Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2012

Λ.Παπαδήμος: "Για επιστροφή δανείων μέτρα μέχρι το 2020"!

Σε εν ψυχρώ ομολογία ότι εξυφαίνει μέτρα για να παραμείνει η οικονομική εξαθλίωση στην χώρα, που χάριν ευφημισμού αποκαλούν "λιτότητα", μέχρι το 2020, προχώρησε στον στενό κύκλο των υπουργών στο συμβούλιο που βρίσκεται σε εξέλιξη σύμφωνα με πληροφορίες του defencenet.gr ο πρωθυπουργός Λ.Παπαδήμος!
 
Σύμφωνα με απόλυτα αξιόπιστη πηγή ο Λ.Παπαδήμος είπε ότι "Δεν θα είναι προσωρινά τα μέτρα λιτότητας που θα ψηφίσουμε. Θα τα κρατήσουμε πολλά χρόνια, μέχρι το 2020 τουλάχιστον. Μόνο έτσι μπροούμε να επιστρέψουμε τα δάνεια" είπε μιλώντας στην έναρξη της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου, ο διορισμένος πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος!
 
Στο έκτακτο υπουργικό συμβούλιο, η συνεδρίαση του οποίου βρίσκεται σε εξέλιξη, ο Λ.Παπαδήμος ενημέρωσε ότι τα μέτρα αυτά έχουν συμφωνηθεί σε επίπεδο τρόικας και Euroworkingroup και μένει να εγκριθούν από το Eurogroup τη Δευτέρα.
 
Επίσης αναφέρθηκε στην ανάγκη προώθησης των λεγόμενων προαπαιτούμενων ενεργειών όπως και στην έγκριση του νομοσχεδίου του ΥΠΕΚΑ.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
Read more

ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΔΕΛΦΟ ΤΟΥ Τ. ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ, Τον Ανδρέα Α. Παπανδρέου!!


20120218-182549.jpg
Είναι τρομερή και πέραν κάθε ορίου η αποκάλυψη που έκανε πριν λίγη ώρα η BlackWidow στο gossip-tv.gr

Ο κύριος Παπανδρέου δηλώνει καθηγητής πανεπιστημίου. Η ζωή του όμως δεν θυμίζει την συμβατική εικόνα του κυρίου καθηγητή. Αντίθετα, τον τελευταίο καιρό βρίσκεται στο επίκεντρο τρομερών καταγγελιών σχετικά με funds που συμμετείχε, με εταιρείες στην Ελβετία, με περίεργες συνεργασίες σε εταιρείες που πραγματεύονται και CDS (ασφάλιστρα κινδύνου).
Φαίνεται όμως ότι ο κύριος Ανδρέας Α. Παπανδρέου έχει μία έφεση στην χλιδή και την μεγάλη ζωή. Με δαπάνες που επίσης δεν θα αναλογούσαν σε κάποιον ταπεινό καθηγητή πανεπιστημίου.
ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΕΞΑΚΡΙΒΩΜΕΝΕΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΕΣ ΜΑΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ο κύριος καθηγητής το 2006 ενώ δήλωσε εισόδημα από τον ..ταπεινό μισθό του μόλις 27,383 Ευρώ, την ίδια χρονιά δήλωσε σχεδόν ΔΕΚΑΠΛΑΣΙΕΣ δαπάνες, μόνο σε πιστωτικές κάρτες. Συγκεκριμένα
μιλάμε για 218.639 Ευρώ!
Φανταστείτε ότι μιλάμε για πιστωτικές κάρτες, την επιτομή της καταναλωτικής δαπάνης.
Αλήθεια, σε κανέναν δεν κίνησε την περιέργεια πως ο κ. καθηγητής σπαταλά τα δεκαπλάσια από αυτά που βγάζει; ΜΑ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ;
Να σημειωθεί ότι παρά τις κοινοβουλευτικές ενέργειες, δεν δόθηκε καμμια απάντηση και για την ασυδοσία της διοίκησης του ΤΤ σχετικά με την μίσθωση ακινήτου ιδιοκτησίας συγγενούς του Α. Παπανδρέου. Ετοιμάζεται ανεξάρτητη καταγγελία στους οικονομικούς εισαγγελείς για το θέμα με μορφή ομαδικής αγωγής. Ενώ παρα τις πιέσεις, δεν θα κάνουν πίσω ούτε οι Νούλας – Τόμπρας στο θέμα των CDS του ΤΤ, καθώς να νέα στοιχεία που θα προσκομίσουν θα φέρουν σε πολύ δύσκολη θέση την ομερτα των επίορκων.
http://olympia.gr/2012/02/18/%ce%b1%cf%80%ce%b9%cf%83%cf%84%ce%b5%cf%85%cf%84%ce%b7-%ce%b1%cf%80%ce%bf%ce%ba%ce%b1%ce%bb%cf%85%cf%88%ce%b7-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%cf%84%ce%bf%ce%bd-%ce%b1%ce%b4%ce%b5%ce%bb%cf%86%ce%bf-%cf%84%ce%bf/#more-128450
Read more

Ανοιχτή επιστολή στον πρωθυπουργό

Εξοχότατο  Κύριο                       17/2/2012       
ΛΟΥΚΑ  ΠΑΠΑΔΗΜΟ       
Πρωθυπουργό
Αθήνα                                 
   ΑΝΟΙΧΤΗ   ΕΠΙΣΤΟΛΗ
Κύριε  Πρωθυπουργέ,
Είναι άτιμο και ανέντιμο  να ξεσπάτε συνεχώς επάνω στις συντάξεις των γερόντων  ενώ,
Α.- Το σπάταλο κράτος είναι βαρέλι δίχως πάτο.
Περιορίστε το σπάταλο κράτος, χωρίς να εγγίζετε την Εθνική Άμυνα. Εάν αγγίξετε την Ε.Α. θα μπούν οι Τούρκοι μέσα, και τότε θα χαρακτηριστείτε  εθνικός προδότης.
Εγκαταλείψατε τα Μουσεία με την εθνική μας κληρονομιά αφύλακτα, στο έλεος λαθρομεταναστών ληστών.
Β.- Η Ελλάδα κάθεται επάνω στα πετρέλαια και στο φυσικό αέριο, και εσείς κόβετε τις συντάξεις του Παππού και της Γιαγιάς.  Ντροπή σας ανίκανοι και άχρηστοι.
Γ.- Εδώ και τώρα ζητείστε τις Γερμανικές πολεμικές επανορθώσεις, προσφεύγοντας στη διεθνή Δικαιοσύνη, και τότε να δείτε πως οι Γερμανοί θα μας παρακαλάνε…….
Δ.- Εδώ και τώρα ζητείστε το Γερμανικό κατοχικό αναγκαστικό δάνειο με τους τόκους 70 ετών.
Ε.- Εδώ και τώρα στάση πληρωμών των δανείων!!!
Έτσι φέρονται οι ηγέτες και πατριώτες.
Το να κόβετε τις συντάξεις αυτό το ξέρει και η γιαγιά μου.
Κρίμα τις σπουδές που κάνατε. Εξέλιπεν το φιλότιμο.
Ουαί υμίν άχρηστοι και ανίκανοι…
                            Αντώνης  Γρυπαίος     
Υ.Γ. Ο  Λαός  λέει,
1.- Αν το Ελληνικό κράτος του Παπαδήμιου, αναλάβει την έρημο Σαχάρα, σε λίγα χρόνια θα υπάρχει έλλειψη άμμου.
2.- Μη κλέβετε, η κυβέρνηση δεν θέλει ανταγωνιστές.
3.- Τα πράγματα γίνονται ολοένα και χειρότερα χθές πέρασα από το σύνταγμα, και είδα περιστέρια να τα’ι’ζουν ανθρώπους.
4.-Έβγαλα το Δημοτικό, έβγαλα το Γυμνάσιο, και το Λύκειο, έβγαλα και το ανεπιστήμιο. Τώρα για να βρώ δουλειά, πρέπει να βγάλω Διαβατήριο!!!!
5.-Ευτυχώς που είμαστε υπό τον έλεγχο του ΔΝΤ .
(Αυτό το είπε ο ΤΟΥΡΚΟΓΛΟΥ)…..
Ντροπή σας  εφιάλτες.
Ο  ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ   ΛΑΟΣ
http://filologos10.wordpress.com/2012/02/18/%ce%b1%ce%bd%ce%bf%ce%b9%cf%87%cf%84%ce%ae-%ce%b5%cf%80%ce%b9%cf%83%cf%84%ce%bf%ce%bb%ce%ae-%cf%83%cf%84%ce%bf%ce%bd-%cf%80%cf%81%cf%89%ce%b8%cf%85%cf%80%ce%bf%cf%85%cf%81%ce%b3%cf%8c/
Read more

Δείτε εικόνες από το συλλαλητήριο στο Παρίσι #WeAreAllGreeks

Δείτε εικόνες από το συλλαλητήριο στο Παρίσι #WeAreAllGreeks
Το συλλαλητήριο στο Παρίσι, στην πλατεία του Τροκαντερό, βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη. Χιλιάδες πολίτες έχουν συγκεντρωθεί, μεταξύ τους και πολλοί Έλληνες που ζουν στη γαλλική πρωτεύουσα.
Το σύνθημα που κυριαρχεί είναι, «όχι στην Ευρώπη των αρπακτικών του καπιταλισμού, ναι στην Ευρώπη της αλληλεγγύης».

Πάνω από 17 συνολικά οργανώσεις έχουν δηλώσει συμμετοχή κάτω από τον συντονισμό της «Union Syndicales de Solidarite» ( Eνωση Συνδικαλιστικών οργανώσεων αλληλεγγύης ).

Ανάμεσά τους πολλές συνδικαλιστικές και άλλες αριστερές οργανώσεις, το κίνημα των Αγανακτισμένων, καθώς και η Πρωτοβουλία Ελλήνων φοιτητών και εργαζομένων.

