Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2013

Καληνύχτα...Roger Waters + David Gilmour: Comfortably Numb, Live, O2 Arena 2011

Read more

«Πρέπει να συνεχιστεί η διδασκαλία των θρησκευτικών» απαντάει ο Γκιουλέκας στη Ρεπούση

GIOYLEKAS«Η άποψη της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου είναι ότι πρέπει να συνεχιστεί η διδασκαλία των θρησκευτικών στα σχολεία. Μόνον η διδαχή μιας συντηρητικής μελέτης των θρησκευτικών, δεν αρκεί για να αναπτύξει τη θρησκευτική συνείδηση των θρησκειών». Αυτό δήλωσε ο υφυπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Γκιουλέκας στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, όπου συνεχίζεται η συζήτηση του νομοσχεδίου για το νέο λύκειο, σχολιάζοντας τις αντιδράσεις που υπήρξαν στην πρόταση της εισηγήτριας της ΔΗΜΑΡ Μαρίας Ρεπούση, να καταργηθεί το μάθημα των θρησκευτικών.

Νωρίτερα, η εισηγήτρια των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Σταυρούλα Ξουλίδου επιτέθηκε στη Μαρία Ρεπούση για τις αναφορές της ότι «η κυβέρνηση εμμένει στην αντίληψη της θρησκευτικής κατήχησης», αλλά και ότι «τα θρησκευτικά δεν έχουν καμία θέση στη σύγχρονη εκπαίδευση».

«Μήπως θα προτείνετε και την κατάργηση της επιστήμης της θεολογίας, επειδή δεν σας κάνει κ. Ρεπούση; Ουσιαστικά, προκαλείτε το εθνικό συναίσθημα και τη συνείδηση των Ελλήνων, με αυτά που λέτε κ. Ρεπούση» τόνισε χαρακτηριστικά, η Σταυρούδα Ξουλίδου, καλώντας τόσο τη ΔΗΜΑΡ να ξεκαθαρίσει αν είναι προσωπική άποψη όσο και την κυβέρνηση αν υιοθετεί τέτοιες απόψεις.  πηγη

Read more

Πρόωρες εκλογές και πρώτο κόμμα ΣΥΡΙΖΑ βλέπει ο Economist


20130907-230344.jpg
Ως κρίσιμο για την ελληνική οικονομία χαρακτηρίζει το 2014 ο Economist, καθώς “βλέπει” ανάκαμψη και εκλογές στις οποίες ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι πρώτο κόμμα.
Επισημαίνεται ότι το ελληνικό ΑΕΠ έχει βρεθεί 25% χαμηλότερα από το γ’ τρίμηνο του 2007, ενώ η οικονομία αναμένεται να σημειώσει ύφεση 4,5% το 2013, ποσοστό αναθεωρημένο από το αρχικό 5,5%.
Η ανάκαμψη πάντως αναμένεται το 
2014 με ποσοστό 1% έναντι προηγούμενης πρόβλεψης για ύφεση 2%.
Για το 2015 εκτιμάται ότι το ΑΕΠ θα σημειώσει μεγαλύτερη άνοδο λόγω της ενίσχυσης των εξαγωγών που θα προκύψουν από την ανάκαμψη της Ευρώπης.
Σύμφωνα με το περιοδικό, η καταναλωτική και η επιχειρηματική εμπιστοσύνη στην Ελλάδα θα επανέλθουν, ακολουθώντας μια νέα προσαρμογή του χρέους.
Σύμφωνα πάντως με τον Economist, μια άτακτη χρεοκοπία και η έξοδος από το ευρώ παραμένουν βασικοί παράγοντες ρίσκου της χώρας για το μέλλον.
Επίσης προβλέπει επίσης αποπληθωρισμό 0,5% για το 2013 και πληθωρισμό μόλις 0,1% για το 2014, ενώ θα υπάρξει ανάκαμψη την περίοδο 2015-2017 της τάξης του 0,8%.
Όσον αφορά το πολιτικό σκηνικό, εκτιμάται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ενδεχομένως να είναι το πρώτο κόμμα στις εκλογές που θα μπορούσαν να διενεργηθούν τον Μάιο του 2014 μαζί με τις ευρωεκλογές, ενώ η Νέα Δημοκρατία θα αποτελέσει τον πυρήνα για τη νέα διακυβέρνηση, καθώς εκτιμάται πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα μπορέσει να φτιάξει συμμαχίες.

Πηγή: bankingnews.gr
Read more

ΠΡΟΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΗ" Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΥΠΟΔΟΜΩΝ Η τρόικα απαιτεί ''λουκέτο'' στον ΟΣΕ για να μην πέσει στα χέρια των Ρώσων!

Τελεσίγραφο προς την ελληνική κυβέρνηση φέρεται να έχει αποστείλει η τρόικα για «λουκέτο» στον ΟΣΕ, κάτι που είναι γνωστό στους παροικούντες την Ιερουσαλήμ.
 
Οι εκπρόσωποι των δανειστών θέτουν ως προαπαιτούμενο για την έγκριση της επόμενης δόσης και τη συνέχιση των συζητήσεων για το επόμενο μνημόνιο, το κλείσιμο των ελληνικών σιδηροδρόμων.
 
Το γιατί είναι εύκολο να το καταλάβουμε: Οι μοναδικοί ενδιαφερόμενοι στο πρόγραμμα αποκρατικοποίησης του ΟΣΕ είναι οι Ρώσοι της Russian Railways. Αν δεν κλείσει ο ΟΣΕ καταλήγει στην ρωσική κρατική εταιρεία, αφού εδώ δεν υπάρχουν ... Αζέροι να προσφέρουν ψίχουλα και να τον αγοράσουν όπως έκαναν με την ΔΕΣΦΑ.
 
Άρα ο ΟΣΕ που είναι ένα κρίσιμο δίκτυο, πρέπει να κλείσει και όχι να πουληθεί. Μετά θα έρθουν οι Γερμανοί και οι Γάλλοι και θα κανιβαλίσουν κομμάτι-κομμάτι τον Οργανισμό.
 
Κατ'αυτό τον τρόο κρατάνε μακριά από την Ρωσία και τα λιμάνια της Αλεξανδρούπολης και της Θεσσαλονίκης για τα οποία ήδη έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον αγοράς τους εταιρείες από την Μόσχα,αλλά μόνο υπό την προϋπόθεση ότι θα αγοραστεί από αυτούς ο ΟΣΕ για να μπορούν να αξιοποιηθούν τα λιμάνια κια να διασυνδεθεί η Αλεξανδρούπολη ή η Θεσσαλονίκη με την αχανή ρωσική επικράτεια μέσω των Russian Railways.
 
Όμως κάτι τέτοιο θα προσέδιδε στην Ρωσία στρατηγικό πλεονέκτημα και ειδικά εν όψει τον εξελίξεων στην Συρία οι οποίες θα διαρκέσουν πολλά χρόνια όχι μόνο εκεί, αλλά και στο ευρύτερο γεωσύστημα της Α.Μεσογείου και αυτό είναι κάτι που σε καμία περίπτωση δεν το θέλουν ούτε το ΔΝΤ (ΗΠΑ), ούτε η Γερμανία (ΕΕ, ΕΚΤ) και συνεπώς προτιμούν να κλείσει ο ΟΣΕ...
 
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας «Real News», επιπλέον, ζητούν αναδιάρθρωση στις εφορίες με απολύσεις υπαλλήλων, μεταρρυθμίσεις στο φορολογικό σύστημα και τη λήψη νέων μέτρων πάνω από 4 δισ. ευρώ για τα έτη 2015 και 2016. 
 
Εξάλλου, η γνώμη των δανειστών είναι ότι η Ελλάδα χρειάζεται ακόμη μικρότερο δημόσιο και ένα νέο φορολογικό νομοσχέδιο ενώ το αμέσως επόμενο διάστημα (μετά τις γερμανικές εκλογές) αναμένεται να σκληρύνουν τη στάση τους και να ξεκινήσουν νέο γύρο ελέγχων, ο οποίος θα ολοκληρωθεί πριν από το Eurogroup του Νοεμβρίου.
 
Θέλουν μία Ελλάδα, χωρίς κρατικό μηχανισμό, χωρίς αμυντική βιομηχανία, χωρίς υποδομές. Μία χώρα εξαθλιωμένη, για να είναι πάντα υποτελής τους!
 
Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr
Read more

ΕΤΣΙ "ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΝ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ"; "Απάντηση" ΔΝΤ σε Α.Σαμαρά: "Νέο Μνημόνιο & ανάγκη 47 δισ. μέχρι το 2020 !

