Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2011

Κι όμως, πιστεύουν ότι… θα ξαναβγεί το ΠΑΣΟΚ!


Η δημοσκόπηση της MRB, που δημοσιεύει η Real News, επιβεβαιώνει ότι το ΠΑΣΟΚ έχει εισέλθει σετροχιά πολιτικής φθοράς, χωρίς ωστόσο να έχουν ωριμάσει ακόμη οι συνθήκες ώστε η φθορά αυτή να μετατραπεί σε ρεύμα ανατροπής, με την απευθείας μετακίνηση ψηφοφόρων από το κυβερνών κόμμα στη Νέα Δημοκρατία, δηλαδή τον άλλο πόλο του δικομματισμού.
Η «ψαλίδα» έχει κλείσει στο 1,9% (23,2%-21,3%), με το ΚΚΕ στο 9%, τον ΛΑ.Ο.Σ. στο 5,6%, τον ΣΥΡΙΖΑ στο 3%, τους Οικολόγους στο 2,7%, τη Δημοκρατική Συμμαχία και τη Δημοκρατική Αριστερά στο 2,2%. Η αδιευκρίνιστη ψήφος, αγγίζει το 26,8%, δηλαδή ξεπερνά το ποσοστό του ΠΑΣΟΚ. Όσο για τη σύνθεσή της, προέρχεται κατά 35% από την εκλογική βάση που τον Οκτώβριο του 2009 ψήφισε τον Γιώργο Παπανδρέου.
Η δημοσκόπηση φέρνει τον δικομματισμό κάτω από το 45%. Η παράσταση νίκης ωστόσο, δηλαδή το μέγεθος που αποτυπώνει το κλίμα το οποίο επικρατεί στην κοινωνία, και επιτελεί παραδοσιακά… ψυχολογικό ρόλο ανάμεσα στα κόμματα εξουσίας, δείχνει το ΠΑΣΟΚ να συγκεντρώνει 41,5%, έναντι 17% της Νέας Δημοκρατίας. Μια διαφορά 24,5%…