Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2012

Ο πρώην διοικητής της ΕΥΠ κ. Κωνσταντίνος Μπίκας, διαψεύδει ..πραξικόπημα


Ο πρώην διοικητής της ΕΥΠ κ. Κωνσταντίνος Μπίκας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Επί προηγούμενης Διοίκησης η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών ουδέποτε ενημέρωσε τον τότε Πρωθυπουργό κ. Γιώργο Παπανδρέουγια ενδεχόμενο....


πραξικόπημα.

Επίσης η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών ουδέποτε έγινε αποδέκτης από άλλη Αρχή σχετικών Πληροφοριών, ώστε να προβεί στις από το νόμο προβλεπόμενες ενέργειες για την προστασία του Δημοκρατικού Πολιτεύματος.

σημείωση taxalia: πρόκειται για τη γνωστή περυσινή ιστορία, στην οποία αναφέρεται ξανά, το αυριανό ΒΗΜΑ

θυμηθείτε την ιστορία εδώ:

Παπανδρέου: Είπα για δημοψήφισμα για να μη γίνει πραξικόπημα !

Read more

Ποιος μεγαλοεκδότης εμφανίζεται με τον δικτάτορα Παπαδόπουλο;


Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί τον νεαρό τότε και σήμερα πρόεδρο μεγάλου Δημοσιογραφικού Οργανισμού να «κάθεται σούζα» μπροστά στον δικτάτορα Γεώργιο Παπαδόπουλο την μαύρη επταετία της Χούντας.

Ποιος μεγαλοεκδότης εμφανίζεται με τον δικτάτορα Παπαδόπουλο;
Ποιος είναι;
Δείτε το βίντεο...

dakepekoz:  Αυτός αριστερά του Παπαδόπουλου μου θυμίζει τον Ψυχάρη!! Λέτε;;; Α, μπα... Ο δημοκράτης Ψυχάρης σούζα;;; Τςςςςςςςςςς!!!!
Read more

Ακόμα ψάχνετε για σταγονίδια κύριοι;


Παλιό, αλλά εξαιρετικά επίκαιρο.
Γράφει ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Γ. ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ
ΤΑΞΙΑΡΧΟΣ ΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ ε.α.
Η Κυβέρνηση Παπανδρέου έκανε το ένα λάθος πίσω από το άλλο, έχει βυθίσει τη χώρα στην άβυσσο, όλες οι επιλογές της έχουν αποτύχει όλες οι προβλέψεις έχουν πέσει έξω, ζητά εναγωνίως βοήθεια από την τρόικα, αφού έχει ψηφίσει ότι της έχει ζητηθεί, υπογράφεται η συμφωνία της 26ης Οκτωβρίου και τότε ο κ. τέως Πρωθυπουργός έχει τη φαεινή ιδέα γυρίζοντας στην Ελλάδα και χωρίς να γνωρίζουμε τους λόγους, να ανακοινώσει τη διενέργεια δημοψήφισματος, προκειμένου να αποφασίσει ο Ελληνικός λαός!!!!!!.
Ο λαός που δεν είχε ερωτηθεί μέχρι τότε, αν συμφωνεί με την προσφυγή στο ΔΝΤ και με τις άλλες σκληρές αποφάσεις της κυβέρνησης, θα έπρεπε τώρα να αποφασίσει με τι όπλο πρέπει να πεθάνει. Η ενέργειά του πάτωσε τα χρηματιστήρια, αγρίεψε τους δανειστές που είπαν, δημοψήφισμα με ερώτημα, ναι ή όχι στο ευρώ, αλλιώς δεν υπάρχει 6η δόση.
Μεγάλο πρόβλημα, έπρεπε να βρεθεί επειγόντως μια λύση και βρέθηκε ο εύκολος στόχος για να δικαιολογηθεί αυτή την ηλιθιότητα. Ποιος άλλος; Οι Ένοπλες Δυνάμεις, με τον τίτλο του παραμυθιού γνωστό, «Κίνδυνος Πραξικοπήματος».
Όπως έγραψε ο Γάλλος δημοσιογράφος Quatremer της εφημερίδας Liberation στο twitter, κατά τη διάρκεια του δείπνου στις Κάννες, ο κ. Παπανδρέου είπε στους Ευρωπαίους ηγέτες ότι η προκήρυξη δημοψηφίσματος ήταν αναγκαία για να αποφευχθεί ο κίνδυνος πραξικοπήματος! Ο δημοσιογράφος ανέφερε, πως ο Σαρκοζί του είπε εμπιστευτικά ότι, ο Παπανδρέου του εξομολογήθηκε πως… αναγκάστηκε να ρίξει στο τραπέζι την πρόταση για δημοψήφισμα επειδή είχε πληροφορίες για πραξικόπημα στην χώρα του. Κατασκεύασε άθλιες και χονδροειδείς θεωρίες συνομωσίας και δεν ντράπηκε να τις διατυπώσει στο Ν. Σαρκοζί και την Α. Μέρκελ, ξηλώνοντας αιφνιδιαστικά την 01-11-2011, την στρατιωτική ηγεσία της χώρας.
Σύμφωνα με την εφημερίδα Daily Mail, στις 02-11-11, η CIA κατέληξε στο συμπέρασμα πως υπήρχε σοβαρός κίνδυνος στρατιωτικού πραξικοπήματος εάν η πολιτική ηγεσία δεν αντικαθιστούσε την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων, η εφημερίδα έγραψε ακόμα για την απόφαση “βόμβα” του Έλληνα Πρωθυπουργού, που τρομοκράτησε ολόκληρη την Ευρώπη, μιας και την οδηγεί σε κατάρρευση.
Και αντί να γίνει μία δήλωση από τον κ. Παπανδρέου, ή από τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, είδαμε μια δήλωση του αναπληρωτή Κυβερνητικού εκπροσώπου ότι «Πρόκειται περί αστείας είδησης. Για ένα απίθανο σενάριο, για δήθεν αποσταθεροποίηση του πολιτεύματος μεπραξικόπημα».
Ο τότε ΥΕΘΑ επιβάρυνε το κλίμα (δε μπορούσε να κάνει και αλλιώς) λέγοντας «Υπάρχει ανάγκη εθνικής συναίνεσης και συνεννόησης γιατί παρατηρώ το τελευταίο διάστημα να υπάρχει μιακινητικότητα από ενώσεις αποστράτων στο όνομα έκφρασης ή υπεράσπισης κάποιων συμφερόντων. Η έκκληση των αποστράτων προς τα εν ενεργεία στελέχη των ενόπλων δυνάμεων να βρίσκονται σε εγρήγορση ώστε να αποκρούσουν την κυβέρνηση είναι επικίνδυνη και ως τέτοια πρέπει να αντιμετωπιστεί». Άκουσον άκουσον.
Μη ξεχνάμε βέβαια ότι στις 28-10-2011, αποδοκιμάσθηκαν οι πολιτικοί σε όλη την Ελλάδα και ιδιαίτερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας (ο οποίος απλά υπάρχει) και δεν πραγματοποιήθηκαν οι παρελάσεις. Στη Θεσσαλονίκη τα τμήματα της Σχολής Ευελπίδων δεν έφυγαν, έκαναν σημειωτόν και τραγούδησαν το εμβατήριο «Μακεδονία ξακουστή», το οποίο σύμφωνα με τους «προοδευτικούς», χαρακτηρίζεται ως φασιστικό. Τμήματα της ΣΣΑΣ παρέλασαν στο λιμάνι. Αυτό θεωρήθηκε ως επιλήψιμο γιατί τάχα δεν υπάκουσαν σε διαταγές για τη μη πραγματοποίηση καμίας εκδήλωσης.
Οι αποδοκιμασίες όμως, δεν ήταν κατά των Ενόπλων Δυνάμεων, αλλά κατά των πολιτικών, αυτούς ήθελαν να γιουχαΐσουν και να διώξουν οι πολίτες και όχι τις Ένοπλες Δυνάμεις, που ήθελαν να τις δουν να παρελαύνουν. ‘Έφτασε δε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας (συγκινημένος!!!), που κατά δήλωσή του στα 15 του ήταν αντάρτης και πολέμησε τους Γερμανούς, (1929 και 15 = 1944, είχαν φύγει οι Γερμανοί), να μας λέει ότι «εγώ τιμώ!!!! την Θεσ/νικη και έρχομαι τόσα χρόνια» Δεν τιμούν οι πολιτικοί τις πόλεις όταν τις επισκέπτονται, αλλά είναι τιμή τους που τους δέχονται οι πόλεις, όπως επίσης είναι τιμή τους όταν οι Ένοπλες Δυνάμεις παρελαύνουν μπροστά τους.
Είχαμε και την ανακοίνωση της ίδρυσης του κόμματος από απόστρατους Αξιωματικούς η οποία επιβάρυνε το ήδη φορτισμένο κλίμα και φθάνουμε στις 17 Νοεμβρίου όταν, σύμφωνα με τα ΝΕΑ το ΒΗΜΑ και το MEGA, κάτι έγινε στη Σχολή Ευελπίδων μετά τη γιορτή για το Πολυτεχνείο, Ευέλπιδες τραγούδησαν λέει τον ύμνο της χούντας, με παρότρυνση του Αρχηγού της Σχολής.
Εδώ έχω να παρατηρήσω τα εξής: ποιος είναι ο σκοπός που εορτάζεται το Πολυτεχνείο και ιδιαίτερα στις στρατιωτικές Μονάδες; έχει φτάσει μάλιστα σε σημείο ο εορτασμός του να τιμάται με περισσότερες εκδηλώσεις από ότι η 25η Μαρτίου και 28η Οκτωβρίου; Αφού το Πολυτεχνείο έριξε τη χούντα και επανέφερε το πολιτικό σύστημα, γιατί φέτος κανένας πολιτικός δεν κατέθεσε στεφάνι, ενώ άλλες χρονιές έκαναν ουρά, δεν τους σηκώνει ούτε το Πολυτεχνείο τώρα;
Χωρίς να ξέρω τι ακριβώς έψαλλαν οι σπουδαστές (εδώ και τα εμβατήρια θεωρούνται ως φασιστικά), πιστεύω ότι ήταν καθαρά θέμα νεανικής επιπολαιότητας που συγχωρείται και σε σπουδαστές Στρατιωτικής Σχολής. Έφθασαν λοιπόν στο σημείο να ρίξουν το ανάθεμα στον Αρχηγό των Ευελπίδων και να μιλούν για σταγονίδια στις Ένοπλες Δυνάμεις, προκειμένου να αποσείσει το πολιτικό σύστημα τις ευθύνες του, αυτά που έψαχνε και ο Ε. Αβέρωφ στην μεταπολίτευση και διέλυσε το στράτευμα, ξαναγυρίζουμε πάλι πίσω.
Ο ΥΕΘΑ, ζήτησε από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ να διαμηνύσει προς το στράτευμα ότι, δεν θα γίνεται ανεκτή οποιαδήποτε συμπεριφορά παρέκκλισης από τις αρχές της Δημοκρατίας, των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και της Ελευθερίας. Αρχές, επί των οποίων είναι θεμελιωμένη η Ελληνική Δημοκρατία και Κοινωνία. Προσέξτε αυτό το περιστατικό οδήγησε, στην παρέκκλιση από τις αρχές της Δημοκρατίας. Ντροπή.
Πάνε να κρύψουν τις ευθύνες τους, την επιβολή μιας αντισυνταγματικής εγκάθετης κυβέρνησης, την οποία ονομάζουν κυβέρνηση συνεργασίας, η οποία σκοπό έχει να διαλύσει οτιδήποτε έχει απομείνει όρθιο στην Ελλάδα. Όταν καταλύεται μια εκλεγμένη κυβέρνηση και στη θέση της τοποθετείται μία άλλη; Όταν καταπατούνται εργασιακά δικαιώματα; Όταν δεν υπάρχει η προστασία της εργασίας; Όταν δεν τηρούνται οι βασικές διατάξεις του Συντάγματος για το σεβασμό και την προστασία της αξίας του ανθρώπου (ανεργία, ληστείες, λαθρομετανάστες, διακοπή παροχής ρεύματος). Όταν οι Έλληνες δεν συνεισφέρουν ανάλογα με τις δυνάμεις τους στα δημόσια βάρη (οι φοροκλέπτες καλύπτονται από την κυβέρνηση). Πως λέγεται αυτό; Νομιμότητα;
Αυτή η «δημοκρατία» ψάχνει για «σταγονίδια»; Αλλά καλό θα ήταν να έβλεπαν οι κυβερνώντες, ποιόν εμπιστεύονται πιο πολύ οι πολίτες. Σε πανελλαδική τηλεφωνική έρευνα, με θέμα«Ελληνικός Δείκτης Εμπιστοσύνης στους Θεσμούς 2009», που πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό της εφημερίδας «Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ». και δημοσιεύθηκε στις 03/01/2010 στην ίδια εφημερίδα, αποδείχθηκε ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις βρίσκονται στην 6η θέση, ταΥπουργεία στην 43η , τα κόμματα στην 47η και οι Κυβερνήσεις στην 48ηθέση την τελευταία!!!!!! της υπόψη λίστας.
Βλέπουμε λοιπόν σε τι υπόληψη έχουν το πολιτικό σύστημα οι πολίτες, αν γινόταν σήμερα μια τέτοια δημοσκόπηση πιστεύω ότι τα αποτελέσματα θα ήταν ακόμα πιο φρικτά γι’αυτούς. Να σημειωθεί ότι στηνθέση της λίστας βρίσκεται η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) που είναι και αυτή Υπηρεσία των Ενόπλων Δυνάμεων. Οι Ένοπλες Δυνάμεις, είναι κομμάτι του λαού και αυτή η σχέση εμπιστοσύνης δε γίνεται να διαταραχθεί
Για ποιο πραξικόπημα μιλάτε κύριοι; Προσπαθείτε με τέτοιου είδους δικαιολογίες να κρύψετε την ανικανότητά σας να παράξετε έργο, καταστρέφεται η Ελλάδα και εσείς ασχολείσθε με την επόμενη μέρα στα κόμματά σας, με τους εαυτούς σας, τσακώνεσθε μεταξύ σας σ’αυτή την κυβέρνηση «συνεργασίας».
Αφήστε κύριοι τις Ένοπλες Δυνάμεις αρκετό κακό τους έχετε κάνει μέχρι τώρα, έχουν μεγάλες ευθύνες και πρέπει να μείνουν απερίσπαστες στο έργο τους. Ότι και να σκαρφίζεστε οι Ένοπλες Δυνάμεις θα είναι ψηλά στην συνείδηση του λαού. Ασχοληθείτε λοιπόν με τη δουλειά σας (αν ξέρετε τι σημαίνει η λέξη) κύριοι πολιτικοί και κάντε κάτι επιτέλους, αφήστε τις φτηνές δικαιολογίες, καταστρέφετε την Ελλάδα θανατώνετε τους Έλληνες.


