Σάββατο 14 Αυγούστου 2010

Μερικές ερωτήσεις εξωτερικής πολιτικής προς τον Πέτρο Τατούλη « Με Σύμμαχο Εσένα

Go to fullsize image

Πέτρο με αφορμή το άρθρο σου στις 10 Μαρτίου 2009 με τίτλο “Η «big babble» του ειδικού μας βάρους στη διεθνή σκηνή” θα ήθελα να σου υποβάλλω μερικές ερωτήσεις

  1. αναφέρεις “Δεν είναι δυνατόν τη σήμερον ημέρα να συνεχίζουμε να μιλάμε με όρους παρωχημένους, εθνικιστικούς και άκρως επικίνδυνους.”; μπορείς να μου εξηγήσεις ποιοι ακριβώς είναι αυτοί οι όροι;
  2. μιλάς για “Ποιος αγνοεί ότι όλο και πιο έντονα γίνεται σήμερα κουβέντα για την κατάσταση της τουρκικής και μακεδονικής μειονότητας στις βόρειες περιοχές της χώρας μας; Εννοείται ότι δεν μπαίνω στη διαδικασία να εξηγήσω αν υπάρχει ή δεν υπάρχει τέτοιου είδους μειονότητα.” από όσο γνωρίζω στην πατρίδα μας με βάση τη συνθήκη της Λωζάνης αναγνωρίζεται μονάχα η μουσουλμανική μειονότητα. Αμφισβητείς τη συνθήκη της Λωζάνης; Πιστεύεις ότι υπάρχουν Εθνικά Μακεδόνες ;γιατί έτσι φαίνεται από το άρθρο. Τι γνώμη έχεις για το Ουράνιο Τόξο; Kατανοείς ότι έτσι δίνεις επιχειρήματα στην άλλη πλευρά να πει ότι να ένας βουλευτής και υποψήφιος περιφερειάρχης ασπάζεται τις θέσεις μας;
  3. αναφέρεις επίσης “Η ιστορία με το Βουκουρέστι είναι πολύ πρόσφατη. Σχεδόν ένα χρόνο μετά τίποτα δεν έχει κεφαλαιοποιηθεί” Θεωρείς ότι το βέτο του Βουκουρεστίου ήταν άχρηστο. Να υποθέσω λοιπόν ότι θα ήσουν υπερ της ένταξης των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ με το συνταγματικό τους όνομα;

(πηγή http://e-rooster.gr/03/2009/1254)

Τέλος τον Ιανουάριο του 2003 είχε δημοσιευθεί άρθρο σας στην ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ με τίτλο “”Αντιαμερικάνικη Υστερία…”. Σήμερα νιώθεις περήφανος για το τότε άρθρο σου με βάση την κατάσταση στο Ιρακ; Ίσως αυτή η θέση υποστήριξης προ την πατρίδα του ΓΑΠ να είναι ένας ακόμα λόγος για την υποστήριξη του.

Τα προηγούμενα ερωτήματα απευθύνονται και στον Γιώργο Καρατζαφέρη μιας κι ο λαός υποτίθεται είναι ένα άκρως πατριωτικό κόμμα κι ο Γιώργος έπαιζε δυνατά κάποτε το χαρτί του αντιαμερικανισμού.

Ο λαός στην περιφέρεια που θα κατεβείτε έχει έντονα αναπτυγμένο το πατριωτικό συναίσθημα, δικαούται λοιπόν να πληροφορηθεί αυτές τις θέσεις σας.


Μερικές ερωτήσεις εξωτερικής πολιτικής προς τον Πέτρο Τατούλη « Με Σύμμαχο Εσένα
Read more

Παρασκευή 13 Αυγούστου 2010

Χειροκροτούνται παντού οι Υπουργοί του ΠΑΣΟΚ, βρίζονται οι της Ν.Δ.

Όπου κι αν βρεθούν ο Πρωθυπουργός και οι Υπουργοί της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, γίνονται δεκτοί με ενθουσιασμό.
Ο ελληνικός λαός, ανταποδίδει τα μέτρα λιτότητας, τη μείωση των μισθών, την αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης, την παροχή 35 δις στις τράπεζες για τη στήριξη του τραπεζικού συστήματος, την αύξηση του ΦΠΑ και των λοιπών φόρων, ώστε να βελτιωθεί η ανταγωνιστικότητα της Ελληνικής οικονομίας και τη σύνδεσή μας με το ασφαλές καταφύγιο του Δ.Ν.Τ., με αγάπη, αγκαλιές και χειροκροτήματα για τον Γιώργο και την παρέα του.

Αντίθετα, επιτίθεται με μένος εναντίον των υπουργών της Ν.Δ. , που... κρατούσαν το ΦΠΑ στα απαράδεκτα επίπεδα του 18%, που έδιναν σύνταξη στις γυνάικες με ανήλικα στα 55 (!), που έδιναν αυξήσεις 4,8% την ώρα που η χώρα βυθιζόταν στα χρέη.

Υπάρχει κανείς που αμφιβάλλει;

Στην Πάρο βρίσκονται ταυτόχρονα, ο Γ.Παπανδρέου, ο Γ.Ραγκούσης και άλλοι υπουργοί του ΠΑΣΟΚ, αλλά και ο Δημήτρης Σιούφας της Ν.Δ.

Αύριο σε όλες τις εφημερίδες θα διαβάσετε την αλήθεια!

Ότι ο κόσμος επιτίθεται στους Υπουργούς ...της Ν.Δ. και όχι, φυσικά σε αυτούς του ΠΑΣΟΚ, όπως ονειρεύονται μερικοί οπαδοί της Ν.Δ.

Δείτε εδώ π.χ. και αύριο δείτε τις εφημερίδες.

Βλέπετε πουθενά να μιλάνε για δυσαρέσκεια του κόσμου εναντίον αυτής της κυβέρνησης; Ο κόσμος τα 'χει με τη Ν.Δ. Αυτό δεν βλέπετε παντού; Είδατε κανένα άρθρο στις εφημερίδες που να λέει "πολίτης έφτυσε Υπουργό του ΠΑΣΟΚ;" Δεν έγινε, για αυτό δεν το είδατε.

Ξαναδιαβάστε τώρα αυτό για να καταλαβαίνετε πώς δημιουργούνται οι "εξεγέρσεις" και πώς κάποιοι ...φτύνουν αυθορμήτως.

http://taxalia.blogspot.com/2010/08/blog-post_805.html
Read more

Υπερδιπλασιασμός ΦΠΑ σε είδη πρώτης ανάγκης Από το 11% στο 23% θα περάσει ο συντελεστής σε πολλά προϊόντα και υπηρεσίες προκειμένου να αντιμετωπισθεί

Υπερδιπλασιασμός ΦΠΑ σε είδη πρώτης ανάγκης Από το 11% στο 23% θα περάσει ο συντελεστής σε πολλά προϊόντα και υπηρεσίες προκειμένου να αντιμετωπισθεί η υστέρηση εσόδων


Η υστέρηση εσόδων που παρατηρήθηκε στο επτάμηνο Ιανουαρίου- Ιουλίου επισπεύδει το χειρότερο ενδεχόμενο. Τη μετάταξη- σημαντικότερη και πιο επώδυνη για το σύνολο της κοινωνίας από τις ως τώρα αυξήσεις των συντελεστών του ΦΠΑ- από τον μεσαίο συντελεστή του ΦΠΑ, δηλαδή από το 11%, στον υψηλότερο συντελεστή, στο 23%, του 30% των προϊόντων και των υπηρεσιών που ανήκουν σε αυτόν. Και μάλιστα πριν από το τέλος του 2010, ίσως και εντός του Σεπτεμβρίου.

Read more

Θεωρία και πράξη έτη φωτός μακρυά



Να που όσο περνάει ο καιρός τόσο αποδεικνύεται ότι αυτοί οι πολιτικάκηδες άλλα λένε κι άλλα κάνουνε.
Η θεωρία ως γνωστόν απέχει πάρα πολύ από την πράξη…

http://olympia.gr/2010/08/13/%CE%B8%CE%B5%CF%89%CF%81%CE%AF%CE%B1-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%80%CF%81%CE%AC%CE%BE%CE%B7-%CE%AD%CF%84%CE%B7-%CF%86%CF%89%CF%84%CF%8C%CF%82-%CE%BC%CE%B1%CE%BA%CF%81%CF%85%CE%AC/#comments

Γ.Μ

Read more

Άλλο Σαμαράς και άλλο Παπανδρέου...

Επειδή πολλά γράφονται και λέγονται για 4ους δρόμους και για την παγκοσμιοποίηση, την οποία μάλιστα και εκθειάζουν..
Αρκετοί επικαλούνται ή διαδίδουν ότι, όλοι ίδιοι είναι, ή τα ίδια λένε, τα ίδια πιστεύουν.
Όχι δεν είναι όλοι ίδιοι και δεν λένε τα ίδια.
Ας δούμε για παράδειγμα τις δηλώσεις του Παπανδρέου και Σαμαρά για την παγκοσμιοποίηση ας πούμε..

Για να μην ξεχνιόμαστε : "Χρειαζόμαστε Παγκόσμια Διακυβέρνηση..."

Αυτό είχε δηλώσει ο Γιώργος Παπανδρέου πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και πρωθυπουργός της Ελλάδας ,από το βήμα του συνεδρίου του Εconomist (George Papandreou - April 29, 2010 Economist Conference).

Το τι είπε πρόσφατα ο πρωθυπουργός (πριν 2 ημέρες) για την παγκοσμιοποίηση μπορείτε να το διαβάσατε στο άρθρο:

Γ.Α.Παπανδρέου; "Αν δεν καταφέρουμε να χειριστούμε την πολυπλοκότητα της νέας αυτής αλληλεξάρτησης, θα βραχυκυκλώσει όλο το σύστημα της παγκοσμιοποίησης ..."

Δείτε τώρα τι δήλωσε ο Α. Σαμαράς στο έκτακτο συνέδριο της Ν.Δ (7/11/09)

Για τη μεσαία τάξη, που μόνον όταν είναι ακμαία και δημιουργική μπορεί να εξασφαλίζει αυτή τη διάχυση ευκαιριών προς τα κάτω και ευημερίας στην υπόλοιπη οικονομία. Και για την αγάπη για την πατρίδα, που είναι προϋπόθεση Δημοκρατίας, κοινωνικής δικαιοσύνης και ανάπτυξης, κόντρα στη λογική της ισοπέδωσης των λαών, κόντρα στη λογική της μετατροπής ιστορικών λαών σε πληθυσμούς χωρίς ταυτότητα.
Κι ακόμα πρέπει να παραμερίσουμε φθαρμένα στερεότυπα. Που μας ταλαιπώρησαν πολύ τα τελευταία χρόνια και που επικαλούνται την παγκοσμιοποίηση, για να παρουσιάσουν τον εφιάλτη του George Orwell , ως πανανθρώπινο ιδανικό. Όπου καταργείται η αυτοδιάθεση των λαών, καταργούνται τα εθνικά κράτη και ισοπεδώνονται οι πολιτισμοί.
Και ενώ μιλάμε για τα Ηνωμένα Έθνη ως πηγή διεθνούς νομιμότητας, κάποιοι έχουν βαλθεί, κι είναι πάρα πολλοί αυτοί στην Ευρώπη και παντού, να αποδομήσουν τα έθνη. Όμως άλλο πράγμα η συνεργασία των λαών, άλλο πράγμα η κοινή τους ανάπτυξη και η πολιτική τους σύγκλιση, και άλλο πράγμα, τελείως διαφορετικό, η ισοπέδωση της πολιτικής τους πολιτιστικής προσωπικότητας. Αυτή η ισοπέδωση βρήκε κάποια στιγμή οπαδούς σε όλους τους πολιτικούς χώρους. Τώρα πιστεύω δεν ελκύει πια κανέναν.
Στη ζωή μου, φίλες και φίλοι, είχα την τύχη, είχα την τιμή να γνωρίζω από κοντά μεγάλες προσωπικότητες, από τον Οδυσσέα Ελύτη μέχρι τον Αντρέα Λεντάκη. Κι απ’ τον Francois Mitterrand μέχρι τη Margaret Thatcher . Τι κοινό είχαν όλες αυτές οι τόσο διαφορετικές προσωπικότητες; Την αγάπη για την δική τους την πατρίδα. Πρώτος εγώ πριν λίγους μήνες, όταν βρισκόμουν ως Υπουργός Πολιτισμού στα εγκαίνια του Μουσείου της Ακρόπολης, είπα ότι ανήκει σε όλη την ανθρωπότητα. Αλλά θέλω και τα παιδιά μας να νιώθουν υπερήφανα για την οικουμενικότητα της Ελλάδας και του πολιτισμού μας. Αν πάψουμε να νιώθουμε υπερήφανοι για τον πολιτισμό μας, δεν θα γίνουμε πιο κοσμοπολίτες. Δεν θα γίνουμε παρά μόνο περιθωριακοί στον διεθνή στίβο

http://exomatiakaivlepo.blogspot.com/2010/08/blog-post_8981.html#more
Read more

Ανακοίνωση Αβραμόπουλου για τη δολοφονία του από Αλβανούς του Βορειοηπειρώτη Αριστοτέλη Γκούμα

«Προκαλεί ανησυχία και εύλογα ερωτηματικά ο βίαιος θάνατος του ομογενούς από τη Χειμάρα Αριστοτέλη Γκούμα, που έχει προκαλέσει τις αντιδράσεις της Ελληνικής μειονότητας της Αλβανίας.

