Σάββατο 21 Αυγούστου 2010

Ο διεθνής τύπος προβλέπει πολύ δύσκολο χειμώνα για την Ελλάδα

Με καρότο και μαστίγιο κυβερνούν τη χώρα...

Ο "άνθρωπός τους" όπως κυνικά αποκάλεσε τον Παπανδρέου η Γερμανική έκδοση των Financial Times , μπορεί να βρίσκεται σε ξέγνοιαστες καλοκαιρινές διακοπές αλλά η πραγματικότητα εξακολουθεί να παραμένει σκληρή για την Ελλάδα με δυσοίωνες προβλέψεις για το μέλλον ώς επιφυλακτικά κι αν αυτές διατυπώνονται.

«Η ανεργία διογκώνεται, ενώ η Ελλάδα κλονίζεται» τιτλοφορείται στο άρθρο της «Wall Street Journal»...



Στο ίδιο πνεύμα με την Αμερικανική εφημερίδα και το άρθρο της βρετανικής «Daily Τelegraph» με τίτλο «Η Ελληνική κρίση δεν λέει να φύγει».

Τα δύο δημοσιεύματα κατατείνουν στο ότι «έρχονται δυσκολότερες ημέρες» για την Ελλάδα, «με την ύφεση να βαθαίνει, την ανεργία να αυξάνεται σταθερά και τη δυσαρέσκεια να τροφοδοτείται από τα μέτρα λιτότητας της κυβέρνησης» .

Αυτά αναφέρει η Αμερικανική εφημερίδα, η οποία δίνει έμφαση στο «αίσθημα δυσφορίας της κοινής γνώμης». Το εκτενέστατο άρθρο περιγράφει λεπτομερώς την εικόνα «ερημοποίησης των εμπορικών δρόμων του κέντρου της πρωτεύουσας», αλλά και τις ολοένα μεγαλύτερες διαστάσεις που λαμβάνει η ανεργία.

Φιλοξενούνται μάλιστα δηλώσεις Αθηναίων που σκέφτονται να φύγουν από τη χώρα καθώς «μόνο με μια επανάσταση θα υπάρξει καλύτερο μέλλον στη χώρα».

Ο συντάκτης του άρθρου σημειώνει βέβαια ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να δημιουργήσει ελπίδες για την ανάκαμψη της οικονομίας και έχει θέσει σε εφαρμογή το σχέδιο πάταξης της φοροδιαφυγής προκειμένου να μετριάσει την οργή «για τους πλουσίους που δεν πλήττονται από το πρόγραμμα λιτότητας».

Ωστόσο αναφέρεται και σε δηλώσεις στελεχών της ΓΣΕΕ που προβλέπουν «εξαιρετικά θερμό φθινόπωρο» λόγω του αναμενόμενου νέου κύματος διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων.

Η «Daily Τelegraph» φωτίζει κυρίως τη δραματική κατάσταση των δημοσιονομικών που αντικατοπτρίζεται στα spreads. Τα Ελληνικά ομόλογα «παρά το πράσινο φως από τις Βρυξέλλες αποτιμώνται στις 835 μονάδες βάσης».

Η Βρετανική εφημερίδα αναφέρεται και στην πιθανότητα αναδιάρθρωσης του χρέους. «Είναι κάτι που θα συμβεί αργά ή γρήγορα» δηλώνει στην εφημερίδα αναλυτής της Μonument Securities, προσθέτοντας ότι υπό τις σημερινές συνθήκες «η παραμονή της χώρας στη ζώνη του ευρώ δεν μπορεί να συνεχιστεί για οικονομικούς λόγους».

Το δημοσίευμα εστιάζει στο διογκωμένο χρέος της Ελλάδας που
« προβλέπεται ότι θα εκτιναχθεί στο 150% του ΑΕΠ μέσα στην επόμενη τριετία, ακόμη και αν η κυβέρνηση συμμορφωθεί πλήρως με τις απαιτήσεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου».

«Η Ελλάδα κυνηγάει την ουρά της» σημειώνει ο συντάκτης του άρθρου, ο οποίος σημειώνει, μεταφέροντας εκτιμήσεις αναλυτών, ότι «η δημοσιονομική κατάσταση της χώρας έχει περάσει το σημείο που δεν έχει γυρισμό».

Επειδή ορισμένοι μπερδεύουν πολλές φορές την αναφορά στη λέξη "Ελλάδα" ώς χώρα με το "Ελλάδα" δηλαδή τις επιλογές της Ελληνικής κυβέρνησης. Διευκρινίζουμε (για όσους δεν κατάλαβαν) πως είναι πολύ σημαντικό οι Έλληνες να ξεχωρίζουν το κάθε φορά τι εννοείται με τη χρήση του όρου "Ελλάδα".

Είναι σαν αυτό που κάποτε προσπαθούσαν εντέχνως να περάσουν τα εγχώρια ΜΜΕ όταν παρερμήνευαν τον ξένο τύπο σε δημοσιεύματα που αφορούσαν Ελληνικές κυβερνήσεις (πχ greek statistics) και τα μετάφραζαν ώς δημοσιεύματα που προσέβαλαν τον Ελληνικό λαό για να λυτρώσουν έτσι τους πολιτικούς.

Πάντως το άρθρο κλείνει με την επισήμανση ότι «αυτό που αποκτά πλέον αποφασιστική σημασία για τη χώρα είναι το αν θα δεχθεί έναν νέο γύρο μέτρων λιτότητας» κάτι το οποίο προμηνύει πολλά...

Διαβάστε επίσης:

Financial Times « Ο Γ. Παπανδρέου είναι ο άνθρωπός μας στην Αθήνα»

Mετά το "καρότο" του μπράβο... επιστρέφει το μαστίγιο...


Στην ευρωζώνη των πολλών ταχυτήτων, η κυβέρνηση του μνημονίου φόρεσε στην Ελλάδα την όπισθεν

Στο δρόμο της δημιουργικής καταστροφής...

Ποντάρουν στην εκτίναξη του Δημοσίου Χρέους - Μας καταχρεώνουν με ιλιγγιώδεις ρυθμούς


ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ... Bookmark and Share


http://tiresias-press.blogspot.com/2010/08/blog-post_4103.html
Read more

Μέχρι και οι δικοί του τον κράζουν για τις διακοπές διαρκείας


http://dexiextrem.blogspot.com/2010/08/blog-post_5812.html
Read more

Αλήθεια εκεί που κάνει διακοπές ο πρωθυπουργός μας τον ενημερώνουν άραγε για αυτά τα δημοσιεύματα;

Σάββατο πρωί και διαβάζοντας ένα ακόμη προκλητικό σκοπιανό δημοσίευμα αισθανόμαστε σιγά σιγά ότι και η σημερινή -καλοκαιρινή- μέρα και διάθεση… μας αποχαιρετούν σιγά σιγά….

Το ερώτημα όμως είναι.
Κύριε πρωθυπουργέ και υπουργέ των εξωτερικών της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, τι αισθάνεστε όταν διαβάζετε άρθρα σαν αυτά που ακολουθούν*;
(*για το πρώτο θα χρειαστούν και λίγα αγγλικά, που είναι κάτι σαν μητρική σας γλώσσα, οπότε δεν θα δυσκολευτείτε να το διαβάσετε…)

Δείτε και εσείς το πρώτο δημοσίευμα....

όπου Τούρκοι και Σκοπιανοί των ΗΠΑ έκαναν συμμαχία εναντίον της Ελλάδος και της Αρμενίας (κλικ εδώ>>)

και το Δεύτερο άρθρο -όπως ενημερωνόμαστε από την citypress-gr- Ο Ελληνικός ήλιος της Βεργίνας γίνεται παγκόσμιο σύμβολο των Σκοπίων
Κατάφωρη παραβίαση θεμελιώδους άρθρου της "Ενδιάμεσης συμφωνίας"
Με την οποία τα Σκόπια εγκατέλειψαν τον 16ακτινο ήλιο του Φιλίππου
Σε τεράστια επίσημη-κρατική πρόκληση προχώρησαν τα Σκόπια με την έκδοση του αναθεωρημένου βιβλίου «Κοινωνία» της Ε΄ Δημοτικού, όπου προβάλλεται στους μικρούς μαθητές ο Ήλιος της Βεργίνας, ο 16ακτινος Ήλιος των Ελλήνων Βασιλέων της αρχαίας μας Μακεδονίας, σαν η Παγκόσμια Σημαία όλων των Σκοπιανών του Κόσμου! Το Παγκόσμιο Σύμβολο δηλαδή του δήθεν «Μακεδονικού» Έθνους ανά την υφήλιο!
Το θέμα ήρθε στην επιφάνεια, μετά από άσχετες με το παραπάνω διαμαρτυρίες Σκοπιανών, σχετικά με την παράλειψη αναφοράς του βιβλίου σε προσωπικότητες του κρατιδίου στον τομέα του Πολιτισμού, όπου όμως φιγουράρουν πρώτα πρώτα ονόματα γνωστών....
τραγουδιστών της γείτονος, καθώς και για θρησκευτικούς λόγους μουσουλμάνων και χριστιανών, που δεν μένουν ικανοποιημένοι από τις σχετικές αναφορές ή την εικονογράφηση του νέου στην ουσία βιβλίου, με αποτέλεσμα μετά από πολλές διαμαρτυρίες να αποφασίσει το Υπουργείο Παιδείας και Επιστημών της …Fyrom(!!!) να το αποσύρει… χωρίς να διευκρινίζεται εάν θα αλλάξει και ο προσβλητικός και εξωφρενικός σφετερισμός του Ελληνικού Ήλιου!
Η συνέχεια… εδώ>>

http://taxalia.blogspot.com/2010/08/blog-post_7723.html
Read more

Παρασκευή 20 Αυγούστου 2010

Εκπαίδευση, ώρα μηδέν....

Aπό την Χριστίνα Νικηταρά
δ.φ.

