Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2013

Πρόβα πολιτικής ανωμαλίας οι βιαιοπραγίες στο Πέραμα

Πρόβα πολιτικής ανωμαλίας οι βιαιοπραγίες στο Πέραμα
- Ξένοι πολιτικοί παρατηρητές φοβούνται δράση ξένων και ντόπιων παρακρατικών κέντρων - Ζητούμενο για την υπέρβαση της κοινωνικής έντασης η εθνική ενότητα

Στο στόχαστρο παρακρατικών και μικροσυντεχνιακών μηχανισμών βρίσκεται η εθνική ενότητα. Την επισήμανση αυτή κάνουν ξένοι πολιτικοί παρατηρητές, οι οποίοι παρακολουθούν με ιδιαίτερο προβληματισμό το σοβαρότατο επεισόδιο που σημειώθηκε στο Πέραμα από τραμπούκους της «Χρυσής Αυγής» εναντίον μελών του ΚΚΕ τα οποία κολλούσαν αφίσες.

Οι αστυνομικές αρχές έχουν παρέμβει ακόμα και με τη συμμετοχή διμοιριών των ΜΑΤ ώστε να εντοπιστούν και να ανακριθούν οι δράστες της επίθεσης εναντίον των μελών του ΚΚΕ. Σύμφωνα με πληροφορίες έχουν γίνει 24 προσαγωγές υπόπτων, έχει διαπιστωθεί ότι τρεις από τους συλληφθέντες συμμετείχαν στο περιστατικό, ενώ το αποτύπωμα του ενός απεκάλυψε τη συμμετοχή του σε επίθεση εναντίον μεταναστών που είχε γίνει πρόσφατα.

Πέρα από τις αντιδράσεις όλων των κομμάτων, τις οποίες μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικώς σε άλλες αναρτήσεις του “Newsbomb.gr, προγραμματίσθηκε από το Κομμουνιστικό Κόμμα συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Πέραμα. Επίσης, ελήφθησαν δρακόντεια μέτρα ασφαλείας για την εκδήλωση θα τελέσει η «Χρυσή Αυγή» στο κέντρο του Πειραιά.

Ξένοι διπλωματικοί αναλυτές επισημαίνουν ότι το περιστατικό αυτό πρέπει να αντιμετωπιστεί με ψυχραιμία και σοβαρότητα από το πολιτικό σύστημα πριν ξεσπάσουν νέα περιστατικά αποσταθεροποίησης της χώρας. Ήδη οικονομολόγοι και αναλυτές έχουν αρχίσει και διακινούν διάφορα σενάρια «πολιτικού ρίσκου». Κάποιοι επικαλέστηκαν ακόμα και την άκομψη αναμόχλευση δυσοίωνων εκτιμήσεων που έκανε την προηγούμενη εβδομάδα το περιοδικό “Economist”.

Τα πολιτικά δεδομένα

Η πολιτική που εφαρμόζει η κυβέρνηση του κ. Αντώνη Σαμαρά εξακολουθεί να διατηρεί την ύφεση, αφού η ανεργία εξακολουθεί να διατηρείται σε υψηλότατα επίπεδα, αυξάνονται οι χρεωκοπίες, περισσότεροι άνθρωποι μένουν άστεγοι κάθε ημέρα που περνά και μειώνεται ο αριθμός των πολιτών που μπορούν να εξασφαλίσουν τα βασικά αγαθά για τις οικογένειές τους. Σ’ αυτό το περίεργο σκηνικό προστίθεται η δράση διάφορων παρακρατικών μηχανισμών που εξυπηρετούν τα συμφέροντα των εντολέων τους συντηρώντας συνθήκες κοινωνικής έντασης και αντιπαραθέσεων.

Το περιστατικό του Περάματος πιθανόν να αποτελεί ένα γεγονός που πρέπει να προειδοποιήσει και να αφυπνίσει τις δυνάμεις οι οποίες θέλουν πραγματικά τη διασφάλιση της εθνικής ενότητας και της δημοσίας τάξεως. Όπως επισημαίνουν οι ξένοι παρατηρητές, σε συνθήκες κοινωνικής αστάθειας ευνοούνται η εκτόνωση της βίας και οι αντιπαραθέσεις ομάδων με ιδεολογικές διαφορές αλλά την ίδια ανάγκη, να εκτονώσουν τον συσσωρευμένο θυμό που έχει προκαλέσει η κρίση.

Χαρακτηριστική ήταν η επισήμανση που έκανε Αμερικανός αναλυτής: «Το επεισόδιο στο Πέραμα δεν αποτελεί διαφορά μεταξύ κομμουνιστών και νεοναζί. Πρέπει να πηγάζει από τις ενδοσωματειακές διαφορές στο σωματείο μετάλλου και οι προεκτάσεις δείχνουν ότι κάποιος ή κάποιοι κερδίζουν από τη συμπλοκή αυτών των υποτιθέμενα αντίπαλων ομάδων, οι οποίες δεν λειτουργούν στη βάση των ιδεολογικών διαφορών αλλά των συντεχνιακών κεκτημένων».

Προέχει η εθνική ενότητα

Όπως και να γίνει, τέτοιου είδους επεισόδια πιθανώς εντάσσονται σε ευρύτερα σχέδια πολιτικής ανωμαλίας, τα οποία πρέπει να αντιμετωπίσει η κυβέρνηση όσο πιο αποτελεσματικά γίνεται.

Η θέση του “Newsbomb.gr στα φαινόμενα αυτά είναι σαφής και διατυπωμένη μέσα από τα ρεπορτάζ και τις απόψεις του.

Η εθνική ενότητα δεν μπορεί να γίνει η Ιφιγένεια που θα θυσιαστεί στο βωμό των ολιγαρχών και μιας δράκας παρακρατικών κέντρων (εντός και εκτός της χώρας) που σχεδιάζουν επιχειρήσεις αποσταθεροποίησης της Ελλάδας. Κάθε φαινόμενο βίας πρέπει να αντιμετωπίζεται με αποφασιστικότητα. Οι σημερινές ενέργειες του υπουργείου Δημοσίας Τάξεως κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση και θα πρέπει να συνεχιστούν.

Η χώρα που αποτέλεσε τη μοναδική δύναμη ειρήνης, ασφάλειας και σταθερότητας τα τελευταία χρόνια στη Νοτιοανατολική Ευρώπη και την Ανατολική Μεσόγειο δεν είναι δυνατόν να μετατρέπεται σε όμηρο ομάδων που αποτελούνται από ανεγκέφαλους αγροίκους με μετεμφυλιακά σύνδρομα. Η ιστορία έχει διδάξει αμείλικτα (κι αλλοίμονο σε όποιους δεν το αντιλαμβάνονται) πως μετά την οικονομική κατάρρευση εμφυτεύεται δολίως ο διχασμός, τον οποίο ακολουθεί εθνική καταστροφή.

Ο Ελληνισμός το βίωσε το 1922 με τη Μικρασιατική Καταστροφή, το 1946 με το όνειδος του Εμφυλίου, το 1974 με το πραξικόπημα στην Κύπρο και την εισβολή του «Αττίλα». Απ’ αυτό το μετερίζι, το “Newsbomb.gr” θα αγωνιστεί να ανατρέψει τα σχέδια όσων βαυκαλίζονται ακρωτηριασμό της πατρίδας. Απέναντι στους κήρυκες του μίσους αντιτάσσουμε το αγαθό της εθνικής ενότητας. 



Read more: http://www.newsbomb.gr/apokalypseis/story/345991/prova-politikis-anomalias-oi-viaiopragies-sto-perama#ixzz2enqsdPmM