Σάββατο 21 Δεκεμβρίου 2013

Ήρθε η ώρα της ιστορίας Αντώνη Σαμαρά. Το 1993 ξανάρχεται


Φθινόπωρο του 1993. Μια πολιτικοποιημένη περίοδος που ακόμη κι όσοι πηγαίναμε σχολείο δε μας άφηνε απαθής.
του Στρατή Μαζίδη

Το μαρτύριο της σταγόνας για τον τότε πρωθυπουργό Κωνσταντίνο Μητσοτάκη. Ασφυκτική πίεση από τα ΜΜΕ και ταρακούνημα του δένδρου ώστε να πέσει.

Τη μια παραιτήσεις, την άλλη ανεξαρτητοποιήσεις. Στεφανόπουλος, Σιμπιλίδης και πέσιμο του δένδρου.

Ο Αντώνης Σαμαράς, το πάλαι ποτέ αγαπημένο παιδί του Μητσοτάκη δεν εκτέλεσε απλά τον αρχηγό του, αλλά τον τέλειωσε αργά και βασανιστικά.

Να όπως που η ζωή ξεπληρώνει πάντοτε και η ιστορία επαναλαμβάνεται.

Οι κ@λοι έσφιξαν και θα σφίξουν έτι περισσότερο κε Σαμαρά. Καμιά κομματική πειθαρχία δεν μπορεί να σταθεί ως αντίβαρο απέναντι στο τελειωτικό χτύπημα σε βάρος του ελληνικού λαού. Ο Πολύδωρας έχει μια ιστορία που όσο κι αν την αμαύρωσε με τους διορισμούς της μιας ημέρας θητείας, δεν μπόρεσε να ψηφίσει το θάνατό μας.

Δύο ακόμη χρειάζονται Αντώνη Φουκαρά. Δεν είναι δύσκολο να βρεθούν.

Και θα σε βλέπω να κατακρημνίζεσαι Αντώνη... Και όλους τους υπόλοιπους

Read more

Μαϊμουδιές «ειδήσεις» για τον Καραμανλή…

Μαϊμουδιές «ειδήσεις» για τον Καραμανλή…
Πριν λίγα χρόνια ο «έγκυρος» ΔΟΛ είχε δημοσιεύσει «αποκλειστικό» ρεπορτάζ για συνάντηση του τότε πρωθυπουργού Κ. Καραμανλή με τον Τούρκο ομόλογό του Ταγίπ Ερντογάν, στην Αθήνα…
Το ρεπορτάζ ήταν πράγματι «αποκλειστικό», με μία διαφορά: Ο Τ. Ερντογάν δεν είχε έρθει τελικά στην Αθήνα (κατά τα εγκαίνια του Μουσείου της Ακρόπολης), την τελευταία στιγμή είχε ματαιωθεί η επίσκεψή του στην Ελλάδα!
Επίσης, κατά καιρούς έχουν με επίκεντρο τον Κώστα Καραμανλή πάμπολλα «ρεπορτάζ», τα οποία ουδεμία με την πραγματικότητα σχέση έχουν…
Χτες, 20 Δεκέμβρη, γύρω στις 6 το απόγιομα, κάποιο site της Πάτρας παρουσίασε «αποκλειστικό» ρεπορτάζ απ’ το λιμάνι σύμφωνα με το οποίο ο Κ. Καραμανλής με τη σύζυγό του Νατάσα και το ζεύγος Βαληνάκη επιβιβάστηκαν σε φέρι μπόουτ για να πάνε στην Ιταλία, για χριστουγεννιάτικες διακοπές.
Την ίδια ώρα ο πρώην πρωθυπουργός βρισκόταν με την οικογένειά του και φίλους στο σπίτι του στη Ραφήνα, ενώ σήμερα ήταν στη Βουλή, στην ονομαστική ψηφοφορία για τους πλειστηριασμούς και το φόρο στα ακίνητα…
Τέτοια «εγκυρότητα»…
Και το αποκαλύπτουμε για να γλιτώσουμε από νέο διασυρμό ορισμένους άλλους «έγκυρους»…


Read more: http://www.newsbomb.gr/politikh/story/384865/maimoydies-eidiseis-gia-ton-karamanli#ixzz2o8wGRBb1
Read more

Νέα τεράστια αποκλειστικότητα του Βήματος! Ανακάλυψε τον μυστικό διάλογο Καραμανλή – Σαμαρά για την διαγραφή Λιάπη!

http://www.larosa-ranch.com/amr/behave.gifΜετά το νερό του Καματερού, την θρυλική συνάντηση Καραμανλή Ερντογάν που δεν την συνέλαβε ο κοινός νους και την κορυφαία αποκάλυψη για τον εκβιασμό Καραμανλή με στόχο τον Στουρνάρα, το έγκριτο Βήμα αποκάλυψε άλλο ένα μεταφυσικό συμβάν.

Με την απαραίτητη λεπτότητα και μετριοφροσύνη, το Βημα σήμερα αποκαλύπτει τον διαισθητικό διάλογο που είχαν τηλεπαθητικά ο Καραμανλής με τον Σαμαρά, για το θέμα διαγραφής Λιάπη. Είναι προς τιμήν της έγκριτης εφημερίδας που δεν αποκαλύπτει τις υπερφυσικές δυνατότητες ανάγνωσης σκέψης που διαθέτει και “προσγειώνει” την αποκάλυψη σε ένα τηλεφώνημα που δεν έγινε ποτέ! Παρουσιάζοντας μάλιστα και διαλόγους!

Απόλυτη μετριοφροσύνη. Άλλωστε ο μέσος πολίτης που δεν μπόρεσε να δει το ολόγραμμα του Ερντογάν, πως θα μπορούσε να αντιληφθεί την ασυνείδητη τηλεπάθεια των δύο πολιτικών; “Κωστάκο μου, πρέπει να διαγράψω τον Λιάπη” ήταν το τηλεπαθητικό κύμα που διαπέρασε την κοσμική ύλη της διάστασης μας, την διάσταση της κοσμικότητας μας, οτιδήποτε τέτοιο τέλως πάντων. Διότι τηλεφωνική συνομιλία Σαμαρά – Καραμανλή για το θέμα, δεν υπήρξε ποτέ.

Τρολοκράτης

Read more

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΠΑΔΗΜΟΣ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΗΚΕ ΓΙΑ “ΦΕΣΙ” ΣΕ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ!

ΠΑΠΑΔΗΜΟΣ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΕΓΓΡΑΦΟΝΑΤΟΣ – ΝΑΤΟΣ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ!

Λογικό είναι ο άνθρωπος που φέσωσε την Ελλάδα να διαδίδει την φήμη του στα πέρατα του κόσμου εξευτελίζοντας την χώρα.

Σήμερα το Ολυμπία παρουσιάζει τα ντοκουμέντα μίας υπόθεσης που αποδεικνύει το ποιόν αυτών που την κατέστρεψαν εξαθλιώνοντας τον λαό και χρεώνοντας τις επόμενες γενιές.

Ο Παπαδήμος των swaps και του PSI συνέχισε την καριέρα του στην Αμερική, όπου σύρθηκε στα δικαστήρια για μία ντροπιαστική υπόθεση και …καταδικάστηκε!