Συμμετέχει επίσης και το Μέτωπο της Αριστεράς που δημιουργήθηκε με τη συνεργασία του Γαλλικού Κομμουνιστικού κόμματος και των άλλων αντικαπιταλιστικών κομμάτων, ενόψει των προεδρικών εκλογών με υποψήφιο τον πρώην σοσιαλιστή Ζαν Πιέρ Μελανσόν, ο οποίος επανειλημμένα στις ομιλίες του έχει διαμαρτυρηθεί για την κατάσταση στην Ελλάδα.
http://www.tsantiri.gr/koinonia-kinimata/dite-ikones-apo-to-sillalitirio-sto-parisi-weareallgreeks.html
Read more

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Νέες δημοσκοπήσεις! Έπεσε στο 16% η ΝΔ !!!

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες οι δημοσκοπήσεις που θα κυκλοφορήσουν αύριο φέρνει τα πάνω κάτω στο πολιτικό σκηνικό με την ΝΔ να ακολουθεί σε απίστευτη πτώση το ΠΑΣΟΚ.
Αναλυτικά απο την δημοσκόπηση της MARC για το ΕΘΝΟΣ της Κυριακής προκύπτουν τα εξής:

ΠΡΟΘΕΣΗ ΨΗΦΟΥ:
1. ΝΔ: 15,6%
2. ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ: 9,9%
3. ΠΑΣΟΚ: 9%
4. ΚΚΕ: 7,7%
5. ΣΥΡΙΖΑ: 7%
6. ΛΑΟΣ: 4,5%
7. ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ: 2,1%
8. ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ: 2,1%
9. ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ: 1,8%
10. ΑΡΜΑ ΠΟΛΙΤΩΝ: 1,1%
11. ΑΛΛΑ: 4,2%

ΑΚΥΡΑ/ΛΕΥΚΑ/ΑΝΑΠΟΦΑΣΙΣΤΟΙ/ΑΠΟΧΗ: 35%


ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΜΕ ΑΝΑΓΩΓΗ: (Χωρίς τα Άκυρα/Λευκά/Αναποφάσιστοι/Αποχή)

1. ΝΔ: 24%
2. ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ: 15,2%
3. ΠΑΣΟΚ: 13,9%
4. ΚΚΕ: 11,9%
5. ΣΥΡΙΖΑ: 10,7%
6. ΛΑΟΣ: 6,9%
7. ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ: 3,3%
8. ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ: 3,2%
9. ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ: 2,8%
10. ΑΡΜΑ ΠΟΛΙΤΩΝ: 1,7%
11. ΑΛΛΑ: 6,4%

Δύο συμπεράσματα:
α. Θα κρίνουν πάρα πολλά όσοι σκέφτονται αν θα πάνε να ψηφίσουν ή αν θα το ρίξουν στο λευκό/άκυρο καθώς με την ψήφο τους μπορούν να αλλάξουν τα πάντα!
β. Στις δημοσκοπήσεις ακόμη δεν προσμετράται το επερχόμενο κόμμα του Π. Καμμένου που σύμφωνα με κρυφές μετρήσεις πιάνει ιδιαίτερα ψηλά ποσοστά.

 Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον πλέον περιμένουμε και την δημοσίευση των δημοσκοπήσεων απο τις εφημερίδες REAL NEWS και ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ αύριο αλλά και της GPO για το MEGA την Δευτέρα.

http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2012/02/16_7786.html
Read more

Ξεπουλιόμαστε για να διασωθεί το σάπιο καθεστώς!


Κανένα καθεστώς και κανένα πολιτικό σύστημα δεν μπορεί να επιβιώσει αν δεν διαθέτει το χρήμα. Οι ιδεολογίες πάνε κι έρχονται, αλλά πάντα στη βάση κάθε εξουσιαστικού συστήματος είναι η υλική αναφορά, δηλαδή τα οικονομικά μέσα, ο πλούτος. Μόνο με βάση τα οικονομικά μέσα μπορεί να διατηρηθεί ένα εξουσιαστικό μοντέλο....
σε βάρος της κοινωνίας.

Το κρατικοδίαιτο ελληνικό καθεστώς κινώντας τους πολιτικούς μαριονέτες, τους οποίους το ίδιο έχει διορίσει και κατευθύνει, επιδιώκει να δοθούν άμεσα τα 40 δις στις τράπεζες, που είναι η καρδιά του καθεστώτος, χωρίς κρατικό έλεγχο και δικαίωμα ψήφου, καθώς και χρήματα για τη συνέχιση των έργων και ενίσχυσης των ΜΜΕ. Μπροστά σ’ αυτόν το στόχο, που θα ενισχύσει μόνιμα το εξουσιαστικό του μοντέλο, δεν βλέπει τίποτε άλλο. Ούτε πατρίδα, ούτε εξαθλίωση του λαού, ούτε τίποτε άλλο. Το καθεστώς γνωρίζει πως αν δεν δοθούν άμεσα αυτά τα χρήματα, τότε θα καταρρεύσει τόσο το ίδιο, όσο και το εντολοδόχο πολιτικό σύστημα…   

Η συμπεριφορά του πολιτικού κατεστημένου της χώρας εξέπληξε ακόμα και τον ψυχρό Σόϊμπλε. Η ευκολία αποδοχής του ξεπουλήματος της χώρας και της εξαθλίωσης του ελληνικού λαού, τρόμαξε και φόβισε ακόμα και τους Γερμανούς, οι οποίοι κάνουν δεύτερες σκέψεις και απαιτούν πλέον επιπρόσθετες δεσμεύσεις σε βάρος του λαού. Μην έχετε αμφιβολία. Ό,τι και να ζητήσει η Γερμανία, οι Έλληνες πολιτικοί θα το δώσουν.

Φυσικά εννοείται, μετά τα χρήματα αυτά, καμία διαρθρωτική αλλαγή ή αναπτυξιακή προσπάθεια δεν πρόκειται να γίνει. Θα είμαστε και πάλι μια από τα ίδια, με ακόμα κάποια δις στις πλάτες!!!
Read more

Δυο δήμαρχοι στην Ιταλία, προσφέρουν τον μισθό στους Έλληνες..Ακούει κανένας στην Ελλάδα;;



Οι λέξεις συγκινητική και γενναιόδωρη είναι φτωχές για να περιγράψουν την απόφαση δυο δημάρχων στην Νότια Ιταλία , οι οποίοι δήλωσαν ότι προσφέρουν τον μισθό τους στον ελληνικό λαό, για να του συμπαρασταθούν στην δύσκολη εποχή της κρίσης.
Ο ένας εκ των δυο ο Γκάλντι είναι δήμαρχος στην πόλη Κάβα ντε Ριρένι που βρίσκεται κοντά στη Νάπολη και έχει περίπου 60.000 κατοίκους.

Μάλιστα, με κοινή επιστολή του προς τον Έλληνα πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο, τον Ιταλό ομόλογό του Μάριο Μόντι, τον πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου, Ζοζέ Μανούελ Μπαρόζο και τον ηγέτη των Γερμανών σοσιαλιστών Μάρτιν Σούλτζ, δηλώνει πως προσφέρει τον μισθό του για την οικονομική ενίσχυση της Ελλάδας.
Τα όσα γράφει στους ηγέτες και τους εκπροσώπους της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι συγκλονιστικά: «Η Ευρώπη τώρα δοκιμάζεται και η εγκατάλειψη της Ελλάδας αυτή την στιγμή, σημαίνει οριστική εγκατάλειψη της ευρωπαϊκής ιδέας, της μοναδικής ιδέας που αγαπάμε και θέλουμε». Στην συνέχεια υπογραμμίζει ότι η κίνησή του είναι συμβολική και ζητά και άλλους Ευρωπαίους πολίτες και πολιτικούς να τον μιμηθούν.
Ο Μάρκο Γκάλντι είναι 46 ετών, καθηγητής στη Νομική Σχολή του Σαλέρνο και ο μισθός του για την θέση του δημάρχου είναι 1.100 ευρώ τον μήνα.
Στην ίδια ακριβώς κίνηση προχώρησε και ο δήμαρχος της κωμόπολης Μπαρονίσι, Τζοβάνι Μοσκατιέλο, ενισχύοντας τη χώρα μας με το μισθό του, που αντιστοιχεί σε 780 ευρώ. «Όσοι κυβέρνησαν τα χρόνια αυτά στην Ελλάδα, οπωσδήποτε διέπραξαν σοβαρότατα λάθη, αλλά θα ήμασταν και εμείς, τώρα, άλλο τόσο ανεύθυνοι, αν δεν στηρίζαμε -με κάθε δυνατό μέσο- αυτή τη χώρα, που είναι η κοιτίδα τού πολιτισμού μας», είπε κ. ο Μοσκατιέλο.
Read more

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΤΟΥ ΑΙΡΕΤΟΥ ΚΥΣΠΕ κ. ΠΑΛΗΓΙΑΝΝΗ ΒΑΣΙΛΗ:Συμβούλιο Επιλογής Σχολικών Συμβούλων Π.Ε.:

ΠΑΛΗΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ
ΑΙΡΕΤΟΣ ΚΥΣΠΕ
ΤΗΛ. 6974 750409                                                                         
FAX: 210 3442287                                                                                                    Αθήνα, 16/02/2012

Συμβούλιο Επιλογής Σχολικών Συμβούλων Π.Ε.:
Α. Επανεπικύρωση αξιολογικών πινάκων επιλογής Σχολικών Συμβούλων
Β. Επιλογή Προϊσταμένων Επιστημονικής – Παιδαγωγικής καθοδήγησης

