Σάββατο 30 Ιουλίου 2011

ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ ΧΡΗΣΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΥΓΕΙΑΣ (την διαύγειά μου μέσα…)

Δύο συνεργάτες του υπουργού Επικρατείας πήγαν στο Μόναχο, για «υπηρεσιακούς λόγους», από 13 έως 15 Απριλίου 2011. Για την τριήμερη αυτή μετακίνηση, δεσμεύθηκε πίστωση 1451,00 ευρώ, για την πληρωμή των εξόδων.
Μόλις δύο εβδομάδες πριν από το ανωτέρω ταξίδι, δηλαδή από 28 έως 29 Μαρτίου 2011, οι ίδιοι άνθρωποι είχαν ταξιδέψει πάλι στο Μόναχο, πάλι για «υπηρεσιακούς λόγους». Για την διήμερη αυτή μετακίνηση δεσμεύθηκε πίστωση 2323,00 ευρώ, για την πληρωμή των εξόδων.
Δηλαδή έχουμε και λέμε : για δύο συνεργάτες του υπουργού Επικρατείας, τρείς ημέρες στο Μόναχο, κοστίζουν στο δημόσιο 1451,00 ευρώ, ενώ οι δύο ημέρες, κοστίζουν στο δημόσιο 2323,00  ευρώ. Θαύμα λογιστικής και λογικής. Αυτό θα πει χρηστή διοίκηση. Αυτό είναι το κλασσικό δείγμα περιστολής δαπανών του
«σπάταλου» κράτους. Αυτό θα πει διαύγεια. Θα μου πείτε ότι ασχολούμαι με πενταροδεκάρες, ενώ υπάρχουν άλλες τεράστιες σπατάλες. Μα ακριβώς περί αυτού πρόκειται. Αν στα λίγα ευρώ γίνεται τέτοια διαχείριση, καταλαβαίνετε τι πάρτυ γίνεται με τα πολλά ευρώ…
Τςςς
Read more

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΔΑΚΕ ΠΕ ΚΟΖΑΝΗΣ-Ολοκληρώθηκαν οι …«διαλογές» των Διευθυντών Σχολικών Μονάδων!



Σε μια περίοδο όπου η ενότητα και η κοινωνική συνοχή είναι το ζητούμενο για να διασφαλιστεί η ανάκαμψη και η αναγέννηση της χώρας, σε μια εποχή όπου όλοι βάλλονται τόσο στα οικονομικά, όσο και στα εργασιακά δικαιώματά τους με τελευταίο χτύπημα την περικοπή των επιδομάτων των εκπαιδευτικών κατά 50%, οι επιλογές των στελεχών εκπαίδευσης ήρθαν να επιβεβαιώσουν το ρητό «Ο (ΠΡΑΣΙΝΟΣ) ΛΥΚΟΣ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΤΡΙΧΑ ΑΛΛΑΖΕΙ»!!
Το συμβούλιο επιλογής του ΠΥΣΠΕ ΚΟΖΑΝΗΣ λειτούργησε στην πλειονότητα των περιπτώσεων με εντελώς μικροπαραταξιακά και εμπαθή κίνητρα «διαλέγοντας» κι όχι επιλέγοντας διευθυντές!
Χωρίς ίχνος ντροπής, χωρίς ίχνος τύψης, με αδίστακτη λογική σφαγίασε στο όνομα των μικροκομματικών του τακτικών συναδέλφους με μεγάλη πορεία και προσφορά στον κλάδο!
Με το ευτελές επιχείρημα των επιλογών του 2007 (όπου και πάλι η ΠΑΣΚ πήρε πάνω από τις μισές θέσεις στο σύλλογο Κοζάνης), ξεχνώντας ότι εδώ και είκοσι χρόνια, κάνουν αυτοί τις  κρίσεις διευθυντών σχολικών μονάδων, κατάφεραν να εκδιώξουν από  τη διοίκηση της εκπαίδευσης σχεδόν όλους τους ΔΑΚΙΤΕΣ!!!
Άνθρωποι με επιστημονική κατάρτιση, άνθρωποι που είχαν διατελέσει κατά κοινή ομολογία με απόλυτη επιτυχία σε διοικητικές θέσεις, αξιολογήθηκαν με μοναδικό τους «ελάττωμα» τη συνδικαλιστική τους δράση με τη σημαία της ΔΑΚΕ. Όλοι αυτοί οι Συνάδελφοι  εισέπραξαν την περιφρόνηση του «αξιότιμου», «διαφανούς» και «αξιοκρατικού» συμβουλίου. Με περισσή αλαζονεία και πρωτοφανή μισαλλοδοξία φρόντισαν να  τους εξαφανίσουν από το χάρτη της διοίκησης ως …ενοχλητικούς!
Περιμέναμε, δυστυχώς, από τα μέλη του συμβουλίου επιλογής, τα οποία υπόσχονταν ξεδιάντροπα  μέχρι χθες μια νέα εποχή για την εκπαίδευση!!!, να  μην έχουν την παλαιοκομματική νοοτροπία της δεκαετίας του 1980. Μιας αρρωστημένης δεκαετίας όπου μόνο αν δήλωνες πρασινοφρουρός είχες ελπίδα να αναγνωριστείς για την προσφορά σου στην εκπαίδευση!
Αντιθέτως, εισπράξαμε για άλλη μια φορά το χειρότερο μήνυμα!
Τα διορισμένα στελέχη του Ακραίου ΠΑΣΟΚ διαλύουν πλέον «εργολαβικά», κάθε ελπίδα ανάκαμψης της δημόσιας εκπαίδευσης. Κρίμα!

