποίας θα ελέγχονται οι μάζες, καθώς αυτή τις αποπροσανατολίζει από τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις κοινωνικές αδικίες».

Τα κύρια ΜΜΕ του πλανήτη, αντέδρασαν στα λεγόμενα του Κουβανού επαναστάτη, επαναλαμβάνοντας σε όλους τους τόνους ότι η λέσχη Bilderberg είναι απλά μια ανεπίσημη «μάζωξη», χωρίς καμιά εξουσία, και χωρίς να καθορίζει πολιτικές. Όπως όμως ανέφερε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη ο πρώην Γεν. Γραμματέας του ΝΑΤΟ Willy Claes, οι συμμετέχοντες στις μυστικές συγκεντρώσεις, είναι υποχρεωμένοι να επιβάλλουν τη συμφωνηθείσα πολιτική της Bilderberg, στο περιβάλλον που δραστηριοποιούνται και όπου έχουν επιρροή. Αυτός είναι και ο λόγος, που όταν υπάρχει κάποια συναίνεση πολιτικής σε συνάντηση της λέσχης, όπως το ενιαίο ευρωπαϊκό νόμισμα, η εισβολή στο Ιράκ, το ποιοι πολιτικοί θα τεθούν υποψήφιοι για αξιώματα, κλπ. τότε βλέπουμε πως η πολιτική αυτή εφαρμόζεται σύντομα και στη πραγματικότητα.

Υπάρχουν δυο ταινίες σχετικές με τη Bilderberg, που συνεισφέρουν τα μέγιστα στην αποκάλυψη του καταχθόνιου ρόλου της. Οι ταινίες Endgame και The Obama Deception, του Alex Jones. Στη δεύτερη μάλιστα, καταρρέει ο μύθος πως ο πρόεδρος Ομπάμα ήταν ένας δημοφιλής άνθρωπος του λαού, που θα έφερνε την αλλαγή. Η ταινία αποκαλύπτει πως ο Ομπάμα είχε επιλεγεί από την ίδια τη Χίλαρυ Κλίντον, στη διάρκεια συνάντησης της λέσχης το 2008. Αποκαλύπτεται πως ο Αμερικανός πρόεδρος δεν είναι τίποτα άλλο παρά υπηρέτης των υπέρμαχων της παγκοσμιοποίησης, και δίνει λόγο σε άτομα όπως ο Zbigniew Brzezinski. Οι ταινίες αυτές δείχνουν πως οι διάφορες «προδοτικές» κυβερνήσεις του κόσμου, πηγαίνουν στη Bilderberg για να πάρουν οδηγίες και διαταγές. Το τελευταίο χρόνο, στη συνάντηση της Ισπανίας, η πλειοψηφία των συμμετεχόντων εξέφρασε τη στήριξη της σε μια επίθεση κατά του Ιράν, κάτι που βλέπουμε και σαν πιθανό ενδεχόμενο στο πραγματικό κόσμο.

Μια κυβερνώσα ελίτ μπορεί να λειτουργεί με επιτυχία μόνο στη σκιά. Αν τη βγάλουμε στο φως, ίσως μπορέσουμε να την αντιμετωπίσουμε. Αυτό φαίνεται να επαληθεύεται με την πρόσφατη ομολογία του μεγαλόσχημου της λέσχης Zbigniew Brzezinski, που παραδέχεται πως η «νέα παγκόσμια πολιτική αφύπνιση» εκτροχιάζει τα σχέδια για τη νέα παγκόσμια τάξη.

S.A (prisonplanet)

http://kataigides.blogspot.com/2010/09/bilderberg.html

Read more

Βιντεο απο την Ένταση στο κέντρο της Θεσσαλονίκης



Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποισαν εκπαιδευτικοι πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης αλλά και μέλη της εναλλακτικής κίνησης δικηγόρων. Αστυνομικοί όμως δεν τους αφήνουν να προχωρήσουν.


Read more: http://www.seleo.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=9256:2010-09-10-12-20-15&catid=1:latest-news&Itemid=50#ixzz0z8aQdU1R
Seleo.gr News
Read more

Προς Διαμαντοπούλου: Δαματρυρία εκπαιδευτικών από την Φλώρινα

Florina.jpg

Το Δ.Σ. του συλλόγου μας, σε έκτακτη συνεδρίασή του, σήμερα Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2010 και με αποκλειστικό θέμα «το κοινωνικό πρόβλημα» που δημιουργείται με την απόφαση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας να μην ικανοποιηθούν αποσπάσεις εκπαιδευ-τικών στη Διεύθυνση Α/θμιας Εκπαίδευσης Φλώρινας προκειμένου να καλυφθούν τα κενά των σχολείων, αποφάσισε να σας αποστείλει επι-στολή διαμαρτυρίας.

κα Υπουργέ,

μετά το μεγάλο αριθμό αιτήσεων συνταξιοδότησης των εκπαιδευτικών στο Νομό μας ζητήθηκαν από τη Δ/νση Π.Ε. είκοσι δύο (22) εκπαιδευτι-κοί για τα λειτουργικά κενά που προέκυψαν.

Το Υπουργείο σας προτίμησε για την κάλυψη των λειτουργικών κενών να τοποθετήσει αναπληρωτές εκπαιδευτικούς.
Ο δικαιότερος και πιο ενδεδειγμένος τρόπος που εφαρμόζεται εί-ναι η απόσπαση εκπαιδευτικών που κατάγονται από τον Νομό Φλώρι-νας και υπηρετούν σε απομακρυσμένες περιοχές της Ελλάδας να προ-ηγείται του διορισμού των αναπληρωτών κάτι το οποίο σας είχε ζητη-θεί και από την Ομοσπονδία μας.

Και αναφερόμαστε σε εκπαιδευτικούς με πολύχρονη υπηρεσία, οικογένειες με ανήλικα τέκνα, σύζυγοι ένστολων, μέλη ΟΤΑ (οι οποίοι καλύπτονται άλλωστε και με σχετικό νόμο) και εκπαιδευτικοί με σοβα-ρά προβλήματα υγείας.

Άρα η απόσπαση αυτών των εκπαιδευτικών εκπληρώνει πέρα από κάλυψη των υπηρεσιακών αναγκών και τον κοινωνικό χαρακτήρα των αποσπάσεων δίνοντας λύσεις σε ζωτικά προβλήματα (οικονομική κρίση, διάλυση οικογένειας).

Είναι ακατανόητη η εμμονή σας, στη μη πραγματοποίηση των αποσπάσεων «κοινωνικού χαρακτήρα» και απαράδεκτο το γεγονός, χρησιμοποιώντας ως άλλοθι για την κάλυψη των κενών αυτών με α-ναπληρωτές εκπαιδευτικούς.
Ο στόχος προφανής.
Να διασπαστεί το ενιαίο εκπαιδευτικό μέτωπο, δημιουργώντας τεχνίτη ρήξη των μονίμων εκπαιδευτικών με τους αναπληρωτές εκπαι-δευτικούς.

Τέτοιου είδους πολιτικά παιχνίδια στις πλάτες του συνόλου των εκπαιδευτικών δεν περνούν.

Επιτέλους, ας επιδειχθεί η ελάχιστη σοβαρότητα και ας αναδει-χθεί η αληθινή ευθύνη, έναντι της πονηρίας του Υπουργείου, για να αποκατασταθούν οι σχέσεις εμπιστοσύνης με τελικό νικητή τη ίδια την ΠΑΙΔΕΙΑ.

Διαφορετικά πολύ φοβόμαστε, ότι το χάσμα που δημιουργεί με ευθύνη του το Υπουργείο στη σχέση με την Εκπαιδευτική κοινότητα θα έχει αρνητικές συνέπειες, που διαχέονται σε όλη την κοινωνία.

