Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2012

Εφοριακός ξεσπά σε λυγμούς: Δεν είμαστε αριθμοί κ. Στουρνάρα, κρατάμε ζωντανά τα νησιά [βίντεο]

dakepekoz: ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ!!!!!!!!!!!!!!

Εφοριακός ξεσπά σε λυγμούς: Δεν είμαστε αριθμοί κ. Στουρνάρα, κρατάμε ζωντανά τα

Με δάκρυα στα μάτια η υπάλληλος της εφορίας στην Άνδρο διαμαρτύρεται κατά την διάρκεια του έκτακτου δημοτικού συμβουλίου για την απόφαση του υπουργείου Οικονομικών να κλείσει την ΔΟΥ του νησιού.

«Οι παρούσες συνθήκες θα αναγκάζουν τον κόσμο να τρέχει. Αν τα πάντα θα γίνονται μέσα από μία κάρτα, τότε, ναι θα είμαστε περιττοί. Ο μισθός μας πάει στα μανάβικα, στο βενζινάδικο στους γιατρούς, στους δικηγόρους, διαχέεται στην υπόλοιπη κοινωνία» είπε βαθιά συγκινημένη η εφοριακός.
Στη συνέχεια στράφηκε κατά της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Οικονομικών, λέγοντας πως ο κ. Στουρνάρας «ποτέ δεν εξυπηρέτησε ένα συνταξιούχο που δεν έχει να πληρώσει. Ο κύριος αυτός τα αντιμετωπίζει όλα ως αριθμούς, δεν είμαστε αριθμοί».
«Τους ενημερώνουμε πως δεν είμαστε προς πώληση αν αυτό έχουν αποφασίσει. Οι Κυκλάδες δεν είναι προς πώληση», κατέληξε κλαίγοντας η εφοριακός.


Πηγή: Εφοριακός ξεσπά σε λυγμούς: Δεν είμαστε αριθμοί κ. Στουρνάρα, κρατάμε ζωντανά τα νησιά [βίντεο] | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/node/72976#ixzz29rn4nvJB
Read more

Το Hot Dog ανοίγει τον φάκελο Τσαλικίδη...


Οι υποκλοπές του 2004-5 δεν είναι μια δικαστική υπόθεση, όπως θέλουν να δείχνουν κάποιοι. Είναι ένα τεράστιο σκάνδαλο κατασκοπείας με θύμα τη χώρα, τον πρωθυπουργό της και τον πυρήνα της εξουσίας. Αμέσως μετά την ευωχία των Ολυμπιακών Αγώνων, αφού καταναλώσαμε ότι προϊόν ασφαλείας πρότειναν οι σύμμαχοι μας και οι εταιρείες τους, αποδείχθηκε πως είμαστε ανήμποροι και καθόλου ασφαλείς....

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε τυχαία ένα χρόνο μετά και αφού ένας άνθρωπος στέλεχος της Vodafone, ο Κώστας Τσαλικίδης, βρέθηκε κρεμασμένος.

Οι Αμερικανοί και το όνομα του Έλληνα κατασκόπου των υποκλοπών

Μετά το τέλος των Ολυμπιακών Αγώνων και λίγο πριν αποχωρήσουν οι Αμερικανοί, εκτός από τις αναμνηστικές πλακέτες, αφήνουν στην Ελληνική ομάδα των συνεργατών τους στην ΕΥΠ και ένα δώρο: ένα φορητό βαλιτσάκι υποκλοπών και μπόλικα ανταλλακτικά. Ξέρουν πολύ καλά πως η ομάδα θα χρησιμοποιήσει το βαλιτσάκι για τους δικούς της λόγους, για να κάνει «ιδιωτικές» παρακολουθήσεις, αλλά αυτό δεν τους ενδιαφέρει. Οι ίδιοι έχουν αυτό που θέλουν: Την Ελλάδα στο πιάτο, ηλεκτρονικά.

Η «άκρως απόρρητη» συγκάλυψη της ΕΥΠ

Μετά από έρευνα τεσσάρων μηνών η ΕΥΠ κατέθεσε ένα πόρισμα του οποίου τα συμπεράσματα είναι κατά πολύ υποδεέστερα της πιο πρόχειρης δημοσιογραφικής έρευνας. Ανακρίβειες, ασάφειες και ψέματα συνθέτουν ένα «ΑΚΡΩΣ ΑΠΟΡΡΗΤΟ» σημείωμα που αναφέρεται στις υποκλοπές.

Ποιος πιστεύει πια ότι ο Κώστας Τσαλικίδης αυτοκτόνησε;

‘Έξι χρόνια μετά το σκάνδαλο των υποκλοπών και επτά από τον θάνατο του Τσαλικίδη, υπάρχουν ίσως ελάχιστοι σε αυτή τη χώρα που πιστεύουν πως ένας άνθρωπος που γνώριζε τα μυστικά των υποκλοπών αυτοκτόνησε, αφού το προηγούμενο βράδυ αγόρασε γλυκά και σχεδίαζε τι θα κάνει το σαββατοκύριακο. Αν ο Τσαλικίδης αυτοκτόνησε, τότε είναι ο πρώτος απαγχονισμένος στον κόσμο που κατάφερε να το κάνει χωρίς σπασμούς, τραυματισμούς και αγωνία. Σαν να αυτοκτόνησε ενώ κοιμόταν.

Διαβάστε τη συνέχεια στο HOTDOC που κυκλοφορεί την Πέμπτη και δείτε τις φωτογραφίες ντοκουμέντο που δημοσιεύουμε καθώς και μια συγκλονιστική επιστολή της συντρόφου του Κ. Τσαλικίδη.
Read more

Τι δουλειά έχει η Εθνική να δανείζει το Μega κύριε Τουρκολιά;


20121020-194139.jpgΕίναι τουλάχιστον περίεργο το γεγονός ότι, σύμφωνα με πληροφορίες, η διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας δείχνει πρόθυμη να χορηγήσει δάνειο της τάξης των 10 εκατομμυρίων ευρώ στον τηλεοπτικό σταθμό Mega.
Και αυτό γιατί:
Το Mega είναι μια επιχείρηση με διάφανο το παθητικό της, εξαιτίας του γεγονότος ότι είναι εισηγμένη. Γι’ αυτό και όσοι γνωρίζουν καλά πώς κινούνται τα πράγματα στον τραπεζικό χώρο, προβληματίστηκαν πολύ σοβαρά στο άκουσμα της είδησης. Οι άνθρωποι αυτοί 
αναρωτιούνται πώς είναι δυνατόν, σε μια περίοδο βαριάς ύφεσης και έντονων διεργασιών στον τραπεζικό χώρο, η Εθνική Τράπεζα -κυρίαρχος κρατικός βραχίονας που αρνείται να δανειοδοτήσει ακόμη και υγιείς επιχειρήσεις με πολύ καλύτερους ισολογισμούς από αυτούς του Mega (που φτάνει να χάνει 15 εκατομμύρια το χρόνο)- ξαφνικά να δείχνει διάθεση, ουσιαστικά χωρίς εγγυήσεις, να δανειοδοτήσει το κανάλι.
Οπως είναι γνωστό σε όλους τους παροικούντες την Ιερουσαλήμ, μετά τις εκθέσεις της BlackRock, τις επισφάλειες και τα ύποπτα μετοχoδάνεια που αυτή κατέδειξε, το σύνολο των ελληνικών τραπεζών αποφεύγει να προκαλεί συζητήσεις περί σκανδαλωδών δανείων που τις εκθέτουν στους Έλληνες και ξένους επενδυτές. Πώς, ξαφνικά, η διοίκηση της Εθνικής Tράπεζας -με το deal συγχώνευσής της με την Eurobank να βρίσκεται σε εξέλιξη- επιλέγει να πάρει ένα τέτοιο ρίσκο;
Συμπερασματικά, η όποια τέτοια επιλογή της Εθνικής (δεδομένων και των στενών σχέσεων Τουρκολιά-Σαμαρά) διαφαίνεται ότι είναι προϊόν πολιτικής εξυπηρέτησης του Μαξίμου προς το «κανάλι των εκδοτών». Άλλωστε, οι τελευταίες επαφές των μεγαλομετόχων του Mega με κορυφαία στελέχη της συγκυβέρνησης, μη εξαιρουμένων των κυρίων Βενιζέλου και Κουβέλη, επιβεβαιώνουν αυτή την ατμόσφαιρα. Αλλά σε καιρούς σαν τους σημερινούς και συνθήκες για τις επιχειρήσεις σαν τις παρούσες, δάνεια όπως αυτό προς το Mega είναι -αν μη τι άλλο- προκλητικά και εκθέτουν στην αυστηρή δημόσια κριτική όλα τα εμπλεκόμενα μέρη.
Read more

Ο παραδοσιακός παπαγάλος!

