Σάββατο 27 Οκτωβρίου 2012

Εθνική γιορτή Δημοτικού Σχολείου Μαυροδεντρίου Κοζάνης!!

dakepekoz: Στις εσχατιές της Ελλάδας, εδώ που χτυπάει δυνατά η ελεύθερη καρδιά της πατρίδας, οι δάσκαλοι, τα παιδιά ξέρουν ότι θα υπάρξει συνέχεια, γιατί απλούστατα υπάρχει ένδοξο παρελθόν!
Γιορτή 5/θέσιου Δημοτικού σχολείου Μαυροδεντρίου Κοζάνης!!

Read more

Θερμή υποδοχή του Πατριάρχη στην Εράτυρα Κοζάνης

Read more

Ένταλμα σύλληψης του Κώστα Βαξεβάνη για τη δημοσίευση της λίστας


dakepekoz: Μασκαράδες!!!! Μας τρελάνατε στις φιέστες!!! 
Απολύτως αναμενόμενη κίνηση, λόγω των ονομάτων που περιλαμβάνονται σε αυτή. Δεν είναι βέβαια ο Τράγκας που προκάλεσε την εισαγγελική παρέμβαση, αλλά οι πραγματικά ισχυροί, αθόρυβοι επιχειρηματίες, που περιλαμβάνονται σε αυτή και ...
δεν τους αρέσει καθόλου να γίνεται ντόρος με το όνομά τους. Είναι ονόματα που κανείς δεν τολμά να πιάσει στο στόμα του....


Αυταπάγγελτη δίωξη άσκησε ο εισαγγελέας υπηρεσίας ημέρα Σάββατο, λίγες ώρες αφού κυκλοφόρησε το HOT DOC που δημοσιεύει τη λίστα Λαγκάρντ με τα 2.059 ονόματα ελλήνων που διατηρούσαν λογαριασμούς στην ελβετική HSBC στο δημοσιογράφο Κώστα Βαξεβάνη για παραβίαση του νόμου περί προσωπικών δεδομένων.

Η Δικαιοσύνη που για τρία χρόνια κωλυσιεργεί, κάνει τα στραβά μάτια και παρακολουθεί νωχελικά σαν απλός παρατηρητής την πολιτική ηγεσία της Ελλάδας με κορυφαίους υπουργούς της κυβέρνησης, να πετούν ο ένας στον άλλο το μπαλάκι των ευθυνών εκπλήσσει για μία ακόμη φορά, με τα «αντανακλαστικά» της.

Πρόκειται για προκλητική δίωξη στο πρόσωπο ενός δημοσιογράφου που τόλμησε να δημοσιεύσει μέσω του περιοδικού του, ονόματα ανθρώπων που κρατούνταν όμηροι εκβιασμών και λασπολογίας. Προκαλεί εντύπωση το γεγονός ότι επικαλούνται προσωπικά δεδομένα, την ώρα που η συναλλαγή με την οποιαδήποτε τράπεζα γίνεται δημόσια. Επειδή σεβόμαστε ούτως ή άλλως το δικαίωμα του καθενός να διατηρεί λογαριασμό γι αυτό και ενσυνείδητα δεν δημοσιεύσαμε, αν και τα έχουμε στη διάθεσή μας, τα ποσά που περιέχονται στους εν λόγω λογαριασμούς.

Η πρόκληση δε είναι ακόμη μεγαλύτερη, γιατί η Δικαιοσύνη για μία ακόμη φορά αντί να στραφεί εναντίον αυτών που λασπολογούν-εκβιάζουν-κοροϊδεύουν έναν λαό στρέφονται κατά εκείνων που επιδιώκουν με αξιοπρέπεια την αλήθεια.
Read more

Τραγέλαφος με τον εξωδικαστικό συμβιβασμό Siemens - Δημοσίου

Εχτές η "Ελεύθερη Ώρα" έκανε μια μεγάλη αποκάλυψη, παρουσιάζοντας επιστολή του Σωματείου εργαζομένων της BSH (Pitsos), θυγατρικής εταιρείας της Siemens την οποία και παρουσιάζουμε!


Την 8η Οκτωβρίου 2012, στο άρθρο μου «Με Σαμαρά και Μέρκελ θα γίνει της Τρίτης…», έκανα εκτενή αναφορά στον εξωδικαστικό συμβιβασμό του Ελληνικού Δημοσίου και της πολυεθνικής εταιρείας Siemens. apostoloupanos

Πιο συγκεκριμένα, ανέφερα μεταξύ άλλων: 