Η σημερινή μεθοδευμένη εκπαιδευτική οπισθοδρόμηση που κατεδαφίζει προοδευτικά τα επιτεύγματα των προηγούμενων εκπαιδευτικών μεταρρυθμίσεων στο γράμμα και στην ουσία των νόμων, από το 1974 και μετά, συμπλέει με τις σκληρές και όχι μόνο γραμμές του λαομίσητου μνημονίου.
Αγνοεί τα εκπαιδευτικά κεκτημένα και νήπτει τας χείρας από τα συσσωρευμένα προβλήματα που οι διαδοχικές ηγεσίες της τελευταίας 20ετίας δημιούργησαν σε βάρος του εκπαιδευτικού κόσμου, της ελληνικής κοινωνίας, των γονέων και των μαθητών.
Η κατάσταση αυτή
η οποία οδήγησε την ελληνική εκπαίδευση στην μέγιστη απαξίωσή της εντός και εκτός του ελληνικού χώρου επέφερε την απελπισία και την φυγή , ως μόνο όπλο αντίδρασης. Φυγή των εκπαιδευτικών φυγή των νέων και...
ακόμη δεν μπορούμε να προβλέψουμε ποιας έκτασης θα είναι αυτά τα φαινόμενα.
Υπάρχει σήμερα
εκπαιδευτική φιλοσοφία;
Υπάρχουν στόχοι
εκτός από την συρρίκνωση και την οικονομική αποδυνάμωση του εκπαιδευτικού έργου; Αλλά η εκπαιδευτική αυτή πενία χαρακτηριστικό όλων των εποχών άλλωστε, άλλοτε έντονα κι άλλοτε ηπιότερα, ήρθε να συνδυαστεί με την ανατροπή κάθε εκπαιδευτικής και πολιτικής ιδεολογίας , κατόρθωμα των κρατούντων, οι οποίοι τα τελευταία χρόνια ή συμπληρώνουν ή εμπεδώνουν ή αφομοιώνουν τα έργα του προηγούμενου .
Κατοχή ξαναπέρασε η Ελλάδα
με διαφορετικούς όρους αλλά και ανεπανάληπτα εθνικά και ανθρωπιστικά αισθήματα. Η ανθρωπιστική παιδεία, ο ελληνικός λαός και η γνησιότητα κάποιων αγωνιστών προμήθευαν όραμα, αγωνιστικότητα και αντοχή..
Σήμερα τα πράγματα βρίσκονται στα χέρια του Θεού
, του ελληνικού λαού και του εκπαιδευτικού κόσμου. Και βέβαια δεν πρόκειται οι κομματικοί διαδρομιστές του διαδικτύου να φιμώσουν την αλήθεια, την παρρησία και τον δημοκρατικό λόγο..
Η εκπαίδευση θα βρει τον τρόπο
να επουλώσει τις πληγές της. Πάντως όχι με τα μέτρα που τραυματίζουν την δημοκρατική λειτουργία της, που εμπαίζουν την ελληνική κοινωνία και επιδεικνύουν κυνικότατα ότι δεν αφορμώνται από την παιδεία και δεν στοχεύουν να την υπηρετήσουν, να την εξυγιάνουν, να την οδηγήσουν στην πρόοδο.

http://press-gr.blogspot.com/2010/08/blog-post_9218.html
Read more

Η φτώχεια θέλει καλοπέραση….








Για ολιγοήμερες διακοπές, έφτασε χθες βράδυ στην Κρήτη με την τελευταία πτήση της Aegean Airlines και με τους τρεις σωματοφύλακές του, ο Πρωθυπουργός. Ο Γ. Παπανδρέου που συνοδεύεται από την σύζυγό του Άντα, κατέλυσε στο ξενοδοχείο “Αμιράντες” στις Γούβες όπου (όπως έχει γράψει το CRETALIVE) βρίσκεται ήδη εδώ και μερικές μέρες ο αδερφός του Νίκος με την σύζυγό του, το ζεύγος Σιφουνάκη-Δασκαλαντωνάκη, ενώ νωρίτερα ήταν και ο υφυπουργός Σπ.Κουβέλης κ.α.

Ο κ.Παπανδρέου το μεσημέρι έφαγε κάτι ελαφρύ παρέα με τον αδερφό του και στη συνέχεια πήγε στη βιλίτσα που μένει για να ξεκουραστεί, ενώ ζήτησε να μάθει λεπτομέρειες και για το γυμναστήριο ! Creta Live.gr

Και για να πάρετε μια ιδέα για το “Αμιράντες”, δείτε τις φωτογραφίες που ακολουθούν !!
Οι τιμές δωματίων σύμφωνα με την ιστοσελίδα του ξενοδοχείου, ξεκινούν (3 ημέρες για 2 άτομα), από 1200 ευρώ για ένα απλό δωμάτιο και αγγίζουν τις 10000 ευρώ για μια σουίτα.


Μιλάμε για φτώχεια καταραμένη…

Φτώχεια και των γονέων.
Read more

Το ολοκαύτωμα των Εθνικών μας θεμάτων!

ημοσιεύθηκε από onlinepress2 στο Αυγούστου 20, 2010

Mια αποκάλυψη μεγατόνων κάνει το περιοδικό “Επίκαιρα” σχετικά με το τι ζήτησε ο Νετανιάχου από τον Παπανδρέου. Μετρ στην παραπλάνηση οι Ισραηλινοί έχουν στήσει μερικές από τις πιο αριστοτεχνικές παγίδες της Ιστορίας , ιδίως όταν έχουν να κάνουν με χώρες και ελίτ σε κατάσταση γενικευμένης αποσύνθεσης….
Συμφωνα λοιπόν με το περιοδικό που επικαλείται έγκυρες πηγές ” αυτό που ζητάει το Ισραήλ από την Ελλάδα και τη Βουλγαρία είναι να επιτρέψουν στην Πολεμική του Αεροπορία να στήσει αερογέφυρα στον ελληνικό και το βουλγάρικο εναέριο χώρο, προκειμένου να επιτεθεί στο Βόρειο Ιράν και την Τεχεράνη μέσω Μαύρης Θάλασσας και Γεωργίας. Επιθυμεί επίσης να έχει και χερσαίες διευκολύνσεις , τεχνικές και ανεφοδιασμού , για το άνοιγμα του βόρειου αεροπορικού μετώπου που σχεδιάζει.
Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε , φυσικά, αν θα πραγματοποιηθεί τελικά η επίθεση κατά του Ιράν. Αυτό που ξέρουμε είναι ότι προετοιμάζεται επίμονα και μεθοδικά εδώ και πολλά χρόνια. Αλλά και ότι τυχόν ικανοποίηση των ισραηλινών αιτημάτων από την κυβέρνηση Παπανδρέου θα ισοδυναμεί νομικά και ουσιαστικά, εφόσον πραγματοποιηθεί η επίθεση, με κήρυξη πολέμου της Ελλάδας κατά του Ιράν, όπως υπογραμμίζουν έγκριτοι νομικοί. Η Αθήνα, σε μια τέτοια περίπτωση, θα καθίστατο συνένοχη ενός από τα μεγαλύτερα διεθνή πολιτικά εγκλήματα της ιστορίας παραβιάζοντας κατάφωρα τη διεθνή έννομη τάξη , τον Καταστατικό Χάρτη του ΟΗΕ και το Ελληνικό Σύνταγμα και μεταβαλλόμενη σε ενδεχόμενο στόχο αντιποίνων. “

(online-press)



http://olympia.gr/2010/08/20/%CF%84%CE%BF-%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%BA%CE%B1%CF%8D%CF%84%CF%89%CE%BC%CE%B1-%CF%84%CF%89%CE%BD-%CE%B5%CE%B8%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CF%8E%CE%BD-%CE%BC%CE%B1%CF%82-%CE%B8%CE%B5%CE%BC%CE%AC%CF%84%CF%89%CE%BD/
Read more

Σχολεία χωρίς δασκάλους στις 13 Σεπτέμβρη

Σχολεία χωρίς δασκάλους στις 13 Σεπτέμβρη: "

Μεγάλα κενά φαίνεται να δημιουργούνται τα σχολεία, που κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς δασκάλους και καθηγητές, καθώς ένα μήνα πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς που ορίστηκε για τις 13 Σεπτεμβρίου,διπλάσιος αριθμός αιτήσεων για συνταξιοδότηση σε σχέση με το παρελθόν.
Όσοι έχουν κατοχυρώσει δικαίωμα σπεύδουν να ζητήσουν άμεσα να βγουν στη σύνταξη για να αποφύγουν δυσάρεστες εκπλήξεις ελέω ΔΝΤ και μόνο μέχρι τώρα οι παραιτήσεις έχουν ανέλθει στις 11.466 την ίδια ώρα που οι προσλήψεις έχουν παγώσει και αναμένεται μόνο οι μισές να ικανοποιηθούν την χρονιά που έρχεται σε σχέση με τις περσινές.

Το υπουργείο ελπίζει να καλύψει τα κενά που δημιουργούνται με τις μετακινήσεις εκπαιδευτικών που υπηρετούν σε μη... μάχιμες θέσεις σε νομαρχίες και υπηρεσίες του υπουργείου, καθώς .........


και με μεταθέσεις σε σχολεία αποσπασμένων εκπαιδευτικών σε πολιτικά γραφεία. Ωστόσο οι συνδικαλιστές του κλάδου υποστηρίζουν ότι δεν υπάρχουν μαγικά ραβδάκια και δεδομένης της φυγής 11.000 και πλέον εκπαιδευτικών «απαιτείται άμεσα ο επιπλέον διορισμός τουλάχιστον ίσου αριθμού μόνιμων εκπαιδευτικών τουλάχιστον 6.000, για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που θα δημιουργηθούν από την παραπάνω κατάσταση».

Tάσεις φυγής παρατηρούνται όμως και στα σώματα ασφαλείας, όπου επίσης είναι αυξημένοι οι αριθμοί αιτήσεων συνταξιοδότησης σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια...
παρατηρείται
madata

http://eisagagete.blogspot.com/2010/08/13.html
Read more

Ο "έρωτας" Παπανδρέου - Νετανιάχου

E-mail
greece-israelτου Γιώργου Δελαστίκ

Η αμοιβαία πολιτική έλξη που αισθάνονται οι πρωθυπουργοί της Ελλάδας και του Ισραήλ δείχνει να είναι ακατανίκητη, τουλάχιστον σε προσωπικό επίπεδο. Πρώτη επίσημη επίσκεψη Ελληνα πρωθυπουργού στο Ισραήλ μετά την αναγνώρισή του από την Ελλάδα και πρώτη επίσκεψη Ισραηλινού πρωθυπουργού στη χώρα μας μέσα σε μόλις έναν μήνα (!) συνιστούν πρωτοφανές γεγονός. Είναι προφανές ότι σηματοδοτεί αλλαγή στρατηγικής εκ μέρους της Αθήνας το ότι σε έναν μήνα έγιναν όσα δεν είχαν γίνει σε... εξήντα και πλέον ολόκληρα χρόνια!

Πέρα από τις υποκριτικές ωραιοποιήσεις, η ουσία είναι πως η κυβέρνηση Παπανδρέου αποφάσισε ότι τη συμφέρει να εγκαταλείψει τους Παλαιστινίους και τους Αραβες και να εναγκαλιστεί πολιτικά τους Ισραηλινούς.

Εμβρόντητος είδε χθες ο κάθε ενημερωμένος παρατηρητής τον Γιώργο Παπανδρέου να υιοθετεί πλήρως τη γραμμή του Νετανιάχου και των Ισραηλινών κατακτητών στο Παλαιστινιακό: ενώ ακόμη και οι Αμερικανοί απαιτούν από τον Νετανιάχου να παγώσει τουλάχιστον προσωρινά η επέκταση των παράνομων ισραηλινών εποικισμών στην Παλαιστίνη, προκειμένου να διευκολυνθεί ο άκρως ενδοτικός πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς στο να προσέλθει στο τραπέζι των συνομιλιών και της συνθηκολόγησης, ο Γιώργος Παπανδρέου δεν ανέφερε ούτε λέξη γι' αυτό! Ούτε λέξη για τους εποικισμούς και την αρπαγή της γης των Παλαιστινίων!

Αυτή η παρά φύση πλήρης εναρμόνιση του Γ. Παπανδρέου, προέδρου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, με τον ακροδεξιό Μπέντζαμιν Νετανιάχου προκαλεί σοβαρές ανησυχίες, λαμβανομένων ιδίως υπόψη των συνθηκών στο πλαίσιο των οποίων συντελείται.

Δεν είναι μυστικό ότι το Ισραήλ έχει "λυσσάξει" να πείσει τον Ομπάμα να εξαπολύσει επίθεση εναντίον των πυρηνικών εγκαταστάσεων του Ιράν. Ακόμη και χθες, όπως έγραψε η γερμανική έκδοση των "Φαϊνάνσιαλ Τάιμς" σε σχετικό άρθρο της, "ένας υψηλόβαθμος Ισραηλινός στρατιωτικός εκπρόσωπος είπε ότι η Ουάσιγκτον πρέπει να δείξει την ετοιμότητά της για μια αεροπορική επίθεση, αν η Τεχεράνη δεν υποκύψει στην ατομική διαμάχη".

