Σάββατο 30 Οκτωβρίου 2010

Μειμαράκης: 1 εναντίον 3... και λίγοι ήταν

Ρόμπα τους έκανε όλους στο ΑΛΤΕΡ ο Μεϊμαράκης. Ειδικά αυτός ο Χυτήρης είναι τραγικός! Πολιτικός λόγος ΜΗΔΕΝ και από επιχειρήματα... αστα να πάνε. Αυτός ο άσχετος συναποφασίζει για την τύχη της χώρας...
http://dexiextrem.blogspot.com/2010/10/1-3.html
Read more

Το μεγαλύτερο πρόγραμμα έργων υποδομής που γνώρισε ο τόπος « Με Σύμμαχο Εσένα

μεταφορά από τον απολογισμό κυβερνητικού έργου 2007-2008
Στον Τομέα των δημοσίων έργων τα τεσσεράμισι αυτά χρόνια: Μεταρρυθμίσαμε στο σύνολό του το θεσμικό πλαίσιο παραγωγής δημοσίων έργων. Υλοποιούμε το μεγαλύτερο πρόγραμμα έργων υποδομής που γνώρισε ποτέ η χώρα: 325 νέα μεγάλα έργα συνολικού
ύψους 18,5 δισ ευρώ! Τριπλασιάζουμε τους Ελληνικούς Αυτοκινητόδρομους με το πρόγραμμα «Δρόμοι Ανάπτυξης». Υλοποιείται το μεγαλύτερο πρόγραμμα έργων με συμβάσεις παραχώρησης που έγινε ποτέ στην Ελλάδα, συνολικού προϋπολογισμού 9,6 δισ ευρώ και μήκους 1.450 χλμ., στο οποίο συμμετέχουν ιδιωτικά κεφάλαια ύψους 6 δισ ευρώ.
 Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟ:

Το μεγαλύτερο πρόγραμμα έργων υποδομής που γνώρισε ο τόπος « Με Σύμμαχο Εσένα
Read more

Πυρετός συσκέψεων στο οικονομικό επιτελείο για τα μέτρα του νέου προϋπολογισμού – Έρχονται νέα σκληρά μέτρα - Στο 15,4% το έλλειμμα το 2009...

Συσκέψεις επί συσκέψεων πραγματοποιούν σε καθημερινή βάση τα στελέχη του οικονομικού επιτελείου, εξειδικεύοντας  ένα προς ένα τα μέτρα που θα ενταχθούν στον προϋπολογισμό του 2011.
Βέβαια οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν μαζί με την τρόικα κλιμάκιο της οποίας θα φθάσει στις 15 Νοεμβρίου στην Αθήνα.
Όπως όλα δείχνουν η αναθεώρηση του ελλείμματος του 2009 στο 15,4% από 13,6% ( σ.σ.  στο 8,6% έναντι αρχικού στόχου 8,1% ανεβαίνει το έλλειμμα του 2010) θα αποτελέσει το «κυρίως πιάτο» στις συναντήσεις που θα έχει ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου με τους ξένους,  οι οποίοι θα ασκήσουν πιέσεις για πρόσθετα μέτρα.
Η ανάγκη λήψης νέων μέτρων το 2011αποτελεί και τον φόβο των επιτελών της οδού Νίκης οι οποίοι στους δύο τελευταίους μήνες του έτους σπεύδουν να μαζέψουν ότι μπορούν από φορολογικά έσοδα.
Οι περιοδείες του Δημήτρη Κουσελά ανά την Ελλάδα συνεχίζονται με τον υφυπουργό Οικονομικών να «τρίζει τα δόντια» στους Εφόρους οι οποίοι αδυνατούν να πιάσουν τους  στόχους αύξησης των εσόδων που τους έχει θέσει το υπουργείο.
Εν τω μεταξύ ανησυχητικό είναι το γεγονός ότι δυο μήνες πριν τη λήξη του έτους δεν έχουν αποσταλεί ούτε τα σημειώματα του Ενιαίου Τέλους Ακινήτων και του Φόρου Ακίνητης Περιουσίας, ενώ δεν έχει ολοκληρωθεί και η εκκαθάριση των δηλώσεων εισοδήματος.
Έτσι μία τεράστια δεξαμενή εσόδων βρίσκεται στον αέρα, γεγονός που έρχεται να επιβεβαιώσει τις  αρχικές ανησυχίες της Τρόικας η οποία από τον Ιούλιο ακόμη μιλούσε για σημαντικές αποκλίσεις στα έσοδα του προϋπολογισμού.
Την κατάσταση στα έσοδα πηγαίνουν πίσω και οι αυτοδιοικητικές εκλογές ενώ σημαντικές καθυστερήσεις καταγράφονται και στην παραγωγή των εκκαθαριστικών σημειωμάτων της περαίωσης.
Όλα αυτά έχουν δημιουργήσει μία τρύπα 1,8 δις. ευρώ στα κρατικά ταμεία αφού από τα μέχρι τώρα στοιχεία η απόδοση των μέτρων που ελήφθησαν  φέτος, μόλις φθάνει τα 4 δις. ευρώ έναντι αρχικού στόχου 5,8 δις. ευρώ.
Για το 2011 το πακέτο των μέτρων ανέρχεται σε  9,15 δις. ευρώ το οποίο θα προέλθει:
*         Από την εξίσωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης σε πετρέλαιο θέρμανσης και κίνησης.  Ο προϋπολογισμός προσβλέπει σε πρόσθετα έσοδα που μπορεί να φθάσουν ακόμη και το 1 δισ. ευρώ.  Ποσό της τάξης των 300 εκατ. ευρώ έχει ήδη «κόψει» από το σκέλος  των δαπανών η κυβέρνηση το οποίο θα μοιρασθεί ως επίδομα θέρμανσης στους οικονομικά ασθενέστερους.
*         Από την αύξηση των αντικειμενικών  τιμών στα ακίνητα. Σε μεσοσταθμικά επίπεδα  η αναπροσαρμογή θα είναι της  τάξης του 25% με 30% ενώ για κάποιες περιοχές της χώρας οι αυξήσεις που θα γίνουν στις τιμές θα φθάσουν ακόμη και το 60%-70%. Η αναθεώρηση των τιμών θα προκαλέσει σωρεία νέων ανατιμήσεων σε μια σειρά από φόρους, όπως είναι ο φόρος Μεγάλης  Ακίνητης Περιουσίας και οι φόροι δωρεών, κληρονομιών και γονικών παροχών. Την ανιούσα θα πάρουν επίσης και τα τιμολόγια της ΔΕΗ μέσω του Τέλους Ακίνητης Περιουσίας, τα έξοδα δικηγόρου, συμβολαιογράφου και υποθηκοφύλακα.  Ο  προϋπολογισμός προβλέπει έσοδα 400 εκατ. ευρώ από τους φόρους στα ακίνητα. 
*         Από την αύξηση  του μεσαίου συντελεστή του ΦΠΑ από το 11% στο 13% για την πλειοψηφία των προϊόντων και υπηρεσιών. Το μέτρο θα συμπληρώσει η μετάταξη ορισμένων ειδών πολυτελείας από το 11% στο 23% ενώ τρόφιμα και προϊόντα θα επιβαρύνονται με μικρότερο συντελεστή ΦΠΑ  6%. Πάντως , για το κρίσιμο θέμα της μετάταξης των τροφίμων από τον χαμηλό συντελεστή ΦΠΑ 11% στον μειωμένο 5,5% (σήμερα ή στο 6% εφόσον υπάρξει αναθεώρηση του συντελεστή) δεν έχει ανοίξει καν συζήτηση με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
*         Από την φορολόγηση των αυθαιρέτων κτισμάτων που  θα φέρει στα κρατικά ταμεία το ποσό των 800 εκατ. ευρώ, ποσό το οποίο αντιστοιχεί στο 0,4% του ΑΕΠ.
•         Από το τέλος διατήρησης ημιυπαίθριων που θα τονώσει κατά 500 εκατ. ευρώ τα φορολογικά έσοδα.
*         Από την ενεργοποίηση των  τεκμηρίων διαβίωσης στους ελεύθερους επαγγελματίες που υπολογίζεται ότι θα φέρουν πρόσθετους φόρους 400 εκατ. ευρώ.
*         Από την έκτακτη εισφορά στις  κερδοφόρες επιχειρήσεις. Αναμένονται έσοδα ύψους 600 εκατ. ευρώ.
*         Από τις  νέες άδειες τυχερών παιγνίων ( 500 εκατ. ευρώ).
*        Από την φορολόγηση των ακριβών αυτοκινήτων ( 150 εκατ. ευρώ).

Μ. Χριστοδούλου

www.bankingnews.gr
Read more

«Μυστικά έγγραφα: Ελλάδα. Πώς η Αθήνα πήρε με απάτες το ευρώ» | Δεξί Εξτρέμ

Read more

Δεν θα κάνει πρόωρες εκλογές

Καμιά απολύτως πρόθεση να εγκαταλείψει πρόωρα την εξουσία δεν έχει ο Γιώργος Παπανδρέου. Οπως και για όλους τους πολιτικούς, έτσι και γι’ αυτόν η εξουσία είναι το ανώτερο «ιδανικό», υπεράνω όλων. Γι’ αυτό και ο πρωθυπουργός δεν πρόκειται, παρά τα όσα είπε στην τηλεοπτική του συνέντευξη, να προκηρύξει πρόωρες βουλευτικές εκλογές, όσο κακό και αν είναι το αποτέλεσμα των περιφερειακών εκλογών για το ΠΑΣΟΚ στις 7 και 14 Νοεμβρίου.
Μια προσεκτικότερη μελέτη των διατυπώσεων που χρησιμοποίησε ο Γ. Παπανδρέου στη συνέντευξή του καθιστά εμφανέστερη την πρόθεσή του να μην οδηγήσει τη χώρα σε βουλευτικές εκλογές. Ας δούμε αναλυτικότερα τι ακριβώς είπε, καθώς παρά τις αντιφάσεις...
συγκάλυψης διαφαίνονται καλύτερα τελικά οι θέσεις του πρωθυπουργού στο θέμα.

