Σάββατο 28 Δεκεμβρίου 2013

Ποιους «καίει» στην απολογία του Πολιτικός σεισμός από τις αποκαλύψεις Κάντα - Κατονομάζει πρόσωπα

Αθήνα
Πολιτικό σεισμό προκαλούν οι αποκαλύψεις του πρώην αναπληρωτή διευθυντή Εξοπλισμών Αντώνη Κάντα για τη μεγάλη υπόθεση των «μαύρων χρημάτων» που διακινήθηκαν για προμήθειες του υπουργείου Άμυνας επί σειρά ετών.

Στην απολογία του κατονομάζει 17 πρόσωπα -μεταξύ των οποίων πολιτικούς, αλλά και πολύ γνωστούς επιχειρηματίες-, ενώ εμφανίζει πρώην πρωθυπουργό, υπουργούς, ακόμα και αρχηγό κόμματος να υποστηρίζουν στη Βουλή συγκεκριμένα οπλικά συστήματα. 

Μιλώντας στους ανακριτές υποστήριξε πως το έγκλημα της μίζας ήταν διακομματικό. Ο ίδιος άρχισε να παίρνει μίζες το 1989 επί κυβέρνησης Ξ.Ζολώτα.

Επίκεινται κλήσεις για απολογίες σε εμπόρους, μεσάζοντες, διαχειριστές off-shore και άλλους ύποπτους επιχειρηματίες, όπως αποφασίστηκε σε σύσκεψη ανακριτών και εισαγγελέων το απόγευμα της Παρασκευής. Ορισμένες θα συνοδεύονται και από εντάλματα σύλληψης.
Εκατοντάδες χιλιάδες, δολάρια και ευρώ, έλαβε ο Αντ.Κάντας σε μίζες για συνολικά δώδεκα εξοπλιστικά προγράμματα, όπως ομολόγησε απολογούμενος επί τέσσερις ημέρες στους ανακριτές διαφθοράς Γ. Μαλλή και Γ. Σταυρόπουλο.
Άρχισε να παίρνει μίζες το 1989 επί κυβέρνησης Ξ.Ζολώτα, ενώ στους ανακριτές υποστήριξε πως το έγκλημα της μίζας ήταν διακομματικό.
Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, στην 30 σελίδων απολογία του Αντώνη Κάντα γίνεται αναφορά τόσο στον Άκη Τσοχατζόπουλο και τον πρώην διευθυντή Εξοπλισμών Γιάννη Σμπώκο, που ήδη έχουν καταδικαστεί για παράνομες αμοιβές σχετιζόμενες με τα υποβρύχια και τα ΤΟΡ Μ1, όσο και στο διάδοχο του κ. Τσοχατζόπουλου στο ΥΠΕΘΑ, Γιάννο Παπαντωνίου, για τον οποίο αναφέρει ότι επέκτεινε τις συμβάσεις για τις προμήθειες των ρωσικών Kornet και των γερμανικών Leopard.
Μάλιστα, όπως ο ίδιος αναφέρει, για τα ρώσικα όπλα έλαβε «γενναιόδωρη» παράνομη πληρωμή, που έφθασε στο 3% της συνολικής αξίας τους, όταν για άλλες, οι μίζες καθορίζονταν στο 0,5 ή το πολύ στο 1%.

Ο κ. Κάντας φέρεται να ομολόγησε ενώπιον των ανακριτών της υπόθεσης -και τονίζοντας πως είναι όσα θυμάται- ότι έλαβε είτε σε ευρώ είτε σε δολάρια:
  • Από τα υποβρύχια συνολικά ποσά 500-600.000 ευρώ
  • Από το σύστημα κατεύθυνσης και ελέγχου του αντιαεροπορικού βλήματος Stinger Asrad περίπου 1.500.000 ευρώ
  • Από τους αντιαρματικούς πυραύλους ΚΟRNET γύρω στα 3.000.000 δολάρια, από τα οποία τα 700.000 σε μετρητά. Από τα μετρητά, που είχε κρύψει στο υπόγειο του σπιτιού του και μετά σε θυρίδα, 500.000 ευρώ παρέδωσε σε δύο τραπεζίτες, προκειμένου να τα τοποθετήσουν σε τράπεζα του εξωτερικού. Όπως υποστηρίζει, εν αγνοία του τα χρήματα αυτά, τελικώς διακινήθηκαν, από τους δύο κατονομαζόμενους τραπεζίτες μέσω των διαύλων που χρησιμοποιήθηκαν και για τις «ωφέλιμες πληρωμές» της Siemens.
  • Από το αντιαεροπορικό σύστημα μικρού βεληνεκούς OSA AMK περίπου 1.700.000 δολάρια.
  • Από την προμήθεια αυτοκινούμενων πυροβόλων της γερμανικής εταιρείας WEGMANN έλαβε συνολικά 750.000 ευρώ εκ των οποίων 100.000 ευρώ σε μετρητά.
  • Από το αερομεταφερόμενο σύστημα επιτήρησης ελέγχου (ΑΣΕΠΕ) πήρε συνολικά 250.000 ευρώ.
  • Για τα ραντάρ αντιπυροβολικού ARTHUR 240.000 ευρώ.
  • Από την προμήθεια των ΜΙRAGE 200-5, 800.000 ευρώ.
  • Οι πύραυλοι επιφάνειας- επιφανείας σε πυραυλακάτους πολεμικού ναυτικού –EXOCET, του απέφεραν περίπου 400.000 ευρώ.
  • Τα LEOPARD 2 αύξησαν το εισόδημα του κατά 600.000 ευρώ μετρητά που παρέλαβε σε ένα σακ-βουαγιάζ, στο γραφείο του.
  • Από την αναβάθμιση αρμάτων Μ48, αμερικανικής προέλευσης με γερμανική τεχνολογία, το 1989 επί κυβέρνησης Ξ. Ζολώτα, πήρε 1.000.000 ευρώ.
Το άλλοτε στέλεχος του υπουργείου Άμυνας, που πλέον είναι προσωρινά κρατούμενος, έκανε λόγο για «πολύπλοκο παιχνίδι» στις προμήθειες όπλων και αναφέρθηκε σε περιστατικό (που κατά την άποψη του ενισχύει αυτόν του τον ισχυρισμό, για «το σύνθετο, πολύπλοκο και διακομματικό παιχνίδι στο ζήτημα των εξοπλιστικών προγραμμάτων») σύμφωνα με το οποίο «ο Κων. Μητσοτάκης επιχειρηματολογούσε με λεπτομερή στοιχεία υπέρ της προμήθειας των F-16, ενώ ο Μιλτιάδης Έβερτ υπέρ των F-15 ».
Με αφορμή αυτό μάλιστα, θυμάται ο κατηγορούμενος, στους διαδρόμους του ΥΕΘΑ «κυκλοφορούσε -με μία δόση χιούμορ- ότι ο Μητσοτάκης κέρδισε τον υπουργό, γιατί ο Τσοχατζόπουλος ήταν μαζί με τον Έβερτ υπέρ της προμήθειας των F-15». Ο κατηγορούμενος μάλιστα τονίζει ότι τα εν λόγω όπλα εκπροσωπούσε πολύ γνωστός επιχειρηματίας, τον οποίο κατονομάζει και εμπλέκει σε δύο «ωφέλιμες πληρωμές».
Όπως, σύμφωνα με πληροφορίες, ισχυρίζεται ο κ. Κάντας, ο επιχειρηματίας ήταν αυτός που του άφησε στο γραφείο του σε ένα σακ-βουαγιάζ 600.000 ευρώ ενώ αναφέρεται και σε ένα ακόμη ποσό, ύψους 1 εκατομμυρίων δολαρίων.
Σχετικά με την υπόθεση του σακ-βουαγιάζ, αναφέρει: «...Το άφησε στον καναπέ  του γραφείου μου. Μόλις το αντιλήφθηκα βγήκα από το γραφείο στην πόρτα και του είπα 'ξέχασες την τσάντα', εκείνος γύρισε και μου είπε 'είναι για σένα δεν την έχω ξεχάσει... Μόλις έφυγε την άνοιξα, είχε 600.000 ευρώ... πράγματι έπαψα να έχω αντιρρήσεις για την προμήθεια».

Ο κ. Κάντας αναφέρθηκε λεπτομερώς και στον 83χρονο εκπρόσωπο της κατασκευάστριας γερμανικής εταιρείας STN ATLAS, που όπως ισχυρίζεται τον δωροδόκησε για την προμήθεια των υποβρυχίων 214 και για τα ASRAD με 1,5 εκατομμύριο. Ο εν λόγω αντιπρόσωπος θα εμφανιστεί ενώπιον των ανακριτών της υπόθεσης στις 2 Ιανουαρίου.

Κατονόμασε, επίσης, μεταξύ άλλων, τον εκπρόσωπο της ρωσικής κατασκευάστριας των Kornet εταιρείας, KBP.

Στην υπόθεση δε των ρώσικων όπλων εμπλέκει και πρόσωπο, «πρόεδρος -αναφέρει- ή αντιπρόεδρος σε κρατική πολεμική βιομηχανία, μάλλον την ΕΒΟ... και κουμπάρος του Τσοχατζόπουλου», ο οποίος στα τέλη του 2002 του ζήτησε χρήματα από αυτά που είχε πάρει για τους ρωσικούς πυραύλους. Όπως λέει ο κ. Κάντας, όταν είπε στον εκπρόσωπο της εταιρείας για το αίτημα τού κουμπάρου τού κ. Τσοχατζόπουλου, εκείνος του απάντησε «άσε τον Ν., τον έχω τακτοποιήσει καλά».