Ως γνωστός σημιτάνθρωπος δε, όχι μόνον δεν παρουσιάστηκε καν στο δικαστήριο, αλλά δεν πλήρωσε (ως φαίνεται από τα έγγραφα) το πρόστιμο που του επιβλήθηκε!

ΠΑΠΑΔΗΜΟΣ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ 1

ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΕΦΕΡΑΝ ΝΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΣΕΙ ΤΟΥΣ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΥΣ!

Στην Ελλάδα θα αργήσουμε πολύ ως φαίνεται να τον δούμε στο εδώλιο. Αλλά θα τον δούμε.

Κατεβάστε αγαπημένοι δημοσιογράφοι το έγγραφο να το κάνετε θεματάρα στις εφημερίδες σας. Ουτε πηγή έχουμε, ούτε τίποτα. Ορίστε ολόκληρο το δικόγραφο:

Read more

Breathless - Dan Wilson... Καληνύχτα...

Read more

Επτά μέλη του ΠΑΣΟΚ ζητούν απεμπλοκή από τη συγκυβέρνηση

Επτά μέλη του ΠΑΣΟΚ ζητούν απεμπλοκή από τη συγκυβέρνηση
Επιστολή στον Ευάγγελο Βενιζέλο έστειλαν σήμερα επτά μέλη της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ, ενόψει της αυριανής συνεδρίασης του οργάνου, θέτοντας σε αμφισβήτηση τις βασικές επιλογές της ηγεσίας...
Στην επιστολή αναφέρεται, μεταξύ άλλων, ότι το ΠΑΣΟΚ διολίσθησε σταδιακά, ιδεολογικά, εφαρμόζει χαλαρές πολιτικές διαδικασίες, ενώ παρατηρούν ότι υπάρχουν και προβλήματα εσωκομματικής δημοκρατίας.
Τονίζεται ότι η πλειονότητα των στελεχών, των μελών και των φίλων του Κινήματος «επέδειξε τη μέγιστη ανοχή» στη νέα ηγεσία του Κινήματος, στην οποία δεν αναγνωρίζεται ότι μπορεί μόνη της να αντιμετωπίσει τη μεγάλη πρόκληση που προέρχεται από την τρόικα και είναι η απόλυτη εφαρμογή του νεοφιλελεύθερου μοντέλου στην Ελλάδα.
Στην ηγεσία καταλογίζεται ότι δεν αφυπνίσθηκε από το μήνυμα των δίδυμων εκλογών του 2012 και οδήγησε το ΠΑΣΟΚ, εκόν- άκον, σε μια συγκυβέρνηση, εγκλωβισμένη σε μια νεοφιλελεύθερη στρατηγική. Επίσης η ηγεσία όχι μόνο δεν άκουσε τις εκκλήσεις για επανεξέταση της σχέσης με την κυβέρνηση, αλλά προχώρησε και στο σχηματισμό δικομματικής κυβέρνησης, χωρίς κανένα δεσμευτικό πλάισιο, σε αντίθεση με ότι έκανε στη Γερμανία το SPD.
Τα επτά μέλη της ΚΠΕ, τα οποία, όπως αναφέρουν, φιλοδοξούν να αποτελέσουν μια ακόμα ομάδα στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ, παραμένουν πιστά στις αρχές της 3ης Σεπτέμβρη και ζητούν, μεταξύ άλλων, να συζητηθούν, στην αυριανή συνεδρίαση:
  1. Η απεμπλοκή του ΠΑΣΟΚ από τη «λεόντεια», όπως τη χαρακτηρίζουν, συγκυβέρνηση με τη Ν.Δ.
  2. Η αλλαγή πλεύσης του Κινήματος με κατεύθυνση προς τα Αριστερά.
  3. Η ανάληψη, από πλευράς «ηγετικών ομάδων» της ιστορικής ευθύνης για τη σύγκρουση με το νεοφιλελεύθερο μοντέλο.
Την επιστολή υπογράφουν οι: Αξαρλής Γιάννης, Γιακαλής Παναγιώτης, Λάζαρη Ντίνα, Μαμέλης Κώστας, Πούλιος Κώστας, Παπαγεωργίου Θανάσης, Τσιόκας Χάρης.
Read more

Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για τους πλειστηριασμούς

Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για τους πλειστηριασμούς
Με 152 «ναι» ψηφίστηκε τελικά το νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης για τους πλειστηριασμούς, το απόγευμα του Σαββάτου, από την Ολομέλεια της Βουλής.

Νωρίτερα, η κυβέρνηση κατέθεσε τρεις νομοτεχνικές βελτιωτικές αλλαγές προκειμένου να καταλαγιάσει τη θύελλα αντιδράσεων που έχει προκληθεί για το επίμαχο άρθρο 7 του νομοσχεδίου για τους πλειστηριασμούς, το οποίο τελικά δεν αποσύρθηκε.
Πρόκειται για τη διάταξη που αφορά στην επιβολή προστίμων από 10 έως 30% σε όσους έχουν ληξιπρόθεσμα χρέη στο Δημόσιο.
Η ονομαστική ψηφοφορία για τα επίμαχα άρθρα
Τα επίμαχα άρθρα (7,8,9) του νομοσχεδίου για τους πλειστηριασμούς, που προκάλεσαν και τη θύελλα των αντιδράσεων, εγκρίθηκαν μετά από ονομαστική ψηφοφορία, που είχε ζητήσει ο ΣΥΡΙΖΑ>

Στην ψηφοφορία συμμετείχαν 293 Βουλευτές και οι 152 ψήφισαν υπέρ των άρθρων, ενώ οι 141 κατά.
Από την ψηφοφορία απείχε ο Βύρων Πολύδωρας, ο οποίος διεγράφη το μεσημέρι από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ, μετά το «αντάρτικο» στο νομοσχέδιο για τα ακίνητα, όπως επίσης ο Απόστολος Κακλαμάνης, ο οποίος ταλαιπωρείται από ίωση, ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Παύλος Χαϊκάλης, ο Νίκος Νικολόπουλος (με επιστολική ψήφο, που δεν προσμετράται στο αποτέλεσμα, δήλωσε ότι καταψηφίζει τα άρθρα) και οι 3 προφυλακισμένοι βουλευτές της Χρυσής Αυγής.
nomo
Οι τρεις αλλαγές της τελευταίας στιγμής:
-Επαναφέρεται ο νόμος που ψηφίστηκε τον περασμένο Ιούλιο για τον φορολογικό κώδικα -Ορίζεται ότι η επιβολή το προστίμου θα γίνεται έξι μήνες μετά τη λήξη της προθεσμίας της πληρωμής, αντί για δύο, όπως αρχικά προβλεπόταν.
-Ξεκαθαρίζεται ότι όλα αυτά τα πρόστιμα αφορούν μόνο φορολογικές οφειλές και όχι άλλες οφειλές όπως για παράδειγμα πολεοδομικές.

