Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2011

Κάλεσμα κατά των συγχωνεύσεων σχολείων



Τη συστράτευση της τοπικής αυτοδιοίκησης, γονέων, μαθητών και εκπαιδευτικών προκειμένου να ακυρωθεί το πρόγραμμα των συγχωνεύσεων σχολικών μονάδων που προωθεί το υπουργείο Παιδείας, ζητάει η ΟΛΜΕ με επιστολή της προς τους δημάρχους.
Η ομοσπονδία των καθηγητών υποστηρίζει ότι η κυβέρνηση, εφαρμόζοντας την πολιτική του μνημονίου, επιδιώκει «σαρωτικού χαρακτήρα αντιεκπαιδευτικές αλλαγές με στόχο την περικοπή των δαπανών για την εκπαίδευση».

Η ΟΛΜΕ σημειώνει ότι μόνο στη Θεσσαλονίκη προωθείται η κατάργηση 5 σχολείων και η συγχώνευση 41.
Επίσης οι καθηγητές αναφέρουν πως το υπουργείο Παιδείας επιμένει στη δημιουργία μεγάλων τμημάτων μαθητών, θέτοντας ως όριο τους 30, υπαναχωρώντας ακόμα και από προηγούμενες εγκυκλίους σύμφωνα με τις οποίες προβλέπονται 25 μαθητές ανά τμήμα συν 10% όταν υπάρχει ανυπέρβλητο κτιριακό πρόβλημα.
Η ΟΛΜΕ ζητάει, μεταξύ άλλων, να μη δημιουργούνται τμήματα με περισσότερους από 25 μαθητές, 20 στις κατευθύνσεις του λυκείου και στην τεχνική επαγγελματική εκπαίδευση και 10 μαθητές ανά καθηγητή στα εργαστήρια.

Συνάντηση
Τη Δευτέρα, εξάλλου, η υπουργός Παιδείας Αννα Διαμαντοπούλου θα συναντηθεί με δημάρχους προκειμένου να συζητήσουν το θέμα των συγχωνεύσεων.
Ηδη αρκετοί δήμαρχοι έχουν εκφράσει την αντίθεσή τους με τις επικείμενες συγχωνεύσεις, καθώς υποστηρίζουν πως σε πολλές περιοχές έχει αυξηθεί ο πληθυσμός. Μάλιστα επισημαίνουν πως σε κάποιες περιπτώσεις απαιτείται η δημιουργία νέων σχολικών μονάδων προκειμένου ν΄ αντεπεξέλθουν στις ανάγκες που υπάρχουν.
Τέλος, για τη Δευτέρα η ΟΛΜΕ καλεί τους εκπαιδευτικούς σε παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Παιδείας στις 9 το πρωί, ενώ για τη διευκόλυνση της συμμετοχής των καθηγητών έχει κηρύξει 4ωρη στάση εργασίας (8-12).

www.ethnos.gr
http://amanpoiare.blogspot.com/2011/02/blog-post_4578.html
Read more

Ανατροπή - σοκ στο θέμα της ονομασίας των Σκοπίων !


Ενώ όλοι μιλούσαμε για North Macedonia....

Πολύ σημαντική εξέλιξη στο θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, είχαμε σήμερα.
Αποδέχθηκε, με σημερινή του επιστολή, κάποιες από τις θέσεις του Μάθιου Νίμιτς, ο Υπουργός Εξωτερικών της ΠΓΔΜ Αντόνιο Μιλοσόσκι, με επιστολή στον Γ.Γ. του Ο.Η.Ε. Μπαν Κι Μουν.
Αποκαλύφθηκε έτσι, προς ποιά ονομασία γέρνει η πλάστιγγα, αφού ο Μιλοσόσκι στην επιστολή του αναφέρει ποιό είναι το όνομα στο οποίο συμφωνεί και όπως -σωστά- γράφουν τα Σκοπιανά ΜΜΕ είναι η πρώτη φορά, που ένα κράτος τοποθετείται επίσημα ως προς ένα από τα συζητούμενα ονόματα.
Ιδιαίτερη σημασία έχει, το γεγονός, ότι το όνομα αυτό που αποδέχεται η πλευρά της ΠΓΔΜ, -γράφει στην επιστολή ο Μιλοσόσκι- θα τεθεί σε δημοψήφισμα, στη χώρα του !
Και ποιό είναι αυτό το όνομα;

Republic of Macedonia (Skopje).




Η είδηση από το focus των Σκοπίων
Kanal 5: Macedonia accepts some of Matthew Nimitz’s proposals about name issue solution


26 February 2011
14:15
FOCUS News Agency

Home / Southeast Europe and Balkans

Skopje. Macedonia has accepted some of the proposals UN envoy in the Greek-Macedonian name dispute Matthew Nimitz has made, reads a letter by Macedonian Foreign Minister Antonio Milososki addressed to UN Secretary General Ban Ki-moon, Macedonian Kanal 5 television station reported.

The letter presents Macedonia’s constructiveness in the name dispute with Greece.

Skopje accepted proposals that were a basis for a new name and which had to be put to a referendum.

One of the proposals was Republic of Macedonia (Skopje).