Το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΠΑΤΣΙΟΣ

Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΚΑΪΣΙΔΗΣ


http://parapolitika.gr/el/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE/%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%82-%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CE%BC%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%BF%CF%80%CE%BF%CF%8D%CE%BB%CE%BF%CF%85-%CE%B4%CE%B1%CE%BC%CE%B1%CF%84%CF%81%CF%85%CF%81%CE%AF%CE%B1-%CE%B5%CE%BA%CF%80%CE%B1%CE%B9%CE%B4%CE%B5%CF%85%CF%84%CE%B9%CE%BA%CF%8E%CE%BD-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CF%86%CE%BB%CF%8E%CF%81%CE%B9%CE%BD%CE%B1
Read more

ΒΟΖΕΜΠΕΡΓΚ: Ολέθρια η επιλογή της κατάργησης του θεσμού της Πρόσθετης Διδακτικής Στήριξης


Τρία 24ωρα πριν την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, η Υπουργός Παιδείας κα Άννα Διαμαντοπούλου ανακοίνωσε τη διάλυση του θεσμού της Πρόσθετης Διδακτικής Στήριξης. Δηλαδή τη στέρηση, από τους μαθησιακά και οικονομικά αδύναμους μαθητές, της δυνατότητας που είχαν να παρακολουθούν υποστηρικτικά μαθήματα μέσα στα σχολεία τους. Η εξέλιξη αυτή συνιστά ολέθρια επιλογή, ιδιαίτερα υπό την παρούσα δημοσιονομική συγκυρία. Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας οφείλει άμεσα να ανακρούσει πρύμναν και να δώσει λύση

στα παιδιά που δεν έχουν την ευχέρεια να προστρέξουν στα ιδιωτικά φροντιστήρια.
Κατά τα λοιπά, τα σχολεία θα λειτουργήσουν από τη Δευτέρα με αναπληρωτές και ωρομισθίους εκπαιδευτικούς, αλλά και με “δανεικούς” καθηγητές. Και για την αναστάτωση η οποία προκαλείται, η κα Υπουργός επιρρίπτει ευθύνες στον κόσμο της εκπαίδευσης! Καλούμε την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, αφενός μεν να επανενεργοποιήσει το θεσμό των “φροντιστηριακών μαθημάτων μέσα στα λύκεια”, αφετέρου δε να προχωρήσει άμεσα στην κάλυψη των κενών θέσεων, οι οποίες δυστυχώς ανέρχονται σε χιλιάδες


http://taxalia.blogspot.com/2010/09/blog-post_5629.html
Read more

Παραπλανητικές, εν όψει ΔΕΘ, οι δηλώσεις Πανταλάκη, αφού οι ξένοι εκτιμητές για ΑΤΕ-ΠΕΙΡΑΙΩΣ-ΤΤ που όρισε το ΥΠΟΙΚ. συνεχίζουν το "έργο" τους

ΕΧΟΥΝ ΑΛΩΣΕΙ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΤΟ ΤΡΑΠΕΖΟΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ, ΤΑ "ΣΗΜΙΤΟΠΑΙΔΙΑ" ΚΑΙ ΟΙ ΕΠΙΓΟΝΟΙ ΚΑΡΑΤΖΑ.

ΑΓΡΟΤΟΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΞΥΠΝΗΣΤΕ !!!!
ΜΗΝ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΣΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΑΝΤΑΛΑΚΗ !!!!

-ΞΥΠΝΑΤΕ ΑΓΡΟΤΕΣ, ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΙ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΑΛΙΕΙΣ, ΓΙΑΤΙ ΑΝ Η ΑΤΕ ΠΑΕΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΟΜΕΤΟΧΩΝ ΤΗΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ, ΘΑ ΣΑΣ ΡΗΜΗΞΟΥΝΕ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΣΧΈΣΕΙΣ ΤΩΝ ΥΠΕΓΓΥΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΣΑΣ, ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ, ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΑΛΙΕΥΤΙΚΩΝ ΣΚΑΦΩΝ, ΑΝ ΒΡΕΘΕΙΤΕ ΣΕ ΑΔΥΝΑΜΙΑ, ΛΟΓΩ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ, ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΤΕ ΣΤΗΝ ΩΡΑ ΤΟΥΣ ΤΙΣ ΔΟΣΕΙΣ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ ΣΑΣ. ΤΑ ΕΠΙΤΟΚΙΑ ΘΑ ΠΑΝΕ ΣΤΑ ΥΨΗ. ΟΙ ΟΡΟΙ ΔΑΝΙΣΜΟΥ ΘΑ ΕΠΙΔΕΙΝΩΘΟΥΝ.

-ΠΑΤΕ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΣΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΗΣΤΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΑΠ ΝΑ ΜΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΘΕΊ Ο ΟΜΙΛΟΣ ΤΗΣ ΑΤΕ.

-ΜΗΝ ΑΚΟΥΤΕ ΚΑΙ ΜΗΝ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ, ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΠΙΕΖΕΙ ΤΟ ΔΝΤ, ΑΛΛΑ ΑΛΛΟΙ ΚΥΚΛΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΕ ΕΛΕΓΞΟΥΝ ΤΗΝ ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΓΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΓΩΓΗ.

ΘΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΠΕΡΙΓΡΑΨΟΥΜΕ- ΣΥΝΤΟΜΑ ΜΕ ΟΝΟΜΑΤΑ -ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟΓΕΩΓΡΑΦΊΑ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΤΕ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΦΑΝΟΥΝ ΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΚΑΙ Ο ΡΟΛΟΣ ΚΑΠΟΙΩΝ ΥΨΗΛΟΒΑΘΜΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ, ΠΟΥ ΤΥΧΑΙΑ(ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ) ΠΑΝΕ ΝΑ "ΞΑΝΑΒΡΕΘΟΥΝ" ΤΩΡΑ ΜΕ ΤΟ ΠΑΣΟΚ:

ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ? -ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗ (ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ) :

1] ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ?
-ΠΡΩΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΗΣ "ΑΤΕbank", ΠΡΩΗΝ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΔΣ ΤΗΣ "ΑΤΕ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗΣ" ΕΠΙ CEO ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ ΛΥΣΙΜΑΧΟΥ, ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΕΙ, ΤΩΡΑ ΕΠΙ ΠΑΣΟΚ, ΣΤΟ ΔΣ ΤΗΣ ΤΡ.ΠΕΙΡΑΙΩΣ, ΩΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ (ΛΟΓΩ ΠΡΟΝΟΜ. ΜΕΤΟΧΩΝ) ?

2] ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ?
-ΝΥΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ ΚΑΙ ΜΕΛΟΣ ΔΣ ΤΗΣ "ΑΤΕbank" ΚΑΙ ΤΗΣ "ΑΤΕ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗΣ"(ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟ ΜΕΛΟΣ), ΚΟΛΛΗΤΌΣ ΤΟΥ ΠΑΝΤΑΛΑΚΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΛΥΣΙΜΑΧΟΥ ΑΠΟ ΠΑΛΙΑ(ΛΟΓΩ "ΕΘΝΙΚΗΣ" ΚΑΙ "ΑΣΤΕΡΑ" ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗΣ), ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΜΕΤΟΧΟΣ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΝΗΟΓΝΩΜΟΝΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟ ΛΥΣΙΜΑΧΟΥ,ΜΕΓΑΛΟΜΕΤΟΧΟ ΚΑΙ ΥΨΗΛΟΒΑΘΜΟ ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΤΗΣ ΤΡ.ΠΕΙΡΑΙΩΣ, ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ-Ο ΛΥΣΙΜΑΧΟΥ-ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ Μ.ΣΑΛΛΑ ΝΑ "ΕΞΑΓΟΡΑΣΟΥΝ" ΤΗΝ ΑΤΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΓΡΟΤ.ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ?

3] ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ?
-ΝΥΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ ΚΑΙ ΠΡΩΗΝ ΓΕΝ .ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΗΣ ΣΤΗΝ "ΕΘΝΙΚΗ ΤΟΥ ΚΑΡΑΤΖΑ", ΥΠΟΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΗΣ "ΑΤΕbank" ΚΑΙ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΣ ΤΗΣ "ΑΤΕ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗΣ" ΕΠΙ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ ΛΥΣΙΜΑΧΟΥ, ΚΟΛΛΗΤΌΣ ΤΟΥ ΠΑΝΤΑΛΑΚΗ (ΛΟΓΩ "ΕΘΝΙΚΗΣ" ΚΑΙ "ΑΣΤΕΡΑ" ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗΣ),, ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΩΡΑ ΣΤΟ Τ.Π.Δ[500 ΕΚΑΤ.¤ ΜΕΤΡΗΤΑ ΕΧΕΙ], ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΕΠΑΝΕΛΘΕΙ ΣΤΗΝ "ΤΡΑΠΕΖΑ" ?

4] ΣΕ ΠΟΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ-ΟΧΙ ΤΗΝ ΠΕΙΡΑΙΩΣ-Ο ΠΑΝΤΑΛΑΚΗΣ ΗΤΑΝ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΣ ΚΑΙ Ο ΛΥΣΙΜΑΧΟΥ ΜΕΛΟΣ?


ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

http://dexiextrem.blogspot.com/2010/09/blog-post_3647.html
Read more

Άλλο πάλι και τούτο! Εθνικό Κέντρο Προειδοποίησης για Τσουνάμι στην Αθήνα

δεν προλάβαμε να πανηγυρίσουμε τη μείωση των φορέων του δημοσίου, μπας και εξοικονομήσουμε κανένα ευρώ, βλέπουμε στο άρθρο 26, παρ.11 του σ/ν "για τη δια βίου μάθηση" του Υπουργείου Παιδείας, ότι ιδρύεται ¨Εθνικό Κέντρο Προειδοποίησης για Τσουνάμι".

