Σάββατο 14 Ιουλίου 2012

Στο εδώλιο στελέχη τoυ οίκου Moody's για πλαστές αναλύσεις κατά Ελλάδας & Ιταλίας!


Αντί για την Ελλάδα, τελικά οι οίκοι αξιολόγησης θα συναντήσουν τη Νέμεση στην Ιταλία για το έγκλημα που διέπραξαν εις βάρος της χώρας μας, αλλά και άλλων χωρών χρυσιμοποιωντας την Ελλάδα ως το πρώτο πιόνι του παζλ για να ρίξουν στο βάραθρο τις οικονομίες και των λοιπών νότιων χωρών της ευρωζώνης.
Kαι κατ'αυτό τον τρόπο να θησαυρίσουν με τα στοιχήματα χρεοκοπίας, αλλά και να δώσουν την δυνατότητα  στους προστάτες τους, τις κρατικές αρχές των χωρών τους, βασικά των ΗΠΑ, να ελέγξουν γεωστρατηγικά χώρες όπως η Ελλάδα ή και η Ιταλία. Χώρες οι οποίες πήγαιναν να ξεφύγουν από τον σφικτό εναγκαλισμό της Δύσης, συνάπτοντας συμφωνίεςς τεράστιες γεωστρατηγικής και ενεργειακής σημασίας με την Ρωσία.
Μην ξεχνάμε ότι σύμφωνα με όσα έχουν έρθει στο φως από ττα τηλεγραφήματα των υπηρεσιών του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών, ο Σίλβιο Μπερλουσκονι που ανακάστηκε σε παραίτηση λόγω της οικονομικής κρίσης που εν πολλοίς οι ίδιοι οι οίκοι προκάλεσαν, χαρακτηριζόταν από τους Αμερικανούς "φερέφωνο του Πούτιν"!
Ο Αμερικανός πρέσβης στη Ρώμη, Ρόναλντ Σπόλι, ανέφερε στα τηλεγραφήματα ότι ο Ιταλός πρωθυπουργός είχε αναλάβει προσωπικά την εφαρμογή των συμφωνιών με τη Μόσχα.

"Ο Μπερλουσκόνι είναι φερέφωνο του Πούτιν", ανέφερε ο πρεσβευτής και προσέθετε ότι "η οικογένεια του Πούτιν επισκεπτόταν την βίλα του Μπερλουσκόνι στη Σαρδηνία με έξοδα του ίδιου του «Καβαλιέρε». Ενώ και ο Ιταλός πρωθυπουργός είχε επισκεφθεί τη βίλα του Βλ.Πούτιν στο θέρετρο Σότσι".

Τον Ιανουάριο του 2009 ο Ρ.Σπόλι έγραψε ότι «ο Μπερλουσκόνι θαυμάζει το "μάτσο", αποφασιστικό και απολυταρχικό στυλ διακυβέρνησης του Πούτιν που ο Ιταλός πρωθυπουργός θεωρεί ότι μοιάζει με το δικό του».
Κια ακολούθησε το παιχνίδι των διαφόρων οίκων με την οικονομική αποκαθήλωσή τυο, όπως αποκαλλώθηκε και ο Κ.Καραμανλής.
Τώρα, όμως η ιταλική δικαιοσύνη έχει "σφίξει" τους οίκους και πέρα από τις διώξεις που ήδη έχουν γίνει κατά της Standard & Poors, έρχονται νέες διώξεις και κατά στελεχών της Moody's, οι οποίοι "έπαιξαν βρώμικο και κατευθυνόμενο παιχνίδι με την Ελλάδα και την Ιταλία".
Η εισαγγελία της πόλης Τράνι, της νότιας Ιταλίας, ετοιμάζεται να ζητήσει την παραπομπή σε δίκη δύο κορυφαίων στελεχών του οίκου Moody's, με την κατηγορία της χειραγώγησης της αγοράς και προσπορισμού παράνομων κερδών από το χρηματιστήριο. Πρόκειται για τον υποδιευθυντή του οίκου Moody's, Ρος Αμπερκρόμπι, και του επιχειρησιακού διευθυντή των χρηματιστικού τομέα, Γιοχάνες Βάσσεμπεργκ.
Σύμφωνα με τους εισαγγελείς, οι εκτιμήσεις για την κατάσταση της Ιταλίας, που δημοσιοποιήθηκαν στις 6 Μαΐου του 2010, «υπεδείκνυαν, με ηθελημένο τρόπο, στις αγορές, μια σχέση ανάμεσα στην κατάσταση της Ελλάδας την οποία ηθελημένα παρερμήνευαν στις αναλύσεις τους και της επικινδυνότητας που ενείχε το χρέος των ιταλικών τραπεζών. Σχέσεις και κίνδυνοι, όμως, που την συγκεκριμένη χρονική στιγμή ήταν ανύπαρκτοι, και θεωρήθηκαν υπαρκτοί μόνο λόγω της εκτίμησης του οίκου αξιολόγησης». «Οι δυο ιθύνοντες παρείχαν στις αγορές διαστρεβλωμένες πληροφορίες» αναφέρει ο εισαγγελέας Μικέλε Ρουτζέρο.
Η έρευνα του Τράνι ξεκίνησε ύστερα από καταγγελία των ιταλικών ενώσεων καταναλωτών Adusbef και Federconsumatori, οι οποίες χαρακτηρίζουν «αφόρητο το συνεχές σφυροκόπημα, με την έκδοση αξιολογήσεων που λειτουργούν ως ωρολογιακοί μηχανισμοί για την εξυπηρέτηση κερδοσκοπικών συμφερόντων».
Οι υπεύθυνοι των Adusbef και Federconsumatori, Έλιο Λανούττι και Ροζάριο Τρεφιλέττι, ευχαρίστησαν δημοσίως τον εισαγγελέα Mικέλε Ρουτζέρο για το μέχρι τώρα έργο του.
Άντε και στα δικά μας!
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
Read more

Δεν υπάρχει λέμε!


Πως θα έγραφε ένα παιδί μία έκθεση αν δεν υπήρχαν τα η,ει,υ,οι και το ω;

Δείτε!!



Read more

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΣΟΚ ΤΟΥ CNN ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ...

Με την ανεργία, την αύξηση στο ποσοστό αυτοκτονιών, τη μετανάστευση καθώς και τα αυξημένα ποσοστά εγκληματικότητας στη χώρα μας «ασχολείται» με σημερινό δημοσίευμά του το ειδησεογραφικό πρακτορείο CNN. Πρωταγωνιστές του ρεπορτάζ είναι έξι νέοι Έλληνες όπου ο καθένας δίνει τη δική του απάντηση στο πως αντιμετωπίζει την οικονομική κρίση της Ελλάδας.

Η Μαρία Παπαναγιωτάκη και ο Αριστοτέλης Σκαλίζος είναι μαζί δυο χρόνια και ανήκουν στη νέα γενιά της Ελλάδας . Οι ίδιοι δεν είναι μεν άνεργοι, αλλά...
έχουν υποστεί τεράστιες περικοπές στους μισθούς τους, κάτι που ισχύει για τη συντριπτική πλειοψηφία εργαζομένων. Τώρα οι δυο τους καλούνται να αποφασίσουν εάν θα μείνουν ή θα φύγουν από τη χώρα. Οι αντικρουόμενες απόψεις τους, αποδεικνύουν το διχασμό της νεολαίας.

Η Μαρία σκέφτεται να φύγει για Αμερική ή Αγγλία όπου έχει συγγενείς. Ο Αριστοτέλης θέλει να μείνει και να παλέψει για τη χώρα του. «Αγαπώ τη χώρα μου και δεν θέλω να την εγκαταλείψω», λέει, αναδεικνύοντας προβλήματα που αντιμετωπίζουν αρκετά ζευγάρια Ελλήνων, όταν ο ένας από τους δύο αναγκάζεται να μεταναστεύσει. Μάλιστα όπως αναφέρει το ρεπορτάζ κανένας από τους δυο δεν ψήφισε στις τελευταίες εκλογές καθώς δεν είχαν χρήματα για να μεταβούν στις εκλογικές τους περιφέρειες.

Ο 19χρονος αδελφός του Αριστοτέλη ο Νίκος, έχει όνειρο να πάει να σπουδάσει στην σχολή Καλών Τεχνών της Ολλανδίας. «Είναι μια πολύ όμορφη χώρα», εξηγεί ο Νίκος, και συμπληρώνει « όμως ότι χρήματα βγάλω θα τα στέλνω στην οικογένειά μου στην Ελλάδα»

Ο Μάριος - Αριστοτέλης Κουλούρης, είναι ένας ακόμη νέος που μίλησε στη συντάκτη του κειμένου. Από τη μεριά του είπε πως «η Ελλάδα πρέπει να αναπτυχθεί και να αποκτήσει τις δικές της δυνάμεις. Πολιτικά και οικονομικά. Δεν φοβάμαι όμως γιατί η χώρα μου έχει αντιμετωπίσει πολλές καταστροφές στο παρελθόν και τα έχει καταφέρει».

Τέλος το δημοσίευμα φιλοξενεί τις απόψεις δυο ακόμη νέων της Χριστίνας Ψαρράς και του Γιώργου Σταθόπουλου. Η 27χρονη Χριστίνα, σπούδασε στο London School of Economics, ενώ ο 33χρονος Γιώργος στο Middlesex University. Παρότι σπούδασαν στο εξωτερικό, και οι δύο επέλεξαν να επιστρέψουν στην πατρίδα τους για να εργαστούν εδώ.