The television says this is the first time that a Macedonian minister admits the government’s accepting a proposal about a new name of the country.
 
http://www.focus-fen.net/?id=n243180 
μας το έστειλε το http://kentripotideas.blogspot.com/2011/02/blog-post_2188.html

http://taxalia.blogspot.com/2011/02/blog-post_1522.html
Read more

Ποιός πολιτικός συγκεντρώνει τις περισσότερες αρνητικές ψήφους;


Από τη δημοσκόπηση, που δημοσιεύει η REAL NEWS της Κυριακής 27-2-2011.

ΘΕΤΙΚΕΣ -ΑΡΝΗΤΙΚΕΣ
.........................................

Μπακογιάννη 19,3 - 60,4

Παπανδρέου 26,3 - 55,6
Παπαρήγα 18,5 - 55,2

Τσίπρας 15,2 - 54,2

Σαμαράς 25,5 - 51,3

Κουβέλης 16,3 - 43,7

http://taxalia.blogspot.com
Read more

Κι όμως, πιστεύουν ότι… θα ξαναβγεί το ΠΑΣΟΚ!


Η δημοσκόπηση της MRB, που δημοσιεύει η Real News, επιβεβαιώνει ότι το ΠΑΣΟΚ έχει εισέλθει σετροχιά πολιτικής φθοράς, χωρίς ωστόσο να έχουν ωριμάσει ακόμη οι συνθήκες ώστε η φθορά αυτή να μετατραπεί σε ρεύμα ανατροπής, με την απευθείας μετακίνηση ψηφοφόρων από το κυβερνών κόμμα στη Νέα Δημοκρατία, δηλαδή τον άλλο πόλο του δικομματισμού.
Η «ψαλίδα» έχει κλείσει στο 1,9% (23,2%-21,3%), με το ΚΚΕ στο 9%, τον ΛΑ.Ο.Σ. στο 5,6%, τον ΣΥΡΙΖΑ στο 3%, τους Οικολόγους στο 2,7%, τη Δημοκρατική Συμμαχία και τη Δημοκρατική Αριστερά στο 2,2%. Η αδιευκρίνιστη ψήφος, αγγίζει το 26,8%, δηλαδή ξεπερνά το ποσοστό του ΠΑΣΟΚ. Όσο για τη σύνθεσή της, προέρχεται κατά 35% από την εκλογική βάση που τον Οκτώβριο του 2009 ψήφισε τον Γιώργο Παπανδρέου.
Η δημοσκόπηση φέρνει τον δικομματισμό κάτω από το 45%. Η παράσταση νίκης ωστόσο, δηλαδή το μέγεθος που αποτυπώνει το κλίμα το οποίο επικρατεί στην κοινωνία, και επιτελεί παραδοσιακά… ψυχολογικό ρόλο ανάμεσα στα κόμματα εξουσίας, δείχνει το ΠΑΣΟΚ να συγκεντρώνει 41,5%, έναντι 17% της Νέας Δημοκρατίας. Μια διαφορά 24,5%…
Read more

Δεν παραιτείται ο Παπακωνσταντίνου...

Αυτό ισχυρίζεται ο υπουργός Οικονομικών σε συνέντευξη του στην εφημερίδα Real News. Ο κ. Παπακωνσταντίνου υποστηρίζει ότι η φυγή από τα προβλήματα δεν αρμόζει στον χαρακτήρα του και σημειώνει ότι λόγος παραίτησης για εκείνον θα ήταν...
να μην μπορεί να στηρίξει τις αποφάσεις της κυβέρνησης. Με την ευκαιρία επιτίθεται και στη ΝΔ χαρακτηρίζοντας "ακατανόητη" την άρνηση της να προσέλθει στο διάλογο για τα μέτρα που θα ληφθούν την περίοδο 2012- 2014. Τονίζει δε πως "η διαρκής διαφωνία και αντίδραση χωρίς αντιπροτάσεις και εναλλακτικές λύσεις μόνον να καθυστερεί τη λύση και να επιδεινώνει το πρόβλημα καταφέρνει".

http://taxalia.blogspot.com/2011/02/blog-post_1523.html
Read more

Θα ωφεληθούμε ή όχι αν επιστρέψουμε στη δραχμή; Ο Δ. Καζάκης απαντάει...


Άκρως ενδιαφέροντα ήταν όσα είπε στο «Kontra Channel» ο οικονομολόγος Δημήτρης Καζάκηςγια το σχέδιο διάσωσης της Ελλάδας, αλλά και για μια ενδεχόμενη επιστροφή μας στη δραχμή. Με δεδομένο ότι τέτοιου είδους σενάρια έχουν επανέλθει στο προσκήνιο τις τελευταίες ημέρες, αξίζει να δούμε τι θα συμβεί σε αυτή την περίπτωση. Θα ωφεληθούμε τελικά ή όχι; Η απάντηση παρακάτω...
http://www.tempo.gr/ston-kosmo-mas/ellada/19594-draxmi
Read more

Λάθος η επιστροφή της Ελλάδας στη δραχμή προειδοποιεί ο Σόιμπλε!