Η είδηση σοκάρει και ακυρώνει 100% όσα είπε ο πρωθυπουργός Α.Σαμαράς στην ομιλία του στα εγκαίνια της ΔΕΘ περί "τέλους των Μνημονίων" και "τελευταίας δύσκολης χρονιάς το 2013": Περί τα 47 δισεκατομμύρια ευρώ υπολογίζει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) το μικτό χρηματοοικονομικό κενό της Ελλάδας για την περίοδο 2015- 2020, σύμφωνα με πληροφορίες τις οποίες επικαλείται το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων!
Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, η μικτή ανάγκη νέου δανείου (δηλαδή νέου Μνημονίου)  συνολικού ύψους 46,8 δισ. ευρώ, η οποία περιλαμβάνει το έλλειμμα και την ανάγκη κάλυψης των ελληνικών ομολόγων και δανείων, δεν πρέπει συγχέεται με την ανάγκη για πιθανή επιπλέον χρηματοδοτική βοήθεια προς την Ελλάδα, η οποία είναι άγνωστο σε πιο ποσοστό θα κυμανθεί
Για το 2015, το ΔΝΤ υπολογίζει τις μικτές χρηματοδοτικές ανάγκες σε ύψος 14,4 δισ. ευρώ, με καθαρό κενό 6,5 δισ. ευρώ, το οποίο ως τώρα δεν έχει καλυφθεί, ενώ οι ανάγκες 8,3 δισ. ευρώ για το 2016, έχουν καλυφθεί πλήρως με αμοιβαία χρηματοδότηση.
Δηλαδή για το 2015 υπάρχει ένα "μικρό" κενό 6,5 δισ. ευρώ, ενώ από τώρα μέχρι το τέλος του 2015 υπολογίζεται σε 10 δισ.ευρώ. Πώς θα καλυφθεί (ή καλύτερα πως νομίζουν ότι θα καλυφθεί); Με με νέα μέτρα και νέο Μνημόνιο.
Ο πρωθυπουργός στην ομιλία του δεν έκανε καμία αναφορά για το θέμα.
Γιατί; Έχει εξασφαλίσει 47 δισ. ευρώ μέχρι το 2020; Χωρίς να υπολογίζουμε την επιπλέον χρηματοδοτικής βοήθεια ή οποία μπορεί να είναι και 5 και 10 και 20 δισ. ευρώ...
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
Read more

Στην ευρωπαϊκή ατζέντα ξανά το ενδεχόμενο νέου πακέτου για την Ελλάδα

Στην ευρωπαϊκή ατζέντα ξανά το ενδεχόμενο νέου πακέτου για την Ελλάδα
Επιβαιώνει ο Ντράγκι την ανάγκη νέας στήριξης –Όχι νέο δάνειο λέει ο Ντάισενμπλουμ
Το ζήτημα της κάλυψης ενός ενδεχόμενου δημοσιονομικού κενού της Ελλάδας που θα σημάνει την ανάγκη για ένα νέο πρόγραμμα, σχολιάστηκε για μία ακόμα φορά δημοσίως από Ευρωπαίους αξιωματούχους. Μάριο Ντράγκι και Γερούν Ντάισενμπλουμ λοιπόν, κλήθηκαν για ακόμα μία φορά να απαντήσουν σε ζητήματα που αφορούν την Ελλάδα, δείχνοντας ξεκάθαρα τις προθέσεις τους για το μέλλον.
Ο Ιταλός επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, που νωρίτερα είχε διαψεύσει κάθε ενδεχόμενο αύξησης των επιτοκίων, με τη διαβεβαίωση ότι θα παραμείνουν χαμηλά όσο χρειαστεί, δεν απέφυγε τη συζήτηση για τα δημοσιονομικά της χώρας μας, παρά το γεγονός πάντως πως μετά από πολύ καιρό, δεν ήταν η Ελλάδα στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος.
Σε ερώτηση δημοσιογράφου λοιπόν, σχετικά με το κατά πόσο η χώρα μας έχει ανάγκη από ένα νέο πακέτο στήριξης, o Μάριο Ντράγκι απάντησε προκαλώντας ένα νέο κύκλο συζητήσεων. Πιο συγκεκριμένα, σημείωσε πως «αν χρειαστεί νέο πρόγραμμα η Ελλάδα, θα απαιτηθούν και πρόσθετοι όροι», ξεκαθαρίζοντας ωστόσο πως η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα δεν θα συμμετάσχει σε ενδεχόμενη ελάφρυνση της χώρας από το χρέος.
Σε παρόμοιο κλίμα πάντως κινήθηκε και ο Γερούμ Ντάισενμπλουμ, ο οποίος διευκρίνισε πως θα αποτελούσε «απευθείας χρηματοδότηση κράτους-μέλους» μια ενδεχόμενη μείωση της αξίας των ελληνικών ομολόγων που έχει στην κατοχή της η ΕΚΤ, πράξη που απαγορεύεται από την κοινοτική νομοθεσία. Ο επικεφαλής του Eurogroup πάντως, σημείωσε και αυτός πως η χώρα μας θα χρειαστεί ένα νέο πακέτο στήριξης στο εγγύς μέλλον, λέγοντας πως είναι πολύ νωρίς να ανοίγει τέτοια συζήτηση.
Στελέχη πάντως του Eurogroup, τόνιζαν πως η πρόσθετη αυτή στήριξη δεν είναι απαραίτητο να περιέχει νέο δάνειο αλλά θα περιλαμβάνει κυρίως διαρθρωτικά μέτρα για τη βελτίωση της οικονομίας. Σε κάθε περίπτωση πάντως, το Eurogroup που θα γίνει το Μάρτιο θα λάβει όλες τις τελικές αποφάσεις. Στόχος της κυβέρνησης άλλωστε, είναι να πάει την Άνοιξη με όσο το δυνατόν περισσότερα διαπραγματευτικά χαρτιά στα χέρια της, με το πρωτογενές πλεόνασμα να αποτελεί τον κεντρικό στόχο και πιθανότατα, το ισχυρότερο διαπραγματευτικό μας χαρτί έως τότε.


Read more: http://www.newsbomb.gr/chrhma/story/343251/stin-eyropaiki-atzenta-xana-to-endehomeno-neoy-paketoy-gia-tin-ellada#ixzz2eEnAqkQ2
Read more

ΝΕΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΣΤΙΣ ΣΕΡΡΕΣ



15Ποιόν «Μέγα βασιλιά» μνημονεύουν οι αρχαίοι ιστορικοί και οι ντόπιοι κάτοικοι ότι είναι θαμμένος στην περιοχή τους;

Συνεχίζονται οι έρευνες στην Αμφίπολη Σερρών προκειμένου να βγει στο «φως» το μεγάλης σημασίας αρχαιολογικό εύρημα, το οποίο εικάζεται ότι ενδεχομένως να είναι ο τάφος του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Τα σενάρια περί ανεύρεσης του τάφου του μεγάλου Μακεδόνα βασιλιά, «πήραν φωτιά» μετά την ανακάλυψη του εν λόγω ευρήματος, με τις φημολογίες να φτάνουν μέχρι το Associated Press και την Washington Post.

Ωστόσο, μετά και την αποστασιοποίηση του υπουργείου Πολιτισμού και των αρχαιολόγων που μετέχουν στην έρευνα από τα δημοσιεύματα, οι ιστορικές πηγές που επικαλείται «το Ποντίκι», υποστηρίζουν πως οι κάτοικοι της Αμφίπολης στα αρχαία χρόνια, υποστήριζαν πως βρίσκεται θαμμένος στην περιοχή «ένας μεγάλος βασιλιάς».

Μετά από αυτό το σενάριο, το οποίο θέλει να είναι μεν θαμμένος κάποιος βασιλιάς στην Αμφίπολη όχι όμως ο Μέγας Αλέξανδρος, υπάρχει και ένα δεύτερο το οποίο ενισχύεται από την καταγραφή του αρχαίου ιστορικού Διόδωρου του Σικιελιώτη. Σύμφωνα με τον ιστορικό, ο Μέγας Αλέξανδρος, γοητευμένος με την Αμφίπολη, σκόπευε να φτιάξει έναν ναό για να τιμήσει την πόλη απ' όπου απέπλευσε το 334 π.Χ. για την εκστρατεία στην Ασία.

