Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2013

Με τραγελαφικές διαδικασίες πορευόμαστε στη "δημοκρατία της τρόικας"



  • Πέρασαν νομοσχέδιο χωρίς καν ψηφοφορία 
  • Έκαναν προαπαιτούμενο για την επόμενη δόση μέχρι και τον Κώδικα των Δικηγόρων
Του Χάρη Ιωάννου 

Με μια κοινοβουλευτική διαδικασία–τραγέλαφο, όπου δεν έγινε καν ψηφοφορία, η κυβέρνηση «πέρασε» χθες από την Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης και Δικαιοσύνης της Βουλής τον νέο Κώδικα των Δικηγόρων, την ίδια ώρα που αποκαλύφθηκε ότι ακόμη και αυτό είναι προαπαιτούμενο για τη δόση του Οκτωβρίου, ενώ ο αρμόδιος υπουργός το αρνούνταν κατηγορηματικά. 

Το θλιβερό συμβάν για τα κοινοβουλευτική χρονικά συνέβη στο τέλος της χθεσινής συνεδρίασης, όταν ο πρόεδρος της Επιτροπής, Κυριάκος Βιρβιδάκης, ξεκίνησε τη διαδικασία της ψηφοφορίας ρωτώντας αν γίνεται δεκτό το κάθε άρθρο και απαντώντας… μόνος του ότι «γίνεται δεκτό κατά πλειοψηφία». Το σκηνικό επαναλήφθηκε 166 φορές, όσες και τα άρθρα του νομοσχεδίου. Οι βουλευτές της πλειοψηφίας, Γιάννης Κεφαλογιάννης (Ν.Δ.) και Θεοδώρα Τζάκρη (ΠΑΣΟΚ), παρέμεναν σιωπηλοί καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδικασίας, ενώ η Ζωή Κωνσταντοπούλου (ΣΥΡΙΖΑ) σε υψηλούς τόνους κατήγγειλε επίμονα ότι «ευτελίζετε την κοινοβουλευτική λειτουργία και παραβιάζετε το καθήκον σας». 

Νωρίτερα είχε προηγηθεί έντονη κόντρα, με αφορμή ένα e-mail στελέχους της τρόικας, το οποίο είχαν στην κατοχή τους η κυβέρνηση και οι δικηγορικοί σύλλογοι και δημοσιεύτηκε στο περιοδικό «Unfollow». 

Το μήνυμα, γραμμένο στα αγγλικά, με αποστολέα τον Κύπριο Ζήνωνα Κοντολαίμη, επίτροπο της τρόικας στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, περιλαμβάνει πληθώρα παρατηρήσεων για τον νέο Κώδικα και αναφέρει τα εξής: 

«Υπενθυμίζουμε ότι αυτό είναι μια δέσμευση για το τέλος Ιουλίου, η οποία έχει καθυστερήσει. Επιπροσθέτως (ο νέος Κώδικας Δικηγόρων) αποτελεί ορόσημο για την επόμενη δόση του Οκτωβρίου και πρέπει να έχει οριστικοποιηθεί και υιοθετηθεί από το Κοινοβούλιο έως το τέλος Σεπτεμβρίου».
Read more

Παίζει γερά πλέον το σενάριο πρόωρων εκλογών.

550_334_260727Παίζει πλέον γερά το σενάριο των πρόωρων εκλογών έπειτα από αυτά που είπε ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ.
Διαψεύδοντας στην ουσία τις πρόσφατες δηλώσεις του κ. Στουρνάρα, ότι οι αποφάσεις για την Ελλάδα θα ληφθούν μετά τον Απρίλιο του 2014, ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, ξεκαθάρισε ότι αποφάσεις θα πρέπει να έχουν ληφθεί πριν βγει η τρέχουσα χρονιά. Επίσης επεσήμανε ότι η συζήτηση θα γίνει μόλις υπάρξουν τα αποτελέσματα του ελέγχου της τρόικας τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο. Τότε θα αποφασιστούν τόσο το νέο δάνειο όσο και τα νέα μέτρα λιτότητας που πρέπει να ληφθούν.
Υπενθυμίζουμε πως η Ελλάδα αναλαμβάνει την προεδρία της ΕΕ το πρώτο εξάμηνο του 2014. Ο κ. Σαμαράς προφανώς θέλει, όσο τίποτε άλλο, να προεδρεύσει της ΕΕ και να περάσει ένα χαλαρό εξάμηνο, ώστε να πάει σε εκλογές τον Ιούνιο του 2014, με αυξημένες πιθανότητες εκλογικής επιτυχίας. Υπολογίζει να ληφθούν οι δύσκολες αποφάσεις για τα νέα μέτρα, μετά τον Ιούνιο του 2014. Όμως μετά τις γερμανικές εκλογές (σε λίγες μέρες)  θα αντιληφθεί πιστεύουμε και ο ίδιος τι εστί «γερμανικό βερίκοκο».
Υπό το πρίσμα αυτό, είναι σφόδρα πιθανό να έχουμε ξαφνικά εκλογές πριν τα τέλος του έτους. Διαφορετικά η ΝΔ και οι πολιτικές φαμίλιες της θα εξαερωθούν, κάτω από τη λαϊκή οργή, από τα νέα μέτρα που θα επιβληθούν.
Πέτρος Χασάπης
Read more

