Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012

Συγκρούσεις, στη Μαδρίτη μεταξύ αστυνομικών και διαδηλωτών.


Οι συγκρούσεις συνεχίζονταν απόψε στη Μαδρίτη μεταξύ των διαδηλωτών του κινήματος των "αγανακτισμένων" και των αστυνομικών που χρησιμοποίησαν πλαστικές σφαίρες κοντά στο κτίριο του Κοινοβουλίου, μετέδωσαν οι ανταποκριτές του Γαλλικού Πρακτορείου.

Οι ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας προσπάθησαν να....
διαλύσουν τους χιλιάδες διαδηλωτές που είχαν συγκεντρωθεί κοντά στο Κοινοβούλιο, κραυγάζοντας "παραιτηθείτε", και καταγγέλλοντας μια δημοκρατία "που έχει δημευτεί και έχει υποδουλωθεί στις χρηματοπιστωτικές αγορές".

Το απόγευμα, η αστυνομία χτύπησε με γκλομπ τους διαδηλωτές, οι οποίοι προσπαθούσαν να ρίξουν ένα οδόφράγμα, ενώ χιλιάδες αγανακτισμένοι είχαν συγκεντρωθεί κοντά στο Κοινοβούλιο, και ορισμένοι πετούσαν διάφορα αντικείμενα εναντίον των δυνάμεων της τάξης που είχαν αναπτύξει εκεί εκατοντάδες άνδρες τους.

"Χέρια ψηλά, αυτά είναι τα όπλα μας", απάντησε επίσης το πλήθος, σηκώνοντας τα χέρια, απέναντι στους αστυνομικούς που κράδαιναν τα γκλομπ τους για να αναγκάσουν τους διαδηλωτές να υποχωρήσουν.

Πολλές οργανώσεις και κινήματα οργάνωσαν τη διαδήλωση αυτή κινητοποιώντας τον κόσμο κυρίως μέσω των ιστοσελίδων κοινωνικής δικτύωσης. Οι οργανωτές κατηγορούν τον πρωθυπουργό Μαριάνο Ραχόι ότι πρόδωσε τις υποσχέσεις που είχε δώσει πριν από τις περσινές εκλογές και ότι πέρασε μέσω διαταγμάτων μια σειρά από μέτρα, χωρίς να συζητηθούν και να ψηφιστούν από τους βουλευτές.

Από:  e-typos.com