Βεβαίως διαβάζουμε ότι θα στελεχώνεται από το προσωπικό του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, αλλά ...
είναι απαραίτητο να ιδρυθεί ξεχωριστός φορέας για το ..τσουνάμι;
Πότε μωρέ θα κινδυνέψει η Ελλάδα από τσουνάμι;

http://taxalia.blogspot.com/2010/09/blog-post_1365.html
Read more

Άλλο πάλι και τούτο! Εθνικό Κέντρο Προειδοποίησης για Τσουνάμι στην Αθήνα

δεν προλάβαμε να πανηγυρίσουμε τη μείωση των φορέων του δημοσίου, μπας και εξοικονομήσουμε κανένα ευρώ, βλέπουμε στο άρθρο 26, παρ.11 του σ/ν "για τη δια βίου μάθηση" του Υπουργείου Παιδείας, ότι ιδρύεται ¨Εθνικό Κέντρο Προειδοποίησης για Τσουνάμι".

Βεβαίως διαβάζουμε ότι θα στελεχώνεται από το προσωπικό του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, αλλά ...
είναι απαραίτητο να ιδρυθεί ξεχωριστός φορέας για το ..τσουνάμι;
Πότε μωρέ θα κινδυνέψει η Ελλάδα από τσουνάμι;

http://taxalia.blogspot.com/2010/09/blog-post_1365.html
Read more

Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου 2010

Πρετεντέρης : Αν είναι να κερδίζουμε λεφτά, να γίνονται συνέχεια τα υπουργικά συμβούλια στη Θεσσαλονίκη...

Διαβάστε πως αντιμετώπισε το MEGA πριν λίγο στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων, την μετακόμιση της κυβέρνησης στην ΔΕΘ:
- Πανστρατιά του δημοσίου στην ΔΕΘ.
- Για σύσσωμη μετακίνηση της κυβέρνησης μίλησε η Τρέμη.
- Το δημόσιο θα επιβαρυνθεί με εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ για τα έξοδα των κυβερνητικών αξιωματούχων.
- Επικοινωνιακή αστοχία..
- Προσπάθεια σύγκρισης με τα έξοδα επί της Ν.Δ επιχειρεί η κυβέρνηση και διατείνεται ότι θα στοιχίσει το όλο εγχείρημα πιο λίγα χρήματα

Ο Πρετεντέρης ανέφερε ότι αν είναι να κερδίζουμε λεφτά, να γίνονται συνέχεια τα υπουργικά συμβούλια στη Θεσσαλονίκη....
Υπάρχει κάποιος συμβολισμός ανέφερε ο Χασαπόπουλος, στο ότι δεν πρέπει να γίνονται όλα στην Αθήνα, εξ ου και το υπουργικό συμβούλιο στην Θεσσαλονίκη.


Για να δούμε θα κάνει η κυβέρνηση υπουργικά συμβούλια στην Πάτρα, την Λάρισα, το Ηράκλειο, τα Ιωάννινα...
http://exomatiakaivlepo.blogspot.com/2010/09/blog-post_7670.html
Read more

Δεύτερο μνημόνιο για διεθνή δανεισμό και μετά το 2014

Ένα δεύτερο μνημόνιο για διεθνή δανεισμό και μετά το 2014 είναι πιθανό να χρειασθεί να διαπραγματευθεί η ελληνική κυβέρνηση ήδη μέσα στο 2011 για να αποφευχθεί η χρεοκοπία και αναδιάρθρωση χρέους το 2012, υπό το βάρος της διαφαινόμενης αδυναμίας της χώρας να επιστρέψει στη διεθνή αγορά.

Το spread των ελληνικών 10ετών ομολόγων εκτινάχθηκε χθες κοντά στις 1.000 μονάδες βάσης, αντανακλώντας την απροθυμία των αγορών να πεισθούν, ότι η Ελλάδα θα μπορέσει μεσοπρόθεσμα να «σηκώσει» το βαρύ φορτίου του εθνικού χρέους.

Την ανάγκη χρονικής και ποσοτικής επέκτασης της διεθνούς συμφωνίας δανεισμού της χώρας αναγνωρίζουν σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις όλο και περισσότερα στελέχη της τραπεζικής αγοράς. «Ύστερα από μια διεθνή συμφωνία διάσωσης μεγάλης εμβέλειας και αρκετούς μήνες σκληρών δημοσιονομικών μέτρων, το μήνυμα από τα spread είναι τουλάχιστον απογοητευτικό», εκτιμά σύμβουλος διαχείρισης κεφαλαίων μεγάλης ευρωπαϊκής τράπεζας, «καθώς έχουμε ήδη επιστρέψει στο ίδιο σημείο που βρισκόμαστε πριν τη διεθνή συμφωνία χρηματοδότησης».

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο κυβερνητικό παρασκήνιο, αλλά και στους κόλπους της τρόικας, αρχίζει να ωριμάζει η σκέψη, ότι μέσα στον επόμενο χρόνο, αφού οριστικοποιηθούν τα στοιχεία που θα δείχνουν σχετική επιτυχία σε ό,τι αφορά την επίτευξη του στόχου για το έλλειμμα, η κυβέρνηση θα μπει σε μια διαπραγμάτευση για ριζική αναθεώρηση του μνημονίου, αν μέχρι τότε δεν υπάρξει σαφής αναστροφή τάσεων στις αγορές, που ασφαλώς προϋποθέτει ότι θα προηγηθούν σημαντικές κινήσεις αναβάθμισης της πιστοληπτικής αξιολόγησης της χώρας από τους διεθνείς οίκους, που θα φέρουν «φρέσκο χρήμα» στα ελληνικά ομόλογα.

Τραπεζικές πηγές εκτιμούν, ότι αν οι αγορές διολισθήσουν σε μια χειρότερη αναταραχή τους επόμενους μήνες, λόγω της διεθνούς οικονομικής επιβράδυνσης, θα γίνει ακόμη δυσκολότερη η προσπάθεια της Ελλάδας να «χτυπήσει την πόρτα τους» το 2012, όπως προβλέπεται στο μνημόνιο δανεισμού, για να διαθέσει μακροχρόνιας διάρκειας τίτλους.

Με δεδομένα τα σοβαρά προβλήματα των ευρωπαϊκών τραπεζών, με πρώτες τις γερμανικές, που φαίνεται ότι αντιμετωπίζουν σοβαρότατα προβλήματα φερεγγυότητας, οι ηγετικές δυνάμεις της Ευρωζώνης θα υποχρεωθούν να κινηθούν προληπτικά μέσα στο 2011, για να αποτρέψουν ένα νέο ελληνικό θρίλερ στις αγορές, με απρόβλεπτες συνέπειες. Αν, δηλαδή, διαφανεί ότι η Ελλάδα θα είναι αδύνατο να χρηματοδοτηθεί το 2012, με συνέπεια να μην επαρκούν τα 110 δις. ευρώ του αρχικού «πακέτου», οι Ευρωπαίοι ηγέτες θα είναι υποχρεωμένοι να προβλέψουν νέα χρηματοδοτική ενίσχυση της Ελλάδας, για να αποφευχθεί μια στάση πληρωμών με καταστροφικές συνέπειες για τις τράπεζες.

Η διαφαινόμενη στον ορίζοντα νέα ευρωπαϊκή διαπραγμάτευση για τη διάσωση της Ελλάδας από την… οργή των αγορών φαίνεται ότι δημιουργεί όλο και πιο ισχυρές «φυγόκεντρες δυνάμεις» στο πολιτικό σκηνικό της Ευρώπης. Είναι χαρακτηριστικό, ότι η Σλοβακία, η μοναδική χώρα που έχει ήδη αποσύρει τη συμμετοχή της από το «πακέτο» των 110 δις. ευρώ, παρά τις έντονες πιέσεις και ανοικτές απειλές από την Κομισιόν ανεβάζει τους τόνους της άρνησης να καταβάλλει έστω και ένα ευρώ για τη διάσωση της χώρας μας.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Σλοβακίας Μίκουλας Ντζουρίντα δήλωσε χθες στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP), ότι «η βοήθεια προς την Ελλάδα είναι ένας ευφημισμός. Πρόκειται για την διάσωση των κερδών των μεγαλύτερων ευρωπαϊκών εμπορικών τραπεζών. Πρόκειται στην πραγματικότητα για μια αλληλεγγύη των ανθρώπων που εργάζονται τίμια και πληρώνουν φόρους, προς τις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές τράπεζες, ώστε να μπορέσουν να συνεχίσουν να συμπεριφέρονται με ανεύθυνο τρόπο».