Read more

Κυβέρνηση οπερέτα;


Γράφει ο Ιάκωβος Ποθητός
Είναι βλάκες; Είναι άχρηστοι; Είναι πουλημένοι; Είναι απάτριδες; Αγαπούν τόσο πολύ την χώρα τους που την σφίγγουν στην αγκαλιά τους δυνατά, μέχρι να την στραγγαλίσουν;
Αυτά σκέφτονται οι απλοί Έλληνες για τους πολιτικούς και γι’ αυτό ακόμα δεν έχουν πάρει τα όπλα για να κυνηγήσουν όλους εκείνους που μας έφεραν στην χρεοκοπία, στην πτώχευση.
Σε τηλεοπτικό σταθμό, το πρώην μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Στατιστικής Υπηρεσίας (ΕΛΣΤΑΤ) κυρία Ζωή Γεωργαντά, ανέφερε, πως ο πρώην υπουργός κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου, απείλησε συνάδελφό της ότι θα τον καταστρέψει αν 
αποκαλύψει, πως τα στοιχεία που είχαν δοθεί στην δημοσιότητα από την τότε κυβέρνηση Γιώργου Παπανδρέου, ήταν «πειραγμένα»!
Σύμφωνα πάντα με την κυρία Ζωή Γεωργαντά αλλά και από δημοσιογραφικές πληροφορίες, ο Οικονομικός Εισαγγελέας κ. Πεπόνης, πραγματοποίησε σχετική έρευνα για το θέμα αυτό και τον φάκελο τον έστειλε στην Βουλή προκειμένου να σχηματισθεί Εξεταστική Επιτροπή, η οποία θα διερευνήσει αν προκύπτουν πολιτικές ή ποινικές ευθύνες για πολιτικά πρόσωπα. Η συγκυβέρνηση όμως, των τριών πιο τίμιων κομμάτων που έχει παρουσιαστεί ποτέ στα Ελληνικά χρονικά (ίσως και παγκοσμίως) Νέας Δημοκρατίας – ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ, ακόμα έχει στο συρτάρι το πόρισμα! Λέτε να επιθυμούν την παραγραφή των αδικημάτων; Κακά παιδιά, θα σας μαλώσω! Είναι ποτέ δυνατόν, οι «Άγγελοι του Τσάρλι», με συγχωρείτε, του Αντωνάκη ήθελα να πω, να κάνουν τέτοια κακά πράγματα; Αποκλείεται!
Όμως από την άλλη…
Επί κυβερνήσεως Κώστα Καραμανλή, οι προσφορές για την πώληση του Ελληνικού ήταν 5,5 δισεκατομμύρια ευρώ. Τώρα μαθαίνουμε πως θέλουν να το ξεπουλήσουν για μερικές εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ. Λέτε να πιάσουνε κορόιδο την κυβέρνηση οι «επενδυτές; Όχι τίποτε άλλο δηλαδή, αλλά θα βρεθούν κάποιοι κακόβουλοι άνθρωποι, που δεν χρωστούν να πουν καμία καλή κουβέντα για κανέναν και θα πουν πως οι εμπλεκόμενοι με την πώληση «τα έπιασαν»! Και δεν θέλω άδικα να σπιλώνονται υπολήψεις!
Το άλλο δε που μου είπανε για να με πληγώσουνε;
Τσακώθηκαν λένε Χατζηδάκης – Μηταράκης για την παραλιακή ζώνη από το Φάληρο έως του Σούνιο. Ήθελε – λένε οι κακιές γλώσσες – ο υφυπουργός Ανάπτυξης Νότης Μηταράκης, να δοθούν και σε δικούς του ανθρώπους φιλέτα της παραλιακής, όμως ο ανώτερός του, ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Κωστής Χατζηδάκης, του αρνήθηκε! Κι έγινε το σώσε! Μέχρι με παραίτηση απείλησε ο Μηταράκης!
Τα πιστεύετε τώρα εσείς όλα αυτά;
Είναι δυνατόν, πολιτικοί του ύψους Χατζηδάκη – Μηταράκη να τσακώνονται για τα φιλέτα της παραλιακής; Άθλιοι και τρισάθλιοι όσοι λένε τέτοια πράγματα. Και το υποστηρίζω αυτό, γιατί τον πρώτο λόγο στα φιλέτα της παραλιακής, τον έχει ο πρωθυπουργός μας! Που όπως είπε στην συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στις Βρυξέλλες, ονειρεύεται η περιοχή αυτή να γίνει ανώτερη από την Μαγιόρκα! Επομένως, αν συνέβη το πιο πάνω περιστατικό, θυμίζει έντονα την λαϊκή παροιμία, «δυο γάιδαροι μαλώνανε σε ξένο αχυρώνα»!
Ακούσαμε όμως και τον άλλο πολιτικό, τον τεράστιο Μάκη Βορίδη, να λέει σε ραδιοφωνικό σταθμό, ότι πρέπει να δοθούν από την δόση των 31,5 δις ευρώ, 24 δις ευρώ για την ανακεφαλαίωση των Τραπεζών, προκειμένου να μην καταρρεύσει το Τραπεζικό μας σύστημα.
Όπως πολύ σωστά είπε, οι Τράπεζες έπαθαν μεγάλη ζημιά με το κούρεμα των ομολόγων κι αυτή τη ζημιά πρέπει το Κράτος να την αποκαταστήσει.
Μπράβο κύριε Βορίδη μας! Καλά τα λες! Όμως έχω μια απορία: τους Έλληνες επενδυτές, που ζημίωσε το Ελληνικό Κράτος με το κούρεμα των ομολόγων, θα τους αποζημιώσει; Αυτοί φιστίκια δώσανε όταν αγόρασαν τα ομόλογα ή ευρώ; Αυτοί οι πολίτες, που εμπιστευθήκανε το Ελληνικό Κράτος και έδωσαν τις οικονομίες τους για να αγοράσουν ομόλογα, καταστραφήκανε από το κούρεμα ή βγήκανε κερδισμένοι;
Οι Τράπεζες σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που έχουν δοθεί στην δημοσιότητα, έχουν λάβει για ανακεφαλαίωση πάνω από 140 δις ευρώ. Αυτά τα χρήματα, που προήλθαν από δάνεια που έλαβε το Ελληνικό Κράτος από την Τρόϊκα, καλούνται οι Έλληνες πολίτες να τα αποπληρώσουν με αίμα. Δηλαδή να πληρώσουν δάνεια που δεν έλαβαν.
Στις Τράπεζες οφείλουν οι πολίτες από στεγαστικά, καταναλωτικά δάνεια και κάρτες, περίπου 40 δις ευρώ.
Άρα, γιατί θα πρέπει αυτά τα χρήματα να τα πληρώσουν οι πολίτες όταν αποπληρώνουν για λογαριασμό των Τραπεζών μέσα από την φορολογία, 140 δις ευρώ και πιθανόν να προστεθούν κι άλλα; Τι έχετε να πείτε κύριε λαλίστατε Μάκη Βορίδη;
Και δεν σας άκουσα κύριε Βορίδη να λέτε, για τις δικές σας ευθύνες, για τις δικές σας λάθος επιλογές που ζημίωσαν το Ελληνικό Δημόσιο και που κανονικά θα έπρεπε να πληρώσετε κι εσείς και τα κόμματά σας!
Είναι βλάκες; Είναι άχρηστοι; Είναι πουλημένοι; Είναι απάτριδες; Αγαπούν τόσο πολύ την χώρα τους που την σφίγγουν στην αγκαλιά τους δυνατά, μέχρι να την στραγγαλίσουν;
Εσείς τι λέτε;
Read more

ΠΕΘΑΙΝΩ ΓΙΑ ΣΕΝΑ...Λ.ΜΑΧΑΙΡΙΤΣΑΣ

Read more

Οι Έλληνες δεν κλαίγονται



Του Νίκου Λυγερού

Οι Έλληνες δεν κλαίγονται. Αυτό το γεγονός πρέπει να είναι ξεκάθαρο και στους δικούς μας ραγιάδες και στους εχθρούς μας. Δεν πρόκειται να υποκύψουμε σε τίποτα. Κανείς δεν πρόκειται να μας φοβίσει. Ειδικά τώρα που ξέρουμε τι δυνατότητες μας προσφέρει η ελληνική ΑΟΖ. Και αυτό το ξέρουν και οι αντίπαλοι μας. 

Άρα ας σταματήσουν τις πιέσεις όλοι τους, διότι όσο πιο πολύ πιέζεις τον ελληνικό λαό, τόσο πιο πολύ αντιστέκεται. Οι Τούρκοι το προσπάθησαν 400 χρόνια και είμαστε ακόμα εδώ. Οι Ναζί δεν τα έβγαλαν πέρα μαζί μας και δείξαμε το παράδειγμα σε όλους τους μαχητές της ελευθερίας. Ακόμα κι όταν οι Άγγλοι μας πίεσαν οικονομικά και μας πείνασαν, εμείς φάγαμε πέτρες και παραμείναμε Έλληνες. 