Ζητούμε από την Ελληνική Κυβέρνηση (ΣΣ. ...τουλάχιστον όταν επιστρέψει από την Πάρο...) να προβεί άμεσα σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προς την Αλβανική Κυβέρνηση, ώστε να διασφαλιστεί η πλήρης διαλεύκανση και η απόδοση δικαιοσύνης στην υπόθεση αυτή».

http://taxalia.blogspot.com/2010/08/blog-post_9061.html
Read more

Η ανεργία αυξάνεται, τα έσοδα μειώνονται, οι επιχειρήσεις κλείνουν, άρα;

Άρα, δεν θα γίνει τίποτα ! Τόσο απλά !

Το ξαναγράφουμε από καιρού εις καιρόν, για να θυμίσουμε και στον πιό δύσπιστο, ότι

την εξέγερση την αποφασίζει το αφεντικό. Ποτέ ο σκλάβος.

Αν θέλει η εξουσία να "εξεγερθούν τα πλήθη", θα εξεγερθούν,

αν όχι, θα καθίσουν και θα ρουφάνε το αβγό τους.
Μήπως το "Δεκέμβρη του 2008", που ξεσηκώθηκαν, ήταν οι συνθήκες τέτοιες που το δικαιολογούσαν; Μπορεί ναι, μπορεί όχι.

Για ξαναδιαβάστε όμως τα δημοσιεύματα της εποχής! Για ξαναθυμηθείτε, πώς αιτιολογούσαν την εξέγερση! Για ξαναθυμηθείτε "τους νέους που συντρίβονται από τον εφιάλτη της ανεργίας", "τους μικρομεσαίους που συνθλίβει ο κρατισμός και η γραφειοκρατία", "τους υπαλλήλους και το λούμπεν προλεταριάτο, που τσακίζει η μίζερη καθημερινότητα".

Ε, και; Εχουν βελτιωθεί σήμερα τα πράγματα; Μειώθηκε η ανεργία; Αυξήθηκαν οι μισθοί του "λούμπεν προλεταριάτου";

Όλοι ξέρετε, ότι αν υπήρχε τότε μια αιτία εξέγερσης, τώρα υπάρχουν χίλιες.

Ξέρετε όμως, ότι ακόμη κι αν σας απαγορέψουν να αναπνέετε και πάλι δεν θα αντισταθείτε.

Γιατί "αντιστέκεται" κανείς, μόνο αν τον "υποβοηθήσει" το MEGA.

Όλα είναι "επικοινωνία". Μπορεί να φτάσεις να τρέφεσαι με βελανίδια, αλλά να είσαι ικανοποιημένος. Αρκεί να "σε ψήσουν", ότι έτσι πρέπει να γίνει, "για να ορθοποδήσει η χώρα".
Ο σύγχρονος λοβοτομημένος από τα ΜΜΕ άνθρωπος, δεν μπορεί να αντιληφθεί καν, αν είναι ελεύθερος ή σκλάβος. Το μόνο που βλέπει και απαιτεί, είναι οι αλυσίδες του να είναι .."μάρκας", όχι ότι κι ότι !

Και αντιλαμβάνεται ότι σε αυτή την ξεφτίλα τον οδήγησε το "χαζοκούτι", αλλά δεν μπορεί να του αντισταθεί. Παραδόθηκε αμαχητί και οριστικά στη γλυκιά νύστα που προκαλεί το τσίμπημα της οχιάς.
http://taxalia.blogspot.com/2010/08/blog-post_9690.html

Read more

Και τι είναι η εθνική ανεξαρτησία για να την παραχωρείς και μάλιστα εθελοντικά πιστεύοντας και διαλαλώντας ότι έτσι σώζεις τον λαό; ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ

Χτυπούν ταυτόχρονα το σώμα και την ψυχή μας

Επιστολή στα «ΝΕΑ» ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Παρασκευή 13 Αυγούστου 2010

Συνέχεια σε όσα είχε πει στον Λυκαβηττό, στα πλαίσια της συναυλίας προς τιμήν του, αλλά και στην προηγηθείσα συνέντευξή του προς «ΤΑ ΝΕΑ» δίνει ο Μίκης Θεοδωράκης. Ο μεγάλος συνθέτης, με αφορμή τις επισημάνσεις που έκανε στη στήλη «Προεκτάσεις» ο Γιώργος Λακόπουλος, τού απέστειλε επιστολή στην οποία δίνει νέα έμφαση στη διαπίστωση ότι «η χώρα τέλει υπό Κατοχή», αναφερόμενος στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και την τρόικα. Υστέρα από μια μικρή προσωπική εισαγωγή, ο Μίκης γράφει: Συνέχεια σε όσα είχε πει στον Λυκαβηττό, στα πλαίσια της συναυλίας προς τιμήν του, αλλά και στην προηγηθείσα συνέντευξή του προς «ΤΑ ΝΕΑ» δίνει ο Μίκης Θεοδωράκης. Ο μεγάλος συνθέτης, με αφορμή τις επισημάνσεις που έκανε στη στήλη «Προεκτάσεις» ο Γιώργος Λακόπουλος, τού απέστειλε επιστολή στην οποία δίνει νέα έμφαση στη διαπίστωση ότι «η χώρα τέλει υπό Κατοχή», αναφερόμενος στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και την τρόικα. Υστέρα από μια μικρή προσωπική εισαγωγή, ο Μίκης γράφει:
«Στην εορταστική συναυλία στον Λυκαβηττό δεν είπα μόνο τη λέξη “Κατοχή” αλλά και απηύθυνα προς κάθε κατεύθυνση την προειδοποίηση ότι με βάση την ιστορική πείρα “ο Ελληνας όταν στριμώχνεται, καθώς είναι πολυμήχανος, υποχωρεί, με τη σκέψη ότι τελικά κάτι θα γίνει για να αποφύγει το κόστος της αναμέτρησης. Υποχωρεί, υποχωρεί λοιπόν έως ότου τον αναγκάσουν να βρεθεί με την πλάτη στον τοίχο. Τότε μη έχοντας άλλη διαφυγή, θα γίνει είτε ήρωας είτε ραγιάς”.

Είναι λοιπόν φρόνιμο, για τους εκάστοτε δυνατούς, να μην ξεγελιώνται από την υπομονή, την παθητικότητα και την υποχωρητικότητα του ελληνικού λαού αγνοώντας είτε υποτιμώντας το γεγονός ότι ο ίδιος έχει θέσει λόγω της ιδιομορφίας του χαρακτήρα του την κόκκινη γραμμή, όπου η “σύνεση” μεταβάλλεται σε κείνο το γνωστό ΟΧΙ, χάρη στο οποίο άλλωστε η έννοια “ελληνικότητα” από αρχαιοτάτων χρόνων είναι συνυφασμένη με υπεράνθρωπες θυσίες με καταστροφικές για τον ίδιο συνέπειες, που όμως τελικά μας χαλυβδώνουν το ήθος και μας επιτρέπουν να βαδίζουμε όρθιοι με το κεφάλι ψηλά… ο Ελληνας με τους καλούς γίνεται καλύτερος, ενώ με τους κακούς χειρότερος. Γι΄ αυτό και το σύνθημα “η Ελλάδα στους Ελληνες” τον ομόρφυνε και τον συστράτευσε, γιατί πίσω απ΄ αυτό έβλεπε ότι κάποιοι δυνατοί θέλουν να παλέψουν μαζί του για κείνο που αγαπά περισσότερο: την εθνική ανεξαρτησία! Κι αυτός είναι ο λόγος που αγάπησα με τόσο πάθος την Ελλάδα και τους Ελληνες, ενώ πρέπει να ομολογήσω ότι η καθημερινότητά τους με απωθεί σε σημείο που να αποζητώ την απομόνωση. Γνωρίζω όμως και κάτι άλλο: ότι

Read more
Γράφει ο Πέτρος Χασάπης

Τελικά το κατεστημένο «Σύστημα» καθοδήγησης της Κοινής Γνώμης δεν μπορεί να ησυχάσει με τίποτα όσο έχει τα blogs απέναντί του. Με διάφορους τρόπους κατά το παρελθόν έχει προσπαθήσει να βάλει χέρι στο διαδίκτυο, αλλά απέτυχε. Πρόσφατα έριξαν στην πιάτσα την ιδέα της αδειοδότησης των blogs, μέσα από τα δικαστήρια (βλ. Με άδεια των δικαστηρίων τα blogs;). Όταν όμως είδαν ότι αυτή η ιδέα συνάντησε την κάθετη αντίδραση του διαδικτύου και το χλευασμό, άλλαξαν το τροπάριο.
Τώρα πετάνε άλλη ιδέα. Τώρα έβαλαν μπροστά τα λεγόμενα δημοσιογραφικά blogs σαν....

«Δούρειο Ίππο» στο χώρο των bloggers. Δεν έχουν προφανώς αντιληφθεί τι εκτίμηση έχουν τα δημοσιογραφικά blogs μεταξύ των bloggers. Οι bloggers δεν είναι σαν τους πολιτικούς που τρέμουν μπροστά στο δημοσιογράφο και γλύφουν. Μπορεί οι bloggers να τα διαβάζουν για να παίρνουν κάποια είδηση από αυτά ή να διασκεδάζουν με το ξεκατίνιασμα που κάνουν για το χώρο τους, αλλά επί της ουσίας ουδόλως τους επηρεάζουν, όπως αντίθετα επηρεάζουν τα ΜΜΕ πολιτικούς και πολίτες.
Διαβάσαμε λοιπόν ότι δεν θέλουν τώρα το διαδίκτυο φιμωμένο. Θέλουν λέει να προχωρήσουν στην αναγνώριση μιας ισοτιμίας μεταξύ bloggers και παραδοσιακών ΜΜΕ. Τώρα διαρρέουν μέσω των δημοσιογραφικών blogs ότι θέλουν να κάνουν μια «Ενωση Διαχειριστών Διαδικτύου», άλλο ένα δηλαδή κομματικό συνδικαλιστικό όργανο, και σαν αιτιολογία βάζουν δήθεν την ασφαλιστική κάλυψη και τις παροχές που έχουν οι δημοσιογράφοι. Ως τυράκι στη φάκα ρίχνουν δήθεν την κρατική διαφήμιση, για να τσιμπήσουν οι ελεύθεροι bloggers και να αρχίσουν να τρέχουν τα σάλια τους. Οι άνθρωποι είναι απίστευτοι. Θέλουν να κάνουν και τους bloggers κρατικοδίαιτους, σαν τον εαυτό τους.
Όλα αυτά ονομάζονται κίνητρα και απώτερο σκοπό έχουν να βγάλουν τους bloggers από τη ανωνυμία.
Αυτό εδώ το blog αν και είναι επώνυμο και δεν έχει λόγους να φοβάται την κατάργηση της ανωνυμίας, εντούτοις λέει:

1) Δεν θέλουμε καμία ασφάλιση.
2) Δεν είμαστε επαγγελματίες δημοσιογράφοι.
3) Δεν θέλουμε να γίνουμε δημοσιογράφοι, ούτε θέλουμε τα προνόμιά τους.
4) Δεν θέλουμε διαφημίσεις. Έχουμε ένα προσωπικό ημερολόγιο και κάνουμε το κέφι μας, μοιραζόμενοι με κάποιους φίλους ιδέες και αντιπαραθέσεις και αυτό ανήκει στην απόλυτη σφαίρα της ελευθερίας μας.
5) Τα δημοσιογραφικά blogs είναι σε όλους γνωστά στο διαδίκτυο και αντιμετωπίζονται από τους bloggers ως on line ΜΜΕ. Ας κάνουν λοιπόν οι κάτοχοί τους οποιαδήποτε συνδικαλιστικό όργανο θέλουν, ας ασφαλιστούν οι εργαζόμενοι σ’ αυτά, ας πάρουν διαφημίσεις και άλλες διευκολύνσεις και ας αφήσουν ήσυχους τους ελεύθερους ανθρώπους να εκφραστούν όπως θέλουν.
6) Δεν εκπέμπουμε ανοιχτά όπως τα ηλεκτρονικά ΜΜΕ, αλλά είμαστε ηλεκτρονικά βιβλία που πρέπει να επιλέξει ο αναγνώστης να τα ανοίξει και να τα διαβάσει.

Το διαδίκτυο δημιουργήθηκε από την ανάγκη ελεύθερης έκφρασης και επικοινωνίας μεταξύ ελεύθερων ανθρώπων, επώνυμων και ανώνυμων και θα παραμείνει τέτοιο.

Όσες απαρχαιωμένες και οπισθοδρομικές ενέργειες και αν επιχειρηθούν, θα αποτύχουν.