Τα στοιχεία απογοητεύουν…

Η νέα συζήτηση για τον κίνδυνο χρεοκοπίας της Ελλάδας ασφαλώς και δεν άνοιξε τυχαία. Αν η ικανότητα μιας χώρας να εξυπηρετήσει το χρέος της εξαρτάται από το ύψος του χρέους και το ρυθμό ανάπτυξης της οικονομίας, οι ειδήσεις που φθάνουν στα διεθνή χρηματοοικονομικά κέντρα για αυτές τις δύο κρίσιμες παραμέτρους είναι άκρως απογοητευτικές:

Ο Γερμανός επικεφαλής της Eurostat προανήγγειλε μέσω του Bloomberg, ότι στην εξαμηνιαία έκθεση που θα δοθεί στη δημοσιότητα στις 22 Οκτωβρίου θα πρέπει να αναμένεται μια «γερή» αναπροσαρμογή του ελληνικού χρέους. Η Eurostat είναι αποφασισμένη να ελέγξει όλες τις συμφωνίες swap που έχει κλείσει η Αθήνα με ξένες τράπεζες, να καταγράψει όλα τα ποσά που δεν έχουν εμφανισθεί ως χρέη και να τα προσθέσει στο ογκώδες ελληνικό χρέος. Αυτή η άσκηση εντοπισμού κρυφών χρεών αναμένεται να προσθέσει τουλάχιστον 7 δις. ευρώ στο χρέος, δηλαδή να το αυξήσει σχεδόν κατά 3% του ΑΕΠ. Εξάλλου, μέχρι το τέλος του χρόνου στο ελληνικό χρέος θα προστεθούν αρκετά ακόμη κρυφά χρέη, καθώς μόλις τώρα προχωρά η διαδικασία καταγραφής και αναγνώρισης υποχρεώσεων στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, η οποία είναι άγνωστο πού ακριβώς θα οδηγήσει, γι’ αυτό και μονίμως στις τελευταίες εκθέσεις της Κομισιόν και του ΔΝΤ υπογραμμίζεται η έλλειψη επαρκών στατιστικών στοιχείων για τους δήμους, τα ασφαλιστικά ταμεία, τα νοσοκομεία κ.α.

Τα τελευταία στοιχεία για την ύφεση στην Ελλάδα (μείωση του ΑΕΠ 3,7% το δεύτερο τρίμηνο του έτους), παρότι χαρακτηρίζονται ως αναμενόμενα από το υπουργείο Οικονομικών, δημιουργούν σοβαρές ανησυχίες διεθνές, καθώς αποδεικνύουν ότι η χώρα βυθίζεται σε πολύ σοβαρή ύφεση, που θα εμφανιζόταν σε πλήρη διάσταση, αν οι στρεβλώσεις στην αγορά και οι πρόσθετοι φόροι στην κατανάλωση δεν συντηρούσαν σε επίπεδα μακράν των στόχων του μνημονίου τον πληθωρισμό (5,5% τον Αύγουστο). Η «βουτιά» των επενδύσεων κατά 18,6% και της κατανάλωσης κατά 5,1%, πιστοποιούν ότι τα «βαριά» δημοσιονομικά μέτρα δημιουργούν μια άκρως αρνητική δυναμική στην πραγματική οικονομία, που πρόσφατα ο επικεφαλής του γερμανικού οικονομικού ινστιτούτου Ifo προέβλεψε ότι αργά ή γρήγορα θα βυθίζουν τη χώρα σε σοβαρή κοινωνική και πολιτική αναταραχή. Ακόμη πιο απαισιόδοξα είναι τα συμπεράσματα που εξάγοντα από την ανάγνωση των εκτιμήσεων για το ΑΕΠ με την προσέγγιση της παραγωγής. Η συνολική ακαθάριστη προστιθέμενη αξία (μισθοί και κέρδη) παρουσίασε μείωση κατά 6,3% το δεύτερο τρίμηνο σε ετήσια βάση, με πραγματική πανωλεθρία στον άλλοτε ακμαίο τομέα των κατασκευών (-24,7%). Σε τρέχουσες τιμές, οι αμοιβές των απασχολουμένων μειώθηκαν κατά 3,9% σε ετήσια βάση.

Αυτά τα στοιχεία για το χρέος και την ανάπτυξη δεν περνούν στα διεθνή χρηματοοικονομικά κέντρα απαρατήρητα, ενώ αντίθετα απαρατήρητες περνούν οι συνεχείς άκρως αισιόδοξες τοποθετήσεις των στελεχών του ελληνικού οικονομικού επιτελείου. Γι’ αυτό και τα spread υποδηλώνουν, ότι ο κλοιός του αποκλεισμού της χώρας από τα διεθνή οικονομικά κέντρα σφίγγει, αντί να χαλαρώνει, όσο η κυβέρνηση πανηγυρίζει για την επιτυχημένη εφαρμογή της «συνταγής» του μνημονίου…

Υ.Γ. Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΖΕΙ ΣΕ ΑΠΟΘΗΚΗ!

πηγη: sofokleous.gr

http://kozanitika.gr/archives/11361

Read more

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΑΚΕ ΠΕ Δ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Μέσα στη δίνη των προβλημάτων που προκαλεί η σκληρή πολιτική του μεταλλαγμένου ΠΑΣΟΚ ερχόμαστε να αντιμετωπίσουμε και τα προβλήματα που μέρα με τη μέρα γιγαντώνονται στο χώρο της Εκπαίδευσης!!!!

Αμήχανοι οι εκπαιδευτικοί παρακολουθούσαν όλο το χειμώνα τις επιθέσεις της ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας, την προσπάθεια του να στρέψει την κοινή γνώμη ενάντια στους εκπαιδευτικούς για να μπορέσει να δικαιολογήσει τα σκληρά μέτρα και να τα περάσει με όσο το δυνατό μικρότερο πολιτικό κόστος!!!

Είναι η πάγια τακτική που εφαρμόζει η κυβέρνηση κάθε φορά που έχει να περάσει τα σκληρά της μέτρα σε μια εργασιακή ομάδα!!

Φροντίζει να αναδεικνύει το θέμα σε μια φάση όπου η αντίδραση των εργαζομένων δημιουργεί κραδασμούς στην κοινωνία ούτως ώστε όλες οι υπόλοιπες εργασιακές ομάδες να στρέφονται εναντίον της.

Μέσα σε αυτό το κλίμα του εκφοβισμού και της τρομολαγνείας που καλλιεργεί η κυβέρνηση, συνεπικουρούμενη από τα Μ.Μ.Ε. ερχόμαστε να ανοίξουμε τα σχολεία και να στηρίξουμε το λειτούργημά μας.

ΚΑΙ ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ!!!!

Όμως καλούμαστε να δουλέψουμε στα σχολεία που θα λειτουργούν με το 1/3 του ποσού της χρηματοδότησης των προηγούμενων ετών!!!

Καλούμαστε να εργαστούμε σε σχολεία όπου δεν έχουν το απαραίτητο προσωπικό!

Καλούμαστε να στηρίξουμε το θεσμό των 800 Ολοήμερων Διευρυμένου Ωραρίου χωρίς να ρωτηθούμε, χωρίς να επιμορφωθούμε, χωρίς τις αναγκαίες κτιριακές υποδομές και εξοπλισμό!!

Καλούμαστε να κανονίσουμε τις υπηρεσιακές μας υποθέσεις, απαιτώντας από τις Δ/νσεις και τα Γραφεία Εκπαίδευσης να εξυπηρετηθούμε ως προς τις όποιες υπηρεσιακές μας μεταβολές (ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΚΑ, ΜΕΤΑΘΕΣΕΙΣ, ΑΠΟΣΠΑΣΕΙΣ, ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΣΕΙΣ κ.λ.π.) χωρίς όμως το Υπουργείο μας να έχει εξασφαλίσει το απαραίτητο προσωπικό για τη διεκπεραίωσή τους!

ΕΜΕΙΣ ΕΧΟΥΜΕ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ ΟΤΙ ΠΡΟΒΑΛΛΟΥΜΕ ΤΟ ΣΥΝΘΗΜΑ «ΠΡΩΤΑ Ο ΜΑΘΗΤΗΣ»

ΑΝΑΡΩΤΙΟΜΑΣΤΕ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΟΑΝΑΦΕΡΘΕΝΤΑ, ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΠΡΟΒΑΛΛΕΙ Η κ. ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ!!!