Σύμφωνα με τους αρχαίους συγγραφείς, οι ντόπιοι έδειχναν στους επισκέπτες τον τάφο του στην Αλεξάνδρεια ώς το 391 μ.Χ. Μετά χάνονται τα ίχνη του. Κανείς δεν μπορούσε να πει με κατηγορηματικό τρόπο πού βρίσκεται ο τάφος του Αλεξάνδρου. Κάποιοι μίλησαν για τον παλιό θρύλο των κατοίκων της αρχαίας Αμφίπολης, που λέει πως κάπου εκεί βρίσκεται «ένας τρανός βασιλιάς».

Τι λένε οι αρχαιολόγοι

Οι αρχαιολόγοι που μετέχουν στην ανασκαφή, είναι εντυπωσιασμένοι από το εύρημα, ωστόσο κρατούν χαμηλούς τόνους. Ωστόσο, η Κατερίνα Περιστέρη η οποία είναι επικεφαλής της ανασκαφής, επισημαίνει: «Κατασκευασμένος στα τέλη του 4ου αιώνα π.Χ., συμπίπτει ιστορικά «με μια εποχή κατά την οποία συμβαίνουν πολλά και δραματικά γεγονότα στη Μακεδονία και στην Αμφίπολη ειδικά, με τις διαμάχες των επιγόνων του Αλεξάνδρου και τον θάνατο της Ρωξάνης και του μικρού Αλεξάνδρου Δ' κατόπιν διαταγής του Κάσσανδρου. Πρόκειται για μνημεία αλληλένδετα μεταξύ τους, αφού το λιοντάρι βρισκόταν, όπως γνωρίζουμε με βεβαιότητα πλέον, στην κορυφή του τύμβου, σηματοδοτώντας με την παρουσία του κάποιο σημαντικό πρόσωπο ή πρόσωπα της Αμφίπολης», υποστηρίζει η κ. Περιστέρη. Την 1η Σεπτεμβρίου ξεκίνησε η νέα ανασκαφή για την αποκάλυψη και του υπόλοιπου τμήματος του περιβόλου, καθώς από τα 497 μέτρα του έχουν ερευνηθεί τα 405. 
http://www.agioritikovima.gr/arxeio/28030-nea-dedomena-gi
Read more

Γιώργος Καλαντζης: Ένας ηγέτης εν υπνώσει και η οργή Καραμανλή.


20130907-211200.jpg

Αποκαλύπτει η Τρολυμπία
Λίγοι γνωρίζουν αυτή την επική μορφή της σημερινής πολιτικής σκηνής. Μία μορφή που μπορεί να παίξει καταλυτικό ρόλο στο αύριο όχι μόνον της πατρίδας αλλά και ολόκληρου του πλανήτη. Ένας αφανής παράγοντας, τόσο αφανής που απετέλεσε μνημείο σεμνότητας όταν έκανε αρνητικό ρεκόρ ψήφων στην εκλογή του ως αντιπρόεδρος της σημερινής βουλής. Ένας πολιτικός που προτιμά να παρεμβαίνει με ποιότητα παρά με τις φανφάρες της ποσοτικής αποδοχής.
Λίγο καιρό πριν, σας είχαμε αποκαλύψει ότι σε στενό κοινοβουλευτικό κύκλο συζητιόταν η παρέμβαση του Γιώργου Καλαντζή στον Λευκό Οίκο, όπου κάποιοι υποστηρίζουν ότι 
οδήγησε και στην πολυπόθητη συνάντηση Ομπαμα – Σαμαρά. Κάποιοι μάλιστα λένε πως ο Ομπάμα δεν πρόκειται να προχωρήσει στον βομβαρδισμό της Συρίας ακόμα και αν έχει το πράσινο φως απο το Κονγκρέσο, αν πρώτα δεν συμβουλευθεί τον Γιώργο Καλαντζή. “Πάρ’ ότι θέλεις Καλαντζή” τραγουδούν με νόημα αυτοί που γνωρίζουν την διεθνή παρεμβατικότητα του αντιπροέδρου.
Πρόσφατα, ο Γιώργος Καλαντζής έκανε άλλη μία παρέμβαση μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, που πιθανότατα διασφάλισε την πολιτική σταθερότητα της χώρας, σώζοντας την συγκυβέρνηση. Συγκεκριμένα, μετά τις αήθεις επιθέσεις Παυλόπουλου και άλλων “Καραμανλικών” κατά των μεγάλων ευεργετών της χώρας, Σημίτη, Γιώργου Παπανδρέου κλπ, ο Γιώργος Καλαντζής επισκέφθηκε το γραφείο του τ. πρωθυπουργου Κώστα Καραμανλή για να εκφράσει στους συμπαθείς συνεργάτες του τον αποτροπιασμό του.
“Δεν μπορει να γίνονται τέτοιες απαξιωτικές αναφορές στα ιστορικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ, με το οποίο συγκυβερνούμε”, ήταν το μήνυμα που άφησε.
Μπορεί η σημερινή Δημοκρατία να αποκαλύπτει πως τα ποσοστά του ΠΑΣΟΚ αγγίζουν το …0% στην Α’ Αθήνας, αυτό όμως δεν έχει καμμία σημασία. Εν υπνώσει ηγέτες όπως ο Γιώργος Καλαντζής, δεν χρειάζεται να έχουν επαφή με την εφήμερη πραγματικότητα αλλά με την ολότητα του σύμπαντος.
20130907-211919.jpg

Ο τ. πρωθυπουργός φαίνεται όμως ότι δεν εκτίμησε αυτές τις “νουθεσίες” και διεμήνυσε στους συνεργάτες του ότι δεν θέλει να τον ξαναδεί ούτε στο κουζινάκι του γραφείου, με τον έντρομο Γιάννη να αποκρύπτει το γεγονός ότι τον κέρασε και …καφέ.
Μάλλον αυτό είναι η πρόφαση με ενδεχόμενο φθόνο. Ο Γιώργος Καλαντζής δεν ανήκει σε διαφορους κύκλους, ούτε περιφέρεται ως πληροφοριοδότης για να δει ποιοί συχνάζουν στα πολιτικά γραφεία και να τους δίνει στο Μαξίμου.
Ο Γιώργος Καλαντζής ανήκει στην διαχρονική πορεία του Ελληνισμού. Πιθανότατα, στην πρόσφατη διαμάχη για το ποιός είναι ο μαρμαρωμένος βασιλιάς, δίπλα από τον Κωνσταντίνο Παλαιολόγο και τον Ιωάννη Βατατζη, να μπει και το όνομα του Αντιπροέδρου.
Όπως όλες οι μεγάλες οντότητες, που ενώ πρακτικά “δεν υπάρχουν”, συνεχίζουν να επηρεάζουν την ατραπό του Έθνους στην αιωνιότητα.
Read more

ΕΠΙΣΤΟΛΗ – ΒΟΜΒΑ ΣΤΟ ΚΟΝΓΚΡΕΣΟ: ΟΔΗΓΕΙΤΕ ΤΟΥΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ ΣΕ ΝΕΟ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ!


ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΗΣ ΜΑΑΛΟΥΛΑ ΣΤΟ ΚΟΓΚΡΕΣΣΟ :Kαταγγέλουν το διεθνές σχέδιο εκτοπισμού των χριστιανών της Συρίας

Βρυξέλλες, Δ. Πορφύρης / Π. Σταφυλά

Ανοιχτή Επιστολή απευθύνουν οι κάτοικοι της Maaloula προς τα μέλη του Αμερικανικού Κογκρέσσο στις 05/09/13,σε μια ύστατη προσπάθειά τους να ευαισθητοποιήσουν τις συνειδήσεις των αμερικανών. Το κείμενο δημοσιεύθηκε αρχικά στο αραβικό Al-tayyar και αλλά και σε γαλλόφωνα μέσα (mondialisation.ca ,κ.ά) :