Η ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΔΑΚΕ ΠΕ ΚΟΖΑΝΗΣ
Read more

NATO, OHE και Τρόικα αφοπλίζουν οικονομικά τον στρατό και μας παραδίδουν ρακένδυτους οικονομικά στους Τούρκους!


http://www.enet.gr/?i=news.el.ellada&id=297738


Η λέξη αναβρασμός, στην κυριολεξία της, αποδίδει την κατάσταση που επικρατεί στις Ενοπλες Δυνάμεις σε όλο το φάσμα των βαθμών, αν και οι ανώτατοι προσπαθούν με κάθε τρόπο να διατηρήσουν ζωντανά τα τελευταία ψήγματα αισιοδοξίας.
Σημαντικά έχει υποχωρήσει και η εκπαίδευση, καθώς έχει μειωθεί η διαθεσιμότητα των μέσων αλλά και τα χρήματα

Σημαντικά έχει υποχωρήσει και η εκπαίδευση, καθώς έχει μειωθεί η διαθεσιμότητα των μέσων αλλά και τα χρήματα Το τελευταίο οχυρό των ένστολων, αυτό που μέχρι και πρόσφατα έφραζε την είσοδο του «άι σιχτίρ» στην καθημερινή πρακτική τους, σύμφωνα με μεγάλη μερίδα αξιωματικών, καταρρέει καθημερινά. Η απαξίωση του έργου τους πρακτικά γκρεμίζει το μοναδικό εναπομείναντα λόγο παραμονής τους στο στράτευμα.
Η κατάσταση που επικρατεί σε πολλές μονάδες χαρακτηρίζεται από τους αξιωματικούς απελπιστική σε ό,τι αφορά τη δυνατότητα να κάνουν σωστά τη δουλειά τους. Η έλλειψη υλικών, ανταλλακτικών, ακόμα και καυσίμων ή λαδιών για τα αυτοκίνητα, έχει χτυπήσει κόκκινο, κυρίως σε μονάδες που καλούνται καθημερινά να είναι ενεργές, δηλαδή να έχουν κινήσεις και να χρησιμοποιούν μέσα τα οποία θέλουν καύσιμα, ανταλλακτικά και συντήρηση.
«Κουπί σε δεμένη βάρκα»
Δεκάδες τα περιστατικά στα οποία κάνουν αναφορά για να τεκμηριώσουν τα λεγόμενά τους οι αξιωματικοί, αλλά, όπως μας είπαν οι ίδιοι, δεν έχει καμία σημασία να περιπτωσιολογούμε, καθώς όλες μαζί δείχνουν την πραγματικότητα που δεν είναι άλλη από το ότι «δεν υπάρχει πλέον δυνατότητα διοίκησης». «Πώς να διοικήσεις, πώς να διατάξεις και πώς να τιμωρήσεις όταν η μόνιμη επωδός είναι ότι αυτό δεν μπορεί να γίνει γιατί δεν έχουμε ανταλλακτικά ή καύσιμα ή.... Είναι σαν να τραβάμε κουπί σε δεμένη βάρκα».
Δεκάδες τα περιστατικά που διοικητές και υποδιοικητές κάνουν ότι δεν βλέπουν, όπως και δεκάδες τα περιστατικά που εφευρίσκουν τρόπους να εξοικονομήσουν μερικά χρήματα από τα ΚΨΜ για να βάψουν τους τοίχους ή να επισκευάσουν προβλήματα.
Αδεια ράφια
Εντονο το πρόβλημα και στις αποθήκες ανταλλακτικών, καθώς τα ράφια έχουν αδειάσει και κάθε ανταλλακτικό παραγγέλλεται όταν υπάρξει βλάβη. Αυτό βέβαια σημαίνει ότι το όχημα, πλοίο, αεροσκάφος και άλλα πολλά, παραμένει εκτός χρήσης μέχρι να παραληφθεί. Αδεια όμως και τα ράφια των μονάδων από καθημερινά υλικά, όπως χαρτί τουαλέτας, χαρτί για τους εκτυπωτές και άλλα αναλώσιμα. Ελλείψεις υπάρχουν ακόμα και στα διακριτικά σήματα των μονάδων, με αποτέλεσμα για 350 ευρώ να μη φορούν κάποιοι τα διακριτικά τους.
Αρκετοί ήταν οι αξιωματικοί που, ενώ επιβεβαίωσαν όλα τα παραπάνω, εξέφρασαν την άποψη ότι δεν πρέπει να δημοσιοποιείται η κατάσταση ώστε να μη μεταφέρονται πληροφορίες από ανοιχτές πηγές. Στον αντίλογο άλλοι, που θεωρούν ότι τα πάντα είναι γνωστά, δεν υπάρχει τίποτα κρυφό και το κουκούλωμα δεν οδηγεί πουθενά αλλού πέρα από την απαξίωση του έργου και του κύρους του.
Οπως έλεγαν χαρακτηριστικά, σε όλες τις μονάδες υπηρετούν στρατιώτες, παιδιά σπουδαγμένα, έξυπνα, που μπορούν να καταλάβουν και βλέπουν την κατάσταση όπως πραγματικά είναι και όχι όπως εμείς θέλουμε να τους την παρουσιάζουμε. Τα παιδιά αυτά μιλάνε στις οικογένειές τους, στους φίλους τους για όσα βιώνουν. Είναι σαν αυτό που λέμε «ο κόσμος το 'χει τούμπανο και εμείς κρυφό καμάρι».
Αξιο προς καταγραφή είναι και το γεγονός ότι οι «καταγγελίες» για αδυναμία εκτέλεσης του έργου τους δεν γίνονται από συγκεκριμένες ομάδες αξιωματικών ή υπαξιωματικών, ούτε αφορούν ένα σώμα, για παράδειγμα τα τεθωρακισμένα, ούτε ένα όπλο. Γίνονται σχεδόν από όλους τους αξιωματικούς που ρωτήσαμε και αφορούν και το Στρατό Ξηράς και την Πολεμική Αεροπορία και το Πολεμικό Ναυτικό. Οπως μας έλεγαν οι ίδιοι, «βεβαίως υπάρχει διαφορά, καθώς άλλο είναι σήμερα να μην υπάρχουν ρόδες ανταλλακτικές για τα πυροσβεστικά αεροπλάνα από το να μην υπάρχουν ρόδες ανταλλακτικές για τα άρματα. Οχι ότι είναι λιγότερο σοβαρό αλλά ευτυχώς σήμερα δεν έχουμε πόλεμο, ενώ έχουμε φωτιές».
Ελλιπής εκπαίδευση
Ακόμα ένα στοιχείο στο οποίο αναφέρονται οι αξιωματικοί είναι το θέμα της εκπαίδευσης η οποία έχει μειωθεί σημαντικά, καθώς έχει μειωθεί η διαθεσιμότητα των μέσων αλλά και τα χρήματα. Η διαθεσιμότητα των μέσων για εκπαίδευση έχει περιοριστεί αρκετά, καθώς οι επιχειρησιακές ανάγκες παραμένουν μεγάλες, ιδιαίτερα στο Πολεμικό Ναυτικό και την Πολεμική Αεροπορία για να αντιμετωπιστούν οι σχεδόν καθημερινές τουρκικές προκλήσεις. Κατόπιν αυτού πρέπει τα διαθέσιμα αεροσκάφη πρώτα να καλύψουν τις ανάγκες αναχαίτισης και στη συνέχεια να βάλουν ώρες για εκπαίδευση. Το ίδιο ισχύει και για το Πολεμικό Ναυτικό που έχει μεταφέρει τα πεδία ασκήσεων κάτω από την Υδρα για να μη χρειάζονται μεγάλες μετακινήσεις των πλοίων. Οσο για τα νέα άρματα ούτε λόγος για ασκήσεις, καθώς ακόμα δεν έχουν πυρομαχικά.
Εστιάζοντας σε αυτόν τον τομέα, έλεγαν ότι το πρόβλημα αυτό είναι σοβαρότατο, καθώς οι επιπτώσεις του δεν φαίνονται σήμερα αλλά θα φανούν στο αμέσως επόμενο διάστημα. Οπως μας είπαν χαρακτηριστικά, αυτή τη στιγμή ξεζουμίζουμε τους παλιούς και έμπειρους όπου και όταν χρειάζεται. Οταν αυτοί θα φύγουν σε ένα ή δυο χρόνια με ποια εκπαίδευση και ποια εμπειρία θα αντιμετωπίσουν οι σημερινοί νέοι την κατάσταση. *