Ειδικότερα, αντικαθίσταται η παράγραφος 6 του άρθρου 7 ως εξής:

«Για οποιαδήποτε ποσό χρέους γίνεται ληξιπρόθεσμο, ο οφειλέτης υποχρεούται να καταβάλει τόκους και πρόστιμο εκπρόθεσμης καταβολής, κατ΄ανάλογη, εφαρμογή των διατάξεων των άρθρων 53 και 57 του Κ.Φ.Δ. (ν.4174/2013), όπως ισχύει. Προκειμένου περί δημόσιων εσόδων, που δεν εμπίπτουν στο πεδίο εφαρμογής του ως άνω Κώδικα, πλην των τελωνειακών, το χρονικό διάστημα των δύο μηνών από την παρέλευση της νόμιμης προθεσμίας καταβολής αυξάνεται σε έξι μήνες. Πρόστιμο εκπρόθεσμης καταβολής, σύμφωνα με τις διατάξεις των προηγούμενων εδαφίων, δεν επιβάλλεται στις περιπτώσεις των οφειλών, οι οποίες προέρχονται από επιβολή προστίμων σύμφωνα με οποιαδήποτε διάταξη της κείμενης νομοθεσίας».
Όπως ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας στη Βουλή, η βελτίωση έγινε προκειμένου να μην υπάρχει οποιαδήποτε αμφιβολία για τις προθέσεις της κυβέρνησης, αφορά την παράγραφο 6 στο άρθρο 7 και παραπέμπει σε όσα ισχύουν στο νόμο που ψηφίστηκε τον Ιούλιο στον φορολογικό κώδικα.
Νωρίτερα, ο υπουργός απάντησε στις επικρίσεις για το άρθρο που αφορά προσαυξήσεις στα ληξιπρόθεσμα χρέη, για το οποίο ζητήθηκε η αντιπολίτευση ζήτησε την απόσυρση του ενώ και το ΠΑΣΟΚ ζήτησε βελτιωτικές αλλαγές, αντιτείνοντας ότι οι ρυθμίσεις του ισοδυναμούν πλήρως με επανάληψη της ισχύουσας ρύθμισης του κώδικα φορολογικής διαδικασίας που ψηφίστηκαν τον Ιούνιο.
Το ΠΑΣΟΚ είχε διαρρεύσει νωρίτερα το Σάββατο ότι η επίμαχη διάταξη για την επιβολή των προστίμων επρόκειτο να αποσυρθεί, κάτι που τελικά δεν έγινε.


Read more: http://www.newsbomb.gr/politikh/story/384852/psifistike-to-nomoshedio-gia-toys-pleistiriasmoys#ixzz2o8OJP2Ms
Read more

ΠΡΩΤΟΦΑΝΗΣ ΞΕΦΤΙΛΑ! ΑΛΛΑΞΑΝ ΤΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΤΟΥ ΒΥΡΩΝΑ ΠΟΛΥΔΩΡΑ ΣΤΗΝ WIKIPEDIA, ΥΒΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟΝ!!!

Άμεση η αλλαγή του βιογραφικού Πολύδωρα στη Wikipedia. Ποιός Γκαίμπελς είπαμε;

Άμεση ήταν η τροποποίηση του βιογραφικού του Βύρωνα Πολύδωρα στην ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια.
Όλα του τα καταλογίζουν, ακόμα και το γεγονός πως καταφέρθηκε κατά του Στουρνάρα και αποκάλεσε Λενινιστική, μιας και θέλει να πάρει τα σπίτια των ελλήνων, την πολιτική του….
Μα πότε πρόλαβαν κι άλλαξαν το βιογραφικό του είναι άξιο απορίας!!
Read more

Βράβευση μετά θάνατον για τον 15χρονο που θυσίασε τη ζωή του για να σώσει τα αδέλφια του

Βράβευση μετά θάνατον για τον 15χρονο που θυσίασε τη ζωή του για να σώσει τα αδέ
Η είδηση είχε συγκλονίσει το Πανελλήνιο τον περασμένο Δεκέμβρη, όταν, τότε, ο 15χρονος Τηλέμαχος είχε θυσιάζει τη ζωή του για να προσπαθήσει να σώσει μικρά του αδέλφια από τη φωτιά που είχε ξεσπάσει στο σπίτι τους.
Η Ακαδημία Αθηνών, κατά τη διάρκεια της απονομής των ετήσιων βραβείων της, δεν ξέχασε τον 15χρονο ήρωα και τον βράβευσε, έστω και μετά θάνατον για την αυτοθυσία που επέδειξε.
Το θλιβερό περιστατικό είχε συμβεί πριν από έναν χρόνο στο χωριό Μεσορόπη του δήμου Παγγαίου, στην Καβάλα, όπου ο Τηλέμαχος και τα αδέρφια του κοιμόντουσαν σε δωμάτιο του σπιτιού του παππού και της γιαγιάς τους.
Ο 15χρονος πρόλαβε να βγει αλλά τα δύο μικρότερα παιδιά, ηλικίας 7 και 5 ετών, εγκλωβίστηκαν. Τότε ο Τηλέμαχος χωρίς να σκεφτεί τίποτα επέστρεψε στο φλεγόμενο σπίτι για να τα σώσει.
Λίγες ώρες αργότερα, όταν οι πυροσβέστες έσβησαν τη φωτιά, βρήκαν απανθρακωμένα τα τρία παιδιά.
Το τραγικό αυτό συμβάν και η ηρωική πράξη του Τηλέμαχου συγκίνησε ένα γιατρό, ο οποίος κατέθεσε πρόταση στην Ακαδημία Αθηνών για βράβευση του παιδιού, η οποία έγινε ομόφωνα δεκτή.


Πηγή: Βράβευση μετά θάνατον για τον 15χρονο που θυσίασε τη ζωή του για να σώσει τα αδέλφια του | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/node/135955#ixzz2o856fV6F
Read more

Αποκλειστικό: Χρισμός Καραμανλή- Το παρασκήνιο της συνάντησης με Σαμαρά

Αποκλειστικό: Χρισμός Καραμανλή- Το παρασκήνιο της συνάντησης με Σαμαρά

Αποκλειστικό: Χρισμός Καραμανλή- Το παρασκήνιο της συνάντησης με
Σαμαρά
Στα Επίκαιρα που κυκλοφορούν διαβάστε για το παρασκήνιο της συνάντησης του νυν με τον πρώην πρωθυπουργό...
«Μήνυμα» Καραμανλή σε Σαμαρά: «Ένα πράγμα πρέπει να έχεις στο νου σου Αντώνη- πρέπει οπωσδήποτε να είναι η ΝΔ πρώτο κόμμα στις εκλογές, έστω και με μία ψήφο διαφορά με το ΣΥΡΙΖΑ»!
Διαβάστε όλο το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ στα επίκαιρα που κυκλοφορούν.