«Με την υπογραφή της συμφωνίας αυτής το δημόσιο απεμπολεί ένα από τα μεγαλύτερα, ίσως μεγαλύτερο και των κατοχικών αποζημιώσεων του Ελληνικού δημοσίου από το Γερμανικό δημόσιο, διαπραγματευτικά πλεονεκτήματα για την άσκηση πιέσεων προς την Γερμανία, διότι ως γνωστόν η Siemens είναι η ναυαρχίδα της Γερμανικής βιομηχανίας. Έτσι, ανοίγει, διάπλατα ο δρόμος για τη συνεργασία της, εκ νέου, με το Ελληνικό κράτος, όταν η δέσμευσή της για δημιουργία εργοστασιακής μονάδος, η οποία θα απασχολεί 700 άτομα, είναι τελείως ασαφής, καθώς δεν ξεκαθαρίζεται ούτε ο χρόνος πραγματοποίησης της επένδυσης αυτής, ούτε εάν τελικά θα πραγματοποιηθεί η επένδυση. Πιο συγκεκριμένα, ρητά στη σύμβαση αναφέρεται:
«η Siemens θα εξετάσει την πραγματοποίηση επενδύσεων διαφόρων τύπων και μορφών στην ΕΔ. Μια τέτοια επένδυση, η οποία εξετάζεται, περιλαμβάνει την κατασκευή ενός νέου εργοστασίου παραγωγής στην Ελλάδα για ένα έργο αξίας άνω των 60 εκ. ευρώ που θα οδηγήσει στην απασχόληση άνω των 700 ατόμων» (άρθρο 4, παρ. γ). 

http://www.zougla.gr/file.ashx?fp=~/Uploads/000Filippos/xeimonas2012/SiemensHellas_part1.pdf

Είναι τελικά, απορίας άξιο και προκαλεί αλγεινή εντύπωση το πως η Ελληνική κυβέρνηση δέχτηκε να συμφωνήσει αόριστα στη δημιουργία νέου εργοστασίου από τη Siemens, τη στιγμή που ήδη έχει κλείσει το εργοστάσιο της Θεσσαλονίκης (Siemens Τηλεβιομηχανική) και υπάρχει επιστολή του σωματείου εργαζομένων της ΕΒΙΟΠ ΤΕΜΠΟ (εταιρεία στην οποία η Siemens έχει συμμετοχή στο μετοχικό κεφάλαιο και εδρεύει στο Βασιλικό Ευβοίας), που έστειλαν προς τους βουλευτές του Νομού Ευβοίας και στην οποία αναφέρεται μεταξύ άλλων: «Σας ενημερώνουμε ότι οι επενδύσεις που θέλει να κάνει η Siemens, προσανατολίζονται στη μεταφορά του εργοστασίου BOSH-Siemens-Pitsos (BSP), από το Ρέντη που βρίσκονται τώρα οι εγκαταστάσεις του στον Ασπρόπυργο, και το οποίο απασχολεί 700 εργαζομένους συνολικά σε αποθήκες-γραφεία-παραγωγή». 

Επιπλέον, ανέφερα: «Ωστόσο, το σίγουρο είναι πως ο κ. Στουρνάρας αποδέχεται, με την δήλωσή του στη δευτερολογία του στη Βουλή κατά τη διάρκεια της συζήτησης επίκαιρης επερώτησης του ΣΥΡΙΖΑ, πως προφανώς είναι αμαρτωλή η πολύκροτη αυτή υπόθεση, όταν δήλωνε: «η υπογραφή του εξωδικαστικού συμβιβασμού ήταν πράξη συνείδησης για το δημόσιο συμφέρον και ο αναμάρτητος πρώτος υπέγραψε». 

Από τη δημοσίευση του παραπάνω άρθρου μου δεν παρήλθαν παρά μόνο 16 ημέρες και ήρθε η επιβεβαίωσή του, διά μέσω της εφημερίδος «Ελεύθερη Ώρα» της Τετάρτης 24 Οκτωβρίου 2012, η οποία στην σελίδα 9 παρουσιάζει επιστολή-καταγγελία του Σωματείου εργαζομένων της εταιρείας BSH (Pitsos).
Σας παραθέτω αυτούσιο το δημοσίευμα της έγκριτης καθημερινής εφημερίδας και η Κυβέρνηση Σαμαρά ας αναλογισθεί και ας αναλάβει κάποτε τις ευθύνες των πράξεών της:

«Σήμερα η πατρίδα μας βρίσκεται στο χειρότερο χρονικό σημείο της μακραίωνης Ιστορίας της. Σ΄αυτή τη χρονική στιγμή ο Ελληνικός λαός δυστυχεί και εξαθλιώνεται από τα δυσβάσταχτα οικονομικά μέτρα που επιβάλλει η τρόικα και αποδέχεται η μνημονιακή Κυβέρνηση Σαμαρά. Σ΄αυτή, την εποχή που στην Ελληνική κοινωνία εμφανίζεται το μεγαλύτερο μεταπολιτευτικό σκάνδαλο, της χρηματοδότησης πολιτικών προσώπων από την Γερμανική Πολυεθνική εταιρεία Siemens, αυτή τη χρονική στιγμή η Κυβέρνηση υπογράφει τον εξωδικαστικό συμβιβασμό με τη Siemens, της τάξεως των 200 εκατ. Ευρώ, παραβλέποντας την ομόφωνη (πρωτοφανές γεγονός)απόφαση της Εξεταστικής επιτροπής της Βουλής, η οποία συμφωνούσε στην απόδοση από τη Siemens του ποσού των 2 δις ευρώ.

