Σάββατο 17 Αυγούστου 2013

Καληνύχτα... Chicago - If you leave me now

Read more

Tραγικό: Τα παιδιά με ειδικές ανάγκες εντάσσονται στα κοινά σχολεία

Στη γνωστή κατεύθυνση της ένταξης των παιδιών με ειδικές ανάγκες ή ακόμα και με βαριές αναπηρίες στα κοινά σχολεία κινείται το νομοσχέδιο για τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση που έχει δημοσιεύσει το υπουργείο Παιδείας.

Οι ρυθμίσεις που περιλαμβάνει το νομοσχέδιο για την Ειδική Αγωγή όχι μόνο δε λύνουν τα τεράστια προβλήματα που υπάρχουν στον ευαίσθητο αυτό χώρο, αλλά εισάγουν και πλευρές .. 
που ρίχνουν το μπαλάκι της Ειδικής Αγωγής στις ήδη τρομερά επιβαρυμένες οικογένειες των ΑμΕΑ.

Για παράδειγμα, λέει χαρακτηριστικά το νομοσχέδιο ότι «η κατ΄ οίκον διδασκαλία (σ.σ. για τις περιπτώσεις που αυτή προβλέπεται) δεν παρέχεται υποχρεωτικά από εκπαιδευτικό ΕΑΕ παρά μόνο εάν γνωματεύσει σχετικά το ΚΕΔΔΥ». Δηλαδή, αν δε γνωμοδοτήσει το ΚΕΔΔΥ, το βάρος πέφτει στην οικογένεια.

Και σε άλλο σημείο προβλέπεται ότι «η υποστήριξη του μαθητή στο γενικό σχολείο μπορεί να υλοποιείται και από ειδικό βοηθό που εισηγείται και διαθέτει η οικογένεια του μαθητή κατόπιν σύμφωνης γνώμης του Διευθυντή και του Συλλόγου διδασκόντων της σχολικής μονάδας». 



Όμως, η εμπειρία λέει ότι οι ειδικοί βοηθοί και γενικότερα το προσωπικό στήριξης που θα έπρεπε να υπάρχει στα κοινά σχολεία για τους μαθητές με ειδικές ανάγκες μπορεί να κάνουν μήνες να οριστούν ή να περάσουν ολόκληρες χρονιές χωρίς καν να στείλει το κράτος τέτοιο προσωπικό σε κάποια σχολεία.

Η ρύθμιση, λοιπόν, του νομοσχεδίου ανοίγει το δρόμο για να αναλάβουν οι οικογένειες των ΑμΕΑ και αυτό το βάρος 

Πηγή: logioshermes

http://ksipnistere.blogspot.gr/2013/08/t_17.html
Read more

O GAP στη ΝΥ μαζί με Σαμαρά και Βενιζέλο! Παγκόσμιο ρεζιλίκι πληρωμενο από τους ραγιάδες!!

20130817-222717.jpg
Μεγάλη ζημιά γιά Σαμαρά και Βενιζέλο: Ο θρυλικός GAP θα τους χαλάσει την ”παράσταση” στον ΟΗΕ (Νέα Υόρκη), τέλη Σεπτέμβριου
Ο πρωθυπουργός και ο αναπληρωτής πρωθυπουργός (το ”αναπληρωτής” θα φύγει μόλις ο Benny στείλει -με 
τρικλοποδιά- στα αζήτητα τον Καλαματιανό) ”επενδύουν” στην επίσκεψή τους στην Νέα Υόρκη, με αφορμή την Συνέλευση του ΟΗΕ. Φυσικά, γιά εσωτερική κατανάλωση στην Ελλάδα (ας είναι καλά τα ταϊσμένα μνημονιακά ΜΜΕ), αφού κανείς δεν τους παίρνει στα σοβαρά εκτός Ελλάδας. Αλλά τις ίδιες ημέρες θα είναι στην Νέα Υόρκη και ο GAP, μαζί με άλλους ”διεθνείς σοσιαλιστές” και τα φώτα της δημοσιότητας (από αμερικάνικα ΜΜΕ), όπως είναι συνηθισμένο και αναμενόμενο, θα πέσουν πάνω του. Χώρια οι συναντήσεις που θα κάνει.

Read more

«Σπαράζει» η Αίγυπτος από τον εμφύλιο

«Σπαράζει» η Αίγυπτος από τον εμφύλιο
Στην εκκένωση του τεμένους Αλ Φατχ στην πλατεία Ραμσί του Καΐρου προχώρησαν οι αιγυπτιακές δυνάμεις ασφαλείας, όπως ανέφερε πηγή των σωμάτων ασφαλείας μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο και μετέδωσε και η κρατική τηλεόραση της χώρας.
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, όλοι οι διαδηλωτές, υποστηρικτές του ανατραπέντος από το στρατό ισλαμιστή προέδρου της χώρας Μόρσι, έχουν απομακρυνθεί από το τέμενος, ενώ πολλοί από αυτούς έχουν συλληφθεί.

Νωρίτερα, σημειώθηκαν ανταλλαγες πυρών έξω και μέσα στο τέμενος, μεταξύ των δυνάμεων ασφαλείας και των διαδηλωτών.

Παράλληλα, ο προσωρινός πρωθυπουργός της Αιγύπτου πρότεινε τη νομική διάλυση της Μουσουλμανικής Αδελφότητας, στην οποία ανήκει και ο έκπτωτος πρόεδρος Μόρσι.
Στο τέμενος βρίσκονταν  περίπου 700 διαδηλωτές υπέρ του Μόρσι, περικυκλωμένοι όχι μόνο από στρατό και αστυνομία αλλά και από αντιτιθέμενους στον ανατραπέντα ισλαμιστή πρόεδρο. Ανυποχώρητοι οι ισλαμιστές, καλούν σε «εβδομάδα οργής» με διαδηλώσεις σε όλη τη χώρα.
Από την πλευρά της η  Μουσουλμανική Αδελφότητα καλεί τους Αιγύπτιους σε εβδομάδα διαδηλώσεων σε πανεθνικό επίπεδο, έπειτα από τη χθεσινή «πορεία οργής» των Αδελφών Μουσουλμάνων στο Κάιρο η οποία βάφτηκε στο αίμα.
Σύμφωνα με όσα μετέδωσαν  ξένα μέσα ενημέρωσης, όπως το BBC και το Αl Jazeera, ο στρατός άνοιξε πυρ εναντίον των διαδηλωτών, σκοτώνοντας πολλούς πολίτες στην πλατεία Ραμσή στο κέντρο του Καίρου. Οι διαδηλωτές δέχθηκαν και πυρά από αέρος, από τα ελικόπτερα του στρατού που προσπάθησαν να διαλύσουν τις ογκώδεις πορείες.
egypt2