Ούτε που θέλει να ακούσει για επιστροφή της Ελλάδας στη δραχμή ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο γερμανικό περιοδικό Focus λέει ότι ναι μεν το όλο θέμα δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται ως ταμπού, προειδοποιεί ωστόσο πως ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα μπορούσε να σηματοδοτήσει...
το τέλος του ευρώ. Πιθανή έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, συνέχισε, θα σήμαινει ισχυρή ανατίμηση του ευρώ που θα είχε ως συνέπεια καταβαράθρωση των γερμανικών εξαγωγών και «ντόμινο» επιπτώσεων στις ευρωπαϊκές οικονομίες. «Δεν μπορώ να αναλάβω τέτοια ευθύνη», ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο κ. Σόιμπλε.

http://taxalia.blogspot.com/2011/02/blog-post_8668.html
Read more

Το αμερικάνικο όνειρο (1/2) © 2010 [Greek Subs]

Read more

Το αμερικάνικο όνειρο (2/2) © 2010 [Greek Subs]

Read more

ΝΑΥΑΓΟΣΩΣΤΕΣ της απελπισίας ( Έχω μια απο ρία γιατί όταν κυβερνά το ΠΑΣΟΚ θέλει να συ γχωνευση την Εθνική με την Alpha Bank;


ΠΑΡΑΤΑΣΗ ζωής στη συγχώνευση, όλα από μηδενική βάση
Το παρασκήνιο της αγωνίας: Παρέμβαση του Σημίτη «συγκρατημένη αισιοδοξία»
Μια ολόκληρη ομάδα ναυαγοσωστών της υστάτης ώρας, με τις δικές του επιδιώξεις και στόχους ο καθένας, έριξε χθες το «ειδικό» του βάρος, ώστε το ναυάγιο της συγχώνευσης Εθνικής και Alpha Bank να ανελκυστεί προς στιγμήν.
Αλλά, παρά τις προσπάθειες του κ. Σημίτη και του κ. Χριστοδουλάκη προς τους Θ. Καρατζά και Ι. Κωστόπουλο, τις κινήσεις απελπισίας και τις επανειλημμένες συνεννοήσεις των δύο τραπεζιτών μεταξύ τους και την «πειθώ» που χρησιμοποίησε ο κ. Κωστόπουλος προς τους «σκληρούς» του δ.σ. της Αλφα, το σκάφος παραμένει μισοβυθισμένο.
Κοινή εκτίμηση είναι ότι η χθεσινή συμφωνία για συζήτηση των προβλημάτων που ανέκυψαν έγινε για να πέσουν οι τόνοι και να μετριαστεί ο θόρυβος περί το επικείμενο διαζύγιο. Από την κυβέρνηση, πάντως, εκφράζουν συγκρατημένη αισιοδοξία, ενώ η Ν.Δ. προσπαθεί να κρατήσει αποστάσεις και να μην εμπλακεί στην υπόθεση. Ο ΣΥΝ μιλά για φιάσκο και κακή προετοιμασία.
Φύλλο Τετάρτης
16 – 01 – 2002
Read more

Σε ποιόν έχει δεσμευθεί η κυβέρνηση για τα 50 δις; Στον εαυτό της, στην τρόικα, στον Ελληνικό λαό ;


Για μερικούς δύσπιστους..."Η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί για τα 50 δις.."
Επειδή φυσικά σχεδόν τίποτε από αυτά που σας γνωστοποιήσαμε με τις αποκαλύψεις μας  ΕΔΩ  και ΕΔΩ   , δεν "έπαιξε" στα λεγόμενα μεγάλα κανάλια-μέσα και επειδή πολλοί "παπαγάλοι", έσπευσαν να τονίσουν ότι το θέμα των αποκρατικοποίησεων των 50 δις, δεν περιλαμβάνεται στη νέα αναφορά-μνημόνιο...
Δείτε τι ακριβώς αναφέρει (σελίδα 8) για το θέμα των 50 δις, η αναφορά της τρόικα.
"To προβλεπόμενo πολύ φιλόδοξο πρόγραμμα ιδιωτικοποίησης και αξιοποίησηςακινήτων, θα είναι πολύτιμη στήριξη στις προσπάθειες δημοσιονομικής εξυγίανσης.Η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί να αναβαθμίσει σημαντικά το πρόγραμμα ιδιωτικοποίησης και αξιοποίησης ακινήτων, καθώς ο στόχος είναι να αποκτηθούν 50 δισ. Ευρώ, έσοδα ιδιωτικοποιήσεων από τώρα έως το 2015".
Σε ποιόν άραγε έχει δεσμευθεί η κυβέρνηση;
Στον εαυτό της, στην τρόικα, στον Ελληνικό λαό ;
Δεν πρέπει να μας πει κάποιος, λέμε τώρα εμείς...

Στην σελίδα 32 υπάρχει και διάγραμμα με την εξέλιξη του χρέους, όπου υπάρχει και ειδικό σενάριο για τα 50 δις.

Read more

Μια αδίστακτη πολιτική ληστοσυμμορία


Του Γιώργου Δελαστίκ – Σε αδίστακτη πολιτική συμμορία ληστών στην υπηρεσία των πιο επιθετικών κύκλων του κεφαλαίου αναδεικνύεται η κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου – του πιο μισητού πολιτικού καθάρματος που κυβέρνησε ποτέ την Ελλάδα. Τέτοιο μίσος εναντίον των εργαζομένων δεν είχαν δείξει ούτε οι φασίστες δικτάτορες που κατά καιρούς κατέλαβαν πραξικοπηματικά την εξουσία στη χώρα. Οι αλλεπάλληλοι αντεργατικοί νόμοι που προωθεί ο Γ. Παπανδρέου του εξασφαλίζουν αβίαστα την πρώτη θέση στη λίστα των πιο μισητών υπηρετών του κεφαλαίου σε όλη την ελληνική ιστορία.