Περιγράφουν την πατρίδα τους ως μία χώρα όπου «το κάθε άτομο μαγειρεύει και για τον επισκέπτη, για αυτόν που φιλοξενεί, οι γονείς παραμένουν κοντά στα παιδιά τους, οι παρέες μαζεύονται σε σπίτια και συζητάνε». Όλα τα παραπάνω όμως, "θολώνουν" από την απόγνωση και τον φόβο που νοιώθουν οι νέοι που ακόμα μένει να δούμε το πως αυτό θα μεταφραστεί.

Η οικονομική κρίση επηρεάζει τόσο την καθημερινή ζωή και την οικονομική κατάσταση των νέων, αλλά και τις μεταξύ τους ερωτικές σχέσεις.

Το ρεπορτάζ κλείνει με μια δήλωση του Αριστοτέλη «Θα αναγκαστώ να φύγω από τη χώρα, αν η Μαρία αποφασίσει κάτι τέτοιο». 
http://www.agioritikovima.gr/news1/7972-reportaz-ok-to
Read more

Ο Αντρίκος την έκλεισε την offshore..Τυχαίο δεν νομίζω…


Όλοι πιστεύω να θυμάστε την ιστορία με την εταιρεία που ονομάζεται Institute for Climate and Energy Security…
Ξέρετε, αυτή την εταιρεία του Αντρίκου (Παπανδρέου) στην Ελβετία…, με μοναδικούς εταίρους αυτόν και την σύζυγο του κυρία Μαριάνθη Αλεξίου.
Για όσους παρ ελπίδα δεν θυμούνται ή δεν γνωρίζουν.. διαβάστε ΕΔΩ  όλη την ιστορία…
Ε λοιπόν αυτή την εταιρεία όπως αποκάλυψε ο Πάνος Καμμένος σήμερα στο tweeter και στο facebook, την έκλεισε ο Αντρίκος…. 
Γιατί άραγε;;
Φοβάται κάτι …;; 
Τυχαίο δεν νομίζω… 
Εμείς θα είμαστε εδώ και θα παρακολουθούμε πάντως…
Διαβάστε :
Institute for Climate and Energy Security
c/o Etude Häsler
Rue
des Vignerons 1 A
1110 Morges
Location map | Vicinity
Status:in dissolution
Size: Show employee and turnover figures
Most recent amendment:18.05.2012
4th of June 2012
The creditworthiness of the company Institute for Climate and Energy Security en liquidation newly evaluated*
Due to current information, moneyhouse has newly evaluated the creditworthiness of the company Institute for Climate and Energy Security en liquidation on 04.06.2012 , whereat a more positive or a more negative evaluation is possible. Under the nagivation point “creditworthiness”, you’ll learn which information led to the new evaluation and how moneyhouse currently evaluates the creditworthiness and the risk of payment default at the company Institute for Climate and Energy
Security en liquidation.*Information relevant for the creditworthiness is amongst others: Positive debt enforcement information (“proper” resp. without any entries), third and last demands for payment (encashment annoucements), debt enforcements
and certificates of unpaid debts, bankruptcy proceedings, other enforcement measures according to the information about debt enforcement, omission or settlement of one of these events as well as other additional information such as e.g. payment data or further information about the status of a proceeding.
Learn more: show the latest credit information about Institute for Climate and Energy Security en liquidation
Overview
Board of directors (2)
Signatories (3)
Network
Financial issues
Creditworthiness new
Contact
SOC notifications
Commercial register extract
Information about debt enforcement
Information about taxes new
Information about the cadastral register new
Overview
Entry in the commercial register:08.04.2008
Legal domicile of the company:
Morges (VD)
Change domicile
Number of the commercial
register:CH-550.1.053.740-8
Commercial Registry:Canton of
Vaud
Purpose
promote and encourage the idea that energy security and environmental protection are two complementary concepts
mututels. Show original purpose
Change of purpose
Former
company names
Institute for Climate Change and Energy Security
(I.C.E.S.)
News
04.06.2012
The creditworthiness of the company Institute for Climate and Energy Security en liquidation newly evaluated*
12.03.2012
Institute for Climate and Energy Security is being liquidated and will be cancelled
Last SOGC
announcements
SOGC: 096 / 2012 from 18.05.2012
TROISIEME
PUBLICATION
1. Raison sociale (nom) et siège de l’association dissoute: Institute for Climate and Energy Security en liquidation,
Morges
2. Décision de dissolution par: l’assemblée générale
3. Date de la décision: 29.02.2012
4. Echéance de préavis des créances: 18.06.2012
5. Adresse pour la déclaration des créances: c/o Etude Häsler, Rue des Vignerons 1 A, 1110 Morges
6. Indication: Il est instamment demandé aux créanciers de l’association dissoute d’annoncer leurs prétentions. Fidexaudit 1001 Lausanne
SOGC: 092 / 2012 from 11.05.2012
DEUXIEME
PUBLICATION
1. Raison sociale (nom) et siège de l’association dissoute: Institute for Climate and Energy Security en liquidation,
Morges
2. Décision de dissolution par: l’assemblée générale
3.Date de la décision: 29.02.2012
4. Echéance de préavis des créances: 18.06.2012
5. Adresse pour la déclaration des créances: c/o Etude Häsler, Rue des Vignerons 1 A, 1110 Morges
6.Indication: Il est instamment demandé aux créanciers de l’association dissoute d’annoncer leurs prétentions. Fidexaudit 1001 Lausanne
SOGC: 088 / 2012 from 07.05.2012
PREMIERE PUBLICATION
1. Raison sociale (nom) et siège de l’association dissoute: Institute for Climate and Energy Security en liquidation,
Morges
2. Décision de dissolution par: l’assemblée générale
3. Date de la décision: 29.02.2012
4. Echéance de préavis des créances: 18.06.2012
5. Adresse pour la déclaration des créances: c/o Etude Häsler, Rue des Vignerons 1 A, 1110 Morges
6. Indication: Il est instamment demandé aux créanciers de l’association dissoute d’annoncer leurs prétentions. Fidexaudit 1001 Lausanne
Read more

Ελλαδιστάν...

Read more

Το χαράτσι παραμένει συνδεδεμένο με τον λογαριασμό της ΔΕΗ.!!!!!!


Αφού επι μέρες μας φλόμωσαν σχετικά με τον τρόπο είσπραξης του "χαρατσιού" , μαθαίνουμε τώρα ότι όλα αυτά περί διαχωρισμού του απο τον λογαριασμό της ΔΕΗ κλπ ,
ήταν απλώς μια φτηνή περιστασιακή επίδειξη "κυβερνητικής αυτοτέλειας",που όπως ήταν αναμενόμενο κατέληξε σε μία ακόμη επιβεβαίωση της ολοκληρωτικής υποτέλειας αυτού του αισχρού κατοχικού κυβερνητικού μορφώματος στην τρόϊκα και το ΔΝΤ.
Ούτε έλεος , ούτε οίκτος για κανέναν.Πάνω απο όλα και από όλους το συμφέρον των τραπεζών και της εξ αυτών εκπορευομένης εξουσίας.
Ο Έλληνας πολίτης αν θέλει να είναι "Ευρωπαίος" πρέπει να διευκολύνει τους δημίους του κόβοντας ο ίδιος τον λαιμό του.Έχεις δεν έχεις δουλειά , έχεις δεν έχεις λεφτά , θα πρέπει να πληρώσεις το χαράτσι αλλιώς όχι μόνο θα σου κόψουν το ρεύμα αλλά θα σου πάρουν και το σπίτι.
Τέτοιος καταιγισμός φόρων δεν έχει ξανασυμβεί ποτέ.
Εδώ δεν έχουμε να ζήσουμε , δεν έχουμε να πληρώσουμε το νερό το ρεύμα και έρχονται τώρα να μας αποτελειώσουν με τεράστιους φόρους εισοδήματος ,
12 νέους φόρους και ένα χαράτσι που θα μας στείλει με μιάς 200 χρόνια πίσω.
Τι θέλουν τέλος πάντων;
Να φύγουμε απο τα σπίτια μας , να τους δώσουμε το βιός μας και να πάμε να μείνουμε σε γκέτο - παραγκουπόλεις;
Τι άλλο πρέπει να δεί αυτός ο Έλληνας που δεν ψήφισε τους δωσίλογους, για να βγεί στουςδρόμους να υπερασπιστεί όχι μόνο την πατρίδα του αλλά την ίδια του τη ζωή.
Τι ελπίζουν οι κοιμισμένοι απο τα φάλτσα τραγούδια της κυβερνητικής κοινοπραξίας;¨οτι θα νεκραναστηθεί ο Κέϊνς και σε λίγα χρόνια θα ξαναρχίσει η ζωή του ςαπο εκεί πυ είχε μείνει το 2009;
Ο καπιταλισμός δεν μπορεί πιά να ζήσει με μουτσούνες και με μεταμφιέσεις
http://georgekaragiannis.blogspot.gr/2012/07/blog-post_3921.html
Read more

Συμβαίνει τώρα! Φωτιά στο ΣΕΙΧ ΣΟΥ!