Το πρακτορείο Reuters έκανε λόγο για 50 νεκρούς και 250 τραυματίες. Ωστόσο, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Αιγύπτου οι νεκροί από τα χθεσινά επεισόδια σε ολόκληρη τη χώρα ανήλθαν στους 17 και οι τραυματίες στους  180.
Όπως υποστηρίζουν αυτόπτες μάρτυρες στο Κάιρο, οι σοροί των θυμάτων έχουν μεταφερθεί σε τέμενος, ενώ τα πτώματα φέρουν τραύματα από σφαίρες.
egypt1
Υπενθυμίζεται ότι ο στρατός και η αστυνομία διεμήνυσαν ότι θα «αντιμετωπίσουν σθεναρά» οποιαδήποτε παραβίαση του νόμου. Έχουν δε λάβει την άδεια να ανοίγουν πυρ για να αμυνθούν εάν δεχθούν επίθεση.
Τα αιγυπτιακά τηλεοπτικά κανάλια μετέδωσαν εικόνες στις οποίες διακρίνονται άνδρες να πυροβολούν με καλάσνικοφ από μια γέφυρα του Καΐρου.
Θύματα και εκτός ΚαΐρουΕπεισόδια βίας σημειώθηκαν επίσης στην Αλεξάνδρεια και στην πόλη Τάντα, στο Δέλτα του Νείλου.
Το Reuters μετέδωσε μάλιστα ότι υπάρχουν πέντε νεκροί και 70 τραυματίες σε συγκρούσεις στην πόλη Φαγιούμ και πέντε νεκροί στην Αλεξάνδρεια.
Aκόμη, πληροφορίες κάνουν λόγο  για τέσσερις νεκρούς διαδηλωτές στην πόλη Ισμαηλία, στη βόρεια Αίγυπτο, ενώ οκτώ διαδηλωτές έχασαν επίσης τη ζωή τους στην πόλη Δαμιέτη, στις ακτές της Αιγύπτου στην Μεσόγειο, σε συγκρούσεις με άνδρες των δυνάμεων ασφαλείας.
Η Αίγυπτος, είναι βαθιά διχασμένη έπειτα από μήνες πολιτικής αναταραχής, καθώς οι ισλαμιστές αρνούνται να αποδεχθούν την ανατροπή του προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι από το στρατό την 3η Ιουλίου έπειτα από τεράστιες διαδηλώσεις εναντίον της κυβέρνησής του.
egypt3
Οι ισλαμιστές διαδηλωτές απαιτούν την παραίτηση του επικεφαλής του στρατού, του στρατηγού Άμπντελ Φάταχ αλ Σίσι και την αποκατάσταση του Μόρσι στην εξουσία.
Οι χθεσινές εξελίξεις έρχονται έπειτα από τα αιματηρά επεισόδια της Τετάρτης, στα οποία, σύμφωνα με τον επίσημο απολογισμό του υπουργείου Υγείας, τουλάχιστον 638 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και σχεδόν 4.000 τραυματίστηκαν.
ΒΙΝΤΕΟ-ΣΟΚ ΜΕ ΔΙΑΔΗΛΩΤΗ ΠΟΥ ΕΚΤΕΛΕΙΤΑΙ ΕΝ ΨΥΧΡΩ
Ένα πραγματικά σοκαριστικό βίντεο δείχνει την, εκτός ελέγχου, κατάσταση στην Αίγυπτο.
Αόπλοι διαδηλωτές πλησιάζουν με σηκωμένα χέρια ένα τανκ. Αρχίζουν και ακούγονται πυρά και κάποιοι οπισθοχωρούν. Ένας διαδηλωτής συνεχίζει με τα χέρια ψηλά. Τότε, χωρίς λόγο τον πυροβολούν και πέφτει νεκρός.
Δείτε το σοκαριστικό βίντεο που κάνει το γύρο του κόσμου.



Read more: http://www.newsbomb.gr/diethnh/story/336592/ektos-eleghoy-i-katastasi-stin-aigypto#ixzz2cFr9Bf1O
Read more

«Βέβαιο το νέο κούρεμα του ελληνικού χρέους μετά τις εκλογές»

 «Βέβαιο το νέο κούρεμα του ελληνικού χρέους μετά τις εκλογές»
«Η γερμανική κυβέρνηση αποσιωπά το γεγονός ότι η Ελλάδα χρειάζεται και νέο πακέτο βοήθειας»


«Στοίχημα, κ. Σόιμπλε, μετά τις εκλογές έρχεται κούρεμα», αναφέρει η γερμανική εφημερίδα «Bild» στο βασικό πολιτικό της θέμα και υποστηρίζει ότι η γερμανική κυβέρνηση αποσιωπά το 
γεγονός ότι η Ελλάδα χρειάζεται και νέο πακέτο βοήθειας. Υποστηρίζει δε ότι η γερμανική κυβέρνηση έχει δώσει το σχετικό μήνυμα στην Αθήνα, ζητώντας ωστόσο ηρεμία ως τις εκλογές.
Η εφημερίδα επιχειρεί να καταρρίψει ισχυρισμούς της Καγκελαρίου ‘Αγγελα Μέρκελ, του υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, αλλά και του υποψήφιου Καγκελάριου των Σοσιαλδημοκρατών Πέερ Στάινμπρουκ κατά της προοπτικής νέου κουρέματος του ελληνικού χρέους, επισημαίνοντας ότι «υπάρχει μια λέξη την οποία στο Βερολίνο κανείς δεν θέλει να βάλει στο στόμα του, το κούρεμα, αλλά η Bild είναι σίγουρη ότι αυτό θα γίνει αμέσως μετά τις εκλογές». Όπως επισημαίνεται, η εφημερίδα γνωρίζει τα στοιχεία για το ελληνικό χρέος και λέει: «Στοίχημα κ. Σόιμπλε ότι μετά τις εκλογές, έρχεται το κούρεμα!“. Επικαλούμενος πηγές τις οποίες δεν κατονομάζει, ο συντάκτης υποστηρίζει ότι η γερμανική κυβέρνηση έχει δώσει ήδη σήμα στην Αθήνα για νέα βοήθεια. “Η κυβέρνηση της Ελλάδας έλαβε μήνυμα από το Βερολίνο να τηρήσει ηρεμία ως τις εκλογές. Μετά θα μπορούσε κανείς να μιλήσει για κούρεμα χρέους. Υπό συζήτηση είναι, μεταξύ άλλων, διευκολύνσεις στους τόκους και επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής των δανείων», αναφέρεται.
Η εφημερίδα επικαλείται ακόμη εκτιμήσεις κορυφαίων οικονομικών παραγόντων, οι οποίοι θεωρούν βέβαιη την παροχή νέας βοήθειας, όπως της Μπούντεσμπανκ και του Συνδέσμου Γερμανικών Βιομηχανιών, ενώ τονίζει ότι ούτε οι Γερμανοί ψηφοφόροι πείθονται από τις διαβεβαιώσεις της κυρίαςΜέρκελ και του κ. Σόιμπλε.
Σε σχόλιό της για το ίδιο θέμα η εφημερίδα αναφέρεται και στην έκφραση που χρησιμοποιεί το τελευταίο διάστημα η Καγκελάριος, όταν ερωτάται σχετικώς με το ενδεχόμενο νέου κουρέματος του ελληνικού χρέους. «Δεν βλέπω νέο κούρεμα», επαναλαμβάνει η κυρία Μέρκελ. «Δεν το βλέπουν η Καγκελάριος και ο υπουργός Οικονομικών. Όχι, ε; Δεν το βλέπετε; Μήπως κρύβεται το κούρεμα πίσω από την Ακρόπολη; μήπως φοράει καπέλο παραλλαγής; Οι περισσότεροι ειδικοί βλέπουν μια άφεση χρέους, η οποία θα κόστιζε στον Γερμανό φορολογούμενο δισεκατομμύρια, ως αναπόφευκτη. Αλλιώς η Ελλάδα θα καταρρεύσει υπό το βάρος του χρέους και των τόκων. Μόνο η γερμανική κυβέρνηση δεν θέλει «να δεί» το κούρεμα χρέους. Βεβαίως γνωρίζουν η Καγκελάριος και ο υπουργός Οικονομικών πόσο δραματική είναι η κατάσταση γύρω από την Ελλάδα. Βεβαίως φαντάζονται ότι πολλά γερμανικά δισεκατομμύρια έχουν προ πολλού χαθεί. Ποτέ όμως δεν θα μπορέσει κάποιος να τους αποδείξει ότι κι όμως, ‘είχαν δει’ το επικείμενο χρέος. Αυτές οι λέξεις είναι τόσο μαλακές όσο το κερί κάτω από τον ελληνικό ήλιο».
Read more

Η σημασία της ψυχρής άρνησης του Ομπάμα στον Πούτιν



Ενώ τα Δυτικά ΜΜΕ περιγράφουν την ακύρωση της συνάντησης κορυφής Obama -Putin ως την πιο σοβαρή διπλωματική κρίση από το τέλος του "ψυχρού πολέμου" και επικροτούν την αποφασιστικότητα του Λευκού Οίκου, ο κινεζικός Τύπος την θεωρεί ένδειξη αδυναμίας εκ μέρους των Ηνωμένων Πολιτειών έναντι της Ρωσίας. Κατά την άποψη του Thierry Meyssan, το όλο ζήτημα ήταν ένα επικοινωνιακό πυροτέχνημα των ΗΠΑ, το οποίο προς το παρόν δεν θα έχει καμία επίπτωση στην ειρήνη στη Μέση Ανατολή. Είναι, ωστόσο, ενδεικτικό άλλων τάσεων… 

Του Thierry Meyssan 
Voltaire Network 
16 Αυγούστου 2013 
Απόδοση: Ας Μιλήσουμε Επιτέλους

Το πρωί της Τετάρτης, 7/08, ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε ότι ο Πρόεδρος Barack Obama ακύρωσε το ταξίδι του στη Ρωσία και κάθε προγραμματισμένη διμερή συνάντηση με τον Πρόεδρο Putin για τον επόμενο μήνα. Η ανακοίνωση διευκρίνιζε ότι ο Obama θα μεταβεί στην Αγία Πετρούπολη στις 5 και 6 Σεπτεμβρίου, αλλά μόνο προκειμένου να παραστεί στην διάσκεψη της G20, χωρίς να υπάρξει κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Ρώσο ομόλογό του. Είναι η πρώτη φορά από το τέλος του "ψυχρού πολέμου" που η Ουάσιγκτον έχει εκφράσει τη δυσαρέσκειά της με τη Μόσχα με τόσο εμφανή και άκομψοτρόπο. 