Θέλω τον Δάσκαλο αξιοπρεπή, να διαμορφώνει ελεύθερους Ανθρώπους


Θέλω τον Δάσκαλο αξιοπρεπή, να διαμορφώνει ελεύθερους Ανθρώπους
Ναι, ξέρω πως υπάρχουν και αγράμματοι εκπαιδευτικοί. Που δεν μπορούν φυσικά ούτε να εμπνεύσουν ούτε να μεταφέρουν γνώση, που άλλωστε δεν έχουν.
Ναι, γνωρίζω πως υπάρχουν ασυνεπείς και ασυνείδητοι εκπαιδευτικοί, με μόνο στόχο να πάρουν ένα (μικρό πλέον) μηνιάτικο κι όχι να εκπληρώσουν την ύψιστο αποστολή του Δασκάλου.
Ναι, ξέρω πως το σύστημα εκπαίδευσης στην Ελλάδα δεν είναι αυτό που θέλουμε. Είναι κακό κι αναχρονιστικό. Με παπαγαλία ετοιμάζει φροντιστηριακά τους υποψήφιους φοιτητές, που στη συνέχεια θα είναι υποψήφιοι άνεργοι.
Αλλά γνωρίζω ακόμη καλύτερα ότι όλοι τούτοι που «μεταρρυθμίζουν» και την παιδεία, δεν κάνουν απλά ασκήσεις στο κεφάλι του κασίδη. Δεν κάνουν, δηλαδή, ερασιτεχνικές κινήσεις, από άγνοια. Ξέρουν καλά. Και καταστρέφουν με σχέδιο.
Όχι, αυτή η κυβέρνηση κι αυτό το υπουργείο Παιδείας, όπως και τόσες προηγούμενες κυβερνήσεις, δεν έχουν στόχο καμιά εκπαιδευτική μεταρρύθμιση και αναβάθμιση. Άλλωστε δεν έχουν εθνικό στόχο. Υπηρεσίες σε ξένους προσφέρουν. Σε ξένους προς τη χώρα και σε ξένους προς την αληθινή Παιδεία. Η γερμανική αυτοκρατορία και η αυτοκρατορία των αγορών είναι οι δικοί τους εντολείς. Όχι ο ελληνικός λαός και το μέλλον του τόπου.
Ό,τι γίνεται, λοιπόν, γίνεται με σχέδιο. Όπως σε όλη την ελληνική κοινωνία. Τα ίδια γίνονται στην υγεία, σε κάθε τομέα.
Με σχέδιο καταστρέφουν τη γνώση.
Γιατί θέλουν ένα λαό απαίδευτο. Γιατί ο απαίδευτος είναι ευάλωτος. Εύκολο θύμα στις ορέξεις τους.
Για να επιβάλλεις την υποταγή σε ένα λαό, πρέπει να ελέγξεις την πληροφόρηση και τη γνώση του.
Ελέγχεις λοιπόν τα μέσα ενημέρωσης και καταστρέφεις την Παιδεία. Ό,τι σήμερα γίνεται στην Ελλάδα.
Θέλουν αμόρφωτους και υποδουλωμένους τους Έλληνες. Χωρίς γνώση της ιστορίας. Χωρίς διανοητική λειτουργία, που έχει ως προϋπόθεση τη γνώση.
Η πρόοδος ενός τόπου σχετίζεται με το επίπεδο της Παιδεία. Εκείνοι κλείνουν σχολεία και γεμίζουν τις φυλακές. Να μια κοινωνία που θέλουν.
Ευτελίζουν τον Δάσκαλο, τον κάνουν αναξιοπρεπή και οικονομικά, ηθικά αλλά και επιστημονικά.
Τους ενοχλεί το ποσοστό των αδιάφορων και αμόρφωτων Δασκάλων, αλλά επιβάλλουν την αμορφωσιά σε ένα ολόκληρο λαό.
Επικαλούνται το κακό σχολείο, που αυτοί, ως διαχρονικά κυβερνώντες, κατασκεύασαν, για να κάνουν «μεταρρυθμίσεις». Και να καταστρέψουν ακόμη περισσότερο το κακό σύστημα Παιδείας.
Φωνάζουν για την απεργία των εκπαιδευτικών, αλλά αφήνουν τα σχολεία χωρίς εκπαιδευτικούς και τα λειτουργούν με υπηρεσιακά σημειώματα, ακόμη και στον αγιασμό.
Θέλουν λεφτά για τις τράπεζες και τους δανειστές, επειδή αυτοί και ο συρφετός των χειροκροτητών τους, τα έφαγαν, και τα κόβουν από την παιδεία, την υγεία, την κοινωνία, τη ζωή του Ανθρώπου.
Ε, λοιπόν, ποια λύση έχουμε, αν όχι το δρόμο του αγώνα για να υπερασπιστούμε το δικαίωμα σε ένα σχολείο που θα διαμορφώνει τον αυριανό Άνθρωπο;
Εμπρός λοιπόν, στο δρόμο!
Για τη Γνώση.
Για την Ιστορική Μνήμη.
Για τον αξιοπρεπή Δάσκαλο των παιδιών μας.
Για την Παιδεία που θα φτιάξει μια καλύτερη Ελλάδα, όχι αυτή που σχεδιάζουν όλοι τούτοι οι υπηρέτες των ξένων αφεντάδων.
Για την Παιδεία που θα διαμορφώνει ελεύθερες συνειδήσεις.
Όλοι στο δρόμο πρώτα για την Παιδεία. Και μαζί με την Παιδεία, για όλα τ’ ‘άλλα.
Με την προσδοκία, αυτός ο αγώνας για το Σχολείο και το Μέλλον, να κλονίσει συθέμελα το σάπιο οικοδόμημά τους. Και να το γκρεμίσει.
Read more

ΦΩΤΟ ΣΟΚ!! Βούλιαξε η Θεσσαλονίκη χθες με την ομιλία Τσίπρα!!!


Τι; Δεν πιστεύετε; Ε, δείτε την απόδειξη για να το πιστεύετε:

Read more

Απαισιόδοξος και ανήσυχος ο Κ.Καραμανλής για τις εξελίξεις

ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ
Αν και αποφεύγει τις δημόσιες τοποθετήσεις, οι συνομιλητές του αλλά και όσοι τον έχουν συναντήσει τον τελευταίο καιρό διαπιστώνουν την ανησυχία του πρώην Πρωθυπουργού για τις εξελίξεις στη χώρα.
Ο Κώστας Καραμανλής έχει αντιληφθεί, εδώ και καιρό, την αλλαγή των συσχετισμών στην Ευρώπη αλλά και τη δημιουργία δεδομένων που κάθε άλλο παρά ευνοϊκά είναι για τη χώρα μας αλλά και για τις χώρες του Ευρωπαϊκού Νότου. Ο πρώην Πρωθυπουργός δεν κρύβει την απογοήτευσή του για την πορεία που ακολουθεί η Ευρωπαϊκή Ένωση, την οποία θεωρεί καταστροφική για το μέλλον της.
Δείχνει να ενστερνίζεται την άποψη ότι το Βερολίνο προσπαθεί να αποκομίσει όσα περισσότερα κέρδη μπορεί από την κρίση χρέους και να επιβάλει μια μορφή κυριαρχίας,ελέγχοντας πολιτικά,οικονομικά και στο μέλλον και στρατιωτικά την Ευρώπη.
Σε ότι αφορά το τελευταίο και ιδιαίτερα σε όσους υποστηρίζουν ότι η Γερμανία δεν μπορεί να επανεξοπλιστεί και να αποκτήσει στρατιωτική ισχύ, ο πρώην Πρωθυπουργός επισημαίνει την έντονη κινητικότητα που αρχίζει και αναπτύσσεται για τη δημιουργία ενός ευρωπαϊκού αμυντικού βραχίονα αλλά και την απροκάλυπτη προσπάθεια για τη διάλυση των αμυντικών βιομηχανιών στις χώρες του Νότου.
Ευρωπαϊστής, στη βάση των αρχών και των παρακαταθηκών του Κωνσταντίνου Καραμανλή, ο πρώην Πρωθυπουργός εκτιμά ότι η Γερμανική Ευρώπη δεν θα χωρά σε λίγο παρά μόνο τη Γερμανία και τους δορυφόρους της. Πιστεύει ότι το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών θα προκαλέσει πολιτική αποσταθεροποίηση σε Γαλλία (όπου δεν αποκλείει το κόμμα της Λεπέν να αναδειχθεί σε πρώτη πολιτική δύναμη)Ισπανία, Ιταλία και Πορτογαλία.
Προβλέπει ότι η αποσταθεροποίηση και η αντιευρωπαϊκή ψήφος αντί να συνετίσει τη Γερμανία και να την υποχρεώσει σε αναδίπλωση και αλλαγή αυτής της πολιτικής, θα την περιχαρακώσει ακόμα περισσότερο σε αυτήν και θα σκληρύνει τη στάση της.
Τη μόνη διέξοδο που βλέπει ο πρώην Πρωθυπουργός είναι μία ενεργό ανάμειξη των ΗΠΑ στα ευρωπαϊκά πράγματα αν και στους συνομιλητές του επισημαίνει ότι οι Αμερικανοί είναι εξαιρετικά προσεκτικοί γιατί διαβλέπουν την επιθετική συμπεριφορά των Γερμανών σε κάθε πρωτοβουλία που παίρνουν για την ανάσχεση της πολιτικής λιτότητας.
Ο κ.Καραμανλής είναι έντονα προβληματισμένος και για τις εξελίξεις στη χώρα μας. Αν και αποφεύγει να λέει το παραμικρό που θα μπορούσε να παρερμηνευθεί, θεωρεί ότι η κυβέρνηση επένδυσε, αδικαιολόγητα, σε υπερφίαλες προσδοκίες για την στάση που θα κρατούσε η κ.Μέρκελ μετά τις γερμανικές εκλογές. Τον ανησυχεί το ενδεχόμενο μιας κοινωνικής αναταραχής που θα προκληθεί από τις απαιτήσεις του Βερολίνου για ένα νέο μνημόνιο που θα περιλαμβάνει περικοπές και μέτρα που θα θίγουν την εθνική αξιοπρέπεια.
Είναι δεδομένο ότι διαφωνεί με την μετατόπιση της Ν.Δ προς τα δεξιά αφού θεωρεί ότι εγκαταλείπει τον κρίσιμο χώρο του κέντρου που δίνει τις εκλογικές νίκες και χαρακτηρίζει ένα μεγάλο και πολυσυλλεκτικό κόμμα εξουσίας.
Είναι κάθετα αντίθετος σε οποιασδήποτε μορφής προσέγγιση με τη Χρυσή Αυγή και επικρίνει έντονα όσους αναφέρονται σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Η σχέση του με τον κ.Σαμαρά είναι καλή όσο και τυπική. Οι δύο άνδρες δεν έχουν συναντηθεί κατ΄ιδίαν ούτε έχουν συζητήσει για την κατάσταση στη χώρα.
Ο κ.Καραμανλής κρίνει ως θετική την κίνηση του κ.Σαμαρά να επαναπροσεγγίσει τις ΗΠΑ, τονίζει όμως ότι χρειάζεται μία μακροπρόθεσμη αντίληψη στις ελληνοαμερικανικές σχέσεις και επανατοποθέτησή τους στο νέο περιβάλλον που διαμορφώνεται.
Παρά το γεγονός ότι με την πολιτική του, ως Πρωθυπουργός, δυσαρέστησε τις ΗΠΑ και σε κάποιες περιπτώσεις προκάλεσε και την οργή τους ( όπως με το βέτο στο Βουκουρέστι και τις συμφωνίες για τους αγωγούς με τη Ρωσία) η Ουάσιγκτον ενδιαφέρεται και για τις απόψεις και για τις κινήσεις του πρώην Πρωθυπουργού.
Οι Αμερικανοί έχουν καταγράψει την επιρροή και την αποδοχή του κ.Καραμανλή στον ευρύτερο χώρο της Κεντροδεξιάς ενώ παρακολουθούν με ιδιαίτερη πλέον προσοχή τα Ελληνικά πράγματα. Όσο ποτέ άλλοτε, τα τελευταία 20 χρόνια..


Read more: http://www.newsbomb.gr/politikh/story/346119/apaisiodoxos-kai-anisyhos-o-kkaramanlis-gia-tis-exelixeis#ixzz2erCMb2C6
Read more

Κίνηση – Έκπληξη από τον ΓΑΠ: Υποψήφιος στην Α’ Αθηνών;

 Κίνηση – Έκπληξη από τον ΓΑΠ: Υποψήφιος στην Α’ Αθηνών;
Ανησυχία επικρατεί στο περιβάλλον, στενό και ευρύτερο, του πρώην προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Γιώργου Παπανδρέου για το πολιτικό του μέλλον καθώς έστω και πρόωρα έχει ανοίξει η κουβέντα περί πρόωρων εκλογών και ουδείς γνωρίζει τι μέλει γενέσθαι.
Σύμφωνα με έγκυρες πηγές, ο πρώην πρωθυπουργός μελετά και μεθοδεύει την μεταπήδησή του από την εκλογική περιφέρεια Αχαϊας στην Α' Αθηνών, καθώς στην ιδιαίτερη πατρίδα του το κλίμα από τους εσωκομματικούς αντιπάλους δεν είναι καλό και στις προσεχείς εκλογές ίσως και να "παίζεται" η μία και μοναδική έδρα του ΠΑΣΟΚ.
Σίγουρα το να καταφέρει να είναι υποψήφιος σε μια μεγάλη περιφέρεια όπως η Α' Αθηνών δεν είναι είναι εύκολη υπόθεση.


Read more: http://www.newsbomb.gr/politikh/story/346071/kinisi-–-ekplixi-apo-ton-gap-ypopsifios-stin-a-athinon#ixzz2erAxkQFl
Read more

