Σάββατο 8 Μαΐου 2010

Η δικαίωση του Αντώνη Σαμαρά

Τι συζητάει αυτό το Σαββατοκύριακο η Ε.Ε.;

1. Τη δημιουργία Ευρωπαϊκού Μηχανισμού διαχείρισης-επίλυσης κρίσεων για τα κράτη της Ευρωζώνης.

2. Τη δημιουργία Ευρωπαϊκού Ταμείου στόχος του οποίου θα είναι διασώζει τα κράτη της ευρωζώνης που απειλούνται με χρεοκοπία.

3. Τη δυνατότητα, η Ε.Κ.Τ να αγοράζει ομόλογα των κρατών της Ευρωζώνης (κάτι τέτοιο θα εξουδετέρωνε τους κερδοσκόπους)

Όλα αυτά είναι προτάσεις του Αντώνη Σαμαρά, από καιρό!

Τι σημαίνουν αυτές οι εξελίξεις:

1.Κατ’ αρχήν ότι η κρίση που βιώνει η χώρα μας, δεν ήταν μόνο ελληνική, αλλά και πρόβλημα της Ευρωζώνης. Αυτό, για όσους επέμεναν να δυσφημούν τη χώρα μας στο εξωτερικό.

2. Μπορούσε να βρεθεί μια ευρωπαϊκή λύση. Αυτό που εδώ και καιρό φωνάζει ο κ. Σαμαράς και ο κ. Παπανδρέου κάνει πως δεν ακούει!

3. Ότι η συμμετοχή του ΔΝΤ δεν ήταν υποχρεωτική!

4. Πρέπει να μας εξηγήσει ο κ. Παπανδρέου γιατί το αποδέχθηκε; Μήπως για να δικαιολογήσει τη σκληρότητα των μέτρων που μας επέβαλε;

5. Μήπως τελικά το ΔΝΤ είναι το τίμημα που πρέπει να καταβάλλει ο ελληνικός λαός για την πολιτική ανεπάρκεια του κ. Παπανδρέου.\

6. Καταρρέει η κυβερνητική προπαγάνδα και τα εκβιαστικά διλήμματα ότι επιλογή του ελληνικού λαού ήταν «σοσιαλιστική βαρβαρότητα με άρωμα ΔΝΤ» ή πτώχευση!

Συμπέρασμα:

Πρώτον, όσο περνάει ο καιρός, κάθε μέρα και περισσότερο, θα αντιλαμβανόμαστε ότι ο κ. Παπανδρέου μας οδήγησε στο ΔΝΤ από επιλογή.

Δεύτερον, για αυτό το παιχνίδι που απογείωσε τα περίφημα spreads πάνω από τις 1000 μονάδες, υπάρχουν ευθύνες και πρέπει να αναζητηθούν.

Τρίτον, ο κ. Παπανδρέου, στην προσπάθειά του να φορτώσει τη δική πολιτική αδυναμία στην κυβέρνηση Καραμανλή, μετέτρεψε ένα ευρωπαϊκό πρόβλημα σε ελληνικό! Επί έξη μήνες ταλαιπώρησε Ελλάδα και Ευρώπη, αλλά τον πανάκριβο λογαριασμό θα κληθεί να πληρώνει, άγνωστο για πόσο, ο ελληνικός λαός.

Τέταρτον, ότι υπήρχε και άλλη, για την ακρίβεια το ΔΝΤ, δεν ήταν λύση.

Τέλος, το γεγονός και μόνο ότι άνοιξε αυτή η συζήτηση, αποτελεί την απόλυτη δικαίωση του Αντώνη Σαμαρά, που από την αρχή ήταν αντίθετος στη λύση του κ. Παπανδρέου.

Σημαίνει και κάτι άλλο: πόσο ορθή ήταν η απόφαση του να καταψηφίσει τα μέτρα στη Βουλή.

Από εδώ καις το εξής το επόμενο στοίχημα είναι να διαμορφώσει ένα πρόγραμμα το οποίο θα μας βγάλει από την μέγγενη του ΔΝΤ το ταχύτερο δυνατό. Πριν διαλυθεί η κοινωνία μας και εκατομμύρια άνθρωποι οδηγηθούν στη φτώχεια και την εξαθλίωση.

Κώστας Ροδινός -antinews
Read more

Απάντηση στην Καθημερινή για τον Καραμανλή


Τα έχουμε πει χιλιάδες φορές εδώ μέσα. Ο Καραμανλής έχει ΒΑΡΥΤΑΤΕΣ ευθύνες.

Αλλά έως το να του φορτώνουν και την πασοκική λεηλασία 1981-2004 πάει πολύ.

Με αφορμή σχετικό άρθρο του Αλέξη Παπαχελά στην «Καθημερινή» (http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_columns_1_07/05/2010_400038) ο «Προφήτης» έστειλε το παρακάτω ηλεκτρονικό μήνυμα στον ίδιο. Δεν γνωρίζουμε την απάντηση.

Σας προκάλεσε μέγα τρόμο ο Καραμανλής.

Γι’ αυτό τον δυσφημείς με κάθε ευκαιρία.

Βασικός μέτοχος.

Αναφορά Νταβατζήδων.

ΟΧΙ στο Ανάν.

ΟΧΙ μοίρασμα Αιγαίου.

ΟΧΙ στο Μακεδονικό.

Βέτο στα Σκόπια.

Άνοιγμα στους Κινέζους.

Επαφή στην Αίγυπτο για την ΑΟΖ.

Ενεργειακή ανεξαρτησία.

Αγωγός.

Οι δικοί σου ήθελαν να τα κλείσει όλα ο Καραμανλής και να μείνει στην Ιστορία ως “ο άνθρωπος που πούλησε την Ελλάδα”.

Να’ ρθει μετά ο εκλεκτός τους ο Γιώργος να τα υλοποιήσει, με το πολιτικό άλλοθι : “αυτά παρέλαβα, ο άλλος τα υπέγραψε”.

Δεν σας έκανε το χατίρι, ήταν πιο ευφυής και είχε διδαχτεί από τη Ζυρίχη.

Πήρε τα μηνύματα.

Πατριάρχης Αλεξανδρείας.

Υποκλοπές.

Φωτιές.

Δεκεμβριανά 2008.

Το επόμενο θα άγγιζε την οικογένειά του.

Πολύ πριν εκπέσει από “καταλληλότερος” στα ανέκδοτα που λέγονται δημοσκοπήσεις είχες γράψει : “με την παρούσα κυβέρνηση έχει εξαντληθεί κάθε περιθώριο βελτίωσης των ελληνοαμερικανικών σχέσεων και μόνο με μια νέα κυβέρνηση θα δημιουργούταν καινούρια δυναμική”.

Μόνο που δεν ζήτησες να παραιτηθεί ένας εκλεγμένος πρωθυπουργός.

Υπό εκβιασμό με αφορμή τον Πρόεδρο, στο μέσο μιας παγκόσμιας κρίσης, αφού ενημερώθηκε από τον Διοικητή της ΤτΕ είπε την αλήθεια στο λαό και προκήρυξε εκλογές.

Πάλεψε εντελώς μόνος του στην προεκλογική περίοδο.

Αναγνώρισε την ήττα και την πολιτική ευθύνη και αποχώρησε.

Κι έρχεσαι εσύ να ζητήσεις να απολογηθεί επειδή παρέλαβε τη βόμβα της παπανδρεϊκής 25ετίας και δεν μπόρεσε να την απασφαλίσει, για να τον εξευτελίσετε πλήρως.

Δυστυχώς για σένα δεν συλλαμβάνεις τα μηνύματα των καιρών.

Άκουσε. Σε λίγο καιρό:

Ο Π…… θα πουλάει τσατσάρες στα φανάρια.

Εσύ θα μοιράζεις προκηρύξεις της Β’ Πανελλαδικής (Revived)

Και η εφημερίδα σου, είσαι και μέτοχος, θα πηγαίνει απ’ ευθείας στην ψαραγορά, όχι στα περίπτερα.

Προφήτης

(στην φωτο ο Καραμανλή ψηφίζει ΟΧΙ στα μέτρα)
antinews.gr
Read more

Για να δείτε τι περιμένει την Ελλάδα


Ο πρόεδρος της Ρουμανίας Τραϊάν Μπασέσκου ανακοίνωσε χθες δρακόντεια μέτρα λιτότητας, συμπεριλαμβανόμενης της μείωσης κατά 25% των μισθών του δημόσιου τομέα, και κατά 15% των επιδομάτων ανεργίας και των συνταξιοδοτικών παροχών, για να αποφευχθεί η απόκλιση του δημοσίου ελλείμματος στη χώρα αυτή που βρίσκεται σε κρίση και δέχεται βοήθεια από το ΔΝΤ.

«Αυτό το πρόγραμμα για τη μείωση των κρατικών δαπανών ήταν αναπόφευκτο» , δήλωσε ο Μπασέσκου σε συνέντευξη Τύπου μετά από συνάντηση με αξιωματούχους του ΔΝΤ στο Βουκουρέστι για να αξιολογηθούν οι μεταρρυθμίσεις.

Η Ρουμανία, η οποία είχε πληγεί σοβαρά από την παγκόσμια οικονομική κρίση, έχει από το 2009 ενταχθεί σε πρόγραμμα βοήθειας ύψους 20 δισ. ευρώ από το ΔΝΤ, την ΕΕ και την Παγκόσμια Τράπεζα με αντάλλαγμα την σε βάθος μεταρρύθμιση του δημόσιου τομέα της.

politis-gr
Read more

H αύξηση του χρέους τα τελευταία χρόνια


Ο πίνακας αυτός δείχνει, τους Πρωθυπουργούς και το έργο τους, και πόσο τα κατάφεραν να μας χρεώσουν. Απλά για να μη νομίζουν κάποιοι, ότι είναι εθνοσωτήρες.
troktiko.gr
Read more

Αυτό που αποφάσισε η ΕΕ, αυτό είχε προτείνει και ο Σαμαράς.




Ο Αντώνης Σαμαράς από την αρχή ήταν κάθετα αντίθετος με την προσφυγή στο ΔΝΤ και είχε προτείνει μια καθαρά ευρωπαϊκή λύση. Αυτό μάλιστα είχε προσπαθήσει να το περάσει στις κατ΄ ιδίαν συζητήσεις με όσους ευρωπαίους ηγέτες κατάφερε να δει. Η Ευρώπη είναι η μόνη αρμόδια και υπεύθυνη να προστατέψει το νόμισμά της, τις εθνικές οικονομίες των κρατών της ευρωζώνης και την κοινωνική συνοχή των κρατών αυτών.
Όμως οι λάθος αρχικοί χειρισμοί της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και του κ. Παπανδρέου προσωπικά και στη συνέχεια ο πανικός που κατέλαβε την κυβέρνηση, αλλά και η (όπως αποδεικνύεται τώρα) επιδίωξη της Γερμανίας και άλλων κρατών, για τιμωρία της Ελλάδας και παραδειγματισμό, οδήγησαν τη χώρα μας στον εξευτελισμό και στο ΔΝΤ.
Φυσικά το ΔΝΤ δεν είναι λύση, απλά είναι καταστροφή. Η μόνη εξυπηρέτηση που θα...
μας προσφέρει είναι να μπορέσουμε αφενός να πληρώσουμε τα ληξιπρόθεσμα παλιά μας χρέη, με νέα όμως χρέη και αφετέρου η εξασφάλιση κάποιου ποσού για να μπορέσει να λειτουργήσει προς το παρόν το κράτος και όλα αυτά με ταυτόχρονη πλήρη εξαθλίωση των πολιτών. Σύμφωνα δε με εκτιμήσεις του ίδιου του ΔΝΤ, το χρέος της χώρας, σε ποσοστό επί του ΑΕΠ θα εκτιναχθεί, αντί να μειωθεί, στο 150% και αυτό είναι το καλό σενάριο. Και μετά τι;; Υποτίθεται ότι σε δύο χρόνια θα πρέπει να έχουμε τέτοια ανάπτυξη και εξαγωγές που θα μπορεί να εξυπηρετεί το νέο δυσβάσταχτο χρέος που θα δημιουργηθεί.

Αλήθεια το πιστεύει κανείς αυτό;;;
Επομένως θα απαιτηθούν νέα και ξανά νέα μέτρα και πάει λέγοντας.
Μπροστά σ’ αυτό το αδιέξοδο, ο Αντώνης Σαμαράς πίστευε και πιστεύει ότι θα πρέπει να αντιληφθούν τα κράτη της ευρωζώνης πως μόνο η δημιουργία ενός κοινού ταμείου στήριξης, χωρίς να επιβάλει εξαθλίωση στους λαούς των κρατών της ευρωζώνης και ειδικότερα των μεσογειακών χωρών, θα μπορούσε να αποτελέσει λύση.
Αυτό ακριβώς φαίνεται να αντιλαμβάνονται τώρα οι ευρωπαίοι ηγέτες.
Δυστυχώς όμως η Ελλάδα δεν απέφυγε, από τους κακούς χειρισμούς της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, να γίνει το πειραματόζωο και ο παραδειγματισμός για τα άλλα κράτη.
Επομένως η δική μας εξαθλίωση θα γίνει παράδειγμα προς αποφυγή.
Αν λοιπόν το ΠΑΣΟΚ, το πάλευε μέσα στην ευρωζώνη, όπως το είχαμε και από εδώ πει, απειλώντας ακόμα και με πτώχευση και κατάρρευση της ζώνης του ΕΥΡΩ, αποκλείοντας εντελώς τη λύση του ΔΝΤ, θα είχε εξαναγκάσει τους ευρωπαίους ηγέτες να εμφανίσουν ενωρίτερα τις προειλημμένες αυτές αποφάσεις τους.
Εκείνο το ΟΧΙ του Αντώνη Σαμαρά και των υπόλοιπων κομμάτων της αντιπολίτευσης (πλην ΛΑΟΣ και κ. Μπακογιάννη), όπως αποδεικνύεται, ήταν τελικά εθνική υπόθεση, γιατί και σε συνδυασμό με τα επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας, πέρασε στην Ευρώπη το μήνυμα, ότι η Ελλάδα δεν θα γονατίσει εύκολα και δεν θα δεχτεί οικονομικά παιχνίδια στην πλάτη της, κάτι που σόκαρε τους ευρωπαίους ηγέτες και τους ανάγκασε σε εσπευσμένες αποφάσεις.

hassapis-peter
Read more

ΔΝΤ: τα μέτρα αποφασίστηκαν από την ελληνική κυβέρνηση !!!


Δεν ζητήσαμε εμείς τα μέτρα, λέει ο Νο. 2 του ΔΝΤ! - Η μέγιστη πολιτική απάτη του ΠΑΣΟΚ;

Φαίνεται απίστευτο, αλλά είναι αληθινό: Ο Τζών Λίπσκι, Νο 2 του ΔΝΤ (πρώτος Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος) λέει ξεκάθαρα στην τηλεόραση του Bloomberg: Δεν επιβάλαμε εμείς τα μέτρα στην Ελλάδα! Δείτε στο video (περίπου μετά το 0:10):

Δημοσιογράφος: Are the terms that the EU and the IMF impose on Greece too stringent? Does Greece even have a chance?