« Στις 04.00 το πρωί ώρα Δαμασκού 05/09/3, οι ένοπλες συμμορίες του λεγόμενου Ελεύθερου Συριακού Στρατού,τρομοκράτες της Jabhat al-Nosra και οι εγκληματίες του Ισλαμικού Χαλιφάτου του Ιράκ και της Μ.Ανατολής επιτέθηκαν στην πόλη μας που κείτεται ειρηνικά στο όρος Qalamoun και άρχισαν να λεηλατούν τα μοναστήρια και εκκλησίες, υφαρπάζοντας εικόνες ιστορικής αξίας και απαίτησαν από τους κατοίκους να προσηλυτιστούν στο Ισλάμ.
Ναι , αυτό συνέβη τα χαράματα, στην μικρή μας πόλη τη Μααλούλα. Οι ένοπλες συμμορίες εξαπλώθηκαν παντού επιδεικνύοντας τα πυροβόλα τους και απαγορεύοντας την πρόσβαση σε οποιοδήποτε ιερό χώρο.
Αυτές οι εγκληματικές πράξεις, με τη συστηματική λεηλασία των χριστιανικών πόλεων και τηνκατατρομοκράτηση του πληθυσμού αποτελούν μέρος ενός διεθνούς σχεδίου που αποβλέπει στον εκτοπισμό των χριστιανών από τις πατρίδες τους και από τις ρίζες τους. Αυτά ζούμε κι ας είναι το κράτος μας ακόμα ισχυρό. Τι θα συμβεί όταν αυτό θα έχει αποδυναμωθεί αφού οι αμερικανικές δυνάμεις θα μας έχουν βομβαρδίσει;
Αυτό που περιμένει τους χριστιανούς των χωριών και των πόλεων μόλις πέσουν στα χέρια της τρομοκρατικής οργάνωσης Jabhat al-Nosra και των ομοίων τους είναι απλά τρομακτικό…

Μπορούμε ακόμα να ελπίζουμε ότι όλες οι φοβερές επιθέσεις εναντίον των μοναστηριών, των εκκλησιών και γενικότερα του χριστιανικού στοιχείου θα καταφέρουν να αφυπνίσουν έστω και κατ’ελάχιστο τις συνειδήσεις του κόσμου ώστε να παραδεχθούν το έγκλημα της διεθνούς τρομοκρατίας εναντίον της Συρίας;
Δεν θ’ αναφερθούμε στις τόσες σφαγές όλων αυτών που εσείς ονομάζετε « μειονότητες » και οι οποίοι συγκατοικούσαν σε πόλεις και χωριά, γιατί τις γνωρίζετε με κάθε λεπτομέρεια ! ».

Οι ισλαμιστές μισθοφόροι επανέλαβαν στη χριστιανική Μααλούλα ότι είχαν διαπράξει και στην Κοιλάδα των Χριστιανών. Επιτέθηκαν με παγιδευμένο όχημα στο φυλάκιο της εισόδου της πόλης σκοτώνοντας 8 σύριους.Μεταξύ των θυμάτων συγκαταλέγονται φαντάροι της νυχτερινής σκοπιάς και μέλη της λαικής πολιτοφυλακής. Αφού η δολοφονική έκρηξη διαμέλισε τα σώματα των φρουρών της αμιγώς χριστιανικής ιστορικής πόλης, αντάρτες του ελεύθερου συριακού στρατού της αντιπολίτευσης και ισλαμιστές της Αλ Νούσρα, εισέβαλαν ανενόχλητοι ως νικητές στο κέντρο της πόλης. Περιφέροντας τα πυροβόλα τους και εκτοξεύοντας προειδοποιητικά πυρά στον αέρα υπό τους γνωστούς αλλαλαγμούς του Αλάχ Ακμπάρ που επίσης είχαν δοξάσει κατά την ανατίναξη του φυλακίου, κάλεσαν τους κατοίκους σε εξισλαμισμό. Τους ενημέρωσαν ότι εάν θέλουν να παραμείνουν στις εστίες τους θα πρέπει να προσυλητισθούν διαφορετικά θα σφαγιασθούν.
« Eισέβαλαν στην κεντρική πλατεία και κατέστρεψαν ένα άγαλμα της Παναγίας » κατήγγειλαν κάτοικοι της περιοχής σε τηλεφωνική τους επικοινωνία διατηρώντας από το φόβο αντιποίνων την ανωνυμία τους.«Μας βομβάρδιζαν από το βουνό που βρίσκεται ακριβώς δίπλα.Εκεί είχαν ακροβολιστεί.Δύο οβίδες χτύπησαν την Μονή της Αγίας Θέκλας. » δήλωσαν στην Telegraph 05/09/13.Το αμερικανικό Front Page Magazine κα το λιβανέζικο Al Hadath μεταδίδουν ότι οι τρομοκράτες διακύρηξαν ότι « θα αφανίσουν οριστικά τους χριστιανούς μετά το θρίαμβο της επανάστασης » .

Το alkhabar (06/09/13) ταυτοποιεί τις ισλαμιστικές οργανώσεις που συμμετείχαν στην επίθεση.Πρόκειται για την « Απελευθέρωση του Sham », «Τα γεράκια του Sham», « Σεισμός στη γη του Sham ».Όλες ανήκουν στην Tζαμπχάτ Αλ Νούσρα « Μέτωπο της Νίκης » σύμφωνα με το δημοσίευμα που με τη σειρά της είναι παρακλάδι της Αλ Κάιντα.Και το Συριακό Παρατηρητήριο συμφερόντων της συριακής αντιπολίτευσης αποδέχεται ότι η εισβολή πραγματοποιήθηκε από την Αλ Νούσρα και άλλες ισλαμιστικές ένοπλες ομάδες.Εκτόξευσαν 15 οβίδες κατά της κωμόπολης, κάποιες χτύπησαν την εκκλησία του Αγίου Ηλία,του Αγίου Γεωργίου και άλλους ναούς.Στην επιχείρηση των ανταρτών συμμετείχαν 2.000 άνδρες.Τραυματίστηκαν 7 πολίτες.Οι εξτρεμιστές έχουν ως ορμητήριο το ξενοδοχείο « ο πρεσβευτής της Μααλούλα » που βρίσκεται στη κορυφή των παρακείμενων απόκρημνων και εντυπωσιακών βράχων.Η κωμόπολη σύμφωνα πάντα με το alkhabar απαριθμεί 5000 κατοίκους και διαθέτει 40 εκκλησίες.Άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι κατεδάφισαν και το άγαλμα της Παναγίας που δέσποζε στην κορυφή των χαρακτηριστικών βράχων.
Ούτε η ελληνορθόδοξη ιστορική μονή του 4ου αι. της Αγίας Θέκλας δεν απέφυγε το μένος των εξτρεμιστών. Η επίθεση αυτή πραγματοποιήθηκε κατά το συνεχές σφυροκόπημα και τη μαζική επίθεση που εξαπέλυσε στις 05/09/13 η Αλ Νούσρα και άνδρες του FSA μετά την κατάληψη της πόλης που αριθμεί 3000 με 5000 κατοίκους που στην πλειοψηφία τους είναι ορθόδοξοι χριστιανοί (Lastampa). « Ήταν τέτοια η σφοδρότητα της επίθεσης που οι πέτρες και οι βράχοι έτρεμαν » δήλωσε μοναχή από το ελληνορθόδοξο μοναστήρι της Αγίας Θέκλας.« Δεν ξέρουμε αν οι αντάρτες έφυγαν ή όχι κανείς δεν τολμάει να βγει έξω » ανέφερε η ίδια στο AP με το οποίο επικοινώνησε διατηρώντας την ανωνυμία της.Η Νational post 06/09/13 μεταφέρει ότι η μοναχή δήλωσε ότι περίπου 100 κάτοικοι του χωριού κατέφυγαν για προστασία στη μονή. Η Lastampa καταγράφει ότι τα 27 εγκαταλελειμμένα και ορφανά παιδιά που ζουν με τη φροντίδα των μοναχών τα οδήγησαν οι αδελφές σε υπόγεια για να μην φοβούνται.