Bόμβα από πρώην στέλεχος της Παγκόσμιας Τράπεζας

Read more

Επιβάλλεται σθεναρά η απόκρουση της ένταξης των Σκοπίων

20130914-091531.jpg
Γράφει ο Πάνος Ν. Αβραμόπουλος
Ευρωπαίοι εταίροι και ευρωατλαντικοί φίλοι μας ασκούν πιέσεις, να βοηθήσουμε την ενταξιακή διαδικασία των Σκοπίων. Ένα ενδεχόμενο τέτοιο διπλωματικό λάθος θα αποβεί μοιραίο και θα αποτελέσει για πάντα ιστορική ντροπή. Τόσο η κραταιά σήμερα στην Ευρώπη Γερμανία, όσο και οι Βρυξέλλες συνιστούν το διπλό εξωτερικό πόλο πίεσης πρός την Ελλάδα, για να υποχωρήσει στις υποδεικυνόμενες ενταξιακές διαπραγματεύσεις των Σκοπίων. Μέχρι πρό ολίγου καιρού οι παραπάνω 
δυνάμεις με κάποιο διπλωματικό τάκτ, αναγνώριζαν ως προαπαιτούμενο για να ξεκινήσει η ενταξιακή διαδικασία των Σκοπίων, την διευθέτηση του προβλήματος της ονομασίας με την Ελλάδα. Αφότου ενέσκηψε όμως η εθνική τραγωδία της οικονομικής μας κρίσης, έβγαλαν το φύλλο συκής των φιλοσκοπιανών τους προθέσεων και αξιώνουν απο την Ελλάδα, να ορισθεί άμεσα ημερονηνία έναρξης των ενταξακών διαπραγματεύσεων του νεπαγούς κρατιδίου Σε ότι αφορά τις παραπάνω πιέσεις που φορτικά μας ασκούν, είναι αναμενόμενες και δεν αποτελούν είδηση. Αυτό όμως που σίγουρα θα αποτελέσει γεωπολιτικό δεδομένο, είναι η συμπεριφορά που θα επιδείξει η Ελλάδα στις ασκούμενες πιέσεις.
Στις διεθνείς συγκρούσεις οι παρεμβαλόμενοι διαμεσολάβητές, ανιχνεύουν εξονυχιστικά ποιά απο τις δυο πλευρές είναι ευάλωτη στις πιέσεις και μπορεί να καμφθεί. Δεν σπαταλούν τον χρόνο τους με τους δύσκαμπτους να συμμορφωθούν. Εξασκούν όλες τις δυνατές πιέσεις στον αδύναμο να αντισταθεί και αλοίμονό του απο την στιγμή που θα λάβει χώρα η πρώτη υποχώρηση. Οπότε και επακολουθεί μια ομοβροντιά νέων πιέσεων, για να διασπάσουν τις όποιες εναπομείνασες διπλωματικές του άμυνες. Στην προκείμενη περίπτωση την δική μας και της διένεξής μας με τα Σκόπια, αυτοί που αποδεδειγμένα έχουμε αποδείξει ότι είμαστε ευεπίφοροι σε υποχωρήσεις, είμαστε δυστυχώς εμείς. Το σκοπιανό αρτιγέννητο κρατίδιο αφότου έλαβε εθνική υπόσταση στις 16 Δεκεμβρίου του 1991, παραμέμει με απαρασάλευτη πίστη ακίνητο στο διπλωματικό του status. Η Ελλάδα πελαγοδρομεί απο μετακίνηση θέσεων σε μετακίνηση και απο υποχώρηση σε υποχώρηση. Ενώ και αυτές οι έσχατες γραμμές άμυνάς μας, εκφυλίζονται διαρκώς στις αξιώσεις των ευρωατλαντικών μας συμμάχων που μας πιέζουν για εξεύρεση τάχα δίκαιης και αντικειμενικής λύσης. Το εθνικά οδυνηρό σήμερα είναι ότι η σύνολη πολιτική μας τάξη με λαμπρές εξαιρέσεις, αποδέχεται και προτείνει μάλιστα η ίδια, τα Σκόπια να φέρουν το όνομα Μακεδονία με κάποιο επιθετικό προσδιορισμό, ο οποίος επι της ουσίας θα είναι μόνο μιας χρήσεως, διότι απο της υπογραφής της συμφωνίας και εντεύθεν, θα υιοθετηθεί αμέσως το σχέτο και αλυτρωτικό για τα Σκόπια ΜΑΚΕΟΔΟΝΙΑ. Διότι αυτής της υπαναχώρησης θα ακολουθήσει και η επόμενη για την συγκατάθεση των ενταξιακών διαπραγματεύσεων. Μέχρι σήμερα το μείζον θέμα του ονόματος και οι επαγόμενες εξ αυτού «σχέσεις καλής γειτονίας», αποτελούσαν το άκαμπτο εμπόδιο, επάνω στο οποίο σκόνταφτε κάθε απόπειρα της σκοπιανής ένταξης.
Η διαφαινόμενη όμως πρόθεση της σύνολης πολιτικής μας τάξης να γκρεμίσει έναντι των ασκουμένων πιέσεων το σημαντικό αυτό εθνικό τείχος προστασίας, θα ανοίξει διάπλατα τις πόρτες των Σκοπίων στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αποστερώντας μας το μεγάλο μας διαπραγματευτικό όπλο, να αποτρέωψουμε την επικίνδυνη αλυτρωτική για την Ελλάδα ονομασία των Σκοπίων, με το όνομα Μακεδονία. Που πρακτικά σημαίνει θρίαμβο για τον αναιδή και θρασύ Γρούεφσκυ και τραγωδία για την Ελλάδα. Το προβαλλόμενο επιχείρημα για να μας αποκοιμίσουν δόλια, ότι στο κείμενο του Συμβουλίου Κορυφής – το οποίο θα υπογράψει η Ελλλαδα – θα αναφέρεται το όνομα και οι σχέσεις καλής γειτονίας και θα συνυπολογίζονται όλα αυτά στην πορεία των ενταξιακών διαπραγματεύσεων, είναι προφανώς σαθρό και αποτελεί στην κυριολεξία καθρέπτες για ιθαγενείς. Στην διπλωματία είναι απο καταβολής κόσμου γνωστό, με πρώτο διδάξαντα τον γίγαντα της γαλλικής διπλωματίας Ταλλευράνδο, ότι το μόνο δίκαιο είναι τα πολιτικοστρατιωτικά ερείσματα ισχύος που διαθέτεις. Αν απολέσεις αυτά τότε οδηγείσαι με μαθηματική ακρίβεια στον όλεθρο. Στην περίπτωσή μας η Ελλάς αυτοαχρηστεύει τα όποια εναπομείναντα σήμερα ισχυρά διπλωματικά όπλα διαθέτουμε, για να προασπίσουμε την εδαφική μας ακεραιότητα και την εθνική μας αξιοπρέπεια.Πολλώ μάλλον σήμερα, που η επικρεμάμενη ως δαμόκλειος σπάθη της δημοσιονομικής μας κατάρρευσης, περιορίζει δραματικά την διαπραγματευτική μας ισχύ.
Όμως τυχούσα υποχώρηση όπως διαφαίνεται στον ορίζοντα στο μείζον εθνικό θέμα των Σκοπίων, θα αποτελέσει μια πρόβα τζενεράλε απο τους ευρωατλαντικούς σωτήρες μας, για το πόσα ακόμα με τις αντίστοιχες πιέσεις μπρορούν να μας αποσπάσουν. Δοθέντος λοιπόν ότι σιγά-σιγά ολοκληρώνουν την οικονομική μας ισοπέδωση, διαρρηγνύοντας τον κοινωνικό και οικονομικό μας ιστό, θα περάσουν και στον κυρίως πιάτο το «ψητό», που βεβαίως είναι η ασφάλεια και η εθνική μας κυριαρχία. Ας ξυπνήσουμε τώρα απο τον λήθαργο στον οποίο έχουμε βυθιστεί και ας προτάξουμε ως Έλληνες τις απαιτούμενες άμυνες, που αξιώνει η εθνική περίσταση. Αν λυγίσουμε τώρα θα φέρουμε βαριά ευθύνη έναντι των επόμεων γενεών και θα μας κατατρύχει για πάντα το όνειδος της εθνικής ντροπής. Απο το οδυνηρό αίσθημα της οποίας, ιστορικά δεν μπόρεσε κανείς να ξεφύγει. Αλλαγή ρότας άμεσα και σθεναρή απόκρουση της ενταξιακής διαδικασίας των Σκοπίων.
*Ο συγγραφέας Πάνος Ν. Αβραμόπουλος, είναι M.Sc Δ/χος Μηχανικός Ε.Μ.Π.
http://www.panosavramopoulos.blogspot.gr