Α. Το συμβούλιο μετά από επανέλεγχο των μοριοδοτούμενων κριτηρίων που διαμόρφωσαν τον τελικό αξιολογικό πίνακα Σχολικών Συμβούλων Προσχολικής Αγωγής, Δημοτικής Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής, προχώρησε στην επανεπικύρωση των αξιολογικών πινάκων αφαιρώντας ή προσθέτοντας αντίστοιχα μόρια.
Τα «λάθη» εντοπίστηκαν κυρίως (7) στην προσμέτρηση πτυχίου εξομοίωσης ή στη μοριοδότηση πτυχίου Παιδαγωγικής Ακαδημίας ή σε λάθη του συστήματος (3) αφού δεν είχαν καταχωρηθεί κάποια μόρια (Διδασκαλείου ή Ξένης Γλώσσας ή συγγραφικού έργου).
Η επανεπικύρωση των αξιολογικών πινάκων κρίθηκε αναγκαία στα πλαίσια της νομιμότητας και της ενιαίας αντιμετώπισης των υποψηφίων παρά το γεγονός ότι εγείρει ερωτηματικά σε πολλούς υποψηφίους ως προς τη διαδικασία της μοριοδότησης των αντικειμενικών κριτηρίων.
Β. Το Συμβούλιο Επιλογής Σχολικών Συμβούλων Π.Ε. προχώρησε στην επιλογή Προϊσταμένων Επιστημονικής και Παιδαγωγικής Καθοδήγησης χωρίς σαφή και ενιαία κριτήρια και χωρίς να λάβει υπόψη του το σύνολο των μορίων που συγκέντρωσαν οι υποψήφιοι στην επιλογή τους ως Σχολικοί Σύμβουλοι.
Ταυτόχρονα δεν ελήφθη υπόψη το γεγονός πως με βάση την 311/2008 γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, τρεις (3) συνάδελφοι που ήταν υποδιευθυντές ΠΕΚ δεν έπρεπε να επιλεγούν Προϊστάμενοι Επιστημονικής και Παιδαγωγικής Καθοδήγησης.
Εκτός κι αν κάποιοι για κάποιους λόγους πιστεύουν ότι είναι αναντικατάστατοι.

Πάντα στη διάθεσή σας

  Παληγιάννης Βασίλης
Read more

ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ:Έχω την συνείδηση μου ήσυχη . Η ΝΔ ήταν είναι και θα παραμείνει το σπίτι μου

1. Κύριε Κεφαλογιάννη η διαφοροποίησή σας από την κομματική γραμμή στη βουλή προκάλεσε σε πολλούς έκπληξη κυρίως για το γεγονός ότι ενώ γνωρίζατε πως η απουσία σας θα οδηγούσε στη διαγραφή σας εσείς επιμείνατε...
 Η δική μου στάση ,πέρα από την ψήφιση του μνημονίου ζητούσε και άμεσες εκλογές. Γιατί αν χαθεί η επόμενη κρίσιμη διετία για "Συντακτικής μορφής αλλαγές στο Δημοκρατικό μας Πολίτευμα και την Διοίκηση  " αλλά και χωρίς  "ασφάλιστρο  κινδύνου"  για την κρατική περιουσία, μιας και τώρα έν πολλοίς  έχουμε παραιτηθεί από κάθε Ασυλία (Άρθρο 14 παρ.1 & 5 , Μνημονίου Ι και Άρθρο 13 , Μνημονίου ΙΙ) , κινδυνεύουμε στο άμεσο μέλλον να είμαστε χρεοκοπημένοι αλλα και υποθηκευμένοι για δεκαετίες.
Όλους ασφαλώς και μας ενδιαφέρει το μέλλον της Πατρίδας μας και όχι μόνο το αύριο. Γιατί δεν θέλουμε απο κακό υπολογισμό  να ζήσουν τα παιδιά και τα εγγόνια μας  σε μια χώρα που τώρα οι εταίροι αντί για αλληλεγγύη της συμπεριφέρονται ως μιας Χώρας οικονομικά ηττημένης. 
Το εκβιαστικό δίλημμα που μονότονα μας τίθεται απο τους δανειστές μας τα τελευταία δυο χρόνια : ή παίρνετε μέτρα ή οδηγείστε σε άτακτη χρεοκοπία και αυτό χωρίς καμία αναπτυξιακή πολιτική ,είναι συνάμα τραγικό για την Ελλάδα  αλλά και κωμικό για την συμπεριφορά των εταίρων μας στην ΕΕ.
Τρεις χαρακτηριστικές δηλώσεις των τελευταίων ημερών έχουν ξεχωριστή αξία :
• Του Προεδρου της Δημοκρατιας κ. Κ. Παπουλια: "Δεν δέχομαι να λοιδορείται η πατρίδα μου...., δεν το δέχομαι ως Έλληνας..."
• Η Κοινή δήλωση των καθηγητών Συνταγματικού δικαίου : "Αισθανόμαστε την υποχρέωση να επισημάνουμε προς τη Βουλή και τον ελληνικό λαό ότι το κείμενο.....,παραβιάζει κατάφωρα θεμελιώδεις διατάξεις του Συντάγματος και του ευρωπαϊκού και διεθνούς δικαίου…"
• Δημοσίευμα της βρετανικής Telegraph, το οποίο υποστηρίζει πως οι όροι που επιβάλονται στην Αθήνα, είναι τόσο επαχθείς που η εφημερίδα τους χαρακτηρίζει «καρχηδονιακούς» - είναι η διαβόητη φράση που έμεινε στην ιστορία: «Καταστρεπτέα εστίν η Καρχηδών».
Παράλληλα επισημαίνεται με εύγλωττο τρόπο πως η μεταπολεμική Γερμανία  - το μακρινό 1953 -, εξασφάλισε καλύτερους όρους από τη σημερινή Ελλάδα του Μνημονίου. "Οι Ηνωμένες Πολιτείες, ο Καναδάς, η Βρετανία, η Γαλλία, η Ελλάδα και άλλες χώρες που υπέγραψαν τη Συμφωνία του Λονδίνου περί Γερμανικών Εξωτερικών Χρεών το 1953, παρείχαν στον καγκελάριο Κόνραντ Αντενάουερ 50% κούρεμα στο σύνολο του γερμανικού χρέους, που ισοδυναμούσε σε 70% με την επιμήκυνση των προθεσμιών. Υπήρξε και ένα μορατόριουμ πέντε χρόνων για την πληρωμή των επιτοκίων".

2. Παρά το γεγονός της διαγραφής σας πάντως εσείς σπεύσατε να ξεκαθαρίσετε πως η ΝΔ είναι το σπίτι σας. Εκτιμάται ότι υπάρχει πιθανότητα στο μέλλον να επανακάμψετε στο κόμμα και στη ΚΟ;
Έχω την συνείδηση μου ήσυχη . Η ΝΔ ήταν είναι και θα παραμείνει το σπίτι μου .    Πιστεύω ότι η στάση μου κάνει καλό στην παράταξη , την ΝΔ και την Ελλάδα . Η ΝΔ, ως κομμα πατριωτικο, φωνες σαν τις δικες μας ακομα και αν δεν τις ειχε ειναι βεβαιο οτι θα τις ειχε εφευρει...Σε κάθε περίπτωση δεν επιστρέφει κανείς σε ένα χώρο απ' όπου  ψυχή τε και σώματι δεν έφυγε ούτε πρόκειται να φύγει  ποτέ.

3. Θα κρατήσετε την ίδια στάση και όταν έρθουν στη βουλή οι εφαρμοστικοί νόμοι;
Μεχρι τωρα με τη θετικη ψηφο μας στο 60% των νομοσχεδιων που εφερε η κυβερνηση ΓΑ Παπανδρεου στη Βουλη αποδειξαμε ότι προτασουμε το συμφερον της Χωρας περα και πανω από τα μικροκομματικα και ευκαιριακα συμφεροντα. Με τα ιδια κριτηρια όπως κάναμε μέχρι τώρα , θα αποφασισουμε τη ψηφο μας στα νομοσχεδια που θα φερει και η κυβερνηση Παπαδημου στη Βουλη.  Βεβαίως πρέπει να έχουμε πάντα κατα νου ότι : 
 • Από το 2009 το ένα τέταρτο των ελληνικών επιχειρήσεων έχει χρεωκοπήσει
 • Οι μισές από τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις λένε πως δεν μπορούν να πληρώσουν τους υπαλλήλους τους
• Ο ρυθμός των αυτοκτονιών αυξήθηκε κατά 40% στο πρώτο μισό του 2011
• Σχεδόν το μισό από όλους τους νέους κάτω των 25 ετών βρίσκεται στην ανεργία…

4. Πιστεύετε πως αν όχι όλοι , αρκετοί από όσους έχουν διαγραφεί θα προχωρήσουν σε κάποια νέα κίνηση ;
Το δικό μου γραφείο στην Βουλή παραμένει δίπλα στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας  όπως και το παλαιό μου γραφείο ως κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΝΔ.

5.Δημοσκοπικά η ΝΔ δείχνει να έχει μια μικρή πτώση μετά τη στάση που κράτησε ο Αντώνης Σαμαράς στη βουλή...
Δεν είμαι ένθερμος θιασώτης των Δημοσκοπήσεων. Όμως ως παράταξη οφείλουμε να προτεινουμε μια ρεαλιστικη αναπτυξιακη πολιτικη που θα βγαλει το συντομωτερο δυνατο την Χωρα από την υφεση και θα προσφέρει κοινωνικη προστασια στους ασθενέστερους . Επειγει η νομοθετικη κατοχυρωση των πλουτοπαραγωγικων πηγων και του ορυκτου και υποθαλασσιου πλουτου της Χωρας και η προστασια της δημόσιας περιουσίας μέσω της τροποποίησης του Αστικού μας Κώδικα.

