Σάββατο 17 Μαρτίου 2012

Οι 130.000 κατασκευασμένοι ψηφοφόροι του Τσουκάτου! Σκέφτονται να δώσουν ένα κιλό πατάτες σε όποιον ψηφίσει!

Καθώς περνάνε οι ώρες τους ζώνουν τα φίδια στο στρατόπεδο του Βενιζέλου.

Οι 9 στους 10 Πασόκοι που τους τηλεφωνούν από την Ιπποκράτους για να πάρουν μέρος στην εκλογή Βενιζέλου τους κλείνουν το τηλέφωνο, όπως αποκαλύπτει η δημοσιογράφος Βασιλική Σιούτη στο twitter της.

Παρόλα αυτά ο στρατηγός των θαλαμηγών Τσουκάτος θέλει με το στανιό να εμφανίσει προς τα έξω 130.000 ψηφοφόρους.

Δείτε τι γράφει ο Μάρκος Μουζάκης στο "ΠΑΡΟΝ" για τις αλχημείες της Ιπποκράτους.



** Πόσοι θα ψηφίσουν σήμερα; Μα… γύρω στις 130.000 (όσοι είναι οι εγγεγραμμένοι Πασόκοι)! Όχι, δεν έχω μαντικές ιδιότητες. Απλά πληροφορήθηκα εγκύρως, ότι σε ένα κλειστό κογκλάβιο υπασπιστών του Μπένι αποφασίστηκε ότι όσοι κι αν πάνε –και θα είναι σίγουρα πολύ λιγότεροι!- αυτοί θα δώσουν τον αριθμό 130.000 πάνω-κάτω! Μάλιστα τόνισαν, ότι «και ποιος θα τολμήσει να το αμφισβητήσει, αφού και το 2007 ψήφισαν πολύ λιγότεροι απ’ τον αριθμό που ανακοινώσαμε»; Ολέ!
Read more

Η αναφορά ΣΟΚ του ΔΝΤ που καταργεί την Δημοκρατία


Εντολή μνημονίου η συγκυβέρνηση...
Να γιατί μιλούσαν για συγκυβέρνηση και μετά έτρεχαν να τα μπαλώσουν...
Δείτε τι περιλαμβάνεται στην αναφορά του ΔΝΤ (Request for Extended Arrangement Under the Extended Fund Facility) με το νέο μνημόνιο ΙΙ, που θα υπογραφεί από τους νενέκους στην βουλή.
Το ΔΝΤ τα γράφει όχι το Economist ή η Wall Street Journal..
Δείτε τι γράφει για τις εκλογές και την συνεργασία ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ...
Μετά από αυτό να δούμε ποιος θα ψηφίσει αυτό το τερατούργημα, αυτό το έκτρωμα, την ταφόπλακα της οικονομίας και της δημοκρατίας στην Ελλάδα.


Σελίδα 37 της αναφοράς του ΔΝΤ για το νέο μνημόνιο (Request for Extended Arrangement Under the Extended Fund Facility)
Πολιτικές διαβεβαιώσεις.
Οι συμφωνίες που συνήφθηκαν με τις αρχές έχουν λάβει ευρεία πολιτική υποστήριξη μέσα από μια μεγάλη πλειοψηφία στο Κοινοβούλιο, για ένα πλαίσιο νόμου που καλύπτει τις λεπτομέρειες του ΜΟΧΠ (ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΟΠΙΣΤΩΤΙΚΗΣ
ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ).
Επιπλέον, οι σημερινοί ηγέτες του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ έχουν δεσμευθεί δημοσίως σχετικά με τους στόχους του προγράμματος και τα βασικά μέτρα πολιτικής για λογαριασμό των κομμάτων τους, τώρα σε όλη την προεκλογική περίοδο και πέρα από αυτήν. Αυτά τα δύο μέλη του σημερινού συνασπισμού, που βρίσκονται αντίστοιχα στα αριστερά και δεξιά του πολιτικού φάσματος, είναι επίσης ιστορικά τα δύο πλέον εξέχοντα ελληνικά πολιτικά κόμματα.
Η Νέα Δημοκρατία σήμερα προηγείται στις δημοσκοπήσεις.Σε κάθε περίσταση, με δεδομένο το σημερινό πολιτικό κατακερματισμό, το ένα ή τα δύο αυτά κόμματα είναι πιθανό να εμπλακούν σε έναν συνασπισμό μετά τις εκλογές.
Σελίδα 226
Δήλωση Θάνου Κατσάμπα, Αναπληρωτή Εκτελεστικού Διευθυντή για την Ελλάδα, 15, Μάρ, 2012
Η Ελλάδα βρίσκεται σε ένα ιστορικό σταυροδρόμι. Η κρίση είναι οικονομική και κοινωνική, αλλά η κυβέρνηση συνασπισμού με επικεφαλής τον καθηγητή κ. Λουκά Παπαδήμου, πρώην διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδα και πρώην Αντιπρόεδρος της ΕΚΤ, έχει καταφέρει να σταθεροποιήσει το πολιτικό τοπίο και να εξασφαλίσει την υποστήριξη των δύο μεγαλύτερων πολιτικών κομμάτων, του Σοσιαλιστικού Κόμματος με επικεφαλή τον κ. Παπανδρέου(ΠΑΣΟΚ), και του Συντηρητικού Κόμματος με επικεφαλή τον κ. Σαμαρά (Νέα Δημοκρατία).Ακόμη και εάν διεξαχθούν εκλογές στο εγγύς μέλλον (η ακριβής ημερομηνία είναι ακόμα αβέβαιη), ο κ. Παπανδρέου και ο κ.Σαμαράς έδωσαν διαβεβαιώσεις ότι όποιος διαδεχθεί τον κ. Παπαδήμο θα συνεχίσει τις πολιτικές που συμφωνήθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος οικονομικής στήριξης.
Υ.Γ

Ο κ. Θάνος Κατσάμπας ήταν μέχρι τον Φεβ.201 Βοηθός-Διευθυντή στο Τμήμα Δημοσιονομικών Υποθέσεων του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου
και σήμερα είναι ο εκπρόσωπος της Ελλάδος στο ΔΝΤ.

Διαβάστε την αναφορά του ΔΝΤ που περιέχει το νέο Μνημόνιο

Read more

Η Ελλάδα μπορούσε να διαγράψει τα χρέη της από το 2010!!


Μια εντυπωσιακή αποκάλυψη για τον τρόπο που η Ελλάδα θα μπορούσε να διαγράψει τα χρέη της ήρθε στο φως της δημοσιότητας και έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον αυτές τις ημέρες.

Σύμφωνα με μελέτη που υπογράφουν o Μίτου Γκουλάτι, καθηγητής του Πανεπιστημίου Duke των ΗΠΑ και ο Λέο Μπουχάϊτ, νομικός ειδικευμένος σε θέματα αναδιάρθρωσης του κρατικού χρέους, η Ελλάδα από το Μάιο του 2010 θα μπορούσε μονομερώς να επιλέξει σε ποιo ποσοστό θα κουρευθεί το χρέος της, χωρίς να δώσει λογαριασμό σε κανέναν και ειδικότερα να μην υποχρεωθεί να καταληστέψει το λαό.

Στην μελέτη τους, οι δύο επιστήμονες υποστηρίζουν πως η ελληνική Βουλή μπορεί οποιαδήποτε στιγμή να αλλάξει τους όρους που έχουν εκδοθεί όσα ομόλογα του ελληνικού δημοσίου υπάγονται στο ελληνικό δίκαιο. Μάλιστα, τονίζουν πως η ελληνική Βουλή μπορεί όποια στιγμή επιθυμεί να μειώσει το επιτόκιο ή ακόμα και να αυξήσει την περίοδο αποπληρωμής των ομολόγων, τα οποία αποτελούσαν το 2010 το 90% του συνολικού χρέους της χώρας.

Μπορούμε όλοι λοιπόν να φανταστούμε τι θα σήμαινε κάτι τέτοιο…
Διαβάστε όλη τη μελέτη εδώ:

Lee C. Buchheit


Cleary Gottlieb Steen & Hamilton LLP - Νέα Υόρκη Γραφείο

Γ. Μίτου Gulati


Duke University - Νομική Σχολή του

7 Μαίου 2010



Περίληψη:
Ένα σχέδιο για την αντιμετώπιση της ελληνικής κρίσης του χρέους έχει πάρει τη μορφή μιας 110.000.000.000 € οικονομικό πακέτο στήριξης για την Ελλάδα ανακοινώθηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο στις 2 Μαΐου, 2010.


Ένα σημαντικό μέρος αυτού του € 110 δισεκατομμύρια, αν και όταν αυτή καταβάλλεται, θα χρησιμοποιηθεί για την αποπληρωμή ωρίμανση ελληνική δανειακών υποχρεώσεων, στο ακέραιο και εγκαίρως. Η επιτυχία του σχεδίου Α δεν είναι αναπόφευκτη? Μεταξύ άλλων, θα απαιτήσει από τους Έλληνες να δεχθούν - και να κολλήσει σε - ένα σκληρό πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής επί σειρά ετών.


Εάν το σχέδιο Α δεν ευημερούν, ποιες είναι οι εναλλακτικές λύσεις; Και πόσο γρήγορα θα μπορούσε ένα σχέδιο Β να κινητοποιηθούν και να εκτελεστεί; Το παρόν έγγραφο περιγράφει τα στοιχεία μιας πιθανής σχέδιο Β, η αναδιάρθρωση των περίπου € 300 δισεκατομμυρίων του δημόσιου χρέους στην Ελλάδα.


Πριν από κρατικά αναδιαρθρώσεις χρέους παρέχουν σημαντική καθοδήγηση για το πώς μια τέτοια αναδιάρθρωση θα μπορούσε να διαμορφωθεί. Αλλά αρκετά βασικά χαρακτηριστικά του ελληνικού χρέους θα μπορούσε να κάνει αυτή τη λειτουργία σημαντικά διαφορετική από κάθε προηγούμενη δημόσιο χρέος προπονήσεις.


Για να είμαστε σίγουροι, μια αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους δεν θα απαλλάξει τη χώρα από την οδυνηρή προοπτική σημαντική δημοσιονομική προσαρμογή, ούτε θα εκτοπίσει την ανάγκη για οικονομική στήριξη από το δημόσιο τομέα. Αλλά αυτό μπορεί να αλλάξει τον τρόπο κάποιες από αυτές οι πόροι δαπανώνται (για παράδειγμα, backstopping το εγχώριο τραπεζικό σύστημα, σε αντίθεση με την εξόφληση το χρέος εξ ολοκλήρου).


Το παρόν έγγραφο δεν εικασίες για το αν η αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους θα γίνει στην πράξη αναγκαία ή πολιτικά εφικτή. Η έκθεση επικεντρώνεται μόνο στο πώς και όχι το κατά πόσον το πότε, από μια τέτοια αναδιάρθρωση του χρέους.

http://logioshermes.blogspot.com/2012/03/2010.html
Read more

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Διορίζει "κολλητούς" του στο δημόσιο ο Βενιζέλος λίγο πριν την παραίτησή του

Υπουργός της... ρεμούλας

Πριν παραιτηθεί ο υπουργός των φτωχών Ελλήνων με καταθέσεις εκατομμυρίων (διαβάστε το άρθρο), διορίζει φίλους και και γνωστούς σε ασφαλείς θέσεις του δημοσίου και σε Επιτροπές φαντάσματα, με μισθούς - πρόκληση! Δείτε στο planet-greece όλα τα έγγραφα των τερατουργημάτων του κυρίου Βενιζέλου....