ΕΣΕΙΣ;;;;;

ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

ΑΝΤΩΝΙΑΔΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ

ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ

ΤΖΙΩΡΑ ΣΟΦΙΑ


Read more

ΕΛΛΗΝΑΣ ΜΕΓΙΣΤΑΝΑΣ ΜΕ ΟΧΤΩ ΓΡΑΜΜΑΤΑ: Δ Α Σ Κ Α Λ Ο Σ

Ακούμε και αντιμετωπίζουμε τον τελευταίο καιρό μια άνευ προηγουμένου αισχρή προπαγάνδα από τα φερέφωνα της κυβέρνησης τα οποία δε διαψεύδει ποτέ η ίδια.
Σε μας τους εκπαιδευτικούς λεηλάτησαν άγρια τους μισθούς, τα δώρα και τα επιδόματα κι αυτό έχει και συνέχεια, γιατί αποδεικνύεται ότι είμαστε ο εύκολος στόχος και τα μοναδικά ΄΄κορόιδα΄΄ που είναι συνεπή στις φορολογικές τους υποχρεώσεις. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να θεωρούμαστε έχοντες και κατέχοντες. Έτσι έχουμε ένα οξύμωρο φαινόμενο:
-τα παιδιά των δασκάλων που φοιτούν σε κρατικούς παιδικούς σταθμούς ,πληρώνουν από 120 ως 200 Ε το μήνα . Ενώ τα παιδιά από άλλες επαγγελματικές τάξεις που αποδεδειγμένα έχουν υψηλότερες οικονομικές απολαβές , με βάση την φορολογική δήλωση των γονιών τους πληρώνουν ως 40 Ε το μήνα.
-τα παιδιά των δασκάλων που φεύγουν για να σπουδάσουν σε πόλεις μακριά από τα σπίτια τους δε δικαιούνται δωμάτιο σε φοιτητική εστίαγιατί οι γονείς τους και σ’ αυτή την περίπτωση θεωρούνται πάμπλουτοι. Αντίθετα με τα παιδιά αυτών που πραγματικά είναι έχοντες αλλά οι φορολογικές τους δηλώσεις τους εμφανίζουν τουλάχιστον επαίτες.
Τώρα η κυβέρνηση θέλει να διαθέσει το πετρέλαιο θέρμανσης με τιμή 1,30 Ε το λίτρο. Όμως ταυτόχρονα θα επιδείξει και το κοινωνικό της πρόσωπο δίνοντας επίδομα θέρμανσης στους κοινωνικά ασθενέστερους με βάση πάντα τη φορολογική τους δήλωση. Δηλαδή πάλι θα πάρουν το επίδομα οι λάθος άνθρωποι(δηλ. οι φοροφυγάδες).
Ένα ζευγάρι δασκάλων, όπως εμείς(40ρηδες) με 12 χρόνια υπηρεσίας ο καθένας, με δίδυμα παιδιά 4 χρόνων που ζούμε στο ενοίκιο, είχαμε το 2009 ετήσιο εισόδημα 39300Ε μαζί με τον φόρο πριν γίνουν οι περικοπές. Φέρεστε τώρα 20% περικοπή επιδομάτων και σχεδόν κατάργηση όλων των δώρων & επιδόματος αδείας, το ετήσιο εισόδημά μας δε θα υπερβαίνει τα 33.500Ε.
Παρόλα αυτά θα εξακολουθούμε να θεωρούμαστε για το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, τουλάχιστον μεγιστάνες και να μας έχει βάλει στο μάτι για να μας εξοντώσει

ΦΩΤΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ -ΚΟΥΖΙΟΥΛΗ ΙΩΑΝΝΑ
Read more

Συνεχίζουν τα ψέμματα αυτοί που ήρθαν για να πούνε στους Ευρωπαίους την αλήθεια

Και το σίγουρο είναι ότι δεν το κάνουν για να προστατεύσουν τον Καραμανλή στον οποίο ότι είχαν να χρεώσουν το χρέωσαν. Τώρα λοιπόν οι Ευρωπαίοι έρχονται για να ξαναψάξουν την εποχή Σημίτη και την απόκρυψη χρέους από το ΠΑΣΟΚ. Οι σημερινοί καλύπτουν τους τότε γιατί πολύ απλά είναι οι ίδιοι σχεδόν άνθρωποι που κυβερνούσαν τότε και τώρα (με εξαίρεση 2-3 που δήθεν απομάκρυναν). Διαβάστε το παρακάτω από το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ και αναμείνατε εξελίξεις:

«Στις 13 Σεπτεμβρίου, όταν θα έρθει εκ νέου στην Αθήνα κλιμάκιο της τρόικας, με αντικείμενο τη συνδρομή στην κατάρτιση του προϋπολογισμού για το 2011 και την οριστικοποίηση των μέτρων για το επόμενο έτος, αναμένεται να κριθεί επί του πρακτέου το σύνολο της οικονομικής πολιτικής και των επιλογών της κυβέρνησης για την επόμενη χρονιά, για το 2011.

Και μπορεί μετά και το τελευταίο Eurogroup ο ίδιος ο πρόεδρός του Ζαν Κλοντ Γιούνγκερ να απέδωσε – για μία ακόμη φορά – εύσημα στην προσπάθεια της Ελλάδας να αντιστρέψει την έξωθεν ... μαρτυρία και να αναδιαρθρώσει την οικονομία, την ίδια ώρα όμως προβληματισμό και αρνητική εντύπωση προκαλεί στις αγορές δημοσίευμα του ειδησεογραφικού πρακτορείου Bloomberg σύμφωνα με το οποίο τέσσερις μήνες μετά το πακέτο διάσωσης των 110 δισ. ευρώ, η χώρα μας δεν έχει αποκαλύψει ακόμη όλα τα στοιχεία για την πραγματική εικόνα των ελλειμμάτων της, για τις πραγματικές «χρηματικές της συναλλαγές», όπως διευκρίνισε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής της Eurostat Βάλτερ Ράντερμάτσερ!

Ο οποίος προχώρησε σε μια αποκάλυψη - καταγγελία δηλώνοντας πως στην Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία δεν έχουν δει "τα πραγματικά έγγραφα" για το ελληνικό χρέος, ενώ ταυτόχρονα προειδοποίησε ότι τα στελέχη της Eurostat θα βρεθούν στην Αθήνα τον επόμενο μήνα για να αποκτήσουν – όπως χαρακτηριστικά είπε - μία «ισχυρή εκτίμηση» σχετικά με το συνολικό πραγματικό χρέος της χώρας.

Ο χερ Ράντερμάτσερ μάλιστα προειδοποίησε ότι εφεξής η Eurostat θα επιδείξει «περαιτέρω αυστηρότητα» προς τη χώρα μας, καλώντας την ταυτόχρονα να μπει σε «μία νέα εποχή» ...

(ΣΣ. Τώρα ακολουθεί το ζουμί της είδησης)
Ιδιαίτερα στάθηκε στις περιβόητες συναλλαγές της χώρας μας με τους ξένους οίκους που την «βοήθησαν» να ... «οργανώσει» τα χρέη της, τονίζοντας πως «υπάρχουν ακόμη αρκετές συναλλαγές, όπως αυτές που ‘διευθετήθηκαν’από την Goldman Sachs, οι οποίες βοήθησαν την Ελλάδα να αποκρύψει το μέγεθος των χρεών της». Λέγοντας χαρακτηριστικά πως «η υπόθεση με τις συμφωνίες swap της Goldman Sachs είναι μόνο η αρχή»!!!»
http://dexiextrem.blogspot.com/2010/09/blog-post_7446.html
Read more

Ο κυρίαρχος των οκτώ...

Έχει βάλει πλώρη να γίνει "Χαλίφης στην θέση του (Μακαρίτη...) Χαλίφη"...


Πρέπει να το ομολογήσει κανείς πώς οι κινήσεις του είναι μελετημένες και προσεκτικές...
Από δημοσιογράφος ενός μικρής εμβέλειας ρ/σ , έγινε ο πλέον αναγνωρίσιμος παρουσιαστής στην T.V στο πιο δυνατό (από πλευράς συγκέντρωσης δυνάμεων) κανάλι.


Μεγαλώνοντας κατάλαβε ότι δεν αρκούσε η αναγνωρισιμότητα.
Ήθελε για τον εαυτό του πολλά παραπάνω ...


Όσο και αν εξεπλάγησαν όλοι με τον "αταίριαστο" συνεταιρισμό (στην πραγματικότητα είναι ότι πιο ταιριαστό μπορεί να υπάρξει στον συγκεκριμένο χώρο αφού είναι του ιδίου χαρακτήρα οι συνεταίροι) και διέδιδαν ότι δεν θα έβγαζε την σεζόν απεδείχθησαν λάθος .


Έβλεπε μπροστά.


