Τετάρτη 12 Μαΐου 2010

Ψηφίστηκε ή όχι η επίμαχη ρύθμιση για τις συντάξεις;...


ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ... ΛΑΘΟΣ
Ή ΚΑΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΛΕΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ;

Στην Εισηγητική Έκθεση του ψηφισθέντος την 6/5/2010 Νομοσχεδίου «Μέτρα για την εφαρμογή του μηχανισμού στήριξης της ελληνικής οικονομίας από τα κράτη - μέλη της ζώνης του Ευρώ και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο» στη σελίδα 8 αναφέρεται ότι ………«με την προτεινόμενη παράγραφο 15 ορίζεται ότι τα συνταξιοδοτικά δικαιώματα που έχουν θεμελιωθεί η θεμελιώνονται τουλάχιστον μέχρι 31-12-2010, δεν θίγονται από τη παραμονή των υπαλλήλων στην Υπηρεσία μετά την ανωτέρω ημερομηνία και τυχόν συνταξιοδοτικές μεταβολές δεν επηρεάζουν τις προϋποθέσεις συνταξιοδότησης τους»..
Στην συνέχεια της παραπάνω εισηγητικής έκθεσης, όπου αναφέρονται όλα ...
τα άρθρα του νομοσχεδίου και μάλιστα στο 3ο άρθρο (Μέτρα για τη μείωση των δημοσίων δαπανών) υπάρχει παράγραφος 15 με υποπαραγράφους 15α και 15β , σελίδα 32, ως εξής:

...15 α. Συνταξιοδοτικά δικαιώματα που έχουν θεμελιωθεί η θεμελιώνονται μέχρι 31-12-2010, από τους τακτικούς υπαλλήλους που συνταξιοδοτούνται με βάση τις διατάξεις του Κώδικα Πολιτικών και Στρατιωτικών Συντάξεων ή με διατάξεις που παραπέμπουν σε αυτόν καθώς και από τους ασφαλισμένους των πρώην Ειδικών Ταμείων που έχουν ενταχθεί στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ δεν θίγονται από τη παραμονή στην Υπηρεσία μετά την ανωτέρω ημερομηνία και τυχόν συνταξιοδοτικές μεταβολές στη διάρκεια αυτής, δεν επηρεάζουν τις προϋποθέσεις συνταξιοδότησης τους.
β. Όσοι από τους υπαλλήλους του Δημοσίου, των Ν.Π.Δ.Δ. και των Ο.Τ.Α. που συνταξιοδοτούνται με βάση τις διατάξεις του Κώδικα Πολιτικών και Στρατιωτικών Συντάξεων ή με διατάξεις που παραπέμπουν σε αυτόν, έχουν υποβάλει αίτηση παραίτησης από 01-01-2010 δύνανται να την ανακαλέσουν μέσα σε ένα μήνα από τη δημοσίευση του νόμου αυτού, Η αίτηση ανακαλείται ανεξάρτητα στο στάδιο στο οποίο βρίσκεται, ακόμα και αν έχει εκδοθεί διαπιστωτική πράξη λύσης της υπαλληλικής σχέσης. Ο χρόνος από τη λύση της σχέσης αυτής μέχρι την επαναφορά τους στην υπηρεσία θεωρείται χρόνος πραγματικής υπηρεσίας.
Με κοινή απόφαση των Υπουργών Οικονομικών, Εσωτερικών Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, ρυθμίζεται κάθε αναγκαίο ζήτημα για την εφαρμογή της παραγράφου αυτής.
Όλα τα παραπάνω υπάρχουν και στην ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ , σελίδα 4, καθώς και στο ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ της υπόψη έκθεσης σελίδα 21
--- ΠΡΟΣΟΧΗ –ΠΡΟΣΟΧΗ --
Ακολούθως όμως στο ΠΡΑΚΤΙΚΟ – ΕΚΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ και στο σχέδιο νόμου που κατατέθηκε στη Βουλή για ψήφιση και στο 3ο άρθρο (Μέτρα για τη μείωση των δημοσίων δαπανών) η παράγραφος15 σελίδα 4, αναφέρει ότι:
..."15. Με κοινή απόφαση των Υπουργών Οικονομικών και Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, ρυθμίζεται κάθε αναγκαίο ζήτημα για την εφαρμογή των παραγράφων 10 έως και 14 του άρθρου αυτού." η οποία δεν έχει καμιά σχέση με τα αναφερόμενα στην ΠΑΡΑΓΡΑΦΟ 15α ΚΑΙ 15β
Η ίδια παράγραφος αναφέρεται και στο ψηφισθέν νομοσχέδιο την 6/5/2010 καθώς επίσης και στο ΦΕΚ Α 65/6-5-2010 που δημοσιεύθηκε ο υπόψη Νόμος
ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΨΗΦΙΣΤΗΚΕ Η ΡΥΘΜΙΣΗ σχετικά με τη θεμελίωση συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων μέχρι 31-10-2010 κλπ παράγραφος 15α και την ακύρωση κατατεθείσας αίτησης συνταξιοδότησης κλπ παράγραφος 15β, ΑΝ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΑΚΟΜΗ 10/5/2010 Ο κ. ΛΟΒΕΡΔΟΣ ΣΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΕΛΕΓΕ ΟΤΙ Η ΡΥΘΜΙΣΗ ΑΥΤΗ ΕΧΕΙ ΨΗΦΙΣΘΕΙ ΣΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ.
Τα παραπάνω στοιχεία αντληθήκαν από το site της Βουλής των Ελλήνων και από το site του Εθνικού Τυπογραφείου.
ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

press-gr