Σάββατο 15 Μαΐου 2010

Ερώτηση Νικολόπουλου για το ποιοι είναι οι πραγματικοί συντάκτες του επώδυνου μνημονίου των μέτρων!


Άμεση αντίδραση του βουλευτή Αχαίας της Νέας Δημοκρατία Νίκου Νικολόπουλου για το θέμα που δημιουργήθηκε από τις δηλώσεις του Στρος Καν σε συνέντευξη που έδωσε στον δημοσιογράφο Μιχαλη Ιγνατίου για λογαριασμό του Mega και στην οποία συνέντευξη αναφέρει (αντίθετα με αυτό που δηλώθηκε στη βουλή των Ελλήνων) ότι το μνημόνιο συνεργασίας (δηλαδή η συμφωνία μεταξύ κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και ΔΝΤ) με τα πιο επώδυνα μέτρα που έχουν παρθεί ποτέ σε ευρωπαική χώρα , το συνέταξε μόνη της η ελληνική κυβέρνηση και το παρουσίασε στο ΔΝΤ.
Η ερώτηση του βουλευτή προς τον υπουργό Οικονομικών έχει όπως παρακάτω:

" Mε έκπληξη στο βραδινό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού MEGA στις 14 Μαΐου 2010 με την κυρία Τρέμη , ακούσαμε την ανταπόκριση του γνωστού δημοσιογράφου από την Ουάσινγκτον κ. Μιχάλη Ιγνατίου, να μας ενημερώνει ότι ο πρόεδρος του ΔΝΤ κ. Στρος Καν, στο περιθώριο μιας συνέντευξης που έδωσε για λογαριασμό του καναλιού, ότι το μνημόνιο συνεργασίας (δηλαδή η συμφωνία μεταξύ κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και ΔΝΤ), το συνέταξε μόνη της η ελληνική κυβέρνηση και το παρουσίασε στο ΔΝΤ. Εμείς λέμε, πως αν αυτό αληθεύει τότε η ελληνική κυβέρνηση και ο κ. Παπανδρέου προσωπικά, ο οποίος άλλα είπε μέσα στη Βουλή, είναι πολλαπλά εκτεθειμένοι απέναντι στον ελληνικό λαό, ο οποίος δικαιούται να γνωρίζει ποιος.....ακριβώς είναι ο εμπνευστής αυτών των σκληρών μέτρων που υποτίθεται ότι τάχα μας τα επέβαλε το ΔΝΤ. Ο κ. Στρος Καν ανέφερε μάλιστα συγκεκριμένα και τους κ. Παπακωσταντίνου και κ. Προβόπουλο σαν τους συντάκτες της συμφωνίας. Το θέμα είναι ζωτικής πολιτικής σημασίας και πρέπει να ξεκαθαρίσει αμέσως για να μάθουμε ποιος λέει αλήθεια. Το ΔΝΤ ή η ελληνική κυβέρνηση;
ΕΡΩΤΑΤΑΙ λοιπόν ο κ. Υπουργός:
1)Είναι αλήθεια η ψέμα αυτά που ισχυρίσθηκε ο Στρος Καν ότι δηλαδή τελικά η Ελληνική κυβέρνηση συνέταξε το περίφημο μνημόνιο των σκληρών μέτρων που ελήφθησαν και που η ίδια μέσα στη βουλή μας τα παρουσίασε σαν έργο του ΔΝΤ.
2)Η περίπτωση του να συντάχθηκε το μνημόνιο, όπως δήλωσε ο κ. Στρος Καν, από τους κ Παπακωσταντίνου και κ. Προβοπουλο, και όχι από το ΔΝΤ:
α), είναι σε γνώση του πρωθυπουργού Γεωργίου Παπανδρέου και του υπόλοιπου υπουργικού συμβουλίου;
β) Ποια λογική σας οδήγησε να πείτε ψέματα εξαπατώντας όλο τον Ελληνικό λαό παίρνοντας ιδιαίτερα σκληρά μέτρα στους μη έχοντες και μη προνομιούχους πολίτες της πατρίδος μας;"

Αναρτήθηκε από ONLINE-PRESS
Read more

Έχω μάτια και βλέπω: ΙΔΟΥ ΠΟΙΟΣ ΥΠΕΓΡΑΨΕ....

Read more

Ολοκληρωτική στροφή στήν εξωτερική πολιτική τής χώρας...

Δεδομένου ότι δύο είναι οι βασικές απόψεις ώς πρός το κύριο πρόβλημα τής χώρας, δηλαδή τον ελληνοτουρκικό πόλεμο ο Παπανδρέου ποτέ δέν έκρυψε ότι ήταν υπέρ τής μίας εξ αυτών...
Φυσικά δέν είναι ο μόνος ...
Ο Καραμανλής αντίθετα ήταν υπέρ τής άλλης άποψης...
Οταν αυτοί πού ενδιαφέρονταν έριξαν στην κυριολεξία τόν Καραμανλή (Βατοπέδια κλπ) η κατεύθυνση πού θα έπαιρνε η χώρα ήταν δεδομένη...

Ολα αυτά είναι γνωστά...
Αυτό πού προκαλεί εντύπωση είναι ότι υπάρχουν άνθρωποι πού τώρα ολοφύρωνται και κλαίνε για αυτήν την αλλαγή στην εξωτερική πολιτική...
Τό περίεργο είναι οτι πολλοί εξ αυτών βοήθησαν στην πτώση Καραμανλή (Βατοπέδια κλπ)...
Με αυτήν την έννοια τό ερώτημα πού μπαίνει είναι απλό...
Ολοι αυτοί δέν καταλάβαιναν τότε τί έκαναν , δέν καταλαβαίνουν τώρα, ή τέλος πάντων μήπως δέν καταλαβαίνουν εντελώς?
Οπως και να έχει τώρα είναι αργά γιά δάκρυα Στέλλα...
Οπότε δεδομένου ότι έτσι κι αλλιώς τα πράματα έχουν πάρει τον δρόμο τους τό μόνο πού μένει είναι να δούμε τί ακριβώς είχαν πάντα στό νού τους οι Αμερικανοί...
Ελπίζουμε απλά να μην φανούν αχάριστοι....


(Στη φωτό ένας αγωγός. Οχι φυσικά ο αγωγός Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη, ο οποίος - εννοείται - μάς τελείωσε...

http://jimmy278.blogspot.com/2010/05/blog-post_14.html
Read more

To μεγαλύτερο ψέμα του Παπανδρέου. Το μνημόνιο των μέτρων έργο των Παπακωσταντίνου -Προβόπουλου!


Χθες το βράδυ στο δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού MEGA, ο γνωστός ανταποκριτής από την Ουάσινγκτον κ. Μιχάλης Ιγνατίου, μετέδωσε την είδηση ότι στο περιθώριο μιας συνέντευξης που πήρε από τον διευθυντή του ΔΝΤ κ. Στρος Καν, ο τελευταίος του είπε ότι το μνημόνιο συνεργασίας (δηλαδή η συμφωνία μεταξύ κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και ΔΝΤ), το συνέταξε μόνη της η ελληνική κυβέρνηση και το παρουσίασε στο ΔΝΤ.
Εμείς λέμε, πως αν αυτό αληθεύει τότε η ελληνική κυβέρνηση και ο κ. Παπανδρέου προσωπικά, ο οποίος άλλα είπε μέσα στη Βουλή, είναι πολλαπλά εκτεθειμένοι απέναντι στον ελληνικό λαό, ο οποίος δικαιούται να γνωρίζει ποιος.....
ακριβώς είναι ο εμπνευστής αυτών των σκληρών μέτρων που υποτίθεται ότι τάχα μας τα επέβαλε το ΔΝΤ. Ο κ. Στρος Καν ανέφερε μάλιστα και δύο ελληνικά ονόματα που είναι οι συντάκτες της συμφωνίας.
Αυτό είναι ένα θέμα ζωτικής πολιτικής σημασίας και πρέπει να ξεκαθαρίσει αμέσως για να μάθουμε ποιος λέει αλήθεια. Το ΔΝΤ ή η ελληνική κυβέρνηση;
Αν θέλετε την δική μας αίσθηση, το ΔΝΤ λέει την αλήθεια.
Θα πρέπει λοιπόν η Νέα Δημοκρατία και ο Αντώνης Σαμαράς, αλλά και τα άλλα κόμματα (ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ και ΛΑΟΣ) να πιέσουν ώστε να αποκαλυφθεί η πλήρης αλήθεια.
Δεν μπορεί η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ να αποφεύγει το πολιτικό κόστος εξαπατώντας το λαό και ταυτόχρονα να παίρνει και λευκές επιταγές από τη Βουλή ο κ. Παπακωνσταντίνου, ότι δήθεν τις απαιτεί το ΔΝΤ.
Επιτέλους ήρθε η ώρα της αλήθειας.
Όχι άλλη κοροϊδία.
online-press
Read more

Γράφεται η συνέχεια της Μαδρίτης και των Ιμίων


Χρόνια τώρα η ελληνική εξωτερική πολιτική στηρίχθηκε στην «πανάκεια Ερντογάν». Στην υποκειμενική δηλαδή εκτίμηση της ελληνικής πολιτικής ηγεσίας ότι η πολιτική ηγεσία της Τουρκίας μπορούσε να την οδηγήσει στην Ευρωπαϊκή Ένωση, οπότε και θα λυνόντουσαν αυτομάτως και όλα τα προβλήματα στις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Πόσο λανθασμένη είναι αυτή η πολιτική επιβεβαιώνεται και από την επίσκεψη Ερντογάν

Τα τουρκικά μαχητικά, τα οποία πέταξαν και χθες παράνομα πάνω από το Αγαθονήσι, προσγείωσαν ανώμαλα στην πραγματικότητα και την επιχείρηση «φιλίας και γοητείας» του Ερντογάν και την απαράδεκτη κυβερνητική προπαγάνδα των εγχώριων γκαιμπελίσκων περί των προθέσεων των Τούρκων

Όπως γράφουμε στο Μάθανε ότι χρεοκοπούμε, και πλάκωσαν κι οι Τούρκοι ο Ερντογάν παρέμεινε αμετακίνητος στις πάγιες και διαχρονικές θέσεις της Τουρκίας για το Αιγαίο και την Κύπρο. Σιγά μην υποχωρούσε απέναντι σε μια ασθμαίνουσα κυβέρνηση αντιμέτωπη με μια μεγάλη εσωτερική κρίση.

Αντιθέτως η κυβέρνηση Παπανδρέου, με όσα είπαν και δήλωσαν ο πρόεδρός της και ο αντιπρόεδρός της έβαλαν τα πράγματα στην θέση τους και έστειλαν το μήνυμα στους ξένους προστάτες τους ότι επιθυμούν διακαώς να συνεχίσουν την καταστροφική πολιτική που άρχισε η προηγούμενη κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ (με στυλοβάτη της τον Γ. Παπανδρέου) στην Μαδρίτη και τα Ίμια.

Ο όρος «εδαφική λεπτομέρεια», ή «γεωγραφική ιδιομορφία» που χρησιμοποίησε ο Θ. Πάγκαλος συνιστά 100% υιοθέτηση των τουρκικών ισχυρισμών που υποστηρίζου ότι τα ελληνικά νησιά αποτελούν τάχα συνέχεια της υφαλοκρηπίδας της Ανατολίας μια ιδιαιτερότητα δηλαδή της Φύσης!!!

Οι δηλώσεις του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και πρωταγωνιστή των Ιμίων και της υπόθεσης Οτσαλάν βρίσκονται σε ευθεία γραμμή με την Συμφωνία της Μαδρίτης στην η οποία αναγνωρίζει για πρώτη φορά ζωτικά συμφέροντα της Τουρκίας στο Αιγαίο.

(Ο κ. Πάγκαλος αναγνωρίζει εδαφικές διαφορές με την Τουρκία που πρέπει να λυθούν από τρίτους !!!)

Ταυτόχρονα, ο πρωθυπουργός της Ελλάδας έδωσε πάτημα στους στρατηγούς της Τουρκίας που τόσα χρόνια ισχυρίζονται ψευδώς ότι η Ελλάδα ετοιμάζεται να επιτεθεί στην Τουρκία

Ο Γ. Παπανδρέου δικαιολόγησε την τουρκική επιθετικότητα !!!

Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά ο κ. Παπανδρέου επέτρεψε στον Ερντογάν να κάνει και υποδείξεις στα άλλα κόμματα για το πώς πρέπει να συμπεριφέρονται στην κυβέρνηση του φίλου του του Γιώργου.

Φυσικά για να μην μένει καμιά αμφιβολία προς ποίους απευθύνονται όλα αυτά και με τις υποδείξεις ποίων γίνονται ο κ. Παπανδρέου φρόντισε να ομιλεί σε άπταιστα αμερικανικά (Επίσημη γλώσσα της Ελλάδας τα αμερικανικά)

antinews
Read more

Το Ντοκουμέντο της μεγάλης κοροϊδίας. Εξαπάτησαν την Ελλάδα και τη δημοκρατία μέσα στο κοινοβούλιο! « www.olympia.gr

Read more

Παρασκευή 14 Μαΐου 2010

Ανακοίνωση της οργανωτικής επιτροπής του 8ου Τακτικού Συνεδρίου της Ν.Δ

Η Οργανωτική Επιτροπή Συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας αποφάσισε για την εξοικονόμηση χρόνου και δαπανών στη δύσκολη συγκυρία που περνά ο τόπος, να συγχωνεύσει τις προγραμματισμένες προσυνεδριακές δραστηριότητες σε μία πολυθεματική προσυνεδριακή συνδιάσκεψη που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα το Σάββατο και την Κυριακή 5-6/6/2010.

Οι συνδιασκέψεις που συγχωνεύονται είναι οι εξής:

* ΓΙΑ ΕΡΕΥΝΑ-ΝΕΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ-ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ (ΠΑΤΡΑ)
* ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ (ΙΩΑΝΝΙΝΑ)
* ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ (ΚΕΡΚΥΡΑ)
* ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ (ΗΡΑΚΛΕΙΟ)
* ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ (ΚΟΜΟΤΗΝΗ)
* ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ (ΕΛΕΥΣΙΝΑ)
* ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΗΣΙΩΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ (ΜΥΤΙΛΗΝΗ)

Λεπτομερέστερη ενημέρωση των εμπλεκομένων φορέων με τις προσυνεδριακές δραστηριότητες θα ανακοινωθεί την επόμενη εβδομάδα.
Read more

Ραχόι, όπως Σαμαράς και ...βάλε!


Tα συμβαίνοντα στην Ισπανία και στην Πορτογαλία διαψεύδουν όλους όσοι υποστήριζαν ότι η καταψήφιση του νομοσχεδίου της σκληρής λιτότητας κάνει τον Αντώνη Σαμαρά "παρία" της Ευρωπαικής Κεντροδεξιάς. Στην Ισπανία, ο ηγέτης της κεντροδεξιάς αντιπολίτευσης Ραχόι αντιδρά έντονα στα μέτρα του Θαπατέρο τα οποία όμως είναι πολύ πιο ήπια από του Παπανδρέου ( 5% μείωση των μισθών των δημοσίων υπαλλήλων , πάγωμα συντάξεων, κατάργηση επιδόματος γεννήσεων, μείωση κατά 6 δις ευρώ των δημοσίων δαπανών) κάνοντας λόγο ακόμη και για μετατροπή της Ισπανίας σε "προτεκτοράτο" των ΗΠΑ! Σκεφτείτε τι θα έλεγαν εδώ έτσι και προχωρούσε ο Σαμαράς σε τέτοια ...ανάλυση μετά την παράδοσή μας στο ΔΝΤ.
(Ελεύθερος Τύπος)/online-press
Read more

Καταργείται η διδασκαλία των ελληνικών στο εξωτερικό!

Μετά συνέχεια έχει και το εσωτερικό!