Read more

1983: Ο προφητικός λόγος τού Χάρρυ Κλύνν !


Η πολιτική σάτυρα δέν προσφέρει μόνον γέλιο καί ευθυμία στό κοινό, τό οποίον αρέσκεται νά διακωμωδεί καί νά λοιδορεί τά πολιτικώς κακώς κείμενα καί τούς σαλταδόρους τής πολιτικής, που καραδοκούν γιά νά "σκαρφαλώσουν" παντοιοτρόπως στό σβέρκο τού λαού.
Όταν είναι οξυδερκής, όταν εμβαθύνει στά πολιτικά καί κοινωνικά τεκταινόμενα, καί όταν είναι ικανή νά.....
περάσει από τήν ανάλυση τών κοινωνικών παραστάσεων στήν σύνθεση καί στό πολιτικό-κοινωνικό συμπέρασμα, μπορεί νά εξελιχθή σέ διδακτικό καί διαπαιδαγωγητικό εργαλείο γιά τόν λαό!
Πολλά τά παραδείγματα ταλαντούχων σατυρικών ποιητών καί στιχοπλόκων στό διάβα τών αιώνων, από τήν εποχή τής Αρχαίας Αθήνας ( Αριστοφάνης) μέχρι καί σήμερα.

Ο Χάρρυ Κλύνν, αυτός ο μεγάλος, ταλαντούχος καί οξυδερκής κωμικός τής χώρας μας, έχει κατ' επανάληψη διατυπώσει εύστοχες σκέψεις, μέσα στήν ροή τών σατυρικών γυμνασμάτων του, καί τιμά μέ τό έργο του τήν χώρα μας.
Έχει, λοιπόν, πολύ ενδιαφέρον σήμερα νά ξαναδιαβάσουμε μία πολύ παλαιά ρήση του.
Μία ρήση, που, όταν τήν διατύπωνε τότε, μπορεί νά προκαλούσε τόν ακράτητον γέλωτα στό μεγαλύτερο τμήμα τού κοινού του ( αλλά λιγώτερους νά παρακινούσε τότε σέ βαθύτερες σκέψεις), όμως, σήμερα, ξαναδιαβάζοντάς την, αναδύεται μπροστά μας ένα περιεχόμενο τόσον αληθές καί προφητικό, ώστε νά προκαλεί στόν καθ' ένα μας ανάμεικτα συναισθήματα αγανάκτησης καί θλίψης.

Αγανάκτησης, γιατί, μέ αυτήν τήν ρήση του, ο Χάρρυ Κλύνν εκραύγαζε από τότε σχεδόν μόνος του ( εις ώτα μή ακουόντων) γιά τήν μεγαλύτερη πολιτική απάτη, που διεπράχθη εις βάρος τού Ελληνικού λαού καί τού τόπου από έναν τυχοδιώκτη πολιτικό τής δεκαετίας τού 1980!

Καί θλίψης, γιατί οι συμπολίτες μας, που είχαν ( όπως καί ο Χάρρυ Κλύνν) αντιληφθή από τότε τήν μεγάλη καταστροφή, είς τήν οποίαν οδηγούσε τόν τόπον αυτός ο πολιτικός ολετήρας τής χώρας μας, δέν αρκούσαν αριθμητικώς γιά νά υπερκεράσουν όλους εκείνους, οι οποίοι, ενώ οι ίδιοι αυτοπαγιδεύθηκαν τόσο εύκολα απ' αυτόν τόν πολιτικό απατεώνα καί λαοπλάνο, συμπαρέσυραν ( κατ'επανάληψη) σ' αυτήν τήν απίστευτη φενάκη καί ολόκληρη τήν χώρα μας καί τόν λαόν της.

Τά αποτελέσματα αυτού τού ελληνικού δράματος, που ξεκίνησε τό 1981, τά βιώνουμε σήμερα όλοι μας, μέ τόν πλέον δραματικό καί οδυνηρό τρόπο!

Πρίν από 28 χρόνια!

ΜΠΟΥΑΤ "Διαγώνιος" στήν Πλάκα, αρχές τού 1983!
Παράσταση τού Χάρρυ Κλύνν, μέ τίτλο: "Αλλαγή καί πάσης Ελλάδος" ( απομαγνητοφώνηση)

Χάρρυ Κλύνν:
«Εδώ καί δύο χρόνια έχει αρχίσει τό μεγάλο κακό,
που θά μετατρέψει σιγά-σιγά τούς Έλληνες
σέ λαό πιθήκων,
σέ λαό ψηφοφόρων, δημοσίων υπαλλήλων, καταναλωτών, κρατικοδίαιτων επιχειρηματιών, κομπιναδόρων καί συνδικαλισταράδων.