Η Επιτροπή - φάντασμα
Ας αρχίσουμε, λοιπόν, από την Επιτροπή - φάντασμα που ίδρυσε ο κύριος Βενιζέλος. Αύγουστος 2011. Τα μέσα ενημέρωσης υπολειτουργούν, η βουλή το ίδιο, ο κόσμος καταβεβλημένος από της καλοκαιρινές καταστολές με χημικά στην πλατεία Συντάγματος, προσπαθεί να βρει λίγες σταγόνες δροσιάς έστω και σε κοντινές παραλίες.

Όχι, όμως, και ο δαιμόνιος υπουργός Οικονομίας. Καταφέρνει και περνάει νομο, που ο ίδιος ο Ευάγγελος Βενιζέλος εισηγήθηκε, για την λειτουργία της Επιτροπής Εποπτείας κι Ελέγχου Παιγνίων με βάση έναν "ανενεργό" νόμο του 2004. Προστέθηκε δηλαδή στον κρατικό προϋπολογισμό η δαπάνη λειτουργίας μιας ακόμα κρατικής δομής.

Χωρίς καμία προφανή αιτία, η ΕΕΕΠ μετατράπηκε γρήγορα σε ανεξάρτητη αρχή και ο Εύαγγελος Βενιζέλος διόρισε στη θέση του Προέδρου (με μισθό 5.856 ευρώ)
τον Ευγένιο Γιαννακόπουλο.

Ο "κολλητός"


Το ποιος είναι ο Ευγένιος Γιαννακόπουλος, δε χρειάζεται κάποιος να καταβάλει ιδιαίτερη προσπάθεια για να μάθει. Ήταν πολύ εύκολο. Φρόντισε ο ίδιος ο Βενιζέλος να μας τον συστήσει με την πράξη διορισμού του:
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgV5AA6sN0blDV1hva80u0eakjfPR_g7w-DokbdPQpLzjjHbp_uUmr6LGz1G_ApFmYm1NdxvmIeCIV8S0J3-KaanY0ZmsTjRIea3nb9QP4A9Kl2Qd3g0f7NyWHWRZW6TuYAD-ZW0WX664A/s1600/gian.jpg

Ο Γιαννακόπουλος διορίσθηκε επί πρωθυπουργίας Παπανδρέου – Λιάνη πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος στην ΕΡΤ (1993 – 1995). Ήταν η περίοδος που ο Βενιζέλος διετέλεσε κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Μετά ο Βενιζέλος τον πήρε μαζί του στο Υπουργείο Πολιτισμού, όπου ήταν γενικός γραμματέας (1996 – 1999). Άνθρωπος εμπιστοσύνης, διορίσθηκε πρόεδρος και γενικός γραμματέας του ΕΟΤ (1999 – 2002. Το 2002 ο Βενιζέλος τον διόρισε πρόεδρο της Πολιτιστικής Ολυμπιάδας ως έχοντα «μακρά εμπειρία σε θέματα πολιτιστικής διοίκησης και διαχείρισης, καθώς και σε θέματα επικοινωνίας και προβολής της διεθνούς εικόνας της χώρας». Η επιλογή ξένισε διότι επελέγη ένα «τεχνοκρατικό και πολιτικό» στέλεχος να διαδεχθεί ανθρώπους του πολιτισμού, όπως ο Μιχάλης Κακογιάννης και ο Τίτος Πατρίκιος που είχαν παραιτηθεί για «προσωπικούς λόγους».

Οι μηνίαιες αποδοχές του αγγίζουν τα 5.856 ευρώ. Για ακόμα μια φορά το επάγγελμα "φίλος Βενιζέλου" αποδεικνύεται επικερδές....

Κι αρχίζει το πάρτι....

Μιας και ο συνεργάτης του Βενιζέλου εξασφάλισε τον
παχυλό αυτό μισθό, δεν θα έπρεπε να βολευτούν και μερικά ακόμα δικά μας παιδιά και μάλιστα λίγο πριν ξεκινήσουν οι απολύσεις στο Δημόσιο;

Σύμφωνα λοιπόν με το σχετικό έγγραφο, την Επιτροπή Ελέγχου κι Εποπτείας των Παιγνίων θα στελεχώσουν πρώην υπάλληλοι του υπό κατάργηση ΕΟΜΜΕΧ και μάλιστα
διαφορετικής κατάρτισης. Ένας τεχνολόγος μηχανικός, ένας οικονομολόγος, ένας μηχανολόγος μηχανισμός, ένας χημικός μηχανικός και μια φιλόλογος. Τι σχέση έχουν άραγε όλοι αυτοί με τον έλεγχο της αγοράς των Παιγνίων;

Μιας και δεν φτάνουν οι υπάλληλοι από τον ΕΟΜΜΕΧ , ας βολέψουμε κι έναν υπάλληλο από τον ΗΣΑΠ Α.Ε κι έναν από την ΕΘΕΛ Α.Ε.
Με λίγα λόγια, το Δημόσιο κυνηγάει την ουρά του μεταφέροντας το βάρος της μισθοδοσίας των υπεράριθμων υπαλλήλων σε νέες κρατικές δομές οι οποίες στελεχώνονται αναξιοκρατικά κι αδυνατούν να κάνουν σωστά και τη δουλειά τους.

Προτιμούμε να αναθέσουμε στον "κηπουρό" ενός υπουργού, σε μια φιλόλογο, σ' έναν υπάλληλο της ΕΘΕΛ κτλ τον έλεγχο της αγοράς των Παιγνίων
παρά να τους απολύσουμε και να προσλάβουμε, αν χρειάζεται, μερικούς από τους 1.000.000 ανέργους. Καλύτερα να παραμείνει άνεργος ένας νεαρός οικονομολόγος με μεταπτυχιακά παρά να χάσει τη δουλειά της μια φιλόλογος του ΕΟΜΜΕΧ.

Κάπως έτσι, λοιπόν, ο ζάμπλουτος υπουργός των χρεωκοπημένων Ελλήνων, συνεχίζει να μάχεται υπέρ αυτού που στις συνεντεύξεις και τους λόγους σιχαίνεται. Τη διαφθορά και βόλεμα... ημετέρων! Με τις υγείες σας κύριε.... πρόεδρε.


*planet-greece, με αναφορές από parapolitiki.com

Read more

Ελληνική πηγή Stratfor:"Σκόπιμη η διόγκωση του ελλείμματος"!


Για σκόπιμη διόγκωση του ελλείμματος από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ κάνει λόγο Έλληνας πληροφοριοδότης της αμερικάνικης ιδιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών Stratfor. Οπως αναφέρεται στο ηλεκτρονικό μήνυμα που αποκτήθηκε από το Wikileaks και παρουσιάζουν "Τα Νέα Σαββατοκύριακο", η συγκεκριμένη πηγή ήταν υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, χωρίς να ξεκαθαρίζεται αν έθεσε υποψηφιότητα στις τελευταίες εκλογές ή παλαιότερα.
Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του πληροφοριοδότη με κωδικό GR101:

«Η ελληνική κυβέρνηση σκόπιμα επιδείνωσε το πρόβλημα του ελλείμματος το 2009 (με στόχο να επιρρίψει όλα τα οικονομικά προβλήματα στην προηγούμενη κυβέρνηση και πιθανότατα για να λάβει μεγαλύτερη βοήθεια από διεθνείς οργανισμούς) πληρώνοντας κάποιους λογαριασμούς νωρίτερα. Για παράδειγμα, πληρωμές που θα μπορούσαν να γίνουν τον Ιανουάριο του 2010, καταβλήθηκαν νωρίς τον Νοέμβριο ή τον Δεκέμβριο του 2009 ώστε σκόπιμα να αυξήσουν τις δαπάνες της κυβέρνησης».

Στο ηλεκτρονικό μήνυμα που απέστειλε στις 16 Ιανουαρίου 2010 ο υπάλληλος της Stratfor που χειρίζεται τη συγκεκριμένη πηγή επισημαίνεται επίσης ότι ο πληροφοριοδότης GR101 είναι δικηγόρος στις Βρυξέλλες. Περιγράφεται δε ως πολύ αξιόπιστος και με πολύ καλές επαφές στην ελληνική κυβέρνηση. Ωστόσο, οι πληροφορίες αυτές που έδωσε χαρακτηρίστηκαν από τον χειριστή ως «φήμες».

Σημειώνεται ότι μία εβδομάδα πριν από την αποστολή του εν λόγω μηνύματος είχε εκδοθεί από τη Eurostat η έκθεση-κόλαφος για τα ελληνικά στατιστικά στοιχεία του 2008.

[Και τώρα περιμένουμε να δούμε την ποινική πλέον εξέλιξη της δυσώδους υπόθεσης ΕΛΣΤΑΤ...]

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
http://www.defencenet.gr/defence/index.php?option=com_content&task=view&id=36881&Itemid=160
Read more