Η Διεύθυνση Παιδείας Ομογενών και Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης του υπουργείου Παιδείας ανακοίνωσε σήμερα πως: δεν θα διεξαχθούν οι φετινές εξετάσεις γλωσσομάθειας που προβλέπονταν από την με αρ. πρωτ. Φ.821/2443Π/144249/Ζ1/20-11-2009 προκήρυξη του ΥΠΔΒΜΘ, καθώς δεν θα πραγματοποιηθούν νέες αποσπάσεις εκπαιδευτικών στο εξωτερικό για το σχολικό έτος 2010-2011.
Δηλαδή η υπουργός πιστή στις προεκλογικές της δεσμεύσεις, προχωρά στην κατάργηση της ελληνικής γλώσσας πρώτα στο εξωτερικό. Οι εκπαιδευτικοί που αποσπώνται στο εξωτερικό είναι κυρίως δάσκαλοι και φιλόλογοι που διδάσκουν κυρίως σε ελληνικά σχολεία, τα ελληνόπουλα στην Αμερική, την Γερμανία, την Αυστραλία και όπου γης υπάρχουν Έλληνες. Επίσης, διδάσκουν την ελληνική γλώσσα και σε πανεπιστημιακά τμήματα του εξωτερικού για ξένους που ενδιαφέρονται να την μάθουν. Για να καταργηθεί λοιπόν η ελληνική γλώσσα και να εισέλθει ως επίσημη η αγγλική, όπως έχει δεσμευτεί η υπουργός, πρέπει πρώτα να σταματήσει η διδασκαλία της στο εξωτερικό. Με την πρωτοφανή αυτή απόφαση, ολοκληρώνεται ο πόλεμος στην διδασκαλία της ελληνικής στο εξωτερικό, ο οποίος είχε αρχίσει από την στιγμή που επιβλήθηκαν μειώσεις στο επιμίσθιο των εκπαιδευτικών του εξωτερικού παράλληλα με αύξηση της φορολογίας του, δώρο και αυτό της "σοσιαλιστικής" "πατριωτικής" κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ. Ούτως ή άλλως πλέον δεν μπορούσαν να συντηρηθούν Έλληνες εκπαιδευτικοί στο εξωτερικό. Αλλά για να είναι σίγουρη η υπουργός πως δεν θα βρεθεί κανένας τρελός που θα χαλάει από την τσέπη του για να διδάσκει ελληνικά, απαγόρευσε τελείως τις αποσπάσεις στο εξωτερικό. Ο λόγος τώρα ανήκει πρωτίστως στις ελληνικές κοινότητες του εξωτερικού, οι οποίες θα πρέπει να μιλήσουν για το ποιος και για ποιο λόγο επιδιώκει τον αφανισμό τους.
Paideia-gr
Read more

Σταματά η πληρωμή των αποσπασμένων δασκάλων σε ελληνικά σχολεία του εξωτερικού. Το περιφερειακό συμβούλιο αποφάσισε αναστολή της λειτουργίας του ΣΑΕ σ


।- Του Αποστόλη ΖουπανιώτηΑπόφαση για διακοπή της πληρωμής των χρημάτων που η ελληνική πολιτεία καταβάλλει (στο εξωτερικό) για τις πληρωμές των περίπου 2।000 Ελλήνων εκπαιδευτικών που είναι αποσπασμένοι σε ελληνικά στην πλειοψηφία της σχολεία, έλαβε η ελληνική κυβέρνηση। Η απόφαση αναμένεται να εφαρμοστεί από το Σεπτέμβριο αφήνοντας στους εκπαιδευτικούς και στα σχολεία που υπηρετούν δύο επιλογές: Είτε να επιστρέψουν στην Ελλάδα, είτε την πληρωμή των μισθών τους στο εξωτερικό να καταβάλλουν τα σχολεία τους।Η απόφαση αυτή ελήφθη στα πλαίσια των σκληρών μέτρων λιτότητας που έλαβε η ελληνική κυβέρνηση και αναμένεται να προκαλέσει τεράστια προβλήματα στα ελληνικά σχολεία της διασποράς, αλλά και σε σχολεία (όπως τα τσάρτερ στην Αμερική) τα οποία θα παρουσιάσουν τεράστια κενά στη διδασκαλία। Μάλιστα, καθώς δεν δίδονται και μεγάλα χρονικά περιθώρια για τις αναγκαίες προσαρμογές και εναλλακτικές λύσεις για την κάλυψη των κενών και την ανεύρεση πόρων, πολλά σχολεία, ιδίως σε ευρωπαϊκές χώρες που στηρίζονται αποκλειστικά σε αποσπασμένους, ίσως υποχρεωθούν να μην λειτουργήσουν το Σεπτέμβριο.Η Greek News είναι σε θέση να γνωρίζει ότι ο Αρχιεπίσκοπος Δημήτριος, που πληροφορήθηκε την δραματική αυτή εξέλιξη όταν ήταν στην Κωνσταντινούπολη, άλλαξε αμέσως τα σχέδιά του και μετέβη στην Αθήνα, όπου και συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου και τον υπουργό αναπληρωτή Εξωτερικών, Δημήτρη Δρούτσα. Σύμφωνα με πληροφορίες μας, στις συνομιλίες του ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής ζήτησε από τον πρωθυπουργό να εξαιρεθούν από το μέτρο για φέτος, τουλάχιστον οι εκπαιδευτικοί που καλύπτουν την Αρχιεπισκοπική περιφέρεια Νέας Υόρκης. Ο πρωθυπουργός υποσχέθηκε να διερευνήσει τις δυνατότητες που υπάρχουν.Υπολογίζεται ότι ο αριθμός των Ελλήνων εκπαιδευτικών που είναι αποσπασμένοι στην Αμερική αγγίζει τους 200, με τους 70 περίπου να βρίσκονται στην Αρχιεπισκοπική περιφέρεια Νέας Υόρκης. Η ελληνική κυβέρνηση στη διάρκεια της απόσπασής τους καταβάλλει τους μισθούς τους στην Ελλάδα και επιπρόσθετο επίπεδο (ουσιαστικά δεύτερο μισθό) στην Αμερική. Πρόσφατα, χάρη σε προσπάθειες της βουλευτή Κάρολιν Μαλόνι, αυξήθηκε η διάρκεια της βίζας για την παραμονή τους στην Αμερική, από τα 3 στα 5 χρόνια.Η εξέλιξη αυτή, ανεξαρτήτως του αν δοθεί παράταση ενός έτους για την εφαρμογή του μέτρου, στην περιφέρεια Νέας Υόρκης, ή και σε άλλες περιοχές, δημιουργεί νέα δεδομένα για το μέλλον των ελληνικών σχολείων στις ΗΠΑ. Πέραν του ότι η παρουσία έμπειρου και χωρίς κόστος για την Αρχιεπισκοπή και τις κοινότητες προσωπικού, οι αποσπασμένοι κάλυπταν τεράστια κενά σε ελληνόγλωσσους δασκάλους, που δεν θα υπήρχαν, αφού για πολλά χρόνια δεν λειτουργεί η Ακαδημία Αγίου Βασιλείου και το Ελληνικό Κολέγιο δεν έχει βγάλει ούτε ένα δάσκαλο στα χρόνια της λειτουργίας του.Η Greek News με κύριο άρθρο της προ ημερών, με την ευκαιρία της πρόσκλησης εράνου για την κάλυψη του χρέους, που απηύθυνε ο πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, εισηγήθηκε αντ’ αυτού η Ομογένεια να ανακουφίσει την Ελλάδα αναλαμβάνοντας να καλύπτει η ίδια τις πληρωμές των δασκάλων. Στην ίδια κατεύθυνση εισηγηθήκαμε και την ανάληψη από τις περιφέρειες των δαπανών λειτουργίας του ΣΑΕ (βλέπε ρεπορτάζ στη σελίδα 13).Καθώς οι ραγδαίες εξελίξεις μας έπιασαν για μια ακόμη φορά απροετοίμαστους, μία εναλλακτική λύση θα ήταν η δημιουργία ενός ταμείου παιδείας στην Ομογένεια, για τις πληρωμές των μισθών των δασκάλων στην Αμερική και στη συνέχεια συνεννόηση με την ελληνική κυβέρνηση για τις αναγκαίες εγγυήσεις. Μία άλλη λύση θα ήταν την πληρωμή των μισθών των δασκάλων να αναλάβουν οι ίδιες οι κοινότητες, κάτι που ωστόσο θα επιφέρει πρόσθετα βάρη στα σχολεία και τα οικονομικά τους.Ωστόσο, όπως μας είπε αποσπασμένος εκπαιδευτικός και γνώστης του θέματος, το κλίμα αβεβαιότητας που επικρατεί, καθιστά αμφίβολο αν πλέον θα βρίσκονται εκπαιδευτικοί που θα είναι διατεθειμένοι να αφήσουν την Ελλάδα, χωρίς ισχυρές εγγυήσεις.
Read more

Ο Παπανδρέου επέτρεψε στον Ερντογάν να πλήξει Έλληνες πολιτικούς !!!


Όπως αναφέρθηκε στα ΜΜΕ, ο Ερντογάν αποκάλυψε κατά τη συνάντησή του με τον Γ. Παπανδρέου, ότι το 2004, στις συνομιλίες στην Ελβετία για το σχέδιο Ανάν, ο τότε πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής και ο κύπριος πρόεδρος, Τάσος Παπαδόπουλος, είχαν ζητήσει από τον Ανάν να μην προβεί καν σε δημοψήφισμα.

Είναι φυσικό βέβαια, η τουρκική πλευρά να προβάλλει αυτό το γεγονός ως αρνητικό. Είναι όμως, φυσικό να το δέχεται ως τέτοιο η ελληνική;

Είναι δυνατόν ο πρωθυπουργός της Ελλάδας να επιτρέπει στον πρωθυπουργό της Τουρκίας επί ελληνικού εδάφους να του κάνει τέτοια δωράκια, είτε κατηγορώντας τους αντιπάλους του, είτε … προτρέποντάς τους να στηρίξουν την κυβέρνηση ; (παρέμβαση Ερντογάν στα εσωτερικά της Ελλάδας);

Για να το πούμε απλά ο κ. Γιώργος Ανδρέα Παπανδρέου άφησε τον πρωθυπουργό της Τουρκίας να κτυπήσει κάτω από την ζώνη πολιτικούς αντιπάλους του.

Αν πήγαινε ο Γιώργος στην Άγκυρα και έλεγε τα ίδια για την τουρκική αντιπολίτευση πόσα τουρκικά F16 θα πετούσαν τώρα στο Αιγαίο;

Και άραγε η “αποκάλυψη” κάνει κακό ή καλό στον Καραμανλή, δεδομένου ότι ο Γ. Παπανδρέου ήταν αναφανδόν υπέρ του σχεδίου Ανάν και συνεπώς ταυτίζεται με τις τουρκικές θέσεις; Μήπως Καραμανλής και Παπαδόπουλος, οι οποίοι γνώριζαν πολύ καλά τα αισθήματα του κυπριακού και ελληνικού λαού, δεν ήθελαν να κάψουν μια πρωτοβουλία, όπως αυτή του σχεδίου Ανάν, που εμφανώς αποδοκιμάστηκε;

Υπάρχει προπαγάνδα και ωμή, ρεαλιστική πολιτική σκέψη. Και η κυβέρνηση επέλεξε το πρώτο.

Είναι όμως, απαράδεκτο σε εθνικά θέματα, οπότε η Ελλάδα πρέπει να εμφανίζει ένα ενιαίο και αρραγές μέτωπο, να δέχεται ο πρωθυπουργός δωράκια υπονόμευσης σε βάρος του Έλληνα πρώην πρωθυπουργού.

Αυτό δείχνει ότι στον βωμό των μικροκομματικών συμφερόντων, το ΠΑΣΟΚ είναι πρόθυμο να θυσιάσει και την εθνική ομοψυχία, για την οποία δήθεν κόπτεται, και τα ίδια τα εθνικά ζητήματα. Κρίμα. Τουλάχιστον ας διδαχθεί -ευκαιρίας δοθείσης με την επίσκεψη Ερντογάν- από τους Τούρκους, πως αυτοί, ενιαία, και ανεξάρτητα από τις εσωτερικές διαφορές τους, αντιμετωπίζουν όλους τους άλλους όταν πρόκειται για τα εθνικά τους θέματα και συμφέροντα.

antinews.gr
Read more

Επίσημη γλώσσα της Ελλάδας τα Αγγλικά!!!!

Read more

ΝΔ: Ο Πρωθυπουργός να επαναφέρει στην τάξη τον Πάγκαλο

Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, με αφορμή τις σημερινές δηλώσεις που έκανε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κ. Θεόδωρος Πάγκαλος, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:
Οι δηλώσεις του κ. Πάγκαλου ξεπέρασαν κάθε όριο ανευθυνότητας. Καλείται ο πρωθυπουργός να τον επαναφέρει άμεσα στην τάξη.
Διαβάστε τις παρακάτω στο άρθρο: Ο κ. Πάγκαλος αναγνωρίζει εδαφικές διαφορές με την Τουρκία που πρέπει να λυθούν από τρίτους !!!

antinews
Read more

Μήπως ο Ερντογάν έκανε επίσκεψη στον Λευκό Οίκο;

Δημοσιεύθηκε από mitsosms στο Μαΐου 14, 2010

Ο Ερντογαν στο Μαξίμου μιλούσε τουρκικά. Ο Παπανδρέου γιατί μιλούσε αγγλικά και όχι ελληνικά;
Read more

Με χρυσά κουτάλια στον ΟΠΑΠ στελέχη και νταβατζήδες, ενω εσύ ψάχνεις στα σκουπίδια τη τροφή σου - ΚΟΥΡΔΙΣΤΟ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ

Read more

Άπάντηση Σαμαρά στην παρέμβαση Ερντογάν στα εσωτερικά της Ελλάδας

Άμεση ήταν η αντίδραση της ΝΔ στο ατόπημα του Ερντογάν ο οποίος παρενέβη στα εσωτερικά της Ελλάδος και …προέτρεψε την αντιπολίτευση να στηρίξει τα μέτρα του φίλου του του Γιώργου

Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, σε απάντηση δημοσιογραφικών ερωτήσεων για την προτροπή που διετύπωσε ο Τούρκος Πρωθυπουργός κ. Ερντογάν προς τα κόμματα της Αντιπολίτευσης, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση: Σεβόμαστε τον Τούρκο Πρωθυπουργό, όπως και κάθε άλλο ξένο ηγέτη που επισκέπτεται τη χώρα μας. Επισημαίνουμε όμως το αυτονόητο: τα εσωτερικά θέματα της Ελλάδος είναι αποκλειστική υπόθεση του ελληνικού λαού και των πολιτικών κομμάτων της χώρας μας.

antinews
Read more

Ο κ. Πάγκαλος αναγνωρίζει εδαφικές διαφορές με την Τουρκία που πρέπει να λυθούν από τρίτους !!!


«Τα όποια προβλήματα και οι εντάσεις κατασκευάζονται από δημοσίους υπαλλήλους, διπλωμάτες, που δουλειά τους είναι να δημιουργούν διαφορές και μετά να γίνονται υπαρχηγοί ή ηγέτες κομμάτων» (!)

«Είναι εθνική ντροπή να αγοράζουμε όπλα που δεν μας χρειάζονται για έναν φανταστικό κίνδυνο που λύνεται πολιτικά.» (!!)

«Όπου υπάρχουν διαφορές επί εδαφικών λεπτομερειών οι λύσεις πρέπει να δίνονται από τρίτους που είναι εντεταλμένοι προς τούτο» (!!!)

Αυτά τα …ολίγα δήλωσε σήμερα ο Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κ. Θ. Πάγκαλος ακυρώνοντας ουσιαστικά την πάγια ελληνική εξωτερική πολιτική των τελευταίων 50 χρόνων η οποία μόνο μία διαφορά αναγνωρίζει με την Τουρκία: εκείνη της υφαλοκρηπίδας

Ολόκληρη η ομιλία του Θ. Πάγκαλου στο ελληνοτουρκικό επιχειρηματικό φόρουμ

Με αναφορές στο Κυπριακό, το Αιγαίο και τους εξοπλισμούς, μίλησε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θ. Πάγκαλος, κατά την έναρξη του επιχειρηματικού φόρουμ Ελλάδας-Τουρκίας, στο πλαίσιο της επίσκεψης του τούρκου πρωθυπουργού Ρ. Τ. Ερντογάν.

Μιλώντας ενώπιον της επιχειρηματικής ελίτ των δύο χωρών, ο κ. Πάγκαλος ανέπτυξε το ελληνικό οικονομικό πρόβλημα, στο οποίο, λόγω ευρώ, έπρεπε να υπάρξει συλλογική απάντηση.

Αυτό το ζητήσαμε εμείς, τόνισε και το καθιερώσαμε μετα από σκληρή προσπάθεια, γιατί δυστυχώς η ευρωπαϊκή πολιτική ηγεσία δεν στάθηκε από την πρώτη στιγμή στο ύψος των περιστάσεων.

Αναφέρθηκε, επίσης, στις δυνατότητες που προκύπτουν από την παγκοσμιοποίηση για δημιουργία περιφερειακών συγκροτημάτων και σημείωσε:

«Υπάρχει χώρος, ικανή αγορά με παραγωγικές δυνάμεις, όπως είναι τα Βαλκάνια, η Α. Μεσόγειος και αξονας αυτού του χώρου η Ελλάδα και η Τουρκία. Η ελληνοτουρκική συνεργασία μπορεί να διαμορφώσει, μέσα στα ευρωπαϊκά πλαίσια, ένα στενότερο χώρο περιφερειακής συνεργασίας. Είναι κέρδος να βαδίσουμε προς αυτή την κατεύθυνση».

Θεώρησε δε ότι η αμοιβαία εμπιστοσύνη είναι βασική για την περαιτέρω ανάπτυξη των ελληνοτουρικών σχέσεων και χαρακτήρισε την επίσκεψη Ερντογάν «με τις διαστάσεις που παίρνει, ιστορικής σημασίας για το κλίμα εμπιστοσύνης που οικοδομεί».

Αναπτύσσοντας τα θέμα των ελληνοτουρκικών σχέσεων ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης τόνισε ότι «ένα πρόβλημα υπάρχει ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία και αυτό παύει σιγά σιγά να είναι αποκλειστικής μας δικαιοδοσίας: Το Κυπριακό. Εκεί χρειάζεται μια διαρκής, δίκαιη συμφωνία, αλλά εκεί θα παίξουν κύριο ρόλο και οι Κύπροι εκατέρωθεν. Εμείς αρκεί να δεσμευτούμε να μην παρεμποδίζουμε τις συνομιλίες».