Απορούμε πάντως πως μια κυβέρνηση με ιδεολογία την παγκόσμια διακυβέρνηση, θέλει να βάλει έλεγχο στο διαδίκτυο σε τοπικό επίπεδο!!!

http://citypress-gr.blogspot.com/2010/08/bloggers.html#more

Bookmark and Share
Read more

"Ο πολίτης που βομβαρδίζεται ακόμα και ψυχολογικά από το εάν μπορεί να σταθεί ως οικογενειάρχης..", σε λίγο ΘΑ έχει και του πουλιού του γάλα..

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής, σε ραδιοφωνικές του συνεντεύξεις χθες, διέψευσε τη φημολογία περί επικείμενου κυβερνητικού ανασχηματισμού, επισημαίνοντας παράλληλα ότι «αυτό το οποίο κάνουμε εμείς τώρα, είναι να δουλεύουμε, να δώσουμε όλες εκείνες τις διαστάσεις, τις κοινωνικές, τις αναπτυξιακές, οι οποίες είναι αναγκαίες πλέον για την πολιτική μας».
Ερωτηθείς αν στην «κοινωνική ατζέντα» της κυβέρνησης υπάρχει κάτι πιο εξειδικευμένο και αν υπάρχουν σχετικές πρωθυπουργικές πρωτοβουλίες, ο εκπρόσωπος ανέφερε ότι «δεν θα πρέπει να περιμένουμε μια δέσμη μέτρων, υπό την έννοια ότι θα κάνουμε κάποιες παροχές, ή θα γίνουν κάποιες εξαγγελίες, όπως και στην Έκθεση φυσικά, αφορά αυτό, οι οποίες πολλές φορές δεν υλοποιούνται κιόλας».

«Εμάς», τόνισε, «αυτό που μας ενδιαφέρει είναι σε κάθε τομέα της πολιτικής μας, ακόμη και εκεί που η πολιτική είναι πολύ σκληρή, όπως στο δημοσιονομικό τομέα, να αναδείξουμε το κοινωνικό προφίλ της δικής μας πολιτικής».

Δηλαδή, είπε, «να ανασύρουμε εκείνα τα στοιχεία, τα οποία θα υλοποιήσουμε, έτσι ώστε ο αδύναμος, κυρίως, πολίτης, ο μέσος πολίτης, ο οποίος πραγματικά πλήττεται από αυτή την κρίση, ο οποίος βρέθηκε και όλο αυτό το διάστημα να βομβαρδίζεται ακόμα και ψυχολογικά από το εάν μπορεί να σταθεί ως οικογενειάρχης, ως απλός πολίτης, να του δώσουμε εκείνες τις ελαφρύνσεις και εκείνες τις διαστάσεις της πολιτικής μας, που να τον καταστήσουμε πιο ασφαλή, να του δώσουμε μια καλύτερη υγεία, να του δώσουμε μια καλύτερη παιδεία, να υπάρχει μια προστασία σε όλα τα επίπεδα, έτσι ώστε πραγματικά να μιλάμε για ένα κοινωνικό κράτος, στα πλαίσια βέβαια και στα περιθώρια που μας έχει αφήσει αυτή η κρίση».

AΠΕ
Σχόλια:
Όποιος κατάλαβε, κατάλαβε..
Ο πολίτης θα ελαφρυνθεί, θα έχει ασφάλεια, καλύτερη υγεία και παιδεία, θα έχει προστασία σε όλα τα επίπεδα...
Δηλαδή, "Ο πολίτης που βομβαρδίζεται ακόμα και ψυχολογικά από το εάν μπορεί να σταθεί ως οικογενειάρχης", σε λίγο ΘΑ έχει και του πουλιού του γάλα.
Τώρα λέει ΘΑ αναδείξει η κυβέρνηση το κοινωνικό προφίλ της πολιτικής της.
Δεν μας λέτε την κεντρική ιδέα, πως θα του δώσετε όλα αυτά που είχατε προεκλογικά δεσμευθεί;
Αμ το άλλο με τον μέσο πολίτη που βομβαρδίζεται...
Πως θα τον ελαφρύνετε αυτόν κ. Πεταλωτή;
Αλλά ας μην παρελθοντολογούμε, να μας πείτε πως θα κάνετε πράξη αυτά που αναφέρατε πιο πάνω.
Να μας πείτε απλά και κατανοητά πως θα σταθεί ψυχολογικά ο μέσος Έλληνας, οικογενειάρχης, εργαζόμενος, αλλά κυρίως ο Έλληνας άνεργος.
Αυτά να μας πείτε κ. Πεταλωτή.
Πότε και πως ;

http://exomatiakaivlepo.blogspot.com/2010/08/blog-post_6630.html
Read more

Γ.Α.Παπανδρέου; "Αν δεν καταφέρουμε να χειριστούμε την πολυπλοκότητα της νέας αυτής αλληλεξάρτησης, θα βραχυκυκλώσει όλο το σύστημα της παγκοσμιοποίησ

Αυτά και άλλα πολλά είπε ο Γ.Α.Παπανδρέου, στο «Christian Science Monitor» και στον δημοσιογράφο Michael Skafidas (11 Αυγούστου 2010).
Κατά την άποψη μου, πρόκειται για έναν ύμνο στην Παγκοσμιοποίηση.

Θα πρέπει λέει να καθοδηγήσουμε την παγκοσμιοποίηση και να δώσουμε στον καπιταλισμό ανθρώπινο πρόσωπο !!!
Αυτό ούτε ο Θεός δεν το πέτυχε...
Ανέφερε επίσης ο κ. Παπανδρέου ότι:
"Αν δεν καταφέρουμε να χειριστούμε την πολυπλοκότητα της νέας αυτής αλληλεξάρτησης, θα βραχυκυκλώσει όλο το σύστημα της παγκοσμιοποίησης"
Τώρα αυτό γιατί δεν το καταλαβαίνω;;
Αν είναι να γίνουμε και ηλεκτρολόγοι.., άστο καλύτερα Γιώργο.
Στο θέμα πάντως της παγκοσμιοποίησης ήταν σαφής ο κ. Παπανδρέου, λέγοντας:
"Πιστεύω ότι τα οφέλη της παγκοσμιοποίησης είναι σαφώς περισσότερα από τους κινδύνους.."
Διαβάστε στην συνέχεια χαρακτηριστικά αποσπάσματα.

Η πλήρης συνέντευξη ΕΔΩ

Γ. Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: Η παγκοσμιοποίηση δεν είναι κάτι το ουδέτερο ούτε καθοδηγείται από κάποια ανώτερη δύναμη. Είναι μια διαδικασία που πρέπει να την καθοδηγήσουμε ή να της επιβάλλουμε ρυθμίσεις και να την εντάξουμε σε ένα πλαίσιο αξιών. Γιατί θέλουμε την παγκοσμιοποίηση; Τι προσφέρει στην ανθρωπότητα; Πώς θα αντιμετωπίσουμε τις παγκόσμιες προκλήσεις, όπως η φτώχεια, η κλιματική αλλαγή και η ενεργειακή ασφάλεια όχι μόνο μέσα από τη στενή οικονομική σκοπιά αλλά ευρύτερα;

Θα καταφέρουμε δηλαδή να δώσουμε στον παγκόσμιο καπιταλισμό ανθρώπινο πρόσωπο ή θα τον αφήσουμε αχαλίνωτο ώστε οι δυνάμεις που κυριαρχούν να κυριαρχήσουν ακόμα περισσότερο; Αν δεν υπάρξει δημοκρατικός έλεγχος των δυνάμεων που απελευθερώθηκαν με την παγκοσμιοποίηση- είτε πρόκειται για τα τρισεκατομμύρια των χρηματοοικονομικών ροών είτε για την παγκόσμια εμβέλεια που έχουν τα μέσα ενημέρωσης και η τεχνολογία- οι ανισότητες θα ενταθούν, θα υπάρξει μεγαλύτερη συγκέντρωση δύναμης και πολύ μεγαλύτερη δυνατότητα καταστροφής.


Αν δεν καταφέρουμε να χειριστούμε την πολυπλοκότητα της νέας αυτής αλληλεξάρτησης, θα βραχυκυκλώσει όλο το σύστημα της παγκοσμιοποίησης.
Υπάρχουν αυτοί που μπορούν και ευημερούν στον παγκοσμιοποιημένο κόσμο και άλλοι που περιθωριοποιούνται ακόμα περισσότερο. Πιστεύω ότι τα οφέλη της παγκοσμιοποίησης είναι σαφώς περισσότερα από τους κινδύνους, αλλά αυτούς τους κινδύνους πρέπει να τους χειριστούμε προσεκτικά. Το σημαντικό είναι να μην προκαλέσει η παγκοσμιοποίηση έναν αγώνα προς τα κάτω, αλλά ένα συντονισμένο τρόπο για γενική άνοδο του επιπέδου ζωής και προώθησης της κοινωνικής δικαιοσύνης.

http://exomatiakaivlepo.blogspot.com/2010/08/blog-post_7376.html

Read more

Τρώνε τις τελευταίες σάρκες του πτώματος της οικονομίας πριν παραδόσουν τα “φιλέτα”.

Δημοσιεύθηκε από olympiada στο Αυγούστου 13, 2010

“Η ύφεση ξεπέρασε κάθε πρόβλεψη”. Με αυτή την απαλή αναφορά οι κύριοι των ΜΜ”Ε” (συνυπεύθυνοι 100%) πέρασαν τα τραγικά στοιχεία της κατάρρευσης της Ελληνικής οικονομίας.

Η δεύτερη φάση του σχεδίου του κυρίου Παπακωνσταντίνου λοιπόν ολοκληρώνεται με “ανέλπιστη” επιτυχία. Με απλά λόγια, καταστρέφεις την πραγματική οικονομία της χώρας με απαράδεκτα, εγκληματικά μέτρα, εν ονόματι ενός “ελλείματος”. Αυτή την εξέλιξη μπορούσε βέβαια να την δει και ένας αρχάριος από τις πρώτες ενέργειες Παπακωνσταντίνου – Προβόπουλου την επομένη των εκλογών. Δεν είναι τυχαίο ότι αυτοί οι δύο κύριοι υπέγραψαν και το μνημόνιο. Καταλάβατε τώρα γιατί ο “Βατοπαιδινός απατεώνας” Προβόπουλος (κατά το ΠΑΣΟΚ) έγινε “Άγιος” πάλι από το ΠΑΣΟΚ;

Με απλά λόγια, όταν αντιμετωπίζεις ένα τέτοιο έλλειμα στη φάμπρικα σου, οφείλεις να αυξήσεις την παραγωγή σου ώστε μέσω της ανάπτυξης να αποπληρώσεις τα δάνεια. Ειδ’ άλλως πηγαίνεις σε συνδιαλλαγή (η έννοια “πτώχευση” είναι βλακώδης όταν μιλάς για χρέη με collaterals …ομόλογα! Άλλο ένα άθλιο ψέμμα που βαρύνει αυτούς που ψήφισαν το μνημόνιο).

Όταν αποφασίζεις να δώσεις πίσω τα ομόλογα παίρνοντας δάνειο με προσημείωση της ίδιας της φάμπρικας, σημαίνει ότι έχεις βρει την κότα που κάνει τα χρυσά αυγά και απλά αναδανείζεσαι με χαμηλότερο επιτόκιο για να έχεις κέρδη και από τη χρηματοοικονομική διαχείριση.

Όταν λοιπόν βάζεις προσημείωση τη φάμπρικα και αντί να στοχεύσεις στην ανάπτυξη, αρχίζεις και μειώνεις μισθούς στους εργάτες, μειώνεις την παραγωγή.

Όταν αυξάνεις το κόστος λειτουργίας της φάμπρικας, γιατί φορολογείς βενζίνες, βάζεις ΦΠΑ κλπ, μειώνεις την παραγωγή.

Όταν δίνεις τα δις του δανείου στον …πιστωτή σου (τράπεζες) αντί να τα επενδύσεις στα μέσα παραγωγής και την αύξηση της εργασίας τότε μειώνεις την παραγωγή σου.

Όταν δημιουργείς στρατιές ανέργων, μειώνεις την παραγωγή και επιπλέον έχεις να θρέψεις μεσω επιδομάτων τους δικαιούχους.

Όταν κάνεις όλα τα ανωτέρω μαζί, δεν είσαι βλάκας. Έχεις ξεκάθαρη στόχευση να εκποιήσεις τη φάμπρικα.

Δείτε τώρα τα νούμερα:

Επισήμανε ο BondHolder ότι τα spreads εκτινάχθηκαν στις 809.5 μονάδες, ενώ υποτίθεται ότι η Ελλάδα δεν έχει δανειακές βλέψεις στην αγορά.

Πολύ απλά, διέρρευσαν τα αποτελέσματα της ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ και όχι οι αρλούμπες περί μείωσης ελλείματος και οι αγιογραφίες του ΓΑΠ από τη “Φωνή του ναζισμού” και τη “Χριστιανική νεολαία της κάτω Ορλεάνης”.