«Δεν είναι ο στόχος μου να πάμε σε εκλογές... Αν δω ότι η χώρα δυσκολεύεται και μπαίνει σε αδιέξοδο -και όλα αυτά θα συναθροιστούν, οπωσδήποτε και το μήνυμα των εκλογών μπορεί να είναι ένα μήνυμα που θα μας δώσει νέα δυναμική προς τα εμπρός ή να δυσκολέψει την πορεία των αλλαγών, όλα αυτά θα συναθροιστούν- αν δω ότι υπάρχει ένα αδιέξοδο στη χώρα, τότε βεβαίως δεν υπάρχουν αδιέξοδα στη δημοκρατία, υπάρχει ο κυρίαρχος λαός» είπε αρχικά επί λέξει ο Γ. Παπανδρέου.


Η ασάφεια αυτής της απάντησης είναι κραυγαλέα. «Μπορείτε να δεσμευτείτε ότι δεν θα πάμε σε εθνικές εκλογές, ανεξαρτήτως του αποτελέσματος των δύο γύρων των αυτοδιοικητικών εκλογών;» ερωτήθηκε απολύτως συγκεκριμένα.


Ο πρωθυπουργός απέφυγε να δεσμευτεί επί του ερωτήματος: «Δεν έχω λόγο και δεν έχω πρόθεση να πάω σε εθνικές εκλογές.


Αλλά αν βαρύνει η κατάσταση σε ό,τι αφορά τη δυνατότητα μιας κυβέρνησης να κάνει τις απαραίτητες αλλαγές για τη χώρα, τότε βεβαίως θα πρέπει να υπάρξει η απόφαση του ελληνικού λαού» απάντησε γενικόλογα.


Η δημοσιογραφική πίεση συνεχίστηκε. «Από εκεί που λέγατε εκλογές σε τρία χρόνια, υπαινίσσεστε ότι μπορεί να είναι και πολύ πιο σύντομα, μέσα στον επόμενο χρόνο» του επισημάνθηκε. Ο Γ. Παπανδρέου αντέδρασε τώρα προς την αντίθετη κατεύθυνση: «Πρώτα απ’ όλα, μην βάζετε λόγια στο στόμα μου. Εγώ δεν είπα ότι οι εκλογές αυτές θα κρίνουν το αν θα πάμε σε εθνικές εκλογές» υποστήριξε αυτή τη φορά.


«Λέω ότι θα πρέπει να συναθροίσουμε όλες τις εξελίξεις στη χώρα και αν βρεθούμε σε ένα αδιέξοδο, τότε βεβαίως ο ελληνικός λαός θα πρέπει να αποφασίσει αν θέλει να πάμε μπροστά ή όχι» πρόσθεσε.


Από όλα τα παραπάνω συνάγεται ότι ο πρωθυπουργός θέλει μεν να αιωρείται μια απειλή προκήρυξης βουλευτικών εκλογών αν ηττηθεί το ΠΑΣΟΚ στις περιφερειακές, αλλά τίποτα περισσότερο από αυτό.


Αυτό καθίσταται εμφανέστερο από το πώς όρισε ο πρωθυπουργός το τι συνιστά νίκη του ΠΑΣΟΚ στις εκλογές του Νοεμβρίου:


«Για εμάς, βεβαίως, θα είναι θετική η ψήφος, αν φανεί την πρώτη Κυριακή, ιδιαίτερα στις περιφερειακές εκλογές αλλά και στους μεγάλους δήμους... ότι η δική μας παράταξη, με τα στελέχη τα οποία εμείς στηρίζουμε γιατί δεν είναι όλα στελέχη στενά κομματικά... θα έχει μια καθαρή νίκη στον πρώτο γύρο» δήλωσε ο Γ. Παπανδρέου.


Ο ορισμός αυτός καθιστά εκ προοιμίου «νίκη» του ΠΑΣΟΚ οποιοδήποτε εκλογικό αποτέλεσμα! Καθώς οι πιο πολλές περιφέρειες δεν θα κριθούν φυσικά στον πρώτο γύρο αλλά στον δεύτερο, το μέτρο που θα χρησιμοποιήσει ο Γ. Παπανδρέου θα είναι αν στον πρώτο γύρο οι υποψήφιοι του ΠΑΣΟΚ συγκέντρωσαν περισσότερες ψήφους αθροιστικά σε όλη την Ελλάδα από τους υποψηφίους της ΝΔ, πράγμα που είναι απολύτως βέβαιο από τώρα!


Ετσι ο πρωθυπουργός θα μας πει ότι «το ΠΑΣΟΚ νίκησε», ακόμη και αν στον δεύτερο γύρο χάσει την Αττική και πέντε - έξι ακόμη περιφέρειες, ενώ με βάση τα αποτελέσματα των περυσινών βουλευτικών εκλογών το ΠΑΣΟΚ θα έπαιρνε θεωρητικά και τις 13 περιφέρειες της χώρας ενώ η ΝΔ καμία! Αρα, καμιά ανάγκη δεν θα υπάρχει για εκλογές!


Η απειλή

Μεγάλο ρίσκο για κρίσιμες ψήφους

Εύλογη η απορία που εκφράζεται: αφού κανένα κόμμα της αντιπολίτευσης δεν ζητάει εκλογές, ποιον στόχο έχει η απειλή του πρωθυπουργού ότι ενδέχεται να προκηρύξει βουλευτικές εκλογές; Από εκλογική σκοπιά, αποκλειστικά και μόνο εκείνα τα τμήματα των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ τα οποία εξασφαλίζουν αθέμιτα προνόμια από τη διασύνδεσή τους με την εξουσία. Προνόμια τα οποία πιθανότατα θα χάσουν, αν φύγει το ΠΑΣΟΚ από την εξουσία. Αυτούς τους ψηφοφόρους που βρίσκονται κυρίως στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, αλλά και «λαμόγια» του ιδιωτικού τομέα επιχειρεί να επανασυσπειρώσει ο Γ. Παπανδρέου με την απειλή βουλευτικών εκλογών. Ο υπόλοιπος κόσμος δεν έχει να χάσει τίποτα.


Γ.Δελάστικ
Read more

Ο ΔΗΜΟΣ ΚΟΖΑΝΗΣ ΜΕΤΑΒΛΗΘΗΚΕ σε εκλογικό κέντρο

E-mail
altΟ ΔΗΜΟΣ ΚΟΖΑΝΗΣ ΜΕΤΑΒΛΗΘΗΚΕ σε εκλογικό κέντρο
 
Σε προγραμματισμένη επίσκεψή του συνδυασμού ΝΕΟΣ ΔΗΜΟΣ ΚΟΖΑΝΗΣ ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ με υπ. Δήμαρχο την κ. Άννα Νανοπούλου σήμερα την 31/10 και ώρα 13.00 στις δημοτικές υπηρεσίες και μάλιστα στην Πολεοδομία του Δήμου βρεθήκαμε μπροστά στο θέαμα υπάλληλος (συμβασιούχος - διαθέτουμε το ονοματεπώνυμο) να σταυρώνει .. μπροστά στην κάμερα που μας συνόδευε και μπροστά μας ψηφοδέλτια του συνδυασμού «ΕΝΟΤΗΤΑ για τον νέο Δήμο Κοζάνης» του υπ. Δημάρχου Λάζαρου Μαλούτα με σταυρό στον αντιδήμαρχο κ. Θεοδωρίδη.
 
Όλα τα γραφεία ήταν άδεια , οι εργαζόμενοι ελάχιστοι και η απασχόληση εν ώρα εργασίας ήταν το σταύρωμα των ψηφοδελτίων της δημοτικής Αρχής.
Αυτή είναι η νοοτροπία τους, αυτή είναι η λειτουργία των δημοκρατικών θεσμών στον Δήμο της Κοζάνης , χρησιμοποιούν υπαλλήλους για προεκλογικό αγώνα. Ετσι τον χρησιμοποιούσαν πάντοτε τον Δήμο, έτσι τον αντιλαμβάνονται και τα ίδια εξακολουθούν.
Οι συμπολίτες μας θέλουν τον Δήμο στην Υπηρεσία τους και όχι στην εξυπηρέτηση των εκλογικών αναγκών της δημοτικής Αρχής. ΝΑ ΓΙΑΤΙ η ΑΛΛΑΓΗ δεν είναι απλά αίτημα, αλλά αναγκαιότητα στον ΝΕΟ ΔΗΜΟ ΚΟΖΑΝΗΣ.
Η ιδιοκτησιακή τους αντίληψη έχει υπερβεί κάθε όριο. Προσβάλλουν την αξιοπρέπεια θεσμών και δημοτών.
Καταγγέλουμε το γεγονός στον λαό του Δήμου και τα Μ.Μ.Ε., γιατί αυτή η υφέρπουσα συνωμοσία της σιωπής δεν ταιριάζει στο 2010.
Για να παρακολουθήσετε το οπτικοακουστικο υλικό http://www.youtube.com/watch?v=gYMnGcc_5Yk
Read more

Διαδήλωση στην Κοζάνη ενάντια στην επίσκεψη του Πρωθυπουργού

ceb1ceb8ceb7cebdceb1Το Συνδικάτο Εργαζομένων στην Ενέργεια “Εργατική Αλληλεγγύη” διοργανώνει συγκέντρωσης διαμαρτυρία έξω από το εκθεσιακό κέντρο στα Κοίλα, όπου θα μιλήσει ο Πρωθυπουργός. Με ανακοίνωσή του το συνδικάτο καλεί όλους τους εργαζόμενους και τους μαζικούς φορείς να συμμετέχουν στην συγκέντρωση, προκειμένου, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, να εκφράσουν τη διαμαρτυρία τους για την πολιτική της Κυβέρνησης που βυθίζει τη χώρα στη φτώχεια και στο χάος, που ρίχνει τα βάρη της κρίσης στους εργαζόμενους και στους συνταξιούχους, αφαιρώντας τους εισοδήματα, ασφαλιστικά και κοινωνικά δικαιώματα που κατακτήθηκαν με αγώνες και αίμα ολόκληρων γενεών της εργατικής τάξης.
πηγή: ΕΡΑ Κοζάνης
Read more

Υπεράριθμα είναι 1500 σχολικά τμήματα σε 302 σχολεία της χώρας...


Σε 302 σχολεία υπάρχουν τουλάχιστον 1.550 περιπτώσεις τάξεων με πάνω από 25 μαθητές, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΟΛΜΕ.
Μάλιστα, η Ομοσπονδία υποστηρίζει ότι σε 383 περιπτώσεις υπάρχουν τμήματα με 28 έως 30 μαθητές και 25 περιπτώσεις με πάνω από 30 μαθητές.
«Δεν πιστεύουμε ότι με αυτές τις συνθήκες μπορεί να...


προχωρήσει αποτελεσματικά το εκπαιδευτικό έργο και να ενισχυθούν οι διαδικασίες της μάθησης και της ευαισθητοποίησης των μαθητών μας», σημειώνεται στην ανακοίνωση της ΟΛΜΕ.

Η ΟΛΜΕ καταγγέλλει επίσης πως σύμφωνα με το πρόσφατο έγγραφο του περιφερειακού διευθυντή εκπαίδευσης Αττικής, που επιχειρεί να ελέγξει εάν τηρήθηκε ο νόμος όταν σχηματίστηκαν τα τμήματα στα σχολεία, κάνει λόγο για 30 μαθητές σε κάθε τμήμα.
skai.gr

http://nonews-news.blogspot.com/2010/10/1500-302.html 
Read more

Υποχρεωτικές μετακινήσεις εκπαιδευτικών από νομό σε νομό ύστερα από ενάμιση μήνα διδασκαλίας, της Ευμορφίας Κούτρα

 
Φλώρινα, Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2010
Αγαπητή (;) κυρία Υπουργέ Παιδείας, Δια βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων,
Ονομάζομαι Ευμορφία Κούτρα και είμαι αναπληρώτρια δασκάλα. Φέτος, προς το παρόν τουλάχιστον, υπηρετώ στο νομό Φλώρινας. Προς το παρόν, γιατί τελικά για τίποτε δεν μπορείς να είσαι σίγουρος.
Την Τετάρτη 20 Οκτωβρίου μας ανακοινώθηκε κι επίσημα πως πέντε συνάδελφοι αναπληρωτές μετακινούνται, ενάμιση μήνα μετά την τοποθέτησή μας κι ενώ ακόμη είμαστε απλήρωτοι, στο νομό Κοζάνης, με απόφαση της περιφερειακής διευθύντριας, γιατί εξέλειπαν οι λόγοι πρόσληψής τους στο ΠΥΣΠΕ Φλώρινας. Βάσει νόμου τίθενται στη διάθεση της περιφέρειας.
Συγχαρητήρια (!!!!), γιατί μένετε σταθερή στις δηλώσεις σας. Είναι γνωστό πως στη Φλώρινα σπανίως ανοίγουν θέσεις αναπληρωτών κι αυτό γιατί οι ανάγκες του νομού καλύπτονται με αποσπάσεις. Φέτος, λοιπόν, έπειτα από ανακοίνωση του Υπουργείου, όπως μου εξήγησαν συνάδελφοι, δεν προβλεπόταν να γίνει τρίτη φάση αποσπάσεων. Έτσι, 17 αναπληρωτές κληθήκαμε να παρουσιαστούμε στο νομό. Παρουσιαστήκαμε στο σχολείο που τοποθετηθήκαμε, αναλάβαμε τάξη, γνωριστήκαμε και δεθήκαμε με τα παιδιά κι αρχίσαμε να δουλεύουμε μαζί τους. Ταυτόχρονα ψάξαμε για σπίτι, μείναμε σε ξενοδοχεία μέχρι να εγκατασταθούμε, πληρώσαμε προκαταβολή, το επιπλώσαμε, τακτοποιηθήκαμε. Η ζωή μας είχε βρει ένα ρυθμό. Μέχρι που εσείς αποφασίζετε να αναιρέσετε την προηγούμενή σας απόφαση κι έτσι πραγματοποιείται και τρίτη φάση αποσπάσεων. Το αποτέλεσμα της «υπεύθυνης» αυτής στάσης; Εικοσιπέντε νέοι αποσπασμένοι συνάδελφοι εντός νομού και πέντε υπεράριθμοι αναπληρωτές, αριθμός που πιθανότατα θα αυξηθεί, εκτός.
Συγχαρητήρια (!!!!), γιατί η διάθεση αυτή των συναδέλφων στην περιφέρεια και η μετακίνησή τους εντός αυτής είναι νόμιμη. «Υπάρχει ο νόμος 3848/19-5-2010/ΦΕΚ 71», μας απάντησαν στις ενστάσεις μας. Ένας νόμος που κάνει τον εκπαιδευτικό μπαλάκι και τον στέλνει πότε από δω και πότε από κει. Ένας νόμος τον οποίο εσείς ψηφίσατε πέρυσι.
Έτσι έχει η κατάσταση στη Φλώρινα κι όπως έμαθα αντίστοιχη αντιμετώπιση είχαν και οι συνάδελφοι νηπιαγωγοί που διορίστηκαν φέτος στη Λήμνο, κρίθηκαν υπεράριθμοι και μετακινήθηκαν στη Λέσβο.
Σας ρωτώ, λοιπόν, κυρία υπουργέ, που νοιάζεστε για το μαθητή, που νοιάζεστε και για τον εκπαιδευτικό. Πόσο παιδαγωγικό θεωρείτε να αλλάζουν τα παιδιά κάθε τρεις και λίγο δάσκαλο; Από πού θεωρείτε πως θα αντλήσει όρεξη, διάθεση κι ενθουσιασμό ο εκπαιδευτικός που πετιέται μπαλάκι από σχολείο σε σχολείο, από νομό σε νομό;
Σας ρωτώ, κυρία υπουργέ, θα μας αποζημιώσετε για τις ηθικές, ψυχικές και υλικές συνέπειες των αποφάσεών σας; Πώς; Πότε; Επιτρέψτε μου να προδικάσω λέγοντας πως δεν περιμένω θετική απάντηση.
Σας ρωτώ, κυρία υπουργέ, είναι τόσο δύσκολο να κάνετε ένα σοβαρό, υπεύθυνο και έγκαιρο προγραμματισμό στελέχωσης των σχολείων της χώρας μας;
Λυπάμαι ειλικρινά για την κατάσταση στο χώρο της εκπαίδευσης. Λυπάμαι ειλικρινά που έχω αρχίσει να χάνω, όπως και πολλοί συνάδελφοί μου, τον ενθουσιασμό με τον οποίο μπήκα στη σχολή για να γίνω ΔΑΣΚΑΛΑ. Λυπάμαι ειλικρινά γιατί είναι μόλις η δεύτερη χρονιά μου στη δουλειά.
Σας ευχαριστώ εκ βάθους καρδίας που επιδιώκετε με κάθε τρόπο να μας μετατρέψετε από λειτουργούς σε απλούς δημοσίους υπαλλήλους
Read more

Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2010

29-10-10 Προσλήψεις Εκπαιδευτικών Αγγλικής Γλώσσας στα Δημοτικά Σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης

Read more

Σοκ! Ακόμη και στις 144 μονάδες έφτασε το Spread !

4 Σεπτεμβρίου 2009, όταν έπρεπε πάση θυσία να πέσει ο Καραμανλής και όλα τα ΜΜΕ ούρλιαζαν για το κάθε τι. Γιατί είναι χρήσιμο για το μέλλον να ξέρουμε πώς λειτούργησαν τα ΜΜΕ στο βιασμό της "λαϊκής κυριαρχίας" :
Νέα αύξηση κατέγραψε χθες η διαφορά απόδοσης (spread) του ελληνικού 10ετούς ομολόγου με το αντίστοιχο γερμανικό, αντανακλώντας τις αβεβαιότητες για την ελληνική οικονομία που έχουν δημιουργήσει τόσο η εκλογολογία των τελευταίων ημερών, όσο και η προκήρυξη τελικά των εκλογών. Μέσα σε μια εβδομάδα, το spread αυξήθηκε κατά περίπου 30 μονάδες βάσης, ενώ χθες έφτασε ακόμα και στις 144 μονάδες από 135 μονάδες που ήταν προχθές, με το μέλλον να προοιωνίζεται δυσοίωνο.
http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_economy_1_04/09/2009_327913

http://taxalia.blogspot.com/2010/10/144-spread.html 
Read more

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΕΤΕΡΟΔΗΜΟΤΕΣ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΔΑΚΗ

Φίλοι συμπατριώτες,

Την Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2010 και ώρα 19:00 θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση-ομιλία προς τους ετεροδημότες όλης της Δυτικής Μακεδονίας στη Θεσσαλονίκη, στο ξενοδοχείο Makedonia Palace.
ΣΑΣ ΚΑΛΩ ΟΛΟΥΣ να συστρατευτούμε και να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για τον τόπο μας, τη Δυτική
Μακεδονία. 

Τα κοινά μας οράματα και οι κοινές μας αγωνίες, μας εμπνέουν να παλεύουμε για τα μεγάλα, αλλά και για τα καθημερινά.

Όλοι μαζί πάμε τη Δυτική Μακεδονία μπροστά! 

Με εκτίμηση,
Ο Υποψήφιος Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας
Γιώργος Δακής

http://taxalia.blogspot.com/2010/10/blog-post_4471.html 
Read more

Εκεί που σταματάει η λογική, αρχίζει το Υπ. Παιδείας

Posted by olympiada στο Οκτωβρίου 29, 2010



Η υπόθεση των διορισμών των μονίμων εκπαιδευτικών είναι λίγο πολύ γνωστή. Οι περικοπές στους διορισμούς τεράστιες καθώς, σε αντίθεση με το προεκλογικό σλόγκαν- ΛΕΦΤΑ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΑΝ. Το επικαλείται μάλιστα σαφέστατα το Υπουργείο Παιδείας στις απαντήσεις που έστειλε στις αιτήσεις διορισμών που καταθέσαμε φέτος το καλοκαίρι, όπου αναφέρει τις παρ. 1 και 2 του άρθρου 10 του κεφαλαίου Γ του ν. 3833/2010 «Προστασία της εθνικής οικονομίας – Επείγοντα μέτρα για την αντιμετώπιση της δημοσιονομικής κρίσης» (το γνωστό μας Μνημόνιο) οι οποίες αναφέρουν συγκεκριμένα ότι:
«1. Κατά τη διάρκεια του έτους 2010 δεν χορηγούνται εγκρίσεις της Τριμελούς Επιτροπής της παρ. 1 του άρθρου 2 της ΠΥΣ 33/2006 (ΦΕΚ 280 Α), όπως ισχύει, για την πλήρωση κενών οργανικών θέσεων ή προσλήψεων προσωπικού με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου στους φορείς του άρθρου 1 παρ. 1 του Ν. 3812/2009 (ΦΕΚ 234 Α). Για το ίδιο έτος, με την επιφύλαξη της επόμενης παραγράφου, αναστέλλονται οι προσλήψεις και διορισμοί του ανωτέρω προσωπικού των φορέων αυτών. Εξαιρούνται οι τομείς: α) υγείας, προκειμένου για ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, β) παιδείας, προκειμένου για εκπαιδευτικό προσωπικό […]
2. Οι επιτυχόντες σε διαδικασίες επιλογής τακτικού προσωπικού του Α.Σ.Ε.Π. και των φορέων για τους οποίους έχουν εκδοθεί οριστικά αποτελέσματα μέχρι την 31.12.2009, διορίζονται σταδιακά, βάσει σειράς επιτυχίας, με έναρξη το β΄ εξάμηνο του έτους 2010 και ο διορισμός όλων όσων περιλαμβάνονται στους οριστικούς πίνακες ολοκληρώνεται μέχρι την 31.12.2012.».
Το κατά πόσον στην πράξη εξαιρέθηκε ο τομέας της Παιδείας το διαπιστώσαμε με τον πιο χαρακτηριστικό τρόπο οι περίπου 3.000 εκπαιδευτικοί με θεμελιωμένο δικαίωμα διορισμού, όπου ο διορισμός μας παραπέμφθηκε στις καλένδες. Η επίκληση του δημοσιονομικού προβλήματος για την δικαιολόγηση του αρνητικού ρεκόρ 15ετίας στον αριθμό των διορισμών, την ώρα που οι συνταξιοδοτήσεις ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο, δεν μπορεί να εκληφθεί από εμάς ούτε ως κακόγουστο αστείο τη στιγμή που όπως αποδείχθηκε τελικά ΛΕΦΤΑ ΥΠΗΡΧΑΝ. Αφορούσαν όμως την πρόσληψη Αναπληρωτών Κανονικού και Μειωμένου Ωραρίου, οι οποίοι κλήθηκαν να καλύψουν το χάσμα ανάμεσα στις συνταξιοδοτήσεις και τους διορισμούς (μαζί με την αύξηση των μαθητών ανά τμήμα βεβαίως, βεβαίως).  Το παραπάνω κάνει σαφές ότι η αναστολή του διορισμού μας υπήρξε ξεκάθαρη ΠΟΛΙΤΙΚΗ επιλογή του Υπουργείου, το οποίο βρήκε ευκαιρία επικαλούμενο αορίστως το μνημόνιο να προωθήσει βίαια τις ελαστικές σχέσεις εργασίας στην εκπαίδευση.
Η τελευταία εγκύκλιος που εξέδωσε το Υπουργείου Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης στις 20 Οκτωβρίου (αρ. Πρωτ. ΔΙΠΠ/Φ.2.9/29/οικ.22433) με θέμα την «Απορρόφηση επιτυχόντων σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ.2 του αρ. 10 του Ν. 3833/2010» ήρθε να αποδείξει ότι άμα υπάρχει θέληση και ιδίως όταν τυχαίνει να διανύουμε προεκλογική περίοδο ΛΕΦΤΑ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ. Αναφέρεται συγκεκριμένα ότι
«Όπως προκύπτει από τις διατάξεις της παρ. 2 του αρ. 10 του 3833/2010 (ΦΕΚ 40/Α/15-3-2010) «…Οι επιτυχόντες σε διαδικασίες επιλογής τακτικού προσωπικού του Α.Σ.Ε.Π. και των φορέων για τους οποίους έχουν εκδοθεί οριστικά αποτελέσματα μέχρι την 31.12.2009, διορίζονται σταδιακά, βάσει σειράς επιτυχίας, με έναρξη το β΄ εξάμηνο του έτους 2010 και ο διορισμός όλων όσων περιλαμβάνονται στους οριστικούς πίνακες ολοκληρώνεται μέχρι την 31.12.2012.»
Λαμβάνοντας υπόψη τα ανωτέρω καθώς και τον μεγάλο αριθμό υπαλλήλων που αποχώρησαν (συνταξιοδοτήθηκαν) από τις δημόσιες υπηρεσίες και τα ν. π. δ. δ. το τρέχον έτος η Κυβέρνηση αποφάσισε εντός του δεύτερου εξαμήνου του έτους 2010 να απορροφηθούν όλοι οι επιτυχόντες σε διαδικασίες διορισμού/πρόσληψης σε υπηρεσίες και φορείς του δημοσίου για τις οποίες έχουν εκδοθεί οριστικά αποτελέσματα μέχρι και την 31-12-09.[…]
Παρακαλούνται τα αρμόδια Υπουργεία και οι Περιφέρειες, με τη λήψη της παρούσης, να προβούν άμεσα σε όλες τις αναγκαίες ενέργειες για την έκδοση των ατομικών πράξεων διορισμού σύμφωνα με τα ανωτέρω και να ενημερώσουν όλους τους εποπτευόμενους φορείς, προκειμένου να ενεργήσουν ανάλογα.»
Είναι σαφές ότι η παραπάνω απόφαση καταργεί ουσιαστικά την διάταξη που είχε επικαλεστεί το Υπουργείο Παιδείας ως δικαιολογητική βάση για το μη διορισμό μας. Η ανωτέρω εγκύκλιος σαφώς ορίζει ως χρόνο απορρόφησης των εκπαιδευτικών επιτυχόντων του ΑΣΕΠ (των οποίων τα οριστικά αποτελέσματα εκδόθηκαν εντός του 2009) και του αντίστοιχου 40% (όπως ορίζεται στις μεταβατικές διατάξεις του Ν. 3848/2010), το εξάμηνο που διανύουμε. Καιρός ήταν να υπάρξει μια απόφαση που οδηγεί σε μερική έστω αποκατάσταση της αδικίας που έχουμε υποστεί.
Προσπερνάμε την ικανότητα του Υπουργείου να αυτοαναιρείται συνεχώς και με χαρακτηριστική ευκολία. Δοθέντος ότι  «Το Υπουργείο Παιδείας εξαιρείται και μπορεί να διορίσει» αλλά τελικά δεν διόρισε, τώρα που εκλείπουν τα άλλοθι, τώρα που οι λεκτικές ευκολίες δεν μπορούν πλέον να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα, τώρα που θα διορίσουν- και ορθώς- ακόμη και τα Υπουργεία που είχαν αναστείλει τις προσλήψεις τους, τώρα πια οφείλει και το Υπουργείο Παιδείας να διορίσει τους διοριστέους του. Αναμένουμε λοιπόν την κίνηση του Υπουργείου Παιδείας να προχωρήσει στο διορισμό μόνιμου εκπαιδευτικού προσωπικού, αποκαθιστώντας μερικώς την αδικία που έχουμε υποστεί παραμένοντας άνεργοι και υποαπασχολούμενοι όλους αυτούς τους μήνες, την ώρα που η θέση μας ήταν μέσα στις αίθουσες.
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΟΡΙΣΤΕΩΝ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΛΑΔΩΝ
http://olympia.gr/2010/10/29/%CE%B5%CE%BA%CE%B5%CE%AF-%CF%80%CE%BF%CF%85-%CF%83%CF%84%CE%B1%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%AC%CE%B5%CE%B9-%CE%B7-%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%B1%CF%81%CF%87%CE%AF%CE%B6%CE%B5%CE%B9-%CF%84%CE%BF/#more-36360 
Read more

Πέμπτη 28 Οκτωβρίου 2010

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΕ70 ΠΟΥ ΑΠΟΣΠΑΣΤΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΚΟΖΑΝΗ ΑΠΟ ΤΗ ΦΛΩΡΙΝΑ

Όπως είναι γνωστό με απόφαση της Περιφερειακής Δ/ντριας αποσπάστηκαν στο ν. Κοζάνης πέντε συνάδελφοι εκπαιδευτικοί  δάσκαλοι (ΠΕ70). 
Οι πέντε συναδέλφισσες τοποθετήθηκαν στη συνεδρίαση του ΠΥΣΠΕ στις 25/10/2010 ως εξής:

ΠΑΡΙΣΗ    ΧΡΥΣΑΝΘΗ     1ο ΣΕΡΒΙΩΝ
ΤΣΟΡΛΙΝΗ    ΦΡΕΙΔΕΡΙΚΗ     ΒΑΘΥΛΑΚΟΥ
ΑΘΑΝΑΣΟΥΛΗ    ΑΘΑΝΑΣΙΑ    ΛΕΥΚΟΒΡΥΣΗΣ
ΤΖΑΜΠΑΖΗ    ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ    ΒΑΘΥΛΑΚΟΥ
ΕΚΛΕΜΕ    ΑΝΝΑ     ΕΛΑΤΗΣ
 Παρακάτω σας παραθέτουμε την ανακοίνωση του περιφερειακού συμβουλίου ΔΑΚΕ ΠΕ Δ. Μακεδονίας:
Read more

Προσλήψεις Εκπαιδευτικών Πληροφορικής, Μειωμενου ωραρίου στα Ολοήμερα Δημοτικά Σχολεία και δεύτερης ξένης γλώσσας ΠΕΟ5, ΠΕΟ7(Γαλλικής- Γερμανικής) μειωμένου ωραρίου

Οι προσλαμβανόμενοι οφείλουν να παρουσιαστούν στη Διευθύνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ν. Κοζάνης, για ανάληψη υπηρεσίας από την από την Τετάρτη 27 Οκτωβρίου έως και τη Δευτέρα 01 Νοεμβρίου 2010.


ΕΠΩΝΥΜΟ ΟΝΟΜΑ ΚΛΑΔΟΣ
ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΟΥ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΠΕ05
ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΥ ΘΕΟΔΩΡΑ ΠΕ05
ΣΤΑΥΡΙΑΝΟΥΔΑΚΗ ΑΘΗΝΑ ΠΕ05
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΥΛΙΑΝΗ ΠΕ07
ΔΟΥΚΕΤΗ ΔΗΜΗΤΡΑ ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΠΕ07
ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΑ ΠΕ07
ΔΕΛΙΟΠΟΥΛΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΠΕ07
ΝΙΚΟΛΑΪΔΟΥ ΦΕΒΡΩΝΙΑ ΠΕ07
ΔΙΔΑΣΚΑΛΟΥ ΣΟΦΙΑ ΜΑΡΙΑ ΠΕ07
ΤΣΙΦΟΥΝΤΙΔΟΥ ΔΑΦΝΗ ΠΕ07
ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΠΕ07
ΠΑΠΑΤΑΤΣΙΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΠΕ07
                                          
ΙΩΑΝΝΟΥ ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ
ΜΟΥΡΑΤΙΔΟΥ ΕΥΔΟΚΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ
ΓΚΟΥΓΚΟΥΡΑ ΕΥΘΥΜΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ
ΤΑΡΤΑΡΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ
ΤΣΙΑΡΑΝΙΚΟΥ ΣΩΤΗΡΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ 
Read more

Στημένο σκηνικό … για την επιτυχία της υποτιθέμενης αποτυχίας.!

Γράφει ο Γιάννης Πρεβενιός
e-mail: prevejohn@yahoo.gr

Την περιβόητη διακαναλική συνέντευξη της Δευτέρας ομολογώ ότι απέφυγα να την παρακολουθήσω σε απευθείας μετάδοση μια και είχα κάτι πολύ καλύτερο να κάνω (πρόβα με μία ορχήστρα.)

Αργά το βράδυ είδα κάποια αποσπάσματα και φυσικά διάβασα στα blogs και σε πολλά εξώφυλλα των εφημερίδων της Τρίτης την υποτιθέμενη παταγώδη αποτυχία της!... ναι λέω την λέξη υποτιθέμενη γιατί στην ουσία αυτοί που κινούν τα νήματα και παίρνουν τις αποφάσεις ήξεραν εκ των προτέρων ότι η συνέντευξη θα αποτύχει αλλά αυτοί θα πετύχουν τον στόχο τους!!!

Κάνω μια παρένθεση πριν ολοκληρώσω την σκέψη μου και σας ζητώ να θυμηθείτε το στήσιμο της συνέντευξης. Ο Πρωθυπουργός έμοιαζε απολογούμενος, κακομοίρης και επαίτης μίας επιβράβευσης της καταστροφικής πολιτικής του, μέσων των επερχόμενων αυτοδιοικητικών εκλογών.

Θυμίζω ότι μέχρι πρότινος αυτές τις εκλογές και το αποτέλεσμα τους δεν το συσχέτιζε με το πριν και το μετά της κυβερνητικής του πορείας!!!

Συνεχίζω και πάω στις ερωτοαπαντήσεις της συνέντευξης οι οποίες τις περισσότερες φορές ήταν ίδιες (σας συγχορδίες σε αναστροφή όπως λέμε εμείς οι μουσικοί) και. κατέληγαν στην ίδια απάντηση η οποία ήταν "ψηφίστε με για την έξωθεν καλή μας μαρτυρία στις αγορές και στους δανειστές μας αλλιώς θα πάω σε εκλογές."

Ένα πολύ καλά στημένο σκηνικό που έδειξε ένα Πρωθυπουργό που δεν καταλαβαίνει τι του γίνεται!!!

Φίλες/οι μη γελιόσαστε ο κ. Παπανδρέου και καταλαβαίνει και ξέρει τι του γίνεται και θυμάμαι πριν χρόνια σε ένα πάνελ τον πανέξυπνο Μίμη Ανδρουλάκη να λέει χαριτολογώντας ότι "O Γιώργος δεν είναι αυτός που δείχνει … αλλά είναι σαν το δολοφόνο με το αγγελικό πρόσωπο."

Θυμούμενος λοιπόν το παραπάνω θεωρώ, ότι τον σκηνικό της αποτυχίας ήταν στημένο για να οδηγήσει πρώτα, άκουσον άκουσον (από την στιγμή που με τόση μαεστρία το έθεσε ο ίδιος) να μη θέλει κανένας εκλογές!!!! (κόμματα και λαός) και δεύτερον, να απογοητεύσει, να εκνευρίσει, και γενικά να μας βγάλει όλους από τα ρούχα μας και να μας οδηγήσει στην μεγάλη ΑΠΟΧΗ!!!!!! (αν το καταφέρουν αυτή θα είναι η επιτυχία της υποτιθέμενης αποτυχίας.)
http://gianniotis.blogspot.com/2010/10/blog-post_6558.html
Bookmark and Share
Read more

Θύελλα προκαλεί το εκλογικό δίλημμα...

Εντονη κομματική αντιπαράθεση, αλλά και ερωτήματα για το ενδεχόμενο η χώρα να κληθεί να διαχειριστεί τη συνεχιζόμενη οικονομική κρίση σε περιβάλλον έντονης πολιτικής αστάθειας, προκάλεσε το εκλογικό δίλημμα που έθεσε αίφνης προχθές ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου.
Το Μέγαρο Μαξίμου επιστράτευσε χθες τα κορυφαία κυβερνητικά στελέχη προκειμένου να ενισχυθεί η επιχειρηματολογία του κ. Παπανδρέου ότι απαιτείται «καθαρό» τοπίο προκειμένου η κυβέρνηση να συνεχίσει την προσπάθεια διάσωσης της οικονομίας. Ομως, στο παρασκήνιο δεν λείπουν οι φωνές κριτικής από το εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ, με βασικά επιχειρήματα πως η κυβέρνηση «αυτοεγκλωβίζεται» σε πορεία προς τις πρόωρες κάλπες, αλλά και ότι η δημιουργία προεκλογικού σκηνικού βλάπτει τη διεθνή εικόνα της χώρας.

Από την πλευρά της, η Ρηγίλλης, παρότι έδωσε εξ αρχής πολιτικό χαρακτήρα στην αυτοδιοικητική αναμέτρηση, επιχειρεί να μετακυλίσει το σύνολο του κόστους τυχόν πρόωρων εκλογών στον κ. Παπανδρέου. «Ας αναλάβει μόνος του» την ευθύνη, αναφέρουν συνεργάτες του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, ενώ ο ίδιος ο κ. Σαμαράς κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι «εκβιάζει» το εκλογικό σώμα. Ακρως επικριτικά για το εκλογικό δίλημμα με το οποίο οδεύει προς τις κάλπες το ΠΑΣΟΚ εμφανίστηκαν και τα μικρότερα κόμματα.
(Kαθημερινή) 
* Το σκίτσο είναι του Ηλία Μακρή
Read more

Το ΠΑΣΟΚ του 80 κατέστρεψε την Ελλάδα

Read more

Οι άστοχες δηλώσεις Παπανδρέου προκάλεσαν ρήγμα στην εμπιστοσύνη των αγορών προς την Ελλάδα, εκτιμούν οι ξένοι….

Οι δηλώσεις Παπανδρέου του πρωθυπουργού της Ελλάδος στην διακαναλική συνέντευξη ότι αν το μήνυμα των εκλογών δεν είναι θετικό για την κυβέρνηση θα προχωρήσει σε πρόωρες εκλογές ανέτρεψε το σκηνικό βελτίωσης που διαμορφωνόταν στην αγορά.
Κάποιοι το αμφισβητούν αυτό και για τον  λόγο αυτό παραθέτουμε ορισμένα στοιχεία.
Παρασκευή 22 Οκτωβρίου πριν την συνέντευξη Παπανδρέου το spread στα 10ετή ελληνικά ομόλογα στις 684 μονάδες βάσης και το CDS στις 680 μονάδες βάσης. Το CDS είναι το ασφάλιστρο έναντι ρίσκου χώρας το παράγωγο των ομολόγων.
Την Δευτέρα 25 Οκτωβρίου πριν την διακαναλική (πραγματοποιήθηκε το βράδυ 9 ώρα Ελλάδος) το spread στα 10ετή ομόλογα 691 μονάδες και το CDS στις 680 μονάδες.
Την Τρίτη 26 Οκτωβρίου μετά την διακαναλική συνέντευξη το spread στα 10ετή ομόλογα στις 720 μονάδες και το CDS στις 690 μονάδες βάσης.
Την Τετάρτη 27 Οκτωβρίου μετά τις δηλώσεις στελεχών της Κυβέρνησης ότι ο Παπανδρέου δεν μπλοφάρει για τις πρόωρες εκλογές και την παρέμβαση αξιωματούχων της ΕΕ ότι δεν αντιμετωπίζουν θετικά τις πρόωρες εκλογές το spread στα 10ετή στις 785 μονάδες βάσης και τα CDS στις 775 μονάδες βάσης.
Δηλαδή από την προηγούμενη Παρασκευή άνοδος 100 μονάδων βάσης.
Για να μειωθεί το spread από τις 800 στις 684 μονάδες βάσης χρειάσθηκαν 26 μέρες και για να αυξηθεί 100 μονάδες βάσης χρειάσθηκαν 3 μέρες.
Στις ΗΠΑ θεσμικά χαρτοφυλάκια και στο Λονδίνο θεωρούν άστοχες τις δηλώσεις Παπανδρέου και θεωρούν ότι αυτές ήταν η βασική αιτία της επιδείνωσης του κλίματος στην Ελλάδα.
Όμως αυτό ισχύει;
Αν ληφθεί υπόψη ότι την προηγούμενη Παρασκευή το CDS στην Πορτογαλία ήταν 360 μονάδες βάσης και στην Ιρλανδία 445 μονάδες βάσης και την Τετάρτη στις 365 μονάδες βάσης η Πορτογαλία και 455 μονάδες βάσης η Ιρλανδία καταδεικνύεται περίτρανα ότι υπήρξε εσωτερικός λόγος για την εκτόξευση του spread και των CDS στην Ελλάδα.
Οι άστοχες δηλώσεις Παπανδρέου για τις πρόωρες εκλογές….
Δυστυχώς στον μικροπολιτικό βωμό οι πολιτικοί αυτής της χώρας συνεχίζουν να παίζουν με την τύχη της αγοράς, της οικονομίας και κατ΄ ουσία της χώρας.
Όταν αναφερόμαστε στους πολιτικούς τους περιλαμβάνουμε όλους προς αποφυγή παρεξηγήσεων…

Πέτρος Λεωτσάκος

www.bankingnews.gr
Read more

Πάρις Κουκουλόπουλος στον Βήμα FΜ: «ΧΑΣΑΜΕ ΤΗ ΜΑΧΗ ΧΩΡΙΣ KAN ΝΑ ΤΗ ΔΩΣΟΥΜΕ».

Ο βουλευτής Κοζάνης θεωρεί λάθος τη στρατηγική του ΠΑΣΟΚ να εγκαταλείψει τον αυτοδιοικητικό χαρακτήρα των εκλογών και να προσχωρήσει στη λογική ΜΝΗΜΟΝΙΟ –ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΟ που μας οδήγησε η ΝΈΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

«Με προβληματίζει για ποιο λόγο χάσαμε τη μάχη χωρίς καν να τη δώσουμε και πήγαμε εύκολα στη λογική μνημόνιο – αντιμνημόνιο και φτάσαμε σήμερα να μιλάμε για εκλογές σα μια αναγκαία ή αναγκαστική πολιτική κίνηση που έκανε χθες ο πρωθυπουργός… δηλ. έχει υψηλού επιπέδου περιεχόμενο και υψηλού ρίσκου περιεχόμενο η ίδια η αλλαγή».

armageddon-news.blogspot.com


http://dexiextrem.blogspot.com/2010/10/f-kan.html 
Read more

Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2010

ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΔΑΚΕ ΠΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΙΡΕΤΟΥΣ ΣΤΑ ΠΥΣΕ ( ν,ΚΟΖΑΝΗΣ) , ΑΠΥΣΠΕ (Δ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ), ΚΥΣΠΕ (ΑΠΟ ν. ΚΟΖΑΝΗΣ)



 





ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΕΣ ΓΙΑ  ΠΥΣΠΕ
ΤΖΙΩΡΑ ΣΟΦΙΑ
ΤΣΑΝΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ

ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΕΣ ΓΙΑ ΑΠΥΣΠΕ
ΑΝΤΩΝΙΑΔΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ
ΦΙΛΙΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΕΣ ΓΙΑ ΚΥΣΠΕ
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
Read more

When you ‘re going to shoot, shoot, Mr.Papandreou, don’t talk !

Posted by Περίοπας στο Οκτωβρίου 26, 2010

Ο Γιώργος σήμερα διέψευσε και τους τελευταίους που θα μπορούσαν κάτι να ελπίζουν από αυτόν. Έδειξε πολιτική αναξιοπρέπεια και πολιτικαντισμό, ο οποίος κατέστρεψε και τα τελευταία ίχνη του πολιτικού προφίλ που με επιμέλεια τόσα χρόνια σμίλευσε. Όχι μόνον το χειροκρότημα δεν αξίζει πλέον ο πρωθυπουργός μας, αλλά ούτε και την κριτική μας. Του Δημήτρη Γιαννακόπουλου Αποφασισμένος να ρίξει το γάντι στην ελληνική κοινωνία, εμφανίστηκε απόψε στην διακαναλική συνέντευξη του ο πρωθυπουργός, αλλά στο τέλος αντί να το ρίξει στο πάτωμα, το ανέμιζε στον αέρα. Ούτε αυτό δεν μπόρεσε, δυστυχώς!
«Δεν έχω λόγο και πρόθεση να πάω σε εθνικές εκλογές», είπε ο Γιώργος Παπανδρέου, «αλλά, αν βαρύνει η κατάσταση, σε ό,τι αφορά τη δυνατότητα μιας κυβέρνησης να προωθεί τις αλλαγές, θα υπάρξει η απόφαση του ελληνικού λαού… στις εκλογές πρέπει να στείλουμε ένα ξεκάθαρο μήνυμα σε όλους στο εξωτερικό και στο εσωτερικό ότι η πορεία δεν θα ανακοπεί, η Ελλάδα δεν γυρίζει πίσω», συμπλήρωσε.
Άρα δικαίως τόνισε ότι: «Δεν ζητώ χειροκροτήματα». Πώς να …χειροκροτήσεις έναν ηγέτη που θέλει να δημιουργήσει κλίμα εκλογών για να ξεφύγει από μία κατάσταση που προφανώς δεν μπορεί πλέον να ελέγξει και φοβάται ότι θα τον εκθέσει ανεπανόρθωτα, αλλά παράλληλα δεν τολμά να ρίξει το γάντι προς το εκλογικό σώμα, δηλώνοντας ευθαρσώς ότι αν στον πρώτο γύρο των περιφερειακών εκλογών καταψηφιστούν οι υποστηριζόμενοι από το ΠΑΣΟΚ υποψήφιοι, θα θεωρήσει ότι έχει απολέσει την απαιτούμενη πολιτική νομιμοποίηση και αισθανόμενος αδύναμος θα αναγκαστεί , παραβιάζοντας το σύνταγμα, όπως και οι περισσότεροι από τους προηγούμενους στην θέση του, να διαλύσει την βουλή.
Έτσι ο πρωθυπουργός εμφανίζεται να καλεί τον λαό να πάρει θέση σε μία μορφή δημοψηφισματοποίησης των περιφερειακών εκλογών ως προς το αν θα συνεχίσει ή όχι την συγκεκριμένη πολιτική του ΔΝΤ, που χάραξε η κυβέρνηση, ενώ ο ίδιος δεν ξεκαθαρίζει με σαφήνεια την θέση του. Προκαλεί δηλαδή ο ίδιος αναστάτωση και εκλογολογία, ενώ παράλληλα εκχυδαΐζει τις μεταρρυθμίσεις στην τοπική αυτοδιοίκηση και το νόημα της εκλογική διαδικασίας στις περιφερειακές εκλογές, δίχως να ορίζει με σαφήνεια τις προθέσεις του.
Σαν να μην έφτανε, δηλαδή, η κρίση για την μορφή της οποίας είναι ο ίδιος απολύτως υπεύθυνος, έρχεται τώρα να προκαλέσει τα δύο τρίτα της κοινωνίας, που είναι τα θύματα της πολιτικής του, με το ενδεχόμενο εκλογών. Τέτοιον εκβιασμό δεν έχει επιχειρήσει κανείς ηγέτης την περίοδο της μεταπολίτευσης. Και σε αυτό πρωτοτυπεί ο Γιώργος Παπανδρέου, δείχνοντας πλέον ανοιχτά το επίπεδο της πολιτικής, αλλά και της γενικότερης κουλτούρας που τον χαρακτηρίζει. Το γάντι ή το πετάς ή δεν το βγάζεις καθόλου από το χέρι σου. Όταν το βγάζεις και αντί να το πετάξεις το ανεμίζεις, αναγκάζεις ακόμα και αυτόν που σε άκουσε προσεκτικά επιθυμώντας να ασκήσει σοβαρή κριτική, να εγκαταλείψει ευθύς εξαρχής κάθε προσπάθεια
Ο Γιώργος σήμερα διέψευσε και τους τελευταίους που θα μπορούσαν κάτι να ελπίζουν από αυτόν. Έδειξε πολιτική αναξιοπρέπεια και πολιτικαντισμό, ο οποίος κατέστρεψε και τα τελευταία ίχνη του πολιτικού προφίλ που με επιμέλεια τόσα χρόνια σμίλευσε. Όχι μόνον το χειροκρότημα δεν αξίζει πλέον ο πρωθυπουργός μας, αλλά ούτε και την κριτική μας.
Πηγή :   http://www.activistis.gr/       Το   βρήκαμε στο  : TAXALIA

http://olympia.gr/2010/10/26/when-you-re-going-to-shoot-shoot-mr-papandreou-dont-talk/ 
Read more

Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2010

Εκλογές Αιρετών ΚΥΣΠΕ- ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΑΙΡΕΤΟΥ ΚΥΣΠΕ κ. ΠΑΛΗΓΙΑΝΝΗ ΒΑΣΙΛΗ


ΠΑΛΗΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
ΑΙΡΕΤΟΣ ΚΥΣΠΕ
π. Πρόεδρος Δ.Ο.Ε.
Υποψήφιος Αιρετός ΚΥΣΠΕ
με το ψηφοδέλτιο της Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε.
ΤΗΛ. 6974 750409
FAX: 210 3442287

Συναδέλφισσα - συνάδελφε,
Πιστεύοντας ότι  ανταποκρίθηκα στο ρόλο και τα καθήκοντα μου ως αιρετού στο ΚΥΣΠΕ, διεκδικώ και πάλι στις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου την ψήφο σου και την ανανέωση της εμπιστοσύνης σου για να συνεχίσω:
·        Να είμαι κοντά σου για την προάσπιση των δικαιωμάτων σου και τη στήριξη κάθε δίκαιου και νόμιμου αιτήματός σου.
·        Να αγωνίζομαι με αποφασιστικότητα, συνέπεια και ευαισθησία για την ισονομία και την ίση μεταχείριση όλων των εκπαιδευτικών χωρίς διακρίσεις, περιφρουρώντας την αξιοπρέπεια και την προσωπικότητα του κάθε εκπαιδευτικού.
·        Να αγωνίζομαι μαζί σου για την ουσιαστική αναβάθμιση της δημόσιας εκπαίδευσης, την αναγνώριση και δικαίωση του έργου των εκπαιδευτικών.
·        Να αγωνίζομαι ώστε το Συνδικαλιστικό Κίνημα των εκπαιδευτικών, ιδιαίτερα στη σημερινή εποχή της βάρβαρης λιτότητας και του περιορισμού των ασφαλιστικών, συνταξιοδοτικών και εργασιακών δικαιωμάτων μας, να εγκαταλείψει το ρόλο του απλού παρατηρητή, να αλλάξει πορεία, και να αποκτήσει κύρος, αξιοπιστία και αποτελεσματικότητα.
Θέλω να σας διαβεβαιώσω πως ο ρόλος μου ως αιρετός εκπρόσωπος στο ΚΥΣΠΕ αποτελεί για μένα δοκιμασία και ύψιστη αποστολή  μέσα από την οποία φιλοδοξώ να φανώ χρήσιμος στον καθένα χωριστά, στην εκπαίδευση και στην πορεία του Συνδικαλιστικού Κινήματος.
Σας ευχαριστώ.
Read more

Διαμαρτυρία από το σχολείο Άγιος Γερμανός Πρεσπών

Καταγγελία Δ.Σ. Πρεσπών για τους (5) αναπληρωτές!
Το  ολοήμερο εξατάξιο Δημοτικό σχολείο Αγίου  Γερμανού Πρεσπών βρίσκεται στη δυσπρόσιτη και παραμεθόρια περιοχή των Πρεσπών Φλωρίνης στα σύνορα με Αλβανία και ΠΓΔΜ. Στο σχολείο φοιτούν 57 παιδιά, τα οποία συγκεντρώνονται καθημερινά από τα γύρω χωριά του Δήμου Πρεσπών. Η διασφάλιση των συνθηκών που θα εγγυηθούν ικανοποιητικό επίπεδο παιδείας, καθώς και η επαρκής και έγκαιρη στελέχωση των σχολικών μας μονάδων είναι για όλους τους γονείς, οι οποίοι είναι άπαντες ενεργά μέλη του συλλόγου, στόχος πρωτίστης σημασίας.

Από την αρχή του σχολικού έτους και μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου, υπηρέτησαν για μία έως δύο εβδομάδες -πράγμα που συνηθίζεται κάθε χρόνο βέβαια- διάφοροι δάσκαλοι αναπληρωτές, αποσπασμένοι κλπ. Η κατάσταση των διδασκόντων οριστικοποιήθηκε αρχές Οκτωβρίου με συμμετοχή μόνιμων, αποσπασμένων και αναπληρωτών δασκάλων τόσο στο Δημοτικό, όσο και στο ολοήμερο σχολείο. Βεβαίως κενά υπάρχουν ακόμα, αλλά η κατάσταση μέχρι σήμερα ήταν σε ικανοποιητικό επίπεδο. Με βάση αυτά τα δεδομένα ο Σύλλογος βρήκε χορηγούς ιδιώτες για να οργανώσει εδώ στη Πρέσπα και σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς που απομακρύνονται, θεατρική ομάδα, προγράμματα ανταλλαγής των παιδιών με σχολεία του εξωτερικού, θεματικά εργαστήρια.

Σήμερα  κοινοποιήθηκε/ανακοινώθηκε στο σχολείο μας απόφαση της   Περιφερειακής Δ/νσης Α/μιας Β/μιας εκπ/σης Δυτικής Μακεδονίας   σύμφωνα με την οποία πέντε αναπληρωτές εκπαιδευτικοί από το νόμο Φλώρινας διατίθενται στο νομό Κοζάνης. Εκ των πέντε οι τρείς υπηρετούν στο Δημοτικό Σχολείο Αγ. Γερμανού και μία δασκάλα υπηρετεί στο σχολείο της Κρυσταλλοπηγής που και αυτό ανήκει στο Δήμο Πρεσπών. Δηλαδή από τους πέντε επιλεχθέντες του Νομού Φλώρινας οι 3 προέρχονται από το Δημοτικό σχολείο Αγ. Γερμανού και οι 4 από τον Δήμο Πρεσπών. Η επιλογή έγινε από απλά τυπικά κριτήρια, όπως ο πρόσφατος νόμος ορίζει, χωρίς να ληφθούν υ’πόψιν οι επιπτώσεις στη λειτουργία της σχολικής μονάδας από την διάθεση των εκπαιδευτικών και βεβαίως δεν ελήφθησαν καθόλου υ’πόψιν ούτε οι επιπτώσεις στα παιδιά, ούτε η αναστάτωση των εκπαιδευτικών από αυτές τις συνεχείς μετακινήσεις. Ας σημειωθεί ότι κανείς από τους εν λόγω εκπαιδευτικούς δεν επιθυμεί να φύγει από το σχολείο των Πρεσπών και κανείς δεν ζήτησε μετάθεση, αλλά αντιθέτως όλοι οργάνωσαν εγκαίρως και παρ’όλες τις αντίξοες συνθήκες της διαμονής του εδώ. Ας σημειωθεί επίσης ότι μετά από όλα αυτά ο Σύλλογος εκτίθεται σε χορηγούς και υποστηρικτές όλων αυτών των Δραστηριοτήτων. Είναι δε προφανές ότι το να βρίσκεις οικονομικούς υποστηρικτές για σχολείο 53 μαθητών στην άκρη της χώρας καθώς και εκπαιδευτικούς που βοηθούν και στηρίζουν τέτοιες προσπάθειες δεν είναι από τα ευκολότερα πράγματα.

Γνωρίζουμε  ότι η πρόσφατη νομοθεσία  απαιτεί να καλυφθούν τα κενά με συγκεκριμένο τρόπο, αλλά σας επισημαίνουμε ότι εν μέσω της σχολικής χρονιά αυτό αποτελεί πλήγμα για την εύρυθμη λειτουργία του σχολείου μας. Το σχολείο μας αποδυναμώνεται από βασικά στελέχη, ενώ για άλλη μία φορά δημιουργείται παιδαγωγικό πρόβλημα στα παιδιά μας. Αναφερόμαστε έντονα σε αυτό διότι δεν είναι η πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια που αντιμετωπίζουμε αυτές τις συνεχείς αλλαγές, αλλά είναι η πρώτη φορά που αυτές γίνονται τόσο αργά τώρα πια που τα παιδιά έχουν γνωριστεί και αγαπήσει τους δασκάλους τους. Τα παιδιά πλέον αναρωτιούνται « τι κάναμε και φεύγουν οι δάσκαλοί μας ?» και « γιατί φταίμε και μας παίρνουν τους δάσκαλούς μας? »

Αν  η Δ/νση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Φλώρινας είχε επαρκές προσωπικό και μπορούσε να καλύψει τις θέσεις με αποσπάσεις ας το έκανε εγκαίρως από την αρχή της σχολικής χρονιάς. Το γεγονός ότι η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας ζήτησε αναπληρωτές σημαίνει ότι δεν επαρκούν οι υπάρχοντες δάσκαλοι άρα πως διατίθενται οι δάσκαλοι στο νομό Φλώρινας σε άλλο νομό? Αν δεν μπορούσε να γίνει καλός προγραμματισμός και υπήρχε πιθανότητα να φύγουν γιατί αυτοί οι δάσκαλοι τοποθετήθηκαν σε τάξεις και όχι δε  σε «δευτερεύουσες θέσεις» στα γραφεί ή στο ολοήμερο? Πως χαρακτηρίζονται πλεονάζοντες δάσκαλοι που έχουν ήδη αναλάβει τάξεις του εξατάξιου αφού είναι απασχολημένοι με συγκεκριμένο αντικείμενο συνεχώς? Ποιος ορίζει ότι προτεραιότητα στη μετάθεση έχει ο ήδη ορισμένος σε τάξη δάσκαλος και όχι αυτός που τώρα αποσπάται? Γιατί δεν καλύπτουν οι αποσπασμένοι τις νέες θέσεις και διαταράσσεται η λειτουργία του σχολείου μας.

Δεν γνωρίζουμε προφανώς ποιος λόγος υπήρξε για αυτή την προβληματική πορεία, αλλά σίγουρα  δεν φταίμε ούτε εμείς  ούτε τα παιδιά μας. Θα κατανοούσαμε κάποιος εκ των δασκάλων να διατεθεί σε άλλη θέση, αλλά όλοι μαζί και οι τρεις ταυτοχρόνως απλά και μόνο με κριτήρια τη μοριοδότησή τους. Το να απομακρυνθούν οι  υπάρχοντες δάσκαλοι και να αντικατασταθούν από άλλους δασκάλους, των οποίων η διάρκεια παραμονής θα μας είναι πάλι άγνωστη το θεωρούμε απαράδεκτο και ασύμβατο με τις αρχές της σωστής οργάνωσης και προγραμματισμού.

Εμείς οι γονείς της περιοχής των Πρεσπών είμαστε  αποφασισμένοι να παρέχουμε όσο  το δυνατόν σωστή  παιδεία στα παιδιά μας υποστηρίζοντας τις ανάγκες των εκπαιδευτικών και του σχολείου αλλά σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε να μείνουμε απαθείς όταν βλέπουμε το σχολείο μας να γίνεται κένρο διερχομένων. Ήδη μέχρι σήμερα υπάρχουν τάξεις που έχουν αλλάξει 4 δασκάλους!!!

Μπορεί  για τις αρμόδιες αρχές μέσα Οκτωβρίου να θεωρείται αρχή της σχολικής χρονιάς, οπότε και η δυσλειτουργία να αντιμετωπίζεται με ελαστικότητα.

Λυπούμαστε, αλλά για τα παιδιά μα και για μας θέλουμε Κάθε Μέρα του σχολείου να είναι ακόμα μια Μεγάλη και Ωραία Μέρα της Ζωής μας.

Πηγή: koutipandoras.gr
Read more

Άλλη μια επίσκεψη σε ξενοδοχείο του Πρωθυπουργού...

Στην Αλεξανδρούπολη βρέθηκε χθες ο Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου και μίλησε στην Περιφερειακή σύσκεψη με κοινωνικούς και παραγωγικούς φορείς, (Σάββατο 23 Οκτωβρίου 2010). Στην περιφερειακή σύσκεψη με κοινωνικούς και παραγωγικούς φορείς, συζητήθηκαν θέματα αγροτικής οικονομίας, ανάπτυξης και κοινωνικής πολιτικής (ΑΠΕ-ΜΠΕ) Ενταση επικράτησε κατά την άφιξη του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου στο ξενοδοχείο όπου και πραγματοποιήθηκε η ομιλία του. Εργαζόμενοι της ενωμένης κλωστοϋφαντουργίας, τον περίμεναν στην είσοδο του κτιριακού συγκροτήματος, ωστόσο ο ίδιος παρά τις εκλήσεις τους δεν κατέβηκε από το αυτοκίνητο του, για να τους μιλήσει. Το όχημα με τον πρωθυπουργό εισήλθε στο χώρο του ξενοδοχείου και άντρες της αστυνομίας απέκλεισαν την πρόσβαση στους εργαζόμενους με αποτέλεσμα να επικρατήσει ένταση.deltatelevision ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

http://exomatiakaivlepo.blogspot.com/2010/10/blog-post_24.html
Read more

Παραιτήθηκε η γγ του Υπ. Παιδείας Θάλεια Δραγώνα ;

Παραιτήθηκε σύμφωνα με πληροφορίες η ΓΓ του υπουργείου Παιδείας Θάλεια Δραγώνα, μετά τις έντονες αντιδράσεις που προκάλεσαν οι προτάσεις να γίνει προαιρετικό το μάθημα της Ιστορίας στα σχολεία. 
http://dexiextrem.blogspot.com/2010/10/blog-post_8728.html 
Read more

Πρόταση μομφής, αν πάρει νέα μέτρα

Τόσο ο κ. Παπανδρέου, όσο και ο κ. Παπακωνσταντίνου, δηλώνουν συνεχώς σε κάθε δημόσια παρουσία τους ότι «φτάνει ως εδώ» και ότι δεν πρόκειται να ληφθούν νέα μέτρα, στέλνοντας υποτίθεται, αντιστασιακό μήνυμα στην Τρόϊκα. Προσπαθούν δε να πείσουν προεκλογικά τους πολίτες ότι δεν πρόκειται να υπάρξει πλέον καμία περαιτέρω επιβάρυνση σε μισθούς και συντάξεις και ότι δεν πρόκειται να επιβληθούν νέοι φόροι ή να αυξηθούν οι φορολογικοί συντελεστές. Ότι δεν πρόκειται να υπάρξουν απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων κ.λ.π.
Σύμφωνα λοιπόν με πληροφορίες,....
η Νέα Δημοκρατία μελετά το ενδεχόμενο να καταθέσει πρόταση μομφής εναντίον της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, αμέσως μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές, σε περίπτωση που τολμήσει ο κ. Παπανδρέου να λάβει έστω και ένα νέο επιβαρυντικό μέτρο, ενόψει μάλιστα και της δημοσιοποίησης του νέου αναθεωρημένου δημοσίου ελλείμματος. 

Η πρόταση αυτή δεν θα στοχεύει σε πρόωρες εκλογές, αλλά σε εξαναγκασμό ανάληψης της ευθύνης της ανάλγητης μνημονιακής αντιλαϊκής πολιτικής από το σύνολο του ΠΑΣΟΚ. Δηλαδή θα στοχεύσει στην πολιτική απομόνωση του ΠΑΣΟΚ και τον εξαναγκασμό της ανάληψης όλης της ευθύνης της υποδούλωσης της χώρας από το σύνολο της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ, που μέχρι τώρα πολλοί από τους βουλευτές ισχυρίζονται ότι δεν ήξεραν τι ψήφισαν, αλλά και από όποιο άλλο από τα εξαπτέρυγα  που τυχόν θα ήθελε να το στηρίξει.

Αν μάλιστα το αποτέλεσμα των αυτοδιοικητικών εκλογών, μετά την έντονη πολιτικοποίηση στην οποία παρασύρθηκε ο κ. Παπανδρέου, δείξει ότι η κυβέρνηση στερείται λαϊκής νομιμοποίησης, τότε θα έχει μεγάλη σημασία να δούμε πως θα τοποθετηθούν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που σήμερα κρύβονται και δεν αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους. Θα έχει ενδιαφέρουν να δούμε αν οι βουλευτές αυτοί πιστεύουν στη βούληση του λαού ή δεν την υπολογίζουν προς όφελος της απόλαυσης της εξουσίας τους.

Θα έχει επίσης εξαιρετικό ενδιαφέρον, σε περίπτωση πρότασης μομφής, η τοποθέτηση στη Βουλή των κ.κ. Δημαρά, Οικονόμου και Σακοράφας, από την οποία και θα εξαχθεί το εάν εννοούν ότι είναι πράγματι εναντίον του μνημονίου.


Read more