Ο κ. Κάντας κατονόμασε όλα τα πρόσωπα που τον δωροδόκησαν, αλλά και όσους τον βοήθησαν να διακινήσει και να κρύψει το παράνομο χρήμα που έλαβε για τη βοήθεια που παρείχε σε εταιρείες κατά τη διάρκεια τη θητείας του στο υπουργείο Άμυνας.
Newsroom ΔΟΛ
Read more

Πυρηνική βόμβα...


http://olympiada.files.wordpress.com/2013/12/a2785-1.jpg?w=462&h=568
Read more

Η Διώρυγα του Δία


Οι σχέσεις Ελλάδας και Αιγύπτου ήταν ανέκαθεν θερμότατες.

Οι λαοί τρέφουν βαθιά αμοιβαία αγάπη, ιδιαίτερα οι άραβες προς εμάς, από την αρχαιότητα, αναγνωρίζοντας στα φύλα μας τα προσόντα της μαθηματικής και φιλοσοφικής σκέψης σε επίπεδο παγκόσμιων ιδρυτών πολιτισμού. Η πορεία δε του Μεγ. Αλεξάνδρου στη γη τους, άφησε ανεξίτηλα σημάδια λατρείας.

Pord Said – Αίγυπτος : Είναι το μεγάλο λιμάνι του, και η βόρεια είσοδος του μεγάλου καναλιού των 168 χιλιομέτρων . Δηλαδή, είναι η είσοδος από την Μεσόγειο θάλασσα που μέσω του καναλιού περνάει στην Ερυθρά θάλασσα. Πόσο τυχαίο είναι;

O αναγραμματισμός της λέξεως Said δίδει τη λέξη Dias = Δίας (Διαβάστε το ανάποδα)

Suez – Αίγυπτος : Eίναι μια πόλη 500.000 κατοίκων περίπου στη βόρεια ακτή του κόλπου του Suez, και στην νότιο-ανατολική πλευρά της Μεσογείου.

Είναι η αρχή του μεγάλου καναλιού, την περίφημη διώρυγα του Suez η οποία ενώνει την Μεσόγειο με την Ερυθρά θάλασσα. Το κανάλι άνοιξε το 1869 και επηρέασε δραματικά το παγκόσμιο εμπόριο. Πόσο τυχαίο είναι;

Ο αναγραμματισμός της λέξεως Suez δίδει τη λέξη Zeus = Ζευς (ήτοι Ζεύξις, δηλαδή διώρυγα) (Διαβάστε το ανάποδα)

Assuan – Αίγυπτος : Νότια, κατά μήκος του Νείλου βρίσκεται το τιτάνιο φράγμα του Ασσουάν, ένα θαύμα μηχανικής από το οποίο καλλιεργούνται εκατομμύρια γόνιμα στρέμματα της Αιγύπτου και αποτρέπονται οι πλημμύρες.

Υδροηλεκτρικός παράγει το 50% των ηλεκτρικών αναγκών της χώρας. κ. α. πολλά. Πόσο τυχαίο είναι;

Ο αναγραμματισμός της λέξεως Assuan δίδει τη λέξη Naussa όπερ σημαίνει: Nαυς, πλοίο, ταξίδι, επικοινωνία, ύδατα, κιβωτός, κ.λ.π. (Διαβάστε το ανάποδα)

Υπενθυμίζεται χάριν μαγικότητας του μύθου, ότι οι άραβες διαβάζουν από δεξιά προς αριστερά…!!!

Read more

Κατασχέσεις καταθέσεων οφειλετών του Δημοσίου με ένα κλικ - Πώς θα παίρνουν τα χρήματα μέσα σε 90 δευτερόλεπτα

Κατασχέσεις καταθέσεων οφειλετών του Δημοσίου με  ένα κλικ - Πώς θα παίρνουν τα χρήματα μέσα σε 90 δευτερόλεπτα
Εντοπίστε, πατήστε, τελειώσατε! Αυτό είναι το... σύστημα με το οποίο ήδη γίνονται οι κατασχέσεις τραπεζικών καταθέσεων όσων χρωστάνε στο Δημόσιο. Το νέο σύστημα τέθηκε σε λειτουργία κατ' αρχήν στη ΦΑΕ Πειραιά και στις εφορίες Α΄ Αθηνών, Κηφισιάς και Ηλιούπολης, αλλά λίαν συντόμως εντός του Ιανουαρίου θα έχουν ενταχθεί στο σύστημα όλες οι Δ.Ο.Υ. και όλες οι τράπεζες.
Σύμφωνα με τους εφοριακούς που έστειλαν τα πρώτα 15 ηλεκτρονικά κατασχετήρια, το πρώτο βήμα γίνεται με την ενεργοποίηση του μηχανισμού, με τη προσωπική κάρτα του πιστοποιημένου ελεγκτή, η οποία λειτουργεί ως ηλεκτρονική υπογραφή.
Μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή, ο ελεγκτής ενημερώνεται απευθείας από το δικαστικό τμήμα της εφορίας για τους οφειλέτες της αρμοδιότητας του και αφού επιλέξει, αποστέλλει την εντολή κατάσχεσης στον ΤΕΙΡΕΣΙΑ, ο οποίος εντοπίζει τις τραπεζικές καταθέσεις των οφειλετών μέσω των ΑΦΜ τους. Αμέσως μόλις λάβουν το σχετικό σήμα, οι τράπεζες κατάσχουν το ποσό και απαντούν στην εφορία.
Όλη η διαδικασία, ΔΕΝ ξεπερνά τα 90 δευτερόλεπτα, ενώ σε όλα τα βήματα υπάρχει επίβλεψη από το ΚΕΠΥΟ, που δεν παρεμβαίνει αλλά λειτουργεί ως δικλείδα ασφαλείας για τυχόν αυθαιρεσίες.
Πρόθεση του υπουργείου Οικονομικών είναι να εξαντλήσει την αυστηρότητα του έναντι όσων χρωστάνε, αλλά δεν πληρώνουν, ούτε κάνουν καν ρύθμιση, αν και έχουν τη δυνατότητα., όπως προκύπτει από το "ξεσκόνισμα" των περιουσιακών τους στοιχείων.
Σύμφωνα με πληροφορίες από τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, μέσα στο 2013 έγιναν 40.000 κατασχέσεις τραπεζικών καταθέσεων, ενώ πρώτοι στη «μαύρη» λίστα του 2014 είναι όσοι χρωστάνε πάνω από 100.000 ευρώ. Αντιθέτως, οι μικροί οφειλέτες προστατεύονται τόσο από την αύξηση του γενικού ακατάσχετου στα 500 ευρώ όσο και από την αύξηση του ακατάσχετου μισθών- συντάξεων στα 1.500 ευρώ.
Τα νέα που καταφτάνουν, πάντως, από τις εφορίες προκαλούν πονοκέφαλο στο οικονομικό επιτελείο, καθώς επιβεβαιώνουν την αίσθηση ότι έχει εξαντληθεί η φοροδοτική ικανότητα των περισσοτέρων πολιτών. Με τη συμπλήρωση του 11μήνου του 2013, οι οφειλές προς το Δημόσιο ξεπέρασαν τα 8,2 δισ ευρώ, παγιώνοντας τη τάση της διόγκωσης τους κατά 1 δισ ευρώ κάθε μήνα!
Read more

Η στιγμή που ο Τομπούλογλου παίρνει την μίζα από την εταιρεία με τον πασοκτζη δικηγόρο.

τομπουλογλου μιζα βιντεοΈχει όμως μια αρχοντιά το παιδί. Σου βγάζει ένα μεγαλείο. Όχι όπως ο Καντάς. Φαίνεται πως οι πολλές μίζες σε γονατίζουν.

Read more

Ταξίδι στη βροχή... Καλημέρα...

Read more

Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου 2013

κωστας τουρνας xronos kaliteros kostas tournas audio... Καληνύχτα...


Πέρσι ακριβώς τέτοιον καιρό δημοσίευσα αυτό το τραγούδι... Πολλά άλλαξαν, πολλά έμειναν ίδια... Πολλά πόνεσαν και συνεχίζουν να πονάνε, πολλά με κάνουν να συνεχίζω να ελπίζω, να ζω, να προχωρώ... 

