Σάββατο 8 Ιανουαρίου 2011

Διαβάστε στο «Π»: ΜΑΣ ΠΕΤΑΝΕ από το ευρώ

• Θέλουν να χρησιμοποιήσουν την Ελλάδα σαν φόβητρο για τις άλλες χώρες αν παραβιάσουν τη δημοσιονομική πειθαρχία
• Τι προβλέπουν τα δύο σενάρια για τη σωτηρία του Νότου …
Αγώνας δρόμου για να προλάβουν το επόμενο χτύπημα
ΤΙ ΜΥΣΤΙΚΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΑΝ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ – ΕΡΝΤΟΓΑΝ
Παρενέβη ο Εισαγγελέας για τη «Λίστα Falciani»

• Με τους 1.991 Έλληνες με «μαύρες» καταθέσεις σε ελβετική τράπεζα
• Έχει τη λίστα ο υπουργός Οικονομικών;
ΠΑΓΚΑΛΟΥ ΑΘΛΙΟΙ ΑΘΛΟΙ
ΙΤΑΜΗ ΕΚΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΒΑΝΑΥΣΗ ΠΡΟΚΛΗΣΗ

«ΚΑΝΟΝΙ» 270 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ ΑΠΕΙΛΕΙ ΚΑΝΑΛΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΕΣ!
Γκρεμίζουν και το Παιδαγωγικό!
ΠΟΙΟΙ ΗΤΑΝ ΣΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΚΑΙ ΠΟΙΟΙ ΤΟ ΑΝΤΑΛΛΑΞΑΝ ΜΕ ΑΞΙΩΜΑΤΑ (5ο μέρος)
ΜΕΤΩΠΟ ΕΥΡΩΟΜΟΛΟΓΟΥ ΚΑΤΑ ΜΕΡΚΕΛ

http://olympia.gr/
Read more

Διετής Μετεκπαίδευση των Εκπ/κών της Π. Ε. ή το Χρονικό μιας προαναγγελθείσας κατάργησης, του Δημήτρη Πολυχρονιάδη

       Kι όμως, ακόμα και οι πιο καλοπροαίρετοι από τους εκπαιδευτικούς απέναντι στην εκπαιδευτική πολιτική της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και της υπουργού Παιδείας Άννας Διαμαντοπούλου, είναι πια βέβαιοι ότι η διετής μετεκπαίδευση των εκπαιδευτικών της Π. Ε. βαίνει προς κατάργηση, ύστερα από ογδόντα δύο (χρόνια λειτουργίας)*, θυσία στο βωμό των περικοπών των δαπανών που μας επιβλήθηκαν από το μνημόνιο της τρόικας των δανειστών μας (Δ.Ν.Τ. – Ε. Ε. – Ε.Κ.Τ.).
    Είναι άξιο απορίας το γεγονός ότι ως τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές το ΥΠΔΒΜΘ δεν έχει προκηρύξει κανένα διαγωνισμό για την εισαγωγή εκπαιδευτικών της Π. Ε. στη διετή μετεκπαίδευση των διδασκαλείων της χώρας, αφήνοντας να εννοηθεί ότι μάλλον δε θα υπάρξουν εισακτέοι για τη φετινή χρονιά.
    Οι ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες που μέχρι τώρα διέρρεαν από το ΥΠΔΒΜΘ μιλούσαν για μετατροπή της μετεκπαίδευσης από διετή σε μονοετή και παρακολούθησή της από τους εκπαιδευτικούς σε χρόνο εκτός των διδακτικών τους καθηκόντων, καταργώντας τη διετή απαλλαγή από τα διδακτικά καθήκοντα (απόσπαση), που μέχρι πέρυσι ήταν κατοχυρωμένη για τους επιτυχόντες στον ετήσιο διαγωνισμό για τα διδασκαλεία εκπαιδευτικούς της Π. Ε. Όμως ούτε και αυτά που διέρρεαν επιβεβαιώθηκαν επίσημα, με αποτέλεσμα να μπορούμε εύκολα να συμπεράνουμε ότι η διετής μετεκπαίδευση μάλλον μας…..  «αφήνει χρόνους».
   Φαίνεται ότι οι εκπαιδευτικοί της μετά τρόικας και Δ.Ν.Τ. εποχής δε χρειάζονται μετεκπαίδευση και επιμόρφωση, ιδιαίτερα όταν απομακρύνονται από τα διδακτικά τους καθήκοντα και δημιουργούν κενά σε εκπαιδευτικό προσωπικό για δύο χρόνια στα σχολεία, τα οποία πρέπει να καλυφθούν από το ΥΠΔΒΜΘ.
  Η ποιότητα βέβαια και η επιστημονική και παιδαγωγική αναβάθμιση των γνώσεων των εκπαιδευτικών που τόσα χρόνια εξασφαλιζόταν με τη φοίτηση τους στη διετή μετεκπαίδευση των διδασκαλείων, όχι μόνο δεν αφορά την πολιτική ηγεσία του ΥΠΔΒΜΘ αλλά αποτελεί ίσως μια ξεπερασμένη και ανώφελη διαδικασία, η οποία δε συμβάλλει στην απόκτηση αναλώσιμων γνώσεων και δεξιοτήτων για τους εκπαιδευτικούς, ενταγμένων στην εξυπηρέτηση των στόχων του φτηνού αγοραίου και ευέλικτου σχολείου της αγοράς που οικοδομείται από την εφαρμοζόμενη εκπαιδευτική πολιτική της κυβέρνησης των εντολοδόχων της τρόικας.
  Αλγεινή εντύπωση προκαλεί όμως και η στάση των συνδικαλιστικών οργάνων των εκπαιδευτικών (Δ. Ο. Ε. – Σύλλογοι Εκπ/κών Π. Ε. – Σύλλογοι μετεκπαιδευόμενων στα Διδασκαλεία) οι οποίοι δεν έχουν προχωρήσει μέχρι τώρα σε συντονισμένες ενέργειες για την ανατροπή των αρνητικών, απ’ ότι φαίνεται, επιλογών του ΥΠΔΒΜΘ αναφορικά με το θέμα της μετεκπαίδευσης των εκπαιδευτικών της Π. Ε.
  Φαίνεται ότι η ιδεολογική και κομματική συγγένεια της πλειοψηφίας των μελών του Δ. Σ. της Δ. Ο. Ε. με την ηγεσία του ΥΠΔΒΜΘ και την κυβέρνηση δεν αφήνει την ομοσπονδία να αναλάβει δράση ακόμα και για το θέμα της μετεκπαίδευσης, που αφορά όλο τον κλάδο πέρα από κομματικές και παραταξιακές διαφοροποιήσεις.
 Από την άλλη το ΥΠΔΒΜΘ προκήρυξε ήδη με τυμπανοκρουσίες την υποχρεωτική επιμόρφωση 150.000 χιλιάδων εκπαιδευτικών ( Π. Ε. και Δ. Ε. με υποχρεωτικό χαρακτήρα) μέσα στους επόμενους μήνες, με περιεχόμενο την επιμόρφωσή τους στη φιλοσοφία και την παιδαγωγική στήριξη του «νέου σχολείου».
 Η εξεύρεση ίσως κάποιου κονδυλίου από το Ε.Σ.Π.Α. και την Ε. Ε. για την ταχεία και μαζική επιμόρφωση τόσων εκπαιδευτικών (φυσικά στα πλαίσια των διδακτικών καθηκόντων τους και παράλληλα με αυτά) μας οδηγεί να ζήσουμε και πάλι «ημέρες δόξας» για την επιμόρφωση των εκπαιδευτικών της Π. Ε. ανάλογες με αυτές της κακόφημης και αναποτελεσματικής «εξομοίωσης» των πτυχίων των αποφοίτων των Π. Α. και Σχολών Νηπιαγωγών με τα πτυχία των Π.Τ.Δ.Ε. της περιόδου 1997 – 2007, όταν χιλιάδες εκπαιδευτικοί της Π. Ε. σύρθηκαν ταλαιπωρούμενοι, εκτός διδακτικού ωραρίου, επί χιλιάδες ώρες, για να αποκτήσουν ένα πτυχίο – βεβαίωση (επέκτασης;) του αρχικού τους πτυχίου χωρίς να αποκομίσουν τίποτα ουσιαστικό για την επιστημονική -  διδακτική και παιδαγωγική τους κατάρτιση.
 Φυσικά το ΥΠΔΒΜΘ και η κυβέρνηση ούτε καν σκέφτηκε το ενδεχόμενο να προσπαθήσει να βρει πόρους για τη συνέχιση της ύπαρξης και λειτουργίας της διετούς μετεκπαίδευσης των εκπαιδευτικών της Π. Ε., αφού το πλαίσιο λειτουργίας της δεν ταιριάζει με τους διακηρυγμένους στόχους της εκπαιδευτικής πολιτικής των εντολοδόχων της τρόικας κυβερνητών μας. 
    Η στιγμή είναι κρίσιμη για το μέλλον της επιμόρφωσης και της μετεκπαίδευσης των εκπαιδευτικών της Π. Ε. και πρέπει με σοβαρότητα όλοι οι εμπλεκόμενοι, με συντονισμένες προσπάθειες να αντιδράσουμε με στόχο να διασφαλίσουμε:
Τη συνέχιση της λειτουργίας της διετούς μετεκπαίδευσης των εκπαιδευτικών της Π. Ε. με απαλλαγή από τα διδακτικά καθήκοντα (όπως μέχρι τώρα ισχύει) και την εξασφάλιση των πόρων για τη λειτουργία αυτή από τον κρατικό προϋπολογισμό (χωρίς την εμπλοκή προγραμμάτων της Ε.Ε.).
        Η μετεκπαίδευση των εκπαιδευτικών της Π. Ε. πρέπει να συνεχίσει, να είναι ενταγμένη στα Π.Τ.Δ.Ε. των πανεπιστημίων και να αφορά όλους τους εκπαιδευτικούς της Π. Ε. (δασκάλους, νηπιαγωγούς και ειδικότητες) με αναβαθμισμένο περιεχόμενο και αυτοτέλεια των τμημάτων που παρέχουν τη μετεκπαίδευση (μέσα στα Π.Τ.Δ.Ε.), με στόχο την ουσιαστική και πραγματική επιμόρφωση όλων των υπηρετούντων εκπαιδευτικών της Π. Ε.
     Θα έπρεπε για το θέμα αυτό να έχει ήδη ανοίξει μια μεγάλη συζήτηση με πρωτοβουλία της Δ. Ο. Ε. και να καταλήξουμε σε αποφάσεις τέτοιες που θα ωφελούν τη δημόσια εκπαίδευση και τον κλάδο μας (πολλές είναι οι φωνές που ακούγονται και ζητούν οι μετεκπαίδευση να οδηγεί στη χορήγηση τίτλου μεταπτυχιακών σπουδών).
      Αν οι πρόγονοι μας δάσκαλοι κατάφεραν, σε πολύ δύσκολες εποχές, να διεκδικήσουν και να κατοχυρώσουν ένα μοναδικό και πρωτοποριακό θεσμό για τη μετεκπαίδευση και την επιμόρφωσή τους και εμείς δεν είμαστε άξιοι να τον υπερασπιστούμε και να τον αναβαθμίσουμε ας είμαστε έτοιμοι να δεχτούμε τα επίχειρα των πράξεών μας στα επόμενα χρόνια. 