Σύμφωνα με τον αμερικανικό Τύπο, οι δύο πρόεδροι απέχουν πλέον τόσο πολύ μεταξύ τους όσον αφορά τα περισσότερα ζητήματα στην ατζέντα, που δεν θα έχουν τίποτε να συζητήσουν. Κάποιοι σχολιαστές θεωρούν τη χορήγηση ασύλου στον πρώην σύμβουλο της NSA Edward Snowden ως τη σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. 

Και φυσικά – τι ευτυχής σύμπτωση! – μια μέρα πριν την ανακοίνωση του Λευκού Οίκου δημοσιεύθηκε άρθρο του εκδότη των New York Times, εφημερίδας γνωστής για την ιδιότυπη σχέση της με τα κέντρα εξουσίας, το οποίο συμβούλευε ανοιχτά τον Λευκό Οίκο να μποϊκοτάρει τη διάσκεψη κορυφής, ως απάντηση στους χειρισμούς της Μόσχας στην υπόθεση Snowden [1]. Η εφημερίδα κάνει λόγο για την «προκλητική απόφαση» των ρωσικών αρχών να χορηγήσουν άσυλο σε ένα άτομο που δεν διώκεται λόγω «φυλής, εθνικότητας, θρησκείας, συμμετοχής σε ιδιαίτερη κοινωνική ομάδα ή των πολιτικών του πεποιθήσεων», αλλά για «διαρροή απόρρητων πληροφοριών εθνικής ασφάλειας». 

Αναμφίβολα, μια τέτοια αφορμή για την ακύρωση των διμερών αυτών επαφών είναι εξαιρετικά γελοία, αφού υποδηλώνει ότι η Ουάσιγκτον πιστεύει ότι είναι ικανή να τιμωρήσει τη Μόσχα επειδή η δεύτερη επιχείρησε να αμυνθεί έναντι της κατασκοπείας που γίνεται εις βάρος και της ίδιας και του υπόλοιπου κόσμου. 

Το κατ’ εξοχήν αντικείμενο των επαφών της συνόδου κορυφής θα ήταν οι σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών σε αμυντικό επίπεδο: μείωση των οπλοστασίων και της λεγόμενης «αντιπυραυλικής ασπίδας». Οι δύο μεγάλες δυνάμεις δεν έχουν μειώσει σημαντικά τα πυρηνικά οπλοστάσιά τους, καθώς διατηρούν αρκετή δύναμη πυρός ώστε να ανατινάξουν τον πλανήτη αρκετές φορές. Παρά τις περικοπές στον αμυντικό τους προϋπολογισμό, οι ΗΠΑ είναι απρόθυμες να καταστρέψουν έστω και μέρος του αποθέματός τους, ενώ η Ρωσία, της οποίας ο συμβατικός στρατός είναι πολύ λιγότερο εφοδιασμένος από τον αντίστοιχο των ΗΠΑ, έχει κάνει σοβαρά βήματα προς την κατεύθυνση των εξοπλισμών και αρνείται να κάνει διαχωρισμό μεταξύ πυρηνικών και συμβατικών όπλων στις διαπραγματεύσεις της. Όσον αφορά την «πυραυλική άμυνα», η Μόσχα απορρίπτει και καταγγέλλει τον παραπλανητικό αυτό όρο, θεωρώντας ότι πρόκειται για επιθετικό οπλικό σύστημα το οποίο στρέφεται κατά της Ρωσίας. Πιστεύοντας ότι η Ουάσιγκτον θα τηρούσε τον λόγο της, ο Vladimir Putin πρότεινε να τεθεί η «ασπίδα» υπό κοινή διοίκηση, προκειμένου να προστατευθούν οι δύο υπερδυνάμεις και οι σύμμαχοί τους από τυχόν επίδοξους παράφρονες δικτάτορες. Ο Obama απάντησε«Όχι!». Στη συνέχεια, για να διαλυθούν οι αμοιβαίες υποψίες, ο Putin ζήτησε να συνοδεύεται η ανάπτυξη της «ασπίδας» από διπλωματικές διαβεβαιώσεις ότι δεν θα χρησιμοποιηθεί κατά της Ρωσίας. Και πάλι, ο Obama απάντησε "Όχι!". 

Σύμφωνα με τη ρωσική πλευρά, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο Barack Obama θα φθάσει στη σύνοδο κορυφής με άδεια χέρια, αφού ήταν ιδιαίτερα άβολος με τον Ρώσο ομόλογό του και σε προηγούμενες τέτοιες περιπτώσεις. Έχοντας μόλις επιβάλει δραστικές περικοπές του προϋπολογισμού για το Πεντάγωνο, δεν έχει περιθώριο να κάνει περισσότερα. Αντί να παραδεχτεί την αδυναμία του, λοιπόν, άδραξε την ευκαιρία που του προσέφερε η υπόθεση Snowden για να προβάλει μια δικαιολογία για να ακυρώσει τη συμμετοχή του στις διμερείς συνομιλίες. 

Οι Global Times, μια εφημερίδα που θα μπορούσε κανείς να χαρακτηρίσει ως τους New York Times της Κίνας, αφού είναι το επίσημο φερέφωνο του Πεκίνου, αναφέρουν σε κύριο άρθρο τους ότι η Ρωσία έχει αναδειχθεί νικητής στον αγώνα Snowden και ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν έχουν καμία σημαντική επιρροή για να αλλάξουν την πορεία της. [2] 

Ωστόσο, η ακύρωση των συναντήσεων Obama - Putin μάλλον δεν πρόκειται να έχει καμία επίδραση στην υπόθεση της ειρήνης στη Μέση Ανατολή. Πράγματι, την περασμένη Παρασκευή οι υπουργοί Εξωτερικών και Άμυνας των δύο χωρών συναντήθηκαν ήσυχα στην πρωτεύουσα των ΗΠΑ. Οι John Kerry και Chuck Hagel δεν έδειξαν να επηρεάστηκαν πολύ από την ακύρωση των επαφών των δύο ηγετών στη σύνοδο κορυφής. Επικεντρώθηκαν με τους ομολόγους τους στη Βόρεια Κορέα και τις εξελίξεις στο Ιράν υπό τη νέα ηγεσία του Sheikh Hassan Rohani. Συζήτησαν κυρίως για τις προοπτικές «κοινών στόχων στο Αφγανιστάν» και μια «πιθανή συνεργασία στη Συρία». 

[1] "What’s the Point of a Summit", πρωτοσέλιδο άρθρο των New York Times, 6 Αυγούστου 2013. 