Read more

Αμερικανική...βόμβα! Παρουσιάζουν πλέον το Κουρδιστάν στον νέο Ευρασιατικό Χάρτη!



Η αμερικανική εφημερίδα New York Times στο χθεσινό της φύλλο, έχει έναν νέο παγκόσμιο χάρτη με τα έθνη που είναι απάτριδα και τις εθνικές μειονότητες που υπάρχουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

To "Eurominority" με το Κουρδικό Ινστιτούτο του Παρισιού, έχουν δημιουργήσει ένα νέο χάρτη του Κουρδιστάν. Ο χάρτης περιέχει τις κύριες πόλεις, βουνά, ποτάμια και λίμνες από το ιστορικό Κουρδιστάν. Ο χάρτης δίνει τα σημεία των κουρδικών επαρχιών που υπάρχουν μεταξύ της Τουρκίας, της Συρίας, του Ιράν και του κράτους του Ιράκ.

Στο χάρτη εμπεριέχονται και οι κουρδικοί διάλεκτοι συνθέτοντας έτσι έναν πολυσύνθετο ιστορικό χάρτη του Κουρδιστάν. Χαρακτηριστικό είναι ότι η μία άκρη του Κουρδιστάν βρέχεται από τη Μεσόγειο Θάλασσα ενώ το άλλο άκρο χάνεται στα βάθη της Ανατολίας- φθάνει στο Maraş, Elbistan, Koçgiri, Erzincan, Erzurum, Kars, Iğdır και ανεβαίνει μέχρι την επαρχία Ağrı.

Στο Κουρδικό κράτος περιέχονται η Μοσούλη και το Κιρκούκ.

Ο χάρτης βάσει των στοιχείων τα οποία παραθέτει θεωρείται από τον ξένο Τύπο ως εξαιρετικά αξιόλογος, γράφει το δημοσίευμα του Ζάπ Χαμπέρ.



Πηγή: http://logioshermes.blogspot.com/2012/09/blog-post_9244.html#ixzz27sdtaOCP
Read more

Συνεχίζεται η οπερέτα με απίστευτο πρωτοσέλιδο άρθρο στο Βήμα!


Ο μέγας σωτήρας της Ελλάδας έσωσε τη χώρα από ..στρατιωτικό πραξικόπημα, σύμφωνα με το πρωτοσέλιδο της κυριακάτικης εφημερίδας.

Πότε μας έσωσε και δεν το καταλάβαμε; Πέρυσι τον Οκτώβριο που οδήγησε στην πτώση της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ και την παραχώρηση της εξουσίας στον Λουκά Παπαδήμο και την κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΛΑΟΣ.

Σύμφωνα με την προαναγγελία της εφημερίδας που έχει τίτλο «Το πραξικόπημα που δεν έγινε» πέρυσι τον Οκτώβριο η κυβέρνηση Παπανδρέου ουσιαστικά απέτρεψε, λίγο πριν παραιτηθεί ο πρωθυπουργός και παραδώσει τη θέση του στον Λουκά Παπαδήμο,στρατιωτικό πραξικόπημα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα τα στοιχεία του ρεπορτάζ είναι τα εξής:

*Η περσινή στρατιωτική παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη που ματαιώθηκε έπειτα από εισβολή δεκάδων πολιτών στη Λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου.

*Οι έντονες αποδοκιμασίες κατά του προέδρου της Δημοκρατίας και η απόπειρα τμήματος των Ευέλπιδων να παρελάσουν παρά τις αντίθετες εντολές των ανωτέρων τους

*Είχαν προηγηθεί δύο μέρες νωρίτερα,πάλι στη συμπρωτεύουσα αποδοκιμασίες και προπηλακισμοί υπουργών της τότε κυβέρνησης

*Λίγες ημέρες αργότερα, την 1η Νοεμβρίου, το ΚΥΣΕΑ προχωρά σε μαζικές αποστρατείες αξιωματικών και των τριών Οπλων.

