Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2011

MSG - Nightmare lyrics

Read more

ΒΙΝΤΕΟ: ΓΙΟΥΧΑΡΑΝ τον βουλευτή Μεσσηνίας Οδυσσέα ΒΟΥΔΟΥΡΗ

ΒΙΝΤΕΟ: ΓΙΟΥΧΑΡΑΝ τον βουλευτή Μεσσηνίας Οδυσσέα ΒΟΥΔΟΥΡΗ Άνω κάτω έγινε η εκδήλωση που διοργάνωσε σήμερα το απόγευμα, ο βουλευτής Μεσσηνίας του ΠΑΣΟΚ Οδυσσέας Βουδούρης, καθώς τα αίματα άναψαν και λίγο έλλειψε να πιαστούν ακόμα και στα χέρια, πολίτες που εισέβαλαν στην αίθουσα γινόταν η εκδήλωση, με πολίτες που βρίσκονταν εκεί για να την παρακολουθήσουν.
Όταν ξεκίνησε η εκδήλωση, πολίτες αποδοκίμασαν βουλευτές του ΠΑΣΟΚ για την στάση που έχουν κρατήσει μέχρι σήμερα όσον αφορά το μνημόνιο.
Η απάντηση ήρθε από το ακροατήριο και κάπου εκεί ξεκίνησαν τα όργανα. Πάντως με την παρουσία των ψυχραιμότερων και αφού αντηλλάγησαν πολλά «γαλλικά», οι διαμαρτυρόμενοι πολίτες αποχώρησαν και η πολιτική εκδήλωση συνεχίστηκε.

ΠΗΓΗ: iefimerida.gr
http://www.tsantiri.gr/koinonia-kinimata/vinteo-gioucharan-ton-voulefti-messinias-odissea-voudouri.html
Read more

Η “Τριμερής Επιτροπή”, η Siemens και οι οίκοι αξιολόγησης

Η “Trilateral Commission”, γνωστή στην Ελλάδα ως “Τριμερής Επιτροπή”, είναι ένας οργανισμός που συστάθηκε την δεκαετία του 1970 από σημαίνοντα πρόσωπα της παγκόσμιας επιχειρηματικότητας, από τις τρεις πιο ισχυρές περιοχές του κόσμου. Πρόκειται για τα τρία “σκέλη” της “Τριμερούς Επιτροπής”: Βορείου Αμερικής, Ευρώπης και Ιαπωνίας.
Στόχος της “Τριμερούς Επιτροπής”, σύμφωνα με πληροφορίες που κυκλοφορούν ευρέως, είναι η καλύτερη συνεργασία των τριών “σκελών” για την αποτελεσματικότερη επιχειρηματικότητα και την εμπορική ανάπτυξη, με βασικούς πυλώνες τα τρία αυτά σκέλη της “Επιτροπής”.
Δεκάδες επιχειρηματίες, μεγαλο-επενδυτές, στελέχη και διευθυντές μεγάλων τραπεζών, πρόεδροι οίκων αξιολόγησης, μεγαλοστελέχη εταιριών παγκοσμίου “εμβέλειας” βρίσκονται στη συγκεκριμένη λίστα, στην οποία δε θα βρει κανείς έναν “κοινό θνητό”…
Ο πρωθυπουργός της Ελλάδας, Λουκάς Παπαδήμος, όπως αναφέρεται στην επίσημη ιστοσελίδα της “Τριμερούς επιτροπής”, είναι, μαζί με λίγους ακόμη Έλληνες, επίσημο “μέλος” της, στο Ευρωπαϊκό σκέλος. Ο Λουκάς Παπαδήμος, πρώην αντιπρόεδρος της ΕΚΤ, έχει διατελέσει κατά το παρελθόν και στέλεχος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας της Βοστόνης (Federal Reserve Bank of Boston).
Στο ίδιο σκέλος με τον Έλληνα πρωθυπορυγό Λουκά Παπαδήμο, επικεφαλής εμφανίζεται ο Ιταλός Μάριο Μόντι, πρώην επίτροπος της ΕΕ και νέος πρωθυπουργός της επίσης “προβληματικής” Ιταλίας.
Δύο χώρες, που εμφανίζονται να κινδυνεύουν άμεσα από χρεοκοπία ή στάση πληρωμών, Ελλάδα και Ιταλία, αλλάζουν κυβέρνηση για να ξεπεράσουν την κρίση, έχοντας στο… τιμόνι της επόμενης μέρας, μέλη της “Τριμερούς Επιτροπής”…
H “Trialteral Commission” εξέδωσε το 1975 μία έκθεση υπό τον τίτλο «Η Κρίση της Δημοκρατίας», με βασικό συγγραφέα τον Samuel Huntington, στην οποία γινόταν αναφορά στα “προβλήματα διακυβέρνησης”, που, σύμφωνα με την έκθεση, οφείλονται εν μέρει “στην υπερβολική δημοκρατία»!
Ιδρυτής και επίτιμος πρόεδρος της “Τριμερούς Επιτροπής” είναι ο γνωστός David Rockfeller…
Το έτος 1973 ο Ροκφέλερ ζήτησε από τον καθηγητή Ζμπίγκνιου Μπρζεζίνσκι να διοργανώσει ένα κλαμπ κορυφαίων πολιτικών, αλλά και επιχειρηματιών, από τα τρία σημεία του ορίζοντα.
Η Τριμερής Επιτροπή έχει κατηγορηθεί, χωρίς ποτέ να έχει αποδειχθεί η ακρίβεια των κατηγοριών, ότι “ανέβαζε” κυβερνήσεις σε διάφορες περιοχές του κόσμου, ανάλογα με τα συμφέροντα που ήθελε να εξυπηρετήσει.
Το έτος 2011, η “Τριμερής Επιτροπή” έχει πραγματοποιήσει τις εξής συναντήσεις: 8-10 Απριλίου στην Ουάσινγκτον, 28-30 Οκτωβρίου στο Τορόντο, 11-13 Νοεμβρίου στη Χάγη και 16-17 Νοεμβρίου στο Μπαλί.
Στη συνάντηση του Απριλίου, στην Ουάσινγκτον, ένα από τα θέματα που συζητήθηκαν εκτενώς ήταν και η… Παγκόσμια Οικονομική Διακυβέρνηση!
Ας δούμε μερικά από τα ονόματα που φιγουράρουν στη λίστα των μελών της “Τριμερούς Επιτροπής” στο επίσημο site της:
Αντόνιο Μπόρχες (πρώην εκπρόσωπος του ΔΝΤ στην Ευρώπη), Λόρδος Μπρίταν οφ Σένιθορν (αντιπρόδρος της επενδυτικής τράπεζας UBS), Αλφόνσο Κορτίνα (μέλος του ΔΣ Rothschild Ευρώπης), Καρολίν Ντάνιελ (διευθυντής Financial Times), Μισέλ Ντέιβιντ Βέιλ (πρώην πρόεδρος Lazard, σύμβουλος διαχείρισης ελληνικού χρέους), Κλάους Ντίτερ Φράνκενμπεργκερ (εκδότης της Frankfurter Allgemeine Zeitung), Ράσελ Λόμαξ (διευθυντικό στέλεχος της HSBC), Πέτερ Λέσερ (μέλος του ΔΣ της Siemens), Πέτερ Σάδερλαντ (πρόεδρος Goldman Sachs International) και πολλά μέλη της οικογένειας Ρόκεφελερ.
Στη λίστα βρίσκονται επίσης και τα “προβεβλημένα” στελέχη της αμερικάνικης διπλωματίας Χένρι Κίσινγκερ, Κοντολίζα Ράις, Μαντλίν Ολμπράιτ, Νίκολας Μπερνς, Ντένις Μπλερ κα.
Τα συμπεράσματα, δικά σας…
Neosteki
Read more

Eίστε ΟΛΟΙ κατηγορούμενοι για ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ

Eίστε ΟΛΟΙ κατηγορούμενοι για ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ Ο ΠΕΛΕΚΥΣ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΘΑ ΠΕΣΕΙ ΒΑΡΥΣ…
Γλοιώδη υποκείμενα του ΠΑΣΟΚ, δούλοι της Τρόικας και του ΔΝΤ, πολιτικά μιάσματα που με τις υπογραφές σας ξεπουλήσατε την Ελλάδα στον ξένο παράγοντα και καταδικάσατε τους Έλληνες στην οικονομική εξαθλίωση , τόσο η δική σας μοίρα, όσο και η μοίρα του αδίστακτου μειοδότη αρχηγού σας είναι προδιαγεγραμμένη! Είστε ΟΛΟΙ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ…
Γελοία ανθρωπάκια που ξαφνικά , βλέποντας την ώρα της κρίσης να πλησιάζει, αλλάξατε το αντιλαϊκό σας προσωπείο και φορέσατε τη φιλολαϊκή μάσκα του προστάτη των φτωχών και των αδικημένων, νομίζοντας ότι θα ξεγελάσετε για μια ακόμη φορά τον Ελληνικό λαό… Το τίμημα το προδοτικών σας πράξεων είναι η παραδειγματική σας τιμωρία και ότι και να κάνετε, σε όποιο πολιτικό στρατήγημα και να καταφύγετε, ο πέλεκυς της δικαιοσύνης και της λαϊκής οργής θα πέσει βαρύς
Χάρρυ Κλυνν
http://www.tsantiri.gr/blog/eiste-oli-katigoroumeni-gia-eschati-prodosia.html
Read more

