Σάββατο 9 Απριλίου 2011

Ο Τριανταφυλόπουλος, ο Λαλιώτης και το ξεπούλημα των ασημικών.



Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Απριλίου 9, 2011
Δεν πρόλαβε ο Λαλιώτης να κάνει την παρέμβαση για το ξεπούλημα του αεροδρομίου των Σπάτων που εξυφαίνει η “νέα διακυβέρνηση” προς όφελος των Γερμανών για άλλα 20 χρόνια και …
ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ;;;
Ρε πως αλλάζουν οι καιροί. Από εκεί που η Zougla έδινε βήμα στον Κώστα Λαλιώτη τώρα περνάει αναρτήσεις οι οποίες αναφέρουν «πόσα έχει φάει». Παρατηρούν πολύ σωστά τα “Αγριόσκυλα“.
Η εξήγηση είναι απλή, απλούστατη. Όπως θα έχετε παρατηρήσει, ο “ΔΔημοσιογράφος” έχει αναλάβει εργολαβικά μέσα από την συνολική δημοσιογραφική του παρουσία, την εξόντωση των συνδικαλιστών στις ΔΕΚΟ που πρόκειται να εκποιηθούν.
Όχι, δεν μιλάει για τον ήδη πουλημένο ΟΤΕ, για τα ναυπηγεία και τα δις που πλήρωσε ο Ελληνικός λαός. Μιλά αποκλειστικά για τους συνδικαλιστές των “φιλέτων” που η κυβέρνηση ετοιμάζει να παραδώσει.
Βέβαια ακόμα το φυσάνε και δεν κρυώνει για το κάζο που τους κάναμε με το δάνειο της ΓΕΝΟΠ από την ΔΕΗ (ετοιμαζόντουσαν βλέπετε να το χρησιμοποιήσουν ως μέγα επικοινωνιακό όπλο…) και έχουν πιάσει τα “ψιλά”.
Θα αναρωτηθείτε εύλογα, ο “ΔΔημοσιογράφος” χθες γεννήθηκε; Δεν ήξερε τα καλούδια και τις προκλητικές αμοιβές των συνδικαλιστών τόσα χρόνια;
Δεν άκουσε τίποτα για τους δοσίλογους συνδικαλιστές του ΟΤΕ που υπέγραφαν μέσω του εκπροσώπου τους στο ΔΣ τις ελεεινές συμβάσεις της μίζας;
Και βέβαια τα ήξερε. Ως γνωστόν όμως, τσάμπα δουλεύουν μόνο τα ρολόγια. και τώρα η φάμπρικα ξαναπήρε μπρος αφού η ΔΕΗ, τα Σπάτα  και ο ΟΣΕ θα γεμίσουν ταμεία με το χρήμα του κερατά λαού.
Μόλις λοιπόν ο Λαλιώτης βγήκε και τους ξεμπρόστιασε ότι ετοιμάζουν να χαρίσουν σχεδόν ΕΝΑ Δις στους Γερμανούς, άρχισε η “γραμμή παραγωγής” να δουλεύει με τον γνωστό τρόπο.
Για να μην αναρωτιέστε εάν “πάμε” τον Λαλιώτη, το πόσο τον έχουμε ξεμπροστιάσει εμείς είναι άλλου παπά ευαγγέλιο. Όταν όμως καλεί το εθνικό συμφέρον, βάζουμε στην άκρη τα μπαγιάτικα κουλούρια και κοιτάμε τι λέει ο καθένας και τι προσφέρει ο λόγος του.
Η αποκάλυψη μας για την παρέμβαση του Λαλιώτη, εδώ:
Όπως σωστά μάντεψαν φίλοι αναγνώστες, η παρέμβαση πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ που αναφερόταν στο αεροδρόμιο των Σπάτων και την Hoechtief ήταν του Κώστα Λαλιώτη.
Μπορεί να έγινε σε κατ’ ιδίαν συναντήσεις αλλά δεν παύει να έχει σημασία αφού τόσον καιρό το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ απέφευγε να πάρει θέση ακόμα και ανεπίσημα. Ήταν όμως γνωστό ότι συντάχθηκε με την στάση της Σοφίας Σακοράφα και των Δημαρά & Οικονόμου κατά την ψήφιση του μνημονίου και παρακολουθεί στενά τις πολιτικές επιλογές της “νέας διακυβέρνησης”.
Η παρέμβαση του λοιπόν ήταν αποτέλεσμα της φημολογίας που ήθελε επέκταση της σύμβασης υπέρ των Γερμανών με ένα κόστος που ο ίδιος το θεωρεί “ληστεία”.“Ένα Ευρώ κάτω από το 1 δις, θα αποτελέσει μέγα σκάνδαλο”.
Εννοείται ότι θα πρέπει να υπάρξουν και δομικές αλλαγές στη σύμβαση όπως αυτή που απαγορεύει την ίδρυση άλλου πολιτικού αεροδρομίου σε μία μεγάλη ακτίνα (“πέταγμα πουλιού” είναι ο όρος που χρησιμοποιείται), γεγονός που λειτουργεί ανασταλτικά στην ανάπτυξη σημαντικών περιοχών της περιφέρειας, όπως Αργολίδα, Κορινθία, Αρκαδία κλπ.
Όσο για την ανταγωνιστικότητα, ας μην το συζητάμε. Θα έπρεπε να ντρέπονται διαχρονικά όσοι κατέστησαν το μεγαλύτερο αεροδρόμιο της χώρας απλησίαστο για τους μεγάλους Tour Operators. Να λειτουργεί δηλαδή με τη νοοτροπία καντίνας έξω από την Ακρόπολη που πουλάει το νεράκι 3 Ευρώ, επιφέροντας μεγάλο χτύπημα στον τουρισμό.
Οι πληροφορίες μας λένε ότι ο Λαλιώτης θα επανέλθει και όχι σε επίπεδο παραπολιτικής συζήτησης…
Read more

Όλοι οι πολιτικοί άφησαν το σημάδι τους στην Ελλάδα, ο ΓΑΠ θα αφήσει λεκέ!


Από την ίδρυση της χώρας μας μέχρι και σήμερα έχουν περάσει αμέτρητοι πολιτικοί σε πολλά πόστα. Αμέτρητες και οι πολιτικές αποφάσεις, αποχρώσεις και ιδεολογίες, από τις πιο ήπιες μέχρι τις πιο ακραίες. Όλοι τους κάτι άφησαν πίσω τους. Ακόμη και οι χειρότεροι.
Μέχρι και η χρεοκοπία Τρικούπη, με τα υπέρογκα δάνεια που αυτός λάμβανε, μας άφησε έργα υποδομής που μέχρι σήμερα χρησιμοποιούμε.
Μετά την πραξικοπηματική επιβολή του Μνημονίου από την κυβέρνηση Παπανδρέου, την επέλαση των νεοφιλελεύθερων όρνεων που δηλητηρίασαν με τα μέτρα-σοκ το σώμα της Ελλάδας και τώρα περιμένουν αργά και βασανιστικά να εκπνεύσει για να σκυλεύσουν τον νεκρό τί άλλο μπορεί να μείνει; 
Μόνο η αντίδραση και η αυτο-οργάνωση του κόσμου. Μόνο ότι δεν μπορεί να ελέγξει ένα αυταρχικό καθεστώς μόνο αυτό φοβάται. Γι’ αυτό εξαφανίζονται οι αντιφρονούντες, γι’αυτό φιμώνονται ιστολόγια, γι’ αυτό τις κινηματικές απόπειρες του λαού προσπαθούν να τις καπελώσουν ή να τις συντρίψουν με την ισχύ της εξουσίας.
Επιμένω ότι φοβούνται γιατί όπου βρεθούν κι όπου σταθούν ο κόσμος τους γιουχάρει και οδηγείται σε ανυπακοή αλλά όχι ευτυχώς τυφλή. Γιατί δεν μασάνε κουτόχορτο οι ιθαγενείς και δεν πιστεύουν στα δεκανίκια, όσο και να προωθούνται. Γιατί οι στυλοβάτες  πέφτουν μαζί με τις εφημερίδες και τα κανάλια τους. Όλο το σύστημά τους καταρρέει με πολύ θόρυβο μάλιστα κι αυτοί εθελοτυφλούν και σφυρίζουν αδιάφορα.
Είναι πλέον έκδηλη η κατάρρευση της κυβέρνησης και στους πιο “ κολλημένους” πρασινοφρουρούς! Μετά ιδιαίτερα από την χθεσινή …”φρουτοσαλάτα” που σέρβιραν οι βουλευτές στον υπουργό Οικονομικών επιβεβαιώθηκε πανηγυρικά αυτό που έλεγαν πολλοί, ότι με την παρέλευση του φόβητρου της λίστας το πολιτικό ένστικτο της αυτοσυντήρησης των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ θα τους στρέψει εναντίον της μνημονιακής πολιτικής ξεπουλήματος των πάντων. Όχι ότι οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ είναι οι “ άγιοι” που ξαφνικά στενοχωρήθηκαν για τον λαό.
Οι πολιτικές εξελίξεις θα είναι ραγδαίες. Ο Παπανδρέου βλέπει ότι αλλιώς τα υπολόγιζε και αλλιώς του βγαίνουν. Δεν νοιάζεται για την Ελλάδα αυτό είναι σίγουρο. Ήρθε ανέλαβε την εξουσία και την εκχώρησε αλλού για να είναι εντολοδόχος, αλλά δεν αποδείχθηκε και τόσο ικανός ούτε γι’ αυτό. Φοβάται ότι η βόμβα της χρεοκοπίας θα σκάσει στα χέρια του και θα φύγει κι αυτός με ελικόπτερο όπως τόσοι και τόσοι δικτάτορες και σοσιαλιστές… Δεν θα κλάψει για τους Έλληνες, αλλά με μια χρεοκοπία στο βιογραφικό του δύσκολα θα γίνει γ.γ. του ΟΗΕ όπως διακαώς επιθυμεί.
Η πολιτική του μοίρα φαίνεται πλέον προδιαγεγραμμένη και μη αναστρέψιμη. Θα είναι ένας άσχημος λεκές στην ελληνική ιστορία
Read more