Ο χρόνος ο καλύτερος..
Μες στα καφενεία λέγαν πως κάθε πέρσι ήταν και καλύτερα
κι οι εφημερίδες γράφαν ότι υπάρχουν και χειρότερα...
Η Ανατολή κι η Δύση διαφορές είχαν, αγάπη μου, μα εσύ κι εγώ τι φταίμε που' μαστε κι οι δυο τόσο μικροί...
Καλό βράδυ

Read more

Απολογία Κάντα:«Καίει» πολιτικά πρόσωπα, επιχειρηματίες και τραπεζίτες

Απολογία Κάντα:«Καίει» πολιτικά πρόσωπα, επιχειρηματίες και τραπεζίτες
Πρώην υπουργούς, ισχυρούς επιχειρηματίες αλλά και τραπεζίτες έδωσε στην απολογία του ο ήδη προφυλακισμένος πρώην διευθυντής εξοπλισμών του ΥΠΕΘΑ Αντώνης Κάντας.
Ο κατηγορούμενος έδωσε συγκλονιστικές λεπτομέρειες για τη διαδρομή των μιζών και τον χορό των εκατομμυρίων ευρώ γύρω από τα εξοπλιστικά προγράμματα.
Πλέον, τα στοιχεία αυτά είναι στη διάθεση της δικαιοσύνης και πολύ σύντομα αναμένεται να κληθούν νέοι κατηγορούμενοι. Σύμφωνα με όσα έχει πει ο κατηγορούμενος, συγκεκριμένα πρόσωπα, επιχειρηματίες, αντιπρόσωποι εταιρειών, αλλά και τραπεζίτες με έδρα την Ελβετία ήταν οι περίφημοι μιζαδόροι, οι οποίοι τον τροφοδοτούσαν με εκατομμύρια ευρώ, μόνο και μόνο για να εξασφαλίσουν ότι δεν θα φέρει αντιρρήσεις για την υλοποίηση του εκάστοτε εξοπλιστικού προγράμματος και από τις καθυστερήσεις προκληθεί βλάβη στα συμφέροντα της εταιρείας που εκπροσωπούσαν.
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η απολογία του σε ό,τι αφορά τον ρόλο που αποδίδει στον πρώην Υπουργό Γιάννο Παπαντωνίου βάζοντάς τον ευθέως στο ποινικό κάδρο, ενώ δεν καταλείπεται καμία αμφιβολία για την ανάμειξη των ήδη καταδικασθέντων πολιτικών του προϊσταμένων, του Άκη Τσοχατζόπουλου, του οποίου ήταν επιλογή για τη συγκεκριμένη θέση, αλλά και του Γιάννη Σμπώκου.
A4BA0FA984FEF41CA51C919804D50881
Κεντρικό ρόλο στην «επιχείρηση μίζα» αποδίδει ο κατηγορούμενος στον επιχειρηματία Θωμά Λιακουνάκο, στον εκπρόσωπο γερμανικής εταιρείας ΑΤΛΑΣ Παναγιώτη Ευσταθίου, ο οποίος καλείται σε απολογία για τις 2 Ιανουαρίου 2014, ενώ δεν λείπουν και πολιτικές του αναφορές με κεντρικό πρόσωπο τον επίτιμο πρόεδρο της ΝΔ Κωνσταντίνο Μητσοτάκη...
Συγκεκριμένα για τον Κ. Μητσοτάκη λέει : «Θέλω να συμπληρώσω ότι είναι ενδεικτικό της διακομματικής διαπλοκής το γεγονός ότι κατά την προμήθεια των αεροπλάνων στην Επιτροπή Άμυνας της Βουλής , όπου ήμουν παρών, ο Μητσοτάκης επιχειρηματολογούσε με πολύ λεπτομερή στοιχεία υπέρ της προμήθειας των F-16 ,ενώ ο Έβερτ υπέρ των F-15. Αυτό με εξέπληξε διότι και οι δύο ήταν στο ίδιο κόμμα. Μάλιστα όταν επελέγησαν τα F-16, στους διαδρόμους του ΥΕΘΑ κυκλοφορούσε και με μία δόση χιούμορ, η φράση «ο Μητσοτάκης κέρδισε τον Υπουργό, γιατί ο Τσοχατζόπουλος ήταν μαζί με τον Έβερτ υπέρ της προμήθειας των F-15 τα οποία εκπροσωπούσε ο κ. Λιακουνάκος».
Για τον Γιάννο Παπαντωνίου και τον Θ.Λιακουνάκο: «Τα LEOPARD τα προμηθευτήκαμε από τη γερμανική εταιρεία ΚMW. Η σύμβαση υπογράφτηκε όταν είχα φύγει επί Υπουργίας Γιάννου Παπαντωνίου, από τον Σπυρίδωνα Τραυλό. Εκπρόσωπος της κατασκευάστριας εταιρείας στην Ελλάδα ήταν ο κύριος Θωμάς Λιακουνάκος . Όταν τοποθετήθηκα στη Γενική Διεύθυνση Εξοπλισμών στην αρχή δεν είχα καμία συνάντηση με τον κύριο Λιακουνάκο, παρά δύο - τρεις φορές το 1997 με τον κύριο Αποστόλου. Δεν ήθελα να συναντιέμαι με τον κύριο Λιακουνάκο».
... «Όταν στο Υπουργείο ανέλαβε ο κύριος Παπαντωνίου, στον οποίο είχα ετοιμάσει να υποβάλω την παραίτησή μου , τον Νοέμβριο του 2001, εκείνος δεν ήθελε να φύγω και δεν την έκανε δεκτή. Του είπα ότι κάποια στιγμή θα πρέπει να ενημερώσω αυτόν και τον κύριο Τραυλό για την πορεία των εξοπλιστικών προγραμμάτων, αυτών που ήταν προς υλοποίησης και αυτών που βρίσκονταν σε διαδικασία λήψης αποφάσεων. Του συμπλήρωσα επειδή υπήρχε σε εξέλιξη ένα πολύ μεγάλο πρόγραμμα , αυτό των LEOPARD 2, και του είπα ότι αυτό το πρόγραμμα κόστιζε πάρα πολύ και δεν ήταν απαραίτητο.
LEOPARDKONTINO-630x354
Μου απάντησε ότι αυτό το ζητάει ο στρατός και δεν μπορούμε να τους το αρνηθούμε. Συγκεκριμένα μου είπε : «Πήραμε για το ναυτικό και την αεροπορία , δεν μπορούμε να μην πάρουμε και για το στρατό». Του απάντησα ότι η επιχειρησιακή τους ωφέλεια είναι δυσανάλογη με το κόστος και η προμήθειά τους δεν είναι αναγκαία. Έκτοτε δεν με ξαναφώναξε ούτε για ενημέρωση , παρά το ότι τον ήξερα πάρα πολύ καλά από παλαιά και στην αρχή δεν ήθελε να φύγω. Η αίσθησή μου είναι ότι ήθελε το πρόγραμμα των LEOPARD2.
Στη συνέχεια ο κύριος Λιακουνάκος ίσως να πληροφορήθηκε ότι δεν ήμουν υποστηρικτής των αρμάτων και τηλεφωνικά επέμεινε να με συναντήσει , ίσως και γιατί είχε αλλάξει το καθεστώς των Υπουργών. Έτσι περί τον Δεκέμβριο του 2001 τον δέχθηκα στο γραφείο μου.
pic-0-norm
Ήξερα ότι ενδιαφέρεται για τα LEOPARD ,αλλά δεν μου ανέφερε τίποτα. Μετά από λίγες μέρες ξαναζήτησε και ήρθε στο γραφείο μου. Ήταν αργά το απόγευμα και μου είπε στο επίπεδό μου να μη φέρω κανένα πρόβλημα στη διαδικασία προμήθειας των LEOPARD 2. Μαζί του κρατούσε και ένα σακ βουαγιαζ, το οποίο φεύγοντας το άφησε στον καναπέ του γραφείου μου . Μόλις το αντιλήφθηκα βγήκα από το γραφείο στην πόρτα και του είπα «ξέχασες την τσάντα». Εκείνος γύρισε και μου είπε : « είναι για εσένα, δεν την έχω ξεχάσει». Μόλις έφυγε άνοιξα την τσάντα και διαπίστωσα ότι υπήρχαν εντός 600.000 ευρώ . Εγώ πράγματι έπαψε να φέρνω αντιρρήσεις για την προμήθεια αυτή και δεν ξαναμίλησα για το θέμα ούτε στον υπουργό, ούτε στο γενικό διευθυντή».


Read more: http://www.newsbomb.gr/koinwnia/story/386700/apologia-kantakaiei-politika-prosopa--epiheirimaties-kai-trapezites#ixzz2ohWvowhJ
Read more