Δείτε τις αποκλειστικές φωτογραφίες που μας έστειλε αναγνώστρια!
έτσι φαίνεται η φωτιά από σπίτι στο Ρετζίκι!



http://taxalia.blogspot.com/2012/07/blog-post_9755.html?
Read more

Δίκτυο "στιλ Vodafone" με παρακολουθήσεις τηλεφώνων αξιωματικών των Ε.Δ.!



Πολύ "βάθος" φαίνεται ότι έχει η υπόθεση της σύλληψης ενός Έλληνα στην υπηκοότητα που συμμετείχε σε δίκτυο παρακολούθησης κινητών τηλεφώνων. Αποκαλύφθηκε ότι παρακολουθούσε εκτατοντάδες τηλεφωνικά νούμερα για τα οποία είχε πάρει εντολές από τουλάχιστον 100 εταιρείες, μεταξύ των οποίων και μεγάλες επιχειρήσεις του χώρου της Άμυνας. 

Ένα απλό μήνυμα ερχόταν στο κινητό του θύματος, που συνήθως  αφορούσε κάτι παραπλανητικό, όπως για παράδειγμα μία διαφήμιση. Ακόμα και το θύμα να το έσβηνε, αυτό «εμφύτευε» λογισμικό παρακολούθησης  στην μνήμη της συσκευής, που λειτουργούσε ως πομπός των τηλεφωνικών συνομιλιών και των γραπτών μηνυμάτων του χρήστη, που αποστέλλονταν στο λογισμικό δέκτη, που είχε ο πελάτης του ντεντέκτιβ στον ηλεκτρονικό του υπολογιστή ή στο δικό του τηλέφωνο και με αυτόν τον τρόπο μπορούσε να παρακολουθεί τους εργαζόμενούς του, τι λένε ολόκληρο το 24ωρο!

Από την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος που συνέλαβε τον βασικό υπεύθυνο διαχείρισης του δικτύου παρακολούθησης αναφέρεται ότι "Πρόκειιται για χιλιάδες συνομιλίες και επίσης χιλιάδες μηνύματα που υποκλάπηκαν".
Μεταξύ των εταιρειών που είχν αναθέσει την παρακολούθηση διαφόρων αριθμών, περιλαμβάνονται και "Τουλάχιστον δύο ξένες εταιρείες του χώρου της άμυνας, οι οποίοι παρακολουθούσαν ανταγωνιστές τους, εργαζόμενους σε αυτές τις ίδιες, ενώ υπάρχουν ενδείξεις ότι κάποιοι από τους αριθμούς (πρόκειται περί χάους σε ότι αφορά την εξακρίβωση της ταυτότητας των θυμάτων) ανήκαν σε αξιωματικούς των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων που υπηρετούν σε θέσεις-κλειδιά" υποστηρίζει στέλεχος της αστυνομίας! 

Συγκεκριμένα, το λογισμικό υποκκοπής παρείχε τη δυνατότητα σύνδεσης στο δίκτυο τηλεφωνίας και πρόσβασης – καταγραφής των τηλεφωνικών συνομιλιών, παρακάμπτοντας την ασφάλεια του δικτύου. Πέρα της υποκλοπής – καταγραφής της «φωνής» είχε παράλληλα τη δυνατότητα καταγραφής των γραπτών μηνυμάτων (SMS), αλλά και της γεωγραφικής θέσης – εκπομπής  του κινητού, εφόσον ήταν εφοδιασμένο με σύστημα εντοπισμού θέσης (GPS).

Επιπλέον, το συγκεκριμένο πρόγραμμα παρείχε τη δυνατότητα στον χρήστη, σε περίπτωση που δεχόταν η συσκευή κλήση από «απόρρητο» νούμερο, να προωθεί την κλήση σε εταιρεία του εξωτερικού, μέσω του διαδικτύου, και στη συνέχεια να ενημερώνεται για τον αριθμό κλήσης, παρακάμπτοντας έτσι το απόρρητο των επικοινωνιών. Επίσης, διαφήμιζε και προωθούσε στην αγορά συσκευές που τοποθετούνται σε χώρους με σκοπό την υποκλοπή προφορικών συνομιλιών και εν συνεχεία την αποστολή τους σε συγκεκριμένο αποδέκτη, μέσω του δικτύου της τηλεφωνίας.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε, παρουσία εισαγγελέα, στο σπίτι του 33χρονου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τρεις εξωτερικοί σκληροί δίσκοι Η/Υ, δύο εσωτερικοί σκληροί δίσκοι Η/Υ, ιδιόχειρες σημειώσεις, κατάλογος με ονόματα πελατών που είχαν προμηθευτεί ανάλογο εξοπλισμό, ένα κινητό τηλέφωνο και το ποσό των 38.200 ευρώ.

Η υπόθεση είναι πολύ σοβαρή, ανάλογη της υπόθεσης υποκλοπών της Vodafone, εξετάζεται η συμμετοχή ξένων πρακτόρων και μόνο μετά την ολοκλήρωση της ανάλυσης των αριθμών που είχαν τεθεί υπό παρακολούθηση θα γίνει σαφής η έκταση της ζημιας που έχει γίνει στηην εθνική ασφάλεια.
Τμήμα ειδήσεων defencene.gr
Read more

Τελικά ο Σαμαράς θα ξαναβάλει το χαράτσι στο λογαριασμό της ΔΕΗ…


Αρχικά ο κ. Σαμαράς είχε υποσχεθεί ότι θα καταργήσει εντελώς το χαράτσι στα ακίνητα που επέβαλαν μαζί με τον λογαριασμό της ΔΕΗ Παπανδρέου και Βενιζέλος. Προεκλογικά έκανε μια πολιτική κυβίστηση και υποσχέθηκε πως δεν θα καταργηθεί εντελώς, αλλά ότι όλοι οι φόροι για τα ακίνητα θα ενοποιηθούν σε ένα ενιαίο τέλος και θα επιβάλλονται χωριστά μέσω εφοριών. Χθες, κάνοντας μια ακόμα πολιτική κυβίστηση και ευθυγραμμιζόμενος πλήρως με την αρχική γραμμή Παπανδρέου – Βενιζέλου (τους οποίους τότε καταδίκαζε), αποφάσισε, μέσω του υπουργού του επί των οικονομικών, να επιβληθεί το γνωστό απάνθρωπο χαράτσι, ενσωματωμένο και πάλι μέσα στους λογαριασμούς της ΔΕΗ. Εννοείται πως αυτή η απόφαση θα επιφέρει και τις γνωστές απειλές για διακοπή του ρεύματος.
Την νέα αυτή θέση του κ. Σαμαρά, είναι βέβαιο πως θα την αντιμετωπίσει…. η κοινωνία, όπως εκείνη ξέρει, σύμφωνα με τις δυνατότητες και τα προτάγματά της.
Πέρα, όμως από αυτό, εκείνο που επιπλέον μας ανησυχεί είναι η περαιτέρω απαξίωση της ΔΕΗ ενόψει μάλιστα αποκρατικοποιήσεων. Είναι γνωστό ότι η ΔΕΗ έχει απολέσει πολλά χρήματα από οφειλέτες καταναλωτές εξ αιτίας της αδυναμίας καταβολής του χαρατσιού. Επομένως, η επαναφορά του χαρατσιού θα οδηγήσει σε περαιτέρω συρρίκνωση των εσόδων της ΔΕΗ, με κίνδυνο τελικά να ξεπουληθεί για ψιχία. Αυτό το αντιλαμβάνεται άραγε ο κ. Σαμαράς;
ΥΓ. Ο κ. Κουβέλης και οι υπόλοιποι της ΔΗΜΑΡ τι λένε για το θέμα αυτό; Είναι άραγε αριστεροί κοινωνιστές ή είναι απλά θεσιλάγνοι;
Πέτρος Χασάπης
Read more

Θα μας σκίσουν με άμεσα μέτρα γιατί η τρόικα θέλει να πάει τον Αύγουστο ..διακοπές!


Στις 24 Ιουλίου επιστρέφει η τρόικα στην Αθήνα, για να βάλει σε τροχιά υλοποίησης τα μέτρα των 11,4 δις που περιγράφονται στο νέο μνημόνιο, αλλά να εξειδικεύσει και τα νέα 3 δις από περικοπές για να κλείσει η φετινή μαύρη τρύπα.

Γιατί “καίγονται”; Δεν είναι από τον ελληνικό καύσωνα, αλλά από το γεγονός ότι θέλουν να πάνε διακοπές από τις 5 Αυγούστου, όταν και θα αποχωρήσουν από την Ελλάδα… 

Και μετά θα μας λένε ότι η περιβόητη νέα έκθεση θα καθυστερήσει, συνεπώς και η επόμενη δόση, θα μας τρομοκρατούν με το ομόλογο που λήγει στις 20 Αυγούστου και έχει στα χέρια της η ΕΚΤ.

Read more

Κόκκινη γραμμή τα επιδόματα.!!


Ακούω και διαβάζω ότι η Τρόικα δεν θα δεχτεί τα «ισοδύναμα» που θα της προτείνει η ελληνική κυβέρνηση, ώστε να αποφευχθεί η περικοπή των επιδομάτων των ενστόλων. Κατ΄αρχήν διερωτώμαι, γιατί πρέπει να…εφευρεθούν ισοδύναμα, προκειμένου η χώρα να προασπίσει ζωτικό και στρατηγικής σημασίας εθνικό συμφέρον.
Αν δηλαδή μεθαύριο απαιτήσουν οι δανειστές να κόψουμε το ρεύμα από τις μονάδες εντατικής θεραπείας ή από τις θερμοκοιτίδες, θα πρέπει να ψάχνουμε εναλλακτικές λύσεις για να…αντιπροτείνουμε;
Στο βαθμό που διατηρούμε τον έλεγχο της εθνικής μας κυριαρχίας, πρέπει επιτέλους να προταχθούν και κάποιες τελευταίες «κόκκινες γραμμές».