                                                                          Δημήτρης Πολυχρονιάδης

                                                                                    Δάσκαλος           

* Ιστορικά στοιχεία: Το Μαράσλειο Διδασκαλείο Δ. Ε. λειτουργεί από το 1922 ως ο μοναδικός θεσμός μετεκπαίδευσης – επιμόρφωσης των δασκάλων. Ως το 1964 η μετεκπαίδευση των δασκάλων γινόταν από τη Φιλοσοφική σχολή του Παν. Αθηνών (ο Δ. Γληνός είχε ασκήσει έντονη κριτική γι’ αυτό και είχε προτείνει αλλαγές). Η εκπαιδευτική μεταρρύθμιση του 1964 θα προσαρτήσει τη μετεκπαίδευση των δασκάλων στο νεοϊδρυθέν Παιδαγωγικό Ινστιτούτο, αναβαθμίζοντας τη λειτουργία της. Η στρατιωτική δικτατορία του 1967 θα καταργήσει το Π. Ι. αλλά η μετεκπαίδευση των δασκάλων θα περάσει σε αυτοτελές ενδοϋπηρεσιακής ευθύνης ίδρυμα ως το 1995, όταν η μετεκπαίδευση με νόμο θα ενταχθεί στα Π. Τ. Δ. Ε. των Πανεπιστημίων και θα εξακτινωθεί με την ίδρυση και λειτουργία και άλλων διδασκαλείων (εκτός του Μαρασλείου) στις έδρες των Π.Τ.Δ.Ε. της χώρας. Η μετεκπαίδευση των νηπιαγωγών θα αρχίσει να λειτουργεί από το 1973. Μέχρι πριν λίγα χρόνια η μετεκπαίδευση ήταν ο μόνος φορέας ειδίκευσης για τους δασκάλους και νηπιαγωγούς που στελέχωναν την ειδική αγωγή.    
Read more

Μετά την ανυποχώρητη στάση των αδιόριστων εκπαιδευτικών η Υφυπουργός Παιδείας αναγκάστηκε να δεχθεί να γίνει συνάντηση - ΤΙ ΕΙΠΩΘΗΚΕ


 3.56 μμ Μετά την ανυποχώρητη στάση των αδιόριστων εκπαιδευτικών η Υφυπουργός Παιδείας αναγκάστηκε να δεχθεί να γίνει συνάντηση
Αναγκάστηκε, τελικά η Υφυπουργός Παιδείας κ. Χριστοφιλοπούλου να δεχθεί τους αδιόριστους εκπαιδευτικούς στις 3.56 μμ. μετά την ανυποχώρητη στάση τους παρόλο που ήταν περικυκλωμένοι μέσα και έξω από το Υπουργείο Παιδείας από τα ΜΑΤ.
Πριν από λίγο (4.40 μμ) ολοκληρώθηκε η συνάντηση. Η Υφυπουργός Παιδείας ανακοίνωσε ότι οι διορισμοί θα γίνουν "ανάλογα με τις ανάγκες της εκπαίδευσης".


Πως εξελίχθηκε η κατάσταση από το πρωί:


 Στη σημερινή συγκέντρωση στο Υπουργείο Παιδείας απο την Συντονιστική Επιτροπή Διοριστέων Εκπαιδευτικών,  το Σωματείο Εκπαιδευτικών 24μήνου και ΑΣΕΠ και την ΠΕΑΕ η Υφυπουργός  Παιδείας κ. Χριστοφιλοπούλου δεν δέχτηκε τους εκπαιδευτικούς και κάλεσε τα MAT απειλώντας τους ότι αν δεν βγούν απο το περίβολο του υπουργείου  θα τους βγάλει με "άλλο τρόπο". Ωστόσο οι εκπαιδευτικοί δεν υποχώρησαν και στις 14.00 ανέβηκαν στον 3ο όροφο του Υπουργείου απαιτώντας να συναντηθούν με την Υφυπουργό.
Το Υπουργείο τους ανακοίνωσε ότι μπορεί να δεχθεί αντιπροσωπεία τεσσάρων μόνο εκπαιδευτικών για συνάντηση με το Γ.Γ. του Υπουργείου Βασίλη Κουλαιδή. Στο μεταξύ το Υπουργείο παιδείας περικυκλώθηκε από ΜΑΤ τα οποία ανέβηκαν και στον 3ο όροφο του Υπουργείου. Η κατάσταση είναι τεταμένη. Οι εκπαιδευτικοί καλούν για συμπαράσταση την εκπαιδευτική κοινότητα στο Υπουργείο και δηλώνουν ότι θα μείνουν εκεί μέχρι να τους δεχθεί η Υφυπουργός.
Δήλωση της Χρυσούλας Παπαγεωργίου
"Στις 11 το πρωί σήμερα πραγματοποιήθηκε πανελλαδική κινητοποίηση αδιορίστων εκπαιδευτικών στο Υπουργείο Παιδείας με βασικό αίτημα μόνιμους διορισμούς και άμεσο διορισμό όλων των εκπαιδευτικών (διοριστέων του ΑΣΕΠ) που δεν διορίστηκαν τον Σεπτέμβριο. Στο αίτημα για συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας υπήρξε άρνηση ενώ την ίδια στιγμή κλήθηκαν τα ΜΑΤ. Οι συγκεντρωμένοι εκπαιδευτικοί με δυναμισμό μπήκαν στο Υπουργείο Παιδείας. Αυτή τη στιγμή (3 μμ) βρισκόμαστε στον 3ο όροφο, έξω από τα γραφεία της υπουργού και της υφυπουργού και δηλώνουμε ότι δεν θα φύγουμε αν δεν γίνει η συνάντηση. Καλούμε όλους τους συναδέλφους να έρθουν στο Υπουργείο Παιδείας"
Read more

Κείμενο εργασίας για θέματα μεταθέσεων, τοποθετήσεων και αποσπάσεων

Read more

Αποκάλυψη στο Ερζερούμ: Εξορύξεις στο Αιγαίο με… γαλλικό χρώμα!

Σε μια συνάντηση που κράτησε για περισσότερες από τρεις ώρες, ο Γιώργος Παπανδρέου και ο Ρετζέν Ταγίπ Ερντογάν συζήτησαν όλα τα ελληνοτουρκικά θέματα στο Ερζερούμ.  
Ωστόσο, ενδιαφέρον παρουσίασε το σημείο εκείνο που αφορούσε τις εξορύξεις στο Αιγαίο όπου η συζήτηση περιστράφηκε γύρω από εταιρείες που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον, ανάμεσα σε αυτές η γαλλική εταιρεία TOTAL (από την.. Γαλλία πήγε στην Τουρκία ο Γιώργος Παπανδρέου)… 
Πιο συγκεκριμένα, οι εξορύξεις στο Αιγαίο συζητήθηκαν την ώρα που στην συζήτηση «μπήκαν» οι δύο υπουργοί Εξωτερικών των δύο ...
χωρών, αφού είναι γνωστό πως αμφότεροι έχουν ήδη συζητήσει με εταιρείες που ειδικεύονται σε… εξορύξεις. 
Ωστόσο, αποφάσεις δεν πήραν καθώς αυτές θα μετατεθούν μετά τον Ιούνιο και τις εκλογές στην γειτονική χώρα.
Read more

Για γέλια! Προπαγάνδα πληρωμένη από τον Έλμερ Φαντ με τα λεφτά της CIA για να φτιάξουν προφίλ στον Έλληνα Γιέλτσιν.

Posted by olympiada στο Ιανουαρίου 8, 2011
http://olympiada.files.wordpress.com/2011/01/realnews112.jpg?w=415&h=601 
Καταλαβαίνετε τι τρόμος επικρατεί στο σύστημα της διαπλοκής εν όψει Μαρτίου, όπου προβλέπεται η εξέγερση των νοικοκυραίων με ανηλεείς ξυλοδαρμούς τραπεζιτών στη μέση του δρόμου (βλ. Αργεντινή).
Σε αυτό το πλαίσιο, προ του μεγάλου ξεπουλήματος των πάντως (βασική προϋπόθεση του ΔΝΤ για τις δόσεις), αρχίζει πάλι η βιομηχανία των καρτούν να “σπρώχνει” κωμικά πρωτοσέλιδα σε “δεξιούλικες” εφημερίδες.
Στο ίδιο μήκος κύματος και το θέατρο στο Ερζερούμ όπου είδαμε τον Γιώγο να μιλά για το Αγαθονήσι (32”) αλλά δεν μάθαμε ΟΥΤΕ ΛΕΞΗ για τα όσα συζητήθηκαν στην μαραθώνια συνάντηση του με τον Ερντογάν.
Εάν λοιπόν θέλεις Γιώργο να δημεύσεις περιουσίες πολιτικών που θησαύρισαν υπερχρεώοντας την χώρα, εμείς δεν θα σου πούμε ούτε για Μαντέλη, ούτε για Τσουκάτο, ούτε για τους ταμίες του ΠΑΣΟΚ, ούτε για τα καθάρματα που εξακολουθούν ακόμα και σήμερα να πληρώνουν την Siemens σα να μην τρέχει τίποτα.
Θα σου πούμε να ξεκινήσεις από μία μεγάλη πολιτική οικογένεια, με τρεις πρωθυπουργούς στο ενεργητικό της, εκ των οποίων οι δύο εκτίναξαν στα ύψη το δημόσιο χρέος και ο τρίτος έκανε γαργάρα τις Γερμανικές αποζημιώσεις όταν όλη η Ευρώπη, δικαιούχοι και μη, πληρωνόντουσαν.
Αυτή η οικογένεια λοιπόν με την αμύθητη περιουσία πρέπει άμεσα να μπει στο στόχαστρο γιατί είναι χαρακτηριστικό δείγμα πλουτισμού εις βάρος της χώρας.
Όπως ακριβώς θα έμπαινε στο στόχαστρο ο οποιοσήποτε διαχειριστής και τα περιουσιακά του στοιχεία μίας εταιρείας, εάν κατά την διοίκηση του η εταιρεία έπεφτε έξω. Τόσο απλά είναι τα πράγματα.
Εάν ακόμα δεν κατάλαβες για ποιόν μιλάμε, διάβασε και αυτό: Καμμένος στον Παπανδρέου: Να κλείσεις φυλακή και τον αδερφό σου!
http://olympia.gr
Read more

Ρεβεγιόν σε σουίτα με πισίνα στην ταράτσα έκανε ο Πάγκαλος

Και πολύ καλά έκανε! Αφού δεν χάνει ψήφους το κόμμα του, γιατί να μη μας δουλεύει όλους; Την αιτία την εξήγησε πολύ πετυχημένα, άλλος συνμπλόγκερ, εδώ. Και ο Πάγκαλος τον άκουσε και συνεχίζει να μας δουλεύει. Εύγε!

Ο Μαζί τα Φάγαμε ξαναχτύπησε! Αυτή τη φορά είχε χορηγό και παρέα το ζεύγος Σηφουνάκη.



Την αποκάλυψη κάνει ο Φρίξος Δρακοντίδης στο πρωτοσέλιδο του «Πρώτου Θέματος» που...

 κυκλοφορεί.

Ο Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και η σύζυγός του, Χριστίνα Χριστοφιλοπούλου, επέλεξαν το ξενοδοχείο «King George Palace” για να γιορτάσουν την είσοδο του Μνημονιακού 2011.


Μόνο η σουίτα τους η οποία διαθέτει πισίνα στη ταράτσα κόστιζε 5.400 ευρώ. Το ζεύγος Πάγκαλου και τα δυο τους παιδιά επέλεξαν το πολυτελές ρεστοράν «Tudor» του ξενοδοχείου, για να δειπνήσουν με 380 ευρώ το άτομο. Αστακοί, σαμπάνιες, γαρίδες, χαβιάρι κλπ ήταν μέσα στα εδέσματα του μενού.


Το επόμενο πρωί, απόλαυσαν ένα πλούσιο πρωινό. Για όλα αυτά –κοντά στις 8000 ευρώ-για ένα βράδι, δεν πλήρωσαν δεκάρα τσακιστή. Ήταν χορηγία του μεγαλοξενοδόχου Δασκαλαντωνάκη στον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης του Μνημονίου, τον μαζί τα φάγαμε.


Σημείωση: Ο Δασκαλαντωνάκης, οφείλει 1,6 εκατομμύρια ευρώ στο ΙΚΑ!

 
http://kourdistoportocali.com/default.aspx?pageid=4358

http://taxalia.blogspot.com/2011/01/blog-post_7066.html 
Read more

Γ. Ντόλιος:”Να πεις στο μαλακισμένο να σηκώνεται όταν χαιρετά τον υπουργό του”.