Σε ό,τι αφορά το Αιγαίο, πρόσθεσε ότι, τα θέματα της εδαφικής κυριαρχίας, της κυριαρχίας στον αέρα και τη θάλασσα, ένα μεγάλο μέρος από τα αιτήματα που διατυπώνονται είναι κατασκευασμένα, από μερικούς πολύ ικανούς διπλωμάτες, που δουλειά τους , όπως είπε, είναι «να δημιουργούν αφορμές διαπραγμάτευσης, δηλαδή διαφορές».

Ενα μεγάλο μέρος των διαφορών μπορεί να ξεπεραστεί, συνέχισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, αν αποδεχθεί κανείς μερικές βασικές αρχές, όπως την απαγόρευση χρήσης και απειλής βίας, δεύτερον ότι πρέπει να γίνουν σεβαστά τα δημοκρατικά δικαιώματα των πολιτών κάθε χώρας και τρίτον, όπου υπάρχει διαφωνία για τον καθορισμό εδαφικών λεπτομερειών ή γεωγραφικών ιδιομορφιών, η λύση πρέπει να δίνεται από τρίτους, εντεταλμένους προς τούτο, με βάση το Διεθνές Δίκαιο.

Καταλήγοντας, ο κ. Πάγκαλος αναφέρθηκε στους εξοπλισμούς των δύο χωρών λέγοντας:

«Αισθάνομαι ειλικρινά εθνική ντροπή κάθε φορά που αναγκάζομαι να αγοράζω όπλα που δεν μας χρειάζονται, με βάση μια αντικειμενική εκτίμηση των κινδύνων που υπάρχουν στον σημερινό κόσμο, για την Ελλάδα – και ξέρω ότι και οι Τούρκοι αγοράζουν όπλα που δεν τους χρειάζονται, όχι για πραγματικούς, αλλά για φανταστικό κίνδυνο που προκύπτει από μια αντιπαράθεση, που είναι δυνατό και πρέπει να λυθεί πολιτικά, έτσι ώστε να βαδίσουν οι δυό λαοί μαζί για μεγαλύτερη ευημερία, αξιοποιώντας παραγωγικά τα κολοσσιαία ποσά που εσείς και εμείς σπαταλούμε γι αυτά τα όπλα».

antinews.gr
Read more

Δήλωση Ε. Βόζεμπεργκ για την παραίτηση του κ. Μπαμπινιώτη

« Η παραίτηση του καθηγητή κ. Γ. Μπαμπινιώτη από την Προεδρία του Συμβουλίου Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, αποτελεί εκκωφαντική απόδειξη της άρνησης της ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας να αποδεχθεί οποιαδήποτε μορφή διαλόγου, αγνοώντας προκλητικά και απαξιώνοντας ακόμα και τα θεσμικά όργανα»

Τη δήλωση αυτή έκανε η υπεύθυνη του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Παιδείας και Θρησκευμάτων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Α’ Αθηνών, Ελίζα Βόζεμπεργκ και σημείωσε τα εξής:
«Το ΣΠΔΕ αποτέλεσε το μοναδικό μέχρι σήμερα όργανο στο οποίο ο εθνικός διάλογος για την Παιδεία διεξήχθη ομαλά, με τη συμμετοχή όλων τον φορέων και των κομμάτων και οδήγησε στην έκδοση ομόφωνου πορίσματος με συγκεκριμένες προτάσεις.

Οι προτάσεις αυτές, ωστόσο, στην πορεία είτε παραποιήθηκαν είτε αγνοήθηκαν από την κα Υπουργό, η οποία με κάθε τρόπο απαξίωσε μία προσπάθεια που, με ζήλο και την προσωπική του ακτινοβολία, στήριζε ο κ. Μπαμπινιώτης, καθώς και το σύνολο των μελών του Συμβουλίου, όλα εξέχουσες προσωπικότητες της εκπαιδευτικής κοινότητας και της πολιτικής.

Το Υπουργείο Παιδείας εξακολουθεί να βαδίζει στο μοναχικό δρόμο που αλαζονικά επέλεξε να ακολουθήσει, σε μία χρονική στιγμή που η χώρα μας έχει περισσότερο από ποτέ, την ανάγκη συνεννόησης και μακρόπνοου σχεδιασμού. Θα πρέπει, όμως, να αντιληφθεί ότι ολόκληρη η εκπαιδευτική κοινότητα και η Ελληνική κοινωνία βρίσκονται πλέον απέναντί του ».
Ρεπορτάζ:esos.gr
Πηγή: spiros blog
Read more

Επαναδιαπραγμάτευση των μέτρων... Τώρα (Γ. Δελαστίκ)


Οι εξελίξεις είναι πολύ σοβαρές. Η κυβέρνηση οφείλει να συνειδητοποιήσει ταχύτατα ότι οι αποφάσεις των ηγετών και των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης (τυπικά των 26 κρατών της ΕΕ, πλην της Βρετανίας) και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) δημιουργούν ένα νέο περιβάλλον για την αντιμετώπιση της δημοσιονομικής κρίσης των χωρών της Ευρωζώνης, το οποίο πρέπει βεβαίως να επιχειρήσει να εκμεταλλευθεί πάση θυσία και η Ελλάδα. Η χθεσινή δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου ότι, αν υπαχθεί και κάποια άλλη χώρα της Ευρωζώνης στον μηχανισμό «διάσωσης» του ΔΝΤ και της ΕΕ και πετύχει καλύτερο επιτόκιο δανεισμού από το «τοκογλυφικό» 5% με το οποίο θα δανείσει η ΕΕ την Ελλάδα, τότε θα επιδιώξει και η κυβέρνηση Παπανδρέου να μειώσει το επιτόκιο δανεισμού της χώρας μας, είναι ανεπαρκής. Αποκαλύπτει ότι προφανώς η κυβέρνηση δεν έχει αντιληφθεί την ουσία της πολιτικής απόφασης της Ευρωζώνης και ως εκ τούτου δεν είναι σε θέση να την αξιοποιήσει.
Υποτίθεται ότι οι Ευρωπαίοι με επικεφαλής τους Γερμανούς εκβίασαν την κυβέρνηση Παπανδρέου να αποδεχθεί εξοντωτικούς όρους λιτότητας εναντίον των Ελλήνων εργαζομένων και συνταξιούχων επειδή τα δημοσιονομικά χάλια της Ελλάδας οφείλονται στην «τεμπελιά» των Ελλήνων, που «ζουν ως παράσιτα με δανεικά κι αγύριστα σε βάρος των Γερμανών φορολογουμένων». Πρόκειται για γελοίο προπαγανδιστικό ισχυρισμό του...
Βερολίνου, αλλά ας δεχθούμε χάριν συζητήσεως ότι αυτό ώθησε την καγκελάριο Μέρκελ στην επιβολή αυτών των φρικτών μέτρων εναντίον της Ελλάδας.

Εκ των υστέρων η Μέρκελ και οι υπόλοιποι ηγέτες της Ευρωζώνης και της ΕΚΤ διαπίστωσαν, όπως αποδεικνύουν οι αποφάσεις που πήραν την Κυριακή, ότι το πρόβλημα ήταν πολύ ευρύτερο, ότι απειλούνταν με αστρονομική εκτόξευση στα ύψη τα επιτόκια της Πορτογαλίας, της Ισπανίας, της Ιταλίας κλπ., ότι τη Δευτέρα το ίδιο το ευρώ απειλείτο με καταποντισμό.


Και όλα αυτά εξαιτίας κερδοσκοπικών επιθέσεων! Οχι επειδή οι Πορτογάλοι και οι Ισπανοί είναι τεμπέληδες σαν τους Ελληνες! Οχι επειδή παραποίησαν τα στατιστικά τους στοιχεία. Οχι επειδή έχασαν την ανταγωνιστικότητά τους και όλες τις υπόλοιπες ανοησίες που έχουν πει εναντίον της χώρας μας. Αυτές οι εκ των υστέρων διαπιστώσεις των Ευρωπαίων όμως συνιστούν έμπρακτη ομολογία εκ μέρους τους ότι κακώς είχαν εκτιμήσει τα αίτια της υπερβολικής αύξησης των επιτοκίων δανεισμού της Ελλάδας, άρα κακώς της επέβαλαν τόσο εξοντωτικά μέτρα τιμωρίας ως προϋπόθεση για να τη «σώσουν»!

Αφού οι... «αναμάρτητες» Πορτογαλία, Ισπανία, Ιταλία κλπ. βρέθηκαν στην ίδια μοίρα αναφορικά με τα επιτόκια δανεισμού τους με την «εν πολλαίς αμαρτίαις περιπεσούσα» Ελλάδα και αφού ακόμη και το «άμωμον» ευρώ βρέθηκε στο χείλος του γκρεμού, είναι προφανές ότι άλλες ήταν οι αιτίες που οι κερδοσκόποι «έγδερναν» την Ελλάδα και όχι απλώς η κακή κατάσταση των δημοσιονομικών της δεικτών. Λανθασμένο το φάρμακο, επομένως, που έδωσαν στην Ελλάδα το ΔΝΤ και η ΕΕ. Αδικη η τιμωρία των Ελλήνων και ο εγκλεισμός τους στο «δημοσιονομικό Νταχάου» της Μέρκελ!

Αυτό το συμπέρασμα συνεπιφέρει πολιτικές συνέπειες. Αφού η ΕΕ διέγνωσε λανθασμένα τις αιτίες της ελληνικής κρίσης δανεισμού και επομένως μας επέβαλε λανθασμένα μέτρα, η κυβέρνηση Παπανδρέου οφείλει τώρα να απαιτήσει συνολική επαναδιαπραγμάτευση της συμφωνίας για τα μέτρα του ΔΝΤ και της ΕΕ και να επιμείνει στην εναρμόνισή της και την αναδιατύπωσή της εντός του πλαισίου του νέου μηχανισμού που αποφασίστηκε την Κυριακή. Συζήτηση για τα μέτρα από την αρχή!

Αυτό είναι το αίτημα που πρέπει να προβάλει αμέσως η κυβέρνηση Παπανδρέου και όχι αυτό που είπε ο εκπρόσωπός της - να ζητήσει δηλαδή μείωση του επιτοκίου δανεισμού αν κάποια άλλη χώρα της Ευρωζώνης δανειστεί με χαμηλότερο επιτόκιο. Αυτό το αίτημα περί επιτοκίων είναι σωστό, αλλά εντελώς ασήμαντο σε σχέση με τη ριζική αλλαγή της στάσης των Ευρωπαίων ηγετών όσον αφορά την αντιμετώπιση της κρίσης δανεισμού χωρών της Ευρωζώνης.

Στο τραπέζι

Τώρα, όλα πάλι από την αρχή!

ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΗ από την αρχή όλων ανεξαιρέτως των εξουθενωτικών μέτρων που επέβαλαν το ΔΝΤ και η ΕΕ και υποχρεώθηκε να αποδεχθεί η Αθήνα πρέπει να ζητήσει τώρα μετά τις αποφάσεις της Ευρωζώνης την Κυριακή η κυβέρνηση Παπανδρέου. Οι ίδιοι οι ηγέτες της ΕΕ απέρριψαν κατηγορηματικά την επέκταση και σε άλλες χώρες του ελληνικού «μοντέλου διάσωσης», κρίνοντάς το εντελώς ακατάλληλο. Εχει κάθε δικαίωμα λοιπόν η ελληνική κυβέρνηση να απαιτήσει επανεξέταση εξαρχής όλου του πακέτου μέτρων και εναρμόνισή του με τις νέες αποφάσεις που πήραν η ΕΕ και η ΕΚΤ. Δεν είναι ανεκτό τώρα η ΕΚΤ να αγοράζει κρατικά ομόλογα και εδώ να κόβουν μισθούς και συντάξεις.

Γιώργος Δελάστικ

Από: citypress-gr
Read more

ΒΟΜΒΑ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Read more

Η Εκδίκαση της αγωγής Ρουσόπουλου κατά Ντάσκα, Αυτιά, Βλάχου. Ο μαγικός κόσμος των ΜΜ”Ε”.


Ρεπορτάζ από τον Εύελπι.

Θα ήταν ένα καλό σενάριο κωμωδίας. Δυστυχώς όμως είναι η Ελληνική τραγική πραγματικότητα. Αυτοί οι άνθρωποι με τα μαρκούτσια μπορούσαν μέχρι πρότινος να χειραγωγούν την κοινή γνώμη, γεγονός που εξηγεί την κοινωνική κατρακύλα. Ευτυχώς τώρα, αποτελούν ένα απεχθές παρελθόν όπως βέβαια και τα αφεντικά τους. Δεν πείθουν κανέναν πλέον. (Ευτύχημα γι’ αυτούς που έχουν τον Καπερνάρο δικηγόρο, ο άνθρωπος είναι σοβαρός και ο μόνος που μπορεί να παλέψει μία τέτοια υπόθεση).

Εκεί λοιπόν που αναμέναμε όλοι τα περιβόητα στοιχεία για τον παράνομο πλουτισμό του Ρουσσόπουλου, την πολυπόθητη τεκμηρίωση δηλαδή αυτών που ακούμε εδώ και τόσους μήνες, είδαμε έκπληκτοι μία προσπαθεια για …αναβολη της δίκης!

Αν είναι δυνατόν… προσπάθεια για αναβολή μίας δίκης που περιμένει όλη η Ελλάδα, όπου οι “μαχητές της ενημέρωσης” θα είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τα στοιχεία τους και να εκμηδενίσουν τον ενάγοντα. Στοιχεία που μάλιστα θα έπρεπε να διαθέτουν εδώ και 20 μήνες, αφού η μεγάλη αποκάλυψη για διαπλοκή Ρουσσόπουλου – Βατοπαιδίου έγινε στις 26/08/2008. Σίγουρα λοιπόν δημοσιογράφοι τέτοιας εμβέλειας διέθεταν τα στοιχεία διασταυρωμένα -ως οφείλουν βάσει νόμου- για να κάνουν αυτή την κορυφαία αποκάλυψη.

Εδώ λοιπόν ήρθε η πρώτη έκπληξη. Η αναβολή ζητήθηκε λόγω αναμονής στοιχείων που δεν είχαν φτάσει ακόμα στα χέρια των κατηγορουμένων! Μα καθήστε βρε παιδιά… Εδώ και δυό χρόνια λέγατε κάποιον “λαμόγιο” χωρίς να έχετε όλα τα στοιχεία και μάλιστα διασταυρωμένα; Πέρασαν μάλιστα 20 μήνες και ακόμα τα ψάχνετε;

Αυτό βέβαια ανέφερε και ο δημοσιογράφος Τάσος Τέλλογλου που επεσήμανε ότι οι δημοσιογράφοι που συμμετείχαν στην εν λόγω εκπομπή του Γιώργου Αυτιά, δεν είχαν διασταυρώσει τα στοιχεία, σημειώνοντας πως ήταν ήδη εν γνώσει τους η ανακοίνωση που είχε εκδώσει ο τότε υπουργός Επικρατείας σχετικά με την περιουσιακή του κατάσταση.

Να σημειώσουμε εδώ για να είμαστε ακριβοδίκαιοι ότι ο μόνος που κράτησε στιβαρή στάση εμμένοντας στις απόψεις του ήταν ο Βλάχος που μάλιστα είπε: “Ζητώ συγνώμη από τον κ.Ρουσόπουλο. Δεν είναι λαμόγιο, αλλά αρχιλαμόγιο”. Προφανώς θα έχει κάποια στοιχεία που τα κρατά κρυφά (ίσως για τον Άρειο Πάγο).

Ο Γ. Αυτιάς καθόταν κάτωχρος σε μία γωνία δίνοντας την αίσθηση ότι ένιωθε τελείως άβολα που είχε εμπλακεί σ’ αυτή την υπόθεση. Μάρτυρας υπεράσπισης του ήταν ο έγκριτος δημοσιογράφος Γιάννης Παπαγιάννης που εξήρε το ήθος του Γ. Αυτιά, δικαιολόγησε την αναγκαιότητα έρευνας σε πολιτικά πρόσωπα που φέρεται να εμπλέκονται σε σκάνδαλα, τόνισε όμως με νόημα τη σχέση του σταθμού Alpha (ιδιοκτησίας τότε Κοντομηνά που αντιμετώπιζε διώξεις σε βαθμό κακουργήματος), την ανάδειξη της υπόθεσης Βατοπαιδίου, συνδέοντας τα άμεσα με τους λόγους που ο Γ. Αυτιάς (ως υπάλληλος τότε του κ. Κοντομηνά) ασχολήθηκε με τον Ρουσσόπουλο.

Να σημειωθεί ότι ο Γ. Παπαγιάννης δεν είχε καμμία σχέση με τον Alpha ή τον κύριο Κοντομηνά. Ήταν μάλιστα ο άνθρωπος που μέσω του “Αποκαλυπτικού Δελτίου” είχε φέρει στη δημοσιότητα ένα βίντεο ντοκουμέντο που έδειχνε το μισό υπουργικό συμβούλιο της κυβέρνησης Σημίτη να παρελαύνει στο Βατοπαίδι. Βίντεο που βέβαια δεν παίχτηκε ποτέ στον Alpha.