Κανείς δεν ξέρει πόσο δύσκολο είναι να ξεριζώσεις την ελληνική ψυχή εκτός από τους βάρβαρους που έσπασαν τα μούτρα τους. Δεν γεννηθήκαμε στη θάλασσα για να γίνουμε σκλάβοι και ποτέ μας δεν ποντάραμε στα χρήματα για να σταθούμε όρθιοι. Απλώς δεν γονατίζουμε και περπατούμε πάντα με το μέτωπο ψηλά. 

Διότι δεν διαπράξαμε ποτέ εγκλήματα κατά της Ανθρωπότητας και πάντα δίναμε σημασία στη ανθρώπινη αξία, γιατί είναι η μόνη με τη μνήμη της που μπορεί ν’ αντέξει το βάρος της ιστορίας που μας χαρακτηρίζει εδώ και αιώνες ως ελεύθεροι πολιορκημένοι. 

Οι Έλληνες όταν κλαίνε είναι μόνο για τους άλλους, για τους νεκρούς τους. Αυτή είναι η έννοια του μοιρολογιού. Δεν κλαίνε τη μοίρα τους, διότι ξέρουν εδώ και χρόνια ότι οι ίδιοι τη γράφουν δίχως να περιμένουν τίποτα από τους άλλους. 

Ο Ελληνισμός δεν παίρνει, μόνο δίνει γιατί είναι μια προσφορά της Ανθρωπότητας. Αν λοιπόν βλέπεις δάκρυα στα μάτια των δικών σου να ξέρεις ότι κοιτάζουν την πατρίδα τους και είναι από χαρά που βούρκωσαν τα μάτια τους. Ευχαριστούν το Θεό που τους επέτρεψε ν’ αντισταθούν σε όλους τους βάρβαρους δίχως να παραχωρήσουν μία σπιθαμή γης. 

Αν λοιπόν και εσύ ανήκεις στους Έλληνες, μην στέκεσαι στα προβλήματα του παρόντος, αλλά κοίτα από τώρα το άνοιγμα του μέλλοντος, για να συμμετάσχεις κι εσύ στην επανάσταση της ελληνικής ΑΟΖ.

Υπόγραψε για το μέλλον σου και για τα παιδιά σου, για να κλάψεις κι εσύ από χαρά όταν θα θεσπίσουμε την ΑΟΖ δίχως φοβίες και δισταγμούς που όχι μόνο δεν έχουν νόημα, αλλά ανήκουν στους ραγιάδες και μόνο. 

Οι Έλληνες είναι γενναιόδωροι και δεν σταματούν λόγω μιζέριας σκέψης. Θέλουν και αυτοί να προσφέρουν μέλλον στην Ανθρωπότητα. Διότι αυτό έχουν μάθει από τον Ελληνισμό. 

Ετοιμάσου λοιπόν κι εσύ να πράξεις ένα έργο που αναδεικνύει ότι η υπέρβαση είναι στη φύση μας, γιατί είμαστε τα παιδιά του Προμηθέα, το δώρο του φωτός.


Πηγή: Αντίβαρο  

Read more

Σφοδρές μάχες σε όλα τα μέτωπα στην Συρία – Πριν το τέλος του έτους κτυπά το ΝΑΤΟ


Ο συριακός Στρατός βομβάρδισε εκ νέου σήμερα το πρωί με αυτοκινούμενα πυροβόλα των 152 χλστ. και ρουκέτες των 122 χλστ., τα προάστια της Μααρέτ αλ-Νούμαν, μιας πόλης στρατηγικής σημασίας που τελεί υπό τον έλεγχο των ισλαμιστών ανταρτών στη βορειοδυτική Συρία και η οποία αποτελεί κέντρο εισόδου όπλων από την Τουρκία.

Σε εκκαθαριστικές επιχειρήσεις αποδύθηκαν οι συριακές ένοπλες δυνάμεις και στην δρόμο που συνδέει την Δαμασκό με το Χαλέπι προκαλώντας μεγάλες απώλειες στους αντάρτες και τους μισθοφόρους της Αλ Κάϊντα.

Γενικά οι συριακές ένοπλες δυνάμες προσπαθούν να πετύχουν όσο το δυνατόν περισσότερ εδαφικά οφέλη και να αποκτήσουν πλεονεκτικότερη θέση εν αναμονή της επέμβασης του ΝΑΤΟ που φαίνεται πλέον αναπόφευκτη και σίγουρα πριν το τέλος του έτους.


Οι ισλαμιστές απάντησαν με έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου (κλασικό μέθοδος της Αλ Κάϊντα) στην περιοχή της Δαμασκού, στην πόλη Χαράστα και πυκνός καπνός κάλυψε την περιοχή κοντά σε εγκαταστάσεις της αστυνομίας, ενώ ακούγονται σφοδρά πυρά.

Οι κυβερνητικές δυνάμεις συνέλαβαν 20 ισλαμιστές αντάρτες μεταξύ των οποίων και τον φερόμενο ως αρχηγό του ισλαμικού πυρήνα στην πόλη αυτή που βρίσκεται 10 χλμ. βορειοανατολικά της πρωτεύουσας, ενώ σφοδρές μάχες συνεχίζονται μεταξύ του στρατού και των ανταρτών κοντά στην περιοχή Ερμπίν, 7 χλμ. βορειοανατολικά στης Δαμασκού.

Η πόλη Μααρέτ αλ-Νούμαν και το χωριό Μάαρ Σαμσέ, προπύργια των ισλαμιστών, σφυροκοπήθηκαν από μαχητικά MiG-21 και Su-27.

Επίσης σκληρές μάχες σημειώνονται μεταξύ των δυνάμεων του τακτικού στρατού και των ανταρτών οι οποίοι επιτέθηκαν σε στρατιωτική αυτοκινητοπομπή στο δρόμο Δαμασκού-Χαλεπίου, νοτίως της πόλης Μααρέτ αλ-Νούμαν.

Την Παρασκευή ο Στρατός βομβάρδισε θέσεις των ανταρτών γύρω από τη στρατιωτική βάση Ουαντί Ντέιφ, που πολιορκείται από τους αντάρτες.

Στην ανατολική περιφέρεια της Μααρέτ αλ-Νούμαν οι αντάρτες προσπαθούν να καταλάβουν τη βάση Ουαντί Ντέιφ στην οποία βρίσκονται 250 στρατιώτες, άρματα μάχης και μεγάλες δεξαμενές καυσίμων, αλλά μάταια, καθώς οι στρατιώτες ανθίστανται ηρωικά παρά την δυσμενή αναλογία 1:10.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Read more

Σκέφτεται κανείς τι θα πληρώσουμε του χρόνου;


20121020-183911.jpgΑκόμα πληρώνουμε τη δεύτερη δόση της εφορίας. Το χαράτσι της ΔΕΗ και έρχονται οι φόροι ακινήτων για τα έτη 2010,2011 και 2012.
Του χρόνου έχει σκεφτεί κανείς τι θα πληρώσει στην εφορία; Οικογένειες με παιδιά θα τιμωρηθούν επειδή έχουν ..οικογένεια!
Το πακέτο μέτρων είναι το τελευταίο λένε στην κυβέρνηση, οι φόροι όμως δεν σταματάνε. Του χρόνου θα γίνουν χειρότεροι.


Read more

Η χαρά της Άνγκελα όταν είδε τον Αντώνη!

dakepekoz: Από το Βουκουρέστι το 2008 στο Βουκουρέστι το 2012 υπάρχει ένα τεράστιο χάσμα!! Δε νομίζετε;;;;;
Η ΓΛΩΣΣΑ του σώματος είναι ο καλύτερος τρόπος για να ανακαλύψεις τι σκέφτονται οι άλλοι για σένα. Η γλώσσα του... επιφωνήματος είναι ακόμα ασφαλέστερη, προσθέτω.

ΕΞΑΛΛΟΥ, δεν είμαι ο μόνος που κρίνει ως ιδιαίτερα θετικό το επιφώνημα χαράς της Ανγκελα Μέρκελ την Τετάρτη, όταν είδε τον Αντώνη Σαμαρά στη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στο Βουκουρέστι. Αλλά και τη φιλική έκφρασή της σε έτερο τετ α τετ που μαθαίνω ότι είχε μαζί του αργότερα σε έναν από τους διαδρόμους του Παλατιού του Λαού του Τσαουσέσκου.

ΟΥΤΩΣ Ή ΑΛΛΩΣ, μου λένε ότι η Σύνοδος του ΕΛΚ στο Βουκουρέστι ήταν μια αφορμή για να ακουστούν θετικά σχόλια για την ελληνική προσπάθεια. Αλλά και για να ξαναδεί ο Πρωθυπουργός τη γερμανίδα Καγκελάριο, έστω και για λίγο. Ο Σαμαράς μίλησε ακόμη με τον ισπανό Πρωθυπουργό Ραχόι και τον ιρλανδό Πρωθυπουργό Κένι. Καθεμιά συνάντηση κράτησε περίπου μισή ώρα.