*Η κυβέρνηση Παπανδρέου δεν εξήγησε ποτέ πειστικά εκείνες τις μαζικές αποστρατείες αλλά πολλές ήταν οι συζητήσεις της περιόδου ότι με αυτές απετράπησαν κινήσεις πολιτικής αποσταθεροποίησης

*Ποιος ήταν ο ρόλος του τότε αρχηγού ΓΕΣ Φραγκούλη Φράγκου

*Σχεδόν ένα χρόνο μετά θρυλείται ότι πολιτικό πρόσωπο προερχόμενο από τον εθνικιστικό χώρο βολιδοσκοπήθηκε από ομάδα αξιωματικών αν θα ήθελε να συμμετάσχει σε στρατιωτική κυβέρνηση που θα αναλάμβανε να αποκαταστήσει την τάξη και την κοινωνική ειρήνη στη χώρα.

Read more

Πικρία Κ.Καραμανλή για εγκατάλειψη South Stream - Αβραμό: "Δεν είναι προτεραιότητα"!


Ο ακατανόητος και σαφώς αντεθνικός, με την έννοια ότι αντίκειται στα συμφέροντα του Έθνους, ενταφιασμός του μεγαλύτερου ενεργειακού project του αγωγού φυσικού αερίου, South Stream, ένα έργο που θα αναβάθμιζε κάθετα την γεωστρατηγική αξία της χώρας, έχει προκαλέσει την πικρία του αρχιτέκτονα της όλης προσπάθειας πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή.
Όπως αναφέρουν απόλυτα έγκυρες  πηγές του περιβάλλοντός του, όταν πληροφορήθηκε την θέση που έλαβε γα το έργο ο  υπουργός Εξωτερικών Δ.Αβραμόπουλος την περασμένη εβδομάδα στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής, η δυσφορία του ήταν έντονη και την υποδέχθηκε κουνώντας το κεφάλι του με νόημα...
Η Επιτροπή συνεδρίαζε με αντικείμενο την ενημέρωσή της για την πολιτική της κυβέρνησης στο θέμα των αγωγών, όταν ο υπουργός Εξωτερικών δέχθηκε την ερώτηση του προέδρου της, βουλευτή Μιλιτιάδη Βαρβιτσιωτη, για τo τι μέλλει γενέσθαι με τον South Stream.
Για να εισπράξει την απάντηση ότι "Ο South Stream για εμάς δεν είναι προτεραιότητα"! Έκπληκτος τόσο ο πρόεδρος της Επιτροπής Μ.Βαρβιτσιώτης, όσο και άλλοι βουλευτές ζήτησαν από τον ΥΠΕΞ να διευκρινήσει από πότε το ενεργειακό project πέρασε σε δεύτερη μοίρα και απέκτησε προτεραιότητα ο αγωγός TAP (Trans Adriatic Pipeline - φωτό α' σελίδας) αλλά δεν θέλησε να απαντήσει στην ερώτηση αυτή.
Ο πρώην πρωθυπουργός όταν πληροφορήθηκε την απάντηση του Δ.Αβραμόπουλου διατύπωσε την έκπληξή του, καθώς το έργο του South Stream, πέρα από το οτι ήταν προσωπική του επιτυχία, είχε τεράστια ανταποδοτικά οφέλη για την χώρα και πάνω απ'όλα ο σχεδιασμός του απεξαρτούσε τελείως την Ελλάδα από την Τουρκία, ενώ αντίθετα ο ΤAΡ ο οποίος διατυμπανίστηκε αυτές τις ημέρες από το υπουργείο Εξωτερικών, καθιστά απόλυτα εξαρτώμενη σε όλα τα επίπεδα, και σε εμπορικό, αλλά και γεωστρατηγικό, την Ελλάδα από την Τουρκία.
Ο Κ.Καραμανλή μέχρι σήμερα θεωρεί η ελληνική συμμετοχή στον South Stream έπρεπε και για λόγους γεωστρατηγικούς, αλλά και για πρακτικούς λόγους να συνεχισθεί πάση θυσία: Το περίφημο κοίτασμα Σαχ Ντενίζ II είναι ένα μεγάλο ερωτηματικό κατά πόσον θα έχει εκείνο το κοίτασμα που θα εξασφαλίσει μεσομακροπρόθεσμα το απαραίτητο φορτίο.
Συν το γεγονός ότι όταν μιλάμε για το Αζερμπαϊτζάν, καλό είναι να έχουμε υπ'όψιν ότι έχει μεταβληθεί σε δορυφόρο της Τουρκίας, ενώ λόγω της παραδοσιακής φιλίας Ελλάδας-Αρμενίας βρίσκονται στον αντίποδα των φιλικών προς την Ελλάδα χωρών.
Ο ΤΑΡ είναι όντως μεγάλη επιτυχία, αλλά είναι επιτυχία για το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών, το αμερικανικό υπουργείο Ενέργειας και τα αμερικανικά γεωστρατηγικά συμφέροντα στην περιοχή που "επανέφεραν στην τάξη" την Ελλάδα και την απομάκρυναν από ένα τέτοιο project που αποτελούσε προσωπική επιτυχία  του πρώην πρωθυπουργου Κώστα Καραμανλή.
Κάτι που αναγνωρίστηκε από εχθρούς και φίλους: Ακόμα και ο γ.γ. του Λαϊκού Συνδέσμου Χρυσή Αυγή, Νίκος Μιχαλολιάκος, ακούστηκε να λέει σε συνεργάτες του στην Βουλή για το ζήτημα "Με τον Καραμανλή μας χωρίζει πολιτική άβυσσος και ο θείος του με κυνήγησε προσωπικά και με συνωμοσία με έκλεισε και στην φύλακή (σ.σ: αθωώθηκε εν συνεχεία). Αλλά δεν μπορώ να αρνηθώ ότι ο Κώστας Καραμανλής είχε το θάρρος και προσπάθησε να αλλάξει την μοίρα της χώρας με την διπλωματία των αγωγών".  
Το πιο τραγικό είναι ότι ο South Stream όχι απλά συνεχίστηκε, αλλά η μόνη χώρα που βγήκε εκτός του σχεδίου είναι η ... Ελλάδα! Ακόμα και η Βουλγαρία που είναι πλήρως εξαρτημένη από τις ΗΠΑ και την ΕΕ, αλλά κατά 90% εξαρτημένη από την Ρωσία ενεργειακά, συμμετέχει στο project μετά την απειλή της Ρωσίας ότι θα μεταφέρει βορειότερα, στην Ρουμανία την έξοδο του αγωγού από την Μαύρη Θάλασσα.
Ακόμα και η Τουρκία θέλησε να έχει συμμετοχή και έδωσε αδεια να περάσει ο αγωγός από την τουρκική ΑΟΖ της Μαύρης Θάλασσας. Μόνο στην Ελλάδα η εγχώρια πολιτική ελίτ που τόσα δεινά έχει σωρρεύσει επάνω στους πολίτες, αρνείται να υπεραπιστεί τα συμφέροντά της χώρας.
Φυσικά και ο ΤΑΡ αν ήταν ο δεύτερος ή ο τρίτος αγωγώς που θα διαπερνούσε το ελληνικό έδαφος, στο πλαίσιο της διαφοροποίησης των πηγών ενέργειας που καλό είναι να υπάρχουν, "δεν θα μας χαλούσε".Αλλά ο ΤΑΠ (ο οποίος περνά από μία παραδοσιακά εχθρική χώρα, την Τουρκία, πριν εισέλθει στην Ελλάδα και όποτε θελουν κλείνουν την κάνουλα και μπαίνει σε μία ας πούμε, όχι φίλη χώρα, την Αλβανία, με την έννοια ότι κάθε άλλο παρα σταθερή είναι στις σχέσεις της με την Ελλάδα. Και στην περίπτωση του ΤΑΡ η Ελλάδα είναι απλά "ενδιάμεση χώρα" όχι χώρα στην οποία εισέρχεται ο αγωγός (Τουρκία) ή χώρα από την οποία εξέρχεται (Αλβανία προς Ιταλία).
Χθες στη Νέα Υόρκη, υπογράφηκε Μνημόνιο Κατανόησης μεταξύ της Ελλάδας, της Ιταλίας και της Αλβανίας, με το οποίο οι τρεις χώρες εκφράζουν την πρόθεσή τους να συνεργασθούν σχετικά με το σχέδιο Trans Adriatic Pipeline. Σε δήλωσή του ο Έλληνας ΥΠΕΞ Δ.Αβραμόπουλος, είπε μεταξύ άλλων ότι 
"Θα έχουμε περισσότερες συζητήσεις και συντονισμό εντός των επόμενων ημερών και εβδομάδων, έτσι ώστε να προχωρήσουμε με την υπογραφή μιας τελικής συμφωνίας που θα ενισχύσει τη συνεργασία μας με την κοινοπραξία του ΤΑΡ".
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr 
Read more

Χαστούκι στον Τριανταφυλλόπουλο από Βρέντζο και Κούγια!


Μεγάλη δικαίωση και για τον Αλ. Κούγια, που είχε –τότε- πηδήξει τη μάντρα του Alter για να προστατέψει έναν ήρωα, τον οποίο παρουσίαζαν σαν βασανιστή της χούντας! 