Είναι τέτοιο το κλίμα που ένα ακραίο "γεράκι" των νεοσυντηρητικών της κυβέρνησης Μπους, ο πρώην πρεσβευτής των ΗΠΑ στον ΟΗΕ, Τζον Μπόλτον, εξέχων ακροδεξιός, δήλωσε στον αμερικανικό τηλεοπτικό σταθμό Φοξ Μπίζνες Νέτγουορκ ότι "αν το Ισραήλ επιχειρήσει επίθεση κατά του ιρανικού πυρηνικού σταθμού στο Μπουσέρ, πρέπει να το κάνει μέσα στις οκτώ επόμενες μέρες!". Ο Μπόλτον δεν έχει πλέον καμία υπεύθυνη θέση στην αμερικανική κυβέρνηση, αλλά οι έξαλλες δηλώσεις του αντανακλούν την υστερική προσπάθεια εξαπόλυσης επίθεσης κατά του Ιράν, που καλλιεργούν οι φιλοϊσραηλινοί ακροδεξιοί Αμερικανοί.

Οι ανησυχίες επιτείνονται από την πολύ παράξενη βιασύνη του Γ. Παπανδρέου να μεταβεί στο Ισραήλ την ώρα που είχε ξεσηκωθεί παγκόσμια κατακραυγή εναντίον του Νετανιάχου, κατ' εντολήν του οποίου οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις είχαν δολοφονήσει εν ψυχρώ εννέα άοπλους Τούρκους ειρηνιστές που συμμετείχαν στον στολίσκο μεταφοράς φαρμάκων και τροφίμων στην αποκλεισμένη από τους Ισραηλινούς Λωρίδα της Γάζας.

Ποιος ήταν, άραγε, ο λόγος που ώθησε τον Γ. Παπανδρέου να πάει στο Ισραήλ την ώρα που οι Ισραηλινοί είχαν απαγάγει σε διεθνή ύδατα, δεκάδες και δεκάδες μίλια μακριά από τις ακτές του Ισραήλ, περίπου σαράντα Ελληνες πολίτες που συμμετείχαν στην ίδια ανθρωπιστική αποστολή; Τι είναι αυτό που παρακίνησε τον Γ. Παπανδρέου να μας κουβαλήσει στην Αθήνα τον... απαγωγέα (!) των Ελλήνων πολιτών, τον Νετανιάχου;

Αυτές οι σπασμωδικές κινήσεις του Γ. Παπανδρέου δείχνουν να εντάσσονται σε κάποιο πολύ σοβαρότερο και επείγον πολιτικό σχέδιο, το οποίο αγνοούμε. Το μόνο βέβαιο είναι ότι αυτό το υποτιθέμενο σχέδιο δεν έχει σε καμία περίπτωση ως κίνητρο την απλή βελτίωση των ελληνοϊσραηλινών σχέσεων ή τα καλώς εννοούμενα συμφέροντα της χώρας μας.

ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ
Αντιτουρκικές φαντασιώσεις

Στερούνται πολιτικής σοβαρότητας οι ισχυρισμοί κυβερνητικών, πατριωτικών αλλά και ακροδεξιών κύκλων ότι δήθεν ο πολιτικός εναγκαλισμός του Γ. Παπανδρέου με τον Μπ. Νετανιάχου θα... "τσακίσει" την Τουρκία και θα την υποχρεώσει σε υποχωρήσεις στο Αιγαίο και στο Κυπριακό!

Εν πρώτοις είναι διασκεδαστικό να ακούει κανείς αυτή την άποψη από άτομα που ήταν... υπέρ του σχεδίου Ανάν και που γενικά υποστηρίζουν άκρως ενδοτικές θέσεις στα Ελληνοτουρκικά.

Επιπλέον, προφανώς υποκρίνονται ότι αγνοούν πως το Ισραήλ είναι αυτό που έχει απεγνωσμένα ανάγκη την Τουρκία και γι' αυτό ο Νετανιάχου θα προστρέξει γονατιστός προς τον Ερντογάν, αν ο τελευταίος του κάνει νεύμα προσέγγισης!

ethnos


http://www.greekamericannewsagency.com/main/index.php?option=com_content&view=article&id=8857:-qq--&catid=9:2010-01-19-17-34-47&Itemid=6
Read more

Μονόδρομος χωρίς επιστροφή για εκατομμύρια Έλληνες!


Τα τηλεοπτικά φερέφωνα της κυβέρνησης προπαγανδίζουν καθημερινά ότι γίνεται αγώνας από τον Παπανδρέου την τρόικα και το ΔΝΤ (πάνε πακέτο όλοι αυτοί) , για να σώσουν τις ...φτωχές ελληνικές τράπεζες! Και ενώ ήμουν σχεδόν έτοιμος να δώσω κάτι από το υστέρημά μου για την σωτηρία των συγκεκριμένων φιλανθρωπικών ιδρυμάτων, διάβασα σήμερα άρθρο του περιοδικού Επίκαιρα το οποίο ούτε λίγο ούτε πού γράφει ότι οι μεγάλες ελληνικές τράπεζες έχουν στο λογαριασμό τους ακίνητα αξίας 7, 4 δις ευρώ. Εκείνη τη στιγμή μου βγήκε αυθόρμητα και φώναξα " Νάτο, είχε δίκαιο ο Γιώργος τα λεφτά υπάρχουν".
Το άρθρο του περιοδικού αναφέρει χαρακτηριστικά:
Ισχυρό περιουσιακό στοιχείο αποτελούν τα πάνω από 7.500 κτίρια(!) που κατέχουν κυρίως στο Λεκανοπέδιο 6 μεγάλες ελληνικές τράπεζες. Τα περισσότερα χρησιμοποιούνται από τις ίδιες τις τράπεζες , οι οποίες αν αποφάσιζαν να τα πουλήσουν - πράγμα πρακτικά και θεωρητικά αδύνατο- θα πετύχαιναν πολύ υψηλότερες τιμές από αυτές που εμφανίζουν σήμερα στους ισολογισμούς τους .
Έτσι το real estate των τραπεζών επιτάσσει να παραμένουν στην κατοχή της τράπεζας, να χρησιμοποιούνται από εκείνη και με τις αναπροσαρμογές που γίνονται να αυξάνουν ανα διαστήματα τον εσωτερικό πλούτο της."

Εντύπωση επίσης στο συγκεκριμένο δημοσίευμα μας έκανε η αναφορά για τα περιουσιακά στοιχεία του Τ.Τ και της Αγροτικής , δύο τράπεζες δημόσιου χαρακτήρα για την αγορά των οποίων ενδιαφέρθηκε ο κ. Σάλλας της Πειραιώς δίνοντας 700 περίπου εκατ ευρώ για την εξαγορά τους.
" Το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο έχει στην κατοχή του 84 ακίνητα, τα οποία λειτουργούν σήμερα κυρίως ως καταστήματα και με βάση την αποτίμηση της τράπεζας , η αξία τους φθάνει τα 120 εκ. ευρώ. Η Αγροτική διαθέτει πάνω από 1.000 (!) κτίρια και οικόπεδα, η αξία των οποίων υπολογίζεται 1 δις ευρώ."

(Η παραπάνω ανάρτηση είναι αφιερωμένη στον φίλο μου τον Αποστόλη (και όλους σαν τον Αποστόλη) που ενώ του έχουν κόψει 2, 5 περίπου μισθούς πιστεύει ακόμα στην δήλωση του Πρωθυπουργού, ότι το ΔΝΤ ήταν μονόδρομος.....). Ναι Αποστόλη ήταν μονόδρομος χωρίς επιστροφή για εκατομμύρια Έλληνες....

http://online-pressblog.blogspot.com/2010/08/blog-post_6490.html
Read more

Nέο ατύχημα στον ΑΗΣ Πτολεμαϊδας

Ανακοίνωση του "Σπάρτακου"

Στη μη τήρηση των κανόνων ασφαλείας σε εργασιακούς χώρους της ΔΕΗ, με αυξημένη...
επικινδυνότητα, αποδίδει η Επιτροπή Υγιεινής και Ασφάλειας του Σωματείου Ενέργειας/ΔΕΗ «Σπάρτακος» το νέο εργατικό ατύχημα που σημειώθηκε μέσα στο Δεκαπενταύγουστο σε ταινιόδρομο στον ΑΗΣ Πτολεμαΐδας. Παρακάτω παραθέτουμε όλη την ανακοίνωση του σωματείου ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ.
http://taxalia.blogspot.com/2010/08/n.html

Πολλή μελάνη χύνεται κάθε φορά που κάποιος «ατυχής» εργαζόμενος, γίνεται θύμα εργατικού ατυχήματος.. Επειδή πρόκειται όμως για ανθρώπινες ζωές η θεωρία και τα ευχολόγια δε φτάνουν, πρέπει να λαμβάνονται αποφάσεις που να τηρούνται απαρέγκλιτα!.. Οι εργαζόμενοι είτε ανήκουν στο μόνιμο προσωπικό είτε στο έκτακτο, έχουν δικαίωμα στην υγιεινή και την ασφάλεια. Οι κανόνες ασφάλειας και προστασίας, υπάρχουν με το παραπάνω. Η τήρηση όμως χωλαίνει!.. Ποιος φταίει; ...

Το ερώτημα είναι αμείλικτο και χρήζει άμεσης απάντησης, απάντηση που θα σώσει ζωές. Εργαζόμαστε μέσα σε επικίνδυνο περιβάλλον. Αυτό άλλωστε αποδεικνύεται και από τους δείκτες συχνότητας και σοβαρότητας των ατυχημάτων.
Με αφορμή το πιο πρόσφατο λυπηρό γεγονός που συνέβη στον ΑΗΣ Πτολεμαΐδας, στο σύστημα λιγνίτη στην ταινία 17, όπου εργαζόμενος νυχτερινής βάρδιας με σύμβαση ορισμένου χρόνου (οχτάμηνο), παρασύρθηκε από βαγονέτο με αποτέλεσμα το σοβαρό τραυματισμό του. Να διαβούμε κι εμείς την πεπατημένη και να εκπλαγούμε λέγοντας: «Από θαύμα γλίτωσε!..» Τα θαύματα υπάρχουν, καλά είναι όμως να χρειάζονται αραιότερα..

Τι προτείνουμε… Την όσο πιο πιστή τήρηση των κανόνων που προείπαμε ότι υπάρχουν. Αυτό, απαιτεί τη συνεχή ενημέρωση και άσκηση όλου του φάσματος του προσωπικού σε αυτούς. Το διαρκή έλεγχο και την πιστοποίηση ότι τηρούνται απαρέ-γκλιτα. ‘Όμως ο καθένας σε όποιο πόστο κι αν βρίσκεται, πρέπει να εννοήσει πώς ο καλύτερος προστάτης του εαυτού του είναι ο ίδιος! Κάθε έκπτωση στην τήρηση των κανόνων ασφαλείας, θέτει σε κίνδυνο πρώτα τον εαυτό του και πολλούς συναδέλφους του. Ακόμη δεν είναι κακό να συμβουλέψουμε συνάδελφο, όταν δούμε να συμπεριφέρεται με τρόπο επικίνδυνο, εξ’ άλλου ας θυμηθούμε το αρχαίο ρητό: «πάταξον μεν, άκουσον δε».