Προσωπικά αδιαφορώ για το αν ο κ. Τόμσεν κατανοεί ότι η Ελλάδα δεν είναι Λουξεμβούργο, δέχεται καθημερινά παραβιάσεις του εθνικού της εναέριου χώρου και συνορεύει με μία περιφερειακή υπερδύναμη η οποία την απειλεί επισήμως με πόλεμο.
Αν αυτή η στελεχάρα του ΔΝΤ αγνοεί στοιχειώδη γεωστρατηγικά δεδομένα σχετικά με τη χώρα την οποία κλήθηκε να…επιβλέψει, είναι δικό του πρόβλημα. Δεν θα του μάθουμε γράμματα στην ηλικία του, ούτε θα δώσουμε λογαριασμό για ζητήματα εθνικής επιβίωσης.
Αν επιπλέον ο κάθε Τόμσεν, θεωρεί ότι οι κακοπληρωμένοι Έλληνες αστυνομικοί που επιτελούν ηρωικά τα καθήκοντα τους σε μία πραγματική ζούγκλα εγκληματικότητας, πρέπει να υποστούν νέα αφαίμαξη των μισθών τους, ας απαλλαγεί από τους φουσκωτούς που τον συνοδεύουν και ας κατέβει μια βολτούλα…στον Τροπικό της Ομόνοιας και των γύρω περιοχών. Κι αν επιστρέψει σώος και αβλαβής, ας έρθει να μας πει να κόψουμε τα λεφτά της ομάδας ΔΙΑΣ…
Είναι αδύνατον να μη γνωρίζει η Τρόικα το φαινόμενο μαζικής εγκληματικότητας που βιώνει τα δύο τελευταία χρόνια ολάκερη η ελληνική επικράτεια και είναι άλλωστε απότοκος της πολιτικής του μνημονίου.
Είναι επίσης αδύνατο να αγνοεί ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις πρέπει να εμφορούνται από υψηλό ηθικό και να διατηρούν ένα στοιχειώδες αξιόμαχο, ακόμη και σε συνθήκες ακραίας οικονομικής κρίσης.
Επομένως, ειλικρινά δεν ξέρω γιατί ψάχνουμε για ισοδύναμα και για εναλλακτικές, αντι να τους πούμε ορθά-κοφτά: «λοιπόν παιδιά, αυτό το συγκεκριμένο, δεν παίζει. Βρείτε κάτι άλλο». Στο κάτω-κάτω για καμιά εκατοστή εκατομμύρια μιλάμε(σ.σ. τα επιδόματα των ενστόλων)και δεν θα πέσει το πρόγραμμα έξω, αν δεν προσαρμοστούμε σε αυτή την απαίτηση την ώρα που οι αποκλίσεις μετριόνται σε «τρις»…

Θέλω να πιστεύω λοιπόν ότι η κυβέρνηση, είτε με το καλό, είτε με το άγριο, θα εξηγήσει στην Τρόικα ότι οι μισθολογικές παροχές των ενστόλων δεν προσφέρονται για ψαλίδισμα. Και θα λήξει η συζήτηση σε λίγα δευτερόλεπτα.
Αλλιώς ας έρθουν να τους δώσουμε τα κλειδιά της Κατεχάκη και του Πενταγώνου. Για να μην έχουμε αυταπάτες περί εθνικής κυριαρχίας δηλαδή
Read more

ΟΣΟ ΕΒΛΑΨΑΝ ΤΗ ΧΩΡΑ ΟΙ ΔΩΣΙΛΟΓΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ, ΑΛΛΟ ΤΟΣΟ ΤΗΝ ΕΒΛΑΨΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΚΑΦΡΟΙ.!!!!!!!


Όλα αυτά τα ελεεινά παπαγαλάκια, η άθλια δημοσιογραφική σαβούρα που θα έπρεπε να είναι η πρώτη που θα πεταχτεί στη θάλασσα παρέα με τους νενέκους και τους νταβατζοπάτρονές της,
όλα αυτά τα ζώα που κόβουν φλέβες για τα μνημόνια και εμετικά εξυμνούν τα επιτεύγματα(!) των δωσιλογικών κυβερνήσεων,
τι έχουν να μας πουν για την αξιολόγηση της προκαταρκτική έκθεσης της τρόικας; 210 από τους 300 στόχους!!!
Το μόνο που κατάφεραν δηλαδή τα τζιμάνια ήταν όλες εκείνες οι οριζόντιες περικοπές που βύθισαν τη Ελλάδα και τους Έλληνες στην εξαθλίωση και στην αβεβαιότητα...
«Η Rheinische Post υποστηρίζει ακόμη ότι η προκαταρκτική έκθεση της τρόικα για την Ελλάδα καταδεικνύει ότι η χώρα έχει χάσει μέχρι στιγμής τους 210 από τους 300 στόχους για τη δημοσιονομική προσαρμογή»
Read more

Αρχισαν τα…καρναβάλια στα Σκόπια.”Στρατιώτες του Αλεξάνδρου θα φρουρούν το αγαλμα”


Η «τουριστική φρουρά» η οποία δημιουργήθηκε στην πρωτεύουσα του σλαβικού κράτους, Σκόπια, είναι ένα σλαβικό‘εφεύρημα’ για την προώθηση της περιοχής του κέντρου της πόλης και την ‘τουριστικοποίησή’της.
Το μέτρο προβλέπει φύλακες του αγάλματος της πλατείας ντυμένοι ως αρχαίοι Μακεδόνες θα περιφέρονται και θα περιφρουρούν την περιοχή των πρόσφατων μνημείων.

«Τα μνημεία στο κέντρο των Σκοπίων θα έχoυν μια ζωντανή συνοδεία» γράφει το σκοπιανό δημοσίευμα και συνεχίζει, « φύλακες ντυμένοι ως μέλη του στρατού του Μεγάλου Αλεξάνδρου, καθώς και άλλοι ντυμένοι ως αντάρτες του Δεύτερου Παγκόσμιου Πολέμου (σνοφίτες) θα περιφέρονται στην πλατεία Μακεδονίας της πόλης των Σκοπίων κάθε μέρα από τις έξι το απόγευμα μέχρι τις εννέα το βράδυ να αναζωογονήσουν το κέντρο».

Το έργο ξεκίνησε σήμερα και θα διαρκέσει μέχρι το Νοέμβριο, γράφει το σκοπιανό δημοσίευμα.


( Σημ. Ευαίσθητοι οι Σλάβοι των Σκοπίων στις μεγάλες θερμοκρασίες που είχαμε αυτές τις ημέρες. Τους …χτύπησε ο ήλιος στη γκλάβα!) πηγη
Read more