Ηρωική εμφάνιση του Μίκη Θεοδωράκη στην Κερατέα! (video)

Το Video μας έστειλαν οι φίλοι από το tsantiri.gr

Τον περίμεναν να επισκεφθεί την Κερατέα αύριο, Κυριακή 10 Απριλίου, το απόγευμα. Ωστόσο, ο Μίκης Θεοδωράκης επέλεξε να πάει σήμερα το πρωί. Η υποδοχή που του επεφύλαξαν οι πολίτες στο μπλόκο τους ήταν αποθεωτική.

Δείτε το!



Η συνέχεια στο:http://www.tsantiri.gr

http://taxalia.blogspot.com/2011/04/blog-post_9475.html
Read more

Δύο ιστορικά Πανεπιστημιακά Νοσοκομεία κλείνουν.!


Πατήστε για μεγέθυνση
Με απόφαση της Πανεπιστημιακής τους διοίκησης, τα δύο ιστορικά Πανεπιστημιακά νοσοκομεία Αρεταίειο και Αιγινήτειο ανέστειλαν από χθες 8/4/2011 την λειτουργία τους. 
Τα Αιγινήτειο εγκαινιάστηκε το 1904 ενώ το Αρεταίειο εγκαινιάστηκε το 1898. 
Ανήκουν στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. 
Η απόφαση ελήφθη λόγω του οικονομικού αδιεξόδου, στο οποίο για πρώτη φορά στην ιστορία τους έχουν περιέλθει, και για το οποίοαποκλειστικά υπεύθυνα είναι τα Υπουργεία Οικονομικών και Υγείας. 
Το αδιέξοδο αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να μην υπάρχουν πλέον ούτε τα στοιχειώδη φάρμακα για τους εσωτερικούς και εξωτερικούς ασθενείς των δύο νοσοκομείων, με αποτέλεσμα την πλήρη αδυναμία περίθαλψής τους. Έτσι, αναστέλλονται όλες οι εισαγωγές, προγραμματίζονται εξιτήρια για τους ασθενείς που νοσηλεύονται και τα νοσοκομεία εξέρχονται από το σύστημα εφημεριών. Οι εργαζόμενοι στη Γενική τους Συνέλευση αποφάσισαν κινητοποιήσεις ενάντια στην αναλγησία και ανευθυνότητα της κυβερνητικής πολιτικής.
Ο κυβερνητικός διπρόσωπος δικαιολόγησε την επιλογή των διοικήσεων, καθώς σε αντίθετη περίπτωση θα έπρεπε να συνεχίσουν να παριστάνουν ότι περιθάλπτουν τους προσερχόμενους χωρίς γάζες, φάρμακα και μισθούς. 
Δήλωσε πάντως ότι ο λαός ...δεν πρέπει να πανικοβάλλεται, η χώρα είναι σε ...καλά χέριακαι ο υπερήφανος ελληνικός λαός μπορεί να αντιμετωπίσει τα προβλήματα υγείας και από ...το σπίτι, με ασπιρίνες, εάν βρεί. 
Ο στόχος, επεσήμανε, της Κυβέρνησης είναι να προχωρήσομε σε ένα άλλο ποιοτικό μοντέλλο διαχείρισης της Υγείας και των προβλημάτων της τρίτης ηλικίας με μια ποιοτική αναπροσαρμογή βασισμένη σε διαχρονικά πρότυπα.
Στα πλαίσια αυτής της αναπροσαρμογής καθημερινές είναι οι καταγγελίες στο ΠΑΜ για ανθρωποκτόνες εγκληματικές ελλείψεις υλικών και βασικών φαρμάκων (καρδιολογικές εφημερίες χωρίς Lasix και αντιπηκτικά), πλήρη απραξία του συστήματος, αναβολή απαραίτητων επεμβάσεων και εκτέλεση άλλων, άσκοπων ιατρικών πράξεων, παραίτηση από κάθε προσπάθεια προληπτικής ιατρικής και όλα αυτά μέσα σ’ ένα κλίμα απελπισίας, αποδιοργάνωσης και εντατικής προετοιμασίας των ικανών ιατρών για φυγή προς το εξωτερικό.

pamet-thessaloniki
http://gianniotis.blogspot.com/2011/04/blog-post_4852.html
Read more

Και “πατροκτόνος” ο μόλις διορισθείς στο ΠΕΧΩΔΕ Γ.Γ. του ΠΑΣΟΚ!


Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Απριλίου 9, 2011
Τι κάνει κανείς για να διοριστεί στο ΠΕΧΩΔΕ και να παραμείνει νούμερο 2, μετά τον ΓΑΠ, στο ΠΑΣΟΚ…
Μέχρι και “πατροκτόνος” γίνεται!
Εμπρός στο δρόμο που χάραξε ο Σωκράτης!
Ο Άκης Τσοχατζόπουλος έχει ήδη διαγραφεί από το ΠΑΣΟΚ, δεν είναι μέλος του κόμματος, δεν έχει σχέση μαζί του” δήλωσε στην εφημερίδα “Real News” ο γραμματέας του κυβερνώντος κόμματος, Μιχάλης Καρχιμάκης δείχνοντας ότι γνωρίζει κάτι… παραπάνω.
Ο κ. Καρχιμάκης, παρά το γεγονός ότι μέχρι τώρα μόνη εξέλιξη που έχει σημειωθεί στο ζήτημα του Άκη Τσοχατζόπουλου είναι η απόφαση για αναστολή της κομματικής ιδιότητας, προανήγγειλε τη διαγραφή του, επισημαίνοντας ότι “η αναστολή της κομματικής ιδιότητας σημαίνει επακριβώς διαγραφή” αφού στο καταστατικό του ΠΑΣΟΚ δεν υπάρχει ποινή οριστικής διαγραφής. …

Σημειώνεται ότι η περίπτωση του πρώην κορυφαίου υπουργού του ΠΑΣΟΚ, είχε συζητηθεί πριν από 18 μήνες από την Επιτροπή Διαφάνειας του κόμματος.
Τότε, όμως δεν είχε δημοσιοποιηθεί κάποια ανακοίνωση πολιτικού σκεπτικού διαγραφής, αλλά ακολουθήθηκε ο δρόμος της αναστολής της κομματικής ιδιότητας.
Read more

Πάνος Καμμένος: Εάν ο Ψωμιάδης ήταν λαμόγιο, θα τον έτρωγα εγώ πρώτος.


Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Απριλίου 9, 2011
Σχετικά με τον διάλογο που αναπτύχθηκε εδώ: Βίντεο κόλαση – Ψωμιάδης Καμμένος
Ο Πάνος Καμμένος ξεκαθαρίζει:
Παρακολουθώ ολο τον διάλογο απο εχθές το βράδυ.Δέν απάντησα λόγω του ότι έχω σάν αρχή μου να μήν δημοσιοποιώ θέματα ενδοοικογενειακά-εσωπαραταξιακά.Ωφείλω όμως να ξεκαθαρίσω ορισμένα πράγματα για να μήν υπάρχουν παρεξηγήσεις.
1.Το πραξικόπημα δέν είναι η δικαστική απόφαση αλλά το διοικητικό μέτρο της αργίας.
2.Ο νόμος που προβλέπει την ποινή της αργίας ψηφίστηκε μετά την τέλεση του αδικήματος και αναφέρεται σε αδίκημα περιφερειάρχη που ΔΕΝ ήταν ο Κ.Ψωμιάδης τότε αλλα νομάρχης
3.Τό Πασοκ πρίν νομοθετήσει γνώριζε την συγκεκριμένη υπόθεση και ακακοίνωσε τους ξέφυγε προεκλογικά οτι- Ο Ψωμιάδης σύντομα θα εκπέσει.
4.Το αδίκημα αναφέρεται στη μείωση προστίμου σε παραβάτη που νοσηλεύετο τότε στην εντατική και πέθανε σε λίγους μήνες γιά ήδη κληστή επιχείρηση προτάθηκε δε από το νομικό σύμβουλο τους υπηρεσιακούς παράγοντες και θα μπορούσε να μειωθεί νόμιμα εως 150 ευρώ.Το θέμα που εξέτασε το δικαστήριο ήταν οι διαδικασίες και όχι η μείωση
5.ΜΗΝ ΠΑΡΑΣΥΡΕΣΤΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΝΤΟΛΟΔΟΧΟΥΣ ΤΟΥ ΣΟΡΟΣ ΚΑΙ ΣΚΟΤΩΝΟΜΑΣΤΕ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΝΑ ΦΥΓΕΙ ΑΠΟ ΤΗ ΜΕΣΗ Ο ΨΩΜΙΑΔΗΣ ΑΝ ΗΤΑΝ ΑΠΑΤΕΩΝΑΣ ΘΑ ΤΟΝ ΕΤΡΩΓΑ ΠΡΩΤΟΣ ΕΓΩ.
Read more

ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ ΨΗΦΙΣΕ ΣΤΟ ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ Ο ΨΕΥΤΟΟΙΚΟΛΟΓΟΣ ΤΡΕΜΟΠΟΥΛΟΣ!



Μ.Tρεμόπουλος-Ο μοναδικός Έλληνας ευρωβουλευτής που ψήφισε υπέρ των Σκοπίων!Απρίλιος 8, 2011. Ο μοναδικός Έλληνας ευρωβουλευτής που ψήφισε υπέρ των Σκοπίων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, υποστηρίζοντας ότι πρέπει να αρχίσουν άμεσα οι διαπραγματεύσεις για την ένταξη της πΓΔΜ στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αναφέρει ο σκοπιανός δημοσιογράφος παρουσιάζοντας τον...Μιχάλη Τρεμόπουλο (σ.σ. ένταξη χωρίς,φυσικά, καμία αλλαγή στη γλώσσα, στην ονομασία της χώρας κλπ)
Σε συνέντευξή του μάλιστα, βρισκόμενος στα Σκόπια, στο αδελφό κόμμα των Σκοπίων DOM, (το
οποίο υποστηρίζει την ένταξη των Σκοπίων ως ‘Μακεδονία’ στην Ευρωπαϊκή ‘Ενωση και τίθεται κατά οποιαδήποτε άλλης ονομασίας και γλώσσας εκτός της ‘μακεδονικής’) ο Μιχάλης Τρεμόπουλος έδωσε συνέντευξη στο σκοπιανό Κανάλ 5 υποστηρίζοντας τη θέση του κόμματος του , των Πρασίνων, όπως είπε, υπέρ της ένταξης των Σκοπίων στην ΕΕ.
Πρόκειται , σημειώνει το σκοπιανό κανάλι, για τον πρώτο άνθρωπο στην Ελλάδα του Πράσινου Κόμματος, ο οποίος σύμφωνα με τις πρόσφατες δημοσκοπήσεις έχει πραγματικές πιθανότητες να εισέλθει στο ελληνικό κοινοβούλιο, υποστήριξε, μάλιστα, προς το Κανάλ 5, ότι, τίθεται υπέρ της αυτοδιάθεσης των λαών, της ονομασίας αυτών όπως επιθυμούν και στις σχέσεις καλής γειτονίας , στοιχεία τα οποία αποτελούν τις βασικές αρχές πάνω στις οποίες κινείται το ελληνικό Κόμμα των Πρασίνων.
Ο Τρεμόπουλος χαρακτήρισε την σημερινή εποχή του Γιώργου Παπανδρέου, ως πολύ καλή από ότι του Κώστα Καραμανλή σε σχέση με το σκοπιανό ζήτημα.
Υποστήριξε, επίσης, ότι η λύση μεταξύ των χωρών πρέπει να δοθεί σύμφωνα με τα ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών.
http://stithoskopio.blogspot.com/2011/04/blog-post_7600.html
Read more

ΛΑΣΠΗ, ΛΑΣΠΗ, ΛΑΣΠΗ, ΠΟΛΛΗ ΛΑΣΠΗ


ΕΧΕΙ ΠΕΣΕΙ ΤΟΣΗ ΛΑΣΠΗ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΛΑΣΠΗ ΤΟ ΠΑΣΟΚΙΚΟ-ΕΡΓΟΛΑΒΙΚΟ-ΜΙΝΤΙΑΚΟ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟ ΝΑ ΧΤΙΣΕΙ ΑΚΟΜΑ ΜΙΑ ΕΛΛΑΔΑ.

ΠΟΛΥ ΛΑΣΠΗ ΡΕ ΕΛΛΗΝΕΣ.

ΑΝΑΡΩΤΗΘΗΚΑΤΕ ΠΟΤΕ ΓΙΑΤΙ;

ΓΙΑΤΙ Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΕΣΤΟΣ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚΙΚΟ-ΕΡΓΟΛΑΒΙΚΟ-ΜΙΝΤΙΑΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ;


ΜΗΠΩΣ ΓΙΑΤΙ ΤΟΥΣ ΑΠΟΚΑΛΕΣΕ ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΕΣ;


ΜΗΠΩΣ ΓΙΑΤΙ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟ ΝΟΜΟ ΠΕΡΙ ΒΑΣΙΚΟΥ ΜΕΤΟΧΟΥ;


ΜΗΠΩΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΚΑΝΕ ΤΑ ΧΑΤΗΡΙΑ ΟΠΩΣ ΕΙΧΑΝ ΣΥΝΗΘΙΣΕΙ;


ΜΗΠΩΣ ΓΙΑΤΙ ΤΟΥΣ ΕΦΕΡΝΕ ΕΜΠΟΔΙΑ ΣΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΣΥΝΗΘΙΣΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ;


ΜΗΠΩΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΗΤΑΝ -ΚΑΛΟ- ΚΑΙ -ΥΠΑΚΟΥΟ- ΠΑΙΔΙ;


ΜΗΠΩΣ ΓΙΑΤΙ ΔΥΣΑΡΕΣΤΗΣΕ ΤΟΥΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ ΤΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚΙΚΟΥ-ΕΡΓΟΛΑΒΙΚΟΥ-ΜΙΝΤΙΑΚΟΥ ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΥΣ;


ΜΗΠΩΣ ΓΙΑΤΙ ΕΙΠΕ ΟΧΙ ΣΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΝΑΝ;


ΜΗΠΩΣ ΓΙΑΤΙ ΕΒΑΛΕ ΒΕΤΟ ΣΤΟ ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ;


ΜΗΠΩΣ ΓΙΑΤΙ ΕΚΑΝΕ ΤΟΥΣ ΑΓΩΓΟΥΣ ΜΕ ΤΗΝ ΡΩΣΙΑ;


ΜΗΠΩΣ ΓΙΑΤΙ ΕΚΑΝΕ ΤΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΙΝΑ;


ΜΗΠΩΣ ΓΙΑΤΙ ΥΠΗΡΞΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ;


ΜΗΠΩΣ ΓΙΑΤΙ ΗΤΑΝ ΑΛΗΘΙΝΟΣ ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ;


ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΕΘΝΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΑ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΝΤΙ ΝΑ ΤΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΟΥΝ ΤΑ ΑΠΕΜΠΟΛΕΣΑΝ ΚΑΙ ΕΠΕΣΑΝ ΕΥΚΟΛΑ ΣΤΗΝ ΠΑΓΙΔΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ.


ΜΑΣΗΣΑΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΥΤΟΧΟΡΤΟ ΤΩΝ ΧΑΛΚΕΙΩΝ ΤΩΝ ΟΚΤΩ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΛΟΒΟΤΟΜΗ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΤΟ ΜΙΝΤΙΑΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΣΤΟΝ ΕΓΚΕΦΑΛΟ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.


ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΣΑΝ ΝΑ ΔΟΥΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΠΟΥ ΟΜΩΣ ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΕΡΓΟΛΑΒΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΘΑ ΒΓΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ ΘΕΛΟΥΝ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ.


Η ΛΑΣΠΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚΙΚΟΥ-ΕΡΓΟΛΑΒΙΚΟΥ-ΜΙΝΤΙΑΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΕΛΑΧΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕ ΤΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΑ ΤΟΥ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΚΑΙ ΜΕΓΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕ ΤΑ ΜΙΚΡΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΕΝΑ.


ΠΩΣ ΛΕΜΕ ΤΟ ΑΣΠΡΟ ΜΑΥΡΟ, ΤΗ ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ, ΤΗΝ ΤΡΙΧΑ ΤΡΙΧΙΑ;


ΠΟΛΛΗ ΛΑΣΠΗ ΡΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΟΝ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ, ΠΟΛΥ ΛΑΣΠΗ!


ΙΣΩΣ ΠΟΤΕ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΔΕΝ ΔΕΧΤΗΚΕ ΤΟΣΗ ΛΑΣΠΗ ΟΣΟ Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ.


ΑΝΑΡΩΤΗΘΗΚΑΤΕ ΠΟΤΕ ΤΟ ΓΙΑΤΙ;


ΛΑΜΠΗΣ Π.
Read more

Αναδιάρθρωση χρέους: Τα συχνότερα ερωτήματα και οι απαντήσεις τους

Read more

Συνεδρίαση Κ.Υ.Σ.Π.Ε. στις 11 & 12 Απριλίου 2011



Την ερχόμενη Δευτέρα και Τρίτη θα συνεδριάσει το ΚΥΣΠΕ με θέματα ημερήσιας διάταξης τα παρακάτω:
1. Εξέταση αιτήσεων παραίτησης και διαμόρφωσης σχετικής πρότασης.
Το ΚΥΣΠΕ ομόφωνα κάνει δεκτές όλες τις αιτήσεις παραίτησης που πληρούν τις προϋποθέσεις συνταξιοδότησης.
2. Εξέταση αιτήσεων μετάθεσης εκπαιδευτικών που ανήκουν στις ειδικές κατηγορίες μετάθεσης του άρθρου 13 του Π.Δ. 50/96.
Το ΚΥΣΠΕ για άλλη μια φορά θα βρεθεί σε δύσκολη θέση αφού έως σήμερα δεν έγινε αναμόρφωση των σχετικών διατάξεων ώστε να ενταχθούν νέες ασθένειες ίσης ή μεγαλύτερης βαρύτητας με τις υπάρχουσες στη σχετική νομοθεσία. Το αποτέλεσμα είναι η μη ένταξη συναδέλφων στην ειδική κατηγορία, αν και αντιμετωπίζουν σοβαρότατα προβλήματα υγείας.
3. Εξέταση εκπρόθεσμων αιτήσεων ανάκλησης μετάθεσης και αιτήσεων τροποποίησης προτιμήσεων μετάθεσης.
Ως γνωστό με βάση την κείμενη νομοθεσία οι ανακλήσεις των αιτήσεων μετάθεσης πραγματοποιούνται έως το τέλος Δεκεμβρίου. Παρά ταύτα το ΚΥΣΠΕ κατά πάγια τακτική κάνει δεκτές όλες τις εκπρόθεσμες αιτήσεις ανάκλησης των  μεταθέσεων, γιατί αυτό διευκολύνει συναδέλφους που επιθυμούν μετάθεση.
Ως προς τις αιτήσεις τροποποίησης προτιμήσεων μεταθέσεων η έως τώρα πρακτική των Συμβουλίων ήταν απορριπτική.
4. Εξέταση αιτήσεων εκπαιδευτικών Π.Ε. για μετάθεση σε ΣΜΕΑΕ και ΚΕΔΔΥ.
Το Συμβούλιο θα εξετάσει αν οι ενδιαφερόμενοι πληρούν τις προϋποθέσεις για ένταξη στη διαδικασία μεταθέσεων σε ΣΜΕΑΕ και ΚΕΔΔΥ. Κυρίως το Συμβούλιο εξετάζει συνάφειες μεταπτυχιακών τίτλων σχετικά με την Ειδική Αγωγή.
Αυτές οι μεταθέσεις θα ανακοινωθούν μαζί με τις γενικές μεταθέσεις από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ.
Στα θέματα μεταθέσεων που θα εξεταστούν δε συμπεριλαμβάνεται η εξέταση αιτήσεων μετάθεσης στα Πειραματικά και Διαπολιτισμικά σχολεία. Οι μεταθέσεις αυτές προηγούνται των γενικών μεταθέσεων.
Οι ανεπίσημες πληροφορίες για τη μη πραγματοποίηση των παραπάνω μεταθέσεων δεν μπορεί να έχουν βάση.
Δεν μπορεί Απρίλιο μήνα «κάποιοι» να αυτοσχεδιάζουν και να αποφασίζουν ερήμην του κλάδου για την πραγματοποίηση ή μη των συγκεκριμένων μεταθέσεων. Οι μεταθέσεις θα έπρεπε να έχουν ολοκληρωθεί και ανακοινωθεί έως το τέλος Μαρτίου. Η όποια παρέκκλιση ή αντίθετη απόφαση με το περιεχόμενο της εγκυκλίου μεταθέσεων και των προβλεπομένων από την κείμενη νομοθεσία θα καταδεικνύει προχειρότητα και έλλειψης σοβαρότητας και υπευθυνότητας.
Ως αιρετός θα ζητήσω την πραγματοποίηση κι αυτών των μεταθέσεων, ώστε χωρίς προβλήματα να πραγματοποιηθούν οι γενικές μεταθέσεων εκπαιδευτικών από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ.
Περισσότερα την Τρίτη 12/4/2011 με την ολοκλήρωση του Συμβουλίου.
Πάντα στη διάθεσή σας
Παληγιάννης Βασίλης
Read more

Ο Χάρρυ Κλυνν σχολιάζει τη δίκη Ψωμιάδη



Επί τέλους ανέτειλε η «κάθαρση» στην αξιοθρήνητη χώρα μας…
Ο Μέγας κακούργος, ο άνθρωπος που κατέστρεψε την οικονομία της Μακεδονίας (Νότια Μακεδονία) ο υπαίτιος της ανεργίας του 25% που μαστίζει την φραπεδούπολη της Θεσσαλονίκης, ο αποδέκτης των χρυσοφόρων υποβρυχιακών μιζών, ο δημιουργός των σκανδάλων της ΖΗΜΕΝΣ, του ΒΑΤΟΠΕΔΙΟΥ και των ΤΟΞΙΚΩΝ ΟΜΟΛΟΓΩΝ, ο έτσι, ο αλλιώτικος και Θεσσαλονικιότικος Παναγιώτης Ψωμιάδης, θα τεθεί σε αργία μετά την καταδίκη του σε φυλάκιση ενός έτους με..
 τριετή αναστολή από το πενταμελές Εφετείο Θεσσαλονίκης για παράβαση καθήκοντος…

Τόλμησε ο αρχιεγκληματίας Περιφερειάρχης να μειώσει το πρόστιμο που επιβλήθηκε σε πρατηριούχο βενζίνης και δικάστηκε για το κακούργημά του αυτό σ’ αυτήν τη γελοία ποινή του ενός έτους με τριετή αναστολή!
Αν είναι δυνατόν!!!
Για να δικαιωθεί το περί δικαίου αίσθημα του Ελληνικού λαού η πολιτεία οφείλει να συλλάβει πάραυτα τον επικίνδυνο για την δημόσια διοίκηση και πολιτική υγεία Πόντιο κακούργο και με συνοπτικές διαδικασίες να τον καταδικάσει στην εσχάτη των ποινών!

Υποκριτές… Η Ελλάδα βαδίζει προς την ολοκληρωτική καταστροφή…
Το δημόσιο χρήμα ενθυλακώθηκε από τα πολιτικά λαμόγια που στοιχηματίζουν τώρα στη χρεοκοπία της Ελλάδος προσβλέποντας στον πολλαπλασιασμό των κλεμμένων…
Οι εθνικοί μειοδότες που προσφέρανε δώρο την ενική μας κυριαρχία στους αιμοσταγείς τοκογλύφους του διεθνούς κεφαλαίου σφυρίζουν αδιάφορα, σίγουροι για την ατιμωρησία τους…
Και ο Ψωμιάδης, μήνες μόλις μετά τον εκλογικό του θρίαμβο, οδηγείται στην πολιτική του εκτέλεση!!!

