Σάββατο 24 Απριλίου 2010

Read more

Mε πολιτική απομόνωση κινδυνεύει ο κ. Παπανδρέου

Του Γιώργου Κύρτσου

Τα περισσότερα κυβερνητικά στελέχη καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι η ένταξη της Ελλάδας στο μηχανισμό ΕΕ-ΔΝΤ μπορεί να προκαλέσει την πολιτική ισοπέδωση του Κινήματος. Αναφέρονται στο προηγούμενο της Ουγγαρίας, όπου η προσφυγή στο ΔΝΤ οδήγησε τελικά σε ταπεινωτική ήττα των Σοσιαλιστών στις βουλευτικές εκλογές, με ποσοστό κατώτερο του 20%, θρίαμβο της κεντροδεξιάς, με ποσοστό ανώτερο του 50%, και ανάδειξη μιας ισχυρής άκρας Δεξιάς, που έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη περίπου του 1/5 του εκλογικού σώματος.

Η μοναξιά του ηγέτη

Ο προβληματισμός αυτός εκφράστηκε και στο τελευταίο υπουργικό συμβούλιο, με αρκετούς υπουργούς να μεταφέρουν την ανησυχία και την πικρία κομματικών στελεχών και τοπικών παραγόντων του Κινήματος.

Είναι αλήθεια ότι ο πρωθυπουργός κ. Παπανδρέου έχει κερδίσει την αναγνώριση ενός μεγάλου τμήματος της κοινής γνώμης με τον τρόπο που κινείται στο εσωτερικό, αλλά και διεθνώς, για να προλάβει τα χειρότερα στην οικονομία. Αυτό όμως δεν τον απαλλάσσει από τις ευθύνες του για την έλλειψη σωστής προετοιμασίας για την άσκηση της εξουσίας σε εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες.

Τα συνδικαλιστικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ που στήριξαν την άνοδο του κ. Παπανδρέου στην ηγεσία και μετατράπηκαν σε πολιορκητικό κριό της εξουσίας πριν από τις βουλευτικές εκλογές του Οκτωβρίου 2009 δηλώνουν απογοητευμένα από την κυβερνητική στροφή. Δεν δέχονται το επιχείρημα σύμφωνα με το οποίο η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ αιφνιδιάστηκε από τις διαστάσεις της κρίσης που άφησε πίσω της η κυβέρνηση Καραμανλή. Εκτιμούν ότι έχει μεθοδευτεί το εντυπωσιακό πολιτικό άδειασμά τους από τον ίδιο τον κ. Παπανδρέου και πως τα περισσότερα κυβερνητικά στελέχη υιοθέτησαν μικροπολιτική μεθοδολογία πριν από τις βουλευτικές εκλογές, μοιράζοντας υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα.

Σε επίπεδο ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΕ, ο «πράσινος» συνδικαλιστικός μηχανισμός κρατάει πλέον αποστάσεις ασφαλείας από την κυβέρνηση και καταγγέλλει τις περισσότερες επιλογές της. Τα ανώτατα συνδικαλιστικά στελέχη θεωρούν ότι έχει καταργηθεί ο ουσιαστικός διάλογος και πως η κυβέρνηση απλός αναζητεί συνδικαλιστικό άλλοθι για την πολιτικής της, το οποίο βέβαια δεν προτίθενται να προσφέρουν.

Ανάλογα είναι τα μηνύματα που φτάνουν στου Μαξίμου από τις κομματικές οργανώσεις, τους βουλευτές και τα στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης. Σχεδόν όλοι συγκλίνουν στην εκτίμηση ότι το ΠΑΣΟΚ δεν θα αντέξει το πολιτικό σοκ από την προσφυγή στον μηχανισμό των Βρυξελλών και του ΔΝΤ. Το ΠΑΣΟΚ έχει επενδύσει ιστορικά στην ανάπτυξη του κράτους πρόνοιας, στην στήριξη των λεγόμενων μη προνομιούχων και σε μια φιλολαϊκή πολιτική που υλοποιήθηκε αρκετές φορές σε βάρος της δημοσιονομικής διαχείρισης και της πραγματικής οικονομίας.

Τώρα, η κυβέρνηση Παπανδρέου ετοιμάζεται να εφαρμόσει ένα πρόγραμμα που μόνο ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης έχει τολμήσει να περιγράψει ως ένα βαθμό.

Έλλειψη προετοιμασίας

Το ΠΑΣΟΚ δεν έχει προετοιμάσει τα πολιτικά, συνδικαλιστικά και κομματικά του στελέχη για την πολιτική της Κυβέρνησης Παπανδρέου και η κοινή γνώμη δείχνει αιφνιδιασμένη από την απότομη στροφή του Πρωθυπουργού και των συνεργατών του. Πριν από τις βουλευτικές εκλογές διαβεβαίωσαν ότι υπήρχαν τα λεφτά για μια φιλολαϊκή πολιτική, μέχρι το Δεκέμβριο του 2009 έκαναν σημαντικές παροχές, παρά τη δημοσιονομική κρίση, και από τα τέλη Ιανουαρίου 2010 άρχισαν να συμβιβάζονται με την σκληρή πραγματικότητα και να παρουσιάζουν σιγά σιγά τον οικονομικό και κοινωνικό λογαριασμό που καλούμαστε να πληρώσουμε.

Ο κ. Παπανδρέου θα μπορούσε να καλύψει το ιδεολογικό και πολιτικό κενό αν ήταν σε θέση να οργανώσει την κυβερνητική προσπάθεια, να αιφνιδιάσει με δημιουργικές πρωτοβουλίες και να πάρει την πρωτοβουλία των κινήσεων αντί να παρακολουθεί τις εξελίξεις. Η έλλειψη σωστής προετοιμασίας που τον χαρακτηρίζει θα μεγαλώσει, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, την ιδεολογική και πολιτική του μοναξιά τους δύσκολους μήνες που έρχονται.

Πηγή FreeSunday (www.freesunday.gr), 24-25 Aπρίλη 2010

Posted by chris vasiliadis
Read more

ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΟΕ -ΟΛΜΕ ΣΤΙΣ 4 ΤΟΥ ΜΑΗ

























ΠΡΩΤΑ Ο ΜΑΘΗΤΗΣ ΜΕ:

30 ΜΑΘΗΤΕΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΤΜΗΜΑ

ΥΠΟΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙΣ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ-ΠΑΓΩΜΑ ΠΡΟΣΛΗΨΕΩΝ

ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ! ΤΟ ΧΡΩΣΤΑΜΕ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ!!!
Read more

Γυμνός: Το έγκλημα της Τράπεζας της Ελλάδος σε ταλιράκια. | Techie Chan

Ήρθε η ώρα της πληρωμής. Για όλους. Η Τράπεζα της Ελλάδος αποκαλύφθηκε πως με τον έναν ή τον άλλο τρόπο επέτρεπε τη χειραγώγηση της ελληνικής αγοράς ομολόγων. Σκόπός αυτού του κειμένου είναι να το εξηγήσει με απλά λόγια, προκειμένου να γίνει κατανοητό το μέγεθος του σκανδάλου. Κανένα οικονομικό παιχνίδι δεν είναι πέραν της κατανόησης ενός φιλομαθή αποφοίτου λυκείου, εάν του το παρουσιάσουν χωρίς τις χιλιάδες τεχνικών όρων που στόχο έχουν να τον αποτρέψουν από το να μάθει πως το παιχνίδι είναι περίπλοκο αλλά απλό. Απολαύστε λοιπόν και αναρωτηθείτε γιατί κανείς -της αριστεράς συμπεριλαμβανομένης- δεν ασχολείται με το θέμα.

Για αρχή ας εξηγήσουμε με τους ορισμούς.

Repo: Ο Άγγελος έχει ένα 10ετες ομόλογο του ελληνικού δημοσίου που αγόρασε το 2008 και το οποίο κρατά για να σπουδάσει τα παιδιά του. Έρχεται ο Ξερόλας και του λέει. Άγγελέ μου, θέλεις να μου δανείσεις το ομόλογό σου για ένα μήνα? Σου υπόσχομαι πως θα στο επιστρέψω πλυμένο γυαλισμένο και ατόφιο και μάλιστα για τον κόπο σου θα σου δώσω κι ένα μικρό ποσό που θα το συμφωνήσουμε από τώρα (ας πουμε 20ευρώ). Ο Άγγελος συμφωνεί και έτσι το ομόλογο έρχεται στα χέρια του Ξερόλα που για ένα μήνα μπορεί να το κάνει ό,τι θέλει, φτάνει στο τέλος του μήνα να το επιστρέψει στον Άγγελο μαζί με το ποσό που συμφωνήσανε. Αυτό είναι ένα ρέπο.

Spread: τα ομόλογα, περίπου όπως και οι προθεσμιακές καταθέσεις έχουν ένα επιτόκιο το οποίο καθορίζεται τη στιγμή της έκδοσής τους. Όταν λέμε 5ετές ομόλογο 1000 ευρώ με απόδοση 5%, εννοούμε πως αυτός που θα το αγοράσει για τα επόμενα 5 χρόνια θα βγάζει 50 ευρώ το χρόνο. Το spread είναι η διαφορά του επιτοκίου που πληρώνει ένα κράτος σε σχέση με το επιτόκιο που πληρώνει ένα άλλο κράτος το οποίο θεωρούμε ως βάση. Δηλαδή εάν η γερμανία για το 5ετες ομόλογο πληρώνει σήμερα 3% και η Έλλάδα 5%, τότε το spread είναι 2% ή 200 μονάδες βάσης (πρακτικά 200εκατοστά).
Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στο:
Γυμνός: Το έγκλημα της Τράπεζας της Ελλάδος σε ταλιράκια. Techie Chan
Read more

Ραντεβού με τον νέο πρωθυπουργό ζητάνε εκδότες και διαπλεκόμενοι!















Από τον Χρήστο Θέμελη

Ραντεβού με τον νέο πρωθυπουργό της χώρας και επικεφαλής του ΔΝΤ, ζήτησε η Ενωση Εκδοτών Ελλάδας.

Τόσο η γνωστή σεσημασμένη, όσο και η νέα Ενωση των "7", με τα ονόματα τα βαριά σαν Ιστορία.

Οι εκδότες θεωρούν πλέον πως με τον Γιώργο μπορούν να συζητάνε μόνο για κανό και με τον Αντώνη τον Σαμαρά για τένις.

Ενω με τον Ντομινίκ Στρος Καν πιστεύουν οτι μπορούν να διαπραγματευθούν την κρατική ρεκλάμα με το επιχείρημα οτι θα στηρίξουν το ΔΝΤ και την επέλασή του στη χώρα μας.

Καλούμε όλους τους αγωνιστές του Διαδικτύου να ξεσκεπάσουν τα βρώμικα παιγνίδια των εκδοτών και της διαπλοκής που σε συνεργασία με τους ανίκανους πολιτικούς οδήγησαν τη χώρα στο τελευταίο σκαλοπάτι της ξεφτίλας.

Κανείς Ελληνας πολίτης να μην αγοράσει ξανά τις κυριακάτικες εφημερίδες των νταβατζήδων.

Κανείς Ελληνας πολίτης να μην αγοράζει προιόντα που διαφημίζονται στα κανάλια.

Ας τους πάρουμε μαζί μας στη κόλαση...

kourdistoportokali
Read more

Και τώρα η μυστική ατζέντα με τον Ερντογάν: τα πετρέλαια του Αιγαίου

Read more

Τι αλλάζει στον ΑΣΕΠ για τους εκπαιδευτικούς

Η ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ ΤΩΝ ΚΡΙΤΗΡΙΩΝ ΣΤΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
Έρευνα του Χρήστου Κάτσικα


Μετά τη μεταβατική περίοδο προσλήψεων και με αναμορφωμένο περιεχόμενο θα πραγματοποιηθεί ο νέος διαγωνισμός των εκπαιδευτικών (ΑΣΕΠ). Η μοριοδότηση θα αφορά για πρώτη φορά, εκτός των άλλων, τη γνώση ξένων γλωσσών και πληροφορικής. Προϋπόθεση της συμμετοχής των αδιόριστων εκπαιδευτικών στο διαγωνισμό θα είναι πλέον το Πιστοποιητικό Παιδαγωγικής Επάρκειας ή το μεταπτυχιακό στην Παιδαγωγικήτις Επιστήμες της Αγωγής, ή τις Επιστήμες της Εκπαίδευσης.

Όπως ήδη είναι γνωστό το νέο σύστημα προσλήψεων και διορισμών των εκπαιδευτικών θα βασίζεται στον κανόνα ότι όλοι οι εκπαιδευτικοί που θα προσλαμβάνονται σε όλα τα σχολεία και τις δομές εκπαίδευσης οφείλουν να έχουν συγκεντρώσει την βαθμολογική βάση, σε διαγωνισμό του ΑΣΕΠ. Ο νέος διαγωνισμός (7ος στη σειρά) θα πραγματοποιηθεί ανάμεσα στο Φθινόπωρο του 2011 και το Φεβρουάριο του 2012, δηλαδή μετά το τέλος της μεταβατικής περιόδου διορισμών, που περιλαμβάνει τις προσλήψεις εκπαιδευτικών για τα σχολικά έτη 2010/11 και 2011/12. Την περίοδο αυτή θα προσληφθούν οι εναπομείναντες διοριστέοι του προηγούμενου διαγωνισμού του ΑΣΕΠ (6ου) καθώς και όσοι αναλογούν στην Κατηγορία του 40% μαζί με κάποιους που ανήκουν σε ειδικές κατηγορίες (συνολικά περίπου 3.000 εκπαιδευτικοί για το 2010/11). Από το 2012/13 θα αρχίσουν οι προσλήψεις από τον κατάλογο επιτυχόντων του 7ου διαγωνισμού των εκπαιδευτικών. Οι επιτυχόντες αυτού του διαγωνισμού θα παίρνουν επιπλέον μόρια (εκτός από τα μόρια της επιτυχίας στο διαγωνισμό) και από τα εξής:

Α. Κοινωνικά κριτήρια (πολύτεκνοι, τρίτεκνοι, τα άτομα με αναπηρία). Η ύπαρξη περισσοτέρων από τρία τέκνα και η μόνιμη αναπηρία μοριοοτείται με 5 μόρια)

Β. Μόρια θα δίνονται και στην προϋπηρεσία και ιδιαίτερα στην προϋπηρεσία άνω των 24 μηνών. Σύμφωνα με πληροφορίεςτο νομοσχέδιο, που όλα δείχνουν ότι θα κατατεθεί στη Βουλή αυτή την εβδομάδα, προβλέπει ως βαθμολογική βάση στο διαγωνισμό κατά μέσο όρο το 55 (αλλά οι 50 μονάδες σε κάθε ενότητα)με άριστα το 100 και στη μοριοδότηση της προϋπηρεσίας ως ανώτατο όριο τις 17,50 μονάδες.