Ο εξ απορρήτων του Αντώνη Σαμαρά

robotisgerasimos-portrait-112
ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΡΟΜΠΟΤΗΣ. Ο Χρύσανθος Λαζαρίδης αποτέλεσε ένα μύθο για τη γενιά μας, τη γενιά που ήλθε μετά τη μεταπολίτευση να διαδεχθεί τη γενιά του Πολυτεχνείου, στα φοιτητικά έδρανα. Ιδιαίτερα, για όσους από μας είμαστε φοιτητές του Οικονομικού Τμήματος της Νομικής Σχολής και συμμετείχαμε στην ίδια οργάνωση, στο "Ρήγα Φεραίο". Ο Χρύσανθος Λαζαρίδης υπήρξε από τα ηγετικά στελέχη του φοιτητικού κινήματος στον αγώνα κατά της χούντας ως φοιτητής του Οικονομικού της Νομικής και μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής στην εξέγερση του Πολυτεχνείου. Συνελήφθη από τη χούντα του Ιωαννίδη, βασανίστηκε στο ΕΑΤ-ΕΣΑ, όπου υπέστη πολύ σκληρά βασανιστήρια και ξυλοδαρμούς και νοσηλεύτηκε σε κρίσιμη κατάσταση στην «Παμμακάριστο».
Με την αποκατάσταση της δημοκρατίας, και την εκλογική αποτυχία της "Συμμαχίας" το 1977, ο Χρύσανθος, δεινός και μαχητικός ρήτορας στα φοιτητικά αμφιθέατρα, επηρεάζεται από τη σκέψη του Γάλλου στοχαστή της Αριστεράς Λουί Αλτουσέρ και εκπροσωπεί, μαζί με άλλους συντρόφους του την "αριστερή πτέρυγα" στο χώρο του "Ρήγα Φεραίου", υποστηρίζοντας τη ρήξη στο φοιτητικό χώρο με το Ν.815/1978 της κυβέρνησης Καραμανλή. Η πλειοψηφία της νεολαίας του "Ρήγα Φεραίου" έρχεται τότε σε πλήρη αντίθεση με την ηγεσία του κόμματος. Οι καταλήψεις των Πανεπιστημίων, το Νοέμβριο και το Δεκέμβριο του 1979, και η απόσυρση του Ν. 815, οδηγεί στη διάσπαση της οργάνωσης και στην ίδρυση της βραχύβιας μεν, αλλά πλούσιας σε ιδέες, "ΕΚΟΝ ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ Β' ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ". Φυσικός ηγέτης της κίνησης, με κληρονομιά την αντιδικτατορική του δράση, ο Λαζαρίδης, αρθρογραφούσε στα περιοδικά «Αγώνας για την κομμουνιστική ανανέωση και "Σχολιαστής" και πρωτοστατούσε για τη συνεργασία της Β' Πανελλαδικής με την ΕΔΑ και τη Σοσιαλιστική Πορεία. Όλο αυτό το διάστημα διετέλεσε επίσης αντιπρόεδρος της ΕΦΕΕ με πρόεδρο τον μετέπειτα βουλευτή και υπουργό του ΠΑΣΟΚ Χρήστο Παπουτσή.
Η αποξένωσή του από τον χώρο της Αριστεράς έγινε αργότερα, κατά τη δεκαετία του 1980. Σπουδάζει στο LSE με ειδίκευση στη Νομισματική Θεωρία και στην Επιχειρησιακή Έρευνα. O επόμενος σταθμός του ήταν η Νέα Υόρκη, όπου αναδεικνύεται διδάκτορας στην Οικονομετρία. Ασχολείται επίσης -και διόλου τυχαία όπως αποδεικνύεται - με τη Θεωρία Παιγνίων και τις εφαρμογές που μπορεί να έχει στις Διεθνείς Σχέσεις και τις πολεμικές συγκρούσεις, και με τη Θεωρία του Χάους. Κατά την παραμονή του στην Αμερική αναμίχθηκε και αρθρογραφούσε σε έντυπα της ομογένειας, ενώ του ενδυναμώθηκε το πατριωτικό συναίσθημα. Όταν επιστρέφει στην Ελλάδα, συμβάλλει στη δημιουργία του "Δικτύου 21", μιας δεξαμενής σκέψης, με κύριους στόχους τη δημιουργία ενός μετώπου κατά του ενδοτισμού και όσων ενοχοποιούν τον πατριωτισμό. Η πολιτική σύμπλευση του με τον Αντώνη Σαμαρά και την πολιτική ατζέντα της "Πολιτικής Άνοιξης" είναι πλέον αναμενόμενη. Ο Σαμαράς αναγνωρίζει στο Λαζαρίδη την ευρυμάθεια και την πολιτική του σκέψη, εμπλουτισμένη από το Λένιν και τον Αλτουσέρ, μέχρι τη σύγχρονη στρατηγική ανάλυση. Από τότε ο Χρύσανθος αποτελεί τον πρώτο και κύριο σύμβουλό του.
Η σημερινή πολιτική της Νέας Δημοκρατίας σήμερα φέρει έντονα τη σφραγίδα του Χρύσανθου Λαζαρίδη. Ενάντιος στον κοινοβουλευτισμό και στην αστική δημοκρατία, κατά τη θητεία του ως αριστερός, ερωτοτροπεί και ως δεξιός πλέον με μια περιορισμένη δημοκρατία. Η πίστη του στη μετριοπάθεια και στην ομαλότητα αμφισβητείται. Η θεωρία των δύο άκρων αποτελεί αναμφίβολα δική του ευρεσιτεχνία. Οι ύπουλες και ανηλεείς επιθέσεις εναντίον της αριστεράς και η διασύνδεσή της με την εξωθεσμική βία πηγάζουν από το μένος εναντίον της. Η ταύτιση των κοινωνικών αγώνων με την ακραία βία, επίσης. Απέναντι σε μια βαθιά κοινωνική κρίση, η οποία γεννά την απόγνωση του κόσμου, η εξουσία χρησιμοποιεί το φόβο για να αντιμετωπίσει την οργή των πολιτών. Οι τελευταίες δολοφονίες αποτελούν το πιο κρίσιμο παράδειγμα. Η τρομοκρατία (ή ότι άλλο κρύβεται πίσω της), σε συνθήκες οξείας οικονομικής καταστροφής, οδηγεί στην περιστολή των στοιχειωδών ανθρώπινων δικαιωμάτων, και στον κίνδυνο μιας εκτροπής.
Read more

ΕΔΩΣΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΕΘΕΡΟ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ Ο ΚΑΝΤΑΣ! ΟΛΑ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ.

kantas tsox 27-12-2013Έντεκα ονόματα «έδωσε» στον ανακριτή, ως συμμετέχοντες στο όργιο του μαύρου χρήματος των εξοπλιστικών προγραμμάτων, ο πρώην αναπληρωτής Διεθυντής Εξοπλισμών…

Αντώνης Κάντας.

Όπως υποστήριξε στην απολογία του, την οποία δημοσιεύει το enikos.gr, πρόκειται για πρόσωπα που είτε κατέβαλαν «μίζες» στον ίδιο, είτε μεσολάβησαν για την καταβολή τους, είτε εμπλέκονται στη μετέπειτα διαχείριση των χρημάτων.

Ο Α. Κάντας κατονόμασε στον ανακριτή, τα παρακάτων πρόσωπα, τα οποία αναμένεται σύντομα να κληθούν για εξηγήσεις:

Θωμάς Λιακουνάκος: Ιδιοκτήτης της AXON και εκπρόσωπος κατασκευαστριών εταιρειών, για τον οποίο ο Αντωνης Κάντας κάνει σειρά αναφορών και αποκαλύπτει ότι είναι το πρόσωπο που του είχε δώσει χρήματα ακόμα και σε σακ- βουαγιάζ. Ο Αντώνης Κάντας εμπλέκει ακόμα και δύο στενούς συνεργάτες του Θωμά Λιακουνάκου, τους κους Αποστόλου και Αρκουμανέα.

Πάνος Ευσταθίου: Εκπρόσωπος της κατασκευάστριας γερμανικής εταιρείας, STN ATLAS, που τον δωροδόκησε για την προμήθεια των υποβρυχίων 214 και τα ASRAD. Έχει ήδη λάβει κλήση για να απολογηθεί στις 2 Ιανουαρίου και σύμφωνα με πληροφορίες από το περιβάλλον του είναι αποφασισμένος να μιλήσει κι αυτός με τη σειρά του για όσα ξέρει.

Φάνης Λυγινός: Ελβετός τραπεζίτης, που του άνοιξε λογαριασμούς στους οποίους εμβάζονταν οι μίζες.

Σπύρος Μεταξάς: Ο δικηγόρος που τους συνέστησε τις offshore.

Kωνσταντίνος Δαφέρμος: Εκπρόσωπος της κατασκευάστριας των kornet εταιρείας KBP.

Παύλος Νικολαίδης: «Πρόεδρος, όπως λέει, ή αντιπρόεδρος σε κρατική πολεμική βιομηχανία, μάλλον την ΕΒΟ, στενός φίλος και κουμπάρος του Τσοχατζόπουλου, ο οποίος στα τέλη του 2002 μου ζήτησε να του καταβάλω κάποια από τα χρήματα που πήρα από το Δαφέρμο. Ο τελευταίος μου είπε «άσε τον Νικολαίδη , τον έχω τακτοποιήσει καλά». Σε άλλο σημείο της απολογίας του, ο Α. Κάντας αναφέρει ότι «είχε λάβει προμήθεια από τον Παύλο Νικολαίδη για το πρόγραμμα προμήθειας MIRAGE 2000-5. Σ΄αυτό το σημείο αναφέρει χωρίς να τον εμπλέκει στις παράνομες καταβολές τον «κύριο Χούμπαυλη που είχα ακούσει ότι ήταν εκπρόσωπος της DASSAULT στην Ελλάδα ,τον οποίο όμως δεν γνώριζα ούτε είχα δει κατ΄όψη».

Λάμπρος Μπαρτζώκας: Υπάλληλος της κρατικής ρωσικής εταιρείας ROSOVOORUZEHNIA που τον δωροδόκησε για το αντιαεροπορικό σύστημα OSA AMK . «Ο κος Μπαρτζώκας -τονίζει ο Αντώνης Κάντας, επισκεπτόταν πολύ συχνά το γραφείο του κου Σμπώκου».

Αργότερα μάλιστα «εμφανιζόταν και ως διεθνής σύμβουλος εταιρείας στην Ελλάδα που είχε αναλάβει τα αντισταθμιστικά των TOR». Μάλιστα ο Μπαρτζώκας «περί το 1998 μου είχε πει ότι από το πρόγραμμα OSA που αυτός μεσολαβούσε , η προμηθεύτρια εταιρεία θα έδινε στον κο Σμπώκο πολλά λεφτά γιατί ήταν πολύ απαιτητικός μέχρι που τους είχε εκνευρίσει».

Δημήτρης Παπαχρήστος: Εκπρόσωπος της γερμανικής WEGMANN ,απ’ τον οποίο επίσης δωροδοκήθηκε.