Read more

Westlife - What About Now

Read more

Ο κύκλος των χαμένων... βουλευτών

Ο κύκλος των χαμένων... βουλευτών
Δοκιμάζονται οι αντοχές της κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, η δύναμη της οποίας έχει περιοριστεί από τους 162 σε μόλις 153 βουλευτές

Ο κ. Βύρων Πολύδωρας ήρθε να προστεθεί στη μακρά λίστα των βουλευτών από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ που έχουν διαγραφεί σε περίπου 18 μήνες, δηλαδή από τις εκλογές του Ιουνίου μέχρι σήμερα.
Η συνολική δύναμη των δύο κομμάτων έχει περιοριστεί από τους 162 βουλευτές που εξέλεξαν τον Ιούνιο του 2012 στους 153, πολύ κοντά δηλαδή στη διακεκαυμένη ζώνη.
VOULI3333333
Συγκεκριμένα, και καθώς τα «μαξιλάρια» όπως ο κ. Γ. Κασαπίδης ή κάποια στελέχη της ΔΗΜΑΡ δεν έχουν ανταποκριθεί ή δεν έχει χρειαστεί να κληθούν να ανταποκριθούν προς ενίσχυσης της κυβέρνησης, η Ν.Δ. αριθμεί πλέον 126 βουλευτές και το ΠΑΣΟΚ 27.
Μάλιστα, η αιμορραγία θα ήταν μεγαλύτερη εάν δεν επανεντάσσονταν ο κ. Θεοδ. Σολδάτος, που είχε διαγραφεί στις αρχές του 2012, και δεν προσχωρούσε στη Ν.Δ. ο κ. Κ. Μαρκόπουλος ο οποίος εξελέγη με τους Ανεξάρτητους Έλληνες του Πάνου Καμμένου.
Από τις εκλογές μέχρι σήμερα, από τη Ν.Δ. έχουν διαγραφεί οι Νίκος Σταυρογιάννης, Νίκος Νικολόπουλος, Γιώργος Κασαπίδης και Βύρων Πολύδωρας. Και βέβαια ο κ. Θεοδ. Σολδάτος, για να επιστρέψει.
Από το ΠΑΣΟΚ, έχουν αποχωρήσει ή αποπεμφθεί οι Ανδ. Λοβέρδος, Μίμης Ανδρουλάκης, Χρ. Αηδόνης, Θ. Παραστατίδης, Μ. Μπόλαρης και Θεοδώρα Τζάκρη.
POLYDWRAS93983444444
Σκληρή δήλωση για Πολύδωρα
Εν τω μεταξύ, πέραν της διαγραφής η Ν.Δ. αντέδρασε με οξύτητα στη στάση του κ. Πολύδωρα έναντι του φόρου ακινήτων. Σε ανακοίνωσή της, τον κατηγορεί πώς «τη στιγμή που η κυβέρνηση αγωνίζεται με επιτυχία να βγάλει την Ελλάδα από την οικονομική κρίση, ο κ. Πολύδωρας επέλεξε συνειδητά να βρεθεί απέναντι στην εθνική προσπάθεια, στην Παράταξή του και να ταυτιστεί με τους αντιευρωπαϊστές, τους λαϊκιστές, τους οπαδούς της δραχμής και τους αρνητές της εθνικής προσπάθειας για τη σωτηρία της χώρας


Read more: http://www.newsbomb.gr/politikh/story/384790/o-kyklos-ton-hamenon-voyleyton#ixzz2o7xPqoao
Read more

Αναστάτωση στους ΑΝΕΛ με τη Ραχήλ...




Η βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων εξέφρασε την επιθυμία να ανεξαρτητοποιηθεί, ωστόσο πηγές του κόμματος δηλώνουν...
άγνοια.

Αναστάτωση επικρατεί στις τάξεις των Ανεξάρτητων Ελλήνων, μετά την πρόθεση της Ραχήλ Μακρή να ανεξαρτητοποιηθεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η βουλευτής εξέφρασε αυτή την επιθυμία, ωστόσο μέχρι τώρα δεν επιβεβαιώνεται πως έχει στείλει επιστολή στον πρόεδρο της Βουλής.

Στελέχη των Ανεξάρτητων Ελλήνων υπογράμμισαν πως πρόκειται για αιφνιδιασμό του κόμματος, καθώς όλες τις προηγούμενες ημέρες δεν είχε εκφραστεί από την ίδια κάποια διαφωνία για τα ν/σ που βρίσκονται στην Ολομέλεια ή για την γραμμή του κόμματος, ενώ δεν υπήρχε και καμία ένταση.

Παράλληλα, έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον πως η κίνηση της κ. Μακρή γίνεται την ώρα που ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος απουσιάζει...
efsyn.gr
http://hfaistos.blogspot.gr/2013/12/blog-post_2129.html
Read more

Ουδεμία ενημέρωση είχε ο Καραμανλής για την διαγραφή Λιάπη!

Ουδεμία ενημέρωση είχε ο Καραμανλής για την διαγραφή Λιάπη!
Ο Κώστας Καραμανλής έχει αρχίσει να «φορτώνει» απ’ τις σκόπιμες διαρροές που γίνονται απ’ το Μαξίμου και έχουν αναφορά είτε στην ποιότητα των σχέσεών του με τον Αντ. Σαμαρά, είτε σε ζητήματα τα οποία άπτονται κυβερνητικών ή εσωκομματικών διεργασιών.
Όπως αποκάλυψε πρόσφατα το newsbomb.gr, η διαρροή της πρόσφατης συνάντησής του με τον πρωθυπουργό έγινε από συνεργάτες του Αντ. Σαμαρά και μάλιστα είχε την παραπλανητική «πληροφορία» ότι το ραντεβού έγινε κατόπιν αιτήματος του Κ. Καραμανλή, ενώ είχε συμβεί το αντίθετο…
Τώρα ήρθε μία άλλη παραπλανητική διαρροή από συνεργάτες του πρωθυπουργού, προς ελεγχόμενους δημοσιογράφους, να δημιουργήσει προβλήματα στις σχέσεις μεταξύ του πρώην και του νυν προέδρου της Ν.Δ.
Συγκεκριμένα η διαρροή που έγινε προς δημοσιογράφους φιλικούς στο Μαξίμου –και οι οποίοι φυσικά πρόθυμα την αναπαρήγαγαν, χωρίς καμία διασταύρωση- έλεγε ότι:
• Πριν συνεδριάσει το Πειθαρχικό Συμβούλιο της Ν.Δ. προκειμένου να αποφασίσει την διαγραφή Λιάπη (μετά την επαίσχυντη πολιτικά συμπεριφορά του) είχε ενημερωθεί ο Κ. Καραμανλής, ο οποίος και συμφώνησε.