Χαστούκι στον Τριανταφυλλόπουλο από Βρέντζο και Κούγια!
Απόλυτα εκτεθειμένος είναι ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος και ο τρόπος που αντιλαμβάνεται τη δημοσιογραφία και τη σπίλωση αθώων ανθρώπων, μετά την απόφαση που εξέδωσε το Εφετείο Πειραιά, πριν από μόλις τέσσερις μέρες. Πρόκειται για απόφαση-κόλαφο σχετικά με τον -πάλαι ποτέ- γνωστό δημοσιογράφο και τις αμφιλεγόμενες μεθόδους του.
Οι τριανταφυλλοπούλειες μέθοδοι έχουν συχνά καταγγελθεί ως καθοδηγούμενες από τη μανία του για την τηλεθέαση ή και από άλλα συμφέροντα. Αυτή τη φορά, όμως, η Δικαιοσύνη αποφάσισε –και, μάλιστα, σε δεύτερο βαθμό- ότι, χρησιμοποιώντας ψευδείς μαρτυρίες, ο Τριανταφυλλόπουλος κατασπάραξε έναν ήρωα. Εναν άνθρωπο που τίμησε την πατρίδα του με πράξεις απαράμιλλης αντίστασης κατά της χούντας, τον γιατρό Σταύρο Βρέντζο.
Αυτόν τον άνθρωπο, ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος δε δίστασε να τον παρουσιάσει ως βασανιστή της χούντας, με μια εκπομπή και ένα ρεπορτάζ που κατέρρευσε στο δικαστήριο! Είναι, μάλιστα, χαρακτηριστικό ότι ο Τριανταφυλλόπουλος έγραψε την ίδια τη Δικαιοσύνη στα παλαιότερα των υποδημάτων του, αφού προχώρησε στη διενέργεια και τη μετάδοση της εκπομπής, αγνοώντας τη διαταγή ασφαλιστικών μέτρων που είχε εκδοθεί, το πρωί της ίδιας μέρας. Αλλά, ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή:
Είναι Πέμπτη 4 Μαρτίου 2004. Μόλις τρεις μέρες πριν από τις βουλευτικές εκλογές που έμελλε να αναδείξουν πρωθυπουργό τον Κώστα Καραμανλή. Οταν το πολιτικό σκηνικό αλλάζει άρδην και ο Συνασπισμός παλεύει για την είσοδό του στη Βουλή. Ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος έχει εκπομπή, όπως κάθε Πέμπτη. Μαζεύει ένα συνονθύλευμα ανθρώπων, από τη Γαλλία, τη Σουηδία και αλλού. Τους φιλοξενεί, μάλιστα, στο Divani Palace.
Η εκπομπή αποτελεί μια κλασική τριανταφυλλοπούλεια έμπνευση και σπιλώνει έναν άνθρωπο. Μόνο που, αυτή τη φορά, ο άνθρωπος δεν ήταν απλά αθώος. Είναι ένας ήρωας της εθνικής αντίστασης κατά της χούντας. Ο γιατρός Σταύρος Βρέντζος, από τα Ανώγεια της Κρήτης, σύζυγος της γνωστής πανεπιστημιακού της Ιατρικής, τον οποίο ο ελληνικός λαός έχει ήδη –και, μάλιστα, επανειλημμένα- επιβραβεύσει για την πορεία του εκλέγοντάς τον βουλευτή. Ο Τριανταφυλλόπουλος που, όχι μόνο δεν ορρωδεί προ ουδενός αλλά επαίρεται και για αυτό, παρουσιάζει μια ομάδα ανθρώπων που –αίφνης- αποφασίζουν, 35 χρόνια μετά, να καταγγείλλουν τον ήρωα της εθνικής αντίστασης ως βασανιστή της χούντας! Μάλιστα, οι άνθρωποι που είχαν αυτό το θράσος έμελλε να αποδειχθεί ότι ποτέ δεν είχαν εμφανιστεί σε κανέναν κατάλογο βασανισθέντων από τη χούντα! Στη δε διαδικασία επίδοσης της αγωγής Βρέντζου εναντίον τους, φάνηκε επίσης ότι οι συγκεκριμένοι «καταγγέλλοντες» ήταν και αγνώστου διευθύνσεως... Τα ασφαλιστικά μέτρα και η απαγόρευση της Δικαιοσύνης να μεταδοθεί η συγκεκριμένη εκπομπή, προφανώς είναι «ψιλά γράμματα» για τον «εισαγγελέα» Τριανταφυλλόπουλο, ο οποίος βρίσκεται τότε στην εποχή της παντοδυναμίας του. (Περασμένα μεγαλεία και διηγώντας τα να κλαις... θα έλεγαν κάποιοι σήμερα). Ο Μάκης, όμως, θεωρεί -προφανώς- τον εαυτό του πάνω από το Νόμο. Υπέρτατο κριτή των πάντων.
Ο Τριανταφυλλόπουλος και οι ομοτράπεζοί του κλειδώνουν τις πόρτες του στούντιο για να μην μπορεί να τους σταματήσει η Δικαιοσύνη και προχωρούν στην εκπομπή κατασυκοφάντησης ενός αθώου ανθρώπου. Ακόμη και όταν ο Αλέξης Κούγιας, ο δικηγόρος του Στ. Βρέντζου, προσπαθεί να παρέμβει για να ακουστεί και η άλλη άποψη –η αλήθεια, όπως έμελλε να αποδειχθεί και δικαστικά- βρίσκει τις πόρτες κλειστές. Ετσι, υποχρεώνεται να πηδήξει τη μάντρα του τηλεοπτικού σταθμού για να φτάσει στις κάμερες και να προστατέψει την υπόληψη του αντιστασιακού που τεχνηέντως –όπως έκρινε και το Εφετείο- παραδόθηκε βορά στο πανελλήνιο ως βασανιστής!
Πρόκειται για το περιστατικό που αποτέλεσε την αφορμή ατελείωτων λοιδοριών κατά του Αλ. Κούγια, οι οποίες ασφαλώς εξυπηρέτησαν το στόχο του Τριανταφυλλόπουλου και των ομοτράπεζών του, αφού αποπροσανατόλισαν την κοινή γνώμη από τη σπίλωση ενός αθώου ανθρώπου και υποβάθμισαν την υπόθεση σε σάτιρα.
Συνέπεια; Ο Στ. Βρέντζος διαγράφεται από το ΠΑΣΟΚ και δεν είναι υποψήφιος στις εκλογές της Κυριακής 7 Μαρτίου 2004.
Δικαίωση, οκτώ χρόνια μετά...
Το 2008, το Πολυμελές Πρωτοδικείο Ηρακλείου, αφού δίκασε την αγωγή Βρέντζου κατά του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου, του τηλεοπτικού σταθμού Alter και των ανθρώπων που εμφανίζονταν ως καταγγέλλοντες, έκρινε ότι ο Στ. Βρέντζος ουδέποτε υπήρξε βασανιστής, ότι τα συγκεκριμένα άτομα ουδέποτε βασανίστηκαν και ότι όλη η ιστορία ήταν κατασκευασμένη. Επιδίκασε, δε, αποζημίωση 700.000 ευρώ.
Ακολούθως, η πλευρά Τριανταφυλλόπουλου –με μια πρωτοφανή κίνηση- μετέφερε την υπόθεση στο Εφετείο Πειραιά, υποστηρίζοντας ότι οι δικαστές στην Κρήτη ήταν... επηρεασμένοι. Αλλά και αυτός ο ακροβατισμός έπεσε στο κενό. Το Εφετείο Πειραιά, μόλις πριν τέσσερις μέρες, επιβεβαίωσε την πρωτόδικη απόφαση, περιορίζοντας –όπως είθισται στο εφετείο- το ποσό της αποζημίωσης στα 350.000 ευρώ.
Η δήλωση Κούγια
Ο Αλέξης Κούγιας δήλωσε στο newsbomb.gr για την υπόθεση:
«Είμαι βέβαιος ότι η ιδιότητά μου ως δικηγόρου του Σταύρου Βρέντζου ίσως αποτέλεσε την αιτία του σημερινού συκοφαντικού δημοσιεύματος στην ιστοσελίδα Ζούγκλα, του Μ. Τριανταφυλλόπουλου. Εμαθα ότι το εξαφάνισαν, αλλά αυτό δε θα τους γλιτώσει. Η απόφαση του Εφετείου Πειραιά είναι και ηθική δικαίωση για μένα που είχα προσπαθήσει να διακόψω μια εκπομπή, την οποία είχε απαγορέψει η Δικαιοσύνη, για να προστατέψω έναν αθώο άνθρωπο.
Ο Τριανταφυλλόπουλος, το Alter και ο Λαζόπουλος προσπάθησαν να με καταστρέψουν επαγγελματικά και ηθικά, με τη διακωμώδηση της εισόδου μου στο στούντιο, όταν αναγκάστηκα να πηδήξω τη μάντρα ώστε να υπερασπιστώ τον άνθρωπο αυτόν, αφού είχαν κλειδώσει για να μην φτάσω στις κάμερες. Τότε, δυστυχώς, είχε παρασυρθεί και ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών, που με είχε τιμωρήσει και χρειάστηκε να προσφύγω στον Αρειο Πάγο για να δικαιωθώ.
Είναι μεγάλη η ηθική μου ικανοποίηση για αυτή την απόφαση και περιμένω επιτέλους να δημοσιοποιηθεί η αλήθεια. Γιατί η καταδίκη του Τριανταφυλλόπουλου το 2008 είχε αποκρυβεί από όλα τα ΜΜΕ.
Αποδείχθηκε ότι η Δικαιοσύνη στην Ελλάδα, μπορεί να αργεί, αλλά δικαιώνει τους δικαίους».
Read more

“Μυστική” συνάντηση Σαμαρά Καραμανλή; Ναι. Πριν τις εκλογές του Μαΐου.