Θα θυμίσουμε πως όταν ο Υπουργός Οικονομικών έφερε την σύμβαση στη Βουλή
προς κύρωση, μπροστά στην γενική κατακραυγή από τους βουλευτές και μπροστά στον κίνδυνο να καταψηφιστεί, απέσυρε το συγκεκριμένο άρθρο. Έτσι, έχουμε μια συμφωνία μεταξύ του ελληνικού δημοσίου και της Siemens που είναι άκυρη και έωλη. Επιπρόσθετα, δεν διασφαλίζει ούτε καν τη βιωσιμότητα της υπάρχουσας μονάδος στο Ρέντη (πρόκειται για το ιστορικό εργοστάσιο του Πίτσου που σύντομα αναμένεται να έχει την τύχη της Ιζόλα), που εμπεριέχεται στους όρους του εξωδικαστικού συμβιβασμού Siemens-Ελληνικού δημοσίου.

Εχτές η "Ελεύθερη Ώρα" έκανε μια μεγάλη αποκάλυψη, παρουσιάζοντας επιστολή του Σωματείου εργαζομένων της BSH (Pitsos), θυγατρικής εταιρείας της Siemens, "Εργατική Ενότητα", όπου αμφισβητείται ευθέως η συγκεκριμένη συμφωνία και όχι μόνο! Διαβάστε προσεκτικά την πολύ σκληρή επιστολή που απευθύνει η διοίκηση του Σωματείου προς τη διοίκηση της Siemens, η οποία φέρει ημερομηνία 19/9/2012 και τα συμπεράσματα δικά σας για όσα υπογράφει η μειοδοτική Κυβέρνηση των Σαμαρά (ΝΔ)- Βενιζέλου (ΠΑΣΟΚ)- Κουβέλη (ΔΗΜΑΡ). 

Η Siemens κοροϊδεύει 

Κύριοι, 
Ξεπερνά τα όρια της κοροϊδίας η στάση της Siemens απέναντι στην Ελλάδα. Δεν φτάνει που όλοι οι όροι της συμφωνίας με το Ελληνικό Δημόσιο είναι το
μεγαλύτερο Πολιτικό και Οικονομικό σκάνδαλο της Μεταπολίτευσης η Γερμανική Εταιρεία ψεύδεται όσον αφορά στα της δήθεν επένδυσης των 60 εκατ. Ευρώ και την αύξηση των θέσεων εργασίας. Έρχεται στην επιφάνεια ένα ακόμη ζήτημα που έχει άμεση σχέση με την αθέτηση των συμφωνηθέντων. Αποκαλύπτεται το ψέμα της συμφωνίας Δημοσίου-Siemens. Σας ενημερώνουμε ότι η επένδυση των 60 εκατ.

Ευρώ στην συμφωνία με την Κυβέρνηση η Siemens αναφέρεται στην μεταφορά του εργοστασίου BSH (Pitsos) από τον Ρέντη που βρίσκεται τώρα, στην Μαγούλα όπου είχε βρεθεί ο κατάλληλος χώρος και βρισκόταν στη διαδικασία των αδειών. Η περίφημη επένδυση που θα ΕΞΕΤΑΣΕΙ η Siemens να κάνει στην Ελλάδα δεν είναι παρά μια προγραμματισμένη «επένδυση» της Εταιρείας την οποία μάλιστα σχεδίαζε από το 2009. Ουσιαστικά δηλαδή, πρόκειται για μια μεταφορά του υπάρχοντος εργοστασίου, στο οποίο είχε ανακοινωθεί και όχι στη δημιουργία, όπως αναφέρεται στη συμφωνία για την περιβόητη επένδυση των 60 εκατ. Ευρώ.

«Η Siemens θα ΕΞΕΤΑΣΕΙ την πραγματοποίηση της επένδυσης στην Ελλάδα»,
αναφέρει στον συμβιβασμό με την Κυβέρνηση. Η επένδυση προϋπήρχε στα σχέδια της εταιρείας BSH (Pitsos), θυγατρική της Siemens, και είχε ανακοινωθεί από το 2009 και στα ΜΜΕ και στους εργαζόμενους. Υπενθυμίζουμε ότι, για την υλοποίηση της επένδυσης υπάρχει ειδική συμφωνία με τους εργαζόμενους.