[2] "Winners and losers in Snowden fiasco", πρωτοσέλιδο των Global Times, 8 Αυγούστου 2013. 
Read more

Ἔρως ἤ Πάθος;


Ἔρως ἤ Πάθος;φωτογραφία
Χμμμ…
Ἕνα σοβαρὸ ἐρώτημα, ποὺ ἔχει τεθεῖ πολλὲς φορὲς σὲ διάφορες συζητήσεις, εἶναι αὐτὸ ποὺ ἀφορᾷ στοὺς παθιασμένους ἀνθρώπους. Κατὰ βάσιν μᾶς ἀρέσουν οἱ συνάνθρωποί μας ποὺ ζοῦν μὲ πάθος κάθε του στιγμή. Τοὺς ζηλεύουμε, τοὺς θαυμάζουμε, τοὺς ἀκολουθοῦμε καὶ συχνὰ πυκνά, τοὺς ἐρωτευόμαστε!
Ἀλλά εἶναι ἡ σωστή λέξις πού τούς χαρακτηρίζει αὐτή ἤ ὄχι;
Τὸ νὰ μποροῦμε νὰ ζήσουμε τὴν κάθε μας στιγμή, σὰν νὰ εἶναι ἡ τελευταία μας, εἶναι τὸ μέγιστον δῶρο ποὺ μποροῦμε νὰ προσφέρουμε στὸν ἑαυτόν μας καὶ στοὺς γύρω μας. Ἀλλὰ αὐτὸ δὲν λέγεται πάθος! Κακῶς τὸ ἀποκαλοῦμε ἔτσι. 
Αὐτὸ λέγεται Ἔρως!
Δὲν εἶναι ἀπαραίτητον νὰ ἀφορᾷ σὲ κάποιο πρόσωπο αὐτὴ ἡ κατάστασις.
Ὀφείλουμε καὶ πρέπει νὰ ἀφορᾷ στὰ πάντα!
Στὸν ὕπνο μας, στὸν ξύπνιο μας, στὴν διατροφή μας, στὴν ἐργασία μας, στὶς φιλικές μας συναναστοφές, στὴν οἰκογένειά μας, στὴν χαλάρωσί μας, στὶς ἐρωτικές μας στιγμές…
Τὸ νὰ ζῶ κάθε στιγμὴ σὰν νὰ εἶναι ἡ τελευταία μου  εἶναι κάτι μαγικό!
Δυστυχῶς ὅμως, τὸ λησμονοῦμε…
Ὄχι διότι δὲν τὸ γνωρίζουμε, ἀλλὰ διότι ἐπιτρέπουμε στοὺς ἐξωγενεῖς παράγοντες νὰ μᾶς ἐπηρεάζουν τόσο πολύ, ὥς τὲ τελικῶς νὰ χάνουμε τὴν οὐσία.
Ἡ λέξις πάθος ὅμως προέρχεται ἐκ τοῦ ῥήματος πάσχω. Δῆλα δὴ αὐτὸς ποὺ ἔχει πάθη, κάπου ὑποφέρει. Κάπου πάσχει.
Πάθος εἶναι τὰ χαρτιά, οἱ σαρκικὲς ἐξαρτήσεις, τὸ τσιγάρο, τὸ ἀλκοόλ, τὰ ναρκωτικά, ἡ τηλεόρασις, ἡ ἀνάγκη μας νὰ ἀκολουθοῦμε κάποιον, ἡ ἀνικανότης μας νὰ αὐτοπεπαιδευθοῦμε, ἡ ἀπουσία αὐτοσεβασμοῦ, ἡ βία, ἡ  θεοκρατικὴ θεώρησις, ἡ λατρεία τοῦ χρήματος, ἡ ἀνάγκη γιὰ ἐξουσία….  Ἀκόμη καὶ ἡ ἀγάπη μας γιὰ τὴν Πατρίδα μας, κάποιες φορὲς ἴσως νὰ μεταμορφωθῇ σὲ πάθος!!!
Γενικῶς τὰ πάθη δηλώνουν ξεκάθαρα παθήσεις.
Καὶ σίγουρα τέτοιους ἀνθρώπους δὲν τοὺς θέλουμε στὴν ζωή μας. 
Ἀκόμη κι ὅταν τοὺς ἔχουμε μᾶς κουράζουν, μᾶς καταδυναστεύουν… Κάποιες φορὲς μᾶς κάνουν κακό…. Κι ἄλλες, λιγότερες εὐτυχῶς, μᾶς καταστρέφουν….
Οἱ παθιασμένοι λοιπὸν ἄνθρωποι ἔχουν ἀγκαλιάσει κάτι σάπιο, ἐθισμένοι στὴν μπόχα του, καὶ περιστρέφονται γύρω του, δίχως νὰ ἔχουν τὸ κουράγιο νὰ ξεκολλήσουν. Αὐτὸ μεγαλώνει τὴν ἐξάρτησιν καθημερινῶς.
Ἀφῆστε δὲ ποὺ ὅσο συχνότερα ἐπαναλαμβάνουν τὶς βουτιές τους, στὰ ὄσα τοὺς καταστρέφουν,  τόσο περισσότερες ἐνοχὲς αἰσθάνονται. (Ἄς θυμηθοῦμε τοὺς ἀλκοολικούς, ποὺ ὅταν ξεμεθύσουν ὑπόσχονται κι ὀρκίζονται μὲ …πάθος πὼς θὰ τὸ κόψουν τὸ ῥημάδι! Ἔως τὸ βράδυ ὅμως τὸ ἔχουν ξεχάσει!)
Ἀναγνωρίζουν, στὶς περισσότερες τῶν περιπτώσεων, πὼς εἶναι ἀδύναμοι… Κι ὅταν κάποιος αἰσθάνεται ἀδύναμος, τότε γίνεται ἐπιρρεπής… (Μόνιμος δικαιολογία!!!) Βάλλεται εὔκολα ἀπὸ τὸν ἴδιον τὸν ἑαυτόν του καὶ συχνά γίνεται ἐπιθετικός. Ἄλλες φορὲς πάλι γίνεται βάρος γιὰ τοὺς γύρω του… Κι ἄλλες φορὲς σκορπᾶ τὸν θάνατο… Ἔτσι… Διότι εἶναι παθιασμένος!
Σὲ κάθε περίπτωσιν αὐτὸ τὸ ὄν αὐτοκαταστρέφεται κι ἐὰν τοῦ ἐπιτραπῇ, καταστρέφει καὶ τοὺς γύρω του!
Καὶ φθάνω στὸ ζητούμενον.
Τί εἶναι αὐτό πού αἰσθανόμαστε γιά τήν Ἑλλάδα;
Πάθος ἤ Ἔρως;
Ἐὰν εἶναι Ἔρως, κανένα θέμα. Θὰ τὰ καταφέρουμε!
Διότι στὸν Ἔρωτα δὲν γνωρίζεις τὴν ἐπομένη ἡμέρα. Μόνον αἰσθάνεσαι, ἀπολαμβάνεις, δίδεις καὶ μοιράζεσαι. 
Κάθε ἡμέρα ποὺ περνᾶ ἀνακαλύπτεις καὶ περισσότερα, στραβὰ ἤ ἴσια, κι ἀποφασίζεις γιὰ τὸ ἐὰν θὰ ἐξακολουθήσῃς νὰ τὸν βιώνῃς, ἤ ὄχι….
Οὐδέποτε γνωρίζεις ἐκ τῶν προτέρων τὸ πῶς θὰ ἐξελιχθῇ! Μπαίνεις στὸ «ταξείδι», δίχως ἀποσκευές, καὶ πᾶς…. Κι ὅπου πάει… 
Αὐτὸ ὅμως ὅταν εἶναι καθαρός, ἀμόλυντος, δίχως πάθη…. Σπανιότατον καὶ δυστυχῶς, εἶδος πρὸς ἐξαφάνισιν!
Ἐάν ὅμως εἶναι πάθος; Τότε μήπως θά πρέπῃ νά σταματήσουμε ἐδῶ; 
Νά μήν συνεχίσουμε;
Διότι ἐὰν εἶναι πάθος, ἐὰν ἔχουμε ἀγκαλιάσει κάτι ποὺ ἔχουμε δημιουργήσει μέσα στὸ μυαλό μας, καὶ συνήθως δὲν ἀνταποκρίνεται στὴν πραγματικότητα, τότε μήπως πρέπει νά ἀναθεωρήσουμε στάσιν, θέσιν καί πλεύσιν; 
Ἀντιλαμβάνομαι πὼς σὰν ἔννοιες εἶναι κάπως …περιπεπλεγμένες. 
Ἄλλως τέ, μέσα ἀπὸ τοὺς τόσους αἰῶνες σκλαβιᾶς, εἶναι ἀπολύτως σίγουρο πὼς ὅλοι μας κάπου πάσχουμε. 
Θὰ ἦταν παράλογον νὰ ἀξιώνουμε ἀπὸ τοὺς γύρω μας κάτι ποὺ ἐμεῖς δὲν ἔχουμε ἔως τώρα ἐπιτύχει.
Αὐτὸ ὅμως ποὺ μὲ ἀπασχολεῖ εἶναι τὸ ἐὰν θέλουμε…
Θέλουμε νά μετατρέψουμε τά πάθη μας σέ Ἔρωτα;
Ἀξίζει νά τό κάνουμε;
Κι ἐάν ναί, τότε γιατί ὄχι ἀπό ΤΩΡΑ;
Υ.Γ. Βαδίζω ἀν
Read more

Τσίπρας: Δεν μου αρέσει να κρύβομαι. Είμαι άθεος!



Να γιατί δεν θα δείτε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να... μπαίνει σε εκκλησία
Μπορεί πολλοί να απόρησαν που δεν κυκλοφόρησε καμία πληροφορία σχετικά με το που εκκλησιάστηκε ο Αλέξης Τσίπρας κατά την διάρκεια του 15αύγουστου, ωστόσο η εξήγηση είναι απλή, που γνωρίζουν όχι μόνο οι στενοί του συνεργάτες, αλλά το σύνολο σχεδόν των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, είναι άθεος. Ο ίδιος μάλιστα το είχε εκμυστηρευθεί σε ανύποπτο χρόνο σε συνέντευξή του σε εφημερίδα των Κυκλάδων. Συγκεκριμένα, στην εφημερίδα "Κυκλαδίτικη" και στον δημοσιογράφο Νικόδημο Λιανό είχε πει τον Ιούλιο του 2011:
 «Η σχέση μου με την Εκκλησία είναι πολύ καλή και θα έλεγα ότι στηρίζεται στην ντομπροσύνη, εάν μπορώ να χρησιμοποιήσω αυτή τη λέξη. Είμαι άθεος και δεν πιστεύω, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν σέβομαι τη θρησκεία και κυρίως τους κληρικούς που δίνουν μάχη καθημερινά, ειδικά στην επαρχία διατελώντας ένα πολύ δύσκολο έργο. Σέβομαι τους παπάδες και το κοινωνικό τους έργο. Σε κάθε περιοχή, χωριό, που πηγαίνω συνομιλώ μαζί τους και ανταλλάσουμε απόψεις. Με τον αρχιεπίσκοπο κ. Ιερώνυμο οι σχέσεις μου είναι πολύ καλές και έχουμε σε πολύ υψηλό επίπεδο συζητήσεις για όλα τα θέματα. Εκτιμώ και σέβομαι τα πιστεύω τους αλλά έχω την δική μου κοσμοθεωρία και δεν μου αρέσει να κρυβόμαστε».
http://www.parapolitika.gr/ArticleDetails/tabid/63/ArticleID/621480/Tsipras-Den-moy-aresei-na-krybomai-Eimai-atheos.aspx
Read more

Συνέντευξη Ζωή Γεωργαντά: "Δια χειρός Στουρνάρα μπήκαμε στο ΔΝΤ"


Η γυναίκα που αποκάλυψε το τεράστιο σκάνδαλο της τεχνητής - και κατόπιν άνωθεν εντολών - διόγκωσης του ελλείμματος το 2009, ώστε να υποχρεωθεί η Ελλάδα να αποδεχτεί το ΔΝΤ, την τρόικα και τα μνημόνια σε μια συνέντευξη - καταπέλτη Στο ΧΩΝΙ!

Μιλά για την εμπλοκή του νυν υπουργού Οικονομικών στην αλλοίωση των στατιστικών στοιχείων!

Ποιοι και γιατί θέλουν να θαφτεί η υπόθεση της ΕΛΣΤΑΤ που οδήγησε στην υπογραφή του πρώτου μνημονίου και την έλευση του ΔΝΤ

Την εμπλοκή Βρυξελλών, Λουξεμβούργου αλλά και του διευθυντή της Eurostat, Βάλντερ Ραντερμάχερ, στο θάψιμο της υπόθεσης διόγκωσης του ελλείμματος της Ελλάδας το 2009, καταγγέλλει μέσα από Το ΧΩΝΙ το πρώην μέλος ΔΣ της ΕΛΣΤΑΤ και καθηγήτρια Στατιστικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, Ζωή Γεωργαντά, ύστερα από το πόρισμα της 5ης Ειδικής Ανακρίτριας που «βγάζει λάδι» τους Ανδρέα Γεωργίου-πρόεδρο της ΕΛΣΤΑΤ, Κωνσταντίνο Μολφέτα-διευθυντή Εθνικών Λογαριασμών και Αθανασία Ξενάκη-διευθύντρια Στατιστικών Ερευνών, για τη συγκεκριμένη υπόθεση, και η οποία οδήγησε στην υπογραφή του πρώτου μνημονίου.

Mάλιστα, η γυναίκα που αποκάλυψε το μεγάλο σκάνδαλο δεν διστάζει να εμπλέξει και τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα στο ζήτημα της παραποίησης στατιστικών στοιχείων ήδη από το 1997, οπότε και διετέλεσε πρόεδρος στο Σώμα Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ Στο ΧΩΝΙ της ΚΥΡΙΑΚΗΣ 18 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
Κλικ στην εικόνα
Read more

Τελικά είμαστε κοινωνία κανίβαλων



Του Άγη Βερούτη 


Με 65% ανεργία στους νέους ως 25 ετών, τους ζητούμε όταν βρουν δουλειά να πληρώνονται €511 ώστε να παίρνουν από την εργασία τους σύνταξη τριπλάσια, άνθρωποι που βάραγαν σφραγίδες ως τα 40 τους που βγήκαν στη σύνταξη. 

Τους υποβάλλουμε σε έμμεση φορολόγηση εξόντωσης, ενώ οι φόροι δεν έχουν καμία ανταπόδοση. 

Τους αντιμετωπίζουμε ατιμωτικά, κοροϊδεύοντας το γεγονός ότι πηγαίνουν σε καφετέριες με το χαρτζιλίκι από την οικογένεια, αντί να μείνουν κλεισμένοι σε 4 τοίχους να μαραζώσουν στα νιάτα τους, και γιατί μένουν στο πατρικό τους. 

Ταυτόχρονα, όμως, κυνηγάμε να κλείσουμε και την τελευταία μικρομεσαία επιχείρηση που θα μπορούσαν να βρουν δουλειά. 

Τους ζητάμε να είναι κόσμιοι και νομοταγείς, όταν οι ίδιοι οι νόμοι μας τους στερούν την αξιοπρέπεια, και παραβαίνουν τις ατομικές ελευθερίες του ανθρώπου, θεσμοθετούν την ατιμωρησία των διεφθαρμένων, και τιμωρούν την ανέχεια και τη νομοταγή συμπεριφορά, ενώ ευνοούν τη λαμογιά και τους απατεώνες. 

Όσοι νέοι αντιλαμβάνονται την αρρωστημένη μηχανή μας, και φεύγουν μετανάστες, τους κατηγορούμε πως εκμεταλλεύτηκαν τη δωρεάν παιδεία που τους παρείχε η κοινωνία χωρίς να ανταποδώσουν την παροχή. 

Όσοι μένουν και μαστίζονται από την ανεργία τους κατηγορούμε για τεμπέληδες που δεν πάνε να ανοίξουν πάγκο σε μια λαϊκή. Λες και μπορούν, ή δεν τους εμποδίζουμε. 

Ξοδεύουμε σε μισθούς οδηγών λεωφορείων και τρένων, περισσότερα κατά κεφαλή απ΄ όσο στους πιλότους πολεμικών αεροσκαφών. 

Πληρώνουμε με τους φόρους της κοινωνίας το 70% του κόστους των ΜΜΜ, και χρεώνουμε πλέον το διπλάσιο εισιτήριο από 4 χρόνια πριν. 

Κυνηγάμε τα άνεργα παιδιά που δεν πλήρωσαν, με τελώνες, με την αρχαία έννοια: ανθρώπους που μοιράζονται το μισό των προστίμων με το "δημόσιο" σαν αμοιβή για τον κανιβαλισμό των αδύναμων και των ανώριμων. 