20120929-180442.jpgΤότε πραγματοποιήθηκε η τελευταία κατ’ ιδίαν συνάντηση του πρώην πρωθυπουργού με τον νυν, Αντώνη Σαμαρά, στο σπίτι του πρώτου στην Ραφήνα. Έκτοτε όλες οι συναντήσεις τους έγιναν δημοσίως, ενώ υπήρξαν και τηλεφωνικές συνομιλίες. Όχι όμως τετ – α -τετ. Πολλώ δε, με θεματολογία πρόσφατα 
“σκάνδαλα” που δήθεν προκάλεσαν την “ανησυχία” του Κώστα Καραμανλή.






http://olympia.gr/2012/09/29/%CE%BC%CF%85%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE
Read more

Διάγνωση καρκίνου πριν από την εμφάνιση συμπτωμάτων με ένα απλό τεστ αίματος!


Ένα απλό τεστ αίματος μπορεί να δείξει την ύπαρξη κοινών καρκίνων πολύ πριν την εμφάνιση συμπτωμάτων!
Εντοπισμός σε πολύ πρώιμο στάδιο
Σύμφωνα με ερευνητές από το Πολιτειακό Πανεπιστήμιο του Κάνσας αρχική δοκιμή έδειξε ότι το τεστ εμφάνισε επιτυχία της τάξεως του 95% στην ανίχνευση καρκίνων στους συμμετέχοντες, συμπεριλαμβανομένων του καρκίνου του μαστού και του πνεύμονα. Συγκεκριμένα η εξέταση κατάφερε να εντοπίσει καρκίνους του μαστού σταδίου 0 και 1 καθώς και καρκίνους του πνεύμονα σταδίου 1 και 2. Σημειώνεται ότι το στάδιο 2 είναι εκείνο κατά το οποίο οι ασθενείς εμφανίζουν συνήθως συμπτώματα οπότε και γίνεται συχνότερα η διάγνωση του καρκίνου. Οι ερευνητές από το Κάνσας αναφέρουν μάλιστα ότι είναι πολύ κοντά και στη διάγνωση του καρκίνου του παγκρέατος μέσω του απλού τεστ.
Η εξέταση ανιχνεύει αυξημένη ενζυμική δραστηριότητα στο σώμα η οποία μαρτυρεί την ύπαρξη νόσων. Όταν τα ένζυμα από το αίμα ή τα ούρα του ασθενούς αναμειγνύονται με ορισμένα αμινοξέα καθώς και με μια ειδική χρωστική, ο κάθε καρκίνος παράγει ένα συγκεκριμένο μοτίβο ή «υπογραφή».
Για άτομα «υψηλού κινδύνου»
Ενας από τους δύο «πατεράδες» του τεστ, ο καθηγητής Ντέριλ Τρόγιερ ανέφερε σε συνέντευξη του στη βρετανική εφημερίδα «Daily Mail» ότι «θεωρούμε πως έχουμε κάνει ένα πρώτο σημαντικό βήμα προς τη βελτίωση της πρώιμης διάγνωσης ανθρώπινων καρκίνων. Αυτή τη στιγμή τα άτομα που μπορούν να ωφεληθούν περισσότερο από το νέο τεστ είναι αυτά που θεωρούνται ως ‘υψηλού κινδύνου’ για καρκίνο, όπως οι βαρείς καπνιστές ή όσοι έχουν βεβαρημένο οικογενειακό ιστορικό της νόσου».
Ο καθηγητής προσέθεσε ότι η φιλοσοφία της εξέτασης είναι τα άτομα που αντιμετωπίζουν αυξημένο κίνδυνο για καρκίνο να πηγαίνουν στον γιατρό τους σε τακτά χρονικά διαστήματα – κάθε τρίμηνο, εξάμηνο ή μια φορά τον χρόνο – να υποβάλλονται στο μη παρεμβατικό τεστ και να γνωρίζουν εάν πιθανώς έχουν αναπτύξει τη νόσο.
Οι ερευνητές τονίζουν ότι εάν η πρώτη εξέταση αίματος δώσει θετικό αποτέλεσμα για καρκίνο θα επαναλαμβάνεται λίγο διάστημα μετά. Εάν επιβεβαιωθεί η ύπαρξη καρκίνου τότε ο ασθενής θα υποβάλλεται σε διαγνωστικές απεικονιστικές ή άλλου τύπου εξετάσεις.
Σύμφωνα με όσα είπε στην ίδια βρετανική εφημερίδα ο έτερος «πατέρας» του τεστ, καθηγητής Στέφαν Μπόσμαν τα ενζυμικά μοτίβα που «ερμηνεύει» η εξέταση μπορούν να βοηθήσουν στον διαχωρισμό μεταξύ καρκίνου, λοίμωξης ή και άλλων ασθενειών. «Για παράδειγμα ένα άτομο που καπνίζει πολύ μπορεί να έχει φλεγμονή στους πνεύμονες. Η ύπαρξη φλεγμονής θα οδηγήσει σε αύξηση ορισμένων δεικτών που ανιχνεύει η εξέταση, όχι όμως όλων. Ετσι ο γιατρός θα μπορεί να καταλάβει εάν ο ασθενής έχει φλεγμονή ή κάτι σοβαρότερο. Τα ψευδώς θετικά αποτελέσματα είναι κάτι που προσπαθούμε πραγματικά να αποφύγουμε».
Και για παρακολούθηση της πορείας του καρκίνου
Εκτός από πρώιμη διάγνωση, το τεστ ίσως θα μπορεί με κάποιες αλλαγές να προσφέρει και παρακολούθηση του καρκίνου. Για παράδειγμα, ασθενείς με καρκίνο που λαμβάνουν φαρμακευτική θεραπεία θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθούνται σχετικά με την αποτελεσματικότητα της θεραπείας τους. Συγχρόνως οι γιατροί θα μπορούν να χρησιμοποιούν τη χρωστική του τεστ ώστε να προσδιορίζουν εάν έχει αφαιρεθεί πλήρως ένας όγκος μετά από επέμβαση.
Τα μέχρι στιγμής στοιχεία αποτελεσματικότητας του τεστ αφορούν δοκιμές σε 32 άτομα με καρκίνους του μαστού και του πνεύμονα διαφορετικού σταδίου. Συγκεκριμένα συμμετείχαν 20 γυναίκες με καρκίνο του μαστού ηλικίας 36 ως 81 ετών καθώς και 12 άτομα με καρκίνο του πνεύμονα ηλικίας 27 ως 63 ετών. Στις δοκιμές περιελήφθησαν και 12 άτομα χωρίς καρκίνο ηλικίας 26 ως 62 ετών τα οποία χρησιμοποιήθηκαν ως ομάδα ελέγχου.
Εξελιγμένη εκδοχή για αποτελέσματα στο 5λεπτο
Ο κάθε εθελοντής έδωσε δείγμα αίματος το οποίο ελέγχθηκε τρεις φορές. Είναι αξιοσημείωτο ότι οι δύο ειδικοί που δημιούργησαν το πρώτο τεστ ανέπτυξαν τώρα μια δεύτερη εξελιγμένη μορφή του η οποία εκτιμάται ότι θα δίνει αποτελέσματα μέσα σε πέντε λεπτά.
Τον ερχόμενο μήνα αναμένεται μάλιστα να ξεκινήσουν νέες δοκιμές για διάγνωση του καρκίνου του παγκρέατος καθώς και του τριπλά αρνητικού καρκίνου του μαστού (οι «τριπλά αρνητικοί» καρκίνοι του μαστού είναι καρκίνοι με αρνητικούς υποδοχείς οιστρογόνων, αρνητικούς υποδοχείς προγεστερόνης και αρνητικούς υποδοχείς της πρωτεΐνης ΗΕR2 και αποτελούν το 15%-20% των περιπτώσεων της νόσου).
[Πηγή: tovima.gr]
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr 
http://www.defencenet.gr/defence/index.php?option=com_content&task=view&id=56466&Itemid=151
Read more

Χάρις Αλεξίου - Μην κουραστείς να μ' αγαπάς

Read more

Σοκ στην κυβέρνηση από την υποδοχή της ελληνικής αποστολής στις Βρυξέλλες


20120929-112037.jpgΤο Euro Working Group το οποίο προετοιμάζει το Eurogroup συνεδρίασε χθες με την παρουσία της τρόικα.
Εκεί οι Βρυξέλλες πήραν την πρώτη γεύση των μέτρων. 
Όπως λέγεται η υποδοχή αλλα και η στάση τόσους ήταν αρκετά ψυχρή, κάτι που δεν συνάδει με τις δηλώσεις των Ευρωπαιων αξιωματούχων ότι η Ελλάδα κάνει προσπάθειες ούτε με τις δηλώσεις εντός των τειχών ότι έχει αλλάξει το κλίμα έξω.
Read more

ΣΤΟ HARVARD Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΑΠΟΔΕΧΤΗΚΕ ΤΟΝ ΓΚΙΟΡΓΙ ΙΒΑΝΟΦ ΩΣ ΜΑΚΕΔΟΝΑ


του Λάμπρου Δεμερτζή
Πολύς ντόρος αλλά και πολύ μελάνι χύθηκε για το γεγονός ότι ο Γιώργος Παπανδρέου διδάσκει στο Harvard. Είναι ένα ζητούμενο αυτό, ωστόσο δεν είναι το σημαντικότερο.