Γιατί ξαφνικά η Εταιρεία αναβάλλει την επένδυση;

Τυχαία ήταν άραγε η χρονική περίοδος 23/11/2011, που ανακοινώθηκε στους
εργαζόμενους πως θα αναβάλλει την επένδυση λόγω οικονομικής κατάστασης στην χώρα (ημερομηνίες που αρχίζουν οι συνομιλίες Κυβέρνησης-Siemens). Ενώ στις 10/10/2011 η Γ/Δ της εταιρείας BSH Ελλάδας ενημερώνει το Σωματείο για τα σχόλια που υπήρξαν από τον Πρόεδρο του Ομίλου Dr Kurl Ludwig Gutbertel στην διοίκηση του Μονάχου από την επίσκεψή του στην Ελλάδα στις 29-29/10/2011 και την ισχυρή δέσμευση της Γερμανίας για την συνέχιση της επένδυσης. 

Μήπως η επένδυση αυτή χρησιμοποιήθηκε από την Siemens για αντάλλαγμα στον
συμβιβασμό με την Κυβέρνηση;

Καταλήγοντας η επιστολή αναφέρει!

Κύριοι της Siemens, κύριοι της Κυβέρνησης,

Είμαστε άνθρωποι

Είμαστε εργαζόμενοι

Έχουμε δικαίωμα στην ζωή

Έχουμε δικαίωμα στην εργασία

Έχουμε μέλλον που όπως φαίνεται θέλετε να μας στείλετε στον αφανισμό

Εμείς σαν Εργαζόμενοι της εταιρείας BSH (Pitsos) τηρήσαμε την συμφωνία

Εσείς όμως, ενδιαφέρεστε μόνο για τα κέρδη σας 

Μάθετε λοιπόν, πως κέρδος είναι να είμαστε άνθρωποι

Θα αγωνιστούμε να υπάρξει αύριο για την εταιρεία

Θα αγωνιστούμε για το δικαίωμα στην εργασία».



==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"
http://stoxasmos-politikh.blogspot.gr/2012/10/siemens.html
Read more

Κοιτάζω τη βροχή, βροχή μου

Read more

Πολιτικό θέατρο για να καλυφθεί και το αριστερό πρόσημο του μνημονίου.


Εννοείται ότι δεν υπάρχει πια κανείς αφελής Έλληνας που να πιστεύει ότι αυτή τη στιγμή δεν παίζεται ένα συντονισμένο πολιτικό θέατρο δήθεν ενδοκυβερνητικής κρίσης, προκειμένου αφενός να αποπροσανατολίσει το λαό από τη σκλαβιά που του επιβάλουν και αφετέρου να διατηρήσει την εκλογική  του «πελατεία» το αριστερό πρόσημο του μνημονίου (ΔΗΜΑΡ).
Όλα είναι προφανώς συμφωνημένα, εξάλλου όλα έχουν ψηφιστεί πριν τις…. πρώτες εκλογές του Μαϊου, ακόμα και ο Ειδικός Λογαριασμός, με τον οποίο η χώρα μπαίνει σε Διεθνή Έλεγχο και στην ουσία στον απόλυτο έλεγχο της Γερμανίας. Απλά περιμένουμε να περάσουν οι παρελάσεις αύριο για να ψηφιστούν τα μέτρα και οι αμερινκανικές εκλογές για να εκταμιευτούν τα 31,5 δις ευρώ. Το όλο πολιτικό θέατρο, που εύστοχα στο σημείο αυτό καταγγέλλει και ο ΣΥΡΙΖΑ, γίνεται από την “καθ’ ύλη αρμόδια” ΔΗΜΑΡ, προκειμένου να διασωθούν τα προσχήματα.
Επιπλέον, εννοείται ότι δεν πρόκειται να υπάρξει κυβερνητική κρίση. Αν η συγκυβέρνηση έπεφτε και πηγαίναμε σε εκλογές, είναι απόλυτα βέβαιο ότι Σαμαράς, Κουβέλης και Βενιζέλος θα εξαφανίζονταν από το πολιτικό στερέωμα μαζί με τους ανθρώπους τους που επανδρώνουν τον κρατικό μηχανισμό και αποκαλούνται κόμματα.
Ειλικρινά ελπίζουμε να διαψευστούμε για να ανασάνει η Ελλάδα, αλλά μάλλον αυτές είναι φρούδες ελπίδες. Την κυβέρνηση αυτή θα την ρίξει η ίδια η εφαρμογή των μέτρων, ο δε λαός θα έχει καλύτερη τύχη μόνο αν αφυπνιστεί και αποτινάξει αυτό το ολοκληρωτικό πολίτευμα που τον οδηγεί στα διεθνή σκλαβοπάζαρα. 
Πέτρος Χασάπης
Read more

Πίστεψέ με, δεν είσαι ηλίθιος!!!


ΤΟ ΞΕΡΩ ΠΩΣ ΑΙΣΘΑΝΕΣΑΙ ΗΛΙΘΙΟΣ..
Γείτονα μου. Το ξέρω πως παρακολουθείς όλο αυτό το κουβάρι αθλιότητας που ξετυλίγεται μπροστά μας κι αισθάνεσαι ηλίθιος. . 

Χιλιάδες συμπατριώτες που ρήμαξαν με όποιο τρόπο μπορούσαν ότι βρέθηκε μπροστά τους. 