Αννα Αντουανέτα με μισθούς από 1.100 έως 4.500 Ευρώ

20120317-160540.jpgstrong>
Ούτε μία ούτε δύο… αλλά συνολικά 16 συμβάσεις έργου που είχαν προκηρυχθεί από τα μέσα του προηγούμενου μήνα φρόντισε να «τακτοποιήσει» προτού εγκαταλείψει το υπουργείο Παιδείας η Αννα Διαμαντοπούλου, και πιο συγκεκριμένα την επόμενη ημέρα του μίνι ανασχηματισμού όπου ορκιζόταν υπουργός Ανάπτυξης έχοντας παραδώσει το χαρτοφυλάκιο του υπουργείου Παιδείας στον Γιώργο Μπαμπινιώτη. Ετσι, προτού αποχωρήσει και εν όψει εκλογών, εκτός από το «αναμνηστικό δώρο» που έκανε στους πρυτάνεις υπογράφοντας την ετήσια χρηματοδότηση των πανεπιστημίων, βόλεψε και τους ημετέρους εξασφαλίζοντάς τους δουλειά και παχυλούς μισθούς που κυμαίνονται μεταξύ 7.000 και 28.000 ευρώ για τους επόμενους έξι μήνες.
Οπως φαίνεται, φεύγοντας η κυρία Διαμαντοπούλου κατάφερε να φεσώσει το υπουργείο
Παιδείας με 208.000 ευρώ, σπαταλώντας τα κονδύλια του Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Ανάπτυξης (ΕΣΠΑ) για την πρόσληψη 16 εξωτερικών συνεργατών εμπειρογνωμόνων με «συμβάσεις μίσθωσης έργου ιδιωτικού δικαίου». Σύμφωνα με την προκήρυξη που δημοσιεύτηκε στις 16 Φεβρουαρίου, θα παρέχουν «επιστημονική – τεχνική υποστήριξη και τεχνογνωσία» κατά την υλοποίηση προγράμματος που θα διασφαλίζει την ποιότητα σε ΑΕΙ και ΤΕΙ (ανάπτυξη αποτελεσματικού κεντρικού εποπτικού και υποστηρικτικού μηχανισμού για τη διασφάλιση της ποιότητας στην Τριτοβάθμιας Εκπαίδευση).
Τα απαραίτητα προσόντα, όπως ορίζονται στην προκήρυξη, για τους 16 «τυχερούς» που εν μέσω οικονομικής κρίσης κατάφεραν να απολαμβάνουν μισθούς που ξεπερνούν τα 1.100 ευρώ μηνιαίως και φτάνουν έως και τα 4.500 ευρώ ποικίλλουν ανάλογα με τη θέση που καλούνται να στελεχώσουν. Μάλιστα, όπως αναφέρεται αυτοί που θα αναλάβουν τα έργα, δεν υποχρεούνται καν να βρίσκονται στο υπουργείο, αφού «το έργο μπορεί να παρασχεθεί από τον τόπο διαμονής των εμπειρογνωμόνων, χωρίς να απαιτείται η συνεχής παρουσία τους στην έδρα της Αναθέτουσας Αρχής». Ενδεικτικά, για τις δύο θέσεις του υποστηρικτικού επιστημονικού προσωπικού, που είναι και οι πιο χαμηλόμισθες, είναι απαραίτητη η κατοχή βασικού και μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών.
Για τα υπόλοιπα 14 πόστα που αφορούν τη δημιουργία μηχανισμού για την ποιότητα στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση (π.χ. διεθνή πρότυπα, εναρμόνιση του ελληνικού συστήματος με τα διεθνή, επεξεργασία και ανάλυση δεδομένων) οι εμπειρογνώμονες είναι είτε δικηγόροι είτε οικονομολόγοι ή γενικά και αόριστα απόφοιτοι πανεπιστημίου ή πολυτεχνικής σχολής. Οσον αφορά το ποιοι είναι οι 16 «εκλεκτοί», αυτό παραμένει άγνωστο, καθώς δεν έχει δημοσιευτεί σχετική απόφαση με την επιλογή τους, παρά μόνο ένα έγγραφο που αποδεικνύει ότι, ενώ η κυρία Διαμαντοπούλου μάζευε τα πράγματά της για να μετακομίσει στο υπουργείο Ανάπτυξης, είχε το μυαλό της στο να δώσει εντολή στον Κωνσταντίνο Βαλιάντζα, προϊστάμενο της Ειδικής Υπηρεσίας Εφαρμογής Εκπαιδευτικών Δράσεων, να ολοκληρώσει την προκήρυξη με την έγκριση των προσλήψεων.
Από την Δημοκρατία
http://olympia.gr/2012/03/17/%ce%b1%ce%bd%ce%bd%ce%b1-%ce%b1%ce%bd%cf%84%ce%bf%cf%85%ce%b1%ce%bd%ce%ad%cf%84%ce%b1-%ce%bc%ce%b5-%ce%bc%ce%b9%cf%83%ce%b8%ce%bf%cf%8d%cf%82-%ce%b1%cf%80%cf%8c-1-100-%ce%ad%cf%89%cf%82-4-500-%ce%b5/
Read more

Άγριο κράξιμο στον Πάγκαλο σήμερα στα Λιόσια – μακελειό στην ΕΡΤ για να μην παιχτεί το βίντεο!

2012
20120317-160228.jpgΈκρηξη λαϊκής οργής από γονείς μαθητών σήμερα στο κλειστό της πάλης των Άνω Λιοσίων, όπου κάποιος νοσηρός εγκέφαλος είχε την φαεινή ιδέα να προσκαλέσει τον Θεοδωρο Πάγκαλο για την βράβευση παιδιών.
Με το που εμφανίστηκε ο γίγας της πολιτικής, οι γονείς δεν πίστευαν στα μάτια τους. Μετά το πρώτο σοκ, ήλθε η έκρηξη με τους γονείς των παιδιών να ψέλνουν το Ωσαννά στον σωτήρα του Έθνους. Χειροδικίες όμως δεν υπήρχαν γιατί όπως είπαμε, ο κόσμος ήταν αποκλειστικά γονείς παιδιών.
Φαίνεται όμως ότι ο ακροδεξιός πολιτικός το εκμεταλλεύτηκε και αντί να αποχωρήσει τι νομίζετε ότι έκανε; Πήρε το μικρόφωνο και άρχιζε να αποκαλεί τους γονείς “Συριζαίους”, οτι “πρέπει να μάθει να ζει με τρομοκράτες” κλπ κλπ!
Αυτό που ακολούθησε, είναι απερίγραπτο αφού οι συκοφαντημένοι γονείς εξερράγησαν και
προσπάθησαν να …δικαιώσουν τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης χωρις όμως να καταφέρουν να τον προσεγγίσουν.

Καθ’ όλη την διάρκεια του συμβάντος, υπήρχε κάμερα της ΕΡΤ που κατέγραψε ΤΑ ΠΑΝΤΑ. Γίνεται λοιπόν αγώνας δρόμου μέχρι αυτή την στιγμή, να μην μεταδοθεί τίποτα από το συμβάν που σημειωτέον, δεν υπήρξε ούτε ένα δευτερόλεπτο χωρίς λεκτικούς προπηλακισμούς για τον εγγονό του στρατηγού Παγκάλου. Αμετανόητος λοιπόν και ο εγγονός. Γιατί να μην είναι άλλωστε…
Όλοι οι συνεργάτες των Ναζί έμειναν ατιμώρητοι και μάλιστα η εξουσία των καθαρμάτων που συνήργησαν στην γενοκτονία των Ελλήνων του 41-43, παρέμειναν στα ηνία του κράτους έως σήμερα, με κληρονομική εξουσία.Από τον Πάγκαλο μέχρι τον Ράλλη, τον Χριστοφοράκο κλπ.
http://olympia.gr/2012/03/17/%ce%ac%ce%b3%cf%81%ce%b9%ce%bf-%ce%ba%cf%81%ce%ac%ce%be%ce%b9%ce%bc%ce%bf-%cf%83%cf%84%ce%bf%ce%bd-%cf%80%ce%ac%ce%b3%ce%ba%ce%b1%ce%bb%ce%bf-%cf%83%ce%ae%ce%bc%ce%b5%cf%81%ce%b1-%cf%83%cf%84%ce%b1/
Read more

Τραγανό Ηλείας: Οι δάσκαλοι ζητούν συσσίτιο για τους μαθητές


Σε ένα ακόμη σχολείο της χώρας μαθητές πηγαίνουν στις τάξεις τους με άδειο στομάχι. Η οικονομική κρίση έχει χτυπήσει τους πάντες και η καθημερινότητα έχει μετατραπεί σε μάχη για την επιβίωση. Έτσι στο δημοτικό σχολειό Τραγανού ο σύλλογος διδασκόντων εντόπισε το πρόβλημα και ομόφωνα αποφάσισε να ενημερώσει το Υπουργείο Παιδείας για την τραγική κατάσταση των περισσότερων μαθητών προκειμένου να υπάρχει συσσίτιο κατά τις πρωινές ώρες.
Όπως καταγγέλλουν οι εκπαιδευτικοί οι μαθητές παρουσιάζουν ιδιαίτερη κόπωση, με ελλιπή λειτουργία κατά τη διάρκεια της σχολικής ημέρας. Ενώ άλλα παιδιά ζαλίζονται ή διαμαρτύρονται ότι πονά η κοιλιά τους από την πείνα.
Εκεί μας οδήγησε η Τρόικα και ο Γιωργάκης…
http://www.prionokordela.gr/ellada/tragano-hleias-oi-daskaloi-zhtoun-sussitio-gia-tous-mathites/
Read more

H 7ετία Τσουκάτου-Χριστοφοράκου

Από την Αριστέα Μπουγάτσου



Τσουνάμι Τσουκάτου κατακλύζει το αρχείο Χριστοφοράκου.


Δεκάδες εγγραφές στα ημερολόγια του Mister Siemensφανερώνουν εντατικές, αλλά και διαχρονικές επαφές του Θ. Τσουκάτου με τον Μιχάλη Χριστοφοράκο. Και μάλιστα σε μια περίοδο που ο πρώτος, εκτός από «στρατηγός» του Κ. Σημίτη, ήταν και βουλευτής Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ,και ο δεύτερος φρόντιζε να χρηματοδοτεί τα κόμματα με τα μυστικά κονδύλια της Siemens.
Μερικές από τις 22 φορές που αναφέρεται το όνομα του Θ. Τσουκάτου στα ημερολόγια του Μιχ. Χριστοφοράκου. Σε μερικά από τα αποσπάσματα διακρίνεται και το όνομα του Κ. Γείτονα




Μερικές από τις 22 φορές που αναφέρεται το όνομα του Θ. Τσουκάτου στα ημερολόγια του Μιχ. Χριστοφοράκου. Σε μερικά από τα αποσπάσματα διακρίνεται και το όνομα του Κ. Γείτονα



Στενή σχέση



Στο αρχείο Χριστοφοράκου, που περιέχεται στη δικογραφία,υπάρχουν τουλάχιστον 22 εγγραφές στο όνομα «Τσουκάτος», αλλά και παραστατικά που καλύπτουν τη χρονική περίοδο από το 1999 μέχρι και το2006. Ολα μαρτυρούν μια στενή διμερή σχέση (Τσουκάτου - Χριστοφοράκου) η οποία επιτρέπει στον Θ. Τσουκάτο να ζητάει εξοπλισμό, αθλητικές χορηγίες, διορισμούς από τον τότε ισχυρό της Siemens, ενώ του στέλνει και προσωπικά κλειστούς φακέλους που του παραδίδονται.
Αν όλα αυτά δεν βρίσκονταν στη δικογραφία, θα υπήρχε πλήρες σκότος για την πολυετή αυτή σχέση, που καλύπτει και πολλά από τα κρίσιμα χρόνια της ερευνώμενης περιόδου, ως προς τη διακίνηση του μαύρου πολιτικού χρήματος της Siemens σε κόμματα ή σε μεμονωμένους πολιτικούς.