6. Βλέπετε φως στο βάθος του τούνελ; Υπάρχουν περιθώρια να σωθεί η χώρα ή πλεόν είμαστε σε ένα φαύλο κύκλο χωρίς επιστροφή;
Η Ελλάδα σήμερα περισσότερο παρά ποτέ χρειάζεται μια «θεσμικη κοινοβουλευτική επανάσταση» που θα ανατρέψει ένα πολιτικό σύστημα απαξιωμενο στην συνείδηση των πολιτών , γραφειοκρατικό και έν πολλοίς διεφθαρμένο . Η «θεσμικη κοινοβουλευτική επανάσταση» θα ήταν  δυνατό να προκληθεί με ένα δημοψήφισμα που θα εισηγηθεί το Υπουργικό Συμβούλιο στο Πρόεδρο της Δημοκρατίας και θα εγκρίνει η Βουλή σύμφωνα με το άρθρο 44 του Συντάγματος.  Με   το δημοψήφισμα αυτό θα καλείται ο Ελληνικός Λαός να εγκρίνει την εκλογή Συντακτικής Βουλής που θα συντάξει  το νέο Σύνταγμα της Χώρας με συγκριμένα ερωτήματα για τις προτεινόμενες αλλαγές:
Ενδεικτικά ερωτηματα αναφέρονται:
1. Εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας για  πενταετή θητεία με καθολική ψηφοφορία από το Λαό.
2. Ασυμβίβαστο της ιδιότητας Βουλευτού και Υπουργού.
3. Καθιέρωση παγίου εκλογικού συστήματος, διαχωρισμός των μεγάλων εκλογικών περιφερειών σε μικρότερες με μέγιστο αριθμό εκλεγομένων βουλευτών τους δέκα (10).
4. Αλλαγή του Κανονισμού της Βουλής με αναβάθμιση της θέσης του Βουλευτού σε αυτήν του πραγματικού νομοθέτη (με μερική τροποποίηση του άρθρου 73 παρ 1. του Συντάγματος), καθιέρωση υποχρεωτικής ονομαστικής ψηφοφορίας για όλα τα νομοσχέδια και τακτής ημερομηνίας και ώρας διενέργειας ψηφοφοριών.
5. Καθιερωση ειδικης δωσιδικιας Βουλευτών και  Υπουργών .
6. Πλήρης διαφάνεια των Οικονομικών των Κομμάτων με καθιέρωση τήρησης βιβλίων του Κώδικα Βιβλίων και Στοιχειων  και εσωτερικού ελέγχου από ορκωτούς λογιστές, όπως ισχύει στις ανώνυμες εταιρείες. Τελικός ελεγκτής των οικονομικών των κομμάτων και των βουλευτών καθιερώνεται το Ελεγκτικό Συνέδριο.
7. Εκλογή της ηγεσίας των Ανωτάτων Δικαστηρίων της Χώρας από την ολομέλεια των μελών των δικαστηρίων αυτών.
8. Καθιέρωση της υποχρέωσης του Συμβουλίου της Επικρατείας και των Διοικητικών Δικαστηρίων όπως εκδίδουν οριστική απόφαση εντός τριών μηνών από εκδόσεως προσωρινής διαταγής η απόφασης αναστολής εκτέλεσης διοικητικής πράξεως. Άλλως η χορηγηθείσα αναστολή θα παύει να ισχύει αυτοδίκαια
9.  Σαφης προσδιορισμος των σχεσεων   Κράτους και Εκκλησίας
10. Διαφανεια στο τροπο Λειτουργίας των ηλεκτρονικών ΜΜΕ
11.Ενίσχυση των θεσμών Προστασίας του Περιβάλλοντος
12. Επαναφορά της αξιολογησης, αρχαιότητας και της ιεραρχίας στο Δημόσιο Τομεα και συγκρότηση αδιαβλητου σώματος εκλεκτόρων που θα επιλεγεί κατοπιν προκήρυξης τα στελέχη της κρατικής μηχανής
13. Νέος τρόπος σύνταξης  Κρατικού Προϋπολογισμού και  υποχρεωτική εφαρμογή των διεθνών λογιστικών προτύπων του δημοσίου τομεα στα δημοσια οικονομικά (InternationalPublic Sector  Accounting Standards),  με παράλληλη εισαγωγή διπλογραφικού συστήματος στο δημόσιο λογιστικό. Εφαρμογή από το Ελεγκτικό Συνέδριο όλων των διεθνών συμβάσεων Ανωτάτων Ελεγκτικών Συστημάτων που έχει ήδη υπογράψει (: International Organization  ofSupreme Audit Institutions)
14. Τροποποιηση του αρθρου 16 του Συνταγματος ωστε να επιτραπει η λειτουργια μη κερδοσκοπικων μη κρατικων πανεπιστημιων
 Αφου τακτοποιησουμε τα του οικου μας πρεπει  να στραφουμε στην παγκοσμια αγορα με αναπροσανατολισμο των στοχων μας για την ανορθωση της εθνικης οικονομιας.
Read more

Ο Farage για την Ελλάδα 1

Read more

Δείτε Εκθέματα του Μουσείου των Αρχαίων Ολυμπιακών Αγώνων που εκλάπησαν!!


Από τα 463 αρχαία έργα εκλάπησαν τα 165 σύμφωνα με τις αναφορές.





Ανάμεσα στα ευρήματα που εκλάπησαν είναι ένα χρυσό μυκηναϊκό δακτυλίδι-σφραγιδόλιθος, προϊόν ανασκαφής από την ΄Ανθεια Μεσσηνίας, για το οποίο είχε υποβληθεί αίτημα παράδοσής του στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Μεσσηνίας, το οποίο δεν έχει γίνει δεκτό. Μάλιστα αυτό ήταν το μοναδικό χρυσό αντικείμενο στο μουσείο της Αρχαίας Ολυμπίας που στόχευσαν οι δράστες....

 

















Το Μουσείο της Ιστορίας των Ολυμπιακών Αγώνων της Αρχαιότητας φιλοξενεί (ή μάλλον φιλοξενούσε) όπως διαβάζουμε εδώ σε παλαιότερο άρθρο της Αρχαιολόγου κας Ολυμπίας Βικάτου 463 αρχαία έργα, που προέρχονται από το Ιερό του Διός της Ολυμπίας, αλλά και από άλλα Μουσεία της ελληνικής επικράτειας. Τα εκθέματα καλύπτουν μεγάλο χρονολογικό φάσμα, από τη δεύτερη χιλιετία π.Χ. έως και τον 5ο αι. μ.Χ. Τα αρχαία έχουν εκτεθεί κατά θεματικές ενότητες και μέσα από αυτά παρουσιάζεται η υπερχιλιετής ιστορία των Ολυμπιακών αγώνων, του μακροβιότερου θεσμού της αρχαιότητας. Εκτός από τα αρχαία έργα τέχνης ο επισκέπτης έχει τη δυνατότητα λεπτομερειακής πληροφόρησης μέσα από το πλούσιο εποπτικό υλικό. Το κτηριακό συγκρότημα του Μουσείου αποτελείται από τους εκθεσιακούς χώρους του ισογείου και το υπόγειο, όπου σε αυτό προβλέπεται να λειτουργήσουν στο μέλλον πολυμέσα για πληρέστερη παρουσίαση των Αγώνων, καθώς επίσης και εκπαιδευτικά προγράμματα. Ο εκθεσιακός χώρος αποτελείται από τη μεγάλη κεντρική αίθουσα, τον προθάλαμο και έντεκα μικρές αίθουσες. Τα σημαντικότερα από τα εκθέματα που φιλοξενούνται στο Μουσείο είναι τα χρυσά δακτυλίδια-σφραγίδες με τις πρώτες απεικονίσεις αγωνισμάτων, αντιπροσωπευτικά δείγματα της μινωϊκής και μυκηναϊκής τέχνης, τα χάλκινα και πήλινα γεωμετρικά ειδώλια πολεμιστών και αρμάτων που προέρχονται από την Ολυμπία και αποτελούν τις πρώτες παραστάσεις των ιστορικών χρόνων που παραπέμπουν σε αρματοδρομίες, διάφορα αντικείμενα που χρησιμοποιούσαν οι αθλητές, όπως δίσκοι, αλτήρες, αρύβαλλοι κ. ά., καθώς επίσης και τα εκθέματα που απαρτίζουν την ενότητα των Ολυμπιακών αγωνισμάτων. Μεταξύ αυτών ιδιαίτερα σημαντικές είναι οι ενεπίγραφες βάσεις από αγάλματα αθλητών που κοσμούσαν κατά την αρχαιότητα την Άλτη, οι λίθινες και χάλκινες επιγραφές, που αποτελούν ανεξάντλητη πηγή πληροφοριών, τα χάλκινα ειδώλια αθλητών, αλλά και πολλά αγγεία με παραστάσεις αθλητών. Σκοπός της έκθεσης δεν είναι απλά η παροχή πληροφοριών για τους αγώνες στην αρχαιότητα, αλλά και η μύηση του επισκέπτη στο θεσμό των Ολυμπιακών Αγώνων. Το Μουσείο εποπτεύεται από την οικεία Ζ΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων.
http://citypress-gr.blogspot.com/2012/02/blog-post_18.html
Read more

Στην Βουλή την επόμενη εβδομάδα, PSI, Εφαρμοστικός για τα μέτρα 3,2 δισ. ευρώ και η νομοθετική ρύθμιση για τις ρήτρες συλλογικής δράσης - Μόνιμο επιτηρητή στην Ελλάδα στέλνει η Κομισιόν