Ακούς για λίστες με περιουσίες στο εξωτερικό. Διαβάζεις για εκατοντάδες πολυτελείς κατοικίες που αγοράστηκαν στο Λονδίνο από Έλληνες. Αποκαλύπτεται ένα κράτος φρίκη που μέχρι και ο τελευταίος άχρηστος χαρτογιακάς μπορούσε να κάνει τη μπάζα του. Βλέπεις πως εκατοντάδες χιλιάδες κορόιδευαν, λαδωνόντουσαν, φακελάκια πηγαινοερχόντουσαν. 

Κλέψανε κράτος, κλέψανε πελάτες, κλέψανε εργαζόμενους, κλέψανε και τη μάνα τους την ίδια.

Ανακαλύπτουμε μαζί πως χτίστηκαν οι μεζονέτες, πως αγοράστηκαν οι τζιπάρες, πως ανέβαιναν όροφοι στα σπίτια, πως ξεφύτρωναν βιλάρες μέσα στα καμμένα δάση, γιατί υπήρχαν συρματοπλέγματα σ΄εκείνες τις πανέμορφες παραλίες, πως ξεφύτρωναν μαρίνες γεμάτες γιοτ, πως κυκλοφορούσαν οι κυράδες με τσαντάκια που έκαναν όσο ο μισθός μας και βάλε. Ανακαλύπτουμε κυκλώματα παντού. Σε κάθε βήμα μας κι ένα κύκλωμα. Μια διαπλοκή. Μια συμμορία. Ένα μάτσο καραγκιόζηδες που βούλιαξαν στο χρήμα. Ανακαλύπτουμε χιλιάδες νοικοκύρηδες πόσο πολύ βρώμαγε ο "ιδρώτας" που έριξαν για να γίνουν κάτι που με οποιαδήποτε ελάχιστη λογική ήταν αδύνατον να γίνουν.

Το ξέρω πως έζησες όπως κι εγώ. .. Με αγώνα, αλλά απλά και όμορφα. Ξεχώρισες τα σημαντικά από τα ασήμαντα. Τους καρπούς από τις φλούδες. Τους ανθρώπους από τα νούμερα...

Σε βλέπω σήμερα να λυγίζεις. Να μπαίνεις σε αμφιβολία αν τελικά ήσουν ενάρετος ή βλάκας. Μην το κάνεις. Πάρε μια βαθιά ανάσα. Νιώσε πόσο καθαρός είναι ο αέρας που μπαίνει μέσα σου. Ξάπλωσε και σκέψου πόση αρχοντιά έχεις επάνω σου. Θυμήσου σε κάθε όχι σου, πόσο τιποτένια ήταν τα ναι.. 

Αντιλαμβάνεσαι πόσο λάμπεις ανάμεσα σε τόση βρώμα? Πόσο αλλιώτικη είναι η φτιαξιά σου ανάμεσα σε τόσα εκτρώματα? Συνειδητοποιείς πως σε τόσους σκλάβους, εσύ ήσουν τελικά ελεύθερος και θα είσαι ότι και να συμβεί? Συνειδητοποιείς πως βρήκες καιρό να κοιτάξεις την ομορφιά της ζωής μαζί με τον αγώνα της, βρήκες καιρό να αγαπήσεις και να αγαπηθείς αληθινά, βρήκες καιρό να πεις παραμύθια στα παιδιά σου και τα μάθεις ν΄αγαπάνε κι αυτά? Συνειδητοποιείς πως ΔΕΝ ΣΕ ΕΞΑΓΟΡΑΣΕ ΚΑΝΕΙΣ?

Αν μέσα σ΄αυτό το πολιτισμό της αγοραπωλησίας ακόμα και της ψυχής μας, δεν είναι μεγαλείο το να ξέρεις πως δεν ενδιαφέρεται κανείς να σ΄αγοράσει γιατί δεν υπάρχεις στα προϊόντα που θέλουν να καταναλώσουν... τότε τι είναι? Εσύ θα τη βγάλεις καθαρή και με τη πείνα που καταφθάνει, και με το σκοτάδι που θα πέσει στα κεφάλια όλων, και με κάθε θηρίο που θα ξαμολυθεί και θα απειλεί τις ανθρώπινες ζωές. Το είδος το δικό σου θα καταφέρει να επιζήσει γιατί δεν εκβιάζεται, δεν φοβάται, δεν κλαίγεται, δεν ζητιανεύει. Μην αμφιβάλλεις ούτε για μια στιγμή πως αυτό που έκανες ήταν το σωστό. Όλα γύρω σου προσπαθούν να σε πείσουν πως ήσουν ο ηλίθιος ανάμεσα στους έξυπνους. Ο ανεπρόκοπος ανάμεσα στους καταφερτζήδες. Ο χάνος ανάμεσα στους καρχαρίες. Ο τίποτας ανάμεσα στους πολύ... 