Συρία: Καθημερινές μάχες με εμπλοκή της Τουρκίας και της CIA


Η προπαγάνδα των δυτικών ΜΜΕ που θέλουν να πείσουν ολόκληρο τον δυτικό κόσμο πως η Συρία είναι μία κόλαση στην οποία καθημερινά δολοφονούνται εκατοντάδες πολίτες, είναι απλώς το προοίμιο της επίθεσης που ετοιμάζει η δύση στην κυβέρνηση Άσαντ. Μόνο όταν θα “δαιμονοποιθεί” ο Άσαντ και οι κυβερνητικές στρατιωτικές δυνάμεις, θα γίνει εφικτή μία ευθεία στρατιωτική επίθεση δυτικών χωρών κατά της Συρίας.
Μέχρι τότε και με δεδομένο πως ένας πόλεμος ψάχνει για ικανές αφορμές (και σε στρατιωτικό επίπεδο, πέρα από το πολιτικό), αλλά απαιτεί και προετοιμασία για την υλοποίησή του, η δύση έχει ξεκινήσει προ μερικών μηνών έναν σιωπηλό πόλεμο αναγνώρισης και φθοράς του αντιπάλου. Σε αυτόν τον πόλεμο παίρνουν μέρος πολεμιστές της Αλ Κάιντα, ειδικές στρατιωτικές μονάδες (ειδικών επιχειρήσεων), μισθοφόροι από τις ισλαμικές επαναστάσεις, αλλά και εκπαιδευμένοι άνδρες της “αντιπολίτευσης” σε τουρκικά στρατόπεδα. Δεν είναι, μάλιστα, λίγες οι περιπτώσεις εκείνες που καταγράφηκαν και άνδρες της CIA να λαμβάνουν μέρος σε επιχειρήσεις προβοκάτσιας κατά πολιτών της Συρίας (προτιμούνται οι χριστιανοί, αφού ικανοποιούνται έτσι και φονταμενταλιστές ισλαμιστές που βρήκαν την ευκαιρία να δώσουν έναν ακόμη αγώνα υπέρ του Αλλάχ, σκοτώνοντας φυσικά άοπλους πολίτες), τους οποίους στη συνέχεια επιδεικνύουν ως θύματα του στρατού της Συρίας.
Κομβικό σημείο σε αυτόν τον “βρώμικο πόλεμο”, στον οποίο πρωταγωνιστούν εγκληματίες του κοινού ποινικού δικαίου των οποίων η δολοφονική δράση καλύπτεται επαρκώς από τους δυτικούς δημοσιογράφους, παίζει η Τουρκία, η οποία έχει αναλάβει την εκπαίδευση μαχητών της αντιπολίτευσης, την οργάνωσή τους και την μεταφορά οπλισμού και στρατιωτικού υλικού εντός της Συρίας και κοντά στα Συρο-τουρκικά σύνορα.
Προ εξαμήνου, περίπου, η Τουρκία είχε επιχειρήσει την είσοδο ενός τουρκικού τάγματος για την “κάλυψη” πολιτών προσφύγων που εγκατέλειπαν την Συρία. Σε αυτή την τουρκική απόπειρα απάντησε άμεσα ο Συριακός στρατός, ο οποίος και εξανάγκασε ολόκληρη την τουρκική στρατιωτική δύναμη να οπισθοχωρήσει στην Τουρκία, αφήνοντας πίσω περισσότερους από 100 νεκρούς και περίπου 400 αιχμαλώτους (οι σωροί των νεκρών και οι αιχμάλωτοι επέστρεψαν στην Τουρκία, μετά από επίσκεψη στον κ. Άσαντ του τούρκου υπουργού Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου).
Όμως, φαίνεται πως η Τουρκία δεν έβαλε μυαλό, ή δοθείσης της ευκαιρίας συνεργάστηκε στο σχέδιο απομάκρυνσης του Άσαντ από την εξουσία, ευελπιστώντας σε ένα καλό κομμάτι Συριακής γης στα σύνορα του Γκαζιαντέμπ, του Κιλίς και του Κουρκουρούμ. Μέσα σε αυτά ακριβώς τα πλαίσια, έχει αναπτύξει σημαντικές στρατιωτικές δυνάμεις στα σύνορα με την Συρία.
Καθημερινό φαινόμενο οι αψιμαχίες με τον Συριακό Στρατό
Οι συριακές δυνάμεις κατέστρεψαν δύο βάρκες που χρησιμοποιούνταν από τους τρομοκράτες για τη μεταφορά όπλων στην πόλη Χόμς.
Συγκεκριμένα, το πρωί της Πέμπτης οι συριακές δυνάμεις συγκρούστηκαν με τρομοκράτες κοντά στη λίμνη Κιτίνα στην επαρχία Χομς, οι οποίοι μετέφεραν με δύο βάρκες οπλισμό και πυρομαχικά σε τρομοκρατικές ομάδες στο χωριό αλ Κσεΐρ.
Οι κυβερνητικές δυνάμεις συγκρούστηκαν με τρομοκράτες στην περιοχή Ντάραα και στα Λατάκια προκαλώντας μεγάλες απώλειες, σύμφωνα με το συριακό πρακτορείο ειδήσεων.
Στην επαρχία Λατάκια, οι αρχές βρήκαν μια ένοπλη τρομοκρατική ομάδα στην περιοχή της άλ Ράμπια, συγκρούστηκαν μαζί της και προξένησαν μεγάλες απώλειες στους τρομοκράτες.
Επίσημη πηγή της επαρχίας ανέφερε σε δημοσιογράφο του πρακτορείου, ότι αριθμός τρομοκρατών κατέφυγε στα τουρκικά σύνορα, επισημαίνοντας ότι οι αρχές κατέσχεσαν ποσότητες όπλων και πυρομαχικών των τρομοκρατών.
Μηχανοκίνητες μονάδες του στρατού διέλυσαν την Πέμπτη τρεις βόμβες που φυτεύτηκαν επί της εθνικής οδού Idleb-Ariha , και ζύγιζαν η κάθε μία 100 χιλιόγραμμα.

http://filologos10.wordpress.com/2012/07/14/%CF%83%CF%85%
Read more

Goldman Sachs: Στην Ευρώπη θα δούμε πιο σκοτεινές ώρες πριν την αυγή – Οι λαοί δεν έχουν την υπομονή που απαιτούν οι αλλαγές - Η πίεση που ασκείται θα προκαλέσει έντονες πολιτικές εντάσεις


Για σκοτεινές ώρες πριν την αυγή στην Ευρώπη, αλλά και για μια πίεση που ασκείται η οποία είναι μεν απαραίτητη, θα οδηγήσει όμως σε έντονες πολιτικές εντάσεις κάνει λόγο σε ανάλυση της η Goldman Sachs.
Η κρίση στην ευρωζώνη είναι πιθανό να πάρει χειρότερη τροπή, προτού τελικά τα πράγματα να γίνουν καλύτερα, αναφέρει ο Huw Pill, αναλυτής της Goldman Sachs. Θα δούμε πιο σκοτεινές ώρες πριν έρθει η αυγή.», αναφέρει χαρακτηριστικά. Στις βασικές αρχές, έχει σημειωθεί πρόοδος. Και οι χώρες σιγά σιγά υλοποιούν βήματα προς την προσαρμογή, αν και αρκετά οδυνηρές σε πολλές  περιπτώσεις. Παράλληλα αναπτύσσονται  θεσμοί που θα βελτιώσουν τη διαχείριση της ζώνης του ευρώ. Αλλά η διαδικασία που απαιτείται και ακολουθείται είναι επίπονη και χρονοβόρα. Αυτό σημαίνει ότι ούτε οι χρηματοπιστωτικές αγορές, ούτε οι λαοί είναι πιθανόν να έχουν την υπομονή που απαιτείται για μια τέτοια παρατεταμένη, σταδιακή λύση. Πιστεύουμε ότι ο  συνδυασμός της πολιτικής που έχει υιοθετηθεί  αλλά και η πίεση των αγορών θα επιταχύνουν τελικά το ρυθμό των απαραίτητων αλλαγών. Η πίεση πάντως – αν και είναι σημαντική για την επίτευξη μιας βιώσιμης λύσης  - θα προκαλέσει έντονες πολιτικές εντάσεις, καταλήγει ο αναλυτής της Goldman Sachs.

www.bankingnews.gr
Read more

Διαβάστε και κλάψτε, όσοι έχουμε ακόμα εθνική συνείδηση… We are the akritai of Hellenism!!!



Απαραίτητη σημείωση για να μην παρεξηγηθούν πράγματα που αναφέρονται στη συνέντευξη.  Ο Δημήτρης ζητά τα ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ! Αυτοί ΗΤΑΝ ΕΚΕΙ. Δεν εποίκησαν, ούτε λαθρο-μετανάστευσαν!!!

Στο τέλος της συνέντευξης δακρύζεις… Και μεις σας αγαπάμε Δημήτρη, κρατάτε ψηλά τη Σημαία και την Πίστη στις καρδιές σας, antexoume

Διαβάστε και ΕΔΩ , τι έκαναν στο Λίβανο στην επέτειο της Άλωσης…

«Είμαστε Ακρίτες του Ελληνισμού»: Συνέντευξη με τον Ιδρυτή και Πρόεδρο του Ορθοδόξου Κόμματος του Λιβάνου

