Σάββατο 13 Αυγούστου 2011

Stamatis Spanoudakis - Astrapi


Read more

Νέος προπηλακισμός κυβερνητικού στελέχους

Φραστική επίθεση δέχθηκε σήμερα στην Κυλλήνη ο υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ανδρέας Λοβέρδος.
Ο υπουργός προπηλακίστηκε και αποδοκιμάστηκε χωρίς όμως το επεισόδιο να πάρει μεγαλύτερη έκταση.
Χθες ο κ.Λοβέρδος επισκέφθηκε το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας, όπου πραγματοποιήθηκε η έκτη μεταμόσχευση οργάνων και στη συνέχεια μετέβη στην Κυλλήνη για ολιγοήμερες διακοπές.
Read more

ΠΟΡΤΟΣΑΛΤΕ-ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ-ΜΙΑ ΑΝΑΔΡΟΜΗ ΣΤΑ ΟΣΑ ΕΛΕΓΑΝ ΛΙΓΟΥΣ ΜΗΝΕΣ ΠΡΙΝ

Έχω ξαναπεί πως είναι πάρα μα πάρα πολύ ενδιαφέρον να ανατρέχουμε στο παρελθόν και στα λεγόμενα προσώπων.Το συγκεκριμένο βίντεο είναι της 3ης Σεπ 2010.
(Ακούστε τους βρωμερούς στο Σκάι και τη γραμμή που περνάνε:
φταίει ο κόσμος. Πάει και τέλειωσε. Ούτε εργολάβοι,ούτε μίζες, ούτε
κρατικοδίαιτοι επιχειρηματίες. Ο λαός φταίει.
Ακούστε τον Παπαδημητρίου να λέει πως υπάρχουν πολλά προιόντα στον συντελεστή 11 τοις εκατό, ήτοι πολλά προιόντα ειναι φτηνά. Και απολαύστε την αγανάκτησή του γι αυτό και πως πρέπει να ακριβύνουν. Το νερό, το ρεύμα, το φαγητό.
Κι αυτός που τα ξέρει όλα δεν ήξερε να πεί τι φπα υπάρχει στο εξωτερικό για τα τρόφιμαΑ,και ακούστε τον με τι ηδονή λέει πως και το πετρέλαιο θα ακριβύνει και η μετάταξη θα γίνει.Κι ακόμη πως ανατριχιάζει απο αγαλλίαση όταν μας λέει πως δεν τελειώσαμε με τα μέτρα.)
Read more

Ο Σόρος υπέρ του ευρωομολόγου, άρα δεν πρέπει ποτέ να εκδοθεί.

Έχουμε επισημάνει με σειρά άρθρων μας ότι το ευρωομόλογο δεν συμφέρει κανέναν πλην κάτι τυχάρπαστους στη χώρα μας που αφενός ονειρεύονται νέες αρπαχτές, αφετέρου θέλουν να στηρίξουν όπως όπως το κλυδωνιζόμενο επικίνδυνα κρατικοδίαιτο καθεστώς τους.

Δεν συμφέρει την Ελλάδα, γιατί μπορεί μεν να την απαλλάσσει από το άγχος των αγορών, αλλά θα την μετατρέψει μόνιμα....
σε εξαρτώμενο προτεκτοράτο. Δεν συμφέρει την Γερμανία και τις άλλες χώρες με πιστοληπτική ικανότητα ΑΑΑ, γιατί είναι ορατός ο κίνδυνος να επωμιστούν εκείνες τις αδυναμίες ή τις λαμογιές των πιο αδύναμων οικονομικά χωρών.

Σε κάθε περίπτωση, οποιαδήποτε επίθεση από τους γύπες των αγορών εναντίον του κοινού ευρωομολόγου, δεν θα έχει ως συνέπεια την απώλεια της πιστοληπτικής ικανότητας ενός μεμονωμένου κράτους, αλλά την καταστροφή της Ευρώπης στο σύνολό της. Ελπίζουμε ότι οι Γερμανοί και οι υπόλοιποι οικονομικά ισχυροί λαοί ότι δεν είναι τόσο αφελείς.

Πρόσφατα μάλιστα διαβάσαμε το γνωστό πλέον άρθρο του μεγαλοεπενδυτή κ. Σόρος στην γερμανική οικονομική εφημερίδα  Handelsblatt, στο οποίο άρθρο του ο κ. Σόρος τάσσεται υπέρ του ευρωομολόγου και προσπαθεί να πείσει την Γερμανία και τις άλλες χώρες με πιστοληπτική ικανότητα ΑΑΑ, να δεχθούν την έκδοση ευρωομολόγου, σε διαφορετική περίπτωση, ο κ. Σόρος προβλέπει ότι το ΕΥΡΩ θα καταρρεύσει.

Εμείς είχαμε μέχρι τώρα χίλιους λόγους για τους οποίους δεν θα πρέπει να εκδοθεί ευρωομόλογο. Τώρα που το ζητά ο κ. Σόρος, αυτός είναι ένας ακόμα σοβαρός ή μάλλον σοβαρότατος λόγος για να μην εκδοθεί ποτέ ευρωομόλογο.  
Read more

Στον Σταύρο Λαμπρινίδη έδωσε ο Παπανδρέου το “δαχτυλίδι” της διαδοχής. Έξαλλος ο Βεν ιζέλος έσπασε τα Oakley του ποδηλάτη πρωθυπο υργού στη Σκιάθο!



LAMPRINIDIS-HILARI-2.jpg
Έξαλλος ο υπ. Οικονομικών άρπαξε τη θαλαμηγό του πεθερού του και κατευθύνθηκε προς τη Σκιάθο, από τη Σκόπελο όπου βρισκόταν, για να συναντήσει τον πρωθυπουργό!
Τι ήταν αυτό που έκανε έξαλλο τον Βενιζέλο;
Η αίσθηση αλλά και οι καλοθελητές που έσπευσαν να του ψιθυρίσουν πως ο Γιώργος έδωσε το δαχτυλίδι της διαδοχής στον Σταύρο Λαμπρινίδη ο οποίος είναι ο πρώτος υπ. Εξωτερικών μεταπολεμικά που επισκέπτεται μέσα σε κλίμα εθνικής συγκίνησης την Ίμβρο.
Όλοι πλέον θεωρούν δεδομένο ότι ο σημερινός ΥΠΕΞ μπαίνει σφήνα ανάμεσα στους δελφίνους για την διαδοχή του Παπανδρέου και μάλιστα με τις ευλογίες του σημερινού πρωθυπουργού και προέδρου του ΠΑΣΟΚ.
Και ο Παπανδρέου από το ΥΠΕΞ βρέθηκε στην αρχηγία του κόμματος και στη συνέχεια στο Μαξίμου.
Για χάρη του Λαμπρινίδη, ο Γιώργος άδειασε τον άλλο αγαπημένο του φίλο Δρούτσα, τον οποίο πλέον αναζητά η Νικολούλη.
Όλα αυτά ανέβασαν το αίμα του Βενιζέλου στο κεφάλι του και έσπευσε στην Σκιάθο.
Χαμός.

Κουρδιστό Πορτοκάλι

Read more

Χωρίς καθηγητές, βιβλία και κτήρια θα ξεκινήσει η σχολική χρονιά!!!