Χρήστος Τούμπας: Απόστρατος της πολεμικής αεροπορίας, εκπρόσωπος της EMBRAER, από τον οποίο επίσης έλαβε «δωράκι».

Κωνσταντίνος Μπαλέρμπας ή Μπαλέμπας: Σύμβουλος της Ericsson που του κατέβαλλε χρήματα για τα ραντάρ ARTHUR .

Ο κος Κομνόπουλος (δεν αναφέρει το μικρό του όνομα): Τον δωροδόκησε για τα EXOCET του πολεμικού ναυτικού. “Ο κος Κομνόπουλος ήταν μέτοχος της KESTREL που εκπροσωπούσε την κατασευάστρια EXOCET”.

Τέλος, ο Α. Κάντας εμπλέκει ακόμα τον κο OSWALD, επίσης διαχειριστή των παράνομων πληρωμών του.

Αναφερόμενος στην απολογία του γενικότερα στην πρακτική που ακολουθούνταν στο ΥΠΕΘΑ σχετικά με τις προμήθειες των εξοπλιστικών ,χωρίς ωστόσο να κάνει λόγο για συγκεκριμένες μίζες, αναφέρεται και στον κο Λεονταρίτη, υποδιευθυντή της διεύθυνσης προγραμμάτων εξοπλισμών.

«Στην περίοδο του κου Τσοχατζόπουλου το όλο σύστημα του ελέγχου των επιτροπών ήταν από τον κο Λεονταρίτη και τον γενικό διευθυντή κο Σμπώκο τον οποίο διαδέχτηκε ο κος Κολίρης. Ο Σμπώκος και ο Λεονταρίτης ήταν αυτοί που είχαν μεταξύ τους τους συνεχή και αδιάλειπτη συνεργασία ακόμα και τις νυχτερινές ώρες. Δεν θυμάμαι ποτέ ο Σμπώκος να κάλεσε το διευθυντή της διεύθυνσης τον κο Ανδρουλάκη Ζαχαρία για να συνεργαστούν για τα εξοπλιστικά προγράμματα, παρά μόνο τον κο Λεονταρίτη ο οποίος έδινε τις εντολές του γενικού διευθυντή στον Ανδρουλάκη ή στις επιτροπές», αναφέρει χαρακτηριστικά σε κάποιο σημείο.

Ο Α. Κάντας στην απολογία του αναφέρεται και στον επίσης κατηγορούμενο Μιχάλη Ματαντό τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Εύλογο είναι πως ο Ματαντός που είχε το σύνολο του προγράμματος να μοίρασε πολύ περισσότερα λεφτά από τον Ευσταθίου που είχε ένα μέρος. Ο Ματαντός εκπροσωπούσε εταιρείες που για πάρα πολλά χρόνια προμήθευαν το ναυτικό και υποθέτω ότι θα είχε πρόσβαση στις επιτροπές του ναυτικού».

Στις αναφορές του Αντώνη Κάντα υπάρχει και το όνομα κάποιου Κυριτσάκα που όπως λέει, του είχαν πει ότι «έφτιαχνε offshore εταιρείες και είχε κεντρικό ρόλο στις χρήσιμες πληρωμές του Ευσταθίου».

Read more

Δολοφονική επίθεση από Τσάμηδες σε Έλληνες στη Β.Ήπειρο

Δολοφονική επίθεση από Τσάμηδες σε Έλληνες στη Β.Ήπειρο

Πρόκειται για ένα ακόμη περιστατικό τρομοκράτησης της ελληνικής μειονότητας της Β. Ηπείρου απο εξτρεμιστικά στοιχεία
Δολοφονική επίθεση σημειώθηκε ανήμερα των Χριστουγέννων σύμφωνα με την ιστοσελίδα aftonomi.gr στο χωριό Λιβαδειά της Βορείου Ηπείρου.
Περίπου 10 άγνωστοι μασκοφόροι, οι οποίοι σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες είναι Τσάμηδες από την Κονίσπολη, μπήκαν αργά το βράδυ στο κατάστημα του Βορειοηπειρώτη Σ. Τζ. με δολοφονική διάθεση.
Αποτέλεσμα της επιδρομής τους ήταν να τραυματιστούν και να καταλήξουν στο νοσοκομείο η σύζυγος και ο γιος του ιδιοκτήτη του καταστήματος, ο οποίος δέχθηκε τρεις μαχαιριές στην πλάτη.
Από τύχη γλύτωσαν η κόρη του ιδιοκτήτη και η υπάλληλος του μαγαζιού, οι οποίες προλάβανε και φύγανε από την πίσω πόρτα καθώς όπως έγινε γνωστό στην συνέχεια στόχος των αλβανών μασκοφόρων ήταν η απαγωγή τους.
Μάλιστα την στιγμή που οι κακοποιοί αντιλήφθηκαν ότι τα κορίτσια το σκάσανε, ένας εξ αυτών βγήκε έξω και πυροβόλησε για εκφοβισμό στον αέρα.
Μόλις οι κάτοικοι του χωριού άκουσαν τους πυροβολισμούς βγήκαν στο δρόμο και εκεί άρχισε το ανθρωποκυνηγητό για να πιάσουν τους κακοποιούς.
Μέχρι στιγμής η Αστυνομία έχει κάνει κάποιες προσαγωγές ενώ οι έρευνες συνεχίζονται για ταυτοποίηση των δραστών και την διαλεύκανση της υπόθεσης.
Το περιστατικό αυτό έρχεται να προστεθεί στην πρόσφατη δολοφονία ενός ηλικιωμένου Βορειοηπειρώτη στο χωρίο Βελιάχοβο καθώς και στις συνεχόμενες ληστείες σε σπίτια Βορειοηπειρωτών και σε εκκλησίες τις περιοχής.
Τέλος, να σημειωθεί πως μόλις πριν από λίγες μέρες το Επαρχιακό Συμβούλιο Μεσοποτάμου απηύθυνε έκκληση προς τον πρόεδρο Δημοσίας Τάξης του Νομού Δελβίνου για τη λήψη αυστηρότερων μέτρων για την ασφάλεια των κατοίκων της περιοχής.
Read more

Οικογένεια Στουρνάρα ΕΠΕ


Άλλο ένα υπέρογκο ποσό, 1,6 εκ. €, έχει χαριστεί στην οικογένεια του Υπουργού Οικονομικών για την επικοινωνιακή εκστρατεία πρόληψης του καρκίνου.

O Γ. Στουρνάρας είναι συνώνυμο της φτωχοποίησης των Ελλήνων και της ευημερίας της 
οικογένειάς του.

Έχει δύο οικογενειακές επιχειρήσεις με μετόχους τη σύζυγο και τις δύο κόρες του, την πρόσφατη «Mindview Σύµβουλοι Επιχειρήσεων και Έρευνας ΕΠΕ» και τη γνωστή «Mindwork Business Solutions ΕΠΕ», που είχε αναλάβει την εκστρατεία ενημέρωσης για την πολυφαρμακία από τον ΕΟΦ το 2012 με 435.000€. Γι΄ αυτό το θέμα έχουν γραφτεί πολλές σελίδες στον ηλεκτρονικό και έντυπο τύπο και έγιναν ερωτήσεις στο Κοινοβούλιο γιατί, εκτός από το γεγονός ότι είναι η σύζυγος του μνημονιακού υπουργού, η Mindwork Business Solutions ΕΠΕ δεν έχει πληρώσει ασφαλιστικές εισφορές κατά το παρελθόν και έχει καταδικαστεί αμετάκλητα . Το αδίκημα είναι καταγραμμένο στο ποινικό μητρώο της εταιρείας και σύμφωνα με το ΠΔ 118/2007 καμιά εταιρεία δεν μπορεί να αναλάβει και να πληρωθεί έργο από το δημόσιο αν δεν υπάρχει καθαρό ποινικό μητρώο.

Η προνομιακή, όμως, επιλογή της επιχείρησης της οικογένειας Στουρνάρα, παρά το λερωμένο ποινικό μητρώο, έχει παρελθόν. Τον Φεβρουάριο του 2011, όταν υπουργός Υγείας ήταν ο Ανδρέας Λοβέρδος και πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ η Τ. Κουρέα- Κρεμαστινού, κατακυρώθηκε στην Mindwork μαζί με την εταιρεία Agenda Α.Ε το έργο «Εθνική Επικοινωνιακή Εκστρατεία πρόληψης του καρκίνου».Το ποσό ήταν τετραπλάσιο από αυτό του ΕΟΦ- για ίδιες δράσεις- και ανερχόταν στα 1.602.653€.

Όταν η πρόσβαση των καρκινοπαθών στη φαρμακευτική αγωγή τους δυσκολεύει με κάθε νέο μέτρο του μνημονίου, χαρίζεται ένα αδικαιολόγητα υπέρογκο ποσό για ένα πρόγραμμα, το οποίο παράγει ανύπαρκτο κοινωνικό έργο και είναι ισχνό ως προς την αποτελεσματικότητα του σκοπού του. Στις 19-11-2012, από την σύζυγο του υπουργού, κ. Λ. Νικολοπούλου, παρουσιάσθηκε ο απολογισμός και αποκαλύφθηκε το άδειο κουστούμι των 1,6εκ€. Το πανάκριβο έργο πραγματοποιήθηκε με 200 εθελοντές από τους δήμους και τις κοινότητες και 300 μέλη εθελοντικών οργανώσεων (κυρίως κατά του καρκίνου αλλά και μελών της Ελληνικής ιστιοπλοϊκής ομοσπονδίας, της Λέσχης Αυτοκινήτου Βόλου, του Ναυτικού Ομίλου Βουλιαγμένης κ.ά.) και επιστημόνων, (λειτουργών των δομών του ΕΣΥ) προκειμένου να «εξασφαλιστεί η διάχυση και η συνέπεια των μηνυμάτων σ΄ όλη την επικράτεια».