Πρόκειται για τόσο αχαλίνωτο αντεργατικό όργιο που ακόμη και το ΔΝΤ θεωρεί πως είναι …δυσφήμιση για την απάνθρωπη εικόνα του παγκοσμίως να εμφανίζεται ότι ταυτίζεται με την πολιτική της κυβέρνησης Παπανδρέου!!! Όπου βρεθεί κι όπου σταθεί το τελευταίο διάστημα, ο γκαουλάιτερ του ΔΝΤ στην Αθήνα Πολ Τόμσεν διακηρύσσει δημοσίως, σε κάθε ομιλία του, ότι το ΔΝΤ δεν ζήτησε ποτέ από την κυβέρνηση Παπανδρέου να μειώσει τους μισθούς των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα! Δεν έχει ξαναγίνει αυτό πουθενά στον κόσμο: Να βγαίνει το ΔΝΤ από …αριστερά(!!!) σε κάποια κυβέρνηση – και μάλιστα η κυβέρνηση αυτή να είναι του λεχρίτη του… προέδρου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς! Είναι όντως εξαιρετικά δύσκολο να πιστέψει κανείς ότι η κυβέρνηση Παπανδρέου έφτασε μέχρι του σημείου να δώσει το δικαίωμα στον κάθε ιδιώτη εργοδότη να μειώνει όσο θέλει (!) τους μισθούς των εργαζομένων του, με προσωρινό κατώτατο φράγμα μόνο τα 740 ευρώ μεικτά του ελάχιστου μισθού, που καθορίζει η εθνική συλλογική σύμβαση εργασίας.
Αυτό σημαίνει δηλαδή ότι η κάθε μεγάλη επιχείρηση που απασχολεί στη χώρα μας π.χ. μηχανικούς ή γιατρούς με 30 ή και περισσότερα χρόνια προϋπηρεσίας και τους αμείβει με 2.300 ή 3.000 ευρώ ή και περισσότερα, έχει το δικαίωμα από τον Γ. Παπανδρέου να τους μειώσει το μισθό και να τους ρίξει ακόμη και στα… 740 ευρώ! Εννοείται ότι η τεράστια μάζα των εργαζομένων που δουλεύει με 1.000 ή 1.500 ή 2.000 ευρώ μεικτά ταχύτατα θα βουλιάξει προς τα 740 ευρώ! Μεικτά, για να μην ξεχνιόμαστε. Στην περίπτωση του ιδιωτικού τομέα, όπως είναι ευνόητο, δεν υπάρχει ούτε καν το πρόσχημα ότι τα κέρδη από τη μείωση των μισθών πάνε στα κρατικά ταμεία και από εκεί στους ξένους τοκογλύφους που δανείζουν την κυβέρνηση. Στην περίπτωση των ιδιωτών όλα τα λεφτά που εξοικονομούνται από τη μείωση των μισθών πάνε ολόκληρα στην τσέπη του εργοδότη – και χάνονται κι από πάνω τεράστια ποσά που αντιστοιχούν στις ασφαλιστικές εισφορές των ποσών που περικόπτονται από τους μισθούς και θα πήγαιναν στα ασφαλιστικά ταμεία, ενώ χάνει και απευθείας το κράτος φορολογικά έσοδα εξαιτίας των μισθών που περικόπτονται και που είναι τα μόνα σίγουρα φορολογικά έσοδα, αφού κόβονται απευθείας από την πηγή χωρίς να ερωτηθούν οι εργαζόμενοι.
Έχουμε να κάνουμε λοιπόν με αδίστακτους υπηρέτες των συμφερόντων του κεφαλαίου. Αυτή είναι η πραγματική φύση της κυβέρνησης Παπανδρέου, ο οποίος άλλωστε έχει έτοιμες τις βαλίτσες του να την κοπανήσει από την Ελλάδα μόλις δυσκολέψουν τα πράγματα. Ξέρει ότι αποκλείεται να εκλεγεί για δεύτερη τετραετία και ως εκ τούτου είναι εξαιρετικά επικίνδυνος πολιτικά. Ξεπουλάει τα πάντα στο κεφάλαιο, στους Αμερικάνους και στην ΕΕ με την πρώτη ευκαιρία, ελπίζοντας να τον ανταμείψουν με τη θέση του ΓΓ του ΟΗΕ για τις υπηρεσίες του. Είναι εντυπωσιακό το γεγονός ότι κανένας δεν έχει βάλει ακόμη θέμα στη Σοσιαλιστική Διεθνή να τον καθαιρέσουν από πρόεδρο, αφού έχει αποδειχθεί με τη διακυβέρνησή του… ταλιμπάν του νεοφιλελευθερισμού, ώστε να πάψει τουλάχιστον για τα μάτια του κόσμου να αποτελεί «κινητό διασυρμό» της υποτιθέμενης σοσιαλδημοκρατίας. Έχει πλάτες ο Γιωργάκης – Τσολάκογλου που αποδεικνύεται «Ντίλινγκερ του κεφαλαίου»! Δεν είναι τυχαίο φυσικά που για την εκπλήρωση της αποστολής του τον έχουν πλαισιώσει με ένα οικονομικό επιτελείο οργάνων του διεθνούς κεφαλαίου. 
•Ο Γ. Παπακωνσταντίνου ήταν υπάλληλος του ΟΟΣΑ στο Παρίσι επί εφτά χρόνια. 
•Η Παναρίτη, αυτή η παντελώς άγνωστη και εξτρεμιστικά νεοφιλελεύθερη οικονομική σύμβουλος του Γ. Παπανδρέου που την τοποθέτησε βουλευτή επικρατείας χωρίς καν να γνωρίζονται(!), ήταν υπάλληλος του ΔΝΤ πριν μας την φέρουν. 
•Ο Χριστοδούλου, ο υπεύθυνος του δημόσιου χρέους, ήταν υπάλληλος της Γκόλντμαν Ζαξ. 
Καταλαβαίνουμε δηλαδή στα χέρια ποιών ανθρώπων βρίσκεται η ελληνική οικονομία!
Αυτοί όμως την αποστολή τους εκπληρώνουν. Εμείς θα ξυπνήσουμε να τους διώξουμε με κλωτσιές και τις πέτρες ή θα τους αφήσουμε να μας γδάρουν ζωντανούς; Αυτό είναι το ζήτημα. Τα άλλα περιττεύουν. Αυτό πρέπει να το αποδείξουμε με τη συμμετοχή μας στις απεργιακές κινητοποιήσεις όλης αυτής της εβδομάδας και πάνω από όλα στη γενική απεργία της Τετάρτης. Εκεί θα κριθεί εμπράκτως αν η οργή που αισθάνεται ο κόσμος της εργασίας θα μετατραπεί σε λάβα που κάψει την κυβέρνηση ή θα εκφυλιστεί σε κατάθλιψη αδράνειας. Ελπίζουμε, ευχόμαστε και εργαζόμαστε για να συμβεί το πρώτο. Διαφορετικά, το μέλλον μας προβλέπεται πολύ ζοφερό. Αυτοί δεν έχουν έλεος.