Συμφωνίες οι οποίες θα κρίνουν την τύχη της χώρας καταθέτει την επόμενη εβδομάδα η κυβέρνηση. Πρόκειται για τους όρους ανταλλαγής των νέων ομολόγων ( PSI) πουν - εκτός απροόπτου - θα ανακοινωθούν την επόμενη Τετάρτη, τη νομοθετική ρύθμιση για την ενεργοποίησης των ρητρών Συλλογικής δράσης ( CACs) και το  πολυνομοσχέδιο με τα μέτρα των 3,2 δις. ευρώ.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η συμφωνία για την κάλυψη της τρύπας μέτρων 325 εκατ. ευρώ έκλεισε μεταξύ κυβέρνησης και τρόικας. Παράγοντας του υπουργείου Οικονομικών σημείωνε ότι τα μέτρα επικεντρώνονται στους τομείς της άμυνας (επιπλέον περικοπή 100 εκατ. ευρώ), της υγείας, τις λειτουργικές δαπάνες των υπουργείων Εσωτερικών, Υγείας και Εργασίας ( 135 εκατ. ευρώ) των ειδικών μισθολογίων (90 εκατ. για την επίσπευση των περικοπών), των συντάξεων και των ειδικών επιδομάτων –όπως τα πολυτεκνικά.
Εντός της ερχόμενης εβδομάδας –και πιθανότατα την Τετάρτη θα ανακοινωθεί, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η επίσημη πρόταση για το πρόγραμμα ανταλλαγής των ελληνικών ομολόγων, καθώς και η νομοθετική ρύθμιση για τα Collective Action Clauses (CACs), ώστε να μπορούν να ενεργοποιηθούν ανά πάσα στιγμή καθιστώντας υποχρεωτικό το «κούρεμα» για όλους αν τα ποσοστά συμμετοχής των ιδιωτών κριθούν ανεπαρκή.
Με το PSI οι ιδιώτες αναμένεται να κληθούν να υποστούν ζημίες της τάξης του 70% σε όρους καθαρής παρούσας αξίας, ενώ το επιτόκιο των νέων ομολόγων εκτιμάται πως θα κινηθεί στην περιοχή του 3,5% και θα είναι συνδεδεμένο, από κάποιο έτος και μετά με το ρυθμό ανάπτυξης, σε κάποια προκαθορισμένη ποσόστωση. Το PSI θα αφορά σε ελληνικά ομόλογα αξίας περίπου 200 δισ. ευρώ που έχουν στην κατοχή τους ιδιώτες και τα οποία θα υποστούν «κούρεμα» 50% επί της ονομαστικής τους αξίας. Από την ώρα αναγγελίας της πρότασης οι ιδιώτες εκτιμάται πως θα έχουν στη διάθεσή τους περίπου τρεις εβδομάδες για να εκδηλώσουν συμμετοχή.
Οι νεώτερες πληροφορίες κάνουν λόγο για συμμετοχή των εθνικών τραπεζών και της ΕΚΤ –αν και υπάρχει πρόταση οι εθνικές τράπεζες, οι οποίες αγόρασαν ομόλογα στο 70% της αξίας τους στη δευτερογενή αγορά να τα κρατήσουν μέχρι τη λήξη τους.
Η συμφωνία που έχει κλείσει η ελληνική κυβέρνηση με την τρόικα και η οποία θα επικυρωθεί από το Eurogroup της Δευτέρας (σ.σ. το Euro Working Group θα συνεδριάσει την Κυριακή) , προβλέπει την τμηματική καταβολή των πρώτων 80 δις. ευρώ του δεύτερου πακέτου βοήθειας 130 δις. ευρώ. Ουσιαστικά θα ισχύσει η ίδια διαδικασία που ακολουθήθηκε και στο πρώτο Μνημόνιο, δηλαδή πριν την εκταμίευση κάθε δόσης θα πραγματοποιείται ο ενδελεχής έλεγχος της τρόικας, προκειμένου να διαπιστωθεί αν τηρείται σωστά το πρόγραμμα και σε περίπτωση αποκλίσεων θα απαιτούνται νέα διορθωτικά μέτρα.
Στα πλαίσια αυτά, έρχεται στην Αθήνα μόνιμος εκπρόσωπος της Κομισιόν –όπως ο Μπομπ Τραα του ΔΝΤ- ο οποίος και θα συνδράμει τον επικεφαλής της Task Force κ. Ραϊχενμπάχ.
Στα επόμενα βήματα της κυβέρνησης είναι η κατάθεση του πολυνομοσχεδίου, δηλαδή του νόμου εφαρμογής των μέτρων που συμπεριλαμβάνονται στο δεύτερο Μνημόνιο και αγγίζουν τα 3,2 δις. ευρώ. Αφορούν 1,076 δισ. ευρώ από φαρμακευτική δαπάνη, 50 εκατ. ευρώ από υπερωρίες γιατρών, 300 εκατ. ευρώ από αμυντικές δαπάνες, 30 εκατ. ευρώ από κατάργηση θέσεων 550 αντιδημάρχων, 270 εκατ. ευρώ από καταναλωτικές και εκλογικές δαπάνες, 190 εκατ. ευρώ από περικοπές επιδομάτων απομακρυσμένων περιοχών και επιχορηγήσεων από διάφορα υπουργεία, 400 εκατ. ευρώ από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, 200 εκατ. ευρώ από τη μείωση κατά 15% των συντάξεων σε ΟΤΕ, ΔΕΗ, καθώς και 50 εκατ. ευρώ από τη μείωση κατά 7% των συντάξεων του ΝΑΤ.
Σύμφωνα με αρμόδιο παράγοντα του υπουργείου Οικονομικών στην τελική ευθεία μπαίνει και η δημιουργία ειδικού λογαριασμού για την αυτόματη αποπληρωμή των χρεολυσίων που είχε ζητήσει η γερμανίδα Καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ.  Σε αυτόν θα κατατεθούν τα υπόλοιπα του δανείου των 130 και τα οποία θα χρησιμοποιούνται για την αποπληρωμή των ελληνικών τοκοχρεολυσίων.  

Μ. Χριστοδούλου
http://www.bankingnews.gr/
Read more

Η Άννα έμεινε μόνη…


Η Άννα Διαμαντοπούλου έχει καταφέρει τα τελευταία χρόνια να καθιερωθεί ως η πλέον διακριτή και παρεμβατική γυναικεία πολιτική προσωπικότητα στον χώρο της Κεντροαριστεράς.
Υπήρξε «πολιτικό παιδί» του Κώστα Σημίτη, με ευρωπαϊκή θητεία και εμπειρίες, αλλά το 2007 έκανε… μπρος-πίσω με το θέμα της υποψηφιότητάς της για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, στηρίζοντας τελικά τον Γιώργο Παπανδρέου, τον οποίο επιχείρησε να θέσει… υπό επιτροπεία. Μετά τις εκλογές του 2009, βρέθηκε στη θέση της Υπουργού Παιδείας, ανοίγοντας διαρκή μέτωπα, από τον πολιτικό σχεδιασμό της ωστόσο δεν έφυγε ποτέ το μέλλον του ΠΑΣΟΚ. Επομένως και της ίδιας.
Με το imperium Παπανδρέου να έχει καταρρεύσει, και τον Λουκά Παπαδήμο να έχει αναδειχθεί μεταβατικός πρωθυπουργός, η Άννα Διαμαντοπούλου επιχείρησε να θωρακίσει την πολιτική ρητορική της για το μέλλον, ξαναπιάνοντας το νήμα του… ξεχασμένου εκσυγχρονισμού.
Μόνο που έκανε πολλά βήματα μπροστά, με αποτέλεσμα σήμερα να βιώνει μια απρόσμενη πολιτική μοναξιά. Να θέσει υποψηφιότητα για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, δεν προλαβαίνει. Να διεκδικήσει τη θέση του «Νο2», επίσης, καθώς στο αυριανό ΠΑΣΟΚ του Ευάγγελου Βενιζέλου την έχει κατοχυρώσει ο Ανδρέας Λοβέρδος. Η «κίνηση των τριών», στην οποία πρωταγωνίστησε, έχει διαλυθεί, με την ίδια να βρίσκεται πλέον απέναντι, ή έστω μακριά από τον Υπουργό Υγείας και τον Γιάννη Ραγκούση.
Κάπως έτσι, η Άννα Διαμαντοπούλου έχει απομείνει σχεδόν μόνη, να αναπτύσσει δημοσίως μια ρητορική, βασισμένη σε επιχειρηματολογία που… ενοχλεί τη συνείδηση της ελληνικής κοινωνίας. Μιλάει… απαξιωτικά για τις εκλογές, προτείνει την παράταση παραμονής στην εξουσία μιας κυβέρνησης χωρίς λαϊκή νομιμοποίηση, και μάλιστα με τη συμμετοχή τεχνοκρατών. Όχι πολιτικών. Ή πολιτικών, που θα έχουν αποφασίσει… να μην πολιτευτούν στο μέλλον.
Μπλεχτήκατε; Ενδεχομένως επειδή το ίδιο συμβαίνει πλέον και με τη στρατηγική θεώρηση της πραγματικότητας από την Άννα Διαμαντοπούλου. Η οποία δεν έχει αποκλείσει το ενδεχόμενο να μην συμμετάσχει στις επόμενες εκλογές. Ίσως και στο ΠΑΣΟΚ.
Read more

Χόρεψαν συρτάκι συμπαράστασης οι «Αγανακτισμένοι» στη Φρανκφούρτη video

Χόρεψαν συρτάκι οι «Αγανακτισμένοι» στη Φρανκφούρτη

Να στηρίξουν την Ελλάδα στις δύσκολες στιγμές που περνάει θέλησαν οι «Αγανακτισμένοι» στη Φρανκφούρτη. Χόρεψαν συρτάκι μπροστά από το ελληνικό προξενείο θέλοντας έτσι να εκφράσουν τη συμπαράσταση τους στους Έλληνες και τα σκληρά μέτρα που επιβάλλονται στη χώρα.




πηγή


24h NewsRoom


ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2012/02/video_18.html#ixzz1mhnaiD8i
Read more

Άντε βρε... θα τον μεθύσουμε τον Ήλιο!

Read more

Ένοχη σιωπή για την αυτοκτονία του δημοσιογράφου της ΕΡΤ...

http://www.tempo.gr/ston-kosmo-mas/ellada/19993-autoktonia-ert

Οι μεγαλοδημοσιοκάφροι δεν έμαθαν για την αυτοκτονία στην ΕΡΤ;
Ό



Όσοι ενημερώνεστε μόνο από τα ειδησεογραφικά portals των γνωστών «αντικειμενικών» δημοσιοκάφρων και από τους μεγάλους… ανεξάρτητους τηλεοπτικούς σταθμούς, πιθανόν δε μάθατε ότι δημοσιογράφος της ΕΡΤ -και άτομο με ειδικές ανάγκες- έβαλε τέλος στη ζωή του λόγω της μη ανανέωσης της σύμβασής του.