Γ. Μόρια που αφορούν το βαθμό πτυχίου, τις επιπλέον σπουδές όπως μεταπτυχιακός - διδακτορικός τίτλος (από 2-5 μόρια), δεύτερο πτυχίο (στις επιστήμες της αγωγής ή σε γνωστικό αντικείμενο σχετικό με τα μαθήματα που διδάσκονται στην ίδια βαθμίδα εκπαίδευσης ή στη διδακτική), καθώς και (για πρώτη φορά) μόρια για γνώση ξένης γλώσσας (1-2 μόρια) και πιστοποιημένη γνώση χειρισμού Η/Υ (1 μόριο)

Ωστόσοαλλαγές θα γίνουν και στον ίδιο το διαγωνισμό του ΑΣΕΠ. Ο διαγωνισμός θα εξακολουθήσει να γίνεται κάθε δυο χρόνια ωστόσο δεν θα προκηρύσσεται συγκεκριμένος αριθμός θέσεων όπως γινόταν μέχρι τώρα και επίσης δεν θα αφορά πλέον κάθε φορά όλες τις ειδικότητες αλλά μόνο αυτές για τις οποίες έχουν καταγραφεί ελλείψεις. Ήδη έχει συγκροτηθεί επιτροπή στην οποία συμμετέχουν στελέχη του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου και του ΑΣΕΠ η οποία επεξεργάζεται αλλαγές στο περιεχόμενο. Αυτές οι αλλαγές, σύμφωνα με τις πρόσφατες ανακοινώσεις του Υπουργείου Παιδείας θα δίνουν έμφαση στη «παιδαγωγική κατάρτιση και την διδακτική ικανότητα των διαγωνιζομένων καθώς και στις γενικές γνώσεις πέρα από το ιδιαίτερο αντικείμενο των σπουδών».

ΤΟ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ

Για να συμμετέχει υποψήφιος εκπαιδευτικός σε πανελλήνιο διαγωνισμό για την είσοδό του στην εκπαίδευση θα πρέπει να διαθέτει πιστοποιητικό παιδαγωγικής κατάρτισης. Η παιδαγωγική κατάρτιση παρέχεται : α) με πρόγραμμα στο πλαίσιο των σπουδών που ξεκινά σε συνεργασία με τα ενδιαφερόμενα ΑΕΙ άμεσα ή μετά την αποφοίτηση, ενταγμένο στα Προγράμματα των Πανεπιστημιακών Τμημάτων με τη μορφή «Ειδικού Προγράμματος Σπουδών στις Επιστήμες της Αγωγής», β) Μέσω της απόκτησης Μεταπτυχιακού Τίτλου Ειδίκευσης στην Παιδαγωγική, τις Επιστήμες της Αγωγής, ή τις Επιστήμες της Εκπαίδευσης γ) με την κατοχή πτυχίου παιδαγωγικών τμημάτων ΑΕΙ και δ) με την κατοχή πτυχίου της ΑΣΠΑΙΤΕ.

Το πιστοποιητικό παιδαγωγικής κατάρτισης, σύμφωνα με το Υπουργείο Παιδείας θα δίνεται σε δύο επίπεδα: ένα γι’ αυτούς οι οποίοι είναι στα Πανεπιστήμια και ένα για αυτούς που όταν βγουν από αυτά θελήσουν αργότερα να πάρουν αυτό το πιστοποιητικό.

Σύμφωνα με το νομοσχέδιο η Παιδαγωγική επάρκεια θα πιστοποιείται με βεβαίωση «επιτυχούς παρακολουθήσεως ειδικού προγράμματος σπουδών τουλάχιστον εξαμηνιαίας διάρκειας, το οποίο προσφέρεται από τμήμα ΑΕΙ ή από ομάδες συνεργαζόμενων τμημάτων εντός του ίδιου ΑΕΙ»

Είναι φανερό ότι με αυτό τον τρόπο καθιερώνεται η αποσύνδεση του πτυχίου από το επάγγελμα καθώς όσοι πλέον θα ολοκληρώνουν π.χ. τη Φιλολογία ή το Μαθηματικό ή το Φυσικό κλπ δεν θα έχουν τη δυνατότητα να διεκδικήσουν θέση στη σχολική εκπαίδευση εάν δεν παρακολουθήσουν έξτρα και ένα πρόγραμμα 8-10 μαθημάτων παιδαγωγικών και διδακτικής).

ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΣΤΟ «ΠΑΤΡΟΝ» ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ

Το Υπουργείο Παιδείας προχωράει σε νέο «χειρισμό» του εργασιακού βίου του εκπαιδευτικού προσωπικού, ανατρέποντας δεδομένα που αφορούν αφενός στην «αριθμητική» των προσλήψεων, αφετέρου στους όρους πρόσληψης και στις εργασιακές σχέσεις του διδακτικού προσωπικού.

Είναι φανερό ότι οι νέοι όροι πρόσληψης των εκπαιδευτικών «πατάνε» πάνω στην οικονομική κρίση αλλά κυρίως χρησιμοποιούν την οικονομική κρίση ως ευκαιρία για την ανατροπή των μέχρι σήμερα όρων των προσλήψεων. Ουσιαστικά, δυσκολεύουν δραματικά την είσοδο των εκπαιδευτικών στη σχολική εκπαίδευση (πιστοποιητικό παιδαγωγικής κατάρτισης, διαγωνισμός χωρίς προκήρυξη θέσεων, διετής δοκιμαστική περίοδος κλπ) για να νομιμοποιήσουν μια ειλημμένη απόφαση που δεν είναι άλλη από τη σημαντική μείωση των προσλήψεων για τα επόμενα χρόνια. Η σχολική εκπαίδευση μόνο τα επόμενα δυο χρόνια θα προσλάβει περίπου 30.000 λιγότερους μόνιμους, αναπληρωτές και ωρομίσθιους (ή με τη νέα ονομασία αναπληρωτές μειωμένου ωραρίου). Μόνο το νέο σχολικό έτος οι προσλήψεις εκπαιδευτικών θα είναι μειωμένες κατά 17.000 ! Τα κενά, θα κληθούν να καλύψουν οι μόνιμοι εκπαιδευτικοί με την πρωτοφανή ρύθμιση (περιέχεται στο πολυνομοσχέδιο) για αύξηση του ωραρίου τους (5 ώρες την εβδομάδα υποχρεωτική υπερωρία), με τις μετακινήσεις από βαθμίδα σε βαθμίδα (από τη δευτεροβάθμια στην πρωτοβάθμια) και με την καθιέρωση δεύτερης ειδικότητας του εκπαιδευτικού(π.χ ένας κοινωνιολόγος που έχει και πτυχίο φιλολογίας να παίρνει ως δεύτερη ανάθεση φιλολογικά μαθήματα)

Η θεσμοθέτηση του Πιστοποιητικού Παιδαγωγικής Κατάρτισης στην πραγματικότητα δεν έρχεται να εξυπηρετήσει τίποτε περισσότερο από τηναποσύνδεση του πτυχίου από κάθε επαγγελματικό δικαίωμα. Ουσιαστικά, πολύ γρήγορα, οι πτυχιούχοι των καθηγητικών σχολών θα χωρίζονται σε αυτούς που θα έχουν απλά το πτυχίο μιας σχολής και σ΄ αυτούς που θα έχουν το δικαίωμα να εξασκήσουν το επάγγελμα του εκπαιδευτικού. Παράλληλα είναι σίγουρο ότι πολύ γρήγορα θα ιδιωτικοποιηθεί το κόστος φοίτησης για το Πιστοποιητικό Παιδαγωγικής Κατάρτισης όπως φαίνεται και από τις προειδοποιητικές βολές διαφόρων φορέων .
TA NEA on-line
Read more

Πρέπει εσείς οι Έλληνες να αποφασίσετε αν θέλετε το Δ.Ν.Τ στη χώρα σας. Σας θεωρούν ανόητους και δεν ζητάνε τη γνώμη σας;















Tην ίδια στιγμή που η Ελλάδα διασύρεται και λοιδορείται από τα διεθνή μέσα ενημέρωσης, ο Μαξ Κάιζερ, ένας από τους πιο ριζοσπαστικούς και τολμηρούς οικονομικούς αναλυτές, στέκεται στο πλευρό μας και μιλά ανοιχτά για «οικονομική μαφία» και «οικονομικούς τρομοκράτες» που οδήγησαν την χώρα στην καταστροφή.
Γνωρίζοντας άριστα τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί το χρηματοπιστωτικό σύστημα, καθώς υπήρξε χρηματιστής στην Γουόλ Στρητ για περίπου 25 χρόνια, ο Μαξ Κάιζερ, που είχε προβλέψει με απόλυτη ακρίβεια την οικονομική κατάρρευση της Ισλανδίας, ζητά την σύλληψη των τραπεζιτών της Goldman Sachs και προτρέπει τους Έλληνες να διεξάγουν δημοψήφισμα για την προσφυγή της χώρας μας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.
Παρουσιαστής οικονομικών εκπομπών στα μεγαλύτερα τηλεοπτικά δίκτυα του κόσμου, ανάμεσα στα οποία το BBC, το Αγγλικό Αλ Τζαζίρα και το Russia Today, ο Μαξ Κάιζερ μιλώντας στο «ΘΕΜΑ», χαρακτηρίζει ανούσια τα μέτρα της ελληνικής κυβέρνησης, υποστηρίζοντας πως τα πραγματικά μέτρα θα μας τα επιβάλει το Δ.Ν.Τ. Θεωρεί πως η Ελλάδα είναι μια χώρα που θα θυσιαστεί από τις διεθνείς αγορές και προτρέπει τους Έλληνες να εμποδίσουν αυτήν την προοπτική.


ΕΡΩΤΗΣΗ. Είναι το Δ.Ν.Τ μονόδρομος για την Ελλάδα, ή υπάρχουν εναλλακτικές οδοί;


Ο μονόδρομος για την Ελλάδα αυτή τη στιγμή πρέπει να είναι η σύλληψη των τραπεζιτών της Goldman Sachs και όλων όσων συμμετείχαν στην χάλκευση της ελληνικής οικονομίας το 2000, που μπήκατε στο ευρώ. Το επόμενο βήμα, η εθνικοποίηση των τραπεζών, όπως έκανε η Σουηδία το 1993. Το Δ.Ν.Τ είναι το τελευταίο πράγμα που χρειάζεστε. Θα χάσετε την κυριαρχία σας. Ασκεί οικονομική τρομοκρατία. Χρησιμοποιεί οικονομικά όπλα μαζικής καταστροφής. Θα σας βιάσει με τέτοιον τρόπο, που δεν θα έχετε νιώσει ποτέ χειρότερο πόνο.


ΕΡΩΤΗΣΗ Υπάρχει η άποψη πως το Δ.Ν.Τ δεν είναι ο «κακός λύκος» αλλά η μοναδική λύση για την Ελλάδα;


Αν κάποιος σας κάψει το σπίτι για να σας πουλήσει μετά κάρβουνο θα το θεωρούσατε λογικό; Αυτό ακριβώς έκανε και η Goldman Sachs στην ελληνική οικονομία. Σας έκαψαν σαν εμπρηστές και τώρα έρχονται και σας λένε μην ανησυχείτε θα σας δώσουμε κάρβουνο. Είναι εξωφρενικό. Το Δ.Ν.Τ διεμήνυσε στην Ελλάδα πως αν το χρειαστεί θα έρθει για βοήθεια. Τα επενδυτικά hedge funds της Γουόλ Στρητ επιτίθενται στην αγορά ομολόγων της Ελλάδας για να κατευθύνουν την κατάρρευση της ελληνικής οικονομίας. Και ο λόγος που το κάνουν είναι απλός. Να αναγκάζουν τον ελληνικό λαό να ζητήσει τη βοήθεια του Δ.Ν.Τ. Και το Δ.Ν.Τ θα πει, αφού μας φωνάξατε για βοήθεια εμείς απλώς ήρθαμε. Οι τραπεζίτες της Γουόλ Στρητ συνεργάζονται απόλυτα με το Δ.Ν.Τ. Είναι μια οικονομική μαφία και τα hedge funds είναι οι εκτελεστές. Οι έρευνες για την Goldman Sachs στις Η.Π.Α αλλά και στην Ευρώπη δείχνουν το μέγεθος της μαφίας. Είναι αναμεμειγμένοι σε παράνομες δραστηριότητες σε όλον τον κόσμο.


ΕΡΩΤΗΣΗ: Η Ευρωπαϊκή Ένωση που βρίσκεται; Πως εξηγείτε την αντιμετώπιση της Γαλλίας και της Γερμανίας;


Η Γερμανία είναι στην πλευρά των τραπεζιτών της Γουόλ Στρητ. Δεν ενδιαφέρεται για την Ελλάδα ή το ευρώ. Το ευρώ αντικατέστησε ένα φθηνό μάρκο ώστε να διατηρήσει ανταγωνιστικές τις εξαγωγές της. Όσο η Ελλάδα είναι το πρόβλημα, το ευρώ πέφτει και η Γερμανία ευνοείται.
Η Ευρωπαϊκή Ένωση και το ευρώ ανταγωνίζονται το δολάριο. Δυστυχώς η κρίση θα καταστρέψει το ευρώ. Οι τραπεζιτικοί τρομοκράτες της Γουόλ Στρητ, έχουν σκοπό μετά την Ελλάδα, να καταστρέψουν την Πορτογαλία και να συνεχίσουν. Η καταστροφή του ευρώ θα βοηθήσει το δολάριο να παραμείνει το μοναδικό διεθνές νόμισμα, το μοναδικό «αποθεματικό νόμισμα». Αν μια χώρα θέλει να αγοράσει πετρέλαιο, πρέπει πρώτα να αγοράσει δολάρια. Αν μια χώρα θέλει να αγοράσει χαλκό, πρέπει πρώτα να αγοράσει δολάρια. Γιατί αυτά και αρκετά ακόμα προϊόντα πωλούνται μόνο σε δολάρια. Αυτό σημαίνει πως οι Η.Π.Α κερδίζουν διαρκώς. Όλος ο κόσμος είναι υποχρεωμένος να αγοράζει συνεχώς δολάρια. Το ευρώ λοιπόν απείλησε την αυτοκρατορία του δολαρίου. Ήταν λογικό αυτό να μην αρέσει στους τραπεζίτες της Γουόλ Στρητ. Χρησιμοποιούν την κρίση για να καταστρέψουν το ευρώ. Οι Έλληνες πρέπει να σταθούν ενάντια στους τραπεζίτες, όπως κάνανε οι Ισλανδοί.


ΕΡΩΤΗΣΗ Τι προτείνετε; Πώς θα καταφέρουμε να ζητήσουμε δάνεια από τις αγορές;


Να κάνετε δημοψήφισμα. Όπως στην Ισλανδία. Οι Ισλανδοί αποφάσισαν με 93% να μην δώσουν σε μερικούς τραπεζίτες 5 δις ευρώ. Πρέπει εσείς οι Έλληνες να αποφασίσετε αν θέλετε το Δ.Ν.Τ στη χώρα σας. Η κυβέρνησή σας δεν έχει αυτήν την εντολή. Σας θεωρούν ανόητους και δεν ζητάνε τη γνώμη σας; Θεωρούν πως είστε μωρά και δεν έχετε δικαίωμα λόγου; Πως δεν μπορείτε να αποφασίσετε για τις ζωές σας; Ζητείστε δημοψήφισμα. Θέλετε το Δ.Ν.Τ στη χώρα σας ή όχι; Εσείς έχετε τη δύναμη. Πρέπει να παλέψετε, να αγωνιστείτε. Αν δεν γίνει δημοψήφισμα τότε να γίνουν εκλογές. Να εθνικοποιήσετε άμεσα όλες τις τράπεζές σας, να δημιουργήσετε δύο ή τρεις κρατικές τράπεζες και να αναδομήσετε την οικονομία σας. Μην πάτε μακριά. Κοιτάξτε το μοντέλο που εφάρμοσε η Σουηδία το 1993.
(protothema.gr)
online-press
Read more

ΡΑΓΚΟΥΣΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΟ ΑΥΤΟΓΛΟΛ...
























