Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2012

Ποιοι κρατούν στο χέρι τον Σαμαρά



Ποιοι κρατούν στο χέρι τον ΣαμαράΠριν από οκτώ μήνες περίπου, στις 28 Απριλίου, ο πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς βρέθηκε στη Λάρισα για να μιλήσει σε προεκλογική συγκέντρωση που είχε οργανωθεί από τις τοπικές οργανώσεις της Ν.Δ.
Του Λουκιανού Κάλλιμπαν
«Η διαπλοκή προσπαθεί να μας κόψει το δρόμο» είχε πει στους Θεσσαλούς κι είχε καταχειροκροτηθεί…
Με τα λόγια και με τα διλήμματα έπεισε ακόμα και τον πιο δύσπιστο. Μπορεί να μην έκανε κυβέρνηση με την πρώτη νίκη, το πέτυχε όμως με τη δεύτερη. Δυστυχώς όμως, αποδεικνύεται από τα γεγονότα ότι ο κ. Αντώνης Σαμαράς αντέγραψε πιστά την τακτική του συμφοιτητή του, του κ. Γιώργου Παπανδρέου κι επιδόθηκε σε ένα πρωτοφανές εμπόριο ελπίδας.
Οι υποσχέσεις και οι δεσμεύσεις του πρωθυπουργού ήταν χωρίς αντίκρυσμα, όσο και η αξιοπιστία που θέλει να εμφανίσει στους Ευρωπαίους. Με αόριστες κατηγορίες κατά της διαπλοκής τόλμησε να μιλήσει για διαλεύκανση σκοτεινών υποθέσεων, απόδοση ευθυνών και δικαιοσύνης. Η κυβέρνησή του, όμως, δείχνει τόσο αμήχανη και τόσο αναποτελεσματική που τα αυτονόητα προσπαθεί να τα μετατρέψει σε άθλους. Αν σκεφθεί κανείς το φιάσκο του τελευταίου “Eurogroup” δεν χρειάζεται άλλα επιχειρήματα.
Ο κ. Σαμαράς διαρρήγνυε τα ιμάτιά του στις εκδηλώσεις που έκανε στο «Ζάππειο» παρουσιάζοντας τα προσωπικά μανιφέστα του -σαν «Βίπερ» της δεκαετίας του ’70- κι έλεγε ότι θα επιταχυνθούν οι δικαστικές έρευνες.
Η δικογραφία για το Μνημόνιο 1
Πώς εξηγείται λοιπόν ότι έχουν κολλήσει οι δικογραφίες και οι έρευνες που αφορούν στις συνθήκες υπό τις οποίες μπήκε η Ελλάδα στο Μνημόνιο, ποιοι εμπλέκονται στην υπόθεση των CDS, πώς έγιναν τα μαγειρέματα στηνΕΛΣΤΑΤ για το έλλειμμα και γιατί ήπιαν ορισμένοι το αμίλητο νερό για τη λίστα Λαγκάρντ.
Η δικογραφία για τη διερεύνηση ευθυνών από πολιτικά πρόσωπα που μετείχαν στην κυβέρνηση του κ. Γιώργου Παπανδρέου παρέμενε ξεχασμένη από τις 5 Σεπτεμβρίου στο γραφείο του αντιεισαγγελέα κ. Νικ. Παντελή. Όλως τυχαίως χθες βράδυ, όταν όλοι ασχολούνταν με τις εξελίξεις στις Βρυξέλλες, διαβιβάστηκε στη Βουλή προς συζήτηση. Ερωτηματικά δεν προκαλεί αυτή η εξέλιξη; Κάποιος καχύποπτος δεν θα σκεφτόταν ότιυπάρχουν ενδείξεις συγκάλυψης στην υπόθεση;
Θα πρέπει να θυμίσουμε ότι η δικογραφία στηρίζεται στην έρευνα που διενέργησαν οι οικονομικοί εισαγγελείς κ.κ.Γρηγόρης Πεπόνης και Σπύρος Μουζακίτης. Οι δύο δικαστικοί έπεσαν σε πολιτικά ονόματα κατά τη διάρκεια των ερευνών τους μετά την εξέταση μαρτύρων.
Να θυμίσουμε και ονόματα μαρτύρων; Κατέθεσαν οι κ.κ. Λούκα Κατσέλη, Γεράσιμος Αρσένης, Βάσω Παπανδρέου, Γιάννης Ζαννιάς, Πέτρος Χριστοδούλου και Παναγιώτης Ρουμελιώτης. Ποια είναι η διαπλοκή που κόβει το δρόμο στη διαλεύκανση αυτής της υπόθεσης κ. Σαμαρά;
Ο Σαμαράς έγινε «ασπίδα» του Παπανδρέου!