Γνώριζε πώς ήταν θέμα χρόνου να αποδημήσουν εις κύριον αυτοί που ανέβαζαν και κατέβαζαν κυβερνήσεις


Ο συνεταιρισμός έσωσε το πλέον αναξιόπιστο κανάλι και δημιούργησε περαιτέρω ευκαιρίες συνεργασίας που σιγά σιγά πήραν σάρκα και οστά.
Έγινε πραγματικότητα η δημιουργία πανεθνικής εμβέλειας ρ/σ , με την πάροδο του χρόνου ήρθε και η εφημερίδα που ήταν χωρίς πολιτικά βαρίδια του παρελθόντος και απέσπασε σημαντικό κομμάτι από την πίτα ...
Είπαμε πώς έβλεπε μπροστά και ότι κάνει μελετημένες κινήσεις...
Και τώρα βλέπει.
Βλέπει πώς τα παραδοσιακά ΜΜΕ χάνουν αργά αλλά σταθερά την επιρροή τους από τό τσουνάμι που λέγεται INTERNET...
Δεν είναι δυνατόν τριτοκλασάτοι δημοσιογράφοι (Υάλληλοί του !!!) να έχουν τόση διείσδυση στου πλέον δραστήριο κομμάτι της κοινωνίας και αυτός να είναι απ' έξω!!!
Να τον ανταγωνίζονται με ένα μηδενικού κόστους blog...
Δεν ήταν δυνατόν να μείνει απ' έξω.
Αποφάσισε να κάνει ένα πραγματικό Portal , κάτι που θα του έδινε δυνατότητα να συνεχίσει την επιρροή του.
Δημιουργεί λοιπόν και αυτός το νέο του πυλώνα επιρροής.
Σύντομα στις οθόνες των υπολογιστών (και των κινητών) σας...
To Timing είναι καλό αφού λόγω των εκλογών θα βγάλει από τις διαφημίσεις όλο το κόστος δημιουργίας και θα ξεκινήσει δυναμικά.
Αυτό που δεν έχει υπολογίσει είναι ότι οι εν δυνάμει "πελάτες" του είναι πολύ διαφορετικοί από τους πελάτες του στην Τ.V και τους αγοραστές "χαντρών και καθρεπτακίων" των φυλλάδων...
Αυτό που ίσως δεν έχει υπολογίσει είναι ότι είναι ένα "κλικ"κοντά και ένα "κλίκ" μακρυά από τους εν δυνάμει πελάτες του...
Ας ρωτήσει τον γείτονά του πώς βουλοπλέει το portal του...
"Κυριακή κοντή γιορτή"... οψόμεθα...
http://antilogos-gr.blogspot.com/2010/09/blog-post_7184.html
Read more

Είδηση βόμβα για την δίωξη Ψωμιάδη!

Δημοσιεύθηκε από olympiada στο Σεπτεμβρίου 8, 2010


Έτοιμη είναι σύμφωνα με αξιόπιστες πηγές του taxalia, η απόφαση της περιφερειάρχου κ.Λιονή, για τη θέση σε αργία του Νομάρχη Θεσσαλονίκης, για πρόκληση οικονομικής ζημιάς στο Δήμο, σε εφαρμογή των διατάξεων της παραγράφου 2 εδάφιο β.α του άρθρου 146 του Ν. 3463/2006 και βάσει της υπ’ αριθμ. 262/2010 γνωμοδότησης της ολομέλειας του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους.
Υπενθυμίζουμε ότι ο εισαγγελέας Νικόλαος Κωνσταντίνου άσκησε εις βάρος του νομάρχη ποινική δίωξη για…
απιστία σε βαθμό κακουργήματος, για την ανάθεση της μεταφοράς μαθητών, με μη σύννομες διατάξεις, ενώ αναμένεται από ώρα σε ώρα κοινοποίηση της απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Θεσσαλονίκης για φυλάκιση 12 μηνών με τριετή αναστολή, στον Παναγιώτη Ψωμιάδη, για την υπόθεση της μείωσης προστίμου σε πρατήριο υγρών καυσίμων.
Αναμένονται συνεπώς δραματικές εξελίξεις σε βάρος ενός εκπροσώπου της τοπικής αυτοδιοίκησης, που εκλέγεται με μεγάλη πλειοψηφία, διαθέτει πολλούς φίλους, αλλά και ορκισμένους εχθρούς, οι οποίοι μεθοδικά, εδώ και 6 χρόνια ροκανίζουν άοκνα την καρέκλα του.
http://olympia.gr/2010/09/08/%CE%B5%CE%AF%CE%B4%CE%B7%CF%83%CE%B7-%CE%B2%CF%8C%CE%BC%CE%B2%CE%B1-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B4%CE%AF%CF%89%CE%BE%CE%B7-%CF%88%CF%89%CE%BC%CE%B9%CE%AC%CE%B4%CE%B7/#comment-49119
Read more

Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου 2010

Υποβαθμίζεται και ουσιαστικά ο ρόλος του Πάγκαλου

pagalos_01.jpeg

Αντικείμενο πολλών συζητήσεων αποτελεί η απουσία του Θεόδωρου Πάγκαλου από την πρώτη συνεδρίαση της ομάδας σχεδιασμού της κυβέρνησης, που έγινε στο Υπουργείο Εσωτερικών υπό την προεδρία του Γιώργου Παπανδρέου.

Οι κακές γλώσσες στο ΠΑΣΟΚ μιλούν για επίσημη αποστρατεία του αντιπροέδρου της κυβέρνησης. Άλλοι μιλούν για μια αναμενόμενη εξέλιξη, μετά την προκλητική, όπως την χαρακτηρίζουν, προειδοποίηση Πάγκαλου, λίγο πριν τη διενέργεια του ανασχηματισμού, ότι δεν δέχεται κανένα «καπέλο».

Σε κάθε περίπτωση είναι πλέον εμφανές ότι έχουν αλλάξει πολλά στα ηγετικά κλιμάκια της κυβέρνησης. Ο κ. Πάγκαλος διατήρησε τη θέση του αντιπροέδρου, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι εφεξής θα διαδραματίζει το ρόλο που έπαιζε το πρώτο κυβερνητικό ενδεκάμηνο.

http://www.parapolitika.gr/el/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE/%CF%85%CF%80%CE%BF%CE%B2%CE%B1%CE%B8%CE%BC%CE%AF%CE%B6%CE%B5%CF%84%CE%B1%CE%B9-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%BF%CF%85%CF%83%CE%B9%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC-%CE%BF-%CF%81%CF%8C%CE%BB%CE%BF%CF%82-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CF%80%CE%AC%CE%B3%CE%BA%CE%B1%CE%BB%CE%BF%CF%85
Read more

Γιατί οι δημοσιογράφοι χαιδεύουν τον Πέτρο Τατούλη στις συνεντεύξεις του;

Go to fullsize image

O Πέτρος Τατούλης έχει δώσει ουκ ολίγες συνεντεύξεις από την ημέρα που ανακοίνωσε επίσημα την υποψηφιότητα του. Ενδεικτικά αναφέρω αυτές στο ”Arcadia Portal”, στην ΕΡΑ Καλαμάτας, στο Κανάλι Ένα του Πειραιά, στη Νότια Ελληνική Τηλεόραση, στον «ΑΘΗΝΑ 9.84», στο dimarxe.gr, στις ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ και στο Flash. Κανένας δημοσιογράφος δεν βρέθηκε να τον ρωτήσει για τις ακόλουθες θέσεις του που είχε αποκαλύψει το μπλογκ ;

http://tinyurl.com/3xunhtk

Πέτρο με αφορμή το άρθρο σου στις 10 Μαρτίου 2009 με τίτλο “Η «big babble» του ειδικού μας βάρους στη διεθνή σκηνή” θα ήθελα να σου υποβάλλω μερικές ερωτήσεις

  1. αναφέρεις “Δεν είναι δυνατόν τη σήμερον ημέρα να συνεχίζουμε να μιλάμε με όρους παρωχημένους, εθνικιστικούς και άκρως επικίνδυνους.”; μπορείς να μου εξηγήσεις ποιοι ακριβώς είναι αυτοί οι όροι;
  2. μιλάς για “Ποιος αγνοεί ότι όλο και πιο έντονα γίνεται σήμερα κουβέντα για την κατάσταση της τουρκικής και μακεδονικής μειονότητας στις βόρειες περιοχές της χώρας μας; Εννοείται ότι δεν μπαίνω στη διαδικασία να εξηγήσω αν υπάρχει ή δεν υπάρχει τέτοιου είδους μειονότητα.” από όσο γνωρίζω στην πατρίδα μας με βάση τη συνθήκη της Λωζάνης αναγνωρίζεται μονάχα η μουσουλμανική μειονότητα. Αμφισβητείς τη συνθήκη της Λωζάνης; Πιστεύεις ότι υπάρχουν Εθνικά Μακεδόνες ;γιατί έτσι φαίνεται από το άρθρο. Τι γνώμη έχεις για το Ουράνιο Τόξο; Kατανοείς ότι έτσι δίνεις επιχειρήματα στην άλλη πλευρά να πει ότι να ένας βουλευτής και υποψήφιος περιφερειάρχης ασπάζεται τις θέσεις μας;
  3. αναφέρεις επίσης “Η ιστορία με το Βουκουρέστι είναι πολύ πρόσφατη. Σχεδόν ένα χρόνο μετά τίποτα δεν έχει κεφαλαιοποιηθεί” Θεωρείς ότι το βέτο του Βουκουρεστίου ήταν άχρηστο. Να υποθέσω λοιπόν ότι θα ήσουν υπερ της ένταξης των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ με το συνταγματικό τους όνομα;

(πηγή http://e-rooster.gr/03/2009/1254)

Τέλος τον Ιανουάριο του 2003 είχε δημοσιευθεί άρθρο σας στην ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ με τίτλο “”Αντιαμερικάνικη Υστερία…”. Σήμερα νιώθεις περήφανος για το τότε άρθρο σου με βάση την κατάσταση στο Ιρακ; Ίσως αυτή η θέση υποστήριξης προ την πατρίδα του ΓΑΠ να είναι ένας ακόμα λόγος για την υποστήριξη του.