Ο Ραγκούσης τονίζει παντού ότι η κυβέρνηση έχασε την επικοινωνιακή μάχη για τον μηχανισμό στήριξης. Και έχει δίκιο: όλοι οι έλληνες πιστεύουν ότι η χώρα προσφεύγει στο ΔΝΤ και όχι σε ευρωπαϊκό μηχανισμό, στον οποίο μετέχει μειοψηφικά το ΔΝΤ. Αλλά ας σκεφτούμε: ποιός καλλιεργούσε επί 2 μήνες το κλίμα για προσφυγή στο ΔΝΤ; Ποιός "απειλούσε" τους ευρωπαίους... ..
ότι αν δεν μας εξασφαλίσουν λογικό δανεισμό, θα απευθυνθούμε στο ΔΝΤ; Αλλος από την κυβέρνηση; Αλλος από τον πρωθυπουργό έδινε καθημερινά συνεντεύξεις σε ελληνικά και διεθνή ΜΜΕ, εξηγώντας ότι αποτελεί την εναλλακτική λύση για τη σωτηρία της χώρας; Το επικοινωνιακό αυτογκόλ το πέτυχε μόνη της η κυβέρνηση. Και κάτι τελευταίο: οι υπεύθυνοι του ΔΝΤ λένε σε όλους τους τόνους ότι θα μας δανείσουν με τους δικούς τους όρους. Αρα, στο ΔΝΤ προσφεύγουμε, έτσι κ αλλιώς...

Δημοσιεύτηκε από τον χρήστη VETO 300
Read more

Παρασκευή 23 Απριλίου 2010

Το παρακάνατε κ.Χατζηνικολάου! Μόνο ΝΔ παίζετε !!! Φτάνει !











Ο έμπειρος δημοσιογράφος σήμερα στο δελτίο του Alter, ανέφερε τις αντιδράσεις όλης της Αριστεράς ως προς την προσφυγή της χώρας μας στο ΔΝΤ και τον Ευρωπαικό Μηχανισμό.
Και ενώ παρουσίασε τον κο Τσίπρα, τον κο Καρατζαφέρη, τον...
εκπρόσωπο τύπου του ΚΚΕ από την ΝΔ δεν παρουσίασε την επίσημη θέση του κόμματος, είτε με την δήλωση που έκανε σήμερα ο κος Σαμαράς, είτε δήλωση του εκπροσώπου τύπου της ΝΔ, αλλά του κου Σκυλάκη Ευρωβουλευτή που διαφωνεί με την επίσημη θέση του κόμματος του.

Και ο οποίος κος Σκυλάκης όπως παραδέχτηκε ο κος Χατζηνικολάου πρόσκειται στην κα Ντόρα Μπακογιάννη. Αυτή είναι η αντικειμενική ενημέρωση που υπερασπίζεται ο κος Χατζηνικολάου;; Να φιμώνεται το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης;; Παίζουν παιχνίδια ακόμα και σήμερα;; Μάλιστα νωρίτερα ομάδα αντιεξουσιαστών κατέλαβε το ραδιοφωνικό σταθμό Real Fm ιδιοκτήτης του οποίου είναι ο κος Χατζηνικολάου. Ομάδες πολιτών δηλαδή που θεωρούν ότι παίζει παίχνιδια εξουσίας. Εσπευσε ο κος Χατζηνικολάου σήμερα το απόγευμα να τους δικαιώσει. Δεν αξίζει κε Χατζηνικολάου να μάθει ο ελληνικός λαός την επίσημη θέση της ΝΔ;; Γιατί τέτοια φίμωση;;


ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ (ΔΗΜ.ΚΟΥ.)


Διαβάστε περισσότερα: http://taxalia.blogspot.com/2010/04/blog-post_1024.html#ixzz0lxKvKd8F
Read more

ΔΙΕΘΝΕΣ ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΚΑΙ ΡΩΜΑΙΙΚΗ ΜΟΙΡΟΛΑΤΡΕΙΑ

Με σιωπή και μοιρολατρεία υποδέχθηκε ο λαός τού ελληνόφωνου προτεκτοράτου τον ερχομό τού Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (Δ.Ν.Τ.) ως τοποτηρητή του για την επόμενη δεκαετία. Ο κατά τα άλλα υπερπατριώτης και «εθνικά υπερήφανος» ρωμηολαός, που, όταν παίζει η Εθνική Ελλάδος, συνηθίζει να ξελαρυγγιάζεται στα γήπεδα και μπροστά στις οθόνες υψηλής ευκρίνειας, τώρα φαίνεται να έχει καταπιεί τη γλώσσα του.
Προφανώς αυτή η μουγκαμάρα τών, συνήθως λαλίστατων, ελληνόφωνων φελάχων, οφείλεται σε μαύρη άγνοια τού τί εστί μια «παρέμβαση» τού Δ.Ν.Τ., καθώς και σε μια αόριστη -χριστιανικού τύπου- ελπίδα, ότι, ίσως τελικά τα πράγματα να μην πάνε τόσο άσχημα στο μέλλον (όσο πήγαν για άλλους λαούς, οι οποίοι επίσης δέχθηκαν την «ευεργετική» παρέμβαση τού διεθνούς αυτού οργανισμού), αφού η Ελλάδα …ανήκει στην Ε.Ε.. Είναι δηλαδή η μουγκαμάρα αναμονής κάποιου, ο οποίος, παρά τα κακά του προαισθήματα, νιώθει παντελώς ανήμπορος να αντιδράσει και τού οποίου ο οργανισμός έχει αρχίσει να εκκρίνει αντανακλαστικά τό ψυχοθρησκευτικό ναρκωτικό της «ελπίδας».

Αργεντινή 2001:
Η χώρα είχε υπαχθεί στη δικαιοδοσία του Δ.Ν.Τ. λόγω της διαφθοράς / διαπλοκής τού καθεστώτος (δηλαδή για τους ίδιους λόγους με την Ελλάδα). Ο αργεντίνικος λαός πήρε την κατάσταση στα χέρια του, εξεγέρθηκε με αξιομίμητη βιαιότητα (αλλά και ευρηματικότητα) και κυριολεκτικά εκπαραθύρωσε τους νταβατζήδες του Δ.Ν.Τ., αλλά και πολλούς από τους ντόπιους υπεύθυνους τής πτώχευσης. Επιπλέον, για τον λαό της Αργεντινής, τα γεγονότα αυτά αποτέλεσαν μια μοναδική ευκαιρία, όχι απλώς για να εξέλθει πρόσκαιρα από μια δύσκολη κατάσταση, αλλά για να αλλάξει ριζικά μερικές αρρωστημένες χρόνιες καταστάσεις στη χώρα του.

Δυστυχώς στην Ελλάδα δεν αναμένεται να δούμε τέτοιες σκηνές αξιοπρέπειας από τον καρπαζοεισπράκτορα ρωμηολαό, αφού αυτός είναι παντελώς παραιτημένος από τη διεκδίκηση τού μέλλοντός του (δηλαδή τού μέλλοντος των ίδιων των παιδιών του, τα οποία πνίγει στα δακρυγόνα, ή τα δολοφονεί στον δρόμο σαν αδέσποτα σκυλιά), βυθισμένος στην εκούσια άγνοια και στην (χριστιανική) ελπίδα, υπερπατριώτης κουραδόμαγκας των γηπέδων, εθισμένος να εκτονώνει το (κοιλαράδικο) νταηλίκι του με κομματικά συνθήματα και κομματικά κατευθυνόμενες διαδηλώσεις, κουτοπόνηρος βολεψοκωλάκιας και υποκριτής, εκούσιο κορόιδο, που χάφτει πρόθυμα τις ελπίδες που τού πασσάρουν (για μεταξωτές κορδέλλες) οι ταγοί του, εν ολίγοις ένα χαμερπές σκουλήκι, που σχεδόν προκαλεί να το πατούν.

Διαβάστε το υπόλοιπο πολύ ενδιαφέρον άρθρο του Θεόδωρου Α. Λαμπρόπολου στο:
Freeinquiry.gr-Ελεύθερη Έρευνα
Read more

Και μετά το ΔΝΤ τι;

Από Factorx
Και μετά το ΔΝΤ τι; Αυτό είναι το κρίσιμο ερώτημα που καλούνται να απαντήσουν όλοι, σε Ελλάδα και Ευρώπη. Είναι πανάκεια για όλα τα προβλήματα της χώρας η βοήθεια του μηχανισμού;

Η απάντηση είναι ξεκάθαρη: Όχι. Η χώρα δεν σώζεται σε καμιά περίπτωση με τα 40 δισ. ή τα 100 δισ. σε τρία χρόνια. Όταν το χρέος έχει φτάσει στα ύψη κι όταν την επόμενη 5ετία πρέπει να πληρωθούν παλαιότερα δάνεια έως και 250 δισ. ευρώ, η προσφυγή στον μηχανισμό είναι σταγόνα στον ωκεανό.

Κρατήστε μια φράση: Αναδιάρθρωση του χρέους.

Εκεί θα παιχτεί το μεγάλο παιχνίδι τα επόμενα χρόνια. Κάτω από την αδυναμία της χώρας να ξοφλήσει τα χρέη του παρελθόντος, και μη μπορώντας και ο μηχανισμός στήριξης να κάνει τίποτε, η μόνη σωτηρία που όλοι υποστηρίζουν είναι η διαπραγμάτευση για το χρέος. Τα σενάρια είναι δύο: Το ένα καλό στο μέτρο του δυνατού, το άλλο εφιαλτικό.

Το πρώτο λέει ότι η Ελλάδα θα καλέσει τους δανειστές της και θα τους πει να μειώσουν το χρέος με ταυτόχρονη επιμήκυνση του χρόνους πληρωμής.

Το δεύτερο είναι τραγικό και ουσιαστικά θα σημάνει την πτώχευση της χώρας. Καλείς του δανειστές και τους λες ότι θα τους δώσεις μόνο ένα μέρος από όσα τους χρωστάς ή τους φωνάζεις και κηρύσσεις στάση πληρωμών, πτώχευση δηλαδή, με ότι συνεπάγεται αυτό για τον κόσμο, τις τράπεζες, τις επιχειρήσεις και την αγορά γενικότερα.

Δεν είναι καθόλου τυχαίες οι φωνές οικονομολόγων και τραπεζών που κάνουν λόγο για μοναδική διέξοδο της Ελλάδας, την κήρυξη χρεοκοπίας.
Read more

Χρόνια Πολλά Γιώργο...οι μελλοθάνατοι σε χαιρετούν !!!
















city-press
Read more

Αντώνης Σαμαράς: "Συνέβη τελικά εκείνο που δεν έπρεπε"








«Συνέβη τελικά εκείνο που δεν έπρεπε:

Αιφνιδιασμένος και χωρίς κανένα Σχέδιο για το αύριο, ο κ. Παπανδρέου προσπάθησε να μεταθέσει σε άλλους τις δικές του ευθύνες και δεν αναφέρθηκε ούτε μια φορά στο προσωπικό του “κατόρθωμα”, που λέγεται οικονομική εξάρτηση του τόπου μας από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.
Ούτε κατάλαβε γιατί....
οι αγορές “δεν ανταποκρίθηκαν” όλο το τελευταίο τετράμηνο: γιατί είχαν, απλούστατα, χάσει την εμπιστοσύνη τους προς την Κυβέρνησή του, τις αντιφατικές επιλογές της, την παροιμιώδη διγλωσσία της και τις απίστευτες καθυστερήσεις της.

Το χειρότερο: ο κ. Παπανδρέου χρωμάτισε το μέλλον μας απολύτως απαισιόδοξα, μιλώντας για νέες “Οδύσσειες”, που ένας Θεός ξέρει πόσο καιρό ο ίδιος προβλέπει να κρατήσουν.
Όμως, ας γνωρίζει ο Ελληνικός λαός, ότι, όπως έγκαιρα προτείναμε άλλο μίγμα οικονομικής πολιτικής για την κρίση, έτσι και τώρα, θα προωθήσουμε λύσεις και πολιτικές που θα βγάλουν μιαν ώρα αρχύτερα την Ελλάδα από τον ασφυκτικό έλεγχο του Δ.Ν.Τ.
Η Ελλάδα έχει και τα μέσα και τους πόρους και τους ανθρώπους, να βγει από την κρίση με τις δικές της δυνάμεις. Και να ανακτήσει την εμπιστοσύνη, όχι μόνο των ξένων αγορών, αλλά και των ίδιων των πολιτών της στο μέλλον της.
Το ΠΑΣΟΚ δεν είχε Σχέδιο εξ αρχής.
Ούτε στη συνέχεια απέκτησε.
Ούτε τώρα έχει.
Το μόνο που ενδιαφέρει το ΠΑΣΟΚ είναι να πλήξει τη ΝΔ.
Θυμίζω ότι εγώ είχα το θάρρος να μιλήσω εξ αρχής για τις δικές μας ευθύνες, από τις δικές μας πολιτικές. Που, πράγματι, δεν θεράπευσαν την κρίση του ελλείμματος…
Αλλά η κρίση δανεισμού είναι αποκλειστικό “κατόρθωμα” του ΠΑΣΟΚ…
Όμως, το ΠΑΣΟΚ είναι πια το μικρότερο από τα προβλήματά μας.
Το πιο σημαντικό είναι να βγούμε από την κρίση με τις δικές μας δυνάμεις μιαν ώρα αρχύτερα.
Το μπορούμε και θα τα καταφέρουμε…».
Read more

Ξέρουμε να τηρούμε τις δεσμεύσεις μας !!!!!

ΕΞΩ ΟΙ ΨΕΥΤΕΣ !!!!

ΔEITE ΑΚΟΥΣΤΕ ΚΑΙ ΤΡΕΛΑΘΕΙΤΕ !!!

Προσέξτε καλά τι λέει ο πρωθυπουργός από το 0:16 ως το 0:54 του VIDEO

“Ξέρουμε να τηρούμε τις δεσμεύσεις μας, ξέρουμε ότι ο λόγος μας έχει αξία, ξέρουμε ότι ο λαός μας είναι και υπεύθυνος και υπόλογος”

“Θέλουμε να τα βγάλουμε πέρα μόνοι μας. Γι’ αυτό η Ελλάδα δεν ζητά οικονομική βοήθεια. Με τις προσπάθειες και τις θυσίες όλων μας ξέρουμε ότι θα τα καταφέρουμε, αρκεί η χώρα μας να μπορεί να δανείζεται με λογικούς όρους», δήλωσε το απόγευμα της Πέμπτης ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, μιλώντας στο Υπουργικό Συμβούλιο, όπου παρουσιάστηκε το νέο φορολογικό νομοσχέδιο.

«Υπ’ αυτούς τους όρους η χώρα μας δεν ζητά και δεν θα ζητήσει οικονομική βοήθεια από κανέναν. Ούτε από τους Ευρωπαίους εταίρους, ούτε από το Διεθνές Νομισματικό ταμείο, που θα ήταν η ύστατη επιλογή μας” πρόσθεσε ο κ. Παπανδρέου.



Δημοσιεύθηκε από exomatiakaivlepo
Read more

Ο Σαμαράς να αγνοήσει το παλαιοκομματικό έρμα και να βγει μπροστά











Πήξαμε στις δηλώσεις και τις αναλύσεις για το ΔΝΤ.

Κανείς όμως δεν λέει το προφανές: Ότι δηλαδή κανείς δεν θέλει να …ρίξει την κυβέρνηση.