Το άλλο θετικό που θα προκύψει από την γενικευμένη τήρηση των κανόνων ασφαλείας, είναι ότι θα αναδειχθούν οι ελλείψεις του συστήματος, όπως ανεπαρκές προσωπικό και υλικό. Εδώ πάλι θα αναφέρουμε τη λαϊκή ρήση ότι στην ασθένεια, «η διάγνωση είναι η μισή θεραπεία..»
Ο Σπάρτακος ως γνήσιος εκφραστής των σκληρά εργαζόμενων υπαλλήλων της ΔΕΗ, έχει χρέος να προστατέψει κάθε δίκαιο αίτημα των μελών του για ασφάλεια και συνθήκες υγιεινής και θα το πράξει!..
Ας μην ξεχνάμε όλοι: «η γνώση είναι δύναμη» κι ότι «στερνή μου γνώση, να σ’ είχα πρώτη».

«Η ζωή δεν είναι πρόβα. Η κάθε μέρα είναι πρεμιέρα.» (Π. Ντάνιελς)

Η Επιτροπή Υγιεινής & Ασφάλειας

Στεργιούλης Παναγιώτης
Ανουλίδης Γεώργιος

http://taxalia.blogspot.com/2010/08/n.html
Read more

Άρεσε στις Πολωνέζες η Κοζάνη

Στην Κοζάνη διαξάγεται μέχρι τις 22 Αυγούστου το ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ 2010 (U-16 EUROPEAN CHAMPIONSHIP WOMEN 2010 ).

Αθλήτριες από την Πολωνία, γοητέυθηκαν από την ομορφιά της Κοζάνης, αν και μένουν σε ξενοδοχείο της Πτολεμαϊδας και ανέβασαν σήμερα στο blog τους τα σχόλιά τους και φωτογραφίες. Αυτό που εντυπωσίασε τα κορίτσια ήταν φυσικά η
..ζέστη.

"είχε πάνω από 36 βαθμούς και περπατούσαμ συνέχεια στον ίσκιο", γράφει η αθλήτρια από την Πολωνία, που δηλώνει ικανοποιημένη από τη φιλοξενία και τη διοργάνωση.
taxalia.blogspot.com
Read more

Τι γνωρίζουν οι εύποροι έλληνες, που τα νοικοκυριά αγνοούν;

Η ατάκα της Telegraph "....κάποιες από τις εκροές καταθέσεων στις ελληνικές τράπεζες, «δείχνουν» φυγή κεφαλαίων από τους εύπορους έλληνες,..." δημιουργεί κάποιες απορίες:

Γνωρίζουν κάτι οι εύποροι έλληνες, που τα νοικοκυριά αγνοούν;

Μπορεί να διαβεβαιώσει η Ελληνική Κυβέρνηση τα νοικοκυριά, ότι τουλάχιστον δεν πρόκειται να βάλλει "χέρι" στις καταθέσεις τους, με έκτακτη εφ' άπαξ φορολογία, όπως φημολογείται.

Διαβάστε όλο το δημοσίευμα από την euro2day.gr:

«Telegraph: Ένα ακόμα αρνητικό δημοσίευμα.

Επανέρχονται τα αρνητικά δημοσιεύματα για την Ελλάδα. Σε άρθρο της με τίτλο «Η Ελληνική κρίση αρνείται να φύγει», η Telegraph σημειώνει πως μπορεί η χώρα μας να πήρε το «πράσινο φως» από την Κομισιόν για την δεύτερη δόση του δανείου, ωστόσο η πραγματική οικονομία συνεχίζει να επιδεινώνεται καθώς οι ελληνικές τράπεζες πιέζονται από απώλειες ρεκόρ στο επίπεδο των καταθέσεων, ενώ η παραγωγή συρρικνώνεται με επιταχυνόμενο ρυθμό.

Η Telegraph κάνει αναφορά στην χθεσινή έκθεση της HSBC για τις ελληνικές τράπεζες, σημειώνοντας πως αν και κάποιες από τις εκροές καταθέσεων «δείχνουν» φυγή κεφαλαίων από εύπορους έλληνες, είναι ξεκάθαρο ότι τα νοικοκυριά και οι εταιρείες αρχίζουν να χρησιμοποιούν τις καταθέσεις τους προκειμένου «να τα βγάλουν πέρα»....

Στο δημοσίευμα φιλοξενούνται δηλώσεις διεθνών αναλυτών που αναφέρονται στον δανεισμό των ελληνικών τραπεζών,.... στο ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους ....

Ο κ. Simon Ward της Henderson Global Investors δηλώνει πως οι ελληνικές τράπεζες καλύπτουν το κενό χρηματοδότησής τους με δάνεια από την ΕΚΤ....

Οι επενδυτές αμφιβάλουν για το αν το σχέδιο ΕΕ-ΔΝΤ είναι υλοποιήσιμο χωρίς αναδιάρθρωση χρέους και υποτίμηση, ....αναμένει συρρίκνωση της ελληνικής οικονομίας κατά 4,5%-5% φέτος, ποσοστό χειρότερο των εκτιμήσεων.

Όπως υποστηρίζει, αυτό είναι διαχειρίσιμο, ωστόσο το κλειδί είναι αν ο ρυθμός της υποχώρησης θα επιβραδυνθεί αρκετά το επόμενο έτος και αν η χώρα θα δεχθεί έναν ακόμα γύρο μέτρων λιτότητας.

Σύμφωνα με τον ίδιο, γράφει η Telegraph, «όλοι λείπουν σε διακοπές. Όταν γυρίσουν θα πρέπει να αντιμετωπίσουν τον μίζερο νέο κόσμο τους από το φθινόπωρο, και τότε θα δούμε».


http://dexiextrem.blogspot.com/2010/08/blog-post_8256.html
Read more

Ξέρετε ποια ιστορική φράση έχει εκστομίσει στο παρελθόν ο σύμβουλος του ΓΑΠ Τομάζο Σκιόπα; « Με Σύμμαχο Εσένα

Ο πρώην υπουργός της κυβέρνησης Πρόντι και μέλος της πρώτης Εκτελεστικής Επιτροπής της Ευρωπαικής Κεντρικής Τράπεζας Τομάζο Σκιόπα που προσλήφθηκε ως οικονομικός σύμβουλος του πρωθυπουργού κατόπιν σύστασης της Διαμαντοπούλου και του Πολεμαρχάκι είναι γνωστός για την ιστορική φράση του “οι φόροι είναι θείο δώρο”. Ο Σκιόπα έχει κατηγορηθεί κι ως υπεύθυνος για τον δημοσιονομικό εκροχιασμό της Ιταλίας που οδήγησε στη πτώση του Ρομάνο Πρόντι.

(πηγή εφημερίδα κόσμος σαββατοκύριακο)

Καταλαβαίνετε το στίγμα της οικονομικής πολιτικής από εδώ κι εμπρός. Ο κόσμος περιμένε λεφτά από τις υποσχέσεις κι ο Τομάζο θα τον μπουκώσει με “θεία δώρα” μέχρι τελικής πτώσης.






Ξέρετε ποια ιστορική φράση έχει εκστομίσει στο παρελθόν ο σύμβουλος του ΓΑΠ Τομάζο Σκιόπα; « Με Σύμμαχο Εσένα
Read more

Η κυβέρνηση και θα μας ξεπατώσει και την χρεοκοπία δεν θα αποφύγουμε « Με Σύμμαχο Εσένα

Τι κι αν δόθηκε το “πράσινο φως” για την εκταμίευση της δεύτερης δόσης του δανείου της Ελλάδας από το ΔΝΤ και την τρόικα. Οι διεθνείς αναλυτές παραμένουν σκεπτικοί σχετικά με την πιθανότητα να ζητήσει η χώρα μας αναδιάρθρωση του χρέους. Σύμφωνα με έρευνα του Reuters, οι αναλυτές δίνουν πιθανότητες 43% η Ελλάδα να επικαλεστεί αδυναμία πληρωμών και εξυπηρέτησης των οικονομικών της υποχρεώσεων.
Στο δημοσίευμα του Reuters η Ελλάδα χαρακτηρίζεται ως “χώρα-επίκεντρο της κρίσης χρέους της ευρωζώνης”. Παρότι αποτιμάται ότι τα μέτρα που λήφθησαν από την κυβέρνηση και οι προσπάθειες δημοσιονομικής προσαρμογής που εφαρμόζει η χώρα δεν έχουν προηγούμενο, εντούτοις οι αναλυτές θεωρούν ότι επιπλέον μέτρα πρέπει να ληφθούν και πιστεύουν ότι είναι σχεδόν αδύνατον για την ελληνική κυβέρνηση να τα εφαρμόσει.
(πηγή bankingnews.gr)
To λάθος ξεκίνησε με την καταγραφή του κυρίου Παπακωνσταντίνου και την τεχνητή διόγκωση του ελλείματος προκειμένου να πληγεί η προηγούμενη κυβέρνηση. Φίλες και φίλοι η κυβέρνηση αυτή και θα μας λυσσάξει και την χρεοκοπία δεν θα αποφύγουμε. Δεν το λέω εγώ αλλά οι οικονομικοί αναλυτές, όπως επίσης και το υψηλότατο spread.

Η κυβέρνηση και θα μας ξεπατώσει και την χρεοκοπία δεν θα αποφύγουμε « Με Σύμμαχο Εσένα
Read more

Στα 316,9 δισ. το χρέος στο εξάμηνο

Το χρέος αυξήθηκε 24,6 δισ. ευρώ σε σχέση με τον περσινό Ιούνιο, ενώ από τον Ιανουάριο του 2010 η αύξηση στο τέλος Ιουνίου ανήλθε σε 18,6 δισ. ευρώ.

Αύξηση 24,6 δισ. ευρώ σε ένα μόλις έτος κατέγραψε το δημόσιο χρέος, που εκτινάχθηκε στα 316,9 δισ. ευρώ ή 137,2% του ΑΕΠ στο τέλος Ιουνίου, αντί στόχου για 326,2 δισ. ευρώ στο σύνολο του έτους. Η τάση του χρέους παραμένει σαφώς ανοδική και το μεγάλο στοίχημα για την κυβέρνηση είναι καταρχάς η σταθεροποίησή του και σε δεύτερη φάση η έναρξη αποκλιμάκωσής του, ώστε να περιοριστεί και το υπέρογκο κόστος εξυπηρέτησής του.
Ενδεικτικά αναφέρεται πως έως και το τέλος του 2015 το Δημόσιο καλείται να δανειστεί περίπου 172 δισ. ευρώ, ώστε να καλύψει μόνον ομολογιακές λήξεις. Το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους δημοσιοποίησε χθες τα στοιχεία για την εξέλιξη του χρέους της κεντρικής κυβέρνησης στο πρώτο εξάμηνο: ....

Το χρέος αυξήθηκε 24,6 δισ. ευρώ σε σχέση με τον περσινό Ιούνιο, ενώ από τον Ιανουάριο του 2010 η αύξηση στο τέλος Ιουνίου ανήλθε σε 18,6 δισ. ευρώ. Τα ταμειακά διαθέσιμα στο τέλος Ιουνίου ήταν 7,4 δισ. ευρώ.

Οριακά ανοδικά κινήθηκαν τα δάνεια με εγγύηση του Δημοσίου, καθώς ανήλθαν σε 25,49 δισ. ευρώ στο τέλος Ιουνίου, από 25,4 δισ. ευρώ στο τέλος Μαρτίου.