Εντελώς ψευδές!
Και προκαλεί πολλές απορίες η σκοπιμότητα τέτοιων διαρροών, όταν μάλιστα είναι παραπλανητικές και επαναλαμβανόμενες….
liapisne
Συγκεκριμένα και σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του newsbomb.gr, δεν έγινε κανένα τηλεφώνημα στον πρώην πρωθυπουργό, προς ενημέρωσή του.
Όχι ότι ο Κώστας Καραμανλής είχε απαίτηση να τον ενημερώσουν, ούτε θα είχε την παραμικρή αντίρρηση για την διαγραφή Λιάπη. Άλλωστε την πράξη του εξαδέλφου του την καταδίκασε κατηγορηματικά, σε συνομιλίες που είχε με φίλους και συνεργάτες του.
Ωστόσο τον εξέπληξε αρνητικά η συγκεκριμένη διαρροή, αφού δεν είχε σχέση με την πραγματικότητα.
Η αλήθεια είναι, ότι μετά την διαγραφή Λιάπη μέλος του Πειθαρχικού επικοινώνησε με τον στενό συνεργάτη του τον Γ. Αγγέλου και τον ενημέρωσε για την απόφαση.
Αυτό.
Και –επαναλαμβάνουμε- προξενούν αλγεινή εντύπωση οι συνεχιζόμενες διαρροές σκοπιμότητας από συνεργάτες του Αντ. Σαμαρά, τις οποίες βεβαίως πρόθυμοι δημοσιογράφοι αναπαράγουν…


Read more: http://www.newsbomb.gr/politikh/story/384808/oydemia-enimerosi-eihe-o-karamanlis-gia-tin-diagrafi-liapi#ixzz2o7ryERtR
Read more

Απών ο Α. Κακλαμάνης - Με μόλις 152 ψήφους πέρασε ο φόρος ακινήτων


Μετά το όχι του Πολύδωρα και την απουσία από τον Απόστολο Κακλαμάνη με μόλις 152 ναι πέρασε από τη Βουλή ο φόρος σταακίνητα.





Ο νέος φόρος στα ακίνητα πέρασε πλέον από τη Βουλή όμως η κυβερνητική πλειοψηφία βγαίνει βαθύτατα τραυματισμένη.

Και αυτό γιατί από τους 154 βουλευτές ΝΔ και ΠΑΣΟΚ που στήριζαν την κυβέρνηση, τώρα στο νομοσχέδιο είπαν ναι μόλις 152 βουλευτές.

Βροντερό όχι σε όλα ψήφισε ο Β. Πολύδωρας για τον οποίο όπως λέγεται είναι έτοιμη η διαγραφή του.

Όμως και από το ΠΑΣΟΚ υπήρξε διαρροή.
Απών από την ψηφοφορία λόγω ασθένειας δήλωσε ο Απόστολος Κακλαμάνης, και πλέον γίνεται ιδιαίτερα κρίσιμη η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος.
Read more

Ο επικίνδυνος Μπράιζα και ο λήθαργος του Μαξίμου και του ΥΠΕΞ


Ο γνωστός σε όλους μας Μatheww Bryza εργάζεται με ολόκληρη task force στην Κωνσταντινούπολη, ώστε το κυπριακό φυσικό αέριο να αιχμαλωτιστεί μέσω αγωγού μεταφοράς του στην Τουρκία. Δυστυχώς -και αυτό μας θλίβει- όταν κρούαμε τα καμπανάκια του κινδύνου (σε Αθήνα και Λευκωσία...) αντιμετωπιστήκαμε ως κινδυνολόγοι και υπερβολικοί. Στην Αθήνα, τα καθησυχαστικά επιχειρήματα (από ψηλά, πολύ ψηλά...) ήταν του τύπου ''μην ανησυχείτε, ο Νετανιάχου δεν πρόκειται να συναινέσει, Ισραηλινοί και Τούρκοι είναι σε βαθιά κρίση κτλ. Μόνο που κάποιοι εργάζονται νυχθημερόν να αποκατασταθεί η σχέση τους, αρχής γενομένης από την ενέργεια. Μαξίμου και ΥΠΕΞ, ακούει κανείς; 

Σε ομιλία του στην Φρανκφούρτη προ ολίγων ημερών, ο Bryza επιχειρηματολόγησε υπέρ ενός αγωγού από τα θαλάσσια οικόπεδα του Ισραήλ προς την Τουρκία, λέγοντας ότι τα οφέλη για το Τελ Αβίβ θα είναι πολύ μεγαλύτερα από οποιαδήποτε άλλη λύση. Θυμίζουμε πως ο Bryza, ο οποίος διορίστηκε μέλος στο Διοικητικό Συμβούλιο της τουρκικής εταιρείας Turcas Holding, έχει αναλάβει α) το lobbying υπέρ του αγωγού Ισραήλ - Τουρκίας και β) να φέρει πιό κοντά, βάσει συγκεκριμένου πλάνου, συγκεκριμένα πρόσωπα-κλειδιά στο Τελ Αβίβ και στην Άγκυρα.

Σε αυτή την πολύ σημαντική ομιλία του ο Bryza ξεδίπλωσε τον πλήρη αμερικανικό σχεδιασμό στην περιοχή. Μεταξύ άλλων είπε: ''Μετά την ανεύρεση υδρογονανθράκων στην περιοχή, θα μπορούν να επιλυθούν οι όποιες πολιτικές διαφορές υπάρχουν μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας που πηγάζουν από το κυπριακό, ενώ οι εξελίξεις μπορούν να ανανεώσουν και τις σχέσεις μεταξύ Ισραήλ και Τουρκίας''.

Ο Bryza χτύπησε το καμπανάκι και για τον Netaniahu: ''Oι πολιτικές στην περιοχή θα πρέπει να ευθυγραμμιστούν περισσότερο με τις επερχόμενες επενδύσεις. Αν κάτι τέτοιο γινόταν, τότε τα οικονομικά θα μπορούσαν να τροφοδοτούν την πολιτική. Η περιοχή της ανατολικής Μεσογείου είναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα για το πώς η πολιτική μπορεί να ευθυγραμμιστεί με τις επενδύσεις, προκειμένου αυτές να υλοποιηθούν. Αν αυτές οι επενδύσεις γίνουν, τότε θα δούμε δραματικές, ίσως και ιστορικές αλλαγές στο κυπριακό πρόβλημα και στην αποκατάσταση της ειδικής σχέσης μεταξύ της Τουρκίας και του Ισραήλ''. Το μήνυμα Bryza (ΗΠΑ) προς τον Νetaniahu (Ισραήλ), όπως εμείς στο ΕΛ.Κ.Ε.Δ.Α. το αποκωδικοποιούμε, είναι σαφές: ''Ξεχάστε τις εντάσεις και τα καπρίτσια με τους Τούρκους, και βάλτε μπροστά το ενεργειακό deal. Tα άλλα θα έρθουν μόνα τους''.

Το πιό ωραίο, ο πολύπειρος Αμερικανός διπλωμάτης, το φύλαξε για εμάς, ως ανοιχτή απειλή: ''Οι άλλες επιλογές που έχει η Κύπρος, όπως ένα πλωτό τερματικό υγροποίησης (LNG) θα δημιουργήσουν πολιτικές ανησυχίες, λόγω των σχέσεων μεταξύ Τουρκίας και Ισραήλ, καθώς και του κυπριακού προβλήματος. Η Κύπρος θα είναι ευτυχισμένη, αν μπορέσουμε να τη βοηθήσουμε με τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει σήμερα''.