«Άσε τους βλάκες που θέλανε εξουσία να βγάλουν τα κάστανα από την φωτιά…. θα τους κάνουμε μετά την χάρη να τους στείλουμε ελικόπτερο για να φύγουν νύκτα» φαίνεται να είναι το ΑΤΥΠΟ ΣΗΜΕΙΟ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗΣ της αντιπολίτευσης.

Λες και το αντι- ΠΑΣΟΚ πολιτικό σύστημα συνεννοήθηκε με πρωτοβουλία του ….Καραμανλή να αφήσει το ΠΑΣΟΚ να καεί στην καμένη γη που του παραδόθηκε επιτέλους κι αυτού μια φορά.

Η δεξαμενή ψήφων της Αριστεράς παρακολουθεί χαιρέκακα την καταβαράθρωση του ΠΑΣΟΚ με τους χαζοχαρούμενους Νεοδημοκράτες που νόμιζαν ότι μπορούν να γίνουν ΠΑΣΟΚ στην θέση του ΠΑΣΟΚ.

Θα φύγουν νύχτα, χωρίς ούτε τα χαρτιά τους να μαζέψουν και μαζί τους θα καταρρεύσει όλη η πρόστυχη μπαταρισμένη παράγκα της Μεταπολίτευσης, που λέει κι ο Φαήλος (τιμή αναφοράς στα 448 σχόλια μέχρι αυτήν την στιγμή του Θα μείνουμε ακίνητοι και περιδεείς να βλέπουμε σαν γελάδια τα τρένα της Νέας Τάξης να περνάνε;)

Μέχρι όμως να ΄ρθει εκείνη η ώρα το χρέος του Σαμαρά είναι να κάνει αυτό που δεν κάνει το «νέο» ΠΑΣΟΚ κι ο θλιβερός έσχατος των Παπανδρέου: να δώσει όραμα και κουράγιο στον κόσμο.



Οι Έλληνες περπατούν σκυφτοί, στέκονται μπροστά στα περίπτερα σκυθρωποί και διαβάζουν τα δυσοίωνα εξώφυλλα. Αρχίζουν τα δελτία και πέφτει σιωπή, δεν ξέρουν από πού θα τους έρθει.

Οι πεθαμενατζήδες των καναλιών σπέρνουν τον πανικό και οι ανακυκλωμένοι σοσιαλιστές του σαστισμένου κωπηλάτη, τρομοκρατούν τους απλούς ανθρώπους με χυδαίες απειλές και εσχατολογικά σενάρια που αβαντάρουν τα σμήνη κορακιών – κερδοσκόπων.

Το καθεστώς θα αποπειραθεί να τον κάνει συνένοχο, ίσως ακόμη και να του ζητήσει συμμετοχή – στήριξη σε κυβέρνηση Εθνικής Σωτηρίας – Τεχνοκρατών. Συμμετοχή, συνενοχή. Τα πράσινα, μπλε και ροζ παράσιτα της αυτονομημένης «πολιτικής τάξης», αφού κόντεψαν να σκοτώσουν τον ξενιστή, δηλαδή την Πατρίδα, ρουφώντας της το αίμα, θα κάνουν μια τελευταία μάχη οπισθοφυλακής.

Γιατί γνωρίζουν ότι η κατάρρευση της μεταπολιτευτικής παράγκας του Καραγκιόζη, θα φέρει και την ΑΠΟΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ τους, την πλήρη έκπτωση των «ιδεών» και των πρακτικών τους.

Οι μπεταζήδες – εκδότες – προμηθευτές και νταβαντζήδες του καθεστώτος θα θελήσουν να ελέγξουν την πτώση και τις συνέπειες της. Θα βάλουν τους λύκους τους να φυλάξουν τα πρόβατα.

Ο Σαμαράς οφείλει να αγνοήσει το παλαιοκομματικό έρμα. Να πάρει την Σημαία και να την καρφώσει στο πιο ψηλό και περήφανο βουνό. Να δείξει στους Έλληνες τον Σκοπό, εκεί ψηλά. Να τους καλέσει για τις κορυφές και τα φωτεινά πεδία του Αγώνα κι όχι για να λουφάξουν σε ανήλιαγα λαγούμια.

Να βγει έξω και πέρα από το σύστημα διευρύνοντας διακομματικά κι υπερκομματικά το Λαϊκό Πατριωτικό Κίνημα που σαν κύμα τον έφερε στην προεδρία και μ’ αυτό να σαρώσει τα καθεστωτικά σκύβαλα .

Ο Σαμαράς να μιλήσει στον κόσμο θετικά, δυνατά, να τον εμψυχώσει, να του πει πως θα ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ και θα ΖΗΣΟΥΜΕ κι όχι πως θα επιζήσουμε.

Όσο τα γυαλιστερά κουστουμάκια θα μοιρολογούν και θα σκοντάφτουν, ο Σαμαράς να ψάλλει στον Λαό τον παιάνα και να δώσει το βήμα.

Οι καιροί θέλουν Αρχηγό κι όχι πορτιέρηδες των ξένων.

Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΤΗΣ ΔΕΞΙΑΣ

antinews.gr
Read more

Ο κ. Παπανδρέου ανήγγειλε την κατάργηση της εθνικής διακυβέρνησης















Με διάγγελμά του προ ολίγου από το Καστελόριζο ο Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου δήλωσε: «Ανάγκη εθνική να ζητήσουμε και επισήμως την ενεργοποίηση του μηχανισμού στήριξης που από κοινού αποφασίσαμε με τους εταίρους μας. Έχω ήδη δώσει εντολή στον υπουργό οικονομικών για τις αναγκαίες ενέργειες»

Έτσι ανακοινώθηκε η κατάργηση της de jure κυβέρνησης της χώρας.

Η de facto διακυβέρνηση θα ασκείται πλέον από το ΔΝΤ

antinews
Read more

ΔΙΕΘΝΕΣ ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ( ΔΝΤ ) - Η Αφαίμαξη των Λαών

Read more

Σε λίγο το διάγγελμα του πρωθυπουργού

Σε λίγο θα γίνει το διάγγελμα του πρωθυπουργού για την προσφυγή στο ΔΝΤ και τον μηχανισμό στήριξης.
Read more

Σε λίγο ανακοινώνει ο Παπακωνσταντίνου την προσφυγή της Ελλάδος στο ΔΝΤ-ΕΕ;;;

Η πληροφορία ότι σήμερα το μεσημέρι ο υπουργός Οικονομίας κ Παπακωνσταντίνου θα κάνει δήλωση πριν αναχωρήσει για τις ΗΠΑ ,εκλαμβάνετε από ορισμένους ότι θα αναφερθεί στον χρόνο προσφυγής στον μηχανισμό του ΔΝΤ και της ΕΕ.
Στην αγορά ομολόγων το spread έχει κλείσει 34 μονάδες βάσης από τις 584 μονάδες βάσης στις 550 μονάδες βάσης λόγω του αγοραστικού ενδιαφέροντος που εκδηλώνεται κυρίως στα 2-3 χρόνια. Οι επενδυτές προσμένουν ότι η Ελλάδα θα ανακοινώσει ίσως και σήμερα προσφυγή στον μηχανισμό στήριξης.
Στο ΧΑ καταγράφεται εντυπωσιακό άλμα με κέρδη 3,5%

bankingnews
Read more

Ο κύβος ερρίφθη.Η Ελλάδα προσφεύγει σήμερα στο μηχανισμό στήριξης Ε.Ε.-Δ.Ν.Τ

Παρασκευή 23 Απριλίου 2010 [ 10:48 ]
Τελικά ο κύβος ερρίφθη. Μετά τη δραματική συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου η Ελλάδα προσφεύγει σήμερα στο ΔΝΤ. Κάτω από το βάρος της οικονομικής κατάστασης που διαμορφώνεται, των spreads που σπάνε το ένα ρεκόρ μετά το άλλο και της παρουσίας των απεσταλμένων της τρόικας που επιθυμούν να ελέγξουν και το παραμικρό έξοδο της κεντρικής κυβέρνησης, το υπουργικό συμβούλιο προσπάθησε χθες να θέσει τους κυβερνητικούς στόχους για το επόμενο χρονικό διάστημα. Τελικά η απόφαση που έλαβε ο πρωθυπουργός κ. Γ. Παπανδρέου ήταν η άμεση προσφυγή στό Μηχανισμό βοήθειας της ΕΕ και του ΔΝΤ. Θα αποσταλεί άμεσα η επιστολή στην οποία θα ζητείται η άμεση ενεργοποίηση του Μηχανισμού Στήριξης της ελληνικής οικονομίας.

Το κλίμα στη συνεδρίαση ήταν βαρύ από την πρώτη ώρα. Μολονότι κανένας υπουργός δεν τάχθηκε υπέρ της λήψης μέτρων στον ιδιωτικό τομέα, πολλοί αναρωτήθηκαν σιωπηλά αν η ατμόσφαιρα που διαμορφώνεται θα αφήσει ανεπηρέαστους τους εργοδότες. Ο κ. Λοβέρδος είπε «δεν μπορούμε ούτε σε συζήτηση να μπούμε για τον 14ο μισθό», ενώ ο κ. Μιχ. Χρυσοχοΐδης προέβλεψε κοινωνικές εκρήξεις. Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, ο κ. Ευ. Βενιζέλος και η κυρία Κατερίνα Μπατζελή επεσήμαναν ότι δεν είναι δυνατόν να προχωρήσει η κυβέρνηση σε τόσο βίαιη ανατροπή των εργασιακών σχέσεων. «Αν τους αφήσουμε αυτούς, θα μας πάρουν και τα παντελόνια!» ακούστηκε να λέει ένας υπουργός όταν ξεκίνησε η συζήτηση για τις απολύσεις και την αύξηση της ανεργίας. Η κυρία Αννα Διαμαντοπούλου πρότεινε στον κ. Παπανδρέου να προκαλέσει δημόσια αντιπαράθεση με τη ΝΔ και με τα υπόλοιπα κόμματα ώστε να γίνει φανερό ότι δεν υπάρχουν άλλες προτάσεις.
Διαβάστε περισσότερα: http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=32&artId=327569&dt=23/04/2010#ixzz0luTkPrQT
Read more

Eξελίξεις στο πολιτικό σκηνικό - Πιθανές ακόμα και νέες εθνικές εκλογές








Εξελίξεις και ανατροπές στο πολιτικό τοπίο είναι σφόδρα πιθανές το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα χωρίς - στην κυριολεξία - να αποκλείεται τίποτα, ακόμα και το ενδεχόμενο προκήρυξης νέων εθνικών εκλογών! Τα κυβερνητικά στελέχη δεν κρύβουν τον προβληματισμό τους σε κατ’ιδίαν συζητήσεις για την εξέλιξη της κατάστασης σε περίπτωση λήψης νέων μέτρων που θα υπαγορευθούν προκειμένου να ενεργοποιηθεί ο μηχανισμός στήριξης. Η λύση της κυβέρνησης «εθνικής σωτηρίας» μπορεί να φαίνεται ελκυστική, αλλά μόνο εύκολο εγχείρημα δεν μπορεί να το χαρακτηρίσει κάποιος.

"Η νομιμοποίηση των μέτρων", λένε πολλά στελέχη του ΠΑΣΟΚ, "μπορεί να περάσει μόνο μέσω νέων εθνικών εκλογών". Βέβαια όσοι ξέρουν τον χαρακτήρα του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, διαβεβαιώνουν ότι "Αποκλείεται να πάει σε εκλογές. Θα μείνει έστω και αν χρειαστεί να κάνει ... εισαγωγή υπουργών από το εξωτερικό"!

Σε ότι αφορά τυχόν κυβέρνηση "εθνικής σωτηρίας" το ερώτημα είναι ποιος θα δεχθεί να μπει σε μία τέτοια κυβέρνηση, ειδικά από τους «επαγγελματίες» πολιτικούς χωρίς να κινδυνεύσει να «καεί»; Ήδη δύο κορυφαία στελέχη της Ν.Δ. σύμφωνα με άριστα ενημερωμένες πηγές του defencenet.gr, έχουν αρνηθεί συμμετοχή σε μία τέτοια κυβέρνηση.

Από την άλλη πλευρά πως μπορεί να υπάρξει κυβέρνηση τεχνοκρατών τουλάχιστον στα σημαντικά υπουργεία χωρίς «πολιτική νομιμοποίηση»; Η Ελλάδα είναι «ειδική» περίπτωση. Δεν είναι ούτε Ουγγαρία, ούτε Ρουμανία, ούτε Λετονία. Ούτε βέβαια και Τουρκία, όπου το ΔΝΤ έχει μόνιμη παρουσία

Στις δημοσκοπήσεις των ημερών για πρώτη φορά από τον Οκτώβριο η κυβέρνηση δείχνει να χάνει έδαφος με το ποσοστό της να πέφτει κάτω από το 28% και της Ν.Δ. να ανεβαίνει ελαφρά στο 22%, αποτέλεσμα κυρίως της στάσης της σε ότι αφορά την πολιτική απόρριψη του ΔΝΤ.

Eκτός ελέγχου η κατάσταση και σε ότι αφορά τον εξωτερικό δανεισμό της χώρας με το spread να φτάνει τις 600 μονάδες βάσης για το 10ετές ομόλογο και απλά περιμένουμε την αίτηση για ενεργοποίηση του μηχανισμού στήριξης, σε μία πορεία εκ των προτέρων προδιαγεγραμμένη. Να σημειώσουμε ότι η Ουγγαρία λίγο πριν στείλει την αίτηση για ένταξη στον μηχανισμό του ΔΝΤ είχαν ξεπεράσει τα ομόλογά της τις 900 μονάδες βάσης.

Κατά μία βαθμίδα, από Α2 σε Α3 με αρνητική προοπτική, υποβάθμισε την αξιολόγησή του για την πιστοληπτική ικανότητα της Ελλάδας ο οίκος Moody's, υποστηρίζοντας ότι μπορεί να αναγκαστεί να πληρώσει το χρέος της πολύ πιο ακριβά απ’ό,τι υπολογιζόταν.

Δεν απέκλεισε, εμμέσως πλην σαφώς, ο εκπρόσωπος του αρμόδιου Ευρωπαίου Επιτρόπου Όλι Ρεν το ενδεχόμενο η ΕΕ να δώσει παράταση ενός έτους στην Ελλάδα για τη δημοσιονομική της προσαρμογή.


Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Read more

Έκτακτο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ ζητά ο Γ. Παναγιωτακόπουλος













Την προκήρυξη συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ ζητά με επιστολή του προς τον πρωθυπουργό, το μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της "Αριστερής Πρωτοβουλίας" Γιώργος Παναγιωτακόπουλος...

Υποστηρίζει πως στόχος του συνεδρίου θα είναι η αποσαφήνιση της φυσιογνωμίας του Κινήματος, η οποία θεωρεί ότι θολώνει από το ενδεχόμενο της προσφυγής της χώρας στο ΔΝΤ.

Ο κ. Παναγιωτακόπουλος τάσσεται κατά της προσφυγής στο ΔΝΤ και αντιπροτείνει την επαναδιαπραγμάτευση του χρέους της Ελλάδας.

Αναφερόμενος στη λαϊκή εντολή που έλαβε ο πρωθυπουργός τον περασμένο Οκτώβριο, ο κ. Παναγιωτακόπουλος τονίζει ότι αυτή δεν δόθηκε για να την καταχραστούν "οι ακραία νεοφιλελεύθεροι συνεργάτες σου" τους οποίους κατηγορεί ότι διασύρουν τη χώρα.