Έκπληξη ήταν και η παρέμβαση του Σάββα Τσιτουρίδη, που ενώ κλήθηκε από την πλευρά του Γ. Βλάχου, αρνήθηκε ότι εκτελεί χρέη “μάρτυρα κατηγορίας”. Ενώ εξήρε τον χαρακτήρα του Γ. Βλάχου, τόνισε (ως ομοιοπαθής) ότι εντέλει οι πολιτικοί πρέπει να προσφεύγουν στη δικαιοσύνη άμεσα όταν συκοφαντούνται, αφού και ο ίδιος πλήρωσε ακριβά την επιλογή του να μην καταθέσει αγωγές όταν δέχτηκε τις πρώτες επιθέσεις.
Καταλυτικός και ο Βερύκιος που λόγω της οξυδέρκειας που τον διακρίνει είχε διαχωρίσει από τότε την θέση του και χρησιμοποιούσε πολύ προσεκτικές εκφράσεις. Έτσι, η κατάθεση του δεν περιείχε καμμία μομφή (παρ’ ότι μάρτυρας υπεράσπισης) και ξεκαθάρισε ότι “στην επίμαχη εκπομπή έγινε μια βαθύτατα πολιτική κριτική στο φαινόμενο και όχι στο πρόσωπο Ρουσόπουλος”.

Τα φαινόμενα βέβαια μπορεί να απατούν και να μην καταθέτουν αγωγές, στη συγκεκριμένη περίπτωση ο Ρουσσόπουλος επέμεινε στο να εκδικαστεί η αγωγή και μάλλον είχε δίκιο αφού όλοι πλην Γ. Βλάχου υπαναχώρησαν από τις τότε κατηγορίες που πρόσαπταν στον πρώην υπουργό.

Το παρασκήνιο ήταν αρκετά πλούσιο και ίσως δούμε επιπλέον διώξεις αφού ημέρες πριν την δίκη ανώνυμες πηγές στο διαδίκτυο υποστήριζαν ότι η αγωγή είχε αποσυρθεί.

Έπειτα, οι ίδιες πηγές υποστήριζαν ότι ο Θ. Ρουσσόπουλος δεν θα εμφανιζόταν (μυστήριοι ισχυρισμοί. Δηλαδή θα έκανε αγωγή για να την έβλεπε από την …τηλεόραση;)

Εντέλει μάλλον ήταν ευσεβείς πόθοι αφού την αναβολή την ζήτησε η άλλη πλευρά όπως είδαμε στην αρχή.

Βέβαια και οι ισχυρισμοί περί γιουχαΐσματος που ακούστηκαν εις βάρος του πρώην υπουργού δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα. Με τόσες κάμερες, τόσους έγκριτους δημοσιογράφους παρόντες, εάν είχε γίνει το παραμικρό θα είχαμε και εικόνα και επώνυμο ρεπορτάζ. Εμείς όμως που είμασταν εκεί είδαμε ακριβώς την αντίθετη εικόνα, δηλαδή πολλοί έσπευσαν να χαιρετίσουν και να συμπαρασταθούν στον Ρουσσόπουλο. Μπορεί να ήταν εγκάθετοι, μπορεί να έλκονται από την εικόνα ενός πρώην υπουργού, το γεγονός πάντως είναι αυτό.

Η απόφαση αναμένεται σε λίγους μήνες και βέβαια θα σας κρατήσουμε ενήμερους. Όπως θα σας κρατήσουμε ενήμερους για ενδεχόμενες ενέργειες σχετιζόμενες με την υπόθεση που αφορούν σε κακουργηματικές πράξεις, εκβιασμός μέσω διαδικτύου, τρομοκρατία μάρτυρα, απόπειρα χειραγώγησης δικαιοσύνης κλπ. Έτσι τουλάχιστον αφήνει να εννοηθεί το Star.gr στο σχετικό ρεπορτάζ.

olympia.gr
Read more

«Τα χάσαμε τα λεφτάκια μας» δηλώνει ο πρόεδρος της Deutsche Bank | ANTI WEBLOG

Read more

Ερώτηση από το Θ.Καράογλου για την εκδίωξη της Χαράς Νικολοπούλου από τον Έβρο


newsblog Πέμπτη 13 Μαΐου 2010 11:19
Ερώτηση στη Βουλή για την εκδίωξη της Χαράς Νικολοπούλου από τον Έβρο κατέθεσε ο βουελυτής της Ν.Δ Β’Θεσσαλονίκης Θ.Καράογλου: «Στο στόχαστρο της ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας και συγκεκριμένα της Ειδικής Γενικής Γραμματέως κας Δραγώνα, βρέθηκε η δασκάλα του μειονοτικού σχολείου στο Μεγάλο Δέρειο Έβρου, Χαρά Νικοπούλου. Συγκεκριμένα, η νεαρή δασκάλα που υπηρετούσε τα τελευταία χρόνια στο χωριό Μεγάλο Δέρειο με πληθυσμό 1.200 κατοίκων, εκδιώχθηκε επειδή υποστηρίζει με σθένος πως οι Πομάκοι μαθητές της, δεν είναι Τούρκοι. Σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε από το Υπουργείο Παιδείας, όπου η Χαρά Νικοπούλου βραβεύτηκε με το Αριστείο Καινοτομίας, η ίδια δέχτηκε απροκάλυπτη επίθεση από την γνώριμη σε όλους κα Δραγώνα, επειδή η νεαρή δασκάλα πράττει το αυτονόητο.

Το θράσος, όμως της κυρίας Γραμματέως του Υπουργείου, έφτασε μέχρι την απειλή για μετάθεση της νεαρής εκπαιδευτικού, όπως και τελικά έπραξε, με αποτέλεσμα η δασκάλα να μετατίθεται από το νέο σχολικό έτος σε σχολείου του 3ου Διαμερίσματος Θεσσαλονίκης. Η δράση της Χαράς Νικοπούλου ενόχλησε αρκετούς, όχι μόνο το Τουρκικό Προξενείο, αλλά και κυβερνητικά στελέχη. Η Τουρκική εξουσία δεν κατάφερε να ανακόψει την πορεία της νεαρής δασκάλας, παρόλο που κινδύνευσε ακόμη και η σωματική της ακεραιότητα, το κατάφερε όμως η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, με την αιτιολογία ότι η συγκεκριμένη εκπαιδευτικός «δεν είναι σωστή δασκάλα και ασκεί εξωτερική πολιτική στον χώρο του σχολείου». Ότι απέτυχαν να πετύχουν οι εχθροί της πατρίδας μας, το πέτυχε η κα Δραγώνα με τον διωγμό της ηρωικής δασκάλας του Έβρου.
Κατόπιν τούτων, ερωτάται η αρμόδια Υπουργός:

- Συνεχίζει η Γραμματέας του Υπουργείου Παιδείας κα Δραγώνα, μετά από την ενέργειά της απέναντι στην δασκάλα Χαρά Νικοπούλου, να απολαμβάνει της εμπιστοσύνης της ηγεσίας του αρμόδιου Υπουργείου;
- Έχει τη διάθεση το αρμόδιο Υπουργείο να επανεξετάσει το θέμα της μετάθεσης της συγκεκριμένης δασκάλας και να την επιτρέψει να συνεχίσει το σημαντικό εκπαιδευτικό έργο της στο Δημοτικό Σχολείο του χωριού Μεγάλου Δερείου του νομού Έβρου όπου μέχρι σήμερα εξακολουθεί και διδάσκει;
Read more

troktiko: "Oι δάσκαλοι στη Βόνιτσα απεργούν ...γιατί κινδυνεύει η ζωή των μαθητών τους"

Read more

Καμμένος για Τσουκάτο

Η δήλωση που κάνω είναι φιλανθρωπικού χαρακτήρα για να ενισχύσω τον κ. Τσουκάτο. Χθες δήλωσε ότι θα μου κάνει αγωγή. Φωνάζει ο κλέφτης για να φοβηθεί ο νοικοκύρης, ή όπως λένε στο ναυτικό, παραφρασμένο, «οι ναύτες που αγαπούσαμε γίνανε καπεταναίοι». Δεν γνωρίζω αν για τη δήλωση που θα μου κάνει αγωγή ο Θ. Τσουκάτος, εάν θα απευθυνθεί στο γραφείο του Παμπούκη… Είναι ο ταμίας του αρχιερέα της διαπλοκής, μάζευε παράνομα μαύρο χρήμα από σπόνσορες του ΠΑΣΟΚ.
Ή έχει δίκιο και έδινε τα λεφτά στο ΠΑΣΟΚ, οπότε ο Γιώργος Παπανδρέου πρέπει να επιστρέψει την κρατική επιχορήγηση που είναι μεγαλύτερη του ενός εκατομμυρίου Μάρκων ή πρέπει να κάνει μήνυση στον Τσουκάτο που κράτησε τα χρήματα. Τον περιμένω, όπως περιμένω και τις αντιδράσεις του ΠΑΣΟΚ.

kourdistoportokali
Read more

ΙΔΟΥ ΤΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟ 'ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ' ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΩΝ ΜΜΕ ΠΟΥ ΤΟ ΚΡΥΒΟΥΝ


Για πόσο ανόητο λέτε να περνάει τον Ελληνικό λαό ο κύριος Παπανδρέου μαζι με τα πράσινα δημοσιογραφικά παπαγαλάκια του;
Για πάρα πολύ, αν κρίνω απο την ΜΗΔΕΝΙΚΗ αντίδρασή του στο κοινοβουλευτικό 'πραξικόπημα' με το οποίο μπήκε στο γύψο η δημοκρατία στη χώρα.
Πείτε μου λοιπόν πως λέγονται οι παρακάτω ενέργειες:

Μέσα σε 7 μήνες διακυβέρνησης και με μία σειρά αποφάσεων/ νομοσχεδίων/ τροπολογιών, ο Πρωθυπουργός:

- Απέκτησε το δικαίωμα να αναθέτει απευθείας και έξω από κάθε νομικό πλαίσιο σε όποιους συμβούλους θέλει, οποιοδήποτε έργο με αμοιβή που θα καθορίζεται από τον ίδιο και τον Υπουργό (του) Οικονομικών

-Απέκτησε τον έλεγχο (εποπτεία το λένε) όλων των μεγάλων επενδύσεων καθώς «Χρειάζεται να κάνουμε μπαϊπάς στη Δημόσια Διοίκηση», όπως είπε -δηλαδή να την παρακάμψουμε!!!

- Απέκτησε το δικαίωμα (μέσω του Υπουργού του, των Οικονομικών) να υπογράφει κάθε μνημόνιο συνεργασίας, συμφωνία, ή σύμβαση δανεισμού με την Κομισιόν, το ΔΝΤ ή την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, χωρίς να τη φέρνει "προς κύρωση" στη βουλή

-Έδωσε το δικαίωμα στον αδερφό του να ταξιδεύει με το πρωθυπουργικό falcon και να διαπραγματεύεται συμφωνίες για την ενέργεια -για το καλό της πατρίδας!!


Και μας ταΐζουν σκάνδαλα, ΔΝΤ και τρίχες κατσαρές. Αλλοίωση δημοκρατικού πολιτεύματος με δημοκρατικές διαδικασίες έχουμε, αλλά όλοι οι μπουκωμένοι παπαγάλοι...τουμπεκί!

Α.Κ.
Διαβάστε περισσότερα: http://taxalia.blogspot.com/2010/05/blog-post_3984.html#ixzz0nr6f1eqA
Read more

πολύ ισχυρή έκρηξη στις φυλακές Κορυδαλλού



Ισχυρότατη έκρηξη σημειώθηκε (δείτε το βίντεο της έκρηξης εδώ) στην Λ. Γρ. Λαμπράκη στο πλάι από τον μαντρότοιχο των γυναικείων φυλακών στον Κορυδαλλό. Από την έκρηξη σπάσανε τζαμαρίες μαγαζιών και σπιτιών σε πολύ μεγάλη ακτίνα ενώ ο εκωφαντικός θόρυβος έχει βγάλει τους κατοικους έξω από τα σπίτια όπως σε σεισμό.Η έκρηξη ήταν πιο τρομακτική από τον σεισμό του 1999 λένε οι περίοικοι.
Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, ασθενοφόρα και πυροσβεστική καθώς και η ΔΕΗ έσπευσαν άμεσα στο σημείο. Η περιοχή έχει αποκλειστεί κι επικρατεί κυκλοφοριακό κομφούζιο.
Μία κοπέλα ελαφρά τραυματίας από τζάμια που έσπασαν στο μπαλκόνι του σπιτιού της.
korydallos.blogspot.com
Read more

Σκάει σκάνδαλο στο υπουργείο Παιδείας...


Συγγενείς πολιτικών απαλλάχτηκαν για τη διαρροή θεμάτων σε εξετάσεις!

Από τον Παύλο Γεωργιάδη
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ

Σοβαρή υπόθεση που μπορεί να έχει οσμές σκανδάλου απασχολεί - σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες μου- τα κυβερνητικά παρασκήνια. Κεντρικό πρόσωπο, από πολιτικής πλευράς, η Άννα Διαμαντοπούλου. Μην πάει το μυαλό σας στις κουρτίνες των 200.000 ευρώ που παρήγγειλε για το υπουργείο Παιδείας.
Η υπόθεση αφορά ...
κάτι πολύ σοβαρότερο για το οποίο θα απαιτηθούν εξηγήσεις για πράγματα ανεξήγητα. Στην υπόθεση εμπλέκονται δύο παιδιά και ένα εγγόνι γνωστών πολιτικών τα οποία απαλλάχτηκαν (σκανδαλωδώς;) με πόρισμα, πράγμα που δεν έγινε για άλλα παιδιά και τους γονείς τους που κατηγορούνταν για το ίδιο αδίκημα και έχει να κάνει με τη διαρροή θεμάτων σε εξεταστική διαδικασία. Μένει να φανεί αν το πόρισμα αυτό έχει και την υπογραφή της υπουργού ή όχι.

press-gr
Read more

Πόσο τελικά …έτσουξε το ΟΧΙ του Αντώνη Σαμαρά!


Μύδρους εξακοντίζει σήμερα ο “γνωστός” δημοσιογράφος Αθανάσιος Έλλις σε άρθρο του στην Καθημερινή κατά του Σαμαρά για το ΟΧΙ του, στα επώδυνα μέτρα του ΠΑΣΟΚ σε βάρος του Ελληνικού λαού.
Γράφει λοιπόν ο κ. Ελλις μεταξύ άλλων : “Εντονο προβληματισμό προκάλεσε σε σημαντικούς παράγοντες, εντός και εκτός Ελλάδας, που θα διαδραματίσουν καθοριστικό ρόλο στο εγχείρημα διάσωσης της ελληνικής οικονομίας, η απόφαση του Αντώνη Σαμαρά να καταψηφίσει επί της αρχής τα μέτρα για την αντιμετώπιση της κρίσης. Ηγέτες σημαντικών ευρωπαϊκών χωρών έμειναν άναυδοι (sic) από τη στάση του κ. Σαμαρά, η οποία έπληξε την εικόνα του στο εξωτερικό. ……Θα ενίσχυε την εικόνα ενότητας και συνεννόησης στο εσωτερικό, αλλά και σοβαρότητας στο εξωτερικό, ενώ ίσως να άνοιγε τον δρόμο για την εδραίωση μιας νέας σχέσης (sic) με την Ντόρα Μπακογιάννη. Αλλωστε, σε αυτές τις κρίσιμες στιγμές το ζήτημα δεν μπορεί να είναι οι εσωτερικοί πολιτικοί υπολογισμοί, αν και ακόμη και εδώ η απόφαση του κ. Σαμαρά που οδήγησε στη διαφοροποίηση και διαγραφή της πρώην υπουργού Εξωτερικών και τη διαφαινόμενη δημιουργία κεντρώου κόμματος από την τελευταία, θα δυσχεράνει την αναρρίχησή του στην πρωθυπουργία.
Ο κ. Σαμαράς θα είχε υπηρετήσει το συμφέρον του ιδίου, της παράταξής του, και, κυρίως, της χώρας, εάν είχε ακολουθήσει τη συμβουλή όσων τον προέτρεψαν να υπερψηφίσει τα όντως επώδυνα και επαχθή μέτρα, τα οποία όμως υπό τις παρούσες συνθήκες ήταν και αναγκαία, καθώς αποτελούσαν προϋπόθεση για την παροχή του δανείου των 110 δισ. ευρώ προς τη χώρα μας.
“Αφελείς” ερωτήσεις δικές μας προς τον κ ‘Ελλις…..
Σε μια δημοκρατία (που προφανώς δεν πιστεύετε) ποιοι είναι οι εσωτερικοί παράγοντες τους οποίους επικαλείστε και που είναι σπουδαιότεροι από την θέληση του Ελληνικού λαού;
Πως αντιλαμβάνεστε την εθνική κυριαρχία μας όταν στο άρθρο σας επικαλείσθε ότι αυτοί που διασώζουν την οικονομία μας (με το αζημίωτο βέβαια για να μην ξεχνιόμαστε) έμειναν …..άναυδοι από την απόφαση Σαμαρά;
Αναφέρεστε ότι το ναι του Σαμαρά θα εδραίωνε μια νέα σχέση του κ. Σαμαρά με την κ. Μπακογιάννη. Κυριε Έλλις η θέληση του απλού ψηφοφόρου της Ν.Δ δεν ήταν αρκετή, μήνες τώρα, για την κ. Ντόρα (τον απλό στρατιώτη του κόμματος) ….να εδραιώσει μαι καλή σχέση με τον πρόεδρο;
Μιλάτε για εδραίωση της σοβαρότητας του κ. Σαμαρα στο εξωτερικό. Ξεχάσατε ήδη τις παλλινωδίες της κυβέρνησης τους τελευταίους 7 μήνες με τα …όπλα επάνω στο τραπέζι, με τους κερδοσκόπους, με τους Τιτανικούς κλπ και σας έφταιξε ο κ. Σαμαράς;
Ποια συμφέροντα κ. Ελλις ( μιας και δεν πιστευουμε ότι είναι δική σας άποψη …..είσαστε έμπειρος δημοσιογράφος) σας υποδεικνύουν να γράψετε ότι ο κ. Σαμαράς αν είχε πει ΝΑΙ θα είχε υπηρετήσει το συμφέρον του ιδίου, της παράταξής του, και, κυρίως, της χώρας; (Άλλωστε πιο κάτω στο άρθρο σας αυτοαναιρείσθε γράφοντας ότι με τη κίνηση αυτή ο κ. Σαμαράς απομακρύνθηκε από μια μελλοντική πρωθυπουργία.)
Είναι φανερό λοιπόν ότι σας έχουν μάθει κ Έλλις ότι χρόνια τώρα πρωθυπουργοί στην Ελλάδα γίνονται όσοι λένε ΝΑΙ στους ….εσωτερικούς και εξωτερικούς “παράγοντες” όπως ο ίδιος τους αποκαλείτε…..
Τελικά με όλα αυτά που γραφετε αναδεικνύετε σε όλους τους σκεφτόμενους αναγνώστες σας, περίτρανα το πόσο έντονες ήταν οι πιέσεις εσωτερικών και εξωτερικών κύκλων ( τους έχουμε αισθανθεί στο πετσί μας αυτούς τους κύκλους) για να πει ΝΑΙ στα μέτρα του ΔΝΤ ο Αντώνης Σαμαράς. Αυτό και μόνο καθιστά το ΟΧΙ πολύ μεγαλύτερο και πολύ δυνατότερο απ ότι αναδείχθηκε μέσα από τα μπουκωμένα ΜΜΕ της πατρίδας μας. Ένα όχι που έδωσε στον απλό Έλληνα πολίτη, που σήμερα δέχεται την μεγαλύτερη από καταβολής ελληνικού κράτους επίθεση, την ελπίδα και την προοπτική .
Και κάτι τελευταίο κ. Έλλις. Ίσως ο μισθός σας να είναι σε δολλάρια ή σε πολλά πολλά ευρώ και να μην σας ακουμπάει το πρόβλημα που τα ίδια τα αφεντικά σας (εντός και εκτός Ελλάδας) το δημιούργησαν…
Όμως οι συμπατριώτες σας (αν τους θεωρείτε έτσι που πολύ αμφιβάλλουμε ) αυτή τη στιγμή δέχονται μια ενορχηστρωμένη επίθεση από την κυβερνησή τους, από το ΔΝΤ, από τους …..”παράγοντες” και όμως σε όλο το άρθρο σας δεν αναφέρεσθε καθόλου σε αυτούς, σαν να μην υπάρχουν για σας!! Άξιος λοιπόν ο μισθός σας…..
Τελειώνοντας κ. Έλλις θα συμφωνήσουμε μαζί σας στο πόσο τελικά ……έτσουξε το ΟΧΙ του Αντώνη! (Δεν το λέτε βέβαια καθαρά αλλά το νόημα του άρθρου σας το εκπέμπει!)