Σέ είκοσι-τριάντα χρόνια από σήμερα, Ανδρέας Παπανδρέου μπορεί νά μήν υπάρχει.
Θά υπάρχει όμως
μία Ελλάδα πτωχευμένη
κι ένας λαός στά όρια τής οικονομικής καί τής ηθικής εξαθλίωσης.»-
.................
Άλκης Λατίνος
Read more

Απίστευτη μεθόδευση του Υπουργείου Παιδείας !


Γιατί τέτοιο μίσος εναντίον της
ελληνικής γλώσσας;
Χθες δημοσιεύσαμε την ανοιχτή επιστολή του Προέδρου του συλλόγου Γονέων των Ελληνικών Σχολείων Φραγκφούρτης, προς την Αναπληρώτρια Υπουργό Παιδείας Φώφη Γεννηματά, με θέμα "Μη ανανέωσις αποσπάσεως εκπαιδευτι​κών εις την Φραγκφούρτ​ην" (εδώ).
Περισότερο φως στην υπόθεση ρίχνει αποκαλυπτικό μήνυμα αναγνώστριας το οποίο εξηγεί την απίστευτη, παμπόνηρη, "χειρουργική" μεθόδευση του υπουργείου εις βάρος του ελληνισμού της διασποράς:

Γράφει η αναγνώστρια .
Οι αιτήσεις των εκπαιδευτικών για ανανέωση των αποσπάσεών τους έγινε τον Ιανουάριο-Φεβρουάριο. Έκτοτε το Υπουργείο καθησύχαζε τους πάντες ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα. Κι έρχεται στις 25-7-2011, όταν όλοι, εκπαιδευτικοί και Έλληνες ...του εξωτερικού βρίσκονται στην Ελλάδα για διακοπές, όταν στις 8 Αυγούστου αρχίζει το σχολικό έτος στην Γερμανία, να ανακοινώσει ΜΕ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ παρακαλώ, κι όχι με υπουργικές αποφάσεις ότι δεν κάνει δεκτές τις αιτήσεις των εκπαιδευτικών για παράταση της απόσπασης. Για να μην σας κουράζω με νομικές λεπτομέρειες ΑΥΤΟ σημαίνει ότι δυσχεραίνει μέχρι που αφαιρεί και την δυνατότητα προσφυγής στα δικαστήρια. Παρακαλώ διαδώστε το.
http://taxalia.blogspot.com/2011/07/blog-post_2626.html
Read more

ΝΟΜΟΣ ΑΕΙ: ΗΧΗΡΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΟΧΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΓΕΝΙΑΣ ΣΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ



Αναρτήθηκε από τον/την exomatiakaivlepo στο Ιουλίου 30, 2011
Λόγω της κρισιμότητας των εξελίξεων στο χώρο της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, σας ανακοινώνουμε ένα κείμενο που αφορά τις αλλαγές που περιλαμβάνει το νομοσχέδιο που η κυβέρνηση προωθεί προς ψήφιση για τις βαθμίδες του Λέκτορα και του Επίκουρου Καθηγητή.
Με το νομοσχέδιο «ΔΟΜΗ, ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ, ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗ ΤΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΝΩΤΑΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΙΔΡΥΜΑΤΩΝ» καταργείται η βαθμίδα του Λέκτορα και υποβαθμίζεται η βαθμίδα του Επίκουρου Καθηγητή ενώ δεν διευκρινίζονται ούτε κατ΄ελάχιστον τα κριτήρια και οι προϋποθέσεις εξέλιξης τους, αφού αυτές ουσιαστικά θα καθοριστούν από τον Οργανισμό του Ιδρύματος τον οποίο θα επιβάλει με Προεδρικό διάταγμα το Υπουργείο Παιδείας, αμέσως μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου.
Εάν συμφωνείτε με τις εκτιμήσεις του κειμένου αυτού και τη στάση που πρέπει να κρατήσει ο ακαδημαϊκός κόσμος παρακαλώ να υπογράψετε στην παρακάτω διεύθυνση:
Η κατάργηση της βαθμίδας του Λέκτορα και η υποβάθμιση του Επίκουρου Καθηγητή (νέα εισαγωγική βαθμίδα, 6 χρόνια στην ίδια βαθμίδα, χωρίς δυνατότητα μονιμοποίησης, χωρίς δικαίωμα συμμετοχής σε εκλεκτορικό σώμα για εκλογή επίκουρου καθηγητή, με δυνατότητα λήψης εκπαιδευτικής άδειας μόνο μετά από 6 χρόνια θητείας), ενώ δεν δίνεται η δυνατότητα εξέλιξης όσων ήδη υπηρετούν ή θα υπηρετούν στις βαθμίδες αυτές αν δεν υπάρξει κενή θέση, παραπέμπουν σε καταστάσεις του παρελθόντος που είχαν στιγματίσει την πορεία και την πρόοδο του Πανεπιστημίου. Ουσιαστικά οδηγούμαστε στην εξαφάνιση της δυναμικότερης μερίδας του προσωπικού των Πανεπιστημίων, η οποία προσφέρει νυχθημερόν, με πενιχρές αμοιβές, το μεγαλύτερο μέρος του διδακτικού και ερευνητικού έργου που παράγεται στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση. Δεν ευθύνονται οι Λέκτορες και οι Επίκουροι Καθηγητές για τα κακώς κείμενα των Πανεπιστημίων και η κοινωνία αυτό το γνωρίζει. Γιατί στοχοποιείται η νέα γενιά, το μέλλον του Πανεπιστημίου; Διεκδικούμε υψηλής ποιότητας Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, δημόσια και δωρεάν, προσανατολισμένη στις σύγχρονες ανάγκες της κοινωνίας, με αξιοπρεπείς εργασιακές σχέσεις και προοπτικές ανάπτυξης και προόδου. Για ένα Πανεπιστήμιο, χώρο δημιουργίας, έρευνας και αναζήτησης, σφυρηλάτησης κοινωνικής συνείδησης που βασίζεται στο ελεύθερο φρόνημα, την κοινωνική προσφορά και αλληλεγγύη και το δημοκρατικό ήθος. Διεκδικούμε αυτό για το οποίο εκλεχτήκαμε.
Read more