Lipsky: First of all the wording you used, is not accurate. This is a Greek program. Αll you have to do is read the speech that the Prime Minister made to the Greek Parliament and you will understand that they realize that they face the situation in which they had to take action. They were willing to take strong, resolute, frontloaded, very visible and credible action and that’s what the Parliament is voting now.

Αρνείται δηλαδή κατηγορηματικά ο Νο. 2 του ΔΝΤ ότι τα μέτρα επεβλήθησαν στην Ελλάδα από το ΔΝΤ και την Ε.Ε. και μας πληροφορεί ότι είναι ένα ελληνικό πρόγραμμα, που θα το δούμε, λέει, ότι είναι ελληνικό, αν διαβάσουμε το λόγο του πρωθυπουργού στη Βουλή! Ήταν, λέει, ΠΡΟΘΥΜΟΙ να πάρουν, δυνατά, αποφασιστικά, εμπροσθοβαρή, πολύ σαφή και αξιόπιστα μέτρα!

Είναι δυνατόν να αμφισβητηθεί η αξιοπιστία του Νο. 2 του ΔΝΤ; Έχει άραγε άλλη σκοπιμότητα; Να προσπαθεί το ΔΝΤ να αποστασιοποιηθεί πολιτικά από τα μέτρα; Αλλά γιατί; Τι ζόρι τραβάνε; Τεχνοκράτες είναι, οι κακοί της πιάτσας, με τ’ όνομα. Η Μέρκελ τους επέβαλε ακριβώς για αυτό: για να υπάρχουν ως “κακοί” στην εξίσωση της Ελλάδας.

Είναι λοιπόν προφανές ότι ο τύπος μας λέει την αλήθεια.

Αυτό όμως θα σημαίνει ότι βρισκόμαστε μπροστά σε μία ακόμη τεράστια πολιτική απάτη.

Εάν ισχύει η μαρτυρία του Lipsky, Ο ΓΑΠ επιβάλει με δική του επιλογή, μια εξοντωτική και ίσως από μόνη της θανατηφόρα οικονομική θεραπεία στην Ελλάδα, χωρίς όμως να θέλει να χρεωθεί αυτός το πολιτικό κόστος.

Γιατί το κάνει αυτό; Είναι τρελός, σαδιστής ή είναι μια ακόμη ιδεοληψία του;

Το πιθανότερο είναι να συμβαίνει κάτι άλλο: Το κλειδί στα όσα λέει ο Lipsky είναι η λέξη frontloaded (εμπροσθοβαρής). Η ελληνική κυβέρνηση θέλει δηλαδή μέτρα που θα αποδώσουν σήμερα, και όχι αύριο.

Αυτή η λέξη είναι αποκαλυπτικότατη των πολιτικών προθέσεων Παπανδρέου: Ελπίζει, φαίνεται, ότι θα μπορέσει να μειώσει αμέσως το έλλειμμα σε πολύ χαμηλά επίπεδα.

Αυτό επιβεβαιώνεται από τα όσα λέει ο ίδιος ο Lipsky στη συνέχεια, περίπου στο 1:00 του βίντεο, όπου εξηγεί πόσες ποσοστιαίες μονάδες μείωσης του ελλείμματος εξασφαλίζει η κυβέρνηση με τα μέτρα: 5% του ΑΕΠ στις δαπάνες, 4% στα έσοδα και 2% με διαρθρωτικά μέτρα. Σύνολο: 11% του ΑΕΠ! Πάμε για άμεσο μηδενισμό του ελλείμματος, αν όχι για πλεόνασμα!

Αναρωτηθείτε τώρα γιατί ποτέ δεν μας είπαν στο εσωτερικό της χώρας, πόση είναι η επίπτωση των μέτρων στο έλλειμμα! Και αυτό, όταν πάντοτε γινόταν ενημέρωση, στα παλαιότερα μέτρα, για την επίπτωσή τους. Και καμάρωνε ο Παπακωνσταντίνου για το πόσο θα μειώσει το έλλειμμα!

Είναι λοιπόν προφανές ότι η κυβερνητική πολιτική στόχευση από την τρομακτική μείωση του ελλείμματος κατά 11% σε ένα χρόνο, είναι να μπορέσει να περάσει τα δύσκολα τώρα και, όταν θα πλησιάζει να εξαντλήσει την τετραετία, να ανοίξει το πουγκί των παροχών, για να μπορέσει να εξασφαλίσει επανεκλογή.

Ενδιαμέσως, όμως, θα έχει καταφέρει να χρεώσει πολιτικά τα μέτρα, τουλάχιστον εν μέρει, στον Καραμανλή και στο ΔΝΤ. Και έτσι ο ΓΑΠ θα εμφανιστεί προς το τέλος της τετραετίας ως σωτήρας της χώρας και προστάτης του απλού λαού!

Αυτό εξηγεί και την πρεμούρα του να μας προετοιμάσει για “περιορισμό της εθνικής κυριαρχίας” σχεδόν αμέσως μετά την εκλογή του.

Αυτό εξηγεί και την εν γνώσει τους διευκόλυνση των κερδοσκόπων που περιγράψαμε εδώ.

Την ήθελαν την αδυναμία δανεισμού, το ήθελαν το ΔΝΤ!

Εάν ευσταθούν οι σκέψεις αυτές, αυτό θα σημαίνει, ούτε λίγο ούτε πολύ, ότι ο ΓΑΠ σπέρνει τη γενική δυστυχία στη χώρα και παίζει με τη φωτιά της πραγματικής χρεωκοπίας, μόνο και μόνο για να επωφεληθεί αυτός πολιτικά!

Το ερώτημα λοιπόν είναι: Ευσταθούν;

Για να το διαπιστώσουμε, ας μας απαντήσει ΤΩΡΑ ο πρωθυπουργός:

- Ποια θα είναι η επίπτωση των μέτρων στο έλλειμμα της χώρας, ΣΕ ΑΡΙΘΜΟΥΣ;

- Ήταν αναγκαία τα μέτρα για την τήρηση του Προγράμματος Σταθερότητας;

- Γιατί στην αρχή μας έλεγαν ότι το ΔΝΤ δεν χρειάζεται άλλα μέτρα και τώρα ξαφνικά μας τα γύρισαν;

- Και, τέλος, τολμάει να διαψεύσει τη διαβεβαίωση του κ. Lipsky ότι τα μέτρα αποφασίστηκαν από την κυβέρνηση;

Αποδεικνύεται λοιπόν τουλάχιστον σοφή η απόφαση του Αντώνη να μην ταυτιστεί πολιτικά με την απίστευτή αυτή κυβέρνηση στην υπερψήφιση των μέτρων.

Κατά τα λοιπά, σύντροφοι, ο Θεός βοηθός!

Επώνυμος
antinews

Read more

Στην κόψη του ξυραφιού για κάλπες


Στην κόψη των πρόωρων εκλογών βρέθηκε προχθές η χώρα με αφορμή την ψηφοφορία στη Βουλή για τα επώδυνα μέτρα που επιβάλλει η συμφωνία κυβέρνησης – τρόικας (Ε.Ε., ΕΚΤ, ΔΝΤ), ενώ το ενδεχόμενο του ανασχηματισμού μέχρι τέλος Μαΐου – αρχές Ιουνίου συζητείται όλο και πιο πολύ στο εσωτερικό του κυβερνώντος κόμματος.



Παπανδρέου και υπουργοί χειροκροτούν το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας, αφού τα «παρών» των βουλευτών Σακοράφα, Δημαρά και Οικονόμου τούς θορύβησαν «Φτάσαμε λίγο πριν από τις εκλογές…» μας έλεγε χθες κυβερνητικός παράγοντας αναφερόμενος στα όσα προηγήθηκαν του τελικού αποτελέσματος και εξηγούσε τους λόγους:

- Αν η κυβέρνηση αποφάσιζε να δεχτεί την πρόταση να ψηφιστεί το νομοσχέδιο με αυξημένη πλειοψηφία 180 βουλευτών, αυτό θα σήμαινε επιλογή εκλογών γιατί οι 180 ψήφοι δεν υπήρχαν. Παρ’ όλα αυτά, σύμφωνα με πληροφορίες, στις συσκέψεις υπό τον πρωθυπουργό συζητήθηκε αυτό το ενδεχόμενο. Ο πρωθυπουργός ωστόσο το απέρριψε λέγοντας ότι «δεν παίζουμε με το μέλλον της χώρας…».

- Ομως όσο διεξαγόταν η ψηφοφορία και ξεκίνησαν τα πράσινα «παρών», άρχισαν να ζώνουν τα φίδια την κυβέρνηση. Σε περίπτωση που οι διαρροές από το ΠΑΣΟΚ ήταν περισσότερες και έφερναν την κοινοβουλευτική πλειοψηφία του σε οριακό σημείο, θα υπήρχε σοβαρό πρόβλημα με διαστάσεις κυβερνητικής κρίσης, ακόμα κι αν πέρναγε το νομοσχέδιο με ψήφους του ΛΑΟΣ. Ενας από τους λόγους που η διαγραφή των τριών έγινε πριν λήξει η ψηφοφορία, ήταν να σταλεί το μήνυμα και σε όσους δεν είχαν ψηφίσει ακόμα ότι ο πρωθυπουργός είναι αποφασισμένος για όλα. «Ο πρωθυπουργός ήταν ο πιο ψύχραιμος απ’ όλους…» μας είπε ένας εκ των συνομιλητών του εκείνες τις ώρες, σημειώνοντας ότι θέλει να διαγράψει κι από το ΠΑΣΟΚ τους τρεις βουλευτές.

«Νέο ξεκίνημα»

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο μέγαρο Μαξιμου φτάνουν εισηγήσεις να πάρει ο πρωθυπουργός αμέσως δραστικές πρωτοβουλίες οι οποίες: πρώτον να σηματοδοτούν ένα νέο ξεκίνημα της κυβέρνησης μετά την ψήφιση του Ασφαλιστικού και την αποπληρωμή του ομολογιακού δανείου στις 19 Μαΐου. Δεύτερον, να απαντούν στις απαιτήσεις των πολιτών περί τιμωρίας όσων καταχράστηκαν δημόσιο χρήμα ή ευθύνονται για την καταστροφή της οικονομίας.

- Ως προς το πρώτο, κυβερνητικές πηγές χθες μας επιβεβαίωναν ότι υπάρχουν εισηγήσεις για ανασχηματισμό, όμως ο πρωθυπουργός δεν έχει εκφράσει ή μοιραστεί με κανέναν τις σκέψεις του. Τόνιζαν ωστόσο ότι το κυβερνητικό έργο πρέπει να φέρει τους επόμενους μήνες πιο γρήγορα αποτελέσματα. Ανάλογες απόψεις περί ανάγκης ανασχηματισμού εκφράζονται κι από βουλευτές του ΠΑΣΟΚ. Ορισμένοι εξ αυτών μας έλεγαν χθες ότι και υπουργοί θέλουν να αλλάξουν υπουργεία και πολλά κενά έχουν εντοπιστεί σε ορισμένα υπουργεία που πρέπει να καλυφθούν…

- Ως προς το δεύτερο, έδωσε ο ίδιος ο πρωθυπουργός το μήνυμα προχθές στη Βουλή ότι θα στείλει στον εισαγγελέα όλες τις υποθέσεις διαφθοράς και κατασπατάλησης του δημοσίου χρήματος από πολιτικά πρόσωπα. Επ’ αυτού είναι χαρακτηριστικές οι δηλώσεις του προέδρου της κοινοβουλευτικής επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, Μ. Παπαϊωάννου, που συμμετείχε προ ημερών και σε σύσκεψη με τον πρωθυπουργό. Είπε ότι «δεν υπάρχουν παραγραφές για πολιτικά πρόσωπα στην υπόθεση του Βατοπεδίου», ενώ για τη Ζίμενς είπε ότι ακόμα κι αν υπάρχουν παραγραφές, θα πρέπει να ονοματιστούν ποιοι τα πήραν. «Οι εξεταστικές επιτροπές να πουν ποιοι είναι οι κλεφτες, από όποιο κόμμα κι αν είναι» είπε.

Εύθραυστη

Στο μεταξύ είναι πλέον εύθραυστες οι ισορροπίες στην Κοινοβουλευτική Ομάδα εν όψει και των κρίσιμων και δύσκολων ψηφοφοριών που ακολουθούν, όπως είναι αυτή για το ασφαλιστικό νομοσχέδιο. Δεν είναι μόνο οι τρεις διαρροές από την ψηφοφορία, είναι και το γεγονός ότι οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ δεν κρύβουν πια τα λόγια τους και καταλογίζουν στην κυβέρνηση και στο ευρύτερο οικονομικό επιτελείο καθυστερήσεις και λάθη. Την περασμένη Τετάρτη βγήκαν τα μαχαίρια στη συνεδρίαση του ΚΤΕ Οικονομικών (βλέπε ρεπορτάζ στο φύλλο της Πέμπτης).

Το τραύμα που δέχτηκε προχθές η Κ.Ο. με το «παρών» των τριών βουλευτών μπορεί για την ώρα να μη συνιστά απειλή δεδομένου ότι η πλειοψηφία είναι ακόμα μεγάλη (157 εδρών), όμως μπορεί να μειωθεί δραστικά με την παραμικρή αφορμή. Θυμίζουμε ότι μόλις πριν από δύο μήνες στην πόρτα της εξόδου είχαν φτάσει και οι Χ. Παπουτσής, Κ. Σκανδαλίδης. *

http://www.enet.gr/?i=news.el.politikh&id=159932

antinews
Read more

Εξορία: "MADE IN USA.."



Εξορία ή εκτόπιση ονομάζεται η απομάκρυνση, εν είδει ποινής, κάποιου από την περιοχή ή το κράτος στο οποίο μένει, χωρίς να επιτρέπεται να επιστρέψει, η ζωή έξω από τα όρια της πατρίδας. Στις περισσότερες περιπτώσεις, η εξορία γίνεται χωρίς τη θέληση του εξοριζόμενου. Όταν η εξορία είναι ενσυνείδητη απόφαση ενός ανθρώπου, λέγεται ότι αυτός είναι αυτοεξόριστος.
Σε αρκετές περιπτώσεις η εξορία ταυτίζεται με κακουχίες και ταλαιπωρία, αλλά σε άλλες περιπτώσεις, η εξορία μπορεί να είναι ζωή με πολύ καλές συνθήκες, αν και μακριά από την πατρίδα του εξορισμένου.