«Τα σχολικά βιβλία θα είναι στα σχολεία στα μέσα Οκτωβρίου…»

ΞΕΝΟΦΩΝΤΟΣ   15Α - 10557  ΑΘΗΝΑ     ΤΗΛ. 210-3312793  &  6974 750407
www.dakepe.gr  e-mail: info@dakepe.gr
14 - 12 – 2011

«Τα σχολικά βιβλία θα είναι στα σχολεία στα μέσα Οκτωβρίου…»
«Τα κενά εκπαιδευτικών στα σχολεία θα καλυφθούν έγκαιρα…»
(αποσπάσματα από δηλώσεις της Υπουργού Παιδείας κ. Διαμαντοπούλου στις 31 Αυγούστου, λίγο πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς 2011-2012)

Λίγες ημέρες πριν τα Χριστούγεννα και τον ερχομό του 2012, κι ενώ έχουμε διανύσει το 1/3 της σχολικής χρονιάς, η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας αδυνατεί να πετύχει το αυτονόητο.
Τα σχολικά βιβλία δεν έχουν φτάσει ακόμα στα σχολεία και εκατοντάδες κενά -  κυρίως σε εκπαιδευτικούς ειδικοτήτων - παραμένουν ακάλυπτα.
Οι υποσχέσεις και οι δεσμεύσεις της κ. Διαμαντοπούλου, όπως αυτές διατυπώθηκαν, σε δηλώσεις της από την αρχή της σχολικής χρονιάς, ηχούν πλέον ως κακόγουστο ανέκδοτο!!!
Επειδή η κ. Υπουργός ασχολείται με τη διαδοχή στο ΠΑΣΟΚ και ελάχιστα με την εκπαίδευση της θυμίζουμε μερικές από τις δηλώσεις της: «Τα σχολικά βιβλία θα είναι στα σχολεία στα μέσα Οκτωβρίου…», «Τα κενά εκπαιδευτικών στα σχολεία θα καλυφθούν έγκαιρα…».
Ο περιβόητος «προγραμματισμός» του Υπουργείου Παιδείας απέτυχε παταγωδώς!
Τα γεγονότα τους διαψεύδουν… και η Δημόσια Εκπαίδευση συνεχίζει το Γολγοθά της!!!
Η κ. Διαμαντοπούλου χαρακτηρίζεται από αναξιοπιστία και ανακολουθία.
Οι μαθητές της χώρας μάλλον θα πρέπει να απευθυνθούν στον… Άγιο Βασίλη για να έρθουν βιβλία και εκπαιδευτικοί στα σχολεία.

Για τη Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε.
Ο Πρόεδρος

Ο Γενικός Γραμματέας



Κόκκινος Χαράλαμπος

Ανδρουλάκης Μάνος
Read more

Τα φαινόμενα υποσιτισμού των μαθητών πληθαίνουν επικίνδυνα…

ΞΕΝΟΦΩΝΤΟΣ   15Α - 10557  ΑΘΗΝΑ     ΤΗΛ. 210-3312793  &  6974 750407
www.dakepe.gr  e-mail: info@dakepe.gr
16 - 12 – 2011


Οι συνέπειες της Μνημονιακής κυβερνητικής πολιτικής της λιτότητας χτυπούν και τους μαθητές.
Καθημερινά πολλαπλασιάζονται τα κρούσματα λιποθυμιών μαθητών λόγω του υποσιτισμού τους. Η ελληνική οικογένεια αδυνατεί να θρέψει τα παιδιά της.
Η ανεργία, η ακρίβεια, η φτώχεια οδηγούν σε δραματική συρρίκνωση του οικογενειακού εισοδήματος με αποτέλεσμα παιδιά να πεινούν, να μην έχουν δυνατότητα να αγοράσουν κολατσιό, η υπόδηση και η ένδυσή τους να είναι φθαρμένη και να μην έχουν την οικονομική δυνατότητα συμμετοχής σε εκπαιδευτικές επισκέψεις.
Καθημερινά εκπαιδευτικοί συναντούν την εικόνα εξαθλιωμένων παιδιών και γονιών που ζουν στην ανέχεια.
Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα, το 87,7% των ελληνικών οικογενειών αδυνατεί να καλύψει τις υποχρεώσεις του. Η κοινωνική κατάρρευση παίρνει επικίνδυνες διαστάσεις…
Η κ. Διαμαντοπούλου (γνήσιος εκφραστής της αντιλαϊκής πολιτικής του ΠΑΣΟΚ) διέψευδε μέχρι και πριν λίγο καιρό την ύπαρξη αυτών των φαινομένων. Τώρα, για επικοινωνιακούς λόγους, μιλούν για παροχή κουπονιών σίτισης ύψους 2 – 3 ευρώ, δηλαδή χορηγούν ασπιρίνη για να γιατρέψουν βαριά αρρώστια!
Η αδιέξοδη πολιτική των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ φέρνει την πείνα στα σχολεία και αναβιώνει σκηνές εξαθλίωσης και οπισθοδρόμησης που έζησε ο λαός μας στην περίοδο της Κατοχής!
           



Εμπρός στα νέα αδιέξοδα που δημιουργούνται, η Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε. καλεί και προτείνει:
*     Το Δ.Σ. της ΔΟΕ να συζητήσει και να πάρει θέση για τα φαινόμενα υποσιτισμού των μαθητών στη συνεδρίασή του την Τρίτη 20/12/2011.
*     Την Κυβέρνηση να αλλάξει πολιτική. Ο λαός μας δεν αντέχει άλλη λιτότητα. Τα παιδιά είναι θύματα αυτών των πολιτικών.
*     Την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας να ασχοληθεί με το πρόβλημα του υποσιτισμού των μαθητών και να μην το κρύβει «κάτω από το χαλί»!
*     Να συνεργαστούν γονείς, εκπαιδευτικοί, Τοπική Αυτοδιοίκηση προκειμένου να αντιμετωπίσουμε με αλληλεγγύη και ανθρωπιά την πείνα και την εξαθλίωση.


Για τη Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε.
Ο Πρόεδρος

Ο Γενικός Γραμματέας



Κόκκινος Χαράλαμπος

Ανδρουλάκης Μάνος
Read more

Άλλαξαν κρεβατοκάμαρες οι κοριοί

του Μιχάλη Ραμπίδη

Τα παρασιτικά έντομα (κοριοί) που μόλυναν τους ανθρώπους για πάνω από 3.500 χρόνια και ταξίδευαν τόσο εύκολα, αντικαταστάθηκαν από τις σημερινές, λίαν επώδυνες, σύγχρονες συσκευές παρακολούθησης, εύχρηστες στις μυστικές υπηρεσίες κρατών και όχι μόνον. Οι κοριοί λοιπόν όταν ολοκλήρωσαν την αποστολή τους στην κρεβατοκάμαρα του Κώστα Καραμανλή ...
στην Ραφήνα, <<πέταξαν>> στην αντίστοιχη του Ταγίπ Ερντογάν στην Άγκυρα.

O εισαγγελέας εφετών κ Δημ. Δασούλας διεξήγαγε έρευνα, τα αποτελέσματα της οποίας λένε (αρχές Αυγούστου 2011) ότι πίσω από τις τηλεφωνικές παρακολουθήσεις του τέως πρωθυπουργού κ Κώστα Καραμανλή και άλλων αξιωματούχων της κυβέρνησής του, βρίσκεται η Αμερικάνικη πρεσβεία στην Αθήνα. Η σύνδεση τεσσάρων (4) από τα 14 κινητά που χρησιμοποιήθηκαν, αγοράσθηκαν στο όνομα της Αμερικάνικης πρεσβείας. Ο εισαγγελέας συνεχίζει την έρευνα, έχοντας την πρόθεση να ξετυλίξει το κουβάρι μέχρι το τέλος. Αν στα μέσα της διαδρομής βραχυκυκλώσουν οι έρευνες, τότε όχι η δικαιοσύνη αλλά προφανώς η Ελληνική πολιτεία θα αξίζει και πάλι παράσημο α(να)νδρείας. 

 Από το πρώτο τρίμηνο της πρωθυπουργικής του θητείας ο Κώστα Καραμανλής άρχισε να λέει ΟΧΙ στους <<φίλους>> και δεν σταμάτησε μέχρι την πτώση του. Ήταν αμερικανόφιλος αλλά όχι αμερικανόδουλος. Σε αντίθεση με άλλους, ποτέ δεν πίστεψε ότι οι φιλίες υπερβαίνουν το εθνικό συμφέρον. 