online-press
Read more

Μετατρέπουν την Ελλάδα σε κράτος «περιορισμένης κυριαρχίας»




Επειδή η Τουρκική προκλητικότητα στο Αιγαίο έχει, προ πολλού, υπερβεί τα εσκαμμένα.

Επειδή με τον τρόπο αυτό η Τουρκία επιδιώκει να δημιουργήσει τετελεσμένα γεγονότα και επ’ αυτών, εν ευθέτω χρόνω, να εγείρει αξιώσεις σε βάρος της χώρας μας.

Επειδή η υποχωρητική, ενδοτική θα έλεγα, θέση των ελληνικών κυβερνήσεων, όχι μόνο δεν περιόρισε την τουρκική επιθετικότητα, αλλά τουναντίον την εξέθρεψε!

Επειδή, παραιτούμεθα (αν δεν τα έχουμε οριστικά απεμπολίσει) από κυριαρχικά μας δικαιώματά, που άπτονται του ζωτικού μας χώρου.

Επειδή η πατρίδα μας τείνει να μετατραπεί σ’ ένα κράτος «περιορισμένης κυριαρχίας».

Επειδή αυτή η πολιτική του κατευνασμού (appeasement αγγλιστί) απέναντι σ΄ έναν επιθετικό γείτονα, ιστορικά, δεν θυμάμαι να έχει αποφέρει θετικά αποτελέσματα για τον εν αμύνη ευρισκόμενο.

Επειδή, αν και ηθελημένα το αγνοούν, για το Αιγαίο υπάρχουν διεθνείς κανόνες, που μπορούν να εφαρμοστούν ακόμα και για τα νησιά μας, που βρίσκονται σε κοντινή απόσταση από την Τουρκία


Επειδή η Τουρκική προκλητικότητα στο Αιγαίο έχει, προ πολλού, υπερβεί τα εσκαμμένα.

Επειδή με τον τρόπο αυτό η Τουρκία επιδιώκει να δημιουργήσει τετελεσμένα γεγονότα και επ’ αυτών, εν ευθέτω χρόνω, να εγείρει αξιώσεις σε βάρος της χώρας μας.

Επειδή η υποχωρητική, ενδοτική θα έλεγα, θέση των ελληνικών κυβερνήσεων, όχι μόνο δεν περιόρισε την τουρκική επιθετικότητα, αλλά τουναντίον την εξέθρεψε!

Επειδή, παραιτούμεθα (αν δεν τα έχουμε οριστικά απεμπολίσει) από κυριαρχικά μας δικαιώματά, που άπτονται του ζωτικού μας χώρου.

Επειδή η πατρίδα μας τείνει να μετατραπεί σ’ ένα κράτος «περιορισμένης κυριαρχίας».

Επειδή αυτή η πολιτική του κατευνασμού (appeasement αγγλιστί) απέναντι σ΄ έναν επιθετικό γείτονα, ιστορικά, δεν θυμάμαι να έχει αποφέρει θετικά αποτελέσματα για τον εν αμύνη ευρισκόμενο.

Επειδή, αν και ηθελημένα το αγνοούν, για το Αιγαίο υπάρχουν διεθνείς κανόνες, που μπορούν να εφαρμοστούν ακόμα και για τα νησιά μας, που βρίσκονται σε κοντινή απόσταση από την Τουρκία.



Επειδή μια χώρα που δεν μπορεί να υπερασπιστεί τα κυριαρχικά της δικαιώματα, ανοίγει ορέξεις και σ’ άλλους (γείτονες και μη)

Επειδή αυτή η «φιλανδοποίηση» του Αιγαίου, συμφέρει όλους εκτός από εμάς.

Επειδή, μια χώρα που επιδεικνύει τέτοια δειλία, ουδείς την παίρνει σοβαρά στις διεθνείς σχέσεις.

Επειδή, η Ελλάδα αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε δυσχερή θέση και δεν νοείται να διαπραγματεύεται υπό τις παρούσες συνθήκες.

Επειδή, παρ’ όλη την καλή διάθεση που επιδείξαμε όλα αυτά τα χρόνια, η Τουρκία ούτε το casus beli απέσυρε, ούτε τις προκλήσεις στο Αιγαίο σταμάτησε, ούτε τη Θεολογική Σχολή της Χάλκης άνοιξε, ούτε τα κυπριακά πλοία επιτρέπει στα λιμάνια της ,ούτε κάποια άλλη κίνηση καλής θέλησης έκανε απέναντί μας.

Για όλους αυτούς τους λόγους, και για πολλούς περισσότερους, θεωρούμε άκαιρη την επίσκεψη του Τούρκου Πρωθυπουργού και ανησυχούμε από την πρεμούρα του κ. Παπανδρέου να αρχίσει διαπραγματεύσεις μαζί του.
Για μας ο κ. Ερντογάν δεν είναι ευπρόσδεκτος

Antinews
Read more

Πέμπτη 13 Μαΐου 2010

Το σύστημα καταρρέει και ο σώζων εαυτόν σωθήτω


Όταν εδώ και αρκετό καιρό γράφαμε ότι καταρρέει το σύστημα, πολιτικο-επιχειρηματικό- εκδοτικό, έτσι όπως το γνωρίζαμε όλα αυτά τα χρόνια, δεν περιμέναμε ότι θα επιβεβαιωθούμε τόσο γρήγορα.

Όλα αυτά που συμβαίνουν τα τελευταία 24ωρα με τις αλληλοκατηγορίες πολιτικών με επιχειρηματίες αποδεικνύουν ότι έφτασε πλέον και επισήμως η διάλυση του κατεστημένου που στήθηκε από τη δεκαετία του 1980 μέχρι σήμερα.

Πανικόβλητοι από τον όγκο των διαδηλώσεων, οι στυλοβάτες του συστήματος προσπαθούν τώρα να διασωθούν στρεφόμενοι ο ένας εναντίον του άλλου. Βουλευτές κατά δημοσιογράφων, δημοσιογράφοι κατά πολιτικών και όλοι μαζί εναντίον ορισμένων μαύρων επιχειρηματικών προβάτων στους οποίους προσπαθούν να φορτώσουν τις ευθύνες όλων.

Η ραγδαία επιδείνωση της οικονομικής κατάσταση της χώρας, η οποία οδηγείται με μαθηματική ακρίβεια στην χρεοκοπία και η εξέγερση του κόσμου, επέτειναν τις διεργασίες που, όμως, είχαν ξεκινήσει από χρόνια. Τα σκάνδαλα των προηγούμενων ετών, το καθεστώς διαφθοράς και σαπίλας ήταν τα σημάδια μιας αρρώστιας που έγινε επιδημία.

Η ανήμπορη τόσα χρόνια κάθαρση εκδικείται. Όσα δεν έγιναν με τα ειδικά δικαστήρια και τις εκατοντάδες «ποινικές διερευνήσεις» σκανδάλων που πήγαν στο αρχείο θα συμβούν τώρα όλα μαζί.

Αυτό, όμως, που ανατρέπει όλα τα δεδομένα και επιταχύνει τις εξελίξεις είναι το τέλος της κρατικοδίαιτης οικονομίας. Το εύκολο χρήμα, έστω και δανεικό, δεν υπάρχει πια. Οπότε πολιτικοί και επιχειρηματίες βγήκαν στα χαρακώματα και ο ένας πυροβολεί τον άλλο.

Κεντρικό ρόλο σ’ αυτό το παιχνίδι εξουσιών και ισορροπιών παίζουν τα παραδοσιακά Μαζικά Μέσα Ενημέρωσης, τα οποία φυσικά εξυπηρετούν συγκεκριμένα επιχειρηματικά συμφέροντα. Γι’ αυτό και χθες στη Βουλή η μπάλα πήρε και τους δημοσιογράφους με τους παχυλούς μισθούς και τα σπίτια στη Μύκονο.

Η φράση που έκανε πάταγο χθες ανήκει στον Χ. Καστανίδη. «Χόρτασε η ψείρα και βγήκε στο γιλέκο», είπε φωτογραφίζοντας αρχικά τον Δ. Δασκαλόπουλο και τον ΣΕΒ αλλά και όλους τους επιχειρηματίες που τόσα χρόνια “χόρτασαν” εξαιτίας της διαπλοκής τους με το δημόσιο.

Ξέχασε όμως να μας πει ο κ. υπουργός ότι αυτό το κρατικοδίαιτο σύστημα διαπλοκής εγκαινιάσθηκε από το ΠΑΣΟΚ στα χρόνια της «Αλλαγής» (δεκαετία του 80) τότε που οι σημερινοί επιχειρηματίες – προύχοντες της δημόσιας ζωής δεν είχαν βρακί να φορέσουν, που λέει ο λόγος. Πως έφτασε, για παράδειγμα, ο Κόκκαλης από μια μικρή βιοτεχνία στην Αργυρούπολη στα τέλη της δεκαετίας του 70 το σημερινό όμιλο – μεγαθήριο; Τι θα ήταν η Ζήμενς στην Ελλάδα χωρίς την πριμοδότηση από την Οικουμενική ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-Αριστεράς;

Διασκεδάσαμε επίσης πολύ όταν ακούσαμε τον κ. Δασκαλόπουλο να χαρακτηρίζει από το βήμα του ΣΕΒ χαρακτήρισε τα κόμματα του μεταπολιτευτικού σκηνικού «διαπλεκόμενα με το κοινωνικό και οικονομικό μοντέλο της Μεταπολίτευσης, είτε οργανικά είτε ιδεολογικά».

Στον αντίποδα ακριβώς, αλλά συμβάλλοντας κι αυτός στην σύγχυση του κοσμάκη, ο εκπρόσωπος του ΚΚΕ , Αντώνης Σκυλλάκος, πρότεινε πόθεν έσχες “και στους επιχειρηματίες για το πού βρήκαν τα λεφτά για να φτιάξουν τα κανάλια. Έλεγχος στον Λάτση, τον Βαρδινογιάννη, τον Κόκκαλη. Μονάχοι τους οι πολιτικοί κάνουν την διαπλοκή;».

Τι ωραία λόγια για να μπερδεύουν το πράγμα, να συσκοτίζουν την κατάσταση και να διαχέουν σε όλους τις ευθύνες του κύριου υπεύθυνου των πολιτικών.

Τι θέλω να πω;

Αποχωρώντας το 1993 από την εξουσία, ο κ. Μητσοτάκης κατάφερε να δημιουργήσει μια µεγάλη «παρεξήγηση», αιτία σύγχυσης και αποπροσανατολισμού στην πολιτική ζωή του τόπου από τότε. Μίλησε για «διαπλεκόμενα», επιρρίπτοντας όμως αποκλειστικά την ευθύνη γι αυτό σε συγκεκριμένους επιχειρηματίες, στο «οικονομικό κατεστημένο». Κατόρθωσε έτσι να βάλει τον όρο «διαπλοκή» στο καθημερινό µας λεξιλόγιο, µε τρόπο που απομάκρυνε τις ευθύνες από τους πολιτικούς και τον έριχνε στους επιχειρηματίες. Σε πλήρη αντίθεση µε την απλή λο­γική, κατά την οποία «διαπλεκόμενοι» δεν µπορεί να είναι οι επιχειρηματίες, αλλά μόνον οι πολιτικοί.

Ξέρετε κανέναν επιχειρηματία που να μοιράζει ευχάριστα τα λεφτά του; Που να δίνει αν δεν είναι αναγκασμένος;

Ήταν οι πολιτικοί που έκαναν την ιδιωτική τηλεόραση και μετά την πούλησαν στους ιδιώτες με το αζημίωτο και από τότε παζαρεύουν τις άδειες. Ήταν οι πολιτικοί που σχεδίαζαν τις επιχειρησιακές ανάγκες των Ενόπλων Δυνάμεων και μετά τις έβαζαν σε δημόσιους διαγωνισμούς προσφοράς του καλύτερου λαδώματος. Ήταν οι πολιτικοί που έβαλαν την Ζήμενς και την Ιντρακόμ στις ελληνικές τηλεπικοινωνίες βαφτίζοντας τα τηλέφωνά τους ελληνικά.

Και δεν τους υποχρέωσε κανένας να το κάνουν. Μόνο το προσωπικό τους συμφέρον, πολιτικό ή άλλο.

Αν τώρα εκείνοι που δημιούργησαν οι πολιτικοί από το μηδέν με τα κρατικά συμβόλαια έφτασαν σήμερα να δυναστεύουν και τους ίδιους αυτό μόνο ως μέγιστη πολιτική βλακεία μπορεί να καταγραφεί και ως ένας ακόμα λόγος να στείλουμε στα αζήτητα της Ιστορίας αυτούς τους απίθανους τύπους που ήθελαν να κυβερνήσουν τον τόπο.

Θα πω και κάτι άλλο: Δεν ξέρω που θα καταλήξει αυτή η ιστορία με τις εξεταστικές επιτροπές και τα ειδικά δικαστήρια. Προς το παρόν σαν ένας ακόμα τρόπος εκτόνωσης της λαϊκής οργής μου φαίνεται.

Υπάρχει κατά την γνώμη μου ένας άλλος πιο αποτελεσματικός τρόπος για το ποθητό αποτέλεσμα χωρίς δικαστές, δικηγόρους και χρονοβόρες διαδικασίες. Επειδή δεν με νοιάζει να πάει κανένας φυλακή για να βγει την επομένη.

Ξεμπρόστιασμα. Δημόσια διαπόμπευση. Όλα στη φόρα. Ξεφτίλισμα. Γιαούρτωμα. Να μην τολμάει κανένας από αυτούς να κυκλοφορεί μόνος του στον δρόμο.

Για να δούμε μετά. Θα διανοηθεί κανείς άλλος να το ξανακάνει;

Και αν θέλουν να κάνουν κάτι για τον τόπο αυτό οι έντιμοι πολιτικοί οφείλουν να πολεμήσουν την διαφθορά και αναδρομικά.

Έξω, ουστ, καλό ταξίδι σε όποιον έχει πάρει δουλειές λαδώνοντας. Σε όποιον έδωσε δουλειές λαδωμένος. Με ιντερνετική λίστα ανώνυμη. Με ανώνυμη ψηφοφορία. Με ό,τι θέλουν τέλος πάντων και κρίνουν πρόσφορο.