Ενας ακριβώς μήνας απέμεινε για να ξεκινήσει η νέα σχολική χρονιά, ωστόσο αυτό θα συμβεί ε περισσότερα εμπόδια σε σχέση με οποιαδήποτε προηγούμενη. Ο λόγος; Δεν είναι μόνο ότι δεν θα υπάρχουν βιβλία, αυτό είναι σύνηθες άλλωστε. Ούτε οι ελλείψεις σε κτηριακές υποδομές. Αυτήν την φορά θα απουσιάζουν και οι… καθηγητές, όχι απλά γιατί πιθανότατα να έχουν απεργίες αλλά και επειδή δεν θα… υπάρχουν, μετά τις μαζικές συνταξιοδοτήσεις αλλά και τις ελάχιστες προσλήψεις (αφού υπάρχει ο περίφημος κανόνας μία πρόσληψη για κάθε πέντε-δέκα αποχωρήσεις).
Φέτος θα γίνουν μόλις 500 – 600 προσλήψεις καθηγητών μόνιμου χαρακτήρα, ενώ σύμφωνα με την Διδασκαλική Ομοσπονδία, οι προσλήψεις των αναπληρωτών δεν θα ξεπεράσουν τις 5.000, τη στιγμή που πέρσι υπήρχαν πιστώσεις για τουλάχιστον 15.800! Η φειδωλή πρόσληψη των εκπαιδευτικών θα συνοδευτεί από μια μαζική συνταξιοδότηση 11.000 καθηγητών, πράγμα που σύμφωνα με την Διδασκαλική Ομοσπονδία αναμένεται να δημιουργήσει ένα κενό 20.000 θέσεων σε όλα τα σχολεία της Ελλάδας.
Παράλληλα, έχοντας επικεντρωθεί στο νομοσχέδιο για τις «μεταρρυθμίσεις» των ΑΕΙ και των ΤΕΙ, το υπουργείο Παιδείας μάλλον ξέχασε τις τεράστιες ελλείψεις στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Έτσι, πέραν των κενών στους καθηγητές, έναν μήνα πριν χτυπήσει το πρώτο κουδούνι της νέας χρονιάς, έγινε αντιληπτό ότι οι υπάλληλοι του Οργανισμού Εκδόσεως Διδακτικών Βιβλίων έχουν πάρει μετάθεση λόγω κατάργησης του, με αποτέλεσμα η διανομή των σχολικών εγχειριδίων βρίσκεται ακόμα στον «αέρα»…
Read more

Ποιός ο ρόλος του Νίκου Παπανδρέου στο ΠΑΣΟΚ;



Φουντώνουν οι πληροφορίες για την «εμπλοκή» του Νίκου Παπανδρέου στα εσωκομματικά του ΠΑΣΟΚ. 
Όσο μάλιστα τα όσα έχουμε γράψει κατ’ αποκλειστικότητα  δεν διαψεύδονται, τόσο θα επιμένουμε να γράφουμε τις πληροφορίες που φτάνουν στα αυτιά μας…
Ο Νίκος Παπανδρέου έχει βάλει σκοπό να μετατρέψει το ΠΑΣΟΚ σε καθαρά οικογενειακή υπόθεση. Πώς θα μπορούσε κανείς να τον «κακολογήσει», όταν μιλάμε για το κόμμα που έχει ιδρύσει ο αείμνηστος πατέρας του, Ανδρέας Παπανδρέου και του οποίου ηγείται (θεωρητικά πάντα) ο αδερφός του, Γιώργος Παπανδρέου...
Ο Νίκος Παπανδρέου, σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχει στη διαθεσή της η «prionokordela.gr», επιχειρεί με κάθε τρόπο να «αφυπνίσει» τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου και δεν αποκλείεται, μάλιστα, μέσα στο φθινόπωρο, να έχουμε και τα αποκαλυπτήρια ενός νέου «Κινήματος».
Κινήματος, που θα γεννηθεί από τα σπλάχνα του ΠΑΣΟΚ, χωρίς όμως τα βαρίδια του παρελθόντος, που, όπως λένε οι κακές γλώσσες, θα φροντίσει να πετάξει από το καράβι του ΠΑΣΟΚ ο Νίκος Παπανδρέου!
Διαβάστε περισσότερα στο prionokordela.gr
Read more

Ερώτημα για την απουσία του πρωθυπουργού από την κηδεία του Α. Πεπονη…



Κύκλοι του πρωθυπουργού ενημέρωναν ότι ο ΓΑΠ δεν πήγε στην κηδεία του ευπατρίδη Πεπονή για να μην ανακατευθεί η κοιλίτσα του από τις α
ναταράξεις.

Την ίδια ώρα όμως, μέχρι και ο Βενιζέλος έμπαινε σε ταχύπλοα στα ίδια θαλάσσια ύδατα.
Μήπως λοιπόν ο πρωθυπουργός προτίμησε απλώς να γυμνάσει τις γάμπες του;
Ή προτίμησε να κρατήσει μία πιο ειλικρινή στάση, αφού ανήκε στην συμμορία των εκσυγχρονιστών που εξόντωσε πολιτικά τον Πεπονή και έκανε το ΑΣΕΠ κουρελόχαρτο;

Ούτως ή άλλως δεν ήταν λίγοι αυτοί που αηδίασαν με τον επικηδειο Ρέππα και την υποκρισία του ξυρισμένου μουστακιού.
http://olympia.gr
Read more

Αν αυτός ο εφιάλτης δεν ανατραπεί άμεσα και δεν τιμωρηθεί παραδειγματικά...


Τότε το μόνο βέβαιο είναι ότι παρέλαβε πατρίδα και όταν θα μας αδειάσει τη γωνιά, θα παραδώσει στις επόμενες γενιές μια ασήμαντη γειτονιά, χωρίς ταυτότητα, χωρίς εθνική αξιοπρέπεια, χωρίς υπόσταση, χωρίς μέλλον και προοπτική, βυθισμένη στην ανέχεια, στην απόλυτη δυστυχία και στη διεθνή ανυποληψία.

γράφει ο Reporto
Οι αχυράνθρωποι όλης της Ευρώπης, τυπικά τουλάχιστον επιχειρούν... να παλέψουν με το θεριό της κρίσης.
Αν μη τι άλλο φρόντισαν να τηρήσουν κάποια προσχήματα. Τη στοιχειώδη τους ευθύνη απέναντι στους λαούς που υποτίθεται ότι εκπροσωπούν.

Κάποιοι δεν έφυγαν καν διακοπές…
Κάποιοι άλλοι τις ανέβαλαν οριστικά λόγω των εξελίξεων…
Και υπήρξαν κι εκείνοι που τις διέκοψαν βεβιασμένα και γύρισαν στα πολιτικά τους γραφεία…

Αν πεις για τον δικό μας… τρία πουλάκια κάθονταν. Αυτό το πράμα τελικά δεν έχει ταίρι.

Απ την καταραμένη ώρα που με την ανοχή των κοψοχέρηδων εξελέγη πρωθυπουργός, διέπρεψε στο ψέμα, στην πολιτική εξαπάτηση και σ έναν πρωτόγνωρο ραγιαδισμό, αλλά παρ όλα αυτά έχει το θράσος να δηλώνει περήφανος για την πολιτική του κατάντια και αφοσιωμένος πατριδοσωτήρας στον τόπο που υποθήκευσε στους νταβατζήδες και στα αλλότρια συμφέροντα.
Και οι πράσινοι χαχόλοι τον ακούν...
Οι συνομιλητές του στην άλλη πλευρά του Αιγαίου τον ξεμπροστιάζουν αδίστακτα για τον απίστευτο ενδοτισμό του, κι αυτός δεν αισθάνεται καν την ανάγκη να πει μια λέξη για την πολιτική και προσωπική του έστω αξιοπρέπεια.
Και οι πράσινοι χαχόλοι τον ανέχονται…

Μετέτρεψε με τις επιλογές του τη χώρα σε μια απέραντη φυλακή που παντού κυριαρχούν τα λουκέτα και η απόγνωση, κι αυτός ατάραχος ξεκουράζεται για να ξαποστάσει από την πατριδοσωτήρια υπερκόπωση στη Σκιάθο. "Ξεκουράζεται" στο Αιγαίο που με την πολιτική και με τη στάση του, τείνει να μετατρέψει σε θάλασσα της ντροπής.
Και οι πράσινοι χαχόλοι τον περιμένουν…

Έχει καταδικάσει τον τόπο στην εθνική ταπείνωση και στη γενικευμένη κατάθλιψη, κι αυτός ασχολείται παρέα με το λατρεμένο του αδελφό, με το μοντάρισμα του κόμματος – καταφυγίου που ετοιμάζουν, για να αισθάνεται πολιτικά ασφαλέστερος μέσα στον τιποτένιο εγωκεντρισμό του.