Εθνικά θέματα

Read more

Έτος εκλογών των 2011 - Τα 13 μέτρα που θα φέρουν ...την κάλπη!



Πόσο ικανή είναι η παρούσα κυβέρνηση να ανθέξει το νέο πακέτο των 13 μέτρων για το 2012 του επικαιροποιημένου Μνημονίου; 
"Εξαρτάται από το αν προσδοκά ή δεν προσδοκά να κερδίσει τις επόμενες εκλογές μετά από την επιβολή και των νέων μέτρων" αναφέρουν σοβαροί οικονομικοί και πολιτικοί αναλυτές
Άρα; 
Άρα η πιθανότητα των πρόωρων εκλογών εντός του 2011 είναι πιθανότερη παρά ποτέ, ειδικά αν αρχίσει να αντιστρέφεται υπέρ της Ν.Δ. η διαφορά, η οποία έτσι ή αλλιώς στην παρούσα φάση είναι μικρού εύρους.
Ποια είναι αυτά τα μέτρα που μπορούν να οδηγήσουν στην κάλπη;...
Αφορούν την συλλογή περισσότερων από 5 δισ. ευρώ, με επιπλέον αυξήσεις ΦΠΑ που θα φτάσου το 25%, δραματική μείωση του αριθμού των δημοσίων υπαλλήλων, μείωση των επιδομάτων ανεργίας κατά 500 εκατ. ευρώ και περαιτέρω μείωση κατά 800 εκατ. ευρώ των επιχορηγήσεων προς τις ΔΕΚΟ, περιλαμβάνει η τρίτη επικαιροποίηση του μνημονίου.
Νέα μέτρα για το ασφαλιστικό, με βέβαιες τις συγχωνεύσεις Ταμείων, συρρίκνωση λίστας των βαρέων και, αν η αναλογιστική μελέτη αναδείξει ευρύτερες αδυναμίες στο ασφαλιστικό σύστημα, θα ακολουθήσουν και άλλες παρεμβάσεις.
Ταυτόχρονα, η επικαιροποίηση του μνημονίου περιλαμβάνει ενσωμάτωση δεσμευτικών χρονοδιαγραμμάτων για την προώθηση συγκεκριμένων διαρθρωτικών παρεμβάσεων, μεταξύ των οποίων και το ολοκληρωμένο σχέδιο αξιοποίησης της ακίνητης περιουσίας.
Το βάρος πέφτει στο Μεσοπρόθεσμο Στρατηγικό Δημοσιονομικό Πλαίσιο που θα εξειδικεύει τους στόχους εσόδων, δαπανών και ελλείμματος για όλους τους φορείς του Δημοσίου έως το 2014, εμπεριέχοντας μέτρα ύψους 8% του ΑΕΠ ή 19 δισ. ευρώ, ενώ παράλληλα καλούνται οι ελληνικές τράπεζες να σχεδιάζουν, από το Μάιο, τη στρατηγική απεξάρτησής τους από το δανεισμό από την ΕΚΤ.
Αναλυτικότερα, το νέο μνημόνιο προσδιορίζει συγκεκριμένα μέτρα για το 2012, τα οποία θα πρέπει να δρομολογηθούν μέχρι και το Σεπτέμβριο του 2011. 
Εκεί λοιπόν είναι το χρονικό σημείο-κλειδί: Νέα μέτρα τον Σεπτέμβριο και ένας "βαρύς πολιτικός χειμώνας" με αβέβαια αποτελέσματα σε ότι αφορά την βελτίωση της ελληνικής οικονομίας, πιθανότατα θα σημάνει την οριστική δύση του σημερινού πολιτικού σχηματισμού στην συνείδηση των πολιτών σε ένα χρόνο από σήμερα. 
Άρα "Αν η κυβέρνηση προσδοκά νίκη σε εκλογές πρέπει να τις κάνει μέχρι τον ερχόμενο Σεπτέμβριο" αναφέρει στέλεχος της κυβέρνησης σε συζήτηση που είχε με το defencenet.gr.
Tα νέα μέτρα που ανέρχονται σε τουλάχιστον 2,2% του ΑΕΠ (5,1 δισ. ευρώ.), μάλιστα, θα επαναξιολογηθούν (!) λαμβάνοντας υπόψη τη μεσοπρόθεσμη δημοσιονομική στρατηγική για το 2012 - 2014. 
Ειδικότερα, τα μέτρα είναι:
1. Η μείωση της απασχόλησης στο δημόσιο τομέα, επιπλέον του κανόνα της μιας πρόσληψης για κάθε 5 αποχωρήσεις. 
Ο κανόνας εφαρμόζεται επίσης στο προσωπικό που μετατίθεται από τις δημόσιες επιχειρήσεις υπό αναδιάρθρωση σε φορείς του Δημοσίου.
2. Η εξίσωση της φορολογίας του πετρελαίου θέρμανσης, από τις 15 Οκτωβρίου 2011, με στόχο την απόδοση τουλάχιστον 400 εκατ. ευρώ το 2011 και 320 εκατ. ευρώ το 2012, εξαιρουμένων των ειδικών μέτρων για την προστασία των λιγότερο ευημερούντων στρωμάτων του πληθυσμού.  