Η νέα αντίληψη που επικρατεί στην ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας θέλει «χαμηλούς τόνους» για όσες αιτιάσεις διατυπώθηκαν σχετικώς τη φρενήρη διακυβέρνηση του κ. Γιώργου Παπανδρέου, των «κηπουρών» και όσων άλλων καταδίκασαν τη χώρα στη φτώχεια και στον εξευτελισμό.
Υπάρχει κανείς που δεν θέλει να μάθει αν τελικώς ο μικρός αδελφός του πρώην πρωθυπουργού, ο κ. Ανδρίκος Παπανδρέου με την Μη Κυβερνητική Οργάνωση στην Ελβετία έχει (ή όχι) εμπλοκή στην υπόθεση των CDS;
Όσον αφορά στη λίστα Λαγκάρντ, μόλις χθες, ο βουλευτής κ. Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε στο “Newsbomb.gr ότι αναμένει από τον υπουργό Οικονομικών κ. Γιάννη Στουρνάρα άμεσα και απτά αποτελέσματα. Εφ’ όσον η κυβέρνηση γνωρίζει έναν προς έναν όσους έβγαλαν τα λεφτά στο εξωτερικό, ας τους καλέσει στο ταμείο. Τι πιο σαφές κ. πρωθυπουργέ! Να πληρώσουν.
Για την ΕΛΣΤΑΤ, μάλλον κάποιοι θα ήθελαν να συνεχιστούν τα μαγειρέματα. Δεν εξηγείται αλλοιώς γιατί ο στενός συνεργάτης του κ. Σαμαρά (και αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών) κ. Χρήστος Σταϊκούραςεπιτέθηκε προχθές με σφοδρότητα εναντίον του προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ κ. Ανδρέα Γεωργίου υποστηρίζοντας ότι ευθύνεται για τις αναθεωρήσεις του ελληνικού ΑΕΠ;
Ήταν τυχαίο και το ξέσπασμα του πρώην υφυπουργού κ. Φίλιππου Σαχινίδη εναντίον του κ. Γεωργίου; Όλως τυχαίως και ο κ. Σαχινίδης ήταν στενός συνεργάτης των κυρίων Παπανδρέου και Ευάγγελου Βενιζέλου. Ποια διαπλοκή θα έκοβε το δρόμο στην ΕΛΣΤΑΤ να ανακοινώσει στοιχεία; Θα απέκρυπτε στοιχεία η κυβέρνησή σας, κ. Σαμαρά;
Απέναντί του οι παλιοί συνεργάτες του
Άνθρωποι που στήριζαν ως χθες τον πρωθυπουργό έχουν αρχίσει και παίρνουν σαφείς αποστάσεις λέγοντας πως κάνει ό,τι περνά από το χέρι του για να παραγραφούν τα πολιτικά εγκλήματα του κ. Γιώργου Παπανδρέου. Ο πρώην πρωθυπουργός είναι υπεύθυνος και πρέπει να καταθέσει επί της ουσίας, αντί να παριστάνει τον «από χωρίου εις χωρίον»φυσιοδίφη. Αντί να δήλωνε εξυπνάδες από τη Νορβηγία, ο κ. Παπανδρέου θα έπρεπε να απολογηθεί για όσα έπραξε εις βάρος του ελληνικού λαού.
Κι αυτά δεν τα λέμε εμείς. Τα λένε οι παλιοί συνεργάτες του πρωθυπουργού από τη Συγγρού (σ.σ. ή ο λέγε με και «Βερμούδα»), οι οποίοι δεν τον αναγνωρίζουν από τότε που κάνει περιπάτους στην Ηρώδου Αττικού με ή χωρίς την εικόνα της κ. Άνγκελας Μέρκελ στο πλευρό του ή όταν δεν μιλά με το Θεό.
Στάχτη στα μάτια για την Εξεταστική
Στελέχη της Ν.Δ. ζητούν να τηρηθεί η δέσμευση που έδωσε ο κ. Σαμαράς για τη συγκρότηση Εξεταστικής Επιτροπής ενώ η πλειοψηφία των βουλευτών θέλουν να δουν τον κ. Γιώργο Παπανδρέου και όσους εμπλέκονται στις υποθέσεις αυτές να παραπεμφθούν σε Ειδικό Δικαστήριο. Όσο ο πρωθυπουργός αποφεύγει να τηρήσει αυτές τις δεσμεύσεις, τόσο θα πλησιάζει και η ετυμηγορία της κοινωνίας.