Περίεργο δεν είναι; Οι κύριοι αυτοί «ανεβάζουν» 300 ειδήσεις την ημέρα και αφιερώνουν απίστευτο χρόνο από τις εκπομπές τους, προκειμένου να μας ενημερώσουν ακόμα και για την... καινούρια τσάντα που έκανε δώρο ο Τσαλίκης στην Κορομηλά, αλλά το θέμα του θανάτου ενός συνανθρώπου μας τους «διέφυγε» εντελώς.

Μας λένε όλες τις λεπτομέρειες και τις τελευταίες εξελίξεις στη σχέση του Χατζηγιάννη και της Μακρυπούλια, αλλά πιάνονται «αδιάβαστοι» όταν πρόκειται για έναν εργαζόμενο που τον «πέταξε» στο δρόμο η δημόσια τηλεόραση. Γιατί άραγε; Με τόσο προσωπικό που διαθέτουν, πώς «έχασαν» τέτοιο θέμα; Πώς μετά από πέντε ολόκληρες ημέρες δεν το πήραν πρέφα τα λαγωνικά τους;


Μήπως, λέμε μήπως, απλά το κάναμε… γαργάρα διότι πρόκειται για την «αξιοκρατικότατη» διαδικασία επαναπρόσληψης των δημοσιογράφων που πραγματοποιήθηκε πριν μερικές ημέρες και η οποία έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων, καθώς ουκ ολίγοι καταγγέλλουν… όργια από την επιτροπή αξιολόγησης;

Μήπως διότι τα αφεντικά τους που τους ανταμείβουν με κρατική διαφήμιση και παχυλούς μισθούς, τους έχουν προειδοποιήσει ότι το θέμα κάνει «τζιζ» και «δεν το αγγίζουμε»; Ή μήπως διότι μας απασχολεί μόνο το επαγγελματικό μέλλον της Έλλης, της «κολλητής» του ΓΑΠ, Μπήλιως, ή των υπόλοιπων «δικών μας παιδιών» -που προσελήφθησαν με κομματικά κριτήρια όπως καταγγέλλεται- και για όλους τους άλλους δεν δίνουμε δεκάρα αν ζουν ή αν πεθαίνουν; Ρητορικά φυσικά όλα αυτά τα ερωτήματα που παραθέτουμε, αφού ο κόσμος όλος γνωρίζει πλέον πάρα πολύ καλά το ρόλο των μεγάλων δημοσιογραφικών οργανισμών και των εν λόγω «κυρίων».


Είναι οι ίδιοι που αν κάνουν οι εργαζόμενοι κάποια απεργία για να προστατεύσουν τα κεκτημένα τους ή να διεκδικήσουν καλύτερες συνθήκες εργασίας, «επαναστατούν» διότι… πλήττεται η εικόνα μας στο εξωτερικό και φεύγουν οι τουρίστες.

Είναι οι ίδιοι που κρατούν στο σκοτάδι τους Έλληνες πολίτες όλο αυτό το διάστημα για τα πραγματικά αίτια της κρίσης και τις πραγματικές προθέσεις της εξουσίας, με αποτέλεσμα οι μισθοί και οι συντάξεις να έχουν φτάσει στα τάρταρα επειδή «είναι αναγκαίο» και η χώρα να ξεπουλιέται κάθε μέρα στους ξένους για ένα κομμάτι ψωμί επειδή «αποτελεί μονόδρομο». Και βέβαια είναι ακριβώς οι ίδιοι που δεν θα διστάσουν ούτε για μια στιγμή να μας πουλήσουν σκλάβους στους ντόπιους και αλλοδαπούς μεγαλοεπιχειρηματίες, ούτως ώστε να παραμείνουν τα ευνοημένα παιδιά των αφεντικών τους και να αυξήσουν φυσικά ακόμη περισσότερο τους παραφορτωμένους τραπεζικούς λογαριασμούς τους.
http://kourdistoportocali.com/articles/9876.htm
Read more

Ενοχλημένος ο Καραμανλής από τις μεταγραφές Βορίδη-Γεωργιάδη

Ο πρώην πρωθυπουργός δεν κρύβει την ενοχλησή του για την κίνηση Σαμαρά και τις μεταγραφές Βορίδη και Γεωργιάδη στη ΝΔ. Όσοι πρώην υπουργοί ανήκουν στο καραμανλικό μπλοκ και συνομίλησαν σήμερα μαζί του έχουν την ίδια εικόνα. Ο Καραμανλής δεν ξεχνά τις προσωπικές επιθέσεις που είχε δεχθεί από το ΛΑΟΣ αλλά και απο τα δύο στελέχη που σήμερα μπήκαν στη Νέα Δημοκρατία απο την πίσω πόρτα. Όλοι μάλιστα εκτιμούν ότι αυτή η δυσαρέσκεια σύντομα θα εκφραστεί και απο τον ίδιο….
http://www.foxblog.gr/%CE%B5%CE%BD%CE%BF%CF%87%CE%BB%CE%B7%CE%BC%CE%AD%CE%BD%CE%BF%CF%82-%CE%BF-%CE%BA%CE%B1%CF%81%CE%B1%CE%BC%CE%B1%CE%BD%CE%BB%CE%AE%CF%82-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CF%84%CE%B9%CF%82-%CE%BC%CE%B5%CF%84%CE%B1/
Read more

Στα "τρελάδικα" έστειλε τους Έλληνες ο απροσάρμοστος Παπανδρέου...

Ευαγγελισμός: Αύξηση 92% των ασθενών στην ψυχιατρική πτέρυγα

«Οι ανάγκες του σύγχρονου ανθρώπου και οι υποχρεώσεις του επιβάλλεται να αντιμετωπίζονται ατομικά και όχι οριζόντια, κλαδικά, ηλικιακά ή ρατσιστικά. Τα αισθήματα της αδικίας που δημιουργούνται από την αδιάκριτα κακή μεταχείριση των πολλών ή τη διακριτά ευνοϊκή μεταχείριση...
των λίγων αποσταθεροποιούν τον κοινωνικό ιστό και έχουν νοσηρές επιπτώσεις στους καθημερινούς ανθρώπους». Αυτά είναι τα λόγια του Κώστα Αλεξανδρόπουλου, προέδρου του 1ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Ένωσης Επαγγελματιών Ψυχιάτρων και διευθυντή του ψυχιατρικού τομέα ΓΝΑ Ευαγγελισμός, όπου έχει παρατηρηθεί δραματική αύξηση, κατά 92%, των ψυχικά ασθενών που επισκέπτονται τα ιατρεία τα τελευταία τρία χρόνια, εμφανίζοντας συμπτώματα κατάθλιψης, άγχους, πανικού, όπως επίσης και τάσεις αυτοκτονίας, λόγω της κρίσης.
Πρόσθεσε: «Ο χώρος απασχόλησης του ψυχιάτρου είναι φανερό πλέον ότι δεν είναι τα άσυλα και τα νοσοκομεία, αλλά κυρίως οι χώροι εργασίας, διημέρευσης και ανάπαυσης των ανθρώπων».
Ειδικότερα δε, σε έρευνα που παρουσίασε στο συνέδριο ο Γιάννης Χιώτης, ειδικευόμενος ψυχίατρος στον Ευαγγελισμό, στο συγκεκριμένο νοσοκομείο έχει παρατηρηθεί αύξηση, σε ποσοστό 118%, των ασθενών με αντιδραστική κατάθλιψη την τριετία 2008-20011.
Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι, σε σχέση με το μορφωτικό επίπεδο των ψυχικά νοσούντων, έχει παρατηρηθεί μία αύξηση της τάξης του 134% των ασθενών που είναι απόφοιτοι πανεπιστημίων, ενώ η αύξηση αριθμού των εργαζόμενων ασθενών είναι της τάξης του 165%. Το ποσοστό των ανέργων και των απόρων ασθενών έχει αυξηθεί σε ποσοστό 75% και όσον αφορά τα ηλικιακά χαρακτηριστικά των ασθενών, στις ηλικίες άνω των 50, δηλαδή μεταξύ αυτών που βρίσκονται σε προσυνταξιοδοτικό στάδιο, έχει παρατηρηθεί αύξηση της τάξης του 44%. Αντίστοιχη αύξηση, 45%, έχει παρατηρηθεί μεταξύ των συνταξιούχων ασθενών, ενώ όπως ανέφερε ο κ. Χιώτης αναμένεται περαιτέρω αύξηση του ποσοστού το προσεχές διάστημα, ύστερα από τις επερχόμενες περικοπές στις συντάξεις.
Απ την πλευρά του, ο κοσμήτορας της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας, Γιάννης Κυριόπουλος, επεσήμανε ότι στις ομάδες υψηλού κινδύνου εμφάνισης ψυχικών νοσημάτων ανήκουν όχι μόνο οι άνεργοι, αλλά και όσοι αντιμετωπίζουν το φάσμα της επαπειλούμενης ανεργίας, όσοι έχουν δάνεια και χρέη, γυναίκες, ασθενείς με χρόνια ψυχικά προβλήματα, όπως επίσης και οι συνταξιούχοι, οι οποίοι φαίνεται να πλήττονται ιδιαίτερα από τις συνέπειες της κρίσης σε ψυχικό επίπεδο.
«Το 23% των ατόμων με ψυχικό νόσημα έχουν δάνεια. Το χαμηλό εισόδημα και τα χρέη συνδέονται με την εμφάνιση ψυχικών νοσημάτων» ανέφερε ο κ. Κυριόπουλος. Τόνισε δε, ότι η έκταση του χρέους σχετίζεται με βλαπτικές μεταβολές στην ψυχική υγεία.
Σύμφωνα με τον κ. Κυριόπουλο, οι πιο εμφανείς επιπτώσεις της κρίσης είναι η αύξηση ψυχικών διαταραχών, όπως η κατάθλιψη, η κατάχρηση ουσιών, οι τάσεις αυτοκτονίας, η θνησιμότητα από ισχαιμική καρδιοπάθεια, τα αναπνευστικά προβλήματα, οι ηπατικές νόσοι που επηρεάζουν κυρίως τις χαμηλότερες κοινωνικές τάξεις, οι οποίες αντιμετωπίζουν αυξημένο κίνδυνο για πρόωρη θνησιμότητα και νοσηρότητα. Υπογράμμισε επίσης ότι το πρώτο εξάμηνο του 2011 σημειώθηκε αύξηση 40% των αυτοκτονιών σε σχέση με το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2010, ενώ όπως είπε, πάνω από το 4% του πληθυσμού έχει κάποιο βαθμό εξάρτησης από ουσίες. Έκανε επιπλέον γνωστό ότι έχει παρατηρηθεί, σε ποσοστό 35%, αύξηση της χρήσης αντικαταθληπτικών χαπιών σε σχέση με το 2006.
«Η μόνη αντίδραση είναι η οριζόντια, κοινοτική αλληλεγγύη σε τοπικό επίπεδο» πρότεινε ο κ. Κυριόπουλος. Αναφερόμενος στις κοινωνικές και εθελοντικές πρωτοβουλίες που αναπτύσσονται, ξεκαθάρισε ότι «οι αντιδράσεις αλτρουισμού από μόνες τους δεν αποτελούν αποτελεσματικό δίχτυ για το κύμα ψυχικής νοσηρότητας, το οποίο πρόκειται να έρθει μέσα στο 2012». Υπό αυτό το πρίσμα, επισήμανε «την ανάγκη για τη δημιουργία δικτύων επαγγελματιών υγείας και δομών πολιτικής και κοινωνικής προστασίας καταρτισμένες από επαγγελματίες υγείας, τονίζοντας το σημαντικό ρόλο γιατρών και νοσηλευτών πρώτης επαφής».
Την ανάγκη ανάπτυξης κοινωνικών δικτύων για την αντιμετώπιση της κρίσης, τόνισε με τη σειρά του ο Ελευθέριος Λύκουρας, διευθυντής της Ψυχιατρικής Κλινικής του Π.Γ.Ν. Αττικόν.