Τo βελγικό κανάλι RTL που μετέδωσε επίσης την είδηση, αναφέρει ότι στο μοναστήρι της Αγίας Θέκλας υπάρχουν 50 ορφανά που το κράτος εμπιστεύτηκε την φροντίδα τους στις μοναχές. Ενώ με νόημα υπενθυμίζει ότι το 2008 ο πρόεδρος Άσσαντ και η σύζυγός του Άσμα επισκέφθηκαν τη μονή και συνέφαγαν με τα ορφανά χριστιανόπουλα.Σύριοι χριστιανοί κοινοτήτων του εξωτερικού μας αποκάλυψαν ότι οι δεσμοί του Σύριου Προέδρου με την ελληνοχριστιανική κοινότητα έχουν ενδυναμωθεί και από το γεγονός ότι βάπτισε τα παιδιά του σε ορθόδοξο ναό.
Η μοναχή κατήγγειλε ότι « υπήρξαν αναφορές από τους κατοίκους που φέρουν τους ισλαμιστές αντάρτες να τους απείλησαν με θάνατο σε περίπτωση που δεν προσυλητιστούν στο Ισλάμ ». Αυτήν την πληροφορία μεταδίδει και το Vancouver sun.Αραβικά ειδησεογραφικά περιγράφουν ότι ισλαμιστές που επέβαιναν σε οχήματα περιφέρονταν στους δρόμους της πόλης και τους καλούσαν με ντουντούκες να εξισλαμιστούν αν θέλουν να σώσουν τις ζωές τους. H Lastampa 06/09/13 αναφέρει ότι οι αντάρτες κατέλαβαν το ξενοδοχείο που βρίσκεται στην κορυφή του παρακείμενου βουνού κι από εκεί σφυροκοπούσαν τις θέσεις του στρατού.Και αυτή μιλάει για μέλη της Αλ Νούσρα. Επίσης αποκαλύπτει ότι o στρατηγικός στόχος τους ήταν να καταλάβουν τα υψώματα και πιο συγκεκριμένα το όρος Qalaman που βρίσκεται σε απόσταση 54 χλμ από τη Δαμασκό.Το Reuters κάνει ειδική αναφορά στο εντυπωσιακό ορθόδοξο μοναστήρι της Αγίας Θέκλας όπως το χαρακτηρίζει που είναι χτισμένο στο βράχο.Ηλικιωμένοι και παιδιά σύμφωνα και μ’αυτό το πρακτορείο κατέφυγαν στις δύο μονές του Αγίου Σεργίου και της Αγίας Θέκλας που ιδρύθηκαν τον 4 αι.μ.Χ. Η ελληνορθόδοξη μονή έχει 25 αδελφές και η ηγουμένη της Πελαγία χαρακτηρίζεται για το δυναμισμό της.
Tελευταίες πληροφορίες που μεταδίδουν το πρακτορείο fides, mediarama και al manar αναφέρουν ότι το 80% των κατοίκων της κωμόπολης μετακινήθηκε ήδη προς Δαμασκό ενώ όπως δήλωσε ο καθολικός μελκίτης Πατριάρχης Γρηγόριος ο 3ος οι άνθρωποι αυτοί κατέφυγαν στην έδρα του καθολικού Πατριαρχείου αλλά και του ελληνορθόδοξου στη Δαμασκό τρομοκρατημένοι απ΄αυτά που βίωσαν.


Read more

Σε εξέλιξη τα συλλαλητήρια στην Θεσσαλονίκη

Σε εξέλιξη τα συλλαλητήρια στην Θεσσαλονίκη
Ξεκίνησαν πριν από λίγο οι τέσσερις προγραμματισμένες συγκεντρώσεις – Επί ποδός η ΕΛΑΣ στους χώρους γύρω από τη ΔΕΘ και σε όλο το κέντρο της πόλης
Σε εξέλιξη βρίσκονται αυτή την ώρα τέσσερα συλλαλητήρια.
Στο άγαλμα του Βενιζέλου βρίσκονται ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, ΕΚΘ, ΕΔΟΘ, στην πλατεία Αριστοτέλους το ΠΑΜΕ, στην Καμάρα οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς ενώ στην πλατεία Αγίας Σοφίας επιτροπές κατοίκων της Χαλκιδικής που αντιτίθενται στην εξόρυξη χρυσού στις Σκουριές.
Στην πορεία των ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, ΕΚΘ και ΕΔΟΘ συμμετέχει και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας, επικεφαλής μεγάλης αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ, αποτελούμενης από βουλευτές και στελέχη του κόμματος.
Μετά τις απογευματινές πορείες, έχει προγραμματιστεί συναυλία έξω από το κτήριο της ΕΡΤ3, στη Λεωφόρο Στρατού, με τη συμμετοχή των Αγάθωνα, Γιώργου Καζαντζή, Παναγιώτη Κραδημήτρη, Χρήστου Κολοβού, Σάκη Λάιου, Γιάννη Μήτση, Έλσας Μουρατίδου, Δημήτρη Νικολούδη, Πάρι Παρασχόπουλου, Δημήτρη Σφίγγου, Ανθής Τατσιούλη, Γιάννης Τσολακίδης και Μαρίας Φωτίου.
Ο χορός των κινητοποιήσεων άνοιξε, χθες το απόγευμα, με την πορεία των ένστολων (αστυνομικών, πυροσβεστών και λιμενικών), ενώ σήμερα το πρωί, την ώρα των εγκαινίων της ΔΕθ από τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, εργαζόμενοι στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, σχολικοί φύλακες και δημοτικοί αστυνομικοί πραγματοποίησαν συγκέντρωση έξω από το Δημαρχείο, διαμαρτυρόμενοι για τη διαθεσιμότητα, τις συγχωνεύσεις και το μέτρο της κινητικότητας.
Η προσπάθειά τους να πραγματοποιήσουν πορεία ανεκόπη από τα ΜΑΤ και προς στιγμήν επικράτησε ένταση.
Διαβάστε επίσης:


Read more: http://www.newsbomb.gr/koinwnia/story/343587/se-exelixi-ta-syllalitiria-stin-thessaloniki#ixzz2eE08PWlH
Read more

ΜΑΝΩΛΗΣ ΡΑΣΟΥΛΗΣ Το βαλς των χαμένων ονείρων

Read more

Στην ανατομία του χωροχρόνου..



..το νυστέρι είναι 


το βλέμμα της ψυχής

Τελικά 
ο πιο ωραίος άντρας του κόσμου 
ειναι αυτός που  
χωρά το είναι σου
ακριβώς.

aeriko
Read more

Ποια μέτρα μας κρύβουν !


2015-2016: Η Τρόικα έστειλε «φιρμάνι», η κυβέρνηση πρέπει να δεσμευτεί από φέτος. Το νέο «πακέτο» λιτότητας εκτιμάται ότι θα κλονίσει την πολιτική συνοχή της κυβέρνησης και είναι ικανό να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές.

- Εισφορά αλληλεγγύης έως το 2016

- Ειδικός φόρος κατανάλωσης σε χυμούς και αναψυκτικά

- Αύξηση στα εισιτήρια των αστικών συγκοινωνιών

- Νέα αύξηση στα τιμολόγια της ΔΕΗ

- Αύξηση στα τέλη κυκλοφορίας

- Αναθεώρηση αντικειμενικών αξιών στα ακίνητα

Μέτρα 5 δισ. ευρώ, για τα οποία η κυβέρνηση θα πρέπει να δεσμευτεί από φέτος, ζητάει η τρόικα για τη διετία 2015-2016.

Το «τελεσίγραφο» των δανειστών, που έχει προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση στο μέγαρο Μαξίμου, αποστέλλεται 15 ημέρες πριν οι αξιωματούχοι της Ε.Ε., της ΕΚΤ και του ΔΝΤ φτάσουν στην Αθήνα για να θέσουν τον εξής εκβιασμό:«Πρώτα τα μέτρα και μετά τα λεφτά της δόσης».

Περισσότερα στο ρεπορτάζ του Μάριου Χριστοδούλου στη σελίδα 82 της «Εφημερίδας των Συντακτών» που κυκλοφορεί.