Προχθές ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στη Βουλή στις εξορίες του παππού του και του πατέρα του.
Συγκεκριμένα είπε: "Είμαι Έλληνας της διασποράς, οχι επειδή το επέλεξα, επειδη 2 φορές ο πατέρας μου βρέθηκε σε εξορία.."
Για να δούμε όμως τι συνέβη με τον Ανδρέα Παπανδρέου....
"Με το πραξικόπημα της 21ης Απριλίου του 1967, ο Ανδρέας Παπανδρέου συλλαμβάνεται και αφήνεται ελεύθερος μετά από πιέσεις των Ηνωμένων Πολιτειών το Δεκέμβριο του ίδιου χρόνου" ( Βικιπαίδεια )

Διαβάστε και την μετάφραση:
21 Ιουνίου 1967
Πρόεδρο Lyndon B. Johnson
Λευκός Οίκος
Ουάσιγκτον
Αγαπητε Πρόεδρε Τζόνσον,
Θέλω να σας ευχαριστήσω, από το βάθος της καρδιάς μου, για τη γρήγορη ανθρωπιστική δράση σας εξ ονόματος του συζύγου μου Ανδρέα και άλλων πολιτικών ηγετών σε εκείνες τις ημέρες αμέσως μετά από τη στρατιωτικη δράση.
Θα είμαστε για πάντα υποχρεώμενοι.
Με τιμή,
Μαργαρίτα C.Παπανδρέου
Αυτή είναι ΕΞΟΡΙΑ φίλοι μου, σκληρή, δύσκολη, με κακουχίες , ταλαιπωρία και πάνω από όλα
MADE IN USA !!!!!
Από exomatiakaivlepo
Read more

Πρωτοβουλία Ελευθέρων πολιτών

Προς:
Αξιότιμο Κύριο Πρόεδρο της Δημοκρατίας,
Αξιότιμο Κύριο Πρόεδρο της Κυβέρνησης,
Υπουργούς, Βουλευτές, Δημοσίους φορείς κλπ.
Κοινοποίηση: Σε όλες τις πρεσβείες, Ε.Ε., Δ.Ν.Τ. κλπ.

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ – ΔΗΛΩΣΗ

Αξιότιμοι κύριοι και κυρίες, παραλήπτες της παρούσας επιστολής – δήλωσης.
Έχω παρατηρήσει, ότι αρκετά συχνά γίνεται η χρήση του ονόματος του ελληνικού λαού, π.χ. «ο ελληνικός λαός μας ψήφισε» και του ονόματος των Ελλήνων, π.χ. «με κοινή προσπάθεια όλων των Ελλήνων θα βγούμε από την κρίση», προκειμένου να προβληθούν, δικαιολογηθούν ή νομιμοποιηθούν ποικίλες και διάφορες προτάσεις, ενέργειες και νομοθετικές ρυθμίσεις με τις οποίες δεν συμφωνώ.

Επιπροθέτως παρατηρώ ότι:
- Ουδέποτε λήφθηκε υπ’ όψη η προσωπική μου άποψη, γνώμη ή συμβουλή σε ζητήματα, η επίλυση των οποίων θα βελτίωνε την παρούσα πολιτική, κοινωνική και οικονομική κατάσταση της χώρας.
- Ουδέποτε μου ζητήθηκε η συναίνεση ή συγκατάθεση σε οποιαδήποτε νομοθετική ή άλλου τύπου ενέργεια, όπως η ψήφιση ενός νομοσχεδίου, η επικύρωση μιας διακρατικής συμφωνίας ή σύναψης ενός δανείου.
- Ουδέποτε μπόρεσα να ελέγξω τις πρακτικές της παρούσας κυβέρνησης (όπως άλλωστε και όλων των παρελθουσών κυβερνήσεων), οι ενέργειες της οποίας απέχουν τα μέγιστα από τις προεκλογικές εξαγγελίες.

Προς τούτο σας παρακαλώ όπως, σε κάθε επόμενη αναφορά που έχει να κάνει με δηλώσεις, αναφορές και αποφάσεις στο όνομα του ελληνικού λαού και των Ελλήνων και εφ΄ όσον δεν έχει την σύμφωνη γνώμη μου, να με εξαιρείτε. Επιθυμώ λοιπόν (για παράδειγμα), να λέτε:

«ο ελληνικός λαός εκτός του / της …………………………………………(ονοματεπώνυμο)».

Ειδικώς για τις περιπτώσεις εκείνες όπου προβαίνετε σε σύναψη δανείου καθ’ οιονδήποτε τρόπο, χωρίς την συγκατάθεσή μου και εκ των υστέρων ζητάτε την συμμετοχή μου στην αποπληρωμή του, πριν την υπογραφή της σύναψης, να ενημερώνετε τον δανειοδότη σας ότι:

«εγγυάστε την εμπρόθεσμη αποπληρωμή των δόσεων του δανείου, με συμμετοχή του ελληνικού λαού, εκτός του / της ………………………………………………(ονοματεπώνυμο)».

Επίσης σας δηλώνω ότι δεν νιώθω κανένα βάρος ευθύνης για την οικτρή οικονομική κατάσταση της χώρας, όπως ο υπέρογκος δανεισμός ή για την χαμερπή πολιτική ζωή του τόπου, όπως διαφαίνεται από τα κατά καιρούς δημοσιοποιημένα σκάνδαλα. Ως συνέπεια των παραπάνω, δεν βλέπω κανέναν λόγο, βάσει του οποίου ζητείται η συνδρομή μου στον απεγκλωβισμό από την κρίση, στην διαμόρφωση της οποίας δεν συμμετείχα. Προς τούτο επιφυλάσσομαι, ως Ελεύθερος Πολίτης, να αποποιηθώ, στο μέτρο των δυνατοτήτων μου, οποιασδήποτε ευθύνης μου επιρριφθεί άδικα και αναίτια, όπως και οποιασδήποτε απαίτησης αποπληρωμής οφειλών από οποιονδήποτε το απαιτήσει.

Με εκτίμηση,

Ελεύθερος Πολίτης

………………………………………………
(ονοματεπώνυμο)


--------------------------------------------------------------------------------
http://gopetition.com/online/35892.html
Ελεύθερος Πολίτης
Read more

110 δισ. ευρώ στην Ελλάδα


Οι ηγέτες της ζώνης του ευρώ ενέκριναν οριστικά την Παρασκευή την ενεργοποίηση του σχεδίου οικονομικής βοήθειας 110 δισεκατομμυρίων ευρώ προς την Ελλάδα για περίοδο τριών χρόνων και δήλωσαν έτοιμοι επί της αρχής να «ενισχύσουν» τη δημοσιονομική πειθαρχία, σύμφωνα με ευρωπαϊκή διπλωματική πηγή.
Το πράσινο φως των ηγετών της ζώνης του ευρώ στην έκτακτη σύνοδο κορυφής στις Βρυξέλλες ήταν αναμενόμενο, καθώς οι υπουργοί Οικονομικών είχαν ήδη συμφωνήσει για το σχέδιο την περασμένη Κυριακή (2/5).
Νωρίτερα, ο Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου υπογράμμισε...
...από τις Βρυξέλλες την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να αλλάξει το δρόμο της Ελλαδας και να τη φέρει στο δρόμο της ανάπτυξης και της σταθερότητας .

Σε δηλώσεις του λίγο πριν τη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωζώνης, τόνισε ακόμη πως η ελληνική Βουλή υπερψήφισε το νομοσχέδιο για τα μέτρα ενεργοποίησης του μηχανισμού στήριξης από ΕΕ και ΔΝΤ «δείχοντας τη βούληση της χώρας να προχωρήσει».

Αναφερόμενος στη σημερινή σύνοδο, σημείωσε πως «η Ευρώπη θα επιβεβαιώσει τη βούλησή της να ισχυροποιήσει το νομισμά της και την οικονομία της». «Πρέπει να δράσουμε από κοινού» κατέληξε.

Mπερλουσκόνι: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Ευρωζώνη

Η ζώνη του ευρώ βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και πρέπει να ληφθούν αποφάσεις για την υπεράσπισή της, δήλωσε ο Ιταλός πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

«Είμαστε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, πρέπει να λάβουμε αποφάσεις», δήλωσε ο Μπερλουσκόνι, σύμφωνα με τον εκπρόσωπό του, κατά τη σύνοδο κορυφής των αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων που χρησιμοποιούν το κοινό νόμισμα.
Read more

Ελληνογερμανικός διάλογος στο Stern. Αξίζει να το διαβάσετε. « www.olympia.gr

Read more

Η απολυταρχία του συστήματος ΠΑΣΟΚ δεν αντιμετωπίζεται με αβρή αντιπολίτευση


Αστάθμητος παράγων «Σαμαράς» – Τώρα
Διάβαζα στον «Ριζοσπάστη» ότι το ζητούμενο σήμερα είναι να υπάρξει απόλυτη συνειδητοποίηση από τα λαϊκά στρώματα ότι από τη μια όχθη υπάρχουν τα συμφέροντα των βαρόνων, των αριστοκρατών, των βιομηχάνων και των τραπεζιτών και από την άλλη τα συμφέροντα και το δίκιο των πληβείων, του είλωτα, του μισθωτού σκλάβου.
Η ανάγνωση της κρίσης από το ΚΚΕ αποτελεί κατά την γνώμη μας μηχανιστική μεταφορά των προτύπων της ταξικής πάλης του 1890 και περιορίζει τα πλαίσια της σύγκρουσης σε πολύ στενές κοινωνικές ομάδες.
Αυτό σε συνδυασμό με την ενδημική διάσπαση του εργατικού κινήματος και τις γνωστές γραφειοκρατικές αγκυλώσεις οδηγεί σε αναποτελεσματικότητα το λαϊκό κίνημα που αναπτύσσεται.
Αντιθέτως, αυτά που γίνονται τις τελευταίες ώρες στην χώρα και την Βουλή με αποκορύφωμα το κοινοβουλευτικό πραξικόπημα Παπακωνσταντίνου με εντολή Κομισιόν επιβεβαιώνουν κατά την γνώμη μας αυτό που έχουμε γράψει κατ΄ επανάληψη εδώ:
Η κυρίαρχη αντίθεση σήμερα δεν είναι ανάμεσα σε αριστερούς και δεξιούς, πλουτοκράτες και εργαζόμενους, αστούς και εργάτες, ή ο, τι άλλο επιθυμείτε. Η κυρίαρχη αντίθεση σήμερα είναι ανάμεσα στον Πατριωτισμό και την Νεοταξίτικη Παγκοσμιοποίηση. Από την μια βρίσκεται η υπεράσπιση του Κράτους – Έθνους και των κοινωνικών κατακτήσεών του και από την άλλη οι δυνάμεις που μεθοδεύουν την κατάργηση του Κράτους – Έθνους
Οι βίαιες αλλαγές που, με πρόσχημα την οικονομική κρίση, προωθούνται σε κρίσιμους τομείς, όπως Παιδεία, Ένοπλες Δυνάμεις, κοινωνικό κράτος κ.λ.π. θα αλλάξουν τη δομή της κοινωνίας μας. Η κυβέρνηση Παπανδρέου σχεδιάζει να μετατρέψει την Ελλάδα σε μια πολύ-πολιτισμική κοινωνία. Επισείοντας την ανάγκη λήψης μέτρων για την ανόρθωση της οικονομίας μας εκχωρεί τη διαδικασία λήψης αποφάσεων στους γραφειοκράτες των Βρυξελών και του ΔΝΤ – όπως έγινε σήμερα στην Βουλή -, ενώ στο παρασκήνιο μεθοδεύονται επώδυνες διευθετήσεις για τα εθνικά μας θέματα.

Επιχειρείται μια βίαιη ανατροπή στις δομές της κοινωνίας μας.
Η Κυβέρνηση βρίσκεται ήδη σε ρήξη με τον παραδοσιακά ισχυρό κομματικό της πυρήνα. Με το «στρατό» που δημιουργούσε από το 1981. Όσο βαθαίνει η κρίση τόσο θα μεγαλώνει και το χάσμα. Σπεύδουν να μιλήσουν για …«διάλυση της ΝΔ» για να προλάβουν αυτό που συμβαίνει μπρος στα μάτια μας, την διάλυση του ΠΑΣΟΚ.
Για το ΚΚΕ και τον ΣΥΝ τα είπαμε. Σεβόμεθα τους αγώνες του, συμπαρατασσόμεθα στα αιτήματά τους όπου μπορούμε, αλλά έχουν απολέσει προ πολλού εκείνο το ρημάδι το τραίνο της ιστορίας.
Ο Σαμαράς πρέπει να αδράξει την ιστορική ευκαιρία. Να εκφράσει αυτήν την κυρίαρχη αντίθεση που λέμε. Να «θάψει» τη σημερινή ΝΔ εκεί που πρέπει και να ηγηθεί σε ένα πλατύ «Ελληνοκεντρικό Μέτωπο Αναγέννησης», σε έναν πλατύ λαϊκό συνασπισμό εναντίον όλων αυτών που περιγράφει συνεχώς στους λόγους του: Την γαλαζοπράσινο κόμμα των «ναινέκων» με την ροζ μπέρτα. Των υπερασπιστών της «γραμμής» που υπαγορεύει η «Νέα Τάξη» της «παγκοσμιοποίησης». Τους υπηρέτες του ΔΝΤ τους προπαγανδιστές του Σχεδίου Ανάν, τους θιασώτες της άνευ όρων εισόδου της Τουρκίας στην ΕΕ.
Για να γίνει έτσι κάτι παραπάνω από πολιτικός αρχηγός.
Για να μείνει η κυβέρνηση ΓΑΠ ένα επώδυνο αλλά σύντομο ιστορικό διάλειμμα.
Όμως η ιδεολογική και πολιτική τρομοκρατία του συστήματος ΠΑΣΟΚ στην πολιτική, την κοινωνία και τα ΜΜΕ δεν αντιμετωπίζεται με αβρό κοινοβουλευτισμό.
Αν η ΝΔ δεν εγκαινιάσει μια ριζοσπαστική για τα δεδομένα της πολιτική δράση, θα βρίσκεται σε λίγα χρόνια να μιλάει εν ονόματι μιας κοινωνίας που ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ.
Η Αριστερά της Δεξιάς
antinews
Read more

Παρασκευή 7 Μαΐου 2010

ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ δεν πάνε στην σύσκεψη των αρχηγών

Ενώ η Προεδρία της Δημοκρατίας είχε ανακοινώσει τη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών στις 12.00 το μεσημέρι της Δευτέρας, χωρίς τη συμμετοχή του προέδρου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, η Αλέκα Παπαρήγα ανακοίνωσε προ ολίγου ότι δεν θα συμμετάσχει και το ΚΚΕ.

Η σύσκεψη είχε προγραμματιστεί με θέμα «Ενημέρωση και ανταλλαγή απόψεων για την πορεία της οικονομίας και την πορεία της χώρας».

Σε επιστολή του προς τον Κάρολο Παπούλια, ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει ότι η κυβέρνηση “δεν άκουσε” καμμία από τις προτάσεις του κόμματός του και κάνει λόγο για θεσμική εκτροπή, στην οποία δεν μπορεί να συμμετάσχει.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της επιστολής:

Αξιότιμε κ. Πρόεδρε,

Εσείς ο ίδιος έχετε πει ότι ζούμε ιστορικές στιγμές και ο καθένας πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του.

Με απόλυτο αίσθημα ευθύνης όλο αυτό το κρίσιμο διάστημα ο Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς καταθέτει τις αναλυτικές προτάσεις του για όλα τα ζητήματα και ιδιαιτέρως για τα φλέγοντα ζητήματα της οικονομίας.

Η κυβέρνηση δεν άκουσε καμία από αυτές. Σε κάθε περίπτωση εμείς θα συνεχίσουμε να τις διατυπώνουμε.