Για να συντηρούνται οι τελώνες, δεν βάζουμε ένα σύστημα με μπάρες στα μέσα μαζικής μεταφοράς, ώστε να μη μπορούν οι μη έχοντες να μπούνε χωρίς εισιτήριο. 

Προτιμούμε τη βρωμιά της μοιρασιάς του πρόστιμου με τους τελώνες, που το έχουν δει όργανα της τάξης και θέλουν να κάνουν και προσωποκράτηση στους "παραβάτες" για το πταίσμα της μη πληρωμής μισού ευρώ τα βλαχαδερά, λες και είναι αστυνομικοί, λιμενικοί, πυροσβέστες ή τελωνειακοί με αληθινή κρατική εξουσία. Αντιποίηση αρχής το λένε αυτό στο χωριό μου. Ατιμώρητη αντιποίηση αρχής. 

Ανεχόμαστε να βγάζει αθωωτική επίσημη ανακοίνωση, μονόπλευρη και ατεκμηρίωτη, ο ΟΑΣΑ, που σκοπό έχει να προκαταβάλει την εν εξελίξει έρευνα της δικαιοσύνης, και κανείς δεν βγαίνει να κατακεραυνώσει τους καρεκλοκένταυρους για παρακώληση της Δικαιοσύνης, και να απολύσει σύσσωμο το ΔΣ του οργανισμού, για ασέβεια προς τους θεσμούς και τους νεκρούς. 

Συντηρούμε μια βλαχομπαρόκ κρατική μηχανή με δεκάδες εκατομμύρια ευρώ για Ίδρυμα για την Έρευνα του Αρχαίου Υφάσματος (http://www.artext.gr/index_gr.html), με Οργανισμούς Αποξήρανσης της Κωπαΐδας, Διοργάνωσης του 2004, Συντονισμού Ανοίγματος του Μουσείου της Ακρόπολης, αλλά αξιώνουμε από ανήλικους και ανέργους εισιτήριο για να κινηθούν λίγα τετράγωνα με τα δημόσια μέσα που πληρώνουμε όλοι με τους φόρους μας. 

Αυτές και χιλιάδες άλλες μικροασχημίες διαπράττουμε ως κοινωνία απέναντι στα παιδιά μας, τους νέους μας, κανιβαλίζοντας το παρόν και το μέλλον τους. Δίνοντάς τους το παράδειγμα. 

Έχουμε εξελιχθεί σε μια κανιβαλιστική, γεροντολατρική κοινωνία, όπου ακόμη και οι μεσήλικες διεκδικούν τα προνόμια του προσόδου και τις συντάξεις του γήρατος εις βάρος των νέων. 

Σε λίγα χρόνια, που αναπόφευκτα οι νεώτεροι, τα παιδιά μας, θα πάρουν στα χέρια τους τις τύχες μας, ας μη παραπονεθούμε που θα μας ανταποδώσουν την περιποίηση. 

http://kostasxan.blogspot.gr/2013/08/blog-post_425.html
Read more

Crystallize - Lindsey Stirling (Dubstep Violin Original Song)

Read more

Επισημοποιείται η συνεργασία του μυστικοσυμβούλου του Τσίπρα Ανδρέα Ανδριανόπουλου με τον ΣΥΡΙΖΑ

Εδώ και μήνες ο πρώην υπουργός και σημαιοφόρος του νεοφιλελευθερισμού εν Ελλάδι Ανδρέας Ανδριανόπουλος εκτελεί καθήκοντα μυστικού συμβούλου του Αλέξη Τσίπρα.
Δεν ήταν  τυχαίο άλλωστε το γεγονός ότι τέσσερις ημέρες πριν
από την κρίσιμη αναμέτρηση της 17ης Ιουνίου δήλωσε ανοικτά οτι βλέπει νίκη του κόμματος της Αριστεράς. Κι αυτή του η κίνηση έγινε για να αποενοχοποιήσει στον φιλελεύθερο κόσμο έναν πολιτικό φορέα, τον οποίο άλλοτε έβλεπε ως “μπαμπούλα”.
Έκτοτε επικοινωνεί τακτικά με τον κ. Τσίπρα κι εκείνος είναι ο “πρωτομάστορας” της διοργάνωσης των ταξιδίων του στις ΗΠΑ αλλά και σε άλλα μητροπολιτικά κέντρα του “δυτικού τόξου”.

Στις 12 το μεσημέρι ο κ. Ανδριανόπουλος βρίσκονταν στο εστιατόριο του ξενοδοχείου “Μεγάλη Βρετανία” στο Σύνταγμα μαζί με τον διευθυντή του πολιτικού γραφείου του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Νίκο Παππά και χάρασσαν  από κοινού τα νέα “ανοίγματα” του ΣΥΡΙΖΑ, ώστε να αποκτήσει το κόμμα αυτό την κυβερνησιμότητα που, αντικειμενικά, του λείπει.
Εντός των προσεχών ημερών δε, είναι ανοικτό το ενδεχόμενο να προσκληθεί ο πρώην υπουργός σε εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ, στο πλαίσιο της επισημοποίησης του “αρραβώνα” των δύο πλευρών.
Read more

Όλη η αλήθεια με στοιχεία για το ξεπούλημα της Ελλάδας..

Γράφαμε στις 15/5/2011 Εδώ :
 ”Το Ιστορικό και η μεθόδευση του ξεπουλήματος”
Δείτε πως ξεκίνησε και πως μεθοδεύτηκε το θέμα του ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας, του ξεπουλήματος των ασημικών..
Η αρχική πρόβλεψη για αποκρατικοποιήσεις στο μνημόνιο ήταν 5 δις, στην συνέχεια ανέβηκε στα 15 και κατέληξε (άν κατέληξε τελικά) στα 50 δις ευρώ.
Το Ιστορικό..
Απ την αρχή ήξεραν ότι το πρόγραμμα δεν βγαίνει, αλλά υλοποίησαν την αποτυχημένη “συνταγή” βήμα-βήμα…
Μας έφεραν στα πρόθυρα της εξαθλίωσης και τώρα με απλά λόγια έρχεται η τρόικα και μας λέει, ή απολύετε προσωπικό, κόβετε μισθούς, κάνετε αιματηρές περικοπές ή …ξεπουλάτε τα ασημικά.
Εδώ είναι το μυστικό, εδώ είναι όλα τα λεφτά γιατί όπως θα διαβάσετε και πιο κάτω για την τρόικα η Ελλάδα είναι “μαγαζί γωνία”
Ας δούμε όμως πως ξεκίνησε η ιστορία..
Γ.Α.Π,σε ομιλία του σε εκδήλωση του Economic Club (Νέα Υόρκη 22 Σεπ. 2010),στα καλά καθούμενα, δήλωσε:
Το Δημόσιο διαθέτει ακίνητη περιουσία, η αξία της οποίας υπερβαίνει τα 270 δις – ποσό, που περίπου ισούται με το δημόσιο χρέος της χώρας. Τα ακίνητα αυτά παραμένουν, ως επί το πλείστον, ανεκμετάλλευτα. Για το λόγο αυτό, ξεκινούμε ένα φιλόδοξο πρόγραμμα, που εφαρμόζεται σε ένα ευρύτατο φάσμα τομέων, όπως μεταφορές, ενέργεια, τηλεπικοινωνίες, ακίνητα, ΔΕΚΟ και τράπεζες, μέσω απευθείας πώλησης, υπογραφής σύμβασης παραχώρησης, δημοσίου διαγωνισμού, ιδιωτικοποιήσεων, στρατηγικών συνεργασιών ή χρηματοοικονομικών εταιρειών συμμετοχικού κεφαλαίου – εταιρειών «holding».”
15 Απρ.2011
Δείτε τι είπε ο Antonio Borges (IMF European Department Director) , σε χθεσινή συνέντευξή του σχετικά με τις χθεσινές εξαγγελίες πρωθυπουργού και της κυβέρνησης.
Το σενάριο ιδιωτικοποιήσεων στην Ελλάδα είναι ίσως ένα από τα καλύτερα νέα των τελευταίων μηνών…..Η ελληνική κυβέρνηση, επιμένω σε αυτό, έχει πάνω από 100 % του ΑΕΠ “ιδιωτικοποιήσιμα” περιουσιακά στοιχεία
Η Ελλάδα έχει ένα πολύ υψηλό επίπεδο χρέους, και έτσι αυτό είναι μεγάλη ανησυχία σε όλους μας. Αλλά είναι η κυβέρνηση με το μεγαλύτερο χαρτοφυλάκιο περιουσιακών στοιχείων που μπορούν να ιδιωτικοποιηθούν. Έτσι, αυτό είναι ένα πολύ σημαντικό στοιχείο, του τρόπου που ο καθένας κοιτάζει τώρα την Ελλάδα.
Και στην Ελλάδα, υπάρχουν ακόμη πολύ αξιόπιστα Think tanks, που μας πληροφορούν ότι, από το χαρτοφυλάκιο των περιουσιακών στοιχείων της κυβέρνησης, μια μεγάλη μερίδα μπορεί να ιδιωτικοποιηθεί μάλλον γρήγορα, κάτι που είναι καθησυχαστικό. Σύμφωνα με τους δικούς σας εμπειρογνώμονες , αυτό θα μπορούσε να γίνει σχετικά γρήγορα. Έτσι, αυτό είναι, πάλι, πολύ καθησυχαστικό.  

