Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2012

Πρώτη είδηση στα διεθνή ΜΜΕ η γενική απεργία


Πρώτη είδηση στα διεθνή ΜΜΕ η γενική απεργία
Η πορεία αλλά και τα μικρής έκτασης επεισόδια στο Σύνταγμα έχουν γίνει πρώτη είδηση στα διεθνή μέσα ενημέρωσης, ειδικά στο αμερικανικό δίκτυο Wall Street Journal όπως επίσης και στους New York Times.
Το δημοσίευμα του Wall Street Journal με τίτλο «Εκατοντάδες διαδηλώνουν στους δρόμους της Αθήνας», κάνει εκτενή αναφορά στα επεισόδια που έλαβαν χώρα στο κέντρο της Αθήνας, ενώ εστιάζει και στα πανό που κρατούσαν οι διαδηλωτές αναφέροντας χαρακτηριστικά «Πολλοί από τους διαδηλωτές κρατούσαν πανό στα οποία αναγράφονταν «Θυσιάστε τα κεφάλαια της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, και όχι το λαό» και «Σταματήστε τα μέτρα που μας οδηγούν στη φτώχεια». Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα περίπου 35.000 αστυνομικοί βρίσκονται αυτή την ώρα στη διαδήλωση.
apture1
«Έλληνες, διαμαρτύρονται για τα μέτρα λιτότητας», αναφέρουν οι New York Τimes, επισημαίνοντας πως « οι διαδηλώσεις ξεκίνησαν ειρηνικά αλλά διακόπηκαν όταν κάποιοι άρχισαν να πετάνε πέτρες, μπουκάλια και βόμβες μολότοφ κατά των αστυνομικών, οι οποίοι με τη σειρά τους απάντησαν με χημικά».