Η μέση διάρκεια των τίτλων του Δημοσίου έχει περιοριστεί σημαντικά στα 5,04 έτη, αντί 5,66 έτη που ήταν το 2009 και 10,96 έτη το 2008, εξαιτίας της στροφής του δανεισμού σε πιο βραχυπρόθεσμες διάρκειες υπό την πίεση των αγορών που «έκλεισαν» την πόρτα δανεισμού προς τη χώρα.


Ημερησία
http://citypress-gr.blogspot.com/


Read more

Πέμπτη 19 Αυγούστου 2010

μη γίνεται τελικά αληθές. Μείζων Θέμα: Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν δέχτηκε την επίσκεψη του Νετανιάχου

Όπως μεταδίδουν ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία : Ο Έλληνας Πρόεδρος δεν δέχτηκε τον Νετανιάχου. /Greek president does not receive Netanyahu

Συγκεκριμένα το Muslim World News, μεταδίδει.

Athens, Aug 18, IRNA – Greek President Karolos Papoulias did not received visiting Israeli Prime Minister Benjamin Netanyahu to show his opposition to the Israel.

The veteran Greek politician Papoulias was Greek Foreign Minister for eight years during the premiership of Anreas Papandreous, father of current Greek Prime Minister George Papandreou.

Μετάφραση:

Ο Έλληνας πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας δεν δέχτηκε την επίσκεψη του Ισραηλινού πρωθυπουργού δείχνοντας έτσι την αντίθεση του στο Ισραήλ.

Ο βετεράνος Έλληνας πολιτικός ήταν πρώην υπουργός εξωτερικών επί πρωθυπουργίας Ανδρέα Παπανδρέου πάτερα του σημερινού πρωθυπουργού Γ, Παπανδρέου.

Η συνέχεια εδώ: Greek president does not receive Netanyahu

===================

Σχόλιο: Καλά τα ελληνικά ΜΜΕ κοιμούνται; Όλα απο τους bloggers τα περιμένετε ρε εσείς;

Μπράβο πρόεδρε.


http://papaioannou.wordpress.com/2010/08/19/%CE%BC%CE%B5%CE%AF%CE%B6%CF%89%CE%BD-%CE%B8%CE%AD%CE%BC%CE%B1-%CE%BF-%CF%80%CF%81%CF%8C%CE%B5%CE%B4%CF%81%CE%BF%CF%82-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%B4%CE%B7%CE%BC%CE%BF%CE%BA%CF%81%CE%B1%CF%84%CE%AF%CE%B1/
Read more

Επίκαιρα: Ο Παπανδρέου πιθανά υποψηφιός για τη θέση του Γ.Γ. του ΟΗΕ

www.zoomnews.gr

Το περιοδικό “Επίκαιρα” δημοσιεύει σήμερα ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον ρεπορτάζ για πιθανή αξιοποίηση του Γιώργου Παπανδρέου στη διεθνή πολιτική σκηνή. Το ρεπορτάζ επικαλείται θετικά δημοσιεύματα του ξένου τύπου για τον Έλληνα Πρωθυπουργό (financial times, οι οποίοι πρόσφατα χαρακτήρισαν τον Παπανδρέου ως “τον δικό τους άνθρωπο στην Ευρώπη”) καθώς επίσης και πρόσφατες διεθνείς πρωτοβουλίες του Έλληνα Πρωθυπουργού (και για το Παλαιστινιακό με αφορμή την επίσκεψη του Μπέντζαμιν Νετανιάχου στην Αθήνα) για να καταλήξει στο συμπέρασμα ότι “ο πρωθυπουργός προορίζεται να μετεξελιχθεί σε διεθνή παράγοντα.

Ρόλο για τον οποίο, από ότι φαίνεται, προορίζει και ετοιμάζει ο ίδιος τον εαυτό του. Εξάλλου, οι πιθανότητες που έχει ο κ. Παπανδρέου, στο ενδεχόμενο που δοκιμάσει την “τύχη” μιας πιθανής υποψηφιότητάς του για τη θέση του Γ.Γ. του ΟΗΕ είναι μάλλον με το μέρος του και για έναν επιπλέον λόγο : ο επόμενος πρόεδρος του Οργανισμού θα πρέπει να προέρχεται από την Ευρωπαϊκή Ήπειρο” υπογραμμίζει το περιοδικό.

==============

Σχόλιο: Και έτσι καλά μου παιδάκια το όνειρο του Μικρού Γιωργάκη να εργαστεί για την Αμερική παραγματοποιήθηκε…

και από τότε ζήσανε αυτοί καλά και εμείς σαφώς καλύτερα!


http://papaioannou.wordpress.com/2010/08/19/%CE%B5%CF%80%CE%AF%CE%BA%CE%B1%CE%B9%CF%81%CE%B1-%CE%BF-%CF%80%CE%B1%CF%80%CE%B1%CE%BD%CE%B4%CF%81%CE%AD%CE%BF%CF%85-%CF%80%CE%B9%CE%B8%CE%B1%CE%BD%CE%AC-%CF%85%CF%80%CE%BF%CF%88%CE%B7%CF%86%CE%B9/
Read more

Ο Σαμαράς απομάκρυνε απο την ΚΟ τον Μαρκογιαννάκη

Με επιστολή που έστειλε ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς προς τον Πρόεδρο της Βουλής Φίλιππο Πετσάλνικο ο βουλευτής Χανίων Χρήστος Μαρκογιαννάκης τίθεται εκτός κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ.

Ακολουθεί η παραπομπή του και στο πειθαρχικό του κόμματος

--- ---
Read more

φοβος επικρατεί στο ΛΑΟΣ με την υποψηφιότητα Κικίλια

Η υποψηφιότητα Κικίλια για την Περιφέρεια Αττικής, δημιουργεί ραγδαίες εξελίξεις στον χώρο της κεντροδεξιάς.
Ήδη, ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. Γιώργος Καρατζαφέρης, αποφάσισε να συγκαλέσει στις αρχές της βδομάδας το Εκτελεστικό Γραφείο του κόμματός του, προκειμένου να συζητήσει την στρατηγική που θα ακολουθήσει το ΛΑ.Ο.Σ. στο συγκεκριμένο πεδίο.
Με βάση τις πρώτες πληροφορίες, ο Καρατζαφέρης σκέφτεται να πολιτικοποιήσει την αναμέτρηση στην Περιφέρεια Αττικής κατεβάζοντας ως υποψήφιο Περιφερειάρχη τον Μάκη Βορίδη.
Οι ίδιες πληροφορίες δεν απέκλειαν το ενδεχόμενο να ηγηθεί του ψηφοδελτίου και ο ίδιος ο Καρατζαφέρης για να κανει κακο στην υποψηφιότητα Κικίλια (οπως και το 2002) και να ξανα φέρει το ΠΑΣΟΚ στη διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής.....

http://dexiextrem.blogspot.com/2010/08/blog-post_4185.html
Read more

Η Αννα Διαμαντοπούλου στο "Αγάπη μου συρρίκνωσα την παιδεία"



http://dakepech.blogspot.com/2010/08/blog-post.html
Read more

Eκπαίδευση: Το δένδρο και το δάσος...


Το τελευταίο διάστηµα είναι φανερό ότι κάποιοι φροντίζουν να στρέψουν τους διάφορους κλάδους των εκπαιδευτικών τον έναν εναντίον του άλλου. Ο στόχος είναι προφανής, να ξεφύγουν µέσα από το προπέτασµα καπνού οι πραγµατικοί υπεύθυνοι για την κατάσταση στην Εκπαίδευση αλλά κυρίως για τις ρυθµίσεις που ακολουθούν, οι οποίες θα χειροτερεύσουν την κατάσταση στη ρηµαγµένη εκπαιδευτική γη.
Ρίχνουν «αθώες» προτάσεις για καθηγητές που µπορούν να εργαστούν στις τελευταίες τάξεις των δηµοτικών σχολείων, νηπιαγωγούς που µπορούν να εργαστούν στις πρώτες. Φέρουν ως επιχείρηµα την αυξηµένη ανεργία στις ειδικότητες των εκπαιδευτικών, λιπαίνουν την αφέλεια και την κοινωνική στραβωµάρα, «γαργαλάνε» τις χαµηλές συνειδήσεις, πριµοδοτούν αντιλήψεις του τύπου «για τη δική µου καλύβα που καίγεται φταίει του διπλανού που δεν καίγεται ακόµη»… Οι ίδιοι που ευθύνονται για την αδιοριστία και την ανεργία, για τους χιλιάδες ωροµίσθιους των 300 ευρώ, οι ίδιοι που ετοιµάζουν προσλήψεις µε το σταγονόµετρο, αυτοί που µε το Πιστοποιητικό Παιδαγωγικής Επάρκειας ετοιµάζονται να αποσυνδέσουν το πτυχίο από το επάγγελµα, αυτοί που έκαναν άνω - κάτω τις ειδικότητες και τις αναθέσεις, τώρα χέρι χέρι µε τουςµάγιστρους και τους διανοούµενους της αυλής και της οθόνης, αυτή τη γνωστή διασταύρωση τιτλούχων, εµπορευ µα [-2870τούχων και µηχανορράφων, ρίχνουν τον σπόρο για πολλούς µικρούς εµφυλίους που θα διασπάσουν την εκπαιδευτική κοινότητα, θα την τραυµατίσουν θανάσιµα και θα την καταστήσουν αδύναµη να αντιµετωπίσει τον νέο εργασιακό Μεσαίωνα που ετοιµάζουν.
Κάποιοι εκπαιδευτικοί πέφτουν στην παγίδα και είναι έτοιµοι να χάψουν το παραµύθι. Πως δήθεν για την ανεργία των φιλολόγων, των µαθηµατικών, των φυσικών κ.λπ. δεν φταίει η πολιτική των ελάχιστων διορισµών, δεν φταίει η ανεργία, αλλά φταίνε οι δάσκαλοι που «επιµένουν να κάνουν αυτοί µάθηµα στις απαιτητικές τάξεις των δηµοτικών σχολείων»… Για την ανεργία των καθηγητών της Πληροφορικής φταίνε οι µαθηµατικοί που «άρπαξαν πολλές θέσεις». Για την ανεργία των φιλολόγων φταίνε οι συνάδελφοί τους των ξενόγλωσσων µαθηµάτων που «τους άρπαξαν το µάθηµα της Ιστορίας». Ετσι, για τα προβλήµατα των πτυχιούχων των πανεπιστηµίων φταίνε οι πτυχιούχοι των ΤΕΙ που «θέλουν να τους πάρουν τα εργασιακά δικαιώµατα» και για τα προβλήµατα των πτυχιούχων των ΤΕΙ φταίνε οι πτυχιούχοι των πανεπιστηµίων που «δεν τους αφήνουν να έχουν επαγγελµατικά δικαιώµατα»… Λίγα χρόνια πριν κάποιοι προσπάθησαν να µετατρέψουν την αγανάκτηση των εκπαιδευτικών για τους χαµηλούς µισθούς σε αίτηµα των καθηγητών του λυκείου να παίρνουν περισσότερα από τους καθηγητές του γυµνασίου. Προσοχή! Αν οι αντιλήψεις αυτές κυριαρχήσουν, τότε είναι βέβαιο ότι αφενός καµιά ευκαιρία για δουλειά δεν θα ανοίξει για τους εκπαιδευτικούς, αφετέρου την ώρα που θα κονταροχτυπιούνται µεταξύ τους θα αφήνουν ανοιχτά πόρτες και παράθυρα για να περάσει ο οδοστρωτήρας από πάνω τους.
Γνωρίζουµε καλά ότι σήµερα οι σκέψεις αυτές δεν είναι δηµοφιλείς σε κάποιους εκπαιδευτικούς που βλέπουν όσο βλέπουν τα µάτια τους, ενώ περισσότερο από ποτέ οφείλουν να βλέπουν µε το µυαλό τους. Οφείλουν να αναρωτηθούν: Πόσοι και πόσο θα κερδίσουν αν αλλάξουν τα «σύνορα» στις βαθµίδες και τις ειδικότητες όταν ο εργοδότης επιβάλλει δραστική µείωση προσλήψεων, τέτοια που θα ισοδυναµεί ουσιαστικά µε το τέλος των προσλήψεων; Πόσοι και πόσο θα ωφεληθούν όταν ο εργοδότης επιβάλλει ελαστικοποίηση της εργασίας, µόνιµη µείωση των µισθών, αύξηση του ωραρίου και, τελικά, κατάργηση της µονιµότητας αρχίζοντας από τους νεοεισερχόµενους; Ποιοι και µε ποια ενότητα «ψυχής και σώµατος» θα µπορέσουν να αποτρέψουν τότε την καταιγίδα;
Οσοι παραµένουν ξύπνιοι για να µπορούν να ονειρεύονται ξέρουν καλά ότι τα προβλήµατα δεν είναι εκπαιδευτικά. Είναι πολιτικά και οικονοµικά που αντανακλώνται στην Εκπαίδευση. Και όποιος, χωµένος στις συστάδες των θάµνων που τον περιβάλλουν, χάνει το δάσος από το οπτικό του πεδίο δεν έχει παρά να υποβληθεί στη βάσανο να κάνει λίγο πίσω ή λίγο µπρος και να δει τα πράγµατα όπως έχουν, όπως φτιάχτηκαν και όπως προοιωνίζονται για αύριο. Δύσκολα πράγµατα, αλλά απολύτως αναγκαία.
(του Χρήστου Κάτσικα -tanea.gr)