Η ελληνική κυβέρνηση, επιμένω σε αυτό, έχει πάνω από 100 % του ΑΕΠ “ιδιωτικοποιήσιμα” περιουσιακά στοιχεία, είναι μια ακραία τιμή στην Ευρώπη και δεν υπάρχει κανένας άλλος σε αυτή την κατάσταση. Έτσι, αν υπάρχει ένα σημαντικό στοιχείο που είναι ένα νέο στοιχείο που πρέπει να μας καθησυχάσει, είναι αυτό. Έτσι, παραμένουμε σίγουροι.Επιτρέψτε μου όμως να τονίσω: Κάναμε μια μελέτη των ιδιωτικοποιήσεων σε όλη την Ευρώπη κατά τα τελευταία 20 χρόνια περίπου. Πολλές χώρες έχουν ιδιωτικοποιήσει περισσότερο από αυτό, πολύ περισσότερο από αυτό, μέχρι 30 % του ΑΕΠ, συμπεριλαμβανομένων των χωρών της Ανατολικής Ευρώπης όπου υπήρχε πολύ μεγαλύτερη αβεβαιότητα σχετικά με την ιδιοκτησία και για τον τίτλο και το νομικό καθεστώς. Έτσι, αυτό μπορεί να γίνει. Φυσικά, δεν έχει γίνει στην Ελλάδα μέχρι τώρα, διότι οι Έλληνες δεν αισθάνονταν την ανάγκη να το κάνουν. Αλλά τώρα, το νέο σημαντικό στοιχείο είναι ότι η ελληνική κυβέρνηση αποδέχεται την προτεραιότητα και ξέρετε, οι ιδιωτικοποιήσεις μπορεί να συμβούν πολύ γρήγορα. Ειδικότερα, αν αποφασίσετε να βάλετε εμπειρογνώμονες μέσα και το αναθέσετε, βρίσκοντας τους κατάλληλους ανθρώπους, μπορεί να συμβεί πολύ, πολύ γρήγορα, μπορώ να σας διαβεβαιώσω.”  Έτσι, αν υπάρχει ένα σημαντικό στοιχείο που είναι ένα νέο στοιχείο που πρέπει να μας καθησυχάσει, είναι αυτό. Έτσι, παραμένουμε σίγουροι.
Ο ίδιος (ο Borges) σύμφωνα με το wsj.com δήλωνε :
” Η Ελλάδα μπορεί να πουλήσει περιουσιακά της στοιχεία, δεν έχει ζητήσει επιπλέον βοήθεια”Το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων αξίας 50 δις ευρώ που συμφωνήθηκε από την Ελληνική Κυβέρνηση, δυνητικά αντιπροσωπεύει μονάχα το 20% περίπου των περιουσιακών στοιχείων του δημοσίου που θα μπορούσαν να εκποιηθούνγια την εξεύρεση ρευστού στα πλαίσια των προσπαθειών για μεταρρυθμίσεις, αξιωματούχος του ΔΝΤ.“Η Ελλάδα αποτελεί ειδική περίπτωση γιατί αποτελεί ακραία (σσ στα
οικονομικά Αγγλικά το outlier σημαίνει εκτός ορίων) περίπτωση, είναι μια κυβέρνηση η οποία διαθέτει ένα εξωπραγματικό χαρτοφυλάκιο από περιουσιακών στοιχείων”, όπως δήλωσε ο Antonio Borges, διευθυντής του Ευρωπαϊκού τμήματος του ΔΝΤ. “Αυτό δημιουργεί μια ευκαιρία που δεν υπάρχει αλλού (σσ σε άλλες χώρες)”. Η Ελλάδα, προσέθεσε, θα μπορούσε να ρευστοποιήσει περίπου 280 δις ευρώ μονάχα από πωλήσεις ακίνητης δημόσιας περιουσίας, αλλά προειδοποίησε πως οι ιδιωτικοποιήσεις θα είναι χρονοβόρες και πολύπλοκες λόγω θεμάτων όπως η εσωτερική πολιτική και τα συμφέροντα των συνδικάτων.
Όπως θα διαπιστώσατε έχουμε δηλώσεις ταυτόσημες, καρμπόν και οι δυο μιλάνε για ιδιωτικοποιήσιμα περουσιακά στοιχεία πάνω από το 100 % του ΑΕΠ ύψους 270-280 δις ευρώ.
Καταλάβατε τι μας λέει ο κ. Antonio Borges;;
Πουλήστε γρήγορα, έχετε πολύ πράμα, βάλτε εμπειρογνώμονες μέσα, βρείτε τους κατάλληλους ανθρώπους….
Και ποιοι είναι άραγε οι κατάλληλοι άνθρωποι;;
Mήπως όλοι αυτοί που μας έχουν “κατσικωθεί”  και έχουν κατασκηνώσει στην Ελλάδα..
Μήπως είναι αυτοί  που ανέφερε ο κ. Σαχινίδης  ;
Να σας θυμίσουμε εδώ τι γράφει για το ΔΝΤ ο Joseph Stiglitz, στο βιβλίο του Stiglitz“Globalization and Its Discontents”, που κυκλοφόρησε το 2002.
Ο Stiglitz είναι Νομπελίστας (2001), ακαδημαϊκός, συγγραφέας, πρώην αντιπρόεδρος της Word Bank, σύμβουλος του Κλίντον, του Ομπάμα και του πρωθυπουργού μας.
Διαβάστε προσεκτικά το κείμενο και πέστε μας σας θυμίζει κάτι;
“Με τα δάνεια ανεξόφλητα ολόκληρα έθνη ρίχνονται σε οικονομικό και κοινωνικό χάος, το ΔΝΤ σπεύδει σε δανεισμό από ξένους κυρίως πιστωτές. Οι πιστωτές παρέχουν επισφαλή δάνεια, γνωρίζοντας ότι, αν οι οφειλέτες δηλώσουν αδυναμία πληρωμής, το ΔΝΤ θα πάρει το λογαριασμό. Εν τω μεταξύ, το ΔΝΤ προτρέπει τις χρεωμένες χώρες, σε περαιτέρω ιδιωτικοποίηση-στην πραγματικότητα στην πώληση των περιουσιακών στοιχείων τους, σε ένα κλάσμα της αξίας τους για να αυξήσουν τα μετρητά τους. Οι ξένες εταιρείες, στη συνέχεια αγοράζουν τα περιουσιακά στοιχεία σε χαμηλές τιμές.
Συμβαίνει κάτι παρόμοιο στην χώρα μας;
Μήπως αυτά που αναφέρει ο Stiglitz, είναι πανομοιότυπα με τις δηλώσεις του αξιωματούχου της τρόικας, για την πώληση των περιουσιακών μας στοιχείων;
 

Προϊδεσμός για το σχέδιο.. (8 Δεκ.2012)