Να τελειώνει ο καρκίνος. Βα-ρε-θή-κα-με.

antinews.gr
Read more

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: H Ρωσία ακυρώνει τον πετρελαιαγωγό Μπουργκάς-Αλεξ/λη - Yπό αίρεση και ο South Stream;

12-05-2010 18:22:35
Σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού Ενέργειας της Ρωσίας Sergei Shmatko, ο οποίος συμμετέχει στην αντιπροσωπεία που συνοδεύει τον Ρώσο πρόεδρο κατά την επίσκεψη του στην Τουρκία, "εξετάζεται η συγχώνευση των δύο ανταγωνιστικών αγωγών Μπακού-Τσεϊχάν και Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη καθώς ο αγωγός Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη ουσιαστικά έχει σταματήσει να εξελίσσεται ως πρόγραμμα με υπαιτιότητα της Βουλγαρίας". Πρακτικά δηλαδή ματαιώνεται ο δεύτερος!

Ανέφερε πως, αφού η Boυλγαρία ξεκαθαρίσει την στάση της όσον αφορά τις απαιτήσεις της για καλύτερα οικονομικά ωφέλη και περιβαλλοντική προστασία, θα εξεταστεί η συγχώνευση του προγράμματος κατασκευής του αγωγού με αυτό του Μπακού-Τσεϊχάν, ο οποίος ήδη κατασκευάζεται.

Αν και δεν είναι σαφές από τα λεγόμενα του S.Shmatko τι εννοεί λέγοντας "συγχώνευση", είναι πιθανό να έβαλε την ταφόπλακα στο πρόγραμμα που θα συνεισέφερε τα μέγιστα στην αναβάθμιση της χώρας μας.

Ρωσική πηγή ανέφερε στο defencenet.gr, ότι "Η βουλγαρική κυβέρνηση αρνείται να εκτελέσει τις συμβατικές της υποχρεώσεις και η ελληνική τηρεί αλλοπρόσαλλη στάση. Δεν μπορούμε να περιμένουμε άλλο. Ο αγωγός Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη, τουλάχιστον σε αυτή την μορφή, τελείωσε για εμάς. Θα δούμε τι θα γίνει με τον South Stream"!

Πρόκειται για μία "προαναγγελθείσα" από την Ρωσία απόφαση. Η Μόσχα θεωρεί Βουλγαρία και Ελλάδα "αδύναμους κρίκους" οι οποίοι εξαρτώνται πλέον ολοκληρωτικά από το "ατλαντικό μπλοκ".

Το χειρότερο είναι ότι η Τουρκία αποκτά το ρόλο που ήθελε να διαδραματίσει η Ελλάδα ως στρατηγικός εταίρος της Ρωσίας ως διακομιστικός κόμβος μεταφοράς πετρελαίου προς τι αγορές τις δύσης. Παράλληλα, ο Μπακού-Τσεϊχάν που ως πρόγραμμα δεν κρίνονταν βιώσιμος, με την μεταφορά και Ρωσικού πετρελαίου αναβαθμίζεται.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


(Ανανέωση 20.00) Ο Ρώσος αναπληρωτής πρωθυπουργός Igor Sechin δήλωσε ότι η χώρα του πρόκειται να επενδύσει συνολικά 3 δις δολάρια για την κατασκευή του αγωγού πετρελαίου Samsun-Ceyhan.

Ο Ρώσος πρωθυπουργός δήλωσε ότι ο υπό κατασκευή 700 χλμ αγωγός (κατασκευάζεται από ιταλοτουρκική κοινοπραξία) με μεταφορική ικανότητα 1,2 εκατ. δολαρίων την ημέρα αποτελεί πρώτη προτεραιότητα της χώρας του και της Τουρκίας.

Παράλληλα με αυτή την εξέλιξη ο Ρώσος Πρόεδρος δήλωσε ότι οι δύο χώρες συζήτησαν την κατασκευή ενός διυλιστηρίου στην περιοχή του Ceyhan συμπληρώνοντας ότι οι δύο πλευρές εξετάζουν το ενδεχόμενο να συμφωνήσουν την από κοινού πώληση των προϊόντων του διυλιστηρίου.

Κατά την διάρκεια της κοινής συνέντευξης τύπου δήλωσε ότι η χώρα του σχεδιάζει να αγοράσει το 70% των αναγκών της σε πετρέλαιο και φυσικό αέριο από την Ρωσία.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
Read more

Τετάρτη 12 Μαΐου 2010

O Γιαννης Μαυρής της Public Issue τα λέει έξω απ τα δόντια

12/05/2010
Γιάννης Μαυρής : ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚEΣ οι δημοσκοπήσεις

Ο Γιάννης Μαυρής της PUBLIC ISSUE, δηλώνει στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ :

"Βλέπω δημοσκοπήσεις που ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ δημοσκοπήσεις. Είναι πολύ επηρεασμένες προς μια κατεύθυνση εξυπηρέτησης κάποιων απόψεων. Νομίζω πως ειναι μεγάλος κίνδυνος για τις εταιρίες δημοσκοπήσεων να ΞΑΝΑμπούνε σ αυτή τη διαδικασία της ανοιχτής προπαγάνδας ....... Η αποδοχή των μέτρων δεν ξεπερνά αυτή τη στιγμή το το 20 με 25 τοις εκατό του εκλογικού σώματος ..... ενώ το 59 τοις εκατο του κόσμου λεει πως τα μέτρα δεν ειναι μονοδρομος παρά της πλήρους ομοφωνίας των ΜΜΕ περί μονοδρόμου"

Συνεχίζει παρακάτω λέγοντας πως οι 7 στους 10 ειναι υπέρ των απεργιών, αλλά από αυτούς οι 6 στους 10 λένε πως δε θα πάρουν μέρος σε αυτές. Επίσης κάνει και έναν προσδιορισμό αυτών που θα λάβουν μέρος στις κινητοποιήσεις, και λέει πως το 80 % των δημοσίων και το 80 % των ιδιωτικών υπαλλήλων θα έπαιρναν μέρος ενώ αυτοί που δεν θα λάβουν μέρος είναι επι τω πλείστον οι νοικοκυρές και οι συνταξιούχοι !!!!


Δεν πρόκειται βεβαίως για κάποια φοβερή διαπίστωση , αλλά η δήλωση αυτη του κ.Μαυρή, έχει την δική της αξία !

Παρακάτω το ηχητικό της εκπομπής, απο την Kirkh70 !



redfly planet
Read more

Οργιάζουν οι φήμες το Διαδίκτυο

Αντιμετωπίζουμε παρόμοιες ειδήσεις με πολύ μεγάλη επιφυλακτικότητα, αλλά τις θέτουμε υπόψη σας για να είστε ενημερωμένοι για τα παιχνίδια που παίζονται:

Σε ιστοσελίδα ενημέρωσης για τις τιμές των πολύτιμων μετάλλων οι τιμές για το χρυσό αναφέρονται εδώ και τρεις ημέρες και σε μάρκα, ενώ υπάρχουν φήμες ότι η Γερμανία φεύγει από την ευρωζώνη και επανεισάγει το γερμανικό μάρκο. Οι φήμες απογείωσαν την τιμή του χρυσού στα $1,244 και ασήμι στα $19.64. Η goldprice.org επανεισήγαγε την επιλογή DEM εδώ και μία εβδομάδα .

Σε άλλη ιστοσελίδα αναφέρεται ότι η Μέρκελ θα εκφωνήσει ομιλία στο έθνος την Παρασκευή και θα αναγγείλει την αποχώρηση από το ευρώ.

Ο Γκύζι της γερμανικής αριστεράς λέει κάτι περίεργα για ανακοινώσεις που θα γίνουν την Παρασκευή.

_______________________________________________________________

αυτό είναι το ποστ:

A web page of precious metals prices provider Kitco.com has sparked rumors that Germany will leave the Eurozone and reintroduce German Marks, sending gold to a new record of $1,244 and silver to a multi-year high of $19.64.
It is this half-ready page shown below that has created excitement as it lists precious metals in Deutschmark units.


German website Silber.de had another market-sparkling comment from a forum participant who said goldprice.org has reintroduced a DEM option since about a week. Check it out here.

And there is still more material feeding the rumour. German leftist politician Gregor Gysi announced on TV that there may be an important announcement
to be made on Friday. The video below is in German.
antinews.gr
In a literal translation Gysi did not say that Germany will reintroduce the Mark but made a curiosity-inspiring statement, saying that there may be some very important news that will be announced on Friday.
Read more

ΔΝΤ: Σε 10 χρόνια το χρέος θα είναι μεγαλύτερο από αυτό του 2009.


Απίστευτο. Σύμφωνα με την επίσημη έκθεση του ΔΝΤ, το δημόσιο χρέος της Ελλάδας, ενώ το 2009 ήταν στο 115% του ΑΕΠ, το 2013 θα ανέβει στο 149% και αν όλα πάνε καλά, τότε το 2020 θα μειωθεί στο 120%. Αν όμως αυξηθούν τα επιτόκια δανεισμού ή αν δεν υπάρξει ανάπτυξη τότε μπορεί το χρέος να φτάσει το 2020 μέχρι και στο 166% του ΑΕΠ, παρά τη σκληρή λιτότητα. Από αυτό συμπεραίνουμε τρία πράγματα: 1)Τουλάχιστον μέχρι το 2020, τα κεφάλια μέσα. Σκληρή λιτότητα, εξαθλίωση και όποιος αντέξει. 2) Το 2020 θα είμαστε,…από άποψη χρέους, όπως ακριβώς είμαστε σήμερα και πάντως χειρότερα από το 2009 και
3) Ποιος ο λόγος να υποφέρουμε όλα αυτά, που δεν οδηγούν πουθενά; Γιατί λοιπόν δεν μηδενίζουμε το κοντέρ σήμερα και να αρχίσουμε από την αρχή από σήμερα κιόλας; Γιατί να υποφέρουμε μέχρι να πάρουν όλοι οι τοκογλύφοι τα χρήματά τους; Ποιοι είναι αυτοί, χάριν των οποίων θα πρέπει να υποφέρει ένας ολόκληρος λαός για τόσα χρόνια; Και στο κάτω κάτω και πάλι αν όλα πάνε καλά, ποιος μας λέει ότι το 2020 με ένα νέο δημόσιο χρέος στο 120% του ΑΕΠ, δεν θα μας ανεβάζουν και πάλι τα spreads, όπως και σήμερα, για να συνεχίσουμε στην υποδούλωση;; Αφού βρε Έλληνες θα πτωχεύσουμε που θα πτωχεύσουμε κάποια στιγμή. Αφού κάποια στιγμή θα αναγκαστούμε να μηδενίσουμε το κοντέρ. Γιατί δεν το κάνουμε από τώρα που έχουμε κάποιες οικονομικές δυνάμεις στην άκρη πριν εξαθλιωθούμε εντελώς; Εξάλλου σήμερα που κινδυνεύει ολόκληρο το διεθνές χρηματοπιστωτικό σύστημα εξ αιτίας μας, μπορεί και να μας βοηθήσουν. Αύριο όμως, όταν θα έχουν εξασφαλιστεί οι άλλοι, τι θα γίνει; Μόνο μια σωτηρία υπάρχει. Μεγάλη ανάπτυξη. Όμως, πιστεύει κανείς σας ότι η κρατικοδίαιτη οικονομική μας ολιγαρχία θα φέρει κεφάλαια για να τα ρίξει σε επικίνδυνες παραγωγικές επενδύσεις ή θα ρίξει τις τιμές των όποιων προϊόντων της;;; Κούνια που μας κούναγε !!!

http://hassapis-peter.blogspot.com/2010/05/10-2009.html
Read more

Αυτά που δεν μας είπαν ποτέ: ΠΟΥ ΠΗΓΑΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ – Γιατί υποδουλώθηκε η χώρα. Η μεγάλη μελέτη. « www.olympia.gr

Read more

Ο Σαμαράς συντάσσεται με το λαό και όχι με το ΣΕΒ !


Κάποτε ο Κώστας Λαλιώτης είχε χαρακτηρίσει τον ΣΕΒ, «παραμάγαζο της Ρηγίλλης». Σήμερα …..δικαιώθηκε!

Ο Πρόεδρος των Βιομηχάνων ο κ. Δασκαλόπουλος διέπραξε μια αθλιότητα.
Επετέθη, με τρόπο ανάρμοστο, εναντίον του Προέδρου της Ν.Δ. Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος υπό τη θεσμική του ιδιότητα εκλήθη να μιλήσει στη Γενική Συνέλευση του ΣΕΒ.

Να τι είπε, προλογίζοντας, τον κ. Σαμαρά: «Χρέος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης που μέχρι χθες ήταν κυβέρνηση, είναι να γίνει μέρος της εθνικής προσπάθειας να μην πτωχεύσει ο τόπος. Η αντιπαράταξη ενός μετώπου ευθύνης και ρεαλισμού εκ μέρους των δύο μεγάλων κομμάτων, αν γίνει με όρους ουσιαστικού πολιτικού λόγου και αντίλογου, με ειλικρινή αγωνία για την τύχη του τόπου, πιστεύω ότι και στην ωρίμανση της κοινής γνώμης θα συμβάλει και την αξιοπιστία του συστήματος θα αποκαταστήσει σε ικανό βαθμό. Χρέος των υπεύθυνων πολιτικών δυνάμεων είναι να κάνουν το λαό μας να συνειδητοποιήσει πως η υλοποίηση του μνημονίου συνιστά μια αναγκαία θεραπεία, όχι μια άδικη τιμωρία».

Τι μας λέτε κ. Δασκαλόπουλε;
Ποιος σας διόρισε εσάς κριτή του πολιτικού μας συστήματος;
Από πού πηγάζει αυτό το απύθμενο θράσος σας, να υποδεικνύετε στο κόμμα της Ν.Δ. την πολιτική που θα ακολουθήσει;
Εσείς, ως βιομήχανοι, τι κάνατε για να μη φτάσει η χώρα εδώ;
Πως γίνεται και εν μέσω κρίσης έχουμε πληθωρισμό 4.8%
Τι κάνατε για να μειώσετε τις τιμές και να περιορίσετε τα υπερκέρδη σας;
Καταλαβαίνω την αγωνία σας να περάσουν τα μέτρα της Κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ.
Φυσικά, εσείς δεν είσθε μισθωτός για να μειωθεί ο μισθός σας.
Δεν είσθε συνταξιούχος των 700 ευρώ, για να σας περικοπεί η σύνταξη;
Δεν είσθε άνεργος, για να σπάτε το κεφάλι σας πως θα τα φέρετε βόλτα;
Δεν έχετε κάποιο μικρό μαγαζάκι, που κάνει αμάν και πότε να σταυρώσει κανέναν πελάτη, ενώ σας πνίγουν οι υποχρεώσεις.
Εσείς είσθε μεγαλοβιομήχανος !
Ισα-ίσα τα μέτρα σας βολεύουν μια χαρά!
Αυξάνεται το όριο απολύσεων.
Μειώνεται και το ύψος της αποζημίωσης,
Στην επόμενη φάση θα περικόψετε, αν δεν το έχετε ήδη κάνει και το 14ο και 13ο μισθό.
Κύριε Δασκαλόπουλε, έχετε τις ίδιες ευθύνες με τις κυβερνήσεις που μας έφεραν εδώ. Ίσως να έχετε και μεγαλύτερες
Γιατί κάποια στιγμή πρέπει να ανοίξει και αυτή η συζήτηση με τους κρατικοδίαιτους επιχειρηματίες που έστησαν κολοσσούς με κρατικές επιδοτήσεις.
Που τόσα χρόνια ζητούσαν την προστασία της πολιτικής εξουσίας, για να ασκούν εναρμονισμένες πολιτικές.
Να στήνουν καρτέλ και μονοπώλια.
Να αυξάνουν ανεξέλεγκτα τις τιμές.
Να πτωχεύουν επιχειρήσεις και να μένουν στο απυρόβλητο.
Να φορτώνουν το δημόσιο με χρέη και να στερούν τα ασφαλιστικά ταμεία από εισφορές.
Όχι να μας το παίζετε και τιμητές!
Αν, πάλι, θέλετε να ασκήσετε εξουσία, τολμήστε να διεκδικήσετε την ψήφο του ελληνικού λαού. Για να δούμε πόσα απίδια, πιάνει ο σάκος!
Και αφήστε τις, από καθέδρας, συμβουλές!
Καιρός να αναλάβετε και εσείς τις ευθύνες σας!
Γιατί δεν κάνατε μια γενναία μείωση των τιμών σε όλα τα είδη πρώτης ανάγκης!
Ιδού πεδίον δόξης λαμπρόν κ. Πρόεδρε του ΣΕΒ!

Υ.Γ. Ειλικρινά χαίρομαι γιατί σ’ αυτή τη συγκυρία ο Πρόεδρος της Ν.Δ. συντάσσεται με το λαό και όχι με το ΣΕΒ
antinews.gr

Read more

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΑΙΡΕΤΟΥ ΚΥΣΠΕ ΠΑΛΗΓΙΑΝΝΗ ΒΑΣΙΛΗ

ΠΑΛΗΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ
ΑΙΡΕΤΟΣ ΚΥΣΠΕ
ΤΗΛ. 6974 750409
FAX: 210 3442287 Αθήνα, 11/05/2010

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ:
1. Συνεδρίαση ΚΥΣΠΕ: Αμοιβαίες μεταθέσεις – μετατάξεις εκπαιδευτικών.
2. Μετεκπαίδευση: αποτελέσματα εξετάσεων για εισαγωγή στα Διδασκαλεία.