Μην μου πείτε ότι οι δημοσιογράφοι και οι πολιτικοί δεν διαβάζουν μπλογκς. Το θέμα έχει πλέον συζητηθεί ευρέως στη μπλογκόσφαιρα..Αυτή είναι η δημοσιογραφία στην Ελλάδα; Επίσης θέλω να επισημάνω τη ΣΙΩΠΗ του Πάνου Παναγιωτόπουλου για το θέμα, οπως και των δεξιών εφημερίδων. Ο ΚΟΣΜΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΘΕΙ ΤΟ ΤΙ ΠΡΕΣΒΕΥΕΙ Ο ΚΑΘΕ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ!

ΥΓ Όσο αναφορά τον Γιώργο Καρατζαφέρη είμαι σίγουρος ότι ως δημοσιογραφική γάτα ήξερε τις θέσεις του Πέτρου αλλά όπως ανέφερε ο Τατούλης σε συνέντευξη του, έκανε την υπέρβαση του!


http://citizengr.wordpress.com/2010/09/08/%CE%B3%CE%B9%CE%B1%CF%84%CE%AF-%CE%BF%CE%B9-%CE%B4%CE%B7%CE%BC%CE%BF%CF%83%CE%B9%CE%BF%CE%B3%CF%81%CE%AC%CF%86%CE%BF%CE%B9-%CF%87%CE%B1%CE%B9%CE%B4%CE%B5%CF%8D%CE%BF%CF%85%CE%BD-%CF%84%CE%BF%CE%BD/

Read more

ΑΛΑΛΟΥΜ ΣΤΙΣ Δ/ΝΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

Τέσσερις μόλις μέρες πριν χτυπήσει το πρώτο κουδούνι στα σχολεία της Χαλκιδικής και η κατάσταση στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης μοιάζει χαοτική.
Περίπου 100 κενά υπάρχουν στα σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και σύμφωνα με στοιχεία της Διεύθυνσης τα κενά αυτά δεν αφορούν μόνο εκπαιδευτικούς ειδικοτήτων αλλά ακόμα και δασκάλους και νηπιαγωγούς!
Η Διεύθυνση το μόνο που κάνει είναι να περιμένει την κάλυψη των κενών. Ο αριθμός των κενών είναι 45 στους δασκάλους, 25 νηπιαγωγούς και τα υπόλοιπα είναι ειδικότητες και ιδιαίτερα των Αγγλικών. Πάντως ο διευθυντής Α'θμιας Πέτρος Πάγκαλος εμφανίστηκε αισιόδοξος για την έναρξη της φετινής σχολικής χρονιάς.
Στο μεταξύ, στα σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χαλκιδικής επικρατεί αλαλούμ με την κατανομή του εκπαιδευτικού προσωπικού. Σύμφωνα με την ΕΛΜΕ αλλού περισσεύουν εκπαιδευτικοί και αλλού υπάρχει έλλειψη. Για μη ορθολογική κατανομή και επιλεκτικές μετακινήσεις εκπαιδευτικού προσωπικού στα σχολεία κάνει λόγο η ΕΛΜΕ Χαλκιδικής.
Σύμφωνα με την πρόεδρο Ιωάννα Στίνη, ενώ ξεκίνησε η χρόνια με 240 εκπαιδευτικούς στη διάθεση –γεγονός που σημαίνει ότι περίσσευαν- σε κάποιες ειδικότητες εμφανίζονται ελλείμματα, όπως αυτή των φιλολόγων.
Η ασυνεννοησία και η έλλειψη προγραμματισμού γίνεται εμφανέστερη στους καθηγητές φυσικής αγωγής. Αρχικά υπήρχαν 8 γυμναστές στη διάθεση, οι οποίοι δεν είχαν πουθενά θέση να διδάξουν, ξαφνικά με τις πρώτες αποσπάσεις ήρθαν άλλοι δώδεκα και με τις δεύτερες αποσπάσεις άλλοι πέντε. Δηλαδή αυτή τη στιγμή στη Χαλκιδική περισσεύουν 25 γυμναστές!«Όπως αντιλαμβάνεστε ένας γυμναστής δεν μπορεί να υποκαταστήσει στην τάξη έναν φιλόλογο. Δημιουργείται μια διαστρεβλωμένη εικόνα από την κα υπουργό ότι οι καθηγητές κάθονται και περισσεύουν. Το υπουργείο έχει την εικόνα όλων των σχολείων από τον Ιούνιο. Επομένως προσπαθούν να εξυπηρετήσουν άλλες σκοπιμότητες και όχι να δουν την ομαλή λειτουργία των σχολείων. Και όταν λέμε σκοπιμότητες εννοούμε επιλεκτικές μετακινήσεις προσωπικού» καταγγέλλει χαρακτηριστικά η κ.Στίνη.
Εκτός από τους καθηγητές φυσικής αγωγής ανάλογη κατάσταση επικρατεί και με τους μαθηματικούς. Σύμφωνα με στοιχεία υπήρχαν στη διάθεση 11 μαθηματικοί . Παρά το ότι αυτοί περίσσευαν διορίστηκαν άλλοι 10 μαθηματικοί σε συγκεκριμένη περιοχή, στη βόρεια Χαλκιδική, εκεί όπου υπάρχει μικρός αριθμός σχολείων.
Η ΕΛΜΕ Χαλκιδικής ξεκαθαρίζει επίσης ότι σε καμία περίπτωση δε θα αναλάβουν οι καθηγητές πρόσθετα διδακτικά καθήκοντα εντός του βασικού προγράμματος και έναντι υπερωριακής αποζημίωσης. «Η θέση αυτή έχει υιοθετηθεί από τον κλάδο για παιδαγωγικούς, κοινωνικούς και οικονομικούς λόγους. Είναι προφανές ότι η περαιτέρω επιβάρυνση του εκπαιδευτικού με την ανάθεση υπερωριακής απασχόλησης αποβαίνει σε βάρος της ποιότητας του παρεχόμενου εκπαιδευτικού έργου» ανέφερε η κ.Στίνη.

Του Χρήστου Πέτρου
http://www.halkidikinews.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=3976:alaloym-stis-dnsis-ekpedeisis&catid=1&Itemid=5
Read more

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΑΙΡΕΤΟΥ ΚΥΣΠΕ . κ. ΠΑΛΗΓΙΑΝΝΗ ΒΑΣΙΛΗ

ΠΑΛΗΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

ΑΙΡΕΤΟΣ ΚΥΣΠΕ

ΤΗΛ. 6974 750409

FAX: 210 3442287 Αθήνα, 08/09/2010

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ: Πρωτοφανή, ανεπίτρεπτα και απαράδεκτα τα όσα διαδραματίζονται στο Υπουργείο Παιδείας

Όπως σας έχω ενημερώσει, στη συνεδρίαση του ΚΥΣΠΕ στις 27/08/2010, με εισήγηση της Υπηρεσίας, η οποία έγινε δεκτή από την πλειοψηφία του Συμβουλίου, δεν αποσπάστηκαν εκπαιδευτικοί με βάση τα υπάρχοντα κενά με αποτέλεσμα να μην ικανοποιηθούν αιτήσεις συναδέλφων με παιδιά, με πολλά χρόνια υπηρεσίας, σύζυγοι στρατιωτικών, μέλη ΟΤΑ, με σοβαρά προβλήματα υγείας κλπ.

Κι ενώ όλοι μας πιστεύαμε πως στη συνεδρίαση της Τετάρτης 8-9-10 το Συμβούλιο θα προχωρούσε σε επανεξέταση των αιτήσεων που δεν ικανοποιήθηκαν στη Β΄ φάση, το Υπουργείο προχώρησε στην πρόσληψη αναπληρωτών ακόμα και στις περιοχές που δεν ικανοποιήθηκαν αιτήσεις απόσπασης. Ενδεικτικά αναφέρω:

α) στη Φλώρινα όπου δεν αποσπάστηκαν συνάδελφοι με 18 χρόνια υπηρεσίας και δύο παιδιά, σύζυγοι στρατιωτικών, μέλη ΟΤΑ, με προβλήματα υγείας κτλ., προσελήφθηκαν 17 αναπληρωτές δάσκαλοι.