Για να θυμηθώ τα λόγια του ποιητή
 «Κι εσύ Νόμε των άνομων ασπίδα, 
σαν την μαϊμού από κλώνο σ' άλλον πήδα. 
Κι απ' την κορφή με την ουρά κρεμάσου 
για να μη βλέπει ο λαός τα πισινά σου...»

ΥΓ
Με τον Παναγιώτη Ψωμιάδη δε με συνδέει καμιά προσωπική ή ιδεολογική φιλία. Αντιθέτως πολλές φορές διαφώνησα δημοσίως με τις απόψεις του και ακόμα περισσότερες καυτηρίασα και σατίρισα τις λαϊκίζουσες συμπεριφορές του.

Χάρρυ Κλυνν
Read more

«Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα» για τον Παπανδρέου



Ο Γιώργος Παπανδρέου βρίσκεται πλέον αντιμέτωπος με το δίλημμα, ανασχηματισμός ή εκλογές. 
Η ανταρσία των βουλευτών του κόμματος που φοβούνται πλέον τις αντιδράσεις του λαού και τα άσχημα μαντάτα από το μέτωπο της οικονομίας δεν αφήνουν πολλά περιθώρια ελιγμών στον πρωθυπουργό.
Για αυτό το λόγο ο Γιώργος Παπανδρέου έχει συνεχείς τηλεφωνικές επαφές με συμβούλους του και κοντινούς σε αυτούς υπουργούς και βουλευτές,ώστε να καθορίσει την πορεία του τις επόμενες ημέρες.
Κύκλοι του περιβάλλοντός του όπως τονίζουν πως έχουν γίνει δύο ειδών εισηγήσεις στον πρωθυπουργό. 
Η πρώτη να ...προβεί σε διάγγελμα προς τον ελληνικό λαό, ξεκαθαρίζοντας τι ακριβώς συμβαίνει στην οικονομία και τι θα συμβεί στην Ελλάδα αν υπάρξει έστω και ελεγχόμενη χρεωκοπία. 
Η δεύτερη να ανακοινωθεί δημοψήφισμα ώστε να «αποφασίσουμε όλοι μαζί για το μέλλον» όπως δήλωσαν χαρακτηριστικά.
Από την άλλη όμως εντείνονται οι πιέσεις από την Τρόικα να ακολουθηθεί το πρόγραμμα του Μνημονίου ως έχει, προειδοποιώντας ότι, ενδεχόμενη προσφυγή στις κάλπες ή οποιαδήποτε άλλης μορφής πολιτική κρίση, θα επιφέρει την άμεση παύση της χρηματοδότησης προς την Ελλάδα, καθιστώντας άμεσα απαιτητέα τα χρήματα που μας έχουν δανείσει.
Μάλιστα επικεφαλής της Τρόικα που βρίσκονται στην Αθήνα έριξαν στο τραπέζι την ιδέα για το σχηματισμό κυβέρνησης μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, δίνοντας ως παράδειγμα το γερμανικό μοντέλο συγκυβέρνησης των Χριστιανοδημοκρατών και Σοσιαλδημοκρατών, όταν η Γερμανία αντιμετώπιζε τη δική της κρίση πριν από χρόνια. Η ιδέα πάντως αυτή απορρίφθηκε από τον υπουργό που δέχθηκε την πρόταση ο οποίος απάντησε πως η κυβέρνηση προσπάθησε αλλά απέτυχε να εξασφαλίσει τη συναίνεση της ΝΔ σε κοινή κυβέρνηση.
Παράλληλα, προς το παρόν δεν έχει υπάρξει καμία επαφή του πρωθυπουργού με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλιαμε θέμα την προκήρυξη εκλογών ή τη σύγκληση του συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών υπό την προεδρία του.
Οποιες αποφάσεις παρθούν από τον Γιώργο Παπανδρέου μετά τα μαύρα σύννεφα εντός και εκτός κυβέρνησης, θα παρθούν μέσα στο Σαββατοκύριακο, όπως τονίζουν στελέχη του κυβερνώντος κόμματος.
Read more

Ψωμιάδης: “Ποτέ δεν έκρυψα την υπογραφή μου”



«Ποτέ δεν έκρυψα την υπογραφή μου, δεν χρηματίστηκα, δεν χαρίστηκα, δεν δίστασα να συγκρουστώ ανοιχτά γι’ αυτά που πιστεύω». Αυτό αναφέρει, σε αδρές γραμμές, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Παναγιώτης Ψωμιάδης, σχολιάζοντας την καταδίκη του σε δωδεκάμηνη κάθειρξη με αναστολή από το Εφετείο Θεσσαλονίκης.
Ο κ. Ψωμιάδης επιτέθηκε εναντίον μερίδας του Τύπου, «οι οποίοι», όπως είπε, «καλυμμένοι πίσω από την ανωνυμία του ίντερνετ, με ύβρεις και χτυπήματα κάτω από τη μέση επιχειρούν να επιβάλλουν την έκπτωσή μου με μία ξεκάθαρα πολιτική δίωξη».
Διαβάστε ολόκληρη τη γραπτή δήλωση του Παναγιώτη Ψωμιάδη:
ΔΗΛΩΣΗ Π. ΨΩΜΙΑΔΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΕΦΕΤΕΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Σχετικά με την απόφαση του Εφετείου Θεσσαλονίκης, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Π. Ψωμιάδης έκανε την ακόλουθη δήλωση:
Τέλος, έχω εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη. Για το λόγο αυτό προσφεύγω στο Ανώτατο δικαστήριο της χώρας, πιστεύοντας και ζητώντας τη δικαίωσή μου».
«Καταδικάστηκε το ανθρώπινο πρόσωπο που πρέπει να δείχνει το κράτος απέναντι στους πολίτες.
Όμως δεν φοβόμαστε.
Χάσαμε μία μάχη, αλλά θα κερδίσουμε τον πόλεμο με τους συκοφάντες.
Οι γνωστοί άγνωστοι κατάφεραν να δημιουργήσουν το κατάλληλο κλίμα γι’ αυτό με δημοσιεύματα σε μερίδα του Τύπου που προδίκαζαν την έκβαση της δίκης.
Ακόμη και σήμερα, καλυμμένοι πίσω από την ανωνυμία του ίντερνετ, με ύβρεις και χτυπήματα κάτω από τη μέση επιχειρούν να επιβάλλουν την έκπτωσή μου με μία ξεκάθαρα πολιτική δίωξη.
Ο λαός της Κεντρικής Μακεδονίας τους καταδίκασε μόλις πριν από πέντε μήνες. Όμως αυτοί συνεχίζουν.
Η επιδίωξη είναι προφανής: να ακυρώσουν τη λαϊκή ψήφο, να περιφρονήσουν τη λαϊκή ετυμηγορία, ποινικοποιώντας συστηματικά την διοίκηση.
Σε ό,τι με αφορά, ποτέ δεν έκρυψα την υπογραφή μου, δεν χρηματίστηκα, δεν χαρίστηκα, δεν δίστασα να συγκρουστώ ανοιχτά γι’ αυτά που πιστεύω. Μείωσα το πρόστιμο για παραβάσεις που αφορούσαν συνολικά 1.300 λίτρα νοθευμένου πετρελαίου κίνησης.
Ούτε υποβρύχια που γέρνουν παρήγγειλα, ούτε μιζοφόρες συμβάσεις για τηλεπικοινωνιακό υλικό υπέγραψα, ούτε off shore εταιρίες έχω, ούτε δημόσια χρήματα καταχράστηκα, ούτε δημόσια περιουσία ξεπούλησα, ούτε πρόστιμα επωνύμων μείωσα χίλιες φορές, ούτε συμμετείχα στο σκάνδαλο του Χρηματιστηρίου, ούτε το μνημόνιο υπέγραψα.
Και σ’ αυτή την περίπτωση, έπραξα ό,τι μου υπαγόρευσε η συνείδησή μου.
Όπως δέχτηκε το δικαστήριο, ακολούθησα τη γνωμοδότηση της Νομικής Υπηρεσίας της Νομαρχίας, δεν είχα δόλο να βλάψω κανέναν ούτε έβλαψα.
Ενήργησα ανθρώπινα και στα πλαίσια του νόμου βοηθώντας έναν άγνωστο σε μένα καρκινοπαθή που χαροπάλευε και τελικά, δυστυχώς, απεβίωσε. Για ένα μαγαζί που έκλεισε υπό το βάρος της ανίατης ασθένειας.
Αν οι υπάλληλοι οφείλουν να ενεργούν κατά το γράμμα του νόμου, εμείς οι πολιτικοί –οι εκλεγμένοι από το λαό- έχουμε υποχρέωση να τηρούμε το πνεύμα του νόμου. Αυτό έκανα και αυτό θα συνεχίσω να κάνω. Θα τιμωρούμε τους παραβάτες, αλλά δεν θα εξοντώνουμε τους συμπολίτες μας.
Όσοι μας κατηγορούν επειδή μειώσαμε το πρόστιμο σ’ έναν ετοιμοθάνατο, ας το πούνε ξεκάθαρα στο λαό.
Ας πουν στον κοσμάκη που του παίρνουν το σπίτι, γιατί χρωστά 1.000 ευρώ ότι «καλά του κάνουν».
Θέλω, επίσης, να στείλω ένα μήνυμα με πολλούς αποδέκτες. Θα συνεχίσω να μιλώ για τη Μακεδονία, για την Ελλάδα, για την ειρήνη.
Η δική μου κόκκινη γραμμή στο θέμα της ονομασίας των Σκοπίων καθορίστηκε από την ιστορική αλήθεια, το δάκρυ του Κωνσταντίνου Καραμανλή και την πατριωτική στάση του Ανδρέα Παπανδρέου και παραμένει σταθερή εδώ και είκοσι χρόνια: η Μακεδονία δεν πωλείται!
http://www.newscode.gr/politikh/story/pswmiadhs-pote-den-ekrypsa-thn-ypografh-moy
Read more