Στις αρχές του Δεκέμβρη 2011 στις Βρυξέλλες ο τούρκος υπουργός κ Εγκεμέν Μπαγίς, αρμόδιος για ζητήματα Ε.Ε. κατήγγειλε ότι ‘’ακόμα και οι ιδιωτικές συνομιλίες του πρωθυπουργού Ταγίπ Ερντογάν με την σύζυγό του Εμίν στην κρεβατοκάμαρά τους, έχουν ηχογραφηθεί’’. Αν οι κοριοί στο ζεύγος Ερντογάν είναι αληθινοί κι αν ο κ Μπαγίς δεν ήθελε να δικαιολογήσει τις συλλήψεις δημοσιογράφων στην <<δημοκρατική>> Τουρκία, τότε ο Ταγίπ ακροβατεί στο ίδιο αμερικάνικης προέλευσης τεντωμένο σχοινί, που έριξε τον κουμπάρο του Κώστα ….. 

 Ο κ Ερντογάν αρνήθηκε την πρόσβαση στα αμερικάνικα στρατεύματα στο πόλεμο του Ιράκ μέσα από το Τουρκικό έδαφος. Τότε η αντίδραση των ΗΠΑ ήταν η άμεση επίσκεψη της ΥΠΕΞ κ Κοντολίζα Ράις στους ‘’συμμάχους’’ Κούρδους του Βόρειου Ιράκ, με προβεβλημένα διεθνώς πλάνα της, κάτω από τις υψωμένες σημαίες των Κούρδων. 

Εκείνο όμως που ενοχλεί τα μάλα και δεν συγχωρούν ποτέ οι Αμερικανοί, είναι η εχθρική συμπεριφορά των λαών αδιακρίτως (εχθρών, ουδέτερων & συμμάχων) ενάντια στο κράτος του Ισραήλ.  Και εδώ ο Ταγίπ το παράκανε ….. Υποστήριξε τα πλοιάρια των τούρκων ακτιβιστών, να σπάσουν τον ναυτικό αποκλεισμό της λωρίδας της Γάζας που οι Ισραηλινοί επέβαλαν. Απαίτησε συγνώμη από τους Ισραηλινούς, που ποτέ δεν πήρε, για το μακελειό στο τούρκικο πλοιάριο με το θάνατο εννέα τούρκων ακτιβιστών. Οι Ισραηλινοί πολιτικοί όμως δεν είναι κότες, όπως ίσως τους παρομοίασε με κάποιους άλλους ….. δεν παίζουν με τα εθνικά τους συμφέροντα, όπως ξεχωριστά & ιδιαίτερα αυτοί τα εννοούν. Έπραξαν το αναπάντεχο για τους τούρκους συμμάχους τους. Κι αν το παρακάμει ο κ Ερντογάν δεν είναι καθόλου απίθανο να ξαναανεμίσει η ‘’ζωηρόχρωμη σημαία’’ στο Κουρδιστάν ….. 

Στις μέρες μας που ο εκδημοκρατισμός κατά βάση ισλαμικών χωρών της περιοχής και η αστάθεια αναπαράγουν συνεχής κραδασμούς στην αμυντική ασφάλεια του Ισραήλ, οι Τούρκοι οφείλουν να είναι στοιχημένοι και ζυγισμένοι. Διαφορετικά ο κ Ερντογάν, δυστυχώς ή ευτυχώς, οδεύει με μαθηματική ακρίβεια από τους ίδιους φίλους & συμμάχους, στο ίδιο τέλος μ’ αυτό του κουμπάρου του κ Καραμανλή.
Μιχάλης Ραμπίδης
τ.μέλος Κ.Ε. ΝΔ
Πτολεμαϊδα 17-12-2011
 
Read more

Γλέζος: Η Γερμανία χρωστάει στην Ελλάδα ένα τρισ. Ευρώ

Σε μποϊκοτάζ κατά των γερμανικών προϊόντων κάλεσε όλους τους Ελληνες ο Μανώλης Γλέζος, προκειμένου να στείλουμε στους Γερμανούς το μήνυμα ότι δεν πάει άλλο. «Η Ελλάδα ολόκληρη είναι ένα ολοκαύτωμα της ναζιστικής Γερμανίας» υποστήριξε ο πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου για τη Διεκδίκηση των Γερμανικών Αποζημιώσεων επαναφέροντας ακόμα μια φορά το φλέγον ζήτημα. Ο κ. Γλέζος προωθεί, από κοινού με μια ομάδα αντιστασιακών, τη συγκεκριμένη κίνηση απαιτώντας, από το 1995, την αποζημίωση του ελληνισμού για τα εγκλήματα που υπέστη από τη ναζιστική Γερμανία.
«Χάσαμε στον πόλεμο των ναζί το 13,5% του τότε ελληνικού πληθυσμού, κατά την περίοδο 1940-1944. Με βάση τις διεθνείς συνθήκες, ανθρώπινες απώλειες
άνω του 10% του πληθυσμού ορίζονται ως ολοκαύτωμα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Μανώλης Γλέζος και εξήγησε αναλυτικά πώς διαμορφώνεται το ύψος των γερμανικών αποζημιώσεων προς την Ελλάδα, βάσει επίσημων στοιχείων και καταγραφών της Εθνικής Τράπεζας αλλά και της απόφασης της Διασυμμαχικής Επιτροπής στο Παρίσι το 1945 αναφορικά με τις μεταπολεμικές επανορθώσεις.
«Η διασυμμαχική του Παρισίου αποφάνθηκε ότι η Γερμανία χρωστά στην Ελλάδα 7 δισ. δολάρια. Βάσει της αναγωγής που έκανε η Εθνική Τράπεζα, τα χρήματα αυτά ισοδυναμούν σήμερα με 162 δισ. ευρώ δίχως τους τόκους. Με επιτόκιο 3% το ποσό θα ανερχόταν στο 1 τρισ. ευρώ. Γιατί λοιπόν πρέπει εμείς να οφείλουμε στη Γερμανία και όχι αυτή σε εμάς;» υποστήριξε ο αγωνιστής, αποδεικνύοντας ακόμα μια φορά ότι το πάθος του ιδεολόγου δεν έχει ηλικία.
Αναφερόμενος στην καταβολή αποζημιώσεων από τη Γερμανία προς τις χώρες που υπέφεραν από τον ναζισμό ο κ. Γλέζος επεσήμανε ότι ενώ έχουν αποζημιωθεί, και μάλιστα με υψηλά ποσά, μέσω διμερών συμφωνιών χώρες όπως η Ρωσία, η Πολωνία, ακόμα και οι ΗΠΑ, οι οποίες έχασαν μόλις 0,03% του πληθυσμού τους, η Ελλάδα δεν πίεσε ποτέ για την αποκατάστασή της.
«Η στάση της πολιτικής ηγεσίας είναι λίγο ως πολύ γνωστή. Ολα αυτά τα χρόνια ισχυρίζονται ότι δεν παραιτούμαστε των διεκδικήσεών μας, αλλά θα διεκδικήσουμε μόλις οι περιστάσεις και οι διμερείς σχέσεις το επιτρέψουν. Αέρα κοπανιστό δηλαδή» σημείωσε με νόημα ο Μανώλης Γλέζος και σκιαγράφησε πιθανές λύσεις. «Δεν διαιωνίζουμε το μίσος. Η Γερμανία μπορεί να αποζημιώσει τους Ελληνες πληρώνοντας ορισμένα έργα που έχουν κατασκευάσει στην Ελλάδα γερμανικές εταιρίες. Επίσης, προκειμένου να γεφυρωθούν οι διαφορές, μπορεί να καλέσει τα Ελληνόπουλα να σπουδάσουν στη Γερμανία και να τους καλύψει τα έξοδα» είπε ο κ. Γλέζος καθιστώντας σαφές ότι λύσεις υπάρχουν, αρκεί να υπάρχει η αντίστοιχη πολιτική βούληση.
«Εάν εξακολουθήσουμε να ανεχόμαστε την κατάσταση, αυτό θα σημάνει την πλήρη υποδούλωση της Ελλάδας στη Γερμανία» επεσήμανε και κάλεσε τον ελληνικό λαό σε μποϊκοτάζ κατά των γερμανικών προϊόντων. «Δεν είναι κάτι που αποφασίσαμε και διατάζουμε. Καλούμε τον ελληνικό λαό, εάν συμφωνεί, να συμμετάσχει στο μποϊκοτάρισμα των γερμανικών προϊόντων, αρχής γενομένης από τις 23 Δεκεμβρίου, για να στείλουμε στη Γερμανία το μήνυμα “ως εδώ και μη παρέκει”».
Ιδρυτικό μέλος του Εθνικού Συμβουλίου για τη Διεκδίκηση των Γερμανικών Αποζημιώσεων ο Ιγνάτιος Αξιώτης, παρά τα χρόνια του, δεν έχει παραδοθεί στη λήθη του χρόνου. Θυμάται χρονολογίες, ονόματα, Συνθήκες και νούμερα, με άνεση που θα ζήλευε 20χρονος. Μόνοι, χωρίς υποστήριξη ηθική ή άλλη, μία ομάδα αντιστασιακών προσπαθεί τα τελευταία χρόνια να αφυπνίσει τους Ελληνες ώστε να διεκδικήσουν τα αυτονόητα. «Στη μικρή Ελλάδα είχαμε 90 ολοκαυτώματα. Δεν ήταν μόνο τα μαρτυρικά Καλάβρυτα και το Δίστομο. Οι νέοι πρέπει να ενημερωθούν. Δεν γνωρίζουν τι τους χρωστούν και από ποιους να τα ζητήσουν. Οι Αμερικανοί εκμεταλλεύονταν για χρόνια κατ’ αποκλειστικότητα την πατέντα Bayer ως αποζημίωση για τον πόλεμο. Η Ελλάδα πότε θα ζητήσει πίσω την περιουσία του ελληνικού λαού που κατασχέθηκε και λεηλατήθηκε από τις κατοχικές δυνάμεις;» λέει ο κύριος Αξιώτης, έτοιμος να δώσει όσες μάχες ακόμα χρειαστούν.
Χρυσάνθη Λαμπροπούλου
Από την Δημοκρατία
olympia.gr
http://filologos10.wordpress.com/2011/12/16/%ce%b3%ce%bb%ce%ad%ce%b6%ce%bf%cf%82-%ce%b7-%ce%b3%ce%b5%cf%81%ce%bc%ce%b1%ce%bd%ce%af%ce%b1-%cf%87%cf%81%cf%89%cf%83%cf%84%ce%ac%ce%b5%ce%b9-%cf%83%cf%84%ce%b7%ce%bd-%ce%b5%ce%bb%ce%bb%ce%ac%ce%b4/
Read more

ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΙΚΟ: Τέρμα η 35ετια - Τι θα ισχύσει για άνδρες και γυναίκες στο Δημόσιο

Read more

Άννα Διαμαντοπούλου: Στην Εκπαίδευση ο θεσμός της εφεδρείας με τη μορφή που έγινε έκλεισε τον κύκλο του και οι όποιες αλλαγές στην ορθολογική διαχείριση της πρέπει πια να γίνονται βάσει αξιολόγησης

Σημεία ομιλίας της Υπουργού σε επερώτηση βουλευτών του ΚΚΕ για θέματα Παιδείας
 
Δελτίο Τύπου

Σημεία ομιλίας της Υπουργού Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, Άννας Διαμαντοπούλου, σε επερώτηση βουλευτών του ΚΚΕ για θέματα Παιδείας

Διαβάζοντας την επερώτηση του ΚΚΕ και ακούγοντας τους συναδέλφους, είναι σαφές ότι υπάρχουν τρεις μεγάλες ενότητες: Η πρώτη αφορά στις μεταρρυθμίσεις και στις αλλαγές στο εκπαιδευτικό σύστημα σε όλες τις βαθμίδες, η οποία είναι μεγάλη ανάγκη για τη χώρα, και έχει  να κάνει με τις εξελίξεις σε παγκόσμιο επίπεδο, αφορά δηλαδή στις αλλαγές στην τεχνολογία, στην παγκοσμιοποίηση, στην οικονομία, στις ανάγκες που πρέπει οπωσδήποτε ένα εκπαιδευτικό σύστημα να απαντά.
 
Το δεύτερο είναι οι διαρθρωτικές αλλαγές, που έχουν να κάνουν με τις εκ των προτέρων παρεμβάσεις μας, ώστε να μην αναγκαζόμαστε να αντιμετωπίζουμε θέματα της κρίσης απλά με περικοπές.
Το τρίτο είναι ο περιορισμός της σπατάλης, δηλαδή η ανάγκη να προχωρήσουμε σε συγχωνεύσεις Οργανισμών, σε πράξεις και δράσεις, οι οποίες βοηθούν να λειτουργήσουμε με λιγότερα χρήματα και με πιο αποτελεσματικό τρόπο. Αυτές τις τρεις ενότητες έπρεπε το Υπουργείο να θέσει σε κίνηση παράλληλα, από την πρώτη στιγμή.
 
Όλα αυτά γίνονται σε μια συγκεκριμένη χρονική στιγμή για την οποία το ΚΚΕ παριστάνει ότι δεν συμβαίνει τίποτα, δηλαδή όλη αυτή η συζήτηση που κάνουμε σήμερα και όλα αυτά που ζούμε στη χώρα, δεν συμβαίνουν σε μια ιδιαίτερη περίοδο με μια βαθύτατη κρίση. Περιγράφουμε  τα ζητούμενα, λέμε πόσο δραματικά είναι, αλλά ως να μη συμβαίνει τίποτα. Με έκπληξη παρατηρείτε τη μείωση των κονδυλίων και με πολύ απλό τρόπο παρατήρησα τουλάχιστον τέσσερις φορές στις τοποθετήσεις σας, να έχετε μια απλή λύση, «να βγει ένα έκτακτο κονδύλι, να δοθούν πόροι». Θα μας εξηγήσετε από πού και πώς;
 
Η απάντησή σας: να φορολογήσουμε το μεγάλο κεφάλαιο. Όλα αυτά γίνονται, αυτά τα δύο χρόνια. Έγιναν πολύ μεγάλες προσπάθειες, όχι όσες ήταν αναγκαίες, αλλά όσες ήταν δυνατές και αυτό γίνεται. Όλα τα κόμματα, είτε στη συμπολίτευση, είτε στην αντιπολίτευση έχουμε ευθύνη να αντιμετωπίσουμε το τεράστιο πρόβλημα της Εκπαίδευσης.
Το θέμα των αλλαγών στην Εκπαίδευση:  από την πρώτη στιγμή είχαμε το δίλλημα, αν μέσα στην κρίση πρέπει να προχωρήσουμε σε μεγάλες αλλαγές ή απλά να περιοριστούμε στη διαχείριση της κατάστασης; Η εκτίμηση είναι ότι και μέσα στην κρίση θα πρέπει, όσο μπορούμε, με όλες τις δυνατότητες που έχουμε, να κάνουμε τις απαραίτητες και αναγκαίες μεταρρυθμίσεις στο εκπαιδευτικό σύστημα.
 
Σέβομαι απολύτως το κείμενό σας όσον αφορά το κομμάτι των εκπαιδευτικών αλλαγών. Υπάρχει, όμως, μια τελείως διαφορετική πολιτική και φιλοσοφία και εδώ οι διαφορές μας είναι μεγάλες και αγεφύρωτες.
 
Μιλήσατε για το αστικό σύστημα λέγοντας ότι εμείς είμαστε εκπρόσωποι του και ως εκ τούτου έχουμε ως στόχο να καταργήσουμε και να διαλύσουμε το εκπαιδευτικό σύστημα. Αυτά είναι ανοησίες τις οποίες δεν δεχόμαστε. Δεν υπάρχουν οι εκπρόσωποι του κουμουνιστικού συστήματος που φροντίζουν για το λαό και οι εκπρόσωποι του αστικού συστήματος που είναι εναντίον του λαού.
Επιτέλους, μετά από τόσα χρόνια συζήτησης θα πρέπει να σεβαστούμε ο ένας τον άλλον. Ο καθένας από διαφορετική οπτική γωνία έχει την πρόθεση να υπηρετήσει το λαό. Ας σεβαστούμε τη διαφορετική ιδεολογική προσέγγιση και το διαφορετικό εργαλείο. Αυτή η δίκη προθέσεων και ο διαχωρισμός σε αυτούς που αγαπούν το λαό και αυτούς που είναι εναντίον του λαού  δεν μπορεί  πια να είναι αποδεκτά μετά τη μεταπολίτευση.
 
Όλα τα ζητήματα, τα προγράμματα σπουδών, η αξιολόγηση και η αυτοαξιολόγηση, το ψηφιακό σχολείο, οι παιδαγωγικές μέθοδοι, οι αλλαγές στην Ανώτατη, η εξωστρέφεια των Ιδρυμάτων, η  σχέση με την οικονομία και την παραγωγή, η αξιολόγηση και η σύνδεση της οικονομικής τους υποστήριξης ανάλογα με τους στόχους που επιτυγχάνουν, είναι θέματα στα οποία υπάρχει διαφορετική φιλοσοφία.
 
Πέρυσι και φέτος το Υπουργείο έχει το μικρότερο προϋπολογισμό που είχε ποτέ. Δεν πρέπει να μας προκαλεί έκπληξη, όταν ξέρουμε τον προϋπολογισμό και ότι έχουμε μείωση σε όλες τις δαπάνες, εκτόξευση των τόκων και για αυτό πρέπει να αλλάξουμε την οικονομική πολιτική.  Είναι πολύ λίγοι οι πόροι και με αυτούς πρέπει να πετύχουμε το μέγιστο δυνατό αποτέλεσμα. Πρώτον να εξαντλήσουμε όλα τα περιθώρια για να αντιμετωπίσουμε σπατάλες με τις απαραίτητες αναδιαρθρώσεις και δεύτερον να επικεντρώσουμε τους πόρους εκεί που χρειάζεται.
 
Οι πόροι που έχουμε προέρχονται από τα ευρωπαϊκά προγράμματα. Όλα τα υπόλοιπα κονδύλια ουσιαστικά αφορούν στη μισθοδοσία. Τα λειτουργικά ζητήματα αφορούν τους Δήμους και το Υπουργείο Εσωτερικών. Με αυτό τον προϋπολογισμό η δυνατότητα που είχαμε ήταν να αλλάξουμε τον σχεδιασμό του ΕΣΠΑ, ώστε να κατευθύνουμε αυτές τις δαπάνες  -με τους περιορισμούς που υπάρχουν, γιατί δεν μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε όπως θέλουμε αυτούς τους πόρους - στις αλλαγές και στην υποστήριξη των μεταρρυθμίσεων.
 