O ρόλος της Mindwork Business Solutions ΕΠΕ μοιάζει να περιορίζεται στο σχεδιασμό της επικοινωνιακής στρατηγικής για την πρόληψη του καρκίνου, δηλαδή ήταν ο ακριβοπληρωμένος «στρατηγικός νους» της καμπάνιας. Το υπουργείο Υγείας και το ΚΕΕΛΠΟ είχαν δρομολογήσει τις σχετικές δράσεις, όπως προκύπτει από Δελτία Τύπου.

Το χειροπιαστό έργο της Mindwork Business Solutions ΕΠΕ μοιάζει να εξαντλείται στα οκτώ τεύχη του περιοδικού «Γραμμή ζωής» από τον Φεβρουάριο μέχρι τον Οκτώβριο του 2012, με ενημερωτικά και συμβουλευτικά θέματα υγείας και καρκίνου.

Η διάρκεια του προγράμματος θα έπρεπε να είναι διετής (Ιαν 2011 –Ιαν. 2013) όπως προκύπτει από την ευρωπαϊκή εφημερίδα. αλλά ήταν μικρότερη του έτους, όπως φαίνεται από τα περιοδικά και από τις εκδηλώσεις, που έγιναν για 5 είδη καρκίνου με διάρκειά, μόλις, ενός μήνα για κάθε είδος.

Μια προκλητική δαπάνη, σε μνημονιακούς καιρούς, σε μια κοινωνία 3 εκ ανασφάλιστων χωρίς πρόσβαση στα αναγκαία φάρμακα. Όταν οι συμπολίτες μας παλεύουν για στοιχειώδη επιβίωση, τα κυβερνητικά πρόσωπα, οι συγγενείς και επιτελείς τους επωφελούνται από την εξουσία και εμπλέκονται σε προνομιακές σχέσεις νομής του δημοσίου χρήματος. 

Η οργή, όμως, συσσωρεύεται και θα ξεχειλίσει όσο και αν οι προύχοντες επαναπαύονται στον φόβο και την κατάθλιψη που έχουν παγιδεύσει την κοινωνία.
Read more

Φόροι 2014 - Αναλυτικά τι θα πληρώσουν μισθωτοί, συνταξιούχοι και ελεύθεροι επαγγελματίες


Νέος πονοκέφαλος για τους φορολογούμενος έρχεται με το νέο έτος αφού έρχεται φοροεπιδρομή για τα εισοδήματα του 2013.

Μάλιστα για μισθωτούς και συνταξιούχους η καμπάνα της Εφορίας θα ξεκινά από το πρώτο ευρώ και θα τους ζητά να πληρώσουν φόρο 22% - 32% και 42%.

Την ίδια ώρα από το στόχαστρο της Εφορίας δεν βγαίνουν ούτε οι ελεύθεροι επαγγελματίες, οι οποίοι θα επιβαρύνονται πλέον με 26% φορολόγηση. 

Παράλληλα και τα ενοίκια θα επιβαρυνθούν με φόρο 10%.

Όπως αναφέρει το ΕΘΝΟΣ μπαίνει τέλος στο αφορολόγητο όριο των 5.000 ευρώ, αλλά και τα επιπλέον αφορολόγητα ποσά για τα παιδιά που ισχύουν για όλους είτε είναι μισθωτοί και συνταξιούχοι, είτε επαγγελματίες. 
Την ίδια στιγμή καταργούνται όλες οι εκπτώσεις φόρου για τους μη μισθωτούς, αλλά και το μέτρο των αποδείξεων...

Τι θα ισχύει για μισθωτούς και συνταξιούχους
Σύμφωνα με το δημοσίευμα οι φόροι που θα κληθούν να πληρώσουν μισθωτοί με παιδιά θα είναι μεγαλύτεροι ακόμη κι αν τα εισοδήματα που θα δηλώσουν για το 2013 είναι λιγότερα από ότι το 2012. Το ετήσιο εισόδημα μισθωτών και συνταξιούχων φορολογείται με την κλίμακα των τριών συντελεστών. Δηλαδή:
  • 22% για τα πρώτα 25.000 ευρώ
  • 32% για τα επόμενα 17.000 ευρώ, από τις 25.001 έως 42.000 ευρώ
  • 42% για πέραν των 42.000 ευρώ
Τι θα πληρώσουν οι ελεύθεροι επαγγελματίες
Και οι ελεύθεροι επαγγελματίες θα κληθούν να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη εξαιτίας των φορολογικών ανατροπών. Η κατάργηση του αφορολόγητου ορίου των 5.000 ευρώ και των φοροαπαλλαγών, αλλά και η επιβολή φόρου από το πρώτο ευρώ με 26% θα φτάσει στα ύψη τη φορολογική επιβάρυνση.
Τι αλλάζει στα ενοίκια
Οι φόροι στα ενοίκια δεν αυξάνονται, αλλά πολλαπλασιάζονται αφού σε ορισμένες περιπτώσεις θα 500% πάνω. Για το 2014 οι φορολογούμενοι που δεν έχουν εισοδήματα εκτός από ενοίκια θα φορολογούνται με 10% από το πρώτο ευρώ. Ωστόσο θα ευνοούνται οι συνταξιούχοι – μισθωτοί οι οποίοι εξασφαλίζουν ένα περιορισμένου εύρους πρόσθετου εισοδήματος. Συγκεκριμένα θα φορολογηθούν με μία διαφορετική κλίμακα. Με συντελεστή 10% για εισόδημα έως 12.000 και 33% για εισόδημα πάνω από 12.000 ευρώ.
Αναλυτικά τι θα πρληρώσουν οι φορολογούμενοι για το 2014
Πίνακας: ΕΘΝΟΣ


iefimerida.gr
Read more

Πληρώνουμε εκατομμύρια για δάνεια λαθρομεταναστών!


Ένα μεγάλο τραπεζικό σκάνδαλο δεν έρχεται στο φως της δημοσιότητας, διότι προφανώς κάποιοι από τους πρωτεργάτες του έχουν υψηλές γνωριμίες στα ΜΜΕ. Σύμφωνα με τις καταγγελίες, πρόκειται για μεγάλο κύκλωμα τραπεζιτών που έδινε “στεγαστικά” δάνεια σε αλλοδαπούς με προσωρινή άδεια παραμονής, ακόμα και για… 40 χρόνια! Δηλαδή ένας άνθρωπος που δεν γνώριζε... εάν θα μπορούσε να παραμείνει στην χώρα το επόμενο εξάμηνο, θεωρούταν φερέγγυος για δεκαετίες, ώστε να εκταμιευθούν τεράστια ποσά στο όνομα του! Ποσά που δεν θα μπορούσε να πάρει γηγενής ούτε στον ύπνο του.

Το κύκλωμα των τραπεζιτών σε συνεργασία με τους ιδιοκτήτες ακινήτων και δουλεμπόρους (κυρίως Πακιστανούς αλλά και αριστεριστές), έβρισκαν “μπροστάρηδες” αλλοδαπούς ώστε να συνάπτουν στεγαστικά δάνεια. Στην συνέχεια μέσω των υπερεκτιμήσεων των ακινήτων, τεράστια ποσά έπεφταν στα χέρια των επιτηδείων, οι οποίοι τα μοιράζονταν. Ενδεικτικά, σε μία μόνο περίπτωση, “Πακιστανός” κατάφερε και πήρε δάνεια ύψους… 10 εκατομμυρίων Ευρώ!

Την ίδια στιγμή που παραγωγικές ελληνικές επιχειρήσεις κλείνουν επειδή δεν μπορούν να πάρουν κεφάλαιο κίνησης 10 χιλιάδων Ευρώ! Η συνέχεια της αισχρής αυτής ιστορίας είναι ότι τα δάνεια αυτά θα τα πληρώσουν οι έλληνες φορολογούμενοι. Είναι προφανές πως αυτά τα δάνεια στο σύνολο τους σήμερα είναι “κόκκινα” και ο Έλληνας πολίτης καλείται να τα χρηματοδοτήσει χρεώνοντας τις επόμενες γενιές.

Σε όλη την χώρα αλλά ειδικότερα στο κέντρο της πρωτεύουσας, λαθρομετανάστες βρέθηκαν να αγοράζουν ακίνητα, κάνοντας τους ντόπιους να αναρωτιούνται πως μπορούσε να συμβαίνει αυτό και φυσικά που έβρισκαν τα χρήματα. Σύμφωνα με καταγγελίες, η απορία λύθηκε όταν είδαν το φως της δημοσιότητας, στοιχεία για σύναψη στεγαστικού δανείου Ασιατών με την Εθνική Τράπεζα διάρκειας… ως το 2049. Καλά διαβάζετε…

Έδωσαν δάνειο σε Ασιάτη, τα οποίο λήγει το 2049. Ο κύριος αυτός Μ.Τ.Η. αγόρασε διαμέρισμα 49 τ.μ. στην οδό Αριστομένους, στον Άγιο Παντελεήμονα για 46.229 ευρώ. Έτερος αλλοδαπός Μ.Α. πήρε δάνειο ως το 2048 για αγορά στην οδό Αχαρνών, στον Άγιο Παντελεήμονα πάλι, διαμερίσματος 76 τ.μ. για 71.440 ευρώ. Και οι δύο έχουν πάρει δάνεια από την Εθνική, άγνωστο μέχρι ποιό ποσό. Πιθανόν να έχουν πάρει και το 100% της αξίας του διαμερίσματος.