Το σημερινό πρωτοφανές στα μεταπολιτευτικά χρονικά κοινοβουλευτικό πραξικόπημα γελοιοποιεί και απαξιώνει τη πολιτική ζωή, το κοινοβούλιο, τη δημοκρατία. Μετά την εκχώρηση μέρους της λαϊκής κυριαρχίας, η κυβέρνηση καταργεί και την κοινοβουλευτική διαδικασία, υποβιβάζοντάς την σε απλή «ενημέρωση και ανταλλαγή απόψεων».

Προσωπικά, αδυνατώ να παρακολουθήσω και αρνούμαι να γίνω μέρος αυτού του ευτελισμού θεσμών, αξιών και διαδικασιών.

Την ίδια στιγμή που περιφρονείται η κοινοβουλευτική διαδικασία, είναι προγραμματισμένη για τη προσεχή Δευτέρα συνάντηση των πολιτικών αρχηγών υπό τη προεδρεία σας, χωρίς όμως αποσαφηνισμένη ατζέντα και υπό το γενικό τίτλο «Ενημέρωση και ανταλλαγή απόψεων για την κατάσταση της οικονομίας και της χώρας».

Υπό αυτές τις συνθήκες η παρουσία μου στη σύσκεψη, το μόνο που θα σηματοδοτούσε είναι την αποδοχή και τη νομιμοποίηση της πρωτοφανούς αυτής θεσμικής εκτροπής αλλά και πολιτικών επιλογών που στερούνται στοιχειώδους δημοκρατικής νομιμοποίησης και υποθηκεύουν για τις επόμενες δεκαετίες τη κοινωνική συνοχή.

Αγαπητέ κ. Πρόεδρε,

Δεν μπορούμε να αναλάβουμε ευθύνες για καταστροφές μη αναστρέψιμες.

Με τιμή,
Αλέξης Τσίπρας
antinews.gr
Read more

Σε ασυνήθιστα υψηλούς τόνους εγκρίθηκε η Γερμανική βοήθεια


Τα νομοθετικά σώματα της Γερμανίας, Bundestag και Bundesrat, ενέκριναν σήμερα το νομοσχέδιο για την εκταμίευση της γερμανικής βοήθειας προς την Ελλάδα. Η συζήτηση διεξήχθη σε υψηλούς τόνους .
Με 391 ψήφους υπέρ, σε σύνολο 602 παρόντων βουλευτών, το γερμανικό κοινοβούλιο ενέκρινε το κυβερνητικό νομοσχέδιο για την εκταμίευση της βοήθειας προς την Ελλάδα. 72 βουλευτές καταψήφισαν το νομοσχέδιο, ενώ 139 ψήφισαν "λευκό". Τρεις ώρες αργότερα και το Ομοσπονδιακό Συμβούλιο (Bundesrat) υπερψήφισε το νομοσχέδιο.
Το ύψος των πιστώσεων, που θα χορηγήσει η κρατική τράπεζα KfW και θα εγγυηθεί το γερμανικό δημόσιο, ανέρχεται σε 22,4 δισ. ευρώ.
Σε ασυνήθιστα υψηλούς τόνους διεξήχθη η συζήτηση ενόψει της ψηφοφορίας, με την αντιπολίτευση να κατηγορεί την καγκελάριο Μέρκελ για τους χειρισμούς της στην υπόθεση της ελληνικής κρίσης.
Ιδιαίτερα επικριτική έναντι της καγκελαρίου, ήταν η Ρενάτε Κύναστ. Η πρόεδρος της ΚΟ των Πρασίνων επέρριψε στην κα Μέρκελ παρελκυστική τακτική στο θέμα της Ελλάδας, με αποτέλεσμα το κόστος του πακέτου να ανέβει στα ύψη.
Στα 8 δισ. η συνεισφορά των γερμανικών τραπεζών
Το ύψος της εθελοντικής συμμετοχής γερμανικών τραπεζών και ασφαλιστικών ομίλων στο πακέτο διάσωσης της Ελλάδας θα ανέλθει σε 8 δισ. ευρώ περίπου, όπως ανακοίνωσε το μεσημέρι στο Βερολίνο εκπρόσωπος του Υπ. Οικονομικών.
dw-world /exomatiakaivlepo
Read more

Δήλωσεις Πάνου Καμμένου-Λαφαζάνη - Τζέκη για το σημερινό κοινοβουλευτικό πραξικόπημα

Π. Καμμένος ( Ν.Δ.) H κυβέρνηση και ο ΥΠΟΙΚ, Γ Παπακωνσταντίνου μέσα στον πανικό ενάντια στη λαϊκή βούληση και καταπατώντας την Εθνική αξιοπρέπεια εκτελεί σήμερα και την κοινοβουλευτικη δημοκρατία.

Ως λαϊκός εντολοδόχος δηλώνω ότι αν δεν πάρουν πίσω το κοινοβουλευτικό πραξικόπημα το μονο μας ανάχωμα είναι η διάταξη “επαφείεται η εφαρμογή του Συντάγματος στον πατριωτισμό των Ελλήνων”

Π. Λαφαζάνης (ΣΥΡΙΖΑ): «Εμείς φωνάζαμε ότι πρόκειται για σύμβαση η οποία ήθελε 180 ψήφους και η κυβέρνηση το έφερε ως νομοσχέδιο… Αυτά είναι καραγκιοζιλίκια, εμπαίζετε τη Βουλή… Το νομοσχέδιο είναι έκθετο, κάνατε λαθροχειρίες, παίζετε με το Σύνταγμα…»!

Α. Τζέκης (ΚΚΕ) «Ήδη έχουν εκχωρηθεί εθνικά δικαιώματα, παρακάμπτεται το Κοινοβούλιο και η κυβέρνηση το γνώριζε και έκανε το Σύνταγμα λάστιχο…»!
Read more

Alex Jones ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΗΝ ΠΑΡΑΔΩΣΕΤΕ ΤΑ ΟΠΛΑ! 1/2 (Greek subs)

Read more

Προτάσεις Σαμαρά για την αναθεώρηση του Συντάγματος, που είχε κάνει παλιότερα..


Χθες, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη Βουλή, ο Αντώνης Σαμαράς είπε ότι θα πρέπει να φύγουμε από ένα πολιτικό σύστημα που έχει υποταχθεί στον αυτοσυντηρητισμό του και που σε τελική ανάλυση μας έφερε εδώ που μας έφερε και επιπλέον είπε ότι στο Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών που θα γίνει την Δευτέρα, θα θέσει για συζήτηση θέματα για την αναθεώρηση του Συντάγματος.
Αυτό εδώ το blog έψαξε και βρήκε κάποιες παλιές προτάσεις που είχε κάνει ο Αντώνης Σαμαράς κάπου στα τέλη του 1994.
Θέλουμε λοιπόν να είναι οι αναγνώστες μας ενημερωμένοι και γνώστες κάποιων πραγμάτων, που δεν μπορούν να τα βρουν αλλού.
Συγκεκριμένα, ο Αντώνης Σαμαράς είχε κάνει συνολικά 20 προτάσεις. Αυτές όμως που έχουν άμεση σχέση με Συνταγματική αναθεώρηση είναι οι εξής:
1) Απευθείας εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας από το λαό,
2) Θέσπιση ορίου πρωθυπουργικής θητείας το πολύ δύο τετραετίες,
3) Μείωση των βουλευτών σε 200,
4) Διαχωρισμός εκτελεστικής με τη νομοθετική εξουσία, μέσω της ασυμβίβαστης ιδιότητας υπουργού και βουλευτή,
5) Συγκρότηση 15μελούς Κυβέρνησης από μη βουλευτές και ανασύνταξη των Υπουργείων.
6) Κατάργηση της ασυλίας των βουλευτών,
7) Κατάργηση του Νόμου περί Ευθύνης Υπουργών.
8) Εκλογή της ηγεσίας της Δικαιοσύνης από το ίδιο το δικαστικό σώμα και όχι από το Υπουργικό Συμβούλιο
9) Συναίνεση για ένα νέο πλαίσιο δημοκρατικής λειτουργίας των κομμάτων με διαφάνεια και ευθύνη ουσιαστικής προσφοράς στο δημοκρατικό πολίτευμα.
Διαβάζοντας κανείς τις πιο πάνω παλιές προτάσεις του πολιτικού Αντώνη Σαμαρά, διαπιστώνει δύο πράγματα...

1) Πόσο μπροστά έβλεπε από τότε αυτός ο πολιτικός άνδρας. Βέβαια στο κατεστημένο δεν άρεσαν αυτά που τότε είπε και τον απέβαλαν από το πολιτικό σύστημα. Έχει όμως ενδιαφέρον να δούμε τι θα γίνει τώρα. Η σύγκρουση τώρα θα είναι σκληρή.
2) Ότι όταν ένας άνθρωπος έχει στο DNA του τη δημοκρατικότητα και την ανυπακοή στο κατεστημένο, αυτό το πράγμα δεν αλλάζει, όσα χρόνια και να περάσουν.
Έχει λοιπόν μεγάλο ενδιαφέρον να δούμε τον τρόπο που η κρατικοδίαιτη ολιγαρχία της χώρας με τα ΜΜΕ που διαθέτει, θα προσπαθήσει να αποδομήσει τον Αντώνη Σαμαρά. Χθες είχαμε το πρώτο φαινόμενο συμπόρευσης βουλευτού με τα κελεύσματα του κατεστημένου πολιτικού συστήματος. Πληροφορίες μας λένε ότι σε μεταγενέστερο χρόνο θα έχουμε μια συνεχή φυλλορροή βουλευτών και στελεχών εκπροσώπων της οικογενειοκρατίας και των μηχανισμών της για να δημιουργηθούν διαλυτικά φαινόμενα στη Νέα Δημοκρατία και ταυτόχρονα συνεχείς κατασκευασμένες δημοσκοπήσεις και διόγκωση του θέματος από τα ΜΜΕ.
Έχει ενδιαφέρον να δούμε πως θα αντιδράσει ο λαός της Νέας Δημοκρατίας.
Αναρωτιόμαστε: Θα τον οδηγήσουν τα ΜΜΕ σαν πρόβατο; ή θα αναλάβει ο ίδιος ο κόσμος της Νέας Δημοκρατίας πρωτοβουλία ζωής;;;

hassapis-peter
Read more

Παράσταση διαμαρτυρίας σύσσωμης της αντιπολίτευσης

Σύσσωμη η αντιπολίτευση του ελληνικού κοινοβουλίου ετοιμάζουν παράσταση διαμαρτυρίας και αναμένουν τον Πρόεδρο της Βουλής. Αιτία στάθηκε τροποποίηση της παραγράφου 4 του άρθρου 1 του νομοσχεδίου - μνημονίου για τα μέτρα, σύμφωνα με την οποία παρέχεται εξουσιοδότηση στον εκάστοτε υπουργό Οικονομικών να υπογράφει τροποποιήσεις του μνημονίου της τρόϊκα (ΕΕ-ΕΚΤ-ΔΝΤ) χωρίς να έχουν αυτές συζητηθεί πριν στο ελληνικό κοινοβούλιο.

Σύσσωμη η αντιπολίτευση, ΚΚΕ, ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ και ΝΔ κάνουν λόγο για κοινοβουλευτικό πραξικόπημα καθώς η επίμαχη τροπολογία ήρθε 10 ώρες μετά την ψήφιση επί της αρχής του νομοσχεδίου.

parapolitika.gr
Read more

Με spreads Αργεντινής η Ελλάδα - Ρεκόρ στα CDS στις 950 μ.β., spread 1600 μ.β. στην 3ετία και αποδόσεις 19,5% - Νέα πτώση στο ΧΑ 3%


(upd8)Αποδόσεις , spreads, CDS , τιμές που χαρακτηρίζουν μια χώρα χρεοκοπημένη εμφανίζει η Ελλάδα. Τα spreads και CDS της Ελλάδας ήταν παρόμοια με χωρών όπως η Αργεντινή που χρεοκόπησε. Η Ελληνική αγορά δεν υφίσταται στα ομόλογα δεν υπάρχουν τιμές εδώ και 2,5 εβδομάδες στην ΗΔΑΤ, το ΧΑ είναι απαξιωμένο τα spreads στα βραχυπρόθεσμα ομόλογα στις 1600 μονάδες ειδικά στην 3ετία. Αυτό δεν είναι αγορά. ..
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο προσδιορισμός του spread αυτή την περίοδο είναι δύσκολη. Στην 10ετία υπήρξε τράπεζα που έθεσε ενδεικτικές τιμές αγοράς και πώλησης σε ένα τεράστιο εύρος που θεωρητικά προσδιόριζε το spread στις 1077 μονάδες βάσης. Ωστόσο το ορθό είναι ότι μόνο στα ομόλογα που γίνονται πράξεις έστω και μια πράξη μπορεί να προσδιοριστεί το spread.
Ενδεικτικό της στρέβλωσης είναι ότι με βάση την τιμή αγοράς στην 10ετία έφθασε η απόδοση 45%.
Γεγονός είναι πάντως ότι η μικρή Ελλάδα προκαλεί μεγάλα προβλήματα και κινητοποιεί το διεθνές οικονομικό σύστημα. Συνεδριάζουν G7 για την Ελλάδα, η ΕΚΤ με 47 τράπεζες ενώ πραγματοποιείται και η σύνοδος κορυφής σήμερα το βράδυ για την Ελλάδα. Πολλοί εκτιμούν ότι μπορεί να υπάρξει παρέμβαση από την ΕΚΤ ή συντονισμένη παρέμβαση από την ΕΚΤ και άλλους διεθνείς μηχανισμούς. Η μικρή Ελλάδα προκαλεί domino effect στην Ευρώπη και στις χώρες του ευρωπαϊκού νότου.
Διαβάστε περισσότερα στο bankingnews.gr
Read more

ΙΔΟΥ Η ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΑ – ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΛΙΑΤΣΙΚΟ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΤΥΣΤΗ ΜΕΘΟΔΕΥΣΗ. ΚΥΡΙΟΙ ΤΟΥ “ΝΑΙ” ΤΩΡΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΟΠΟΤΕ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΕΣ ΤΕΛΟΣ.
ΕΙΣΤΕ ΣΥΝΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΕΝΑΣ ΠΡΟΣ ΕΝΑΝ.
ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΣΠΕΥΔΟΥΝ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΕΞΟΡΓΙΣΜΕΝΟΙ.
Ο βιασμός της Δημοκρατίας είναι γεγονός. Εάν περάσει, καταλύεται αυτόματα το Σύνταγμα και η δημοκρατική νομιμότητα.
“4. Παρέχεται στον Υπουργό Οικονομικών η εξουσιοδότηση να εκπροσωπεί το Ελληνικό Δημόσιο και να υπογράφει κάθε μνημόνιο συνεργασίας, συμφωνία ή σύμβαση δανεισμού, διμερή ή πολυμερή, με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, τα κράτη – μέλη της ζώνης του ευρώ, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, προκειμένου να εφαρμοστεί το πρόγραμμα της προηγούμενης παραγράφου. Τα μνημόνια, οι συμφωνίες και οι συμβάσεις του προηγούμενου εδαφίου, εισάγονται στη Βουλή για κύρωση.”
Αυτή η Τροποποίηση του Νόμου (Αρθρο 1, παράγραφος 4) που ψηφίστηκε χθες, ήρθε ΣΗΜΕΡΑ το πρωί στη Βουλή. Δηλαδή ΚΑΝΕΙΣ δεν γνώριζε (εκτός φυσικά από τον ΓΑΠ) ότι από δω και στο εξής ο Υπουργός Οικονομικών έχει την ευχέρεια να υπογράφει ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ και ΧΩΡΙΣ να περάσει καν από τη Βουλή (!!!), όποιο μέτρο θέλει…

ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΑΛΛΙΩΣ Η ΛΑΪΚΗ ΔΡΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ!

olympia.gr
Read more

Αναβολή προγραμματισμένων εκδηλώσεων της ΝΔ

Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας ανακοινώνεται ότι αναβάλλονται:

■Η προγραμματισμένη για το Σάββατο 8 Μαΐου, Συνδιάσκεψη για την Έρευνα, τις Νέες Τεχνολογίες και την Καινοτομία, που θα πραγματοποιείτο στις 10:30, στο ξενοδοχείο ‘’Αστέρας’’, στην Πάτρα.
■Η προγραμματισμένη για την Κυριακή 9 Μαΐου, Συνδιάσκεψη για την Παιδεία, που θα πραγματοποιείτο στις 10:30 στο ξενοδοχείο ‘’Grand Serai’’ στα Ιωάννινα. Και
■Η προγραμματισμένη για την Τετάρτη 12 Μαΐου, Συνδιάσκεψη για τον Πολιτισμό, που θα πραγματοποιείτο στις 16:00 στο ξενοδοχείο ‘’Corfu Pallas’’ στην Κέρκυρα.
Read more

Ο παππούς μου εξορίστηκε έξι φορές!!!!






