Για «κρούσματα ασιτίας». Θα παρακαλούσα  να έχω τα στοιχεία των δασκάλων που είπατε ότι έχουν μαθητές που παίρνουν φαγητό από τα σκουπίδια. Γιατί αν υπάρχουν αυτοί οι δάσκαλοι θα έπρεπε αμέσως να έχουν δώσει τα στοιχεία στις Διευθύνσεις για να παρέμβουμε και με το Υπουργείο Πρόνοιας.  Δεν είναι δυνατόν να υπάρχουν τέτοια περιστατικά και να καταγγέλλονται στα κόμματα και στις εφημερίδες και να μην καταγγέλλονται στο Υπουργείο.
 
Σας υπενθυμίζω ότι μόλις προβλήθηκε το θέμα της ασιτίας μαθητή πριν από 3 μήνες στα κανάλια, ζήτησα από το συγκεκριμένο Σύλλογο Εκπαιδευτικών να μου δώσουν τα στοιχεία. Δεν μου έδωσαν ούτε ένα μέχρι σήμερα. Υπάρχουν προβλήματα, τα οποία αντιμετωπίζουμε σε συνεννόηση με όλους τους δασκάλους, με τους Συλλόγους Γονέων, με τις σχολικές Επιτροπές, με τα σχολικά Συμβούλια.
 
Δεν είναι λογική «κάντε συσσίτια στα σχολεία!». Ξέρετε ότι αυτό δεν μπορεί να γίνει και δεν πρέπει να γίνει. Βεβαίως εκεί που υπάρχουν ειδικά προβλήματα σε Ζώνες Εκπαιδευτικής Προτεραιότητας- αυτές με τις οποίες διαφωνείτε - δηλαδή εκεί που έχουμε μεγάλη σχολική διαρροή, ειδικές κατηγορίες, σε συνοικίες με εξαιρετικά μεγάλα προβλήματα, υπάρχει ειδική αντιμετώπιση. Εκεί υπάρχει ήδη ειδικό πρόγραμμα  υποστήριξης των παιδιών, όταν έχουν ανάγκη με τη βοήθεια των σχολικών επιτροπών, των Δήμων, βεβαίως και των ΜΚΟ, γιατί τα προβλήματα δεν είναι μόνο στα σχολεία.
 
Δεν είναι δυνατόν να υπάρχουν γενικώς καταγγελίες στα ΜΜΕ και οι υπεύθυνοι λειτουργοί να μην δίνουν στοιχεία στον υπεύθυνο φορέα, που είναι η Διεύθυνση Εκπαίδευσης. Υπάρχει Διευθυντής που ξέρει ότι υπάρχουν παιδιά που πάνε στα σκουπίδια και αυτός ο Διευθυντής δεν έρχεται στον Υπουργό Παιδείας να σπάσει την πόρτα;
 
Φέτος, που είναι από τις πιο δύσκολες χρονιές τα σχολεία μας λειτουργούν και κάνουν θαύματα- γιατί οι εκπαιδευτικοί, των οποίων ο μισθός πράγματι μειώθηκε δραματικά, όπως και όλων των δημοσίων υπαλλήλων και  των Ελλήνων, στην πλειοψηφία τους λειτουργούν με το αίσθημα της αποστολής τους.
 
Βιβλία: Υπήρξε ένα τεράστιο ζήτημα. Υπενθυμίζω ότι φέτος, για λόγους που έχω εξηγήσει, το Ελεγκτικό Συνέδριο, με παράνομη καθυστέρηση 75 ημερών έδωσε την έγκριση του χαρτιού.  Θα αποδοθούν οι ευθύνες -είναι σε εξέλιξη πειθαρχικός έλεγχος στο Υπουργείο Δικαιοσύνης. Το 92%  των βιβλίων έχουν εκτυπωθεί και αυτά τα οποία δεν έχουν εκτυπωθεί είναι επόμενα τεύχη. Η διανομή έγινε κατά προτεραιότητα στα νησιά, στις ορεινές περιοχές και πιθανόν να υπήρχαν κάποια προβλήματα στο κέντρο το οποίο βάλαμε ως δεύτερη προτεραιότητα.
 
Χρησιμοποιήθηκαν 9.000.000 βιβλία που υπήρχαν σε αποθέματα. Λειτούργησε, στα περισσότερα σχολεία και από τους περισσότερους εκπαιδευτικούς, η επαναχρησιμοποίηση των βιβλίων- θεσμός που ξεκίνησε πέρυσι.  Με το Εθνικό Τυπογραφείο κάναμε τεύχη με όλα τα μαθήματα του Γυμνασίου μέχρι τα Χριστούγεννα και παράλληλα λειτούργησε το ψηφιακό σχολείο το οποίο τόσο πολύ απεχθάνεστε.
 
Ψηφιακό Σχολείο. Το ψηφιακό σχολείο είναι ένα μεγάλο στοίχημα για τη χώρα. Λειτουργεί πλήρως με όλα τα βιβλία στο διαδίκτυο. Το ψηφιακό φροντιστήριο, που αναφερθήκατε τόσο απαξιωτικά και για το οποία  βεβαίως μας χτυπάνε  τα φροντιστήρια, γνωρίζετε τι κάνει;  Δίνει τη δυνατότητα σε κάθε παιδί, όποια ώρα της ημέρας και σε όποιο σημείο θέλει, να πατήσει ένα κουμπί και να δει όποιο μάθημα θέλει, να δει  επιπλέον ασκήσεις και  βοηθήματα, από το σπίτι του χωρίς να χρειάζεται να είναι συνδεδεμένο στο Διαδίκτυο. Σχετικά με τη διαφήμιση: είναι ένα πρόγραμμα ΕΣΠΑ και η δημοσιότητα του είναι υποχρεωτική. Για κάθε δράση που κάνει η Ε.Ε. πρέπει να υπάρχει και η δημοσιοποίηση της. Αντί όμως να πάτε στην ουσία και να δείτε πόσο σημαντική είναι αυτή η βοήθεια που δίνεται σε κάθε παιδί μιλάτε για μελέτες που λένε πόσο κακό κάνει στο παιδί το ψηφιακό σχολείο και η Πληροφορική. Δεν σας κάνει καμία εντύπωση ότι στις 27 χώρες ήμασταν 24οι και ότι η μάχη που έχουμε είναι με τη νέα εποχή;
 
Εφεδρεία Εκπαιδευτικών: Όπως ξέρετε η απόφαση για τον θεσμό της εφεδρείας ήταν μία πολιτική που εφαρμόστηκε πρώτη φορά και είχε περισσότερο συμβολικό, παρά δημοσιονομικό χαρακτήρα. Είναι σαφές -για να μιλήσω και για την Εκπαίδευση-  ότι ο θεσμός της εφεδρείας με τη μορφή που έγινε έκλεισε τον κύκλο του και ότι οι όποιες αλλαγές στην ορθολογική διαχείριση της πρέπει πια να γίνονται βάσει αξιολόγησης.
 
Αριθμός μαθητών ανά τάξη: Στόχος είναι 20 παιδιά στην Πρωτοβάθμια και 25 στη Δευτεροβάθμια. Θα ήθελα να μου πείτε πού υπάρχουν  30 παιδιά γιατί τα στοιχεία από όλη την Ελλάδα αναφέρουν ότι από το σύνολο των σχολείων μόνο το 0, 28%  έχει 28-29 παιδιά. Μόνο εκεί που δεν υπάρχουν αίθουσες. Όταν λοιπόν από τα 15.000 σχολεία, επιλέγετε αυτό το μικρό ποσοστό πόσο πιστευτός είναι ο λόγος σας;
 
Συγγράμματα: Έχει γίνει σημαντική αλλαγή στον τρόπο διανομής τους.  Μέχρι πέρυσι δίνονταν συγγράμματα χωρίς έλεγχο σε 460.000 φοιτητές. Όταν ξεκίνησε ο έλεγχος αποδείχτηκε ότι είναι 220.000 φοιτητές. Ποιος τα πλήρωνε όλα αυτά;
 
Πάσο: Το ίδιο ισχύει και με τα πάσο. Από τότε που ξεκίνησε ο έλεγχος έχουμε 250.000 λιγότερα πάσο από όλες τις χρονιές. Δεν είναι σημαντικό ότι χτυπάμε σπατάλες που αφορούν τον ελληνικό λαό;
 
Να διαψεύσω με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο ότι υπάρχει θέμα διδάκτρων. Άλλα είναι τα προβλήματα των Πανεπιστημίων. Αυτή τη στιγμή τα Ιδρύματα εφαρμόζουν το νέο νόμο, διαφορετικά δεν θα μπορούσαν να λειτουργήσουν. Κατανοώ και σέβομαι τις διαφορετικές απόψεις για το νόμο όμως είναι νόμος της πολιτείας.
 
Είναι μία δύσκολη χρονιά για την Παιδεία όπως και οι επόμενες. Η Παιδεία είναι όμως η σπονδυλική στήλη της χώρας και του λαού μας και όλοι μας, όχι μόνο ο Υπουργός Παιδείας αλλά και κάθε κόμμα και κάθε πολιτικός, έχει μεγάλη ευθύνη για όσα γίνονται αλλά και όσα δεν γίνονται.
 