Το περιστατικό έγινε στον Β Έβρο όταν ο Υφ Εσωτερικών περιηγήθηκε σε τοπική δημόσια υπηρεσία και μπήκε σε διάφορα γραφεία. Υπάλληλος που δεν αντιλήφθηκε την παρουσία του, ούτε την επισημότητα των στιγμών, ούτε την κορυφαία σημασιολογικά άφιξη κοτζαμ υπουργού από την Αθήνα στα κατά γενική ομολογία παρατημένα εκείνα μέρη και φυσιολογικά δεν ανασηκώθηκε ζωηρώς και επιδεικτικά από το γραφείο του για να χαιρετίσει.
Μάλλον με απορία, χαιρέτησε και σηκώθηκε ελαφρώς στα πλαίσια της ευγένειας και παιδείας της.
Για να της μεταφέρει ο προϊστάμενος ότι η Υφυπουργάρα μας από την Αθήνα έδωσε εντολή καθώς έφευγε από τον χώρο: “Να πεις στο μαλακισμένο να σηκώνεται όταν χαιρετά τον υπουργό του”.
“Εμείς τους εκλέγουμε” απάντησε αυθόρμητα και με χαμόγελο η υπάλληλος.
Και πράγματι κ Ντόλιο μας εμείς σας εκλέγουμε και σήμερα είστε αυριο δεν είστε…!
Το περιστατικό  έγινε παρουσία τρίτων καταγράφηκε και μας  μεταφέρθει από συνεργάτη μας.
Read more

Το παρασκήνιο της γαλακτοβιομηχανίας: Εισάγουν Γερμανικό γάλα για να ρίξουν το κόστος, την ώρα που το Ελληνικό μένει απούλητο.

Posted by olympiada στο Ιανουαρίου 8, 2011
http://www.zougla.gr/Image.ashx?fid=284454&w=400&h=300&q=80Η “φτήνια” όμως έχει και το τίμημα της όπως και το ρίσκο της. Επιτέλους ας ελεγχθούν όλοι αυτοί που επιλέγουν το αλόγιστο κέρδος αντί της ποιότητας. ΠΟΙΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΕΔΙΝΕ 10′ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΓΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΓΑΛΑ;
Διαβάστε αυτό: Δύο μεγάλες Ελληνικές γαλακτοβιομηχανίες, χρησιμοποιούν Γερμανικό γάλα. ΕΛΕΓΧΘΗΚΑΝ ΚΥΡΙΟΙ ΤΟΥ ΕΦΕΤ;
και μετά το ενδιαφέρον παρασκήνιο για την προσπάθεια του τότε υφυπουργού ανάπτυξης, Γιώργου Βλάχου, για αναγραφή της προέλευσης του γάλακτος στην συσκευασία. Ποιοί βάφτισαν το Γερμανικό γάλα ως “ΕΕ”;
Γάλα από την Ελλάδα, την Γερμανία, την Ολλανδία, την Ισπανία αλλά και από τη «χώρα» της …Ευρωπαϊκής Ένωσης, είναι αυτό που πίνουν οι Έλληνες καταναλωτές. Αυτά αναγράφουν οι συσκευασίες των προϊόντων γάλακτος και γιαουρτιού που πωλούνται στην Ελλάδα, λόγω της εφαρμογής αγορανομικής διάταξης που υποχρεώνει τις γαλακτοβιομηχανίες να αναγράφουν τη χώρα προέλευσης της πρώτης ύλης στις συσκευασίες των προϊόντων τους (προς το παρόν σε γάλα και γιαούρτι) από την 1.1.2010 (προς το παρόν σε γάλα και γιαούρτι και στο μέλλον ίσως και σε τυροκομικά είδη).
Οπως προκύπτει από το ρεπορτάζ σε μεγάλα και μικρότερα σούπερ μάρκετς των Αθηνών, ορισμένες εταιρείες παραλείπουν να αναφέρουν συγκεκριμένη χώρα προέλευσης (ή συγκεκριμένες όταν το γάλα προέρχεται από δύο ή περισσότερες χώρες) αλλά αναγράφουν ως «χώρα» προέλευσης την Ευρωπαϊκή Ενωση.
Με αυτόν τον τρόπο αποφεύγουν τη σχετική διάταξη καθώς ως χώρα της ΕΕ μπορεί να είναι οποιαδήποτε από τις 27 χώρες που τη συγκροτούν (Βέλγιο, τη Γαλλία, και την Γερμανία, μέχρι την Ελλάδα, τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία).
Τα προϊόντα γάλακτος των περισσοτέρων ελληνικών βιομηχανιών (Vivartia, ΜΕΒΓΑΛ, ΑΓΝΟ, Όλυμπος, Δωδώνη, Ροδόπη, Κολλιός κλπ.) παρασκευάζονται από γάλα ελληνικό, σύμφωνα με τις συσκευασίες τους.
Εξαίρεση αποτελεί η ΦΑΓΕ Α.Ε, τα προϊόντα της οποίας (ενδεικτικά αναφέρονται τα «ΦΑΓΕ ΑΒΓ» για παιδιά, «ΦΑΓΕ ΦΑΡΜΑ», «ΦΑΓΕ 10΄» κλπ.) αναγράφουν ότι το γάλα προέρχεται από την Ευρωπαϊκή Ενωση.
Στα σούπερ μάρκετς υπάρχουν και προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας με γάλα 100% ελληνικό.
Η μεγαλύτερη ξένη εταιρεία η Friesland (ΝΟΥΝΟΥ) φέρει στα περισσότερα προϊόντα της σήμανση ότι το γάλα προέρχεται από τη Γερμανία (NOYNOY Family, Calci Plus, Kid).
Λίγο πιο μακριά, από την Ισπανία, προέρχεται το ημιαποβουτυρωμένο γάλα με τα χαμηλά λιπαρά, που χρησιμοποιείται από την πολυεθνική Unilever για την παραγωγή του προϊόντος Becel Pro-Activ.
Στο γιαούρτι
Στο γιαούρτι και ορισμένες ελληνικές βιομηχανίες βαφτίζουν το γάλα Ευρωπαϊκό. Τα προϊόντα «Total» και «Αγελαδίτσα» της ΦΑΓΕ παράγονται με γάλα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Το ίδιο γράφει και  συσκευασία των γιαουρτιών Complet της ΔΕΛΤΑ (Vivartia).
Τα προϊόντα της Friesland όπως το ΝΟΥΝΟΥ Yotopia, αναφέρουν ότι η πρώτη ύλη γάλακτος προέρχεται από τρεις διαφορετικές χώρες Ελλάδα, Ολλανδία, Γερμανία με το ελληνικό γάλα να έχει τη μεγαλύτερη συμμετοχή (87%).
Από 100% ελληνικό γάλα γίνονται τα γιαούρτια της Ολυμπος, της ΜΕΒΓΑΛ, της Δωδώνη και της ΚΡΙ-ΚΡΙ, όπως λένε οι συσκευασίες.
Το θέμα της αναγραφής της χώρας προέλευσης στα προϊόντα γάλακτος ξεκίνησε τον Απρίλιο του 2009, όταν μετά από έντονες πιέσεις του Συνδέσμου Ελληνικής Κτηνοτροφίας (ΣΕΚ), ο τότε υφυπουργός Ανάπτυξης, κ. Γιώργος Βλάχος, θεσμοθέτησε με αγορανομική διάταξη την υποχρεωτική αναφορά της χώρας προέλευσης του γάλακτος στις συσκευασίες των γαλακτοκομικών προϊόντων.
Το μέτρο εφαρμόστηκε την 1.1.2010 μετά από δύο αναβολές και μετά την επίθεση που εξαπέλυσε ο Ανδρέας Βγενόπουλος της MIG (ελέγχει την Vivartia) κατά του τέως υφυπουργού ανάπτυξης.
Τώρα, το υπουργείο Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας (όπως έχει μετονομαστεί το πρώην Ανάπτυξης) σκέφτεται να εκδώσει παρόμοια αγορανομική διάταξη ώστε το μέτρο της αναγραφής της χώρας προέλευσης της πρώτης ύλης να επεκταθεί και στα τυροκομικά προϊόντα. Επίσης, έχει ξεκινήσει διάλογο με τους εμπλεκόμενους φορείς για τη δημιουργία εγκεκριμένου σήματος ελληνικού προϊόντος στην περίπτωση που οι παραπάνω αγορανομικές διατάξεις απορριφθούν από την Ευρωπαϊκή Ενωση. Ενδεχόμενο που μπορεί να συμβεί καθώς οι μεγάλες ξένες γαλακτοβιομηχανίες μπορεί να ασκήσουν πιέσεις κατά των αγορανομικών διατάξεων που δεν ωφελούν τα συμφέροντά τους.
Χρ. Ιωάννου (reporter.gr)

http://olympia.gr
Read more

Παρασκευή 7 Ιανουαρίου 2011

Πέμπτη 6 Ιανουαρίου 2011

Πατέρα σου λείπει το Ευρώ να πάρεις γάλα στο παιδί σου;

Posted by olympiada στο Ιανουαρίου 6, 2011

50,000 ΕΥΡΩ VIP ΠΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΕΙ ΣΕ ΔΙΑΛΕΞΗ ΣΤΟ LSE!

AKOYΤΕ ΚΟΠΡΙΤΕΣ;;
Παρά τον καταιγισμό των επικριτικών δημοσιευμάτων για τις VIP πτήσεις, ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου δεν δείχνει να πτοείται και συνεχίζει να προτιμά τις ανέσεις του κυβερνητικού αεροσκάφους από την ταλαιπωρία των κοινών αερογραμμών.
Τελευταία VIP πτήση για τον τσάρο της οικονομίας η επίσκεψη στο Λονδίνο στις 8 Νοεμβρίου του 2010. Ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου προκειμένου να συναντηθεί με οικονομικούς παράγοντες και να δώσει και μία διάλεξη στο London School of Economics προτίμησε να μεταβεί στην βρετανική πρωτεύουσα με το κυβερνητικό αεροσκάφος και όχι με μία από τις πολλές πτήσεις που συνδέουν καθημερινά την Αθήνα με το Λονδίνο. Στο συγκεκριμένο ταξίδι της ανέσεις του κυβερνητικού τζετ είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν και τα μέλη της συνοδείας του, με το κόστος της ειδικής αυτής πτήσης να βαραίνει το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας.
Το ταξίδι με το κυβερνητικό αεροσκάφος στοιχίζει σύμφωνα με στοιχεία που έχουν κατατεθεί στρη Βουλή, κάτι περισσότερο από 6.600 ευρώ την ώρα, συν τα έξοδα των αεροδρομίων. Αυτό σημαίνει ότι το ταξίδι για τη διάλεξη, κόστισε στον Έλληνα φορολογούμενο περισσότερο από 50.000 ευρώ (!) ενώ αν επέλεγε να ταξιδεύσει στην πρώτη θέση της Ολυμπιακής, δεν ξεπερνούσε- μαζί με δύο συνοδούς τις 3.000 ευρώ !
Το ταξίδι στο Λονδίνο είναι ήταν η τέταρτη φορά μέσα στους τελευταίους δύο μήνες που ο υπουργός οικονομικών πετάει με το κυβερνητικό αεροσκάφος ξεπερνώντας σε συχνότητα ακόμη και τον ίδιο τον πρωθυπουργό. Αυτό βέβαια που έχει προκαλέσει πλήθος αρνητικών σχολίων εις βάρος του ισχυρού άνδρα της δοκιμαζόμενης ελληνικής οικονομίας είναι ότι και στις 4 περιπτώσεις οι πτήσεις αφορούσαν προορισμούς που η χρήση των κοινών αερογραμμών είναι κατά πολύ φθηνότερη από το πολυέξοδο τζετ που διαθέτει η ελληνική κυβέρνηση.
newpost.gr
http://olympia.gr/
Read more