β) στην Καρδίτσα, όπου δεν αποσπάστηκαν συνάδελφοι με 10 χρόνια υπηρεσίας και δύο παιδιά ή με 17 χρόνια και ένα παιδί, προσελήφθηκαν ως αναπληρωτές 6 δάσκαλοι και 20 νηπιαγωγοί.

γ) Στην Α΄ Θεσσαλονίκης όπου δεν αποσπάστηκαν συνάδελφοι με 10 χρόνια υπηρεσίας και δύο παιδιά προσελήφθηκαν 30 αναπληρωτές δάσκαλοι.

Το ίδιο παρατηρείται και σε πολλές άλλες περιοχές. Όταν το ΚΥΣΠΕ, με εισήγηση της Υπηρεσίας, δεν αποσπά εκπαιδευτικούς με σοβαρά προβλήματα σε συγκεκριμένες περιοχές, και η ίδια η Υπηρεσία έρχεται και διορίζει αναπληρωτές στις αντίστοιχες περιοχές, επί της ουσίας τιμωρεί τους εκπαιδευτικούς και ταυτόχρονα υποβαθμίζει το κύρος και την αξιοπιστία του Συμβουλίου.

Τα παραπάνω είναι πρωτόγνωρα, πρωτοφανή, ανεπίτρεπτα και απαράδεκτα. Αποδεικνύουν την έλλειψη προγραμματισμού και υπευθυνότητας στην αντιμετώπιση των εκπαιδευτικών θεμάτων. Είναι να απορεί κανείς με τους ερασιτεχνισμούς του Υπουργείου Παιδείας. Αφού δε γνωρίζουν, γιατί δε ρωτούν;

Ως αιρετός, κατέθεσα πρόταση στο ΚΥΣΠΕ για να συζητηθούν σήμερα οι αιτήσεις απόσπασης (επανεξετάσεις και νέες αιτήσεις).

Δυστυχώς το ΚΥΣΠΕ δεν εξέτασε τις αιτήσεις αυτές ώστε να ικανοποιήσει τα αιτήματα των εκπαιδευτικών και ανέβαλλε τη συζήτηση για την επόμενη Τετάρτη.

Πάντα στη διάθεσή σας

Παληγιάννης Βασίλης
Read more

Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου 2010

Α΄ Φάση Αναπληρωτών ΠΕ70-Δασκάλων Σχολ. Έτ. 2010-2011 (07-09-10)

Read more

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ> Iδού ο άνθρωπος για τον οποίο έγινε ο αγχωμένος ανασχηματισμός!






Αλήθεια γιατί δεν οδηγήθηκε στον Κορυδαλλό ο κ. Παντελεήμων Καρακώστας, κε Παπανδρέου;

-Kε Καστανίδη μας;

Ο άνθρωπος που αποδεδειγμένα λάδωνε για λογαριασμό του Χριστοφοράκου και του Κόκκαλη, για ποιό λόγο παραμένει ελεύθερος;

Για ποιό λόγο παρενέβη υπέρ του πρώην Γραμματέας κόμματος εξουσίας;

Για ποιό λόγο ο Βαλυράκης απέκρυψε, για ένα ολόκληρο σαββατοκύριακο, απο τους βουλευτές της Εξεταστικής τα στοιχεία που αποδεικνύουν την αμαρτωλή σχέση του Παντελεήμονα με την Ιντρακόμ και τη Siemens;

Και στη τελική ανάλυση για ποιό λόγο ο πρωθυπουργός ξενύχτησε τους Έλληνες πολίτες για να ανακοινώσει τον ανασχηματισμό του;

Μήπως με το θόρυβο του ανασχηματισμού ο κος Παπανδρέου, επιχειρεί να στρέψει αλλού τα φώτα της δημοσιότητας για να πέσει στα μαλακά το σύστημα διαφθοράς που είχαν στήσει για δεκαετίες ολόκληρες, η Siemens και η Ιντρακόμ με κομματικά στελέχη και κορυφαίους πολιτικούς του κυβερνώντος κόμματος;

Μήπως τελικά ο Καρακώστας προκάλεσε τον αγχωμένο ανασχηματισμό;


Γιατί τον αφήνετε ελεύθερο να προκαλεί βουλευτές και πολίτες;
http://kourdistoportocali.com/default.aspx?pageid=2922
Read more

Η ψήφος στις εκλογές του Νοέμβρη ΠΡΕΠΕΙ να έχει στόχο το ηχηρό χαστούκι στην Κυβέρνηση

Ανέκαθεν οι αυτοδιοικητικές εκλογές μαζί με τις Ευρωεκλογές αποτελούσαν για τους Έλληνες πολίτες μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για να διαμαρτυρηθούν για τις επιλογές της εκάστοτε Κυβέρνησης.
Αυτό ήταν άδικο για τους υποψήφιους τοπικούς άρχοντες, διότι, οι μεν συμπολιτευόμενοι εισέπρατταν λαϊκή δυσφορία για την οποία στις περισσότερες φορές δεν είχαν καμία ευθύνη και οι αντιπολιτευόμενοι ένα πριμ που δεν δικαιούταν. Η επιλογή των υποψηφίων σε αυτές τις εκλογές θα έπρεπε να γίνεται με αποκλειστικό γνώμονα το τοπικό συμφέρον.

Όλα αυτά μέχρι σήμερα...

Γιατί στη σημερινή Ελλάδα της αναίρεσης εργασιακών δικαιωμάτων που κατακτήθηκαν με κόπο και αίμα, στην Ελλάδα του 70χρονου εργαζόμενου, στην Ελλάδα που η λαϊκή οργή ξεχειλίζει και δε βρίσκεται ο ηγέτης να την εκτονώσει στους δρόμους, οι εκλογές αυτές ΠΡΕΠΕΙ να γίνουν εκλογές διαμαρτυρίας. Πρέπει οι φωνές των πολιτών που υποφέρουν, που αγωνιούν για το μέλλον των παιδιών τους, που βλέπουν να μεταναστεύει στο εξωτερικό ότι καλύτερο διαθέτει η Πατρίδα μας να ενωθούν σε μια τεράστια ψήφο διαμαρτυρίας που θα πέσει στην κάλπη με μεγάλο πάταγο. Όλοι αυτοί που στα αμέτρητα "πηγαδάκια" ανά την επικράτεια εκφράζουν την οργή τους για τα ψέμματα αυτής της Κυβέρνησης και την έλλειψη προοπτικής που με βεβαιότητα "υπόσχεται" και αναζητούν κάποιον να ενώσει τις φωνές τους πρέπει να ξεκινήσουν από αυτές τις εκλογές. Γιατί η κάλπη ΜΠΟΡΕΙ να ενώσει τη διασκορπισμένη διαμαρτυρία των πολιτών...

Κάποιοι θα πουν ότι η αυτοδιοίκηση αδικείται εάν χρησιμοποιηθεί ως χώρος έκφρασης δυσαρέσκειας κι ότι είναι πολύ σημαντική για τις τοπικές κοινωνίες η επιλογή των υποψηφίων με προσωπικά και αυτοδιοικητικά κριτήρια. Ο αντίλογος λέει ότι όταν η χώρα καταρρεύσει και οι πολίτες εξαθλιωθούν ή ακόμη χειρότερα εάν πραγματικά "απωλέσουμε τμήματα της εθνικής μας κυριαρχίας" όλα αυτά θα έχουν ελάχιστη σημασία.

Είναι φυσιολογικό η αντιπολίτευση να μην μπορεί να το πει ξεκάθαρα μια και ο "ορθός πολιτικός λόγος" υπαγορεύει τον προσανατολισμό των πολιτών σε αυτοδιοικητικές επιλογές. Όμως ο καθένας μας μέσα του ξέρει ποιο είναι το ορθό στην παρούσα φάση. Η Κυβέρνηση πρέπει να πάρει ένα ηχηρό, ηχηρότατο μήνυμα. Η νωπή λαϊκή εντολή που όλα τα παπαγαλάκια τους επικαλούνται καθημερινά στα ΜΜΕ δόθηκε για άλλες προεκλογικές υποσχέσεις. ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ ΠΙΑ! Το επιχείρημα για ηλιθίους ότι "δεν ήξεραν πριν τις εκλογές" το αφήνουμε να το πιστέψουν οι χαχόλοι και τα κομματόσκυλά τους!

Μαύρο, λοιπόν, σε όλα τα πρόσωπα που θα προτείνει αυτή η Κυβέρνηση!

http://teachers-limnou.blogspot.com/2010/09/blog-post_9454.html
Read more