 
Δευτερολογία Υπουργού
 
Είναι εντυπωσιακό ότι το 2011 υπάρχει κόμμα που συνοψίζει την πολιτική του στην επιστροφή του μαυροπίνακα και της κιμωλίας. Πρέπει να γίνεται αυτοκριτική πριν κάνουμε κριτική.
 
Λειτουργία σχολείων: Η μεταφορά πετρελαίου και η συντήρηση των σχολείων είναι αιτήματα που αντιμετωπίζουν οι δήμοι. Είναι αρμοδιότητα τους με χρήματα που τους δίνει η πολιτεία.
 
Στις 9 Σεπτεμβρίου το Υπουργείο Εσωτερικών έστειλε τα χρήματα για τις Σχολικές Επιτροπές. Πριν από δύο μέρες ο Υπουργός Εσωτερικών κάλεσε εκπροσώπους των Δημάρχων και τους έδωσε στοιχεία. Πολλοί δήμοι, όπως ο δήμος Αιγάλεω, έχουν λειτουργήσει αποτελεσματικά, έδωσαν τα ποσά και οι Σχολικές Επιτροπές λειτούργησαν γρήγορα.
Πράγματι, όμως, σε πολλά σχολεία, υπάρχουν προβλήματα συντήρησης. Εκατοντάδες εργολαβίες του ΟΣΚ έχουν σταματήσει γιατί δεν υπήρχε δυνατότητα χρηματοδότησής τους. Κάνουμε ό,τι μπορούμε για τη χρηματοδότησή τους μέσα από το ΕΣΠΑ.
Ειδική αγωγή: Ενώ παντού έχουμε μειώσεις, στην ειδική αγωγή έχουμε υπερδιπλασιασμό των εκπαιδευτικών φέτος, σε σχέση με άλλες χρονιές. Από 2.200 πήγαμε σε 3.800. Δόθηκε μία ειδική προτεραιότητα σε αυτόν τον κλάδο.
 
Παράλληλη στήριξη: Έχουμε συνολικά 1.990 αιτήματα και καταφέραμε να αντιμετωπίσουμε, με τις μειώσεις που έχουμε, τα 890. Έχουμε κάνει μία αναλογία κατανομών και θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν, παίρνοντας κονδύλια από αλλού, να αντιμετωπίσουμε το θέμα της παράλληλης στήριξης, που έχει προτεραιότητα, ώστε τα παιδιά που είναι στις κανονικές τάξεις να μπορούν να παρακολουθούν με υποστήριξη δασκάλων.
 
Πανεπιστήμια:  Οι πρυτάνεις του ΕΚΠΑ και του ΕΜΠ απέστειλαν επιστολή στον Πρωθυπουργό, για να παρέμβει καθώς υπάρχει πρόβλημα με τη «βεβιασμένη εφαρμογή του νόμου, που μπορεί να οδηγήσει και σε αλόγιστη χρήση βίας». Δεν υπάρχει απολύτως καμία αντιπαράθεση με τα Πανεπιστήμια. Ο νόμος εφαρμόζεται από τη μέρα που ψηφίστηκε. Οι εξετάσεις, οι εξελίξεις, τα ερευνητικά προγράμματα γίνονται βάσει του νόμου. Το μόνο σημείο που δεν προχωράει είναι αυτό που αφορά στα Συμβούλια των Ιδρυμάτων, στην εκλογή νέων διοικήσεων.
 
Οι παρατάξεις δημιούργησαν, σε κάποιες περιπτώσεις, σοβαρά προβλήματα. Ο νέος νόμος τους δίνει το ρόλο που πρέπει: ιδεολογικό και πολιτικό. Ούτε συνδιοίκηση, ούτε εξουσία, ούτε διαχείριση εστίας, εστιατορίων ή εκδρομών.
 
Ο πρύτανης έπρεπε να υπογράψει μία διαπιστωτική πράξη και η επιτροπή να ξεκινήσει τη διαδικασία εκλογών. Η συντριπτική πλειοψηφία δεν την υπέγραψε. Έπειτα, αρνούνται να δώσουν τους καταλόγους των εκλεκτόρων, δηλαδή των καθηγητών. Και έχουμε απειλή ότι θα οδηγήσει σε αλόγιστη βία. Προτίθεται καμία παράταξη να πάρει ή να κάψει κάλπες γιατί θα εφαρμοστεί ό νόμος; Θα υπάρξει βία, γιατί δεν θέλουν να εφαρμοστεί το συγκεκριμένο άρθρο; Η κοινωνία δεν καταλαβαίνει ότι πρόκειται για ένα παιχνίδι εξουσίας;
Εδώ και χρόνια όλοι βλέπουμε τι δεν πάει καλά στα Πανεπιστήμια. Είμαστε εδώ, όλη η πολιτική ηγεσία, να υποστηρίξουμε κάθε Πανεπιστήμιο και κάθε ΤΕΙ χωριστά για την εφαρμογή του νόμου, ώστε να διορθωθούν και πιθανές ατέλειες.
 
ΤΕΙ Χαλκίδας: Οι καταγγελίες είναι καθημερινές. Μαζική καθυστέρηση στην εξέλιξη προσωπικού, αδιαφάνεια στην οικονομική διαχείριση, παράνομη λειτουργία των συλλογικών οργάνων, παράνομες εξετάσεις φοιτητών κλπ. Η Διοίκηση δεν απαντά στο Υπουργείο. Έχει ξεκινήσει πειθαρχική διαδικασία και έχει ενεργοποιηθεί ο Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης. Είναι το μόνο Ανώτατο Ίδρυμα που δεν έχει πάρει μία επιστολή για να κάνει την Επιτροπή που θα κάνει τις εκλογές. Η χρηματοδότησή του δεν υπολείπεται, οι ποιοτικοί δείκτες έχουν προβλήματα. Οι φοιτητές που δήλωσαν να λάβουν συγγράμματα αποτελούν το 1/3 από αυτούς που δηλώνει το ΤΕΙ. Στο σύνολό τους τα Τμήματα δήλωσαν το 1/3 των φοιτητών από αυτούς που δηλώνει το ΤΕΙ ως πραγματικούς φοιτητές, για να πάρουν τα συγγράμματά τους. Η Διοίκηση φέρει εξολοκλήρου ευθύνη για ό, τι συμβαίνει στο Ίδρυμα.
 
ΕΙΝ: είχε στην ευθύνη για μικρό μέρος των εστιών, δηλαδή όχι για περισσότερους από 9.000 φοιτητές, στους 400.000. Το ΕΙΝ και άλλοι δύο φορείς συγχωνεύτηκαν και μεταφέραμε τις εστίες με το προσωπικό και τον προϋπολογισμό στα Πανεπιστήμια.  Τα Πανεπιστήμια έχουν ευθύνη να ανοίξουν ομαλά οι εστίες στους φοιτητές. Με το Νέο Νόμο δεν υπάρχει καμία δικαιολογία να μην λειτουργήσουν παρά με τον καλύτερο τρόπο. Δεν γίνεται να σιτίζεται το σύνολο των φοιτητών, πρέπει να σιτίζονται οι φοιτητές που έχουν πραγματικό πρόβλημα. Υπάρχουν Πανεπιστήμια που έχουν κάνει σοβαρό εξορθολογισμό και σωστή κατανομή πόρων, ώστε να εξυπηρετήσουν όσο το δυνατό περισσότερα παιδιά.
 
Εκπαιδευτικοί: ο κύκλος της εφεδρείας έκλεισε. Έγινε μία μεγάλη προσπάθεια και αλλάξαμε το καθεστώς. Δεν υπάρχουν πια οι χιλιάδες ωρομίσθιοι, όπως τα προηγούμενα χρόνια. Υπάρχουν οι αναπληρωτές καθηγητές με πλήρες ωράριο και ένας μικρός αριθμός αναπληρωτών με μειωμένο, στα σχολεία που το αντικείμενο είναι για τρεις ή τέσσερις ώρες σε ειδικά μαθήματα.  Προσλάβαμε ειδικότητες που δεν υπήρχαν, όπως Θεατρικών Σπουδών και Εικαστικών. Είναι ένα πολύ σημαντικό άνοιγμα της Εκπαίδευσης και σε άλλες ειδικότητες. Έγιναν πράγματα που ζητούσαν χρόνια οι εκπαιδευτικοί, όπως αντικειμενικά κριτήρια στις αποσπάσεις και στις εξελίξεις των Διευθυντών και των Σχολικών Συμβούλων. Σε αυτές τις δύσκολες εποχές λύνουμε θέματα που ήταν άλυτα για πολλά χρόνια.
 
Από τις τοποθετήσεις σας αποδεικνύεται ότι συμφωνούμε ότι και η πληροφορική χρειάζεται  και η ηλεκτρονική υποστήριξη του σχολείου στην ψηφιακή εποχή. Αναμφισβήτητα χρειάζονται ο δάσκαλος, ο πίνακας και το βιβλίο. Χρειάζεται λοιπόν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο να κάνουμε αυτό που κάνουν οι χώρες οι οποίες είναι μπροστά ποιοτικά και να ακολουθήσουμε παραδείγματα  όπως της Φινλανδίας και όχι της Βόρειας Κορέας. Το ψηφιακό σχολείο λοιπόν, είναι μία πολύ σημαντική προτεραιότητα για το εκπαιδευτικό σύστημα, αντίστοιχα και το ψηφιακό Πανεπιστήμιο  και είναι σημαντική επιλογή και προτεραιότητα για τη χώρα.
http://www.alfavita.gr/artrog.php?id=53126
 
Read more

Μαθητές μετατρέπουν …τηγανόλαδα σε βιοκαύσιμα για τη θέρμανσή τους!