Αναφέρει ακόμα ότι οι συγκεκριμένοι συνεργάτες του πρωθυπουργού γεννήθηκαν στη θερμοκοιτίδα του κεφαλαίου, το οποίο υπηρετούν, παγιδεύουν την πατρίδα σε μηχανισμούς που κερδοσκοπούν ασύστολα από τα αδιέξοδα της χώρας και "είτε είναι ανίκανοι είτε είναι έμμισθοι υπάλληλοί τους".

troktiko.gr
Read more

Νέο αντάρτικο του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΠΑΣΟΚ κ.Παπουτσή στη Βουλή. Άδειασε την υπουργό για τους ημιυπαίθριους συμφωνώντας με πρόταση Σιούφα




















Σε νέα δημόσια αντιπαράθεση με υπουργό της κυβέρνησης ήρθε χθες ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Χρήστος Παπουτσής, τα βέλη του οποίου μετά τον κ. Φ. Σαχινίδη στράφηκαν κατά της υπουργού Περιβάλλοντος κ. Τίνας Μπιρμπίλη.
Ο κ. Παπουτσής υιοθέτησε πρόταση του πρώην προέδρου της Βουλής κ. Δημήτρη Σιούφα, ο οποίος ζήτησε τα έσοδα από την προτεινόμενη ρύθμιση για τους ημιυπαίθριους να δοθούν στην κάλυψη του ελλείμματος και στη μείωση του δημόσιου χρέους κι όχι στο Πράσινο Ταμείο που έχει εξαγγείλει η υπουργός, «αδειάζοντάς» την πλήρως.
«Συμφωνώ με τον κ. Σιούφα»
Με τη λιτή φράση «θα ήθελα μόνο να εκφράσω τη συμφωνία μου σε αυτό το οποίο μόλις προηγουμένως είπε ο πρόεδρος ο κ. Σιούφας» ο κ. Παπουτσής ουσιαστικά τάχθηκε ευθέως κατά την απόφασης της υπουργού Περιβάλλοντος κ. Τίνας Μπιρμπίλη, η οποία διαβεβαίωνε κατηγορηματικά ότι τα έσοδα από τα πρόστιμα των ημιυπαίθριων θα πάνε αποκλειστικά και μόνο στο Πράσινο Ταμείο για να καλύψουν «το έλλειμμα γης που δημιουργήθηκε από το κλείσιμο των ημιυπαίθριων».
«Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης»
Οπως μάλιστα διευκρίνισε ο κ. Παπουτσής, «όσον αφορά τις προτεραιότητες που πρέπει να θέτουμε όχι μόνον ως κυβέρνηση, όχι μόνο ως Βουλή, αλλά ως κοινωνία, συμπεριλαμβανομένου προσθέτω εγώ και του Συμβουλίου της Επικρατείας, το οποίο κι εκείνο θα πρέπει να αντιληφθεί ότι βρισκόμαστε σε μια κρίσιμη κατάσταση, σε μια κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, και να προσαρμόσει τις νομοθετήσεις του και τη διερεύνηση των νομοθετημάτων με βάση τις δέουσες προσεγγίσεις. Και ο νοών νοείτω».
Υπενθυμίζεται ότι η ένσταση του ΣτΕ στη ρύθμιση Σουφλιά για τους ημιυπαίθριους αφορούσε το ότι οι πόροι θα κατευθύνονταν στο έλλειμμα, ενώ η βασική αλλαγή που επιχειρεί η σημερινή κυβέρνηση για να υπερβεί τις ενστάσεις του ΣτΕ είναι ότι τα ποσά θα πάνε στο Πράσινο Ταμείο.
(NEA)
Read more

ΠΡΟΣΟΧΗ! ΠΡΟΣΟΧΗ!Κάποιοι πριμοδοτούν εμφύλιους στους εκπαιδευτικούς




















«Επί κυμάτων σφοδράς εποχής βαδίζουμε»
Κική Δημουλά
Το τελευταίο χρονικό διάστημα είναι φανερό ότι κάποιοι φροντίζουν να στρέψουν τους διάφορους κλάδους των εκπαιδευτικών τον έναν εναντίον του άλλου. Ο στόχος είναι προφανής: να ξεφύγουν, μέσα από το προπέτασμα καπνού, οι πραγματικά υπεύθυνοι για την κατάσταση στην εκπαίδευση αλλά κυρίως για τις ρυθμίσεις που ακολουθούν και που θα χειροτερεύσουν την κατάσταση στην ήδη ρημαγμένη εκπαιδευτική γη.

Ρίχνουν «αθώες» προτάσεις για καθηγητές που μπορούν να εργαστούν στις τελευταίες τάξεις των Δημοτικών σχολείων, νηπιαγωγούς που μπορούν να εργαστούν στις πρώτες. Πατάνε πάνω στην αυξημένη ανεργία των ειδικοτήτων των εκπαιδευτικών, λιπαίνουν την αφέλεια και την κοινωνική στραβωμάρα, «γαργαλάνε» τις χαμηλές συνειδήσεις, πριμοδοτούν αντιλήψεις του τύπου «για τη δική μου καλύβα που καίγεται φταίει του διπλανού που δεν καίγεται ακόμη»… Οι ίδιοι που ευθύνονται για την αδιοριστία και την ανεργία, για τους χιλιάδες ωρομίσθιους των 300 ευρώ, οι ίδιοι που ετοιμάζουν προσλήψεις με το σταγονόμετρο, αυτοί που με το πιστοποιητικό «Παιδαγωγικής Επάρκειας» ετοιμάζονται να αποσυνδέσουν το πτυχίο από το επάγγελμα, αυτοί που έκαναν άνω κάτω τις ειδικότητες και τις αναθέσεις, ΤΩΡΑ, χέρι χέρι με τους µάγιστρους και τους διανοούμενους της αυλής και της οθόνης, αυτή τη γνωστή διασταύρωση τιτλούχων, εµπορευµατούχων και μηχανορράφων, ρίχνουν το σπόρο για πολλούς μικρούς εμφύλιους που θα διασπάσουν την εκπαιδευτική κοινότητα, θα την τραυματίσουν θανάσιμα και θα την καταστήσουν αδύναμη να αντιμετωπίσει το νέο εργασιακό μεσαίωνα που ετοιμάζουν.

Και κάποιοι εκπαιδευτικοί πέφτουν στην παγίδα. Και είναι έτοιμοι να χάψουν το παραμύθι. Πως δήθεν για την ανεργία των φιλολόγων, των μαθηματικών, των φυσικών κλπ δεν φταίει η πολιτική των ελάχιστων διορισμών, δεν φταίει η ανεργία, αλλά φταίνε οι δάσκαλοι «που επιμένουν να κάνουν αυτοί μάθημα στις απαιτητικές τάξεις των δημοτικών σχολείων»…Για την ανεργία των καθηγητών της Πληροφορικής φταίνε «οι μαθηματικοί που άρπαξαν πολλές θέσεις». Για την ανεργία των φιλολόγων φταίνε οι συνάδελφοί τους των Ξενόγλωσσων μαθημάτων «που τους άρπαξαν το μάθημα της ιστορίας». Έτσι για τα προβλήματα των πτυχιούχων των Πανεπιστημίων φταίνε οι πτυχιούχοι των ΤΕΙ που «θέλουν να τους πάρουν τα εργασιακά δικαιώματα» και για τα προβλήματα των πτυχιούχων των ΤΕΙ «φταίνε οι πτυχιούχοι των Πανεπιστημίων που δεν τους αφήνουν να έχουν επαγγελματικά δικαιώματα»…

Λίγα χρόνια πριν κάποιοι προσπάθησαν να μετατρέψουν την αγανάκτηση των εκπαιδευτικών για τους χαμηλούς μισθούς σε αίτημα των καθηγητών του Λυκείου να παίρνουν περισσότερα από τους καθηγητές του Γυμνασίου.

Προσοχή! Αν οι αντιλήψεις αυτές κυριαρχήσουν τότε είναι σίγουρο ότι αφενός καμιά ευκαιρία για δουλειά δεν θα ανοίξει για τους εκπαιδευτικούς, αφετέρου, την ώρα που θα κονταροχτυπιούνται μεταξύ τους θα αφήνουν ανοιχτά πόρτες και παράθυρα για να περάσει ο οδοστρωτήρας από πάνω τους.

"....Ο πόλεμος βασίζεται στην εξαπάτηση. Αν ο εχθρός σου ξεκουράζεται, μην τον αφήσεις σε ησυχία. Αν οι δυνάμεις του είναι ενωμένες, διάσπασέ τες.
Κάνε επίθεση, όταν είναι απροετοίμαστος.
Να εμφανίζεσαι εκεί που δεν σε περιμένει... (Σουν Τζου, Η τέχνη του πολέμου )

Ξέρω ότι οι σκέψεις αυτές δεν είναι σήμερα δημοφιλείς σε κάποιους εκπαιδευτικούς που βλέπουν όσο βλέπουν τα μάτια τους ενώ περισσότερο από ποτέ οφείλουν να βλέπουν με το μυαλό τους. Οφείλουν να αναρωτηθούν: Πόσοι και πόσο θα κερδίσουν αν αλλάξουν τα «σύνορα» στις βαθμίδες και τις ειδικότητες όταν ο εργοδότης επιβάλλει δραστική μείωση προσλήψεων τέτοια που θα ισοδυναμεί ουσιαστικά με το τέλος των προσλήψεων; Πόσοι και πόσο θα ωφεληθούν όταν ο εργοδότης επιβάλλει ελαστικοποίηση της εργασίας, μόνιμη μείωση των μισθών, αύξηση του ωραρίου και στο τέλος κατάργηση της μονιμότητας αρχίζοντας από τους νεοεισερχόμενους; Ποιοι και με πια ενότητα «ψυχής και σώματος» θα μπορέσουν να αποτρέψουν τότε την καταιγίδα;

Όσοι παραμένουν ξύπνιοι για να μπορούν να ονειρεύονται ΑΝΑΣΤΑΣΗ, μέρες που είναι, των ΖΩΝΤΑΝΩΝ, ξέρουν καλά ότι τα προβλήματα δεν είναι εκπαιδευτικά. Είναι πολιτικά και οικονομικά που αντανακλώνται στην εκπαίδευση.

Κι όποιος, χωμένος στις συστάδες των θάμνων που τον περιβάλλουν, χάνει το δάσος από το οπτικό του πεδίο, δεν έχει παρά να υποβληθεί στη βάσανο να κάνει λίγο πίσω ή λίγο μπρος και να δει τα πράγματα όπως έχουν, όπως φτιάχτηκαν κι όπως προοιωνίζονται για αύριο. Δύσκολα πράγματα, αλλά απολύτως αναγκαία.

Χρήστος Κάτσικας
Read more

Αναλυτές δεν αποκλείουν πλέον το σενάριο χρεοκοπίας



















Σχεδόν ένα μήνα μετά την ανακοίνωση του μηχανισμού στήριξης της ευρωζώνης, η Ελλάδα βρίσκεται ξανά σε δύσκολη θέση και η πιθανότητα μιας χρεοκοπίας της αναφέρεται όλο και πιο συχνά.
Το σενάριο της χρεοκοπίας, που όλοι φοβούνταν περισσότερο μέχρι σήμερα, δεν αποκλείεται πλέον από τους οικονομικούς αναλυτές, σημειώνει το Γαλλικό Πρακτορείο, όπως και αυτό μιας αναδιάρθρωσης του χρέους της, βάσει της οποίας οι πιστωτές θα πάρουν πίσω μόνον μέρος των κεφαλαίων τους.
Ο Έρικ Νίλσεν, επικεφαλής των οικονομολόγων της Goldman Sachs για την Ευρώπη, αναφέρεται σαφώς σε σημερινό του υπόμνημα στο ενδεχόμενο το σενάριο αυτό να γίνει πραγματικότητα. "Θα πρόσεχα σίγουρα τα σημάδια που δείχνουν ότι η (ελληνική) κυβέρνηση θα μπορούσε να διαπραγματευτεί τους προσεχείς μήνες μια αναδιάρθρωση του χρέους της", σημειώνει.
"Μήπως η Ελλάδα θα είναι σε επίπεδο κρατών αυτό που ήταν η τράπεζα Lehman Brothers στον αμερικανικό χρηματοπιστωτικό τομέα", διερωτώνται επίσης αναλυτές του Breakingviews.com, οι οποίοι κρίνουν ότι η κρίση των δημοσιονομικών μοιάζει πολύ με την τραπεζική κρίση του 2008.
Η κατάσταση της Ελλάδας θυμίζει κυρίως αυτήν της Αργεντινής, επισημαίνει επίσης το Γαλλικό Πρακτορείο, η οποία το 2001 χρεοκόπησε, έχοντας ένα χρέος που ξεπερνούσε τα 100 δισεκατομμύρια δολάρια. Το 2005, η χώρα σύναψε συμφωνία με την πλειοψηφία των πιστωτών της, οι οποίοι αναγκάστηκαν να απαρνηθούν περίπου τα δύο τρίτα των κεφαλαίων τους.
Σήμερα αμέσως μετά την αναθεώρηση προς τα πάνω από την Eurostat του ελλείμματος της Ελλάδας για το 2009 στο 13,6% του ΑΕΠ αντί του 12,9% που υπολογιζόταν προηγουμένως, η αγορά ομολόγων αντέδρασε εγκαταλείποντας περαιτέρω τα ελληνικά ομόλογα και εκτινάσσοντας αυτομάτως σε νέα ποσοστά ρεκόρ τα επιτόκια. Αν η Ελλάδα θέλει να δανειστεί από τις αγορές για 10 χρόνια, οι χώρες θα της προτείνουν τώρα περισσότερο από 8,5%, ένα επιτόκιο-τιμωρία για τα δημόσια οικονομικά της.
Επιπλέον η προοπτική του ευρωπαϊκού μηχανισμού στήριξης των 30 δισεκατομμυρίων ευρώ και του δανείου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) των 15 δισεκατομμυρίων, οι λεπτομέρειες του οποίου τελούν σήμερα υπό διαπραγμάτευση, δεν επαρκεί πλέον για να περιορίσει τις ανησυχίες των επενδυτών.
"Οι αγορές μπορούν να ωθήσουν μια κυβέρνηση στην χρεοκοπία, αν αρνηθούν να αναχρηματοδοτήσουν μέρος του χρέους της", σημειώνει ο Τσάρλς Ουίπλοζ, καθηγητής οικονομικών στο πανεπιστήμιο της Γενεύης.

Το σενάριο μιας χρεοκοπίας εγκυμονεί επίσης τον κίνδυνο πρόκλησης φαινομένου ντόμινο, σημείωσε εξάλλου χθες το ΔΝΤ.
"Οι ανησυχίες των αγορών όσον αφορά τη φερεγγυότητα της Ελλάδας εγκυμονούν τον κίνδυνο, αν δεν τεθούν υπό έλεγχο, να μετατραπούν κυριολεκτικά σε μια υπέρτατη και μεταδοτική κρίση χρέους", προέβλεψε.
Η Πορτογαλία, η Ιταλία και η Ισπανία θα βρίσκονταν τότε στην πρώτη γραμμή.
Μια χρεοκοπία θα απέκλειε την Ελλάδα προσωρινά από το διεθνές χρηματοπιστωτικό σύστημα. Ωστόσο η Ελλάδα δεν θα χρειαζόταν να εγκαταλείψει τη ζώνη του ευρώ, καθώς κανένα ευρωπαϊκό κείμενο δεν προβλέπει την αποχώρηση μιας χώρας μέλους λόγω χρεοκοπίας, σχολιάζει τέλος το Γαλλικό Πρακτορείο.
sofokleous10
Read more

«Αν πειράξουμε τον ιδιωτικό τομέα, θα καταρρεύσουμε»

Η προσφυγή της Ελλάδας στο μηχανισμό στήριξης από ΕΕ και ΔΝΤ μέσα στο Μάιο, «κλείδωσε» στη χθεσινή πολύωρη συνεδρίαση του άτυπου υπουργικού συμβουλίου.