Συναδέλφισσες – συνάδελφοι,
1. Συνεδρίαση ΚΥΣΠΕ
Συνεδρίασε σήμερα, Τρίτη 11-5-2010, το ΚΥΣΠΕ με τα παρακάτω θέματα:
Α. Αμοιβαίες μεταθέσεις από περιοχή σε περιοχή.
Το ΚΥΣΠΕ εξέτασε 9 αιτήσεις αμοιβαίας μετάθεσης. Εισηγήθηκε θετικά για 4 που πληρούσαν τις προϋποθέσεις, σύμφωνα με το άρθρο 10 του ΠΔ50/1996 και το άρθρο 9 του Π.Δ. 100/97. Εισηγήθηκε την απόρριψη των υπολοίπων αιτήσεων.

Β. Μετατάξεις
α) Υποβλήθηκαν 393 αιτήσεις μετάταξης εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης για τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Απ’ αυτές, οι 375 πληρούσαν τις προϋποθέσεις για αποδέσμευση από την Π.Ε., με βάση τις διατάξεις του άρθρου 12 του Ν.3260/04, του άρθρου 73 του Ν.3528/07, του άρθρου 17 του Ν.1586/86 και του Ν. 2986/02. Η πλειοψηφία του ΚΥΣΠΕ, βασιζόμενη στην εισήγηση της υπηρεσίας, εισηγήθηκε τη μη αποδέσμευση των παραπάνω εκπαιδευτικών λόγω των αυξημένων αναγκών σε εκπαιδευτικό προσωπικό στα πλαίσια λειτουργίας του Ολοήμερου Σχολείου.
Ως αιρετός, κατέθεσα την πρόταση μου για αποδέσμευση όλων των συναδέλφων που πληρούσαν τις προϋποθέσεις. Πιστεύω πως είναι απαράδεκτο να στερείς το δικαίωμα του συναδέλφου για μετάταξη όταν, μάλιστα, εκ των προτέρων άπαντες γνωρίζουν πως, τελικά, ελάχιστες αιτήσεις κάθε χρόνο ικανοποιούνται. Κι ως εκ τούτου κανένα πρόβλημα δεν θα δημιουργούνταν στη λειτουργία των σχολείων.
Από τις υπόλοιπες αιτήσεις, 8 απορρίφθηκαν γιατί δεν είχαν υπηρετήσει τουλάχιστον 5 έτη στην εκπαιδευτική τους βαθμίδα μετά τη λήξη της εκπαιδευτικής τους άδειας (Ν.2986/02), 6 απορρίφθηκαν γιατί δεν είχαν συμπληρώσει 5 έτη εκπαιδευτικής υπηρεσίας στην Π.Ε. (Ν3260/04), 1 γιατί δεν είχαν περάσει δύο χρόνια από το διορισμό (Ν. 3528/07) και 3 αιτήσεις θα εξεταστούν στο επόμενο συμβούλιο.

β) Υποβλήθηκαν 28 αιτήσεις εκπαιδευτικών για μετάταξη από τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση. Το ΚΥΣΠΕ εισηγήθηκε την ικανοποίηση 9 αιτήσεων που ζητούσαν περιοχές που υπήρχαν κενές οργανικές θέσεις.
Με αφορμή, το μεγάλο αριθμό αιτήσεων μετάταξης εκπαιδευτικών από την Π.Ε. στη Δ.Ε., τονίζω την αναγκαιότητα αντιμετώπισης των προβλημάτων των εκπαιδευτικών ειδικοτήτων Π.Ε. (συνθήκες εργασίας, μετακινήσεις, ωράριο, έλλειψη ίσων ευκαιριών επιμόρφωσης και μετεκπαίδευσης κλπ.), ώστε να μην οδηγούνται σε τέτοιες επιλογές.

2. Μετεκπαίδευση
Στα εύλογα ερωτήματα πολλών συναδέλφων σχετικά με την καθυστέρηση της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων των εξετάσεων για εισαγωγή στα Διδασκαλεία, ενώ έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία βαθμολόγησης και καταχώρησης των στοιχείων, η μόνη εξήγηση είναι η προσπάθεια για τη μείωση του αριθμού εισακτέων σε σχέση με τον προβλεπόμενο, από την προκήρυξη, αριθμό των 740 εισακτέων, κάτι για το οποίο ελπίζουμε να διαψευστούμε, αφού η Μετεκπαίδευση συμβάλλει στην ποιοτική αναβάθμιση της εκπαίδευσης.


Πάντα στη διάθεσή σας

Παληγιάννης Βασίλης
Read more

Μαλέσιος "δεν θα γίνω πάλι Ιφιγένεια"


Χθες εξετάσθηκε ενώπιον τη εξεταστικής επιτροπής ο πρώην υφυπουργός και βουλευτής Ευάγγελος Μαλέσιος, ο οποίος απομακρύνθηκε από την κυβέρνηση Σημίτη τον Απρίλιο του 2003, ένα μήνα μετά την υπογραφή της σύμβασης για το σύστημα ασφαλείας των ολυμπιακών αγώνων C4I, ύστερα από δημοσιεύματα για προσωπικές σχέσεις και φιλοξενία του στο σπίτι του επιχειρηματία Αθανάσιου Αθανασούλη, ιδιοκτήτη της ALTEC, υπεργολάβου της SAIC που ήταν ανάδοχος του C4I.
Ο μάρτυρας είπε ότι η επιτροπή στην οποία προΐστατο δεν είχε καμία αρμοδιότητα στις διαπραγματεύσεις για το C4I και το πρακτικό της επιτροπής διαπραγμάτευσης ούτε καν ήρθε στην επιτροπή αυτή.
«Όταν εγώ κλήθηκα να παρευρεθώ στην τελική σύσκεψη του ΚΥΣΕΑ επειδή απουσίαζαν οι...
δύο υπουργοί που είχαν την αρμοδιότητα των διαπραγματεύσεων, οι κύριοι Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και Γιάννος Παπαντωνίου, μη τυχόν και χρειαστεί κάποια ενημέρωση, δεν είχα κάποιο πρακτικό στα χέρια μου, γιατί δεν το έστειλαν σε εμένα» είπε.

Σε ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Παπαδημούλη για μία δήλωση που έκανε το Φεβρουάριο του 2008 ότι «δεν θα γίνει και πάλι Ιφιγένεια» ο μάρτυρας, που δήλωσε ότι έκτοτε απέχει από την πολιτική, απάντησε ότι κάποιοι ωφελήθηκαν από το γεγονός ότι ο ίδιος θυσιάστηκε χωρίς να φταίει.

Σε επόμενη ερώτηση ποιος ωφελήθηκε απάντησε: «Ευθέως σας απαντώ, η παράταξη του ΠΑΣΟΚ ωφελείτο, η οποία εκείνη την εποχή ήταν στριμωγμένη από φημολογίες, ότι εδώ τρώνε, ότι εδώ πίνουν, ότι εδώ γίνεται κατάχρηση του δημοσίου χρήματος και η παράταξη του ΠΑΣΟΚ από τη στιγμή που επιτέλους πιάστηκε ένας διαπλεκόμενος ασφαλώς και ανακουφιζόταν».

Διέψευσε επίσης ότι γνώριζε ήδη, αφότου άρχισε να φιλοξενείται στο διαμέρισμα του επιχειρηματία το καλοκαίρι του 2002, ότι ήταν υπεργολάβος της ενδιαφερόμενης τότε για αναδοχή του συστήματος ασφαλείας SAIC. Παρ’ όλα αυτά, αν και στη συνέχεια το έμαθε, θεώρησε λάθος του ότι συμμετείχε στο ΚΥΣΕΑ.

Ο μάρτυρας δήλωσε εξάλλου πρόθυμος να εξεταστεί κατ’ αντιπαράσταση με τον πρώην υπουργό Αμύνης Γιάννο Παπαντωνίου, τον πρώην γραμματέα Ολυμπιακών Αγώνων Κώστα Καρτάλη και τον πρώην γενικό γραμματέα Εξοπλισμών Γιάννη Τραυλό, ύστερα από σχετικά αιτήματα των κ.κ. Κ. Τζαβάρα και Δ. Παπαδημούλη.

citypress blog

Read more

Αλλιώς είναι μια κυρία και αλλιώς ένας κύριος υπουργός;


Διαβάστε απόσπασμα της χθεσινής συνέντευξης τύπου του κυβερνητικού εκπροσώπου

ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ: Νωρίτερα οι υπάλληλοι στο υπουργείο Παιδείας, ας πούμε, επί γαλάζιας διακυβέρνησης, δεν χρειάζονταν μηχανισμούς σκίασης, δούλευαν. Τώρα, γιατί να πάει η κ. Διαμαντοπούλου και να κάνει αυτό; Μήπως πρέπει να βασιζόμαστε στο γούστο μιας κυρίας, γιατί αλλιώς είναι μια κυρία και αλλιώς ένας κύριος υπουργός;
ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Ειδικά για το υπουργείο Παιδείας, δεν γνωρίζω αν έχετε πάει, καλό θα είναι να πάτε στο υπουργικό γραφείο που έγινε επί Νέας Δημοκρατίας και επιπλώθηκε επί Νέας Δημοκρατίας και να δείτε τη χλιδή που υπάρχει στο συγκεκριμένο υπουργικό γραφείο: Στο πόσα σαλόνια υπάρχουν εκεί, στο πόσα χαλιά υπάρχουν και αν αυτό προσιδιάζει με γραφείο ευρωπαίου υπουργού. Αυτά εμείς τα εντοπίζουμε, όμως είναι διαφορετικό αυτό, δηλαδή η σπατάλη που γινόταν επί Νέας Δημοκρατίας και διαφορετικές οι ανάγκες σκίασης ενός κτηρίου όπου εργάζονται υπάλληλοι και θα πρέπει να εργάζονται σε ανθρώπινες συνθήκες. Είναι τελείως διαφορετικό και φυσικά δεν έχει σχέση με το γούστο του κάθε υπουργού.

Σχόλιο:
Άλλο το ένα άλλο το άλλο..
Έτσι μας είπε χθες ο κ. Πεταλωτής.
Οι γαλάζιες κουρτίνες των 28 χιλ. ήταν σκάνδαλο, ενώ οι κουρτίνες των 200 χιλ. ευρώ, είναι αλλιώς, είναι ΠΡΑΣΙΝΕΣ...
Καλά τα είπε ο κ. Μακρυγιάννης "γιατί αλλιώς είναι μια κυρία και αλλιώς ένας κύριος υπουργός;"

exomatiakaivlepo
Read more

"Συμβουλή προς Άννα Διαμαντοπούλου!"


"Άννα πρόσεχε...
Συμβουλή προς Άννα Διαμαντοπούλου: Μαθαίνουμε ότι η Υπουργός Παιδείας και η Διευθύντρια του Γραφείου της κα Λόκανα έχουν παρτίδες με διοικητική υπάλληλο, την οποία αναβάθμισαν σε υψηλόβαθμη θέση της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στο Μαρούσι και όπως μας μεταφέρουν υπάλληλοι από τον όροφο του υπουργικού ...
γραφείου η συγκεκριμένη κυρία φέρεται να στοχοποιεί εκπαιδευτικούς εκτελώντας συμβόλαια ξεκαθαρίσματος λογαριασμών μαζί τους... Μαθαίνουμε επίσης ότι το γραφείο της Άννας συμβουλεύεται τυφλά την εν λόγω υπάλληλο, την οποία όσοι πέρασαν από το Υπουργείο την είχαν απομονώσει λόγω των ύποπτων κινήσεών της στο παρασκήνιο. Το ίδιο μάλιστα υψηλόβαθμο στέλεχος ήταν αποσπασμένος επί χρόνια στις Βρυξέλλες, οπου ακόμα τη θυμούνται με τα χειρότερα λόγια για τις ραδιουργίες της. Μήπως η κ. Διαμαντοπούλου και η Διευθύντρια της κ. Λόκανα πρέπει να είναι πιο προσεχτικές στο ποιον εμπιστεύονται στο Υπουργείο;... Θα επανέλθουμε... "

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

troktiko.gr
Read more

Ψηφίστηκε ή όχι η επίμαχη ρύθμιση για τις συντάξεις;...


ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ... ΛΑΘΟΣ
Ή ΚΑΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΛΕΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ;

Στην Εισηγητική Έκθεση του ψηφισθέντος την 6/5/2010 Νομοσχεδίου «Μέτρα για την εφαρμογή του μηχανισμού στήριξης της ελληνικής οικονομίας από τα κράτη - μέλη της ζώνης του Ευρώ και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο» στη σελίδα 8 αναφέρεται ότι ………«με την προτεινόμενη παράγραφο 15 ορίζεται ότι τα συνταξιοδοτικά δικαιώματα που έχουν θεμελιωθεί η θεμελιώνονται τουλάχιστον μέχρι 31-12-2010, δεν θίγονται από τη παραμονή των υπαλλήλων στην Υπηρεσία μετά την ανωτέρω ημερομηνία και τυχόν συνταξιοδοτικές μεταβολές δεν επηρεάζουν τις προϋποθέσεις συνταξιοδότησης τους»..
Στην συνέχεια της παραπάνω εισηγητικής έκθεσης, όπου αναφέρονται όλα ...
τα άρθρα του νομοσχεδίου και μάλιστα στο 3ο άρθρο (Μέτρα για τη μείωση των δημοσίων δαπανών) υπάρχει παράγραφος 15 με υποπαραγράφους 15α και 15β , σελίδα 32, ως εξής:

...15 α. Συνταξιοδοτικά δικαιώματα που έχουν θεμελιωθεί η θεμελιώνονται μέχρι 31-12-2010, από τους τακτικούς υπαλλήλους που συνταξιοδοτούνται με βάση τις διατάξεις του Κώδικα Πολιτικών και Στρατιωτικών Συντάξεων ή με διατάξεις που παραπέμπουν σε αυτόν καθώς και από τους ασφαλισμένους των πρώην Ειδικών Ταμείων που έχουν ενταχθεί στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ δεν θίγονται από τη παραμονή στην Υπηρεσία μετά την ανωτέρω ημερομηνία και τυχόν συνταξιοδοτικές μεταβολές στη διάρκεια αυτής, δεν επηρεάζουν τις προϋποθέσεις συνταξιοδότησης τους.
β. Όσοι από τους υπαλλήλους του Δημοσίου, των Ν.Π.Δ.Δ. και των Ο.Τ.Α. που συνταξιοδοτούνται με βάση τις διατάξεις του Κώδικα Πολιτικών και Στρατιωτικών Συντάξεων ή με διατάξεις που παραπέμπουν σε αυτόν, έχουν υποβάλει αίτηση παραίτησης από 01-01-2010 δύνανται να την ανακαλέσουν μέσα σε ένα μήνα από τη δημοσίευση του νόμου αυτού, Η αίτηση ανακαλείται ανεξάρτητα στο στάδιο στο οποίο βρίσκεται, ακόμα και αν έχει εκδοθεί διαπιστωτική πράξη λύσης της υπαλληλικής σχέσης. Ο χρόνος από τη λύση της σχέσης αυτής μέχρι την επαναφορά τους στην υπηρεσία θεωρείται χρόνος πραγματικής υπηρεσίας.
Με κοινή απόφαση των Υπουργών Οικονομικών, Εσωτερικών Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, ρυθμίζεται κάθε αναγκαίο ζήτημα για την εφαρμογή της παραγράφου αυτής.
Όλα τα παραπάνω υπάρχουν και στην ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ , σελίδα 4, καθώς και στο ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ της υπόψη έκθεσης σελίδα 21
--- ΠΡΟΣΟΧΗ –ΠΡΟΣΟΧΗ --
Ακολούθως όμως στο ΠΡΑΚΤΙΚΟ – ΕΚΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ και στο σχέδιο νόμου που κατατέθηκε στη Βουλή για ψήφιση και στο 3ο άρθρο (Μέτρα για τη μείωση των δημοσίων δαπανών) η παράγραφος15 σελίδα 4, αναφέρει ότι:
..."15. Με κοινή απόφαση των Υπουργών Οικονομικών και Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, ρυθμίζεται κάθε αναγκαίο ζήτημα για την εφαρμογή των παραγράφων 10 έως και 14 του άρθρου αυτού." η οποία δεν έχει καμιά σχέση με τα αναφερόμενα στην ΠΑΡΑΓΡΑΦΟ 15α ΚΑΙ 15β
Η ίδια παράγραφος αναφέρεται και στο ψηφισθέν νομοσχέδιο την 6/5/2010 καθώς επίσης και στο ΦΕΚ Α 65/6-5-2010 που δημοσιεύθηκε ο υπόψη Νόμος
ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΨΗΦΙΣΤΗΚΕ Η ΡΥΘΜΙΣΗ σχετικά με τη θεμελίωση συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων μέχρι 31-10-2010 κλπ παράγραφος 15α και την ακύρωση κατατεθείσας αίτησης συνταξιοδότησης κλπ παράγραφος 15β, ΑΝ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΑΚΟΜΗ 10/5/2010 Ο κ. ΛΟΒΕΡΔΟΣ ΣΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΕΛΕΓΕ ΟΤΙ Η ΡΥΘΜΙΣΗ ΑΥΤΗ ΕΧΕΙ ΨΗΦΙΣΘΕΙ ΣΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ.
Τα παραπάνω στοιχεία αντληθήκαν από το site της Βουλής των Ελλήνων και από το site του Εθνικού Τυπογραφείου.
ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

press-gr
Read more

Τρίτη 11 Μαΐου 2010

taxalia-Τo N.1 BLOG ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Η ιστορία επαναλαμβάνεται ....