Την Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου ο Γιώργος Παπανδρέου μίλησε στο αμφιθέατρο του διασημότερου πανεπιστημίου στον κόσμο για την εμπειρία του ως Πρωθυπουργός στο θέμα της κρίσης (Former Prime of Greece George Papandreou shares his unique experience of the Eurozone Crisis and takes a look at the future of the Global Economy).

Ως πρώην Πρωθυπουργός, σίγουρα θα παρουσίασε από την δική του οπτική το ζήτημα της κρίσης, μακριά από την χώρα, και πως ένας ολόκληρος λαός βιώνει την κρίση, εξαιτίας και της δικής του πολιτικής. Όμως το ζητούμενο δεν είναι αυτό. Αν κοιτάξει κανείς προσεκτικά το πρόγραμμα των ομιλιών του Πανεπιστημίου, θα διαπιστώσει κανείς, ότι την ίδια ημέρα, και μόλις 4 ώρες νωρίτερα, ομιλητής στο Πανεπιστήμιο είναι και ο Γκιόργκι Ιβανόφ, πρόεδρος της πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας.

Μάλιστα ο κ. Ιβανόφ, ασκώντας την εξωτερική πολιτική της χώρας του, στο πρόγραμμα παρουσιάζεται ως Πρωθυπουργός της Μακεδονίας.
Ο πρώην Πρωθυπουργός, είχε στα χέρια του το πρόγραμμα των ομιλιών και δεν έθεσε κανένα ζήτημα;  Πώς λοιπόν στο εσωτερικό, όλοι είναι πατριώτες και δεν αναγνωρίζουν τα Σκόπια με το όνομα Μακεδονία, και στο εξωτερικό κάνουν ομιλίες στο ίδιο Πανεπιστήμιο, την ίδια ημέρα; Πώς ο κ. Παπανδρέου δεν έφερε αντιρρήσεις για τον Ιγκόρ Ιβανόφ  και το Μακεδονία;





Ο πρωθυπουργός της FYROM, μίλησε στο Πανεπιστήμιο για την ενσωμάτωση, χωρίς την αφομοίωση της διαφορετικότητας, σε ένα καθαρά θέμα που αφορά τις σχέσεις της γειτονικής  χώρας με τις υπόλοιπες χώρες.

Και όλα αυτά όταν πριν από λίγες μέρες   ο πρόεδρος των Σκοπίων, Γκιόργκι Ιβάνοφ,  κατηγόρησε τους Έλληνες πολιτικούς πως «εξακολουθούν να ζουν στον 19ο αιώνα», ενώ δεν παρέλειψε να πει πως η ΠΓΔΜ βοηθά... την ελληνική οικονομία.

Ο Γκιόργκι Ιβάνοφ σε δηλώσεις που έκανε στο πλαίσιο των εγκαινίων της ετήσιας συνόδου του Crans Montana Forum στο Μπακού του Αζερμπαϊτζάν, είπε πως «το μέλλον μας παρεμποδίζεται από μια παράλογη διαμάχη». Αναφερόμενος στην διαφορά με την Ελλάδα για την ονομασία είπε πως μιλάει την «μακεδονική» γλώσσα, προέρχεται από μία χώρα που ονομάζεται «Μακεδονία» ενώ σε αυστηρό ύφος είπε πως η ΠΓΔΜ βοηθά την ελληνική οικονομία χωρίς να εξηγήσει τον τρόπο.

«Οι Έλληνες πολιτικοί εξακολουθούν να ζουν στις κατηγορίες του 19ου αιώνα, όπου μπορούσε κάποιος να αρνηθεί το δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού. Πρόκειται για ένα θεμελιώδες δικαίωμα του ανθρώπου, που μόνο ο ίδιος μπορεί να ορίσει», είπε χαρακτηριστικά.



Επίσης δεν θεωρούμε καθόλου τυχαίο, που το Harvard, επέλεξε  την ίδια μέρα να μιλήσουν σε ακροατήριο εκπρόσωποι δυο χωρών, την ώρα που το ζήτημα του ονόματος βρίσκεται στον ΟΗΕ. Και ύστερα, ασκούμε  όλη μας την αυστηρότητα στον αν τα Σκόπια κατεβαίνουν ως Macedonia  στον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision, ή στο ποδόσφαιρο…

..
http://www.agioritikovima.gr/ethnika/10424-to-o-p
http://www.briefingnews.gr/revelations/item/34870
Read more