Όταν οι αγορές είδαν την κατάρρευση του ΑΕΠ και την εκτίναξη της ανεργίας, απλώς επιβεβαίωσαν τις υφιστάμενες προβλέψεις τους. ΤΕΛΕΙΩΣΕ το πανηγύρι. Φανταστείτε, 809 μονάδες, χωρίς η χώρα να επιδιώκει δανεισμό από τις αγορές!

Και η εξήγηση του bloomberg ξεκάθαρη: Η κατάρρευση της οικονομίας επιδεινώνει το κόστος διάσωσης των τραπεζών. Αφού δεν υπάρχουν δάνεια, κινήσεις στην αγορά, επιταγές, τζίρος από πιστωτικές, αφού έχει καταρρεύσει η πραγματική αξία των ακινήτων που έχουν κατασχέσει, έχουν χρηματομισθώσει, έχουν προσημειώσει, η “νέα διακυβέρνηση” τους δίνει έξτρα μποναμά 25 δις Ευρώ για να τις κρατήσει ζωντανές.

Καταλάβατε τώρα προς τι το προεκλογικό δείπνο του ΓΑΠ;

http://olympia.gr/2010/08/13/%CF%84%CF%81%CF%8E%CE%BD%CE%B5-%CF%84%CE%B9%CF%82-%CF%84%CE%B5%CE%BB%CE%B5%CF%85%CF%84%CE%B1%CE%AF%CE%B5%CF%82-%CF%83%CE%AC%CF%81%CE%BA%CE%B5%CF%82-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CF%80%CF%84%CF%8E%CE%BC%CE%B1/
Read more

Πέμπτη 12 Αυγούστου 2010

Πως θα καλυφθούν οι 9.000 κενές θέσεις εκπαιδευτικών;

Διαβάζουμε από χθες για τις κενές θέσεις που δημιουργούνται φέτος στα σχολεία μετά την πρωτοφανή αποχώρηση λόγω συνταξιοδότησης 11.466 εκπαιδευτικών.
Αριθμός ρεκόρ όλων των εποχών, περίπου τριπλάσιος από τον αμέσως μεγαλύτερο προηγούμενο.
Σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας, οι αιτήσεις συνταξιοδότησης εκπαιδευτικών ανέρχονται φέτος συνολικά σε 11.466. Συγκεκριμένα, στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση ανέρχονται σε 3.930 και στη Δευτεροβάθμια σε 7.536. Αυτό σημαίνει ότι από τα γυμνάσια, τα λύκεια και τα ΕΠΑΛ- ΕΠΑΣ υπέβαλε αίτηση παραίτησης ο ένας στους εννέα καθηγητές.
Αυτή η απρόσμενη εξέλιξη σε συνδυασμό με το γεγονός ότι φέτος το υπουργείο Παιδείας μείωσε τους μόνιμους διορισμούς περισσότερο από 50% φέρνει τη σχολική χρονιά αντιμέτωπη με τον κίνδυνο κατά την έναρξή....
της στις 13 Σεπτεμβρίου να έχει περίπου 9.000 κενά εκπαιδευτικών.
Η υφυπουργός Παιδείας κ. Εύη Χριστοφιλοπούλου δήλωσε χθες ότι ένα από τα μέτρα που έχει πάρει το υπουργείο είναι η δραστική περικοπή των αποσπασμένων εκπαιδευτικών εκτός τάξης. «Εχουμε γύρω στους 5.000 εκπαιδευτικούς που έχουν γυρίσει πίσω, από αποσπάσεις εκτός τάξης».
Αρά μας μένει ένα υπόλοιπο γύρω στους 4.000 πιστεύουμε ότι δεν θα προλάβουν να καλύψουν όλα τα κενά από την αρχή της χρονίας...θα δείξει.

http://citypress-gr.blogspot.com/2010/08/9000.html#more

Read more

Η συρρικνώση του ΑΕΠ εκτιμάται στο 4% κι ο υπουργός βάζει πλάτη για να υπερβεί αυτό το νούμερο!! « Με Σύμμαχο Εσένα

Διαβάζω από την ειδησεογραφία

*Ανάπτυξη: «Στεγνώνει» από καύσιμα φέτος η μηχανή της ανάπτυξης οδηγώντας έτσι την ελληνική οικονομία σε βαθιά ύφεση. Σύμφωνα με το Πρόγραμμα Σταθερότητας η συρρίκνωση του ελληνικού ΑΕΠ θα αγγίξει φέτος τα επίπεδα του 4% ( -2,5% στο πρώτο τρίμηνο) σκιαγραφώντας το μέγεθος της τρικυμίας που θα καλύψει φέτος το περιβάλλον της οικονομίας. Καίριοι κλάδοι όπως η βιομηχανική παραγωγή, η οικοδομική δραστηριότητα, το εμπόριο κλπ. εδώ και δύο χρόνια στροβιλίζονται ήδη στη δίνη της οικονομική κρίσης. Η ύφεση που στο β΄ τρίμηνο υπολογίζεται ότι θα φθάσει το 3,5% δυσχεραίνει τα σχέδια υλοποίησης των μέτρων που περιλαμβάνονται στο Μνημόνιο ΕΕ-ΔΝΤ, ιδιαίτερα σε ότι έχει να κάνει με την είσπραξη πρόσθετων φόρων. Οι περιορισμένες αγορές αγαθών που κάνουν τα περισσότερα νοικοκυριά, οδηγούν σε σημαντική πτώση της κατανάλωσης. Από την στιγμή που περιορίζονται οι καθημερινές δαπάνες και παγώνουν οι μεγάλες αγορές, το κράτος δεν εισπράττει τους προβλεπόμενους φόρους (π.χ. όπως ο ΦΠΑ). Η στάση των αγορών προκαλεί με την σειρά της πιέσεις σε όλο τον κύκλο της παραγωγής και του εμπορίου, χονδρικού και λιανικού, με αποτέλεσμα οι επιχειρήσεις να αναστέλλουν επενδυτικά σχέδια, να μειώνουν προσωπικό ή ακόμη και να κλείνουν.

Πληθωρισμός: Νέο άλμα έκανε ο πληθωρισμός τον Ιούλιο ο οποίος εκτοξεύτηκε στα επίπεδα του 5,5% από 5,2% που ήταν τον Ιούλιο. Οι αυξήσεις στον ΕΦΚ των καύσιμων αλλά και του ΦΠΑ ήταν αυτές που πυροδότησαν το νέο κύμα ανατιμήσεων, το οποίο- όπως λένε άνθρωποι της αγοράς- θα συνεχιστεί και τους επόμενους μήνες. Μεγάλοι χαμένοι από την έκρηξη του πληθωρισμού οι εργαζόμενοι, οι οποίοι βλέπουν τα εισοδήματά τους να συρρικνώνονται για έναν πρόσθετο λόγο (εκτός από τα μέτρα λιτότητας), τη μείωση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας, καθώς η ακρίβεια κάνει τα ελληνικά προϊόντα λιγότερο ανταγωνιστικά στις ξένες αγορές. Την άσχημη κατάσταση επιδεινώνει και η νέα αύξηση των συντελεστών του ΦΠΑ από τον Ιούλιο, καθώς μπορεί οι επιχειρήσεις να απορρόφησαν την πρώτη αύξηση του φόρου ( ολόκληρη ή μέρος αυτής ) με σκοπό να προσελκύσουν καταναλωτές, αδυνατούν όμως να πράξουν το ίδιο και με την δεύτερη
(πηγή bankingnews.gr)

Την ίδια στιγμή που όλοι συμπεριλαμβανομένης της Λούκας Κατσέλη έχουμε συνειδητοποιήσει τον έντονα αρνητικό αντίκτυπο της αύξησης του ΦΠΑ σε ανάπτυξη και πληθωρισμό, ο φωστήρας υπουργός μας θα προχωρήσει σε μια ακόμα α’υξηση του ΦΠΑ από το φθινόπωρο

Αναλυτικά :

Επίσπευση του μέτρου της μετάταξης των προϊόντων από τον χαμηλό 11% στον υψηλό συντελεστή ΦΠΑ 23%, προείσπραξη φορολογικών εσόδων, αλλά και νέα περαίωση είναι τα τρία σενάρια που εξετάζει η κυβέρνηση για να περιορίσει την «τρύπα» στα κρατικά ταμεία που ξεπερνά τα 2,6 δις. ευρώ στο επτάμηνο.
Στο υπουργείο Οικονομικών έχουν θορυβηθεί με την απόκλιση που σημειώνουν τα δημόσια έσοδα που αποτέλεσε και ένα σημείο για το οποίο ανησύχησε ιδιαίτερα η τρόικα στον πρόσφατο έλεγχο που έκανε για την πορεία εφαρμογής του Μνημονίου.

ΦΠΑ: Ακριβότερο πιθανότατα θα γίνει το καλάθι της νοικοκυράς από τον Φθινόπωρο και όχι από τον Ιανουάριο του 2001 που προβλέπει το Μνημόνιο. Μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου, το οικονομικό επιτελείο θα έχει καταλήξει σε πια προϊόντα και υπηρεσίες θα γίνουν νέες αυξήσεις τιμών, λόγω της μετάταξής τους από τον χαμηλό ΦΠΑ του 11% στον κανονικό συντελεστή ΦΠΑ 23%. Το Μνημόνιο επιβάλλει τη μετάταξη τουλάχιστον του 30% των προϊόντων και αγαθών για να αντληθεί το ποσό του ενός δισεκατομμυρίου ευρώ μέσα στο 2011. Το μέτρο θα τεθεί σε εφαρμογή από τον Οκτώβριο αφού μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου θα έχει οριστικοποιηθεί η λίστα με τα αγαθά και τις υπηρεσίες που θα μετακομίσουν από τον χαμηλό συντελεστή στον υψηλό συντελεστή ΦΠΑ 23%.
(πηγή bankingnews.gr)

Προφανώς για να ξεπεράσουμε προς τα πάνω τις εκτιμήσεις για την συρρίκνωση του ΑΕΠ και τον πληθωρισμό, έτσι κύριε Παπακωνσταντίνου μου;

Η συρρικνώση του ΑΕΠ εκτιμάται στο 4% κι ο υπουργός βάζει πλάτη για να υπερβεί αυτό το νούμερο!! « Με Σύμμαχο Εσένα
Read more

Tουλάχιστον 4 από τις 5,5 μονάδες του πληθωρισμού ωφείλονται στην έμμεση φορολογία του Παπακωνσταντίνου « Με Σύμμαχο Εσένα

Από την ειδησεογραφία

Η προσπάθεια του ελληνικού εμπορίου για μείωση των τιμών σε πολλά καταναλωτικά αγαθά απεικονίζεται ξεκάθαρα στους πρόσφατους πίνακες των ετήσιων και μηνιαίων μεταβολών του δείκτη τιμών καταναλωτή της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής.
Αρνητικά πρόσημα παρατηρούνται στην ένδυση και υπόδηση με μείωση των τιμών της τάξης του -7,5%, στα διαρκή αγαθά και είδη νοικοκυριού (-2,3%), στα είδη διατροφής – λαχανικά και φρούτα (-2%), ενώ πολλά άλλα βασικά αγαθά έχουν σχεδόν μηδενική μεταβολή.
Οι μεγάλες επιβαρύνσεις στον μέσο πληθωρισμό προέρχονται από τα καύσιμα (39%), από τα αλκοολούχα ποτά και τον καπνό (16%-19%), από τα τέλη κυκλοφορίας (29%), από τις μεταφορές (18%), από τα ασφάλιστρα (11%), από την κινητή τηλεφωνία (10%), από λογαριασμούς ΔΕΚΟ (7%), από περίθαλψη (7%), από εστίαση (3,5%), από δίδακτρα (3%) και από άλλα αγαθά και υπηρεσίες (4%).
Σύμφωνα λοιπόν με τα παραπάνω ποσοστά, τουλάχιστον 4 από τις 5,5 μονάδες του τρέχοντος πληθωρισμού οφείλονται στην έμμεση φορολογία που έχει επιβληθεί μέχρι σήμερα, από το μνημόνιο, και όπως διαφαίνεται θα υπάρξει και συνέχεια.
(πηγή εφημερίδα ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ)

Οι καταναλωτές και οι εμπόροι γνωρίζουν πλέον ΕΠΙΣΗΜΑ για το ποιος ευθύνεται για το τερατώδες άλμα του πληθωρισμού. Ξέρουν τι πρέπει να πράξουν στις εκλογές του Νοεμβρίου, όπου σημειωτέον θα έχει επιβληθεί εκ νέου αυξήση της έμμεσης φορολογίας! Παπακωνσταντίνου παραιτήσου!!

Tουλάχιστον 4 από τις 5,5 μονάδες του πληθωρισμού ωφείλονται στην έμμεση φορολογία του Παπακωνσταντίνου « Με Σύμμαχο Εσένα
Read more

Επιλογή Διευθυντών Εκπαίδευσης: Πράσινη… «Αξιοκρατία», χωρίς όρια!!!

