Πέμπτη 6 Ιανουαρίου 2011

Πατέρα σου λείπει το Ευρώ να πάρεις γάλα στο παιδί σου;

Posted by olympiada στο Ιανουαρίου 6, 2011

50,000 ΕΥΡΩ VIP ΠΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΕΙ ΣΕ ΔΙΑΛΕΞΗ ΣΤΟ LSE!

AKOYΤΕ ΚΟΠΡΙΤΕΣ;;
Παρά τον καταιγισμό των επικριτικών δημοσιευμάτων για τις VIP πτήσεις, ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου δεν δείχνει να πτοείται και συνεχίζει να προτιμά τις ανέσεις του κυβερνητικού αεροσκάφους από την ταλαιπωρία των κοινών αερογραμμών.
Τελευταία VIP πτήση για τον τσάρο της οικονομίας η επίσκεψη στο Λονδίνο στις 8 Νοεμβρίου του 2010. Ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου προκειμένου να συναντηθεί με οικονομικούς παράγοντες και να δώσει και μία διάλεξη στο London School of Economics προτίμησε να μεταβεί στην βρετανική πρωτεύουσα με το κυβερνητικό αεροσκάφος και όχι με μία από τις πολλές πτήσεις που συνδέουν καθημερινά την Αθήνα με το Λονδίνο. Στο συγκεκριμένο ταξίδι της ανέσεις του κυβερνητικού τζετ είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν και τα μέλη της συνοδείας του, με το κόστος της ειδικής αυτής πτήσης να βαραίνει το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας.
Το ταξίδι με το κυβερνητικό αεροσκάφος στοιχίζει σύμφωνα με στοιχεία που έχουν κατατεθεί στρη Βουλή, κάτι περισσότερο από 6.600 ευρώ την ώρα, συν τα έξοδα των αεροδρομίων. Αυτό σημαίνει ότι το ταξίδι για τη διάλεξη, κόστισε στον Έλληνα φορολογούμενο περισσότερο από 50.000 ευρώ (!) ενώ αν επέλεγε να ταξιδεύσει στην πρώτη θέση της Ολυμπιακής, δεν ξεπερνούσε- μαζί με δύο συνοδούς τις 3.000 ευρώ !
Το ταξίδι στο Λονδίνο είναι ήταν η τέταρτη φορά μέσα στους τελευταίους δύο μήνες που ο υπουργός οικονομικών πετάει με το κυβερνητικό αεροσκάφος ξεπερνώντας σε συχνότητα ακόμη και τον ίδιο τον πρωθυπουργό. Αυτό βέβαια που έχει προκαλέσει πλήθος αρνητικών σχολίων εις βάρος του ισχυρού άνδρα της δοκιμαζόμενης ελληνικής οικονομίας είναι ότι και στις 4 περιπτώσεις οι πτήσεις αφορούσαν προορισμούς που η χρήση των κοινών αερογραμμών είναι κατά πολύ φθηνότερη από το πολυέξοδο τζετ που διαθέτει η ελληνική κυβέρνηση.
newpost.gr
http://olympia.gr/