Πώς τα “τσέπωναν” οι δημοσιογράφοι από την SIEMENS



Συνέντευξη του προέδρου της ΕΣΗΕΑ Δ. Τρίμη στον “ΒΗΜΑ FM” (18/9/2012), 
για τους δημοσιογράφους, τις δημόσιες σχέσεις και τα pay-roll
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Πάμε στην τηλεφωνική μας γραμμή. Είναι ο Πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ ο κ. Δημήτρης Τρίμης, τον οποίο και καλημερίζουμε.
Δ. ΤΡΙΜΗΣ: Καλημέρα σας, για τι πρόκειται; Γιατί μπαίνω σε Συμβούλιο τώρα.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Α, μπαίνετε σε Συμβούλιο. Δυο λεπτά θα σας καθυστερήσουμε μόνο. Για το εξής: Στη Θεσσαλονίκη, ο Πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Τσίπρας υποστήριξε ότι υπάρχουν δημοσιογράφοι οι οποίοι είναι σε pay-roll…
Δ. ΤΡΙΜΗΣ: Ναι, αυτό έχει προκύψει και από την έρευνα για τη SIEMENS και από την έρευνα για το σκάνδαλο Τσοχατζόπουλου, στα εισαγγελικά έγγραφα, ότι δηλαδή πληρώνονται μέσω εταιριών δημοσιογράφοι για να κάνουν δημόσιες σχέσεις υπέρ ιδιωτικών συμφερόντων που ζητούν συναλλαγή για έργα του δημοσίου…
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Εσείς είστε σίγουρος ότι ο κ. Τσίπρας αναφερόταν σ’ αυτό, δηλαδή πιστεύετε…
Δ. ΤΡΙΜΗΣ: Απολύτως, απολύτως
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Δηλαδή έχετε συζητήσει μαζί του;
Δ. ΤΡΙΜΗΣ: Μαζί του όχι, αλλά ακούγοντάς τον ήταν σαφές ότι αναφερόταν σε ρόλο ορισμένων δημοσιογράφων, κυρίως αυτών που κατέχουν και εταιρίες δημοσίων σχέσεων…
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Ναι, ποιοι είναι αυτοί…
Δ. ΤΡΙΜΗΣ: …..είναι γνωστό στο σωματείο αυτό, 15-20 χρόνια και έχουμε δει και σχετικές καταγγελίες….
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Δηλαδή, κύριε Τρίμη, ξέρουμε ονόματα; και τι σχέση μπορεί να έχουν…….
Δ. ΤΡΙΜΗΣ: Βεβαίως.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Ξέρουμε ονόματα.
ΑΛΛΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Κύριε Πρόεδρε, θα έχουμε κυρώσεις γι’ αυτό;
Δ. ΤΡΙΜΗΣ: Ακούστε, έχω καταθέσει από το 2005, με βάση τις δημοσιεύσεις εταιρειών στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, αλλεπάλληλες εκδόσεις, στις οποίες γράφει: εταιρία συμβούλων τάδε, που αποτελείται από τους εξής ανθρώπους με τα στοιχεία τους, τους αριθμούς ταυτότητας κ.λπ…
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Αυτό όμως δεν είναι pay roll…
Δ. ΤΡΙΜΗΣ: Είναι pay roll με την έννοια ότι, όσοι συμπράττουν με μία εταιρία, ας πούμε τη Siemens ή την Τράπεζα Πειραιώς, λ.χ, αυτομάτως αμείβονται γι’ αυτές τις υπηρεσίες και όπως έχει προκύψει από την δικαστική έρευνα, μέσω αυτών των εταιριών, πήγαιναν λεφτά και παρακάτω, σε άλλους δημοσιογράφους, που δεν εμφανιζόντουσαν να μετέχουν στη σύνθεση των εταιριών. Αυτά τα έγραψε και ο συνάδελφος Βαξεβάνης, στο τελευταίο τεύχος του περιοδικού Hot Doc…
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Ναι, ναι…
Δ.ΤΡΙΜΗΣ: …επειδή το διάβασα προσεκτικά και πρόκειται σήμερα να το συζητήσουμε και στο Συμβούλιο.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Η πρότασή σας ποια είναι κ. Πρόεδρε; Τι πρέπει να γίνει από δω και πέρα;
Δ. ΤΡΙΜΗΣ: Προσέξτε, εμείς, σύμφωνα και με τον Κώδικα Δεοντολογίας, λέμε ότι ο δημοσιογράφος πρέπει να είναι ανεξάρτητος. Δεν μπορεί να χρηματίζεται ή να συμπράττει με εταιρίες για τη διαμεσολάβηση των συμφερόντων των εταιριών.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Πάρα πολύ σωστά.
Δ. ΤΡΙΜΗΣ: Έτσι δεν είναι;
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Ωραία. Μ’ αυτούς, λοιπόν, τους δημοσιογράφους, που είναι σε εταιρίες, που με τον έναν ή τον άλλο τρόπο χρηματίζονται, όπως το περιγράψατε εσείς, τι θα κάνει η ΕΣΗΕΑ;
Δ. ΤΡΙΜΗΣ: Η ΕΣΗΕΑ για να πούμε την αλήθεια, είναι λίγο δειλή. Θα έπρεπε να εφαρμόσει τον Κώδικα Δεοντολογίας -τον ψηφισμένο δημοκρατικά- με αυστηρότητα. Δεν μπορεί όμως να τον εφαρμόσει με αυστηρότητα, δυστυχώς, επαναλαμβάνω…
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Γιατί κ. Πρόεδρε;
Δ. ΤΡΙΜΗΣ: .. Είναι η κακώς εννοούμενη συναδελφική αλληλεγγύη, είναι οι συμμαχίες, είναι οι φιλίες, είναι διάφορα τέτοια πράγματα…
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Σταθείτε τώρα; Τι συμμαχίες… Εδώ δεν είναι ούτε φιλίες, ούτε συμμαχίες, εδώ ο αρχηγός της αντιπολίτευσης λέει ουσιαστικά ότι δημοσιογράφοι, οι οποίοι ανήκουν σε pay roll, που εγώ διαφωνώ έτσι όπως το θέτετε, αλλά ας πούμε ότι ο όρος αυτός ταυτίζεται μ’ αυτό που είπατε εσείς, δηλαδή εταιρίες που ήταν επί Τσοχατζόπουλου ξαφνικά ανακάλυψαν ότι πρέπει να χτυπάνε τον Τσίπρα και αυτοί οι δημοσιογράφοι είναι οι συγκεκριμένοι, ότι είναι σε pay roll, που είναι τελείως διαφορετικό πράγμα, αλλά ας πούμε ότι είναι αυτό. Εδώ υπάρχει ένα πολύ σοβαρό ζήτημα. Πώς αυτοί, ενώ τους ξέρετε υποτίθεται, τους αφήνετε ….
Δ. ΤΡΙΜΗΣ: Μα με συγχωρείτε…
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: …λέτε ότι έχετε μελετήσει τα Φύλλα Εφημερίδας της Κυβερνήσεως και εκεί μέσα υπάρχουν δημοσιογράφοι.
Δ. ΤΡΙΜΗΣ: Πάρα πολλοί, πάρα πολλοί. Ναι, και στο πλαίσιο της έρευνας για τη Siemens είχαν βγει και τα ονόματα των δημοσιογράφων, από κει και πέρα, επειδή το νόμιμο και το ηθικό μπλέκεται, δεν ξέρω τι κάνουν οι δικαστικές αρχές…
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Ποια ονόματα είχαν βγει…
Δ. ΤΡΙΜΗΣ: Δεν μπορώ να σας τα πω εγώ τώρα…
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Α, σταθείτε, σταθείτε…
Δ. ΤΡΙΜΗΣ: Πάντως έχουν βγει τα ονόματα αυτά, ανθρώπων που είναι μέλη του επαγγελματικού μας σωματείου, δουλεύουν για Μέσα Ενημέρωσης και ταυτόχρονα η εταιρία τους αναλάμβανε, όχι μόνο τις δημόσιες σχέσεις με αστρονομικά ποσά για λογαριασμό της Siemens συγκεκριμένα, αλλά και για να χρηματίζονται και άλλοι. Και ήταν ένας τρόπος ώστε η εταιρία η συγκεκριμένη να «λαδώνει», να το πω έτσι όπως το λέμε όλοι μας, να «λαδώνει» δημοσιογράφους για να έχει καλή μεταχείριση.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Ναι. Αυτούς τους άλλους…, εντάξει, η εταιρία είναι συγκεκριμένη, είναι πέντε άνθρωποι, τέσσερις, οκτώ, δεν ξέρω γω πόσοι είναι….
Δ. ΤΡΙΜΗΣ: …ναι, οι οποίοι προσλαμβάνουν τον Χ θεωρητικά, εννοώ τυπικά, κόβει μία απόδειξη και πληρώνεται για παροχή που στην πραγματικότητα δεν υφίσταται, είναι όμως τα χρήματα που του έρχονται μέσω της εταιρίας δημοσίων σχέσεων από τη βασική εταιρία, ή τον βασικό προμηθευτή του Δημοσίου, είτε είναι οπλικά συστήματα…είτε οτιδήποτε…
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Εσείς τους έχετε βρει αυτούς;
Δ. ΤΡΙΜΗΣ: …είτε είναι ηλεκτρονικές, κατασκευαστικές, είτε είναι οι Τράπεζες και σημειώστε αυτό που σας είπα για τις Τράπεζες
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Ναι, ναι, καμιά αντίρρηση…
Δ. ΤΡΙΜΗΣ: …γιατί το επόμενο μεγάλο θέμα είναι το πόσα χρήματα οι τράπεζες περνούν σε συντάκτες του οικονομικού ρεπορτάζ, το οποίο πρέπει κανείς να το ερευνήσει και να μην το κρύψει.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Εσείς έχετε κάνει έρευνα κ. Πρόεδρε; Έχετε στοιχεία και πέρα από αυτά τα οποία έχουν…
Δ. ΤΡΙΜΗΣ: Σας είπα, ότι η έρευνα η οποία έχει γίνει από παλιά ήταν να εντοπίσουμε τις εταιρίες στις οποίες συμμετέχουν επισήμως, οι συνάδελφοί μας, μέλη του σωματείου. Από κει και πέρα, αυτή η έρευνα δεν ολοκληρώθηκε, γιατί και τα Πειθαρχικά Συμβούλια δεν είναι και τόσο παραγωγικά και σας εξήγησα πώς συμβαίνουν μερικά πράγματα σε έναν κλάδο, που δεν είναι αυτή τη στιγμή στην καλύτερη κατάσταση…
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Έχετε διαπιστώσει και δημοσιογράφους να έχουν σχέσεις με ΜΚΟ, που χρηματοδοτούνται με πολλά ποσά τα τελευταία χρόνια; Το Υπουργείο Εξωτερικών, ας πούμε, π.χ.;
Δ. ΤΡΙΜΗΣ: Για ΜΚΟ δεν ξέρω. Εκείνο που ξέρω είναι τα κατά καιρούς λεγόμενα από τους ίδιους τους πολιτικούς, για το ότι ένα τμήμα των μυστικών κονδυλίων πηγαίνει σε Έλληνες και ξένους δημοσιογράφους και Μέσα Ενημέρωσης, Έχουμε κάνει σχετικές προσπάθειες…
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Ελληνικά Μέσα Ενημέρωσης;
Δ. ΤΡΙΜΗΣ: Και Ελληνικά και ξένα Μέσα Ενημέρωσης, Έχουμε κάνει σχετικές προσπάθειες να το διερευνήσουμε, πάντα συναντάμε έναν τοίχο, όπου ο εκάστοτε Υπουργός λέει ότι επί των ημερών του δεν έχει γίνει τίποτα, αφήνει υπονοούμενα για τον προηγούμενο Υπουργό, αποδείξεις όπως ξέρετε δεν υπάρχουν, διότι το σύστημα καταστρέφει τέτοιου είδους αποδείξεις…
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Λογικό δεν είναι;
Δ. ΤΡΙΜΗΣ: … έτσι αφήνεται και η δυνατότητα λασπολόγων να κυκλοφορούν δήθεν στοιχεία, πράγμα που προεκλογικά, πρόσφατα, έγινε και στην ΕΣΗΕΑ, όταν μας έστειλε κάποιος διάφορα ονόματα από πλαστοποιημένα στοιχεία που δήθεν ήταν προϊόντα συναλλαγής με τις μυστικές υπηρεσίες, τα οποία τα πετάξαμε, διότι ακριβώς ήταν από ανώνυμη πηγή και φαινόταν ότι κάποιο ύποπτο κέντρο τα έχει κατασκευάσει…
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: …Χωρίς να τα διερευνήσετε όμως;
Δ. ΤΡΙΜΗΣ: … και ζούμε σε αυτήν την ατμόσφαιρα η οποία δεν είναι καθόλου, μα καθόλου, ευχάριστη και που αμφισβητεί δυστυχώς την αξιοπιστία όλων μας.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Κύριε Τρίμη, ένα τελευταίο ερώτημα είναι το εξής: με βάση αυτά που είπε ο κ. Τσίπρας, σκέφτεστε να κάνετε κάτι; Κάτι άλλο; Να ξεκινήσετε ενδεχομένως μία καινούργια έρευνα, μια που η προηγούμενη βάλτωσε και δεν απέφερε κανένα αποτέλεσμα;
Δ. ΤΡΙΜΗΣ: Κοιτάξτε, με αφορμή την απόφασή μας για εκκαθάριση του μητρώου, νομίζω ότι πρέπει να αρχίσουμε λίγο πιο αυστηρά να εφαρμόζουμε τον Κώδικα Δεοντολογίας…
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Μα η εκκαθάριση του μητρώου μπορεί να σημαίνει ότι πρέπει να φύγει ο Παπαχρήστος ή ο Ραβανός, που δεν ασκούν πια το επάγγελμα, δεν έχει καμία σχέση αυτό…
Δ. ΤΡΙΜΗΣ: Όχι, δεν εννοώ αυτό. Εγώ εννοώ για την αναστολή της ιδιότητας του μέλους, που δεν έχει καμία πρακτική σημασία, παρά μόνον ότι στερείται το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι σ’ αυτούς που έχουν εργασίες π.χ. σε Γραφείο Τύπου και παράλληλα καλύπτουν το ίδιο ρεπορτάζ, σ’ αυτούς που έχουν περάσει στη …συμπαθή κατηγορία των εργοδοτών και σ’ αυτούς που από την δικαστική έρευνα εμπλέκονται σε ιστορίες δημοσίων σχέσεων και εταιριών. Θα μπορούσαμε να βρούμε μία τέτοια ισορροπία, υπάρχει ήδη ένα πόρισμα επί Μαθιουδάκη μιας επιτροπής, μπορώ να σας το δώσω, το οποίο κάνει κάποιες επισημάνσεις, όμως πάντα το ζήτημα είναι στην πρακτική εφαρμογή. Παραδείγματος χάριν, όταν ο Τριανταφυλλόπουλος είχε άπειρες καταγγελίες, ζήτησα, ως Γραμματέας της ΕΣΗΕΑ τότε, να απομακρυνθεί, να καταθέσει ο ίδιος την ταυτότητά του, διότι ήταν επιχειρηματίας, εργοδότης μαζί με τον Θέμο Αναστασιάδη. Ο Θέμος Αναστασιάδης, επειδή κι αυτός είχε πολλές πειθαρχικές ποινές, ζήτησε να διαγραφεί από το σωματείο, ως εργοδότης, επειδή όμως αυτό το μέτρο έπρεπε να γενικευτεί και δεν γενικεύτηκε, μείνανε όλα στη μέση.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Μάλιστα.
Δ. ΤΡΙΜΗΣ: Πάντως, οι παρατηρήσεις του κ. Τσίπρα φοβάμαι ότι είναι εύστοχες και δεν πρέπει να θίγεται κανείς προσωπικά εάν ο διπλανός του δεν λειτουργεί δεοντολογικά και μετέχει σε δίκτυα που ερευνά η δικαιοσύνη.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Ίσα – ίσα, μακάρι να υπάρξει φως σε όλο αυτό. Κι εγώ θα περίμενα – το λέω πολύ σοβαρά – θα περίμενα η ΕΣΗΕΑ να κινηθεί προς αυτή την κατεύθυνση και άμεσα μάλιστα. Δηλαδή, εάν ο κ. Τσίπρας διαθέτει και άλλα στοιχεία, πέραν εκείνων που λέτε εσείς ότι ταυτίζονται, περί Siemens ή περί εταιριών του Τσοχατζόπουλου, θα ήθελα να ξέρω ποια είναι και θα το έψαχνα.
Δ. ΤΡΙΜΗΣ: Ναι, σας θυμίζω ένα απλό πράγμα, στα όρια του ηθικού και νομίμου, ότι δηλαδή ο κ. Σάλας είχε προσφέρει δώρο ταξίδι στο Μουντιάλ της Νοτίου Αφρικής σε καμιά 50αρία δημοσιογράφους. Κι αυτό τι είναι τώρα; Το ακούει κάποιος πολίτης και λέει: με συγχωρείτε, εδώ έχουμε ενός τύπου συναλλαγή. Οι δημόσιες σχέσεις των Τραπεζών πολλές φορές αποφέρουν υλικό κέρδος. Είναι δυνατόν ο Τρίμης, ο οποίος υποθετικά καλείται από μία Τράπεζα να κάνει ένα ταξίδι, να γράψει κακή κουβέντα για την Τράπεζα μετά; Τα ξέρετε.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Κύριε Πρόεδρε, εδώ θα είμαστε. Θα περιμένουμε και τις ενέργειες της ΕΣΗΕΑ, λοιπόν ….
Δ. ΤΡΙΜΗΣ: ….σας ευχαριστώ πάρα πολύ για τη δυνατότητα που μου δώσατε.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Να είστε καλά. Καλή μέρα.
Δ. ΤΡΙΜΗΣ: Καλή δουλειά
Πηγή: syspeirosi
==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"
http://stoxasmos-politikh.blogspot.gr/2012/09/siemens_27.html
Read more