Read more

Για ποιον θα χτυπήσει η καμπάνα! Επείγον έγγραφο του Αρβανιτόπουλου στους περιφερειακούς διευθυντές για τους υπεράριθμους

Με εμπιστευτική εγκύκλιο του υπουργείου παιδείας προς τους Περιφερειακού Διευθυντές, (υπογράφει ο υπουργός Κ. Αρβανιτόπουλος) δίνει εντολή για «υποχρεωτικές αποσπάσεις εκπαιδευτικών με οργανική θέση ή  που είναι σε διάθεση και πλεονάζουν, σε άλλες σχολικές μονάδες του ίδιου ΠΥΣΠΕ ή άλλου ΠΥΣΠΕ της ίδιας περιφερειακής διεύθυνσης». Μάλιστα οι υποχρεωτικές αποσπάσεις πρέπει να έχουν «ολοκληρωθεί μέχρι 16/9» και είναι για όλο «το τρέχον διδακτικό έργο». Στη συνέχεια λέει πως μέχρι και «ώρα 12 μ.μ. να έχουν συμπληρωθεί όλα τα απαραίτητα πεδία στο survey» και τονίζει πως θα γίνει συσχετισμός στοιχείων… «πως το αποτέλεσμα του ποσοτικού και ποιοτικού προσδιορισμού είναι αδιαμφισβήτητο και απολύτως δεσμευτικό» και τέλος πως «επέχει θέση υπεύθυνης δήλωσης για τους Δ/ντες/τριες».

Διαβάστε ορισμένα μέρη της εγκυκλίου αυτής:

Αγαπητοί Περιφερειακοί Διευθυντές
Με στόχο την εύρυθμη λειτουργία των σχολείων «πρέπει το αργότερο μέχρι την Πέμπτη, 12 Σεπτεμβρίου 2013, να έχουν ολοκληρωθεί όλες οι τοποθετήσεις των εκπαιδευτικών με βάση τις ισχύουσες διατάξεις και τις εγκυκλίους που έχουν σταλεί.
Μετά τις τοποθετήσεις των εκπαιδευτικών στα Σχολεία ευθύνης τους, σύμφωνα με τα ανωτέρω, και εφόσον υπάρχει πλεονάζον προσωπικό, είτε με οργανική θέση είτε σε διάθεση του οικείου υπηρεσιακού συμβουλίου, εφαρμόζονται οι διατάξεις περί υποχρεωτικών αποσπάσεων …αφού προηγουμένως έχει καταταχθεί το πλεονάζον προσωπικό με βάση τις ισχύουσες… Με βάση την κατάταξη αυτή και μετά από αίτηση προτίμησης των πλεοναζόντων  συντάσσονται πίνακες
α) για την απόσπαση σε άλλη σχολική μονάδα πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της ίδιας ή άλλης περιοχής μετάθεσης της αρμοδιότητας του ίδιου Π.Υ.Σ.Π.Ε. ή Π.Υ.Σ.Δ.Ε. με απόφαση του οικείου διευθυντή εκπαίδευσης, ύστερα από πρόταση του αρμόδιου περιφερειακού υπηρεσιακού συμβουλίου και
β) για την απόσπαση σε άλλη σχολική μονάδα πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της αρμοδιότητας άλλου Π.Υ.Σ.Π.Ε. ή Π.Υ.Σ.Δ.Ε. της ίδιας περιφερειακής διεύθυνσης, με απόφαση του περιφερειακού διευθυντή εκπαίδευσης, ύστερα από πρόταση του αρμόδιου ανώτερου περιφερειακού συμβουλίου,
και αποσπώνται υποχρεωτικά οι εκπαιδευτικοί το αργότερο μέχρι την Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου 2013 \πάτο τρέχον διδακτικό έτος.
Στη συνέχεια πρέπει μέχρι την Τρίτη, 17 Σεπτεμβρίου 2013  και ώρα 12:00 μ μ. να συμπληρωθούν όλα τα απαραίτητα πεδία που υπάρχουν στο σύστημα καταγραφής Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Survey) …
Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με το άρθρο 82 §11 του Ν. 4172/2013 ο ποσοτικός και ποιοτικός προσδιορισμός των κενών θέσεων στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση, των υπηρεσιακών αναγκών, καθώς και το πλεονάζον εκπαιδευτικό προσωπικό ανά ειδικότητα και Διεύθυνση εκπαίδευσης γίνεται με βάση την επεξεργασία και τον συσχετισμό των στοιχείων που έχουν καταχωρισθεί με ευθύνη των Διευθυντών Εκπαίδευσης στο survey (άρθρο 7 Ν.3848/2010). Επισημαίνεται ότι το αποτέλεσμα του ποσοτικού και ποιοτικού αυτού προσδιορισμού είναι αδιαμφισβήτητο και απολύτως δεσμευτικό για όλους τους εμπλεκόμενους.
Η Τρίτη, 17 Σεπτεμβρίου 2013, αποτελεί και ημερομηνία επιβεβαίωσης των δεδομένων από τους/τις Διευθυντές/τριες των Σχολείων και, ως γνωστόν, επέχει θέση υπεύθυνης δήλωσης.
Επίσης, στην ως άνω ημερομηνία θα έχει συμπληρωθεί και θα έχει διαβιβαστεί σε έντυπη μορφή και ενυπόγραφα στο Υ.ΠΑΙ.Θ., στη Γενική Διεύθυνση Διοίκησης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, ο πίνακας «ποσοτικού και ποιοτικού υπολογισμού» που θα προωθηθεί στην υπηρεσία σας εντός της εβδομάδας.
Ο Υπουργός
Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος



σχόλιο avatonpress:  
τι θα γίνει επιτέλους , πότε θα σταματήσει αυτό το σφυροκόπημα...θα αφήσουν τους εκπαιδευτικούς να κάνουν μάθημα επιτέλους;
ΠΑΛΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΤΑ ΝΟΥΜΕΡΑ ή παίζει τίποτα άλλο;
Read more

Να «βάλει πλάτη» ζήτησε ο Βενιζέλος απ’ τον Σαμαρά!