Δείτε τώρα τι αποκάλυψε στο βίντεο που ακολουθεί ο κ. Κοττάκης στις 8/12/2012 σε συνέντευξη του βουλευτή Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας της Νέας Δημοκρατίας κ. Χρύσανθου Λαζαρίδη…Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί τι λέει για τα κοιτάσματα φυσικού αερίου… Του ξέφυγε του Κοττάκη και το ξεφούρνησε το παραμύθι…Λέει ο Κοττάκης: “η στρατηγική σας είναι,
γινόμαστε αξιόπιστοι με τις μεταρυθμίσεις και να τους κάνετε αυτοί και
να προκαλέσουν την διαγραφή του χρέους….και να σας ζητήσουν την
αξιοποίηση του φυσικού αερίου..”
Όπως θα δείτε..συναινεί ο κ. Λαζαρίδης στα λεγόμενα του
Κοττάκη..λέγοντας απλά ένα και μόνο ένα  “άν θέλουν” αναφερόμενος στην
διαγραφή του χρέους..
Δηλαδή στην ουσία ξεπουλάνε το φυσικό αέριο..για διαγραφή χρέους.... προφανώς μέσω εμπράγματων εγγυήσεων
Για να πάμε λίγο πίσω…Πριν το 2010, και πριν ο ΓΑΠ μας έβαλε τεχνηέντως και με φούσκωμα του ελλείμματος, στον δανεισμό και στην τρόικα…το χρέος της χώρας μας τότε ήταν ομολογιακό και διαχειρίσιμοΜε την υπογραφή του προδοτικού μνημονίου έγιναν κατά κύριο λόγο τα εξής:
Διόγκωση του χρέους, εκχώρηση ασυλίας και εθνικής κυριαρχίας και μετατροπή του σε ενυπόθηκο (αγγλικό δίκαιο) με την άσκηση εγγυήσεων..
Τότε όπως θυμάστε ο ΓΑΠ μας έλεγε ότι πετρέλαια δεν υπάρχουν..
Τους τελευταίους μήνες ξαφνικά….και πετρέλαια βρήκαμε και συνεκμετάλλευση θα κάνουμε με τον Ολάντ και ΚΑΖΑΝ ΚΑΖΑΝ θα πορευτούμε με τους Τούρκους για την ΑΟΖ…
Εδώ είναι το θέμα τα κοιτάσματα της Ελλάδας που ετοιμάζονται να τα παραδώσουν στους δανειστές..
Καταλάβατε τώρα τι παίζει….
Να προκαλέσουν αυτοί…,η τρόικα, την διαγραφή του χρέους και αυτοί να μας ζητήσουν την αξιοποίηση του φυσικού αερίου..
Με απλά λόγια δηλαδή…
Ξεπουλάνε το φυσικό αέριο..για διαγραφή χρέους..
.. προφανώς μέσω εμπράγματων εγγυήσεων

Δείτε τι δήλωνε τον Μάρτιο του 2013 ο Στουρνάρας…

“Η Ελλάδα έχει δημόσια γη, ως ποσοστό του ΑΕΠ, πολύ παραπάνω από
οποιαδήποτε άλλη χώρα της Ευρωζώνης. Αυτό το αγνοήσαμε, δηλαδή
προτιμήσαμε να κόβουμε μισθούς και συντάξεις
 παρά να αξιοποιούμε δημόσια γη. Δεν το κάναμε, λοιπόν, καθόλου ή το κάναμε πολύ λίγο….”Αυτά που διαβάσατε πιο πάνω είναι απόσπασμα δηλώσεων του Υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, κατά τη διάρκεια της χθεσινής παρουσίασης του
βιβλίου του δημοσιογράφου Γιάννη Πρετεντέρη «Ο Ψυχρός Εμφύλιος»….

Το πιο σημαντικό όμως εδώ είναι, η πλήρης (καρμπόν) ταύτιση της δήλωσης του Στουρνάρα, με τις αντίστοιχες δηλώσεις που έγιναν δυο χρόνια πριν από τον αξιωματούχο του ΔΝΤ… Η επιβεβαίωση και τελική φάση του σχεδίου
Διαβάστε τώρα τι δήλωσε μόλις χθες  ο γεν. διευθυντής του λόμπι των Γερμανών Βιομηχάνων BDI Μαρκους Κέρμπερ  – στενός συνεργάτης του Σόιμπλε, σε συνέντευξη του στην εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung. Σημειώνει πως η ελάφρυνση του ελληνικού χρέους μπορεί να πραγματοποιηθεί εάν η Γερμανία λάβει ως αντάλλαγμα κρατικά περιουσιακά στοιχεία!
Σε συνέντευξη του στην εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung ο κ. Κέρμπερ προτείνει ο Μόνιμος Μηχανισμός Διάσωσης ESM να εξελιχθεί σε ένα είδος «υπ. Οικονομικών» το οποίο θα μπορεί να ελέγχει και να παρεμβαίνει στο δημόσιο χρέος των χωρών μελών.
«Για παράδειγμα», αναφέρει χαρακτηριστικά στην εφημερίδα, «ο ESM θα μπορούσε να απορροφήσει μέρος του ελληνικού δημόσιου χρέους, αλλά ως αντάλλαγμα θα μπορούσε να λαμβάνει κρατικά περιουσιακά στοιχεία. Έτσι θα εξακολουθεί το χρέος να είναι βιώσιμο».
Δηλαδή δεν θέλουν να ξεχρεώσουμε ποτέ, μέχρι η χώρα να πουληθεί εντελώς, ώστε να μην είναι αναστρέψιμη η κατάσταση, και να μην υπάρξει ποτέ ξανά ελληνικό κράτος…
Εδώ θα πρέπει να προσδιοριστεί τι εννοεί ο κύριος αυτός με τον όρο “κρατικά περιουσιακά στοιχεία”…
“Κρατικά περιουσιακά στοιχεία” είναι και τα απεριόριστα κοιτάσματα υδρογονανθράκων που βρίσκονται αποθηκευμένα εντός του
υπεδάφους μας και της ΑΟΖ μας. Κοιτάσματα ανυπολόγιστης αξίας. Μήπως για αυτό τον λόγο χρεοκοπήσαμε; Για να παραχωρηθούν προς “ελάφρυνση (όχι διαγραφή) του χρέους”; Για να γίνει το χρέος μας “βιώσιμο”; Δηλαδή να συνεχίσουμε να πληρώνουμε, όχι να σταματήσουμε να χρωστάμε. Απλά θα μας διευκολύνουν τις δόσεις, και θα μας έχουν πάρει ότι έχουμε.
Φυσικά για τις γερμανικές αποζημιώσεις ούτε λόγος. Προσποιούνται ότι δεν υπάρχουν, και είναι σίγουροι ότι οι πολιτικοί μας είναι αρκετά καλοί υπάλληλοι, για να τολμήσουν να “τρέξουν” την Γερμανία στο Διεθνές Δικαστήριο, όπου το Κατοχικό Δάνειο είναι άμεσα απαιτητό.
Μήπως όμως τελικά όλα αυτά είναι αποτέλεσμα ενός γενικότερου σχεδίου, ενός καλά προσχεδιασμένου εγκλήματος…για να μας τα πάρουν τζάμπα.
Έχετε τώρα καμιά απορία για το προσχεδιασμένο έγκλημα και την μεθόδευση του ξεπουλήματος της Ελλάδας;;
Να δείτε ότι στις αρχές του 2014 ο Σαμαράς θα βγει και θα το παίξει άλλη μια φορά πατριώτης και με διάγγελμα θα ανακοινώσει ότι, μη μπορώντας να βλέπει τον κόσμο να εξαθλιώνεται, να πεθαίνει…θα μας πει ότι δεν πάει άλλο και ότι βγαίνουμε απ το μνημόνιο…σπάμε τα δεσμά..ότι κάνουμε ηρωϊκή έξοδο…
Αυτό όμως που δεν θα μας πει είναι ότι βγαίνοντας απ το μνημόνιο, πάμε σε χρεοκοπία και σε εφαρμογή-άσκηση των εγγυήσεων…
Την χρεοκοπία και την αποπληρωμή του χρέους σε είδος με το ξεπούλημα των ασημικών μας θα το βαπτίσουν σωτηρία …
Read more