Μικροπολιτικός
Read more

Η φτώχεια φέρνει πόλεμο εκδοτών

dakepekoz: Άντε μπας και αλληλοφαγωθούνε και ησυχάσουμε κι εμείς... Αλλά κόρακας κοράκου μάτι δε βγάζει!! Εκτός...

Σας είχαμε ενημερώσει εγκαίρως για τον πόλεμο που ξέσπασε ανάμεσα στα εκδοτικά συγκροτήματα και τείνει να πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις, προκαλώντας αναγκαστικά και παράπλευρες απώλειες. 

Αφορμή για τις εχθροπραξίες ήταν τα κουπόνια για τη βενζίνη και η διερεύνηση από τη Δικαιοσύνη μιας παλιάς υπόθεσης.

Βέβαια, οι αιτίες του πολέμου εντοπίζονται στη φτώχεια, που έχει φέρει άλλοτε πανίσχυρα συγκροτήματα στα πρόθυρα χρεοκοπίας και στις μεγάλες δουλειές με τις αποκρατικοποιήσεις, στις οποίες οι άφραγκοι πλέον νταβατζήδες έχουν εναποθέσει τις τελευταίες ελπίδες τους προκειμένου να διασωθούν.
http://www.lykavitos.gr/2012/10/blog-post_8101.html
Read more

ΜΑΘΗΤΕΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΓΙΑ ΠΡΟΣΚΥΝΗΣΗ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ «ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ»

Της Μαριάνθης Βάμβουρα
Το σημερινό πρωινό της τελευταίας ημέρας των μαθημάτων γιαυτή την εβδομάδα στο σχολείο, ήταν ιδιαίτερο. 
Οι τρεις πρώτες τάξεις του 1ου Δημοτικού Σχολείου Νεάπολης επισκεφτήκαμε το ναό του Αγίου Δημητρίου για να προσκυνήσουμε την εικόνα του "Άξιον Εστί" που από το περασμένο Σάββατο βρίσκεται στο ναό με την ευκαιρία του εορτασμού του Πολιούχου της Θεσσαλονίκης στις 26 του μήνα. Η επίσκεψη βέβαια στο ναό του Αγίου Δημητρίου ήταν διττής σημασίας καθότι πέρα από τον ασπασμό της θαυματουργής εικόνας του 'Αξιον Εστί" οι μαθητές προσευχήθηκαν και ... στον Πολιούχο Άγιο Δημήτριο με την ευκαιρία του εορτασμού της μνήμης του σε λίγες ημέρες.


 
Με υπομονή και σειρά μπροστά στην εικόνα.
Οι μαθητές και των τριών τάξεων είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν στο ναό και να προσκυνήσουν πέρα από το Άξιον Εστί , τη Λάρνακα από όπου αναβλύζει το μύρο του Αγίου και τον τάφο του που βρίσκονται από το αριστερό κλίτος.

Πέρασμα από το χώρο όπου βρίσκεται μόνιμα η Λάρνακα όπου  αναβλύζει το μύρο και οι πιστοί έχουν την ευλογία να πέρνουν σε κατά την απόδοσή του μία φορά το χρόνο λίγες ημέρες μετά την εορτή του Αγίου.


 
Ασπασμός από μαθήτρια στον τάφο του Αγίου Δημητρίου.
Από το δεξιό κλίτος του ναού , στο ύψος του ιερού ο προσκυνητής έχει την ευκαιρία να κατεβεί στο υπόγειο και να περιηγηθεί στο χώρο του μαρτυρίου του Αγίου.


 
Με πολλή προσοχή και ενδιαφέρον οι μαθητές ξεναγήθηκαν σε όλο το χώρο της κρύπτης.

Αυτό το διάστημα τελείται  Θεία Λειτουργία κάθε πρωί. Οι πιστοί συρρέουν για να ασπαστούν την θαυματουργή εικόνα του Άξιον Εστί και να πάρουν την ευλογία της Παναγίας. Σήμερα ο ναός ήταν γεμάτος από πίστούς όλων των ηλικιών. Είδα παιδάκια του νηπιαγωγείου με τις δασκάλες τους οργανωμένα με τα καρτελάκια τους για να μη χαθούν, παιδιά του δημοτικού, των γυμνασίων, να προσέρχονται με τους εκπαιδευτικούς τους για να προσευχηθούν , να περιηγηθούν στο ναό, στο χώρο του μαρτυρίου στην κρύπτη. Κυριαρχούσε η ευλάβεια και ο σεβασμός από όλους. 


 
Στην έξοδό μας από το ναό , θελήσαμε να κρατήσουμε την επίσκεψη παντοτινή ανάμνηση.

Πριν την επίσκεψή μας, αναφερθήκαμε στην τάξη στα όσα η παράδοση της εκκλησίας μας λέει για τη θαυματουργή εικόνα του  'Άξιον Εστί". Οι μαθητές γνώριζαν ότι:

Το Άξιον Εστί :
Εορτάζει με μεγάλη θρησκευτική λαμπρότητα τη Δευτέρα του Πάσχα και στις 11 Ιουνίου σε ανάμνηση ενός θαύματος που θα διαβάσουμε παρακάτω. 


Η εκκλησιαστική παράδοση αναφέρει:
Παλιά η εικόνα βρισκόταν σε ένα κελί μοναστηριακό.

Την 11 Ιουνίου 980 ο γέροντας έλειπε από το κελί, καθώς είχε πάει σε μια αγρυπνία στις Καρυές, αφήνοντας μόνο τον υποτακτικό του. Ο υποτακτικός τη νύχτα έκανε κανονικά τον κανόνα του. Ακούει σε μια στιγμή να του χτυπάνε την πόρτα, ανοίγει και βλέπει έναν περαστικό να του ζητάει να τον φιλοξενήσει, πράγμα που γίνεται. Συνεχίζει ο μοναχός τον κανόνα του μέχρι που φτάνει στην 9η ωδή «Την τιμιωτέρα των Χερουβείμ...». Τότε τον διακόπτει ο φιλοξενούμενος και του λέει: «Όχι, πρώτα θα πεις: Άξιον Εστί ως αληθώς...» ως συμπλήρωμα του υπό του Κοσμά Μαϊουμά Μεγαλυνάριου της Θεοτόκου. Ο μοναχός ενθουσιασμένος ζητάει να του γράψει ο νέος τον ύμνο. Ο νέος, του έγραψε τον ύμνο και εξαφανίστηκε.

Κατά την παράδοση ήταν ο Αρχάγγελος Γαβριήλ. Όταν επέστρεψε ο γέροντας του είπε ο υποτακτικός τα γεγονότα και αφού ενημερώθηκε η Ιερά Κοινότητα μεταφέρθηκε η εικόνα στο Πρωτάτο, όπου και συνεχίζει να θαυματουργεί μέχρι σήμερα, ενώ και το κελί που τιμήθηκε από την Αρχαγγελική επίσκεψη φέρει επίσης το όνομα «Άξιον εστί».

Έτσι, το Μεγαλυνάριο αυτό της Θεοτόκου που συνέθεσε ο Κοσμάς (ο επίσκοπος Μαϊουμά) σήμερα ονομάζεται «Άξιον Εστί», από τις δύο πρώτες λέξεις του Θεομητορικού αυτού Ύμνου που έχει ως εξής:

«Άξιον εστίν ως αληθώς
μακαρίζειν σε την Θεοτόκον,
την αειμακάριστον και παναμώμητον
και μητέρα του Θεού ημών.
Την τιμιωτέραν των Χερουβείμ
και ενδοξοτέραν ασυγκρίτως των Σεραφείμ
την αδιαφθόρως Θεόν Λόγον τεκούσαν,
την όντως Θεοτόκον,
Σε μεγαλύνομεν»

Η θαυματουργή εικόνα Άξιον Εστί βγαίνει σπάνιες φορές από το Άγιον Όρος. Φέτος, τούτες τις ημέρες και μέχρι τις 31 Οκτωβρίου χάρη στις εκδηλώσεις εορτασμού του Αγίου Δημητρίου, έχουμε τη μεγάλη ευλογία να βρίσκεται στο ναό του Πολιούχου της Θεσσαλονίκης. 
marianthiv.blogspot.gr
http://www.agioritikovima.gr/2011-07-14-22-28-56/11237-mathites-dimoti
Read more

Η κρίση μέσα από τα μάτια των παιδιών μας!