Ανέφερε μόνο δύο


Ο 4ος Ειδικός Ανακριτής δεν ασχολήθηκε με το αρχείο Χριστοφοράκου και ο Θ. Τσουκάτος κατά την απολογία του (1-7-2009)αναφέρεται μόνο σε δύο επαφές του- συναντήσεις με τον Μ. Χριστοφοράκο,στις 20/10/1998 και στις 15/12/1998. Τίποτε άλλο.
Μάλιστα, ο Θ. Τσουκάτος υποστηρίζει ενώπιον του ανακριτή ότι η πρώτη επαφή με τον Μ. Χριστοφοράκο έγινε από τηλεφώνημα ενός διαφημιστή που τον γνώριζε επειδή έκανε διαφημίσεις σε κόμματα και έχει και μια εταιρεία δημόσιων σχέσεων, την DDB, τον Χρήστο Παπαπολύζο. Ο τελευταίος αιτήθηκε να με επισκεφθούν με τον Χριστοφοράκο στο γραφείο μου στο ΠΑΣΟΚ, υποστηρίζει ο Θ. Τσουκάτος, ζητώντας ο «προξενητής»-διαφημιστής να κληθεί ως μάρτυράς του, ενώ ο ανακριτής δεν μπήκε στον κόπο να ρωτήσει αν μπλέχτηκ
αν και διαφημιστικά τα κονδύλια της Siemens και του κόμματος.
Ετσι όλα έμειναν στο 1 εκατ. μάρκα, που η Siemens το 1999-λίγους μήνες μετά τις δύο επαφές- αποδέσμευσε υπέρ του ΠΑΣΟΚ σε λογαριασμό στην Ολλανδία του κ. Πιταούλη, που ήξερε ότι διευκόλυνε άλλο φίλο του, τον κ. Βίο. Το ποσό αυτό «εισήχθη» σπασμένο σε μικρότερα ποσά,πέρασε από λογαριασμούς φίλων και, όπως υποστηρίζει ο Θ. Τσουκάτος,παραδόθηκε στο ταμείο του ΠΑΣΟΚ.
Ομως οι επαφές Τσουκάτου - Χριστοφοράκου εντατικοποιήθηκαν από το 1999 και μετά.
Ειδικότερα:



1 Από τον Φεβρουάριο μέχρι και τον Σεπτέμβριο του 1999, στο ημερολόγιο της Γενικής Διεύθυνσης της Siemens υπάρχουν τουλάχιστον επτά σημειώσεις επαφών του Θ. Τσουκάτου, που κάποιες από αυτές παραπέμπουν και σε διευθετήσεις συναντήσεων με τον Μιχ. Χριστοφοράκο.
2 Στις 10 Ιουνίου 1999 καταγράφεται η ώρα 15.00 ΠΑΣΟΚ / Ζωή.
3 Το 2000 στο ημερολόγιο Χριστοφοράκου εμφανίζονται και πάλι εγγραφές μεταξύ Απριλίου και Δεκεμβρίου. Σε μία από αυτές αποτυπώνεται αίτημα Τσουκάτου για τηλεφωνικό κέντρο, ενώ σημειώνονται και τα τηλέφωνα τότε συνεργάτη του που φροντίζει το σχετικό θέμα.
4 Το 2001 μεταξύ των όσων ζητούσαν τον Χριστοφοράκο και πάλι ο Θ. Τσουκάτος με σημειώσεις στον Νοέμβριο μήνα, όταν τότε το γραφείο της κυρίας Ντόρας Μπακογιάννη ρύθμισε το αίτημά της για την απόκτηση πλυντηρίου-στεγνωτηρίου από τη Siemens. Ο Θ. Τσουκάτος αφήνει το τηλέφωνο του πολιτικού του γραφείου για επικοινωνία.
5 Το 2003 (14/1) στο ημερολόγιο Χριστοφοράκου γράφεται:«Τσουκάτος / ΠΑΣΟΚ προσωπικό φάκελο για σας». Σε άλλη σημείωση κάτω από«laptop Μητσοτάκη» αναφέρεται επαφή-κλήση Τσουκάτου (13 και 19Φεβρουαρίου 2003).
Για το Κυπριακό!
Στις 8/4/2003 ο Θ. Τσουκάτος με φαξ ζητάει από τον Χριστοφοράκο«χορηγία Αθλητικής Λέσχης Φιλάθλων Αλίμου», ενώ του στέλνει (4/12) και την ομιλία του στην Κ.Ε. του ΠΑΣΟΚ «για το Κυπριακό και τον διάλογο με την Αριστερά». «...Με την προσδοκία να υπάρξει ένας δίαυλος επικοινωνίας μεταξύ μας», γράφει στον Μ. Χριστοφοράκο.
6 Σε άλλη εγγραφή (20/1/2004) και πάλι σε κλήση στο όνομα Τσουκάτος αναγράφονται «2 συστήματα + 1 πλακέτα + 1 adaptor». Είναι η εκλογική χρονιά (εθνικές και ευρωεκλογές) και οι επαφές του Θ. Τσουκάτου αυξάνονται, με κλήσεις στο γραφείο του Μ. Χριστοφοράκου, αλλά και με ευχές για το Πάσχα κ.ά.
7 Ο Θόδωρος Τσουκάτος, όμως, συνεχίζει ακάθεκτος ακόμα και όταν βρίσκεται εκτός πολιτικής. Στις 28 Ιουνίου 2006 στέλνει στο γραφείο Χριστοφοράκου το βιογραφικό ενός ενδιαφερόμενου για τη θέση μηχανικού ανάπτυξης λογισμικού, «όπως συνεννοηθήκαμε» γράφει στο e-mail που απευθύνει στην Κατερίνα (Τσακάλου), την οποία παρακαλεί «να το δώσεις στον κ. Χριστοφοράκο».
Ο Γείτονας
Στο ημερολόγιο Χριστοφοράκου, του 2004, υπάρχει καταγεγραμμένη,χειρόγραφα, μια διπλή σημείωση στη σελίδα της 3ης Μαρτίου. Τσουκάτος και Γείτονας μαζί. Η σημείωση γράφει: «Φάκελο Θ. Τσουκάτου, φάκελο Γείτονα». Η σημείωση αυτή καταχωρίζεται στα βιβλία της Siemens σε κρίσιμο πολιτικό χρόνο, τέσσερις ημέρες πριν από τις εθνικές εκλογές και μπορούν να την εξηγήσουν μόνο τα αναφερόμενα σε αυτήν πρόσωπα.
Ο Μ. Χριστοφοράκος έχει εμπλέξει το όνομα του Κώστα Γείτονα,μέσω της απολογίας του στο Μόναχο το περσινό καλοκαίρι, ισχυριζόμενος πως είναι ένα από τα πρόσωπα που για λογαριασμό του ΠΑΣΟΚ έλαβαν ενισχύσεις από τη Siemens. Ο Κ. Γείτονας έχει αντικρούσει τους ισχυρισμούς του, έχει δηλώσει ότι στρέφεται με αγωγή εναντίον του, ενώ το ΠΑΣΟΚ δεν επιφύλαξε για τον τότε υπεύθυνο για τα οικονομικά του κόμματος την ίδια μεταχείριση που είχε έναντι του Θ. Τσουκάτου και του Τ. Μαντέλη, των οποίων ανέστειλε την κομματική ιδιότητα.
Το όνομα του Κ. Γείτονα εμφανίζεται σε σημείωση προγενέστερη της«διπλής» στις 26 Φεβρουαρίου 2004, στη σελίδα του ημερολογίου, όπου καταγράφονται τα πρόσωπα που καλούσαν το γραφείο Χριστοφοράκου.
Λίγους μήνες μετά, στις 16 Ιουλίου 2004, στο ημερολόγιο Χριστοφοράκου καταχωρίζεται κλήση από Γείτονα και δίπλα καταγράφονται δύο τηλέφωνα του πολιτικού του γραφείου.
Το 2003 (5/3/2003) σε υπόμνηση της γραμματέως του Μ.Χριστοφοράκου, καταγράφεται και το όνομα Γείτονας, μαζί με άλλα όπως:Κυπραίου, πρόεδρος Κ.Μ., και με μια σημείωση που γράφει «ΚΥΣΕΑ:Σκανδαλίδης, Τσοχατζόπουλος, Παπαντωνίου να στείλουμε 2 non paper». *

EΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ
http://www.kourdistoportocali.com/articles/10321.htm
Read more

Led Zeppelin - All of My Love lyrics

Read more

Τόσοι προδότες; ή τόση νοθεία!...

Απορία προκαλούν κάποιες σφυγμομετρήσεις της κοινής γνώμης:

Όχι, βέβαια, σχετικά με τις αντιμνημονιακές πολιτικές δυνάμεις. Που κάποιες έχουν πολλαπλές μάλιστα αδυναμίες. Μεταξύ των οποίων φοβερότερη είναι η κατάρα της ασυνεννοησίας…

Σε τρόπον ώστε, σε τελική ανάλυση, να συγκαταλέγονται και αυτές στους στυλοβάτες των μνημονίων της προδοσίας και των σχετικών, σκοτεινών συνεπειών τους.

Αφού, εγκλωβισμένες καθεμιά τους στο γκέτο της ιδιοτέλειας και...

της μωροφιλοδοξίας τους, περιμένουν να σπεύσουν οι άλλοι να φιλήσουν-όπως του πάπα-την παντούφλα τους. Ή, διαφορετικά, είναι ευχαριστημένες με το να έχουν εξασφαλισμένο-a priori-το θρίαμβο του... τίποτα!Η απορία υπάρχει για τις προτιμήσεις του κοπαδιού των ψηφοφόρων, σχετικά με τα κόμματα της προδοσίας.Αφού, όπως λέγεται, τα κόμματα του δοσιλογισμού συγκεντρώνουν το μεγαλύτερο ποσοστό-σε σύγκριση με τα υπόλοιπα κόμματα- του κοπαδιού των ψηφοφόρων.

Και μπαίνει το ερώτημα: Επιτέλους μπορεί να υπάρχουν, σ’ αυτό τον τόπο των τόσων αγώνων για τη δημοκρατία και την ελευθερία τόσοι πολλοί προδότες;

Γιατί, βέβαια, αυτοί, που υποστηρίζουν το καθεστώς της προδοσίας είναι αντάξιοι αυτού του χαρακτηρισμού. Όσο κι εκείνοι, που ψήφισαν τα προδοτικά μνημόνια και τις ληστρικές δανειακές συμβάσεις.

Και η μόνη εξήγηση, που μπορεί να δώσει κάποιος για την άκρως αντεθνική και αντιπατριωτική συμπεριφορά τους είναι ότι κάποιοι απ’ αυτούς μπορεί να είναι μεταξύ εκείνων οι οποίοι «τα έφαγαν μαζί» με τα, πάσης φύσεως, παχύδερμα της εξουσίας…

Και φοβούνται μήπως, σε περίπτωση, που ξεφύγει η εξουσία απ’ το κατεστημένο της προδοσίας, κληθούν να πληρώσουν για τις ρεμούλες τους. Και να επιστρέψουν τα κλεμμένα. Ή, διαφορετικά, είμαστε αναγκασμένοι να πιστέψουμε ότι πρόκειται, σε μεγάλο βαθμό, για ένα μεγάλο ποσοστό ανίατα ηλιθίων!

Πράγμα, που θα ήταν εν μέρει κατανοητό, αν δεν είχε προηγηθεί το σαφάρι του διωγμού και της καταλήστευσης σε βάρος της συντριπτικής πλειονότητας των εργαζομένων στον ιδιωτικό και στο δημόσιο τομέα. Και σχεδόν του συνόλου του λαού. Με το πετσόκομμα των μισθών και των συντάξεων. Με την καταλήστευση των εργασιακών δικαιωμάτων. Με τις αθρόες απολύσεις. Με την υποταγή της χώρας σε καθεστώς νομικού και οικονομικού και αστυνομικού φασισμού. Και το πάντων χείριστο την υποταγή και το ξεπούλημα της χώρας στα ξένα και εχθρικά προς την Ελλάδα και το λαό της συμφέροντα!

Όμως η λογική αδυνατεί να παραδεχτεί ότι μπορεί, όπως προαναφέραμε, να υπάρχει, σ’ αυτόν τον τόπο, ένα τόσο μεγάλο ποσοστό προδοτών και ηλιθίων φασιστών. Και μας αναγκάζει να γινόμαστε καχύποπτοι…

Και να υποθέσουμε ότι κάτι άλλο μπορεί να συμβαίνει. Και ότι κάποιες σφυγμομετρήσεις φαίνεται να προετοιμάζουν το έδαφος για το σαφάρι της νοθείας, που θα γίνει, σχετικά με την έκδοση των εκλογικών αποτελεσμάτων. Πάντα-εννοείται-με τη βοήθεια του παρακράτους της ηλεκτρονικής διαβολοκυβέρνησης. Κι αυτό το γνωρίζουμε καλύτερα από κάθε άλλον εμείς οι μπλόκερς. Που διαρκώς δεινοπαθούμε απ’ τις, σε βάρος μας δολιοφθορές εκ μέρους του ηλεκτρονικού παρακράτους.