Υπουργοί όπως ο Θ. Πάγκαλος, ο Ευ. Βενιζέλος, ο Μ. Χρυσοχοϊδης και η Λ. Κατσέλη ζήτησαν από τον Πρωθυπουργό να αποφασίσει άμεσα έτσι ώστε να προσφύγει η κυβέρνηση στο μηχανισμό μέσα στο Μάιο. Ο κ. Πάγκαλος μάλιστα ζήτησε να εξειδικευτούν τα μέτρα «όχι μόνο για το 2010 αλλά και για το 2011 και για το 2012». Ζήτησε επίσης από τους υπουργούς «να φουλάρουν μηχανές, για να προλάβουμε τις προθεσμίες»

Ο πρωθυπουργός, που εμφανίζεται αναποφάσιστος, απάντησε ότι η προσφυγή πρέπει να γίνει μέχρι τις 9 Μαΐου για να προλάβουν τις προθεσμίες.

Άλλοι υπουργοί επεσήμαναν στον κ. Παπανδρέου ότι δεν πρέπει να δεχθεί η κυβέρνηση μέτρα που πλήττουν τον ιδιωτικό τομέα γιατί τότε θα προκληθεί κοινωνική έκρηξη που θα συμπαρασύρει και την ίδια.

«Αν πειράξουμε τον ιδιωτικό τομέα, θα καταρρεύσουμε» φέρονται να υποστήριξαν ζητώντας σκληρή γραμμή στις διαπραγματεύσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη με το ΔΝΤ και την ΕΕ.

Αλλαγή των εργασιακών σχέσεων και απολύσεις στον ιδιωτικό τομέα ζητά το ΔΝΤ.

Κατά την χθεσινή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου ενημέρωσε τους συναδέλφους του ότι το ΔΝΤ ζητά πλήρη αναθεώρηση του Προγράμματος Σταθερότητας, μείωση μισθών στον ιδιωτικό τομέα, νέες περικοπές στο δημόσιο αλλά κυρίως αλλαγή του καθεστώτος των εργασιακών σχέσεων, χρησιμοποιώντας τον όρο «ευέλικτες μορφές εργασίας».

Ο κ. Παπακωνσταντίνου απέφυγε πάντως να ενημερώσει ότι όπως αναφέρουν καλά πληροφορημένες πηγές ο ΔΝΤ ζητά και άρση της μονιμότητας στο δημόσιο (κάτι που προϋποθέτει συνταγματική αναθεώρηση).

Η ενημέρωση του κ. Παπακωνσταντίνου προκάλεσε την …καθολική αντίδραση των παρισταμένων υπουργών οι οποίοι έλεγαν ότι « ευέλικτη μορφή σημαίνει απολύσεις στον ιδιωτικό τομέα», κάτι που δεν μπορεί να αντέξει η κυβέρνηση.

Γι αυτό το λόγο αργότερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος διαβεβαίωνε ότι «η κυβέρνηση δεν πρόκειται να αποδεχθεί οποιαδήποτε παρέμβαση στον ιδιωτικό τομέα».

antinews
Read more

Έγινε μόδα η υποκρισία

















Με πρόσχημα τις αρνητικές εξελίξεις των τελευταίων μηνών στην Οικονομία, παρακολουθούμε καθημερινά στην τηλεόραση τα διάφορα διαγγέλματα των "ανεξάρτητων" δημοσιογράφων.

Έχουμε βαρεθεί να τους ακούμε να μιλούν για το "σάπιο πολιτικό σύστημα", για "35 χρόνια λάθη", "όλοι φταίνε", "όλοι έφαγαν" κτλ.

Σαν τις κατσαρίδες, οι δημοσιογράφοι επιβιώνουν πάντα, ό,τι κι αν συμβεί.

Είναι όμως τραγικό να μας κάνουν οι συγκεκριμένοι κύριοι μαθήματα Πολιτικής και ιδεολογίας όταν τόσα χρόνια στήριξαν συνειδητά με τις πράξεις το πολιτικό σύστημα που κατέρρεε.

Δεκάδες δημοσιογράφοι συμμετείχαν σε περίεργα Γραφεία Τύπου και σε περιττές Επιτροπές υπουργείων ενώ η επιβίωση των ΜΜΕ στα οποία εργάζονταν είχε άμεση σχέση με τον πακτωλό της κρατικής διαφήμισης. Όχι άλλη υποκρισία λοιπόν.

Δεν πεθαίνει μόνο η Οικονομία και το πολιτικό σύστημα. Πεθαίνουν και οι κάθε τύπου αυλικοί του...
parapolitiki
Read more

Πέμπτη 22 Απριλίου 2010

Εδώ και δύο χρόνια ξέραμε ότι θα προσφύγουμε στο ΔΝΤ !

TaXalia ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
Θυμάστε την προεκλογική εκστρατεία, η οποία στηρίχθηκε στο "λεφτά υπάρχουν";
Θυμάστε τους εκπληκτικά αισόδοξους τίτλους του ΠΡΩΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ, του ΕΘΝΟΣ, των εφημερίδων του ΔΟΛ, για την "ανάκαμψη", την "πράσινη ανάπτυξη" και την "ελπίδα", που έρχονται, μαζί με τον Γιώργο Παπανδρέου;
Δεν ήξεραν τίποτε;
Δεν ήταν κανείς υποψιασμένος;
ΚΑΠΟΙΟΣ, ΗΤΑΝ !


Ο...


Κώστας Σημίτης.


Στις 19 Δεκεμβρίου του 2008, οι τίτλοι των ειδήσεων έλεγαν:


"Απορρίπτει η κυβέρνηση την προειδοποίηση Σημίτη περί υπαγωγής στο ΔΝΤ"


Διαβάστε προσεκτικά την είδηση της 19-12-2008:


Δεν τίθεται θέμα προσφυγής της Ελλάδας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο διαβεβαίωσε ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Γιώργος Αλογοσκούφης από τη Βουλή, απορρίπτοντας με αυτόν τον τρόπο το σήμα κινδύνου που απηύθυνε την προηγούμενη ημέρα από το ίδιο βήμα ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης.
«Δυστυχώς, ακόμη και ο πρώην πρωθυπουργός, ο κύριος Σημίτης, έφθασε χθες να κινδυνολογεί για δήθεν προσφυγή της Ελλάδας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, επικαλούμενος 'κύκλους' της Ευρωπαϊκής Ένωσης» δήλωσε ο κ. Αλογοσκούφης και επιτέθηκε στον πρώην πρωθυπουργό: «Αντί να παριστάνει τον τιμητή, θα έπρεπε να αναγνωρίσει τις ευθύνες του. Το 2004 παρέδωσε την πιο προβληματική οικονομία της ευρωζώνης».


Στην ομιλία του κατά τη συζήτηση του προϋπολογισμού, την Πέμπτη, ο κ. Σημίτης είχε προειδοποιήσει ότι η χώρα ενδέχεται να υποχρεωθεί να προσφύγει στο ΔΝΤ προκειμένου να εξασφαλίσει τον απαραίτητο δανεισμό, καθώς πλέον στις Βρυξέλλες, όπως είπε, θεωρούν πλέον ότι η Ελλάδα δεν συμμορφώνεται με τα κριτήρια της ΟΝΕ και «απλώς τους κορόιδεψε».
«Aποτελεί κοινό μυστικό στους κύκλους της Eυρωπαϊκής Eπιτροπής ότι η Eλλάδα δεν προσαρμόζεται στις επιταγές της ONE και ότι επίσης οι όποιες νουθεσίες και επιτηρήσεις δεν αρκούν» τόνισε ο κ. Σημίτης.
«Θεωρούν ότι η τωρινή πολιτική ηγεσία της χώρας που στηρίχτηκε στην EE σε όλες τις σημαντικές επιδιώξεις της, την απογραφή, την αναθεώρηση του AEΠ, τη γρήγορη έξοδο από την επιτήρηση, εκμεταλλεύτηκε αυτήν τη συμπαράσταση για να μην τηρήσει τις δεσμεύσεις. Aπλώς, τους κορόιδεψε» είπε ο πρώην πρωθυπουργός.
«H Eλλάδα πιστεύουν ότι καλό θα ήταν να αναγκαστεί να προσφύγει στο Διεθνές Nομισματικό Tαμείο για δανεισμό, ώστε η παρακολούθηση της ελληνικής οικονομίας να είναι αρμοδιότητά του και όχι φροντίδα της Eπιτροπής» υπογράμμισε ο πρώην πρωθυπουργός, προπσθέτοντας:
«Αν παρουσιαστούν δυσκολίες δανεισμού του ελληνικού κράτους θα έχει δοθεί η αφορμή να διατυπωθεί η υπόδειξη ότι η λύση θα πρέπει να επιζητηθεί μάλλον με προσφυγή στο ΔNT. Θα είναι μια ταπεινωτική για την Eλλάδα εξέλιξη, η πιο καταστροφική κατάληξη της διακυβέρνησης της NΔ».
Ο δηλώσεις του Κ.Σημίτη ήρθαν σε μία συγκυρία όπου η διαφορά του επιτοκίου του ελληνικού Δημοσίου σε σχέση με το γερμανικό έχει εκτοξευτεί στα επίπεδα του 2,30% επιβαρύνοντας το κόστος δανεισμού. Παράλληλα, διεθνείς οίκοι όπως οι Moody's και Citirgoup περιγράφουν με μελανά χρώματα τις εξελίξεις για το 2009


εδώ: http://stocks.pathfinder.gr/news/681643.html


Τι έλεγε όμως ο Σημίτης, που διέψευδε ο Αλογοσκούφης;


Η συζήτηση, πώς θα αντιδράσει η Ένωση στην περίπτωση που ένα κράτος μέλος της Ευρωζώνης βρεθεί στη δυσάρεστη κατάσταση να μην μπορεί να αναχρηματοδοτήσει τις δανειακές του υποχρεώσεις, έθεσε και πάλι έντονα το πρόβλημα της οικονομικής διακυβέρνησης. Η μέχρι τώρα κυρίαρχη άποψη, που ανταποκρίνεται στο πνεύμα και το γράμμα των συνθηκών, ήταν ότι κάθε κράτος της Ευρωζώνης θα πρέπει να εξασφαλίζει μόνο του τη χρηματοδότησή του. Τα άλλα κράτη δεν θα πρέπει να χρηματοδοτούν τα ελλείμματά του. Εάν αυτό συνέβαινε θα υπήρχε ο κίνδυνος ορισμένα κράτη να αδιαφορήσουν για τις δεσμεύσεις της κοινής πολιτικής και να φορτώσουν την αντιμετώπιση των χρεών τους σε εκείνα «τα ενάρετα» κράτη που ακολουθούν πολιτική σύμφωνη με τους κανόνες της Συνθήκης. Γι’ αυτό και στελέχη της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας δήλωναν ότι τα κράτη που έχουν πρόβλημα μπορούν να απευθυνθούν στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (Δ.Ν.Τ.).


Στην Ελλάδα όλα αυτά τα θέματα συζητούνται με κριτήριο τι μας συμφέρει βραχυπρόθεσμα. Υποστηρίζουμε λύσεις που μας βολεύουν ιδεολογικά χωρίς να σκεφτούμε με συνέπεια τι σημαίνουν. Απεχθανόμαστε την προσφυγή στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, διότι δεν θέλουμε να είμαστε υποτελείς του. Ζητούμε τη βοήθεια της Γερμανίας και των άλλων αναπτυγμένων κρατών. Όταν όμως μας υποδεικνύουν ότι η λύση αυτή συνεπάγεται μια αντίστοιχη εποπτεία με εκείνη του Δ.Ν.Τ., διαμαρτυρόμαστε. Θέλουμε δηλαδή τα λεφτά των άλλων αλλά με δικαίωμα να τα ξοδεύουμε όπως θέλουμε εμείς, χωρίς περιορισμούς.


εδώ: http://www.costas-simitis.gr/content/151


και


Η Ένωση δεν μπορεί κατά την επιτήρηση να εξαναγκάσει σε περιορισμούς στις δαπάνες η στις αυξήσεις μισθών και να συναρτήσει τη χορήγηση πιστώσεων με την εκτέλεση των εντολών της. Δεν διαθέτει άλλωστε στον προϋπολογισμό της χρήματα για να τα χρησιμοποιήσει ως μέσο πίεσης. Ούτε διαθέτει την εμπειρία και τις διαδικασίες στενής παρακολούθησης μιας οικονομίας και εφαρμογής ειδικών σταθεροποιητικών προγραμμάτων. Τούτο διότι η επιτήρηση έχει σχεδιασθεί ώστε να προλαμβάνει κρίσεις και όχι την αδυναμία ενός κράτους μέλους να χρηματοδοτηθεί. Ο διεθνής οργανισμός που εξειδικεύεται σε επιχειρήσεις διάσωσης και διαθέτει χρήματα και ειδικές γνώσεις είναι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (Δ.Ν.Τ.). Δεν αποκλείεται ως εκ τούτου, όπως αναφέρει ο Διευθυντής του Κέντρου Έρευνας και Διαλόγου για τις ευρωπαϊκές πολιτικές, Bruegel κ. Pisani Ferry στη γαλλική εφημερίδα Monde, η Ένωση «να προκαλέσει σε περίπτωση μιας σοβαρής κρίσεως την παρέμβαση του Δ.Ν.Τ.».Στη χώρα μας αλλά και αλλού υποστηρίζεται η άποψη ότι η Ένωση για να προστατεύσει το ευρώ σε μια τέτοια εξαιρετική περίπτωση, θα πρέπει να διαθέσει μέσω της Ε.Κ.Τ. στο κράτος μέλος της τις αναγκαίες πιστώσεις. Αλλά όπως παρατηρεί το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel μια τέτοια ενέργεια θα είχε «μοιραίες επιπτώσεις». Διότι τότε στο μέλλον «τα αδύναμα κράτη δεν θα εξυγιαίνουν τα οικονομικά τους αφού θα μπορούν να υπολογίζουν τη δύσκολη στιγμή στη συμπαράσταση των άλλων». Αυτή δεν είναι βέβαια μόνο γνώμη του περιοδικού αλλά και γνώμη που κρατεί στην κυβέρνηση της Γερμανίας και άλλων κρατών.


εδώ: http://www.costas-simitis.gr/content/150
Χαρτί και καλαμάρι τους τα λεγε ο Σημίτης! Όταν το SPREAD ήταν στο 2,30, λέγανε "έχει εκτοξευθεί". Κι έφτασε σήμερα στο 9,00 !!!
Αλλά, οι λαϊκιστές εκεί! "Λεφτά υπάρχουν". Αφήστε το Σημίτη να λέει... Είναι "λογιστάκος". Εμείς είμαστε πολιτικοί με ...όραμα, που δεν θέλουμε να ευημερούν οι αριθμοί και οι άνθρωποι να πεινούν....
Διαβάστε περισσότερα: http://taxalia.blogspot.com/#ixzz0lrTBROJD
Read more

Μυστική συνάντηση Παπανδρέου- Σόρος ;

Read more

Μας έχουν μουρλάνει στην φάπα...δεν ξέρουμε από πού μας έρχονται

















Μας την φέραν οι βάρβαροι μας φόρτωσαν με δώρα...μας τρέλαναν στα πέναλτι και δεν έχουμε τέρμα...