Επιμέλεια: Δημήτρης Μάρδας,
Καθηγητής Τμήματος Οικονομικών Επιστημών ΑΠΘ

Ένας ομογενής, διαβάζοντας τις απόψεις 31 μαθητών και μαθητριών για την κρίση, όπως αυτές δημοσιεύθηκαν στον Εθνικό Κήρυκα της Νέας Υόρκης, έστειλε ως επιβράβευση μια επιταγή… ενός δις δολαρίων στη Διεύθυνση του 1ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμαριάς στη Θες/νίκη. Δεν έχει σημασία αν η επιταγή είναι (μάλλον) ακάλυπτη. Σημασία έχει η σκέψη και η πράξη της επιβράβευσης! Ας δούμε από αυτήν την οπτική γωνιά την πρωτοβουλία του ομογενούς.

Οι δικοί μας χαρισματικοί υπουργοί , υφυπουργοί και.....
βουλευτές και ιδίως η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας δεν είχαν μια σελίδα χαρτί για να στείλουν τη δική τους επιβράβευση; Τα μικρά πράγματα στη ζωή δείχνουν το πολιτικό ύψος των αιρετών αρχόντων αυτής της χώρας.

Τι είναι οικονομική κρίση, πώς τη βλέπω, και τι προτείνω για να αντιμετωπιστεί». Αυτό το θέμα δόθηκε σε μαθητές της Ε΄ και ΣΤ΄ τάξης του 1ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμαριάς της Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο μιας πρωτοβουλίας του Συλλόγου των Γονέων και Κηδεμόνων, λίγο πριν το κλείσιμο των σχολείων το καλοκαίρι που μας πέρασε.

Τα παιδιά, είτε με ένα ιδιαίτερο λογοτεχνικό, είτε με ένα περιγραφικό ή «τεχνικό» τρόπο κατέγραψαν τις σκέψεις τους, δίνοντας –άλλοτε με μια εντυπωσιακή αυστηρότητα, τόλμη και φαντασία και άλλοτε με ιδιαίτερα γλαφυρό τρόπο– θέσεις που προκαλούν τουλάχιστον το ενδιαφέρον. 

Στην άσκηση αυτή έλαβαν μέρος, όσα παιδιά και γονείς το επιθυμούσαν. Ακολουθούν οι θέσεις-προτάσεις με το πιο δυνατό νόημα σε κάθε έκθεση, όλων των παιδιών που συμμετείχαν. 

Εύα Τ. «Μια φορά και έναν καιρό, υπήρχε μια χώρα που είχε όλα τα καλά του κόσμου… Οι άνθρωποι ήταν γενναίοι, φιλόδοξοι και ευγενικοί… Ήταν εργατικοί. Σιγά-σιγά όμως άρχισαν να κλέβουν, να μην δουλεύουν και έγιναν άπληστοι. Οι πολιτικοί με τα δικά τους “κόλπα” ανάγκαζαν τους πολίτες να τους ψηφίζουν… Οι άλλες χώρες βλέποντας το χαμό που επικρατούσε άρχισαν να τους εκμεταλλεύονται γιατί τους ζήλευαν… Το χειρότερο όμως ήταν ότι μέσα τους ένιωθαν απαίσια εξαιτίας της αρρώστιας των πολιτικών για το χρήμα». Με αυτήν τη μικρή ιστορία, περιγράφω ακριβώς πως κατέληξε η Ελλάδα…

Δέσποινα Γ. Κρίση, μια τόσο δα μικρή λεξούλα, μόλις δυο συλλαβών! Τη βλέπουμε καθημερινά στην τηλεόραση… την παρατηρούμε στα πρόσωπα των γονιών των δασκάλων, των ανθρώπων γύρω μας. Προσπαθούμε να καταλάβουμε την αξία της, το μέγεθος της δύναμής της και πώς μπορεί να επηρεάσει τόσο, μα τόσο πολύ την καθημερινότητά μας… Η οικονομική κρίση δημιουργεί αβεβαιότητα και ανασφάλεια που επηρεάζει όχι μόνο τους ενήλικες αλλά και τα παιδιά… Πρέπει να γυρίσουμε στις παλιές αξίες μας. Να γεμίσουμε την ψυχή μας με αγάπη, το μυαλό μας με αισιοδοξία, και την καρδία μας με ελπίδα. Να στηρίξουμε έστω και με μια μικρή αγκαλιά τους δικούς μας ανθρώπους. Να μην αφήσουμε κανένα να τσακίζει το αύριό μας…

Δημήτρης Χ. Σήμερα για την κρίση φταίνε οι ανεξέλεγκτές δαπάνες, τα υπερβολικά δάνεια και ιδίως οι πολιτικοί, που τα προκάλεσαν… Η οικονομική κρίση μου προκαλεί μαύρα λυπητερά συναισθήματα. Εάν ζωγράφιζα ένα πίνακα με τα συναισθήματά μου, θα τον έβαφα μαύρο… Εκεί θα ζωγράφιζα επίσης έναν άστεγο άνθρωπο να ζητιανεύει και να κλαίει. 

Παναγιώτης Π. H χώρας μας η Ελλάδα, αντιμετωπίζει μεγάλο πρόβλημα, που οδηγεί τους ανθρώπους σε απόγνωση… Η κυβέρνηση δεν έπαιρνε και δεν παίρνει αποφάσεις για να ξεφύγει η Ελλάδα από την κρίση. Βέβαια χωρίς καλούς συνεργάτες, μορφωμένους, έξυπνους, δίκαιους και τίμιους δε γίνεται δουλειά…Να βρεθούν δουλειές για τους μορφωμένους νέους που φεύγουν στο εξωτερικό, γιατί αυτοί είναι η ελπίδα μας, επιτέλους δικαιοσύνη, τιμωρίες στους παραβάτες…

Κωνσταντίνος Μ. Σε λίγο θα είμαστε άστεγοι και θα παρακαλάμε τους αστυνομικούς να μας βάλουν φυλακή για να έχουμε φαγητό να φάμε και να έχουμε στέγη…Το κυριότερο είναι ότι έχουμε τους πιο χάλια πολιτικούς στο σύμπαν, που αντί να κάνουν καλύτερα τα πράγματα τα έκαναν χειρότερα…

Πρωτέας Μ. Κρίση σημαίνει φτώχεια, ανεργία, οι άνθρωποι να μην μπορούν να αγοράσουν πράγματα για να ζήσουν... Αν ήμουν εγώ πρωθυπουργός, θα έπαιρνα κάποιους άνεργους στο γραφείο μου να δουλεύουν με χρήματα που έχω από το κράτος. Μετά από λίγους μήνες όμως, θα προσπαθούσα να τους βρω δουλειά στα μαγαζιά. Αυτός είναι ο στόχος, να έχει κάποιος δουλειά στην αγορά… 

Όλγα Π. Την κρίση… τη βλέπουμε την ακούμε, κι όμως αυτήν την απαγορευμένη λέξη κανένας δεν πίστευε ότι θα τη χρησιμοποιούμε τόσο συχνά… Άνθρωποι έξω πεινάνε, άλλοι είναι άρρωστοι και δεν έχουν χρήματα για φάρμακα, γίνονται συσσίτια για τους άστεγους! Εδώ μας έφεραν αυτοί οι ανίκανοι που κόβουν συνέχεια μισθούς για να καταφέρουν να πληρώσουν τα χρέη τους!!! Όμως αυτά τα χρέη δεν πρόκειται να ξεχρεωθούν ποτέ. Είμαι παιδί, αυτό όμως δε μ’ εμποδίζει να πω τη γνώμη μου σε αυτό που βλέπω, που βιώνω και που όλοι μας συζητάμε πολύ έντονα. 

Τζούλια Β. Η κρίση είναι μια λέξη, η οποία δεν ξέρουμε τι σημαίνει και για να πούμε την αλήθεια ούτε οι πολιτικοί ξέρουν τι σημαίνει, γιατί άμα ήξεραν τι σημαίνει θα είχαν κάνει κάτι… Η κυβέρνησή μας βάζοντας χαράτσια νομίζει ότι θα σώσει την Ελλάδα. Όχι όμως μόνο δεν τη σώζει αλλά την καταστρέφει, γιατί οι άνθρωποι άμα δεν έχουν να φάνε φεύγουν σε άλλες χώρες και έτσι απλά καταστρέφουμε την Ελλάδα… 

Στέλλα Κ. Η οικονομική κρίση… είναι μια αλυσίδα που εάν σπάσει ο ένας κρίκος θα σπάσουν και οι υπόλοιποι… Το κράτος αυξάνει τους φόρους για περισσότερα έσοδα, με αποτέλεσμα οι πολίτες να αδυνατούν να τους πληρώσουν. Έτσι το κράτος δεν έχει αρκετά έσοδα...Το κράτος δεν έχει χρήματα να δώσει στους δανειστές κι έτσι αναγκάζεται να μειώσει μισθούς και συντάξεις. Όλα αυτά είναι μια αλυσίδα που σπάει σιγά-σιγά, κρίκος-κρίκος. 

