Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2012

Παραμονή του Eurogroup η τρόικα με νέο e-mail ζητά 22.000 απολύσεις στο Δημόσιο για το 2013


20121120-022544.jpg- Συνεργάτες του πρωθυπουργού αναφέρουν πως καθημερινά δέχονται πολλά τέτοια e-mails
- Ωστόσο, αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο αντί για απολύσεις να υπάρξουν και νέες διαθεσιμότητες
- Όλα αυτά λίγες μόλις ώρες πριν το κρίσιμο Eurogroup το οποίο τέθηκε στη συνάντηση Σαμαρά με Βενιζέλο και Κουβέλη
- Να σημειωθεί ότι ένα τέτοιο ενδεχόμενο αποτελεί εξοργιστική διάψευση του ότι δεν θα υπάρξουν άλλα μέτρα
Όλα τα τρέχοντα θέματα συζητήθηκαν στις συναντήσεις που είχε ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς διαδοχικά με τους δύο κυβερνητικούς εταίρους, κ. Βενιζέλο και κ. Κουβέλη, αλλά κυρίως η κρίσιμη συνεδρίαση του Eurogroup όπου θα παρθεί απόφαση για την εκταμίευση της δόσης, αλλά και θα τεθεί το θέμα της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους.
Και ενώ από την ελληνική πλευρά είναι όλα έτοιμα και η Ελλάδα έχει εκπληρώσει και με το παραπάνω τις υποχρεώσεις της, έρχεται ένα νέο e-mail της τρόικα που προκαλεί οργή, αλλά και εκνευρισμό στους κυβερνητικούς κόλπους. Ο λόγος για το email που έφθασε στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης με το οποίο η τρόικα ζητά μέσα στο 2013 να απολυθούν 22.000 δημόσιοι υπάλληλοι.
Aυτό είναι αδιανόητο κυριολεκτικά! Παραμονή της πιο κρίσιμης ημέρας για το θέμα της ελληνικής κρίσης, η τρόικα να στέλνει e-mail με το οποίο ουσιαστικά να δίνει την εντύπωση ότι τα μέτρα που ψηφίστηκαν πριν λίγες εβδομάδες μπορεί να έχουν και συνέχεια.
Επίσημα, οι τρεις κυβερνητικοί εταίροι στις συναντήσεις τους απέρριψαν με κατηγορηματικό τρόπο το νέο αίτημα της τρόικας, με τους συνεργάτες του πρωθυπουργού να αναφέρουν πως καθημερινά δέχονται τέτοια e-mails, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως η ελληνική κυβέρνηση καλείται να τα υλοποιήσει κιόλας.
Ωστόσο, μπορεί οι τρεις κυβερνητικοί εταίροι να το απορρίπτουν, αλλά κανείς δεν διαψεύδει το ενδεχόμενο αντί για 22.000 απολύσεις, όπως ζητά η τρόικα, αυτές να αλλάξουν και να γίνουν ξαφνικά 22.000 νέες διαθεσιμότητες εντός του 2013.
Πηγή:newsit.gr