1. Moody's

Ο οίκος Moody's υποβάθμισε την πιστοληπτική ικανότητα της Ελλάδας στο επίπεδο Α3, και εξετάζει το ενδεχόμενο να την υποβαθμίσει και άλλο, ενώ αναμένει περισσότερες διευκρινίσεις για τα μέτρα που η Αθήνα θα λάβει για να εξυγιάνει τα δημόσια οικονομικά της.

2. Δ.Ν.Τ

Δεν θα υπάρξει διαφορετική αντιμετώπιση της Ελλάδας από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείου, δήλωσε σήμερα ο διευθυντής του οργανισμού Ντομινίκ Στος-Καν μετά την ανακοίνωση από τη Eurostat του υψηλότερου ελλείμματος της χώρας για το 2009, στο 13,6%.
Ο κ. Στρος-Καν τόνισε ότι το Ταμείο «μόλις άρχισε να εμπλέκεται στη διαδικασία» και θα αναμένει πρώτα τα συμπεράσματα του κλιμακίου που βρίσκεται στην Αθήνα. Παράλληλα, αναγνώρισε πως οι προσπάθειες που απαιτούνται από τους Έλληνες είναι επίπονες, αλλά ανέφερε πως είναι προς το συμφέρον τους να λυθούν τα δημοσιονομικά προβλήματα, τονίζοντας όμως ότι «δεν υπάρχει τρόπος να λυθούν με εύκολο τρόπο».
Για την ανοδική αναθεώρηση του ελληνικού ελλείμματος από τη Eurostat, σημείωσε ότι πλέον «έχουμε μια σταθερή βάση» για εργασία, συμπληρώνοντας ότι η εμπλοκή του ΔΝΤ δεν αφορά την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους.

3. Χρηματιστήριο

Σε αρνητικό κλίμα πραγματοποιήθηκαν σήμερα οι συναλλαγές στη χρηματιστηριακή αγορά, στον απόηχο της ανακοίνωσης αναθεώρησης του δημοσιονομικού ελλείμματος από την Εurostat για το 2009 στο 13,6% αλλά και της νέας ανόδου του spread στην αγορά ομολόγων.
O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 1.860,76 μονάδες σημειώνοντας πτώση σε ποσοστό 3,91%. Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 238,012 εκατ. ευρώ. Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωσε πτώση σε ποσοστό 4,39%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης σε ποσοστό 3,58% και ο δείκτης της μικρής κεφαλαιοποίησης σημείωσε πτώση 2,90%.

city-press
Read more

Ο Αλέκος Παπαδόπουλος.
























Την Κυριακή το πρωί, στο ξενοδοχείο Μ. Βρετανία, ο Αλέκος Παπαδόπουλος θα μιλήσει για την οικονομική κρίση και την πολιτική της διαχείριση. Δίπλα του, όπως μαθαίνουμε, θα βρίσκεται ο δημοσιογράφος Γιάννης Πρετεντέρης.

Το λογικό είναι ότι ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ θα ασκήσει κριτική στους χειρισμούς του Γιώργου Παπανδρέου, με τον οποίο τον χωρίζει ωκεανός δυσπιστίας. Το πολύ ενδιαφέρον θα είναι εάν το κορυφαίο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ “χαϊδέψει” την ιδέα σχηματισμού κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας με διακομματικές συνέργειες, δεδομένου ότι ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης σταθερά προτείνει τον Αλέκο Παπαδόπουλο ως υπουργό σε μια τέτοια κυβέρνηση προσωπικοτήτων κοινής αποδοχής.

Το βέβαιο είναι ότι ο Αλέκος Παπαδόπουλος θα μιλήσει και σε άλλες μεγάλες πόλης της περιφέρειας, γεγονός που δείχνει διαθέσεις παρέμβασης και μάλιστα ηχηρής.

Από Γιάννης Παπαϊωάννου
Read more

Spreads χρεωκοπίας...

Spreads χρεοκοπίας στην Ελλάδα στις 581 μ.β. στην 10ετία, στις 950 μ.β. στην 3ετία - - Πτώση στο ΧΑ -3,91%
Read more

Ποιος αλήθεια πρέπει να κρυφτεί κ. Παπανδρέου;

















Aντί να μιλάει ας δουλέψει!
«Τώρα πρέπει να δούμε πού θα κρυφτούν οι ‘γνωστοί ύποπτοι’. Εκείνοι που υποστήριζαν ότι το έλλειμμα του 2009 είναι μονοψήφιο, 6% έλεγαν, το πολύ 9%, και ότι η κυβέρνησή μας το ‘φούσκωσε’.»

Aυτά δήλωσε σήμερα ο κ. Παπανδρέου, επειδή η Eurostat αναθεώρησε τo έλλειμμα μετά τα στοιχεία που της έδωσε η ελληνική κυβέρνηση!

Για να είμαι ειλικρινής, πρώτη φορά ακούω Πρωθυπουργό να πανηγυρίζει που το έλλειμμα της χώρας του είναι τελικά υψηλό!

Βέβαια τους πήρε έξη μήνες για να μπορέσουν να συμφωνήσουν σ’ έναν αριθμό, αλλά αυτό το ξεχνάει ο κ. Παπανδρέου!

Όπως ξεχνάει επίσης, ότι:

1.Ο κ. Προβόπουλος είχε ανακοινώσει δημοσίως από το Σεπτέμβριο του 2009 ότι το έλλειμμα θα έφτανε σε διψήφιο νούμερο, αν δεν λαμβανόταν μέτρα!
2.Ότι η κυβέρνηση του ήταν αυτή που κατάργησε τα μέτρα της κυβέρνησης Καραμανλή που στόχευαν στη συγκράτηση του ελλείμματος.
3.Ότι ήταν η κυβέρνησή του που μοίρασε 1.8 δις ως επίδομα αλληλεγγύης ;
4.Ότι ήταν η Κυβέρνησή του επιδόθηκε στη δημιουργική λογιστική για να αυξήσει το έλλειμμα του 2009. http://www.antinews.gr/?p=39810. Δείτε αναλυτικά από πότε τα γράφαμε


Λέξη για τα spreads

Και ενώ ο κ. Παπανδρέου «πανηγύριζε» που επιτέλους κατάφεραν, μετά από έξη μήνες , να υπολογίσουν το έλλειμμα, δεν είχε λέξη να πεί:

1.Πού ήταν τα spreads όταν ανέλαβε την εξουσία;
2.Που ήταν ο γενικός δείκτης του χρηματιστηρίου και που έπεσε σήμερα;
3.Που είναι τα λεφτά που έλεγε ότι υπάρχουν;
4.Τι δουλειά έχει στη χώρα μας το ΔΝΤ και ποιος το προσκάλεσε;
5.Γιατί επιτέλους δεν ενεργοποιεί τον υποτιθέμενο μηχανισμό ασφαλείας παρά παρακολουθεί αμήχανος τις εξελίξεις;
6.Τέλος υπάρχουν ή δεν υπάρχουν «κόκκινες γραμμές» στις διαπραγματεύσεις με το ΔΝΤ; Γιατί σήμερα ο κ. Πεταλωτής είπε ότι δεν υπάρχουν; Δηλαδή είναι όλα …πάνω στο τραπέζι;


Και μερικές ακόμα ερωτήσεις:

Πότε ο κ. Παπανδρέου είπε προεκλογικά ότι:

1.Θα περικοπούν μισθοί και συντάξεις;
2.Ότι θα αυξηθούν τα όρια ηλικίας
3.Ότι θα αυξηθεί ο ΦΠΑ
4.Ότι θα αυξηθούν οι άμεσοι και άλλοι έμμεσοι φόροι;
5.Ότι θα ανατραπούν οι εργασιακές σχέσεις
6.Ότι θα γίνουν απολύσεις;


Ο κ. Παπανδρέου κέρδισε τις εκλογές του 2009 λέγοντας ψέματα στον ελληνικό λαό και αφού επί διετία έκανε ότι μπορούσε για να υπονομεύσει το έργο της κυβέρνησης Καραμανλή.

Αντι, λοιπόν, να «πανηγυρίζει» που το έλλειμμα έφτασε στο 14%.

Αντι, όπως δήλωσε ο Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ, κ. Ξυνίδης, να «μη κοιμάται τα βράδια και να κλαίει»

Ας αφήσει τα πολλά λόγια και ας δει μήπως μπορεί να κάνει κάτι για να σταματήσει τον κατήφορο στον οποίο μας οδηγεί..


Αδέξιος Δεξιός

antinews.gr
Read more

Καταλύτης εξελίξεων ο κ. Βγενόπουλος...







Η αναφορά του για τον "Έλληνα Εκπρόσωπο της Siemens" έδωσε την αφορμή να ζητήσει ο βουλευτής της ΝΔ Πάνος Καμμένος την κλήση του επιχειρηματία Σωκράτη Κόκκαλη στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για την υπόθεση Siemens .
Προς τιμήν του συμφώνησε και ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Παντελής Οικονόμου, ζητώντας μάλιστα να εξεταστούν οι κ.κ. Κόκκαλης και Βγενόπουλος κατ’αντιπαράσταση.
Το ερώτημα που τίθεται είναι απλό και ζητά απάντηση.
Έπρεπε να κάνει νύξη ο κ. Βγενόπουλος για να συγκινηθεί ο πολιτικός κόσμος;;;

Antilogos-gr
Read more

Πέταξαν καρέκλες και έφτυναν τον Ξυνίδη!








O Γραμματέας του Κινήματος Σωκράτης Ξυνίδης στην συγκέντρωση των υπαλλήλων αφού τόνισε πως μεταφέρει μήνυμα του πρωθυπουργού «ο οποίος δεν κοιμάται κάθε βράδυ και κλαίει» ζητά την στήριξή τους στη κρίσιμη αυτή περίοδο.
«Το κράτος έχει ήδη βυθισθεί» συνέχισε ο κ. Ξυνίδης και ζήτησε από τους συνδικαλιστές να στηρίξουν την Κυβέρνηση ,τονίζοντας:
«Μέχρι τον Ιούνιο θα έχουν απολυθεί 80.000 και σε...

δεύτερη φάση άλλες 300.000» χωρίς να προσδιορίσει από πού θα γίνουν οι απολύσεις.
«Όποιος δεν θέλει να στηρίξει την Κυβέρνηση να αποχωρήσει τώρα από την αίθουσα» πρόσθεσε ο κ. Ξυνίδης για να δεχθεί έντονες αποδοκιμασίες, ενώ οι περισσότεροι από το ακροατήριο εγκατέλειπαν την αίθουσα φωνάζοντας «να πιάσετε τους κλέφτες».
Ο Γενικός Γραμματέας του Κινήματος απευθυνόμενος σ' αυτούς που αποχωρούσαν από την αίθουσα τους είπε:
-"Κατάλαβα, εσείς είχατε ράψει κοστούμια και περιμένατε να πάρετε θέσεις..."
Η αντίδραση ήταν άμεση:
Διαμαρτυρόμενοι οι συνδικαλιστές που αποχωρούσαν άρχισαν να. πετάνε καρέκλες εναντίον του κ. Ξυνίδη, ενώ ορισμένοι τον πλησίασαν και άρχισαν να τον.φτύνουν!!!
Μέσα στον χαμό ο κ. Ξυνίδης συνέχισε να φωνάζει προς τους συνδικαλιστές, αναφέροντας ακόμη και περικοπές του μισθού τους κατά 30%, καθώς και το γεγονός ότι όλοι οι αθλητικοί οργανισμοί θα περάσουν στους ΟΤΑ ή σε ιδιώτες και τότε οι απολύσεις θα είναι περισσότερες, για να καταλήξει:
«Φωνάζετε εσείς, πού να δείτε πόσοι θα φύγουν από το Υπουργείο Υγείας."
troktiko:

Αυτό δεν είναι μείζων θέμα για να παίξει στα κανάλια και τα ΜΜΕ; Ο κόσμος έχει φθάσει στο χειρότερο σημείο, σε απόγνωση και φτύνει τους πολιτικούς με όσα του λένε. Όχι άλλα ψέματα.
troktiko.gr
Read more

'Οταν έρθει το ΔΝΤ θα είναι ο πραγματικός βασιλιάς'

“Η Ελλάδα δεν μπορεί να θέσει κανένα όρο στο ΔΝΤ. Η λέξη «όχι» υπάρχει μόνο για λαϊκή κατανάλωση. Ο όρος «κόκκινη γραμμή» στις απαιτήσεις του Ταμείου και της Ε.Ε. είναι επίσης ευφυολόγημα. Όταν ζητηθεί τελικά η βοήθεια, λόγω της τεχνογνωσίας του Ταμείου, ακόμη και η Ε.Ε. θα του δώσει τα πρωτεία. Και στην περίπτωση της Ελλάδας το ΔΝΤ θα είναι ο πραγματικός βασιλιάς».

Αυτά επισημαίνει κορυφαίος έλληνας διαχειριστής κεφαλαίων με έδρα το Λονδίνο, σχολιάζοντας τα περί «κόκκινων γραμμών» της κυβέρνησης και διαπραγματεύσεων. «Οι διαπραγματεύσεις ταιριάζουν απόλυτα μεταξύ δύο ίσων μερών. Εδώ μιλάμε για συνθηκολόγηση της Ελλάδας μετά την συντριπτική ήττα από τις αγορές. Το ΔΝΤ θα έρθει να διαπραγματευθεί τους όρους της ανακωχής, όχι να συνομιλήσει με την Ελλάδα».Σύμφωνα με τον ίδιο, η Ελλάδα δεν έχει κανένα πλέον περιθώριο μη-προσφυγής στο μηχανισμό στήριξης, καθώς κάθε ημέρα οι επιθέσεις στα ελληνικά ομόλογα είναι ολοένα και πιο βίαιες, με σκοπό να περάσουν στην Ελλάδα ένα και μόνο μήνυμα : «Προσφύγετε εδώ και τώρα».Σύμφωνα με τον έμπειρο διαχειριστή, η Ελληνική κυβέρνηση προσπάθησε να «παίξει» με τις αγορές μπλοφάροντας, αλλά «δεν είχε κανένα σοβαρό χαρτί και τώρα καλείται να πληρώσει το λογαριασμό, που θα είναι βαρύς και θα επιβαρύνει τη χώρα για τουλάχιστον 5-7 χρόνια».Για την πιθανότητα αναδιάρθρωσης των ελληνικών δανείων ο διαχειριστής επισημαίνει ότι αποτελεί μια πολύ πιθανή επιλογή, την οποία θα επιδιώξει το ίδιο το ΔΝΤ όταν αναλάβει τα ηνία, καθώς το ελληνικό χρέος είναι πολύ δύσκολο να αποπληρωθεί στην παρούσα διάρθρωσή του, καθώς όλοι οι πόροι θα πρέπει να πηγαίνουν σε τοκοχρεολύσια και όχι την ανάπτυξη».
bankingnews.gr
Read more

Τετάρτη 21 Απριλίου 2010

Οι καταργήσεις οργανικών θέσεων παράθυρο για απολύσεις στο Δημόσιο
















Ο κ. Παπακωνσταντίνου στο σημερινό δελτίο του Alter επιβεβαίωσε τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης κ. Πάγκαλο σχετικά με την κατάργηση θέσεων του Δημοσίου δια μέσου της συγχώνευσης οργανισμών!
Σύμφωνα, λοιπόν, με τον κ. Παπακωνσταντίνου το Σύνταγμα επιτρέπει κάτι τέτοιο οπότε καταλαβαίνετε ότι έρχονται χιλιάδες απολύσεις στο Δημόσιο!
Το κακό είναι ότι ο ελληνικός λαός ακόμα νομίζει ότι παρακολουθεί ταινία τρόμου στην τηλεόραση! Δεν έχει αντιληφθεί ότι είναι αυτός το ΘΥΜΑ...
dakepekoz
Read more

Πούλαγαν ομόλογα με ..."αέρα" 10 ημερών!!!