Πιστεύει κανείς στα σοβαρά ότι αυτός ο πολιτικός νοιάζεται για την πατρίδα του???
Υπάρχει ακόμη εν ζωή κάποιος αφελής που να πιστεύει ότι αυτό το κατασκεύασμα των χορογράφων νοιάζεται για το λαό αυτής της χώρας???

Δε θα κουραστούμε να το φωνάζουμε, διότι το μέτρο της αλήθειας είναι μονάχα η απόλυτη αφοσίωση σ αυτή.

Αν αυτό το κατασκεύασμα δεν ανατραπεί άμεσα…
Αν αυτός ο εφιάλτης με το δηλητηριασμένο χαμόγελο, δε δικαστεί με συνοπτικές διαδικασίες και δεν τιμωρηθεί παραδειγματικά για τα εγκλήματά του σε βάρος του τόπου…

Τότε το μόνο βέβαιο είναι ότι παρέλαβε πατρίδα, και όταν θα μας αδειάσει τη γωνιά, θα παραδώσει στις επόμενες γενιές μια ασήμαντη γειτονιά, χωρίς ταυτότητα, χωρίς εθνική αξιοπρέπεια, χωρίς υπόσταση, χωρίς μέλλον και προοπτική, βυθισμένη στην ανέχεια, στην απόλυτη δυστυχία και στη διεθνή ανυποληψία.

Αν αυτό το μέλλον θέλουμε για τον τόπο μας… τότε έχουμε τον κατάλληλο άνθρωπο στην κατάλληλη θέση.
Πηγη
Read more

Παρασκευή 12 Αυγούστου 2011

Το αστερι και η ευχή - Ευανθία Ρεμπούτσικα

Read more

ΜΚΟ = Μισθωμένες Κομματικές Οργανώσεις (ή αλλιώς πράττουν ότι κατήγγειλαν)


Αυτό το καλοκαίρι θα μας μείνει αξέχαστο για δυο επιπλέον λόγους πολιτικής αήθειας από την κυβέρνηση.
Και δεν αναφέρομαι στα της οικονομικής πολιτικής και στα του φανερού σπρωξίματος της χώρας στην κατοχή της παγκόσμιας διακυβέρνησης. Αναφέρομαι στην χείριστη έκφανση πολιτικής υποκρισίας και ανακυβίστησης των μελών της κυβέρνησης στο θέμα τωνblogs και στο θέμα των ΜΚΟ.
Για τα blogs και την υποκριτική στάση του ίδιου του ΓΑΠ ο οποίος λιδωρούσε την ΝΔ για το θέμα των blogs και προασπιζόταν την ελευθερία της έκφρασης μέσω των ανεξάρτητων και αδέσμευτων ελεύθερων απόψεων, ενώ σήμερα ετοιμάζει πραξικοματικό
νομοσχέδιο για τον έλεγχο και το κλείσιμο αυτών των ελευθεριών, έχουμε αναφερθεί πολλάκις τον τελευταίο καιρό. Ας δούμε και το θέμα με τα “stage” νέας γενιάς και το “πάρτυ” με τις ΜΚΟ.
Ο ίδιος ο πρωθυπουργεύων, όντας στην αντιπολίτευση,  προς διετίας φώναζε για τις δήθεν προσπάθειες ομηρίας των νέων εργαζομένων μέσω των προγραμμάτων stage, την στιγμή που σήμερα νομοθέτησαν με αμέτρητη υποκρισία την πρόσληψη 5.500 νέων ανέργων μέσω ΜΚΟ (μισθωμένες κομματικές οργανώσεις), προσφέροντας μισθός 550 ευρώ (που θα βρούν να το φορολογήσουν και αυτόν) και ένσημα.
Δεν ήταν αυτή η καλή κυριούλα, η υφυπουργός Παιδείας κ. Εύη Χριστοφιλοπούλου που το 2009, ούσα τότε εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για θέματα Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας η οποία είχε τότε καταγγείλει την διοίκηση του ΟΑΕΔ για τις προσλήψεις στα προγράμματα Stage και σήμερα, όχι μόνο επικροτεί τα από τους ιδίους καταγγελόμενα, αλλά προσθετικά δίνει και προμήθεια στις ΜΚΟ περίπου 9,5 εκατ. ευρώ (το 5% του προγράμματος);
Τότε αγαπητέ πρωθυπουργέ εσωτερικού Μπένι ήταν “όργιο ρουσφετιού” και τώρα είναι “προσλήψεις για την ανάπτυξη του πυλώνα της κοινωνικής επιχειρηματικότητας”;
Και για να λέμε τα πράγματα όπως πραγματικά είναι.
Μπορείτε να μου εξηγήσετε γιατί προχωρείτε σε αυτό το πρόγραμμα ΜΕΣΩ ΜΚΟ με διαχείριση από την ΙΝΕ-ΓΣΕΕ;
Μπορείτε να μου εξηγήσετε αγαπητοί λάτρεις του σπορ της ανακυβίστησης και της κυβολίσθησης πως είναι δυνατόν να ταίζετε με κοινοτικούς πόρους της ΜΚΟ και την ίδια ώρα να κλείνετε 460 Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών σε όλη την Ελλάδα, να κλείνετε Στρατολογικά κέντρα, να κλείνετε Στρατόπεδα και εν πάσει περιπτώσει να οδηγείτε χιλιάδες εργαζομένους στην ανεργία και στην ανυποληψία;
Μήπως το μόνο που μας ενδιαφέρει είναι να καθιερώσουμε τους εναλλακτικούς τρόπους εργασίας, διαμορφώνοντας έτσι τον κατώτατο μισθό στα 550,00 ευρώ με πλάγιο τρόπο;
Read more

Η "καυτή" λίστα με τους 11 Οργανισμούς που καταργούνται - συγχωνεύονται!

Ολοκληρώνεται το σχετικό Προεδρικό Διάταγμα

Έτοιμη είναι και η λίστα με τους πρώτους 11 οργανισμούς που θα ενταχθούν άμεσα σε προγράμματα αναδιοργάνωσης, κατάργησης ή συγχώνευσης.
Ποιοι είναι αυτοί;
  1. ΕΡΤ
  2. Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου
  3. Ελληνικά Τουριστικά Ακίνητα
  4. Οργανισμός Διαχείρισης Δημόσιου Υλικού
  5. Εθνικό Ίδρυμα Νεότητας
  6. Εθνικό Ίδρυμα Αγροτικής Έρευνας
  7. Οργανισμός Σχολικών Κτιρίων
  8. ΔΕΠΑΝΟΜ
  9. Θέμις Κατασκευαστική
  10. Ελληνικός Οργανισμός Μικρών-Μεσαίων Επιχειρήσεων και Χειροτεχνίας
  11. Ινστιτούτο Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών 
Read more

Το επεισοδιακό ταξίδι του Βαγγέλη Βενιζέλου για Σκιάθο χθες το πρωΐ… τι έγινε στο “Σκιάθος express”!