Δηλώσεις της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλ. Παπαρήγα για την επίσκεψη του πρωθυπουργού στο Ερζερούμ & τις εξελίξεις στις ελληνοτουρκικές σχέσεις

«Η συμμετοχή του κ. Παπανδρέου σε μία αμιγώς εσωτερικού χαρακτήρα σύσκεψη των Τούρκων
πρεσβευτών στην Τουρκία υπό τον κ. Ερντογάν, δεν μας γεμίζει απλώς ανησυχίες. Επιβεβαιώνει ότι η κυβέρνηση έχει ήδη κάνει το μεγάλο, το επικίνδυνο βήμα για όλο τον ελληνικό λαό που σημαίνει συμφωνία συνεκμετάλλευσης του Αιγαίου. Που
σημαίνει στην πραγματικότητα ότι μπαίνουν σε δεύτερη μοίρα οι αμφισβητήσεις από την Τουρκία κυριαρχικών δικαιωμάτων και οι γκρίζες ζώνες. Και πάνω από όλα φέρνει το εξής μήνυμα: Ότι η κυβέρνηση για ένα πράγμα ενδιαφέρεται, όπως και ένα πράγμα ενδιαφέρει τον κ. Ερντογάν: Να εξασφαλίσουν στους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους, στις αστικές τάξεις των δύο χωρών, πλούσια κερδοφορία, σε βάρος βεβαίως και των δύο λαών, και του ελληνικού και του τουρκικού, που σημαίνει ότι σημαντικές πλουτοπαραγωγικές πηγές της χώρας, όπως είναι το πετρέλαιο, το φυσικό αέριο και τα εξαιρετικά πλούσια κοιτάσματα χρυσού, ουρανίου κλπ παραδίδονται στις πολυεθνικές και μάλιστα με πλήρη αδιαφορία για το ποια είναι τα πραγματικά σύνορα της χώρας, για το ποιες είναι οι οξύτατες αντιθέσεις στην περιοχή. Η όποια συμφωνία γίνει,  θα αναγγελθεί φανταζόμαστε μετά από ένα διάστημα, αφού θα έχει σταθεροποιηθεί. Όταν θα αναγγελθεί σημαίνει ότι η Ελλάδα μπαίνει πολύ βαθιά, σε οξύτατες αντιθέσεις στην περιοχή, αντιθέσεις που πολλές φορές λύνονται όχι μόνο με τον οικονομικό πόλεμο, αλλά και με τα όπλα.
          Θεωρούμε ότι ο κ. Παπανδρέου, όχι τυχαία, απέκρυψε και το σκοπό για τον οποίο πάει και το σκοπό της πρόσκλησης από την πλευρά του κ. Ερντογάν. Στην πραγματικότητα δεν μπορούμε τώρα να μιλήσουμε για μυστική διπλωματία. Μπορεί να εμφανίζεται ως μυστική διπλωματία, αλλά είναι πολύ διαφανής. Καλούμε τον ελληνικό λαό, παρά το γεγονός ότι αντιμετωπίζει επιτακτικά προβλήματα εξαιτίας της κρίσης και εξαιτίας των μέτρων της κυβέρνησης, να προβληματιστεί και πάνω σ' αυτές τις εξελίξεις, που είναι συνέχεια της εσωτερικής πολιτικής στην Ελλάδα. Να αντιδράσει, να διαμαρτυρηθεί, να μην επικυρώσει τίποτα και μέσα στους καθημερινούς αγώνες για τη δουλειά και το μεροκάματο να συμπεριληφθούν και τα ζητήματα της συμμετοχής της Ελλάδας στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ και να μην περάσει από τη σκέψη κανενός τίμιου ανθρώπου ότι η συνάντηση στην Τουρκία γίνεται για την ειρήνη και την ασφάλεια. Γίνεται για τα ταμεία των πολυεθνικών. Γίνεται για τα συμφέροντα της ελληνικής και τουρκικής αστικής τάξης».


          Εκτιμάτε ότι η επίσκεψη αυτή θα οδηγήσει και σε μία συμφωνία για το Αιγαίο;

          «Όχι. Νομίζω ότι επισφραγίζει, είναι προπομπός αναγγελίας. Όταν γίνονται τέτοιες επισκέψεις και τέτοιες συναντήσεις έχουν δρομολογηθεί οι εξελίξεις».
Read more

Το βαθύ λαρύγγι και οι παγίδες του συστήματος...


Μάτα Χάρι -Μάρι Μαρ, Χριστοφοράκος και άλλοι επίλεκτοι των "ειδικών δυνάμεων" της Γερμανικής κατοχής στην Ελλάδα προετοίμαζαν το κλίμα για το τι θα ζήσουμε εμείς και τα παιδιά μας στην χώρα του ΔΝΤ.
Δείτε το επίμαχο απόσπασμα του Intelligence Report του ελεεινού σταθμάρχη των ναζί στην Ελλάδα Χριστοφοράκου.

Τα συμπεράσματα και τα σχόλια δικά σας.


Η παγίδα για τον Ρουσόπουλο είχε στηθεί...17.2.2006 το παρακράτος σε ένα ρεσιτάλ εθνικής προδοσίας...απολαύστε το...

Θα δείτε και μόνοι σας ότι ο τρόπος γραφής δεν έχει καμμία σχέση με τα κουτσομπολιά που γράφονται κατινίστικα τύπου “Ο Καραμανλής τρώει, πίνει και σκοντάφτει”.


Bookmark and Share 
http://citypress-gr.blogspot.com/2011/01/blog-post_06.html 
Read more

Τετάρτη 5 Ιανουαρίου 2011

Τι είναι τελοσπάντων αυτό το ευρω-ομόλογο;

Posted by anarmodios στο Ιανουαρίου 5, 2011
Ευρω-ομόλογο σημαίνει: Αντί για τις αδύναμες χώρες που “δεν μπορούν” να δανειστούν από τις διεθνείς αγορές, διότι έχασαν την εμπιστοσύνη αυτών των αγορών, θα βγαίνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να δανειστεί. Θα πουλάει λοιπόν η ψυχοπονιάρα Ευρωπαϊκή Επιτροπή στις φιλάνθρωπες αυτές αγορές τα δικά της ομόλογα, τα ευρω-ομόλογα δηλαδή, και με τα λεφτά που θα μαζεύει από τις πωλήσεις αυτών των ευρω-ομολόγων, θα “στηρίζει” τις παραπαίουσες οικονομίες της ζώνης του Ευρώ.
Αγγελικό δεν ακούγεται;
Δεν μπορείς να δανειστείς εσύ, που ‘σαι μπατίρης και κανένας δεν σε εμπιστεύται, θα δανειστώ λοιπόν εγώ για πάρτη σου, που είμαι κούκλος κι όλοι μ’ αγαπάνε, και μετά θα σε “διευκολύνω”. Ε, με το αζημίωτο φυσικά.
Θα στηρίξει χωρίς ανταλλάγματα η ΕΕ τις παραπαίουσες οικονομίες του νότου;
Θα στηρίξει χωρίς ανταλλάγματα η ΕΕ την χώρα μας;
Μας στήριξε μήπως η ΕΕ χωρίς ανταλλάγματα με το Μνημόνιό της;

Αστείο πράγμα.
Για να στηρίξει η ΕΕ με τα λεφτά που θα μαζεύει από το ευρω-ομόλογο την χώρα μας, θα μας ζητήσει και δεσμεύσεις να υπογράψουμε και ελέγχους να δεχτούμε.
Υπάρχει κανείς που, μετά από όλα αυτά, νομίζει πως θα γίνει αλλιώς;
Γην και ύδωρ
θα μας ζητήσουνε για να μας δώσουνε λεφτά από τις εισπράξεις του ευρω-ομολόγου.
Για όποιον ΑΚΟΜΗ δεν κατάλαβε τίποτε, το ευρω-ομόλογο είναι ένα μέρος του γενικώτερου σχεδίου για πλήρη έλεγχο της χώρας μας, και όποιας άλλης χώρας πέσει στα νύχια τους, από τους διεθνείς τοκογλύφους, με Ευρωπαϊκή κάλυψη. Οπως ακριβώς και με το Μνημόνιο. Θα υποβάλλουμε το προϋπολογισμό μας κάθε χρόνο για έγκριση στην ευρώπη και θα έχουμε αιωνίως μπάστακες ελεγκτές τους στα υπουργεία μας.
Ουσιαστικά αν εφαρμοστεί το ευρω-ομόλογο και υπογράψουμε, ποιος ξέρει τι, για να πάρουμε λεφτά από αυτό, η χώρα μας θα γίνει ένα πλήρως ελεγχόμενο προτεκτοράτο, έρμαιο των επιθυμιών των διεθνών τοκογλύφων και του σκληρού πυρήνα της ΕΕ και του ΔΝΤ.
Αντε, άντε, σιγά το κουίζ…
Ολα γίνονται για το φιλέτο
: τα πετρέλαια, τα αέρια και τα ορυκτά μας. Και ότι άλλο ασημικό έχουμε.
Οποιος σιγοντάρει και προωθεί την ιδέα του ευρω-ομολόγου
  • είναι σαν να προωθεί την ιδέα ενός μόνιμου Μνημονίου, δηλαδή μιας μόνιμης επικυριαρχίας των διεθνών τοκογλύφων πάνω στην χώρα μας και μάλιστα με ευρωπαϊκή κάλυψη και νομιμότητα
  • είναι σαν να προβλέπει πως η οικονομική καχεξία της πατρίδας μας θα πάει πολύ σε μάκρος και θα είναι σχεδόν μόνιμη και άρα δεν δείχνει να έχει καμμία εμπιστοσύνη στις ίδιες τις δυνάμεις της χώρας, να επιτύχει οικονομική ανάπτυξη, στερώντας έτσι και τον πολίτη από οποιοδήποτε όραμα και προσδοκία εθνικής προκοπής
  • αποδέχεται την απάτη που μηχανεύτηκαν οι εχθροί της πατρίδας μας, ότι δηλαδή το ελληνικό δημόσιο δεν θα μπορέσει τάχαμου να ξαναβγει στις διεθνείς αγορές για να καλύψει τις δανειακές του ανάγκες, και άρα θα χρειάζεται μόνιμα οικονομική βοήθεια, το φουκαριάρικο, με διάφορους τρόπους, δίνοντας σαν αντάλλαγμα και τμήματα της εθνικής μας κυριαρχίας
  • συμπλέει με την λογική της παρούσας καταστροφικής κυβέρνησης που δέχτηκε δανεικά με αντάλλαγμα την εθνική μας κυριαρχία και την οικονομική εξόντωση του λαού, και άρα αθωώνει αυτή την κυβέρνηση για το μεγάλο της έγκλημα, τις συνέπειες του οποίου όλοι πληρώνουμε.
Θραξ Αναρμόδιος 
http://olympia.gr/2011/01/05/1-21/#more-47157 
Read more

Οι επαφές του Βενιζέλου

venizelos_vouli.jpg
Εκτός από τον Λοβέρδο, δύο ακόμη υπουργοί βρίσκονται σε συχνή επικοινωνία με τον Βενιζέλο και συζητούν για τα δημοσιονομικά αδιέξοδα και τα τρέχοντα πολιτικά προβλήματα.
Η μία είναι η Κατσέλη, ο άλλος όμως είναι πρόσωπο έκπληξη που έχει στενή και σχεδόν καθημερινή συνεργασία με τον Παπανδρέου.
Ο εν λόγω βλέπει ότι το σκηνικό αλλάζει και επειδή ουδέποτε εκτέθηκε σε αιρετή διαδικασία προσπαθεί να πιάσει στασίδι στο περιβάλλον του υπουργού Άμυνας, ως τεχνοκράτης και γνώστης γενικώς των κυβερνητικών χειρισμών. 

http://www.parapolitika.gr
Read more

Μεγάλη επιτυχία για το Ελληνικό διαδίκτυο ...