Σάλος στην Τράπεζα της Ελλάδος. Στραβά μάτια έκανε για πέντε μήνες ο Προβόπουλος. Τεράστια κέρδη από "σορταρίσματα" χωρίς ... λεφτά για πολλές μέρες. "Ακύρωναν" τις εντολές σε περίπτωση χασούρας! Την "πλήρωσε" Διευθυντής της Τράπεζας

Από τον Θασάνη Λεπίδη
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ

Μεγάλο θέμα έχει δημιουργηθεί, σύμφωνα με πληροφορίες μας, στο εσωτερικό της Τράπεζας της Ελλάδας σχετικά με το καθεστώς διαπραγμάτευσης των ομολόγων, το λεγόμενο "σορτάρισμα".
Τι συνέβη; Παλαιότερα, η "εκκαθάριση" στη δευτερογενή αγορά και πώληση ομολόγων έπρεπε να γίνεται εντός τριών ημερών, το λεγόμενο Τ+3. Με απλά λόγια, μέσα στο τριήμερο μπορούσε να γίνει αγορά ή η πώληση χωρίς "εξόφληση". Χωρίς διακανονισμό των ανοικτών θέσεων και τακτοποίηση των οφειλών, δηλαδή με "αέρα" και χωρίς λεφτά ή μετοχές.
Περί τα τέλη του περασμένου Οκτωβρίου, από τις 22 και μετά, το διάστημα αυτό αυξήθηκε, από τρεις, σε δέκα ημέρες. Δηλ. Τ+10. Έτσι, όσοι "έπαιζαν" ομόλογα μπορούσαν να...

πουλάνε και να αγοράζουν, χωρίς να κάνουν εξόφληση, για δέκα ημέρες. Πολύ μεγαλύτερο το περιθώριο, δηλαδή...
Τότε, έγινε κατά τις πληροφορίες και κάτι άλλο πολύ σημαντικό και περίεργο. Δόθηκε η δυνατότητα στους "παίκτες" να ακυρώνουν την αρχική εντολή αν μέσα στο δεκαήμερο αυτό έχαναν από την αξία του ομολόγου!
Δηλαδή, αντί να "πληρώσουν" τη διαφορά, τη χασούρα, η πράξη με το ομόλογο ήταν σα να μην έχει γίνει. "Ακυρωνόταν" η αρχική εντολή. Αν κέρδιζαν, καρπώνονταν τη διαφορά, το κέρδος, έχοντας απλώς παίξει "αέρα"!!!
Η τακτική αυτή συνεχίστηκε όλο το διάστημα που τα spreads εκτινάχθηκαν στα ύψη...
Οι ίδιες πληροφορίες μας αναφέρουν ότι κάποια στιγμή επιχειρήθηκε αυτό το νέο καθεστώς να νομιμοποιηθεί με απόφαση, με πράξη, του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γ. Προβόπουλου ο οποίος μέχρι τότε το ανεχόταν σιωπηρώς. Ο κ. Προβόπουλος δεν έβαλε την υπογραφή του, αλλά η ίδια πρακτική συνεχίστηκε ανεπίσημα επί μήνες κι ενώ η διεθνής κερδοσκοπία με τα ελληνικά ομόλογα οργίαζε...
Μόλις πριν λίγες ημέρες, σήμανε συναγερμός στην Τράπεζα, κατάλαβαν ότι το θέμα μπορεί να πάρει διαστάσεις σκανδάλου και με εντολή του κ. Προβόπουλου το Τ+10 έγινε Τ+1. Δηλαδή, διακανονισμό σε μία ημέρα. Πέντε μήνες στο μεταξύ είχε γίνει ....πάρτι με τα ομόλογα!
Οι πληροφορίες λένε ότι μετά τον εσωτερικό σάλο που ξέσπασε υπήρξαν μετακινήσεις και κάποιου αρμόδιου διευθυντικού στελέχους της Τράπεζας. Αυτός μάλλον θα την "πληρώσει"...
Το θέμα όμως είναι να μάθουμε ποιοι επωφελήθηκαν και πόσα κέρδισαν από το Τ+10 όλο αυτό το διάστημα. Επίσης αν και πόσο επηρεάστηκε η άνοδος των spreads από αυτό. Τα ποσά πάντως είναι μεγάλα...

press-gr
Read more

Δανεισμός: Το μεγαλύτερο σκάνδαλο από συστάσεως ελληνικού κράτους; | ANTI WEBLOG

Read more

Αγαπητοί γονείς,αγωνιζόμαστε για την αξιοπρέπεια και την επιβίωσή μας














Αγαπητοί γονείς,

Το προηγούμενο διάστημα το Υπουργείο Παιδείας εξαπέλυσε μια μεγάλη εκστρατεία κατασυκοφάντησης των εκπαιδευτικών χρεώνοντάς μας όλα τα κακώς κείμενα της δημόσιας εκπαίδευσης. Πέρα από τη μείωση των ήδη χαμηλών αποδοχών μας, μάς πέταξε τόνους λάσπης, ενώ παράλληλα προσπάθησε να παραπλανήσει τον κόσμο τάζοντας ως άλλος κατακτητής στους θαμπωμένους ιθαγενείς καθρεφτάκια και γυάλινες χάντρες… από laptop μέχρι το σχολείο «χωρίς τοίχους». Όμως, ο κλέφτης και ο ψεύτης την πρώτη μέρα χαίρονται! Γιατί το νέο πολυνομοσχέδιο για το σχολείο έριξε γρήγορα τις μάσκες…

- «Πρέπει τα σχολεία να ανοίξουν με δεκάδες χιλιάδες λιγότερους εκπαιδευτικούς σε σχέση με πέρσι», είπε η κ. Διαμαντοπούλου στις 9/4 και ύστερα κατέθεσε το πολυνομοσχέδιο που ορίζει το πώς θα γίνει αυτό. Εσείς, όμως, ξέρετε καλύτερα από όλους το πρόβλημα που δημιουργεί στο δημόσιο σχολείο η χρόνια πολιτική αδιοριστίας. Γιατί τα παιδιά σας μέχρι και τα μέσα Δεκέμβρη πολλές φορές δεν έχουν κανονικό πρόγραμμα, γιατί το ολοήμερο σχολείο είτε αργεί να λειτουργήσει είτε έχει πάρει το χαρακτήρα parking παιδιών, γιατί κάθε χρονιά βάζετε βαθιά το χέρι στην τσέπη για να πληρώσετε φροντιστήρια και ιδιαίτερα μαθήματα, αφού το Υπουργείο ποτέ δε φρόντισε να ξεκινούν έγκαιρα και οργανωμένα τα προγράμματα ενίσχυσης και στήριξης των μαθητών στο ίδιο το σχολείο και μάλιστα φέτος με περισσό θράσος έφτασε να καταργήσει και τα ήδη υπάρχοντα. Επιπλέον, όταν ως χώρα έχουμε το μεγαλύτερο αριθμό μαθητών ανά τάξη, η κ. Διαμαντοπούλου μιλάει για κλείσιμο σχολείων και για 30αρια τμήματα. Η περιφέρεια θα μείνει χωρίς σχολεία, ενώ στις μεγάλες πόλεις οι μαθητές θα στοιβάζονται στα τσιμεντένια κλουβιά που κάποιοι λένε σχολεία.

- «Αλλάζει ο τρόπος διορισμού των εκπαιδευτικών.» Εδώ και μια 12ετία βρισκόμαστε μπροστά σε συνεχείς αλλαγές του τρόπου διορισμού και το συμπέρασμα όλων είναι ότι στόχος του Υπουργείου είναι η μείωση των μόνιμων διορισμών και τίποτα παρά πέρα. Ο συνάδελφος που έχει τα παιδιά σας στο ολοήμερο, ο συνάδελφος που κάνει στα παιδιά σας ξένες γλώσσες, φυσική, μαθηματικά, χημεία, βιολογία, ελληνικά, ιστορία, υπολογιστές κοκ είναι κατά κύριο λόγο πλέον ελαστικά εργαζόμενος. 30.000 είμαστε οι ωρομίσθιοι και αναπληρωτές εκπαιδευτικοί στο δημόσιο σχολείο. Αυτό σημαίνει ότι κάθε χρονιά 30.000 εκπαιδευτικοί δεν ξέρουμε πότε και πού θα προσληφθούμε και μπορεί τη μία χρονιά να είμαστε Κρήτη και την άλλη Έβρο. Δεν ξέρουμε πότε θα πληρωθούμε, απολυόμαστε στα μέσα της χρονιάς γιατί ξαφνικά οι ανάγκες άλλαξαν και το καλοκαίρι ίσως και να μπορέσουμε να έχουμε ταμείο ανεργίας γιατί πλέον τα ένσημα δε φτάνουν. Όσοι δε από εμάς είμαστε ωρομίσθιοι στην καλύτερη πληρωνόμαστε με 350ευρώ το μήνα και αυτά ποτέ στην ώρα τους, ενώ μας χρωστάνε δεδουλευμένα από πέρσι. Και ενώ τα κενά είναι δεκάδες χιλιάδες, πολλοί από εμάς έρχονται σπίτι σας για να βοηθήσουν το παιδί σας και να του διδάξουμε αυτά που θα έπρεπε να μπορούμε να διδάξουμε στο κανονικό πρωινό πρόγραμμα του δημόσιου σχολείου. Είμαστε, λοιπόν, ικανοί να είμαστε ελαστικά εργαζόμενοι, να δουλεύουμε στην ιδιωτική εκπαίδευση όχι, όμως, ως μόνιμοι στο δημόσιο σχολείο. Τα πτυχία μας, τα πτυχία που και τα παιδιά σας θα έχουν, δεν έχουν αξία.

- «Ο εκπαιδευτικός θα επιμορφώνεται, θα αξιολογείται για το καλό του μαθητή.» Μόνο που η κ. Διαμαντοπούλου δεν εξήγησε ποτέ σε εσάς τι εννοεί αξιολόγηση. Γιατί ο Μέντορας, που η ίδια όρισε ότι θα μας παρακολουθεί, δε σας εξήγησε ότι είναι ένας άλλος επιθεωρητής σαν αυτόν που είχατε και εσείς ή οι δικοί σας γονείς στο σχολείο πριν πολλά, πολλά χρόνια. Το πρόβλημα δεν είναι ποιες παιδαγωγικές μεθόδους να εφαρμόσουμε, αλλά τι μάθημα να κάνουμε σε μια τάξη με 30 μαθητές, σε ένα σχολείο με μηδαμινή υλικοτεχνική υποδομή, με ένα αναλυτικό πρόγραμμα πέρα κι έξω από τις ανάγκες κάθε μαθητή, με βιβλία που είναι γεμάτα λάθη και πλέον βγαίνουν με τη χορηγία και την εποπτεία γνωστών εκδοτικών οίκων

Αγαπητοί Γονείς,

είναι πια φανερό ότι με το πρόσχημα της κρίσης προσπαθούν να αρπάξουν τα δικαιώματα που με κόπο και θυσίες χρόνων αποκτήσαμε. Τη σταθερή και μόνιμη δουλειά, το σταθερό μισθό, το συγκεκριμένο ωράριο, τη δωρεάν περίθαλψη, την κοινωνική ασφάλιση, το δημόσιο, δωρεάν σχολείο. Την κρίση δεν τη δημιουργήσαμε εμείς. Τη δημιούργησαν οι τράπεζες, οι επιχειρήσεις, όλοι όσοι πλούτιζαν σε βάρος μας τα προηγούμενα χρόνια, όλοι όσοι κατασπατάλησαν το δημόσιο χρήμα στα σκάνδαλα και το χρηματιστήριο και όχι ο εργαζόμενος και ο συνταξιούχος, όχι οι εκπαιδευτικοί, οι μαθητές και οι γονείς τους. Για αυτό και δεν πρέπει να την πληρώσουμε εμείς!

Δεν είμαστε μόνο εμείς που έχουμε πρόβλημα. Ξέρουμε πως όλοι βρισκόμαστε σε άσχημη κατάσταση. Έχουμε φτάσει σε ένα σημείο που κάθε οικογένεια έχει κάποιον απολυμένο στο σπίτι, κάθε οικογένεια έχει κάποιον συμβασιούχο, κάθε οικογένεια έχει κάποιον απλήρωτο, κάθε οικογένεια δεν μπορεί πλέον να ανταπεξέλθει στις βασικές ανάγκες της. Σας καλούμε να είστε δίπλα μας και εμείς δίπλα σε εσάς και όλοι μαζί δίπλα στα παιδιά μας. Γιατί εμείς πραγματικά όταν λέμε πρώτα ο μαθητής μπορούμε και εννοούμε το ίδιο. Απευθυνόμαστε σε εσάς και ζητάμε τη συμπαράσταση και τη συμμετοχή σας σε έναν κοινό αγώνα. Να ανταμώσουμε στις εκπαιδευτικές κινητοποιήσεις και τις πανεργατικές απεργίες και να ανατρέψουμε τα σχέδιά τους. Για ένα σχολείο που θα χωρά τα όνειρα των εκπαιδευτικών και των μαθητών.



ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΑΔΙΟΡΙΣΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

Read more

Θάνατος στους ραντιέρηδες. Επαναδιαπραγμάτευση του χρέους τώρα.













Οι κερδοσκόποι ραντιέρηδες, ντόπιοι και ξένοι, ανέβασαν τα spreads σήμερα σε ασύλληπτα για τον κοινό νου ύψη, αφενός για να τρομοκρατήσουν τον ελληνικό λαό, αφετέρου για να διευκολύνουν την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ να παραδώσει την Ελλάδα σε ξένη κατοχή.

Λέμε λοιπόν προς την ψοφοδεή κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, που υποτίθεται ότι κήρυξε και τον πόλεμο (τρομάρα μας) στους διεθνείς κερδοσκόπους, να θανατώσει τώρα τους ραντιέρηδες. Να ζητήσει επαναδιαπραγμάτευση του χρέους και τότε θα δει....
για πότε κατρακυλούν τα spreads.

Θα πρέπει λοιπόν να θανατώσει τώρα τους ραντιέρηδες, γιατί την επαναδιαπραγμάτευση δεν θα μπορέσουμε τελικά να την αποφύγουμε κάποια στιγμή. Όχι άλλες θυσίες στο βωμό των τοκοφλύφων.
Αν δεν μπορεί το ΠΑΣΟΚ να σηκώσει το βάρος της απόφασης, ας θέσει ενώπιον του λαού τις δύο λύσεις, όπως θα έκανε κάθε σοβαρή δημοκρατική κυβέρνηση ώστε να αποφασίσει ο λαός.
Μπορεί να δυσαρεστηθούν κάποιοι τραπεζίτες, αλλά θα γλιτώσει ο λαός.
Αυτή τη στιγμή κρίνεται η κοινωνική ευαισθησία του κ. Παπανδρέου και όλων των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ.

προεδρική δημοκρατία
Read more