Είναι προφανές πως Αναστασιάδης και Σαμαράς, ή θα πρέπει να ικανοποιήσουν τις ''ανησυχίες'' στις οποίες αναφέρονται οι Αμερικανοί, ή να αντιταχθούν και να προωθήσουν την ενεργειακή διασύνδεση Ισραήλ-Κύπρου-Ελλάδος, μακριά από τα νύχια της Τουρκίας. Εμείς, οι αναλυτές και διεθνολόγοι του ΕΛ.Κ.Ε.Δ.Α., έχοντας την δική μας (ενίοτε αρνητική) εμπειρία, δυσκολευόμαστε πολύ να τους εμπιστευτούμε. Και μιλάμε πάντα για τους ηγέτες των δύο κρατικών μας υποστάσεων, Σαμαρά και Αναστασιάδη.

Πηγή ΕΛΚΕΔΑ

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Read more

ΠΟΡΙΣΜΑ-"ΒΟΜΒΑ" ΓΙΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΚΑΙ ΤΡΟΙΚΑ Ευρωκοινοβούλιο: “Η Ελλάδα δεν διέφυγε τη χρεοκοπία – Πιθανή η έξοδος από το ευρώ”

Μετά από τέσσερα χρόνια μνημονίου και τους Έλληνες να βιώνουν συνθήκες Κατοχής, το Ευρωκοινοβούλιο παραδέχεται πώς η τρόικα απέτυχε παταγωδώς στην Ελλάδα και επισημαίνει πώς ο κίνδυνος της χρεοκοπίας είναι ακόμη ορατός για τη χώρα μας, όπως και η έξοδος από το ευρώ. Οι «βόμβες» αυτές έρχονται από το προσχέδιο του πορίσματος της Εξεταστικής Επιτροπής του Ευρωκοινοβουλίου για τα πεπραγμένα της τρόικας στα κράτη-μέλη της Ευρωζώνης που εντάχθηκαν στο μνημόνιο.


Το πόρισμα-καταπέλτης αυτό διαψεύδει κατηγορηματικά την κυβέρνηση των Σαμαρά και Βενιζέλου που λένε πώς οι «κόποι των Ελλήνων πιάνουν τόπο» και «… έρχεται η ανάπτυξη». Αφού όχι μόνο το χρέος της χώρας παραμένει στα ύψη, αλλά είναι ορατές και άλλες «μεταρρυθμίσεις» σε βάρος των Ελλήνων και των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας.

Σύμφωνα με το προσχέδιο του πορίσματος που υπογράφουν ο Γερμανός Χριστιανοδημοκράτης Οτμαρ Κάρας και ο Γάλλος Σοσιαλδημοκράτης Λιέμ Οάνγκ Νγκοκ το έργο της τρόικας όσον αφορά στην Ελλάδα, αλλά και στις άλλες χώρες του μνημονίου, είναι σκέτη αποτυχία.

Διαπιστώνουν προβλήματα στη διαμόρφωση της πολιτικής, αστοχίες στην εφαρμογή τους και αποκλίνουσες στρατηγικές και προτεραιότητες μεταξύ του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Κάτι που είχε ως αποτέλεσμα να οδηγηθεί η Ελλάδα σε μεγάλη ύφεση, έκρηξη της ανεργίας, και τελικά σε αύξηση του χρέους.

Συγκεκριμένα για την Ελλάδα διαπιστώνουν πώς «μετά από πέντε αναθεωρήσεις του Μνημονίου και εξαιτίας των ανεπαρκών αποτελεσμάτων χρειάστηκε και δεύτερο πρόγραμμα, το οποίο επίσης δεν είχε αποτέλεσμα παρά τον άνευ προηγουμένου όγκο μεταρρυθμίσεων που τέθηκαν σε εφαρμογή».

Ενώ δηλαδή εξόντωσαν τον ελληνικό λαό και τον οδήγησαν να ψάχνει στα σκουπίδια να βρει να φάει, το χρέος παραμένει στα ύψη.

Το βασικότερο στοιχείο του προσχεδίου του πορίσματος όμως είναι το εξής : «Αν και ο στόχος των προγραμμάτων ήταν να αποτραπεί η χρεοκοπία, αυτό δεν επιτεύχθηκε στην περίπτωση της Ελλάδας. Επίσης, η οικονομική βοήθεια δεν εξασφάλισε ότι μακροπρόθεσμα δεν θα υπάρξει έξοδος κάποιας χώρας (βλέπε Ελλάδα) από το ευρώ».

Με λίγα λόγια οι συντάκτες του πορίσματος καταρρίπτουν τους ισχυρισμούς της κυβέρνησης, ότι με τα μέτρα και τα μνημόνια «μας έσωσαν», αφού τελικά μετά από τέσσερα χρόνια μνημονίου, η Ελλάδα μπορεί τελικώς να οδηγηθεί σε χρεοκοπία και έξοδο από το ευρώ.

Η διαφορά αν συμβεί αυτό σήμερα, απ’ ότι αν συνέβαινε το 2010 είναι πώς η χώρα είναι υποθηκευμένη και οι Έλληνες έχουν χάσει τις περιουσίες τους. Τόσο απλά.

Τα στελέχη σύνταξης του προσχεδίου πορίσματος αναγνωρίζουν πώς έγιναν τραγικά λάθη σου «κασίδι» του κεφάλι και τώρα έρχονται να προτείνουν να επανεξετασθούν οι πολιτικές λιτότητας στη βάση των επιπτώσεων που έχουν στην ελληνική οικονομία (ύφεση, ανεργία κ.λπ.).

Λες και δεν ήξεραν οι εκπρόσωποι των δανειστών τις επιπτώσεις που θα είχε η συνεχή λιτότητα και τώρα που έχουν «αποτελειώσει» τους Έλληνες, δεν έχουν τίποτε άλλο να τους πάρουν, ζητούν τη… χαλάρωση.

Από εδώ και στο εξής δηλαδή μπορεί να μην κόψουν άλλο μισθούς και συντάξεις, αφού σε λίγο δεν θα υπάρχουν ούτε μισθωτοί αλλά ούτε και συνταξιούχοι, αλλά θα παίρνουν μόνο σπίτια και ότι ακίνητο και κινητό υπάρχει στο όνομα του κάθε οφειλέτη.


Και όταν τελειώσουν με αυτά, τότε θα βάλουν χέρι στους υδρογονάνθρακες και γενικά στις πλουτοπαραγωγικές πηγές της χώρας.
- See more at: http://sklantzithres.blogspot.gr/2013/12/blog-post_9022.html#sthash.AcNf8mp4.xl9ppiFq.dpuf
Read more

Δύο δημοσκοπήσεις που αλλάζουν τα πάντα- Τρίτο κόμμα η ΝΔ!