Προξενεί εντύπωση το γεγονός ότι λίγοι γνωρίζουν πως ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Βαγγέλης Βενιζέλος ταξίδεψε χθες το πρωΐ 11.30 από την Σκόπελο στην Σκιάθο (αφ. Θέση “Γλώσσα”) με το “Σκιάθος express” όπου βρισκόταν και ο πρωθυπουργός. Παρά το γεγονός ότι πριν λίγες ώρες ήταν πάλι μαζί.
Τις ντροπιαστικές εικόνες από την εμφάνιση του πρωθυπουργού και της κουστωδίας του στην Σκιάθο τις είδαμε χθες εδώ: ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΕΜΦΑΝΙΣΗ – ΤΣΙΡΚΟ ΣΤΗΝ ΣΚΙΑΘΟ!
Ουδείς όμως αναφέρθηκε στο ταξίδι του αναπληρωτή πρωθυπουργού αλλά και στα οξύμωρα που συνέβησαν στην πρώτη θέση του “Σκιάθος express”, λίγο μετά το δελτίο ειδήσεων με τις αναφορές στην παγκόσμια και την Ελληνική οικονομία.
Η αλήθεια είναι πως ο αντιπρόεδρος, δεν επέσυρε την μήνι των επιβατών όταν εμφανίστηκε. Μάλιστα κάποιοι τον χαιρέτησαν ενώ ακούστηκαν και απαράδεκτες νουθεσίες τύπου: “Κλείσε τους Παπανδρέου στην φυλακή για να κυβερνήσεις 20 χρόνια”!!
Ο αντιπρόεδρος δεν έδωσε σημασία (ίσως και να μην άκουσε) πολλές από τις αντιδράσεις των επιβατών που όμως παρέμειναν σε πολιτισμένα επίπεδα, ενδεικτικό της εικόνας που ακόμα διατηρεί ο ΒΒ στην κοινωνία.
Αυτό που ακολούθησε όμως, ήταν από τα άγραφα. Ο αναπληρωτής πρωθυπουργός και οι επιβάτες έβλεπαν το ενημερωτικό δελτίο που έδειχνε την ανάκαμψη τωνΕυρωπαϊκών χρηματιστηρίων και τον καταποντισμό του Ελληνικού. Μόλις το ρεπορτάζ τελείωσε, λες και ένα αόρατο χέρι ενεργοποίησε το συλλογικό ασυνείδητο των συνεπιβατών στην πρώτη θέση και αμέσως άρχισαν τα “όργανα”:
“Να πως μας καταντήσατε”, “Είσαι περήφανος γι’ αυτά που βλέπεις” ήταν κάποια από τα ελαφρά κοντραρίσματα.
Στο παρασκήνιο όμως ακούγονταν πολύ χειρότερα για τον αντιπρόεδρο, ο οποίος παρέμεινε σιωπηλός και προβληματισμένος. Μιλάμε για ακραίες κραυγές που δεν θα τις αναπαράγουμε και έκαναν τον συνήθως ομιλητικό και αυθόρμητο πολιτικό να μην απαντήσει και να περιμένει το τέλος του ταξιδιού.
Ήταν ίσως η πρώτη φορά που ο Βαγγέλης Βενιζέλος βρέθηκε αντιμέτωπος με την δυσφορία της κοινωνίας, αν και δεν υπέπεσε σε λανθασμένες αντιδράσεις όπως αυτή στην προβοκάτσια του “καφέ” κατά την διάρκεια της εσωκομματικής αναμέτρησης με τον νυν πρωθυπουργό.
…που να έρθει και το Φθινόπωρο.
(φωτό: Το ξενοδοχείο που διαμένει ο πρωθυπουργός στην Σκιάθο)
Read more

Γιούχαραν τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Γ. Κασσάρα στην Κάλυμνο


Μαρία Αντωνοπούλου
Με φωνές, γιουχαΐσματα αλλά και επιχειρήματα «έστησαν στον τοίχο» οι «Αγανακτισμένοι» Καλύμνιοι τον βουλευτή Δωδεκανήσου του ΠΑ.ΣΟ.Κ., Γιώργο Κασσάρα, ο οποίος πήρε την -μάλλον άτοπη, όπως φάνηκε- απόφαση, σε μία κρίσιμη περίοδο, να παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου το περασμένο Σάββατο στο πνευματικό κέντρο Καλύμνου.

Η αντίδραση από τα μέλη της τοπικής κοινωνίας δεν άργησε να έρθει. Λίγα λεπτά αμέσως μετά την έναρξη της ομιλίας του βουλευτή, οι κάτοικοι της Καλύμνου άρχισαν να δυσανασχετούν και να αποδοκιμάζουν τον Γιώργο Κασσάρα, ο οποίος μάταια προσπαθούσε να επιβάλλει την τάξη. «Ας μιλήσουμε με τους κανόνες της δημοκρατίας. Όχι με τους κανόνες του τσαμπουκά!» είπε ο βουλευτής, όταν άρχισαν οι φωνές από το ακροατήριο.

Οι απαντήσεις του, ωστόσο, αντί να ηρεμήσουν τα πνεύματα, τα όξυναν.

«Κ. Κασσάρα, ήρθατε να μας πείσετε ότι βάλατε την υπογραφή σας για τη σωτηρία της χώρας;», «Οι εκλογές έρχονται και έχετε ξαμοληθεί στις περιφέρειες σας, όπου οι περισσότεροι από τους συναδέλφους σας τρώνε γιαούρτια. Εμείς τα γιαούρτια θα τα δώσουμε στον κόσμο να τα φάει και θα σας αντιμετωπίσουμε με τον λόγο», «Δεν διαβάσετε καν το εφαρμοστικό νόμο και τον ψηφίσατε», «Η δημοκρατία που δανειστήκατε βρομάει δακρυγόνα!» ήταν κάποιες από τις κατηγορίες που απηύθυναν οι παρευρισκόμενοι στον βουλευτή!

Στο βίντεο που ακολουθεί, μάλιστα, τη στιγμή που ο κόσμος ξεσηκώνεται, ο συντονιστής της συνέντευξης παρακαλεί τους συμμετέχοντες να κλείσουν τις κάμερες, ώστε να μη διαρρεύσει η αντίδραση των κατοίκων.