Η διαδικασία επιλογής Διευθυντών Εκπαίδευσης είναι μια ακόμη περίπτωση που αποδεικνύει ότι το ΠΑ.ΣΟ.Κ. όσο κι αν χρησιμοποιεί τη ρητορική της διαφάνειας και της αξιοκρατίας είναι το γνωστό ΠΑ.ΣΟ.Κ. της αδιαφάνειας και της κομματοκρατίας.
Πρώτον, διέκοψε τη θητεία μόνο των Δ/ντών Εκπαίδευσης και όχι όλων των στελεχών (Σχολικών Συμβούλων, Προϊσταμένων Γραφείων, Δ/ντών Σχολείων )που έχουν επιλεγεί όλοι με τον ίδιο νόμο.( 3467/06 ). Φαίνεται πως, με τον ίδιο νόμο, οι επιλογές των Δ/ντών Εκπ/σης ήσαν αναξιοκρατικές και των άλλων στελεχών …αξιοκρατικές!!!

Δεύτερον, κατάργησε το διαγωνισμό για την επιλογή στελεχών στο όνομα βέβαια της …αξιοκρατίας. Σημειωτέον, ότι ήταν η πρώτη επιλογή μετά από επιτυχή συμμετοχή σε διαγωνισμό υπό το ΑΣΕΠ και δεν υπήρξε καμιά καταγγελία ή διαμαρτυρία για τη διαδικασία.

Τρίτον, μετά την ανακοίνωση των μετρήσιμων κριτηρίων δόθηκε προθεσμία υποβολής ενστάσεων το αποτέλεσμα των οποίων ανακοινώθηκε… μόνο σε κάθε ενιστάμενο κατά τη διαδικασία της συνέντευξης!!! Η… «διαφάνεια» πάνω απ’ όλα είπαμε.
Δεν κρίθηκε, φαίνεται, απαραίτητο, να γνωρίζουν όλοι οι συνυποψήφιοι το σύνολο των μονάδων των μετρήσιμων κριτηρίων των άλλων και αν, όντως, δικαιούνται παραπάνω μονάδες. Το Συμβούλιο επιλογής είναι ακέραιο, αδέκαστο και αλάνθαστο.
Έτσι, μετά τη συνέντευξη, την οποία οι ίδιοι καταδίκαζαν ως αναξιόπιστη διαδικασία («γαλάζια συνέντευξη» την αποκαλούσαν), προέκυψαν....ανακατατάξεις μεταξύ των υποψηφίων στην περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας όπως ο τρίτος βρέθηκε πρώτος, ο δέκατος ανέβηκε στην έκτη θέση και πρώτη στο νομό Ηλείας και ο δέκατος έκτος εκτοξεύτηκε στη δεύτερη θέση και δεύτερη στο νομό!!!
Ένα άλλο χαρακτηριστικό σημείο που φανερώνει την αντίληψη περί αξιοκρατίας και διαφάνειας των κυβερνώντων είναι η δεύτερη ανασυγκρότηση των Υπηρεσιακών Συμβουλίων μέσα σε τέσσερις μήνες. Αλήθεια, ποια άλλη σκοπιμότητα εξυπηρετείται εκτός της άλωσης και κομματικοποίησης των Συμβουλίων; Και όλα αυτά γίνονται βάσει του νόμου 3848/2010 που έχει το βαρύγδουπο τίτλο «Αναβάθμιση του ρόλου του εκπαιδευτικού-καθιέρωση κανόνων αξιολόγησης και αξιοκρατίας στην εκπαίδευση και άλλες διατάξεις».

Πέρα όμως από αυτές τις μεθοδεύσεις (διακοπή θητείας κατ’ επιλογή, αδιαφάνεια, ευτελισμός Υπηρεσιακών Συμβουλίων), ο χρόνος που γίνονται όλα αυτά δείχνει ότι μπροστά στο κομματικό συμφέρον δεν υπολογίζουν τίποτα. Τον ερχόμενο Ιανουάριο θα ξεκινούσαν κανονικά οι διαδικασίες για την κατάρτιση πινάκων επιλογής στελεχών εκπαίδευσης. Επέλεξαν όμως να ξεκινήσουν τέσσερις μήνες νωρίτερα και λόγω του επείγοντος της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς να τελειώσουν γρήγορα-γρήγορα.

Μάλλον, φοβούνται ότι γενικότερες εξελίξεις μπορεί να είναι ραγδαίες και να μην προλάβουν να αλώσουν το κράτος…

ΠΗΓΗ: pyrgos-news.gr
http://dexiextrem.blogspot.com/2010/08/blog-post_9258.html

Read more

Για να μην ξεχνιόμαστε : “Χρειαζόμαστε Παγκόσμια Διακυβέρνηση…”

Στο βίντεο βλέπουμε τον Γιώργο Παπανδρέου πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και πρωθυπουργό της Ελλάδας να ζητά Παγκόσμια Διακυβέρνηση ,από το βήμα του συνεδρίου του Εconomist (George Papandreou – April 29, 2010 Economist Conference).

“Χρειαζόμαστε Παγκόσμια Διακυβέρνηση, Παγκόσμια οικονομική διακυβέρνηση και την χρειαζόμαστε γρήγορα”


Δεν πέρασαν 4 μήνες και επειδή “ η επανάληψη είναι μήτηρ πάσης μαθήσεως”

Διαβάστε τι δήλωσε μεταξύ άλλων, σε συνέντευξή του στην αμερικανική ηλεκτρονική εφημερίδα «Christian Science Monitor», ο πρωθυπουργός της Ελλάδας κ. Παπανδρέου…

The “fourth way” depends on responsible, democratic institutions that put global solidarity above national interests. We need to get hold of globalization and decide ourselves where we want to take it.

That means a number of things. We need global governance. Multilateral institutions like the G20 and UN must be more inclusive and more representative.

http://exomatiakaivlepo.blogspot.com/2010/08/blog-post_5133.html

Διαβάστε περισσότερα στο εξαιρετικό προεδρική δημοκρατία

http://olympia.gr/2010/08/12/%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%BD%CE%B1-%CE%BC%CE%B7%CE%BD-%CE%BE%CE%B5%CF%87%CE%BD%CE%B9%CF%8C%CE%BC%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%B5-%CF%87%CF%81%CE%B5%CE%B9%CE%B1%CE%B6%CF%8C%CE%BC%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%B5/#more-26734

Read more

Η εγκληματικότητα οργιάζει για αυτό κι ο Μιχαλάκης θέλει να μετακινηθεί.. « Με Σύμμαχο Εσένα

Η εγκληματικότητα συνεχίζει να κάνει θραύση. Δείτε το αστυνομικό δελτίο του τελευταίου 24ωρου

Τετάρτη, 11 Αυγούστου 2010

Λεπτομερή πληροφόρηση, πιθανότατα εκ των έσω, για την ώρα και τον τόπο όπου πληρωνόταν η μισθοδοσία των εργαζομένων φαίνεται πως είχαν οι τέσσερις ένοπλοι κακοποιοί που λήστεψαν τα γραφεία κατασκευαστικής εταιρίας έξω από την Κομοτηνή. Οι δράστες γνώριζαν την διαρρύθμιση των γραφείων και ήξεραν πως να κινηθούν στον χώρο, γι’ αυτό οι αστυνομικοί εξετάζουν το ενδεχόμενο να είχαν συνεργό μέσα στο προσωπικό! Οι ληστές έφτασαν με δύο μοτοσικλέτες στο εργοτάξιο της εταιρείας «Ιόνιος» στην περιοχή της Καρυδιάς, όπου κατασκευάζεται ο κάθετος άξονας της Εγνατίας οδού ο οποίος θα συνδέει το νομό Ροδόπης με τη Βουλγαρία. Όρμησαν κατευθείαν στα γραφεία, ακινητοποίησαν τους υπάλληλους με την απειλή πιστολιών και άρπαξαν από το λογιστήριο την μισθοδοσία του προσωπικού, που δεν είχε καταβληθεί ακόμη. Με περισσότερα από 90.000 ευρώ στα χέρια, οι ληστές βγήκαν από τα γραφεία της εταιρείας πυροβολώντας στον αέρα για εκφοβισμό, ώστε να μην τολμήσει κάποιος να τους ακολουθήσει ή να εμποδίσει την διαφυγή τους και διέφυγαν με τις δύο μοτοσικλέτες προς άγνωστη κατεύθυνση.

Συμμορία διαρρηκτών με μαύρα ρούχα και ακάλυπτα πρόσωπα έχει ρημάξει την τελευταία εβδομάδα την περιοχή της Κύμης, εισβάλλοντας στα σπίτια και πιάνοντας στον ύπνο τους ιδιοκτήτες! Μετά τις διαδοχικές κλοπές, ήρθε η σειρά της προέδρου του τοπικού δημοτικού συμβουλίου να δοκιμάσει το κλίμα ανασφάλειας που επικρατεί μεταξύ των δημοτών της! Οι «ληστές με τα μαύρα», όπως τους αποκαλούν οι κάτοικοι, δεν φορούν κουκούλες, είναι ηλικίας από 28 μέχρι 30 χρόνων και μιλούν πολύ καλά ελληνικά, σύμφωνα με τις μαρτυρίες όσων έτυχε να ξυπνήσουν και να βρεθούν αντιμέτωποί τους. Μάλιστα, ήταν ιδιαίτερα ψύχραιμοι, αφού συνέστησαν στα θύματά τους να… ξανακοιμηθούν και να μην ενοχλούνται από την παρουσία τους!
Τα ξημερώματα της Τρίτης, οι άγνωστοι διαρρήκτες εισέβαλαν στο σπίτι της προέδρου του δημοτικού συμβουλίου Κύμης Αρετής Μπάτσα -Θωμά. Μπήκαν από ένα παράθυρο του πρώτου ορόφου που οι ένοικοι είχαν αφήσει ανοιχτό επειδή πίστευαν πως ήταν αδύνατον να… καταφέρουν να μπουν από εκεί και, χωρίς να τους ξυπνήσουν, άρπαξαν 380 ευρώ και αρκετά χρυσαφικά! Μετά τις αλλεπάλληλες καταγγελίες, οι αστυνομικές αρχές κάνουν συνεχείς περιπολίες για να ανακαλύψουν τα ίχνη των δραστών.

Διάρρηξη σημειώθηκε σήμερα το πρωί στο υπουργείο Εσωτερικών στην οδό Σταδίου 27.Αγνωστοι έσπασαν τα παράθυρα του πρώτου ορόφου, μπήκαν στο κυλικείο και απέσπασαν άγνωστο χρηματικό ποσό.

Θύμα οργανωμένης απάτης έπεσε ένας 57χρονος άνδρας, στην Πάτρα. Την ώρα που βρισκόταν σε ΑΤΜ, της Εθνικής Τράπεζας στην πλατεία Γεωργίου, προσπαθώντας να κάνει ανάληψη χρημάτων, δύο άγνωστοι τον πλησίασαν και με τη «μέθοδο της απασχόλησης» κατάφεραν όχι μόνο να του αφαιρέσουν την κάρτα, αλλά και να μάθουν τον κωδικό.
Στη συνέχεια οι δράστες προχώρησαν σε ανάληψη του ποσού των 1200 ευρώ και εξαφανίστηκαν.
Ακόμη ένα περιστατικό καταστροφής δημοτικής περιουσίας έγινε το περασμένο σαββατοκύριακο στην πόλη της Λάρισας.

Άγνωστοι έκοψαν τουλάχιστον έξι κορύνες της οδού Παπαναστασίου (στο ύψος περίπου των ΕΛΤΑ) οι οποίες αντικαταστάθηκαν άμεσα από την αρμόδια υπηρεσία
Το ίδιο διάστημα παραδόθηκε στις φλόγες και καταστράφηκε ολοσχερώς η χημική τουαλέτα που χρησιμοποιείται για τις ανάγκες των Λαϊκών Αγορών και βρισκόταν στο χώρο του παλιού κοιμητηρίου.

Κλοπή σημειώθηκε χθες σε κοσμηματοπωλείο της Πάτρας. Δύο άνδρες ηλικίας 35 και 60 χρόνων, κατάφεραν με την μέθοδο της απασχόλησης, να αφαιρέσουν ένα χρυσό δακτυλίδι αξίας 540 ευρώ από κοσμηματοπωλείο που βρίσκεται στην οδό Ρήγα Φεραίου.Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δράστες εμφανίστηκαν ως πελάτες στο κοσμηματοπωλείο και κατάφεραν να αποσπάσουν την προσοχή της πωλήτριας, για να επιτύχουν το στόχο τους.

Τρίτη, 10 Αυγούστου 2010

Τον τρόμο έζησε σήμερα το μεσημέρι ένας ημεδαπός στο Γαλάτσι, όταν δύο άγνωστοι του επιτέθηκαν, με σκοπό να τον ληστέψουν.
Σύμφωνα με τις αρχές, οι δύο δράστες πλησίασαν το θύμα επί της οδού Σιβόρων και με τη χρήση σωματικής βίας του αφαίρεσαν χρηματικό ποσό, ένα κινητό τηλέφωνο και τρία βιβλιάρια τραπεζών.
Στη συνέχεια και αφού άφησαν τραυματισμένο τον άτυχο περαστικό, επιβιβάστηκαν σε μια μοτοσικλέτα και εξαφανίστηκαν.

