Σάββατο 14 Ιουλίου 2012

Κόκκινη γραμμή τα επιδόματα.!!


Ακούω και διαβάζω ότι η Τρόικα δεν θα δεχτεί τα «ισοδύναμα» που θα της προτείνει η ελληνική κυβέρνηση, ώστε να αποφευχθεί η περικοπή των επιδομάτων των ενστόλων. Κατ΄αρχήν διερωτώμαι, γιατί πρέπει να…εφευρεθούν ισοδύναμα, προκειμένου η χώρα να προασπίσει ζωτικό και στρατηγικής σημασίας εθνικό συμφέρον.
Αν δηλαδή μεθαύριο απαιτήσουν οι δανειστές να κόψουμε το ρεύμα από τις μονάδες εντατικής θεραπείας ή από τις θερμοκοιτίδες, θα πρέπει να ψάχνουμε εναλλακτικές λύσεις για να…αντιπροτείνουμε;
Στο βαθμό που διατηρούμε τον έλεγχο της εθνικής μας κυριαρχίας, πρέπει επιτέλους να προταχθούν και κάποιες τελευταίες «κόκκινες γραμμές».

Προσωπικά αδιαφορώ για το αν ο κ. Τόμσεν κατανοεί ότι η Ελλάδα δεν είναι Λουξεμβούργο, δέχεται καθημερινά παραβιάσεις του εθνικού της εναέριου χώρου και συνορεύει με μία περιφερειακή υπερδύναμη η οποία την απειλεί επισήμως με πόλεμο.
Αν αυτή η στελεχάρα του ΔΝΤ αγνοεί στοιχειώδη γεωστρατηγικά δεδομένα σχετικά με τη χώρα την οποία κλήθηκε να…επιβλέψει, είναι δικό του πρόβλημα. Δεν θα του μάθουμε γράμματα στην ηλικία του, ούτε θα δώσουμε λογαριασμό για ζητήματα εθνικής επιβίωσης.
Αν επιπλέον ο κάθε Τόμσεν, θεωρεί ότι οι κακοπληρωμένοι Έλληνες αστυνομικοί που επιτελούν ηρωικά τα καθήκοντα τους σε μία πραγματική ζούγκλα εγκληματικότητας, πρέπει να υποστούν νέα αφαίμαξη των μισθών τους, ας απαλλαγεί από τους φουσκωτούς που τον συνοδεύουν και ας κατέβει μια βολτούλα…στον Τροπικό της Ομόνοιας και των γύρω περιοχών. Κι αν επιστρέψει σώος και αβλαβής, ας έρθει να μας πει να κόψουμε τα λεφτά της ομάδας ΔΙΑΣ…
Είναι αδύνατον να μη γνωρίζει η Τρόικα το φαινόμενο μαζικής εγκληματικότητας που βιώνει τα δύο τελευταία χρόνια ολάκερη η ελληνική επικράτεια και είναι άλλωστε απότοκος της πολιτικής του μνημονίου.
Είναι επίσης αδύνατο να αγνοεί ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις πρέπει να εμφορούνται από υψηλό ηθικό και να διατηρούν ένα στοιχειώδες αξιόμαχο, ακόμη και σε συνθήκες ακραίας οικονομικής κρίσης.
Επομένως, ειλικρινά δεν ξέρω γιατί ψάχνουμε για ισοδύναμα και για εναλλακτικές, αντι να τους πούμε ορθά-κοφτά: «λοιπόν παιδιά, αυτό το συγκεκριμένο, δεν παίζει. Βρείτε κάτι άλλο». Στο κάτω-κάτω για καμιά εκατοστή εκατομμύρια μιλάμε(σ.σ. τα επιδόματα των ενστόλων)και δεν θα πέσει το πρόγραμμα έξω, αν δεν προσαρμοστούμε σε αυτή την απαίτηση την ώρα που οι αποκλίσεις μετριόνται σε «τρις»…

Θέλω να πιστεύω λοιπόν ότι η κυβέρνηση, είτε με το καλό, είτε με το άγριο, θα εξηγήσει στην Τρόικα ότι οι μισθολογικές παροχές των ενστόλων δεν προσφέρονται για ψαλίδισμα. Και θα λήξει η συζήτηση σε λίγα δευτερόλεπτα.
Αλλιώς ας έρθουν να τους δώσουμε τα κλειδιά της Κατεχάκη και του Πενταγώνου. Για να μην έχουμε αυταπάτες περί εθνικής κυριαρχίας δηλαδή