Εδώ θα γίνει πραγματική "σφαγή" αφού το 80% των νοικοκυριών της χώρας θα κληθούν να πληρώσουν από 1500 μέχρι και 4.000 ευρώ περισσότερα κατ'έτος για την θέρμανσή τους!
3. Καθιέρωση ειδικού φόρου κατανάλωσης για τα μη αλκοολούχα ποτά(αναψυκτικά), για ένα συνολικό ποσό τουλάχιστον 300 εκατ. ευρώ.
4. Συνέχιση της επέκτασης της βάσης του φόρου επί των ακινήτων, με αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών, η οποία θα αποδώσει πρόσθετα έσοδα τουλάχιστον 200 εκατ. ευρώ. Η αύξηση των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων θα γίνει τον προσεχή Ιούνιο. Επιπλέον θάνατος για την οικοδομή.
5. Συνέχιση της αναδιοργάνωσης της τοπικής αυτοδιοίκησης(«Καλλικράτης»), η οποία θα συνεισφέρει εξοικονόμηση τουλάχιστον 500 εκατ. ευρώ προς μείωση του ελλείμματος της Γενικής Κυβέρνησης. Η ανεργία λόγω απολύσεων από τους ΟΤΑ θα κτυπήσει "κόκκινο".
6. «Πάγωμα» στις ονομαστικές αυξήσεις των συντάξεων, που θα αποφέρει εξοικονόμηση τουλάχιστον 250 εκατ. ευρώ.
7. Συνέχιση της αύξησης της αποτελεσματικότητας των τεκμηρίων φορολόγησης των επιτηδευματιών, με στόχο την συγκέντρωση τουλάχιστον 100 εκατ. ευρώ επιπλέον.
8. Μείωση των τρεχουσών και των κεφαλαιακών επιδοτήσεων προς ΔΕΚΟκατά τουλάχιστον 800 εκατ. ευρώ, ως αποτέλεσμα της αναδιάρθρωσής τους. Και αναδιάρθρωση σημαίνει πάνω απ'όλα μείωση των θέσεων εργασίας...
9. Επιδόματα ανεργίας με εισοδηματικά κριτήρια, με στόχο την εξοικονόμηση 500 εκατ. ευρώ. Πιο φωωχοί οι άνεργοι, δηλαδή...
10. Είσπραξη επιπλέον εσόδων από την αδειοδότηση τυχερών παιγνίωνκατά τουλάχιστον 225 εκατ. ευρώ από την εφάπαξ πώληση αδειών και αύξηση της ετήσιας απόδοσης από δικαιώματα κατά 400 εκατ. ευρώ επιπλέον. Όλη η Ελλάδα θα μεταβληθεί σε ένα απέραντο καζίνο...
11. Περαιτέρω διεύρυνση της βάσης του ΦΠΑ, με στόχο την είσπραξη τουλάχιστον 300 εκατ. ευρώ επιπλέον. Αφορά σε μεταφορές αγαθών και υπηρεσιών από το χαμηλό συντελεστή. Ο θάνατος του εμπορίου...
12. Πλήρης εφαρμογή του «πράσινου» φόρου και αύξηση της ετήσιας απόδοσής του κατά τουλάχιστον 150 εκατ. ευρώ.
13. Αύξηση της είσπραξης του ειδικού τέλους στα αυθαίρετα κτίσματα κατά 100 εκατ. ευρώ επιπλέον.  
Αν συγκεντρώσουν έστω και το 50% του ποσού θα πρέπει να θεωρείται επιτυχία...
Και βέβαια μέσα σε όλα αυτά θα έχουμε μείωση του αριθμού των ασφαλιστικών ταμείων επιβάλλει η τρόικα, ενώ το αποτέλεσμα της αναλογιστικής μελέτης θα κρίνει και τα επόμενα μέτρα. Στο μνημόνιο σημειώνεται πως η κυβέρνηση υλοποιεί μία σε βάθος αναθεώρηση της λειτουργίας των δημόσιων Ταμείων δευτερεύουσας/επικουρικής σύνταξης (συμπεριλαμβανομένων των Ταμείων Πρόνοιας και των ασφαλιστικών ταμείων που καταβάλλουν εφάπαξ).
Σε όλα αυτά πρέπει να περιλάβουμε και τα αποτελέσματα της καθοριστικής συνόδου της Ε.Ε. τον Μάρτιο, όπου κρίνετια επιμήκυνση, αναχρηματοδότηση, επιτόκια δανεισμού κλπ. 
Αν τα αποτελέσματα είναι άκρως αρνητικά, τότε μπορεί οι εκλογές να έρθουν πολύ πιο σύντομα από τον Σεπτέμβριο...
Ολα τα παραπάνω μπορούν να δημιουργήσουν προσδοκίες πολιτικής νίκης για την κυβέρνηση, όσο και αν στηρίζεται "με νύχια και με δόντια" από την εγχώρια οικονομική ελίτ και τον ξένο πολιτικό παράγοντα;  
Πρακτικά είναι αδύνατον. Οπότε το σενάριο των εκλογών εντός του 2011 είναι σήμερα περισσότερο πιθανό παρά ποτέ...
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
Parapolitika