Ένοπλη ληστεία σημειώθηκε σήμερα σε υποκατάστημα ΕΛΤΑ επί της οδού Λένορμαν στην Αθήνα.
Σύμφωνα με την Αστυνομία, ένας άγνωστος εισέβαλε στο υποκατάστημα και με την απειλή όπλου αφαίρεσε άγνωστο χρηματικό ποσό και στη συνέχεια διέφυγε πεζός

Στην εθνική οδό Ισθμού – Επιδαύρου βρίσκεται το σούπερ μάρκετ στο οποίο εισέβαλαν οι δύο άγνωστοι άνδρες με σκοπό να το ληστέψουν.
Με το όπλο που κρατούσε ο πρώτος και το μαχαίρι του δεύτερου απείλησαν τον ιδιοκτήτη του σούπερ μάρκετ, αρπάζοντας άγνωστο χρηματικό ποσό και διαφεύγοντας πεζή προς άγνωστη κατεύθυνση.

Φωτιά σε μίνι μάρκετ στην περιοχή Μηχανιώνα της Θεσσαλονίκης έβαλαν σήμερα τα ξημερώματα άγνωστοι δράστες.Όπως έγινε γνωστό, οι εμπρηστές, αφού έσπασαν την τζαμαρία του καταστήματος -ιδιοκτησίας ημεδαπής- περιέλουσαν το εσωτερικό με εύφλεκτο υγρό και έβαλαν φωτιά, με αποτέλεσμα να προκληθούν υλικές ζημιές.

Στο χέρι τραυματίστηκε ένας ανυποψίαστος πεζός έξω από το κτίριο του ΟΛΠ στο Λιμάνι του Πειραιά.

Το περιστατικό συνέβη λίγο πριν τις 11 το βράδυ της Δευτέρας.
Οι δράστες της ληστείας ήταν δύο.
Πυροβόλησαν τον άνδρα στο χέρι και του αφαίρεσαν άγνωστο χρηματικό ποσό.

Ήταν λίγο μετά τη 1 τα ξημερώματα της Τρίτης, όταν ένας άνδρας έφτασε μπροστά σε περίπτερο που βρίσκεται στη Χανιώτη Χαλκιδικής.
Ο άνδρας, κρατώντας όπλο στο χέρι του, απείλησε την 47χρονη ιδιοκτήτρια του περιπτέρου, αρπάζοντας τις εισπράξεις της ημέρας, ύψους 7.500 ευρώ.Τη ληστεία αντιλήφθηκε περαστικός, ο οποίος ξεκίνησε να καταδιώκει τον δράστη, αναγκάζοντάς τον να πυροβολήσει στον αέρα μια φορά για εκφοβισμό.
Ένοπλη ληστεία σημειώθηκε σε υποκατάστημα της ΔΕΗ στην οδό Πόντου, στο Καλαμάρι Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με πληροφορίες, την ώρα που μέλος της χρηματαποστολής εξερχόταν του καταστήματος, φέροντας δερμάτινο σάκο με χρήματα, τον πλησίασε άγνωστος, ο οποίος, αφού τον απείλησε με βαριοπούλα και κοντόκαννη καραμπίνα, του απέσπασε την τσάντα. Στη συνέχεια τράπηκε σε φυγή με αυτοκίνητο, όπου τον περίμενε συνεργός του. Τα πρώτα στοιχεία κάνουν λόγο για λεία 100.000 ευρώ.

Δύο άγνωστοι, φορώντας μαύρα κράνη και κρατώντας πιστόλια, λήστεψαν το υποκατάστημα της αγροτικής τράπεζας, στη Νικήτη ΧαλκιδικήςΟι δράστες απέσπασαν 23.860 ευρώ και τράπηκαν σε φυγή με μαύρη μοτοσικλέτα μεγάλου κυβισμού.

Όπως βλέπετε η καθημερινή εγκληματικότητα συνεχίζει να εκθέτει άσχημα τον υπουργό, ο οποίος βλέποντας ότι δεν μπορεί να βγάλει άκρη, σύμφωνα με το ρεπορταζ του ΠΑΡΟΝ θέλει να μετακινηθεί.

Η εγκληματικότητα οργιάζει για αυτό κι ο Μιχαλάκης θέλει να μετακινηθεί.. « Με Σύμμαχο Εσένα
Read more

Αν ήταν πρωθυπουργός ο Καραμανλής....

Αν ήταν πρωθυπουργός ο Καραμανλής, τα νταβατζοΜΜΕ με τις ειδήσεις των 8, οι εφημερίδες, και τα πράσινα μπλογκς:

Θα είχαν κεντρικό θέμα τον πρωθυπουργό των διακοπών και των ελληνικών νησιών, που ξεκουράζεται, ενώ η ελλάδα καίγεται (ύφεση, κλείσμο επιχειρήσεων, ιός του Δυτικού Νείλου, διακοπές ΔΕΗ κα.)...

Θα έδειχναν κάθε μέρα υποτιμητικές φωτογραφίες με τον Καραμανλή να περπατάει ή να κολυμπάει στην Πάρο...

Θα μιλούσαν με ξεφτιλιστικά σχόλια για το υπουργικό συμβούλιο της Πάρου....

Θα αναφέρονταν σε τσαγκαροδευτέρες, σε κανώ, και άλλα σχετικά....

Θα έπαιρναν καθημερινά δηλώσεις απ' τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης....

Είπαμε αν ήταν πρωθυπουργός ο Καραμανλής...

Τώρα μπορούμε να ακούμε στις 8 απ' τους υπεύθυνους τύπου της πράσινης χούντας ότι ο ΓΑΠ σχεδιάζει τις επόμενες κινήσεις του με σοβαρότητα και υπευθυνότητα μαζί με τους βασικούς του συνεργάτες από το κυκλαδίτικο νησί.

Πέτρος
http://dexiextrem.blogspot.com/2010/08/blog-post_7321.html
Read more

Υπουργικό Συμβούλιο στην Πάρο;

O πρωθυπουργός σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας τα ΝΕΑ, πρόκειται μέσα στο Σαββατοκύριακο, να καλέσει κάποιους υπουργούς στην Πάρο για συνεργασία.
Ηδη βρίσκεται κοντά του από το Σαββατοκύριακο ο υπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ Χάρης Παμπούκης, ενώ τις επόμενες ημέρες ενδέχεται να μεταβεί στο νησί και ο υπουργός Πολιτισμού Παύλος Γερουλάνος.
Σε "αποκλειστικότητα" σας δείχνουμε το ακριβές σημείο, που θα λάβουν χώρα οι συναντήσεις-συζητήσεις...

Διαβάστε το σχετικό άρθρο: .....

Υπουργικό Συμβούλιο στην Πάρο

Ο Γιώργος καλεί υπουργούς πριν πάρει τις τελικές του αποφάσεις
Υπουργούς καλεί στην Πάρο ο Γιώργος Παπανδρέου προτού λάβει τις οριστικές αποφάσεις για τα επόμενα βήματά του. Ηδη βρίσκεται κοντά του από το Σαββατοκύριακο ο υπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ Χάρης Παμπούκης, ενώ τις επόμενες ημέρες ενδέχεται να μεταβεί στο νησί και ο υπουργός Πολιτισμού Παύλος Γερουλάνος.
Η πρόσκληση προς τον κ. Γερουλάνο είχε γίνει πριν καν αρχίσουν οι διακοπές του Πρωθυπουργού και δεν αποκλείεται να υπάρξει υπενθύμιση για επίσκεψή του στο κυκλαδίτικο νησί πριν από τον Δεκαπενταύγουστο. Το γεγονός ότι ο Πρωθυπουργός θέλει τους δύο στενούς του συνεργάτες και προσωπικούς του φίλους κοντά του στη διάρκεια της παραμονής του στην Πάρο, επιβεβαιώνει εν μέρει τις πληροφορίες που επιμένουν ότι ο κ. Παπανδρέου αυτές τις ημέρες θα καταλήξει στις αλλαγές που σκέφτεται να υλοποιήσει είτε στην κυβέρνηση είτε στο Μαξίμου είτε στο ΠΑΣΟΚ το επόμενο διάστημα. «Θα καλέσω κάποιους υπουργούς στην Πάρο», είπε ο Πρωθυπουργός προσφάτως σε συνεργάτες του, δίνοντας την αίσθηση ότι σχεδιάζει τροποποιήσεις. Πάντως, οι πληροφορίες σε ό,τι αφορά το ενδεχόμενο ανασχηματισμού αναφέρουν ότι «ο κύβος ερρίφθη» και ότι μετά τις 20 Αυγούστου θα γίνουν ανακοινώσεις. Ο κ. Παπανδρέου δεν αποκλείεται πλην των κ.κ. Παμπούκη και Γερουλάνου να καλέσει στην Πάρο κι άλλους υπουργούς ή και στενούς του συνεργάτες.
http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&ct=1&artid=4588758
http://citypress-gr.blogspot.com
http://exomatiakaivlepo.blogspot.com/2010/08/o_11.html



http://taxalia.blogspot.com/2010/08/blog-post_2178.html
Read more

O Δρόμος ...

Βρέ μια μανία οι Παπανδρέου με τους δρόμους !!!

Ποιος από τους παλιότερους θα ξεχάσει την
"Πλύση Εγκεφάλου" που είχαν υποστεί οι Έλληνες την εποχή του Ανδρέα Παπανδρέου με τον "Τρίτο Δρόμο"...


Οποιαδήποτε άλλη προσέγγιση ήταν "
Συντηρητική" , και την λοιδορούσαν πολιτικοί και ΜΜΕ .

Αξέχαστες εποχές...


Όταν οι άλλοι "έκοβαν" τις σχέσεις με τον Καντάφι (λόγω Lockerbie ) o A.Π τον φιλοξενούσε στην Ελούντα...

Όταν οι άλλοι μείωναν το μέγεθος του δημοσίου τους τομέα ο "τρίτος δρόμος" απαιτούσε μαζικές προσλήψεις κομματικών στο Ελληνικό Δημόσιο...

Ήρθε όμως η ώρα να ΔΙΚΑΙΩΘΟΥΝ
όλοι όσοι έλεγαν ότι ΛΑΘΟΣ αρμενίζουμε.

Και τί δικαίωση !!!

Από το στόμα του υιού του και σημερινού Πρωθυπουργού που σε συνέντευξή του στην αμερικανική εφημερίδα Christian Science Monitor παραδέχθηκε την αποτυχία του «τρίτου δρόμου»...
Αν έμενε εκεί , δεν θα χριαζόταν αυτή η ανάρτηση αλλα προχωρά παρακάτω και λέει συγκεκριμένα :

«Αντί για έναν "τρίτο δρόμο" χρειαζόμαστε έναν "τέταρτο δρόμο"» διευκρινίζοντας ότι τα στοιχεία που αποτελούν αυτόν τον “τέταρτο δρόμο” είναι η διεθνής διακυβέρνηση και ο ρόλος των διεθνών οργανισμών (όπως ο ΟΗΕ και η G20) που θα θέτει τη διεθνή αλληλεγγύη πάνω από εθνικά συμφέροντα. Αυτός ο δρόμος θα επιτρέπει στις αγορές να αναπτύσσονται, αλλά όχι εις βάρος της δημοκρατίας».

Χρειάζεται να πούμε ότι μάλλον λάθος δρόμο μας καλεί και πάλι να ακολουθήσουμε;;;


Υπάρχει Έλληνας που πιστεύει ότι υπάρχει αλληλεγγύη στην παγκόσμια κοινότητα;;;


Για την
"Διεθνή διακυβέρνηση" τι να σχολιάσουμε;;;

Την ζούμε όλοι οι κάτοικοι αυτής της χώρας μια και το "
Πείραμα" εφαρμόζεται σε ευρεία κλίμακα στην Ελλάδα.

Βέβαια μένει να αποδειχθεί ότι είναι
ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ η "Διεθνής διακυβέρνηση"αυτή της χώρας συγκρινόμενη με την διακυβέρνηση "Εθνικών Συμφερόντων" που είχαμε από το 1974 έως πέρυσι.

Πάντως για την ώρα δεν τυγχάνει μεγάλης αποδοχής...


Ο δρόμος θα έχει και πάλι την τιμητική του , αν δεν οδηγήσει στην ..."Ιθάκη"
κάποιοι θα πάρουν δρόμο και μάλιστα ΝΥΧΤΑ...

http://antilogos-gr.blogspot.com/2010/08/o.html
Read more

Διπλάσιες σε σχέση με πέρυσι οι αιτήσεις συνταξιοδότησης από εκπαιδευτικούς

Τις 11.466 φτάνουν φέτος οι αιτήσεις συνταξιοδότησης από εκπαιδευτικούς, σύμφωνα με την υφυπουργό Παιδείας Εύη Χριστοφιλοπούλου, αριθμός υπερδιπλάσιος του περσινού.