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ esos.:Να δοθούν στη δημοσιότητα οι βαθμολογίες των συνδικαλιστών –υποψηφίων Διευθυντών


ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ esos.:Να δοθούν στη δημοσιότητα οι βαθμολογίες των συνδικαλιστών –υποψηφίων Διευθυντών
Α.Επειδή το esos γνωρίζει εκ των έσω ότι προσωπικά την υπουργό Α. Διαμαντοπούλου δεν την ενδιαφέρει να έχει στα σχολεία Διευθυντές-ΠΑΣΟΚ , απεχθάνεται αυτή την παλιά συνήθεια, ανεξαρτήτως των «λαθών» που έγιναν στη διαδικασία επιλογής  από στελέχη της,
Β.Επειδή «ψιθυρίζεται» έντονα μεταξύ των εκπαιδευτικών ότι οι συνδικαλιστές- εκπαιδευτικοί-πολλοί εκ των οποίων δεν έχουν επαφή με το σχολείο εδώ και πολλά χρόνια- βαθμολογήθηκαν με άριστα στη συνέντευξη, κι
Γ:Επειδή σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει ότι χαρίστηκαν μόρια σε υποψηφίους Διευθυντές επειδή διετέλεσαν συνδικαλιστές
Το υπ. Παιδείας, για να αποφεύγονται τέτοια αρνητικά και άδικα για πολλούς σχόλια, και στο πλαίσιο της διαφάνειας, οφείλει να δώσει στη δημοσιότητα τα ονόματα των υποψηφίων Διευθυντών – συνδικαλιστών με τα αντίστοιχα μόρια στη συνέντευξη.
Η διαδικασία συλλογής και δημοσιοποίησης αυτών των στοιχείων είναι πολύ εύκολη. Αρκεί να υπάρχει βούληση.
Read more

Πλήθη κόσμου επευφημούσαν στην Άρτα, την κουστωδία GAP… ο εξής ένας ο “σημαιοφόρος…” – ευτυχώς ήταν τα “γνωστά παιδιά” και γέμισε το τοπίο!!!


ΓΙΑ ΓΕΛΙΑ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ… ΟΥΤΕ ΚΛΑΚΑΔΟΡΟΥΣ ΠΛΕΟΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΒΡΟΥΝ…

ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ

Το να ζεις σε γυάλινο πύργο και να σου περιγράφουν μία άλλη πραγματικότητα έχεις ίσως ένα λογικοφανές ελαφρυντικό, το να βλέπεις όμως με τα μάτια σου, περισσότερους ΜΑΤατζήδες από τους υποστηριχτές σου, είναι κάτι που πρέπει να σε προβληματίσει.
Αυτό δεν ισχύει όπως φαίνεται για τον GAP ο οποίος πορεύεται σε άλλα μονοπάτια χωρίς λαϊκά ερείσματα και προγραμματικές δεσμεύσεις.
Έχουμε συνειδητοποιήσει, νομίζω όλοι πια, ότι αυτή η “κυβερνητική κουστωδία” δρα ως μία παρέα, η οποία έχει αποξενωθεί από τους εντολείς της, οι οποίοι όπως φαίνεται και από τις τελευταίες δημοσκοπήσεις εξαπατήθηκαν, όταν του εκχώρησαν την συνταγματική εξουσία  για καλύτερες μέρες και αντί αυτών βλέπουν έναν αδίσταχτο κοινοβουλευτικό δικτάτορα να τους αδειάζει τις τσέπες, όσοι ακόμα έχουν περιεχόμενο μέσα σε αυτές, και να μας οδηγεί όλους μαζί μέσα από διλήμματα και απειλές από αβεβαιότητα σε αβεβαιότητα και από φόβο σε φόβο… και στο τέλος αντί να βλέπουμε φως στο τούνελ… υποψιαζόμαστε τα χειρότερα και ίσως να συμβεί και το απευκταίο της χρεοκοπίας.
Για τέτοιες καταστάσεις μιλάμε.
Νάσος
Αλλά ας αφήσουμε τις εικόνες να μιλήσουν από μόνες τους:


ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ φωτορεπορτάζ από την επίσκεψη Παπανδρέου στην Άρτα… 

Από τις 10 η ώρα είχαν στηθεί οι εργαζόμενοι στον Πτηνοτροφικό Συνεταιρισμό Άρτας…
Είναι επί 7 μήνες απλήρωτοι και αντιδρούνε στην συγχώνευση με την ΠΙΝΔΟ από τα Γιάννενα, που μπορεί να σημαίνει ανεργία, για κάμποσους από αυτούς…
Περίμεναν όχι μόνο τον Παπανδρέου, αλλά και τον Παύλο Μίχα, Πρόεδρο του Συναιτερισμού, Περιφερειακό Σύμβουλο με το ψηφοδέλτιο του Βαγγέλη Αργύρη και πιθανότατα υποψήφιο βουλευτή του ΠΑΣΟΚ…

Δεν ήταν οι μόνοι διαμαρτυρόμενοι. Γύρω στις 10:30 ήρθανε και οι “Αγανακτισμένοι” της πλατείας


Και λίγο αργότερα ήρθε ο Μαρίνος Γαρνέλης, μέχρι πριν λίγες μέρες Δήμαρχος Κεντρικών Τζουμέρκων, που μετά από την απόφαση του ΣτΕ, κηρύχθηκε άκυρη η εκλογή του…
Μαζί του ήρθανε και οπαδοί του Μαρίνου με πανό για να διαμαρτυρηθούνε για την απόφαση…


Πολλοί φαντάζονταν ότι η πιο δυναμική παρουσία θα ήταν οι ταξιτζήδες, με τα αυτοκίνητα, τις κόρνες, τις φωνές…
Αντί γιαυτό, ήρθε κοστουμαρισμένος ο Πρόεδρός τους, ο Κέφης με φάκελο αιτημάτων…
Καλά έκανε, θα το κάνει προσκέφαλο τον φάκελο ο Παπανδρέου στον δρόμο της επιστροφής!!!