Από olympia.gr
Read more

Περικοπές στο πριμ για την πρώτη εγκατάσταση των νέων αγροτών

Πράσινη Κοροϊδία…

Αναστάτωση έχει προκαλέσει σε όλους τους «νέους» αγρότες η απόφαση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, με την οποία τροποποιείται η κατανομή των πιστώσεων για την προκήρυξη του 2009 που αφορούσε τους Νέους Αγρότες. Μεταξύ των άλλων, προβλέπει την αλλαγή του ύψους του πριμ των δικαιούχων από το προβλεπόμενο ποσό στην αρχική προκήρυξη – πρόσκληση ενδιαφέροντος και την ΚΥΑ 704/20-11-2008 (που καθορίζει ελάχιστο ποσό 20.000 €, μέγιστο ποσό 40.000 €) στο μισό ποσό (δηλαδή ελάχιστο ποσό 10.000 €, μέγιστο ποσό 20.000 €). Η παραπάνω απόφαση
έχει προκαλέσει αναστάτωση στους νέους αγρότες και αναμένεται να τινάξει στον αέρα κάθε προγραμματισμό που είχαν κάνει.

antinews.gr
Read more

Η βραδιά ανήκει δικαιωματικά στους μόνους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που θα κυκλοφορούν με το κεφάλι ψηλά…




















…γιατί σύντομα, όλοι αυτοί που είπαν το “ΝΑΙ”, θα εκλιπαρούν τους πάμπλουτους (πλέον) ινστρούχτορες που οργάνωσαν τη μεγαλύτερη ληστεία στη μεταπολεμική ιστορία της Ελλάδας για μια θεσούλα στο ελικόπτερο.

Θυμηθείτε αυτά τα λόγια σύντροφοι, όλοι εσείς που δε μιλήσατε. Τις επόμενες ημέρες όταν θα βλέπετε τις OffShore των νεόκοπων βαρώνων σας, αναρωτηθείτε εάν αξίζει να φύγετε κυνηγημένοι από τη χώρα σας όταν οι ΚΥΡΙΟΙ υπεύθυνοι απλώς θα επιστρέψουν στην “πατρίδα” τους. Γιατί η πατρίδα τους ΔΕΝ είναι εδώ.

ΒΑΣΙΛΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ

Έχοντας πλήρη τη συναίσθηση της ευθύνης που μου αναλογεί ως εκπρόσωπος των πολιτών της Αττικής στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, κατανοώντας την δύσκολη θέση στην οποία βρίσκεται η χώρα, έχοντας γνώση του δύσκολου αγώνα που δίνει καθημερινά ο Πρόεδρος και η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, εκφράζω με την ψήφο μου την αγανάκτησή μου για το γεγονός ότι τα επερχόμενα μέτρα που επιβλήθηκαν από μηχανισμούς που συμμετείχαν ενεργά στην κατακρήμνιση της ελληνικής οικονομίας ή ανέχτηκαν σιωπηρώς τα κερδοσκοπικά παιχνίδια σε βάρος της χώρας μας,
ζητούν σήμερα από τον ελληνικό λαό να δεχτεί την μετατροπή της Ελλάδας σε μια τριτοκοσμική χώρα. Ζητούν την κατάργηση βασικών εργασιακών δικαιωμάτων, την υποχώρηση του βιοτικού επιπέδου του λαού και την καταστροφή της μεσαίας τάξης. Δηλώνω ότι θα παραμείνω εκπρόσωπος του λαού της Αττικής στο Κοινοβούλιο, ότι θα συνεχίσω να υποστηρίζω κάθε θέση και νόμο της κυβέρνησης που θα συμβάλλει στην αναδιανομή του εισοδήματος, στην εξασφάλιση ενός κράτους δικαίου, στην επαναφορά της κοινωνικής δικαιοσύνης και στην αναζήτηση ενός
νέου μοντέλου οικονομικής ανάπτυξης που θα σέβεται και θα υπηρετεί πρώτα τον άνθρωπο και μετά τους αριθμούς, δηλαδή σε όλα αυτά που προεκλογικά είχε δεσμευτεί το ΠΑΣΟΚ ότι θα υλοποιήσει.

ΣΟΦΙΑ ΣΑΚΟΡΑΦΑ

Τους λόγους για τους οποίους ψήφισε «παρούσα» στην ψηφοφορία επί του νομοσχεδίου για τα μέτρα ενεργοποίησης του μηχανισμού στήριξης της Ελλάδας από ΕΕ και ΔΝΤ γνωστοποιεί με ανακοίνωσή της η μέχρι πρότινος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Σοφία Σακοράφα.

Οπως αναφέρει, θεωρεί κοινωνικά άδικο τον χαρακτήρα των μέτρων, «καθώς από τα μέτρα αυτά πλήττονται μόνον και για μια άλλη φορά αυτοί που ευθύνονται ελάχιστα ή καθόλου».

Η απόφαση αυτή, σύμφωνα με την βουλευτή, δεν αντιστρατεύεται τις αρχές και τα ιδανικά του Κινήματος, δεν αντιστρατεύεται το στόχο για τη σωτηρία της πατρίδας και του ελληνικού λαού

ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΗΜΑΡΑΣ

Τους λόγους για τους οποίους ψήφισε παρών στο νομοσχέδιο για τα μέτρα ενεργοποίησης του μηχανισμού στήριξης εξηγεί σε ανακοίνωσή του (την οποία διένειμε στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες) ο βουλευτής Γιάννης Δημαράς. Όπως επισημαίνει, ο Κανονισμός της Βουλής δεν δίνει τη δυνατότητα σε κανέναν εκ των βουλευτών να αιτιολογήσει την ψήφο του.

«Δηλώνω παρών στις γενεές των συγγενών αλλά και των άλλων συν-Ελλήνων, που έχουν την ίδια κοινωνική καταγωγή με μένα. Δηλώνω παρών στη μάνα μου και τον πατέρα μου, που με γέννησαν και με μεγάλωσαν αγωνιζόμενοι κάθε μέρα και νύχτα για να υπερασπιστώ την αξιοπρέπεια, την τιμή και το δικαίωμα των απλών ανθρώπων στη ζωή…» αναφέρει μεταξύ άλλων.

Δηλώνει εξάλλου την πίστη του ότι η Ιστορία δεν γράφεται μόνο με τις σοφίες των τεχνοκρατών, αλλά πρωτίστως με το συναίσθημα, τον ηρωισμό και την αυτοθυσία των απλών ανθρώπων. «Εκτιμώ ότι, αυτή την κρίσιμη στιγμή για την χώρα μας, η ανάγκη διαφύλαξης του αγαθού της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας υπαγορεύει πρωτίστως άμεση κάθαρση του πολιτικού συστήματος και αυτών που το συνθέτουν…».

Ο Γ. Δημαράς καταλήγει με την πρόταση όσοι εκ του νόμου υποχρεούνται (εντός και εκτός Βουλής) να καταθέτουν «πόθεν έσχες», αυτό να διερευνηθεί επισταμένως σε βάθος 25ετίας και τα όποια περιουσιακά αποκτήματα δεν μπορούν να δικαιολογηθούν, να αποδίδονται με δήμευση στο Δημόσιο.

olympia.gr
Read more

«Πράσινα» πυρά κατά Παπακωνσταντίνου

Σκληρότατη κριτική από τους βουλευτές του ΠαΣοΚ για τους κυβερνητικούς χειρισμούς στην οικονομία
ΔΗΜΗΤΡΑ ΚΡΟΥΣΤΑΛΛΗ Πέμπτη 6 Μαΐου 2010
Η ατμόσφαιρα στο εσωτερικό του ΠαΣοΚ ήταν πολύ βαριά εξαιτίας των αντιλαϊκών μέτρων. Η είδηση για τους τρεις νεκρούς έριξε ένα πέπλο πένθους, αλλά η ένταση υπέβοσκε στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠαΣοΚ. Και βγήκε στην επιφάνεια στη χθεσινή συνεδρίαση του Κοινοβουλευτικού Τομέα Εργασίας για θέματα οικονομίας. Οι βουλευτές αυτή τη φορά δεν μάσησαν τα λόγια τους, ιδίως από τη στιγμή που πληροφορήθηκαν από τον υπουργό Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντί- νου την τραγική είδηση. Η συνεδρίαση, η οποία εξελισσόταν ήδη σε κλίμα πρωτοφανούς έντασης, δεν διεκόπη, τα νέα για τους τρεις νεκρούς όμως πυροδότησαν το κλίμα. Η κυρία Βάσω Παπανδρέου κάλεσε τον υπουργό και την κυβέρνηση να αναλογιστούν τις ευθύνες τους. «Εμείς σας είχαμε ειδοποιήσει εδώ και καιρό ότι καθυστερήσατε να πάρετε μέτρα. Αν μας είχατε ακούσει, δεν θα είχατε αναγκαστεί να προχωρήσετε σε τόσο σκληρές αποφάσεις».

Τον λόγο έλαβαν πολλοί βουλευτές και εκφράστηκαν με ιδιαίτερα σκληρό τρόπο. Η κυρία Ελπίδα Τσουρή είπε ότι οι βουλευτές είναι πρόθυμοι να στηρίξουν την κυβέρνηση σε αυτή τη δύσκολη στιγμή, «αλλά όχι ευνουχισμένοι. Το κράτος δεν λειτουργεί, στους οργανισμούς υπάρχουν ακόμη οι παλιές διοικήσεις και γενικά η λειτουργία της κυβέρνησης απαξιώνει το πολιτικό σύστημα» είπε. Η κυρία Τόνια Αντωνίου ανέφερε ότι «και τον Ιανουάριο και τον Μάρτιο μας διαβεβαιώνατε ότι τα μέτρα αρκούν, ενώ είχατε συμφωνήσει άλλα με το ΔΝΤ. Σας δούλευαν ή μας δουλεύατε;» ρώτησε. Για απαξίωση των βουλευτών μίλησαν οι κκ. Εκτ. Νασιώκας και Θ. Αθανασιάδης, άλλοι βουλευτές όπως οι κκ. Κ. Γείτονας, Β. Εξαρχος, η κυρία Σούλα Μερεντίτη αναφέρθηκαν σεκαθυστερήσεις της κρατικής λειτουργίας και κυρίως σε θέματα ανάπτυξης, την ώρα που ο λαός καλείται να πληρώσει βαρύ τίμημα. «Πώς θα διοικήσετε χωρίς δημόσια διοίκηση; Να δώσει αύριο ο Πρωθυπουργός εντολή να διοριστούν διοικητές σε οργανισμούς και νοσοκομεία» είπε ο κ. Εξαρχος. «Τι μέτρα είναι αυτά; Γιατί έπρεπε να αναμειχθεί στον μηχανισμό το ΔΝΤ;» ρωτούσε με ένταση και ο κ. Β. Παπαχρήστος. Ο γραμματέας του ΚΤΕ κ. Α. Μακρυπίδης έριξε λάδι στη φωτιά: «Αυτά που λέτε εδώ γιατί δεν τα λέγατε μπροστά στον Πρωθυπουργό;» είπε, για να εισπράξει την οργή των παρισταμένων.

Ο κ. Παπακωνσταντίνου ζήτησε από τους βουλευτές να στηρίξουν την κυβέρνηση και εκτίμησε ότι αν βγουν απολογούμενοι προς την κοινωνία θα χάσουν το παιχνίδι. Επίσης ενημέρωσε τους βουλευτές ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να αποπληρώσει το μισό του χρέους στα επόμενα τρία χρόνια και ότι ο μηχανισμός καλύπτει τη χώρα ως τις αρχές του 2012. Επειτα θα πρέπει να βγει για δανεισμό στις αγορές. Οι βουλευτές αμφισβήτησαν ότι αυτός ο σχεδιασμός είναι ρεαλιστικός με δεδομένες τις απαιτήσεις του μνημονίου που έχει υπογραφεί με την τρόικα, καθώς και το κλίμα που διαμορφώνεται στην κοινωνία και στην αγορά.

Στις συζητήσεις μεταξύ κυβερνητικών βουλευτών είναι διάχυτη η ανησυχία ότι ορισμένοι συνάδελφοί τους ενδεχομένως να μην ψηφίσουν τα μέτρα με δεδομένο πως ο ΛΑΟΣ και, από ό,τι φαίνεται, ορισμένοι βουλευτές της ΝΔ θα ρίξουν την ψήφο τους υπέρ του νομοσχεδίου για τον μηχανισμό στήριξης.

Αναδρομικό έλεγχο σε βάθος δεκαετίας των «πόθεν έσχες» όλων των βουλευτών, και κυρίως όσων διατέλεσαν σε θέσεις υπουργών και υφυπουργών, πρότεινε η βουλευτής του ΠαΣοΚ κυρία Βάσω Παπανδρέου μιλώντας στην κοινοβουλευτική επιτροπή Οικονομικών. Με την πρότασή της συμφώνησε ο κ. Κυρ. Μητσοτάκης, ο οποίος συμπλήρωσε ότι τα αποτελέσματα του ελέγχου πρέπει να αναρτηθούν στο Διαδίκτυο.