ΠΑΣΟΚ
Η πολυπόθητη ανάκαμψη δεν ήρθε για το δεινά δοκιμαζόμενο ΠΑΣΟΚ ούτε απ’ το πολυδιαφημισμένο «συμπόσιο» για την 3η του Σεπτέμβρη, στο οποίο είχε επενδύσει πολλά ο Β. Βενιζέλος.
Στην ουσία εκεί μάζεψε στελέχη διάσπαρτα στον χώρο της κεντροαριστεράς, με στόχο αφενός να δείξει μια ευρεία συσπείρωση πέριξ του ΠΑΣΟΚ και να απαντήσει έτσι στον Φ. Κουβέλη με τον οποίο βρίσκεται –πολιτικά- στα μαχαίρια και αφετέρου να πετύχει και μια κάποια συσπείρωση ψηφοφόρων, ώστε να ισχυρίζεται ότι η ελληνική «Ελιά» δεν μπορεί να συγκροτηθεί παρά μόνο με κορμό το ΠΑΣΟΚ.
Ωστόσο, όπως έδειξαν και οι πρώτες δημοσκοπήσεις της νέας περιόδου, τίποτα απ’ αυτά δεν πέτυχε, με αποτέλεσμα να επικρατεί πανικός στο επιτελείο του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ και να αναζητούνται απεγνωσμένα τρόποι μιας κάποιας έστω «ανάσας».
Αυτό που έδειξαν οι έρευνες είναι ότι τουλάχιστον σε αυτή τη φάση το ΠΑΣΟΚ είναι πολύ μακριά απ’ το να έχει τη δυνατότητα να εμφανίζεται ως ο πυλώνας ανασυγκρότησης της λεγόμενης κεντροαριστεράς. Διότι μπορεί μεν τα ποσοστά του να είναι μεγαλύτερα απ’ αυτά της ΔΗΜΑΡ (οποία φιλοδοξία για το πάλαι ποτέ κραταιό Κίνημα!), ωστόσο ακολουθεί μια σταθερά καθοδική τάση, που δεν του επιτρέπει να διεκδικεί κεντρικούς, πρωταγωνιστικούς ρόλους.
Κι έτσι ο Βενιζέλος ανακρούει πρύμναν…
Μάλιστα εκτός απ’ τη συνεχιζόμενη πτώση των ποσοστών του ΠΑΣΟΚ, αυτό που ήταν βασικό χαρακτηριστικό των πρώτων δημοσκοπήσεων της σεζόν ήταν και η μεγάλη πτώση των ποσοστών του Βενιζέλου προσωπικά!
Και μάλιστα πτώση τόσο σε δημοφιλία, όσο και σε ηγετικά χαρακτηριστικά. Και πτώση, επαναλαμβάνουμε, σοβαρή.
Με τα παραπάνω δεδομένα ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ αναζητά βοήθειες απ’ τον κυβερνητικό εταίρο του, τον πρωθυπουργό Αντ. Σαμαρά.
Αποκλειστικές πληροφορίες του Newsbomb αναφέρουν συγκεκριμένα ότι στην τελευταία συνάντησή τους ο Β. Βενιζέλος ζήτησε απ’ τον Αντ. Σαμαρά να «βάλει πλάτη», δηλαδή να δεσμευτεί τρόπον τινά ότι δεν θα γίνουν εκλογές μέχρι το Μάη, ότι θα του επιτρέπει να αναλαμβάνει «πρωτοβουλίες» σε θέματα τα οποία θα τον αβαντάρουν, ότι θα παίρνει μερίδιο από ζητήματα τα οποία θα φαίνονται φιλολαϊκά, ότι θα συνεχιστεί η εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ επίθεση, με στόχο να ανακοπούν οι σοβαρές διαρροές απ’ το κόμμα του προς το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Μια στρατηγική προσωπικής του διάσωσης, με λίγα λόγια.
Ο πρωθυπουργός δεν έχει λόγους –αυτή την περίοδο τουλάχιστον- να μην τον στηρίξει. Θα το κάνει. Αντιλαμβάνεται, ότι αν καταρρεύσει εντελώς ο ένας εκ των δύο πυλώνων της συγκυβέρνησης, τότε θα καταρρεύσει και η κυβέρνησή του!
Ζήτησε πάντως, κατά τις ίδιες πληροφορίες, να φροντίσει ο κυβερνητικός του εταίρος, ώστε να μην εξαπολύουν βέλη –άμεσα ή έμμεσα- κατά της κυβέρνησης ορισμένα πράσινα στελέχη και βουλευτές, διότι αυτό αποδυναμώνει το κυβερνητικό σχήμα κι ενισχύει αντικειμενικά την αντιπολίτευση. Και αυτό προξενεί ζημιά και στους δυο… 


Read more: http://www.newsbomb.gr/politikh/story/346072/na-valei-plati-zitise-o-venizelos-ap-ton-samara#ixzz2eqUh29L5
Read more

Μια υπέροχη διαφήμιση από την Ταϊλάνδη


Λένε ότι όλα στη ζωή επιστρέφονται... Και το καλό και το κακό... Και το δίκαιο και το άδικο... Νομοτελειακή, ακριβοδίκαιη η απονομή και αποτίμηση της προσφοράς μας! Και μέσω αυτού, απλά ,επιβεβαιώνεται για άλλη μια φορά η ύπαρξη του Θείου, η πνοή της τελειότητας που μας δημιούργησε...
Μια διαφήμιση ενός προϊόντος, μπορεί να αφυπνίσει, τελικά, και να προβληματίσει..
Απλά δείτε την
http://www.videoman.gr/49372
Read more

ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Απαγορεύτηκε ο δημόσιος εορτασμός των Χριστουγέννων σε περιοχή του Βερολίνου


Πρόσφατα, απαγορεύτηκαν τα χριστιανικά σύμβολα κατά τον δημόσιο εορτασμό των Χριστουγέννων στη γερμανική πόλη του Solingen. Τώρα, ο ιός εξαπλώθηκε και στο Βερολίνο.

Παρακολουθείστε πως εξελίχτηκε η ιστορία και δείτε πως δουλεύει η αριστερά. Η 
πολυπολιτισμικότητα είναι το φυτώριο κάθε αντιχριστιανικής αριστερής κίνησης.

Τα Χριστούγεννα απαγορεύονται στην περιοχή Kreuzberg του Βερολίνου - τουλάχιστον όσον αφορά τον εορτασμό σε δημόσιους χώρους. Τα Χριστούγεννα επιτρέπονται πλέον, μόνο στο σπίτι, έτσι ώστε να μην «τραυματίζονται» τα θρησκευτικά συναισθήματα των «άλλων».

Δεν είναι Πρωταπριλιά: οι αρχές του Friedrichshain-Kreuzberg του Βερολίνου εξορίζουν τα Χριστούγεννα. Οι αρχές δεν επιτρέπουν τον εορτασμό των Χριστουγέννων σε δημόσιους χώρους ή δρόμους. Μόνο ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο μπορεί να στηθεί σε μια κεντρική τοποθεσία, που θα διατεθεί από τις αρχές εκ των προτέρων - έτσι αναφέρει η «Berliner Zeitung». Η απαγόρευση του εορατσμού αποφασίστηκε από τους Πράσινους, την Αριστερά και το κόμμα των Πειρατών. Το SPD [Σοσιαλιστών] και το CDU [το κόμμα της Μέρκελ] ήταν προφανώς εναντίον της.