Δείτε το βίντεο:
Read more

Μειώσεις μισθών έως και 40% στο Δημόσιο


Στην τελική ευθεία βρίσκεται η κατάρτιση του νέου μισθολογίου των δημοσίων υπαλλήλων, το οποίο -κατά πάσα πιθανότητα- οι ηγεσίες των υπουργείων Οικονομικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης θα δώσουν στη δημοσιότητα την τελευταία εβδομάδα του Αυγούστου, αφού πρώτα εγκριθεί από το υπουργικό συμβούλιο.
Κάτω από την καθημερινή πίεση της τρόικας, αφενός για μείωση του μισθολογικού κόστους του δημόσιου τομέα και αφετέρου για άμεση έναρξη ισχύος του, η κυβέρνηση φέρεται να έχει καταλήξει στο νέο μισθολόγιο, παρά το γεγονός ότι βρίσκεται σε προσχηματικό, όπως αποκαλύπτεται, διάλογο με την ΑΔΕΔΥ.
Ειδικότερα, και σύμφωνα με όσες πληροφορίες έχει καταφέρει να συλλέξει η «δημοκρατία», στόχος της κυβέρνησης με το νέο μισθολόγιο είναι να διαμορφωθεί ένα ενιαίο πλαίσιο αμοιβών, που θα συνδεθεί με την παραγωγικότητα και τη θέση ευθύνης, έτσι ώστε οι γραμματείς να μην αμείβονται με μισθούς υψηλότερους από τους γιατρούς, όπως συμβαίνει σήμερα σε αρκετές περιπτώσεις. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι περίπου 30.000 υψηλόμισθοι υπάλληλοι θα δουν τις αποδοχές τους να μειώνονται έως και 40%.
Στο πλαίσιο αυτό, η κυβέρνηση και κατ’ επέκταση οι πολιτικές ηγεσίες των υπουργείων Οικονομικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης φαίνεται να καταλήγουν στη διαμόρφωση τεσσάρων μισθολογικών κατηγοριών, ανάλογα με την εκπαιδευτική βαθμίδα στην οποία ανήκουν οι εργαζόμενοι: Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Τεχνολογικής και Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης. Σύμφωνα με το νέο μισθολόγιο, ο εισαγωγικός μισθός για τους υπαλλήλους της Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης θα είναι 711 ευρώ, της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης 830 ευρώ, της Τεχνολογικής 938 ευρώ και της Πανεπιστημιακής 984 ευρώ.
Ο καταληκτικός μισθός αναμένεται να διαμορφωθεί γύρω στα 2.100 ευρώ, προκειμένου να επικρατήσει η σχέση εισαγωγικού Υ.Ε. και καταληκτικού μισθού Π.Ε. στο ένα προς τρία, όπως ισχύει στα μισθολόγια των περισσότερων χωρών της Ε.Ε. (σήμερα αυτή η σχέση είναι 1 προς 2,34). Σε περίπτωση που ενσωματωθούν επιδόματα στον βασικό μισθό, τότε θα υπάρξουν αντίστοιχες ανακατατάξεις προς τα πάνω στους εισαγωγικούς και καταληκτικούς μισθούς.
Η διαβάθμιση των θέσεων εργασίας και η αξιολόγηση, οι οποίες θα εισαχθούν στο νέο μισθολόγιο, θα διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση της τελικής αμοιβής, αφού θα καθορίζουν σε σημαντικό βαθμό την εξέλιξη του υπαλλήλου και την καταβολή των επιδομάτων θέσης, παραγωγικότητας και ειδικών συνθηκών εργασίας.
Στους βασικούς στόχους του νέου μισθολογίου, σύμφωνα με την κυβέρνηση, θα είναι η εξάλειψη των διαφορών μεταξύ υπαλλήλων του ίδιου επιπέδου, προφανώς με συμπίεση προς τα κάτω της τελικής δαπάνης που αφορά τους καλύτερα αμειβόμενους. Με βάση το σενάριο για το ενιαίο μισθολόγιο που θέλει την εξισορρόπηση των ανισοτήτων μεταξύ υπαλλήλων που διαθέτουν τα ίδια χαρακτηριστικά, οι απολαβές όλων των νεοεισερχομένων Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης στον στενό δημόσιο τομέα θα διαμορφωθεί περίπου στα 1.640 ευρώ μαζί με τα επιδόματα.
Σε ό,τι αφορά τα επιδόματα, θα καταργηθούν τα 40 γενικά επιδόματα, που ισχύουν σήμερα, και θα ενσωματωθούν σε ένα, το οποίο θα ξεκινά από τα 140 ευρώ για τους υπαλλήλους Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης και θα αυξάνεται ανάλογα με το κλιμάκιο. Θα διατηρηθούν μόνο τέσσερα επιδόματα: το οικογενειακό, το επίδομα θέσης, το κίνητρο απόδοσης, που θα μετατραπεί σε πριμ παραγωγικότητας και θα καταβάλλεται έπειτα από αξιολόγηση, καθώς και το επίδομα ειδικών συνθηκών εργασίας.
Η θεσμοθέτηση του μισθολογίου θα δώσει το πράσινο φως για χιλιάδες μετατάξεις προσωπικού στον στενό δημόσιο τομέα, προκειμένου να καλυφθούν μόνιμες ή έκτακτες ανάγκες σε ανθρώπινο δυναμικό. Το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης θα προχωρήσει αμέσως σε νομοθετική ρύθμιση που θα διευκολύνει την κινητικότητα των δημοσίων υπαλλήλων αμέσως μετά την ολοκλήρωση του ενιαίου μισθολογίου.
Οι διεκδικήσεις
Το ύψος του βασικού μισθού, οι κατηγορίες των επιδομάτων που θα διατηρηθούν και οι συνολικές αποδοχές που τελικά θα λάβουν οι δημόσιοι υπάλληλοι σε σχέση με τις σημερινές απολαβές αποτελούν τα σημεία αιχμής στον διάλογο μεταξύ κυβέρνησης και δημοσίων υπαλλήλων για το ενιαίο μισθολόγιο, αν και οι συνδικαλιστές χαρακτηρίζουν προσχηματικό τον συγκεκριμένο διάλογο.
Η ΑΔΕΔΥ ζητά να προσδιοριστεί ο βασικός μισθός νεοεισερχόμενου υπαλλήλου στα 1.300 ευρώ και να ενσωματωθούν σε αυτόν όλα τα γενικά επιδόματα. Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα, μετά τη συνάντηση του αρμόδιου υπουργού Δημήτρη Ρέππα, ο πρόεδρος της Συνομοσπονδίας Σπύρος Παπασπύρος εξέφρασε επιφυλάξεις για τις προτάσεις της κυβέρνησης σχετικά με το ενιαίο μισθολόγιο, αναγνωρίζοντας όμως την πρόθεση της κυβέρνησης να ξεκινήσει τον διάλογο.
Τρομακτικές οι απώλειες στις αμοιβές των υπαλλήλων
Την ίδια στιγμή, σύμφωνα μάλιστα με μελέτη του Ινστιτούτου Εργασίας της ΑΔΕΔΥ, η οποία τέθηκε υπόψη του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Δημήτρη Ρέππα στην πρόσφατη συνάντηση που είχε με το προεδρείο και το διοικητικό συμβούλιο της συνδικαλιστικής ένωσης, έως το 2015 οι απώλειες στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων θα πλησιαστούν και ενδεχομένως να αγγίξουν το 50% των μισθών που είχαν το 2009.
Συγκεκριμένα, το 2010 έχασαν δύο μισθούς, δηλαδή περίπου 2.500 ευρώ. Με το ενιαίο μισθολόγιο θα χάσουν στην περίοδο 2011-2015 επιπλέον έως τέσσερις μισθούς. Δηλαδή φέτος κατά μέσο όρο οι απώλειες για κάθε δημόσιο υπάλληλο αγγίζουν τα 1.250 ευρώ και μέσα στην τετραετία συνολικά θα χάσουν 5.000 ευρώ, ενώ οι υψηλόμισθοι θα δουν τους μισθούς τους να μειώνονται έως και 8.000 ευρώ!
Την ίδια στιγμή, με τη μισθοδοσία του Αυγούστου, κατά πάσα πιθανότητα, θα δουν οι δημόσιοι υπάλληλοι και πάλι τις αποδοχές τους να μειώνονται με τη νέα παρακράτηση 3% υπέρ του Ταμείου Ανεργίας και του Ταμείου Πρόνοιας που δίνει το εφάπαξ.
Η ΑΔΕΔΥ εκτιμά ότι οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο, μετά τους δύο μισθούς που έχασαν το 2010, θα χάσουν φέτος έναν ακόμη μισθό από τη μείωση του αφορολόγητου, τις έκτακτες εισφορές και τις περικοπές σε τρία βασικά επιδόματα: ειδικής απασχόλησης των εκπαιδευτικών (απώλειες έως και 110 ευρώ τον μήνα), κίνητρο απόδοσης (50 ευρώ τον μήνα) και ταχύτερης διεκπεραίωσης δικαστικών (έως 404 ευρώ τον μήνα).
Εκτός από τις σημαντικές απώλειες στους μισθούς τους, οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο και στους οργανισμούς του θα υποστούν σοβαρές ανατροπές και στις εργασιακές τους σχέσεις, όπως την κατάργηση τουλάχιστον 27 οργανισμών που απασχολούν περίπου 7.000 εργαζομένους και η οποία θα ψηφιστεί έως τις 5 Αυγούστου, την αύξηση των ωρών εργασίας από 37,5 σε 40 ώρες την εβδομάδα, την καθιέρωση μερικής απασχόλησης, τις άδειες άνευ αποδοχών και τη σταδιακή μείωση των υπαλλήλων κατά 150.000 μέσω της συνταξιοδότησης, της μη ανανέωσης συμβάσεων, της εργασιακής εφεδρείας, πιθανώς και απολύσεων. Στόχος, από 727.000 που είναι σήμερα να μείνουν 577.000 έως το 2015!
Μακάριος Β. Λαζαρίδης
ΠΗΓΗ: www.dimokratianews.gr
Read more

Δραχμή, αίμα και δάκρυα...


Δραχμή, αίμα και δάκρυα...

Καταρρέει το σαπισμένο μεταπολιτευτικό σύμπαν που μετέτρεψε τη χώρα σε Κολομβία παραδομένη στις παρακρατικές συμμορίες.