 AΠΕ-ΜΠΕ
http://citypress-gr.blogspot.com/2012/02/blog-post_5927.html#more
Read more

Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2012

Δικαίωση για τους συμβασιούχους stage!

Δικαιώθηκαν με απόφαση του Πρωτοδικείου της Αθήνας (2384/2011) συμβασιούχοι με το πρόγραμμα stage οι οποίοι απασχολούντο στο υπουργείο Δικαιοσύνης.
Το δικαστήριο έκρινε ότι οι συμβασιούχοι κάλυπταν λειτουργικές ανάγκες του ελληνικού Δημοσίου και ως εκ τούτου διατάσσει την επαναπρόσληψή τους
http://taxalia.blogspot.com/2012/02/stage.html
Read more

Τα δύο “Μ” της οικογένειας Παπανδρέου, από το βρώμικο ’89 μέχρι σήμερα.!!!



Τα δύο “Μ” της οικογένειας Παπανδρέου, από το βρώμικο ’89 μέχρι σήμερα


Τα δύο χρόνια που ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου, υπήρξε πρωθυπουργός της χώρας, απέδειξε ότι παραμένει σταθερός σε κάποιες αξίες και φιλίες του ιδίου και της οικογένειας του.

Κατά τη διάρκεια της πρωθυπουργικής του θητείας, επανεμφανίστηκαν στο πολιτικό σκηνικό δύο ξεχασμένα από τη δεκαετία του ’80 πρόσωπα, που τα ονόματα τους είχαν εμπλακεί σε δύο μεγάλα σκάνδαλα: στην περιβόητη «αγορά του αιώνα» το 1985 και στο «σκάνδαλο του καλαμποκιού» το «βρώμικο» ’89.

Πρόκειται για τους Νίκο Μουρκογιάννη και Θεόδωρο (για τους φίλους του και τους κοσμικούς κύκλους, Ντόρη) Μαργέλλο. Ο πρώτος είχε εμπλακεί ως μεσάζοντας στην αγορά των αμερικανικών F16 και ο άλλος στο σκάνδαλο της ελληνοποίησης του γιουγκοσλαβικού καλαμποκιού, προκειμένου να εισπράττονται από επιτήδειους ευρωπαϊκές επιδοτήσεις.

Σήμερα ο πρώην Ελληνοαμερικανός διευθυντής της General Dynamics (η οποία προμήθευσε τη χώρα με τα F16 της αγοράς του αιώνα), Νίκος Μουρκογιάννης, έχει τοποθετηθεί από την κυβέρνηση Παπανδρέου ως πρόεδρος της Λυρικής Σκηνής, ενώ παράλληλα ασκεί μερικές ακόμα πολύ ενδιαφέρουσες επιχειρηματικές δραστηριότητες με πλούσιο παρασκήνιο.

Ο Θεόδωρος Μαργέλλος, που εξακολουθεί να είναι στενός φίλος της οικογένειας, (δεν είναι λίγοι όσοι τον έχουν δει να συντρώγει με τον αδερφό του Γ. Παπανδρέου, αλλά και με τον ίδιο, όπως έχει γραφτεί και στον Τύπο) έχει δημιουργήσει εδώ και δύο χρόνια μία εταιρεία διαχείρισης ιδιωτικών κεφαλαίων στην Ελβετία, στην οποία, μεταξύ άλλων, συμμετέχει και στενός συνεργάτης του Αντρίκου Παπανδρέου.

Τότε

Ο Θ. Μαργέλλος είναι από τους επιχειρηματίες που ανήκαν στα περίφημα «νέα τζάκια» του Γ. Παπανδρέου. Μια ομάδα νέων –τότε- επιχειρηματιών, που δημιουργήθηκε τη δεκαετία του ’80, ως προσπάθεια του Γ. Παπανδρέου να δημιουργήσει ένα φορέα νέων επιχειρηματιών.

Στην ομάδα αυτή, που το 1987 συναντιόταν στο κτήριο της**«Ιντεραμέρικαν», το οποίο ανήκε στον**Δ. Κοντομηνά -συμμετείχαν επίσης οι επιχειρηματίες Θ.Λαβίδας, που διατηρεί επίσης και σήμερα πολύ στενές σχέσεις με τους Παπανδρέου, ο Χ. Κυριαζής, επικεφαλής της PriceWaterhouse Hellas, με την οποία συνεργάστηκε στενά η κυβέρνηση *Παπανδρέου, καθώς και οι Δ.*Καλλιτσάντσης, Βαρβάρα *Βερνίκου, Ο.*Κυριακόπουλος,**Κ.Μπουτάρης, Π.*Κανελλόπουλος,***Δ. Δασκαλόπουλος κ.α.

Το 1989 το όνομα του Θ. Μαργέλλου ενεπλάκη στο σκάνδαλο της ελληνοποίησης του γιουγκοσλαβικού καλαμποκιού, το οποίο κάποιοι «βάφτιζαν» ελληνικό για να παίρνουν τις επιδοτήσεις εκατοντάδων εκατομμυρίων δραχμών από την τότε ΕΟΚ. Η υπόθεση είχε αποκαλυφθεί από την Κομισιόν, η οποία παρέπεμψε τότε την Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, ζητώντας επιστροφές ύψους 400 εκατομμυρίων δραχμών.

Τον Σεπτέμβριο του 1991 βρέθηκε να δικάζεται για την υπόθεση αυτή, επικαλέστηκε όμως ασθένεια, ζητώντας αναβολή. Αναφέρει σχετικά η Ελευθεροτυπία στις 9/10/1990 για το θέμα: «Αναβλήθηκε για τις 28 Ιανουαρίου ’91, από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, η δίκη για την υπόθεση του γιουγκοσλαβικού καλαμποκιού, λόγω ασθενείας του κατηγορούμενου Θ.Μαργέλου, πρώην εκπροσώπου της εταιρίας «Γκρανομάρ» (με έδρα τη Γενεύη) που μεσολάβησε για την πώληση του καλαμποκιού».

Είναι γνωστό ότι όταν η Βουλή ασχολήθηκε με το σκάνδαλο του γιουγκοσλαβικού καλαμποκιού, παρέπεμψε στο Ειδικό Δικαστήριο το πρώην στέλεχος της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ Νίκο Αθανασόπουλο, ο οποίος ήταν και ο μοναδικός που καταδικάσθηκε το 1990 «σε φυλάκιση τριών ετών και έξι μηνών για ηθική αυτουργία σε έκδοση ψευδών βεβαιώσεων, χρήση πλαστού εγγράφου και απλή συνέργεια σε νόθευση βιβλίων απόπλου-κατάπλου λιμεναρχείου Καβάλας» (το 1994, ωστόσο, όταν το ΠΑΣΟΚ ξαναήρθε στην εξουσία, η Βουλή αποφάσισε την άρση των εννόμων συνεπειών της καταδίκης του Νίκου Αθανασόπουλου για την υπόθεση του γιουγκοσλαβικού καλαμποκιού). Οσο για τον Θ.Μαργέλο απαλλάχθηκε για την υποθεση του καλαμποκιού με βούλευμα.
http://georgekaragiannis.blogspot.com/2012/02/89.html
Read more

ΛΕΜΕ ΝΑΙ στις αποκρατικοποιήσεις…

Read more

Χατζημαρκάκης: Τον Ιούλιο θα διώξουν την Ελλάδα από την Ευρωζώνη!!

