Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2013

Να «βάλει πλάτη» ζήτησε ο Βενιζέλος απ’ τον Σαμαρά!

ΠΑΣΟΚ
Η πολυπόθητη ανάκαμψη δεν ήρθε για το δεινά δοκιμαζόμενο ΠΑΣΟΚ ούτε απ’ το πολυδιαφημισμένο «συμπόσιο» για την 3η του Σεπτέμβρη, στο οποίο είχε επενδύσει πολλά ο Β. Βενιζέλος.
Στην ουσία εκεί μάζεψε στελέχη διάσπαρτα στον χώρο της κεντροαριστεράς, με στόχο αφενός να δείξει μια ευρεία συσπείρωση πέριξ του ΠΑΣΟΚ και να απαντήσει έτσι στον Φ. Κουβέλη με τον οποίο βρίσκεται –πολιτικά- στα μαχαίρια και αφετέρου να πετύχει και μια κάποια συσπείρωση ψηφοφόρων, ώστε να ισχυρίζεται ότι η ελληνική «Ελιά» δεν μπορεί να συγκροτηθεί παρά μόνο με κορμό το ΠΑΣΟΚ.
Ωστόσο, όπως έδειξαν και οι πρώτες δημοσκοπήσεις της νέας περιόδου, τίποτα απ’ αυτά δεν πέτυχε, με αποτέλεσμα να επικρατεί πανικός στο επιτελείο του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ και να αναζητούνται απεγνωσμένα τρόποι μιας κάποιας έστω «ανάσας».
Αυτό που έδειξαν οι έρευνες είναι ότι τουλάχιστον σε αυτή τη φάση το ΠΑΣΟΚ είναι πολύ μακριά απ’ το να έχει τη δυνατότητα να εμφανίζεται ως ο πυλώνας ανασυγκρότησης της λεγόμενης κεντροαριστεράς. Διότι μπορεί μεν τα ποσοστά του να είναι μεγαλύτερα απ’ αυτά της ΔΗΜΑΡ (οποία φιλοδοξία για το πάλαι ποτέ κραταιό Κίνημα!), ωστόσο ακολουθεί μια σταθερά καθοδική τάση, που δεν του επιτρέπει να διεκδικεί κεντρικούς, πρωταγωνιστικούς ρόλους.
Κι έτσι ο Βενιζέλος ανακρούει πρύμναν…
Μάλιστα εκτός απ’ τη συνεχιζόμενη πτώση των ποσοστών του ΠΑΣΟΚ, αυτό που ήταν βασικό χαρακτηριστικό των πρώτων δημοσκοπήσεων της σεζόν ήταν και η μεγάλη πτώση των ποσοστών του Βενιζέλου προσωπικά!
Και μάλιστα πτώση τόσο σε δημοφιλία, όσο και σε ηγετικά χαρακτηριστικά. Και πτώση, επαναλαμβάνουμε, σοβαρή.
Με τα παραπάνω δεδομένα ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ αναζητά βοήθειες απ’ τον κυβερνητικό εταίρο του, τον πρωθυπουργό Αντ. Σαμαρά.
Αποκλειστικές πληροφορίες του Newsbomb αναφέρουν συγκεκριμένα ότι στην τελευταία συνάντησή τους ο Β. Βενιζέλος ζήτησε απ’ τον Αντ. Σαμαρά να «βάλει πλάτη», δηλαδή να δεσμευτεί τρόπον τινά ότι δεν θα γίνουν εκλογές μέχρι το Μάη, ότι θα του επιτρέπει να αναλαμβάνει «πρωτοβουλίες» σε θέματα τα οποία θα τον αβαντάρουν, ότι θα παίρνει μερίδιο από ζητήματα τα οποία θα φαίνονται φιλολαϊκά, ότι θα συνεχιστεί η εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ επίθεση, με στόχο να ανακοπούν οι σοβαρές διαρροές απ’ το κόμμα του προς το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Μια στρατηγική προσωπικής του διάσωσης, με λίγα λόγια.
Ο πρωθυπουργός δεν έχει λόγους –αυτή την περίοδο τουλάχιστον- να μην τον στηρίξει. Θα το κάνει. Αντιλαμβάνεται, ότι αν καταρρεύσει εντελώς ο ένας εκ των δύο πυλώνων της συγκυβέρνησης, τότε θα καταρρεύσει και η κυβέρνησή του!
Ζήτησε πάντως, κατά τις ίδιες πληροφορίες, να φροντίσει ο κυβερνητικός του εταίρος, ώστε να μην εξαπολύουν βέλη –άμεσα ή έμμεσα- κατά της κυβέρνησης ορισμένα πράσινα στελέχη και βουλευτές, διότι αυτό αποδυναμώνει το κυβερνητικό σχήμα κι ενισχύει αντικειμενικά την αντιπολίτευση. Και αυτό προξενεί ζημιά και στους δυο… 


Read more: http://www.newsbomb.gr/politikh/story/346072/na-valei-plati-zitise-o-venizelos-ap-ton-samara#ixzz2eqUh29L5