Γιατί βέβαια οι διεθνείς προστάτες του πολιτικού αληταριού, που με τόσες απάτες και κακουργίες μας έφεραν ως εδώ, δεν θα αφήσουν στη μέση το δολοφονικό, σε βάρος της πατρίδας μας και του λαού της έργου. Αυτοί, που έκαψαν τη μισή Ελλάδα και ένα σωρό ανθρώπους και κατέστρεψαν επανειλημμένα το κέντρο της Αθήνας και χρησιμοποίησαν τόσες απάτες, προκειμένου να επιβάλλουν το καθεστώς του δοσιλογισμού, δεν θ’ αφήσουν εύκολα ημιτελές το σχέδιό τους. Ούτε θ’ αφήσουν απροστάτευτους τους προδότες, που εξυπηρετούν τα σχέδιά τους. Γιατί-σε αντίθεση με το παραδοσιακό ρητό- ανήκουν σ’ αυτούς που αγαπούν, όχι μόνο την προδοσία, αλλά και τους προδότες!….

Και πιθανώς να πούνε κάποιοι: Ε, και, λοιπόν, τι νόημα έχει να πάμε να ψηφίσουμε; Δεν είναι προτιμότερο να συμβιβαστούμε με τη σκέψη πως ο, τι κι αν κάνουμε, είμαστε a priori καταδικασμένοι! Και να παραιτηθούμε απ’ οποιαδήποτε προσπάθεια αντίστασης…

Όχι βέβαια! Αντίθετα μάλιστα! Πρέπει όλοι ανεξαιρέτως να συμμετάσχουμε στην εκλογική διαδικασία. Και να μην ακούμε τις φωνές εκείνων, που μας λένε να απέχουμε. Γιατί σε τελική ανάλυση αποβλέπουν στην επικράτηση των κομμάτων της προδοσίας.

Να συμμετάσχουμε με μοναδικό στόχο και σκοπό να στείλουμε στον αγύριστο το καθεστώς αυτό, το -από καταβολής του ελληνισμού- από κάθε άποψη, απαίσιο και χείριστο:

Να «μαυρίσουμε», οριστικά και αμετάκλητα, τους εφιάλτες, που μέχρι τώρα έκαμαν, από κάθε πλευρά, κατάμαυρη τη ζωή μας!
γράφει ο παπα-Ηλίας
http://vimatodotisgr.blogspot.com/2012/03/blog-post_6207.html#!/2012/03/blog-post_6207.html
Read more

Εconomist: Kυβέρνηση Σαμαρά με... αντιπρόεδρο Παπαδήμο!


Στην εκτίμηση πως το πολιτικό σκηνικό στην Ελλάδα, αμέσως μετά τις επερχόμενες εκλογές, θα οδηγήσει μεν σε μια ανατροπή του δικομματικού σκηνικού, πλην όμως μόνο σε επίπεδο απόλυτης ισχύος και πάντως όχι σε δραματική ανατροπή του ίδιου του συστήματος, προχωρά στο τελευταίο άρθρο του για τις εξελίξεις στη χώρα μας το περιοδικό Economist.
Όπως αναφέρει το protothema.gr, στο άρθρο, που τιτλοφορείται "Greek politics, steady as she goes, surprisingly», το περιοδικό τονίζει πως μία ανατροπή στο δικομματικό σύστημα στην Ελλάδα, δύσκολα θα μπορούσε να χαρακτηριστεί έκπληξη, βασίζοντας την εκτίμησή του στην «οικονομική και κοινωνική αναστάτωση» που έχει προκαλέσει η τρομερή ύφεση με την οποία βρίσκεται αντιμέτωπη η Ελλάδα.

Ο αρθρογράφος διευκρινίζει πως μεγάλο τμήμα του εκλογικού σώματος «έχει βαρεθεί τη διαφθορά και το πελατειακό σύστημα που άνθισε κάτω από το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ που εναλλάσσονταν στην εξουσία για 30 χρόνια».
Παρόλα αυτά, όμως, τονίζει πως, ασχέτως των όσων δείχνουν οι δημοσκοπήσεις περί της πρόθεσης πολλών ψηφοφόρων να στηρίξουν τα μικρά κόμματα που αντιτίθενται στα μεταρρυθμίσεις και που ενδεχομένως θα μπορούσαν, όπως γράφει χαρακτηριστικά, να «υπονομεύσουν το νέο bailout (σ.σ: διάσωση/στήριξης) της χώρας», οι κάλπες πιθανότατα θα δείξουν πως τα δύο μεγάλα κόμματα «εξακολουθούν να είναι ισχυρά».

Το άρθρο μεταξύ άλλων χαρακτηρίζει «επιτυχή» τη συγκατοίκηση των δύο μεγάλων κομμάτων υπό τον Λουκά Παπαδήμο κι εδώ ακριβώς στηρίζει μια πρόβλεψη για την επόμενη ημέρα των εκλογών (!)
Γράφει δηλαδή πως είναι μάλλον απίθανο για τη ΝΔ να εξασφαλίσει αυτοδυναμία και πως θα διαμορφώσει τελικά μία κυβέρνηση συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ.

Το άρθρο τονίζει: «Στην περίπτωση αυτή πολλοί υπουργοί θα έμεναν στη θέση τους. Μπορεί ακόμα και ο κ. Παπαδήμος να πειστεί να παραμείνει, ίσως ως αντιπρόεδρος της κυβέρνησης του κ. Σαμαρά, κάτι που θα καθησύχαζε τους Ευρωπαίους ότι η Ελλάδα θα παραμείνει στην ίδια πορεία»...

Σχόλιο: Eίναι προφανές -και το έχει επισημάνει από την πρώτη στιγμή ευθέως το defencenet.gr- ότι οι ξένοι δανειστές "ονειρεύονται" να εγκαθιδρύσουν μόνιμες κυβερνήσεις τραπεζιτών στη χώρα μας, για να τους εξυπηρετούν... Εξ ου άλλωστε και οι εκτιμήσεις περί "επιτυχούς" συνύπαρξης των δύο μεγάλων κομμάτων υπό τον Λουκά Παπαδήμο... Εκτός αν εννοούν "επιτυχία" τη μετατροπή της Ελλάδας σε αποικία της Ευρωπαϊκής Ένωσης!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
http://www.defencenet.gr/defence/index.php?option=com_content&task=view&id=36879&Itemid=131
Read more

Ελληνική πηγή Stratfor:"Σκόπιμη η διόγκωση του ελλείμματος"!


Για σκόπιμη διόγκωση του ελλείμματος από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ κάνει λόγο Έλληνας πληροφοριοδότης της αμερικάνικης ιδιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών Stratfor. Οπως αναφέρεται στο ηλεκτρονικό μήνυμα που αποκτήθηκε από το Wikileaks και παρουσιάζουν "Τα Νέα Σαββατοκύριακο", η συγκεκριμένη πηγή ήταν υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, χωρίς να ξεκαθαρίζεται αν έθεσε υποψηφιότητα στις τελευταίες εκλογές ή παλαιότερα.
Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του πληροφοριοδότη με κωδικό GR101:

«Η ελληνική κυβέρνηση σκόπιμα επιδείνωσε το πρόβλημα του ελλείμματος το 2009 (με στόχο να επιρρίψει όλα τα οικονομικά προβλήματα στην προηγούμενη κυβέρνηση και πιθανότατα για να λάβει μεγαλύτερη βοήθεια από διεθνείς οργανισμούς) πληρώνοντας κάποιους λογαριασμούς νωρίτερα. Για παράδειγμα, πληρωμές που θα μπορούσαν να γίνουν τον Ιανουάριο του 2010, καταβλήθηκαν νωρίς τον Νοέμβριο ή τον Δεκέμβριο του 2009 ώστε σκόπιμα να αυξήσουν τις δαπάνες της κυβέρνησης».

Στο ηλεκτρονικό μήνυμα που απέστειλε στις 16 Ιανουαρίου 2010 ο υπάλληλος της Stratfor που χειρίζεται τη συγκεκριμένη πηγή επισημαίνεται επίσης ότι ο πληροφοριοδότης GR101 είναι δικηγόρος στις Βρυξέλλες. Περιγράφεται δε ως πολύ αξιόπιστος και με πολύ καλές επαφές στην ελληνική κυβέρνηση. Ωστόσο, οι πληροφορίες αυτές που έδωσε χαρακτηρίστηκαν από τον χειριστή ως «φήμες».

Σημειώνεται ότι μία εβδομάδα πριν από την αποστολή του εν λόγω μηνύματος είχε εκδοθεί από τη Eurostat η έκθεση-κόλαφος για τα ελληνικά στατιστικά στοιχεία του 2008.

[Και τώρα περιμένουμε να δούμε την ποινική πλέον εξέλιξη της δυσώδους υπόθεσης ΕΛΣΤΑΤ...]

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
http://www.defencenet.gr/defence/index.php?option=com_content&task=view&id=36881&Itemid=160
Read more

ΤΟ ΘΕΙΟ ΒΡΕΦΟΣ ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Διεκδικεί ειδικό ρόλο στις εκλογές χωρίς ωστόσο να επιζητά την κάθοδό του.

Ο Κ. Λαλιώτης επιστρέφει στο ΠΑΣΟΚ
Ο Κώστας Λαλιώτης επανακάμπτει στο ΠΑΣΟΚ για πρώτη φορά μετά από πολύ καιρό. Το προηγούμενο διάστημα Βενιζέλος – Λαλιώτης βρισκόταν σε συχνή επικοινωνία και αντάλλασσαν απόψεις.
Δεν είναι τυχαίο ότι όλα τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ που διατηρούν, διαχρονικά, φιλικές σχέσεις με τον κ. Κώστα Λαλιώτη (όπως ο κ. Πέτρος Ευθυμίου) στήριξαν τον κ. Ευάγγελο Βενιζέλοστο θέμα της διαδοχής.
Ο Κώστας Λαλιώτης απομακρύνθηκε από τη θέση του Γραμματέα του ΠΑΣΟΚ το καλοκαίρι του 2002 με απόφαση του τότε Πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη και έκτοτε δεν είχε ενεργό ρόλο.
Οι σχέσεις του με τον Γιώργο Παπανδρέου ήταν πάντα «σχέσεις αποστάσεων» και η μόνη φορά που υπήρξε στενή συνεργασία ανάμεσά τους ήταν στις εκλογές του 2007, ή όταν ο κ. Λαλιώτης είχε αναλάβει την επικοινωνιακή πολιτική του ΠΑΣΟΚ.
Η ήττα στις εκλογές και η απόφαση του Γ. Παπανδρέου να προχωρήσει με τους δικούς του ανθρώπους ορίζοντας τον Γ. Ραγκούση Γραμματέα του ΠΑΣΟΚ και τον Γ. Παπακωνσταντίνου Εκπρόσωπο Τύπου, απομάκρυνε τους δύο άντρες παρά το γεγονός ότι στην εσωκομματική αναμέτρηση του 2007, ο κ. Λαλιώτης είχε στηρίξει τον Γιώργο Παπανδρέου.
Ο Ε. Βενιζέλος θεωρεί ότι ο Κ. Λαλιώτης εμπεριέχει ένα ισχυρό συμβολισμό και έχει επιρροή στην παραδοσιακή βάση των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ και σε παλαιά κυρίως στελέχη. Παράλληλα θεωρεί πολύτιμη και σημαντική την εμπειρία του σε θέματα πολιτικού σχεδιασμού και επικοινωνίας.
Η επιστροφή του Κώστα Λαλιώτη στο ΠΑΣΟΚ ενδέχεται να οριστικοποιηθεί με τη συμμετοχή του στην Εκλογική Επιτροπή (στην οποία θα συμμετέχουν όλοι οι κορυφαίοι του ΠΑΣΟΚ) αλλά και με έναν ειδικό ρόλο που σχετίζεται με την επικοινωνιακή πολιτική του ΠΑΣΟΚ εν όψει εκλογών.
Η περίπτωση να ενισχύσει το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ στη Β΄ Πειραιά (όπου εκλεγόταν κατά το παρελθόν) θα πρέπει να αποκλειστεί αφού δεν είναι στις προθέσεις του.
Read more