Αποκάλυψη σοκ έκανε ο ελληνικής καταγωγής Γερμανός Ευρωβουλευτής Γιώργος Χατζημαρκάκης, καθώς υποστήριξε ότι οι δανειστές μας θα μας διώξουν από την Ευρωζώνη τον Ιούλιο αφού πρώτα εξασφαλισθούν.

Σε συνέντευξη του στο Αθήνα 9.84 ο κ.Χατζημαρκάκης αποκάλυψε ότι το σχέδιο προβλέπει την διατήρηση της Ελλάδας μέχρι και τον Ιούλιο προκειμένου να μην καταρρεύσει η Ευρωζώνη , αφού τυχόν πτώχευση της Ελλάδας τώρα θα συμπαρασύρει όλες τις χώρες.

Μάλιστα ο ευρωβουλευτής επεσήμανε πως αφού οι δανειστές μας εξασφαλίσουν μέσω ενός νέου μηχανισμού ότι η Ελλάδα δεν πρόκειται να τους μολύνει θα την αφήσουν στην τύχη της. «Μετά ο Θεός να βάλει το χέρι του» είπε χαρακτηριστικά.
Read more

ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ: Ξυλοδαρμός και προσαγωγή μαθητή από τα ΜΑΤ

Στην προσαγωγή ενός μαθητή προχώρησαν, σύμφωνα με πληροφορίες, τα ΜΑΤ. Οι αστυνομικοί κυνήγησαν τον μαθητή τον οποίο έριξαν στο έδαφος και τον χτύπησαν.


Πηγή: tsantiri.gr

http://www.alfavita.gr/artrog.php?id=57769
Read more

Περνούν τα πιο σκληρά μέτρα στα γρήγορα!

Με διαδικασίες εξπρές επιχειρεί η κυβέρνηση να ολοκληρώσει τη νομοθετική διαδικασία που αφορά το νέο μνημόνιο.

Περνούν τα πιο σκληρά μέτρα στα γρήγορα!
Αύριο, Σάββατο, θα συνεδριάσει το υπουργικό συμβούλιο, με θέμα τον εφαρμοστικό νόμο που εξειδικεύει τις διατάξεις του νέου μνημονίου.
Στόχος της κυβέρνησης είναι η ψήφιση του εφαρμοστικού νόμου πριν το Eurogroup, που έχει προγραμματιστεί για τη Δευτέρα, 20 Ιουνίου.
Κάτι τέτοιο συνεπάγεται συνεδρίαση της Βουλής και ολοκλήρωση των κοινοβουλευτικών διαδικασιών με τη μορφή του κατεπείγοντος.
Νωρίτερα ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ιταλό ομόλογό του, Μάριο Μόντι και την καγκελάριο της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ.

Οι τρεις ηγέτες εξέφρασαν την αισιοδοξία τους ότι την Δευτέρα στο Eurogroup θα βρεθεί λύση για την Ελλάδα.

«Όπως είχε ανακοινωθεί ο πρωθυπουργός Μάριο Μόντι είχε τηλεφωνική επαφή με την καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ και με τον Έλληνα πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο.
Στο τέλος της συνομιλίας αυτής, που ήταν αναλυτική και έγινε με εποικοδομητικό πνεύμα, οι τρεις συμμετέχοντες εξέφρασαν την εμπιστοσύνη τους ότι την Δευτέρα στο Γιούρογκρουπ θα μπορέσει να επιτευχθεί η συμφωνία για την Ελλάδα», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ιταλική προεδρία της κυβέρνησης.
http://www.newsbomb.gr/politikh/story/114939/pernoyn-ta-pio-sklira-metra-sta-grigora
Read more

Παραιτήθηκε ο Γερμανός πρόεδρος...


Την παραίτησή του ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Γερμανίας Κρίστιαν Βουλφ μετά την εντονότατη κριτική που έχει δεχθεί με αφορμή τους όρους στεγαστικού του δανείου, η οποία όμως πήρε έκταση και έφτασε να περιλαμβάνει την αμφισβήτηση των κοινοβουλευτικών του δηλώσεων, τις διακοπές του, καθώς και τις σχέσεις του με....
Γερμανούς επιχειρηματίες.

«Η εμπιστοσύνη του γερμανικού λαού στο πρόσωπό μου επλήγη ανεπανόρθωτα» είπε ο Γερμανός πρόεδρος.
Λόγω των εξελίξεων, η καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ ακύρωσε την προγραμματισμένη της επίσκεψη στη Ρώμη.
Η Μέρκελ είχε προγραμματίσει συνάντηση  με τον Ιταλό πρωθυπουργό Μάριο Μόντι, με θέμα, μεταξύ άλλων, την ελληνική οικονομική κρίση ενώ θα ακολουθούσε κοινή συνέντευξη Τύπου καθώς και συνάντηση με τον πρόεδρο της Ιταλίας, Τζόρτζιο Ναπολιτάνο.

Η γερμανική αντιπολίτευση καλεί τον Κρίστιαν Βουλφ να παραιτηθεί μετά το αίτημα των δικαστικών αρχών προς το γερμανικό κοινοβούλιο για άρση της ασυλίας του, ώστε να διερευνηθεί σειρά από κατηγορίες εναντίον του για αποδοχή αθέμιτων προνομίων.
Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και η εισαγγελία του Αννόβερου, ζητώντας άρση της ασυλίας του, υποστηρίζοντας πως υπάρχουν υποψίες για κατάχρηση του αξιώματος, ενώ η τελική απόφαση είναι στα χέρια του γερμανικού Κοινοβουλίου.

Η υπόθεση αποτελεί κατά κάποιο τρόπο πλήγμα και για την Άγκελα Μέρκελ, καθώς ο Βουλφ αποτελούσεπροσωπική επιλογή της και η ίδια είχε καταβάλλει πολλές προσπάθειες για την εκλογή του.

Από:  citypress.gr
Read more

Δεν διαγράφονται από το ΠΑΣΟΚ οι 22... αντιμνημονιακοί!

Στον αέρα όμως παραμένουν οι "9" που ψήφισαν όχι στο άρθρο 1 για τα εργασιακά

Δεν διαγράφονται τελικώς από το ΠΑΣΟΚ οι βουλευτές που καταψήφισαν το νέο Μνημόνιο κατά την ονομαστική ψηφοφορία της περασμένης Κυριακής, αν και οι πιέσεις ήταν μεγάλες από αυτούς που ψήφισαν ΝΑΙ.
Σύμφωνα με απόφαση της Επιτροπής Δεοντολογίας του ΠΑΣΟΚ και παρά το γεγονός ότι διαγράφηκαν από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος, οι 22 «αντιμνημονιακοί» βουλευτές παραμένουν μέλη του Κινήματος.
Πάντως, σε εκκρεμότητα πάντως παραμένει το ζήτημα των εννιά βουλευτών, οι οποίοι καταψήφισαν επιμέρους άρθρα του Μνημονίου, κυρίως το άρθρο 1 που αφορά στα εργασιακά. Το τι μέλλει γενέσθαι με τους εννιά βουλευτές θα συζητηθεί όπως όλα δείχνουν στο Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ.
Read more

Ο Άδωνις αγαπάει Σαμαρά και το δείχνει....

Ο Άδωνις στάζει μέλι για τον Σαμαρά..



Δείτε  και άλλα  βίντεο.

 
   
Σκεφτείτε να μην τον αγαπούσε κιόλας...
http://exomatiakaivlepo.blogspot.com/2012/02/blog-post_1870.html
Read more

H κατάντια μας : Λήστεψαν το Μουσείο Ιστορίας των Ολυμπιακών Αγώνων της Αρχαιότητας


Κλείσιμο ΠαραθύρουΘύμα ληστών το Μουσείο των Ολυμπιακών Αγώνων της Αρχαιότητας στην Ολυμπία. Ακούγεται απίστευτο όμως είναι πέρα για πέρα αληθινό. Φτάσαμε στο σημείο για να δούμε πως είναι αλήθεια.
Οι δράστες χτύπησαν περίπου στις έξι το πρωί η πρώτη φύλακας άνοιξε το μουσείο και απενεργοποίησε το συναγερμό νυκτός. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ήταν δύο και φορούσαν ρούχα παραλλαγής και με την απειλή πιστολιού ακινητοποίησαν τη φύλακα. Την έδεσαν και τη φίμωσαν και άρχισαν να σπάνε προθήκες και να αφαιρούν αρχαία αντικείμενα.
Σύμφωνα με άλλες πηγές, οι δράστες πήραν αρχαία χρυσά κοσμήματα, νομίσματα και άλλα αντικείμενα, η καταγραφή και αποτύπωση των οποίων δεν έχει γίνει ακόμα, καθώς οι Αρχές συγκεντρώνουν στοιχεία για τους δράστες.
Οι αστυνομικές αρχές ενημερώθηκαν περίπου στις οκτώ το πρωί, αφότου κατάφερε η φύλακας να απελευθερωθεί. Το πρωτοφανές αυτό περιστατικό έχει σοκάρει ήδη λίγη ώρα μετά την κοινή γνώμη της Αρχαίας Ολυμπίας. Τα σχόλια νομίζουμε ότι δεν είναι της παρούσης... αλλά όλοι πιθανότατα σκεφτόμαστε το ίδιο στην Ελλάδα των μνημονίων και της απόλυτης διάλυσης...
Να σημειώσουμε πως το μουσείο φιλοξενεί μια συλλογή που δημιουργήθηκε ειδικά για τις ανάγκες των Ολυμπιακών Αγώνων "Αθήνα 2004", με εκθέματα και από άλλα μουσεία της Ελλάδας. Παρέμεινε όμως καθώς ήταν εξαιρετική και απόλυτα "δεμένη" με την περιοχή. Τελευταία είχε αναφερθεί πως τμήμα της θα μεταφερόταν σε ευρωπαϊκές χώρες για την προβολή των Ολυμπιακών Αγώνων.
Read more