http://fotohosting.info/images/olympia2.jpgEίναι πράγματι μια μεγάλη επιτυχία για το ελληνικό διαδίκτυο όταν μια μικρή χώρα σαν τη δική μας καταφέρνει να έχει ένα blog στο Νο 40 της παγκόσμιας κατάταξης και η επιτυχία γίνεται ακόμα μεγαλύτερη όταν αυτό το blog χρησιμοποιεί την ελληνική γλώσσα και λέγεται OLYMPIA...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ :

Thank u WordPress, thank you for the SAFE flight! Νο 40 στην παγκόσμια κατάταξη

http://pyrgos-news.blogspot.com/2011/01/blog-post_9330.html 


Read more

Colpo grosso από τη ΔΕΗ. Κρυφές αυξήσεις φωτιά στα τιμολόγια















Nέες επιβαρύνσεις για τα νοικοκυριά από τους λογαριασμούς της ΔΕΗ.
Τα νέα τιμολόγια, εγκρίθηκαν από τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας και το υπουργείο Περιβάλλοντος ισχύουν από την 1η Ιανουαρίου προβλέπουν ενιαία χρέωση στους οικιακούς λογαριασμούς.
Πλεόν όλη η κατανάλωση θα χρεώνεται με ίδια τιμή που ορίζει η κάθε κατηγορία.
Μέχρι τώρα τα νοικοκυριά πλήρωναν προοδευτικά: Χαμηλότερη τιμή για τις πρώτες 800 κιλοβατώρες και υψηλότερες για τις υπόλοιπες.
Αν ένα νοικοκυριό είχε κατανάλωση π.χ 1000 θα πλήρωνε για τις πρώτες 800 τη χαμηλή χρέωση και για τις επόμενες 200 την υψηλή.
Πλέον και για τις 1000 κιλοβατώρες θα πληρώσει 0,686 ανά κιλοβατώρα, που είναι η τιμή της συγκεκριμένης κατηγορίας όπως αναφέρεται παρακάτων.

Συγκεκριμένα οι χρεώσεις ανά κατηγορία είναι οι εξής:
-Για κατανάλωση από 0 - 800 κιλοβατώρες, 0,054 ευρώ ανά κιλοβατώρα.
-Από 801 - 1000 kwh, 0,0686 ευρώ ανά κιλοβατώρα.
-Από 1001 - 1200 kwh, 0,071 ευρώ ανά κιλοβατώρα.
-Από 1201-1600 kwh, 0,0727 ευρώ ανά κιλοβατώρα.
-Από 1601 - 2000 kwh, 0,0727 ευρώ ανά κιλοβατώρα.
-Πάνω από 2001 kwh, 0,08174 ευρώ ανά κιλοβατώρα.

Η ΔΕΗ επαναλαμβάνει εξάλλου ότι οι μέσες μεταβολές στο λογαριασμό ηλεκτρισμού ρεύματος είναι αυτές που είχε ανακοινώσει στις 28 Δεκεμβρίου, δηλαδή:

-Για κατανάλωση 0-800 kwh, αύξηση 11,1 %
-Από 801-1000 kwh αύξηση 3,1 %.
-Από 1001-1200 kwh, αύξηση 3,1 %.
-Από 1201-1600 kwh, αύξηση 2,7 %.
-Από 1601-2000 kwh, αύξηση 1,4 %.
-Από 2001-3000 kwh, αύξηση 2,2 %.
-Από 3000 kwh και πάνω, μείωση 8,5 %.
-Για το Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο, μείωση 20 - 30 %.

Η ΔΕΗ αναφέρει ακόμη ότι θα αναρτήσει τα νέα τιμολόγια μόλις ολοκληρωθεί η δημοσίευση στο ΦΕΚ των σχετικών Υπουργικών Αποφάσεων που απαιτούνται.

ΠΗΓΗ: ΡΑΔΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Αναρτήθηκε από: Stefanos

http://taxalia.blogspot.com/2011/01/colpo-grosso.html 
Read more

Καραμανλής: “Η βρωμιά τους δεν έχει όριο …!”

Δυσαρεστημένος και εξοργισμένος  

Με τα όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας αυτές τις ημέρες είναι ο Καραμανλής αναφέροντας σε στενό του συνεργάτη ότι δεν έχουν όριο οι βρώμικες επιθέσεις εναντίον του.
Περιμένει να δει πως θα κυλήσει η επικαιρότητα τις επόμενες ημέρες σχετικά με τις ... αποκαλύψεις από το «βαθύ λαρύγγι» που υπήρξε στο Μαξίμου την περίοδο της διακυβέρνησης του και ενημέρωνε τον Χριστοφοράκο της Siemens και μετά δεν αποκλείεται ακόμη και να κινηθεί δικαστικά.
«Μη μιλάς» του λένε οι συνεργάτες του . 
«Αυτό κάνω» απαντά εκείνος βλέποντας ότι τα πολύ χειρότερα έπονται...
Read more

Τι έκανε και τι κάνει στο Παρίσι ο κ. Παπανδρέου;


Υπό άκρα μυστικότητα βρίσκεται από προχθές το βράδυ στο Παρίσι ο κ. Παπανδρέου και κανείς δεν αναρωτιέται στην Αθήνα γιατί πήγε δύο μέρες νωρίτερα από το προγραμματισμένο ραντεβού του με τον γάλλο ομόλογο του Φρανσουά Φιγιόν.
Σύμφωνα με πολύ ακριβείς πληροφορίες ο ...Πρωθυπουργός κ. Γ. Παπανδρέου, συναντήθηκε με κορυφαίους τραπεζίτες της Societe General ,της BNP και του Ομίλου Lazard!
Η Lazard εκπροσωπήθηκε με τον κ. Πιγκάς, του κορυφαίου παγκόσμιου χρηματοπιστωτικού ομίλου, ο οποίος αναλαμβάνει αναδιαρθρώσεις χρεών χρεοκοπημένων κρατών.
Οφείλουν οι δημοσιογράφοι στο press room να θέσουν ευθέως ερώτημα στον Πεταλωτή.
Είναι έγκλημα αυτό που γίνεται στη Γαλλία αυτές τις ώρες και κανένας, για τους δικούς του λόγους, δεν τοποθετείται απέναντι σε ένα τόσο σοβαρό ζήτημα από την εξέλιξη του οποίου εξαρτάται η τύχη της χώρας.

Οι πληροφορίες μας προέρχονται από τη Γαλλική πρωτεύουσα  και διασταυρώνονται με το
parapolitika.gr, το οποίο πρώτο αποκάλυψε το «μεγάλο φιάσκο»!
Συμφωνούμε απόλυτα στην άμεση και πλήρη ενημέρωση από τον κ. Πεταλωτή στο press room!
Read more

ΠΑΡΤΕ ΜΟΛΥΒΙ ΚΑΙ ΧΑΡΤΙ. ΓΡΑΨΤΕ ΚΑΙ ΚΛΑΨΤΕ. ΛΟΙΠΟΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΛΕΜΕ :

Διετέθησαν μόλις χθές για :
Πολιτικό Γραφείο Πρωθυπουργού : 3.305.000 €
Πολιτικό Γραφείο Υπουργού Επικρατείας : 1.455.000 €
Πολιτικό Γραφείο Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης : 821.000 €
Γενική Γραμματεία της Κυβέρνησης : 2.225.000 €
--------------------------
Ο καλός μας αντιπρόεδρος κ. Πάγκαλος διόρισε σήμερα στο πολιτικό γραφείο του, δύο (κοπρίτισσες ;;;;), για να τα φάνε μαζί;;;;, Εκτός και αν είναι παραγωγικές, οπότε καλώς έπραξε αφού έτσι κι’ αλλιώς λεφτά υπάρχουν…
Τςςς
Read more

Τρίτη 4 Ιανουαρίου 2011

Στο ΠΑΣΟΚ βλέπουν εκλογές

Σε εκλογικό συναγερμό έχουν τεθεί από χθες κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ και υπουργοί της Κυβέρνησης, εκτιμώντας ότι η στρατηγική που επιχειρεί να χαράξει ο Γιώργος Παπανδρέου έχει συγκεκριμένο χρονικό ορίζοντα, ο οποίος δεν υπερβαίνει τις 100 ημέρες και την άνοιξη του 2011.
Σύμφωνα με πληροφορίες του «statesmen.gr», οι κατευθύνσεις που έδωσε χθες ο Γιώργος Παπανδρέου για επίσπευση όλων των μεταρρυθμίσεων, και μάλιστα στη βάση συγκεκριμένου χρονοδιαγράμματος, προκάλεσε σε έμπειρα στελέχη της Κυβέρνησης την αίσθηση ότι ο Πρωθυπουργός έχει αποφασίσει να προχωρήσει στη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών την άνοιξη του 2011.
Εκτιμώντας, σύμφωνα με την ανάλυση των ποιοτικών στοιχείων των δημοσκοπήσεων που έχει στα χέρια του, ότι το προβάδισμά του δεν απειλείται ακόμη από την ευρισκόμενη σε φάση ανασυγκρότησης Νέα Δημοκρατία, και ότι με μια «πατριωτική» συσπείρωση της εκλογικής βάσης του Κινήματος, μπροστά στο δίλημμα της ακυβερνησίας, θα καταφέρει να αγγίξει ποσοστά που θα του επιτρέψουν να έχει αυτοδυναμία.
Σε συνδυασμό βέβαια με το γεγονός ότι αυτές οι πρόωρες εκλογές θα γίνουν με λίστα και όχι σταυρό προτίμησης, κάτι που θα επιτρέψει στον Γιώργο Παπανδρέου να περιορίσει τους εσωκομματικούς κλυδωνισμούς, και η Κοινοβουλευτική Ομάδα που θα προκύψει από τις πρόωρες κάλπες, να είναι της απολύτου εμπιστοσύνης και επιλογής του.
Τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ που εκτιμούν ότι ο Πρωθυπουργός έχει αποφασίσει να διαβεί τον Ρουβίκωνα, σημειώνουν με έμφαση ότι επιθυμεί να έχει «ξεμπερδέψει» ως το τέλος Ιανουαρίου με την απελευθέρωση των κλειστών επαγγελμάτων, ώστε να έχει μπροστά του ένα χρονικό διάστημα περίπου δυο μηνών, προκειμένου να απορροφήσει τους κοινωνικούς κραδασμούς.
Ενώ, με τον Μιχάλη Χρυσοχοϊδη να ανακοινώνει τον νέο αναπτυξιακό νόμο περίπου στα μέσα Μαρτίου, εκτιμά ότι θα… κλείσει πονηρά το μάτι στην αγορά, προσδοκώντας ότι κανείς δεν θα θελήσει να θέσει εν αμφιβόλω την ανάκαμψη της οικονομίας, σε καθεστώς μετεκλογικής σύγχυσης και ακυβερνησίας.
Ο Νικόλαος-Κυριάκος Ζωντανός είναι πολιτικός αναλυτής
http://www.statesmen.gr
Read more

κ. Πάγκαλε,Tελικά είμαστε απόγονοι του Περικλή;

Τελικά είμαστε απόγονοι του Περικλή κ.Πάγκαλε; Ομιλία του κ. Πάγκαλου στο Πανεπιστήμιο του Oxford με θέμα: "The economic crisis in Greece and its implications for Southern Europe and the Eurozone" Αυτά που είπε ο κ. Πάγκαλος είναι απίστευτα... "Η ιδέα που είχαν οι Έλληνες για τον εαυτό τους σε μεγάλη έκταση ήταν λάθος... Οι Έλληνες νόμιζαν ότι ήταν απευθείας απόγονοι του Περικλή... στις καλές στιγμές-μέρες..." "Ο Σημίτης έκανε προσπάθεια τα 4 πρώτα χρόνια, μετά την επόμενη τετραετία ήταν χαλαροί και είχαν και τους Ολυμπιακούς..." "Μετά ήρθε ο Καραμανλής και αύξησε κατά 60 % τους δημόσιους υπαλλήλους και αύξησε τις δαπάνες για συντάξεις και μισθούς κατά 100%".." Ακούστε στο τέλος τι θεωρεί φασισμό και ποιους ονομάζει φασίστες ο κ. Πάγκαλος . Κύριε Πάγκαλε, μας χρωστάτε μιαν απάντηση. Τελικά είμαστε ή δεν είμαστε απόγονοι του Περικλή; Ξέρετε κάτι που δεν ξέρουμε;; 
 http://exomatiakaivlepo.blogspot.com/2011/01/blog-post_2104.html
http://taxalia.blogspot.com/
Read more

Aκύρωση της απόφασης για το δάνειο του Δήμου Κοζάνης-Δικαίωση Νανοπούλου!