Ροντρίγκ (Δημήτρη) Ελ Χούρι, συνέντευξη στην Αντωνία Πατσίδου

1) Η Ελληνική Ορθόδοξη κοινότητα του Λιβάνου, απαριθμεί 3.000 Έλληνες εξ Ελλάδος. Οι ελληνόφωνες περιοχές της χώρας συγκεντρώνονται κυρίως στην πρωτεύουσα Βηρυτό, και στην Τρίπολη, στο Βόρειο Λίβανο. Δώστε μας περισσότερες λεπτομέρειες για την Ελληνική κοινότητα του Λιβάνου.
Δημήτρης Ελ Χούρι
Η λίστα της Ελληνικής Ορθόδοξης Κοινότητας στο Λίβανο με τους 3.000 Έλληνες που ζουν στο Λίβανο, δίνει μια λανθασμένη καταμέτρηση. Ο πραγματικός αριθμός είναι περίπου 300.000 και είναι 7-8% του πληθυσμού, και η τέταρτη μεγαλύτερη κοινότητα του Λιβάνου, μετά από τους σουνίτες, Σιίτες, και Μαρωνίτες. Ο αριθμός 3.000 αντιπροσωπεύει εκείνους που έχουν την «ελληνική ιθαγένεια» από το σύγχρονο ελληνικόκράτος … και εκείνων που ήρθαν από την Μικρά Ασία στο Λίβανο μετά το 1920. Αλλά εκείνοι που έχουν «ρίζες ελληνικές», εκείνοι που μιλούσαν κάποτε ελληνικά, εκείνοι που ονομάζονται «Ρουμ» (στην αραβική γλώσσα) είναι σήμερα περισσότερο από 300.000.
Όταν οι Άραβες κατέκτησαν τη γης μας το 634 μ.Χ., ονόμασαν τη γη μας «γη των Αλ Ρουμ (γη των Ρωμιών)» και ο πρώτος Άραβας ιστορικός “Αλ Γιακίντι (al wakidi)”, από τον 8ο αιώνα,) σημείωσε ότι σε πόλη της Συρίας και του Λιβάνου, οι Άραβες εισβολείς ήταν υποχρεωμένοι να μιλούν με τους προγόνους μας (αλ-ρουμ), στην ”ελληνική γλώσσα” ”λούχα ρουμία”. Το ίδιο και οι Τούρκοι μετά από αυτούς, αποκαλούσαν τους Έλληνες «Ρουμ» και την ελληνική γλώσσα «ρωμαίικα».Μετά από 1400 χρόνια, αραβικής κατάκτησης … έχουμε αραβοποιηθεί απόλυτα, αλλά κρατάμε το όνομά μας, «Ρουμ» και κρατάμε την ελληνική γλώσσα στις λειτουργίες …Και πρέπει να ξέρετε ότι η Ελληνική Ορθόδοξη Κοινότητα, και η Ελληνική Κοινότητα των Καθολικών (Ουνίτες) έχουν τις ίδιες ρίζες … και η Ελληνική Κοινότητα των Καθολικών αριθμεί τώρα περίπου 190.000 στο Λίβανο. Και μην ξεχνάτε ότι πολλοί Έλληνες φιλόσοφοι και οι άγιοι είναι από την Αντιόχεια. (Άγιος Χρυσόστομος, Άγιος Δαμασκηνός, ο Άγιος Ρωμανός ο Μελωδός, ….).
2) Οι Έλληνες στον Λίβανο, αν και μιλούν αραβικά κρατούν στο μυαλό τους, ότι είναι Έλληνες που αναγκάστηκαν να αποδεχθούν τον αραβισμό. Αλλά η προπαγάνδα που γίνεται από τα πολιτικά κόμματα προσπαθεί να τους πείσει ότι είναι Ορθόδοξοι Άραβες ή Σύροι, αλλά όχι Έλληνες. Τι συμβαίνει ακριβώς με αυτό το θέμα; 
Δημήτρης Ελ Χούρι
Εμείς εξακολουθούμε να αποκαλούμε τους εαυτούς μας“Ρουμ”. Στα παλιά αραβικά χειρόγραφα το όνομα «Ρουμ» στη χώρα μας σημαίνει “ελληνικός λαός”, και ο όρος”λούχα ρουμία” σημαίνει “ελληνική γλώσσα”. Και είμαστε εδώ, πολλούς αιώνες πριν από τους Άραβες. Ο Παπαδόπουλος, στο βιβλίο του, η ιστορία της Εκκλησίας της Αντιοχείας, λέει: «η πλειοψηφία της Εκκλησίας της Αντιοχείας ήταν Έλληνες»(σελίδα 51). Και για την αραβοποίηση , λέει στο ίδιο βιβλίο, «η δίωξη έχει ενταθεί από 773 … Ο Χαλίφης αλ-Μανσούρ … εμπόδιζε τη διδασκαλία της ελληνικής γλώσσας στα παιδιά. Από τότε, οι Χριστιανοί, ειδικά η Ορθόδοξη Εκκλησία ήταν υποχρεωμένη να μεταφράσει τα βιβλία στα αραβικά … και αυτό είναι που προκάλεσε την αραβοπόίηση του ελληνικού λαού “(σελίδα 570 – 571). Η προπαγάνδα των πολιτικών κομμάτων, επηρεαζόμενη από τους μουσουλμάνους, λέει σήμερα σε όλο τον κόσμο ότι είναι “Άραβες” … και ότι οι χριστιανοί κατάγονται από τις αραβικές φυλές που … δεν είναι η αλήθεια … διδάσκουν αυτή ανακριβή ιδεολογία στα σχολεία (Συρία) … και στο Λίβανο και πολλοί από τους ανθρώπους επαναλαμβάνουν ανακριβή ιδεολογία, χωρίς ιστορικές αναφορές, και χωρίς αναζήτηση της ιστορικής αλήθειας. Η προπαγάνδα των κομμάτων των Μαρωνιτών, λέει στην “Ορθόδοξη νεολαία” μας ότι είμαστε όλοι οι Χριστιανοί είμαστε “Αραμαίοι” … και όχι Έλληνες … και ότι οι “Ρουμ” ήταν εισβολείς όπως τους “Άραβες” … και πολλά μέλη του πληθυσμού των «Ρουμ» επαναλαμβάνουν αυτή τηνιδέα χωρίς αφύπνιση … επηρεαζόμενη από τα ισχυρά μέσα μαζικής ενημέρωσης των Μαρωνιτών. Η αλήθεια είναι: σε αυτή τη γη, κάποτε, υπήρχαν πολλά έθνη-κοινότητες. Οι Σύροι (Μαρωνίτες), οι Έλληνες (Ρουμ), και οι Άραβες ( Μουσουλμάνοι) …. Θα πρέπει να αποδεχθούμε το «πλουραλισμό» του τόπο αυτού … γιατί αυτή είναι η “ιστορική αλήθεια” και όχι η «ιδεολογική».
3) Η Ελληνική Ορθόδοξη νεολαία του Λιβάνου είναι απόγονοι των Ελλήνων της Αντιοχείας, δηλαδή είναι Έλληνες από την ελληνιστική εποχή. Υπάρχει μια προσπάθεια από μέρους σας για να δημιουργηθεί ένα πολιτικό κόμμα για την Ελληνική Ορθόδοξη Κοινότητα. Ποιοι είναι οι στόχοι του κόμματος;
Δημήτρης Ελ Χούρι
Μόνο με το να επιμένουμε σε αυτό το «πλουραλισμό» μπορούμε να σώσουμε την κοινότητά μας από το να απορροφηθεί. Το καθεστώς του Λιβάνου, είναι ένα σεκταριστικό καθεστώς. Έχουμε 128 βουλευτές, 64 πρέπει να είναι Μουσουλμάνοι, και 64 πρέπει να είναι Χριστιανοί. Το μερίδιο της Ελληνικής Ορθόδοξης Κοινότητας είναι 14 βουλευτές. Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης πρέπει επίσης να είναι Έλληνας Ορθόδοξος.Κάθε κοινότητα του Λιβάνου έχει το δικό της πολιτικό κόμμα, γι ‘αυτό η παρουσία τους είναι έντονη στην πολιτική. Οι Μαρωνίτες έχουν το κόμμα των Λιβανικών δυνάμεων, το Kataeb, το FPM, το Marada, η σουνιτική κοινότητα έχει το «Κίνημα του Μέλλοντος» και τις ισλαμικές οργανώσεις, οι Σιίτες έχουν τη Χεζμπολάχ και Αμάλ, οι Δρούζοι έχουν τα κόμματά τους …. Ακόμη και η “Αρμενική” κοινότητα (1%) του πληθυσμού είναι ισχυρότερη στην πολιτική ζωή και μπορούν να έχουν τους δικούς τους εκπροσώπους στο κοινοβούλιο και στην κυβέρνηση, γιατί έχουν το δικό τους κόμμα. Η Ελληνική Ορθόδοξη Κοινότητα (7% του πληθυσμού), έχει 14 βουλευτές,δεν έχει όμως κανένας από αυτούς «μια ελληνική ορθόδοξη» ομιλία, και κανένας από αυτούς δεν προέρχεται από «Ελληνικό Ορθόδοξο» κόμμα …. Οι ηγέτες των άλλων κοινοτήτων ορίζουν τους εκπροσώπους ΜΑΣ … γι ‘αυτό, οι Ορθόδοξοι βουλευτές μας, μιλούν για τα συμφέροντα των άλλων κοινοτήτων …. Για να ικανοποιήσουν τους ” Μαρωνίτες ηγέτες» ή «Μουσουλμάνους ηγέτες” και να τους προτείνουν κάποια άλλη στιγμή στους εκλογικούς τους κανονισμούς ….Πρέπει να οργανωθούμε μέσα σε ένα «πολιτικό κόμμα» να ενισχύσουμε την πολιτική παρουσία μας … όχι μόνο στο Λίβανο, αλλά και στη Συρία, καθώς επίσης και στην Ιορδανία. Πρέπει να οργανωθούμε μέσα σε ένα «πολιτικό κόμμα» για να σώσουμε την ιστορική ταυτότητά μας, την “Ελληνική Βυζαντινή” ταυτότητα … με αυτό τον τρόπο θα σταματήσει ν’ απορροφάται η νεολαία μας από τις πολιτικές ιδεολογίες των άλλων. Γι ‘αυτό, θα πρέπει να μάθουμε την ελληνική γλώσσα στη νεολαία μας, πρέπει να κάνουμε συνέδρια σχετικά με αυτήν την ιστορική μας ταυτότητα, και φέτος κάναμε το πρώτο «Μνημόσυνο στην Ανατολή» για την επέτειο της πτώσης της Πόλης μας, τη Κωνσταντινούπολη, για να κρατήσουμε την ιστορική μας ταυτότητα … ζωντανή και στην ομιλία μας είπαμε: «Η Αγία Σοφία είναι δική μας», και κάναμε αυτή την τελετή, σαν χαιρετισμό από τους ελληνορθόδοξους της Αντιοχείας και Πάσης Ανατολής, στο Οικουμενικό Πατριαρχείο … λέμε: «Ο Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως είναι η Κεφαλή πασών των Ορθόδοξων Εκκλησιών στον κόσμο, οποιαδήποτε παραβίαση των δικαιωμάτων του, είναι μια επιθετική πράξη ενάντια σε όλους τους Ορθόδοξους ανθρώπους στον κόσμο». Και για πρώτη φορά μιλήσαμε στα μέσα ενημέρωσης του Λιβάνου σχετικά με αυτήν επέτειο και αυτό το ιστορικό γεγονός. (Δείτε εδώ το ΒΙΝΤΕΟ!!!)
 4) Από τότε που ξεκίνησε ο εμφύλιος πόλεμος στη Συρία, χιλιάδες Χριστιανοί έχουν σκοτωθεί από μουσουλμάνους αντάρτες μουτζαχεντίν. Πολλοί από αυτούς είναι Έλληνες Ορθόδοξοι Χριστιανοί, ως επί το πλείστον Έλληνες Μακεδόνες και Έλληνες της Βυζαντινής περιόδου. Ποιες είναι οι πληροφορίες σας σε αυτό το θέμα; 
Δημήτρης Ελ Χούρι
Η Ελληνική Ορθόδοξη Κοινότητά μας στη Συρία ζει μέσα σε μια επικίνδυνη κατάσταση. Οι ισλαμιστές φονταμενταλιστές σήμερα, υποστηρίζεται από δυτικές “ηλίθιες” πολιτικές, επιτίθενται σε πολλά παλαιοχριστιανικά μνημεία, ιδίως στην πόλη Χομς Έμεσα, τη πόλη του μεγάλου Έλληνα αγίου “Ρωμανού του Μελωδού” … σήμερα 130.000 Έλληνες ορθόδοξοι έχουν εκτοπιστεί από την πόλη αυτή την περιοχή Αλαβιτών ή στο Λίβανο. Επιτίθενται στους αδελφούς μας εκεί, και τους απειλούν … και τα δυτικά μέσα ενημέρωσης υποστηρίζουν αυτούς τους φονταμενταλιστές … χωρίς να ρωτήσουν τον Ελληνικό Ορθόδοξο πληθυσμό της Συρίας, αν θα είναι καλύτερα για αυτούς αν επαναφέρουν ένα “ισλαμικό φονταμενταλιστικό καθεστώς”. Μπορώ να πω, ακόμα και μόνο στη Συρία, με τη δημιουργία ενός Ελληνικού Ορθόδοξου πολιτικού κόμματος, μπορούμε να σώσουμε την παρουσία μας … να μη χρησιμοποιούμαστε από τις συγκρούσεις των άλλων … 13% του πληθυσμού της Συρίας είναι Έλληνες Ορθόδοξοι, πάνω από 1.200.000.Με την ίδρυση ενός πολιτικού κόμματος σε αυτή τη μεγάλη κοινότητα, μπορείτε να φανταστείτε τι επιρροή θα έχουμε … τώρα χρησιμοποιούμαστε από τους άλλους … θα γίνουμε πιο δυνατοί και μπορούμε να πούμε: το κόμμα μας, η κοινότητά μας, δεν θα εμπλακεί ποτέ στις συγκρούσεις σας, έχουμε τα δικαιώματά μας,,, και είμαστε εδώ για να το ανεχτείτε … με τη δημιουργία αυτού του κόμματος, μπορούμε να κάνουμε μια σύγκλιση μεταξύ όλων των κοινοτήτων …. και μπορούμε να υπερασπιστούμε τα δικαιώματά μας …
5) Ποιο μήνυμα θα θέλατε να στείλετε στους αδελφούς σας Έλληνες στην Ελλάδα;
Δημήτρης Ελ Χούρι
Εἴμαστε ἐδώ ὑπερήφανοι γιὰ τὴν Ἑλληνική καταγωγή μας. Νὰ μὴν ξεχνάτε ὅτι ἔχετε Ἕλληνες ἀδελφούς ἐδώ, στὴν ἀνατολή … καὶ ΣΑΣ ΑΓΑΠΑΜΕ…Εἴμαστε οἱ ναοί ἀκρίται, καὶ θὰ κρατήσουμε τὴν φλόγα στὰ χέρια μας, τὴ φλόγα τοῦ ἑλληνισμοῦ καὶ τὴς Ὁρθοδοξίας!
Τη συνέντευξη στην Αντωνία Πατσίδου στα αγγλικά, την βρίσκετε  ΕΔΩ
Η Μετάφραση έγινε από το NOCTOC
Read more

