Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2012

Έκτακτο Εurogroup την Τετάρτη για την Ελλάδα



Με την ψήφιση των μέτρων να βρίσκονται στον αέρα, οι Ευρωπαίοι εταίροι αποφάσισαν την διενέργεια ενός έκτακτου Εurogroup, πιθανότατα την ερχόμενη Τετάρτη, ειδικά για το ελληνικό ζήτημα...


Στο πλαίσιο αυτό αναβλήθηκε και το Euroworking Group που ξεκίνησε το μεσημέρι της Πέμπτης και θα συνεχιζόταν και αύριο Παρασκευή, ώστε να δοθεί χρόνος στην Τρόικα να συμπληρώσει την έκθεσή της.

Στο μεταξύ, στη συνεδρίαση των τεχνικών κλιμακίων του Euroworking Group συζητείται κυρίως το θέμα του χρηματοδοτικού κενού για την Ελλάδα έως το 2016 και οι τρόποι με τον οποίο θα μπορέσει αυτό να καλυφθεί.

Πέραν αυτών στην ατζέντα έχουν τεθεί προς διαβούλευση και θέματα της ενίσχυσης της εποπτείας εφαρμογής του Μνημονίου και των αλλαγών στους όρους λειτουργίας του ειδικού λογαριασμού που τηρείται στην Τράπεζα της Ελλάδος προς αποπληρωμή του δημόσιου χρέους.

Η απόφαση για επανάληψη της συνεδρίασης του Euro Working Group τη Δευτέρα, αντί της προγραμματισμένης συνεδρίασης για σήμερα Παρασκευή, ελήφθη ώστε να δοθεί χρόνος στην Αθήνα για να καταλήξει σε μια έγκριση και των τριών κυβερνητικών εταίρων της «συμβιβαστικής πρότασης» - όπως τη χαρακτηρίζει η Τρόικα – για τα εργασιακά.

Οι διαβουλεύσεις τελικά θα ξεκινήσουν μόλις οι τροικανοί καταλήξουν στο τελικό πόρισμά τους για την πορεία του ελληνικού προγράμματος!

http://planet-greece.blogspot.com/2012/10/urogroup.html