http://emprosdrama.blogspot.com/2011/02/2011-13.html
Read more

Εκλογές στην Ιρλανδία κόντρα στο ΔΝΤ...


Εκλογές γίνονται σήμερα  στην Ιρλανδία που αναμένεται να σηματοδοτήσουν το τέλος της απερχόμενης κυβέρνησης του πρωθυπουργού Μπράιαν Κόουεν και τον καταποντισμό του κυβερνώντος κόμματος Φιάνα Φέιλ. Περίπου 3,1 εκατομμύρια ψηφοφόροι προσέρχονται στα εκλογικά τμήματα για να τιμωρήσουν όπως προμηνύεται και από τα πρωτοσέλιδα του ιρλανδικού Τύπου, το Φιάνα Φέιλ.
Υπό τον τίτλο «Η ημέρα της εκδίκησης», γραμμένο με κόκκινα γράμματα, η ταμπλόιντ εφημερίδα Irish Daily Star, επισημαίνει πως «είναι η κατάλληλη στιγμή να δώσουμε σε αυτούς τους ανίκανους πολιτικούς, που κατέστρεψαν τη χώρα, μια κλωτσιά στα οπίσθια». «Ήρθε η ώρα να ξεφορτωθούμε τους απατεώνες που οδήγησαν την χώρα στη χρεοκοπία», γράφει στο ίδιο ύφος και  η Irish Sun.
Οι σημερινές βουλευτικές εκλογές παίρνουν τη μορφή δημοψηφίσματος για....
 το σχέδιο διασωσης της χώρας που υπεγράφη το Νοέμβριο με την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο για την παροχή οικονομικής βοήθειας ύψους 85 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Ο Ιρλανδός πρωθυπουργός αποδέχτηκε απρόθυμα το πρόγραμμα στήριξης, υποχωρώντας στο βάρος του τεράστιου δημόσιου ελλείμματος (32% του ΑΕΠ το 2010). 
Σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, το βασικό κόμμα της αντιπολίτευσης Φίνε Γκάελ συγκεντρώνει 38%-40% της πρόθεσης ψήφου, αλλά το ποσοστό αυτό δεν θα του δώσει αυτοδυναμία και αναμένεται ότι θα συμμαχήσει με το Εργατικό Κόμμα, το οποίο αναμένεται να συγκεντρώσει ποσοστό 18%. Η καταμέτρηση των ψήφων θα αρχίσει το πρωί του Σαββάτου και τα πρώτα επίσημα αποτελέσματα αναμένονται το βράδυ.

http://press-gr.blogspot.com/2011/02/blog-post_9132.html
Read more

Η ΝΔ είναι στην βουλή; Γιατί τα παρακάτω τα λέει ο κ.Τσίπρας;

Υπάρχει αξιωματική αντιπολίτευση σε αυτήν την χώρα;;
Δείτε το video και θα καταλάβετε!


Read more

Τρελά αγόρια, συντονιστείτε...

Read more

Για τον κ. Ρέππα που χαρακτηρίζει το κίνημα "δεν πληρώνω" , ΤΖΑΜΠΑΤΖΗΔΕΣ !!