Όπως τόνισε η κ. Χριστοφιλοπούλου, μιλώντας την Τετάρτη στον Σκάι, έχουν υποβάλει αίτηση για συνταξιοδότηση 3.930 εκπαιδευτικοί της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, ενώ ο αριθμός των αιτήσεων από τη Δευτεροβάθμια έφτασε τις 7.536.

Πέρυσι αποχώρησαν από την υπηρεσία 4.355 εκπαιδευτικοί.

Σύμφωνα με την υφυπουργό, τα κενά που θα προκύψουν θα καλυφθούν «με τη δραστική περικοπή των αποσπάσεων, την ουσιαστική αποτύπωση των κενών, τη δυνατότητα μετακινήσεων εκεί όπου έχουμε υπεραριθμίες και με την τοποθέτηση είτε με τους διορισμούς είτε με τις αναπληρώσεις».

Για τις αποσπάσεις είπε ότι έχει ξεκινήσει η δραστική περικοπή τους και ότι σχεδόν 5.000 αποσπασμένοι εκπαιδευτικοί επιστρέφουν στις τάξεις.

Πρόκειται για εκπαιδευτικούς που υπηρετούν σε διάφορους φορείς του υπουργείου, όπως τον ΟΕΕΚ, την Ακαδημία Αθηνών, τις Βιβλιοθήκες κλπ.

Επίσης, πρόσθεσε ότι από φέτος οι περιφερειακοί διευθυντές της χώρας θα έχουν τη δυνατότητα να κάνουν μετακινήσεις εκπαιδευτικών από ένα σχολείο σε ένα άλλο στον ίδιο νομό ή σε διπλανό νομό, στην περίπτωση που υπάρχουν κενά.

Παράλληλα, προβλέπεται συγκρότηση τάξεων με περισσότερους από 25 μαθητές ανά τάξη. Η πλειονότητα των σχολείων λειτουργεί σήμερα με 22 έως 25 μαθητές.

Το υπουργείο μελετά επίσης την αύξηση του ωραρίου των εκπαιδευτικών, ενεργοποιώντας σχετικές διατάξεις νόμου.

Αναμένεται επίσης η καθιέρωση δεύτερης ειδικότητας του εκπαιδευτικού. Για παράδειγμα, ένας κοινωνιολόγος που έχει και πτυχίο Φιλολογίας, θα διδάσκει και φιλολογικά μαθήματα.

Σχετικά με την περικοπή της διδακτέας ύλης ανέφερε ότι πρόκειται για ύλη που είτε ήταν περισσή και άχρηστη, είτε ήταν επαναλαμβανόμενη από τάξη σε τάξη ή ήταν εξαιρετικά δυσνόητη για το επίπεδο των παιδιών. Η μείωση ύλης αφορά την Ε’ και την Στ’ δημοτικού στην Πρωτοβάθμια, όλο το Γυμνάσιο και τις δύο πρώτες τάξεις του Λυκείου στη Δευτεροβάθμια.

Newsroom ΔΟΛ

http://taxalia.blogspot.com/2010/08/blog-post_9322.html
Read more

Δίωξη με στόχο τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή

Για εν εξελίξει πολιτική δίωξη με τελική στόχευση τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή κάνουν λόγο κύκλοι προσκείμενοι στον κ. Καραμανλή μετά την απόφαση της εφέτη ειδικής ανακρίτριας να μείωσει μόνο κατά 100.000 ευρώ το εγγυοδοτικό ποσό σε βάρος του Γιάννη Αγγέλου.

Η εφέτης ειδική ανακρίτρια Ειρήνη Καλού όρισε την χρηματική εγγύηση σε βάρος του στενού συνεργάτη του κ. Καραμανλή, κατηγορούμενου στην υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου, στα 300.000 ευρώ (από 400.000 ευρώ αρχικά).
Οι συνεργάτες του τέως πρωθυπουργού επισημαίνουν πως η εμμονή σε αυτό το εξοντωτικό, προφανώς άδικο και με πλήρη περιφρόνηση στις αρχές της αναλογικότητας ύψος της εγγύησης, προσδίδει συν τοις άλλοις και εμπάθεια, τη στιγμή που ο αρμόδιος εισαγγελέας είχε προτείνει εγγύηση ύψους 60.000 ευρώ.

Υπενθυμίζουν, μάλιστα, την περίπτωση της κας Μαντέλη, η οποία, όπως τονίζουν, με αποδεδειγμένα ποινικά αδικήματα, της επιβλήθηκε εγγύηση ύψους 100.000 ευρώ.

«Όλα αυτά επιβεβαιώνουν ότι βρίσκεται σε εξέλιξη, πολιτική δίωξη με τελική στόχευση τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή» τόνιζαν χαρακτηριστικά.

http://taxalia.blogspot.com/2010/08/blog-post_12.html

skai.gr


Read more

Απέρριψε η Σλοβακία τη συμμετοχή της στο μηχανισμό στήριξης για την Ελλάδα

Τη συμμετοχή της Σλοβακίας στο πακέτο στήριξης για την Ελλάδα απέρριψε την Τετάρτη το Κοινοβούλιο της χώρας με συντριπτική πλειοψηφία (69 κατά έναντι μίας ψήφου υπέρ), λέγοντας πως η χώρα δεν είναι υποχρεωμένη να «πληρώσει για τις σπατάλες των πλούσιων συναδέλφων της στην ΕΕ».
Δεν εκτιμάται ότι θα δημιουργηθούν σημαντικές δυσκολίες στην εκταμίευση της βοήθειας προς την Ελλάδα, όπως αναφέρει το Bloomberg, καθώς το μερίδιο της Σλοβακίας είναι σχετικά μικρό. Η απόφαση της Μπρατισλάβα όμως αποτελεί το πρώτο ρήγμα στην ΕΕ για το ελληνικό ζήτημα.

Η Σλοβακία ενέκρινε πάντως τη συμμετοχή της στον μηχανισμό «δίχτυ» για ολόκληρη την Ευρωζώνη, συνολικού ύψους 750 δισ. ευρώ.

Η σλοβακική συμμετοχή στο πακέτο για την Ελλάδα, ύψους 816 εκατ. ευρώ, είχε εγκριθεί αρχικά από την προηγούμενη κυβέρνηση του Ρομπέρτο Φίκο, αλλά η νέα Σλοβάκα πρωθυπουργός είχε ταχθεί εξ αρχής εναντίον --θέση που είχε υπογραμμίσει κατά την προεκλογική εκστρατεία.

O Σλοβάκος υπουργός Οικονομικών Ιβάν Μίκλος ζήτησε επίσης την Τετάρτη αυστηρότερους ευρωπαϊκούς κανονισμούς που θα καταστήσουν ευκολότερη την κήρυξη πτώχευσης από κράτη της Ευρωζώνης. Ο ίδιος ανέφερε ότι η συμμετοχή της Σλοβακίας στο πακέτο για την Ελλάδα είναι υπερβολικά μεγάλη, δεδομένου του μεγέθους της σλοβακικής οικονομίας.

ΔΟΛ

http://taxalia.blogspot.com/2010/08/blog-post_7422.html

Read more

Τετάρτη 11 Αυγούστου 2010

"Μην ξεχνάς ότι όπου υπάρχει φτώχεια ανθεί ο τζόγος και πορνεία!"

Ένα είναι βέβαιο, ότι τα έσοδα του κράτους μήνα με μήνα, θα μειώνονται δραματικά! Τον λόγο τον ξέρετε δεν χρειάζεται να τον επαναλάβουμε ξανά. Έτσι το κοινωνικό μας κράτος, επειδή ενδιαφέρεται για τον πολίτη, προχωρεί τάχιστα στην εγκατάσταση των μηχανών τζόγου παντού!

Δεν γνωρίζω, αν θα είναι και στα δημόσια ουροτήρια, θα βγει εγκύκλιος!

Επίσης, είναι γνωστό ότι τζόγος, κλείνει σπίτια.

Στην χώρα μας ο τζόγος ανθεί παντού.

Στα καφενεία, λέσχες, καζίνο, διαδύκτιο παντού!

Φυσικά δεν είναι κάτι καινούργιο αυτό, αρκεί να θυμηθούν οι παλιοί, ότι κάποτε παίζαμε γραμμή με τα τάλιρα ή στριφτό! Όμως, η σημερινή ασυδοσία, δεν υπήρχε! Τώρα είναι κανόνας.

Τα καφενεία εκτός από το καφεδάκι έχουν και τραπέζια για το χαρτάκι! Καλό καφενείο είναι αυτό που έχει τραπέζια για μπιριμπα!

Φυσικά τώρα έχει και το διαδύκτιο και πάει λέγοντας !

Βλέποντας αυτά το κοινωνικό μας κράτος σου λέει.

Άλλοι θα κονομάνε και γω θα τους βλέπω;

Μπρος τα φρουτάκια εδώ και τώρα!

Μετά είναι οι μεγαλοεργολαβοι όπου έχουν μηχανήματα και κάθονται και πιέζουν να κάνουν την κρίση ευκαιρία!

Κι ήλθε η ώρα ,στον βωμό των εσόδων, πάντα για το καλό μας, να την κάνουν. Και τι θα γίνει τώρα.

Η επερχόμενη φτώχεια, θα σπρώξει ακόμη και την γριούλα στο μηχάνημα. Σου λέει η γιαγιά, σύνταξη παίρνω λίγη, ας παίξω που ξέρεις;

Έλα, ντε που πρέπει να ξέρεις, ότι θα μείνεις στη άσσο!

Θα μου πεις το κοινωνικό κράτος θα συγκινηθεί;

Εσύ τι λες υπάρχει τέτοια ευαισθησία;

‘Έτσι, ότι περισσέψει από τους φόρους ,αν περισσέψει, θα στα πάρουν κράτος και μεγαλοεργολάβοι!

Και το χειρότερο είναι ότι μικρά παιδιά θα ξανάρχονται να παίζουν! Ότι το χειρότερο υπάρχει!

Άραγε έτσι μας θέλουν;

Και μην ξεχνάς ότι όπου υπάρχει φτώχεια ανθεί ο τζόγος και πορνεία!

Νίκος Δ. Καράς

ΠΗΓΗ: emprosdrama.blogspot.com
http://dexiextrem.blogspot.com/2010/08/blog-post_6282.html
Read more

Το έγκριτό γερμανικό ινστιτούτο ΙΜΚ δικαιώνει τις επικρίσεις της ΝΔ στην οικονομική πολιτική

Go to fullsize image

Το Ινστιτούτο της Γερμανίας ΙΜΚ που ασχολείται με θέματα μακροοικονομικής πολιτικής, εκφράζει τις ανησυχίες του για τις επιπτώσεις των μέτρων λιτότητας που έχει λάβει η ελληνική κυβέρνηση, , καθώς θεωρεί ότι η απουσία ανάπτυξης “ακυρώνει” τις προσπάθειες δημοσιονομικής εξυγίανσης.
Όπως σημειώνει χαρακτηριστικά το ΙΜΚ, χρειάζονται λύσεις για την αντιμετώπιση των δομικών και διαρθρωτικών προβλημάτων, ώστε να ενισχυθεί η σταθερότητα που απαιτεί το ευρωσύστημα. «Tα ασθενή κράτη μέλη όπως η Ελλάδα έχουν ελάχιστες πιθανότητες να παράξουν υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης υπό τις παρούσες συνθήκες και έτσι δε θα μπορέσουν να μειώσουν τα χρέη τους,» υπογράμμισε το ινστιτούτο. (ΠΗΓΉ bankingnews.gr)

Το έγκριτο γερμανικό ινστιτούτο επί της ουσίας δικαιώνει τις θέσεις της Νέας Δημοκρατίας. Όπως άλλωστε τις δικαιώνουν η μείωση των εσόδων και ο ολοένα αυξανομένος αριθμός των λουκέτων στην αγορά…Τις ίδιες εκτιμήσεις για την αποτυχία του έχουν αρχίσει να έχουν και μέσα στο ΠΑΣΟΚ, χαρακτηριστικά αναφέρω το δημοσίευμα στο τελευταίο φύλλο του ΠΑΡΩΝ που αναφέρει ότι όλο και πιο πολλοί ζητούν την απομάκρυνση του.
http://citizengr.wordpress.com/2010/08/11/%CF%84%CE%BF-%CE%AD%CE%B3%CE%BA%CF%81%CE%B9%CF%84%CF%8C-%CE%B3%CE%B5%CF%81%CE%BC%CE%B1%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CF%8C-%CE%B9%CE%BD%CF%83%CF%84%CE%B9%CF%84%CE%BF%CF%8D%CF%84%CE%BF-%CE%B9%CE%BC%CE%BA-%CE%B4/
Read more

Τα γιουσουφάκια της “ενημέρωσης” και η κυβέρνηση της Πάρου!

Δημοσιεύθηκε από sarafop στο Αυγούστου 11, 2010

Μας περνάνε για ηλίθιους;

Φανταστείτε να ήταν πρωθυπουργός ο “κουρασμένος” Καραμανλής και να βρισκόταν από τις αρχές Ιουλίου σε συνεχείς – παρατεταμένες διακοπές σε διάφορα νησιά!