Το χαράτσι θα είναι στο λογαριασμό της ΔΕΗ και χωρίς δόσεις ..


Τρόικα και ΔΕΗ γονατίζουν τα νοικοκυριά… 
- Την τρόικα την φόβισε το γεγονός ότι 500.000 πολίτες δεν έχουν πληρώσει ακόμα το χαράτσι - Μέχρι και πριν λίγες ημέρες η κυβέρνηση μιλούσε για πληρωμή του χαρατσίου σε πέντε δόσεις
- Θεωρείται σίγουρο πως θα πολλαπλαστιαστούν τα νοικοκυριά που δεν θα το πληρώσουν
- Σοκ στους πολίτες που δεν έχουν πλέον άλλα χρήματα να πληρώσουν
Ενδεικτικό των άγριων διαθέσεων της τρόικας είναι η απόφαση να εισπραχθεί το τέλος ακινήτων μαζί με το λογαριασμό ηλεκτρικού ρεύματος…παρά το γεγονός ότι στις προεκλογικές δηλώσεις της κυβέρνησης ήταν η αποδέσμευση του τέλους ακινήτων από το λογαριαμό της ΔΕΗ.
Μάλιστα, όλες αυτές τις ημέρες υπήρχαν διαρροές ότι το τέλος ακινήτων δεν θα εισπραχθεί μαζί με τον λογαριασμό ρεύματος και θα υπάρξουν έως και πέντε δόσεις, προκειμένου να διευκολυνθούν τα νοικοκυριά των οποίων ο προϋπολογισμός χτυπάει κόκκινο.
Έτσι το χαράτσι λοιπόν όπως και για το 2011 έτσι και για το 2012 θα εισπραχθεί ενιαία μέσω των λογαριασμών του ηλεκτρικού ρεύματος.
Σύμφωνα με πληροφορίες η τρόικα απαίτησε να δει έσοδα από το χαράτσι και έτσι τελικά εγκαταλείφθηκαν οι σκέψεις για χωριστά ειδοποιητήρια.
Κι ενώ χιλιάδες πολίτες ζουν στα όρια της φτώχιας με τα νοικοκυριά να αδυνατούν να τα βγάλουν πέρα, ενώ οι αυτοκτονίες για οικονομικούς λόγους σημειώνουν ρεκόρ, η τρόικα διέταξε να μην επιτρέπεται ουδεμία διευκόλυνση στην αποπληρωμή του λογαριασμού της ΔΕΗ. Δηλαδή, χαράτσι και λογαριασμός ηλεκτρικού ρεύματος θα εισπράττονται από τη ΔΕΗ μαζί, χωρίς καμία διευκόλυσνη!
Ωστόσο, υπάρχουν πολλά ερωτήματα σε περίπτωση που συνδεθεί το χαράτσι με το ρεύμα:
Κατ’ αρχάς, σε πόσους λογαριασμούς της ΔΕΗ θα μοιραστεί ο φόρος; Επίσης, με δεδομένη την απόφαση των δικαστηρίων ότι δεν μπορεί να κόβεται το ρεύμα αν κάποιος δεν πληρώσει το χαράτσι, πώς πιστεύει το οικονομικό επιτελείο ότι δε θα υπάρξουν περισσότεροι από τους 500.000 πολίτες που δεν πλήρωσαν πέρυσι το χαράτσι;
Επίσης, δημιουργείται ένα τεράστιο πρόβλημα ρευστότητας για τα ελληνικά νοικοκυριά τα οποία θα πρέπει τώρα να πληρώνουν κάθε μήνα τη δόση για τους φόρους εισοδήματος, αλλά να βρουν χρήματα και για το χαράτσι. Το κράτος υπολογίζει ότι ο συγκεκριμένος φόρος φέρνει πάνω από 2 δις ευρώ στο κράτος.
Τι οδήγησε σε αυτό το σκληρή απόφαση; Το γεγονός πως περίπου 500 χιλιάδες πολίτες δεν πλήρωσαν το χαράτσι ακινήτων, ανησύχησε ιδιαίτερα την τρόικα, η οποία απαίτησε να δει έσοδα από το τέλος ακινήτων! Συνεπώς, έτσι εγκαταλείφθηκαν και οι αρχικές σκέψεις για ξεχωριστά ειδοποιητήρια για χαράτσι και ΔΕΗ.
Read more

Σκληρό μήνυμα ΔΟΕ προς υπουργό για την αξιολόγηση


Σκληρό μήνυμα ΔΟΕ προς υπουργό για την αξιολόγηση
ΡΕΠΟΡΤΑΖ:esos.gr
Θα ακυρώσουμε δυναμικά στην πράξη οποιαδήποτε προσπάθεια για αξιολόγηση – κατηγοριοποίηση και τιμωρία των εκπαιδευτικών και των σχολείων.
Το μήνυμα αυτό έστειλε προς την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας το ΔΣ της ΔΟΕ , με  επιστολή.

