Σάββατο 8 Μαΐου 2010

110 δισ. ευρώ στην Ελλάδα


Οι ηγέτες της ζώνης του ευρώ ενέκριναν οριστικά την Παρασκευή την ενεργοποίηση του σχεδίου οικονομικής βοήθειας 110 δισεκατομμυρίων ευρώ προς την Ελλάδα για περίοδο τριών χρόνων και δήλωσαν έτοιμοι επί της αρχής να «ενισχύσουν» τη δημοσιονομική πειθαρχία, σύμφωνα με ευρωπαϊκή διπλωματική πηγή.
Το πράσινο φως των ηγετών της ζώνης του ευρώ στην έκτακτη σύνοδο κορυφής στις Βρυξέλλες ήταν αναμενόμενο, καθώς οι υπουργοί Οικονομικών είχαν ήδη συμφωνήσει για το σχέδιο την περασμένη Κυριακή (2/5).
Νωρίτερα, ο Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου υπογράμμισε...
...από τις Βρυξέλλες την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να αλλάξει το δρόμο της Ελλαδας και να τη φέρει στο δρόμο της ανάπτυξης και της σταθερότητας .

Σε δηλώσεις του λίγο πριν τη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωζώνης, τόνισε ακόμη πως η ελληνική Βουλή υπερψήφισε το νομοσχέδιο για τα μέτρα ενεργοποίησης του μηχανισμού στήριξης από ΕΕ και ΔΝΤ «δείχοντας τη βούληση της χώρας να προχωρήσει».

Αναφερόμενος στη σημερινή σύνοδο, σημείωσε πως «η Ευρώπη θα επιβεβαιώσει τη βούλησή της να ισχυροποιήσει το νομισμά της και την οικονομία της». «Πρέπει να δράσουμε από κοινού» κατέληξε.

Mπερλουσκόνι: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Ευρωζώνη

Η ζώνη του ευρώ βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και πρέπει να ληφθούν αποφάσεις για την υπεράσπισή της, δήλωσε ο Ιταλός πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

«Είμαστε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, πρέπει να λάβουμε αποφάσεις», δήλωσε ο Μπερλουσκόνι, σύμφωνα με τον εκπρόσωπό του, κατά τη σύνοδο κορυφής των αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων που χρησιμοποιούν το κοινό νόμισμα.