http://online-pressblog.blogspot.com/2010/08/e.html
Read more

Ο Ανθρωπός τους στην Ελλάδα ειναι φυσιολογικό να φεύγει συνεχώς.

Πολλά ταξίδια θα έχει ο Γιώργος Παπανδρέου στις αρχές του φθινοπώρου.

Στις 13 Σεπτεμβρίου θα συμμετάσχει στη Διεθνή Σύνοδο για την Απασχόληση στο Οσλο, η οποία διοργανώνεται από το ΔΝΤ και τον Παγκόσμιο Οργανισμό Εργασίας. Μία εβδομάδα μετά θα μεταβεί στη Νέα Υόρκη για τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ. Και δεν αποκλείεται στο ενδιάμεσο να τύχει και τίποτα έκτακτο, καθώς ο πρωθυπουργός είναι αποφασισμένος να συνεχίσει τη διπλωματία κορυφής και την εξωστρεφή διακυβέρνηση, ανεξαρτήτως της κριτικής που δέχεται για εγκατάλειψη του γάμου και στροφή στα πουρνάρια.

===================

Σχόλια: Εντελώς Προσωπικά τα κίνητρα πίσω από όλα αυτά τα ταξίδια. Ας τα δούμε…

Όπως ο κάθε άλλος πολίτης θεωρεί ότι μπορεί να επηρεάσει καταστάσεις στο περιβάλλον του και ειδικότερα στο διεθνές γίγνεσθαι. Ό τίτλος του Πρωθυπουργού μιας χώρας λειτουργεί ως Βάθρο και του δίνει απλά extra βαρύτητα στα όσα λέει του. Το γεγονός ότι αυτή η χώρα είναι χρεοκοπήμενη οφείλεται στο “Ελληνικό ταμπεραμέντο” διαφθοράς και στους προηγούμενους. Ο διαχωρισμός με αυτό το ταμπεραμέντο είναι πλήρης και φαίνεται σε κάθε του κίνηση όσο και στους σύμβουλου του. Το εθνικό ή το κοινωνικό συμφέρον έχει τεθεί και υπηρετεί επι μακρόν το ατομικό και το είδαμε καθαρά αυτό στην αλλαγή πολιτικής δεκαετιών με το Ισραήλ, στο σχέδιο Αναν στο συνεχιζόμενο deal με την μειονότητα στο σταμάτημα των Αγωγών και στην έλευση του ΔΝΤ.

Το πολιτικό κόστος στην Ελληνική κοινή γνώμη είναι αδιάφορο καθώς αμφότεροι ποτέ έτρεφαν αισθήματα συμπάθειας. Το «δεν με ενδιαφέρει η επανεκλογή μου» αρκεί να σώσω την χώρα» κάνει την Ελληνική Δημοκρατία κλινικά νεκρή.

Η σωτήριολογικη προσέγγιση της κοινωνίας μας εμπεριέχει το προσωπικό φόβο της αποτυχίας. Το χειρότερο που μπορεί να συμβεί θα είναι να τον προσπαθήσει κάποιο διεθνές ΜΜΕ να μεταδώσει την έννοια και την ουσία της λέξης Γιωργάκη.

Το χειρότερο που του συμβαίνει ήδη είναι το ότι τον αγνοούν ολοκληρωτικά οι Ευρωπαίοι εταίροι μας.



http://papaioannou.wordpress.com/2010/08/19/%CE%BF-%CE%B1%CE%BD%CE%B8%CF%81%CF%89%CF%80%CF%8C%CF%82-%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%82-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%AC%CE%B4%CE%B1-%CE%B5%CE%B9%CE%BD%CE%B1%CE%B9-%CF%86%CF%85%CF%83%CE%B9/
Read more

Ψηλά το κεφάλι Έλληνες, έχουμε Σοσιαλισμό...


Το δίλημμα είναι καθαρό ..Σοσιαλισμός ή Βαρβαρότητα;;

Είναι βαρβαρότητα κοινωνική οι πολιτικές που καταδικάζουν εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες στην φτώχεια και την ανεργία !!!
Εμείς, λέει ο Γ.Α.Π, μπορούμε να αλλάξουμε την Ευρώπη, μπορούμε ακόμη να αναθεωρήσουμε μέχρι και το σύμφωνο σταθερότητας...
Έχω γυρίσει όλη την Ελλάδα και δεν είδα κανέναν Έλληνα και καμία Ελληνίδα που να θέλει να παραιτηθούμε, να σκύψουμε το κεφάλι, θέλει να διεκδικούμε, θέλει να τραβάμε μπροστά...
Γιατί εμείς οι Έλληνες είμαστε υπερήφανοι για τους αγώνες μας , τις διεκδικήσεις και τις νίκες..
Τα δικά τους δεν γίνεται είναι τα δικά μας μπορούμε..
Τι άλλαξε μέσα σε ένα χρόνο απ αυτά που έλεγε ο κ. Παπανδρέου;;
Έφυγε η "βαρβαρότητα" και ήρθε ο Σοσιαλισμός...
Αλλά δεν ήρθε μόνος του, μας κουβάλησε και την τρόικα με το ΔΝΤ..
Ευτυχώς που ήρθε ο Σοσιαλισμός και εφαρμόζει πολιτικές, που έφεραν λεφτά σε όλους και καταπολέμησε την ανεργία.
Τα δικά τους δεν γίνεται, έγιναν δικά μας μπορούμε με το ΔΝΤ.
Ήρθε ο Σοσιαλισμός και πλέον όλοι οι Έλληνες και οι Ελληνίδες είναι με ψηλά το κεφάλι και είναι περήφανοι για τους αγώνες μας , τις διεκδικήσεις και τις νίκες..

http://exomatiakaivlepo.blogspot.com/2010/08/blog-post_676.html
Read more

Τετάρτη 18 Αυγούστου 2010

Δήλωση της αναπληρώτριας Εκπροσώπου της Ν.Δ. κας Β. Τζότζολα για την αύξηση της ανεργίας με βάση τα στοιχεία του ΟΑΕΔ

H Βασιλική Τζότζολα με αφορμή τα στοιχεία για την αύξηση της ανεργίας, εξαπέλυσε σήμερα σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση.

«Η “Κασσάνδρα” του Υπουργείου Εργασίας βγήκε αληθινή.
Οι προβλέψεις για έκρηξη της ανεργίας το φθινόπωρο είναι εφιαλτικές.
Η τουριστική περίοδος αντί να μειώσει, αύξησε τους ανέργους του ΟΑΕΔ.
Πόσο μάλλον τους άγνωστους ανέργους!
Και η Κυβέρνηση λάμπει δια της απραξίας της.
Νέοι και γυναίκες θα πούμε το ψωμί – ψωμάκι. Και δε θα φταίει η τιμή των σιτηρών».

http://dexiextrem.blogspot.com/2010/08/blog-post_857.html
Read more

Βρώμικα παιχνίδια με τη Διαμαντοπούλου;

Εδώ και μερικές μέρες λαμβάνουμε (αδιάφορα για μας) e-mails με κάτι φωτογραφίες για συνεργάτες της Διαμαντοπούλου και κάτι τέτοια που βαριόμαστε να διαβάσουμε. Εκ πρώτης όψης, δεν βρήκαμε τίποτε ενδιαφέρον και νομίσαμε ότι είναι ένα ακόμη spam μήνυμα, οπότε κάναμε αυτό που κάνουμε πάντα: αποκλείσαμε τον αποστολέα. Την επόμενη μέρα...

πήραμε από άλλο e-mail, την επόμενη από άλλο κ.ο.κ. Αυτό, από την εμπειρία μας, στα "παιχνίδια με τα e-mails" με προωθήσεις, αναπροωθήσεις κ.λ.π. δείχνει έντονη προσπάθεια στριμώγματος της Υπουργού, ίσως και εκβιασμού. Και μεις δεν ασχολούμαστε με τέτοια καραγκιοζλίκια. Θα έπρεπε να το ξέρουν οι αποστολείς με τα χίλια ονόματα (που προφανώς είναι δημοσιογράφοι).
Δεν ξέρουμε γιατί τέτοιο ζόρι με την κ.Διαμαντοπούλου, αλλά αυτές τις τακτικές δεν τις γουστάρουμε. Εμείς εδώ πάνω, δουλεύουμε αλλιώς ρε γκαρντάσια. Mε καθαρά χέρια. Θα πρεπε να το ξέρετε.
http://taxalia.blogspot.com/2010/08/blog-post_7028.html
Read more

Και άλλα παραμυθάκια περί προπηλακισμών στελεχών της “επαράτου” ενώ το κυνήγι του αγριόχοιρου συνεχίζεται σε όλη τη χώρα…

Δημοσιεύθηκε από olympiada στο Αυγούστου 18, 2010

Νέο κρούσμα οι φήμες περί δήθεν προπηλακισμού του Ζαγορίτη στη Μάνη. Όχι πως θα ήταν περίεργο με όλη την περιρέουσα ατμόσφαιρα που οι ίδιοι επιτρέπουν να υπάρχει με τη σιωπή τους, απλά ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΕ τέτοιο συμβάν. Ο Ζαγορίτης άλλωστε ήταν στόχος συκοφαντικών επιθέσεων από το παρελθόν, χωρίς βέβαια να έχει προκαλέσει ή εμπλακεί σε οποιοδήποτε σκάνδαλο ή σκοτεινή υπόθεση.