Κωνσταντίνος Μ. Οικονομική κρίση είναι ένα πρόβλημα στην μελλοντική μου ζωή και την παρούσα μου ζωή…Τέλος πάντων ας μπούμε στο ψητό. Λέω καλύτερα, να πάρουμε τα λεφτά που μας χρωστά η Γερμανία, να ξεπληρώσουμε αυτούς που δανειστήκαμε και να διαχειριστούμε καλά και σοφά τα λεφτά μας για να φτιάξουμε μια νέα Ελλάδα. Τέλος!!! 

Μαριλίζα Π. Λοιπόν θα σας εκμυστηρευτώ πώς τη βλέπω εγώ (την κρίση) από τη σκοπιά των παιδιών. Τα παιδιά στην ηλικία 1-14 χρόνων υποφέρουν γιατί στερούνται τα παιγνίδια, το φαγητό, τις γνώσεις που χρειάζονται για να φτιάξουν γερά θεμέλια για το μέλλον. Ενώ οι ηλικίες των 15-35… δε βρίσκουν δουλειά αγχώνονται… και το πιο σημαντικό χάνουν την εμπιστοσύνη προς τους συνανθρώπους μας, γιατί μ’ αυτά που ακούνε δεν ξέρουν ποιον να πρωτοπιστέψουν… Έχω την αίσθηση ότι το κράτος κοροϊδεύει όλους του Έλληνες. 

Αναστασία Μ. Δε θα πρέπει να ανησυχούμε, γιατί υπάρχουν λύσεις σε όλα αυτά… Αν εκμεταλλευόμασταν το γεωγραφικό πλούτο μας, τις καταγάλανες θάλασσες και τη σημαντική ιστορία μας, θα μπορούσε ο παράγοντας του τουρισμού να γεμίσει τα ταμεία του κράτους. Υπάρχουν και άλλοι πολλοί παράγοντες… όμως ένα παιδί δε θα μπορούσε να δώσει λύσεις για όλα αυτά. Γι’ αυτό καλό θα είναι η κυβέρνηση να σκεφτόταν λίγο περισσότερο…

Κυριακή Μ. Η οικονομική κρίση πολλές φορές δεν πάει μόνη της. «Συνοδεύεται» και από την ηθική αλλά και από την κοινωνική κρίση. Κατά τη γνώμη μου, θα έπρεπε να κόβουν τους μισθούς και τις συντάξεις από αυτούς που παίρνουν μεγάλους μισθούς και συντάξεις και όχι από αυτούς τους ανθρώπους που δουλεύουν σαν τα σκυλιά… Τα παιδία νιώθουν άσχημα και νομίζουν ότι φταίνε αυτά. 

Χαράλαμπος Π…Λοιπόν, αυτά που πρέπει να κάνουμε είναι να μην σπαταλάμε χρήματα για πράγματα που επιθυμούμε, παρά μόνο για τα αναγκαία. Δε χρειάζεται να ζητάμε τα πάντα. Να προσπαθούμε να μη θέλουμε όλο και περισσότερα για να μην φέρνουμε τους γονείς μας σε δύσκολη θέση…Όλοι να είμαστε χαρούμενοι και αισιόδοξοι, ότι κάποτε θα φύγουμε από την οικονομική κρίση.

Θοδωρής Κ. Υπάρχουν πολλά είδη κρίσεων… Η πιο σημαντική κρίση είναι η κρίση ηθικών αξιών. Κάποιοι άνθρωποι εκμεταλλεύονται άλλους ανθρώπους. Αυτοί είναι οι πολιτικοί. Οι πολιτικοί φτιάχνουν ομάδες και τις κάνουν για το συμφέρον τους, δηλαδή νοιάζονται μόνο για τον εαυτόν τους. 

Βαγγέλης Γ. Η κρίση είναι για μένα μια μαύρη σελίδα της ιστορίας της χώρας που θα ξεπεραστεί σύντομα. Με στεναχωρεί πολύ το γεγονός που χιλιάδες άνεργοι αναγκάζονται να μεταναστέψουν γα να βρουν δουλειά… Μερικοί άνθρωποι για να σωθούν από τα χρέη τους αυτοκτονούν. Αυτό που κάνουν είναι τραγικό. Δεν έχω καταλάβει γιατί το κάνουν, γιατί τα χρέη θα γυρίσουν στα παιδιά τους και από τα παιδιά στα εγγόνια τους και ούτω καθεξής. Δε γίνεται να αυτοκτονούν όλες οι γενιές της οικογένειας αυτής αν δεν έχει να ξεπληρώσει τα χρέη της… 

Μελίνα Ο. Ένας «ένοχος» o οποίος ευθύνεται για την οικονομική κρίση είναι οι πολιτικοί. Δύο από τα «εγκλήματα» τους είναι η σπατάλη και οι φόροι… Το πρόβλημα που μας απασχολεί είναι η αδικία στους φόρους. Όταν όλα γίνουν δίκαια από τους πολιτικούς, τότε υπάρχουν πολλοί τρόποι να βγάλουμε χρήματα… Όμως πιστεύω ότι η πιο σημαντική λύση στην οικονομική κρίση είναι η παιδεία, διότι αν καλλιεργηθεί σωστά, η δική μας η γενιά θα παίρνει πιο σωστές αποφάσεις. Θα ψηφίζουμε πιο σωστά και όχι με βάση το δικό μας συμφέρον αλλά με βάση το συμφέρον της χώρας μας… 

Θεοχάρης Τ. Η Γερμανία μας χρωστά πάρα, μα πάρα πολλά λεφτά. Άρα αν δεν μας τα δώσει, τότε εμείς οι Έλληνες έχουμε τεράστιο οικονομικό και χρηματικό πρόβλημα, αλλά κάτι πρέπει να κάνουμε γιατί… η κρίση δεν είναι καθόλου καλό πράγμα.

Χρήστος Θ. Η Ελλάδα θα πρέπει να γυρίσει λίγο στα παλιά χρόνια και να εκμεταλλευτούμε ό,τι έχουμε. Δηλαδή να μην εισάγουμε προϊόντα από άλλες χώρες αφού τα έχουμε στην Ελλάδα. Ακόμα το κράτος να δίνει ένα κεφάλαιο σε ένα πολίτη για να ανοίξει δικιά του επιχείρηση… Εγώ βλέπω την κρίση σαν έναν εφιάλτη που γίνεται πραγματικότητα. 

Στέλιος Δ. Ο μόνος τρόπος για να ξεπεραστεί η κρίση είναι να είμαστε ενωμένοι, να μην αφήνουμε τη στεναχώρια και την απελπισία να μας χωρίσουν, να αλληλοστηριζόμαστε… Επίσης πρέπει να μπούμε δυναμικά στο εμπόριο και ορισμένα στοιχεία (άνεμος, νερό , ήλιος) να τα αξιοποιήσουμε με το σωστό τρόπο. Πρέπει να βρούμε νέες καλλιέργειες και να τις εξάγουμε…

Γιάννης Μ. Εγώ όταν σκέπτομαι την κρίση έχω ένα συναίσθημα αγωνίας για το τι θα γίνει στο μέλλον… Θα πρότεινα στους κύριους που έχουν πιο μεγάλη δύναμη από άλλους ανθρώπους δηλαδή τους πολιτικούς, να βοηθήσουν και αυτοί στο να γίνει καλύτερη η Ελλάδα δηλαδή μην βάζουν μόνο σε εμάς φόρους, αλλά να πληρώνουν και οι ίδιοι φόρο…γιατί έτσι θα σωθεί η Ελλάδα.

Θεοφάνης Φ. Για να ξεπεραστεί (η κρίση) μπορούμε να εξάγουμε ελληνικά προϊόντα, όπως το ούζο και τη φέτα. Να διαφημίσουμε την Ελλάδα σε άλλες χώρες γιατί είναι όμορφή και έχει πολλά αρχαία. Να παράγουμε στην Ελλάδα τα προϊόντα που χρειαζόμαστε και να μην τα παίρνουμε από το εξωτερικό γιατί…τα λεφτά της Ελλάδας θα φεύγουν έξω, ενώ αν τα παράγουμε εμείς θα μείνουν στην Ελλάδα.

Κίκα Χ. Αν ήμουν εγώ πρωθυπουργός ή βουλευτής σίγουρα δε θα έκανα αυτά που κάνουν οι τωρινοί βουλευτές και πολιτικοί… Οι οικονομικά αδύναμοι να πληρώνουν φόρους ανάλογα με το εισόδημά τους και οι πιο πλούσιοι το ίδιο. Γιατί τώρα συμβαίνει το αντίθετο… 

Θοδωρής Τ. Οι δυο κυριότερες αιτίες της οικονομικής κρίσης είναι η ανικανότητα των πολιτικών μας και η φοροδιαφυγή. Το μόνο που πρέπει να κάνουμε για τη φοροδιαφυγή είναι να ζητάμε απόδειξη, έστω και για μικρά ποσά… Όσο για το θέμα της ανικανότητας των πολιτικών μας, θα πρέπει να συμμετέχουμε ενεργά στις εκλογές. 