Δεν είναι τυχαίο ότι ο κ. Σαμαράς θέλει να ρίξει στάχτη στα μάτια όσων στηρίξαν, στηρίζουν και θα στηρίζουν τη «Νέα Δημοκρατία» με τα σενάρια που διαρρέονται από «παπαγαλάκια» της διαπλοκής που κατήγγειλε πριν από οκτώ μήνες.
Αφού έκανε ιδεολογικές εκπτώσεις από τις αρχές και τις αξίες της Ν.Δ. ακολούθησε την τακτική του «μπείτε σκύλοι και αλέστε», όπως συνέβη με την «Πολιτική Άνοιξη». Έτσι άνοιξε την πόρτα σε διάφορους γραφικούς ακροδεξιούς που ανέλαβαν εργολαβικά τη «βρώμικη δουλειά».
Γραφικοί εναντίον Καραμανλή!
Εκτοξεύουν λάσπη εναντίον του πρώην πρωθυπουργού κ. Κώστα Καραμανλή για το περιεχόμενο και το αποτέλεσμα της διακυβέρνησής του. Με τέτοια καμώματα οι γραφικοί ονειρεύονται μια θέση στην κυβέρνηση του κ. Σαμαρά μετά τον ανασχηματισμό ενώ μετέχουν και σε ένα ακόμα υπόγειο πολιτικό παιγνίδι.
Όσο οι τελάληδες της ακροδεξιάς κρίνουν χυδαία τον κ. Καραμανλή, τόσο επιδιώκουν να φθείρουν τη Ν.Δ. έως ότου την απαξιώσουν. Έτσι θα προκύψει η ανάγκη να παραδεχθούν οι κύριοι Αντώνης Σαμαράς και Ευάγγελος Βενιζέλος ότι συμφωνούν στη συγκρότηση ενός νέου (φιλευρωπαϊκού ή φιλογερμανικού;) κεντροδεξιού κόμματος.
Οι Γερμανοί φίλοι του κ. Σαμαρά από την εποχή που έφυγε από τη Ν.Δ. κι έριξε την κυβέρνηση του κ.Κωνσταντίνου Μητσοτάκη φαίνεται πως έχουν σχεδιάσει τα πάντα. Ακόμα και την επανεργοποίηση του προσώπου που έγραψε το βιβλίο «Εκτροχιασμός» και το παρουσίασε πριν από μερικές ημέρες.
Ο Σημίτης και οι τρεις συμπτώσεις
Ο πρωθυπουργός που ευχαρίστησε τους Αμερικανούς για τα Ίμια, πέταξε έξω από την ελληνική πρεσβεία στο Ναϊρόμπι τον Οτσαλάν, έπαιξε τις περιουσίες των Ελλήνων στο χρηματιστήριο, ο κ. Κώστας Σημίτης είναι εδώ.
Δεν αποτελεί σύμπτωση ότι στη συνέντευξη που παρεχώρησε στα «Επίκαιρα» ο πρώην υπουργός κ. Ανδρέας Λοβέρδος δηλώνει ότι ο κ. Σαμαράς συζητούσε το 2000 με το ΠΑΣΟΚ και τον κ. Σημίτη πολιτική ή εκλογική συνεργασία. Συμπτωματικώς (επίσης) το «Έθνος» του κ. Γιώργου Μπόμπολα επιχειρεί να διαψεύσει το περιστατικό (στη θέση του κεντρικού παραπολιτικού, στη σελίδα 11 σήμερα). Για να δέσει το γλυκό βάζουμε και τρίτη σύμπτωση: ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ κ. Γιώργος Καρατζαφέρης έχει καταγγείλει σε συνέντευξή του στο “Mega” ότι πριν αναστείλει τη λειτουργία της η ΠΟΛ.ΑΝ. το 2000 πήρε λεφτά από τους Γερμανούς, σύμφωνα με τις καταθέσεις του κ. Μιχάλη Χριστοφοράκου.
Όσον αφορά στον κ. Σημίτη ένα θα μπορούσε να σημειώσει κανείς: ο πνευματικός πατέρας του κ. Γιώργου Παπανδρέου αποτελεί τη «χρυσή εφεδρεία», αν ο κ. Σαμαράς αναζητήσει στο άμεσο (σ.σ. αμεσότατο) μέλλον μια σανίδα πολιτικής σωτηρίας. Και μάλιστα απελέκητη…
Πηγή: newsbomb.gr