Το λάθος βλέπετε του Ζαγορίτη ήταν ότι δεν ενέδωσε σε απαιτήσεις κολαούζων και εκβιαστών στα περιξ της Ρηγίλλης για ρουσφέτια, όπως βέβαια και η αδερφή του. Έμεινε άλλωστε στην ιστορία ως ο μόνος γραμματέας κυβερνώντος κόμματος που δεν επανεξελέγει βουλευτής! Παραδοσιακά όλοι επανεκλόγοντο παμψηφί λόγω ρουσφετιών.

Αυτό που χρεώνεται βέβαια ο Ζαγορίτης ήταν το ότι άφησε τους εκβιαστές να χορεύουν ενώ δεν προστάτεψε όπως όφειλε τον Ανδρέα Καψαμπέλη όταν έγινε στόχος της στημένης δίωξης από “πράσινο” δημοσιογράφο επί κυβέρνησης Καραμανλή. Για να τα λέμε και όλα…

http://olympia.gr/2010/08/18/%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%AC%CE%BB%CE%BB%CE%B1-%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%B1%CE%BC%CF%85%CE%B8%CE%AC%CE%BA%CE%B9%CE%B1-%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%AF-%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%80%CE%B7%CE%BB%CE%B1%CE%BA%CE%B9%CF%83/
Read more

Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ αποστασιοποιούνται από την κυβερνητική πολιτική. Είναι αργά όμως…



Δημοσιεύθηκε από olympiada στο Αυγούστου 18, 2010

O βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Πάρις Κουκουλόπουλος είπε χθες (ΝΕΤ 105,8) «δεν υπάρχει κανένας λογικός άνθρωπος, όχι στο ΠΑΣΟΚ και στην Ελλάδα αλλά σε όλο τον κόσμο, ο οποίος να δέχεται με κατεβασμένα χέρια τη γνωστή ατζέντα του ΔΝΤ, που ενισχύεται από την Ε.Ε. και κινείται σε πολύ φιλελεύθερες ατραπούς»

Προσπαθούν να διασωθούν με κάθε τρόπο ετοιμάζοντας “κινήσεις” που θα ενεργοποιηθούν μετά την συντριβή στις δημοτικές εκλογές.

Πολύ αργά κύριοι… ΤΡΕΙΣ μόνο διασώθηκαν και θα έχουν παλικαρίσιο και υπερκομματικό πολιτικό μέλλον: Σακοράφα, Οικονόμου, Δημαράς.

Οι υπόλοιποι απλώς πωληθήκατε κύριοι και προσπαθείτε να γλιτώσετε τον “λογαριασμό”.


http://olympia.gr/2010/08/18/%CE%B2%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%B5%CF%85%CF%84%CE%AD%CF%82-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CF%80%CE%B1%CF%83%CE%BF%CE%BA-%CE%B1%CF%80%CE%BF%CF%83%CF%84%CE%B1%CF%83%CE%B9%CE%BF%CF%80%CE%BF%CE%B9%CE%BF%CF%8D%CE%BD/
Read more

Η Κοζάνη δημιουργεί: 1ο Hellinophone Festival


Στα πλαίσια του 5ου Φεστιβάλ Κοζάνης και ως συνέχεια του θεσμού καλούνται να συμμετέχουν μουσικά συγκροτήματα από όλες τις χώρες του...
κόσμου με την προϋπόθεση να παρουσιάσουν ένα τουλάχιστον πρωτοεμφανιζόμενο τραγούδι στα ελληνικά, του οποίου ο στιχουργός θα πρέπει να είναι είτε μη-Έλληνας σπουδαστής της Ελληνικής Γλώσσας, είτε προερχόμενος από Ελληνόφωνους πληθυσμούς εκτός Ελλάδας.

Τα συγκροτήματα που θα επιλεγούν να συμμετάσχουν στο Hellinophone θα πρέπει, παράλληλα με το ελληνόφωνο τραγούδι τους, να παρουσιάσουν και μουσικό πρόγραμμα της επιλογής τους.

Η αποστολή των αιτήσεων θα γίνεται με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο στο info@kozanifest.gr και θα πρέπει να περιλαμβάνει τα εξής στοιχεία:
1. Ονοματεπώνυμο, τηλέφωνο και διεύθυνση επικοινωνίας του εκπροσώπου του μουσικού σχήματος.
2. Χώρα και Πόλη προέλευσης του γκρουπ,
3. Το διαγωνιζόμενο τραγούδι σε μορφή mp3 και
4. Το ονοματεπώνυμο του στιχουργού.

Η ΔΕΠΑΚΠΚ θα καλύψει τα έξοδα διαμονής, διατροφής και μετακίνησης των συγκροτημάτων που θα λάβουν μέρος στην εκδήλωση. Χρηματικές βραβεύσεις δεν προβλέπονται. Η ημερομηνία διεξαγωγής του Hellinophone ορίζεται στις 30/10/2010, ενώ οι αιτήσεις θα γίνονται δεκτές έως τις 12/9/2010.


Δημοτική Επιχείρηση Πολιτισμού - Αθλητισμού & Κοινωνικής Πολιτικής Κοζάνης
Παύλου Μελά & Πλατεία Αυλιώτη, Κοζάνη Τ.Κ. 50100 Τ.Θ. 2
Τηλ 24610 23356 - 24610 29843

Web site: http://www.kozanifest.gr/
Email: info@kozanifest.gr





http://taxalia.blogspot.com/2010/08/1-hellinophone-festival.html
Read more

Μετά το άνοιγμα της Σουμελά, τζαμί στην Αθήνα ζητάει ο Ερντογάν


Την πεποίθηση του πως η άδεια για την ιστορική λειτουργία στην Παναγία της Σουμελά, ενίσχυσε το ευρωπαϊκό προφίλ της χώρας του και της δίνει το δικαίωμα να ζητήσει ανταλλάγματα από την Αθήνα, εξέφρασε ο Τούρκος πρωθυπουργός Ταγίπ Ερντογάν. Ο Τούρκος πρωθυπουργός μιλώντας σε μέλη της Ένωσης Επιχειρηματιών της χώρας του ανέφερε πως πλέον η Τουρκία μπορεί μα ζητήσει τη λειτουργία ισλαμικού τεμένους στην Αθήνα, χωρίς να μπορεί κανείς να φέρει αντιρρήσεις, ενώ παράλληλα κάλεσε τους Τούρκους να παραδειγματιστούν από την οθωμανική ιστορία!
"Όποιος έχει εμπιστοσύνη στις ιδέες του δεν φοβάται την ελευθερία ιδεών», δήλωσε ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, προσθέτοντας «Ανοίξτε την ιστορία της οθωμανικής αυτοκρατορίας, Τότε δεν φοβόντουσαν τέτοια πράγματα», ανέφερε, απευθυνόμενος σε μέλη της Ένωσης Επιχειρηματιών MUSIAD στην πόλη Γκαζιαντέπ στην νότια Τουρκία.
Ο κ. Ερντογάν αναφέρονταν στην κριτική που ασκήθηκε στην Τουρκία, σύμφωνα με την οποία επέτρεψε τη λειτουργία, υποκύπτοντας σε ευρωπαϊκές πιέσεις και στην οικονομική λογική. «Δημιουργούν μια ατμόσφαιρα φόβου για να προκαλέσουν αναταραχή», είπε ο Τούρκος πρωθυπουργός απαντώντας στους επικριτές του.
«Η επιτυχία είναι να φοβίσεις το φόβο», είπε ο Ερντογάν και πρόσθεσε ότι «αυτό πρέπει να πετύχουμε και εμείς. Εάν δεν πετύχουμε, δεν μπορούμε να κυκλοφορούμε, θα πρέπει να κάτσουμε σε μια γωνία».
«Αν σήμερα μπορούμε και ρωτάμε τον Έλληνα πρωθυπουργό "πότε θα ανοίξουμε το τέμενος στην Αθήνα", αυτό μπορούμε και το κάνουμε χάρις στα βήματα που έχουμε κάνει», είπε.
Ο κ. Ερντογάν αναφερόμενος στην ανταπόδοση των κινήσεων που κάνει η κυβέρνηση του, όπως η λειτουργία τεμένους στην Αθήνα, είπε ότι αυτό που έχει σημασία είναι "να είμαστε πάντα ένα βήμα μπροστά".
«Και στην Κύπρο το ίδιο κάναμε. Είπαμε ότι θα είμαστε ένα βήμα μπροστά από τους Ελληνοκύπριους. Τι χάσαμε; Οι πριν από εμάς, δυστυχώς, δεν κινήθηκαν σωστά και με ειλικρίνεια, με αποτέλεσμα να χάνουμε συνεχώς", πρόσθεσε.
"Τώρα, ο κόσμος δεν μπορεί πλέον να μας επικρίνει. Γιατί; Διότι εμείς μπορούμε και λέμε: "Κοιτάξτε, εμείς κάναμε αυτό". Το κάναμε στο δημοψήφισμα. Εσείς τι κάνατε; Μας εξαπατήσατε. Γι’ αυτό και δεν μπορείτε να ζητήσετε περισσότερα πράγματα".
(xronos.gr)
http://online-pressblog.blogspot.com/2010/08/blog-post_5647.html
Read more

Ελλάδα: ένα καζάνι που βράζει και κάποτε θα εκραγεί;



Μια ακόμη καταγραφή της Ελλάδας της κρίσης. Το περιοδικό Spiegel παρουσιάζει την κοινωνική πτυχή της κρίσης και το αδιέξοδο μισθωτών και λιανεμπόρων. Ελλάδα ώρα μηδέν;

«Πρώτα κατάθλιψη και μετά έκρηξη», είναι ο τίτλος άρθρου που δημοσιεύεται σήμερα στην ηλεκτρονική σελίδα του περιοδικού Spiegel.
Το δημοσίευμα περιγράφει με τα πιο μελανά χρώματα την κατάσταση στην Ελλάδα αλλά και τις προοπτικές: «Οι προσπάθειες της κυβέρνησης μπορεί να απέδωσαν καρπούς και να έφεραν τους επιθυμητούς αριθμούς, όσον αφορά για παράδειγμα τη μείωση του ελλείμματος, ωστόσο το πρόγραμμα περικοπών επηρεάζει το σύνολο της οικονομικής ζωής του τόπου: Η αγοραστική δύναμη μειώνεται, η κατανάλωση υποχωρεί, ο αριθμός των πτωχεύσεων και της ανεργίας αυξάνεται. Στην ελληνική κοινωνία δημιουργείται ένα κλίμα φόβου, μηδαμινών προοπτικών και οργής.