Σοφία Χ. Αυτός που την άρχισε να τη σταματήσει γιατί η κρίση φέρνει αναστάτωση στους ανθρώπους… Οι πολιτικοί, ο δήμαρχος δεν μπορούν να κάνουν τίποτα για να σταματήσουν την αναστάτωση. Ελπίζουν όμως ότι οι επόμενες γενιές θα τη σταματήσουν. Τη ζωή ο θεός μας την έδωσε όχι για να στεναχωριόμαστε άλλα για να τη χαιρόμαστε!!! 

Αναστάσης Λ. Η οικονομική κρίση είναι δύο πράγματα: Το ένα είναι το ότι δεν κινείται το χρήμα και το δεύτερο είναι η κρίση των ηθικών αξιών… Οι δανειστές μας ζητάνε να ξεπληρώσουμε τα δάνεια που πήραμε πολύ γρήγορα, όμως το κράτος δεν μπορεί να αντεπεξέλθει, με αποτέλεσμα το κράτος να αυξάνει κι άλλο τους φόρους και να κόβει κι άλλο τους μισθούς και τις συντάξεις. Για να ξεπεραστεί η κρίση προτείνω… να δώσουμε ευκαιρίες σε νέους επιχειρηματίες, να εξάγουμε προϊόντα, να δώσουμε έμφαση στην ανάπτυξη του τουρισμού, και να μειωθούν λίγο οι φόροι. 

Χρήστος Σ. Την οικονομική κρίση τη συναντάμε κάθε μέρα στη ζωή μας. Κάθε μέρα βλέπουμε άστεγους. Μερικοί από αυτούς είχαν μια δουλειά και ένα σπίτι. Όταν τους απέλυσαν δεν είχαν να πληρώσουν φόρους και δάνεια και γι’ αυτό τους πήραν το σπίτι… 

Γιάννης Χ . Όσο για το ποιος έφταιξε που φθάσαμε σε αυτό το σημείο, νομίζω ότι είναι οι λανθασμένες αποφάσεις των ίδιων μας των εαυτών. Τα προηγούμενα χρόνια ξοδεύαμε χρήματα για ανούσιους λόγους και κανείς δε σκεφτόταν ότι κάποτε θα φθάναμε σε «αδιέξοδο»…

Σίμος Μ. Οι άνθρωποι δεν μπορούν να πληρώσουν τους φόρους, αλλά πάντα προσπαθούν για το καλύτερο. Οι πολιτικοί μας όμως δεν κάνουν τίποτα, γι’ αυτό μας λένε όλο ότι θα φύγει η οικονομική κρίση, αλλά δεν γίνεται τίποτα. Τώρα, πρέπει να τους εμπιστεύομαι ή δεν πρέπει να τους εμπιστεύομαι; Επειδή εγώ είμαι νέος άνθρωπος, είμαι πολύ λυπημένος και θαυμάζω τους πολίτες και τους γονείς μου. Για μένα, ελπίζω να βρω μια δουλειά και νομίζω ότι σε μερικά χρόνια θα φύγει η οικονομική κρίση. 

Βασίλης Σ. Φαίνεται σαν να μη με νοιάζει, γιατί είμαι ένα απλό παιδί, όμως (την κρίση) την καταλαβαίνω γιατί βλέπω τον κόσμο σε τι δύσκολη θέση βρίσκεται…Για να την αντιμετωπίσουμε θα έλεγα, κάθε άνθρωπος να ξοδεύει πιο λίγα λεφτά και να μην πηγαίνει κάθε ημέρα βόλτα. Έτσι εγώ θα αντιμετώπιζα την κρίση.

Δημήτρης Ν. Όλοι προσπαθούμε να τα βγάλουμε πέρα… με το λάθος τρόπο όμως. Εγώ έχω τη λύση: Αν για κάποιο διάστημα κατεβάζαμε τους φόρους και τις τιμές των προϊόντων πρώτης ανάγκης, τότε οι έμποροι που θα πουλάνε αυτά τα προϊόντα θα βγάζουν λεφτά για να ζήσουν και οι αγοραστές θα έχουν ότι χρειάζονται. Επομένως, οι έμποροι δε θα αναγκάζονται να απολύουν το προσωπικό τους και οι υπάλληλοι θα έχουν λεφτά για να ζήσουν. 

http://www.airetos.gr/

http://ksipnistere.blogspot.gr/2012/10/blog-post_2574.html
Read more

Γεύμα με άρωμα εκλογών από τον Κώστα Καραμανλή


Με λίγους, καλούς και πιστούς φίλους μεταξύ των οποίων και ο βουλευτής της Ν.Δ. Γιώργος Βλάχος βρέθηκε και μάλιστα δύο φορές στο ίδιο τραπέζι ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής στο σπίτι του στη Ραφήνα. Η πρώτη πρόσκληση για γεύμα από τον Κώστα Καραμανλή εστάλη πριν από τις επαναληπτικές εκλογές του Ιουνίου, και φυσικά από το μενού δεν έλειψαν και οι συζητήσεις για τις εκλογές. Το δεύτερο γεύμα στο σπίτι του πρώην πρωθυπουργού έγινε μέσα στο Σεπτέμβρη. Αμιγώς πολιτικό το μενού και στην δεύτερη «αντάμωση» με φίλους και βουλευτές και πολιτευτές της Ν.Δ. Οι εκλογές όμως δεν έλειψαν από το τραπέζι. Αυτή τη φορά όμως όχι για την Ελλάδα, αλλά για την Αμερική. Ο κ. Καραμανλής φαίνεται να σχεδιάζει προσεκτικά την επιστροφή του στα πολιτικά δρώμενα της χώρας μας!
http://ksipnistere.blogspot.gr/2012/10/blog-post_3222.html
Read more

Αυτά που κάνουν ότι δεν ξέρουν και ότι δεν συμφωνούν..τα έχουν ήδη ψηφίσει…


Το 2ο μνημόνιο όπως όλοι γνωρίζουμε έχει ψηφισθεί..και μάλιστα απ όλους “λεβέντες” και τα “παλληκάρια” της συγκυβέρνησης..
Και αφού το έχουν ψηφίσει έρχονται και μας λένε οι κύριοι της ΔΗΜΑΡ και όχι μόνο, για κόκκινες γραμμές και ότι δεν θα ψηφίσουν τα εργασιακά μέτρα, που τάχα δεν προβλέπονται…
Απίστευτα και απύθμενα ψεύδη…
Πολύ απλά γιατί όλα αυτά προβλέπονται στο μνημόνιο που έχουν ήδη ψηφίσει και είναι νόμος του κράτους.
Διαβάστε στην συνέχεια τα στοιχεία που ακολουθούν
Σελίδα 24 του ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΟΣ V_2_ΕΛΛ του μνημονίου
Μεταρρυθμίσεις στο σύστημα καθορισμού των μισθών
Η Κυβέρνηση θα εργασθεί μαζί με τους κοινωνικούς εταίρους για
τη μεταρρύθμιση του συστήματος καθορισμού των μισθών σε εθνικό επίπεδο. Έως το τέλος Ιούλιου 2012 θα καταρτιστεί ένα χρονοδιάγραμμα για την αναθεώρηση της εθνικής γενικής συλλογικής σύμβασης εργασίας. 
Η πρόταση θα στοχεύει στην
αντικατάσταση του ύψους των μισθών που ορίζονται στην ΕΓΣΣΕ με ελάχιστο ύψος μισθού νομοθετημένο από την κυβέρνηση σε διαβούλευση με τους κοινωνικούς εταίρους.
Μέτρα για την ενθάρρυνση της επαναδιαπραγμάτευσης των συλλογικών
συμβάσεων
Πριν την εκταμίευση, τροποποιείται η νομοθεσία περί συλλογικών συμβάσεων με σκοπό τη προώθηση της
προσαρμογής του συλλογικά διαπραγματευόμενου μισθού και των μη μισθολογικών όρων στις μεταβαλλόμενες οικονομικές συνθήκες, σε τακτική και συχνή βάση. Ο Νόμος 1876/1990 θα τροποποιηθεί ως εξής:
  • Συλλογικές συμβάσεις που αφορούν μισθολογικούς και μη μισθολογικούς όρους μπορούν να συναφθούν για μέγιστη διάρκεια 3 ετών. Συμβάσεις που έχουν ήδη συναφθεί για 24 μήνες ή περισσότερο, θα έχουν υπολειπόμενη διάρκεια 1 έτους.
  • Συλλογικές συμβάσεις που έχουν λήξει θα παραμείνουν σε ισχύ για μέγιστο χρονικό διάστημα 3 μηνών.
    Εάν δεν συναφθεί νέα συμφωνία, μετά το διάστημα αυτό, η αμοιβή θα επανέλθει στο βασικό μισθό και τα επιδόματα
    ωρίμανσης, τέκνων, εκπαίδευσης και βαρέων επαγγελμάτων θα συνεχίσουν να ισχύουν, έως ότου αντικατασταθούν από εκείνα της νέας συλλογικής σύμβασης ή των νέων ή τροποποιημένων ατομικών συμβάσεων.
     Όπως διαπιστώσατε, το μνημόνιο είναι σαφές μιλάει για μείωση μισθών και αναθεώρηση της συλλογικής σύμβασης εργασίας..  
Στη σελίδα 5 του ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ V_1_ΕΛΛ
( ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ  ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΟΠΙΣΤΩΤΙΚΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ) του Μνημονίου διαβάζουμε:
Μειώσεις προσωπικού.
Παραμένουμε πιστοί στη δέσμευση μας να μειώσουμε
την απασχόληση στη γενική κυβέρνηση κατά τουλάχιστον 150.000 την περίοδο 2011 – 2015. 
Για την επίτευξη αυτού του στόχου, θα συνεχίσουμε να εφαρμόζουμε αυστηρά την υφιστάμενη αναλογία 1:5 προσλήψεις – αποχωρήσεις καθώς και το πρόγραμμα πρόωρης συνταξιοδότησης που καθιερώθηκε προσφάτως, να μειώνουμε την απασχόληση συμβασιούχων και να βάζουμε στην εργασιακή εφεδρεία επαρκείς υπεράριθμους δημόσιους υπαλλήλους έως το τέλος 2012 ώστε να πετύχουμε 15.000 υποχρεωτικές αποχωρήσεις (μόλις εξαντληθεί ο χρόνος τους στην εφεδρεία).  
«…ως τέλος 2012 (…) 15.000 υποχρεωτικές αποχωρήσεις υπαλλήλων από το δημόσιο τομέα».
Είδατε τι “ωραία” που αποκαλούν τις απολύσεις, που δε θέλουν να κάνουν, αλλά που τις έχουν υπογράψει… «Υποχρεωτικές αποχωρήσεις»!
Το κρέας..ψάρι.. 
Πολύ πιθανόν να μην έχουν καταλάβει ότι οι «υποχρεωτικές αποχωρήσεις» είναι απολύσεις…
Read more