ΠΑΣΟΚ: Δικαίωμα ψήφου και στους 16χρονους


Στις εκλογικές διαδικασίες για την ανάδειξη του Ε.Βενιζέλου, μπορούν να ψηφίζουν μέλη και φίλοι του ΠΑΣΟΚ, από 16 ετών.
Αλλά και μετανάστες, με την επίδειξη του διαβατηρίου και πολίτες κρατών-μελών της Ε.Ε. και γενικά, όποιος θέλει.
Άλλωστε το στοίχημα δεν είναι, ποιός θα εκλεγεί, αλλά πόσοι θα συμμετέχουν, αν και είμαστε βέβαιοι, ότι ...

δεν θα ανακοινωθεί ο αριθμός των ψηφισάντων κι αν ανακοινωθεί δεν θα είναι ειλικρινής.
Για ευνόητους λόγους.
Read more

IMF>Επικίνδυνες οι εκλογές στην Ελλάδα!




Για ενδεχόμενη έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ προειδοποιεί το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο εάν οι μεταρρυθμίσεις αποτύχουν και αποσυρθεί η βοήθεια προς τη χώρα.

Σύμφωνα με staff report του Ταμείου, το ΔΝΤ προειδοποιεί ότι η Αθήνα δεν έχει περιθώρια για διολίσθηση του προγράμματος ή για απορρόφηση δυσμενών οικονομικών σοκ, τα οποία θα ωθούσαν την οικονομία σε βαθύτερη ύφεση και θα επιδείνωναν την κατάσταση του χρέους της.

Επισημαίνει ωστόσο ότι εάν η Ελλάδα εγκατέλειπε την ευρωζώνη, θα ήταν«πολύ κοστοβόρο» και η οικονομία της πιθανότατα δεν θα μπορούσε να εγκατασταθεί σε μια καλή, σταθερή κατάσταση.

Την ίδια στιγμή, τονίζει ότι οι ελληνικές τράπεζες αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο ζημιών από δάνεια ύψους 30-35 δισ. ευρώ σε διάστημα τριών ετών,καθώς και ότι το ποσοστό των μη εξυπηρετούμενων δανείων στο τέλος του Σεπτεμβρίου διαμορφώθηκε στο 14,7%.

Συνολικά δε εκτιμά ότι οι ελληνικές τράπεζες θα βρεθούν αντιμέτωπες με απώλειες 22 δισ. ευρώ εξαιτίας της ανταλλαγής χρέους, αλλά και ότι η φερεγγυότητα αυτών (των τραπεζών) έχει γίνει ένα οξύ πρόβλημα.

Μάλιστα, «δείχνει» προς την Ευρωπαϊκή Ένωση για οποιαδήποτε μελλοντική χρηματοδοτική ανάγκη της Ελλάδας, υπογραμμίζοντας ότι οι ανάγκες της χώρας για το 2015-2016 εξαρτώνται από την πρόσβαση της Αθήνας στην αγορά.

Ακόμη, το report του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου υποστηρίζει ότι οι ανάγκες για τη συγκεκριμένη περίοδο 2015-2016, αναμένεται να κυμανθούν μεταξύ 8-21 δισ. ευρώ.

Υποστηρίζει δε πως το ρίσκο για τις ελληνικές μεταρρυθμίσεις είναι πιθανό να απαιτήσει περαιτέρω ελάφρυνση του χρέους, καθώς και ότι οι εκλογές στην Ελλάδα αποτελούν ρίσκο για την ατζέντα των μεταρρυθμίσεων.«Η υλοποίηση αυτών των κινδύνων θα απαιτήσουν πιθανότατα μεγαλύτερη ελάφρυνση χρέους από τον επίσημο τομέα η οποία αν δεν παρασχεθεί θα οδηγήσει σε χρεοκοπία,» αναφέρει το ΔΝΤ.
Με δεδομένες τις προκλήσεις και το ιστορικό της Ελλάδας στην αποτυχία επίτευξης στόχων στο πλαίσιο του προηγούμενου δανείου, το νέο πρόγραμμα υπόκειται σε «αξιοσημείωτα ρίσκα υλοποίησης» σημειώνει το ΔΝΤ προσθέτοντας πως έχει μικρό περιθώριο για καθυστερήσεις ή για να απορροφήσει πιθανά αντίξοα σοκ τη στιγμή που το χρέος θα παραμείνει υψηλό για μεγάλο χρονικό διάστημα.

http://www.kourdistoportocali.com/articles/10308.htm
Read more

Κομισιόν: Χρειάζεται μεγαλύτερη μείωση στους μισθούς!

|

Η Ελλάδα πρέπει να διανύσει πολύ δρόμο στο σκέλος της δημοσιονομικής προσαρμογής επεσήμανε σήμερα...
Κομισιόν: Χρειάζεται μεγαλύτερη μείωση στους μισθούς!
Παρασκευή ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην τρόικα Ματίας Μόρς.

Παρουσιάζοντας την έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το δεύτερο πρόγραμμα οικονομικής προσαρμογής της Ελλάδας ο κ. Μορς δήλωσε πως «οι βασικοί στόχοι παραμένουν ίδιοι με το πρώτο πρόγραμμα και επικεντρώνονται στην δημοσιονομική προσαρμογή, στην εμπέδωση της ανάπτυξης και στην ανάκτηση της ανταγωνιστικότητας».

«Η στρατηγική προσαρμόσθηκε και επικεντρώνεται στην ανάπτυξη και στις μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας. Η Ελλάδα πρέπει να ανακτήσει την ανταγωνιστικότητά της», τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο Γερμανός αξιωματούχος της ΕΕ τόνισε πως «δυστυχώς» η Ελλάδα βρίσκεται για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά σε ύφεση και το 2012 θα παραμείνει σε ύφεση. Στο πλαίσιο αυτό τόνισε πως η μείωση του ελλείμματος δεν ήταν εντυπωσιακή εξαιτίας της ύφεσης, αν και αναγνώρισε πως η Ελλάδα έλαβε μέτρα δημοσιονομικής προσαρμογής ύψους 8,4% του ΑΕΠ.

Για το 2012 τόνισε πως στόχος είναι το πρωτογενές έλλειμμα του Προϋπολογισμού να διαμορφωθεί στο 1% του ΑΕΠ (2,15 δισ. ευρώ) και στο τέλος του προγράμματος (2014) να καταγραφεί πρωτογενές πλεόνασμα 4,5% του ΑΕΠ.

Αναφερόμενος στην ανταγωνιστικότητα αναφέρθηκε στην ανάγκη για μείωση του μισθολογικού κόστους κάτι που χαρακτήρισε ως προτεραιότητα. Αναγνώρισε πως «θα υπάρχουν μεσοπρόθεσμα επιπτώσεις στην εγχώρια κατανάλωση, αλλά ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχει εναλλακτική».

«Οι πολίτες ξέρουν πως οι αλλαγές πρέπει να γίνουν τώρα και ότι δεν μπορούν να μεταθέσουμε τις αποφάσεις για το μέλλον» είπε.

Ο Μορς τόνισε πως οι καταθέσεις στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα έχουν υποχωρήσει κατά 30% και ότι οι χορηγήσεις προς νοικοκυριά και επιχειρήσεις έχουν μειωθεί σημαντικά.

Όπως είπε «το PSI άφησε τρύπες στους ισολογισμούς των τραπεζών που πρέπει να ανακεφαλαιοποιούν». «Στόχος μας είναι να βρούμε τον τρόπο να κεφαλαιοποιήσουμε τις τράπεζες με τη συμμετοχή των ιδιωτών μετόχων χωρίς να τις κρατικοποιήσουμε. Έχουμε προβλέψει 50 δισ. ευρώ», υπογράμμισε.

Αναφερόμενος στους βασικούς κίνδυνους του νέου προγράμματος είπε πως σχετίζονται με την εφαρμογή τους και με τις πολιτικές διεργασίες στην Ελλάδα, προσθέτοντας πάντως πως «τα δύο μεγάλα πολιτικά κόμματα ΝΔ και ΠΑΣΟΚ έχουν δεσμευθεί για την υλοποίηση του προγράμματος».

Ο Μόρς απεκάλυψε πως η πρώτη δόση του νέου μηχανισμού στήριξης της Ελλάδας ύψους 5,9 δισ. ευρώ θα εκταμιευθεί τη Δευτέρα.
http://www.epikaira.gr/epikairo.php?id=40194&categories_id=69
Read more

ΣΟΚ: ΣΤΑ 360 ΕΥΡΩ Ο ΒΑΣΙΚΟΣ ΜΙΣΘΟΣ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

Μπορεί να ακούγεται σε μερικούς εξωπραγματικό όμως πιθανότα να γίνει πραγματικότητα έαν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ μπορέσουν να δημιουργήσουν κυβέρνηση συνεργασίας μετά τις εκλογές.
Συγκεκριμένα, σε ερώτηση δημοσιογράφου στον βουλευτή Ηλείας της ΝΔ Τζαβάρα στην εκπομπή "Λαβύρινθος" για το πως θα επιβιώσουν οι πολίτες της εκλογικής του περιφέρειας με 360 ευρώ τον μήνα μετά την ψήφιση του σχετικού νόμου του Ιούνιο, απάντησε πως εύκολα θα επιβιώσουν με....
μια παράλληλη μείωση των τιμών σε συνδυασμό με το κούρεμα των δανείων των νοικοκυριών...

Με λίγα λόγια θέλουν να μας επιβάλουν μισθούς Κροάτιας η οποία δεν ανήκει στην Ευρωζώνη...