Χαμηλή ανταγωνιστικότητα, κλειστά μαγαζιά, αύξηση ανεργίας
Στη συνέχεια περιγράφει την κατάσταση στα ναυπηγεία του Περάματος στο παράδειγμα ενός εργάτη, ο οποίος όπως λέει προς το γερμανικό περιοδικό, άλλες χρονιές έκανε μέχρι και 300 μεροκάματα ενώ φέτος δεν ξεπερνά τα 25, με αποτέλεσμα να μην μπορεί καν να ασφαλιστεί ο ίδιος και η οικογένειά του.
«Το Πέραμα, όπου η ανεργία φτάνει και το 70 %, είναι μεν ακραία περίπτωση, αλλά συνιστά ένα εξαιρετικό παράδειγμα για την χαμηλή ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας. Οι περισσότεροι πλοιοκτήτες στέλνουν τα καράβια τους για επισκευή στην Τουρκία, στην Κορέα ή την Κίνα. Στην Ελλάδα το κόστος είναι υψηλό, υπάρχει μεγάλη γραφειοκρατία και πολλές απεργίες που καθυστερούν τις παραδόσεις των έργων».
«Το πρόγραμμα περικοπών έχει φέρει τα πάνω - κάτω στην οικονομική ζωή της Ελλάδας. Μισθοί και συντάξεις μειώθηκαν, οι φόροι αυξήθηκαν, οι άνθρωποι έχουν έτσι λιγότερα στη διάθεσή τους και σε μια χώρα όπου το 70 % της οικονομικής δραστηριότητας εξαρτάται από την ιδιωτική κατανάλωση, αυτό είναι καταστροφή.
Οι διαστάσεις της 'πτώσης' αυτής γίνονται εμφανείς όταν επισκέπτεται κανείς τους εμπορικούς δρόμους της Αθήνας, παντού γράφει ‘ενοικιάζεται’. Και στην επαρχία τα πράγματα δεν είναι καλύτερα.

Η χώρα βρίσκεται σε ύφεση. Η κατάσταση φαίνεται παντού να χειροτερεύει, ένας φαύλος κύκλος, και μάλιστα χωρίς διέξοδο. Το χειρότερο είναι ότι σχεδόν κανείς δεν φαίνεται να έχει ελπίδες ότι τα πράγματα θα βελτιωθούν μια μέρα».
Το άρθρο αναφέρεται στις δυσοίωνες προβλέψεις για την ανεργία, η οποία εκτιμάται ότι μπορεί να φτάσει τα επίπεδα του 1960, όπως υποστηρίζουν τα συνδικάτα, όταν εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες αναγκάστηκαν να μεταναστεύσουν.
Το άρθρο καταλήγει με τη δήλωση ενός εργάτη από το Πέραμα που λέει: «Οι πολιτικοί θα πρέπει να γνωρίζουν πως αν πάρουν από τις οικογένειές μας το ψωμί που τρώμε, θα τους αποτελειώσουμε. Και μην μας πείτε μετά αναρχικούς. Είμαστε οικογενειάρχες σε απόγνωση. Είμαστε ένα καζάνι που βράζει. Και κάποτε το καζάνι θα εκραγεί.»

http://www.dw-world.de/dw/article/0,,5919459,00.html

http://exomatiakaivlepo.blogspot.com/2010/08/blog-post_1350.html#more
Read more

Ο Ραγκούσης κόβει οριστικά το πρόγραμμα “Θησέας” « Με Σύμμαχο Εσένα

Το πρόγραμμα αυτό υπήρξε ο αιμοδότης των περσσότερων έργων που έγιναν κατά τα χρόνια της προηγούμενης κυβέρνησης αποτελεί πλέον παρελθόν με απόφαση του υπουργείου Εσωτερικών. Έχουν ήδη κοπεί όλα τα έργα που είχαν εγκριθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση! Το ΠΑΣΟΚ ειχε αρχικά δεσμευθεί ότι θα δοθεί παράταση δυο ετών στα έργα που είχαν εγκριθεί και ενταχθεί στο πρόγραμμα. .. Μια ακόμα υπόσχεση που το κυβερνών κόμμα τήρησε στο ακέραιο! Το υπουργειο Εσωτερικών είχε μάλιστα ανακοινώσει ότι θα χρηματοδοτηθούν μόνο όσα πρόκειται να δημοπρατηθούν ή θα έχουν συμβασιοποιηθεί μέχρι τις 31 Δελεμβρίου του 2010. Κι ομως αυτή η απόφαση διαγράφηκε και το υπουργείο ανακοίνωσε ότι σταματά η χρηματοδότηση του προγράμματος. Μόνο κάποια ώριμα έργα θα ενταχθούν στα ΠΕΠ. Από δημόσια έργα και ανάπτυξη καλά πάμε…

(πηγή εφημερίδα κόσμος σαββατοκύριακο)

πάρτε μια μικρή γεύση από τις αντιδράσεις που υπάρχουν στο χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης για την απόφαση του υπουργείου

http://www.thebest.gr/news/index/viewStory/23736

Βράζει η τοπική αυτοδιοίκηση στην Αχαΐα. Σχεδόν στο σύνολό τους οι Δήμαρχοι, κυρίως των μικρών Καποδιστριακών Δήμων, εξαπολύουν επίθεση εναντίον του Υπουργού Εσωτερικών, με αφορμή το ξαφνικό κλείσιμο του προγράμματος «Θησέας». Το πρόγραμμα αυτό, που αποσκοπούσε στην κατασκευή μικρών κυρίως έργων, για την εξυπηρέτηση της καθημερινότητας και την βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων τους, είχε εξαγγελθεί από τους Δημάρχους και πολλά από τα έργα ήταν έτοιμα προς δημοπράτηση.

Τώρα απεντάσσονται το ένα μετά το άλλο, καθώς οι προθεσμίες άλλαξαν δραματικά. Χαρακτηριστικός είναι ο διάλογος που είχαμε για το θέμα, με τον Δήμαρχο Μοβρης Ανδρέα Παναγιωτόπουλο.

Ο κ. Παναγιωτόπουλος είπε μεταξύ άλλων, πως «μας βάζουνε αρχές Ιουνίου να δημοπρατήσουμε τα έργα και μέχρι τέλος Αυγούστου να έχουμε υπογράψει συμβάσεις. Στις 26 Ιουνίου έρχεται η απόφαση, πως ισχύει ό,τι εχει υπογραφεί ως σύμβαση μέχρι τις 25 Ιουνίου, όλα τα αλλά αναστέλλονται. Δεν μας έφτανε ότι μας έκοψαν τα έργα όλα, τώρα θα πληρώσουμε και τις δημοσιεύσεις. Έγινα και αφερέγγυος στον κόσμο. Στην κοροϊδία της Κυβέρνησης, πέταξαν τον Δήμαρχο μπροστά και τώρα πρέπει να πείσουμε τον δημότη, ότι για το γήπεδο η την πλατεία που δεν θα γίνει, φταίει ο Υπουργός. Εμείς οι φτωχοί Δήμοι, οι χρεωμένοι εξ αιτίας της παρακράτησης των πόρων μας από την Κυβέρνηση, ενώ εξαγγείλαμε δυο έργα και δείχναμε την δημοπράτηση, ενώ τα έχει πάρει ο εργολάβος, ξέρετε τι είναι τώρα να λέμε ότι δεν υπογράφουμε την σύμβαση, γιατί ακυρωθήκαν τα πάντα; Ντροπή» κατέληξε ο κ. Παναγιωτόπουλος.

Τέλος, από τα βέλη του δεν ξέφυγε και η Τοπική Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων, για την οποία άφησε αιχμές ότι στο μεγάλο αυτό θέμα, δεν είχε καμία αντίδραση.

Ο Ραγκούσης κόβει οριστικά το πρόγραμμα “Θησέας” « Με Σύμμαχο Εσένα
Read more

Η ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ « Με Σύμμαχο Εσένα

Δώδεκα διαδοχικές εκδόσεις, εμπλουτισμένες συνεχώς με νεότερα δεδομένα, κυκλοφόρησαν πάνω στην ανθρωπολογική – εθνογενετική μελέτη των Ελλήνων. Βάση αυτού του έργου αποτελεί η διδακτορική διατριβή τού Άρη Ν. Πουλιανού, που εκπονήθηκε στο Πανεπιστήμιο της Μόσχας υπό την επίβλεψη του διάσημου καθηγητή Ανθρωπολογίας Γ. Φ. Ντεμπέτς. H έρευνα στηρίχθηκε στη μελέτη 70 ανθρωπολογικών γνωρισμάτων 3000 περίπου Ελλήνων πολιτικών προσφύγων του 1949 στην τ. Σοβιετική Ένωση. Τα γνωρίσματα αυτά (π.χ. ύψος σώματος, πλάτος προσώπου, χρώμα δέρματος, σχήμα ματιών), αντανακλούν με τη σειρά τους τις δομές των γονιδίων και του DNA. Η στατιστική επεξεργασία, σε συνδυασμό με την γεωγραφική τους κατανομή, απέδειξε μαθηματικά την ακατάπαυστη βιολογική συνέχεια των Ελλήνων σε όλη τη διάρκεια της ιστορικής και προϊστορικής εποχής (λόγω της μικρής στατιστικής απόκλισης στη διασπορά των ανθρωπομετρικών και σωματοσκοπικών γνωρισμάτων), που ανάγεται τουλάχιστο στη Μεσολιθική και Άνω Παλαιολιθική περίοδο (30.000 χρόνια). Επίσης, η ιστορική συνέχεια αποδεικνύεται από τη σύγκριση των μετρήσεων των σύγχρονων κατοίκων με αυτές των αρχαίων και προϊστορικών κρανίων της Ελλάδας, οι οποίες στατιστικά δεν παρουσιάζουν διαφορές. Έτσι, παρά τις κατά καιρούς επιδράσεις και περιορισμένες (κυρίως εσωτερικές) μετακινήσεις πληθυσμών, με την ανθρωπολογική έρευνα έγινε φανερό ότι ο πληθυσμός της Ελλάδας έμεινε βασικά αναλλοίωτος και ότι οι σύγχρονοι Έλληνες είναι απόγονοι των αρχαίων φύλων που κατοικούσαν στην ελληνική χερσόνησο. Από την ίδια μελέτη έγινε επίσης γνωστό ότι οι Αλβανόφωνοι, οι Σλαβόφωνοι (μέχρι και το Μαυροβούνιο), καθώς και οι Βλάχοι της ευρύτερης γεωγραφικής περιοχής της Μακεδονίας, είναι στην πλειονότητά τους αυτόχθονες και έτσι οι ξένες επιδράσεις σε αυτούς αφορούν κυρίως στη χρήση των νεότερων γλωσσών που μεταχειρίζονται σήμερα.

Το ενδιαφέρον που έδειξε εξ αρχής ο Τύπος για την “Προέλευση των Ελλήνων”, παρατίθεται ενδεικτικά στα παρακάτω δημοσιεύματα.

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ:

Η ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ « Με Σύμμαχο Εσένα
Read more

Γιατί αφαίρεσε ο κ.Παπανδρέου το φόρουμ συζήτησης με τους bloggers?

Στην παλιά σελίδα του πρωθυπουργού (Σεπ 2009) υπήρχε ένα ολόκληρο section που ονομαζόταν ΟΠΤΙΚΗ ΓΩΝΙΑ και ήταν αφιερωμένο σε bloggers, φόρουμ απόψεων και γενικώς έδινε τον λόγο στους νέους, όπως φαίνεται και στη σχετική φώτο. Ήταν μια νέα οπτική τότε να μπορείς, άμεσα, να έρθεις σε επαφή με τον αρχηγό της αντιπολίτευσης και ...
μου άρεσε αυτό. Μου άρεσε επίσης ότι έδινε βήμα στους νέους και έδειχνε να υπολογίζει την γνώμη τους.

Αυτό το section έχει πια εξαφανιστεί. Σημαίνει κάτι αυτό; Πριν βγάλω οποιοδήποτε συμπέρασμα έστειλα ένα mail με την σχετική ερώτηση στο site του πρωθυπουργού. Οποιαδήποτε απάντηση θα αναρτηθεί αυτούσια.
Από το blog 29-26
Στείλτο τώρα στο FACEBOOK...

http://taxalia.blogspot.com/2010/08/bloggers_18.html
Read more