ΣΙΑΤΙΣΤΗΣ ΠΑΥΛΟΣ: «ΟΙ ΑΠΕΙΛΕΣ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΟΥΝ ΟΣΑ ΕΙΠΑ, ΕΙΜΑΙ ΕΔΩ!» (VIDEO)

«Οι Χρυσαυγίτες είναι παρασυρμένοι», δηλώνει ο Μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης Παύλος σε συνέντευξη του στην εκπομπή του Ζήση Πιτσιάβα «ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΚΔΟΣΗ» που θα μεταδόθηκε το βράδυ της Παρασκευής, στο τοπικό TOP CHANNEL. Δηλώνει ότι δεν τον αγγίζουν οι απειλές που δέχθηκε από ανώνυμο τηλεφώνημα υπογραμμίζοντας ότι επιβεβαιώνει όσα είπε. Είμαι εδώ, όποιος θέλει να έρθει, τονίζει. Δείτε το βίντεο...
http://www.agioritikovima.gr/eipan/11225-iatitis-paulo
Read more

Εκβιασμών συνέχεια... Τι σημαίνουν όλα αυτά;


  • "Η Ελλάδα δεν θα έχει πρόσβαση"...
    • Σε "δεσμευμένο λογαριασμό" τα 31,2 δισ.
    Την καταβολή της επόμενης δόσης των 31,5 δισ. ευρώ σε έναν ειδικό, δεσμευμένο λογαριασμό φέρεται να προκρίνει η γερμανική κυβέρνηση σύμφωνα με πληροφορίες γερμανικών μέσων ενημέρωσης.

    Δημοσιεύματα πολλών μεγάλων ευρωπαϊκών μέσων ενημέρωσης ισχυρίζονται πως η καταβολή της δόσης των 31,5 δισεκατομμυρίων ευρώ στην πραγματικότητα δεν θα δοθεί στην Ελλάδα, αλλά αυτή θα βρίσκεται σε ένα δεσμευμένο λογαριασμό που θα είναι αποκλειστικά διαχειρίσιμος από την τρόϊκα!

    Έτσι ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών θα μπορεί να ανταποκρίνεται στις υποχρεώσεις έναντι των δανειστών της χώρας αλλά τα υπόλοιπα χρηματοδοτικά κενά θα πρέπει να καλύπτονται από την ελληνική κυβέρνηση.

    Σύμφωνα με το περιοδικό Der Spiegel, η ιδέα, που δεν είναι καινούρια, υποστηρίζεται και από τη Γαλλία. Στόχος του ειδικού δεσμευμένου λογαριασμού είναι αφενός να διασφαλιστεί η παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ και αφετέρου να διατηρηθούν παράλληλα οι πιέσεις προς την Αθήνα για τη συνέχιση της πολιτικής λιτότητας και περικοπών, αδιαφορώντας για το οποιοδήποτε πολιτικό και κοινωνικό κόστος.

    Τι σημαίνουν όλα αυτά;


    Απλούστατα, οι Γερμανοί δεν είναι καθόλου βέβαιοι ότι η πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα είναι ελεγχόμενη. Εκτιμούν ότι οι ισορροπίες είναι πολύ εύθραυστες και η πολιτική αυτή μπορεί να τεθεί σε κίνδυνο ή να ανατραπεί από μία κοινωνική αναταραχή ή από μία κατάρρευση της τρικομματικής κυβέρνησης. Σημαίνει όμως και κάτι άλλο. Ότι προκαλείται κλίμα ασφυξίας στην οικονομία και απομακρύνεται κάθε προοπτική ανάπτυξης. Υπενθυμίζεται ότι τα 25 περίπου δισ. ευρώ θα πήγαιναν για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και τα υπόλοιπα 6.5 δισ. στις οφειλές του δημοσίου έναντι τρίτων.

    Αν η δόση δεσμευθεί σε ειδικό λογαριασμό που θα τον διαχειρίζονται Γερμανοί (και αν συμβεί κάτι τέτοιο δεν πρέπει να υπάρχει καμία αμφιβολία ότι οι διαχειριστές θα είναι Γερμανοί), τότε θα εκταμιευθεί 1 δισ. ευρώ που οφείλει το δημόσιο σε γερμανικές εταιρείες και τα υπόλοιπα θα παραμείνουν δεσμευμένα. Οι Γερμανοί φοβούνται τα ομόλογα των 28 δισ. ευρώ που λήγουν το 2016 και θέλουν να κατοχυρώσουν την αποπληρωμή τους.

    Ξέρουν επίσης ότι θα ''σκάσει'' και το ασφαλιστικό, πολύ συντομότερα από ότι περίμεναν αφού οι εισφορές έχουν μειωθεί δραματικά, η ανεργία υπονομεύει την ανταποδοτικότητα και βιωσιμότητα του ασφαλιστικού συστήματος και τα ταμεία έχουν υποστεί τεράστιες ζημιές από το κούρεμα των ομολόγων. Αυτό σημαίνει ότι ακόμα και μετά τις δραματικές μειώσεις των συντάξεων, το ασφαλιστικό σύστημα σύντομα θα βρεθεί σε αδυναμία να τις καταβάλλει και θα απαιτηθούν και άλλες μειώσεις.

    Οι μισθοί και οι συντάξεις πρέπει να πληρώνονται με τα δημόσια έσοδα από τη φορολογία και με συνεχείς περικοπές δαπανών ενώ οι τράπεζες θα ασφυκτιούν. Το ενδεχόμενο αυτό προκαλεί πανικό στην κυβέρνηση που όπως όλα δείχνουν βρίσκεται μπροστά σε ένα ακόμα ωμό εκβιασμό.

    Δεν πρέπει να έχει κανείς αμφιβολία πλέον ότι οι δανειστές θα απαιτήσουν και άλλα μέτρα και άλλες περικοπές. Θα θελήσουν να επιβάλλουν ειδικές οικονομικές ζώνες χωρίς εργασιακά δικαιώματα.

    Η Ευρωπαϊκή Ένωση της αλληλεγγύης δεν υπάρχει πλέον από τη στιγμή που η Γερμανία απέκτησε τον πολιτικό, θεσμικό και οικονομικό έλεγχο της Ευρώπης. 

    Μπροστά σε αυτή την κατάσταση, η χώρα  είναι ανίσχυρη, βαθιά διχασμένη και με παραδομένες πολιτικές ηγεσίες.

    Χωρίς εθνικό σχέδιο, χωρίς τη στοιχειώδη επεξεργασία ενός "Σχεδίου B", που έστω και αν απευχόμαστε να εφαρμοστεί, θα έπρεπε να υπάρχει.


    Πηγή: Hellas On The Web
    με πληροφορίες από dw.dee-observer.gr
    Read more