Ο υπεύθυνος δημοτικός σύμβουλος της πόλη Peter Beckers (SPD) απάντησε στις διαμαρτυρίες κατά της απαγόρευσης του δημόσιου εορτασμού των Χριστουγέννων στην BZ: «Γιατί θρησκευτικές γιορτές πρέπει να γιορτάζονται δημόσια;»


Το ιστορικό της απαγόρευσης των Χριστουγέννων: Τον Αύγουστο Μουσουλμάνοι ήθελαν να γιορτάσουν το τέλος του Ραμαζανιού στους δρόμους του Βερολίνου. Υπήρξαν παράπονα από τους ντόπιους που ανησυχούσαν για το θόρυβο. Οι αρχές "έλυσαν το πρόβλημα" με το να αποφασίσουν την απαγόρευση όλων των θρησκευτικών γιορτών - συμπεριλαμβανομένων των Χριστουγέννων, με την αιτιολογία της «ίσης μεταχείρισης».

Το Kreuzberg είναι πασίγνωστο ως ένα από τα πιο ισλαμοποιημένα μέρη του Βερολίνου και της Γερμανίας.

UPDATE: Η αυστριακή εφημερίδα Kleine Zeitung παρουσίασε αυτή την ιστορία και προσθέτει μια ενδιαφέρουσα λεπτομέρεια.

Για παράδειγμα, η χριστουγεννιάτικη αγορά έλαβε έγκριση μόνο μετά την μετανομοσία της εορτής των Χριστουγέννων σε "Winterfest" («Γιορτή του Χειμώνα»).

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ
http://www.triklopodia.gr/2013/09/blog-post_4579.html
Read more

Στα αρχαία ελληνικά η επιγραφή στο Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου -Χρήστης του twitter την αφιερώνει στη Μαρία Ρεπούση [εικόνα]


Μεγάλη ταραχή έχει προκληθεί από την τελευταία δήλωση της βουλευτού της ΔΗΜΑΡ Μαρίας Ρεπούση να καταργηθεί μέρος της ύλης στα Αρχαία Ελληνικά και Λατινικά γιατί είναι «νεκρές γλώσσες».
Η δήλωση αυτή προκάλεσε πολλές αντιδράσεις και στα social media. Xρήστης με το ψευδώνυμο «Φιλόσοφος» ανακάλυψε ότι η είσοδος του Πανεπιστημίου του Εδιμβούργου στη Σκωτία φέρει επιγραφή στα αρχαία ελληνικά. Και γράφει:
Η είσοδος του Πανεπιστημίου του Εδιμβούργου στη Σκωτία!Αφιερωμένο σε ποια άλλη,στη συμπάθειά μου τη Ρεπούση!
==========================
http://stoxasmos-politikh.blogspot.gr/2013/09/twitter.html

Read more

Είναι η ζωή μας εκδρομή, ταξίδι σ' άγονη γραμμή...



ΠΑΙΡΝΩ Ο,ΤΙ ΔΙΝΩ

Στίχοι:Όλγα Μοσχοχωρίτου.
Μουσική:Γιάννης Κότσιρας
 

Είναι η ζωή μας εκδρομή,
Ταξίδι σ' άγονη γραμμή, με ένα πλοίο.
Τώρα βουλιάζω στη σιωπή
Καθώς τελειώνει η γιορτή, με ένα αντίο...

Είναι ο χρόνος τιμωρός
Φίλος καλός ή και εχθρός.
Παίρνω ό,τι δίνω,
παίρνω ό,τι δίνω,
παίρνω ό,τι δίνω...

Τώρα βουλιάζω στη σιωπή.
Ταξίδι σ' άγονη γραμμή, αντίο πλοίο.
Είναι ο χρόνος τιμωρός
Φίλος καλός ή και εχθρός...

Είναι ο χρόνος Ιανός
Φίλος καλός μα και εχθρός.
Παίρνω ό,τι δίνω,
παίρνω ό,τι δίνω,
παίρνω ό,τι δίνω..

http://trelogiannis.blogspot.gr/2013/09/blog-post_9770.html
Read more

Η θεομηνία που έρχεται και ο πανικός των ανδρεικέλων

«Ηλίθιοι δήμιοι! Η "τάξη" σας είναι χτισμένη πάνω στην άμμο. Η επανάσταση αύριο "θα υψώσει τη βροντερή φωνή της ως τους ουρανούς". Τρομαγμένοι θ' ακούσετε το νικητήριό της σάλπισμα:

- Ημουν, είμαι και θα είμαι» (Ρόζα Λούξεμπουργκ). 
Τα δωσίλογα κυβερνητικά ανδρείκελα νιώθουν τη βροντερή φωνή της παλλαϊκής ΟΡΓΗΣ και έχουν καταλειφθεί από πανικό… 
Γνωρίζουν ότι η «τάξη» τους είναι κτισμένη στην άμμο:
Στη βάρβαρη καταλήστευση του ελληνικού λαού, στην αποτέφρωση της ελληνικής κοινωνίας, στις στάχτες από τα φλογοβόλα της κακουργίας τους, στην «τάξη» των δημίων… 

Τα κατοχικά γιγαντοκύτταρα της δωσίλογης λευχαιμίας και όλο το σύμφυρμα των γενιτσάρων και κακοποιών της προπαγάνδας τους νιώθουν τη γη να τρέμει κάτω από τα πόδια τους από τις γιγάντιες συσσωρεύσεις της λαϊκής σεισμικής ενέργειας πολλών ρίχτερ… 

Γι αυτό ο πανικός τους δεν κρύβεται πλέον. Τώρα αρχίζει ο εφιάλτης τους. Ο μήνας Σεπτέμβρης ανοίγει τις πύλες της κολάσεως: Ανοίγουν οι ρωγμές των σεισμικών δονήσεων… 

Κάθε σπινθήρας λαϊκής έκρηξης απειλεί με ΓΕΝΙΚΗ ΑΝΑΦΛΕΞΗ… 

Και ο πρώτος σπινθήρας είναι η ΑΠΕΡΓΙΑ των ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ!!! 

Πίστεψαν οι «ηλίθιοι δήμιοι» ότι επέβαλαν την «τάξη» στο ρωμαλέο ΚΙΝΗΜΑτων εκπαιδευτικών. Μόνο που δεν υπολόγισαν τούτο το σημαντικό: Ότι η φωτιά από αυτό το κίνημα δεν έσβησε και σήμερα ανατροφοδοτείται και γιγαντώνεται από το οξυγόνο και τους ισχυρούς ανέμους της ΚΑΘΟΛΙΚΗΣ λαϊκής ΟΡΓΗΣ. 