Read more

Έχω μάτια και βλέπω: Αποκάλυψη: Η Goldman Sachs γνώριζε την απόφαση του Ecofin. Γι’ αυτό “σκοτώθηκαν” να υπογράψουν το νομοσχέδιο του αίσχους μία ημέρα πριν!

Read more

Η απόδειξη της κατάρρευσης με τις ενέργειες Παπακωνσταντίνου και την εμπλοκή της Goldman Sachs ~ citypress-gr.blog#more

Read more

Τι συζητάνε στην Ζυρίχη το ΔΝΤ και οι Τραπεζίτες με τον Σόρος;


Κεκλεισμένων των θυρών σήμερα διεξάγεται μυστική συνάντηση Ντ. Στρος Καν, Ευρωπαίων και Κινέζων τραπεζιτών και FED με special guest το Τζορτζ Σόρος.

Μία μόλις ημέρα μετά την καθίζηση του ευρωμηχανισμού στήριξης η Εθνική Τράπεζα της Ελβετίας διοργανώνει σήμερα σύσκεψη στρογγυλής τράπεζας με ειδικό προσκεκλημένο τον Τζωρτζ Σόρος.

Στη σύσκεψη λαμβάνουν μέρος ο Ντομινίκ Στρος Καν, πρόεδρος του ΔΝΤ, ο Ζαν Κλωντ Τρισέ της ΕΚΤ, ο Αξελ Βέμπερ της Γερμανικής Bundesbank, ο κυβερνήτης της κινεζικής κεντρικής τράπεζας Ζου Ξιαο Γουάν και ο αντιπρόεδρος της FED, Ντόναλντ Κον.

Η συνάντηση γίνεται κεκλεισμένων των θυρών σε πολυτελές θέρετρο της Ζυρίχης.

Τι μπορεί να θέλουν να (συν)ζητήσουν οι ανωτέρω από τη γηραιά αλεπού της κερδοσκοπίας, μία μόλις ημέρα μετά από την ψυχρολουσία στην οποία υπέβαλλαν οι αγορές το φιλόδοξο πλήν προβληματικό πακέτο των 700 δις ευρώ;

DK
antinews
Read more

Το νέο ασφαλιστικό με βάση αυτά που ανακοινώθηκαν

Στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο του Υπουργείου Εργασίας που ανακοινώθηκε υπάρχουν ρυθμίσεις που αφορούν και το Δημόσιο τομέα.
Παράλληλα ψηφίστηκε στη Βουλή το ν/σ για το μηχανισμό στήριξης της ελληνικής οικονομίας όπου στην παρ. 15 του νόμου αναφέρεται ότι τα συνταξιοδοτικά δικαιώματα που έχουν θεμελιωθεί ή θεμελιώνονται τουλάχιστον μέχρι 31-12-2010, δεν θίγονται από την παραμονή των υπαλλήλων στην υπηρεσία μετά την ανωτέρω ημερομηνία και τυχόν συνταξιοδοτικές μεταβολές δεν επηρεάζουν τις προϋποθέσεις συνταξιοδότησής τους.
Συγχρόνως παρέχεται η δυνατότητα σε όσους από τους υπαλλήλους του Δημοσίου, έχουν υποβάλει αίτηση παραίτησης από 01-01-2010,να την ανακαλέσουν μέσα σε ένα μήνα από τη δημοσίευση του νόμου. Η αίτηση ανακαλείται ανεξάρτητα από το στάδιο στο οποίο βρίσκεται, ακόμα και αν έχει εκδοθεί διαπιστωτική πράξη λύσης της υπαλληλικής σχέσης
Ας δούμε πρώτα πώς ερμηνεύεται η παρ. 15΄του ανωτέρω νόμου και μετά αναλυτικά τις αλλαγές από το ασφαλιστικό νομοσχέδιο του Υπουργείου εργασίας.
Ποιοι είναι αυτοί που θεμελιώνουν συνταξιοδοτικό δικαίωμα μέχρι 31-12-2010;
Θεμελίωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος είναι ο ελάχιστος χρόνος που πρέπει να συμπληρώσει ο υπάλληλος, προκειμένου να συνταξιοδοτηθεί.
Η θεμελίωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος δε σημαίνει αυτόματα και έναρξη καταβολής της σύνταξης. Τις περισσότερες φορές συνδέεται με όριο ηλικίας που πρέπει να συμπληρώσει ο υπάλληλος. Μπορεί κάποιος να αποχωρήσει με τη θεμελίωση και να πάρει τη σύνταξη, όταν συμπληρώσει το απαιτούμενο όριο ηλικίας.
Η θεμελίωση του συνταξιοδοτικού δικαιώματος εξαρτάται από την ασφαλιστική κατηγορία στην οποία ανήκει ( παλιός ή νέος ασφαλισμένος), την οικογενειακή κατάσταση( έγγαμος ,άγαμος, αριθμός παιδιών κλπ), την αιτία απομάκρυνσης από την υπηρεσία ( σωματική ή διανοητική ανικανότητα, κατάληψη από το όριο ηλικίας 65 ή 67) κ.ά.
Έτσι με βάση την ανωτέρω διάταξη:
α) Οι διορισμένοι μέχρι 31-12-82, άνδρες και γυναίκες, έχουν θεμελιώσει συνταξιοδοτικό δικαίωμα και δεν θίγονται από τις συνταξιοδοτικές μεταβολές που θα επέλθουν. Η αποχώρησή τους θα γίνει με βάση τις ισχύουσες σήμερα συνταξιοδοτικές διατάξεις για την κατηγορία αυτή.
Για μεν τις γυναίκες που είναι παντρεμένες είτε έχουν παιδιά ,ενήλικα ή ανήλικα είτε δεν έχουν, θα μπορέσουν να αποχωρήσουν, όποτε θελήσουν και μετά το 2011 χωρίς όριο ηλικίας. ( 24,5 χρόνια υπηρεσίας χωρίς όριο ηλικίας) Όλες οι γυναίκες της κατηγορίας αυτής έχουν αυτό το χρόνο, και κατά συνέπεια δεν θίγονται από τις συνταξιοδοτικές μεταβολές, που θα επέλθουν, όποτε και αν αποχωρήσουν από την υπηρεσία.
Για τους άνδρες και τις ανύπαντρες γυναίκες, αν μεν ισχύσει η ειδική διάταξη του Ν.3075/2002 για τους εκπαιδευτικούς, θα μπορούν να αποχωρούν με 30 έτη υπηρεσίας και ηλικία 55 ετών (αυτό θα του δούμε τις προσεχείς ημέρες όταν το Υπουργείο Οικονομικών καταθέσει το δικό του νομοσχέδιο για την εξίσωση των ορίων ηλικίας ανδρών και γυναικών)
Αν δεν ισχύσει, θα μπορούν να αποχωρήσουν με τις γενικές διατάξεις που ισχύουν, τα γνωστά εξάμηνα που προστίθενται από 1-1-98 Χωρίς Όριο Ηλικίας ( Χ.Ο.Η.)
Αν δηλ η 25ετία (χρόνος θεμελίωσης συνταξιοδοτικού δικαιώματος γι αυτή την κατηγορία) συμπληρώθηκε το 1998 απαιτούνται 32,5 έτη Χ.Ο.Η.
Αν » 1999 » 33 κ.ο.κ.
Η μεγαλύτερη επιβάρυνση είναι, αν η 25ετία συμπληρώθηκε από το 2003 και μετά, οπότε απαιτούνται 35 έτη Χ.Ο.Η. Δεν θίγεται η 35ετία χωρίς όριο ηλικίας για την κατηγορία αυτή.
Η 25ετία περιλαμβάνει υπηρεσία που προσφέρθηκε στο Δημόσιο , στους ΟΤΑ και σε Ν.Π.Δ.Δ. με οποιαδήποτε σχέση εργασίας. Οι άνδρες μπορούν να εντάξουν και τη στρατιωτική τους θητεία ( με εξαγορά ή χωρίς εξαγορά) για τη συμπλήρωσή της. Τα έτη Χ.Ο.Η. μετά την 25ετία μπορούν να συμπεριλάβουν και χρόνο ασφάλισης σε άλλο φορέα κύριας ασφάλισης (ΙΚΑ , Ο.Α.Ε.Ε. Τράπεζες κλπ)
β) Οι διορισμένοι από 1-1-83 έως 31-12-92 για να θεμελιώσουν συνταξιοδοτικό δικαίωμα πρέπει να συμπληρώσουν 25ετία. Στην 25ετία γι αυτή την κατηγορία περιλαμβάνεται και ο χρόνος της διαδοχικής ασφάλισης που μπορεί να έχει κάποιος και ο χρόνος της στρατιωτικής θητείας για τους άνδρες. Ελάχιστος χρόνος δημόσιας υπηρεσίας που απαιτείται είναι 5 έτη.
Όσοι λοιπόν συμπληρώνουν 25ετία μέχρι 31-12-2010 θα αποχωρήσουν, όποτε θελήσουν, με βάση τις ισχύουσες σήμερα συνταξιοδοτικές διατάξεις για την κατηγορία αυτή. Μία μητέρα πχ που συμπληρώνει 25ετία μέχρι 31-12-2010 και έχει ανήλικο παιδί κατά τη συμπλήρωση της 25ετίας, θα λάβει τη σύνταξη με τη συμπλήρωση του 50ου έτους της ηλικίας, ή μητέρα 3 παιδιών που συμπληρώνει 20ετία μέχρι 31-12-2010, μπορεί να αποχωρήσει, όποτε θελήσει χωρίς όριο ηλικίας. Συμφέρει να παραμείνουν περισσότερο χρόνο στην υπηρεσία για να λάβουν μεγαλύτερη σύνταξη, αφού δεν θίγονται ασφαλιστικά τους δικαιώματα.
Αν δεν ισχύσει και γι αυτή την κατηγορία η ειδική διάταξη συνταξιοδότησης για τους εκπαιδευτικούς, που είναι 30 έτη υπηρεσίας και ηλικία 60 ετών , οι άνδρες θα επιβαρυνθούν με αύξηση των ορίων ηλικίας , αφού τότε η ηλικία καταβολής της σύνταξης κυμαίνεται από τα 60,5 - 65 με τα γνωστά εξάμηνα που προστίθενται από 1-1-98 ανάλογα με το έτος συμπλήρωσης της 25ετίας.
Οι γυναίκες όμως της κατηγορίας αυτής που δεν έχουν ανήλικο παιδί κατά τη συμπλήρωση της 25ετίας ή είναι ανύπαντρες και έχουν 25ετία, θα μπορούν να αποχωρήσουν στην ηλικία των 60 ετών με όσα χρόνια υπηρεσίας έχουν.
Γι αυτούς που δεν θεμελιώνουν δικαίωμα σύνταξης μέχρι 31-12-2010, τα δεδομένα θα αλλάξουν.
Τα 35 έτη υπηρεσίας και ηλικία 58 ετών που ισχύει γι αυτή την κατηγορία αλλάζει από 1-1-2013 και γίνεται 35 καιν 60 αυξάνοντας κατά ένα εξάμηνο για κάθε έτος μέχρι την ηλικία των 60 ετών.
Διατηρείται επίσης με το νέο νομοσχέδιο η 37ετία χωρίς όριο ηλικίας.
γ) Για τους ασφαλισμένους από 1-1-93 ο χρόνος θεμελίωσης συνταξιοδοτικού δικαιώματος είναι 15 έτη υπηρεσίας και ηλικία 65 ετών για άνδρες και γυναίκες. Οι μητέρες με ανήλικα παιδιά ή με 3 ή και περισσότερα παιδιά που χρειάζονται 20ετία για να θεμελιώσουν συνταξιοδοτικό δικαίωμα δεν προλαβαίνουν να το θεμελιώσουν μέχρι 31-12-2010.
Διατηρείται επίσης και γι αυτή την κατηγορία η 37ετία χωρίς όριο ηλικίας
Η εξίσωση των ορίων ηλικίας για όσες δεν θεμελιώνουν δικαίωμα σύνταξης μέχρι 31-12-2010 θα γίνει έως το 2013.
Αλλάζει ο τρόπος υπολογισμού των συντάξεων για όσους θεμελιώνουν συνταξιοδοτικό δικαίωμα από 1-1-2018 με τη θέσπιση βασικής σύνταξης στα 360 € με σημερινά δεδομένα και αναλογικής σύνταξης
Θεσπίζεται Εισφορά Αλληλεγγύης Συνταξιούχων στις συντάξεις πάνω από 1400 €
Για συντάξεις από 1.401,00 € έως 1.700,00 €, ποσοστό 3%
β.Για συντάξεις από 1.701,00 € έως 2.300,00 €, ποσοστό 5%
γ.Για συντάξεις από 2.301,00 € έως 2.900,00 €, ποσοστό 7%
δ.Για συντάξεις από 2.901,00 € και πάνω, ποσοστό 9%
Η ανωτέρω εισφορά επιβάλλεται στο σύνολο των μεικτών συντάξιμων αποδοχών. Αν πχ οι μεικτές συντάξιμες αποδοχές είναι 1500€ ο ειδικός φόρος θα είναι 1500 χ 3% = 45 €
Το ποσοστό σύνταξης του μηνιαίου συντάξιμου μισθού των υπαλλήλων που προσλήφθησαν στο δημόσιο μέχρι 31-12-92 και παραμένουν στην υπηρεσία μετά τη συμπλήρωση 35ετούς συντάξιμης υπηρεσίας αυξάνεται κατά 2,5% για κάθε έτος ασφάλισης πέραν των 35 και μέχρι τα 40.
Η ποινή 4,5% που ίσχυε για τους δημοσίους υπαλλήλους γίνεται 6% για κάθε έτος πρόωρης εξόδου.
Διευκρίνιση. Η πρόωρη συνταξιοδότηση αφορά τα γενικά όρια ηλικίας. Πχ Μία ανύπαντρη γυναίκα διορισθείσα από 1983-1992 με 20 χρόνια υπηρεσίας και ηλικία 60 ετών έχει τη δυνατότητα να αποχωρήσει στο 55ο έτος με μείωση λόγω ποινής 5 χ6%= 30%. Δεν αφορά τους ασφαλισμένους που φεύγουν ανάλογα με τα χρόνια υπηρεσίας και συμπληρωμένο το έτος ηλικίας που πρέπει να έχουν για να λάβουν τη σύνταξη.
Αλλάζουν οι προϋποθέσεις για την αυτοδίκαιη απόλυση των υπαλλήλων (35 έτη δημόσια υπηρεσίας και ηλικία 60 ετών) .Ο υπάλληλος με αίτησή του, που υποβάλλεται έξι (6) μήνες πριν τη συμπλήρωση τριάντα πέντε (35) ετών πραγματικής και συντάξιμης δημόσιας υπηρεσίας, καθώς και του ορίου ηλικίας υποχρεωτικής αποχώρησης, μπορεί να ζητήσει να παραμείνει στην υπηρεσία έως τρία (3) επιπλέον έτη και έως τη συμπλήρωση κατ΄ ανώτατο όριο του 65ου έτους της ηλικίας ή του 67ου έτους στην περίπτωση όπου ο υπάλληλος έχει συμπληρώσει λιγότερα από τριάντα πέντε (35) έτη πραγματικής συντάξιμης υπηρεσίας.
Από 1-1-2011 καταργείται η δυνατότητα στις άγαμες θυγατέρες θανόντων δημοσίων υπαλλήλων, ασφαλισμένων μέχρι 31-12-82, να λαμβάνουν τη σύνταξη των θανόντων γονέων τους. Συντάξεις που ήδη καταβάλλονται εξακολουθούν να καταβάλλονται
Από 1-1-2013 οι προσλαμβανόμενοι δημόσιοι υπάλληλοι υπάγονται υποχρεωτικά και αυτοδίκαια στον κλάδο κύριας ασφάλισης του ΙΚΑ
Οι συνταξιούχοι λόγω γήρατος που αναλαμβάνουν εργασία μετά τη συνταξιοδότηση , αν δεν έχουν συμπληρώσει το 55ο έτος της ηλικίας τους αναστέλλεται η καταβολή τόσο της κύριας σύνταξης όσο και των επικουρικών. Για όσους έχουν συμπληρώσει το 55ο έτος το ποσό της ακαθάριστης κύριας σύνταξης αν υπερβαίνει τα 30 ημερομίσθια ανειδίκευτου εργάτη όπως αυτά διαμορφώνονται κάθε φορά την 31η Δεκεμβρίου του προηγούμενου έτους ,καταβάλλεται μειωμένο κατά 70%.
( ημερομίσθιο ανειδίκευτου εργάτη σήμερα 33,04 € δηλ. το ποσό της ακαθάριστης κύριας σύνταξης που ξεπερνά 30 χ 33,04 =991,20 € περικόπτεται κατά 70% .
Όλα τα ανωτέρω ισχύουν με την επιφύλαξη ότι θα ψηφιστούν όπως κατατέθηκαν στο νομοσχέδιο. Περισσότερα θα ανακοινώσουμε όταν κατατεθεί από το Υπουργείο Οικονομικών η διάταξη για την εξίσωση των ορίων ηλικίας κατά τις προσεχείς ημέρες.
Μπαλάγκας Γιάννης
Read more