Κυριακή 7 Αυγούστου 2011

Κλίμα παραμερισμού του Παπανδρέου και προώθησης Βενιζέλου.


Την πρώτη φορά υπέβαλε την παραίτησή του στον Αντώνη Σαμαρά ο ίδιος ο κ. Παπανδρέου και απ΄ ότι διαφάνηκε τον απέτρεψαν οι δικοί του. Τώρα όμως φαίνεται ότι κάποιοι άλλοι ζητούν την παραίτησή του προς όφελος του κ. Βενιζέλου, ο οποίος αναβαθμίστηκε μετά την παραίτηση – ανάκληση από τον κ. Παπανδρέου και μάλλον σύντομα, εκτός απροόπτου,  θα είναι ο νέος αρχηγός του ΠΑΣΟΚ.

Ο καλά γνωρίζον πρόσωπα και καταστάσεις, Πρόεδρος του ΛΑΟΣ κ. Καρατζαφέρης, μιλώντας....
στο ραδιόφωνο του Real fm, επανέφερε την πρότασή του για συγκρότηση οικουμενικής κυβέρνησης, αλλά εκείνο που έκανε εντύπωση είναι ότι ζήτησε αυτή τη φορά, επικεφαλής να είναι ο κ Βενιζέλος.  

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο κ. Βενιζέλος έχει ταχθεί υπέρ της ψήφισης της νέας δανειακής σύμβασης από 180 βουλευτές, κάτι που υποδηλώνει θέληση για ευρύτερη συναίνεση, σε σχέση με τον κ. Παπανδρέου και ταυτόχρονα τάσσεται υπέρ των πρόωρων εκλογών το Φθινόπωρο, σε αντίθεση με τον κ. Παπανδρέου που θέλει να τις αποφύγει αντιπροτείνοντας ένα «φιλολογικό» δημοψήφισμα.

Κανείς φυσικά δεν γνωρίζει και τις απόψεις του Αντώνη Σαμαρά, του παράγοντα εκείνου που είναι απαραίτητος για να παιχτεί το οικουμενικό παιχνίδι, αλλά εμείς πιστεύουμε ότι με τίποτα δεν θα ήθελε την προώθηση Βενιζέλου. Για εκείνον μάλλον είναι προτιμότερο ένα καταρρέον ΠΑΣΟΚ με Παπανδρέου επικεφαλής, παρά μια νέα περίπτωση Σημίτη.