Ευχαριστώ τον κ. Γ. Παπανδρέου


Ευχαριστώ τον κ. Γ. Παπανδρέου από το βάθος της καρδιάς μου επειδή:
1.- Μετά από πολλά χρόνια ασυνεννοησίας του ελληνικού έθνους/λαού κατάφερε να τον ενώσει.
2.- Η αηδία, η θλιβερή κατήφεια, η απαισιοδοξία, η αγανάκτηση, ο θυμός και όλα όσα αρνητικά συναισθήματα προκάλεσε και προκαλεί με τα έργα και τις παραλήψεις του τον τελευταίο ενάμισυχρόνο στους Έλληνες, είναι ο κρίκος που η πλειοψηφία του έθνους/λαού μας, μας έδεσε με ένα δεσμό και ένα όνειρο πλέον. Το πότε θα μας αδειάσει τη γωνιά, αυτός και η κυβέρνησή του, να ελευθερωθούμε!
3.- Μας έδωσε την ευκαιρία να δούμε ξεκάθαρα πια το ποιόν όλων των κομμάτων και κυρίως την μηδαμινότητα των ηγετών τους.
4.- Είδαμε την ανυποληψία στην οποία τοποθέτησε τη χώρα μας διεθνώς.
5.- Αντιληφθήκαμε την ενδοτικότητα και την ανεκτικότητα που έδειξαν και δείχνουν στα αληθινά προβλήματα, εθνικά θέματα, κοινωνικά θέματα, οικονομικά θέματα, εμάς, τον λαό, μας κανουν μιά γροθιά, έτοιμους για αληθινή κάθαρση.
6.- Μας έδειξε ακόμα το ό,τι, από δω και πέρα πρέπει να προσέχουμε επίσης και τους μεγαλοδιαπλεκόμενους επιχειρηματίες, οι οποίοι ούτε και τώρα, σε τόσο δύσκολους καιρούς, δεν πρόσφεραν ούτε ένα ευρώ για την Πατρίδα! Αντιθέτως, κάνουν ό,τι μπορούν να αυξήσουν τα άνομα κέρδη τους με τις υπερτιμολογήσεις Δημ. έργων, με διόδια, τριόδια κ.λ.π.
7.- Μας γέμισε με ψεύτικες υποσχέσεις, γνωρίζοντας εκ των προτέρων ότι δεν πρόκειται να τις υλοποιήσει.
8.- Σκλάβωσε την Πατρίδα μας στο ΔΝΤ, αδιαφορώντας για τους νέους μας, για τους ηλικιωμένους, τους ασθενείς, κ.λ.π.
9.- Μας έκανε να σιχαθούμε επειδή ενώ εμείς ο ελληνικός λαός υποφέρει, εκείνος ζει μέσα στη χλιδή, πετώντας εκατομμύρια σε ταξίδια με τα πανάκριβα αεροπλάνα, ποτέ της γραμμής(!), και στα ακριβώτερα ξενοδοχεία του κόσμου.
10.- Γνωρίζοντας τη διαφθορά των συνεργατών του και γενικότερα των πολιτικών, δεν έκανε τίποτε για την απονομή κάποιας έστω δικαιοσύνης.
Και πάλι τον ευχαριστώ και ελπίζω πως όλα όσα ανέφερα και όσα μου διέφυγαν να αναφέρω θα γίνουν αιτία για την ανάσταση του έθνους.
γ.κ
Υ.Γ. Δεν νομίζω να υπάγονται όσα έγραψα στην “εχθροπάθεια”, αλλά είμαι έτοιμος για όλα.
Η ΕΛΛΑΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΖΗΣΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΖΗΣΕΙ!
ΓΚ
Read more

Στα 10 χρόνια η επιμήκυνση του παλαιού χρέους των 340 δις ευρώ με δίλλημα το haircut 30%-50% - To σχέδιο θα εκτελεστεί μετά το α΄ κύμα αποκρατικοποιήσεων – Έρχονται βαθμολογίες Caa ή Ca




  •    Στα 10 χρόνια η επιμήκυνση του παλαιού χρέους  των 340 δις ευρώ με δίλλημα το haircut 30%-50% - To σχέδιο θα εκτελεστεί μετά το α΄ κύμα αποκρατικοποιήσεων  – Έρχονται βαθμολογίες Caa ή Ca
Ένα μοντέλο εναλλακτικής πρότασης φαίνεται ότι θα υιοθετηθεί στην περίπτωση της αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους.
Με βάση αξιόπιστη πηγή ο βασικός πυλώνας του σχεδίου αναδιάρθρωσης του χρέους της Ελλάδος των 340 δις ευρώ θα στηριχθεί στην επιμήκυνση του παλαιού χρέους κατά 10 χρόνια.
Δηλαδή όλα τα ομόλογα λήξης από 2 έως 10 χρόνια θα επιμηκυνθούν κατά 10 έτη. Δεν θα περιλαμβάνονται τα έντοκα και οι πολύ μακροπρόθεσμοι τίτλοι του δημοσίου π.χ. 30 έτη.
Το διετές ομόλογα θα μετατραπεί σε 12ετές και το 10ετές σε 20ετές κ.ο.κ.
Η επιμήκυνση του χρέους θα περιλαμβάνει και αλλαγές στα κουπόνια των ομολόγων, δεν έχει όμως ακόμη παρθεί απόφαση για το αν πρέπει να υπάρξει αύξηση άρα περισσότερα έξοδα για το κράτος ή μείωση στα επιτόκια και κουπόνια των ομολόγων.
Η πρόταση για την επιμήκυνση του παλαιού χρέους, θα αποτελέσει την βάση της αναδιάρθρωσης του ελληνικού παλαιού χρέους.
Ωστόσο αξίζει να τονιστεί ότι υπάρχουν ενδείξεις που φαίνεται να έχουν εξεταστεί αν θα είναι σκόπιμο να δίδεται και εναλλακτική λύση.
Η μια λύση είναι η 10ετής επιμήκυνση των ελληνικών ομολόγων.
Όμως εναλλακτικά ενδέχεται να προταθεί σε όσους δεν θέλουν να παρατείνουν για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα τα ομόλογα που κατέχουν και η λύση του haircut.
Δηλαδή θα προταθεί στον ομολογιούχο επιμήκυνση του παλαιού χρέους ή αν δεν συμφωνήσει εναλλακτική λύση haircut 30% με 50%
Η παράμετρος του haircut φαίνεται ότι θα υπάρξει για δύο λόγους
1)Ως αντικίνητρο για να γίνει αποδεκτή η βασική πρόταση της Ελλάδος  στους ομολογιούχους που είναι η επιμήκυνση.
Το ελληνικό δημόσιο θέτοντας δίλλημα χρονική επιμήκυνση ή haircut προφανώς οι περισσότεροι αν όχι όλοι θα δεχθούν την χρονική επιμήκυνση.
2)Ο δεύτερος λόγος σχετίζεται με την διαδικασία, πρέπει να υπάρχουν επιλογές οι οποίες δεν θα είναι της ίδια ποιοτικής βαρύτητας.
Αν το κράτος θέλει να στρέψει τους κατόχους σε μια επιλογή τότε δημιουργεί αντικίνητρα στην άλλη.
Το ελληνικό δημόσιο όπως έχει αποκαλύψει το www.bankingnews.gr ήδη από τον Οκτώβριο του 2010 μελετά το θέμα της αναδιάρθρωσης του χρέους.
Με βάση ενδείξεις μετά το μεγάλο κύμα αποκρατικοποιήσεων η Ελλάδα θα θέσει θέμα αναδιάρθρωσης χρέους.
Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι σε διάστημα 4-6 μηνών από τώρα θα ξεδιπλωθεί πλήρως το σχέδιο αναδιάρθρωσης του παλαιού χρέους.
Όμως εφόσον η Ελλάδα ανοίγει το κεφάλαιο αυτό το οποίο στόχος είναι να δώσει λύση στα χρονίζοντα προβλήματα της οικονομίας οι διεθνείς οίκοι θα υποβαθμίσουν επιθετικά την Ελλάδα σε Caa ή Ca δηλαδή οριακά πριν την χρεοκοπία C.
Ωστόσο αν αποδειχθεί ότι η λύση της επιμήκυνσης είναι βιώσιμη και αποδεκτή από τις αγορές οι διεθνείς οίκοι θα ξεκινήσουν σταδιακά την αναβάθμιση της οικονομίας.

Πέτρος Λεωτσάκος
www.bankingnews.gr
Read more

Άν είσαι ΠΑΣΟΚ και αγοράζεις δομημένα ομόλογα, γίνεσαι υπουργός..Αν είσαι Ν.Δ πας εξεταστική


Ο νυν Αναπληρωτής Υπουργός Εργασίας ο κ. Κουτρουμάνης τότε ως μέλος του ΤΕΑΠΟΚΑ, ψήφισε υπέρ της αγοράς του δομημένου ομολόγου. Στη δε ένορκη κατάθεσή του είπε ότι ήταν μια ασφαλής τοποθέτηση και άρα, επωφελής. Αυτά είπε ο συνδικαλιστής και αυτός είναι ο σημερινός Αναπληρωτής Υπουργός Εργασίας, που με την ψήφο του θα ζητήσει την ενοχοποίηση των συναδέλφων του που έκαναν ό,τι κι αυτός.
Και ερωτώ: Ποιος συντόνισε τον κ. Κουτρουμάνη εκτός από τη συνείδησή του; Μήπως οι Υπουργοί της Νέας Δημοκρατίας;
Σωστά αγόρασε ο κ. Κουτρουμάνης κι αυτό δεν εμπόδισε τον κ. Παπανδρέου να τον κάνει Υφυπουργό και μετά την αποκάλυψη αυτή να τον προαγάγει και σε
Υπουργό. Όμως, αλήθεια, γιατί για την ίδια απόφαση το ΠΑΣΟΚ ζητά την τιμωρία και όχι τον έπαινο όσων έκαναν το ίδιο με τους κ.κ. Παπακωνσταντίνου και Κουτρουμάνη;
Άρα, τι να υποθέσουμε; Είναι καλά ή κακά τα δομημένα ομόλογα; Είναι κακές οι επενδύσεις μόνο επί κυβερνήσεων Νέας Δημοκρατίας και καλές επί διακυβέρνησης ΠΑ.ΣΟ.Κ.;
http://exomatiakaivlepo.blogspot.com/2011/04/blog-post_6173.html


Read more

Γιατί κλείνουν τόσο νωρίς τα σχολεία;


Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Απριλίου 9, 2011
ypoyrgos_1-1.jpg
Πολλά ερωτηματικά προκάλεσε σήμερα στον εκπαιδευτικό χώρο ηανεξήγητη πρόωρη λήξη του διδακτικού έτους , με απόφαση της πολιτικής ηγεσίας του υπ. Παιδείας. Πολλοί ήταν εκείνοι που έκαναν λόγο για απόφαση η οποία ελήφθη με εντολή άνωθεν, προκειμένου τα σχολεία να είναι ελεύθερα σε περίπτωση που χρειαστεί να ¨στηθούν¨ κάλπες για εθνικές εκλογές.
Οι συζητητές ενίσχυαν αυτό το σενάριο , έχοντας ως δεδομένο
και την πρόσφατη δήλωση της υπουργού Αννας Διαμαντοπούλου η οποία επέκρινε την πρόωρη λήξη των μαθημάτων, ανακοινώνοντας παράλληλα ότι οι πανελλαδικές θα ξεκινήσουν το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Μάη.
Υπενθυμίζεται ότι τα τρία τελευταία χρόνια η έναρξη των πανελλαδικών εξετάσεων είχε ως εξής:
14 – 5 -2010
15-5-2009
20-5-2008
Πάντως το υπ. Παιδείας μέχρι στιγμής δεν έδωσε καμία εξήγησης για την ξαφνική απόφαση να λήξει το διδακτικό έτος στα Γυμνάσια και Λύκεια στις 10 Μαίου, μία εβδομάδα μετά τις διακοπές του Πάσχα.
Read more

Παρασκευή 8 Απριλίου 2011

Βίντεο κόλαση - Ψωμιάδης Καμμένος



Η πρώτη εμφάνιση Ψωμιάδη, μετά το δικαστήριο
δείτε το βίντεο που θα κάνει πάταγο, με τη συνάντηση Πάνου Καμένου, με τον Παναγιώτη Ψωμιάδη. Θα γίνει χαμός λέμε! Δείτε το:
  ....


Read more

Όταν η δημοκρατία υποτάχθηκε στο χρέος



Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, ένα ντοκιμαντέρ με παραγωγό το θεατή. Το DEBTOCRACY αναζητά τα αίτια της κρίσης χρέους και προτείνει λύσεις που αποκρύπτονται από την κυβέρνηση και τα κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης. Το ντοκιμαντέρ θα διανέμεται δωρεάν από τα τέλη Μαρτίου χωρίς δικαιώματα χρήσης και αναμετάδοσης και θα υποτιτλιστεί σε τουλάχιστον τρεις γλώσσες.

Ο Αρης Χατζηστεφάνου και η Κατερίνα Κιτίδη μιλούν με οικονομολόγους, δημοσιογράφους και προσωπικότητες από όλο τον κόσμο περιγράφοντας τα βήματα που οδήγησαν την Ελλάδα στην παγίδα του χρέους- τη χρεοκρατία. Το DEBTOCRACY παρακολουθεί την πορεία χωρών όπως ο Ισημερινός, που δημιούργησαν Επιτροπές Λογιστικού Ελέγχου αλλά και την αντίστοιχη προσπάθεια που ξεκίνησε στην Ελλάδα.

Στο Debtocracy μιλούν, μεταξύ άλλων, οι ακαδημαϊκοί Ντέιβιντ Χάρβεϊ, Σαμίρ Αμίν, Κώστας Λαπαβίτσας και Ζεράρ Ντιμενίλ, ο φιλόσοφος  Αλέν Μπαντιού, ο επικεφαλής της επιτροπής λογιστικού ελέγχου του Ισημερινού Ούγκο Αρίας, ο πρόεδρος του CADTM Ερίκ Τουσέν, ο Αργεντίνος σκηνοθέτης Φερνάντο Σολάνας, δημοσιογράφοι όπως  o Άβι Λιούις (συγγραφέας/σκηνοθέτης του ντοκιμαντέρ The Take – Η κατάληψη) και ο Ζαν Κατρμέρ (Liberation). Ακόμη προσωπικότητες όπως ο Μανώλης Γλέζος και η αντιπρόεδρος του γερμανικού κόμματος Die Linke Ζάρα Βάγκενκνεχτ.

Τη μουσική επένδυση προσφέρει ο Γιάννης Αγγελάκας και επιστημονική επιμέλεια έχει ο δημοσιογράφος και οικονομολόγος Λεωνίδας Βατικιώτης.

Την παραγωγή του DEBTOCRACY ανέλαβε η εταιρεία BitsnBytes. Το μοντάζ υπογράφει ο Άρης Τριανταφύλλου.