΄Όπως είναι γνωστό η πλειοψηφία του Δήμου και ο Δήμαρχος κ. Μαλούτας αποφάσισαν κατά υποτιθέμενη πλειοψηφία (διότι ούτε την απαιτούμενη πλειοψηφία διέθετε εκείνη η απόφαση) στο προτελευταίο δημοτικό συμβούλιο περιόδου 2007 – 2010 την λήψη δανείου ποσού 550.000 ευρώ με ασαφείς αιτιολογίες και καταστρατήγηση της κείμενης νομοθεσίας.
Εμείς γνωστοποιήσαμε τότε και δια του τύπου τις θέσεις μας και ασκήσαμε και προσφυγή καθ όσον η απόφαση αυτή ήταν άκυρη, παράνομη και προς βλάβη των συμφερόντων του Δήμου.
Ολες τις θέσεις μας υιοθέτησε πλήρως ο απελθών Γεν. Γραμματέας της Περιφέρειας κ. Γ. Κίρκος και ακύρωσε αυτεπάγγελτα με την υπ αριθμ. πρωτ. 123242/12783/29-12-2010 απόφασή του την υπ αριθμ. 560/2010 απόφαση του Δ.Σ. Κοζάνης περί έγκρισης σύναψης δανείου 550.000 Ευρώ με ιδιωτική Τράπεζα , χωρίς να χρειαστεί καν να «εκδικαστεί» η προσφυγή μας.
Ως σπουδαιότερο λόγο ακύρωσης ο πρώην Γεν. Γραμματέας θέτει ότι καταστρατηγείται η παρ. 1 του άρθρου 264 (Πρόγραμμα Καλλικράτης) σύμφωνα με την οποία οι δήμοι μπορούν να συνομολογούν δάνεια με αναγνωρισμένα ιδρύματα ή χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς της Ελλάδας και του εξωτερικού αποκλειστικά για την χρηματοδότηση επενδύσεων και για την χρηματοδότηση χρεών τους.
Επιπρόσθετα συνεχίζει ο Γεν. Γραμματέας η λήψη της εν λόγω απόφασης δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ως εξαιρετικά επείγουσας και απρόβλεπτης ανάγκης κατά παράβαση της παρ. 6 του άρθρου 93 του Ν.3463/2006 Δ.Κ.Κ.
Όταν αυτές τις στοιχειώδεις θέσεις για την τήρηση της νομιμότητας της αναπτύξαμε στο Δημοτικό Συμβούλιο δεχθήκαμε την ανάρμοστη επίθεση συγκεκριμένων μελών της πλειοψηφίας Μήπως τώρα θα λοιδορήσουν δημόσια κα τον κυβερνητικό και ομοϊδεάτη τους Γεν. Γραμματέα που απλά τήρησε την νομιμότητα ;
Καλούμε να ζητήσουν δημόσια συγνώμη για την απαράδεκτη συμπεριφορά τους σε εκείνο το δημοτικό συμβούλιο και να πουν κάποτε το «mea culpa» . Η απόφαση του απελθόντος ήδη Γεν. Γραμματέα κ. Κίρκου αποδεικνύει για μία ακόμη φορά την σοβαρότητα και της υπευθυνότητα με την οποία ο συνδυασμός μας ασκεί τα καθήκοντά του στο δημοτικό συμβούλιο, αλλά ταυτόχρονα το πώς η τεκμηριωμένη αντιπολίτευση διασφαλίζει την νομιμότητα των αποφάσεων και των ενεργειών του Δήμου. 
http://kozanimedia.gr/?p=2376 
Read more

Ο Γ.Γ. Έρευνας και Τεχνολογίας υπέβαλε παραίτηση στην Υπουργό Παιδείας με αφορμή αδιαφανείς παρεμβάσεις του Υφυπουργού κ. Πανάρετου!

http://s.enet.gr/resources/2010-12/mitsos-thumb-medium.jpgΟ Γενικός Γραμματέας Έρευνας και Τεχνολογίας κ. Αχιλλέας Μητσός υπέβαλε την παραίτηση του στην Υπουργό Παιδείας με αφορμή αδιαφανείς παρεμβάσεις του Υφυπουργού Παιδείας κ. Πανάρετου σε θέματα διαχείρισης των κονδυλίων της έρευνας.

Ακολουθεί το Δελτίο Τύπου που εξέδωσε η Νέα Δημοκρατία:

«Μεγάλο ηθικό και πολιτικό ζήτημα δημιουργούν για την κυβέρνηση οι σοβαρότατες καταγγελίες για προβλήματα διαφάνειας, νομιμότητας και αποτελεσματικότητας στη διαχείριση ευρωπαϊκών κονδυλίων για την έρευνα, που έγιναν από τον παραιτηθέντα Γενικό Γραμματέα Έρευνας και Τεχνολογίας κ. Αχιλλέα Μητσό.

Ιδιαίτερη εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι ο ίδιος υποδεικνύει ως υπεύθυνο αυτής της εξ ολοκλήρου αρνητικής εικόνας που περιγράφει, τον υφυπουργό Παιδείας κ. Γ. Πανάρετο. Κάνοντας, μάλιστα, λόγο για παρεμβάσεις του υφυπουργού, αντίθετες με τη διαφάνεια και τους νόμους.

Τα όσα λέει ο κ. Μητσός πρέπει να διερευνηθούν άμεσα από όλα τα εντεταλμένα όργανα της Πολιτείας. Γιατί η Ελληνική κοινωνία, όταν “ματώνει” οικονομικά και υποβάλλεται σε δραματικές περικοπές και θυσίες, δεν ανέχεται να υπάρχουν “σκιές” στη διαχείριση του δημόσιου χρήματος.

Αν, από την άλλη πλευρά, η κυβέρνηση ισχυρίζεται ότι ο κ. Μητσός ψεύδεται, θα πρέπει να τον καταγγείλει, επισημαίνοντας που ακριβώς έγκειται το ψεύδος».

http://openpress-gr.blogspot.com/2011/01/blog-post_9684.html
http://dexiextrem.blogspot.com/2011/01/blog-post_5708.html 
Read more

Στο δρόμο για το Ερζερούμ, το έβαλαν στα πόδια οι ‘αγωνιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων’!

κατάθεση στεφάνου στο μαυσωλείο του- Κεμάλ απο παπανδρέου

Που χάθηκε η φίλη μας η Αφροδίτη, ο φίλος μας ο Δημητράς, ο μέγιστος Λιθοξόου, το άλλο το καλό το παιδί ο δημοσιογράφος και φίλος του Γιώργου, ο Βαλλιανάτος, ο Ντεντέ ο φωνακλάς, όλοι αυτοί που σηκώνουν τη φωνή τους εδώ και χρόνια για να υπερασπιστούν τις αληθινές και τις ψεύτικες μειονότητες στην Ελλάδα;
Στο δρόμο για το Ερζερούμ κρύφτηκαν όλοι!
Γιατί ο δρόμος για το Ερζερούμ είναι σπαρμένος με δάκρυα και χιλιάδες πτώματα χριστιανών της Ανατολής! Γιατί τα κόκαλα των παππούδων και των γιαγιάδων των προσφύγων, ακόμα περιπλανιόνται άταφα στο παγωμένο χώμα …
Οι απεγνωσμένες φωνές των ποντίων γερόντων που ξεψυχούσαν κάτω από τη φασιστική μπότα των
Νεότουρκων της καθαρής Τουρκικής φυλής, σβήνουν μπροστά στα χαμόγελα και τις χειραψίες που θα ανταλλάξουν ο πρωθυπουργός (!!!) της Ελλάδας(!!!) Γιώργος Παπανδρέου, με τον Τούρκο πρωθυπουργός Ερντογκάν!
Η σιωπή των προθύμων είναι δικαιολογημένη.
Οι πρόθυμοι φωνάζουν μόνο όταν τους το ζητήσουν.
Διαλέγουν επιλεκτικά τα γεγονότα της ιστορίας και τα ερμηνεύουν όπως θέλουν.
Έτσι ότι στρέφεται κατά της Ελλάδας και κατά της Ορθοδοξίας, γίνεται σημαία της επανάστασης γι αυτούς!
Ότι προσβάλει και θίγει την Ελλάδα, το προβάλλουν!
Οτιδήποτε ελληνικό το προσπερνούν κατηγορώντας το. Οτιδήποτε ξενόφερτο το υμνούν!
Αυτά τα περιμέναμε από αυτούς. Τι κάνουν όμως οι οργανώσεις των ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ της Ελλάδας; Γιατί κοιμούνται ΥΠΝΟ ΒΑΘΥ;
Στο Ερζερούμ πηγαίνει ο Παπανδρέου! Στον τόπο της θυσίας χιλιάδων προγόνων μας!
Θα τον αφήσουμε έτσι;
Χωρίς να ζητήσει ούτε ενός λεπτού σιγή; Χωρίς να ζητήσει ούτε ένα λουλούδι να αφήσει στον τόπο του μαρτυρίου;
Θα προσπεράσει κι αυτός τις φωνές των αθώων γερόντων, όπως θα κάνουν και οι απόγονοι του σφαγέα μας;
Θα υποστούμε  κι αυτήν την ύβρη, όπως και τότε που πήγε και κατέθεσε στεφάνι στο μαυσωλείο του Κεμάλ;
Το αίμα και η κατάρα των σφαγμένων παιδιών, των βιασμένων γιαγιάδων και των βασανισμένων προγόνων μας, θα στάζει αιώνια στα κεφάλια ΟΛΩΝ!


Αναστάσιος Καζαντζίδης

Read more

ΤΟ ΖΕΪΜΠΕΚΙΚΟ ΤΗΣ ΣΥΜΦΟΡΑΣ!!!


Read more

Πέντε εχθρικά battleships πλησιάζουν τη Γη, γράφει η Pravda!

ImageΠέντε αστρικά battleships εκ των οποίων το ένα έχει μήκος 242 χλμ και άλλα δύο πάνω από 200 χλμ., σύμφωνα με τη διαδικτυακή έκδοση της ρωσικής εφημερίδας «Pravda» έχουν εντοπιστεί από τη ΝΑSA και θα αφιχθούν στη Γη το 2012 με καθόλου φιλικές διαθέσεις. Ήδη υπολογίζεται ότι βρίσκονται πίσω από την τροχιά του Πλούτωνα και υπάρχει στο παρασκήνιο διεθνής καυγάς γιατί δεν έχει ενημερωθεί ο κόσμος στη Γη! Σύμφωνα με το ρεπορτάζ το εξωγήινο σμήνος έχει ήδη εντοπιστεί από τη NASA μέσω του προγράμματος HAARP που μελετά το Βόρειο Σέλας στην Αλάσκα! Οι μόνοι που αντιδρούν, σύμφωνα με την «Pravda», είναι οι Κινέζοι, που ευθέως κατηγορούν τους Αμερικανούς ότι αποκρύπτουν όσα στοιχεία διαθέτουν για την ύπαρξη εξωγήινων και τις επισκέψεις τους στη Γη.