Διαβάστε περισσότερα: http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=32&artid=329857&dt=06/05/2010#ixzz0nDcBixCo
Read more

Πέμπτη 6 Μαΐου 2010

Προειδοποιεί για κοινωνική αναταραχή η πρόεδρος της Αργεντινής την Ελλάδα



















"ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΛΟ ΤΕΛΟΣ ΤΑ ΜΕΤΡΑ"

Η Κριστίνια Φερνάντες ντε Κίρχνερ, πρόεδρος της Αργεντινής, προειδοποίησε την Ελλάδα για τα σκληρά μέτρα λιτότητας, αφού όπως υπογράμμισε, οι συνταγές που επιβάλλονται στην Ελλάδα είναι ταυτόσημε με αυτές που εφαρμόστηκαν στην Αργεντινή το 2001, τονίζοντας τις ομοιότητες μεταξύ της κατάστασης που επικρατεί στην Ελλάδα και την κοινωνική, πολιτική και οικονομική κρίση που συγκλόνισε την Αργεντινή προτού η χώρα κηρύξει στάση πληρωμών.

Τα άγρια μέτρα λιτότητας θα συναντήσουν αντίσταση. Θα τελειώσουν άσχημα, υποστήριξε η Κριστίνια Φερνάντες ντε Κίρχνερ, πρόεδρος της Αργεντινής.
Read more

Περικυκλωμένη η βουλή από διαδηλωτές

6-05-2010
Από διαδηλωτές έχει «πλημμυρίσει» η λεωφόρος Αμαλίας μπροστά από τη Βουλή μετά το κάλεσμα της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ για περικύκλωση της Βουλής.

Οι διαδηλωτές έχουν απλώσει συμβολικά ένα μαύρο πανί κατά μήκος του πεζοδρομίου μπροστά στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη ,ενώ οι άνδρες των ΜΑΤ έχουν σχηματίσει δυο ζώνες στα σκαλοπάτια που οδηγούν στο μνημείο.

Η πορεία του ΠΑΜΕ, την οποία σύμφωνα με την αστυνομία αποτελούσαν περί τους 8.000 διαδηλωτές ξεκίνησε από την Ομόνοια, έφτασε στο Σύνταγμα και μέσω της οδού Φιλελλήνων και της Λ. Αμαλίας έφτασε στην Βουλή. Λίγο πριν τις 20:00 οι διαδηλωτές του ΠΑΜΕ αποχώρησαν.

Μικροεντάσεις στην Κοραή λόγω ελέγχων από τους αστυνομικούς

Στα Προπύλαια συγκεντρώθηκαν νωρίτερα μέλη των πρωτοβάθμιων σωματείων, τα οποία, στη συνέχεια πραγματοποιήσαν πορεία προς τη Βουλή.

Τα πνεύματα οξύνθηκαν όταν οι αστυνομικοί που βρίσκονταν στο σημείο διεξήγαγαν προληπτικούς ελέγχους σε όσους μετέφεραν σακίδια, προχωρώντας συνολικά σε 46 προληπτικές προσαγωγές.

zougla.gr
Read more

Ανακοινώθηκε η διαγραφή της Μπακογιάννη

Με επιστολή του Αντώνη Σαμαρά, που διάβασε ο κ.Πετσάλνικος, πρόεδρος της Βουλής, εκτός Κ.Ο της Ν.Δ, η Ντόρα Μπακογιάννη
Read more

Ομιλία Προέδρου ΕΛΜΕ ΚΟΖΑΝΗΣ στο ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ 4/5/2010






Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ, ΤΗΣ Ε.Ε. ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΝΤ ΑΝΑΤΡΕΠΟΥΝ ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ, ΚΑΤΑΡΓΟΥΝ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΝ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΣΤΗ ΔΕΚΑΕΤΙΑ ΤΟΥ ’60
Η προσφυγή της Κυβέρνησης στο μηχανισμό στήριξης και το ΔΝΤ οδηγεί σε νέες περισσότερο επώδυνες ανατροπές και παραπέρα υποβάθμιση του βιοτικού επιπέδου και της ζωής μας.
Τα πακέτα των αντιλαϊκών μέτρων διαδέχονται το ένα το άλλο ενώ οι πολιτικές που ακολουθούνται οδηγούν τους εργαζόμενους και την κοινωνία στη φτώχεια, την εξαθλίωση, την ανασφάλεια, διατηρούν και αυξάνουν τα προνόμια των οικονομικά ισχυρών.
Στο όνομα της κρίσης, για την οποία δεν έχουν καμιά ευθύνη οι εργαζόμενοι, καταργούνται ιστορικές κατακτήσεις μας.
Μειώθηκαν κατακόρυφα τα εισοδήματά μας με την κατάργηση ουσιαστικά του 14ου και του 13ου μισθού, τη μείωση των επιδομάτων, ενώ ταυτόχρονα υποβαθμίστηκαν τα ασφαλιστικά μας δικαιώματα και η υγειονομική μας περίθαλψη.
Για το νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας με τον παραπλανητικό τίτλο «αναβάθμιση του ρόλου του εκπαιδευτικού», κοινή είναι η διαπίστωση ότι αν και το νομοσχέδιο δηλώνει ότι φιλοδοξεί να «αναβαθμίσει το ρόλο του εκπαιδευτικού» δεν ασχολείται καθόλου με τα αναγκαία μέτρα στήριξης του εκπαιδευτικού και του έργου του, δηλαδή:
• την αναγκαιότητα της καθιέρωσης ετήσιας επιμόρφωσης,
• την μισθολογική, επιστημονική και εργασιακή αναβάθμισή του
Αντίθετα, έρχεται σε μια περίοδο που με την ασκούμενη πολιτική μέσα από το πρόγραμμα σταθερότητας, έχουμε δραματικές περικοπές στις δαπάνες για την παιδεία, αλλά και στους μισθούς, στις συντάξεις και στα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών. Επιπλέον:
 Θεσμοθετείται ένα νέο σύστημα διορισμών αποκλειστικά στηριγμένο στον ΑΣΕΠ, δημιουργώντας μεγάλη αναστάτωση σε δεκάδες χιλιάδες εκπαιδευτικούς, οι οποίοι για πολλά χρόνια μαζεύουν προϋπηρεσία, ώρα την ώρα, μόριο το μόριο, εργαζόμενοι σε όλη την Ελλάδα. Καθιερώνεται το πιστοποιητικό παιδαγωγικής κατάρτισης και αποσυνδέεται το πτυχίο από το επάγγελμα.
 Με αυτό τον τρόπο ανατρέπονται βίαια, για μια ακόμη φορά, οι υπάρχουσες διαδικασίες και αντιμετωπίζεται ο εκπαιδευτικός ως «αναλώσιμο προϊόν». Η περίφημη μεταβατική περίοδος των 2 ετών είναι κυριολεκτικά κοροϊδία, μιας και έχει ήδη νομοθετηθεί η δραματική μείωση του συνολικού αριθμού διορισμών ενώ η προϋπηρεσία μοριοδοτείται ελάχιστα. Η επιτυχία στο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ δεν οδηγεί στο διορισμό, αλλά σε μια λίστα αναμονής πιθανού διορισμού για λίγους. Επιβεβαιώνεται πανηγυρικά η εκτίμηση της ΟΛΜΕ ότι ο πραγματικός στόχος αλλαγής του συστήματος διορισμών είναι η μείωση του αριθμού των διοριζόμενων εκπαιδευτικών.
 Όχι μόνο διατηρείται ο απαράδεκτος θεσμός του ωρομισθίου αλλά «ωρομισθοποιείται» ο θεσμός του αναπληρωτή, εισάγοντας το «θεσμό του αναπληρωτή με μειωμένο ωράριο».  Επιχειρείται η αύξηση του ωραρίου των μονίμων εκπαιδευτικών μέσω της υποχρέωσης για 5ωρη υπερωρία ως προϋπόθεση για να προσληφθούν αναπληρωτές. Παράλληλα προωθείται η μείωση της υπερωριακής αποζημίωσης.  Θεσμοθετείται η υποχρεωτική παραμονή των εκπαιδευτικών για 3 χρόνια στην οργανική θέση του πρώτου διορισμού που θα λειτουργήσει ουσιαστικά σαν στρατιωτική θητεία για το νέο εκπαιδευτικό.  Εισάγεται με τη διαδικασία του «δόκιμου εκπαιδευτικού» η ουσιαστική αμφισβήτηση της μόνιμης εργασίας του νέου εκπαιδευτικού. Έτσι, ο εκπαιδευτικός που κατέχει δύο πτυχία (βασικό και παιδαγωγικό) έχοντας επιτύχει στις αντίστοιχες εξετάσεις και μετά από πιθανά πολλαπλές επιτυχίες στον ΑΣΕΠ για να διοριστεί, θα ξανακρίνεται στη 2ετία από τον «Αξιολογητή» για το εάν είναι ικανός για εκπαιδευτικός ή όχι. Είμαστε αντίθετοι σε κάθε προσπάθεια αξιολόγησης – χειραγώγησης των εκπαιδευτικών και της αμφισβήτησης της επαγγελματικής τους υπόστασης.  Θεσμοθετείται η αξιολόγηση του εκπαιδευτικού έργου «σε πρώτη φάση ως εσωτερική διαδικασία» που συνδέεται με την υλικοτεχνική υποδομή, την εξεύρεση πόρων από το ίδιο το σχολείο, την απώλεια διδακτικών ωρών, τις επιδόσεις των μαθητών κ.λπ., που οδηγεί απευθείας στο «Σχολείο της Αγοράς». Με την αυτοαξιολόγηση της σχολικής μονάδας σπάει τον ενιαίο χαρακτήρα του προγράμματος σπουδών, μετατρέπει τα σχολεία σε επιχειρήσεις, νομιμοποιεί την απόσυρση της κρατικής χρηματοδότησης, ενοχοποιείται το σχολείο και ο εκπαιδευτικός για το παραγόμενο έργο ενώ τίθεται ως προϋπόθεση για να επιλεγεί εκπαιδευτικός ως στέλεχος, η συμμετοχή του σε προγράμματα αξιολόγησης. Καμία όμως κουβέντα για την υποχρηματοδότηση, τα γραμμένα στο πόδι και μακριά από τις τάξεις αναλυτικά προγράμματα και βιβλία, τις ανύπαρκτες υποδομές, τα πολυπληθή τμήματα, την παντελή έλλειψη συντονισμού στη διοίκηση που οδηγεί σε καθυστερημένες και δίχως σωστή κατανομή προσλήψεις εκπαιδευτικών.  Παρά τις διακηρύξεις της Υπουργού Παιδείας και τη στοχοποίηση των εκπαιδευτικών που επιχείρησε το προηγούμενο διάστημα, αυτοαναιρείται, διατηρώντας το bonus των μορίων για όσους αποσπώνται στο Υπ. Παιδείας και τις υπηρεσίες του. Επιπλέον η Κυβέρνηση για να περιορίσει τις δαπάνες του Κράτους προωθεί νέες ανατροπές στο ασφαλιστικό. Αντιμετωπίζει το ασφαλιστικό ως δημοσιονομικό και όχι ως κοινωνικό θέμα και θέτει ως στόχο το 2030 οι δαπάνες για το ασφαλιστικό, σε ποσοστό του ΑΕΠ, να βρίσκονται στα επίπεδα του 2008 (4,8%). Μετατρέπει το ασφαλιστικό σύστημα από κοινωνικό και διανεμητικό σε κεφαλαιοποιητικό και ανταποδοτικό. Προχωρεί στην αύξηση των ορίων ηλικίας και ιδιαίτερα των γυναικών, ενώ αλλάζει τον τρόπο υπολογισμού των συντάξεων. Επαναφέρει το ΛΑΦΚΑ και μειώνει τις συντάξεις. Ταυτόχρονα το πάγωμα των προσλήψεων μόνιμου προσωπικού στο Δημόσιο και η αύξηση του αριθμού των συνταξιούχων οδηγούν τα Ασφαλιστικά μας Ταμεία (ΤΠΔΥ, ΟΠΑΔ, ΜΤΠΥ, TΕΑΔΥ) σε νέα αδιέξοδα και σε διάλυση. Αντί να καλύψουν τα ελλείμματα των Ταμείων που μέσα από την καταλήστευση των αποθεματικών με ευθύνη του Κράτους οδηγήθηκαν σ’ αυτήν την κατάσταση, προτρέπουν τις Διοικήσεις τους να ξεπουλήσουν όσο – όσο την ανύπαρκτη περιουσία τους. Συνάδελφοι, συναδέλφισσες, παρά τα μεγάλα λόγια και τις διακηρύξεις της Υπουργού Παιδείας για διαβούλευση, διάλογο, κ.λπ. η πραγματικότητα είναι πως η κα Διαμαντοπούλου αρνήθηκε όλο αυτό το διάστημα την ουσιαστική διαπραγμάτευση με την ΟΛΜΕ. Παρά το γεγονός ότι, όσον αφορά στο εργασιακό καθεστώς, στις υπηρεσιακές μεταβολές των εκπαιδευτικών (μεταθέσεις, αποσπάσεις, τοποθετήσεις, μοριοδότηση, κ.λπ.) και τις προσλήψεις, η ΟΛΜΕ έχει καταθέσει ένα πλαίσιο προτάσεων, το Υπουργείο Παιδείας επιδεικτικά τις αγνοεί. Επίσης, δεν απαντά, ουσιαστικά αρνείται να συζητήσει, τις τεκμηριωμένες προτάσεις της Ομοσπονδίας για την επιμόρφωση των εκπαιδευτικών. Μέσα σε αυτές τις συνθήκες το σύνθημα «πρώτα ο μαθητής» είναι κενό περιεχομένου, διότι είναι αδύνατον να επιτευχθεί η αναβάθμιση του εκπαιδευτικού έργου, εάν δεν υπάρξει η απαραίτητη μέριμνα για όλους τους μετέχοντες στην εκπαιδευτική διαδικασία. Η συζήτηση του νόμου θα ξεκινήσει στη Βουλή σήμερα και θα ολοκληρωθεί στις 6 Μαΐου. Το ζητούμενο λοιπόν είναι η αντίδραση του εκπαιδευτικού κόσμου στα νέα μέτρα αλλά και στο πολυνομοσχέδιο με τη μαζική συμμετοχή στις απεργίες στις 4 και 5 Μαΐου και στις κινητοποιήσεις που θα αποφασιστούν στις Γενικές Συνελεύσεις. H απόσυρση του νομοσχεδίου αποτελεί υπόθεση υπεράσπισης των βασικών δικαιωμάτων για να μην μας σύρουν στο βούρκο της μαζικής και παρατεταμένης ανέχειας και ανεργίας. Σαν εκπαιδευτικοί έχουμε χρέος, πρώτα από όλα απέναντι στους μαθητές μας, να κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας ώστε να μην «γνωρίσουν» την βάρβαρη κοινωνία που τους ετοιμάζουν. Έχουμε χρέος σαν δάσκαλοι να «σταθούμε όρθιοι» και να αγωνιστούμε για τους μαθητές, το δημόσιο σχολείο, την εργασία μας. Η κοινή δράση όλων των δυνάμεων της εκπαίδευσης, η προβολή των εναλλακτικών προτάσεων της ΟΛΜΕ και της ΔΟΕ ως ο ελάχιστος κοινός τόπος, δεν ήταν ποτέ άλλοτε τόσο αναγκαία όσο σήμερα. Στον αγώνα αυτό δεν περισσεύει κανένας!