efsyn.gr
http://www.triklopodia.gr/2013/09/blog-post_3147.html
Read more

Τι είπε ο Σαμαράς στη ΔΕΘ


20130907-141636.jpgΜε “σημαία” το πρωτογενές πλεόνασμα κινήθηκε η ομιλία του Αντώνη Σαμαρά στη ΔΕΘ, προκειμένου να χτιστεί η “νέα Ελλάδα του αύριο”, σημειώνοντας ότι όλοι οι διεθνείς οργανισμοί συμφωνούν πως το 2014 θα είναι έτος ανάκαμψης για τη χώρα μας.
«Για πρώτη φορά πετυχαίνουμε πρωτογενές πλεόνασμα», επισήμανε και πρόσθεσε πως αυτό σημαίνει ότι «καλύπτουμε μόνοι μας τις τρέχουσες ανάγκες του προϋπολογισμού πέρα από τους τόκους και τα χρεολύσια, χωρίς να ζητάμε πρόσθετα δανεικά.», ότι «η χώρα μας στέκεται στα πόδια της» και είναι «το πρώτο αποφασιστικό βήμα για να βγούμε από τη μνημονιακή πολιτική».
Ο Αντώνης Σαμαράς μπορεί να μην αναφέρθηκε καν στο e-mail της τρόικα για τις αμυντικές βιομηχανίες, αλλά προχώρησε σε μια μικρή παροχολογία.
Δεσμεύθηκε ότι το 70% από το πρωτογενές πλεόνασμα θα πάει, από τις αρχές του 2014, για ελάφρυνση των αδικιών που έχει υποστεί η κοινωνία.
«Ύψιστη προτεραιότητα είναι να δώσουμε μια ανακούφιση στους χαμηλοσυνταξιούχους. Επόμενη προτεραιότητα να δώσουμε μια ανακούφιση στους ένστολους. Χαμηλοσυνταξιούχοι, ένστολοι, πετρέλαιο, θα δούμε. Εξαρτάται από το πόσο θα είναι το πρωτογενές πλεόνασμα», σημείωσε χαρακτηριστικά.
«Να τηρήσουν και οι δανειστές τα συμφωνηθέντα»
Από το βήμα της ΔΕΘ ο κ. Σαμαράς έστειλε μήνυμα και στους δανειστές. «Η Ελλάδ τηρεί πλέον τα συμφωνηθέντα και πιάνει τους στόχους της. Το μόνο που χρειάζεται είναι να τηρήσουν τα συμφωνηθέντα και οι δανειστές», είπε.
Αναφερόμενος στη συζήτηση περί βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους ο Πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι «αυτή η συζήτηση γίνεται μεταξύ των δανειστών μας και αφορά το πώς θα μας βοηθήσουν περισσότερο, εφ’ όσον εμείς κάνουμε αυτό που έχουμε αναλάβει, δηλαδή να έχουμε πρωτογενές πλεόνασμα φέτος. Κι εφ’ όσον συνεχίσουμε να εφαρμόζουμε τις διαρθρωτικές αλλαγές. Πράγματα που ήδη κάνουμε, έτσι κι αλλιώς».
Επισήμανε, ωστόσο, ότι «είναι μια συζήτηση που πρέπει να τελειώσει το ταχύτερο, γιατί αποτελεί την τελευταία τροχοπέδη για να υπάρξουν μεγάλες επενδύσεις στην ελληνική οικονομία».
«Δεν θα χρειαστούν άλλα μέτρα»
Ο Πρωθυπουργός απέκλεισε το ενδεχόμενο λήψης νέων μέτρων σημειώνοντας χαρακτηριστικά: «Δεν θα χρειαστούν άλλα μέτρα απ΄ ό,τι συμφωνήθηκε ήδη…μια νέα μετρολογία δεν την αντέχει πια η οικονομία μας».
«Στόχος να πληρώνουν όλοι από λίγα»
Σε ό,τι αφορά τη φορολογία, ο κ. Σαμαράς παραδέχτηκε ότι τα βάρη των φορολογουμένων το 2013 ήταν δυσβάσταχτα καθώς οι πολίτες καλούνται να πληρώσουν υπόλοιπα φόρων από τα τρία τελευταία χρόνια, ωστόσο δεσμεύθηκε ότι «από την επόμενη χρονιά, θα πληρώνουν όλοι πολύ πιο λογικά ποσά».
«Στόχος μας είναι και παραμένει: να πληρώνουν όλοι από λίγα και ανάλογα με τις δυνάμεις τους. Όχι να συνθλίβονται οι αδύναμοι και να ξεφεύγουν πάντα οι ισχυροί. Και να ελαφρύνουμε τελικά την επιβάρυνση της μεσαίας τάξης που είναι η ατμομηχανή της οικονομίας. Και η ραχοκοκαλιά και της κοινωνίας και της δημοκρατίας», εξήγησε.
Πρόθεσή του, όπως είπε, είναι ο ενίαιος συντελεστής φόρου επιχειρήσεων να μειωθεί στο 15%, αλλά και να έχουμε χαμηλότερο ΦΠΑ από το σημερινό για τα περισσότερα είδη.
Επίθεση στα «δύο άκρα»
Ο κ. Σαμαράς εξαπέλυσε δριμεία επίθεση στην αντιπολίτευση, τονίζοντας πως «κάποιοι μέσα στην Ελλάδα επιχειρούν να αποδομήσουν την επιτυχία», γιατί «η πετυχημένη πορεία εξόδου από την κρίση καταργεί κάθε λόγο ύπαρξής τους».
«Οραματίζονται την καταστροφή της χώρας. Είναι προσκολλημένοι στο παρελθόν. Εγιναν ένα με το χθες…Δεν στενοχωριούνται αλλά επιδιώκουν να μην πάμε καλά για να κερδοσκοπίσουν κομματικά…έχουν χάσει την ψυχή τους, έχουν χάσει το φιλότιμο, θα χάσουν σε όλα», τόνισε.
Καταλόγισε ακόμη στην αξιωματική αντιπολίτευση, χωρίς να την κατονομάζει, ότι συμπεριφέρεται σαν «προφήτης της καταστροφής, αμφισβητεί τα πραγματικά στοιχεία και επικαλείται ψεύτικα. «Δεν βλέπω την ανεργία, δεν νιώθω τον πόνο;», είπε. «Ακριβώς αυτό είναι που πολεμώ, ανεργία λέγεται, φτώχεια λέγεται, ανασφάλεια».
Ο Πρωθυπουργός έστρεψε τα βέλη του και κατά της Χρυσής Αυγής, υποστηρίζοντας ότι αντιπροσωπεύει «τους χειρότερους εφιάλτες που γνώρισε η Ευρώπη».
Έκανε λόγο για «νεοναζί», οι οποίοι «καταγγέλλουν τις ακρότητες της Αριστεράς και απαντούν κι εκείνοι με ακρότητες. Χώρια που ψηφίζουν μαζί με την άκρα Αριστερά, εναντίον κάθε μεταρρύθμισης. Μιλάνε για “Ελλάδα” κι εκφράζουν ό,τι πιο αντίθετο με την ελληνική σκέψη, με το Ελληνικό Πνεύμα. Μιλάνε για “Πατρίδα” και θαυμάζουν προκλητικά τους χειρότερους τυράννους που γνώρισε ποτέ αυτή η Πατρίδα. Μιλάνε για “εθνικό συμφέρον” κι αποδυναμώνουν τη χώρα όσο κανείς».
Κατηγόρησε παράλληλα τα «δύο άκρα» ότι «επαγγέλλονται την καταστροφή της χώρας, ίσα-ίσα τη στιγμή που οι θυσίες του ελληνικού λαού πιάνουν τόπο», «καταψηφίζουν κάθε μεταρρύθμιση που ανοίγει την πόρτα στο αύριο. Και μένουν γαντζωμένα στο χθες», «κηρύσσουν το μίσος μέσα στην Ελλάδα, διχάζουν τον ελληνικό λαό και κάνουν ό,τι μπορούν για να απομονώσουν τη χώρα στο εξωτερικό».
Υποστήριξε ακόμη ότι «περιφρονούν τη δημοκρατία, περιφρονούν το νόμο και καλλιεργούν την αυθαιρεσία», ενώ, όπως είπε, «δεν έχουν προτάσεις για το αύριο, γιατί δεν τους ενδιαφέρει το αύριο»
«Δεν θα τους περάσει», διεμήνυσε και πρόσθεσε ότι «κανείς τους δεν θα κυβερνήσει, γιατί κανείς τους δεν μπορεί να κυβερνήσει. Το μόνο που θέλουν είναι να συγκρουστούν μεταξύ τους πάνω στα ερείπια της χώρας».
Ο Πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι «η χώρα γυρίζει σελίδα, βγαίνει σιγά-σιγά από την κρίση και βάζει στο περιθώριο τα άκρα και τις ακρότητες», σημειώνοντας ότι «όσο βελτιώνεται η κατάσταση – και στην οικονομία και στη δημόσια ασφάλεια – τόσο θα μπαίνουν οι ακραίοι στο περιθώριο.Όσο η Ελλάδα θα αναδεικνύεται ως δύναμη σταθερότητας σε μια όλο και πιο ασταθή περιοχή, τόσο ο ελληνικός λαός θα αφήνει στο περιθώριο δυνάμεις αποσταθεροποίησης και εξτρεμισμού».

«Αυτή η Πατρίδα ανήκει σε όλους και όλοι μαζί θα τη σώσουμε. Εκτός από εκείνους που δεν θέλουν να σωθεί, που θέλουν το λαό διχασμένο και τη χώρα απομονωμένη», είπε.
Read more

Άνοιγμα Σαμαρά σε Καραμανλή!



Τι είπε ο πρωθυπουργός για την τελευταία συνέντευξη του Καραμανλή στη ΔΕΘ
«Όταν κάποιος πρωθυπουργός τόλμησε να πει ότι δεν υπάρχουν χρήματα, το πλήρωσε πολιτικά πολύ ακριβά. Ξέρετε τι εννοώ. Δεν έχουν περάσει εξάλλου και πολλά χρόνια». Με αυτή την φράση ο Αντώνης Σαμαράς θύμισε τον Κώστα Καραμανλή και τα όσα είχε πει στην συνέντευξη τύπου στη ΔΕΘ πριν τις εκλογές του 2009. Με αυτόν τον τρόπο ο πρωθυπουργός στήριξε για άλλη μια φορά τον προκάτοχό του στην αρχηγία της ΝΔ, δείχνοντας ότι οι σχέσεις τους παραμένουν άριστες.
http://www.parapolitika.gr/ArticleDetails/tabid/63/ArticleID/623628/Anoiga-Samara-se-Karamanli.aspx
Read more

ΔΡ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ.Ε.ΔΡΟΥΓΟΣ: ΔΡΑΜΑΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ / ΕΙΔΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ.