dimosko
Σε ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, ο Δρ Αθανάσιος Δρούγος παρουσιάζει δύο δημοσκοπήσεις- της αμερικανικής και βρετανικής πρεσβείας- που αλλάζουν άρδην τις ισορροπίες στο πολιτικό σκηνικό…
Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της αμερικανικής πρεσβείας, που έγινε σε πανελλαδικό δείγμα 2000 ατόμων με τη μέθοδο της κάλπης, έχει διαμορφωθεί μια εντελώς διαφορετική εικόνα, με τα δύο κυβερνητικά κόμματα να καταρρέουν (χαρακτηριστικό είναι ότι το ΠΑΣΟΚ το δίνει στο 2,9% ως πρόθεση ψήφου), ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ κατακτά άνετα την πρωτιά με 23,5% στην πρόθεση ψήφου και… δεύτερο κόμμα τη Χρυσή Αυγή, η οποία μετά τις συλλήψεις των στελεχών της δείχνει να έχει εκτοξευτεί στο 17,5% ως πρόθεση ψήφου.
Η ΝΔ ακολουθεί στο 13,5%! Το ΚΚΕ εμφανίζεται στο 5,5%, οι ΑΝΕΛ στο 4,5%, ενώ εκτός Βουλής φαίνεται η ΔΗΜΑΡ με ποσοστό 2,2%. Το “Plan B” του Α.Αλαβάνου κατακτά το 2,5% και υπάρχει ένα ποσοστό περί το 10% αναποφάσιστων.
Η δημοσκόπηση της βρετανικής πρεσβείας δίνει τα εξής αποτελέσματα: ΣΥΡΙΖΑ 27,5 % ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ 18% Ν.Δ 17% ΑΝΕΛ 5,5% ΚΚΕ 7,5 % ΠΑΣΟΚ 3,5 %
Ακολουθεί αυτούσια η ανάρτηση του κ. Δρούγου, ο οποίος είναι ειδικός στις διεθνείς σχέσεις και στρατιωτικός αναλυτής.
«OTI ΣΑΣ ΕΛΕΓΑ. ΕΧΕΙ ΦΥΓΕΙ ΜΠΡΟΣΤΑ Ο ΣΥΡΙΖΑ. ΨΑΧΝΟΝΤΑΙ ΣΤΟΥ ΜΑΞΙΜΟΥ….ΠΟΛΥ ΨΗΛΑ Η ΧΑ. ΣΩΣΤΕΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ. ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΠΩΣ ΟΙ ΣΥΣΤΗΜΙΚΕΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ ΕΧΟΥΝΕ ΑΡΧΙΣΕΙ ΝΑ ΒΓΑΖΟΥΝΕ ΛΙΓΟ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ. ΔΙΑΔΟΧΙΚΕΣ ΣΥΣΚΕΨΕΙΣ ΣΤΙΣ ΔΥΟ ΠΡΕΣΒΕΙΕΣ. ΒΡΕΤΑΝΟΣ ΑΝΑΛΥΤΗΣ ΕΚΑΝΕ ΛΟΓΟ ΓΙΑ ΣΥΝΤΡΙΒΗ ΤΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΣΕ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ. ΠΟΛΛΕΣ ΠΟΛΕΙΣ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΣΕ ΕΛΕΓΧΟ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΥΠΟΛΟ…ΓΙΣΙΜΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΣΕ ΧΑ…/ΣΕ ΕΝΑ ΟΛΕΣ ΟΙ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ… ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΒΡΕΤΑΝΙΚΗΣ ΠΡΕΣΒΕΙΑΣ … Η ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗΣ ΠΡΕΣΒΕΙΑΣ Η δημοσκόπηση έγινε με πανελλαδικό δείγμα 2000 ατόμων με την μέθοδο της κάλπης, δηλαδή, εξασφαλιζόταν το μυστικό της ψηφοφορίας και πιθανό αυτό να δικαιολογεί και το υψηλό ποσοστό της ΧΑ. Η δημοσκόπηση που έχει διαρρεύσει σε ιστότοπο γνωστού γεωστρατηγικού αναλυτή με άριστη πληροφόρηση από τις δύο πρεσβείες, δείχνει μια εντελώς διαφορετική εικόνα με τα δύο κυβερνητικά κόμματα να καταρρέουν (χαρακτηριστικό είναι ότι το ΠΑΣΟΚ το δίνει στο 2,9% ως πρόθεση ψήφου), ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ κατακτά άνετα την πρωτιά με 23,5% στην πρόθεση ψήφου και … δεύτερο κόμμα τη ΧΑ, η οποία μετά τις συλλήψεις των στελεχών της δείχνει να έχει εκτοξευτεί στο 17,5% ως πρόθεση ψήφου. Η ΝΔ ακολουθεί στο 13,5%! Το ΚΚΕ εμφανίζεται στο 5,5%, οι ΑΝΕΛ στο 4,5%, ενώ εκτός Βουλής φαίνεται η ΔΗΜΑΡ με ποσοστό 2,2%. Το “Plan B” του Α.Αλαβάνου κατακτά το 2,5% και υπάρχει ένα ποσοστό περί το 10% αναποφάσιστων.
Η ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΤΗΣ BΡΕΤΑΝΙΚΗΣ ΠΡΕΣΒΕΙΑΣ Δείτε τα αποτελέσματα της νέας δημοσκόπησης: ΣΥΡΙΖΑ 27,5 % ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ 18% Ν.Δ 17% ΑΝΕΛ 5,5% ΚΚΕ 7,5 % ΠΑΣΟΚ 3,5 % Ότι δεν διαβάζετε είναι εκτός βουλής…»
Πηγή: analystsforchange.org
Read more

Αποκλειστικό: Εκτός Ανεξαρτήτων Ελλήνων η Ραχήλ Μακρή – Έστειλε επιστολή στον Μεϊμαράκη

rachel-makri-570
Εκτός Ανεξαρτήτων Ελλήνων φαίνεται πως θέτει εαυτόν η Ραχήλ Μακρή, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του koolnews.gr, η οποία βλέπει να μην έχει πολιτικό μέλλον εντός του κόμματος και επιθυμεί την ανεξαρτητοποίησή της.
Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, η Ραχήλ Μακρή έχει ήδη αποστείλει στον πρόεδρο της Βουλής, Βαγγέλη Μεϊμαράκη επιστολή ανεξαρτητοποίησής της η οποία ωστόσο δεν έχει δημοσιοποιηθεί ακόμη. Η κυρία Μακρή αισθάνεται ξένο σώμα στους Ανεξάρτητους Έλληνες καθώς από την μία βλέπει να τις αφαιρούνται αρμοδιότητες ενώ από την άλλη εγείρει σοβαρό ηθικό θέμα, επικρίνοντας την στάση του κόμματος απέναντι στα διόδια και συγκεκριμένα στον επιχειρηματία, κ. Μπόμπολα.
Το koolnews.gr, επικοινώνησε με την Ραχήλ Μακρή, η οποία ούτε διέψευσε ούτε επιβεβαίωσε τις πληροφορίες λέγοντας πάντως πως «ό,τι είναι να γίνει γνωστό θα το μάθετε μέσα από τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες».
Read more

Να φύγουν οι παρείσακτοι αμεσως. Θελουμε τη ΝΔ καθαρή και γνήσια.

20131221-165430.jpg



Έξω οι Πολυδωρες. Θέλουμε Στουρνάρες, Χρύσανθους, Ψυχάρηδες, Αδώνιδες κλπ. Τέρμα πια η γιαλαντζί δεξιά. Μόνο…
σκληροπυρηνικούς στο κόμμα Αντώνη.




