Παρασκευή 12 Αυγούστου 2011

Γιούχαραν τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Γ. Κασσάρα στην Κάλυμνο


Μαρία Αντωνοπούλου
Με φωνές, γιουχαΐσματα αλλά και επιχειρήματα «έστησαν στον τοίχο» οι «Αγανακτισμένοι» Καλύμνιοι τον βουλευτή Δωδεκανήσου του ΠΑ.ΣΟ.Κ., Γιώργο Κασσάρα, ο οποίος πήρε την -μάλλον άτοπη, όπως φάνηκε- απόφαση, σε μία κρίσιμη περίοδο, να παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου το περασμένο Σάββατο στο πνευματικό κέντρο Καλύμνου.

Η αντίδραση από τα μέλη της τοπικής κοινωνίας δεν άργησε να έρθει. Λίγα λεπτά αμέσως μετά την έναρξη της ομιλίας του βουλευτή, οι κάτοικοι της Καλύμνου άρχισαν να δυσανασχετούν και να αποδοκιμάζουν τον Γιώργο Κασσάρα, ο οποίος μάταια προσπαθούσε να επιβάλλει την τάξη. «Ας μιλήσουμε με τους κανόνες της δημοκρατίας. Όχι με τους κανόνες του τσαμπουκά!» είπε ο βουλευτής, όταν άρχισαν οι φωνές από το ακροατήριο.

Οι απαντήσεις του, ωστόσο, αντί να ηρεμήσουν τα πνεύματα, τα όξυναν.

«Κ. Κασσάρα, ήρθατε να μας πείσετε ότι βάλατε την υπογραφή σας για τη σωτηρία της χώρας;», «Οι εκλογές έρχονται και έχετε ξαμοληθεί στις περιφέρειες σας, όπου οι περισσότεροι από τους συναδέλφους σας τρώνε γιαούρτια. Εμείς τα γιαούρτια θα τα δώσουμε στον κόσμο να τα φάει και θα σας αντιμετωπίσουμε με τον λόγο», «Δεν διαβάσετε καν το εφαρμοστικό νόμο και τον ψηφίσατε», «Η δημοκρατία που δανειστήκατε βρομάει δακρυγόνα!» ήταν κάποιες από τις κατηγορίες που απηύθυναν οι παρευρισκόμενοι στον βουλευτή!

Στο βίντεο που ακολουθεί, μάλιστα, τη στιγμή που ο κόσμος ξεσηκώνεται, ο συντονιστής της συνέντευξης παρακαλεί τους συμμετέχοντες να κλείσουν τις κάμερες, ώστε να μη διαρρεύσει η αντίδραση των κατοίκων.

Δείτε το βίντεο: