Σάββατο 23 Οκτωβρίου 2010

Ο Γιώργος "κρυπτόμενος" και ο Σαμαράς "πόρτα-πόρτα"..ΓΑ

Την περασμένη Κυριακή ο πρωθυπουργός επισκέφθηκε την Λάρισα.
Τρία ήταν τα κύρια σημεία της επίσκεψης του Γιώργου Παπανδρέου στη Λάρισα:
 - Εγκλωβίσθηκε στο ξενοδοχείο Imperial, περιστοιχιζόμενος από κομματικά στελέχη.
 - Απομονώθηκαν οι διαδηλωτές μακρυά από το Ξενοδοχείο και τέλος
 - Ο πρωθυπουργός φυγαδεύτηκε μέσω Δομοκού κατά την επιστροφή του στην Αθήνα, για να μην έρθει σε επαφή με τους διαδηλωτές στα διόδια Πελασγίας.
Σε αντιδιαστολή με τον πρωθυπουργό, ο Σαμαράς πραγματοποιεί τριήμερη επίσκεψη σε όλους τους νομούς της Θεσσαλίας.

Σήμερα βρέθηκε στην Λάρισα όπου μετά τις συναντήσεις που είχε με τον Νομάρχη Λάρισας, κ. Λ. Κατσαρό και τον Δήμαρχο Λάρισας, κ. Κ. Τζανακούλη (Δημαρχείο Λάρισας), περπάτησε στο κέντρο της Λάρισας για μια ώρα.
Μίλησε με τον κόσμο, με τους εμπόρους και άκουσε τα προβλήματά τους.
Πόρτα-πόρτα πήγε ο πρόεδρος της Ν.Δ, στα μαγαζιά, στις καφετέριες στο κέντρο της Λάρισας, πριν καταλήξει στο εκλογικό κέντρο του υποψήφιου περιφερειάρχη Κώστα. Αγοραστού.
Δείτε σε αποκλειστικότητα φωτογραφίες από την σημερινή επίσκεψη στη Λάρισα.

 
Read more

Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2010

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΑΙΡΕΤΟΥ ΚΥΣΠΕ κ. ΠΑΛΗΓΙΑΝΝΗ ΒΑΣΙΛΗ


ΠΑΛΗΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ
ΑΙΡΕΤΟΣ ΚΥΣΠΕ
ΤΗΛ. 6974 750409                                                                        
FAX: 210 3442287                                                                   Αθήνα, 21/10/2010

 

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Αποσπάσεις – Μεταθέσεις – Παραιτήσεις Εκπαιδευτικών Π.Ε.

Α. Αποσπάσεις Εκπαιδευτικών Π.Ε.
Δυστυχώς και στη σημερινή συνεδρίαση του ΚΥΣΠΕ δε συζητήθηκαν οι αιτήσεις αποσπάσεων εκπαιδευτικών Π.Ε. που εκκρεμούν για μεγάλο χρονικό διάστημα.
Θεωρώ πως είναι ανεπίτρεπτο και απαράδεκτο να μην έρχονται στο Συμβούλιο προς συζήτηση οι αιτήσεις συναδέλφων με σοβαρότατα προβλήματα, σοβαρούς λόγους υγείας και ειδικές κατηγορίες.
Φτάσαμε δε στο σημείο, η Υπηρεσία, καταστρατηγώντας την κείμενη νομοθεσία (αρθρ. 17 του Π.Δ. 1/3-1-2003) να ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους ότι δεν θα ικανοποιηθούν οι αιτήσεις αποσπάσεων και ότι θα ενημερωθούν εγγράφως για τα παραπάνω. Ενέργεια που υποβαθμίζει το ρόλο, το κύρος και την αξιοπιστία του Συμβουλίου. Ταυτόχρονα, η Υπηρεσία αμφισβητεί το δικαίωμα απόσπασης των νεοδιοριζόμενων με το σκεπτικό ότι η εισαγωγή του θεσμού του μέντορα επιβάλλει ο εκπαιδευτικός να υπηρετεί στην ίδια σχολική μονάδα για να αξιολογηθεί στο τέλος του δεύτερου έτους και να κριθεί αν είναι κατάλληλος για να μονιμοποιηθεί.
Η προσπάθεια της διοίκησης να αφαιρέσει αρμοδιότητες του ΚΥΣΠΕ, υποβαθμίζοντάς το, σε συνδυασμό με το γεγονός πως σκόπιμα δεν εισάγεται ως θέμα Η.Δ. οι αποσπάσεις των εκπαιδευτικών αν και άπαντες γνωρίζουν ότι οι συνάδελφοί μας βρίσκονται σε μακροχρόνια ομηρία και αντιμετωπίζουν σοβαρότατα προβλήματα, με οδήγησαν στο να αποχωρήσω από το Συμβούλιο καταγγέλλοντας την όλη διαδικασία.
Πιστεύω, δε, πως η ΔΟΕ οφείλει να αναδείξει το όλο θέμα στις πραγματικές του διαστάσεις και με τις παρεμβάσεις της επιτέλους να δοθεί λύση στο πρόβλημα των συναδέλφων.

Β. Μεταθέσεις Εκπαιδευτικών Π.Ε.
Με βάση το άρθρο 6 του Π.Δ. 50/1996, οι αιτήσεις μετάθεσης υποβάλλονται από τους εκπαιδευτικούς μέσα στο μήνα Νοέμβριο κάθε έτους. Έως σήμερα, δεν εκδόθηκε από το αρμόδιο τμήμα η εγκύκλιος των μεταθέσεων. Ελπίζω να μην είναι αληθές αυτό που ακούγεται ότι η μη έκδοση της εγκυκλίου συνδέεται με την πρόθεση της πολιτικής ηγεσίας να αλλάξει το νομοθετικό πλαίσιο των μεταθέσεων. Αλήθεια, οι όποιες αλλαγές θα γίνουν ερήμην του κλάδου και πότε; Η νυν πολιτική ηγεσία δεν ήταν αυτή που με το άρθρο 30 του Ν.3848/2010 προχώρησε το Μάιο μήνα σε αλλαγές του νομοθετικού πλαισίου μεταθέσεων; Όλα αυτά καταδεικνύουν προχειρότητα και έλλειψη σοβαρότητας και υπευθυνότητας στην αντιμετώπιση των εκπαιδευτικών θεμάτων.
Ελπίζω η ΔΟΕ να καλέσει την Υπουργό Παιδείας σε έναν ουσιαστικό διάλογο για την αναμόρφωση του πλαισίου μεταθέσεων και αποσπάσεων, ώστε οι όποιες αλλαγές να γίνουν προς όφελος της εκπαίδευσης και των εκπαιδευτικών και να είναι αποδεκτές από το σύνολο του κλάδου. Εξυπακούεται ότι σε καμιά περίπτωση δεν μπορούν να γίνουν οι φετινές μεταθέσεις με διαφορετικό νομοθετικό πλαίσιο. Οι αιφνιδιασμοί και οι προχειρότητες ιδιαίτερα  στη σημερινή εποχή δεν τιμούν κανένα.

Γ. Παραιτήσεις εκπαιδευτικών Π.Ε.
Στη σημερινή συνεδρίαση το ΚΥΣΠΕ εξέτασε τις αιτήσεις παραίτησης των εκπαιδευτικών Π.Ε. και έκανε δεκτές όλες αιτήσεις που πληρούσαν της προϋποθέσεις συνταξιοδότησης με βάση την ισχύουσα νομοθεσία.


                                                                             Πάντα στη διάθεσή σας

 Παληγιάννης Βασίλης

Read more

Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2010

ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΕΣ ΓΙΑ ΕΚΛΟΓΕΣ ΑΙΡΕΤΩΝ ΣΤΑ ΠΥΣΠΕ, ΑΠΥΣΠΕ,ΚΥΣΠΕ ΜΕ ΤΗ ΔΑΚΕ

ΠΥΣΠΕ
ΤΖΙΩΡΑ ΣΟΦΙΑ
ΤΣΑΝΗΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ


ΑΠΥΣΠΕ
ΑΝΤΩΝΙΑΔΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ
ΦΙΛΙΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ


ΚΥΣΠΕ
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
Read more

Συνέντευξη για τα ΝΕΑ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ του υποψήφιου περιφερειάρχη της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, κ. Γιώργου Δακή,

Ερώτηση 1η: Κύριε Δακή, είστε ένας από τους πρώτους υποψηφίους περιφερειάρχες που πήρε το χρίσμα από την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας. Κατά την άποψή σας το γεγονός αυτό σχετίζεται με τον τρόπο που διοικήσατε το νομό Κοζάνης επί μια τετραετία;
Απάντηση: Όταν πήραμε την απόφαση να ασχοληθούμε με τα κοινά, με αίσθημα ευθύνης και προσφοράς βάλαμε υψηλούς στόχους, όπως επιβάλλει η ιστορία και η παράδοση των κατοίκων της Δυτικής Μακεδονίας.
Τα χρόνια που βρισκόμαστε στο τιμόνι της ΝΑ Κοζάνης, ως αποτέλεσμα των υψηλών στόχων που είχαμε θέσει, κατεβάλαμε κάθε προσπάθεια για να υπηρετήσουμε τον τόπο, να βελτιώσουμε την καθημερινότητα, την ποιότητα ζωής των πολιτών. Όπως είναι γνωστό, της προσπάθειας έπεται η αναγνώριση. Εμείς πιστεύουμε ότι ο λαός της περιοχής αποτίμησε θετικά τις προσπάθειες και το έργο που προσφέραμε, όπως προκύπτει από την καθημερινή επαφή που έχουμε με το λαό. Προφανώς αυτό εισέπραξαν και τα αρμόδια όργανα του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας, που μας έκανε την τιμή να στηρίξει την υποψηφιότητά μας, για τη θέση του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας.

Ερώτηση 2η: Μετά την Κοζάνη, διεκδικείτε και -στην περίπτωση που κερδίσετε τις εκλογές- θα κληθείτε να διοικήσετε μια περιφέρεια στην οποία παράγεται ένα πολύ μεγάλο ποσοστό της ενέργειας της χώρας. Πώς σκοπεύετε να διαχειριστείτε αυτό το δεδομένο για να επωφεληθούν ακριβοδίκαια οι κάτοικοι της περιοχής από οικονομικής-αναπτυξιακής και οικολογικής άποψης;
Απάντηση: Η Δυτική Μακεδονία ως ενεργειακό κέντρο της χώρας παλεύει διαχρονικά να βελτιώσει όλους τους οικονομικούς – αναπτυξιακούς της δείκτες, επηρεαζόμενη όμως εκ των πραγμάτων πάντα και σε σημαντικό βαθμό, από το πλέγμα των παραγόντων που σχετίζονται με την παραγωγή ενέργειας.
Η προσεκτική διαχείριση της επίτευξης μιας ισορροπίας μεταξύ δραστηριοποίησης στην ενέργεια και στους λοιπούς τομείς, αποτελεί το σημαντικότερο κεφάλαιο στον στρατηγικό επιχειρησιακό σχεδιασμό μας, αλλά ταυτόχρονα οδηγεί και σε σημαντικές πρωτοβουλίες, διεκδικήσεις ή και στην πρόκληση θεσμικών αλλαγών.
Για την ωφέλεια σε οικονομικό, αναπτυξιακό και οικολογικό επίπεδο από την δράση της ΔΕΗ στην περιφέρεια σκοπεύουμε να κινηθούμε κυρίως και όχι βέβαια περιοριστικά στους εξής άξονες στρατηγικής:
- στην ανάδειξη της Δυτικής Μακεδονίας ως «ενεργειακού κέντρου της χώρας» με επένδυση στη γνώση, στις τεχνολογίες, στα μεγάλα ενεργειακά έργα και στις παράλληλες παραγωγικές δραστηριότητες
- στην εισαγωγή του φυσικού αερίου στην περιοχή λόγω της ΔΕΗ Α.Ε. και σαν ενδιάμεσος σταθμός για την Αλβανία
- στην υποστήριξη και προώθηση της συνεργασίας των επιχειρήσεων της Δυτ. Μακεδονίας με τη ΔΕΗ Α.Ε.
- στην ανάπτυξη πλέγματος δραστηριοτήτων πράσινης οικονομίας, με ισχυρή προστιθέμενη αξία και εξειδικευμένη γνώση και ειδικά σε δράσεις παράλληλου ενεργειακού χαρακτήρα
- στην ενίσχυση της προσπάθειας για την αξιοποίηση της τέφρας που παράγεται από τη δραστηριότητα της ΔΕΗ ΑΕ.
- στην αξιοποίηση των τηλεθερμάνσεων πόλεων με παράλληλες παραγωγικές δραστηριότητες (θερμοκήπια, ξηραντήρια κ.λπ.) με την χρήση ατμού από τις μονάδες της ΔΕΗ.
Με την ευκαιρία και ολοκληρώνοντας την απάντηση στο ερώτημα, σας ενημερώνω σχετικά με την εξαιρετικής σημασίας πρωτοβουλία μας, που αποτελεί συντεταγμένη προσπάθεια και διεκδίκηση για να ληφθεί μέριμνα για την τροποποίηση του Άρθρου 9 του Ν.2941/2001.
Το άρθρο αυτό προβλέπει τη δέσμευση από τη ΔΕΗ των αγροτικών εκτάσεων που απαλλοτριώνονται, ενώ εμείς ζητούμε να επανέλθει ο όρος όπως ίσχυε με το Άρθρο 1 του Ν.1280/1982, ο οποίος προβλέπει την επαναπόδοση των εκτάσεων στο Δημόσιο μετά το πέρας της εξόρυξης, χωρίς αντάλλαγμα.
Με βάση το ισχύον καθεστώς, η ΔΕΗ Α.Ε. θα αποτελέσει μελλοντικά το μεγαλύτερο γαιοκτήμονα της περιοχής, αποδυναμώνοντας ακόμη περισσότερο τις τοπικές κοινωνίες, που ήδη έχουν πληγή από την απαλλοτρίωση των περιουσιών τους, αλλά και από την περιβαλλοντική επιβάρυνση της περιοχής. Για το θέμα αυτό έχουμε προσφύγει στα αρμόδια Ευρωπαϊκά όργανα. Εφόσον υπάρξει θετικό αποτέλεσμα, τα αγροτικά εισοδήματα που θα προκύψουν για τους αγρότες από την αξιοποίηση των εδαφών που θα επαναποδοθούν μετά το πέρας της εξόρυξης, θα είναι τεράστια.

Ερώτηση 3η: Η περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, εκτός από το Ρουρ είναι και η Ελβετία της Ελλάδος, με τρία χιονοδρομικά κέντρα, τεράστιους ορεινούς όγκους, ποτάμια και τις περισσότερες λίμνες από οποιαδήποτε άλλη περιφέρεια της Ελλάδος. Ποιο είναι το σχέδιό σας για την εκμετάλλευση όλων αυτών;
Απάντηση: Κατ’ αρχήν θα διαφωνήσω με τον χαρακτηρισμό Ρουρ της Ελλάδας, διότι ο χαρακτηρισμός είναι υπερβολικός.
Εν συνεχεία θα αναφέρω πως τα τελευταία χρόνια, με τη συνδρομή των συγχρηματοδοτούμενων προγραμμάτων, οι κάτοικοι της Δυτικής Μακεδονίας πήραν πρωτοβουλίες και επένδυσαν σε ιδιωτικές υποδομές εξυπηρέτησης και διανυκτέρευσης των επισκεπτών σε διάφορες περιοχές της Περιφέρειάς μας.
Ως Περιφέρεια η προσπάθεια μας θα είναι συνεχής για δυναμική βελτίωση αλλά και ποιοτική αναβάθμιση των υποδομών δημόσιου χαρακτήρα που διευκολύνουν την ανάπτυξη του τουριστικού προϊόντος στην περιοχή και προσθέτουν αξία στις παράλληλες σημαντικές επενδύσεις του ιδιωτικού τομέα.
Μεταξύ αυτών που σχεδιάζουμε να κάνουμε είναι τα εξής:
-Ανάδειξη ως ένα ενιαίο τουριστικό προορισμό τα Χιονοδρομικά Κέντρα της Περιφέρειας με ανακατεύθυνση της επιχειρηματικής οργάνωσης του ενιαίου προϊόντος (κατά τα πρότυπα των Αυστριακών Περιφερειών που ομαδοποιούν 3-4 γειτονικά χιονοδρομικά κέντρα)
-Αξιοποίηση των ΣΔΙΤ για την περαιτέρω ανάπτυξή τους
-Εξειδικευμένη εκπαίδευση επιχειρηματιών και εργαζομένων στον τομέα
-Σχεδιασμό και εφαρμογή προγράμματος σήμανσης διαδρομών
-Ανάδειξη και αξιοποίηση παραδοσιακών ορεινών οικισμών της περιοχής, όπως Νυμφαίο, Πεντάλοφος, Καστανοχώρια, Γραμμοχώρια, Σαμαρίνα, Σιάτιστα, Βελβεντός κλπ
-Ανάδειξη παραδοσιακών οικισμών και τοπίων φυσικού κάλους κατά μήκος της της Εγνατίας Οδού
-Υποστήριξη ανάπτυξης του βιομηχανικού τουρισμού στον άξονα Κοζάνης – Πτολεμαΐδας – Αμυνταίου – Φλώρινας και
-Πρωτοβουλίες για την τουριστική ανάπτυξη των παραλίμνιων περιοχών με την αξιοποίηση των αρχαιολογικών χώρων, του οικιστικού αποθέματος και του φυσικού περιβάλλοντος κλπ .

Ερώτηση 4η: Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, εκτός από την Αιανή, που είναι γνωστή στο ευρύ κοινό, διαθέτει δεκάδες ή και εκατοντάδες αρχαιολογικούς χώρους και μνημεία που ίσως δεν έχουν αναδειχτεί όσο θα έπρεπε. Ποιο είναι το σχέδιό σας για την ανάδειξη όλων αυτών των μνημείων;
Απάντηση: Θα ξεκινήσω με ένα γενικό σχόλιο, πως στην δημόσια δράση των φορέων όσο και να προσπαθείς, όσα και να επιτυγχάνεις πάντα υπάρχει το καλύτερο και το ποιοτικότερο, που μπορείς να επιτύχεις δυστυχώς μόνο με διαθεσιμότητα πόρων.
Ως προς το ερώτημά σας, που θέτει στη σωστή του βάση το θέμα του αρχαιολογικού και ιστορικού πλούτου της περιοχής, επισημαίνω πως ο τομέας αυτός αποτελεί εκτός από προτεραιότητα και στοιχείο σεβασμού της βαριάς παρακαταθήκης που έχει η περιοχή μας.
Το σχέδιό μας, εκτός από την περαιτέρω ανάδειξη του αρχαιολογικού χώρου και του μουσείου της Αιανής, που αποτελεί έναν από τους πιο αξιόλογους αρχαιολογικούς χώρους της χώρας, περιλαμβάνει και τα εξής:
-Την αξιοποίηση του αρχαιολογικού μουσείου της Κοζάνης, που επίσης διαθέτει μια πολύ αξιόλογη αρχαιολογική συλλογή, καθώς και λοιπών των αρχαιολογικών μουσείων της Περιφέρειας ,
-Την αξιοποίηση των Μακεδονικών Τάφων της Εορδαίας
-Την σήμανση, ανάδειξη και βελτίωση της προσβασιμότητας όλων των αρχαιολογικών χώρων της Περιφέρειας
-Την αξιοποίηση των πλούσιων και πολύ αξιόλογων παλαιοντολογικών ευρημάτων σε διάφορες περιοχές της Περιφέρειας
-Την ανάδειξη και αξιοποίηση των βυζαντινών μνημείων της Περιφέρειας, που είναι από τα πολυπληθέστερα και πλέον αξιόλογα σε ολόκληρη την Επικράτεια
-Την προστασία και ανάδειξη της μοναδικής αρχιτεκτονικής κληρονομιάς της Δυτικής Μακεδονίας
-Τη δημιουργία Δικτύου Λαογραφικών Μουσείων Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, για την καλύτερη ανάδειξη-αξιοποίησή τους.
Τέλος, έχουμε ένα συγκροτημένο σχέδιο για τη δημιουργία Ενιαίου Μητρώου Πολιτιστικών Συλλόγων, με σκοπό την ενίσχυση, την αγαστή συνεργασία και προβολή της δράσης όλων των πολιτιστικών συλλόγων της Περιφέρειας, που αποτελούν ζωντανά κύτταρα και εργαστήρια λαϊκού παραδοσιακού πολιτισμού.
Με λίγα λόγια, σε κάθε περίπτωση ο Πολιτισμός είναι για μας ζήτημα πρώτης προτεραιότητας.

Ερώτηση 5η: Στους τέσσερις νομούς της περιφέρειας κατοικούν ντόπιοι, Ηπειρώτες, Βλάχοι, Πόντιοι, Καππαδόκες, Μικρασιάτες, αλλοδαποί, που όλοι μαζί -ιδιαίτερα όταν συνεργάζονται αρμονικά- συνθέτουν ένα πολύχρωμο και πανέμορφο μωσαϊκό. Η εικόνα αυτή γίνεται πολύ άσχημη όταν αντί για συνεργασία και αδελφοσύνη, υπάρχουν διακρίσεις και διαχωρισμοί. Ποια θα είναι η πολιτική σας στον τομέα του Πολιτισμού, που λειτουργεί ως συνδετικός κρίκος σε όλα αυτά τα στοιχεία;
Απάντηση: Όπως ανέφερα και πιο πάνω, στον σχεδιασμό μας περιλαμβάνεται η δημιουργία Ενιαίου Μητρώου Πολιτιστικών Συλλόγων, που έχει ως στόχο την ενίσχυση των πολιτιστικών δραστηριοτήτων σε όλες ανεξαιρέτως τις περιοχές και τοπικές κοινωνίες της Περιφέρειας. Για μας ο λαϊκός πολιτισμός είναι ένας ενιαίος πίνακας και οι εθνοτοπικές ιδιαιτερότητες αποτελούν τους χρωματισμούς αυτού του πανέμορφου πίνακα. Στόχος μας είναι η αγαστή συνεργασία όλων στον τομέα του Πολιτισμού.
Και φυσικά, τονίζουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι για μας η κοινωνική συνοχή είναι το ζητούμενο, υπογραμμίζοντας ότι είμαστε κάθετα αντίθετοι σε κάθε έννοια διαχωρισμού ή διακρίσεων μεταξύ των πολιτών της Περιφέρειας. Η ισονομία, η ισοπολιτεία, η ισηγορία, η δίκαιη μεταχείριση προς όλους και οι χρηστές αρχές διοίκησης αποτελούν αξιώματα τα οποία καθορίζουν την αναπτυξιακή και κοινωνική πολιτική που ακολουθούμε διαχρονικά. Και αυτό οι πολίτες το γνωρίζουν πολύ καλά.

Ερώτηση 6η: Η περιφέρεια που θα κληθείτε να διοικήσετε, είναι μια από τις τρεις περιφέρειες που συνορεύει με δυο γειτονικές χώρες. Πώς σκοπεύετε να χειριστείτε τη γειτνίαση αυτή;
Απάντηση: Στο πρόγραμμα και στον σχεδιασμό μας περιλαμβάνεται σε σχέση με την διασυνοριακή συνεργασία η αξιοποίηση και η μετεξέλιξη του Κέντρου Διαβαλκανικής Συνεργασίας (Κ.Δ.Σ.) για τη στήριξη της διαβαλκανικής επιχειρηματικής δράσης των επαγγελματιών της Περιφέρειάς μας.
Επίσης ως Περιφέρεια θα αξιοποιήσουμε το τρέχον πρόγραμμα Interreg, στους τομείς που προβλέπει και αφορούν συνεργασίες στην επιχειρηματικότητα, στον πολιτισμό, στο περιβάλλον κλπ
Τέλος, στα διοικητικά θέματα που άπτονται της διακίνησης οικονομικών μεταναστών και ανήκουν στις αρμοδιότητας της Περιφέρειας, προφανώς και θα εφαρμόσουμε τις θεσμικές εθνικές και ευρωπαϊκές οδηγίες, με στόχο να υπάρχει πάντα η επιθυμητή παροχή διοικητικών υπηρεσιών σε όλους τους πολίτες που κατοικούν νόμιμα στην Δυτική Μακεδονία.

Ερώτηση 7η: Μιλήσαμε για βουνά, λαγκάδια, λίμνες, μνημεία, εργοστάσια, πολιτισμό. Ο άνθρωπος, ο πολίτης, ο κάτοικος της Δυτικής Μακεδονίας, τί θέση έχει στην ατζέντα σας; Θα λειτουργήσετε ως ένας καθαρά κομματικός Περιφερειάρχης;
Απάντηση: Τόσο όσον αφορά στη φιλοσοφία σχεδιασμού όσο και στην πρακτική μας λειτουργία ως ΝΑ Κοζάνης μέχρι σήμερα και αύριο ως Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, έχουμε τον άνθρωπο – πολίτη – κάτοικο της περιοχής, στο επίκεντρο του ενδιαφέροντός μας. Η ατζέντα και η πολιτικής μας τόσο στο στρατηγικό της τμήμα όσο και στην καθημερινότητα στοχεύει στην αξιοπρεπή και ταυτόχρονα ποιοτική διαβίωση των συμπολιτών μας.
Για μας τα βουνά, τα λαγκάδια και όλα όσα αναφέρετε στην ερώτησή σας έχουν αξία, όταν υπηρετούν και υπηρετούνται ισορροπημένα από τον άνθρωπο, ο οποίος όπως προείπαμε είναι στο επίκεντρο του ενδιαφέροντός μας.
Έχουμε συγκροτημένο σχέδιο για τους τομείς της εκπαίδευσης, της υγείας, της δημόσιας διοίκησης, του πολιτισμού και της εξυπηρέτησης του πολίτη, για κάθε πόλη, χωριό και οικισμό της Περιφέρειάς μας. Και σας διαβεβαιώ ότι στο λεξιλόγιο και στην πρακτική μας, δεν υπάρχει η λέξη κομματισμός. Αυτό το γνωρίζουν πολύ καλά οι κάτοικοι της ΝΑ Κοζάνης και θα έχουν την τύχη να το γνωρίζουν και όλοι ανεξαιρέτως οι κάτοικοι της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, από την επομένη των εκλογών.
Σύνθημά μας είναι το εξής: Δεν μας χωρίζει τίποτα, μας ενώνει το συμφέρον και η πρόοδος της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και της Πατρίδας.

Ερώτηση 8η:Κλείνοντας τη συνέντευξη θα θέλαμε να κάνετε μια ευχή για τη Δυτική Μακεδονία και μια ευχή για την Ελλάδα.
Απάντηση: Ευχή και όραμα μας για την Περιφέρεια είναι να έρθει η στιγμή που η ανεργία θα πάψει να είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα, ειδικά γα τους νέους που αποτελούν την παρακαταθήκη για το μέλλον.
Επίσης, ευχή και όραμα μας είναι να ισχυροποιήσουμε τη θέση μας σε Εθνικό επίπεδο, να αναπτύξουμε την επιχειρηματικότητα που θα τονώσει τον κοινωνικό ιστό, να προστατέψουμε το κοινό μας σπίτι, το περιβάλλον, να δώσουμε την ευκαιρία στους αγρότες να παράγουν και να ζουν στον τόπο τους δίνοντας ζωντάνια στην ύπαιθρο της Δυτικής Μακεδονίας.
Θέλουμε τα άτομα με αναπηρίες και ειδικές δεξιότητες να αποτελούν ισότιμα μέλη της κοινωνίας μας, η ποιότητα ζωής των πολιτών να είναι αυτή που δικαιούμαστε όλοι και τέλος, να έλθει η στιγμή, ή καλύτερα να δημιουργήσουμε όλοι μαζί τη στιγμή που θα ζούμε σε μια Περιφέρεια που μας αξίζει.
Για την χώρα, για την Πατρίδα μας, ευχή μου είναι να διαμορφωθούν άμεσα οι συνθήκες που θα επιτρέψουν στους πολίτες να ανακτήσουν την αισιοδοξία και την εμπιστοσύνη τους στο πολιτικό σύστημα, αφού οι σκληρές συνθήκες επιβίωσης που έχουν επικρατήσει μετά την υπογραφή του Μνημονίου, αφαίρεσαν την αισιοδοξία, την αυτοπεποίθηση και το χαμόγελο από το χείλη του Έλληνα πολίτη.
Εύχομαι λοιπόν να ξαναβρούμε πολύ σύντομα την Ελπίδα και την Εθνική μας αυτοπεποίθηση.
Πηγή: Νέα της Δυτικής Μακεδονίας

http://infognomonpolitics.blogspot.com/2010/10/blog-post_1179.html#ixzz12tGIhINU
http://olympia.gr/2010/10/20/%CF%83%CF%85%CE%BD%CE%AD%CE%BD%CF%84%CE%B5%CF%85%CE%BE%CE%B7-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B1-%CE%BD%CE%B5%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CF%83-%CE%B4%CF%85%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%B7%CF%83-%CE%BC%CE%B1%CE%BA%CE%B5/
Read more

Το εύηχο σύνθημα “Πρώτα ο μαθητής»!

          Πράγματι πόσο ωραία ήχησε στα αυτιά των δασκάλων των παιδιών και των γονέων το ευφυολόγημα της Υπουργού Παιδείας «ΠΡΩΤΑ Ο ΜΑΘΗΤΗΣ»!!

          Περιμέναμε να γίνει και  πραγματικότητα .........και περιμέναμε και φτάσαμε 20 Οκτωβρίου 2010 και στα σχολεία δεν έχουν έρθει ακόμη οι ειδικότητες.

          Τα νηπιαγωγεία είναι χωρίς νηπιαγωγούς.

          Κλείνουν ένα νηπιαγωγείο για να στείλουν τη νηπιαγωγό σε κάποιο άλλο νηπιαγωγείο!!

          Πρωινά σχολεία δεν έχουν λειτουργήσει η λειτουργούν με δανεικό το δάσκαλο  του διπλανού σχολείου. 

          Προσλαμβάνουν ειδικότητες (αγγλικών-γαλλικών) χωρίς να τους ενημερώνουν το καθεστώς πρόσληψής τους και μετά μαθαίνουν ότι θα πληρώνονται από το ΕΣΠΑ.

          Συνάδελφος ειδικότητας μετακινείται σε τέσσερα σχολεία και το πιο τραγικό το ένα σχολείο από τα άλλα τρία απέχει 70 χλμ.

          Μετά από σαράντα μέρες λειτουργίας με απόφαση Περιφερειακού Δ/ντή μετακινούνται συνάδελφοι αναπληρωτές για να καλύψουν κενά όμορου νομού, αδιαφορώντας  για τα προβλήματα που δημιουργούν στα παιδιά των τάξεων.

          Αυτά και άλλα πολλά μπορεί να πει και να γράψει για το ευφυολόγημα «Πρώτα ο μαθητής»!

          Στον ποδοσφαιρικό χώρο έναν αποτυχημένο προπονητή του δίνουν περιθώριο να δώσει δείγματα της δουλειάς του μέχρι την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου.

          Εμείς πόσο χρόνο ακόμη θα δώσουμε σε μια αποτυχημένη Υπουργό;

Περιφερειακό συμβούλιο ΔΑΚΕ ΠΕ Δυτ. Μακεδονίας
Αντωνιάδης Αναστάσιος
Παπαδόπουλος Κων/νος
Τζιώρα Σοφία
Read more

Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2010

Πολιτικοί απατεώνες- ΤΙ ΕΛΕΓΑΝ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ

Read more

ΙΕΚ ΠΑΡΑΚΜΗ

Read more

Θλιβερή πρωτιά για τα ελληνικά δεκαετή ομόλογα


Αυτή τη στιγμή το δεκαετές ομόλογο του ελληνικού δημοσίου έχει επιτοκίο 8,73%. Τα δεκαετή της Ισπανίας, της  Ιταλίας  και της Ουγγαρίας που αντιμετωπίζουν έντονα δημοσιονομικά προβλήματα δίνουν αποδόσεις 4,02%, 3,71% και 6,73% αντιστοίχως. Η Ελλάδα δεν υστερεί μονάχα από τις υπόλοιπες χώρες της Ευρωζώνης…Χαρακτηριστικά αναφέρω ότι η Νότιος Αφρική, το Πακιστάν και η Ινδία δίνουν αποδόσεις 7,81%, 8,73% και 8,24%. Χειρότερα κι από το Πακιστάν κατάφεραν να μας πάνε με τους χειρισμούς τους οι κυβερνώντες μας.ΑΞΙΟΙ!!
Πηγή η λίστα του περιοδικού Economist volume 397 number 8704
http://citizengr.wordpress.com/2010/10/18/%CE%B8%CE%BB%CE%B9%CE%B2%CE%B5%CF%81%CE%AE-%CF%80%CF%81%CF%89%CF%84%CE%B9%CE%AC-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B1-%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%AC-%CE%B4%CE%B5%CE%BA%CE%B1%CE%B5%CF%84/
Read more

Ας τελειώνει το παραμύθι !!

Η πρόσφατη αναθεώρηση του ελλείματος στο 16%, δυόμισι περίπου ποσοστιαίες μονάδες πάνω απ΄την προηγούμενη εκτίμηση του Απριλίου, δεν αφήνει περιθώρια για αυταπάτες.
Είναι σίγουρο,  με βάση αυτή την εξέλιξη, ότι τα νέα μέτρα είναι προ των πυλών κι οι περι του αντιθέτου διαβεβαιώσεις των στελεχών της κυβέρνησης, που πληθαίνουν λόγω και προεκλογικής περίοδου, δεν πείθουν κανένα.  
Τα νέα μέτρα λοιπόν πρέπει να θεωρούνται σίγουρα, και το μόνο που δεν γνωρίζουμε (αλλά μπορούμε φανταστούμε) είναι η ένταση της σκληρότητας τους.
Ας μην έχουμε αυτάπάτες αγαπητοί φίλοι και φίλες. Αυτό το θέμα με τα συνεχή μέτρα είναι το spirale d' infernale που λένε οι Γάλλοι ή πηγάδι χωρίς πάτο όπως λέμε μεις.
Η τρόϊκα έχει βρει στο "πρόσωπο" της Ελλάδας την κότα που κάνει το χρυσό αυγό. ...
 Έχει κάθε λόγο να εμφανίζει κάθε φορά κάποιο οικονομικό μέγεθος που θα δικαιολογεί νέα μέτρα, και τα νέα μέτρα καινούριο δανεισμό ή παράταση του υπάρχοντος. 
Οι άνθρωποι έχουν στα χέρια τους τα μέσα και μπορούν να εμφανίσουν ανα πάσα στιγμή όποιο οικονομικό μέγεθος θέλουν, όπως θέλουν.
Γιάννης κερνάει, Γιάννης πίνει δηλαδή. 
Δεν είναι άλλωστε και λίγο να δανείζεις τεράστια ποσά με επιτόκιο που φτάνει ακόμα και το 5%. Σίγουρο, χοντρό χρήμα σε λίγο διάστημα.
Για ποιο λόγο οι αγαπητοί μας "φίλοι" να σταματήσουν να δανείζουν την "φίλη" και "σύμμαχο" Ελλάδα; 
Έτσι κι αλλιώς, κατά τη δήλωση του κ. Γιούνκερ, αυτό συνέβαινε και στο πρόσφατο παρελθόν. Παρότι δηλαδή στην Ε.Ε. γνώριζαν την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας, δεν έλεγαν τίποτα, γιατί οι γαλλικές και γερμανικές τράπεζες θα έχαναν ένα κορόϊδο, εις βάρος του οποίου κερδοσκοπούσαν ασύστολα.
Το ίδιο συμβάινει και τώρα. Συνεχίζουν να κερδοσκοπούν ασύστολα, μόνο που αυτή τη φορά το κάνουν υπό το νόμιμο μανδύα του Μνημονίου που τόσο εγκληματικά απερίσκεπτα, για να μην πούμε τίποτα βαρύτερο, υπέγραψε η παρούσα κυβέρνηση.
Και θα συνεχίσουν να το κάνουν με τον τρόπο που είπαμε παραπάνω, Κύριος οίδε μέχρι πότε.
Όλα τα δεδομένα συνηγορούν σ' αυτήν την εξέλιξη. Το θύμα υπάρχει (Ελλάδα), οι λύκοι επίσης (τρόϊκα) κι ο τσοπάνης (ελληνική κυβέρνηση) όταν δεν κοιμάται, θα 'λεγε κανείς, ότι τους αφήνει την πόρτα ανοιχτή, μ' ένα τρόπο που δημιουργεί πολλά ερωτηματικά.
Αγαπητοί φίλοι, σε λίγες μέρες έρχονται εκλογές. 
Δυστυχώς ή ευτυχώς η ψήφος, είναι απ' τα λίγα μέσα που έχει (ακόμα) ο πολίτης στα χέρια του για να εκφράσει την αγανάκτηση και την αντίθεσή του σ΄ ότι ζοφερό, ετοιμάζεται εις βάρος του. 
Όσο δεν υπάρχουν αντιδράσεις εκ μέρους μας, τόσο τους ανοίγουμε την όρεξη για νέα μέτρα. 
Όλο και περισσότερο θα πληρώνουμε απ' το ήδη κουτσουρεμένο εισόδημά μας τα σπασμένα μιας κρίσης που μόνο  εμείς δεν δημιουργήσαμε.
Δεν είναι ανάγκη να μας φτάσουν στην εξαθλίωση για να αντιδράσουμε.
Ας τους δείξουμε με τη ψήφο μας, ότι δεν κοιμόμαστε τον ύπνο του δικαίου κι ότι τα δημοκρατικά και κοινωνικά μας ανακλαστικά βρίσκονται σε καλό επίπεδο.
Ότι θέλουμε να τελειώνει εδώ και τώρα αυτό το παραμύθι με τα συνεχή ελλείματα, λανθασμένα στατιστικά, οικονομικά μεγέθη κλπ, που ανακαλύπτονται κάθε λίγο και λιγάκι γεννώντας νέα μέτρα.
Ας τους δείξουμε ότι έχουμε ακόμα αξιοπρέπεια κι ότι κανείς δεν μπορεί να παίζει με το μέλλον μας και με το μέλλον των παιδιών μας.
Ας τους δείξουμε τα "δόντια" μας, στέλνοντάς τους το μήνυμα ή μάλλον το τελεσίγραφο, πως δεν γίνεται μόνο ο λύκος αρνάκι, όπως στα παραμύθια, αλλά και το αντίστροφο.
Του Δημήτρη Κωνσταντίνου 
παρέμβαση 
http://emprosdrama.blogspot.com/2010/10/blog-post_3377.html#more 
Read more

Η λύση είναι μία ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ τώρα.


Η φετινή χρονιά παρά τις διαβεβαιώσεις της υπουργού παιδείας ξεκίνησε πολύ άσχημα για την πρωτοβάθμια εκπ/ση.
    Τα ολοήμερα σχολεία έχουν αφεθεί στην τύχη τους χωρίς ειδικότητες, οι επιχορηγήσεις των σχολείων έχουν μειωθεί δραστικά και τα σχολεία δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στα έξοδά τους, τα κενά των νηπιαγωγών πολλά,
οι εκπαιδευτικές άδειες έχουν κοπεί, οι δάσκαλοι έχουν να πληρωθούν υπερωρίες από πέρσι το Νοέμβριο. Οι σχολικοί σύμβουλοι πιέζουν να βρουν σχολεία και δασκάλους για την αυτοαξιολόγηση τάζοντας χρήματα όταν τα οικονομικά μας έχουν πιάσει πάτο και έχει πέσει έξω ο οικογενειακός μας προϋπολογισμός.
    Απέναντι σε όλα αυτά έχουμε ένα νεκρό συνδικαλιστικό κίνημα. Οι συνδικαλιστές εκλέγονται από τους συναδέλφους για να προασπίσουν τα δικαιώματα του κλάδου. Δυστυχώς όμως η τωρινή ηγεσία της ΔΟΕ δεν μπορεί να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων. Δεν διεκδικεί δεν αντιδρά και δεν περνά σε καινοτόμες προτάσεις που θα εμπνεύσουν και θα ενώσουν τον κλάδο.
    Από την στιγμή λοιπόν που δεν μπορεί να ανταπεξέλθει στους λόγους για τους οποίους έχει εκλεγεί η μόνη λύση για μια έντιμη ηγεσία είναι μία
η ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ

                    Αντωνιάδης Αναστάσιος
                Αιρετός ΑΠΥΣΠΕ Δυτ.Μακεδονίας
Read more

Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2010

Ονόματα Υποψηφίων Συνδυασμού "Συμμαχία Πολιτών για την Δυτική Μακεδονία"

Περιφερειακή ενότητα Κοζάνης:
1. Αγοραστού Θεοδώρα, ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ
2. Αποστολίδου Κυριακή, ΙΑΤΡΟΣ
3. Ασμανίδου-Κετεποζίδου Μαρία, ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΒΕ ΚΟΖΑΝΗΣ
4. Βάνης Κωνσταντίνος, ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ - ΕΚΔΟΤΗΣ
5. Βητόπουλος Γιώργος, ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ
6. Βύζας Πέτρος, ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ
7. Γκερεχτές Λάζαρος, ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ
8. Δεληγιάννης Ιωάννης, ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΣ
9. Δερμιτζάκης Αθανάσιος, ΑΝΑΙΣΘΗΣΙΟΛΟΓΟΣ
10. Δημητρίου - Καραστογιάννη Ελένη, ΕΚΑΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ
11. Ευθυμιαδης Αναστάσιος, ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ
12. Ζηκόπουλος Νικόλαος, ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ
13. Καπετούρη Σταυρούλα, ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ
14. Καραλευθέρης Παντελής, ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΔΕΗ
15. Κοσματόπουλος Αθανάσιος, ΙΑΤΡΟΣ
16. Κωνσταντινίδης Στάθης, ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ
17. Μαργαρίτης Γιώργος, ΔΗΜ. ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ - ΠΡΩΗΝ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΗΣ ΚΟΖΑΝΗΣ
18. Μαυριοπούλου - Μαλιόγκα Ελένη, ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ
19. Μητροπούλου Κωνσταντίνα, ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ
20. Μίμτσης Πέτρος, ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΠΩΛΗΣΕΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ
21. Μιχαηλίδης Κυριάκος, ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΥΨΗΛΑΝΤΗ
22. Νίκου Αντώνης, ΗΛΕΚ/ΓΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΔΕΗ
23. Ντίνας Γιώργος, ΓΟΥΝΟΠΟΙΟΣ - ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΓΟΥΝΟΠΟΙΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ
24. Παπαδόπουλος Γιώργος, ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ - ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΣ
25. Πάτρας Βασίλης, ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΣΚΙΟΥ
26. Πλακεντάς Παναγιώτης, ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΤΕ- ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ν.Σ ΚΟΖΑΝΗΣ
27. Πουγαρίδης Αντώνης, ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ
28. Σάκκουλα Ράνια, ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ
29. Σβώλης Γιώργος, ΕΜΠΟΡΟΣ - ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ
30. Σπυρίδης Λάζαρος, ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ - ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΟΣ
31. Στεφανίδης Ιωάννης, ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ - ΥΠ. ΥΠ. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
32. Στόγιου Ευδοξία (Εύη), ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ
33. Στούκης Κώστας, ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ ΛΙΓΝΙΤΟΡΥΧΕΙΩΝ ΔΕΗ
34. Ταρνανίδης Ιωάννης, ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ
35. Τζηγκανούλας Χρήστος, ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΔΕΗ, Α/ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΕΡΒΙΩΝ
36. Τοπαλίδης Στέφανος, ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ
37. Τσανακτσίδης Γιώργος, ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΗΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ - ΔΗΜ. ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ
38. Τσότσος Παύλος, ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ, ΠΡΩΗΝ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ
39. Φούσκα Κατερίνα, ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ - ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ Β’ ΓΕΛ ΚΟΖΑΝΗΣ
Read more

ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ ΝΕΟΣ ΔΗΜΟΣ ΚΟΖΑΝΗΣ ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΔΗΜ. ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ Κ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ


ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΕΠΩΝΥΜΟ ΟΝΟΜΑ ΠΑΤΡΩΝΥΜΟ
ΝΑΝΟΠΟΥΛΟΥ ΑΝΝΑ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ
ΕΚΛΟΓΙΚΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΟΖΑΝΗΣ
ΕΠΩΝΥΜΟ ΟΝΟΜΑ ΠΑΤΡΩΝΥΜΟ
1) ΑΛΕΒΙΖΟΥ ΜΑΡΙΑ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
2) ΑΜΑΝΑΤΙΔΟΥ ΠΑΡΘΕΝΑ (ΜΑΤΙΝΑ) ΧΡΗΣΤΟΣ
3) ΑΡΝΙΔΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ
4) ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ
5) ΓΚΑΝΑΤΣΙΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
6) ΓΩΓΟΥ ΕΛΕΝΗ ΚΩΝ/ΝΟΣ
7) ΔΟΥΡΒΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΑΡΓΥΡΙΟΣ
ΕΜΠΟΡΟΠΟΥΛΟΥ ΠΑΡΘΕΝΑ (ΡΕΝΑ) ΘΕΟΔΩΡΟΣ
9) ΖΗΣΟΠΟΥΛΟΥ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ (ΒΟΥΛΑ) ΑΡΓΥΡΙΟΣ
10) ΚΑΒΟΥΡΙΔΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ
11) ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗΣ ΡΑΦΑΗΛ ΙΩΑΝΝΗΣ
12) ΚΟΝΤΟΓΟΥΝΗΣ ΘΕΟΦΑΝΗΣ ΖΗΣΗΣ
13) ΚΟΣΜΑΤΟΠΟΥΛΟΥ ΧΑΙΔΩ (ΜΕΝΗ) ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
14) ΚΟΤΑΡΙΔΗΣ ΣΑΒΒΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
15) ΚΥΡΑΤΣΟΥΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΛΑΖΑΡΟΣ
16) ΜΑΓΓΙΡΙΔΗΣ ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ ΜΕΛΕΤΙΟΣ
17) ΜΑΚΡΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ
18) ΜΑΤΙΑΚΗΣ ΜΑΡΚΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
19) ΜΟΥΤΣΙΟΥΝΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ
20) ΜΠΑΛΑΜΠΑΝΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
21) ΜΠΑΡΤΖΩΚΑΣ ΖΗΣΗΣ ΣΤΕΡΓΙΟΣ
22) ΝΕΒΕΣΚΙΩΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΦΙΛΙΠΠΟΣ
23) ΝΤΑΓΚΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ
24) ΠΑΛΛΑ ΜΑΡΙΑ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ (ΜΑΡΙΑΡΕΝΑ) ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ
25) ΠΑΠΑΖΟΓΛΟΥ ΚΑΛΛΙΟΠΗ (ΠΟΠΗ) ΧΡΗΣΤΟΣ
26) ΠΑΠΑΙΩΑΝΝΟΥ ΠΕΤΡΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ
27) ΠΑΠΑΤΣΙΜΟΥΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
28) ΡΕΠΑΝΑ ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΚΩΝ/ΝΟΣ
29) ΡΟΥΣΙΑΔΟΥ-ΚΑΛΟΓΕΡΙΔΟΥ ΣΤΕΛΛΑ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
30) ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΑΖΑΡΟΣ31) ΣΕΒΕΝΤΕΚΙΔΟΥ ΒΑΛΑΣΙΑ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
32) ΣΙΑΚΑΒΑΡΑ-ΓΚΟΝΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
33) ΣΙΟΓΚΑΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
34) ΣΤΡΑΤΟΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ
35) ΤΖΙΜΗΝΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ
36) ΤΖΟΥΜΕΡΚΙΩΤΗΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
37) ΤΟΠΑΛΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΣ
38) ΤΣΑΓΚΑΔΟΥΡΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΗΛΙΑΣ
39) ΤΣΑΜΠΟΥΡΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
40) ΤΣΑΝΑΚΤΣΙΔΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
41) ΤΣΙΟΜΠΑΝΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΙΧΑΗΛ
42) ΧΑΡΤΟΜΑΤΖΙΔΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ
ΕΚΛΟΓΙΚΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΙΑΝΗΣ
ΕΠΩΝΥΜΟ ΟΝΟΜΑ ΠΑΤΡΩΝΥΜΟ
1) ΒΑΒΛΙΑΡΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ
2) ΜΑΣΤΟΡΑ ΑΘΑΝΑΣΙΑ ΧΑΡΙΣΙΟΣ
3) ΣΤΑΜΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ
ΕΚΛΟΓΙΚΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΥΨΗΛΑΝΤΗ
ΕΠΩΝΥΜΟ ΟΝΟΜΑ ΠΑΤΡΩΝΥΜΟ
1) ΔΕΜΙΡΤΖΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ
2) ΠΑΝΑΓΙΩΤΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ
3) ΤΣΙΜΕΝΤΕΡΙΔΟΥ ΜΑΡΙΑ ΙΟΡΔΑΝΗΣ
ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ
ΕΚΛΟΓΙΚΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΕΛΙΜΕΙΑΣ
ΕΠΩΝΥΜΟ ΟΝΟΜΑ ΠΑΤΡΩΝΥΜΟ
1) ΔΟΥΓΑΛΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ
2) ΚΥΡΙΝΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΣΧΟΣ
3) ΜΟΥΣΑΦΙΡΗΣ ΠΑΣΧΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
4) ΠΑΠΑΖΗΣΗ-ΠΟΥΡΝΑΡΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ
5) ΠΑΡΣΟΠΟΥΛΟΥ-ΓΚΟΥΤΖΙΩΤΗ ΣΟΦΙΑ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
6) ΠΕΧΛΙΒΑΝΙΔΗΣ ΣΑΒΒΑΣ ΑΝΘΙΜΟΣ
ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ
ΕΚΛΟΓΙΚΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΕΛΛΗΣΠΟΝΤΟΥ
ΕΠΩΝΥΜΟ ΟΝΟΜΑ ΠΑΤΡΩΝΥΜΟ
1) ΑΝΟΥΛΙΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
2) ΚΟΚΚΙΝΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ
3) ΜΑΤΣΑΡΙΔΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ (ΣΟΥΛΗΣ) ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
4) ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΕΛΕΝΗ ΙΟΡΔΑΝΗΣ
5) ΠΟΣΙΝΑΚΙΔΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΣΑΒΒΑΣ
6) ΤΣΕΛΙΚΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ (ΜΙΜΗΣ) ΝΙΚΟΛΑΟΣ
7) ΦΑΣΙΔΟΥ-ΓΕΩΡΓΙΑΔΟΥ ΜΑΡΙΑ ΛΕΩΝΙΔΑΣ
ΧΑΤΖΗΜΑΝΩΛΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΚΟΖΑΝΗΣ
ΕΠΩΝΥΜΟ ΟΝΟΜΑ ΠΑΤΡΩΝΥΜΟ
1) ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΑ ΛΕΩΝΙΔΑΣ
2) ΑΡΝΙΔΟΥ ΜΑΡΙΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
3) ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΙΟΥΛΙΑ ΧΡΗΣΤΟΣ
4) ΕΚΙΖΟΓΛΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ
5) ΖΑΡΟΓΙΑΝΝΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΧΡΗΣΤΟΣ
6) ΚΑΜΠΟΥΡΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ
7) ΜΑΜΑΤΣΙΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ
ΠΑΠΑΔΕΛΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ-ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ(ΑΚΗΣ) ΘΕΟΔΩΡΟΣ
9) ΠΑΠΙΣΤΑ ΕΡΙΦΙΛΗ-ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΚΩΝ/ΝΟΣ
10) ΠΛΑΚΟΠΙΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΖΗΣΗΣ
11) ΡΟΥΣΣΕΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΟΘΩΝ
12) ΤΣΑΤΣΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΑΙΑΝΗΣ
ΕΠΩΝΥΜΟ ΟΝΟΜΑ ΠΑΤΡΩΝΥΜΟ
1) ΓΚΟΡΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
2) ΓΚΡΙΤΖΕΛΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ
3) ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
4) ΛΙΟΛΙΟΥ ΜΑΡΙΑ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
5) ΜΠΟΥΚΟΥ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΙΩΑΝΝΗΣ
6) ΝΤΙΝΑΣ ΜΙΧΑΗΛ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΚΡΟΚΟΥ
ΕΠΩΝΥΜΟ ΟΝΟΜΑ ΠΑΤΡΩΝΥΜΟ
1) ΚΑΤΣΙΟΥ-ΒΑΤΑΛΗ ΣΤΥΛΙΑΝΗ ΙΩΑΝΝΗΣ
2) ΚΙΒΡΑΚΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΘΕΟΧΑΡΗΣ
3) ΜΑΝΩΛΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
4) ΠΑΠΑΚΩΣΤΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
5) ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ ΣΤΥΛΙΑΝΗ ΧΑΡΙΣΙΟΣ
6) ΠΛΙΑΤΣΙΟΣ ΧΑΡΙΣΙΟΣ (ΣΑΝΝΑΣ) ΚΩΝ/ΝΟΣ
Read more

Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2010


Read more

Προβληματισμός στο ΠΑΣΟΚ για Βατοπέδι

Αύριο το μεσημέρι θα εκδοθούν οι αποφάσεις των κομμάτων που συμμετέχουν στην προανακριτική της υπόθεσης Βατοπεδίου σχετικά με την παραπομπή των Κοντού, Μπασιάκου και Δούκα στο ανώτατο δικαστικό συμβούλιο.
 
Όπως προκύπτει από τα δημοσιεύματα του κυριακάτικου τύπου, το ΠΑΣΟΚ δεν έχει καταλήξει ακόμη για το αν θα παραπέμψει τους πρώην υπουργούς της Ν.Δ. καθώς η υπόθεση έχει γυρίσει μπούμερανγκ ενώ δεν υπάρχουν και επαρκή στοιχεία.
 
Το ΚΚΕ και ο ΣΥΝ φέρεται ότι δεν πρόκειται να παραπέμψουν τους Νεοδημοκράτες. 
Read more

Ο κεφάτος Καραμανλής αποθεώθηκε και πάλι!!!


Αποθεώθηκε και πάλι ό Κώστας Καραμανλής στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, όπου συνεδρίασε το πρωί η Πολιτική Επιτροπή της ΝΔ.

Ο πρώην πρωθυπουργός φαινόταν να είναι κεφάτος και χαιρέτισε τα πολλά «επώνυμα» και «ανώνυμα» στελέχη του κόμματος που έτρεξαν να του σφίξουν το χέρι.

Και πως να μην είναι κεφάτος δηλαδή; Η βάση του κόμματος αυθόρμητα του πρόσφερε τη στήριξη της όλο αυτό το διάστημα που το ΠΑΣΟΚ παίζει «παιχνίδια» με τις εξεταστικές, αναγκάζοντας και την αρχικά αμήχανη ηγεσία του κόμματος, να συμπλεύσει τελικά στην πορεία υπεράσπισης του πρώην πρωθυπουργού.

star.gr
http://stakarfia.blogspot.com/2010/10/blog-post_6619.html 
Read more

Αν θες να επισπεύσεις τις εξελίξεις, φτιάξε έναν προφήτη. (Καρατζαφέρης, ένας προφήτης μα τι προφήτης…)

Posted by olympiada στο Οκτωβρίου 17, 2010 Το βίντεο με τις προφητείες του Καρατζαφέρη το έχετε δει όλοι λίγο πολύ. Το βάζουμε για όσους φίλους δεν είχαν την ευκαιρία να το απολαύσουν. Όντως πρόκειται για μια πολιτική προφητεία που επιβεβαιώθηκε. Όπως άλλωστε και η δική μας “προφητεία” για τις ενέργειες του ΓΑΠ όταν θα γινόταν πρωθυπουργός εδώ: http://olympia.gr/2009/09/06/pasok-elections-2009/ Έχουμε πει σε παλαιότερο άρθρο μας ότι υπάρχουν δύο ειδών “προφήτες”: Οι πραγματικοί και οι πλασματικοί. Ναι, πιστεύουμε στους πραγματικούς προφήτες. Άλλωστε δεν είναι τυχαίο που το πόνημα του Πυθαγόρα “περί μαντικής” εξαφανίστηκε απο κάποια ιερατεία, όπως και τόσα άλλα έργα του κορυφαίου μύστη της ανθρωπότητας. Το προφίλ του προφήτη όμως είναι συγκεκριμένο. Η αποστασιοποίηση από το παρόν συνοδεύεται με μία άκρως ασκητική δοκιμασία που διαρκεί πολλά έτη και απαιτεί επώδυνες συνθήκες. Αυτό το προφίλ δεν το έχει σε καμία περίπτωση ο ευτραφής πρόεδρος του ΛΑΟΣ, άρα τον κατατάσσουμε αυτομάτως στην δεύτερη κατηγορία. Αυτή δηλαδή των προφητών που περιγράφουν τις στοχεύσεις τους ως μελλούμενα ώστε να επισύρουν την ταχύτερη πραγματοποίηση τους. Έτσι λοιπόν η προφητεία του κυρίου Καρατζαφέρη προ δεκαετίας υλοποιήθηκε έχοντας τον ίδιο ως βασικό συστατικό επιτυχίας. Το επιστέγασμα, η υπογραφή του μνημονίου από τον κύριο Καρατζαφέρη, το οποίο μνημόνιο ήταν η “αποκάλυψη” της εκποίησης της πατρίδας.  
Τώρα που η προφητεία εκπληρώθηκε, μένει να δούμε την κάθαρση που ακολουθεί κάθε τραύμα. 
http://olympia.gr/2010/10/17/%CE%B1%CE%BD-%CE%B8%CE%B5%CF%82-%CE%BD%CE%B1-%CE%B5%CF%80%CE%B9%CF%83%CF%80%CE%B5%CF%8D%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82-%CF%84%CE%B9%CF%82-%CE%B5%CE%BE%CE%B5%CE%BB%CE%AF%CE%BE%CE%B5%CE%B9%CF%82-%CF%86%CF%84/ 
Read more

Μειώσεις σοκ στις αποδοχές

Θέμα νέων περικοπών στις μισθολογικές δαπάνες του Δημοσίου θέτει η τρόικα. Οι περικοπές θα γίνουν μέσω της εφαρμογής του ενιαίου μισθολογίου και της κατάργησης των γενικών κανονισμών προσωπικού

Με τον φάκελο μισθοί στο Δημόσιο ανά χείρας θα προσέλθει η τρόικα στο τραπέζι των διαβουλεύσεων με την ελληνική κυβέρνηση στις 15 Νοεμβρίου για την οριστικοποίηση των μέτρων του προϋπολογισμού του 2011, θέτοντας θέμα νέων περικοπών στις αμοιβές των εργαζομένων.
Από την πλευρά της, η κυβέρνηση έχει αρχίσει να επεξεργάζεται σενάρια για μειώσεις αποδοχών μέσω της εφαρμογής του ενιαίου μισθολογίου στον στενό δημόσιο τομέα και της κατάργησης των γενικών κανονισμών προσωπικού στις ΔΕΚΟ.
Το επικρατέστερο σενάριο προβλέπει περικοπές των επιδομάτων και των έκτακτων αμοιβών σε κατηγορίες εργαζομένων που με βάση τα στοιχεία που συνέλεξαν οι αρμόδιες υπηρεσίες οι αποδοχές τους ξεπερνούν κατά πολύ το μέσον όρο τόσο στον δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα.
Οι βασικοί μισθοί δεν θα πειραχτούν, διαβεβαιώνουν παράγοντες του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, αλλά τα ρετιρέ θα πάψουν να ισχύουν και θα εξομοιωθούν με τους υπολοίπους. Αυτό θα επιτευχθεί μέσω των δραστικών περικοπών στο περιφερειακό κομμάτι των αποδοχών που αφορούν ειδικά και κλαδικά επιδόματα και επιλεκτικές παροχές που έχουν δοθεί ακόμη και κάτω από το τραπέζι, κυρίως σε εργαζομένους στις ΔΕΚΟ.
Στα πρότυπα του ΟΣΕΣτο πλαίσιο αυτό εξετάζεται ψαλίδισμα 10% στα επιδόματα και στις έκτακτες αμοιβές στο στενό δημόσιο τομέα και 30% στις ΔΕΚΟ. Ειδικότερα για τους εργαζόμενους στις ζημιογόνες ΔΕΚΟ, το επικρατέστερο σενάριο προβλέπει περικοπές με όχημα την κατάργηση του γενικού κανονισμού προσωπικού και την επαναδιαπραγμάτευση των συμβάσεων εργασίας στα πρότυπα του ΟΣΕ.
Η ενσωμάτωση των ελλειμμάτων και των χρεών των ΔΕΚΟ στον προϋπολογισμό επιταχύνει και βαθαίνει τις αλλαγές στο μισθολογικό και εργασιακό καθεστώς, καθώς επιβαρύνει κατά περίπου μία ποσοστιαία μονάδα του ΑΕΠ το έλλειμμα της γενικής κυβέρνησης και κατά 10 μονάδες το δημόσιο χρέος.
Στεγάζουν... υψηλόμισθους
Στο στόχαστρο επτά υπουργεία
Με βάση τα στοιχεία για το ύψος των μηνιαίων αποδοχών που επεξεργάστηκαν τα υπουργεία Εσωτερικών και Οικονομικών και δόθηκαν στην ΑΔΕΔΥ, εν όψει του διαλόγου για το νέο μισθολόγιο, στο στόχαστρο των περικοπών μπαίνει μεγάλος αριθμός δημοσίων υπαλλήλων σε υπουργεία που έχουν μέχρι και διπλάσιες αποδοχές σε σχέση με τους υπολοίπους, λόγω υψηλών επιδομάτων και έκτακτων παροχών.
Στην κορυφή της μισθολογικής πυραμίδας για νεοεισερχόμενους με πανεπιστημιακή εκπαίδευση βρίσκονται οι υπάλληλοι του υπουργείου Οικονομικών και ακολουθούν οι υπάλληλοι του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, Ανάπτυξης, Δικαιοσύνης, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Εξωτερικών, Εσωτερικών και Πολιτισμού και Τουρισμού.
Μάλιστα, σε σχετικό πίνακα γίνεται σύγκριση των μηνιαίων αποδοχών μεταξύ υπουργείων για έναν υπάλληλο με πανεπιστημιακή εκπαίδευση και 17 χρόνια υπηρεσίας, από την οποία προκύπτει ότι αν εργάζεται στο υπουργείο Οικονομικών έχει αποδοχές 3.194 ευρώ, αν εργάζεται στην κεντρική υπηρεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης οι αποδοχές του φτάνουν τα 2.108 ευρώ, ενώ στο υπουργείο Παιδείας λαμβάνει μηνιαίως 1.726 ευρώ.
ΕΘΝΟΣ
Read more

Max Κaiser: Συμφέρει την Γερμανία η κατάρρευση της Ελλάδας (βίντεο γροθιά στο στομάχι των Ελλήνων)

* "...θέλουν την μετατροπή της Ελλάδας σε Ευρωπαϊκή Ντίσνεϋλαντ για τους τουρίστες... Απορώ που η Ελληνική κυβέρνηση δεν έχει δημοσιοποιήσει τις κρυφές συναλλαγές με την Goldman Sachs..." Ο Μαξ Κάιζερ καταγγέλει την είσοδο της Ελλάδας σε μία νέα εποχή, χωρίς διαφάνεια, όπου το χρέος μετατρέπεται σε ανταλλάξιμα με γη ομόλογα. Δεν διστάζει στην συνέντευξή του ο κύριος Κάϊζερ, να απευθυνθεί υποτιμητικά απέναντι στους Έλληνες, αποκαλώντας τους... "χωριάτες" που θα δώσουν μεγάλη χαρά στους χρηματιστές όταν αυτοί θα πάρουν το χριστουγεννιάτικό τους δώρο... Παρακολουθήστε την τελευταία συνέντευξη, του ανθρώπου που εδώ και δύο χρόνια αναφέρεται στις εξελίξεις στην Ελλάδα, τις οποίες -δυστυχώς- βιώνουμε σήμερα. Τι ακολουθεί; Ο Μάξ Κάιζερ είναι αρκετά διαφωτιστικός... Για την ιστορία: Η Ελένη Σκόπη που πήρε τη συνέντευξη την απέλυσαν από τον 9.84 γιατί έγινε πολύ ενοχλητική για την κυβέρνηση ΓΑΠ! Για την ιστορία, το πρωτότυπο audio της συνέντευξης βρίσκεται εδώ... και έχει τίτλο "Η Ελλάδα ως βιώσιμη οικονομία είναι παρελθόν"!
 
http://pyrinos-logos.blogspot.com/2010/09/max-aiser.html
Read more

Ένα εύλογο ερώτημα στον ΓΑΠ ...

UDEMAND ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΕΙΣ....

που δεν έχει απαντηθεί μέχρι σήμερα, ενώ πλανιέται στα χείλη όλων...

Γιατί ο κ. Παπανδρέου δεν ζήτησε ένα μεγάλο δάνειο, ας πούμε 50 δις, αμέσως μετά την νίκη του στις εκλογές όταν τα spreads ήσαν στις διακόσιες μονάδες και το επιτόκιο χαμηλό ?

Δεν ήταν λογικό για έναν ηγέτη που νοιάζεται για τον λαό του να μην δημοσιοποιήσει τα κακά νέα για τη διαφθορά στην Ελλάδα και τις διάφορες κομπίνες των κυβερνήσεων ώστε να μην προκαλέσει ο ίδιος την καταστροφή ?

Γιατί τόση σπουδή να καταγγείλει στη διεθνή κοινωνία τη διαφθορά του πολιτικό-οικονομικού συστήματος της Ελλάδας ? ενώ συγχρόνως επέτρεπε την εκμετάλλευση και την καταλήστευση της οικονομίας από τους σορτάκηδες με την σύμπραξη της Τράπεζας της Ελλάδος, ανεβάζοντας τελικά τα spreads από τις διακόσιες μονάδες στις 1000 !Πρώτα δανείζεσαι με καλούς ορους και μετά προσπαθείς να βάλεις τάξη στα δημοσιονομικά σου προβλήματα, χωρίς φανφάρες και με μόνο οδηγό τη σύνεση.

Γιατί θέλησε να τρομάξει τον ελληνικό λαό ρίχνοντας όλα τα βάρη επάνω του με μια τρομακτική προπαγάνδα που εξαπέλυσε -με τα παπαγαλάκια του- που θα την ζήλευε ακόμα και ο Γκέμπελς?


Η λογική εξήγηση είναι ότι είχε την πρόθεση ή την εντολή να κάνει ακριβώς αυτό που έκανε σαν να ήθελε να τιμωρήσει τους Έλληνες γι' αυτή την κατάσταση που κατεξοχήν δημιούργησαν ο πατέρας του, ο Σημιτης και ο ίδιος.

Θα μπορούσε ωραιότατα να βάλει μια τάξη στα οικονομικά αφού πρώτα είχε εξασφαλίσει ένα μεγάλο ποσό με χαμηλό επιτόκιο ώστε να έχει ένα καλό διαπραγματευτικό χαρτί αργότερα και κατόπιν να φέρει στην δημοσιότητα τις δυσκολίες της χώρας. Αλλά και αυτό με μέτρο, όχι με τις κραυγές που το έκανε.

Πολλές άλλες χώρες έχουν το ίδιο πρόβλημα αλλά καμιά δεν κατηγορήθηκε από τον ίδιο της τον πρωθυπουργό για διαφθορά και ανικανότητα να εξοφλήσουν το χρέος τους.

Τι να έκαναν οι δανειστές μας όταν έμαθαν τα νέα ? δεν θα ανέβαζαν συνεχώς τα επιτόκια? Και δεν θα απαιτούσαν να πάρουν τώρα, από μια αιμορραγούσα Ελλάδα, όποια προίκα της άφησε ο καλός Θεούλης και κάποιοι γενναίοι πραγματικοί Έλληνες?

Γιατί δεν έκανε την μόνη σωστή κίνηση? είναι ένα μεγάλο ερώτημα που πλανιέται στη σκέψη όλων των Ελλήνων αυτή την ώρα που αποκαλύπτεται όλο και περισσότερο, σε όλο της το μεγαλείο, το ελεεινό σχέδιο της οικονομικής απογύμνωσης μιας Ελλάδας που σπαράζει κάτω από τα τρωκτικά της διεθνούς τοκογλυφίας.

Δεν ξέρουμε πως μπορούμε να το ονομάσουμε αυτό ? προδοσία ? ανικανότητα ? η υποκριτική ειλικρίνεια ?

Οι Γερμανοί τον ..τίμησαν γιατί ....βρήκε τρόπο να δανειστεί με υπέρογκα επιτόκια για να μπορέσει να τους δώσει πίσω μερικά από τσ δανεικά, χρεώνοντας για πάντα την Ελλάδα.
Αυτό κι αν είναι γκεμπελικό!

Και οι "φανφάρες" ότι όλα πάνε καλά συνεχίζονται και θα συνεχίζονται μέχρι να πέσει αναίσθητη κάτω από τα χτυπήματα των τοκογλύφων ολόκληρη η Ελλάδα, και τότε -σύντομα νομίζουμε - θα κάνει εκλογές για να τις χάσει, -μιας και θα έχει ολοκληρώσει την αποστολή του- και θα φύγει νύχτα πιστεύοντας ότι θα πάρει τις θέσεις στην διεθνή σκηνή που του έταξαν. Όταν ξυπνήσει και δει την αλήθεια, τι έκανε και τι του κάνανε, θα χλωμιάσει από την εξαπάτηση.

Θα μας απαντήσετε άραγε κ. Παπανδρέου στο μεγάλο αυτό ερώτημα ?
Read more

Αναφορά "βόμβα" της Ε.Ε, αδειάζει τον κ. Παπανδρέου



Αυτό που βλέπετε είναι η μελέτη της Ε.Ε για τα Στατιστικά του ελλείματος και του χρέους της Ελλάδας, που εκδόθηκε τον Ιαν.2010.
Αν πάτε  στη σελίδα 28 της μελέτης θα εκπλαγείτε και δείτε πως καταρρέουν τα ψέμματα του ΠΑΣΟΚ.

"The reliability of Greek government deficit and debt statistics has been the subject of continuous and unique attention for several years. In 2004, Eurostat produced a comprehensive report on the revision of the Greek government deficit and debt figures, showing how the Greek statistical authorities had misreported figures on deficit and debt in the years between 1997 and 2003"
Τι λέει:
"Η αξιοπιστία του ελλείμματος και των στατιστικών χρέους έχει αποτελέσει αντικείμενο συνεχούς και μοναδικής προσοχής για αρκετά χρόνια. Το 2004 η Eurostat, προετοίμασε μια εμπεριστατωμένη αναφορά, για την αναθεώρηση των στατιστικών της Ελληνικής κυβέρνησης, δείχνοντας πως οι Ελληνικές στατιστικές αρχές είχαν εσφαλμένα στοιχεία για το έλλειμμα και το δημόσιο χρέος, την περίοδο 1997-2003"

Μετά από όλα αυτά, ένα έχω να πω:
Τέρμα τα ψέμματα... Έξω οι ΨΕΥΤΕΣ
Τι έχει να πει το ΠΑΣΟΚ άραγε επ' αυτών ;;; 
Από ποια χρονολογία είπατε ότι, πρέπει να αρχίσει το έργο της η εξεταστική επιτροπή κ. Πρωθυπουργέ;; 
Read more