Read more

Καραμανλής - Ομπάμα: Ο διάλογος που καθόρισε τις εκλογές του 2009



Η αποκαλυπτική στιχομυθία για το Βουκουρέστι και τους αγωγούς, που καθόρισε τις εκλογές 

Λέγεται, και σωστά, πως η Πολιτική είναι ένα κομμάτι Ιστορίας που γράφεται διαρκώς. 
Ο σύντομος αλλά εξόχως αποκαλυπτικός διάλογοςΚαραμανλή – Ομπάμα φωτίζει μέσα από ένα διαφορετικό πρίσμα το ομιχλώδες πολιτικό τοπίο του 2009 και τα όσα συνέβησαν τότε στην κεντρική πολιτική σκηνή της χώραςοδηγώντας την κυβέρνηση Καραμανλή στην πτώση της και αλλάζοντας με βίαιο τρόπο τη «ρότα» της χώρας. 
Όπως προκύπτει μέσα από αυτό το διάλογο σε συνδυασμό με τα διάφορα ντοκουμέντα που τον τελευταίο ένα χρόνο έχουν έρθει στο φως της δημοσιότητας και έχουν οδηγήσει την...
ελληνική Δικαιοσύνη στην άσκηση ποινικών διώξεων κατ’ αγνώστων, αυτό που πρωτίστως κρίθηκε στις ελληνικές εκλογές του 2009 ήταν το περιεχόμενο της απάντησης στο επιτακτικό για την Αμερική πολιτικό ερώτημα «ποιος ελέγχει τις πηγές και τις ροές της ενέργειας; ». 
Αυτό που κρίθηκε ήταν η ίδια η διεθνής ενεργειακή «σκακιέρα», αναπόσπαστο και δομικό κομμάτι της «παγκόσμιας σκακιέρας» που τόσο ανάγλυφα περιγράφει ο Μπρεζίνσκι.

«Δύο θέματα, κύριε πρωθυπουργέ…»

Ήταν 3 Απριλίου 2009 τότε που ο Καραμανλής, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ στο Στρασβούργο, είχε την πρώτη του κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον νεοεκλεγέντα, τότε, πρόεδρο των ΗΠΑ Μπάρακ Ομπάμα. Η συνάντηση εκείνη έχει ένα πολύ ενδιαφέρον παρασκήνιο που δεν έγινε τότε γνωστό, είναι, όμως, βέβαιο πως καθόρισε όχι μόνο την πορεία της κυβέρνησης Καραμανλή τους επόμενους μήνες αλλά συνολικά την πορεία της χώρας.

Ο Ομπάμα, ο οποίος ως υποψήφιος στις αμερικανικές εκλογές είχε δεσμευτεί σε όλους τους τόνους ότι θα στηρίξει την Ελλάδα στα εθνικά της θέματα, κάνοντας μάλιστα σαφείς αναφορές στο Σκοπιανό, στα ελληνοτουρκικά και στο Κυπριακό, στην πρώτη του αυτή συνάντηση με τον Έλληνα πρωθυπουργό όχι μόνο δεν επαναβεβαίωσε τις δεσμεύσεις του αλλά στη διάρκεια της 40λεπτης συνομιλίας τους θύμισε σε αρκετά σημεία τον προκάτοχό του Τζωρτζ Μπους το νεότεροάκουγε επί πολλή ώρα αμίλητος τον Κώστα Καραμανλή να του εξηγεί με λεπτομέρειες ποια είναι τα προβλήματα της Ελλάδας και πού ακριβώς χρειάζεται η χώρα μας την υποστήριξη της υπερδύναμης κι όταν η ενημέρωση ολοκληρώθηκε αντί άλλου σχολίου ο νέος «πλανητάρχης» απάντησε:

– «Θέλω κι εγώ από την πλευρά μου να σας θέσω, κύριε πρωθυπουργέ, δύο θέματα: 

Πρώτον, δεν συνάδει με το κεκτημένο του ΝΑΤΟ ένα κράτος μέλος να σπάει την ομοφωνία των αποφάσεων. 
Δεύτερον, δεν είναι επιτρεπτό ένα κράτος μέλος του ΝΑΤΟ να αναπτύσσει προνομιακές σχέσεις με κράτος το οποίο δεν μετέχει στο ΝΑΤΟ».

Το δεικτικό, αν και ευγενικά διατυπωμένο, σχόλιο του Ομπάμα για το Βέτο της Ελλάδας στο Βουκουρέστικαθώς και για τις συμφωνίες με τη Ρωσία που αφορούσαν την κατασκευή των αγωγών ήρθε να διαψεύσει τις όποιες προσδοκίες είχε διαμορφώσει η ελληνική πλευρά ενόψει της πολυαναμενόμενης πρώτης συνάντησης με τη νέα αμερικανική ηγεσία. 

Και μπορεί μεν ο πρώην πρωθυπουργός να μην άφησε αναπάντητη την «παραίνεση» του Αμερικανού προέδρου, ανταπαντώντας πως 
«η Ελλάδα έχει αποδείξει ότι είναι συνεπέστατο μέλος του ΝΑΤΟ αλλά και το ΝΑΤΟ οφείλει να κατανοεί τα προβλήματα των χωρών μελών του»
όμως, όπως αναφέρουν τακτικοί συνομιλητές του 
«από εκείνο το διάλογο ο Καραμανλής αντελήφθη πέραν πάσης αμφιβολίας πως ο χρόνος της διακυβέρνησής του μετράει αντίστροφα».
http://emprosdrama.blogspot.gr/2013/12/2009.html?
Read more

Ανοίγει η ψαλίδα μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ- ΝΔ

Ανοίγει η ψαλίδα μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ- ΝΔ
  


Προβάδισμα 2,5 ποσοστιαίων μονάδων καταγράφει ο ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ σε δημοσκόπηση της εταιρείας Pulse για την Εφημερίδα των Συντακτών...
Αναλυτικότερα, ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται στην πρόθεση ψήφου με 22,5% και ακολουθεί η ΝΔ με 20%. Τρίτο κόμμα είναι η Χρυσή Αυγή με 11,5%, ενώ το ΠΑΣΟΚ και το ΚΚΕ ισοψηφούν με ποσοστό 5,5%. Στην επόμενη θέση οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 4,5% και η ΔΗΜΑΡ με 3%.
Στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των εγκύρων ψηφοδελτίων ο ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει ποσοστό 25%, ενώ η ΝΔ έπεται με 22,5%. Η Χρυσή Αυγή 13%, το ΠΑΣΟΚ και το ΚΚΕ συγκεντρώνουν από 6,5%. Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 5% και η ΔΗΜΑΡ 3,5%.
Στην παράσταση νίκης και στο ερώτημα αν την επόμενη Κυριακή γίνονταν εκλογές ποιο κόμμα θα κέρδιζε ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει το 47% των θετικών απαντήσεων, έναντι 33% για τη ΝΔ.
Στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία ο Αντ.Σαμαράς συγκεντρώνει το 29% των θετικών απαντήσεων, έναντι 25% που στηρίζει Αλ.Τσίπρα. Ωστόσο, το ποσοστό των ερωτηθέντων που δεν θεωρεί κανένα από τους δύο ως κατάλληλο ανέρχεται σε 43%.
Read more