Όλους αυτούς λοιπόν είχαν έρθει για να τους “αντιμετωπίσουν” 5 διμοιρίες των ΜΑΤ, άγνωστος αριθμός απλών αστυνομικών, ένα πυροσβεστικό όχημα και δύο γερανοί της Τροχαίας, για να μετακινούνε οχήματα που μπλοκάρουνε!!!
Ήτανε κι ένα ασθενοφόρο, μην πάθει κανένας τίποτε…






Α ναι, ήτανε κι ένα φουσκωτό, αλλά δεν ξέρω αν ήταν του Λιμενικού ή αν ήταν στο σχέδιο διαφυγής του ΓΑΠ από τον Αμβρακικό, αν τα πράγματα ζόριζαν!!!

Οι καλεσμένοι άρχισαν να έρχονται: Οι βουλευτές Τσιρώνης και Στασινός, η ΓΓ Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου Δυτικής Μακεδονίας Μπάστα-Γεωργακοπούλου, ο αντιπρόεδρος της βουλής και υποψήφιος περιφερειάρχης Βαγγέλης Αργύρης, ο οικοδεπότης ο δήμαρχος Παπαλέξης, ο Μίχας, ο Κοίλιας, ο Παπαγιάννης και άλλοι εκπρόσωποι φορέων, δημοτικοί σύμβουλοι και το παλιό ΠΑΣΟΚ με μια παλιά σημαία…









Υπήρχε όμως και “γαλάζια” παρουσία: Ήταν εκεί ο βουλευτής της ΝΔ Παπασιώζος, ο Αντιπεριφερειάρχης Ψαθάς, ο Δήμαρχος Ν.Σκουφά Γιαννούλης, ο Μαρίνος ο Γαρνέλης που σας είπα πιο πριν…


Τελικά, η στιγμή που περίμεναν όλοι έφτασε… Ο ΓΑΠ ήρθε αδύνατος και κομψός και αφού χαιρέτησε τον άνθρωπο με την σημαία, πνίγηκε στις αγκαλιές των δικών του ανθρώπων…





Μαζί του είχε τον Υπουργό Ανάπτυξης Χρυσοχοΐδη, τον υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Κουτσούκο, τον υφυπουργό Υγείας Αηδόνη, μου είπανε ότι ήτανε και ο υφυπουργός ΥΠΕΚΑ, ο Μαγκριώτης, αλλά δεν μου δώσανε φωτογραφία…



Βιαστικά μπήκανε μέσα και κλείστηκαν στην αίθουσα συσκέψεων…
Έγινε και μια μικροπαρεξήγηση με κάποιους ΠΑΣΟΚτζήδες που δεν είχαν καταλάβει ότι τους είχαν καλέσει μόνο για να χειροκροτήσουνε και οι αφελείς πίστευαν ότι θα άκουγαν με τα αυτιά τους τον Πρωθυπουργό να διηγείται πώς κορόιδεψε τους βλάκες τους ξένους και έσωσε την Ελλάδα…
Ας κάτσουν το βράδυ στην ΕΡΤ να ακούσουνε τις δηλώσεις του αρχηγού…
ρεπορτάζ από: aletri
Read more

Απέκρυψαν τα υβριστικά συνθήματα εναντίον του Παπανδρέου "


"Θερμή" υποδοχή επεφύλαξαν χθες στον Παπανδρέου καμιά πενηνταριά Αρτινοί αγανακτισμένοι κι άλλοι τόσοι απλήρωτοι εργαζόμενοι του Πτηνοτροφικού Συναιτερισμού της περιοχής

"Θερμή" υποδοχή επεφύλαξαν χθες στον Παπανδρέου καμιά πενηνταριά Αρτινοί αγανακτισμένοι κι άλλοι τόσοι απλήρωτοι εργαζόμενοι του Πτηνοτροφικού Συναιτερισμού της περιοχής που παραμένουν απλήρωτοι επί μήνες.
Η είδηση φυσικά δεν μεταδόθηκε πουθενά παρά μόνο στα τοπικά μέσα ενημέρωσης τα οποία προέβαλαν ιδιαίτερα τα πολύ υβριστικά συνθήματα που ακούστηκαν εναντίον του.
Ο πρωθυπουργός κάθισε και συσκέφθηκε πέντε ώρες με τους φορείς της περιοχής λες και δεν είχε άλλη δουλειά να κάνει και το αποτέλεσμα , όπως οι ίδιοι λένε ήταν το απόλυτο μηδέν.
Θυμάστε τι συνέβαινε παλαιότερα που όταν πήγαινε στην Άρτα γέμιζαν οι δρόμοι και το στάδιο της πόλης από κόσμο.
Τώρα όχι μόνο δεν ήθελαν να τον δουν οι Αρτινοί αλλά τον έβριζαν κιόλας από όπου περνούσε με την υπουργική κουστωδία.
Δ.Γ.
http://www.parapolitika.gr/ArticleDetails/tabid/63/ArticleID/212907/Default.aspx
Read more

Γιατί είναι άκυρες οι κρίσεις διευθυντών σχολικών μονάδων της Α/θμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης


Μεγάλο πρόβλημα έχει ανακύψει με τις επιλογές των διευθυντών Α/θμιας και Β/μιας εκπαίδευσης και είναι ορατός ο κίνδυνος, εάν επικυρωθούν οι πίνακες, να καταπέσουν στα διοικητικά δικαστήρια, ενώ παράλληλα μπορεί να κριθούν αντισυνταγματικές διότι... καταστρατηγούν την ιεραρχία στη δημόσια διοίκηση και το δικαίωμα της συμμετοχής στην κατάληψη θέσεων.
Πιο συγκεκριμένα:

Α) Το ΥΠΔΜΘ καταστρατηγεί πνεύμα του νόμου και το νόμο3848/10 ο οποίος φέρει τον τίτλο «Αναβάθμιση του ρόλου του εκπαιδευτικού, καθιέρωση κανόνων αξιολόγησης και αξιοκρατίας στην εκπαίδευση και λοιπές διατάξεις», όταν με δική του υπαιτιότητα δεν έχει κάνει τις επιλογές των σχολικών συμβούλων, ενώ έχει σχεδόν τελειώσει τις κρίσεις των διευθυντών των σχολικών μονάδων, που αναμένουν τις υπογραφές από τους Περιφερειακούς Διευθυντές Εκπαίδευσης αντίθετα δηλ. με ότι ορίζει ο Νόμος.Το άρθρο 24 παρ. 4 αναφέρει ρητά ότι «Η τοποθέτηση γίνεται κατά την εξής σειρά: Προηγείται η τοποθέτηση Σχολικών Συμβούλων, ακολουθεί η τοποθέτηση των Διευθυντών Εκπαίδευσης και έπεται η τοποθέτηση των προϊσταμένων γραφείων εκπαίδευσης και των προϊσταμένων ΚΕ.Δ.Δ.Υ.»