Στην παραγωγή βιοκαυσίμων από τηγανόλαδα προχώρησαν μαθητές του δήμου Νεάπολης-Συκεών Θεσσαλονίκης  που μετέβησαν στο ΤΕΙ Κοζάνης.  Συγκεκριμένα μαθητές του 1ου Γυμνασίου Νεάπολης και μέλη αντιπροσωπίας του δήμου Νεάπολης-Συκεών επισκέφθηκε σήμερα το ΤΕΙ Κοζάνης, στο πλαίσιο συνεργασίας των δύο φορέων για την ανακύκλωση μαγειρικών ελαίων (τηγανόλαδων) που είχαν συγκεντρώσει οι μαθητές.
Οι μαθητές μετέφεραν στο χώρο του εργαστηρίου 750 λίτρα τηγανόλαδων σε 150 ειδικά δοχεία με στόχο  να  μετατραπούν σε βιοκαύσιμο που θα χρησιμοποιηθεί για τη θέρμανση σχολικού συγκροτήματος του δήμου.
Στην αποστολή μετείχαν από το 1ο Γυμνάσιο περίπου 40 παιδιά.
Τονίζεται ότι από τα 750 λίτρα τηγανόλαδων που παραδόθηκαν θα παραχθεί ισόποση ποσότητα βιοντίζελ, η οποία θα δοθεί μετά τις γιορτές στο 1ο Δημοτικό Σχολείου Αγίου Παύλου για τη θέρμανσή του. Το 1ο Δ.Σ. είναι ένα από τα 6 συνολικά σχολεία που μετέχουν προς το παρόν στο πρόγραμμα ανακύκλωσης τηγανόλαδων, ενώ στόχος της δημοτικής αρχής είναι να επεκταθεί σε όσο το δυνατόν περισσότερες σχολικές μονάδες και στις τέσσερις Δημοτικές Ενότητες Συκεών, Νεάπολης, Αγίου Παύλου και Πεύκων.
http://www.prionokordela.gr/ellada/mathites-metatrepoyn-tiganolada-se-biokaysima-gia-ti-thermansi-toys/?utm_source=dlvr.it&utm_medium=facebook
Read more

ΠΑΣΟΚ Statistics! Το θέμα της ημέρας από το TaXalia


ΔΕΣΜΗΕ: Αύξηση της κατανάλωσης του ηλεκτρικού ρεύματος κατά 7,2%
ΔΕΗ: Υπάρχει μειωμένη ζήτηση για ηλεκτρική ενέργεια!

Τελικά τι ισχύει;;  Μήπως έχει χαθεί η μπάλα ΚΑΙ εκεί;;


ΔΕΣΜΗΕ: Αύξηση της κατανάλωσης του ηλεκτρικού ρεύματος κατά 7,2% κατέγραψε ο ΔΕΣΜΗΕ (Διαχειριστής Ελληνικού Συστήματος Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας).
του ΥΠΕΚΑ (φώτο)

ΔΕΗ: Φυσικά λίγο πριν διαβάζαμε (εδώ) ότι ερχονται αυξήσεις άνω του 10% στα τιμολόγια της ΔΕΗ! μιας και η ΔΕΗ υποστηρίζει ότι υπάρχει μειωμένη ζήτηση για ηλεκτρική ενέργεια και της αύξηση του κόστους παραγωγής της~!


Πείτε στον κόσμο μια φορά την αλήθεια! Και η αλήθεια  είναι ότι….

Η ΔΕΗ θέλει και ΠΡΕΠΕΙ να κάνει αυξήσεις προκειμένου να δοθούν χρήματα στον ΔΕΣΜΗΕ για να πληρώσει την ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ και γενικά την παραγωγή των επενδύσεων ΑΠΕ!


Μια φορά, βγείτε και πείτε την αλήθεια στον κόσμο. Ότι όχι μόνο δεν ΥΠΗΡΧΑΝ ΛΕΦΤΑ αλλά τώρα πρέπει να πληρώσετε και την πανάκριβη και αντιπαραγωγική … ΠΡΑΣΙΝΗ (ΥΠ)ΑΝΑΠΤΥΞΗ*!!
(*Τον μοχλό ανάπτυξης της οικονομίας μας τα τελευταία δύο χρόνια ... ΤΡΟΜΑΡΑ ΜΑΣ!!)
http://taxalia.blogspot.com/2011/12/staistics-taxalia.html#more
Read more

Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2011

Ο Γιώργος, οι «δελφίνοι» και οι διαδικασίες διαδοχής .

pasoksyrouΕντονες είναι οι διεργασίες στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ, με τους «δελφίνους» να σχεδιάζουν τις επόμενες κινήσεις τους και τον  Γιώργο Παπανδρέου να ξεκαθαρίζει σε στενούς του συνεργάτες πως η εκλογή του αντικαταστάτη του θα γίνει με εκλογές από τη βάση.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο Γιώργος Παπανδρέου έχει αποφασίσει να αποχωρήσει οικιοθελώς από την ηγεσία του κόμματος και να μην βάλει εκ νέου υποψηφιότητα. Αυτή του την πρόθεση εξέφρασε χθες στον υπουργό Οικονομικών και αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Ευάγγελο Βενιζέλο, ξεκαθαρίζοντας μάλιστα πως θα ανοίξει ο ίδιος τις διαδικασίες για την ανάδειξη του νέου προέδρου.
Σύμφωνα με πολιτικούς κύκλους ο Παπανδρέου εμφανίζεται αμετακίνητος στη θέση του να γίνει η εκλογή της νέας ηγεσίας με κάλπη από το λαό. «Ο επόμενος πρόεδρος δεν μπορεί να εκλεγεί με κανένα άλλο τρόπο καθώς η καθολική ψηφοφορία των μελών και των φίλων του ΠΑΣΟΚ που ανέδειξε και τον ίδιο δύο φορές πρόεδρο είναι πλέον μια κατοχυρωμένη διαδικασία την οποία μάλιστα ακολουθούν πλέον και άλλοι» φέρεται να είπε ο Παπανδρέου στο Βενιζέλο.
Ολοι περιμένουν τώρα πότε ο Παπανδρέου θα ανοίξει τα χαρτιά του. Κάποιοι εκτιμούν πως θα ξεκαθαρίσει τις διαθέσεις του την άλλη εβδομάδα κατά τη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου, ενώ σύμφωνα με άλλες εκτιμήσεις οι εξελίξεις μετατίθενται για μετά τις γιορτές.
Υπό αυτών των συνθηκών οι «δελφίνοι» τηρούν προς το παρόν στάση αναμονής και σχεδιάζουν με μεγάλη προσοχή τα επόμενα βήματά τους.
Ο κ. Βενιζέλος, ο οποίος μέχρι πρότινος ήταν απόλυτα αφοσιωμένος στα καθήκοντα του υπουργού Οικονομικών, ξεσπάθωσε τις τελευταίες ημέρες, ρίχνοντας ξεκάθαρα τις ευθύνες για την αποτυχία του μνημονίου στον Γιώργο Παπανδρέου και στον Γιώργο Παπακωνσταντίνου. Πολιτικοί κύκλοι σχολίασαν πως η στάση αυτή του αντιπροέδρου της κυβέρνησης είναι ενδεικτική για τον τρόπο που θα αντιδράσει όταν ξεκινήσουν οι διαδικασίες για την επόμενη ημέρα στο ΠΑΣΟΚ.
Η τριάδα Διαμαντοπούλου-Λοβέρδος- Ραγκούσης κρατά προς το παρόν χαμηλούς τόνους. Σύμφωνα με πληροφορίες τα τρία κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ βρίσκονται σε διαρκή επικοινωνία, σταθμίζουν τα δεδομένα και προσπαθούν να αυξήσουν την επιρροή τους μέσα στο κίνημα. Εξάλλου το προβάδισμα που δίνουν οι δημοσκοπήσεις στον Ανδρέα Λοβέρδο στην κούρσα της διαδοχής δημιουργεί την αίσθηση ότι αυξάνονται αυτοί που στηρίζουν την «τρόικα» του ΠΑΣΟΚ.
Οσον αφορά τον κ. Χρυσοχοΐδη, ήταν ο πρώτος που  «έριξε γάντι» στον κ. Παπανδρέου προσωπικά. Οι δηλώσεις του ότι «η διακυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ οδήγησε σε αδιέξοδα, φτώχια, πρωτοφανή ύφεση, εθνική ταπείνωση και διάλυση του κρατικού μηχανισμού», ότι «μόνο σε αποικία θα ήταν υποψήφιος αρχηγός ο Γιώργος Παπανδρέου», ότι «πλέον έχει χαθεί η εμπιστοσύνη μεταξύ της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ και του κόσμου, αλλά και με τους ξένους» προκάλεσαν αίσθηση και ποικίλα σχόλια. Κύκλοι προσκείμενοι στον υπουργό άφησαν να εννοηθεί πως ο Χρυσοχοΐδης θα είναι παρών στην επόμενη ημέρα του Κινήματος.
Πάντως όλο και περισσότερα στελέχη καλούν τον Γιώργο Παπανδρέου να ξεικινησει άμεσα τις διαδικασίες διαδοχής. Να «ξεκαθαρίσει το τοπίο όσο γίνεται πιο γρήγορα» κάλεσε τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ ο υπουργός Δικαιοσύνης Μιλτιάδης Παπαϊωάννου, χαρακτηρίζοντας «ανοιχτό θέμα» αυτό της ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ. «Πρέπει να υπάρξει αλλαγή ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ», είπε ο Θανάσης Οικονόμου, ενώ για προαναγγελία στο Πολιτικό Συμβούλιο των διαδικασιών που θα ξεκινήσουν μετά τις γιορτές μίλησε ο γραμματέας της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ Βασίλης Έξαρχος και για ανάγκη εκλογής προέδρου από την βάση ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Πέτρος Ευθυμίου.
Read more

Στο σπίτι...