Εσύ θα ξέρεις κάτι που δεν μπορεί να συλλάβει ο μεταλλαγμένος και διεφθαρμένος ψυχισμός τους. Ήσουν, είσαι ένας ΚΑΘΑΡΟΣ ΚΑΙ ΔΥΝΑΤΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ. Υπάρχει οποιοδήποτε νόμισμα στο κόσμο που να έχει τέτοια αξία?

Αφιερωμένο εξαιρετικά, σε εκείνους που δεν τα φάγανε μαζί, όχι γιατί δεν μπορούσαν αλλά γιατί απλά δεν ήθελαν, επειδή επέλεξαν να είναι ελεύθεροι. Αφιερωμένο στους ανεπρόκοπους του συστήματος, στους ριψοκίνδυνους τρελούς, στους ασυμβίβαστους, στους ανθρώπους που δεν φοβήθηκαν να είναι εκτός. 

ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΣΥΝΩΜΟΣΙΑΣ - ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙΣΜΟ


Πηγή: ΤΟ ΞΕΡΩ ΠΩΣ ΑΙΣΘΑΝΕΣΑΙ ΗΛΙΘΙΟΣ.. - RAMNOUSIA 
Read more

Η σιδερόφρακτη πρωθυπουργική λογική περί δημοκρατίας



Με σκηνικό την αλγεινή εικόνα των δρακόντειων μέτρων πέριξ του ναού του Αγίου Δημητρίου στη θεσσαλονίκη, ο πρωθυπουργός στο Διοικητήριο και κατά τη διάρκεια των εγκαινών έκθεσης κειμηλίων της απελευθέρωσης της πόλης, διάβασε μια προχειρογραμμένη έκθεση ιδεών, διανθισμένη με τους απαραίτητους στίχους του Ελύτη και του Ρίτσου, για να προσδώσει και το ανάλογο συγκινησιακό στοιχείο. Και μεταξύ των άλλων με την άνεση της …μασκαρεμένης θρασύτητας, μας μίλησε για το “στοίχημα που κερδίζουμε” και για την αδήριτη ανάγκη για ομόνοια και ενότητα του ελληνικού λαού, χωρίς καχυποψία, δίνοντας ταυτόχρονα “μαθήματα δημοκρατίας”, υποσχόμενος για διέξοδο από την κρίση με τη φράση “θα τα καταφέρουμε…”, αλλά και τονίζοντας ότι συναισθάνεται την απόγνωση του λαού…

 
Του Στέλιου Συρμόγλου


Να επισημάνω στον Αντώνη Σαμαρά ότι ο ελληνικός λαός, αυτός ο λαός της σιωπής και της αμηχανίας για όσα βιώνει, όσο κι αν έχει χάσει το μέτρο της αξιολόγησης μέσα σ’ ένα νέφος ηθικής και οικονομικής ασφυξίας, ώστε να ταυτίζει τον καλό με το φαύλο και να εθίζεται στις αναθυμιάσεις των σκανδάλων και των ανερμάτιστων πολιτικών πρακτικών, έχει περάσει από την απόγνωση στην αηδία γι αυτό που λέγεται δημόσια ζωή.

Και μπορεί αυτό να αντικρούεται με την όλη παθητική στάση και θέση των πολιτών, με αποτέλεσμα κρίσιμα θέματα της πολιτικής, οικονομικής και κοινωνικής ζωής να καθορώνται μέσα από τους παραμορφωτικούς φακούς της εξουσιαστικής ιδιοτέλειας, δεν θα αργήσει να αντιληφθεί ότι απαιτείται εθνική αυτογνωσία και αυτοκριτική…Και τότε ο λαός θα αντιδράσει στην ηθική αδιαφορία, την αναισθησία και αναισχυντία των πολιτικών, αλλά και των δημοσιογράφων-παπαγάλων της εξουσίας, που εισάγουν την ηθική ελεφαντίαση, τη χοίρεια αδιαντροπιά των δημαγωγών πολιτικών στο σπίτι μας….

Πώς; Όπως σήμερα. Ανοίγοντας την τηλεόραση και βλέποντας τον πρωθυπουργό της χώρας, σ’ ένα σιδερόφρακτο περιβάλλον γιατί είναι ιδιαίτερα “δημοφιλής” , ώστε να… κινδυνεύει η σωματική του ασφάλεια από τις πιθανές αντιδράσεις των πολιτών, “σημαιοστολισμένο”, ευπρεπή και ιματισμένο, βαθύτατα προβληματισμένο, αλλά και αποφασισμένο, με την “ελαφρά φρενοπάθεια” του τιμητή, να εκφωνεί λόγο γεμάτο ασυνέπεια και φθηνή δημαγωγία, χωρίς να φέρει ίχνος εντροπής στις μαλακές παρειές του για όσα η “πόλις εβόησε” και ο κόσμος καταμαρτυρεί.