Σε αυτή την προσπάθειά ζητήσαμε τη βοήθειά σου. Οι δημιουργοί του DEBTOCRACY εργάστηκαν αφιλοκερδώς. Προκειμένου να αποφύγουμε κάθε είδους εξαρτήσεις απευθυνθήκαμε σε συνδικάτα και εργατικές ενώσεις. Κυρίως όμως απευθυνθήκαμε σε πολίτες που θέλουν να γίνουν συμπαραγωγοί.



O Αρης Χατζηστεφάνου ήταν δημιουργός της εκπομπής Infowar στο Ρ/Σ Σκάι και είναι ακόμα αρχισυντάκτης του Thepressproject.gr


H Κατερίνα Κιτίδη είναι αρχισυντάκτρια του tvxs.gr και του τηλεοπτικού Infowar.
Read more

ΑΛΛΑΧΤΕ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΤΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ



Του Νίκου Καρά

Τα τελευταία γκάλοπ έδειξαν αρκετά ενδιαφέροντα στοιχεία. Ένα είναι ,ότι και τα δύο μεγάλα κόμματα , δεν ξεπερνούν το 40-43% των ερωτηθέντων! Αυτό δείχνει ότι ο λαός είναι βαθιά απογοητευμένος και από τους δύο. Επίσης ότι η διαφορά μεταξύ των δυο κομμάτων έχει φτάσει 1.8%! Το μεν ΠΑΣΟΚ ,έχει ..
γύρω στο 21%, η δε ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ,κάπου 19-20%. Και για το μεν ΠΑΣΟΚ ,η φθορά του είναι φυσιολογική , μην το αναλύσουμε το καταλαβαίνετε, για τηνΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ,με ένα ΠΑΣΟΚ που καταρρέει , τα αποτελέσματα είναι τραγικά όσο και να θέλουν να πανηγυρίζουν. Τι φταίει όμως και δεν φεύγει μπροστά; Γιατί δεν προσελκύει τον Έλληνα ώστε να αποκτήσει την δυναμική που
χρειάζεται να βάλει στοπ στον κατήφορο της χώρας;
Σε αυτά τα ερωτήματα σαν απλός πολίτης ,χωρίς εξαρτήσεις, θα προσπαθήσω να απαντήσω.

Η ΝΔ στις τελευταίες εκλογές έχασε πανηγυρικά. Ο κόσμος της απογοητεύθηκε πλήρως όχι για μόνο για την ήττα αλλά και για την διαφορά. Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ παραιτήθηκε οικειοθελώς και ετέθη θέμα αρχηγίας. Ένα θέμα που λύθηκε, μετά από τόσα χρόνια με τον καλύτερο τρόπο , με εκλογή από την βάση. Νικητής ο ΣΑΜΑΡΑΣ , που έδωσε μια μεγάλη ελπίδα ότι η παράταξη θα να ανακάμψει, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει ακόμη. Φταίει ο ίδιος 100%; Η αλήθεια είναι κάπου στην μέση.

Την άλλη μέρα των εκλογών , η άλλη μεγάλη αντίπαλος κ. ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ,ενώ έλεγε ότι θα μείνει απλός στρατιώτης άνοιξε την πόρτα και την έκανε να πάει να γίνει στρατηγός !!!!! Στην συνέχεια ήλθε η ώρα των ΚΑΡΑΜΑΝΛΙΚΩΝ ! Ότι και να έκανε ο ΣΑΜΑΡΑΣ , το περνάγανε ότι θίγει τον ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ. Ακόμη και τώρα αν διαβάσεις στα σαιτ τον αναπολούν. Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣαπεχώρησε , μόνος του , όπως επέλεξε και τον δρόμο της σιωπής. Γιατί ; Ο ίδιος μόνο γνωρίζει , κανείς άλλος .Αυτός θ αποφασίσει , πότε θα μιλήσει για όλα , διότι τα ξέρει όλα! Αλλά η συμπεριφορά αυτή των ΚΑΡΑΜΑΝΛΙΚΩΝ μόνο κακό κάνει και στον ίδιο και στην παράταξη!

Και ερχόμαστε στον αρχηγό. Γιατί η ΝΔ δεν αυξάνει τα ποσοστά της; Τι φταίει;

Ξεκίνησε την αρχηγία του με χίλια προβλήματα.

Ενώ ο κόσμος τον αγκάλιασε στην ΡΗΓΙΛΛΗΣ τον είδαν σαν τον απρόσκλητο μουσαφίρη που ήλθε να τους χαλάσει τα σχέδια.!!

Αρχικά είχε κι έχει απέναντι του τα διαπλεκόμενα ΜΜΕ , όπου από το πρωί μέχρι το βράδυ στηρίζουν ΠΑΣΟΚ και το ΔΝΤ , παράλληλα παίζουν όποιον θέλουν αρκεί να μιλάει κατά του ΣΑΜΑΡΑ! Ακόμη και όταν , δεν ψήφισε σωστά το μνημόνιο, ορισμένοι βουλευτές-λαγοί την κάνανε για την νέα στρατηγό διότι διαφώνησαν επειδή δεν στήριξε μνημόνιο! Τώρα τι λένε;

Τα δε ΜΜΕ ,μετά την άρνηση του ,τον παρουσίασαν περίπου σαν προδότητης χώρας , ενώ τα γεγονότα φωτογραφίζουν τον πραγματικό , αλλά οι διαπλεκόμενοι που κάνουν την κρίση ευκαιρία συνεχίζουν τον χαβά τους!

Στην συνέχεια ,η τακτική απέναντι στην κυβέρνηση , είναι νεφελώδης , παρ ότι έχει ορισμένα καλά στοιχεία , σε συνδυασμό δε με την ψήφιση των μισών νομοσχεδίων του ΠΑΣΟΚ , ο λαός στην καλύτερη περίπτωση την θεωρεί πολύ χαλαρή και στην χειρότερη μια κακή συνέχεια του ΠΑΣΟΚ.! Τι είδους πολιτική είναι να λες , ότι εμείς ψηφίσαμε τα αναγκαία για την χώρα , σεβόμαστε τις υπογραφές που μπήκανε , δηλαδή σέβεσαι την αντισυνταγματική κατοχική σύμβαση , λες ότι θα ζητήσουμε αλλαγή των όρων του μνημονίου; Και αν σου πουν όχι , τι θα πεις; Ότι εγώ ήθελα αλλά φταίνε οι προηγούμενοι; Για τα σκάνδαλα; Μία τακτική που δεν πείθει , διότι ο ΈΛΛΗΝΑΣ υποφέρει από τα βάρη και είναι πλέον πολύ δύσπιστος για όλα! Δεν φτάνουν όλα αυτά έχουμε τους ΣΑΜΑΡΙΚΟΥΣ , να βγαίνουν να βρίζουν τους ΚΑΡΑΜΑΝΛΙΚΟΥΣ , λες και η παράταξη έχει τέτοια πολυτέλεια, οι δε ΚΑΡΑΜΑΝΛΙΚΟΙ να αντιδρούν ανάλογα. Και ενώ η χώρα στενάζει η εικόνα της ΝΔ είναι στο μηδέν!

Κύριοι της ΝΔ αλλάξτε νοοτροπία.

Σταματήστε τα μαχαιρώματα και από την άλλη βγείτε από τα γυάλινα γραφεία σας πάτε στον δοκιμαζόμενο Έλληνα πολίτη στηρίχτε τον και παράλληλα φτιάξε ένα πιστικό πρόγραμμα εξόδου από την κρίση. Μελετήστε τι έγινε , στην ΑΡΓΕΝΙΝΗ,ΕΚΟΥΑΔΟΡ, διότι το παρών με λόγια δεν τραβάει! Οι εκλογές είναι κοντά, μάλλον πριν την ΕΚΘΕΣΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, αν συνεχίσετε στο ίδιο βιολί θα τρίβετε δυστυχώς τα μάτια σας!

Και κάτι προς στους κ.κ. βουλευτές.

Η εποχή των διακοπών τελείωσε, βγείτε και δουλέψτε. Η εποχή ότι θα με στηρίξει ο άλφα η βήτα στις επερχόμενες εκλογές τελείωσε οριστικά!

Αυτές είναι οι θέσεις μου που έχουν ένα σκοπό την αφύπνιση!

Υ.Γ. Ορισμένα στελέχη εκεί στην ΣΥΓΓΡΟΥ θα πρέπει να καταλάβουν ότι η αλαζονική συμπεριφορά τους κάνει πάνω από όλα κακό στην παράταξη!

www.olympia.gr
http://taxalia.blogspot.com/2011/04/blog-post_9551.html
Read more