Επίσης στο άρθρο 29 παρ. 2 αναφέρεται « Κατά την πρώτη εφαρμογή του παρόντος νόμου προηγούνται οι επιλογές και οι τοποθετήσεις διευθυντών εκπαίδευσης, ενώ όσοι τοποθετηθούν στις θέσεις αυτές δεν δικαιούνται να συμμετάσχουν ως υποψήφιοι στις διαδικασίες επιλογής στελεχών που θα ακολουθήσουν».
Επομένως ο νόμος αναφέρει ρητά την εξέλιξη των διαδικασιών στελέχωσης της εκπαίδευσης, δίνοντας τη δυνατότητα σε όποιον δεν κατέλαβε μια ανώτερη θέση να μπορεί να διεκδικήσει την αμέσως επόμενη.
Στην παρούσα διαδικασία έγινε το αντίθετο. Εκπαιδευτικοί με πολλά αντικειμενικά προσόντα καταλαμβάνουν κατώτερες θέσεις δηλ. διευθύνσεις σχολείων και αποκλείονται από τις ανώτερες ιεραρχικά θέσεις.
Β) Στις κρίσεις που «έγιναν», για πρώτη φορά, ιεραρχικά κατώτεροι έκριναν ιεραρχικά ανώτερους για την κατάληψη θέσης κατώτερης απ’ αυτήν που κατείχαν. Στα ΠΥΣΠΕ και ΠΥΣΔΕ συμμετείχαν εκπαιδευτικοί που έκριναν εν ενεργεία προϊσταμένους γραφείων και εν ενεργεία σχολικούς συμβούλους, των οποίων η θητεία λήγει στις 31 Ιουλίου. Αν μιλούσαμε με βάση τη στρατιωτική ιεραρχία θα λέγαμε ότι λοχίες έκριναν εν ενεργεία συνταγματάρχες που ήθελαν (υποχρεωτικά γιατί δεν έγιναν κρίσεις για ανώτερες θέσεις) να καταλάβουν θέση λοχαγών.
Γ) Καθημερινά εφαρμόζονται αποφάσεις διοικητικών εφετείων, που δικαίωσαν πλειάδα εκπαιδευτικών σε όλη την Ελλάδα, και τοποθετούνται διευθυντές σε σχολικές μονάδες με θητεία που λήγει στις 31 Ιουλίου. Αυτό αλλάζει τη μοριοδότηση πολλών συναδέλφων, διότι αυξάνει τα μετρήσιμα μόρια τους,
Δ) Το Υπουργείο με δελτία τύπου «διαφημίζει» το νέο μοντέλο διευθυντή σχολικής μονάδας που θα έχει αυξημένες εξουσίες. Επομένως, θα ήταν λογικό, πρώτα να γνωρίζουν οι υποψήφιοι διευθυντές ποιος θα είναι ο νέος τους ρόλος στο σχολείο και μετά να αποφασίσουν αν επιθυμούν να τον «ασκήσουν».
Ε) Αν το Υπουργείο επιθυμεί την αλλαγή των δομών του σχολείου, πρώτα θα έπρεπε να ψηφίσει το σχετικό νόμο, στη συνέχεια να στελεχώσει τις υπηρεσίες του με τα «κατάλληλα» στελέχη και στη συνέχεια αυτά να κρίνουν τους διευθυντές των σχολικών μονάδων. Διαφορετικά το όλο εγχείρημα φλερτάρει με την αποτυχία και μια ακόμα μεταρρύθμιση θα μείνει πικρή ανάμνηση στους εκπαιδευτικούς.
ΣΤ) Η τρέχουσα χρονιά έχει πολλές εκκρεμότητες και ιδιαιτερότητες σε ότι αφορά την οικονομική διαχείριση των σχολικών μονάδων και των σχολικών επιτροπών. Η αλλαγή των διευθυντών στην παρούσα φάση θα περιπλέξει ακόμα περισσότερο την κατάσταση.
Η μόνη ορατή λύση είναι η παράταση της θητείας των νυν διευθυντών σχολικών μονάδων, η ψήφιση του σχετικού νόμου για τα νέα καθήκοντα των διευθυντών, η επιλογή των σχολικών συμβούλων και στη συνέχεια οι επιλογή των διευθυντών των σχολικών μονάδων.
Αν το Υπουργείο προσπαθήσει με τροπολογία να ανατρέψει το νόμο του, τότε θα δώσει πολλή δουλειά στα διοικητικά δικαστήρια, θα επιδεινώσει τις σχέσεις των εκπαιδευτικών μεταξύ τους, και θα γκρεμίσει ότι πήγε να χτίσει.

Φιλικά,
Τ.Π.
http://yournewsgr.com
http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2011/07/blog-post_108.html
Read more

Παρασκευή 29 Ιουλίου 2011

10.000.000 ΕΥΡΩ ΜΕΤΡΗΤΑ. ΤΩΡΑΑΑΑ !!!! ΓΙΑ ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ


Μόλις έσκασε μύτη στην ιστοσελίδα του Εθνικού Τυπογραφείου (άξιες οι υπερωρίες τους).
Μέχρι το μεσημέρι είχαν κυκλοφορηθεί 12 τεύχη του Β΄ τεύχους (ποικίλων ημερομηνιών).
Λίγο μετά κυκλοφορήθηκε και ένα 13ο. Και τώρα, Παρασκευή βράδυ, τελευταίο Σαββατοκύριακο του Ιουλίου (και από Δευτέρα αυγουστιάτικες διακοπές και -υποτίθεται- όλα κλειστά – άλλωστε -αφελής απορία- εξ αιτίας αυτών των αργιών και της θερινής ραστώνης δεν δόθηκε και η εντολή της μη πληρωμής από ΔΟΥ;***),  κυκλοφορείται και το 14ο φύλλο, με το κρίσιμο περιεχόμενο… Παραλλήλως ο κύριος Ρέππας μόλις έχει καταθέσει προς ψήφιση νομοσχέδιο περί “καλής νομοθέτησης”!!! Ωραία νομοθέτηση… Του μεσονυχτίου…. Μετά τα μεσάνυχτα τα ψηφίζουν στο Κυνοβούλιο, με ψηφοφορίες θρίλερ (κάθε φορά δραπετεύει ελευθερώνεται και κάποιος ανανήψας πράσινος),  λίγο πριν τα μεσάνυχτα τα κυκλοφορούν… είναι ολοφάνερο πως μαύρα μεσάνυχτα θα φύγουν….
***  Αλλά όχι! Το άρθρο 5 του Καταστατικού του Ταμείου (του ξεπουλήματος) δίνει την απάντηση για την διήμερη “στάση πληρωμών”. Σύμφωνα με το άρθρο αυτό, αύριο (Σάββατο; Σάββατο! η Κυβέρνηση αυτή (μας) δουλεύει 24 ώρες του 24ωρο) 30 Ιουλίου 2011, το ελληνικό δημόσιο πρέπει να πληρώσει, σε μετρητά (!!!), 10 εκατομμύρια ευρώ, για να καλύψει την πρώτη δόση του μετοχικού κεφαλαίου του Ταμείου Ξεπουλήματος…
“Η πρώτη δόση, ποσού 10.000.000 ευρώ καταβάλλεται σε μετρητά μέχρι την 30η Ιουλίου 2011″.
ΥΓ: (άλλη αφελής απορία:) Θα βρεθεί κανείς να μας απαντήσει: Γιατί σαββατιάτικα και γιατί σε μετρητά; Δεν υπάρχει πρόσφατος(παπακωνσταντινοπαπανδρεϊκός) νόμος που επιβάλλει όλες οι άνω των 1.500 ευρώ πληρωμές (ακόμη και ιδιωτών προς ιδιώτες) να διενεργούνται με τραπεζικές επιταγές; Δεν μας εμπιστεύονται τα αφεντικά μας και τα θέλουν μετρητά; Και πού θα χωρέσουν τόσα μετρητά; Μπας και υπάρχουν ακόμα κούτες πάμπερς;
οπωπητήρ
Read more

Τ' ΑΣΤΕΡΙ ΤΟΥ ΒΟΡΙΑ

Read more

Δηλαδή κύριε Βενιζέλο, εάν η Κίνα επενδύσει στα Ελληνικά ομόλογα, θα στείλετε τον κύριο Παπακωνσταντίνου στο ειδικό δικαστήριο;


Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι η περιβόητη διαρροή περί διάθεσης της Κίνας να βοηθήσει την Ελλάδα, ήρθε από τα δικά σας χείλη. Βεβαίως και είναι αλήθεια, σε αντίθεση με τις παρόλες που μας έχει συνηθίσει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.
Δεν έχουμε και λόγο να αμφισβητήσουμε τις προθέσεις σας, διότι τυγχάνει να γνωρίζουμε και την αντίδραση σας σε μία συνάντηση που είχατε εσείς, ο πρωθυπουργός, ένας Έλληνας ευπατρίδης και ο Κινέζος πρέσβης όταν ήσασταν υπουργός άμυνας. Ευθύνεστε βέβαια διότι δεν μιλήσατε, αλλα γι’ αυτό θα αναφερθούμε στο μέλλον.
Έστω λοιπόν ότι τελεσφορήσουν οι συζητήσεις ΣΑΣ με την Κίνα και το νέο, υψηλότατου επιπέδου στελεχιακό δυναμικό που ασχολείται με την Ελλάδα…
…θα στείλετε τότε τον κύριο Παπακωνσταντίνου στο ειδικό δικαστήριο;
Γνωρίζετε πολύ καλά γιατί.
Διότι, όταν η Κίνα είχε εκφράσει την πρόθεση της, πολύ πριν το μνημόνιο, ο κύριος Παπακωνσταντίνου είχε εμπλέξει την Goldman Sachs!!
Read more

Αιφνιδιαστικές οι μειώσεις μισθών από την κυβέρνηση


ΑΔΕΔΥ: οι μειώσεις στα εισοδήματα των δημοσίων υπαλλήλων αγγίζουν το 40%!

Για αιφνιδιασμό κατηγορεί την κυβέρνηση η ΑΔΕΔΥ, υποστηρίζοντας ότι προχώρησε σε μειώσεις μισθών, πριν να γίνουν οι προγραμματισμένες για την επόμενη εβδομάδα διαπραγματεύσεις και δηλώνει ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι θα αντιδράσουν με κινητοποιήσεις ακόμα και μέσα στον Αύγουστο. 
Στην ανακοίνωσή της η ΑΔΕΔΥ αναφέρει, ότι ενώ η κυβέρνηση επρόκειτο δια των αρμοδίων υπουργών Οικονομικών και Δημόσιας Διοίκησης, να παρουσιάσει το νομοσχέδιο για το μισθολόγιο την επόμενη εβδομάδα για να τεθεί σε διαβούλευση, «ανακοίνωσε οριζόντιες και δραματικές μειώσεις για όλους τους υπαλλήλους, χωρίς κανένα κριτήριο, επιφέροντας έτσι νέες απώλειες στα εισοδήματα των δημοσίων υπαλλήλων».
Η ΑΔΕΔΥ υπογραμμίζει, ότι τα εισοδήματα αυτά, «έχουν μειωθεί ήδη κατά 25% το 2010, ενώ και το 2011 με το Μεσοπρόθεσμο και τον Εφαρμοστικό Νόμο, μειώθηκαν ακόμα περισσότερο και μάλιστα αναδρομικά από την 1η Ιανουαρίου, μέσω της αύξησης των εισφορών (ασφαλιστικών και υπέρ ανεργίας) και της φορολογίας. Αποτέλεσμα οι μειώσεις στα εισοδήματα των δημοσίων υπαλλήλων να προσεγγίζουν ή και να ξεπερνούν σε πολλές περιπτώσεις το 40%!».
ΠΗΓΗ:  www.newsbeast.gr
Read more