Σάββατο 8 Μαΐου 2010

Η δικαίωση του Αντώνη Σαμαρά

Τι συζητάει αυτό το Σαββατοκύριακο η Ε.Ε.;

1. Τη δημιουργία Ευρωπαϊκού Μηχανισμού διαχείρισης-επίλυσης κρίσεων για τα κράτη της Ευρωζώνης.

2. Τη δημιουργία Ευρωπαϊκού Ταμείου στόχος του οποίου θα είναι διασώζει τα κράτη της ευρωζώνης που απειλούνται με χρεοκοπία.

3. Τη δυνατότητα, η Ε.Κ.Τ να αγοράζει ομόλογα των κρατών της Ευρωζώνης (κάτι τέτοιο θα εξουδετέρωνε τους κερδοσκόπους)

Όλα αυτά είναι προτάσεις του Αντώνη Σαμαρά, από καιρό!

Τι σημαίνουν αυτές οι εξελίξεις:

1.Κατ’ αρχήν ότι η κρίση που βιώνει η χώρα μας, δεν ήταν μόνο ελληνική, αλλά και πρόβλημα της Ευρωζώνης. Αυτό, για όσους επέμεναν να δυσφημούν τη χώρα μας στο εξωτερικό.

2. Μπορούσε να βρεθεί μια ευρωπαϊκή λύση. Αυτό που εδώ και καιρό φωνάζει ο κ. Σαμαράς και ο κ. Παπανδρέου κάνει πως δεν ακούει!

3. Ότι η συμμετοχή του ΔΝΤ δεν ήταν υποχρεωτική!

4. Πρέπει να μας εξηγήσει ο κ. Παπανδρέου γιατί το αποδέχθηκε; Μήπως για να δικαιολογήσει τη σκληρότητα των μέτρων που μας επέβαλε;

5. Μήπως τελικά το ΔΝΤ είναι το τίμημα που πρέπει να καταβάλλει ο ελληνικός λαός για την πολιτική ανεπάρκεια του κ. Παπανδρέου.\

6. Καταρρέει η κυβερνητική προπαγάνδα και τα εκβιαστικά διλήμματα ότι επιλογή του ελληνικού λαού ήταν «σοσιαλιστική βαρβαρότητα με άρωμα ΔΝΤ» ή πτώχευση!

Συμπέρασμα:

Πρώτον, όσο περνάει ο καιρός, κάθε μέρα και περισσότερο, θα αντιλαμβανόμαστε ότι ο κ. Παπανδρέου μας οδήγησε στο ΔΝΤ από επιλογή.

Δεύτερον, για αυτό το παιχνίδι που απογείωσε τα περίφημα spreads πάνω από τις 1000 μονάδες, υπάρχουν ευθύνες και πρέπει να αναζητηθούν.

Τρίτον, ο κ. Παπανδρέου, στην προσπάθειά του να φορτώσει τη δική πολιτική αδυναμία στην κυβέρνηση Καραμανλή, μετέτρεψε ένα ευρωπαϊκό πρόβλημα σε ελληνικό! Επί έξη μήνες ταλαιπώρησε Ελλάδα και Ευρώπη, αλλά τον πανάκριβο λογαριασμό θα κληθεί να πληρώνει, άγνωστο για πόσο, ο ελληνικός λαός.

Τέταρτον, ότι υπήρχε και άλλη, για την ακρίβεια το ΔΝΤ, δεν ήταν λύση.

Τέλος, το γεγονός και μόνο ότι άνοιξε αυτή η συζήτηση, αποτελεί την απόλυτη δικαίωση του Αντώνη Σαμαρά, που από την αρχή ήταν αντίθετος στη λύση του κ. Παπανδρέου.

Σημαίνει και κάτι άλλο: πόσο ορθή ήταν η απόφαση του να καταψηφίσει τα μέτρα στη Βουλή.

Από εδώ καις το εξής το επόμενο στοίχημα είναι να διαμορφώσει ένα πρόγραμμα το οποίο θα μας βγάλει από την μέγγενη του ΔΝΤ το ταχύτερο δυνατό. Πριν διαλυθεί η κοινωνία μας και εκατομμύρια άνθρωποι οδηγηθούν στη φτώχεια και την εξαθλίωση.

Κώστας Ροδινός -antinews