Από Κώστα Μαργαρίτη
Read more

Σαμαράς: Η ΝΔ καταψηφίζει τα μέτρα

«Η σύσκεψη αρχηγών να ασχοληθεί με τη Νέα Μεταπολίτευση και την σύσταση αναθεωρητικής Βουλής !!!»

Η Νέα Δημοκρατία καταψηφίζει τα μέτρα που προτείνει η κυβέρνηση κυρίως επειδή οδηγούν τη χώρα σε μακροχρόνια ύφεση

Κατά την διάρκεια της ομιλίας του ο αρχηγός της ΝΔ άφησε επίσης να εννοηθεί σαφώς ότι το κόμμα του θα ζητήσει διερεύνηση των συγκεκριμένων ευθυνών που βαρύνουν την κυβέρνηση για την πορεία της οικονομίας και των spread το περασμένο εξάμηνο

Η επόμενη θητεία μπορεί να μην σας ενδιαφέρει κ. Πρόεδρε, ενδιαφέρει όμως η πορεία της χώρας, είπε ακόμα σε μια απόστροφο της ομιλίας του .

Ο κ. Σαμαράς κατηγόρησε ακόμα τον Πρωθυπουργό για πρωτόγνωρη όξυνση. «Η αδυναμία σας σάς γυρίζει πίσω στο παλιό ΠΑΣΟΚ φοβάμαι», είπε χαρακτηριστικά και υπογράμμισε ότι «το ΠΑΣΟΚ παρέλαβε ένα έλλειμμα χρέους και το μετέτρεψε σε κρίση δανεισμού.

Απαντώντας εξάλλου στις αιχμές του Πρωθυπουργού για σπατάλες στα υπουργεία επί κυβερνήσεως ΝΔ, με παράδειγμα, όπως είπε, υπέρογκες δαπάνες για κουρτίνες, ο πρόεδρος της ΝΔ δήλωσε: «Για την κουρτίνα θα απαντήσω χρηματιστήριο, για να μην πω υποβρύχια».

«Η ελληνική οικονομία παρομοιάστηκε με τον Τιτανικό επί των ημερών σας από τα χείλη του υπουργού Οικονομικών που καλύτερα θα ήταν να μην μιλούσε στο εξωτερικό», πρόσθεσε.

Ο κ. Σαμαράς ξεκαθάρισε ότι μπορεί οι πολιτικές διαφορές ΝΔ και ΠΑΣΟΚ να είναι μεγάλες, ωστόσο, τίποτε, όπως είπε, δεν είναι σπουδαιότερο από την ανάγκη να βγει η χώρα από την κρίση.

Αναφερόμενος στο συμβούλιο πολιτικών αρχηγών, το οποίο θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα, σημείωσε ότι θα πρέπει να συζητηθεί μεταξύ άλλων η Νέα Μεταπολίτευση, η ενδεχόμενη μείωση του αριθμού των βουλευτών σε αλλά και η σύσταση αναθεωρητικής Βουλής.

antinews.gr
Read more

Μια Ελλάδα που σφαδάζει, μια Ελλάδα πυρπολημένη και εξουθενωμένη



















Σήμερα ο άμοιρος ελληνικός λαός κατάλαβε (ή μήπως όχι;) ότι βρίσκεται έρμαιο στα χέρια ατόμων που οι προθέσεις και οι δραστηριότητές τους συμπεριλαμβάνονται σε ένα συνεχές που κυμαίνεται από…
την απόλυτη αδιαφορία ως την εγκληματική δολιότητα.
Διεφθαρμένοι, ανίκανοι και προδότες πολιτικοί, πληρωμένοι δημοσιογράφοι όργανα καναλαρχών και μεγαλοεκδοτών, άσπονδοι εταίροι, συντονισμένοι κερδοσκόποι, πουλημένοι συνδικαλιστάδες, εντεταλμένοι εμπρηστές, στυγνοί δολοφόνοι έχουν στήσει χορό γύρω από το σχεδόν άψυχο κουφάρι αυτού που κάποτε λεγόταν Ελλάδα.
Μια Ελλάδα που σφαδάζει, μια Ελλάδα πυρπολημένη και εξουθενωμένη που συνειδητοποιεί με το σκληρότερο τρόπο ότι το μέλλον των παιδιών της δεν είναι αβέβαιο, αλλά με μεγάλη βεβαιότητα θλιβερό και απελπιστικό.
Έλληνες που έχουν χάσει την ελπίδα. Έλληνες που μέσω ελεεινών πολιτικών και οικονομικών παιχνιδιών και απροκάλυπτης προπαγάνδας και αφόρητης τρομοκρατίας από τα ΜΜΕ πείθονται ότι ακόμα και το δικαίωμα της διαμαρτυρίας θεωρείται ανομία και ιεροσυλία και ότι κάνει κακό στην Πατρίδα (λέξη ξεχασμένη εδώ και πολλά χρόνια).
Λες και υπάρχει πατρίδα χωρίς συνειδητοποιημένους πατριώτες… Λες και υπάρχει Ελλάδα με καταπτοημένους και απελπισμένους Έλληνες… Λες και υπάρχει κράτος με αποπροσανατολισμένους και απελπισμένους πολίτες…
“Μη διαμαρτύρεστε, δεν υπάρχει άλλος δρόμος, δεν μπορούσε να γίνει αλλιώς, βρισκόμαστε σε αδιέξοδο… Δεχτείτε, αποδεχτείτε, προσαρμοστείτε, ησυχάστε, σκύψτε το κεφάλι, πέστε ναι, μη σηκώνεστε από τον καναπέ σας, δεν είναι δική σας δουλειά, δεν ξέρετε εσείς, εμείς ξέρουμε καλύτερα…”
Η απροκάλυπτη προσπάθεια ελεεινών δημοσιογραφίσκων να εξισώσουν τον διαμαρτυρόμενο πολίτη με κουκουλοφόρο και τη λαϊκή οργή με εγκληματική πράξη –κι ας υπεραμύνονται τάχα του “ιερού ”δικαιώματος των πολιτών να διαδηλώσουν και να αντισταθούν- δεν πρέπει επ’ ουδενί τρόπο να κάμψει την αποφασιστικότητα των Ελλήνων για αξιοπρεπή και ειρηνική αλλά ισχυρή διαμαρτυρία και αντίσταση, ούτε να περάσει στο υποσυνείδητό τους ότι τέτοιου είδους εκδηλώσεις και διαδηλώσεις κάνουν κακό στη χώρα.
Ο λαός μας πέρασε μέσα από πολέμους και κατοχή, μέσα από στέρηση και κακουχία χωρίς να σκύψει το κεφάλι και δεν δικαιούμαστε τώρα να κάνουμε πίσω και να αφεθούμε σε μια μοίρα που ανίερα μυαλά έχουν προκαθορίσει για μας. Το οφείλουμε στους τρεις άτυχους νέους ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους μέσα στις φλόγες …
http://online-pressblog.blogspot.com/
Read more

Δηλώσεις Παπανδρέου το Δεκέμβρη του 2008




Και για να μην αφήνουμε “μαύρα σύννεφα” οι χιλιάδες των διαδηλωτών, του χθες και του σήμερα, δεν έχουν καμία σχέση με τους “γνωστούς-άγνωστους” αντιεξουσιαστές.

Σήμερα ήταν μια ειρηνική διαδήλωση που κατάφεραν να την “διαγράψουν” λίγοι δολοφόνοι…
olympia.gr
Read more

Τετάρτη 5 Μαΐου 2010

Παπανδρέου ,παπατζή!


Κοινός τόπος εδώ κάτω μεταξύ των Ελλήνων ανεξαρτήτου κόμματος είναι ότι η χρεοκοπία της χώρας και η έλευση του ΔΝΤ στην πατρίδα μας ήταν προσχεδιασμένη και εκτελέστηκε βάση εντολής που δόθηκε από τους Αμερικανούς και βρήκε συμμάχους τους βιομηχάνους. Και όλο αυτό αποδεικνύεται από το γεγονός ότι το πάτημα του κουμπιού δημιούργησε ανακούφιση στις εγχώρια αγορά και τηλεφωνήματα από το Λευκό οίκο.

Οπότε κύριε μου τι να μας πεις για την ζωή σου; Πώς να κατευνάσεις τα πνεύματα. Με τι αξιοπιστία;

*Το σύνθημα Παπανδρέου παπατζή ακούστηκε σήμερα σε όλες τις πλατείες της χώρας.
Δημοσιεύθηκε από Γιάννης Παπαϊωάννου
Read more

Η μεγαλύτερη προβοκάτσια της μεταπολίτευσης

Από τον Δεκέμβριο του 2008, ο χώρος μας δεν κουράστηκε να επισημαίνει τα πραγματικά, βαθιά αδιέξοδα που σφραγίζουν τις τάσεις της μηδενιστικής αντίδρασης που επεδίωκαν την ολοκληρωτική κυριαρχία στις διαδηλώσεις και στους χώρους αμφισβήτησης της ελληνικής κοινωνίας.

Και τρέμαμε κυριολεκτικά για την τροπή που θα μπορούσαν να πάρουν αυτά τα αδιέξοδα. Το είχαμε επισημάνει τον Δεκέμβριο του 2008, εισπράττοντας πολλές ύβρεις και πολλές επικρίσεις Και όμως, σήμερα, τα επεισόδια που εξαπέλυσαν οι υστερικοί γόνοι νεοελλήνων μικροαστών κατέληξαν, με τη δολοφονία τριών εργαζόμενων της Μαρφίν Μπανκ, να υπονομεύσουν τις μαζικότατες αντιδράσεις της ελληνικής κοινωνίας ενάντια στα λαοκτόνα μέτρα που επιβάλουν οι δυνάμεις κατοχής του Βερολίνου και της Ουάσιγκτον και εφαρμόζει με ζήλο η κυβέρνηση-μαριονέτα. Δεν αποτελούν μόνο το καλύτερο δυνατό δώρο προς την κυβέρνηση, αλλά και στις κατοχικές δυνάμεις, προκειμένου να κάμψουν την αντίσταση του ελληνικού λαού.

Δίνουν την καλύτερη αφορμή στους μεγάλους κερδοσκόπους, και τις δυνάμεις από την Ευρώπη και την Αμερική –που θέλουν να τελειώνουν μια για πάντα την Ελλάδα (από την Γκόλντμαν Ζακς, μέχρι την Άγκελα Μέρκελ), και να την οδηγήσουν σε ολοκληρωτική πτώχευση και κατάρρευση–, να χρησιμοποιήσουν και το επικοινωνιακό χαρτί μιας «χώρας βανδάλων, κανιβάλων, δολοφόνων», το οποίο ήδη παρουσιάζεται σε όλα τα μεγάλα διεθνή μέσα της Οργουελιανής Νέας Τάξης Πραγμάτων.

Το δίδαγμα είναι τραγικό. Μια ολόκληρη κοινωνία, άφησε μερικά υστερικά μικροαστικά μηδενικά να συκοφαντήσουν κάθε εξέγερση και αντίσταση και να την υποκαταστήσουν με την ασχήμια που κουβαλούν και την όποια παρουσιάζουν ως «κίνημα». Και γι αυτό ευθύνονται πολλοί: Και πρώτα απ’ όλα μια σάπια και χωρίς όραμα κοινωνία. Αυτό όμως δεν μπορεί να βγάζει λάδι κόμματα και παρατάξεις: Aπό το ΠΑΣΟΚ ως αντιπολίτευση που σιγοντάριζε την ανάπτυξη τέτοιων φαινομένων, προκειμένου να κάνει πόλεμο φθοράς στην κυβέρνηση της ΝΔ, τον ΣΥΡΙΖΑ που νόμιζε ότι θα μεταφράσει τις σπασμένες βιτρίνες σε έδρες στο κοινοβούλιο, καθώς και τα θλιβερά υπολείμματα της κάποτε εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς, και τους παχυλά αμειβόμενους κονδυλοφόρους και παπαγαλάκια εφημερίδων και τηλεοράσεων· όλους εκείνους που πίστευαν πως μπορούν να «χρησιμοποιήσουν» για λογαριασμό τους αυτό το άλογο και ανορθολογικό στοιχείο.

Αυτό όμως σήμερα εξελίσσεται –ως παραμορφωτική εικόνα της κοινωνίας μέσα από την οποία ξεπήδησε– σε τέρας, εγκληματώντας εναντίον του ίδιου του λαού στ’ όνομα του οποίου υποτίθεται ότι δρα. Και η ιστορία θα γράψει ότι με τη δική τους συμβολή, θέριεψε η κατοχή και η κατάρρευση της χώρας μας. Κατάφεραν να επιτύχουν την μεγαλύτερη προβοκάτσια της μεταπολιτευτικής περιόδου. Έστω ή ακόμα χειρότερα αν πρόκειται για αυτοπροβοκάρισμα.

Ο αγώνας θα είναι μακροχρόνιος. Οι κηδεμόνες και οι κατακτητές από Δύση και Ανατολή έρχονται στην πατρίδα μας, για να μείνουν. Ταυτόχρονα ως κοινωνία έχουμε πιάσει πάτο. Εμείς το Άρδην και η Ρήξη, θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε στο πλευρό της άλλης Ελλάδας, του μαχόμενου αντιστασιακού ελληνισμού, προσπαθώντας να μπολιάσουμε ξανά με ελπίδα και όραμα για εθνική απελευθέρωση, κοινωνική χειραφέτηση, οικολογία και κοινοτισμό, τις πραγματικές ανατρεπτικές διαθέσεις του ελληνικού λαού.. Θα συνεχίσουμε να παλεύουμε ώστε ο θάνατος των τριών αδικοχαμένων νέων να μη μεταβληθεί σε όπλο στα χέρια της Κυβέρνησης και των κατοχικών δυνάμεων, προσφέροντας μια εναλλακτική πρόταση αλλαγής της κοινωνίας στη νεολαία που επιθυμεί να δώσει αυθεντικό περιεχόμενο στην εξέγερσή της

Περιοδικό Άρδην –Εφημερίδα Ρήξη
antinews
Read more

Αυτός ο κόσμος δεν τρομοκρατείται


















(η πρώτη φωτο από http://www.dpgr.gr/usergalleries/thumbnails.php?album=25900)
antinews.gr
Read more

Κάψανε τουρκικό βαν μεταδόσεων - Με αίμα γράφει το ΔΝΤ την παρουσία του στην Ελλάδα - Τρεις νεκροί










Ανανέωση 16.31): Επίθεση στην οικία του πρώην πρωθυπουργού Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, είχαμε πριν λίγο στην οδό Αραβαντινού. Ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου κατευθύνεται στο Μέγαρο Μαξίμου, εν μέσω χάους. (Αρχική ενημέρωση): Με το πρώτο αίμα έβαψε το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο την Ελλάδα! Τρείς άνθρωποι, ένας άνδρας και δύο γυναίκες, σκοτώθηκαν κατά την διάρκεια των διαδηλώσεων στην Αθήνα. Συγκεκριμένα εντοπίστηκαν νεκροί μέσα στο υποκατάστημα της Marfin, που βρίσκεται στην οδό Σταδίου 23, μετά από πυρκαγιά που ξέσπασε από ρίψη μολότοφ κατά την διάρκεια της διαδήλωσης κατά των μέτρων που επέβαλε το ΔΝΤ. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι και οι τρεις βρίσκονταν στον τρίτο όροφο του κτιρίου και βρήκαν φρικτό θάνατο από ασφυξία.