Και δεν νοείται με τη “σιδερόφρακτη λογική” του να μας μιλάει περί δημοκρατίας, όταν περιορίζει τον λαό ακόμα και να εορτάσει μια εθνική επέτειο κι όταν προωθεί πρός ψήφιση στη Βουλή νομοσχέδιο σ’ ένα άρθρο, που υποθηκεύει και εξαθλιώνει τη ζωή των πολιτών για πολλά χρόνια…Αυτή είναι η δημοκρατική αντίληψη και το ‘Ηθος του πρωθυπουργού; Εκτός κι αν οικοδομεί, με πρόσχημα το αδιέξοδο της οικονομίας και της…σωτηρίας του λαού, μια καινούργια Ηθική του μη Ηθικού, που σημαίνει μιαν ανήθικη Ηθική! Πρός αυτήν προσανατολίζει, παραδειγματίζει και εθίζει τους πολίτες;

Μπορεί ο λαός να έχει εγκλωβιστεί κατά καιρούς στα παχυλά λόγια, που βγαίνουν από τα στόματα πολλών μεγαλόσχημων και μικρόσχημων… Και να έχει παγιδευτεί στους κυβερνητικούς κρετινισμούς, τους εκφραστές των βλακειών και τους παραλήπτες των πλεοναζόντων παρασήμων που καταλήγουν να πωλούνται στα παλιατίδικα της χώρας…Και μπορεί σήμερα να βιώνει τους…ευτυχισμένους γεωμετριστές του έθνους, που αμακάριστοι, αλλά έμφοβοι, προσβάλλουν βάναυσα την αξιοπρέπειά του, εξαφανίζουν το κοινωνικό κράτος και ενταφιάζουν αξίες και ελπίδες του με μηδενιστικές νεοπλασίες, φαρμακώνοντας τη Ρωμιοσύνη με υψηλόκαρδους πολιτικούς λεονταρισμούς.

Δεν μπορεί στο διηνεκές να ανέχεται μέτρια και παντελώς ανίκανα πολιτικά αναστήματα. Και να θυμήσω στον Αντώνη Σαμαρά ότι ακτινοσκοπώντας το ήθος του τότε τυράννου ο θεήλατος νους του Πλάτωνος, με λέξεις που κτυπούν κατάστηθα τον σύγχρονο “δημοκρατικό” τύραννο, εμβαθύνει στο δούλο και δόλιο Είναι του και στον τρόπο με τον οποίο εξουδετερώνει όσους υποψιάζεται ότι βάζουν εμπόδια στην εξουσία του. Είναι οι ενέργειές του και η ανήθικη Ηθική του, ωστόσο, που τελικά τον θέτουν εκτός εξουσίας.


Πηγή: Free Pen
http://kostasxan.blogspot.gr/2012/10/blog-post_8934.html
Read more

Επιχείρηση «μασάζ» για να προλάβουν διαρροές



Στην τελική ευθεία της κρίσιμης ψηφοφορίας στη Βουλή για το σκληρό πακέτο μέτρων, η γαλάζια κοινοβουλευτική ομάδα δέχεται τις πρώτες κινήσεις «μασάζ». Από την περασμένη Τρίτη, όταν ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς συνομίλησε με βουλευτές της Ν.Δ. στο εντευκτήριο για την αναγκαιότητα του «ναι», βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση «άμβλυνσης» διαφωνιών και ενστάσεων που θα κορυφωθεί αυτήν την εβδομάδα.

Το βάρος των ζυμώσεων σηκώνουν ο γενικός γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Θανάσης Μπούρας, ο γραμματέας Πολιτικής Επιτροπής Ν.Δ. Μανώλης Κεφαλογιάννης και ο «γαλάζιος» πρόεδρος της Βουλής, Ευάγγελος Μεϊμαράκης. Η «ομάδα κρούσης» συνομιλεί με όλους τους βουλευτές και μάλιστα επαναλαμβανόμενα, πράγμα που φαίνεται ήδη να λειτουργεί πολύ θετικά, καθώς κανένας δεν θα έχει το «άλλοθι» να υποστηρίξει πως «δεν με ρώτησαν, δεν με άκουσαν…».

Στο Μέγαρο Μαξίμου εκτιμούν ότι δεν θα υπάρξουν διαρροές (από μηδενικές έως ελάχιστες, λένε), ωστόσο δεν είναι λίγοι οι βουλευτές της Ν.Δ. που χαρακτηρίζουν ρευστή την κατάσταση και βάζουν ερωτηματικό στη στάση που τελικά θα κρατήσουν συνάδελφοί τους που επιλέγουν τη «σιωπή», κρατώντας έτσι κλειστά τα χαρτιά τους. Στους επίφοβους αντάρτες περιλαμβάνονται κυρίως νεοεκλεγέντες και βουλευτές της περιφέρειας.