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΔΡ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ.Ε.ΔΡΟΥΓΟΣ
*ΤΕΛΙΚΕΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΕΣ ΤΩΝ ΗΠΑ ΓΙΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΣΥΡΙΑ.
ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ ΟΛΑ ΕΤΟΙΜΑ.
*ΠΕΡΑΝ ΤΩΝ ΠΥΡΑΥΛΙΚΩΝ ΕΠΙΘΕΣΕΩΝ, ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΘΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΟΥΝ ΣΕ ΣΦΟΔΡΕΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ 72 ΩΡΩΝ. ΕΧΕΙ ΗΔΗ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ ΤΑ ΣΧΕΤΙΚΑ Ο ΟΜΠΑΜΑ.
*ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑ ΠΟΛΥ ΔΙΕΥΡΥΜΕΝΟ ΤΟ ΦΑΣΜΑ ΣΤΟΧΩΝ, ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΕΠΑΦΕΣ ΤΟΥ ΟΜΠΑΜΑ ΜΕ ΤΗΝ ΡΕΠΟΥΜΠΛΙΚΑΝΙΚΗ ΗΓΕΣΙΑ/ΝΠΕΝΕΡ-ΜΑΚΑΙΗΝ-ΓΚΡΕΙΜ ΚΑ.
*ΑΠΟΛΥΤΑ ΒΕΒΑΙΟΣ ΦΕΡΕΤΑΙ Ο ΟΜΠΑΜΑ ΟΤΙ Ο ΑΣΑΝΤ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΟΛΑ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ.
*ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΤΩΝ ΤΖΙΧΑΝΤΙΩΝ, ΜΗΝ ΞΕΣΠΑΣΟΥΝ ΚΑΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥΣ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ!!!ΑΙΧΜΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΤΩΝ ΗΠΑ ΚΑΤΑ ΦΑΝΑΤΙΚΩΝ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΩΝ…
*ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΑΝΑΛΥΤΕΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΟΤΙ Η ΕΠΙΘΕΣΗ ΘΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕΙ ΤΡΕΙΣ ΦΟΡΕΣ ΧΕΙΡΟΤΕΡΕΣ ΑΠΩΛΕΙΕΣ ΑΠΟ ΑΥΤΕΣ ΠΟΥ ΕΠΙ 30 ΜΗΝΕΣ ΕΧΟΥΝΕ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕΙ ΟΙ ΑΝΤΙΚΑΘΕΣΤΩΤΙΚΟΙ!!!!
*ΓΕΜΑΤΕΣ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΕΣ ΒΑΣΕΙΣ ΜΕ ΑΕΡΟΣΚΑΦΗ ΣΕ ΚΑΤΑΡ-ΟΜΑΝ-ΜΠΑΧΡΕΙΝ-ΗΑΕ-ΚΟΥΒΕΙΤ, ΣΤΟ ΙΝΤΣΙΡΛΙΚ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΙΟΡΔΑΝΙΑ.
*ΒΑΡΕΑ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΤΙΚΑ Β-2.ΤΥΠΟΥ ΣΤΕΛΘ ΣΤΟ ΜΙΖΟΥΡΙ ΕΧΟΥΝ ΛΑΒΕΙ ΕΝΤΟΛΗ ΟΤΙ ΘΑ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΟΥΝ. 4 Β-52 ΕΙΝΑΙ ΗΔΗ ΣΤΗ ΒΑΣΗ ΤΟΥ ΝΤΙΕΓΚΟ ΓΚΑΡΣΙΑ ΣΤΟΝ ΙΝΔΙΚΟ ΩΚΕΑΝΟ. ΕΝΩ Β-1 ΣΤΙΣ ΒΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΜΑΣΙΡΑΧ ΣΤΟ ΟΜΑΝ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΛ ΟΥΝΤΕΙΝΤ ΤΟΥ ΚΑΤΑΡ.
*ΤΑ ΝΕΑ ΣΧΕΔΙΑ ΠΡΟΒΛΕΠΟΥΣ-ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΑΡΧΗΓΟ ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΩΝ ΕΔ ΝΑΥΑΡΧΟ ΓΟΥΑΙΝΦΕΛΝΤ/ΚΑΙ ΣΑΣ ΤΑ ΕΙΧΑ ΓΡΑΨΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ 3 ΗΜΕΡΕΣ-ΠΛΗΡΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ.ΜΕΛΕΤΗ 5 ΕΙΔΙΚΩΝ ΣΕΝΑΡΙΩΝ ΓΙΑ ΣΥΡΙΑ.
*200 ΠΥΡΑΥΛΟΙ ΣΡΟΥΖ ΘΑ ΕΚΤΟΞΕΥΤΟΥΝ ΚΑΤΑ ΣΥΡΙΑΣ ΑΠΟ 5 ΠΛΟΙΑ ΤΩΝ ΗΠΑ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ.
*ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΣΤΟΧΩΝ 52 ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΟΠΟΥ ΦΕΡΕΤΑΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΧΗΜΙΚΑ ΟΠΛΑ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΔΕΚΑΗΜΕΡΟ. Ο ΜΑΚΑΙΗΝ ΖΗΤΗΣΕ ΑΠΟ ΟΜΠΑΜΑ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΟΥΣ 48 ΜΕΓΑΛΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ..ΑΕΡΑΜΥΝΑΣ-ΠΥΡΟΒΟΛΙΚΟΥ ΚΛΠ..
*Η ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΖΗΤΗΣΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΗΠΑ ΝΑ ΠΡΟΣΕΞΟΥΝ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΜΗΝ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΤΕΙ Ο ΜΙΚΡΟΣ ΠΥΡΗΝΙΚΟΣ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΟΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΗΡΑΣ MNSR ΚΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΔΑΜΑΣΚΟ. ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΟΛΥ ΕΜΠΛΟΥΤΙΣΜΕΝΟ ΟΥΡΑΝΙΟ, ΑΛΛΑ ΑΠΑΙΤΕΙ ΠΡΟΣΟΧΗ….
*ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΑΣ ΜΕ ΑΝΤΑΡΤΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΤΟΥΝ ΤΟΥΣ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΟΥΣ….ΕΙΔΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΟΛΑΝΤ ΜΕ ΑΡΧΗΓΟΥΣ ΑΝΤΑΡΤΩΝ ΠΡΟ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΣΤΟ ΠΑΡΙΣΙ…ΔΕΝ ΕΧΟΥΝΕ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΙ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ….
*ΑΝΩΤΑΤΟΙ ΒΡΕΤΑΝΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ ΕΚΦΡΑΖΟΥΝ ΜΕΓΑΛΗ ΑΝΗΣΥΧΙΑ…ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΠΟ ΕΚΕΙΝΗ ΤΟΥ ΚΟΣΟΒΟΥ, ΤΗΣ ΛΙΒΥΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΙΡΑΚ!!!
*Η ΣΑΟΥΔΙΚΗ ΑΡΑΒΙΑ, ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΤΑΡ ΖΗΤΑΝΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΗΠΑ-ΓΑΛΛΙΑ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΝ ΜΕ ΤΟΝ ΑΣΑΝΤ.
*Ο ΟΜΠΑΜΑ ΜΙΛΗΣΕ ΜΕ ΤΟΝ ΚΙΝΕΖΟ ΗΓΕΤΗ XI JINPING ΣΤΗΝ ΑΓ. ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ. Ο ΚΙΝΕΖΟΣ ΕΠΙΚΑΛΟΥΜΕΝΟΣ ΤΙΣ ΚΑΛΕΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΑΖΙ ΤΟΥ/ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΛΙΦΟΡΝΙΑ ΠΡΟ ΜΗΝΩΝ/ΤΟΥ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΤΗΝ ΥΣΤΑΤΗ ΩΡΑ ΤΟ ΠΕΚΙΝΟ ΘΑ ΠΑΛΕΨΕΙ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΛΥΣΗ….ΚΑΙ ΑΣ ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΕΙ ΤΗΝ ΚΙΝΑ…ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΗΝ ΡΩΣΙΑ…./Ο ΟΜΠΑΜΑ ΦΕΡΕΤΑΙ ΝΑ ΗΤΑΝ ΑΝΕΝΔΟΤΟΣ…
*ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΡΩΣΙΚΟ ΠΛΟΙΟ ΚΑΤΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΠΡΟΣ ΜΕΣΟΓΕΙΟ.
*ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΙΣ ΒΡΕΤΑΝΙΚΕΣ ΒΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ. ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΥΠΟΚΛΟΠΕΣ ΑΠΟ ΛΙΒΑΝΟ-ΣΥΡΙΑ-ΙΡΑΝ.
*ΥΣΤΑΤΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ-ΙΤΑΛΙΑΣ-ΕΕ ΝΑ ΑΠΟΦΕΥΧΘΕΙ ΤΟ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟ-ΓΑΛΛΙΚΟ ΠΛΗΓΜΑ ΣΤΗΝ ΣΥΡΙΑ.Η ΜΕΡΚΕΛ ΛΕΕΙ ΓΙΑ ΟΡΓΙΣΜΕΝΟ ΟΜΠΑΜΑ…ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΗΣ ΕΔΩΣΕ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΣΗΜΑΣΙΑ. Ο ΙΤΑΛΟΣ ΛΕΤΑ ΔΗΛΩΣΕ ΟΤΙ ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΗ ΜΕΤΡΗΣΗ ΓΙΑ ΕΠΙΘΕΣΗ.
*ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ-ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΠΗΓΕΣ ΜΟΥ-ΖΗΤΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΑΣΑΝΤ ΜΕΣΑ ΣΕ 2-3 ΜΗΝΕΣ,ΣΥΣΤΑΣΗ ΜΕΤΑΒΑΤΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΗ ΔΙΑΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΓΕΝΕΥΗ/ΤΟ ΑΠΟΡΡΙΠΤΕΙ Η ΔΑΜΑΣΚΟΣ. ΑΡΝΗΤΙΚΟΣ ΚΑΙ Ο ΟΜΠΑΜΑ.
*ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΜΟΥ ΦΕΡΟΥΝ ΟΤΙ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΕΠΙΣΚΕΦΘΗΚΕ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΗΝ ΔΑΜΑΣΚΟ Ο ΣΙΙΤΗΣ ΙΡΑΚΙΝΟΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΛ ΜΑΛΙΚΙ/ΦΙΛΟΣ ΤΟΥ ΑΣΑΝΤ/ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΘΕΙ Η Μ.ΑΝΑΤΟΛΗ, ΜΗΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΧΩΡΗΣΕΙ, ΚΑΙ ΤΟ ΙΡΑΚ ΕΓΓΥΑΤΑΙ ΤΗΝ ΕΞΟΔΟ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΩΡΑ. ΛΙΒΑΝΕΖΙΚΗ ΠΗΓΗ ΜΟΥ ΤΟ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΕ. Ο ΑΣΑΝΤ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΑΝ ΦΥΓΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥ, ΝΑ ΤΟΥ ΔΟΘΕΙ ΑΣΥΛΟ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΝ ΔΙΑΣΥΡΟΥΝ ΟΙ ΔΥΤΙΚΟΙ ΚΑΙ Η Σ.ΑΡΑΒΙΑ ΣΤΟ ΠΟΙΝΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΧΑΓΗΣ. ΟΙ ΙΔΙΕΣ ΠΗΓΕΣ ΜΟΥ ΑΝΕΦΕΡΑΝ ΟΤΙ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΟΙ ΓΑΛΛΟΙ ΤΟ ΑΠΕΡΡΙΨΑΝ. ΜΑΛΙΣΤΑ ΟΙ ΓΑΛΛΟΙ ΕΙΠΑΝ ΟΤΙ ΘΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΚΑΝΤΑΦΙ!!!!
*ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΥΠΕΚΛΕΨΑΝ ΣΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΤΩΝ ΙΡΑΝΩΝ ΣΤΡΑΤΗΓΩΝ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗΣ ΦΡΟΥΡΑΣ ΤΖΑΦΑΡΙ ΚΑΙ ΣΟΛΕΙΜΑΝΙ, ΠΟΥ ΖΗΤΑΝΕ ΑΠΟ ΣΙΙΤΕΣ ΚΑΙ ΧΕΖΜΠΟΛΛΑΧ ΣΕ ΒΑΓΔΑΤΗ ΚΑΙ ΒΗΡΥΤΟ ΝΑ ΕΠΙΤΕΘΟΥΝ ΣΤΙΣ ΠΡΕΣΒΕΙΕΣ ΤΩΝ ΗΠΑ ΓΙΑ ΑΝΤΙΠΟΙΝΑ ΑΣΤΗΝ ΣΥΡΙΑ.ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΜΕΤΑ ΤΟ 2008 ΠΟΥ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΕΧΟΥΝΕ ΚΑΤΑΣΤΗΣΕΙ ΕΚ ΝΕΟΥ ΦΡΟΥΡΙΟ ΤΗΝ ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΣΤΗΝ ΒΑΓΔΑΤΗ.
*ΣΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ ΣΕ ΕΝΕΡΓΕΙΑ-ΣΟΚ ΘΕΤΟΥΝ ΤΗΝ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΙΚΗ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ ΕΚΤΟΣ ΝΟΜΟΥ. Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΦΕΡΕΤΑΙ ΝΑ ΒΡΙΣΚΕΙ ΠΡΟΣΩΡΙΝΟ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ ΣΤΟ ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ…./ΑΝΑΖΗΤΩ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΑΠΟ ΟΛΛΑΝΔΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ…

