Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012

Β.Πούτιν: "Θα βοηθήσουμε και το ευρώ θα επιβιώσει"



Αισιόδοξος για το μέλλον του ευρώ εμφανίστηκε ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, μετά τη συνάντηση που είχε στη Μόσχα με τον επικεφαλής του Eurogroup, τον Βέλγο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.
Ο Πούτιν μιλώντας στους δημοσιογράφους μετά τη συνάντηση η οποία διεξήχθη σε εντυπωσιακά θερμό κλίμα, ανέφερε ότι "Παρά τις προσκαιρες δυσκολίες, η Ρωσία πιστεύει ότι το ευρώ θα επιβιώσει. Τα θεμελιώδη μεγέθη της ευρωπαϊκής οικονομίας,  είναι ισχυρά και θα επιτρέψουν στο ευρώ να επιβιώσει".
Η δήλωση έρχεται σε μία στιγμή που το ευρώ όχι απλώς κλυδωνίζεται, αλλά αυτή την στιγμή στο σύνολο των πολιτών της ΕΕ η πλειοψηφία ζητά επιστροφή στα εθνικά νομίσμαα. Η σήτριξη από Ρωσία έρχεται σε μία κρίσιμη στιγμή καθώς η Ρωσία έχει επενδύσει εκατοντάδες δισεκατομμύρια ευρώ στο κοινό νόμισμα, είτε υπό την μορφή επδνδύσεων είτε υπό την μορφή συναλλαγματικών αποθεμάτων.«Έχουμε εμπιστοσύνη στις θέσεις που έχουμε πάρει στο ευρώ… γνωρίζουμε πολύ καλά το ρίσκο»,ήταν τα λόγια του Βλαντιμίρ Πούτιν.
Σημειώνουμε την αρντηική θέση που είχε λάβει ο Ρωσος πρεσβευτής στην συνάντηση των πρεσβευτών του G20 με τον Α.Τσίπρα στο Ζάππειο, στην προοπτική εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ και στη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ την ίδια στιγμή ο επικεφαλής του κόμματος είχε αναλυθεί σε ύμνους για την ελληνορωσική συνεργασία.