Η «Pravda» σημειώνει ότι «καλά πληροφορημένες πηγές από το ανεξάρτητο, μη κερδοσκοπικό και διεθνώς αναγνωρισμένο ερευνητικό πρόγραμμα για την ύπαρξη εξωγήινης ζωής SETI (Search for Extraterrestrial Intelligence) επιβεβαιώνουν την ύπαρξη τους» προσθέτοντας επιπλέον ότι τα τρία από αυτά θα γίνουν θεατά και από οπτικά τηλεσκόπια όταν θα πλησιάζουν τον πλανήτη Άρη!

Όσο για το «πότε» θα συμβεί το κακό, η άφιξη των «ξένων» εικάζεται ότι θα συμπέσει απόλυτα με την ημερομηνία που οι Μάγια είχαν προφητεύσει ως τη μέρα συντέλειας του κόσμου, και πιο συγκεκριμένα στις 21 Δεκεμβρίου του 2012!
Ας ελπίσουμε ότι αυτό το ρεπορτάζ είναι απόλυτα ανακριβές...
Τμήμα ειδήωσεν defencenet.gr
http://www.defencenet.gr
Read more

Από βδομάδα οι αλλαγές στη Ρηγίλλης

Από την ερχόμενη βδομάδα έρχονται σαρωτικές αλλαγές στη ΝΔ,με τον πρόεδρο της ΝΔ να "μαρκάρει" ακόμη πιο ασφυκτικά την κυβέρνηση. Οι περισσότεροι βουλευτές ή κομματικά στελέχη που θ'αναβαθμιστούν το γνωρίζουν ήδη για αυτό άλλωστε έχουν ετοιμάσει εκδηλώσεις για τους φίλους τους σε διάφορα εστιατόρια, σπίτια ή μπάρ της Ελλάδας.


Εκτός σχήματος μένουν οι Βόζενμπερκ, Βρούτσης κ.α. Μετά από χρόνια ο Άρης Σπηλιωτόπουλος επανέρχεται στην ηγετική ομάδα της ΝΔ,ενώ αναμενόμενη πρέπει να θεωρείται η αναβάθμιση του κ.Κυριάκου Μητσοτάκη. Ο κ.Σταμάτης έχει ήδη εισέλθει στην ηγετική ομάδα της ΝΔ,ενώ ο κ.Στυλιανίδης (όπως σας είχαμε ενημερώσει ενάμιση μήνα πριν),όπως όλα δείχνουν, αναλαμβάνει την γραμματεία σχεδιασμού και προγράμματος.


Ο κ.Παναγιωτόπουλος, όπως φαίνεται θ'αναλάβει τον τομέα Εξωτερικών ενώ ως εκρόσωπος Τύπου ακούγεται έντονα το όνομα του κ.Μαρκόπουλου, του κ.Χαρακόπουλου , ακόμη και του κ.Μητσοτάκη.


http://www.politicsnews.gr/13120.html
Read more

Αύξηση 30% στις αποδοχές των δημάρχων του Καλλικράτη

Την ώρα που οι μισθοί στην χώρα πέρνουν τον κατήφορο..
Και ενώ μετά τον νέο σχέδιο νόμου του Καλλικράτη από το Υπ.Εσωτερικών άφηναν να εννοηθεί για περικοπές και ψαλίδισμα των μισθών των αιρετών των δήμων δυστυχώς τα πράγματα δεν είναι έτσι.
Για να δούμε όμως τι πραγματικά θα καρπωθούν οι δήμαρχοι και τα συμβούλια τους την ώρα που οι μισθοί στην χώρα έχουν πάρει τον κατήφορο..

Έτσι με βάση αυτά που προβλέπονται από τον «Καλλικράτη», οι μισθοί των δημάρχων, των αντιδημάρχων και των προέδρων των δημοτικών συμβουλίων καθορίζονται ως εξής:


1. Οι δήμαρχοι, οι αντιδήμαρχοι και οι πρόεδροι δημοτικών συμβουλίων λαμβάνουν αντιμισθία, η οποία καταβάλλεται από τον δήμο.

2. Η αντιμισθία των δημάρχων σε δήμους με πληθυσμό άνω των εκατό χιλιάδων (100.000) κατοίκων είναι ισόποση με το σύνολο των πάσης φύσεως αποδοχών του γενικού γραμματέα Υπουργείου, των δημάρχων των δήμων με πληθυσμό από είκοσι χιλιάδες (20.000) έως εκατό χιλιάδες (100.000) κατοίκους είναι ισόποση με το 80% των ανωτέρω αποδοχών και των δημάρχων των δήμων με πληθυσμό κάτω των είκοσι χιλιάδων (20.000) κατοίκων είναι ισόποση με το 60% των ανωτέρω αποδοχών.

3. Οι αντιδήμαρχοι λαμβάνουν το 50% της αντιμισθίας που αναλογεί στον δήμαρχο, ενώ οι πρόεδροι των δημοτικών συμβουλίων λαμβάνουν το 40% αυτής.

4. Η αντιμισθία που δικαιούνται τα αιρετά όργανα των δήμων, τα οποία χαρακτηρίζονται ως άτομα με αναπηρίες, σύμφωνα με τις σχετικές διατάξεις, προσαυξάνεται κατά είκοσι τοις εκατό (20%).

5. Σε περίπτωση που η αντιμισθία δημάρχων, αντιδημάρχων και προέδρων δημοτικών συμβουλίων της παρ. 1 του άρθρου 93, είναι μικρότερη των πάσης φύσεως αποδοχών της θέσης τους, η αντιμισθία προσαυξάνεται κατά το ποσό της διαφοράς και μέχρι το ύψους των αποδοχών του γενικού γραμματέα Υπουργείου.

6. Αν οι δήμαρχοι, αντιδήμαρχοι και πρόεδροι δημοτικών συμβουλίων έχουν τεθεί σε αργία, την αντιμισθία τους λαμβάνουν οι αναπληρωτές τους. Αν ο αναπληρωτής είναι αντιδήμαρχος, λαμβάνει αντιμισθία από ένα μόνο αξίωμα.

7. Δήμαρχοι που απουσιάζουν δικαιολογημένα, σύμφωνα με τις διατάξεις του παρόντος νόμου, λαμβάνουν το ήμισυ (1/2) της αντιμισθίας. Το υπόλοιπο ήμισυ (1/2) καταβάλλεται στον αντίστοιχο αναπληρωτή. Αν απουσιάζει αντιδήμαρχος για το ίδιο χρονικό διάστημα, παίρνει το ήμισυ (1/2) της αντιμισθίας που δικαιούται.

8. Οι δήμαρχοι, οι αντιδήμαρχοι, καθώς και οι πρόεδροι δημοτικών συμβουλίων και οι σύμβουλοι που έχουν περισσότερα από ένα αξιώματα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, λαμβάνουν τις απολαβές μόνο από ένα αξίωμα. Οι ανωτέρω επιλέγουν τις απολαβές που παίρνουν από κάθε αξίωμα με υπεύθυνη δήλωση που υποβάλλεται και στους δύο φορείς».

Οι αποδοχές του γενικού γραμματέα υπουργείου, για το 2010, ανέρχονταν σε 6.195 ευρώ

http://saktsak.blogspot.com/
http://emprosdrama.blogspot.com/2011/01/30_04.html 
Read more

Ο “αγράμματος” που έκανε το λάθος

Αυτή τη φορά, ο Θεόδωρος Πάγκαλος ξεπέρασε κάθε προηγούμενο. Και σίγουρα, άφησε… χιλιόμετρα πίσω τον ίδιο τον εαυτό του, στις πιο «κλασικές» στιγμές του. Ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης του Γιώργου Παπανδρέου, ο πολιτικός που στα χρόνια της νεώτερης, μεταπολιτευτικής Ελλάδας, διεκδικεί για τον εαυτό του τον ρόλο του «Μεγάλου Τραγουδιστή… της Αλήθειας», έφτασε μέχρι το μακρινό 1821, για να εξηγήσει τη σημερινή θλιβερή κατάντια της Ελλάδας. Ο Θεόδωρος Πάγκαλος που, μεταξύ άλλων υπήρξε:
-         Το «κομμένο δάχτυλο» του Σημίτη, όπως είχε αποκαλέσει τον εαυτό του, μετά την αποπομπή του από την κυβέρνηση των «εκσυγχρονιστών», λόγω της ιστορίας με τα κότερα του επιχειρηματία Σωκράτη Κόκκαλη, και του… ποιοι πολιτικοί του ΠΑΣΟΚ σύχναζαν στο κατάστρωμά τους.
-         Το «πολιτικό θύμα» ξενόσταλτων συμβούλων και τεχνοκρατών στο υπουργείο Εξωτερικών, το 1999, τότε που ισχυριζόταν ότι επί ημερών του διαδόχου του, Γιώργου Παπανδρέου, στο ΥΠΕΞ… μιλούσαν αγγλικά, με χροιά USA.
-         Ο φερόμενος ως διάδοχος του Ανδρέα Παπανδρέου στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, που έχασε τον Δήμο Αθηναίων, από τον πολιτικό που περιφρονούσε (Δημήτρη Αβραμόπουλο).
-         Το χρήσιμο «ηχείο» της εξωτερικής πολιτικής του ΠΑΣΟΚ, που αποκαλούσε τους Γερμανούς «γίγαντες με μυαλό νάνου», για να επιζητεί αργότερα να δεχτούν τη συγνώμη του.
-         Και, στις μέρες μας, ο «μεγάλος βαθμολογητής» των υπολοίπων υπουργών της Κυβέρνησης, που δεν κατάφερε να δει τη σύζυγό του Δήμαρχο Σαρωνικού. Και σήμερα σκέφτεται να εγκαταλείψει την ενεργό πολιτική.
Σύμφωνα λοιπόν με όσα είπε ο Θεόδωρος Πάγκαλος στην Οξφόρδη, εκείνοι που έκαναν την Επανάσταση του 1821, ήταν «μερικοί αγράμματοι, που μετά βίας μιλούσαν ελληνικά». Και οι οποίοι, σύμφωνα με τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης, ευθύνονται για το γεγονός ότι στην ελληνική κοινωνία, επομένως και στην πολιτική ζωή, καθιερώθηκε το ρουσφέτι. Εξαιτίας του οποίου, σύμφωνα με παλαιότερη, προ ημερών παραδοχή του Θεόδωρου Πάγκαλου, το ΠΑΣΟΚ υποχρεώθηκε να διορίσει «κοπρίτες» στο δημόσιο.
Σε γενικές γραμμές, αυτή είναι μια σύνοψη της πολιτικής διαδρομής εκείνου που αναπληρώνει τον Πρωθυπουργό, στη δυσκολότερη για τη χώρα συγκυρία. Ενός δηλαδή από εμάς, που είμαστε ελεύθεροι, χάρη σε… αγράμματους οι οποίοι δεν μιλούσαν ελληνικά, όπως για παράδειγμα τον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη.
Το άγαλμα του οποίου, μπροστά από την Παλαιά Βουλή, είναι πλέον προφανές ότι δείχνει προς την πλευρά του Θεόδωρου Πάγκαλου, και όσων συμμερίζονται τέτοιες απόψεις. Αντιλαμβανόμενος, ο αρχιστράτηγος του Αγώνα, πόσο μεγάλο λάθος έκανε. Που μας απελευθέρωσε…
http://www.statesmen.gr
Read more

2011:H μάχη που θα τα κρίνει όλα, ανατροπή του ΠΑΣΟΚ ή Αρμαγεδδών

netakias.wordpress.com
“Τελείως μεταξύ μας, η κατά προτίμηση χαμογελαστή υποδούλωση είναι, κατά συνέπεια, αναπόφευκτη. Δεν πρέπει όμως να το παραδεχόμαστε. Όποιος δεν μπορεί να κάνεις χωρίς σκλάβους, δεν είναι καλύτερα να τους αποκαλεί ελεύθερους ανθρώπους; Για λόγους αρχής πρώτα απ’όλα και κατόπι για να μη τους κάνει ν’απελπίζονται. Με τον τρόπο αυτό, θα συνεχίσουν να χαμογελούν κι εμείς θα διατηρήσουμε καθαρή την συνείδηση μας”
Albert Camu “ Η ΠΤΩΣΗ” (εκδ.Ζαχαρόπουλος)