Πώς πληρώνουν τις δόσεις και βάσει ποιών εισοδημάτων και ποιών νομιμοποιητικών εγγράφων η Εθνική έδωσε το δάνειο; Τα εισοδήματα που δήλωσαν στην τράπεζα δικαιολογούνται από νόμιμα έσοδα; Πώς εξασφάλισαν τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα αποπληρωμής όντας υπήκοοι τρίτων χωρών; Είναι δυνατόν να δίνουν δυνατότητα αποπληρωμής 40 χρόνια σε αλλοδαπό με προσωρινή άδεια διαμονής; Είχαν δηλώσει ως διεύθυνση κατοικίας κάποιες από τις πολυκατοικίες της περιοχής, χωρίς να διαμένουν σε αυτές. Ούτε καν επαλήθευση διεύθυνσης δεν είχε κάνει η Εθνική Τράπεζα. Όταν λοιπόν άρχισαν να έρχονται τα χαρτιά, ουδείς τα παραλάμβανε. Μαζί με τα στεγαστικά έρχονταν και οφειλές από καταναλωτικά δάνεια. Χιλιάδες ευρώ σε δάνεια Ασιατών.

Ποιοί έδιναν θαλασσοδάνεια σε αλλοδαπούς, γνωρίζοντας πολύ καλά ότι δεν θα τα πληρώσουν ποτέ και ότι αυτοί μπορούν να εξαφανιστούν πολύ εύκολα; Πέρυσι στην Εθνική της Αγίου Μελετίου κάποιος Μπαγκλαντεσιανός είχε κληθεί από την τράπεζα για ρύθμιση του στεγαστικού του. Αυτός είχε υπογράψει το δάνειο και άλλοι είχαν πληρώσει δόσεις για ένα χρόνο (400 ευρώ τον μήνα). Αυτός φοβόταν όχι για το σπίτι, που δεν έμενε, αλλά μήπως η τράπεζα του πάρει τα κομπιούτερ από το ίντερνετ καφέ που είχε. Πασιφανές πως άλλοι τον έβαλαν να υπογράψει το δάνειο, άλλοι πήραν το σπίτι, προφανώς άλλοι πήραν και τα λεφτά και σε αυτόν είπαν «δεν χρειάζεται να πληρώσεις τίποτα, μην ανησυχείς». Θα πήρε και το κατιτίς του.

Πέρυσι επίσης, γράφτηκε στα «ψιλά» των εφημερίδων η υπόθεση που κάποιοι υπάλληλοι σε υποκατάστημα μεγάλης τράπεζας στην Κρήτη, είχαν στήσει κομπίνα δίνοντας σε έναν Πακιστανό στεγαστικά δάνεια αξίας 400 και 500 χιλιάδων ευρώ, παρουσιάζοντας τον με διαφορετικά ονόματα. 10.000.000 ευρώ δάνεια είχαν χορηγήσει εικονικά στο άτομο αυτό. Η είδηση πέρασε στα ψιλά φυσικά. Το πάρτυ που είχε στηθεί με τα θαλασσοδάνεια των αλλοδαπών είναι τεράστιο και τα ποσά που πλέον καλείται να πληρώσει ο Έλληνας φορολογούμενος γι’ αυτά τα κόκκινα δάνεια είναι πολλά εκατομμύρια ευρώ. Οι ελεγκτικές αρχές να ξετινάξουν όλα τα στεγαστικά και άλλα δάνεια σε αλλοδαπούς.

Να δουν ποιοι τα υπέγραψαν. Να μας πουν πόσα λεφτά είναι αυτά που πληρώνουμε για να καλύψουμε τα λαθροδάνεια. Και να οδηγήσουν στην δικαιοσύνη τον όποιο υπεύθυνο χάρισε τα χρήματα του κόσμου, ξεπούλησε τις γειτονιές μας και βοήθησε τον εποικισμό προσφέροντας απλόχερα και ιδιοκτησίες, αγορασμένες με τα λεφτά μας. Θεωρείται επιβεβλημένο να ερωτηθούν οι αρμόδιοι και να δοθούν απαντήσεις από την τράπεζα της Ελλάδος για το συνολικό ύψος των δανείων και πόσα από αυτά θεωρούνται πλέον επισφαλή.

Εννοείται ότι αυτοί που τα έδιναν πρέπει να οδηγηθούν στην δικαιοσύνη μαζί με τις ελεγκτικές αρχές που έκλειναν τα μάτια.



Πηγή: http://www.logiosermis.net/2013/12/blog-post_259.html#ixzz2ogzxwNjf
Read more

Δεν έχουν το Θεό τους! Έξτρα φόρος 22% στο εισόδημα!


Οι άνθρωποι δεν παίζονται. Δεν έχουν το Θεό τους. Ειλικρινά. Εκεί που όλοι ψιλοχάρηκαν αφού δε θα ήταν αναγκασμένοι να μαζεύουν όλο αυτό το χαρτομάνι αποδείξεων, το οποίο το μόνο που προσφέρει είναι καταφύγιο σε κατσαρίδες, δοκίμασαν την έκπληξη.

του Στρατή Μαζίδη

Ναι μεν 10% επί του εισοδήματος αλλά όχι ότι κι ότι. Εν ολίγοις; Εξω τα σούπερ μάρκετ. Άρα; 22% έξτρα φόρος επί της διαφοράς του 10% που δε θα συγκεντρώσει ο φορολογούμενος.

Έχουμε να κάνουμε είτε με ηλίθιους είτε με βαλτούς.

Ποιο νοικοκυριό σήμερα κάνει άλλου είδους δαπάνες εκτός από σούπερ μάρκετ; Εκτός από κανένα φροντιστήριο, ποιος πάει σε ταβέρνες, φωνάζει διαρκώς σπίτι του μάστορες, πηγαίνει σε ξενοδοχεία ή επισκέπτεται καθημερινά δικηγόρους;

Ακόμη κι αυτά τα ψίχουλα που έχουν απομείνει στο λαό - έχουν; - θέλουν να τα αρπάξουν. Κατά τα λοιπά έχουμε πρωτογενές πλεόνασμα και θα ανακουφιστούν οι ασθενείς ομάδες λέει ο πρωθυπουργός. 

Ρε δε πα να 'ναι Χριστούγεννα; "Πρόσθες αυτοίς κακά Κύριε, πρόσθες αυτοίς τοις ενδόξοις της γης" - Ησαΐας.


Πηγή: http://www.logiosermis.net/2013/12/22.html#ixzz2ogzISwI3
Read more

Μάλιστα. Μάθαμε ότι ο Τομπούλογλου ήταν διορισμένος και στην Εθνική. Για τα 3 εκ. του ΕΣΠΑ θα μιλήσουμε;

550_334_192344Πριν από λίγο έγινε γνωστό ότι ο Τομπούλογλου απολύεται και από την Εθνική τράπεζα στην οποία ήταν διορισμένος. Διαμάντι πραγματικό.

Παμε τώρα και στα χοντρά; 3 εκατομμύρια ήταν η προγραμματάρα του ΕΣΠΑ που υπέγραψε η συμμορία Παπανδρέου για αυτές τις θεάρεστες δράσεις τύπου “πρόληψη παιδικής παχυσαρκίας”.

Ακόμα δεν έχει ξεκινήσει ο έλεγχος για το που πήγαν τα λεφτά, ποιοί τα πήραν, πόσοι“Τομπούλογλου” ήταν στο κόλπο και βέβαια, να μας πει ο κύριος Λοβέρδος και οι δύο σοφοί καθηγητές που έστησαν το πρόγραμμα εάν μπάζει. Όχι σε εμάς, στην δικαιοσύνη.

Αρκετά με τα ψιλικά.

ΥΓ. Το ότι ένας άνθρωπος με τις βαρύτατες καταγγελίες που τον βάρυναν από το 2000, ανέλαβε την ευθύνη παιδιών, προφανώς δεν συγκινεί κανέναν.