Καταρρέει και τα κοράκια της διαπλοκής ετοιμάζονται πλέον να υποδεχθούν τη δραχμή για να κερδοσκοπήσουν για μια ακόμη φορά πάνω στο πτώμα της χώρας, μια και φρόντισαν να βγάλουν στο εξωτερικό τις καταθέσεις τους -προιόν λεηλασίας της Ελλάδας 37 χρόνια τώρα.

Μόνο που όλα αυτά τα καθάρματα έχουν στη πίσω άκρη του μυαλού τους, ότι πλησιάζει η ώρα της Κόλασης και γι αυτό η μόνη τους φροντίδα είναι ν αρπάξουν και...
τα τελευταία κομμάτια από το κέικ.

Πολιτικοί, επιχειρηματίες, κοράκια των ΜΜΕ, βαρυποινίτες εφοπλιστές που υποδύονται τους σπουδαίους, ποντάρουν στην τελευταία αρπαχτή πριν από την έκρηξη του Μεγάλου Μίσους που θα συμπαρασύρει τα πάντα στο πέρασμά του.

Δεν υπάρχουν αύρες, δεν υπάρχουν τάνκς, δεν υπάρχουν πλαστικές σφαίρες, δεν υπάρχουν ΜΑΤ για να σταματήσουν το ξέσπασμα του Μίσους.

Όπου νάναι δεν θα υπάρχουν καν κυβερνώντες για να μας λένε τις συνηθισμένες παπαριές.

Ο διεφθαρμένος κόσμος της Μεταπολίτευσης καταρρέει –το Χάος είναι πιο κοντά από ποτέ.

Μην έχετε αυταπάτες.

Για τους Ευρωπαίους και ιδιαίτερα τους Γερμανούς είμαστε μια ξοφλημένη χώρα, ακριβώς αυτό και φυσικά δίκιο έχουν.

Λιγότερο θα τους κόστιζε να μας βομβαρδίσουν παρά να δίνουν τα ωραία τους λεφτά για να διασώσουν το παρακράτος της διαπλοκής που με μαεστρία οικοδόμησαν συγκεκριμένα λαμόγια του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, παρέα με μια χούφτα νταβατζήδες (των επιχειρήσεων και των ΜΜΕ ) και ανυπόληπτους τραπεζίτες.

Άρα δεν υπάρχει σωτηρία- παρά μόνο δραχμή, αίμα και δάκρυα.
http://georgekaragiannis.blogspot.com/2011/08/blog-post_12.html
Read more

Καταρρέει η 37χρονη δικτατορία του μεταπολιτευτικού παρακράτους στα χέρια του γιου του Ανδρέα Παπανδρέου. Τίποτε λιγότερο...


Καταρρέει η 37χρονη δικτατορία του μεταπολιτευτικού παρακράτους στα χέρια του γιου του Ανδρέα Παπανδρέου. Τίποτε λιγότερο...

Με την ανακοίνωση σήμερα της πορείας του ΑΕΠ, αναμένεται να ολοκληρωθεί ένα σερί στοιχείων στο β΄ τρίμηνο που αποδεικνύουν έμπρακτα το πολύ μεγάλο βάθος της κρίσης η οποία πλήττει την αγορά. Οι μετρήσεις δείχνουν ότι το πρόβλημα μεγαλώνει ταχύτατα, ενισχύοντας τους φόβους όσων μιλούν για "καυτό" Σεπτέμβρη και ζοφερό χειμώνα. Προκαλούν πλέον έντονες ανησυχίες στη κυβέρνηση που παρακολουθεί σχεδόν ως θεατής τα δρώμενα.

Τα νέα μέτρα (αύξηση έμμεσων φόρων από Σεπτέμβριο, νέα περικοπή μισθών- επιδομάτων- δαπανών) δεν έχουν ακόμη φανεί στην αγορά, οι τράπεζες έχουν κλειστές τις στρόφιγγες και...
οι κρατικές επενδύσεις έχει προαποφασιστεί να περικοπούν και υποχρηματοδοτούνται.

Η αναθεώρηση του ΕΣΠΑ δεν έχει ολοκληρωθεί για να αυξηθεί άμεσα το χρήμα που θα τόνωνε κάποιες επιχειρήσεις, πολλά προγράμματα καθυστερούν να γίνουν.

Αν η κατάσταση συνεχιστεί, το ζήτημα δεν θα είναι μόνο κοινωνικό και πολιτικό. Θα είναι και καθαρά οικονομικό – δημοσιονομικό αφού η ύφεση θα βαθαίνει, η απώλεια εσόδων θα μεγεθύνεται και η ανάγκη για κρατικές κοινωνικές μεταβιβάσεις θα αυξάνει φέρνοντας την κυβέρνηση αντιμέτωπη με ένα δίλημμα στο οποίο η Γερμανία και οι υπόλοιποι δανειστές πιθανότατα έχουν ήδη δώσει απάντηση: αύξηση ελλείμματος ή νέα μέτρα.

Το πιο επώδυνο στοιχείο της περασμένης εβδομάδας ήταν η εκτόξευση της ανεργίας στο 16,6% του εργατικού δυναμικού, στο 40% για τους νέους και στο 20% για τις γυναίκες. Εδειξε ότι 300.0000 θέσεις απασχόλησης χάθηκαν σε έναν χρόνο.

Η καχεξία των επιχειρήσεων επιβεβαιώθηκε από την πορεία του εμπορίου που σύμφωνα με την ΕΣΕΕ υπέστη μείωση τζίρου τουλάχιστο κατά 25% την περίοδο των θερινών εκπτώσεων, με ό,τι αυτό σημαίνει για νέα λουκέτα τις επόμενες εβδομάδες - μήνες.

Παρ όλα αυτά η ακρίβεια συνεχίζεται, με τον πληθωρισμό να αυξάνεται (αν και βραδύτερα) με ρυθμό 2,4% και εκπροσώπους της αγοράς να μιλούν για ανατιμήσεις εν όψει του αυξημένου ΦΠΑ.

Η βιομηχανική παραγωγή έπεσε κατά 13,1% και η αύξηση στις εξαγωγές υπάρχει μεν αλλά είναι μονοψήφια. Η οικοδομική δραστηριότητα εμφανίζεται μειωμένη κατά 32,3% σε όγκο και οι δείκτες οικονομικής συγκυρίας καταγράφουν ιστορικό χαμηλό προσδοκιών στον καταναλωτή, στο κομβικό στοιχείο για την ανάκαμψη της ζήτησης στην αγορά, του τζίρου και την επιβίωση του ιδιωτικού τομέα.
http://georgekaragiannis.blogspot.com/2011/08/37.html?spref=fb
Read more

Δεν θα διοριστούν παρά τις δεσμεύσεις ότι δεν πρόκειται να μείνει κανείς αδιόριστος


Δεν θα διοριστούν παρά τις δεσμεύσεις ότι δεν πρόκειται να μείνει κανείς αδιόριστος
 ΡΕΠΟΡΤΑΖ:esos.gr
Η υπουργός Α. Διαμαντοπούλου όπως φαίνεται και ακούγεται στο βίντεο (ΚΑΝΕΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΔΕΙΤΕ)  τον Αύγουστο του 2010 έξω από το υπουργείο Παιδείας, δεσμεύτηκε ότι, από τους Γυμναστές του πίνακα του 30μήνου δεν πρόκειται να μείνει κανείς αδιόριστος εξηγώντας τους λόγους.