Σκανάραμε για εσάς όλα τα έγραφα της Google  και σπάσαμε  κωδικούς για να σαςαποκαλύψουμε την οργάνωση κίνημα του τζάμπα και την ηγεσίας της.
Όπως μπορείτε να δείτε στο παρακάτω κείμενο φαίνεται να υπάρχουν τρεις  τύποι  «τζάμπα» στην οργάνωση ανάλογα με το  πόσο δεν ντρέπεται κάποιος. 
Υπάρχει το:
  • "τζάμπα"
  • το "εντελώς τζάμπα" και το
  • "τζάμπα τα λεφτά μας"
Για τις μετακινήσεις των βουλευτώνμε τον σιδηρόδρομο ή τα υπεραστικά λεωφορεία ή τα πλοία των εσωτερικών γραμμών υπάρχει ατέλεια. (τζάμπα) 
Για τους βουλευτές της περιφέρειας διατίθενται ... ετησίως 104 εντολές μετακίνησής τους αεροπορικώς. (τζάμπα) 
Οι βουλευτές λαμβάνουν επίδομα οργάνωσης γραφείου, το οποίο κατανέμεται ως εξής: για τους βουλευτές Επικρατείας, Α' και Β' Αθηνών, Α' και Β' Πειραιώς ες (1.200 ευρώ) (τζάμπα) και για τους βουλευτές της περιφέρειας (1.500 ευρώ) (τζάμπα). Τα  ποσά τα οποία είναι αφορολόγητα. (τζάμπα τα λεφτά μας) 
Επίσης τους παρέχεται επίδομα οικογενειακών βαρών βάσει δήλωσης για την οικογενειακή κατάστασή τους (ισχύει ό,τι για τους δημόσιους υπαλλήλους: 10% για τον έγγαμο και 5% για κάθε παιδί).  (τζάμπα τα λεφτά μας) 
Αναφορικά με τα έξοδα κίνησης στους βουλευτές Επικρατείας, Α' και Β' Αθηνών, Α' και Β' Πειραιώς, αλλά και σε όσους οι περιφέρειες διαθέτουν αεροπορική σύνδεση με την Αθήνα καταβάλλεται το ποσό των 450 ευρώ (τζάμπα τα λεφτά μας) στους βουλευτές των οποίων οι περιφέρειες είναι πιο κοντά στην πρωτεύουσα καταβάλλονται 600 ευρώ και σε όσους οι περιφέρειες βρίσκονται μακριά καταβάλλονται 750 ευρώ, ενώ στους βουλευτές Κυκλάδων και Δωδεκανήσου καταβάλλεται το ποσό των1.000 ευρώ. (τζάμπα) 
Οσον αφορά τα αυτοκίνητα που παρέχονται στους βουλευτές, αυτό γίνεται μέσω σύμβασης χρηματοδοτικής μίσθωσης με εταιρεία Leasing. (τζάμπα) 
Για τις γνωστές επιστολές που λαμβάνουν οι πολίτες από τους εκλεγμένους εκπροσώπους τους καταβάλλεται στους βουλευτές κάθε μήνα ποσό  (τζάμπα) που αντιστοιχεί σε 1.000 επιστολές και διπλασιάζεται φυσικά τα Χριστούγεννα και το Πάσχα. 
Οσον αφορά τα (σταθερά) τηλέφωνα που χρησιμοποιούν ατελώς, υπάρχουν και εδώ κάποιες διαβαθμίσεις: στους βουλευτές Επικρατείας, Α' και Β' Αθηνών, Α' και Β' Πειραιώς παρέχονται επτά τηλεφωνικές συνδέσεις, ενώ στους υπολοίπους, οκτώ. (εντελώς τζάμπα) 
Η ατέλεια βαρύνει βεβαίως τη Βουλή μέχρι του συνολικού ποσού των 13.500 ευρώ ετησίως για κάθε βουλευτή και για το σύνολο των συνδέσεων, ενώ καλύπτει και γραμμή Internet. (τζάμπα τα λεφτά μας) 
Σχετικά με την κινητή τηλεφωνίακάθε βουλευτής δικαιούται μία  (τζάμπα) γραμμή σύνδεσης με εταιρεία της επιλογής του και η Βουλή τού καλύπτει μηνιαίως ως 250 ευρώ πλέον των παγίων τελών. (τζάμπα τα λεφτά μας) 
Οι εξ επαρχίας βουλευτές για τη στέγασή τους δικαιούνται να μένουν  (τζάμπα) σε ξενοδοχείο ή να μισθώνουν οικία στην ευρύτερη περιοχή της Αθήνας και να λαμβάνουν μηνιαίως 1.000 ευρώ. (τζάμπα τα λεφτά μας) 
Τέλος, η Βουλή μισθοδοτεί και έναν επιστημονικό συνεργάτη για κάθε βουλευτή, ο οποίος και τον προσλαμβάνει με την προϋπόθεση ότι θα απασχολείται πλήρως (τζάμπα) 
Επίσης κάθε βουλευτής έχει το δικαίωμα να αποσπά τρεις συνεργάτες από το Δημόσιο, ενώ του διατίθεται και έναςαστυνομικός )τζάμπα)  για την προσωπική φρούρησή του. 
Φυσικά να μην ξεχνάμε και πως οι αστυνομικοί και οι στρατιωτικοί και καθε τέτοιου είδους θέσεις εξουσίας απολαμβάνουν δωρεάν μετακινήσεις!
Μας απολύουν, μας κόβουν μισθους, δωρα, επιδόματα, συνταξεις, ακριβαίνουν κάθε καθημερινό αναγκαίο αγαθό, ξεπουλάνε τα πάντα και κυρίως τις ζωές μας, μας έχουν οδηγήσει στο μόνομο φόβο, στην ανασφάλεια και στην κατάθλιψη και μας ζητάνε και τα ρέστα!

ΔΕ ΣΑΣ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΑΛΛΟ ΡΕ ΛΑΜΟΓΙΑ, ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ
Read more