Από το ίδιο κτίριο απεγκλωβίστηκαν άλλα τέσσερα άτομα, τα οποία είχαν βγει στο μπαλκόνι, για να αναπνεύσουν. Πρόκειται για δύο άνδρες και δύο γυναίκες, που είναι καλά στην υγεία τους, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες.

Όλα ξεκίνησαν όταν διαδηλωτές που έκαναν πορεία από το Μουσείο προς το Σύνταγμα προχώρησαν σε εκτεταμένη ρίψη μολότοφ κατά της τράπεζας. Αμέσως, ξέσπασε φωτιά και το κτίριο τυλίχθηκε στις φλόγες και τους καπνούς.

Επί τόπου έφτασαν δυνάμεις της Πυροσβεστικής, που έσβησαν την πυρκαγιά και απεγκλώβισαν τους τέσσερις εργαζομένους. Άλλά ήταν αργά για τους τρεις ανθρώπους που βρέθηκαν στον τρίτο όροφο του κτιρίου...

Είναι ντροπή για την Δημοκρατία μας και για όλους όσους ενέχονται σε αυτό το έγκλημα, αλλά και γιατί αφέθηκε να συμβεί τέτοιο έγκλημα.

Αυτή την ώρα καίγονται τα κτίρια της Νομαρχίας και του ΣΔΟΕ. Στο κτίρο του ΣΔΟΕ στην λεωφόρο Αμαλίας 40 υπάρχει κίνδυνος κατάρρευσης της στέγης. Όλη η περιοχή από τις αρχές της λεωφόρου Συγγρού μέχρι τα Εξάρχεια, θυμίζει βομβαρδισμένο τοπίο.

Το Κοινοβούλιο πολιορκείται από δεκάδες χιλιάδες αγανακτισμένους πολίτες που έχουν προσπαθήσει τουλάχιστον τρεις φορές να το καταλάβουν εξ εφόδου, ενώ οι δυνάμεις Ασφαλείας δίνουν την πιο σκληρή μάχη που έχει δοθεί από το 1974 για να συγκρατήσουν το πλήθος των διαδηλωτών.

Στο μεταξύ έχουμε κρούσματα απειθαρχίας των δυνάμεων ασφαλείας: Στην συμβολή των οδών Ναυάρχου Νικοδήμου και Βουλής, πλήθος ανθρώπων ζητάει από αστυνομικούς της ομάδας Ζ να σταματήσουν να χτυπιούνται με τους διαδηλωτές και να συμπαρασταθούν στον αγώνα τους και αυτοί ανταποκρίθηκαν και τους άφησαν να δαδηλώσουν!

Τουρκικό βαν μεταδόσεων του τηλεοπτικού σταθμού ΝΤV κάηκε επίσης από οργισμένους πολίτες! Στην συνέχεια κάψανε και το πυροσβεστικό όχημα που πήγε να σβήσει την φωτιά των Τούρκων!

Από την πλευρά της κυβέρνησης δεν έχει μιλήσει κανείς επίσημα μέχρι τώρα. Μόνο στο Κοινοβούλιο ο πρόεδρος της Βουλής Φίλιππος Πετσάλνικος ενημέρωσε το Σώμα μετά από επικοινωνία του με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοϊδη για την ύπαρξη νεκρών.


Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
Read more

Παραίτηση της κυβέρνησης τώρα ή Δημοψήφισμα….















Του Πέτρου Χασάπη

Μετά τους πρώτους νεκρούς που έχουμε σήμερα και την ανικανότητα της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ – Παπανδρέου να ελέγξει την κατάσταση, πριν καλά καλά τολμήσει να εφαρμόσει έστω και ένα από τα επαίσχυντα μέτρα που αποφάσισε σε συνεργασία με το ΔΝΤ, πιστεύουμε ότι θα πρέπει η κυβέρνηση, είτε να υποβάλει παραίτηση και να πάει σε εκλογές, είτε να κηρύξει ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ. Στη δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα.
Απλά, απαιτείται δημοκρατικό αίσθημα και πολιτική ευθιξία. Αν δεν τα έχει, κακό του κεφαλιού της.

Αν νομίζει ο κ. Παπανδρέου ότι μπορεί να συνεχίσει να κυβερνάει πάνω σε ανθρώπινα πτώματα και σε οικονομικά εξαθλιωμένο λαό, «πλανάται πλάνην οικτράν».

Σήμερα είναι υπεύθυνοι οι αναρχικοί. Αύριο θα είναι οπωσδήποτε οι αστυνομικοί και τότε θα γίνει κοινωνική έκρηξη.
Read more

Καίγονται σημαντικά έγγραφα στο Υπουργείο Οικονομικών!!













Αυτή τη στιγμή στον 4ο όροφο του Υπουργείου Οικονομικών στην οδό Βασ.Σοφίας
έχει ξεσπάσει μεγάλη φωτιά!

Στο 4ο όροφο βρίσκονται σημαντικότατα έγγραφα από μεγάλες έρευνες του Υπ.Οικονομικών!!!

Τώρα το να έφτασε μολότοφ εκεί είναι δύσκολο, κάποιο χέρι το έκανε...!
Απολίτιστο στέκι
Read more

Απεργἰα 5.5.2010 (βίντεο)

Read more

Τρείς νεκροί σε πυρπολημένη Τράπεζα



















Τρεις άνθρωποι έχασaν τη ζωή τους από φωτιά που άναψαν διαδηλωτές στο κέντρο της Αθήνας στη διάρκεια συλλαλητηρίου εναντίον των αυστηρών μέτρων λιτότητας, σύμφωνα με ανακοίνωση του ελληνικού πυροσβεστικού σώματος. ¨Ανακαλύψαμε τρεις νεκρούς σε κτίριο που πήρε φωτιά” λέει η ανακοίνωση

REUTERS -antinews.gr
Read more

Aνακοίνωση ΔΑΚΕ ΠΕ για τις κινητοποιήσεις

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε χθες τα πιο σκληρά, αντιλαϊκά μέτρα που οδηγούν τους εργαζόμενους στη φτώχεια και την εξαθλίωση.
Ο Πρωθυπουργός, εκτελώντας εντεταλμένη υπηρεσία, ανήμπορος και αδύναμος, παρέδωσε με μεγάλη προθυμία τα κλειδιά της διαχείρισης και της διοίκησης της χώρας μας στο ΔΝΤ. Στο διάγγελμά του, με ύφος «τραγικό», μας είπε πως «για να επιβιώσουμε, να ζήσουμε… πρέπει πρώτα να πεθάνουμε!!!»
Τα νέα μέτρα μας εξοντώνουν οικονομικά και κοινωνικά. Αποδομούν βάρβαρα τα εργασιακά και ασφαλιστικά μας δικαιώματα.
Τα δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα γίνονται πλέον πενιχρά επιδόματα. Το ίδιο και το επίδομα αδείας.
Μειώνονται επιπλέον 8% τα ήδη κουτσουρεμένα επιδόματα.
Παγώνουν οι μισθοί και οι συντάξεις για τρία, τουλάχιστον, χρόνια.
Μειώνονται οι συντάξεις και ο καθορισμός των συντάξιμων αποδοχών γίνονται στο σύνολο του εργασιακού βίου.
Αυξάνονται τα γενικά όρια συνταξιοδότησης με βάση το… προσδόκιμο ζωής.
Ορίζεται ως ελάχιστη περίοδος εισφορών τα 40 χρόνια.
Αυξάνονται οι συντελεστές του ΦΠΑ και οι ειδικοί φόροι στη ΔΕΗ, στα καύσιμα, στα ποτά και στα τσιγάρα.
Απελευθερώνονται οι απολύσεις.
Κι έπεται συνέχεια….
Η απάντηση των εργαζομένων πρέπει να είναι άμεση και δυναμική. Η οργή πλέον ξεχείλισε.
ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ.
ΜΑΖΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ
ΟΛΟΙ ΣΤΗ 48ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΙΣ 4 - 5 ΜΑΙΟΥ.
ΜΕ ΑΓΩΝΕΣ ΘΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ.
Read more

Ενίσχυση της αξιοπιστίας της χώρας η Δήλωση Σαμαρά

Πέρα από το διακηρυκτικό κομμάτι “ΟΧΙ” η δήλωση Σαμαρά περιέχει και άξονες πολιτικής, οι οποίοι κατατείνουν στην ενίσχυση της αξιοπιστίας της χώρας
1. Αναγνώρισε ότι η χρηματοδοτική στήριξη δεν προέρχεται από αιμοσταγείς Δράκουλες, αλλά από εταίρους που μας ενισχύουν σε μια δύσκολη στιγμή. Είναι ένα πρώτο βήμα για την αποκατάσταση των σχέσεων μας με τα ξένα ΜΜΕ και τις αντίστοιχες κοινωνίες(βλ. τουρισμός), τις οποίες δυναμίτισαν Πετσάλνικος, Πάγκαλος, Καρατζαφέρης (βεβαίως δεν επιδοκιμάζω το Focus)
2. Τόνισε σε ανύποπτο χρόνο τη συνέχεια του Κράτους, ώστε το ενδεχόμενο κυβερνητικής αλλαγής να μπορεί να τεθεί (αναπόφευκτα θα τεθεί και η διαπίστωση αυτή δεν έχει να κάνει με κομματικό συμφέρον) χωρίς να απλώσει δυσπιστία στους δανειστές μας και γίνει αντικείμενο εκμετάλλευσης από το Σύστημα ΠΑΣΟΚ και τις “υπεύθυνες φιλελεύθερες δυνάμεις”
3. “Η Ελλάδα έχει αξιοπρέπεια”. Σε αντίθεση με τον ΓΑΠ που μας διαβάλλει όπυ βρεθεί και σταθεί προκαλώντας την αποστροφή των ξένων και στη συνέχεια προσβάλλει και τους Ευρωπαίους με τις παρόλες περί “αδυναμίας της ΕΕ” και περί “Παγκόσμιας Διακυβέρνησης” ο Σαμαράς διαμηνύει ότι “Ναι Κύριοι σας χρωστάμε, ναι χρειαζόμαστε δανεικά, αλλά δεν μας περνάει από το μυαλό να ρίξουμε πιστόλι, γιατί είμαστε αξιοπρεπείς λαός και για αυτό θα πάρετε τα λεφτά σα;ς όπως συμφωνήθηκε”
4. Στο Γεωπολιτικό παιχνίδι ο Σαμαράς παίρνει αντίθετη θέση από τον Ατλαντιστή και Νεοοωμανιστή ΓΑΠ (Πρώτες συναντήσεις με Μπράουν & Ερντογάν) υποστηρίζοντας όχι απλά την Ευρώπη, αλλά το ευρωπαϊκό ιδεώδες. Επιχειρεί δηλ. να βάλει, έστω με πολιτικούς όρους για αρχή την Ελλάδα στον σκληρό πυρήνα της Ευρώπης
Bodinus1576-σχόλιο στο antinews.gr
Read more

Ο κ. Παπανδρέου θα είναι ο απόλυτα υπεύθυνος για ότι μας συμβεί…..

















Του Πέτρου Χασάπη

Αυτή τη δημοκρατία δεν έχουμε; Νωπή λαϊκή εντολή δεν ισχυρίζεται ο κ. Παπανδρέου ότι πήρε; Μόνος του δεν αποφάσισε να πάει στο ΔΝΤ; Μήπως ρώτησε κανέναν και δεν το ξέρουμε; Ε, λοιπόν τώρα και μόνος του θα πορευτεί. Ο λαός αρνείται να συμπορευτεί με τον κ. Παπανδρέου. Ας πάρει λοιπόν τη νωπή λαϊκή εντολή του και ας προχωρήσει.
Όταν στις 5-10-2009 ανέλαβε την πρωθυπουργία της χώρας υποσχόμενος, προκειμένου να εκλεγεί, τα πάντα, δεν φρόντισε τουλάχιστον, τότε που τα spreads ήταν 120-130 μ.β. και τα επιτόκια δανεισμού της χώρας χαμηλά, να δείξει ικανότητα και προνοητικότητα. Να διευθετήσει τα οικονομικά της χώρας και σιγά σιγά να κάνει τις απαραίτητες διαρθρωτικές αλλαγές στο Δημόσιο τομέα ώστε να συμμαζέψει τα οικονομικά της χώρας και να μειώσει το έλλειμμα, χωρίς να κινδυνέψει η χώρα να αντιμετωπίσει πρόβλημα δανεισμού.

Απεναντίας, για καθαρά προπαγανδιστικούς λόγους, δηλαδή προκειμένου να εξευτελίσει πολιτικά τη Νέα Δημοκρατία και λειτουργώντας ως διεθνής κουμανταδόρος, περιέφερε τη χώρα διεθνώς ως ένα αναξιόπιστο κράτος που…. μοιάζει οικονομικά με τον «Τιτανικό». Αργότερα άρχισε λεονταρισμούς εναντίον των διεθνών κερδοσκόπων, από τους οποίους περίμενε να λάβει δανεικά και εκβίαζε την ΕΕ μπλοφάροντας με το δίλημμα «βοήθεια ή ΔΝΤ».

Το αποτέλεσμα είναι η επαίσχυντη για την Ελλάδα σύμβαση με το ΔΝΤ και η εξαθλίωση του λαού που έρχεται.
Ο κ. Παπανδρέου δεν ενήργησε ως σώφρων πολιτικός, αλλά ως ένας κακός παίχτης, ο οποίος τα έχασε όλα σε ένα «χαρτί».
Το μένος του εναντίον της Νέας Δημοκρατίας, τον οδήγησε όχι μόνο στην καταστροφή της χώρας, όχι μόνο στο ότι δεν καταδέχτηκε να συνεννοηθεί προηγουμένως με την Αξιωματική αντιπολίτευση και τον παλιό συμφοιτητή του Αντώνη Σαμαρά, αλλά και τώρα ακόμα που δεν ξέρει αν θα ξημερώσει αύριο το πρωϊ στην πρωθυπουργία της χώρας, θέλει να στήσει εξεταστικές επιτροπές για την οικονομία (λες και θα βγει τίποτα) για να εξευτελίσει και πάλι τη Νέα Δημοκρατία, ρίχνοντας λάδι στη φωτιά και ευτελίζοντας τη χώρα πιο πολύ, αντί να ζητήσει τη βοήθεια για την αντιμετώπιση της κρίσης και για την αλλαγή του πολιτικού συστήματος.
Ο κ. Παπανδρέου παίζει και πάλι επικοινωνιακά, αλλά τα περιθώρια στενεύουν επικίνδυνα για τον ίδιο και το ΠΑΣΟΚ. Είναι ο απόλυτα υπεύθυνος για ότι συμβεί και ευτυχώς που ο Αντώνης Σαμαράς κράτησε όρθια μια ελπίδα σ’ αυτόν το τόπο, μη υποκύπτοντας στις πιέσεις των κρατικοδίαιτων ολιγαρχών.
Read more