Read more

Χαμός με την ανακοίνωση υπέρ Τομπούλογλου από την δημοτική του παράταξη! Έφαγαν τρία εκατομμύρια από το ΕΣΠΑ και εσείς πιάσατε μόνο τον Χαρούλη;

20131227-124038.jpg
Η υπόθεση βέβαια δεν είναι καθόλου για γέλια. Άπαξ και ανακαλύφθηκε βρώμικο παιχνίδι για τα 25 χιλιάρικα του Τομπούλογλου, η δικαιοσύνη οφείλει τώρα να ξετινάξει τις συμβάσεις που ξεκίνησαν από την εξωφρενική απόφαση της συμμορίας Παπανδρέου να κάνει “δωράκι” 3 εκατομμύρια Ευρώ στις διαφημιστικές, την ώρα που έκανε λόγο για “τιτανικό”. Ποιοί πήραν, πόσα πήραν, πως τα πήραν. Πόσοι “τομπούλογλου” έφαγαν από το δημόσιο χρήμα;
Ανακοίνωση με την οποία στηρίζουν… τον συλληφθέντα για εκβιασμό και χρηματισμό επικεφαλής τους, Χάρη Τομπούλογλου,
εξέδωσαν τα μέλη της Δημοτικής Παράταξής του, στο Δ.Σ. Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας.
Παρόλο που ο κ. Τομπούλογλου πιάστηκε επ’ αυτοφώρω να λαμβάνει χρήματα – προϊόντα εκβιασμού, και η Αστυνομία να κάνει λόγο για στοιχεία – «φωτιά» εναντίον του – τόσο σε ηχητικό όσο και οπτικό υλικό – οι σύμβουλοι της Παράταξης «Καλημέρα – Όμορφη πόλη», δεν αφήνουν κανένα περιθώριο σκέψης ότι, ο αρχηγός τους μπορεί και να είναι ένοχος!
Αντίθετα, μιλάνε για σκευωρία, η οποία, όπως αναφέρουν, «ήρθε να παγιδεύσει τον κ. Τομπούλογλου λίγους μήνες πριν την
βέβαιη… νίκη του στις εκλογές».
Να σημειωθεί πάντως ότι, η σχετική ανακοίνωση υπογράφεται μονάχα από τα έξι στελέχη της Παράταξης που μετέχουν στο Δημοτικό Συμβούλιο και όχι από τα μέλη του ψηφοδελτίου, με κάποια από αυτά – όπως έγραψε ήδη το epoli.gr – να επιθυμούν αλλαγή στην «κεφαλή» του Συνδυασμού, σε μία προσπάθεια να “σωθεί η παρτίδα” μέχρι τις Εκλογές του Μαΐου.
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
«Οι άνθρωποι του ανεξάρτητου Συνδυασμού Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας «Καλημέρα Όμορφη Πόλη» εκφράζουν και με την παρούσα την αμέριστη συμπαράσταση, εμπιστοσύνη και πίστη στον ιδρυτή και εμπνευστή του Χάρη Τομπούλογλου. Στον Χάρη που ποτέ δεν συμβιβάστηκε, δεν έσκυψε το κεφάλι, δεν χαρίστηκε και δεν εξυπηρέτησε συμφέροντα.
Η ειλικρίνεια, το σθένος, η τόλμη έκφρασης λόγου και αντιπαράθεσής του με ισχυρά συμφέροντα, ενοχλούσε και ενοχλεί πολλούς. Για το λόγο αυτό, όπως όλοι γνωρίζουμε, δέχθηκε τόσες κακοήθεις επιθέσεις, έγιναν τόσες προσπάθειες σπίλωσής του και απόπειρες φίμωσής του. Όμως αυτά δεν ήταν ικανά να κάμψουν την ικανότητα και θέλησή του να προσφέρει στους πολίτες, στον τόπο που γεννήθηκε και αγαπάει.
Και τώρα που μια ολόκληρη πόλη στηρίζει τον ανεξάρτητο συνδυασμό του Χάρη Τομπούλογλου και είναι ορατή, είναι βέβαιη για όλους, φίλους και μη, η εκλογική νίκη του, στήθηκε μία ακόμη σκευωρία σε βάρος του με μοναδικό σκοπό την αποδυνάμωσή του και τον «εξαναγκασμό» του σε υποχώρηση.
Εμείς τα μέλη του Συνδυασμού τον πιστέψαμε και τον πιστεύουμε. Σύντομα θα ξεκαθαρίσουν τα πράγματα και θα αναφανεί η αλήθεια. Αυτός ο ατόφιος και χαρισματικός άνθρωπος, ο αγωνιστής για την ανθρωπιά με τον ακέραιο χαρακτήρα, θα συνεχίσει τον αγώνα του και δεν θα σκύψει το κεφάλι όση λάσπη και αν δεχθεί. Όσοι βιάστηκαν να πανηγυρίσουν θεωρώντας ότι αποδυναμώθηκε ο Χάρης και ο Συνδυασμός μας, πλανώνται πλάνην οικτρά.
Τα λαϊκά δικαστήρια που στήθηκαν προεξοφλώντας τις εξελίξεις και εκδίδοντας ετυμηγορίες, σαν να γνώριζαν και είχαν ήδη έτοιμα τα κείμενα λοιδορίας και λασπολογίας, θα απαντηθούν από τον κόσμο αυτού του τόπου όταν έρθει η στιγμή. Χάρη, ήσουν και είσαι ο άνθρωπος της γειτονιάς, ο άνθρωπος που πιστεύει τους ανθρώπους. Αυτό εκμεταλλεύθηκαν και αυτό πληρώνεις σήμερα. Όμως και πάλι όρθιος εσύ θα οδηγήσεις σε νίκη τον κόσμο που σε πιστεύει.
Ο γραμματέας της Παράταξης
Αντωνόπουλος Λευτέρης
Ο Αντιπρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας
Κοπελούσος Χρήστος
Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι

Γεωργαμλής Λύσσανδρος, Γραμμένος Σπύρος, Κοσκολέτος Σωτήρης, Τομπούλογλου Γιάννης»
Read more

AFRODITI, Η ΜΕΘΑΜΦΕΤΑΜΙΝΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΗΤΤΗΜΕΝΟ ΚΑΙ ΚΑΚΟΜΟΙΡΗ ΛΑΟ - Ποιος νοιάζεται για τον Κάντα


ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΡΟΛΟ ΠΑΘΗΤΙΚΟΥ ΣΚΟΥΠΙΔΟΤΕΝΕΚΕ
Kι ενώ ο φοβισμένος λαός πεθαίνει από το κρύο, ενώ τα παιδιά του αναπνέουν τον καρκίνο της αιθαλομίχλης, ενώ οι άνεργοι γονείς δεν έχουν ούτε για χαρτζιλίκι για τα παιδιά τους, την ίδια στιγμή
τα άθλια ΜΜΕ ιδιοκτησίας συγκεκριμένων νταβατζήδων οι οποίοι εμπλέκονται σε διαρκή κωλαμπαριλίκια δισεκατομμυρίων με το δημόσιο μας φλομώνουν με Λιάπηδες, Τομπούλογλου και Αλ Σάλεχ.

Καθημερινά λοιπόν τα ξιπασμένα ΜΜΕ τα οποία βρίσκονται σε διατεταγμένη υπηρεσία, με μοναδική αποστολή να γαργαλάνε τα πιο ταπεινά, τα πιο φθηνά, τα ένστικτα της κατίνας, που κρύβει μέσα του ο ανήμπορος πολίτης, τον ταίζουν με άρτο και θεάματα.

Φάε λοιπόν δύστυχε Έλληνα στην μάπα τον καυγά της Αφροδίτης Αλ Σάλεχ με τον Νάσο Αθανασίου, φάε στην μάπα τον Λιάπη, τον Τομπούλογλου- κάθε μέρα ένα νέο εφεύρημα.

Ένα νέο υπνωτικό για να βρίσκεσαι σε διαρκή χειμέρια νάρκη γιατί αν τόσο δα αφυπνισθείς θα μπορούσες να τους κλείσεις όλους φυλακή.

Τώρα τα στοιχεία υπάρχουν.

Ο Κάντας άνοιξε το στόμα του και με όσα είπε μπορούν να οδηγηθούν όλοι τους στην φυλακή.

Επιχειρηματίες, υπουργοί, πρωθυπουργοί, μηντιάρχες.

Αλλά ποιος νοιάζεται για τις αποκαλύψεις του Κάντα;

Κι όμως όλοι μας θα έπρεπε να απαιτούμε να μάθουμε και την παραμικρή λεπτομέρεια στην εθνική υπόθεση της Μίζας των Εξοπλιστικών εξαιτίας τις οποίας δημιουργήθηκε το χρέος.

Η υπόθεση της Siemens δεν είναι παρά ένα ασήμαντο κεφάλαιο μπροστά στο Σκάνδαλο των Εξοπλιστικών (εδώ όπου ο Λοβέρδος διάβαζε τους αριθμούς λογαριασμών σαν αριθμούς τηλεφώνου και ο γραφικός βουκόλος Τραγάκης αγρόν ηγόραζε).

Μπορείτε λοιπόν την ώρα που ψοφάτε από το κρύο να ασχολείστε με ένα ασήμαντο κουτσομπολιό και να ξεχαρμανιάζεται. Φοβερό θέμα;

Έβρισε ο Αθανασίου την Άλ Σάλεχ; Ώστε έτσι;

Τεράστιο θέμα με συμπαντικές διαστάσεις.

Την ίδια ώρα το σκάνδαλο της Siemens σκεπάστηκε με μαεστρία-ούτε γάτα, ούτε ζημιά.

Αυτό θα γίνει τώρα και με τις αποκαλύψεις του Κάντα οι οποίες στην κυριολεξία στέλνουν στην φυλακή τους αρχισυμμορίτες της μεταπολίτευσης.

Αλλά ποιος να ασχοληθεί με τον Κάντα;

Επέστρεψε ο Λιάπης βλέπεις και τα ΜΜΕ επιστρατεύουν, κάμερες, βαν, δημοσιογράφους μιας χρήσεως και μερακλήδες μοντέρ για να γελοιοποιήσουν έναν γραφικό και τελειωμένο πολιτικό.

Κι εσύ το καταπίνεις αμάσητο.

Γιατί άραγε να αξίζεις καλύτερη τύχη;
Read more