Τρίτη 24 Δεκεμβρίου 2013

Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ EΝΤΙΜΩΝ ! Δεν ξεπουλιούνται οι λεύτεροι, οι σκλάβοι ξεπουλιούνται!

Αυτοί ζουν μέσα στη ραστώνη και τη χλιδή και δεν αντιλαμβάνονται τα μηνύματα των καιρών! Είναι τόσο φτωχοί «τω πνεύματι» και τόσο πολύ σκλάβοι της εικονικής τους «ευτυχίας», που νομίζουν πως τίποτε από την παλιά «ροή» των πραγμάτων δεν άλλαξε, κι ας θυσιάστηκαν τόσες ζωές, κι ας
κλείσανε το δρόμο της ελπίδας και του ονείρου κι ας δολοφόνησαν τα ίδια τα νιάτα! Δεν έχουν ιδέα τι τους περιμένει!

Είναι τόσο νεκροί ,στεγνοί και στυγνοί, ώστε δεν είναι ικανοί να αισθανθούν την ποιοτική αλλαγή συνείδησης ,που επισυμβαίνει στην Ελληνική κοινωνία! Αδυνατούν να δουν πως πια εμείς «προστατεύουμε» την ψυχή μας από το αποκρουστικό τους «πρόσωπο» ,κι έχουμε βάλει ήδη μέσα μας τις «κόκκινες γραμμές», στέκοντας απέναντι στον εφιάλτη που μας «πλασάρουν» ως μόνη διέξοδο στον εικονικό και ψεύτικο κόσμο τους ,που ήδη κατέρρευσε, αλλά δεν το αντιλαμβάνονται!

Τώρα ο Έλληνας επαναπροσδιορίζει τις σχέσεις του με τους γύρω και τον εαυτό του, βρίσκοντας ό,τι μπορεί να φωτίσει και να ζεστάνει την ψυχή του! Γίνεται πιο καταδεκτικός, καλόγνωμος κι ανεκτικός, αποκτώντας τον αυτοσεβασμό που του στέρησαν! Ψάχνει φωνές ανάτασης για να ακουμπήσει, όραμα ενωτικό να εμπνευστεί! Σιγά –σιγά ξεχωρίζει μέσα του τον άλλο δρόμο, το τι θέλει, τι του πρέπει και τι έφταιξε. Απενοχοποιείται και βρίσκει τη δύναμη που χρειάζεται, για να χτυπήσει το «θεριό» κατευθείαν στην καρδιά, για να το εξοντώσει μια κι έξω. Δεν θέλει απλώς να το λαβώσει, γιατί φοβάται μη γίνει πιο επικίνδυνο πάνω στο «βρυχηθμό» του! Θέλει με στέρεα και σταθερά βήματα να του επιτεθεί, και ψάχνει τον τρόπο! Είναι σίγουρο πως θα τον βρει ,γιατί είναι γι’ αυτόν θέμα επιβίωσης, αλλά το ξέρει πως μεσοβέζικες πια λύσεις δε χωράνε και θέλει να σιγουρευτεί για το πώς «θα βαδίσει»! Χρειάζεται την πίστη ,την εμπιστοσύνη για να κάνει το άλμα που του πρέπει και ψάχνει τους άξιους και ικανούς, που τον νιώθουν και τον εμπνέουν!

Διαισθάνεται πως κάτι πρωτόφαντο θα συμβεί, κάτι λυτρωτικό! Πάντα οι πιο απλοί, οι άνθρωποι του αγώνα είναι πιο διορατικοί από τους «μορφωμένους», την ελίτ των νάρκισσων και των «τυφλών» παράσιτων της εξουσίας! Αυτοί -σχεδόν τηλεπαθητικά- ξέρουν την αλήθεια, που οι άλλοι με νοητικά σχήματα παρωχημένα ή «εξειδικευμένα» προσπαθούν με νοητικά σχήματα να συλλάβουν, καθώς προ πολλού έχουν χάσει το «όλον» από τα μάτια τους! Η λαική σοφία είναι πιο πρακτική και λυτρωτική στις δύσκολες ώρες! Μέσα τους κάνουν τις πιο «σοφές επαναστάσεις» κάτω από το βάρος της ανάγκης , που οι χορτασμένοι ούτε που τις φαντάζονται!

Οι άνθρωποι του μόχθου είναι έντιμοι και γι’ αυτό πάντα σεμνοί και γενναίοι, ενώ οι άλλοι επηρμένοι και δειλοί! Να γιατί αυτή θα είναι μια ξεχωριστή επανάσταση! Θα είναι η επανάσταση των σεμνών, των έντιμων ,των ανθρώπων του μέτρου και του αγώνα! Αυτοί είναι η εκκωφαντική φωνή ,που φωνάζει το αυτονόητο, την αλήθεια!

Όλα θα γίνουν ξαφνικά, με τόση τάξη και πολιτισμό, τόσο απλά και εύκολα, που απίστευτο θα μοιάζει! Τίποτα δε θα είναι ίδιο την άλλη μέρα! Όλα θα τυλιχτούν σε ένα φως και μια ζεστασιά πρωτόγνωρη! Όλα θα θυμίζουν την Ελλάδα της καρδιάς μας, την Ελλάδα της

νοσταλγίας! Τα πρόσωπα θα είναι φωτεινά και θα μιλάνε γλώσσα απλή, ζεστή κι ανθρώπινη .Μια νέα γλώσσα, μια άλλη Ελλάδα θα είναι παρούσα -τόσο πολύ οικεία και δική μας, που δε θα πιστεύουμε την τόση μας χαρά! Τίποτα δε θα θυμίζει το χθες! Οι άνθρωποι «της εξουσίας» θα είναι δικοί μας φίλοι, γνωστοί και οικείοι! Το πανηγύρι της λευτεριάς θα μοιάζει ατελείωτο, αδιανόητο κι απίστευτο, γιατί θα υπάρχει πλέρια εμπιστοσύνη, πίστη ,αλήθεια και χαρά!

Ήδη η πατρίδα θα έχει περάσει στην αντίπερα όχθη και θα έχει αφήσει πίσω της όλο το μαύρο παρελθόν και τους «πρωταγωνιστές» της παράστασής που «έστησαν» τοκογλύφοι!

Έτσι η Ελλάδα θα «λουστεί» το φως, την ελπίδα, την έμπνευση ,τη δημιουργία και η «λαοκρατία» θα είναι γεγονός!

Φτάνει να το θελήσουμε και να το αποφασίσουμε! Το «εγώ» ήδη κατέρρευσε! Είμαστε ήδη στο «εμείς» κι αυτό είναι η δύναμή μας! Κανείς δε μπορεί αυτή μας την ενότητα να αναστρέψει-πολύ περισσότερο τα ανδρείκελα, που ούτε τους πιο δειλούς και αφελείς δεν πείθουν πια!

Έλλη Διαμαντοπούλου(μέλος του ενιαίου παλλαικού μετώπου(ε.πα.μ )
http://www.triklopodia.gr/2013/12/e_9656.html