Ο ΠΡΩΤΟΣ, λοιπόν, κοινωνικός σπινθήρας (θα υπάρξουν άπειροι) ανοίγει την αυλαία των λαϊκών κινητοποιήσεων και ΕΞΕΓΕΡΣΕΩΝ

Αυτό το γνωρίζουν και το νιώθουν, σαν τον παγερό αέρα που ανατριχιάζει τη ραχοκοκαλιά σου, οι διαχειριστές της κατοχικής αποικίας και τα γλοιώδη παπαγαλάκια τους: αυτές οι ξετσίπωτες πόρνeς των ΜΜΕ… 

Γι αυτό άρχισαν ήδη να ξερνούν, με υστερικά ξεφωνητά, την τρομοκρατική τους προπαγάνδα, το ψεύδος τους, τις συκοφαντίες τους και τα ταχυδακτυλουργικά τους τεχνάσματα εναντίον της ΑΠΕΡΓΙΑΣ των εκπαιδευτικών… 

Όλα αυτά συμπυκνώνονται στο εξής ταχυδακτυλουργικό ψεύδος: «Η απεργία των καθηγητών δεν έχει αιτήματα. Είναι πολιτικός χειρισμός αποκλειστικά, για να ανατραπεί αυτή η κυβέρνηση»…. 

Καταρχήν αυτό το εφεύρημα των κατοχικών ανδρεικέλων σηματοδοτεί, για άλλη μια φορά, τη φασιστική φιλοσοφία και τους άμεσους στόχους της κυβέρνησης: Την ολοκληρωτική κατάργηση κάθε απεργίας, διότι κάθε απεργία θα χαρακτηρίζεται «πολιτικός χειρισμός για την ανατροπή της κυβέρνησης». 

Σήμερα, ειδικά, η κυβέρνηση επιχειρεί να ταυτίσει κάθε κοινωνική έκρηξη, ακόμα και τους συνδικαλιστικούς αγώνες, με τη γενική πολιτική απεργία. 

Ο δόλιος υπολογισμός αυτής της ταχυδακτυλουργίας συνίσταται σε τούτο: Γνωρίζει η κυβέρνηση, ότι σήμερα μέσα σε ένα κοινωνικό πλαίσιο που κοχλάζει η λαϊκή ΟΡΓΗ, κάθε κοινωνικός σπινθήρας (κοινωνική έκρηξη), ακόμα και επαγγελματικός σπινθήρας (στενά συνδικαλιστικά αιτήματα) ΠΥΡΟΔΟΤΟΥΝ τα συσσωρευμένα εκρηκτικά υλικά της λαϊκής ΟΡΓΗΣ (τη γενική λαϊκή εξέγερση), μια ΕΞΕΓΕΡΣΗ η οποία από τη δύναμη των πραγμάτων, μετατρέπεται σε ΠΟΛΙΤΙΚΗ εξέγερση: στο γενικό πολιτικό αίτημα, «Κάτω η κυβέρνηση»… 

Γνωρίζει η κυβέρνηση ότι η απεργία των Εκπαιδευτικών, πυροδοτούμενη από τη «ΔΙΑΛΕΚΤΙΚΗ» της καθολικής λαϊκής αγανάκτησης και απελπισίας, θα αποτελέσει τον καταλύτη για ένα γενικό ξεσηκωμό, ο οποίος μοιραία θα θέσει το ζήτημα της ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ… 

Παρακάμπτει, συνεπώς, τον ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ χαρακτήρα της κινητοποίησης των Εκπαιδευτικών, τα ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ αιτήματα του κλάδου, την κατεδάφιση και ισοπέδωση του εκπαιδευτικού κλάδου από τη δική της ΠΟΛΙΤΙΚΗ, παρακάμπτει τη δική της κακουργία εναντίον των εκπαιδευτικών, ΟΛΑ ΑΥΤΑ που ενώνουν τους εκπαιδευτικούς και τους ΕΞΑΝΑΓΚΑΖΟΥΝ να αμυνθούν για την επιβίωσή τους, ΚΑΙ τα αναγάγει, με ένα ταχυδακτυλουργικό σάλτο, στο ανώτατο στάδιο μας ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ που θέτει το ζήτημα της εξουσίας… 

Όπως προληπτικά τα ανδρείκελα του 4ου Ράιχ επιστράτευσαν τους εκπαιδευτικούς (έβαλαν στο γύψο και τη σκέψη για απεργία), έτσι και τώρα «προληπτικά» επιχειρούν να βάλουν στο γύψο την τωρινή απεργία των εκπαιδευτικών, με το «επιχείρημα» της πολιτικής απεργίας: Με το ταχυδακτυλουργικό τέχνασμα της ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΗΣ εξέλιξης, της ενδεχόμενης, δηλαδή, δυνατότητας να μετατραπεί ο κοινωνικός και κλαδικός αγώνας των εκπαιδευτικών σε σπινθήρα μιας ΓΕΝΙΚΗΣ λαϊκής Εξέγερσης που θα θέτει τι ζήτημα της πολιτικής εξουσίας… 

Η δόλια και πανικόβλητη αυτή ταχυδακτυλουργία της κυβέρνησης έχει πολλαπλούς στόχους. 

Από τη μια επιχειρεί να τρομοκρατήσει την ελληνική κοινωνία, να παρακάμψει τα ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ αιτήματα ενός κοινωνικού κλάδου που υφίσταται την κανιβαλική και δικτατορική μοχθηρία της κυβέρνησης, να τον συκοφαντήσει σαν «πολιτικά υποκινούμενο» ΚΑΙ από την άλλη να τρομοκρατήσει την ειρηνόφιλη «κοινοβουλευτική αριστερά», να την εξαναγκάσει, για άλλη μια φορά, να δηλώσει τη νομιμότητά της στην κατοχική «νομιμότητα»… 

Και είναι σίγουρο (εδώ δεν πρέπει να έχουμε καμία ΑΥΤΑΠΑΤΗ) ότι αυτή η «αριστερά» θα δώσει πάλι χείρα βοηθείας στο κατοχικό καθεστώς: Δεν θα μπει μπροστάρης αυτών των θυελλωδών αγώνων που έρχονται, δεν θα επιχειρήσει να ΟΡΓΑΝΩΣΕΙ τη λαϊκή ΟΡΓΗΣ σε ένα ΣΥΝΕΙΔΗΤΟ πολιτικό κίνημα, αντίθετα θα επιχειρήσει να τη χειραγωγήσει και καναλιζάρει στα πλαίσια της εκλογικής κερδοσκοπίας. 

Δεν πρέπει οι εκπαιδευτικοί και κάθε άλλος κλάδος να έχει καμία πλέον εμπιστοσύνη σ’ αυτό το «αριστερό» σωσίβιο του καθεστώτος: Έμπορας εκλογικός, και ασφαλιστική δικλίδα εκτόνωσης στην κάλπη είναι… 

Για την απεργία των Εκπαιδευτικών και γενικά για τις λαϊκές κινητοποιήσεις που έρχονται θα συνεχίσουμε και με άλλα κείμενα. 

Βρισκόμαστε στο κατώφλι σεισμικών λαϊκών δονήσεων και θυελλωδών εκρήξεων… 

Θα αποδειχτεί για άλλη μια φορά ότι η «τάξη» των δημίων στηρίζεται στην άμμο. Κανένα ψεύδος, καμία τρομοκρατία και κανένα τέχνασμα δεν μπορεί να σώσει την κυβέρνηση των δημίων…
Read more