ΥΓ : το κούρεμα των δανείων οι τράπεζες το απέκλεισαν και έχει κλείσει για την κύβερνηση.. Επομένως όσοι πιστεύουν πως θα επιβίωσουν ψηφίζοντας ΝΔ θα πρέπει να βασίστουν στην μείωση των τιμών... βράζοντας και λίγο ρύζι.

narkalieutis.blogspot.com
http://ksipnistere.blogspot.com/2012/03/360.html
Read more

ΦΕΡΤΕ ΠΙΣΩ ΤΑ ΚΛΕΜΕΝΑ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ΤΟ ΘΡΑΣΟΣ ΝΑ ΖΗΤΑΤΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΜΑΣ…


ΦΕΡΤΕ ΠΙΣΩ ΤΑ ΚΛΕΜΕΝΑ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ΤΟ ΘΡΑΣΟΣ ΝΑ ΖΗΤΑΤΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΜΑΣ…

Νέα στοιχεία έρχονται πλέον στο φως της δημοσιότητας με το χρέος της Ελλάδας να βρίσκεται συνεχώς στο επίκεντρο, μετά την πρόκληση πιστωτικού γεγονότος το οποίο και πιστοποιήθηκε την Παρασκευή από την ISDA.

Χρέη
Ταμείο Ανάπτυξης: 139.000.000 δολάρια
ΟΣΕ: 2.240.000.000 δολάρια

Δομημένα Ομόλογα: 20.683.000.000 δολάρια
Αστικές Συγκοινωνίες: 837.000.000 δολάρια

Εγγυημένες Χορηγήσεις προς τις Τράπεζες: 83.314.000.000 δολάρια

Σύνολο: 107.213.000.000 δολάρια

Κοντά σ’ αυτά έχουμε και τα 6 δισ. ευρώ χρωστάει το κράτος-απατεώνας σε ιδιώτες!!!

ΠΟΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΑΥΤΑ ΠΗΓΑΝ ΣΤΙΣ ΤΣΕΠΕΣ ΤΩΝ ΑΡΠΑΚΤΙΚΩΝ;

ΠΟΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΑΥΤΑ ΓΙΝΑΝΕ ΒΙΛΕΣ, ΚΟΤΕΡΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΤΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ;

ΓΙΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ ΤΗ ΛΕΗΛΑΣΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ;

ΤΙΜΩΡΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΚΛΕΦΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ, ΤΑ ΕΡΠΕΤΑ ΤΗΣ ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ, ΤΑ ΕΓΚΑΘΕΤΑ ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΑ ΠΟΥ ΛΥΜΑΙΝΟΝΤΑΙ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ, ΤΟΥΣ ΒΑΡΩΝΟΥΣ ΤΩΝ ΜΜΕ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΡΓΩΝ…

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΖΩΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΤΟΥΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΤΡΑΓΩΔΙΑΣ
http://georgekaragiannis.blogspot.com/2012/03/blog-post_17.html
Read more

Και ξαφνικά…Τα ελληνικά CDS δεν είναι 3,18 δισ. δολάρια… Είναι 13,405 δισ. δολάρια και ανεβαίνουν…

20120317-092507.jpg

Γίναμε μάρτυρες για άλλη μία φορά της άθλιας προπαγάνδας των τοκογλύφων με σκοπό να αμβλύνουν τις αντιδράσεις του κόσμου και να γελοιοποιήσουν το θέμα των ασφαλίστρων κινδύνου. Ποιοί; Μα φυσικά οι ντόπιοι συνεργοί τους, οι μπιζναδόροι τουΤΤ το οποίο εσχάτως βάφτηκε καταγάλανο μοιράζοντας αφειδώς χρήμα για να βουλώσει στόματα. Θυμηθείτε την τακτική τους. “Δεν πληρώνονται τα CDS!” “Πληρώνονται αλλά είναι λίγα!” και τώρα, σιωπή…

Εννοείται ότι το ακριβές ποσο δεν θα μαθευτεί ποτέ, αφού η μόχλευση των γυμνών προϊόντων είναι ασύλληπτη, ακόμα και από εξελιγμένες αγορές με ανάλογες ελεγκτικές αρχές, όπως η Αμερικάνικη.
Εσείς βέβαια το γνωρίζετε εδώ και 12 μήνες όταν αποκαλύψαμε ακόμα και τα πρόσωπα που έστησαν το παιχνίδι, τα ίδια με το κόλπο της Lehman.
Θα αναρωτηθειτε δικαίως… Μας νοιάζει πραγματικά να μάθουμε πόσα θα τσεπώσουν οι ελληνόφωνοι προδότες; Αφού δεν τα πληρώνει το Ελληνικό κράτος.
Η απάντηση: Όπως είχαν γράψει και οι εγκυρότεροι αναλυτές, για να πλουτίσουν όσοι παίζουν CDS πρέπει πρώτα να εξαθλιώσουν την χώρα τους, την πραγματική οικονομία και την δυνατότητα εξόδου στις αγορές. Ναι λοιπόν, μας νοιάζει να μάθουμε ΠΟΣΟ ΠΟΥΛΗΣΑΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΟΙ ΜΠΑΣΤΑΡΔΟΙ. ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΠΟΥΜΕ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΕΙΔΑΝ ΤΟΥΣ ΝΟΙΚΟΚΥΡΗΔΕΣ ΠΑΤΕΡΑΔΕΣ ΤΟΥΣ ΚΡΕΜΑΣΜΕΝΟΥΣ… (Επειδή η τράπεζα τους έκλεισε το πλαφόν χωρίς λόγο… για να δίνει λεφτά στην “πράσινη ανάπτυξη” των καθαρμάτων).
Οι ανησυχίες για τα ελληνικά CDS φαίνεται ότι παραμένουν, με την αγορα να παραμένει τη Δευτέρα, όταν θα πραγματοποιηθέι η σχετική δημοπρασία για να καθορισθεί μια τελική τιμή, ή αλλιώς το «ποσοστό επανάκτησης» για τα ελληνικά ομόλογα, κάτι που εν τέλει
Read more

Παρασκευή 16 Μαρτίου 2012

Η ολέθρια διετία του ΠΑΣΟΚ

Ηολέθρια διετία της Κυβέρνησης Γιώργου Παπανδρέου - Ο λαϊκισμός του ΠΑΣΟΚ και του απερχόμενου αρχηγού του, διέλυσε κυριολεκτικά, τον τόπο.

Θυμηθείτε πως εξελίχθηκαν τα πράγματα την τελευταία διετία και πως φθάσαμε στην παρούσα κρίση.

Όλα άρχισαν προ τριών περίπου ετών, με τον λαϊκισμό που επέδειξε το ΠΑΣΟΚ έναντι της Κυβερνήσεως της Νέας Δημοκρατίας.

Ο κ. Παπανδρέου πολέμησε την... κυβέρνηση Καραμανλή κατά τρόπο αδυσώπητο. Την υπονόμευσε σε όλα τα επίπεδα.

Έβαλε στόχο να την ρίξει πρόωρα από την εξουσία και τελικώς το πέτυχε.

Στις 2 Σεπτεμβρίου 2009, υπό τις διαρκείς απειλές του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ ότι θα έριχνε την Κυβέρνηση Καραμανλή κατά την προεδρική εκλογή, ο τότε Πρωθυπουργός ανακοίνωσε την διενέργεια πρόωρων εκλογών στις 4 Οκτωβρίου 2009.

Συνεχής κατήφορος

Από την ημέρα εκείνη ο τόπος εισήλθε σε κατήφορο.

Επί 2,5 χρόνια οι Έλληνες δεν ακούσαμε μια θετική είδηση. Όλα ήταν και εξακολουθούν να είναι αρνητικά.

Η αρχή έγινε με την δημοσιονομική εκτροπή, την οποία υποτίθεται ότι “ανακάλυψε” ο κ. Παπανδρέου αφού έγινε Πρωθυπουργός.

Δοθέντος όμως ότι προεκλογικώς είχε διαβεβαιώσει ότι “λεφτά υπάρχουν”, έχασε πολύτιμο χρόνο χωρίς να λάβει μέτρα.

Έτσι το πρόβλημα του ελλείμματος μετεξελίχθηκε σε αδυναμία δανεισμού, με συνέπεια στις αρχές του 2010 η χώρα να φθάσει στα πρόθυρα χρεωκοπίας.

Η εκτίναξη των επιτοκίων δανεισμού της Ελλάδος εντός ολίγων μηνών από τις 150 στις 500 μονάδες βάσης, ήταν αποτέλεσμα των τραγικών λαθών του κ. Παπανδρέου.

Ως πρωθυπουργός ο κ. Παπανδρέου έφερε την χώρα στο επίκεντρο της παγκοσμίου επικαιρότητας και στο στόχαστρο των διεθνών αγορών.

Αντί να κάνει με σιωπηρό τρόπο ότι επιβάλλετε για να διορθώσει την κατάσταση που παρέλαβε, διέσυρε την Ελλάδα διεθνώς.

Την χαρακτήριζε ως χώρα όπου ανθεί η διαφθορά και όπου τίποτε δεν λειτουργεί σωστά, διαβεβαιώνοντας ότι με την δική του πολιτική όλα επρόκειτο να διορθωθούν.

Αλλά οι ξένοι – κυρίως οι αγορές – ενδιαφέρονταν πρωτίστως για την δανειακή αξιοπιστία της χώρας.

Ρωτούσαν λοιπόν τον Πρωθυπουργό πως είναι δυνατόν να περιορίσει τα δημοσιονομικά ελλείμματα χωρίς απολύσεις στον δημόσιο τομέα και εκείνος απαντούσε ότι “υπάρχουν άλλοι τρόποι”.

Για λόγους λαϊκισμού, ο κ. Παπανδρέου επέτεινε αντί να περιορίσει την δυσπιστία των ξένων.

Κατά την ολέθρια αυτή διετία, ο αριθμός των ανέργων στην χώρα μας αυξήθηκε κατά 500 χιλιάδες άτομα.

Εκτινάχθηκε σε τέτοιον βαθμό διότι ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ δεν ήθελε να θίξει την εκλογική του πελατεία που συνίστατο στους πάσης φύσεως κρατικοδίαιτους.

Τα σπασμένα του δημοσίου εκλήθη να πληρώσει ο ιδιωτικός τομέας.

Αντί να μειωθούν τα ελλείμματα του πρώτου, η Κυβέρνηση επέδραμε φορολογικά κατά του ιδιωτικού τομέα. Έτσι μέσα σε μια διετία η οικονομία παρέλυσε.

Το ότι η ύφεση έφθασε στο 7% ετησίως, οφείλεται στο πείσμα της Κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ να μην περιορίσει τον δημόσιο τομέα. Ήταν και αυτό προϊόν του λαϊκισμού.

Ασύδοτη προπαγάνδα

Οι φορολογικές επιδρομές και ο διωγμός της ιδιωτικής πρωτοβουλίας συνεχίσθηκαν ακόμη και όταν κατέστη πασίδηλο ότι προκαλούσαν ζημιά στην οικονομία.

Οι της τρόικας ζητούσαν απεγνωσμένα να δρομολογηθούν οι διαρθρωτικές αλλαγές, αλλά οι αμετανόητοι λαϊκιστές του ΠΑΣΟΚ ανθίστατο.

Πέρυσι οι εκπρόσωποι της τρόικας πρότειναν ένα γιγαντιαίο πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων και εκποίησης περιουσιακών στοιχείων του δημοσίου, αλλά ο κ. Παπανδρέου απάντησε ότι “δεν θα εκποιηθεί σπιθαμή ελληνικής γης”.

Η χώρα ήταν ένα βήμα προ της χρεωκοπίας, οι ξένοι πρότειναν λύσεις ώστε αυτή να αποφευχθεί, αλλά ο λαϊκισμός δεν επέτρεπε να δρομολογηθούν οι λύσεις.