ΤΟΥ ΣΤΑΘΗ

(ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ)



Read more

ΝΑ ΒΑΛΩ ΤΑ ΜΕΤΑΞΩΤΑ-ΜΕΛΙΝΑ ΚΑΝΑ

Read more

Το πρώτο ΟΧΙ του Καραμανλή στον Μπους


Το "ΟΧΙ" στο σχέδιο Ανάν

Το Armageddon συνεχίζει την αναδημοσίευση όσων αποκάλυψε πρόσφατα το περιοδικό "Επίκαιρα", αυτή τη φορά με τη στάση που κράτησε ο Κ.Καραμανλής στο σχέδιο Ανάν.

Πριν καλά-καλά καθίσει στην πρωθυπουργική καρέκλα, ξεκίνησαν και οι πρώτες πιέσεις από τους Αμερικανούς. Το αίτημα τους προς τον πρώην πρωθυπουργό ήταν να να ασκήσει πίεση προς τον Τάσσο Παπαδόπουλο υπέρ του "ΝΑΙ".


Οι πιέσεις ξεκίνησαν από τον πρέσβη Μίλερ και κορυφώθηκαν από τον ίδιο τον Μπους. Ο τότε πρόεδρος των ΗΠΑ είχε ζητήσει από τον Κ.Καραμανλή επανειλημμένως να πάει στη Λουκέρνη και να κάνει καμπάνια υπέρ του "ΝΑΙ". Μια φορά μάλιστα του τηλεφώνησε, την ώρα που ο πρώην πρωθυπουργός βρισκόταν με φιλική παρέα στη Ραφήνα. Ο Κ.Καραμανλής του εξήγησε τότε, πως η Κύπρος έχει αυτονομηθεί και πως είναι μάταιο να γίνονται προσπάθειες επηρεασμού της.

Εκείνη η περίοδος ήταν ιδιαίτερα πιεστική και γεμάτη εντάσεις. Η Βρετανία, προκειμένου να πιέσει τον Τ.Παπαδόπουλο, έβαλε βέτο στη συμμετοχή της Κύπρου στον ΟΣΕΠ (Οργανισμός για τον Ευξ.Πόντο) για να ακολουθήσει το βέτο της Ελλάδας, δια του Στυλιανίδη, στη συμμετοχή της Βρετανίας στον ίδιο διαγωνισμό! Μάλιστα, όταν ο τότε πρόεδρος της Κύπρου συνάντησε τον Έλληνα υφυπουργό Εξωτερικών και τον ευχαρίστησε, του είπε: "Είμαι πρόεδρος, είμαι πλούσιος, έχω καρκίνο, δεν πρόκειται να κάνω πίσω! Στα αρχ... μου!"

Το σχέδιο, ως γνωστόν, δεν πέρασε...
http://armageddon-news.blogspot.com/2011/12/blog-post_2185.html?
Read more

ΑΥΤΑ ΘΑ ΦΕΡΕΙ Η ΝΕΑ ΔΑΝΕΙΑΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΠΟΥ ΠΡΟΘΥΜΑ ΑΠΟΔΕΧΤΗΚΑΝ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΗΡΗΣΗ ΓΙΑ ΕΙΚΟΣΙ ΧΡΟΝΙΑ

ΜΑΖΙΚΕΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ -ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΔΕΚΟ

ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ

ΜΙΣΘΟΙ - ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΣΤΑ....

300-500 ΕΥΡΩ

ΕΝΟΠΟΙΗΣΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ

ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ

ΠΑΓΩΜΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΣΛΗΨΕΩΝ

ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΛΑΦΡΥΝΣΕΩΝ

ΤΕΛΟΣ ΣΕ ΕΦ ΑΠΑΞ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΕΣ

ΣΥΝΤΑΞΗ ΣΤΑ 70 , ΜΕ 4Ο ΕΤΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΓΕΝΙΚΗ ΑΥΞΗΣΗ ΦΟΡΩΝ ΕΩΣ ΤΟ 2015

ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΩΝ ΠΛΟΥΤΟΠΑΡΑΓΩΓΙΚΩΝ ΠΗΓΩΝ

ΠΑΓΩΜΑ ΜΙΣΘΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΤΆΞΕΩN

ΘΕΛΕΤΕ ΚΑΙ ΑΛΛΑ;

Αναγνωστης
http://anti-ntp.blogspot.com/2011/12/blog-post_1663.html
Read more

Το ΠΑΡΕ-ΔΩΣΕ..... βιβλίων συνεχίζεται στην Παιδαγωγική Σχολή του ΑΠΘ

Το ΠΑΡΕ-ΔΩΣΕ..... βιβλίων συνεχίζεται στην Παιδαγωγική Σχολή του ΑΠΘ
μετά απο πολλά αιτήματα για παράταση της δράσης.
Ελάτε να ανταλλάξουμε βιβλία......


στο φουαγιέ του Πύργου της Παιδαγωγικής

έως την Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2011, από τις 10:00 έως τις 15:00 (εκτός Σαββατοκύριακου).

Σας περιμένουμε
Read more

“Η ΝΔ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΒΡΕ ΠΑΙΔΙΑ????”


“Η ΝΔ που είναι βρε παιδιά;”

Δύσκολες εποχές ζούμε.

Βρισκόμαστε όμως όλοι σε κατάσταση απάθειας. Μετά το κίνημα των «αγανακτισμένων;», άνοιξε η βαλβίδα, εκτονώθηκε η πίεση και ηρέμησαν όλα. Λες και λειτουργούμε με ένα κουμπί.

Όμως το σύστημα δουλεύει, δουλεύει εις βάρος μας και μας δουλεύει. Η δουλειά του να γίνεται. Η εξαθλίωση του λαού χτυπάει κόκκινο.

Λύση σοβαρή πέραν αυτής του Σαμαρά δεν διαφαίνεται στον ορίζοντα.

Είτε το θέλουμε είτε όχι αυτή είναι η αλήθεια. Με αργά αλλά σταθερά βήματα ετοιμάζεται να κυβερνήσει.

Όμως, εδώ είναι το ζητούμενο: Η Ν.Δ. ως κόμμα εξουσίας πού είναι; Πού είναι να βγει μπροστά και να καλέσει το λαό τον πονεμένο να ακολουθήσει;

Σάπισαν τα καθίσματα στις ΝΟΔΕ. Σαπίλα και δυσωδία. Κάθονται μακάριοι κι ωραίοι και περιμένουν τι; Να γίνουν κυβέρνηση να συνεχίσουν το θεάρεστο έργο του ΠΑΣΟΚ; Πλανώνται πλάνην οικτράν.

Πού είναι τα στελέχη που παράγοντας πολιτικό λόγο και προβάλλοντάς τον, στην παρέα, στο καφενείο , στη δουλειά , παντού επίμονα και σταθερά, να δείξουν στον κόσμο ότι κάτι καινούριο κινείται; Υπάρχουν άραγε τέτοια στελέχη; Και αν υπάρχουν πότε επιτέλους θα ενεργοποιηθούν; Πότε θα ξυπνήσουν; Πώς μπορεί να γίνει αυτό; Διά μαγείας;

Πού είναι οι τοπικές κομματικές οργανώσεις βάσης; Βλέπει κανείς κάποια να κινείται; Να βγουν στον κόσμο. Να τον καλέσουν. Με βουή. Να γίνει συζήτηση. Να μιλάνε. Να συζητάνε. Να διαφωνούν.. Με ιδέες. Με απόψεις.

Με ελπίδα και όραμα. Να βγάλουν την πατρίδα μας από το τέλμα το τωρινό. Από κει θα βγουν και τα στελέχη. Απ’ το λαό και να είναι κοντά στο λαό να τον ενημερώνουν συνεχώς. Μπορεί να γίνει; Βεβαίως!

Τι θέλει ο κόσμος; Ένα νεύμα περιμένει . Δεν αντέχει άλλο!
http://georgekaragiannis.blogspot.com/2011/12/blog-post_16.html
Read more