Έχοντας γράψει στα παλαιότερα των υποδημάτων του την οικονομική κρίση που πλήττει την κοινωνία, την Ελλάδα και τους Έλληνες.

Ένα τέτοιο φαντασιακό σενάριο δεν θα μπορούσε έστω και κατά ελάχιστο να ήταν αληθινό κι όμως είναι πέρα για πέρα αληθινό και ακόμη χειρότερα με Παπανδρέου πρωθυπουργό.

Σήμερα τα φιλοκυβερνητικά έντυπα, δηλαδή τα γιουσουφάκια της ενημέρωσης, αναφέρονται με σοβαρότητα στην … κυβέρνηση της Πάρου, όπως την αποκαλούν, λέγοντας ότι ο πρωθυπουργός σχεδιάζει τις επόμενες κινήσεις του μαζί με τους βασικούς του συνεργάτες από το κυκλαδίτικο νησί.

Καταλαβαίνουν και αυτοί ότι το πράγμα παράγινε, δεν πάει άλλο και προσπαθούν να δικαιολογήσουν τ’ αδικαιολόγητα!

Ο πρωθυπουργός της …παραλίας είναι εκτός τόπου και χρόνου, όπως ήταν πάντοτε.

Θαρρεί κανείς από όλους αυτούς του Μαξίμου, που κατευθύνουν τα γραφόμενα στις “φυλλάδες” τους, ότι ο κόσμος είναι ηλίθιος και δεν καταλαβαίνει ότι ο … παραλίας έχει εγκαταλείψει το καράβι και κάνει διακοπές με το κανό;

Το βράδυ, να είστε σίγουροι, ότι θα παρακολουθήσετε το μεγαλείο του συντονισμού των “Δελτίων Ειδήσεων”, με show τις νέες πρωτοβουλίες της λαοπρόβλητης κυβέρνησης της …Πάρου!

Χαλάλι μας!

Ε.Μ.ΠΡΟ.Σ.


Read more

Χαρά Νικοπούλου: "Η Ελλάδα με έστησε στα τρία μέτρα..."

Δυστυχώς, το ένα λάθος διαδέχεται το άλλο και ο ΛΑΟΣ συμπεριφέρεται σαν να μην συνέβει τίποτε .
Τα σύμβολα υπάρχουν για να μας θυμίζουν το χρέος μας απέναντί τους και όχι για να αποκομίζουμε οφέλη από αυτά .
Καιρός να σταματήσουμε να συμπεριφερόμαστε σαν την αγελάδα που κλωτσάει το ίδιο της το γάλα .
Ο αδερφός της Χαράς ξεσπάει μήνυμά του...
Υπό φυσιολογικές συνθήκες, το μήνυμα που έφτασε στο ιστολόγιο, θα κατέληγε στον κάλαθο των σκουπιδιών. Όμως, επειδή το θέμα της πρότασης εκ μέρους του ΛΑΟΣ να "κατεβάσει" ως υποψήφια τη Χαρά Νικοπούλου για την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, έχει πάρει διαστάσεις, οφείλουμε να δημοσιεύσουμε το κείμενο που μας έστειλε φίλος αναγνώστης, ευελπιστώντας πως θα υπάρξει σύντομα δήλωση συγνώμης προς την Χαρά Νικοπούλου από την πλευρά του κυρίου Καρατζαφέρη (έστω και μέσω Αϊβαλιώτη). Άλλωστε, ο πολιτικός που αναγνωρίζει το λάθος του, αποδεικνύει και το μεγαλείο του πνεύματός του και την αυτογνωσία του...
και χαίρει μεγαλύτερης εκτίμησης από τους ψηφοφόρους του. Στην προκειμένη περίπτωση, Αϊβαλιώτης και Καρατζαφέρης, οφείλουν να τοποθετηθούν ευθαρσώς και να αποκαταστήσουν την Χαρά Νικοπούλου στα μάτια των πρώην μαθητών της…
Το μήνυμα, που έστειλε η ίδια η Χαρά Νικοπούλου, όπως διαβεβαιώνει πρώην στέλεχος του ΛΑΟΣ, ο κύριος Κουριαννίδης Γιάννης (δημοτικός σύμβουλος Θεσσαλονίκης), αποκαλύπτει την πολιτική φαιδρότητα και αδιαλλαξία, που επιθύμησε να εκμεταλλευτεί τη Χαρά Νικοπούλου για πολιτικά οφέλη και ταυτόχρονα να διασύρει και να διαγράψει τους αγώνες που αυτή η γυναίκα έδωσε μόνη, εκ μέρους όλων μας. Το μήνυμα, εξάλλου, του ίδιου του αδελφού της Χαράς, «φωνάζει» για την απολιτική στάση που κράτησε η δασκάλα του Δερείου (λόγος και για τον οποίο ουσιαστικά κυνηγήθηκε από όλες τις πλευρές).
Θα ήθελα, να θυμίσω σε όλους εκείνους που θεωρούν Σύμβολο την Χαρά Νικοπούλου, πως τα Σύμβολα υπάρχουν για να μας θυμίζουν το χρέος μας απέναντι σε αυτά. Αν κάποιοι νομίζουν πως μπορούν το χρέος τους να το μετατρέψουν σε κέρδος τους... τον λόγο έχει η επιστήμη και δη η πολιτική...

Το ξέσπασμα του Ευτύχιου Νικόπουλου, αδελφού της Χαράς

Για ακόμη μία φορά και σε όσους δεν σκοπεύουν ή δεν θέλουν να κατανοήσουν ότι η ΧΑΡΑ ΝΙΚΟΠΟΥΛΟΥ δεν είναι πολιτικό πρόσωπο, αλλά μία ΔΑΣΚΑΛΑ, που τόσα χρόνια έχει αφιερωθεί στους μικρούς μαθητές της και ΜΟΝΟΝ και στην ελληνική πρωτοβάθμια εκπαίδευση, ΑΠΑΝΤΑ και διακηρύσσει για πολλοστή φορά και σε όλους τους τόνους ότι η ΧΑΡΑ ΝΙΚΟΠΟΥΛΟΥ είναι ΔΑΣΚΑΛΑ, είναι ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ και το μοναδικό ενδιαφέρον της και μέλημά της είναι να μεταλαμπαδεύσει στους μαθητές της την Ελλάδα και όσα προστάζει το Σύνταγμα και οι κείμενοι Νόμοι, όπου και εάν βρίσκεται στην ελληνική επικράτεια, έξω από κομματικά ενδύματα, μακρυά από την πολιτική. Η ΧΑΡΑ ΝΙΚΟΠΟΥΛΟΥ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ το βρώμικο μανδύα της Πολιτικής και αυτό να το βάλλουν καλά στο μυαλό τους όλοι όσοι επιχειρούν να την εμπλέξουν εν αγνοία της και να χρησιμοποιήσουν τη φήμη της και το όνομά της σε μικροπολιτικά βρώμικα παιχνίδια. Η ΧΑΡΑ ΝΙΚΟΠΟΥΛΟΥ ήταν, είναι και θα είναι πάντοτε ΔΑΣΚΑΛΑ διδάσκοντας στα ελληνόπουλα την Ελλάδα όπου κι εάν βρίσκεται. Τίποτα περισσότερο. ΔΑΣΚΑΛΑ μόνον, ελληνίδα εκπαιδευτικός, επιτελώντας λειτούργημα ανώτερο από τα βρώμικα και θολά νερά της πολιτικής και των φερεφώνων της
Και τούτο το γνωρίζουν καλά οι πάντες και γι' αυτό το λόγο ΟΥΔΕΙΣ , επαναλαμβάνω ΟΥΔΕΙΣ μέχρι σήμερα έχει τολμήσει να ενοχλήσει ή να επικοινωνήσει με οιονδήποτε τρόπο με τη Χαρά Νικοπούλου διότι η πόρτα είναι επτασφράγιστα ΚΛΕΙΣΤΗ, είναι ερμητικά κλειδαμπαρωμένη όσο και εάν επιθυμείτε να την ανοίξετε για να σπιλώσετε το έργο της Δασκάλας.
Δασκάλα, λοιπόν ήταν, δασκάλα είναι και δασκάλα θα εξακολουθεί να είναι για πάντα.
Ευτύχιος Νικόπουλος
Δικηγόρος
(Αδελφός της Χαράς Νικοπούλου)


Το μήνυμα της Χαράς Νικοπούλου στον Κουριαννίδη

"ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΛΙΓΟ Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΕ ΕΣΤΗΣΕ ΣΤΑ ΤΡΙΑ ΜΕΤΡΑ... ΠΑΤΗΣΕ ΤΗ ΣΚΑΝΔΑΛΗ... ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΔΕ ΘΑΨΑΝΕ ΤΟ ΠΤΩΜΑ ΜΟΥ... ΑΛΛΑ ΕΣΤΕΙΛΑΝ ΤΑ ΟΡΝΙΑ ΝΑ ΜΕ ΚΑΤΑΣΠΑΡΑΞΟΥΝ!!!!
ΛΥΠΗΘΕΙΤΕ ΜΕ ΓΙΑ ΟΣΟ ΑΚΟΜΗ ΑΝΤΕΧΩ ΝΑ ΖΩ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΜΕ ΜΑΧΑΙΡVΝΕΙ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΠΙΣΩΠΛΑΤΑ!
ΑΠΑΝΤΗΣΤΕ ΤΟΥς ΓΙΑΤΙ ΕΓΩ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΕΔΩ... ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΩ... ΠΕΘΑΝΑ ΣΤΙς 19 ΙΟΥΝΙΟΥ 2010..."


Δήλωση του Γιάννη Κουριαννίδη

"Αυτά τα λόγια ανήκουν στη Χαρά Νικοπούλου. Μου τα έστειλε με μήνυμα πριν από λίγο. Ναι, θα μιλήσω και θα απαντήσω εγώ γι᾽αυτήν. Και δυστυχώς, δεν έχω άλλη επιλογή, από το να καταγγείλω για άλλη μία φορά το κόμμα που υπηρέτησα για 4 σχεδόν έτη, πιστεύοντας ότι κάτι μπορεί να αλλάξει στο πολιτικό σκηνικό με την παρουσία του. Ντροπή και πάλι ντροπή!
Επιτέλους, κύριοι νεοκαριερίστες του πολιτικαντισμού, σκεφτείτε ότι μπορεί να υπάρχουν και κάποιοι που σκέφτονται και πράττουν όχι με γνώμονα την τσέπη τους, όχι βάσει του στενού προσωπικού τους συμφέροντος, αλλά σύμφωνα με το αξιακό σύστημα του έθνους και του λαού μας. Σεβαστείτε τους και σταματήστε να πετάτε τα άγια τοις κυσί προς εξυπηρέτηση των μικροκομματικών σας επιδιώξεων. Όλα έχουν κάποιο όριο. Αίσχος!
"

Δεν χρειάζεται κανένας σχολιασμός. Το μήνυμα, από μόνο του τα λέει όλα. Εύγε στους πρωταγωνιστές της παράστασης ανθρωποφαγίας που στήθηκε, για να καρπωθούν... άραγε τι; Πολιτικά οφέλη; Τα πολιτικά οφέλη, έρχονται με αγώνες, με κόπο, με προσπάθειες, με προτάσεις, με τακτικές και πρακτικές εναρμονισμένες με το κοινό καλό... Στην σύγχρονη πολιτική ζωή της χώρας και μετά από όλα όσα έχουμε γνωρίσει τα τελευταία χρόνια όλοι μας ως πολίτες, έχει προσδιοριστεί πως τα πολιτικά οφέλη δεν μπορούν να τσαλαπατούν ούτε κοινωνικές ομάδες, ούτε ατομικές προσωπικότητες προκειμένου να αναδειχθούν. Όποιος πολιτικός ή κόμμα χρησιμοποιεί τακτικές του παρελθόντος είναι καταδικασμένος να μείνει στο παρελθόν και να θαφτεί από τις επερχόμενες εξελίξεις.
Η Χαρά Νικοπούλου είναι άνθρωπος, είναι γυναίκα, είναι δασκάλα και υπερήφανη που είναι Ελληνίδα. Όποιος θέλει να την αναβιβάσει σε κάτι άλλο, θα πρέπει πρώτα να την ρωτήσει αν το επιθυμεί και η ίδια... Λίγος σεβασμός δεν θα μας βλάψει... Ας αναρωτηθούμε, όλοι μας, τι πράγματι μας λέει η Χαρά μέσα από αυτό το μήνυμα, τι μας έχει προσφέρει η Χαρά με την στάση ζωής της και ας σταματήσουμε, επιτέλους, την μεταξύ μας ανθρωποφαγία και την κάκιστη συνήθεια να συμπεριφερόμαστε σαν την αγελάδα που κλωτσάει το ίδιο της το γάλα...

Ας μιλήσουμε επιτέλους
http://citypress-gr.blogspot.com/2010/08/blog-post_11.html#more
Read more