«Είναι κρίσιμα τα 24ωρα μέχρι την ψηφοφορία, καθώς είναι αρκετοί οι παράγοντες που μπορούν να αποτελέσουν “φιτίλι για φωτιά”» έλεγε στον ΤτΚ γαλάζιος βουλευτής. Ένας από αυτούς τους «πονοκεφάλους» είναι το κλίμα που θα έχει διαμορφωθεί έως το τέλος από τις κοινοβουλευτικές ομάδες τόσο του ΠΑΣΟΚ όσο και της Δημοκρατικής Αριστεράς, καθώς αρκετοί θεωρούν ότι όσο μεγαλύτερη είναι η κυβερνητική πλειοψηφία, δηλαδή όσο διαρρέεται ότι «τα μέτρα θα περάσουν χωρίς ατυχήματα», τόσο αυξάνεται το περιθώριο της διαφοροποίησης βουλευτών που δέχονται ισχυρές πιέσεις από τις εκλογικές τους περιφέρειες για μια σειρά ζητημάτων: από τις περικοπές στις συντάξεις του ΟΓΑ έως το «ψαλίδι» στους μισθούς των ενστόλων. Και από την αύξηση της φορολογίας στους αγρότες έως τη φορολόγηση των αγροτικών κτημάτων.

Βέβαια, υπάρχει και η άλλη ανάγνωση που υποστηρίζει ότι το «όχι» έστω μεμονωμένων βουλευτών του ΠΑΣΟΚ ή βουλευτών της ΔΗΜ.ΑΡ. μπορεί να λειτουργήσει «συσπειρωτικά» για τη γαλάζια κοινοβουλευτική ομάδα μπροστά στο μεγάλο αδιέξοδο να μην εκταμιευθεί η νέα δόση.

Το ρευστό σκηνικό ενισχύει το σενάριο να υπάρξουν τις επόμενες ώρες «αντάρτες» από τα στρατόπεδα των δύο κυβερνητικών εταίρων, οι οποίοι εκλέγονται σε «μικρότερες» περιφέρειες, και να λειτουργήσουν ως ντόμινο στους «γαλάζιους» που εκλέγονται στον ίδιο νομό.

Επίσης, ένα ακόμη ενδεχόμενο που προβληματίζει τη Ν.Δ. είναι οι νεοεκλεγέντες βουλευτές και η στάση που θα τηρήσουν, έχοντας ως δεδομένο όσα διαδραματίστηκαν τον περασμένο Φεβρουάριο και μετά. «Οι διαγραφές έγιναν τότε, όμως, και σε λίγους μήνες επέστρεψαν στη Ν.Δ.», έλεγε κομματικό στέλεχος. «Οι παλαιότεροι είναι έμπειροι και γνωρίζουν ότι δεν μπορούν να φτάσουν στα άκρα, σε αντίθεση με τους καινούργιους βουλευτές που δεν έχουν πολιτικό “βιογραφικό”, εξελέγησαν μόλις πριν από τέσσερις μήνες και στην ουσία είναι άγνωστοι μεταξύ αγνώστων»…

Στο κλίμα αυτό, πολλοί βουλευτές περιμένουν τη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Ν.Δ. για να θέσουν τους προβληματισμούς τους ή να «εκτονωθούν» εκφράζοντας ενστάσεις ή διλήμματα και να λάβουν τις διαβεβαιώσεις του πρωθυπουργού ότι η χώρα θα περάσει τον κάβο με την εκταμίευση της δόσης-μαμούθ.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα υπάρξει συνάντηση της κοινοβουλευτικής ομάδας με τον Αντώνη Σαμαρά, λίγο πριν από την ψήφιση των μέτρων, εάν και ακόμα δεν τους έχει ανακοινωθεί επίσημα.

Μέχρι σήμερα, οι συναντήσεις και οι συζητήσεις σε ομάδες «προβληματισμένων» βουλευτών έχουν πυκνώσει και τα γαλάζια πηγαδάκια στήνονται τόσο στα γραφεία της Ν.Δ. στο δεύτερο όροφο της Βουλής αλλά και στο εντευκτήριο, το καφενείο και το περιστύλιο του Κοινοβουλίου.

Στη Ν.Δ. πάντως εκτιμούν ότι η διαγραφή του Νίκου Σταυρογιάννη την περασμένη εβδομάδα λειτούργησε «αποτρεπτικά» για συναδέλφους τους, ενώ πιστεύουν ότι η επικοινωνία που είχαν με τον πρωθυπουργό τις προηγούμενες μέρες στη Βουλή απέδωσε καρπούς.

«Εμείς θα προχωρήσουμε με όποιους μπορούμε», είπε χαρακτηριστικά ο Αντώνης Σαμαράς, μια μέρα ύστερα από τη διαγραφή του βουλευτή Φθιώτιδας, θέτοντας έτσι όλους τους βουλευτές προ των ευθυνών τους. Στο «μασάζ» πάντως που εξελίσσεται, αναλύεται το επιχείρημα ότι η κατάσταση για τη χώρα δεν θα είναι μόνο δραματική, αλλά δεν θα υπάρχει και δρόμος επιστροφής.

Κατερίνα Κατσαβού, Γιάννης Απέργης, στον Τύπο της Κυριακής
Read more