Athanasios-E-Drougos
yiorgosthalassis
hellas-now.com
Read more

Υπ. Παιδείας: Προσλήψεις 1.047 αναπληρωτών Δασκάλων και Νηπιαγωγών στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση

Προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών, κλάδων ΠΕ70 και ΠΕ60 στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση σχολικού έτους 2013-2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών κλάδων ΠΕ70-Δασκάλων και ΠΕ60-Νηπιαγωγών στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση
Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοινώνει ότι, για το σχολικό έτος 2013-2014, προσλαμβάνονται ως προσωρινοί αναπληρωτές, 376 εκπαιδευτικοί του κλάδου ΠΕ70-Δασκάλων και 771 εκπαιδευτικοί του κλάδου ΠΕ60-Νηπιαγωγών για την κάλυψη λειτουργικών κενών σε σχολεία Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.
Οι προσλαμβανόμενοι οφείλουν να παρουσιαστούν στις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, για ανάληψη υπηρεσίας από τη Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2013 έως και την Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2013 όπου και θα τοποθετηθούν προσωρινά με απόφαση του Διευθυντή Εκπαίδευσης, σε κενές θέσεις των σχολείων της περιοχής όπου προσλήφθηκαν, μέχρι τη λήξη του διδακτικού έτους.
Σημειώνεται ότι ως ημερομηνία πρόσληψης των προσωρινών αναπληρωτών λαμβάνεται υπόψη η ημερομηνία ανάληψης υπηρεσίας στην οικεία Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Για να δείτε τους πίνακες των ονομάτων του κλάδου ΠΕ-60 πατήστε εδώ.
Για να δείτε τους πίνακες των ονομάτων του κλάδου ΠΕ-70 πατήστε εδώ.



Διαβάστε περισσότερα: http://www.alfavita.gr/arthron/%CF%85%CF%80-%CF%80%CE%B1%CE%B9%CE%B4%CE%B5%CE%AF%CE%B1%CF%82-%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%83%CE%BB%CE%AE%CF%88%CE%B5%CE%B9%CF%82-1047-%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CF%80%CE%BB%CE%B7%CF%81%CF%89%CF%84%CF%8E%CE%BD-%CE%B4%CE%B1%CF%83%CE%BA%CE%AC%CE%BB%CF%89%CE%BD-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%BD%CE%B7%CF%80%CE%B9%CE%B1%CE%B3%CF%89%CE%B3%CF%8E%CE%BD-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CF%80%CF%81%CF%89%CF%84%CE%BF%CE%B2%CE%AC%CE%B8%CE%BC%CE%B9%CE%B1-%CE%B5%CE%BA%CF%80%CE%B1%CE%AF%CE%B4%CE%B5%CF%85%CF%83%CE%B7#ixzz2eBsQYWc9
Follow us: @alfavita on Twitter | alfavita.gr on Facebook
Read more