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ
Θέμα: «Αξιολόγηση»
Κύριε Υπουργέ,
Κύριε Υφυπουργέ,
    Με αφορμή τις τοποθετήσεις σας κατά τη διάρκεια των προγραμματικών δηλώσεων της νέας Κυβέρνησης στη Βουλή και τις ειδικές αναφορές σας στο θέμα της αξιολόγησης των εκπαιδευτικών, το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. σας κάνει γνωστά τα ακόλουθα:
•    Ο κλάδος των εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης με επανειλημμένες αποφάσεις των Γενικών του Συνελεύσεων έχει ταχθεί υπέρ της αξιολογικής αποτίμησης τόσο του εκπαιδευτικού έργου, όσο και συνολικά της εκπαιδευτικής πολιτικής, μιας αποτίμησης από τα «κάτω» που θα πραγματοποιείται από τους εκπαιδευτικούς συλλογικά και όχι από μονοπρόσωπα όργανα και θα έχει ως στόχο την ανίχνευση των προβλημάτων και το σχεδιασμό των αναγκαίων παρεμβάσεων στην κατεύθυνση ανατροφοδότησης της εκπαιδευτικής διαδικασίας.
•    Σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτές πολιτικές που  χρησιμοποιούνται  προσχηματικά από την κυβέρνηση με μοναδικό στόχο την υλοποίηση των μνημονιακών δεσμεύσεων για δραστικό περιορισμό των εκπαιδευτικών (ελάχιστοι διορισμοί απολύσεις και ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων) και ελαχιστοποίηση του μισθολογικού κόστους στο Δημόσιο.
•    Υπάρχει κατηγορηματική διαφωνία με τα νομοθετήματα των τελευταίων χρόνων (Ν.3848/10, Ν.4024/11) γιατί ως στόχο τους δεν έχουν την αναβάθμιση του παρεχόμενου εκπαιδευτικού έργου, αλλά τη χειραγώγηση και τιμωρία των εκπαιδευτικών και την κατηγοριοποίηση των σχολείων.
•    Η σύνδεση της μισθολογικής και βαθμολογικής εξέλιξης με την αξιολόγηση, η οποία θέτει φραγμούς μέσα από μια σειρά εντελώς αυθαίρετων ποσοστώσεων  ανοίγοντας μέχρι και τον Καιάδα των απολύσεων, αποτελεί κόκκινη γραμμή και εχθρική ενέργεια κατά του κλάδου και δε γίνεται αποδεκτή. Ενδεχόμενη προσπάθεια εφαρμογής της, θα αποτελέσει αιτία πολέμου, αρχή μεγάλων συγκρούσεων και δημιουργίας έντασης στο σχολικό περιβάλλον. Ο χώρος της εκπαίδευσης δεν μπορεί να ανεχθεί άλλη αναλγησία και βαρβαρότητα.
Δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι όπως και στο παρελθόν πράξαμε, θα ακυρώσουμε δυναμικά στην πράξη οποιαδήποτε προσπάθεια για αξιολόγηση – κατηγοριοποίηση και τιμωρία των εκπαιδευτικών και των σχολείων.
Στην κατεύθυνση αυτή απαιτούμε:
•    Ακώλυτη βαθμολογική και μισθολογική εξέλιξη.
•    Κατάργηση του νομικού πλαισίου για την αξιολόγηση (Ν. 3848/10 και 4024/11).
•    Καμία κατηγοριοποίηση μαθητών και σχολείων.
•    Καμία αξιολόγηση – χειραγώγηση των εκπαιδευτικών.
Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. σας καλεί  στα πλαίσια των επεξεργασμένων θέσεών του, να δώσετε προοδευτικές αναγκαίες λύσεις, στην κατεύθυνση της αναβάθμισης της εκπαίδευσης και των εργαζομένων σε αυτή, για ένα δημόσιο σχολείο αντάξιο των αναγκών και της εποχής.

Read more

Αυτοδιαλύεται ο μύθος των Ψευδομακεδόνων.


Κωνσταντίνος Χολέβας- Πολιτικός Επιστήμων

Το όνομα αυτού Λιούπτσο Γκεοργκίεφσκι. Φιλόλογος, πρώην Πρωθυπουργός των Σκοπίων και ιδρυτής του εθνικιστικού κόμματος ΒΜΡΟ-ΔΠΜΗΕ, το οποίο εμφανίσθηκε ως συνέχεια του ΒΜΡΟ (Εσωτερική Μακεδονική Επαναστατική Οργάνωση) των κομιτατζήδων του 1893-1908.

Προ δεκαπενταετίας παρουσιαζόταν ως ο πιο φανατικός οπαδός του τεχνητού μακεδονικού έθνους και δήλωνε ότι το επόμενο συνέδριο του κόμματός του θα γίνει στην «κατεχόμενη» από τους Έλληνες Θεσσαλονίκη. Σήμερα έχει μετατραπεί στον φανατικότερο αντίπαλο των σκοπιανών μύθων που ο ίδιος υπηρέτησε. Προ ολίγων ημερών (βλέπε ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ της 2.7.2012) τόνισε δημοσίως ότι οι Σλάβοι των Σκοπίων, οι γνωστοί μας ψευδομακεδόνες, είναι οι μεγαλύτεροι πλαστογράφοι της ιστορίας και παραχαράσσουν την ιστορία των Ελλήνων και των Βουλγάρων. Η στάση του πάντως δεν προκύπτει από έναν ξαφνικό φιλελληνισμό. Έχει δηλώσει ξεκάθαρα ότι αισθάνεται Βούλγαρος και ότι θα ήθελε να αναλάβει ως Πρέσβυς της Βουλγαρίας στην ΠΓΔΜ.

Φυσικά δεν είναι ο μόνος σκοπιανός πολίτης που υφίσταται κρίση ταυτότητος και επιδίδεται σε οβιδιακές μεταμορφώσεις. Πολυάριθμοι πολίτες της γειτονικής μας χώρας ανακαλύπτουν καθημερινά άλλοι ότι είναι Βούλγαροι, άλλοι ότι είναι Σέρβοι και άλλοι ότι είναι Έλληνες, κυρίως Βλαχόφωνοι (Ελληνόβλαχοι). Κατανοούν ότι το κομμουνιστικό καθεστώς του Τίτο, από το 1944 και μετά ανάγκασε δια της ψυχολογικής και αστυνομικής βίας τους ίδιους ή τους προγόνους τους να αλλάξουν εθνική ταυτότητα και να προσχωρήσουν ακουσίως στην κατασκευασμένη «μακεδονική» εθνότητα.

Την πολυεθνική εικόνα του πληθυσμού έχει κατά καιρούς παραδεχθεί και ένας άλλος επιφανής πολίτης των Σκοπίων, ο Αρχιεπίσκοπος Αχρίδος και Μητροπολίτης Σκοπίων Ιωάννης (Βρανιτσέφσκι) . Ο Ιωάννης ήταν κληρικός της σχισματικής «Μακεδονικής» Εκκλησίας, η οποία ιδρύθηκε αντικανονικώς από τον Τίτο το 1967 και δεν αναγνωρίζεται από καμία Ορθόδοξη Εκκλησία. Προσχώρησε στη νόμιμη και κανονική τάξη και αναγνωρίσθηκε ως Ποιμενάρχης των Ορθοδόξων της ΠΓΔΜ από τη Σερβική Εκκλησία. Έχει δηλώσει ευθαρσώς ότι δεν θέλει αν αποκαλείται Αρχιεπίσκοπος «Μακεδονίας» διότι οι Ορθόδοξοι του κράτους του αποτελούνται από πολλές εθνότητες και δεν τους εκφράζει ο όρος «Μακεδονία» . Δηλαδή αρνείται να παίξει τον ρόλο του κρατικού προπαγανδιστή, τον οποίο παίζει με κρατική χρηματοδότηση η σχισματική δήθεν Μακεδονική Εκκλησία στη Διασπορά των Σκοπιανών (ΗΠΑ., Αυστραλία, Καναδάς κ.α). Γι’ αυτήν του την απειθαρχία φυλακίζεται, διώκεται, δικάζεται, συκοφαντείται και προπηλακίζεται επί μία δεκαετία μαζί με τους κληρικούς, τους μοναχούς και το ποίμνιο που τον ακολουθεί. Σήμερα βρίσκεται για τρίτη φορά έγκλειστος σε φυλακή των Σκοπίων. Οι διάφορες οργανώσεις της Ελλάδος, που είναι συνήθως λαλίστατες για τα «καταπιεζόμενα» δικαιώματα υπαρκτών ή ανυπάρκτων μειονοτήτων, τηρούν αιδήμονα σιγήν για τα παθήματα του Αρχιεπισκόπου Ιωάννη.

Βλέποντας την αυτοδιάλυση του μύθου τους οι εθνικιστές Σκοπιανοί με επικεφαλής τον Πρωθυπουργό Νίκολα Γκρούεφσκι εντείνουν τις λεκτικές επιθέσεις κατά της Ελλάδος και εγκαινιάζουν όλο και περισσότερα αγάλματα στη μνήμη του Φιλίππου και του Αλεξάνδρου. Νομίζω ότι τώρα που σταθεροποιήθηκε η πολιτική κατάσταση στη χώρα μας καλό θα ήταν να σκεφθούμε την καταγγελία της Ενδιάμεσης Συμφωνίας του 1995. Ήδη οι Σκοπιανοί την έχουν κουρελιάσει με τις διεκδικήσεις τους, την χρησιμοποίησαν άλλωστε για να μας εγκαλέσουν ενώπιον του Δικαστηρίου Διεθνούς Δικαίου της Χάγης. Πιστεύω ότι δεν πρέπει να χάνουμε χρόνο δεδομένου ότι από την ημέρα της επισήμου καταγγελίας η Συμφωνία θα διαρκέσει επί ένα ακόμη χρόνο και μετά θα λήξει. Για να μην έχουμε, όμως, μόνο αμυντική διπλωματία καλό θα ήταν να αντεπιτεθούμε στον τομέα των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων θέτοντας θέμα ελληνικής μειονότητας στη ΦΥΡΟΜ.

Κυριακάτικη Δημοκρατία

http://logioshermes.blogspot.com/2012/07/blog-post_1250.html
Read more