Κάποιοι προτιμούσαν να επέλθει η καταστροφή, παρά να ληφθούν μέτρα που δεν θα άρεσαν στον απληροφόρητο ελληνικό λαό.

Οι λαϊκιστές είχαν πείσει την κοινή γνώμη ότι θα πωλούνταν ακόμη και αρχαιολογικοί χώροι! Ενώ η τρόικα απλώς ζητούσε να εκποιηθούν ανεκμετάλλευτα περιουσιακά στοιχεία που δεν υπήρχε λόγος να ανήκουν στο δημόσιο.

Ο λαϊκισμός δεν είχε αρχή και τέλος. Άρχισε με το “λεφτά υπάρχουν”.

Προχώρησε με τον πρωτοφανή διασυρμό της χώρας από τα χείλη του ίδιου του Πρωθυπουργού.

Συνέχισε με την άρνηση λήψης μέτρων πραγματικής εξυγίανσης του δημοσίου, για να μη θιγεί η εκλογική πελατεία του ΠΑΣΟΚ.

Έφθασε στο απόγειο με την αντίσταση που προέβαλε η Κυβέρνηση σε ότι θετικό πρότεινε η τρόικα.

Και κατέληξε στην χρεωκοπία του ελληνικού δημοσίου, που επισφραγίσθηκε με το “κούρεμα” του χρέους.

Ο λαϊκισμός του ΠΑΣΟΚ και του απερχόμενου αρχηγού του διέλυσε τον τόπο.


Διαβάστε περισσότερα εδώ: http://apneagr.blogspot.com/2012/03/blog-post_16.html#ixzz1pIvB8FQQ
Read more

Οδηγίες για τη συμπλήρωση της φορολογικής δήλωσης 2012

Read more

“Έσωσε” το έθνος, αλλά πάνω στη φούρια του διέφυγε ο λαός

Ωραία η συλλογιστική του Ευάγγελου. Εφαρμόζουμε ένα σκληρό πρόγραμμα ύφεσης και λιτότητας που φέρνει φτώχεια και ανεργία.
Αλλά είμαστε έτοιμοι να προτείνουμε και ένα “προοδευτικό” πρόγραμμα ( το οποίο πότε και που θα εφαρμοστεί δεν μας ξεκαθαρίζει).
Πως θα γίνει προοδευτικό πρόγραμμα, ενώ θα εφαρμόζεται αυτή η αντικοινωνική πολιτική, μόνο η πολιτική μαεστρία του Ευάγγελου μπορεί να συλλάβει.
Πιστός στην πολιτική “πικράναμε το λαό αλλά σώσαμε το έθνος”. Πρόκειται για δημιουργικό εννοιολογικό διαχωρισμό του έθνους από το λαό, αντάξιο ενός καθηγητή συνταγματικού δικαίου.
Αν δεν με απατά η μνήμη μου, τα ίδια έλεγε και ο αποχωρήσας ΓΑΠ. Κι αυτός για το έθνος τα έκανε όλα.
Άλλωστε την ίδια ακριβώς πολιτική δοξάζουν αμφότεροι.
 
 
Read more

Τρίκαλα: "Βουλευτές είστε ανεπιθύμητοι!"

Μετά τον κοινωνικοί αποκλεισμό των Βουλευτών στη Φθιώτιδα, την ίδια μοίρα έχουν τώρα οι Βουλευτές και στα Τρίκαλα...Οι πολίτες κοινοποίησαν προς τους βουλευτές ότι είναι πλέον ανεπιθύμητοι στη πόλη! Το βράδυ της Πέμπτης θυροκόλλησαν και επισήμως στα πολιτικά τους γραφεία και στις εισόδους των κομματικών οργανώσεων τους λόγους για τους οποίους δεν επιθυμούν να….
συναναστρέφονται μαζί τους.Ακριβώς όπως και στη Φθιώτιδα δηλαδή, όπου πολίτες καλούν τους συμπατριώτες τους, να μη βάζουν ούτε βενζίνη σε βουλευτές!Τους χαρακτηρίζουν «υποτακτικούς» οι οποίοι «ψήφισαν αδίστακτα το Μνημόνιο 2 που μας οδηγεί σε αφανισμό». Όπως διαβάζουμε στο Trikalavoice.gr , αναφέρουν ότι «παραδόθηκαν στις επιταγές του ΔΝΤ και της Τρόικας» και τους καταλογίζουν ότι δεν ύψωσαν ανάστημα όταν έπρεπε για να συμφέροντα του λαού.
Read more

Economist : Πιο κοντά από ποτέ η ελληνική χρεοκοπία

Σαν το μεγαλύτερο πείραμα που έγινε ποτέ χαρακτηριζει το ελληνικό PSI με απρόβλεπτες όμως συνέπειες ο Economist. Ταυτόχρονα θεωρεί ως τη «μεγαλύτερη στην ιστορία και η πιο αναμενόμενη» την προοπτική της ελληνικής χρεοκοπίας και ότι η αναμονή τελείωσε για το δράμα της ελληνικής οικονομίας.

Το οικονομικό περιοδικό, στο άρθρο του που δημοσιεύεται αύριο Σάββατο αναφέρει ότι το πρόγραμμα κουρέματος των ομολόγων κατάφερε να αφαιρέσει περίπου 100 δισεκατομμύρια από το ελληνικό χρέος, που αποτελεί τη μεγαλύτερη αναδιάρθρωση χρέους στην ιστορία και παράλληλα το πρώτο πείραμα που θα δοκιμάζει τις αντοχές του οικονομικού συστήματος στην αποπληρωμή των CDS προκειμένου το PSI να θεωρηθεί ένας ασφαλής τρόπος αντιμετώπισης των «κακών χρεών».

Ο Economist κάνει αναδρομή στις διαπραγματεύσεις του PSI επισημαίνοντας την ανησυχία που απορρέει από το γεγονός ότι η ΕΚΤ η οποία κατάφερε να αποφύγει μια αναγκαστική μείωση της αξίας των ελληνικών ομολόγων που είχε στην κατοχή της.

Το βρετανικό περιοδικό τονίζει ότι στο μέλλον αυτό θα δημιουργήσει πιθανή αναταραχή στις αγορές κρατικών ομολόγων αφού οι ιδιώτες επενδυτές γνωρίζουν πια καλά πως όσο περισσότερα κρατικά ομόλογα μιας χώρας έχει στην κατοχή της η ΕΚΤ τόσο πιο μεγάλες θα είναι οι ζημίες που θα αναγκαστούν να αποδεχτούν σε μια επανάληψη της ελληνικής περίπτωσης.

Παράλληλα γίνεται λόγος για το ενδεχόμενο η Ευρωπαϊκή Κεντρική τράπεζα να προσπαθήσει να αντιμετωπίσει οποιαδήποτε αναταραχή στις αγορές ενισχύοντας συστηματικά με ρευστότητα την αγορά μέσω του δανεισμού προς τις τράπεζες, κίνηση στην οποία προχώρησε τον περασμένο Δεκέμβριο και τον Φεβρουάριο.

Τα προβλήματα όμως δεν σταματούν εκεί, αφού η τελευταία προοπτική μπορεί να κάνει μία «υγιή» τράπεζα, που έχει περισσότερες καταθέσεις σε σχέση με δάνεια, να αποφεύγει να δανείζει το πλεονασματικό της κεφάλαιο σε άλλες τράπεζες. Ο λόγος θα είναι ότι θα φοβάται πως αυτές μπορεί να έχουν υποθηκευμένο το κεφάλαιό τους στην ΕΚΤ με αντάλλαγμα την μακροπρόθεσμη ρευστότητα.

Το άρθρο του Economist υπογραμμίζει ότι ήδη ο επικεφαλής της Γερμανικής Κεντρικής Τράπεζας (Bundesbank) Γιενς Βάιντμαν τράπεζας εκφράζει προς πάσα κατεύθυνση την ανησυχία του πως όλο και περισσότερες τράπεζες στην ζώνη του ευρώ θα αρχίσουν σταδιακά να εξαρτώνται από την ΕΚΤ για να εξασφαλίσουν «φθηνή» ρευστότητα. «Αυτό μπορεί ήδη να συμβαίνει» καταλήγει το άρθρο.

Αυτό που προκύπτει από το άρθρο του έγκυρου οικονομικού περιοδικού είναι ότι το ταξίδι μόλις άρχισε, ο προορισμός θα είναι μακρινός και εν πολλοίς άγνωστος διότι απλούστατα ούτε οι "φωστήρες" που μας καθοδηγούν γνωρίζουν που θα πάμε ευελπιστούν να μάθουν από εμάς. Αυτό που γίνεται κατανοητό είναι ότι η Ελλάδα δεν είναι διασωθέντας όμηρος από τα οικονομικά αρπαχτικά αλλά περισσότερο "κομάντο αυτοκτονίας" για τη χαρτογράφηση άγνωστου εχθρικού εδάφους.Δηλ. όσοι έχουν τη ψευδαίσθηση ότι σωθήκαμε θα πρέπει να το ξανασκεφτούν.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

http://www.defencenet.gr/defence/index.php?option=com_content&task=view&id=36831&Itemid=160
Read more

Ποιός άνοιξε την πόρτα της Συγγρού στον αμετανόητο υβριστή του Καραμανλή;

Τι δουλειά είχει το “Όνειδος” χθες στην Συγγρού; Ο πλασιέ της δραχμής;

Το διαβάσαμε στα “Παραπολιτικά” και το διασταυρώσαμε. Ο περιβόητος Κατσανέβας, ο αμετανόητος υβριστής του Κώστα Καραμανλή μέχρι και σήμερα, πήγε χθες στην Συγγρού. Δεν γνωρίζουμε εάν αληθεύει η συνέχεια του ρεπορτάζ, ότι δηλαδή συναντήθηκε με τον ίδιο τον Σαμαρά (!!), για την ακρίβεια το θεωρούμε αδύνατον. Όπως επίσης το να τον δούμε στα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας. Κάτι τέτοιο θα προσέδιδε στρατηγική Ντε Λα Ρουά με σκοπό την αποφυγή του ελικοπτέρου (να πάρω δηλαδή 10% για να γλιτώσω).

Αυτό όμως δεν μειώνει τις ευθύνες όποιου από την Συγγρού κάλεσε έναν προκλητικό υβριστή του ανθρώπου που η δικαίωση του έφερε και την δημοσκοπική ανάνηψη της ΝΔ (ας μην ξεχνάμε πότε πήρε κεφάλι η ΝΔ…)

Όσο για την άποψη του Ανδρέα Παπανδρέου για τον γαμπρό του; Δεν τον προσφωνούσε καν με το όνομα του. Τον αποκαλούσε “Όνειδος”.

 http://olympia.gr/2012/03/16/%cf%80%ce%bf%ce%b9%cf%8c%cf%82-%ce%ac%ce%bd%ce%bf%ce%b9%ce%be%ce%b5-%cf%84%ce%b7%ce%bd-%cf%80%cf%8c%cf%81%cf%84%ce%b1-%cf%84%ce%b7%cf%82-%cf%83%cf%85%ce%b3%ce%b3%cf%81%ce%bf%cf%8d-%cf%83%cf%84%ce%bf/
Read more