Πού το πάει ο Γιώργος το 2011…

Κυριακή, 2 Ιανουαρίου 2011
Του Δημήτρη Γιαννακόπουλου
Εξαιρετικό από το Press.gr
Οι παρακάτω σκέψεις βασίζονται σε δύο πεποιθήσεις, οι οποίες αποτελούν μάλλον κοινό τόπο πλέον σ’ όσους Έλληνες επέτρεψαν στον εαυτό τους να στοχαστεί λίγο περισσότερο πάνω στην πολύμορφη κρίση που πλήττει την χώρα:
(α) Ο Γιώργος Παπανδρέου δεν ήρθε για να λύσει προβλήματα, αλλά για να προβληματοποιήσει σ’ ένα διαφορετικό πλαίσιο τις οικονομικές, διεθνείς και υπερεθνικές σχέσεις της χώρας και
(β) να διαμορφώσει τις συνθήκες ώστε η χώρα να αποτελέσει το βασικό πιόνι της ελίτ που επιχειρεί να μανουβράρει την παγκοσμιοποίηση προς ένα συγκεκριμένο διεθνές μοντέλο ηγεμονίας που θεμελιώνει την ισχύ της λεγόμενης «uni-multipolarity», η οποία έτεινε να αμφισβητηθεί έμμεσα αλλά ουσιαστικά, κυρίως από την Κίνα, την Γερμανία και την Ρωσία.
Με δύο λόγια η κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου μετέτρεψε τον εαυτό της στο βασικό πιόνι εκείνων που δεν επιθυμούν να καταστεί η Ευρώπη ένας αυτόνομος πόλος ηγεμονίας στον κόσμο. Δεν έχει καμία σημασία αν ο κ. Παπανδρέου προφασιστεί «κλίμα ανωμαλίας» στην χώρα μας και καταφύγει σε εκλογές. Πολλά γεγονότα έχουν ήδη δρομολογηθεί και η επόμενη κυβέρνηση θα κληθεί να λάβει αποφάσεις εθνικού χαρακτήρα, οι οποίες θα… ανατρέπουν σε θεσμικό επίπεδο το status quo στην περιοχή. Ο ηγέτης του ΠΑΣΟΚ φρόντισε να μετατρέψει σε κρίση δανεισμού την σοβαρή δημοσιονομική κρίση που έπληττε την χώρα, εγκλωβίζοντας παράλληλα πολιτεία και κοινωνία σε ένα ελεεινό «προσωρινό μηχανισμό», ο οποίος ήταν σαφές ότι θα κατέληγε σε κοινωνική και οικονομική απορύθμιση, ύφεση, ανεργία και διόγκωση του δημόσιου χρέους. Σήμερα με απόλυτη «ειλικρίνεια» – σπάνια για κυβερνητικό εκπρόσωπο – ο κ. Γιώργος Πεταλωτής, που πήγε στην Τουρκία για σκι, δήλωσε: «Ως χώρα βιώνουμε μια βαθιά κρίση, προχωράμε στο να την ξεπεράσουμε. Πιστεύω ότι θα αποτελέσει αφορμή το να κάνουμε με τους γείτονές μας καινούργιες και καλύτερες συνεργασίες». Δεν θα έπρεπε να απορεί κανείς πώς η ελληνική κρίση θα μπορούσε να αποτελέσει αφορμή για την σύσφιξη των ελληνοτουρκικών σχέσεων, αν γνώριζε ότι εδώ και αρκετό διάστημα μεταξύ Ουάσιγκτον, Νέας Υόρκης και Λονδίνου έχει ωριμάσει η ιδέα μιας Βαλκανικής Συνομοσπονδίας (Τουρκία, Βουλγαρία, Ελλάδα, ΠΓΔΜ, Αλβανία + Κόσοβο).
Το σχέδιο αυτό κυκλοφορεί ευρύτερα στην βόρειο και δυτική Ευρώπη, το γνωρίζουν ασφαλώς οι Ρώσοι, οι Βρυξέλλες και μάλλον όλοι οι άμεσα ή έμμεσα ενδιαφερόμενοι. Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται το προσκήνιο, αλλά κυρίως το παρασκήνιο στις τρέχουσες σχέσεις μας με την Τουρκία, η υπόθεση των αγωγών, η φιλολογία περί υδρογονανθράκων στο Αιγαίο, το timing στο σκοπιανό, η πρακτική στις παρενοχλήσεις στρατιωτικού χαρακτήρα στην περιοχή, ο τραγέλαφος και η φημολογία για τα εξοπλιστικά και πολλά άλλα … ακόμα και η επικείμενη επίσκεψη του Γάλλου Προέδρου στην Ουάσιγκτον, σε κάποιο βαθμό ασφαλώς. Εάν πειστεί και η Γαλλία, καθώς η Γερμανία δεν φαίνεται να έχει σημαντικές αντιρρήσεις – μια και οι προτεραιότητές της είναι να διατηρηθεί ισχυρό το ευρώ, υψηλή η ανταγωνιστικότητά της και δυναμική η παραγωγικότητά της – τότε τα πράγματα θα κινηθούν ταχύτατα εντός του 2011, μέσω τετελεσμένων που θα οδηγήσουν την Ελλάδα να κάνει ένα βήμα που θα την απομακρύνει από τις κεντροευρωπαϊκές δυνάμεις και δύο βήματα προς την αγκαλιά της Τουρκίας, τα οποία θα εμφανιστούν, ασφαλώς, ως συμφέρουσες επιλογές για να απεξαρτηθεί η χώρα από τους «δυτικούς δυνάστες» της. Πρόκειται, δηλαδή, για την ένταξη της Ελλάδας και των υπολοίπων Βαλκανικών χωρών που ανέφερα, στην ζώνη χαλαρής ηγεμονίας της Τουρκίας, η οποία μέσω αυτής της οδού θα εισέλθει στην ΕΕ, δίχως να ενταχθεί επίσημα για τα επόμενα χρόνια τουλάχιστον σε αυτήν. Έτσι διαμορφώνεται ένα γεωπολιτικό «sub-region» μεταξύ Ρωσίας, Κίνας και ΕΕ, που ουσιαστικά θα αποτελεί οργανικό τμήμα της τελευταίας, αλλά υπό την αυξημένη επιρροή της Τουρκίας και την καθοριστική παρέμβαση του αμερικανικού παράγοντα. Στο πλαίσιο αυτού του σχεδίου θα επιλυθεί αναγκαστικά και το κυπριακό μέσω ενός μεταβατικού μηχανισμού «power – sharing» για τις δύο κοινότητες και θα αλλάξει εντελώς το καθεστώς του Αιγαίου και ευρύτερα της ανατολικής Μεσογείου. Σε ότι αφορά στο Αιγαίο, θα υπάρξει η πρόνοια ώστε ανατολικά του 25ου μεσημβρινού να ουδετεροποιηθεί η κυριαρχία στα ελληνικά νησιά. Αυτό σημαίνει ότι τα ήδη ελληνικά νησιά και όχι ασφαλώς οι «γκρίζες ζώνες» κατά ΝΑΤΟ, θα συνεχίσουν να βρίσκονται υπό ελληνική διοίκηση, αλλά θα είναι απολύτως αποστρατικοποιημένα και δεν θα απολαμβάνουν ορισμένων δικαιωμάτων εθνικών περιοχών στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου, όπως είναι για παράδειγμα η (νομική) υφαλοκρηπίδα. Όλα αυτά προϋποθέτουν μία νέα συνθήκη για την περιοχή, η οποία μπορεί να δημιουργηθεί με πολλούς τρόπους. Νομίζω ότι σε αυτό το κρίσιμο σημείο βρίσκονται οι ουσιαστικές διαβουλεύσεις μεταξύ όλων των εμπλεκομένων μερών αυτή την περίοδο κι έτσι εξηγείται η πολιτική «μαστίγιο και καρότο», που ακολουθούν οι γείτονες. Μη σας φαίνεται περίεργο, αλλά οι συζητήσεις αυτές που άνοιξαν διάπλατα επί Γιώργου Παπανδρέου για να κλείσουν με την επόμενη κυβέρνηση, σχετίζονται απολύτως με την τελική διευθέτηση της διαφοράς της Αθήνας με τα Σκόπια, σ’ ότι αφορά σε μία πλειάδα ζητημάτων που άπτονται αυτού που συνηθίσαμε να αποκαλούμε «το ζήτημα της ονομασίας της γείτονος».
Άρα το 2011 θα είναι σε κάθε περίπτωση η κρισιμότερη χρονιά για τα συμφέροντα του ελληνικού λαού και του ελληνισμού μετά τον δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. Πλέον η οικονομική κρίση που επέφερε το καθεστώς, μεταβλήθηκε σε κοινωνική κρίση, η οποία σε λίγο θα εμφανιστεί ως εθνική κρίση, ώστε να υπάρξει δυνατότητα πολιτικών διευθετήσεων που θα εξυπηρετούν τα συμφέροντα, που επιδιώκουν να χειραγωγήσουν την ελληνική κοινωνία για τις επόμενες δεκαετίες. Το πώς θα περάσουμε από την κοινωνική στην εθνική κρίση, αυτό ενδεχομένως να το γνωρίζει ο πρωθυπουργός, οι έμπιστοι σύμβουλοί του και ενδεχομένως πολιτικοί συνοδοιπόροι του σε αυτήν την περιπέτεια, όπως είναι το πατριδοκάπηλο ΛΑΟΣ (δείτε τις τελευταίες δηλώσεις Πάγκαλου, όπου χαρακτηρίζει το ΛΑΟΣ ως τον πιο σοβαρό συνομιλητή). Ενδεχομένως και άλλοι, οι οποίοι επιδιώκουν εκλογές με λίστα και ανάδειξη μίας κυβέρνησης ευρύτερου συνασπισμού, όπου θα χωρούν όλοι οι «καλοί» του καθεστώτος. Το δυστύχημα γι’ αυτούς είναι ότι πλέον τα βήματά τους τούς προδίδουν. Και το ακόμη μεγαλύτερο δυστύχημα είναι ότι οι πολιτικές δυνάμεις που δεν εμπλέκονται σ’ αυτά τα παιχνίδια, περί άλλων τυρβάζουν, ανίκανες να οργανώσουν αμέσως ένα σχέδιο εναλλακτικής ηγεμονίας που θα αμφισβητήσει αποτελεσματικά αυτούς που σχεδιασμένα αποσταθεροποιούν την χώρα για να συνεχίσει να υπάρχει και αύριο το υφιστάμενο καθεστώς.
Υ.Γ. Σε αυτό το σύντομο σημείωμα που προβλέπει την σχεδιασμένη επίκληση εθνικών απειλών, πέραν των οικονομικών, ώστε το καθεστώς να δρομολογήσει εξελίξεις για το συμφέρον του και επ’ ωφελεία των κέντρων που ελέγχουν την σημερινή διάσταση της παγκοσμιοποίησης, δεν υπάρχουν αξιολογικές κρίσεις, με την στενή έννοια. Μη γνωρίζοντας τι συζητείται επιμέρους για το περιεχόμενο του τουρκικού «sub-region», δεν μπορώ να προδικάσω τι συμφέρει και τι δεν συμφέρει την Ελλάδα. Αυτό που σίγουρα δεν την συνέφερε σε καμία περίπτωση, ήταν να ανοίξουν αυτά τα ζητήματα σήμερα και με δεδομένη την πολυεπίπεδη και πολύπλευρη κρίση που επέφερε στην χώρα το καθεστώς και την κατάσταση που επικρατεί στο πολιτικό σύστημα και την κυβέρνηση που λειτουργεί υπό την διακυβέρνηση της τρόικας. Ίσως ο πρωθυπουργός να αποδειχθεί το 2011 η χειρότερη περίπτωση που μπορούσε να μας τύχει την χειρότερη στιγμή!
http://olympia.gr
Read more