Κόρακας κοράκου μάτι δεν βγάζει!



Γράφει ο Δευκαλίων
http://stoxasmos-politikh.blogspot.gr/

Για τους αναγνώστες του Δευκαλίωνα τα πράγματα είναι παντελώς ξεκάθαρα. Με αφορμή την περιρρέουσα αντίληψη της πλειοψηφίας της κοινής γνώμης για περισσή ανηθικότητα του πολιτικού συστήματος και του πολιτικού προσωπικού που το υπηρετεί, εξυφαίνεται μία εκστρατεία αποσταθεροποίησης της νόμιμης κυβέρνησης της χώρας. Αναλυτικά ανασύρονται παλαιές υποθέσεις που ήδη θα έπρεπε να έχουν διερευνηθεί από την δικαιοσύνη, ή καταγγελίες που δεν έχουν διερευνηθεί και σπιλώνονται πρόσωπα και θεσμοί. Στόχος όπως προαναφέραμε η σταθερότητα της νόμιμης κυβέρνησης της χώρας.
Επαναλαμβάνουμε δεν είμαστε επ’ ουδενί λόγω υποστηρικτές και οπαδοί των δεξιών πολιτικών που κατηγορούνται αυτές τις ημέρες. Όμως η χρονική συγκυρία μας βάζει σε υποψίες.
Το μνημονιακό πρόγραμμα είναι φανερό ότι απέτυχε.
Η αδιαλλαξία της τρόικας που ζητά νέα μέτρα ύψους 13,5 δις ευρώ και οι αντιρρήσεις (για τα μάτια του κόσμου) της συγκυβέρνησης των δύο μνημονίων και του ενός εκβιασμού, καθυστερούν αντικειμενικά την εκταμίευση της δόσης των 31 δις ευρώ και οδηγούν την χώρα σε χρεοκοπία.
Τα νέα μέτρα των 13,5 δις ευρώ που έρχονται είναι φανερό ότι θα προκαλέσουν κοινωνική έκρηξη που εύλογα θα προκαλέσει χρεοκοπία. Δηλαδή είτε εγκριθούν και ψηφισθούν τα νέα μέτρα, είτε όχι, η χρεοκοπία είναι αντικειμενικά μονόδρομος.
Καταλαβαίνετε που το πάει η στήλη. Ένα πρόγραμμα που έχει ήδη αποτύχει οδηγείται από τους εμπνευστές του και στην τυπική αποτυχία. Όμως κάποιος πρέπει να πάρει την ευθύνη. Ποιος θα είναι αυτός; Μα η...
υφιστάμενη ελληνική κυβέρνηση. Όμως κάποιοι ανησυχούν μήπως και ακόμα και αυτή η κατάπτυστη κυβέρνηση των δύο μνημονίων και του ενός εκβιασμού, καταφέρει και τα βγάλει πέρα. Και γι’ αυτό ανασύρουν μέσω των ΜΜΕ που ελέγχουν παλιές και αναπόδεικτες μετά από τόσα χρόνια υποθέσεις. Αναπόδεικτες υποθέσεις διαφθοράς πρωτοκλασάτων πολιτικών κυρίως της δεξιάς, αλλά και του ιστορικού ΠΑΣΟΚ. Πρέπει το κύρος αυτής της κυβέρνησης να πληγεί σε τέτοιο βαθμό που να μην  μπορεί να υλοποιήσει το κατάπτυστο έργο της. Πρέπει να έρθει οπωσδήποτε η χρεοκοπία.
Ποιοι τα διοργανώνουν όλα αυτά;
Ας κάνουμε μία θεωρητική υπόθεση εργασίας… Αυτοί που έχουν συμφέρον.
ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΙΚΑ: Αυτοί που δανείστηκαν σε ευρώ και θα επιστρέψουν ραγδαία υποτιμημένες δραχμές.  Κατ’ εξοχή εκπρόσωπος αυτής της κατηγορίας οι Ελληνικές Τράπεζες. Δανείστηκαν από το πρώτο πακέτο Αλογοσκούφη μέχρι σήμερα τουλάχιστον 100 δις ευρώ. Θα επιστρέψουν όμως ραγδαία υποτιμημένες δραχμές αν εν τω μεταξύ προκύψει χρεοκοπία. Είναι όμως μία θεωρητική προσέγγιση και τίποτε παραπάνω.
Μα δεν υπάρχει σε αυτή την χώρα Πρωθυπουργός που θα καταγγείλει πολιτικά και θα αποκαλύψει τους συνωμότες; Να κινήσει διαδικασίες άμυνας και προστασίας του πολιτεύματος και της χώρας; Να επιβάλει την παραδειγματική τιμωρία των συνωμοτών;
Εδώ αρχίζει το πρόβλημα. Ο Αντώνης Σαμαράς είναι ο Πρωθυπουργός. Γιατί δεν μιλάει, γιατί δεν κάνει αυτά που επιβάλει το συνταγματικό του καθήκον;
Δεν μιλά και ανέχεται το παραπάνω σχέδιο εις βάρος του, εις βάρος της χώρας και της δημοκρατίας, γιατί γνωρίζει ότι αν μιλήσει θα πρέπει να καταγγείλει και να ζητήσει την παραδειγματική τιμωρία πολλών φίλων του και συνεργατών του, όπως π.χ. ο Γιώργος Παπανδρέου, κύριος υπεύθυνος γι’ αυτά τα χάλια που βιώνουμε και την τραγωδία που έρχεται.
Και εδώ έρχεται να επαληθευτεί για μία ακόμα φορά η λαϊκή παροιμία: Κόρακας κοράκου μάτι δεν βγάζει!

==========================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"
http://stoxasmos-politikh.blogspot.gr/2012/09/blog-post_1975.html#more
Read more