Ωστόσο, σύμφωνα με πρόσφατες εξαγγελίες του υπουργείου Παιδείας σχετικά με τους 600 περίπου φετινούς διορισμούς, η απορρόφηση από τον πίνακα του 30μήνου των γυμναστών, θα είναι σχεδόν μηδενική. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι, από τους 280 εναπομείναντες  συναδέλφους  που βρίσκονται στον πίνακα μας,ελάχιστοι πρόκειται διοριστούν στα τρία χρόνια που υπολείπονται  όπως ορίζεται από τον νόμο. ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΔΥΣΚΟΛΑ ΑΝΑΤΡΕΠΕΤΑΙ ΠΛΕΟΝ.
Διαβάστε παρακάτω το σχετικό ανακοινωθέν της ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΡΙΑΝΤΑΜΗΝΟΥ ΓΥΜΝΑΣΤΩΝ:
Δείτε το βίντεο

Η κυρία Διαμαντοπούλου όπως φαίνεται και ακούγεται στο παραπάνω  βίντεο τον Αύγουστο του 2010 έξω από το Υπουργείο Παιδείας, δεσμεύτηκε ότι, από τους Γυμναστές του πίνακα του 30μήνου δεν πρόκειται να μείνει κανείς αδιόριστος εξηγώντας τους λόγους. Επίσης η επιτροπή μας, διαμαρτυρόμενη σε κατ’ ιδίαν συναντήσεις με συμβούλους της Υπουργού αλλά και με την ίδια την κα Διαμαντοπούλου για τους μετρημένους στα δάχτυλα περυσινούς διορισμούς από τον πίνακα μας, υπήρχε η ρητή διαβεβαίωση ότι του χρόνου (φέτος δηλαδή)  τα πράγματα θα είναι «διαφορετικά». Το «βάρος» της  προσωπικότητας  και το θεσμικό κύρος της Υπουργού που συνοδεύει την συγκεκριμένη δήλωσή στο  βίντεο, «καθησύχασε» εν μέρει τους συναδέλφους οι οποίοι περιμέναμε φέτος δεύτερη χρονιά της «μεταβατικής περιόδου»,  να διοριστεί ένας σημαντικός αριθμός Γυμναστών, προκειμένου ο «καθησυχασμός» να έχει βάση αλλά προοπτική υλοποίησης μέχρι το 2014/15, για όλους τους συναδέλφους.
Όμως, σύμφωνα με πρόσφατες εξαγγελίες του Υπουργείου Παιδείας σχετικά με τους 600 περίπου φετινούς διορισμούς, η απορρόφηση από τον πίνακα του 30μήνου των γυμναστών, θα είναι σχεδόν μηδενική. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι, από τους 280 εναπομείναντες  συναδέλφους  που βρίσκονται στον πίνακα μας,ελάχιστοι πρόκειται διοριστούν στα τρία χρόνια που υπολείπονται  όπως ορίζεται από τον νόμο. ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΔΥΣΚΟΛΑ ΑΝΑΤΡΕΠΕΤΑΙ ΠΛΕΟΝ.
Η ουσία είναι ότι, πρώτη φορά στα χρονικά, το  Υπουργείο Παιδείας καταργώντας έναν νόμο που ήταν σε ισχύ λίγο πριν «εκπνεύσει», φτάνει στο σημείο να εξαπατά 280 εναπομείναντες Γυμναστές και τις οικογένειες τους οι οποίες στήριξαν το μέλλον τους στους νόμους του κράτους. Τα ψεύδη πλέον έχουν αντικαταστήσει  την δικαιοσύνη και το κοινωνικό κράτος. Ο εξευτελισμός και η διαπόμπευση της προσωπικότητας του «30μηνήτη» εκπαιδευτικού ο οποίος πρόσφερε τις υπηρεσίες του μέχρι και δέκα χρόνια στο δημόσιο σχολείο, δείχνει να αποτελεί πλέον συνήθης πρακτική του Υπουργείου Παιδείας.  Οι υποτιθέμενοι σωτήρες της παιδείας μας οι οποίοι σήκωσαν το λάβαρο της «επανάστασης του αυτονόητου» δεν διστάζουν όπως φαίνεται να υποβαθμίζουν συνειδητά και να  κατακρεουργούν τα δικά μας «αυτονόητα».
Η αντίστασή μας στη συνεχιζόμενη πολιτική της εξαπάτησης, του ψεύδους και της διοικητικής παρακμής θα είναι βροντερή τις επόμενες ημέρες. Ο εμπαιγμός, η αγανάκτηση και ο κοινωνικός μαρασμός στον οποίο έχουμε οδηγηθεί οι ίδιοι και οι οικογένειές μας θα λάβουν τέλος ακόμη και αν αναγκαστούμε να κινητοποιηθούμε δυναμικά αναλαμβάνοντας πρωτόγνωρες δράσεις  και  πρακτικές «υπέρβασης».

Read more

Η κυβέρνηση νιώθει πλέον ασφυκτική τη "θηλιά" της ύφεσης - Έρχεται "καυτός" Σεπτέμβρης

ImageΗ ελληνική κυβέρνηση, που μοιάζει όλο αυτόν τον καιρό να παρακολουθεί από... μακριά τα δρώμενα της πρωτοφανούς οικονομικής ύφεσης που βιώνει η χώρα μας, έχει αρχίσει πλέον να ανησυχεί σοβαρά με τα στοιχεία που βλέπουν το φως της δημοσιότητας.
Μια σειρά οικονομικών στοιχείων που έχουν ανακοινωθεί στο β΄ τρίμηνο του 2011 αποδεικνύουν έμπρακτα τις σοβαρές διαστάσεις της κρίσης που πλήττει την αγορά. Οι μετρήσεις εμφανίζουν διόγκωση του προβλήματος, ενισχύοντας τους φόβους όσων μιλούν για "καυτό" Σεπτέμβρη και "μαύρο" χειμώνα.
Τα νέα μέτρα (αύξηση έμμεσων φόρων από Σεπτέμβριο, νέα περικοπή μισθών-επιδομάτων-δαπανών) δεν έχουν ακόμη φανεί στην αγορά, οι τράπεζες έχουν κλειστές τις στρόφιγγες και οι κρατικές επενδύσεις έχει προαποφασιστεί να περικοπούν και υποχρηματοδοτούνται.
Η αναθεώρηση του ΕΣΠΑ δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα, ώστε να αυξηθεί άμεσα το χρήμα που θα τόνωνε κάποιες επιχειρήσεις. Δυστυχώς, πολλά προγράμματα καθυστερούν να υλοποιηθούν.
Αν αυτή η κατάσταση συνεχιστεί, το ζήτημα δεν θα είναι μόνο κοινωνικό και πολιτικό.
Θα είναι σαφώς οικονομικό-δημοσιονομικό, αφού η ύφεση θα βαθαίνει, η απώλεια εσόδων θα μεγεθύνεται και η ανάγκη για κρατικές κοινωνικές μεταβιβάσεις θα αυξάνει φέρνοντας την κυβέρνηση αντιμέτωπη με ένα δίλημμα στο οποίο η Γερμανία και οι υπόλοιποι δανειστές πιθανότατα έχουν ήδη δώσει απάντηση: αύξηση ελλείμματος ή νέα μέτρα.
Το πιο δυσάρεστο στοιχείο των τελευταίων ημερών ήταν η εκτόξευση της ανεργίας στο 16,6% του εργατικού δυναμικού, στο 40% για τους νέους και στο 20% για τις γυναίκες. Είναι προφανές ότι 300.000 θέσεις απασχόλησης  χάθηκαν σε έναν χρόνο.
Η δυσπραγία των επιχειρήσεων επιβεβαιώθηκε από την πορεία του εμπορίου που -σύμφωνα με την ΕΣΕΕ- υπέστη μείωση τζίρου τουλάχιστον κατά 25% την περίοδο των θερινών εκπτώσεων (με ό,τι αυτό σημαίνει για νέα λουκέτα το προσεχές διάστημα).
Στο μεταξύ η ακρίβεια... τραβά την ανηφόρα, με τον πληθωρισμό να αυξάνεται με ρυθμό 2,4% και εκπροσώπους της αγοράς να μιλούν για ανατιμήσεις εν όψει του αυξημένου ΦΠΑ.
Η βιομηχανική παραγωγή έπεσε κατά 13,1%, ενώ η αύξηση στις εξαγωγές παραμένει μονοψήφια.
Η οικοδομική δραστηριότητα έχει μειωθεί κατά 32,3% σε όγκο.
Οι δείκτες οικονομικής συγκυρίας καταγράφουν ιστορικό χαμηλό προσδοκιών στον καταναλωτή, που είναι εξάλλου και το κομβικό στοιχείο για την ανάκαμψη του τζίρου στην αγορά και για την επιβίωση του ιδιωτικού τομέα.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
Read more

«Στον αέρα» η νέα σχολική χρονιά


«Στον αέρα» η νέα σχολική χρονιά 
Μια αν μη τι άλλο... «ενδιαφέρουσα» σχολική χρονιά ξεκινά από Σεπτέμβρη, αφού μαθητέςέχουμε, αλλά αγνοούνται όλα τα υπόλοιπα:καθηγητέςβιβλία και σχολικά κτήρια


Ένας μήνας απομένει μέχρι να χτυπήσει το πρώτο κουδούνι και το υπουργείο Παιδείας έχει επικεντρώσει όλη του την προσπάθεια στις «μεταρρυθμίσεις» των ΑΕΙ και των ΤΕΙ - νομοσχέδιο που υπενθυμίζουμε συζητήθηκε με κλειστά τα πανεπιστημια (!) -  ξεχνώντας πως υπάρχουν τεράστιες ελλείψεις στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση. 

Έτσι λοιπόν, η ηγεσία του υπουργείου έχει (επιμελώς;) αγνοοήσει πως οι υπάλληλοι της... «Κουκουβάγιας» (όπως το λέγαμε στα μαθητικά μας χρόνια), δηλαδή του Οργανισμού Εκδόσεως Διδακτικών Βιβλίων έχουν πάρει μετάθεση λόγω κατάργησης του. 

Με άλλα λόγια, η διανομή των σχολικών εγχειριδίων βρίσκεται ακόμα στον «αέρα» και πιθανόν οι μαθητές τουλάχιστον στην αρχή να αρκεστούν μόνο στις προφορικές παραδόσεις των λιγοστών καθηγητών, αφού και αυτούς θα ψάχνουμε με τα κυάλια. 

Φέτος λοιπόν θα γίνουν μόλις 500 - 600 προσλήψεις καθηγητών μόνιμου χαρακτήρα, ενώ σύμφωνα με την Διδασκαλική Ομοσπονδία, οι προσλήψεις των αναπληρωτών δεν θα ξεπεράσουν τις 5.000, τη στιγμή που πέρσι υπήρχαν πιστώσεις για τουλάχιστον 15.800! 

Η φειδωλή πρόσληψη των εκπαιδευτικών θα συνοδευτεί από μια μαζική συνταξιοδότηση 11.000 καθηγητών, πράγμα που σύμφωνα με την ΔΟΕ αναμένεται να δημιουργήσει ένα κενό 20.000 θέσεων σε όλα τα σχολεία της Ελλάδας. 

Μέσα σε όλα αυτά,  λόγω μεσοπρόθεσμου και μνημονίου, το υπουργείο αποφάσισε να κόψει στο μισό το επίδομα του κινήτρου απόδοσης των εκπαιδευτικών. 

Για τη δραμάτικη αυτή κατάσταση, μίλησε προσφάτως στην εφημερίδα «Το Βήμα» ο ίδιος ο ΓΓ του υπουργείου Παιδείας, Βασίλης Κουλαϊδης, και παραδέχτηκε ανοιχτά ότι η φετινή σχολική χρονια αναμένεται να είναι η πιο δύσκολη μετά το Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο...! 

http://www.newpost.gr//
Read more

Εκχώρησαν την εθνική κυριαρχία και τώρα ψάχνουν για νομιμοποίηση και συνενόχους…


κλικ στην εικόνα για μεγέθυνση
Ο κ. Βενιζέλος αποκάλυψε ότι η νέα δανειακή σύμβαση δεν θα έχει τη μορφή της πρώτης σύμβασης ,καθώς «ο διακανονισμός γίνεται μέσω EFSF» και άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να χρειάζονται 180 ψήφοι για την επικύρωσή της.”
Διαβάστε τώρα γιατί ο κ. Βενιζέλος θέλει 180 βουλευτές για την έγκριση της νέας δανειακής συμφωνίας μέσω EUROPEAN FINANCIAL STABILITY FACILITY (EFSF)..
Όλοι λίγο πολύ θυμόσαστε το τι ακριβώς συνέβη και πως ξεπούλησαν την εθνική μας κυριαρχία με την περίφημη δανειακή σύμβαση.
Ας κάνουμε μια μικρή αναδρομή..
Για την απίστευτη δανειακή και αποικιοκρατική σύμβαση, σας είχαμε ενημερώσει EΔΩκαι ΕΔΩ
Δείτε τις επίμαχες παραγράφους του ξεπουλήματος της εθνικής κυριαρχίας..
Ας δούμε τώρα τι προβλέπει η περίφημη συμφωνία EFSF [σελ.23 παράγραφος 15 (3)]
Each of the Parties hereby irrevocably and unconditionally waives all immunity to which it is or may become entitled, in respect of itself or its assets or revenues, from legal proceedings in relation to this Agreement, including, without limitation, immunity from suit, judgment or other order, from attachment, arrest, detention or injunction prior to judgment, and from any form of execution and enforcement against it, its assets or revenues after judgment to the extent not prohibited by mandatory law.
Και στα ελληνικά:
Κάθε ένα από τα συμβαλλόμενα μέρη με την παρούσα ο αμετάκλητα και άνευ όρων παραιτείται από κάθε ασυλίαπου έχει ή πρόκειται να αποκτήσει, όσον αφορά τον ίδιο ή τα περιουσιακά του στοιχεία, από νομικές διαδικασίες σε σχέση με την παρούσα Σύμβαση, περιλαμβανομένων, χωρίς περιορισμούς, της ασυλίας όσον αφορά την άσκηση αγωγής, δικαστική απόφαση ή άλλη διαταγή, κατάσχεση, αναστολή εκτέλεσης δικαστικής απόφασης ή προσωρινή διαταγή, και όσον αφορά την εκτέλεση και επιβολή κατά των περιουσιακών στοιχείων του στο βαθμό που δεν το απαγορεύει αναγκαστικός νόμος.
Σας θυμίζει τίποτα η πιο πάνω απίστευτη παράγραφος-δέσμευση ;
Eίναι ακριβώς ίδια, πιστή αντιγραφή αντίστοιχης παραγράφου της δανειακής σύμβασης !!!
Η δανειακή σύμβαση, η ταφόπλακα της εθνικής μας κυριαρχίας σας θυμίζουμε ότι δεν πέρασε ποτέ από την Βουλή…Απλά την είχαν επισυνάψει σαν συνημμένο !!
Όμως την σύμβαση EFSF την έχει ήδη υπογράψει ο Παπακωνσταντίνου από 7/6/2010.
Τώρα λοιπόν και σύμφωνα με τις αποφάσεις της Ε.Ε θα πάμε σε νέα σύμβαση με βάση το EFSF.
Η σύμβαση όμως αυτή θα πρέπει να περάσει από την βουλή και στην συνέχεια να υπογραφεί.
Έλα όμως, που ο Παπακωνσταντίνου έχει ήδη υπογράψει την EFSF και τους απαράδεκτους όρους που απεμπολούν την εθνική κυριαρχία..
Για αυτό ο Βενιζέλος προσπαθεί και να μην χρεωθεί μόνος την όλη ιστορία και να νομιμοποιήσει τόσο την δανειακή, την συμφωνία EFSF, όσο και την νέα σύμβαση δανεισμού.
Συνταγματολόγος είναι, φιλόδοξος είναι και για αυτό άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο, να χρειάζονται 180 ψήφοι για την επικύρωσή της νέας σύμβασης.
Με λίγα και απλά λόγια :
Εκχώρησαν την εθνική κυριαρχία και τώρα ψάχνουν για νομιμοποίηση και συνενόχους…
Υ.Γ
Διαβάστε ολόκληρη τη συμφωνία EFSF 
Read more